آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #3346
    واکنش ایران به پیشنهادهای هستهای غیررسمی



    مهمانپرست: پیشنهادها در صورتی بررسی ميشود که در جریان مذاکرات طرح شود

    در صورت به رسمیت شناخته شدن چرخه سوخت هستهای مشکل با 1+5 حل خواهد شد




    دنیای اقتصاد- طی روزهای گذشته اگرچه رسانههاي خارجی اخبار متعددی را درباره پیشنهادهاي جدید شش قدرت جهانی به ایران درباره حل و فصل موضوع هستهاي انتشار دادند؛ اما این اخبار تقریبا با هیچ واکنشی از سوی ایران روبهرو نبود. رامین مهمانپرست سخنگوی وزارت امور خارجه، اما روز گذشته بالاخره نظر خود را در این باره اعلام کرد و گفت: «اخبار زیادی درباره مذاکرات منتشر میشود که هیچکدام از آنها تا زمانی که به صورت رسمی در مذاکره بین نمایندگان دو طرف مطرح نشود از نظر ما قبل توجه نیست.»


    به گفته مهمانپرست، اگر کشورهای 1+5 با رویکرد منطقی در مذاکرات شرکت کنند مساله به سرعت قابل حل است. از نظر مهمانپرست رویکرد منطقی این است که «آنها حقوق هستهای ما و حق داشتن چرخه سوخت برای اهداف صلحآمیز را به صورت کامل به رسمیت بشناسند كه در این صورت مشکل اصلی حل خواهد شد.» او در عین حال باز هم تاکید کرد که ایران پیشنهادهای سازندهاي را به شش قدرت جهانی ارائه کرده است و همچنان منتظر پاسخ آنها به این پیشنهادها است.

    در کنار مواردی که مهمانپرست مطرح کرده، عباس عراقچی ،از اعضای تیم مذاکرهکننده هستهاي هم گفته است که «اگر در دور آتی مذاکرات ایران با گروه 1+5 طرف مقابل حسننیت نشان دهد، همه امکانات و فرصتها برای حل و فصل مسالمتآمیز مسائل بین دو طرف فراهم است. او همچنین اظهار امیدواری کرد که دور آتی مذاکرات ایران با گروه 1+5 براساس حسننیت و موفقیتآمیز باشد.

    عراقچی بر خلاف مهمانپرست البته توضیح نداده است که مقصود وی از حسن نیت طرف مقابل چیست و این در حالی است که رسانههاي خارجی از جمله روزنامه نیویورک تایمز درباره پیشنهادهای جدید 1+5 به ایران در مذاکرات آتی اخباری منتشر کرده و گفتند که قرار است استراتژي «بیشتر – بیشتر» را در جریان مذاکرات جدید مطرح کنند. مذاکراتی که بنا است بعد از انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده در ماه نوامبر برگزار شود.

    بر اساس این استراتژی قرار است در قبال درخواستهاي بزرگتر از ایران، گامهاي بیشتری را هم درباره لغو تحریمها بردارند. البته درباره این که کدام دسته از تحریمها قرار است لغو شود، جزئیاتی منتشر نشد، اما گفته شد که ممکن است تقاضا از ایران بیشتر از توقف یا انتقال غنیسازی اورانیوم تا حد 20 درصد باشد. موضوعی که اگر به توقف کامل غنیسازی برسد ایران آن را نخواهد پذیرفت. بر همین اساس هم مهمانپرست تاکید کرده است که به رسمیت شناختن حق داشتن چرخه سوخت هستهاي از موضوعاتی است که ایران هرگز از آن عبور نخواهد کرد.

    تکلیف آمریکا را خدا باید روشن کند

    تکذیب هرگونه ادعای مذاکره با آمریکا یا ملاقات مقامهاي ایرانی و آمریکایی هم از دیگر محورهای نشست خبری دیروز مهمانپرست بود.

    البته پیشتر علیاکبر ولایتی مشاور مقام معظم رهبری در امور بینالملل هم ادعای روزنامه لوموند مبنی بر دیدارش با یک مقام آمریکایی در سوئیس را رد کرده بود.

    او در عین حال گفته بود که هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا وجود ندارد. روز گذشته هم مهمانپرست در پاسخ به پرسشی درباره اظهارات برخی مقامات آمریکایی مبنی بر استقبال از مذاکره دوجانبه با ایران نیز گفت: اخباری که درباره مذاکرات بین ایران و آمریکا منتشر میشود و همه آنها منابع آمریکایی دارد بیشتر مصرف داخلی برای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا دارد.

    با انتشار چنین اخباری تصور میکنند میتوانند بر نتیجه انتخابات تاثیر بگذارند. مسوولان کشور ما بارها هرگونه ادعایی را درباره مذاکره رد کردهاند. وی در پاسخ به سوالی درباره اظهارات ريیسمجلس مبنی بر اینکه باید تکلیف آمریکا را روشن کنیم، گفت: اینکه آقای لاریجانی مطلبی را فرمودند خودشان در آینده توضیحات لازم را خواهند داد و تکلیف آمریکا را نیز از نظر من خدا باید روشن کند.

    اخبار مذاکره با آمریکا را با شهامت ميگوییم

    همزمان عباس عراقچی هم درباره خبر انجام مذاکرات بین ایران و آمریکا گفت که این اظهارات صرفا داستانپردازیهایی است که هرازگاهی شاهد آن هستیم و آمریکاییها معمولا در آستانه انتخابات یا هنگام برخی تحولات از این قبیل داستانپردازیها را مطرح ميکنند که هیچ پایه و اساسی ندارد.

    به گزارش ایرنا معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: ما اگر بخواهیم با آمریکا مذاکره کنیم، این کار را نه مخفیانه انجام ميدهیم و نه از انجام آن بیم داریم. بلکه براساس منافع ملی و براساس مصالح مردم و کشور تصمیم ميگیریم.

    عراقچی یادآور شد: اگر به تصمیمی برای انجام مذاکره با آمریکا برسیم آن را با شهامت اعلام ميکنیم. دلیلی برای پنهان کاری وجود ندارد و هیچ موضوعی از ملت ایران مخفی نگه داشته نمیشود.

    پیش شرط اتحادیه اروپا قابل قبول نبود

    سخنگوی وزارت امور خارجه اما در نشست خود با خبرنگاران درباره سفر هیات پارلمانی اروپا به تهران گفت: روابط پارلمانی بین کشورها کاملا مرسوم است و بین ایران و اروپا نیز این مساله وجود داشته و دارد. همانطور که هیاتی از گروه دوستی پارلمانی آلمان در ایران به سر میبرد. اینکه اتحادیه اروپا درخواست كرد نمایندگان پارلمانی آنها به ایران بیایند مورد استقبال مجلس قرار گرفته بود و برنامهها نیز تنظیم شده بود.

    البته بسیاری از کشورهای غربی و برخی از شخصیتهایی که دشمنیشان با کشور ما ثابت شده است تلاش زیادی انجام میدادند که مانع انجام این سفر شوند.

    در نهایت با فشارهای این کشورها هیات پارلمانی اروپا درخواستی را مطرح کرد که این درخواست به عنوان پیششرط به هیچ وجه مورد قبول ما نخواهد بود.

    به گزارش ایسنا، مهمانپرست یادآور شد: ما به هیچ جریان و کشوری اجازه نخواهیم داد که در امور داخلی ما مداخله کنند؛ بنابراین هر زمان تصمیمشان دخالت نکردن در مسائل داخلی کشور ما باشد و از روابط پارلمانی برای توسعه همکاریها و استفاده از ظرفیتهای جدید باشد از این سفرها استقبال خواهیم کرد.
    عراق دربرابر ادعاها ایستادگی کند

    سخنگوی وزارت خارجه در پاسخ به پرسشی درباره اقدام دولت عراق مبنی بر فرود یک هواپیمای مسافربری ایران که عازم سوریه بوده است، گفت: متاسفانه ادعاهای خارج از واقعیتی توسط کشورهای غربی نسبت به کشور ما مطرح میشود آنها سعی میکنند در تبلیغات طوری وانمود کنند، ارسال سلاح و انجام اقدام تروریستی به عهده آنها نیست. حتما دولت عراق هم باید نسبت به این ادعاها با هوشیاری برخورد کند و اجازه ندهد که سیاستهای این کشورها تاثیری در حاکمیت ملی عراق بگذارد. در یکی دو موردی که تاکنون هواپیماهای ما از سوی عراق مورد بازرسی قرار گرفتهاند مشاهده کردهاند که این ادعاها کذب است. وی تاکید کرد: دولت عراق باید نسبت به این مساله با ایستادگی در قبال فشارها اجازه ندهد تا اینگونه اقدامات در آینده تکرار شود.

    رایزنی ابراهیمی با چین و روسیه

    مهمانپرست اما در ادامه نشست هفتگی خود با خبرنگاران درباره طرح جدیدی که گفته میشود از سوی اخضر ابراهیمی برای سوریه در حال تهیه است، اظهار کرد: درباره طرح آتشبس شاهدیم که تلاش زیادی برای این مساله صورت گرفت و شاید این طرح یک گام به جلو برای رسیدن به شرایط بهتر بود. نقض آتشبس از سوی نیروهای مسلح نتوانست شرایط مطلوب را فراهم کند. همه کشورها باید همکاری کنند تا آرامش، امنیت و توقف درگیری زمینهساز گفتوگوی ملی در سوریه شود. آقای ابراهیمی هم در تلاش است تا رایزنیهای بیشتری را که قبلا با کشورهای منطقه داشته است ادامه دهد و در این رابطه با روسیه و چین در حال رایزنی است. مهمانپرست گفت: باید همه کمک کنیم تا اخضر ابراهیمی در ماموریتش موفق شود. سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشورمان درباره پیشنهاد روسیه برای ورود ناظران نظامی به سوریه، اظهار کرد: پیشنهادهای مختلفی در اینباره مطرح میشود، اما تا الان هیچ تصمیمی برای ورود ناظران نظامی بینالمللی به سوریه اتخاذ نشده است. ما معتقدیم آتشبس میتوانست کمک اساسی برای ادامه تلاش همه جریانها برای رسیدن به آرامش در سوریه باشد، اما تا ارسال سلاح و حمایت از تروریستها قطع نشود، فضا برای اصلاحات ملی فراهم نمیشود.

    مذاکرات درباره آمیا ادامه دارد

    او در مورد مذاکرات ایران و آرژانتین بر سر پرونده آمیا، خاطرنشان کرد: مذاکرات بین نمایندگان ایران و آرژانتین یک ماه پیش با توافق بین وزرای خارجه دو کشور توافق شد. ما ضمن محکوم کردن اقدامات تروریستی، هر نوع اتهامی نسبت به شهروندان خود را رد میکنیم و آمادگی خود را اعلام کردیم تا با بررسی دقیق این مساله، عاملان این اتفاق مشخص شوند. این مذاکرات ادامه دارد و انجام خواهد شد تا به نتیجه روشن برسد.


    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • مات
      عضو فعال
      • Aug 2011
      • 5650

      #3347
      ایهود باراک:
      ایران یک سوم ذخائر اورانیوم خود را خرج مصارف صلح آمیز کرد

      وزیر دفاع اسراییل مدعی شد که ایران با خارج کردن یک سوم ذخائر اورانیوم غنی شده خود و تبدیل آن به میله های سوخت برای مصارف صلح آمیز در یک راکتور تحقیقات پزشکی، بین 8 تا 10 ماه زمان رسیدن خود به بمب اتم را طولانی تر کرده است.

      ایهود باراک وزیر دفاع اسراییل در مصاحبه با یک روزنامه انگلیسی گفت که ایران در تابستان سال جاری میلادی یک سوم از حجم ذخائر اورانیوم غنی شده خود را تبدیل به میله های سوخت برای مصارف صلح آمیز کرده است و این بدان معنا است که ایران این بخش از ذخائر خود را از چرخه ذخائر مورد نیاز برای ساخت سلاح هسته ای خارج کرده است.

      به گزارش عصر ایران ایهود باراک در مصاحبه با نشریه انگلیسی "دیلی تلگراف" با اذعان به این مساله مدعی شد که ایران با خارج کردن یک سوم ذخائر اورانیوم غنی شده خود و تبدیل آن به میله های سوخت برای مصارف صلح آمیز در یک راکتور تحقیقات پزشکی، بین 8 تا 10 ماه زمان رسیدن خود به بمب اتم را طولانی تر کرده است.

      باراک در توجیه این مدعای خود گفت: شاید ایران تهدیدات اسراییل درباره حمله به تاسیسات هسته ای اش را جدی گرفته و یا شاید می خواسته تا زمان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا صبر کند و یا شاید می خواسته با این اقدام خود بخشی از نگرانی های آژانس بین المللی انرژی هسته ای درباره اهداف برنامه های هسته ای خود را بر طرف کند.

      باراک افزود: اقدام ایران برای مصرف یک سوم از ذخائر اورانیوم غنی شده خود در مصارف صلح آمیز در ماه سپتامبر و همزمان با بالا گرفتن بحث ها در اسراییل درباره حمله به تاسیسات هسته ای ایران و نیز پس از انتشار گزارش آژانس بین المللی انرژی هسته ای در ماه آگوست و تاکید این سازمان بر نگرانی از فعالیت های هسته ای ایران صورت گرفته است.

      وی این اظهارات را در پاسخ به سوال این روزنامه انگلیسی درباره دلایل نرم تر شدن لحن تل آویو در قبال برنامه هسته ای ایران در یک ماه گذشته و نیز دلایل عدم حمله این رژیم به تاسیسات هسته ای ایران علی رغم تهدیدات و لفاظی ها ، بیان کرد.

      ایران همواره اعلام کرده که برنامه های هسته ای اش در چارچوب مقررات آژانس بین المللی انرژی هسته ای بوده و هیچ انحرافی در فعالیت های هسته ای این کشور وجود ندارد.

      تا کنون هیچ سند و مدرکی از سوی نهادهای بین المللی درباره انحراف ایران از فعالیت های صلح آمیز هسته ای ارایه نشده است با این حال آمریکا ، اسراییل و برخی دیگر از کشورهای غربی مدعی اند ایران در تلاش برای دست یابی به سلاح هسته ای است.
      الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
      اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
      اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

      نظر

      • mohsen68
        عضو فعال
        • Jun 2012
        • 1756

        #3348
        به نظر دوستان این وضعیت تا کی ادامه پیدا میکنه؟چاره چیه؟امیدی هست واسه تغییر این وضعیت؟

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #3349
          پیششرطهای مذاکره با امریکا از دیدگاه روزنامه رسالت
          رسالت در سرمقاله خود با عنوان«انتخابات توفانی» نوشت:

          *میت رامنی و اوباما در آخرین مناظره انتخاباتی خود در خصوص سیاست های کاخ سفید در قبال ایران سخن گفتند. پیش فرض نادرستهر دوی این نامزدها دستیابی ایران به سلاح هسته ای بود.


          *در این منازعه اوباما ادعای تاثیرگذاری تحریم ها را مطرح کرد و میت رامنی نیز ادعا کرد که ایران در دوران اوباما چهار سال به دستیابی به سلاح هسته ای نزدیک تر شده است! همچنین اوباما و رامنی بر تعهدات خود مبنی بر حمایت از رژیم صهیونیستی تاکید کردند. همان گونه که مشاهده می شود نکته مثبت و تاثیرگذاری در مناظره دو نامزد انتخاباتی آمریکا در خصوص کشورمان وجود ندارد و اوباما و رامنی هر دو مشتی دروغ علیه ملت ایران را بین هم تقسیم کردند و هر کدام به نوبت اقدام به این دروغ پراکنی کردند.این خود نشان می دهد که هر دو نامزد انتخاباتی آمریکا یک خط مشی واحد را در قبال تهران در پیش گرفته اند.در این میان برای تهران اهمیتی ندارد که لحن کدامیک از این دو تند و لحن کدام یک آرام است!در چنین شرایطی مقامات کاخ سفید مسئله مذاکره مستقیم با تهران را مطرح کرده اند.واقعیت امر این است که گفتگو با ایران پیش شرطهایی دارد که مهم ترین آن تغییر مشی کلان سیاست خارجی آمریکا بر اساس مفاد قرارداد الجزایر است .با این وجود رامنی و اوباما نشان داده اند که هیچ یک قادر به اعمال این تغییر کلان در سیاست خارجی آمریکا نخواهند بود.حتی افرادی مانند جیمی کارتر و برژینسکی که طرفدار ایجاد روابط با ایران و شناسایی کشورمان به عنوان بازیگری قدرتمند در خاورمیانه و جهان هستند ،اختیارات محدودی در فضای سیاست خارجی آمریکا دارند.در چنین شرایطی سخن از گفتگو با آمریکا در برهه فعلی یک شوخی بی مزه سیاسی است .به هر حال انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در سایه بحران اقتصادی،سیاست خارجی ناموفق دموکراتها و جمهوریخواهان و نارضایتی شهروندان از دو حزب اصلی آمریکا برگزار خواهد شد .در چنین شرایطی مردم آمریکا چاره ای جز انتخاب بین دو گزینه بد و بدتر ندارند.نتیجه انتخابات توفانی آمریکا رسیدن به یک ساحل بدون خشونت،تروریسم و تجاوز به ملت ها و حل مشکلات مردم آمریکا نیست.این انتخابات هر نتیجه ای داشته باشد در داخل آمریکا شکاف طبقاتی را افزونتر می کند و در خارج آمریکا خشونت،تروریسم و غصب حمایت از ملتهای مسلمان را تداوم می بخشد.




          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • وحید 20
            ستاره‌دار(98)
            • Mar 2011
            • 29911

            #3350
            هرگونه توافق آرژانتین با ایران را تحمل نخواهیم کرد
            رژیم صهیونیستی با اعزام هیئتی بلندپایه به بوئنوس آیرس، آرژانتین را تهدید کرد که به هرگونه توافق این کشور با ایران پاسخی سخت خواهد داد.



            در حالی که مذاکرات میان ایران و آرژانتین بر سر مسائل پیش آمده بر سر انفجار" آمیا" مرکز تجاری یهودیان در بوئنوس آیرس در جریان است، روزنامه صهیونیستی " هاآرتص" از اعزام هیئتی بلند پایه از سوی وزارت امور خارجه رژیم اسرائیل به آرژانتین خبر داد.


            به گزارش انتخاب به نقل از مهر ، روزنامه صهیونیستی هدف رژیم اسرائیل از اعزام این هیئت به آرژانتین را اینگونه اعلام کرد: اسرائیل قصد دارد به آرژانتین این هشدار را دهد که هرگونه توافق با ایران بر سر مسئله " آمیا" که در آن استرداد متهمان ایرانی و پرداخت غرامت به خانواده های یهودی گنجانده نشود با پاسخ سخت اسرائیل روبرو خواهد شد.


            در پی انفجار مرکز تجاری یهودیان "بوئنوس آیرس" پایتخت آرژانتین در سال 1994 که منجر به کشته شدن 85 یهودی شد رژیم صهیونیستی بدون ارائه هیچگونه مدرک در اتهامی بی اساس، انگشت اتهام را به سوی جمهوری اسلامی ایران نشانه رفت.
            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

            نظر

            • طيب
              عضو فعال
              • Nov 2010
              • 3031

              #3351
              آسوشیتدپرس اعلام کرد:

              تصمیم کاترین اشتون برای دیدار مستقیم با سعید جلیلی
              » سرویس: سياسي - سياست خارجي
              کد خبر: 91080906240
              سهشنبه ۹ آبان ۱۳۹۱ - ۲۱:۲۵
              AMIR POURMAND-8-2.jpg

              رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا اعلام کرد که قصد دارد با سعید جلیلی، مذاکره کننده ارشد ایران دیدار کند و ابراز امیدواری کرد که مذاکرات جدید بین ایران و گروه 1+5 بتواند به یک راه حل دیپلماتیک منجر شود.

              به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از کاترین اشتون، رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا که روز سهشنبه صحبت میکرد، گزارش داد که مقامات اروپایی اخیرا با دستیاران سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران دیدار کردند و افزود که قصد دارد به زودی با جلیلی دیدار مستقیم داشته باشد.

              به گزارش خبری پرس تی وی این خبر یک گام کلیدی در از سرگیری مذاکرات بین ایران و کشورهای عضو 1+5 (انگلیس، چین، فرانسه، روسیه، آمریکا و آلمان) درباره برنامه هستهیی ایران خواهد بود.

              اشتون و جلیلی آخرین بار در تاریخ 18 سپتامبر در استانبول و پیش از آن در ماه ژوئن در مسکو با یکدیگر دیدار کردند.

              نظر

              • طيب
                عضو فعال
                • Nov 2010
                • 3031

                #3352
                لاوروف: همه فعالیتهای هستهیی ایران کاملا مشروع هستند
                » سرویس: سياسي - انرژي هسته اي
                کد خبر: 91080302281
                چهارشنبه ۳ آبان ۱۳۹۱ - ۱۵:۱۱
                today's zaman1.jpg

                وزیر خارجه روسیه تاکید کرد که همه فعالیتهای ایران در زمینه هستهیی کاملاً مشروع است زیرا به وسیله پیماننامه منع اشاعه و مقررات آژانس قدغن نشده است.

                به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، روزنامه دولتی "روسیسکایا گازتا" در شماره روز چهارشنبه خود، قسمت دوم مصاحبه هیات تحریریهاش با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه را درج کرد که بخشی از آن به مساله ایران اختصاص یافت.

                از لاوروف نقطه نظرش را درباره احتمال حمله اسراییل و آمریکا به تأسیسات هستهیی ایران جویا شدند که او با تاسف اعتراف کرد که تجربه لیبی نشان داد که سناریوی نظامی در این زمینه هم میتواند عملی شود که روسیه به همین علت نسبت به همه حرکتها در شورای امنیت سازمان ملل متحد دقت کامل از خود نشان میدهد.

                وزیر خارجه روسیه تأکید کرد که در حال حاضر هیچ سندی وجود ندارد که دال بر اتخاذ تصمیم در ایران درباره بخشیدن «بعد نظامی» به برنامه هستهیی باشد.

                وی اظهار کرد که برنامه هستهیی جمهوری اسلامی ایران تماماً زیر نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی اجرا میشود و غنیسازی اورانیوم تا 4.5 درصد به منظور تولید سوخت صورت میگیرد.

                لاوروف تاکید کرد که تولید سوخت با پیماننامه منع اشاعه سلاحهای هستهیی (ان.پی.تی) مغایرت ندارد. غنیسازی اورانیوم تا 20 درصد برای راکتور پژوهشی تهران لازم است که لاوروف صحت عمل ایران در این زمینه را هم مورد تایید قرار داد و اظهار تاسف کرد که آژانس نتوانسته است طرح تامین سوخت برای این راکتور از خارج را هماهنگ کند.

                او یک بار دیگر تأکید کرد که همه فعالیتهای ایران در زمینه هستهیی کاملاً مشروع است زیرا به وسیله پیماننامه منع اشاعه و مقررات آژانس قدغن نشده است. فقط برنامه محرمانهی هستهیی که ایران سالها پیش توسعه میداد، سوال برانگیز است که روسیه هم بر دریافت پاسخ به سوالات مربوط به آن برنامه تاکید میکند.

                وزیر خارجه روسیه همچنین خواهان رعایت پروتکل الحاقی توسط ایران شد ولی توضیح داد که این سند الزامی نیست.

                وی یادآوری کرد که همه تأسیسات ایران زیر نظر آژانس بینالمللی انرژی اتمی قرار دارند و این که «کوتاهترین راه تا از دست دادن گوش و چشم ما در ایران، بمباران ایران است.»

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

                  #3353
                  ترکيه واردات نفت از ايران در ماه سپتامبر را ۵۰ درصد کاهش داد

                  گزارش آمار رسمی تجارت خارجی ترکيه حاکی است که اين کشور طی ماه گذشته، سپتامبر، واردات نفت از ايران را نسبت به سال گذشته تا نصف کاهش داده و به رقم ۱۱۰ هزار و ۳۰۸ بشکه در روز رسانده است.

                  بر اساس گزارش روز چهارشنبه، ۱۰ آبان، خبرگزاری رويترز و با استناد به آمار رسمی دولت ترکيه، پالايشگاه دولتی «توپراش»، تنها وارد کننده نفت ايران در اين کشور، طی ماه گذشته ميلادی واردات نفت از ديگر کشورهای صادرکننده نفت خام را افزايش داده و به ۴۲۶ هزار و ۸۰۵ بشکه در روز رسانده است.

                  عراق با صادرات روزانه ۱۱۵ هزار و ۴۴۷ بشکه در ماه سپتامبر برای اولين بار جايگاه ايران را به عنوان بزرگترين تامين کننده نفت ترکيه گرفته است.

                  اين در حالی است که ايران با صادرات روزانه ۱۸۰ هزار بشکه نفت خام به ترکيه، بزرگترين منبع خريد نفت ترکيه بود و نيمی از واردات نفت ترکيه از ايران انجام می شد.

                  عربستان، روسيه، آذربايجان و ليبی نيز صادرات نفت به ترکيه را افزايش داده اند.

                  ترکيه در اول ماه فوريه اعلام کرد که واردات نفت از ايران را تا ۲۰ درصد کاهش خواهد داد. در پی اين اقدام، آنکارا از تحريم های جديد آمريکا عليه بانک مرکزی ايران معاف شد.

                  آمريکا روز ۲۸ ژوئن دور جديد تحريم ها عليه سيستم بانکی ايران را به اجرا گذاشت. بر اساس اين دور از تحريم ها، شرکت ها و بانک هايی که ارتباط مالی با بانک مرکزی ايران را ادامه دهند، در ليست سياه آمريکا گنجانده شده و از دسترسی به سيستم مالی آمريکا محروم خواهند شد.

                  بانک مرکزی جمهوری اسلامی متصدی دريافت پول نفت صادراتی ايران است. وزارت خزانه داری آمريکا روز ۲۸ ژوئن تمامی کشورهای خريدار نفت ايران، از جمله ترکيه را به خاطر «کاهش چشمگير» واردات نفت خام ايران به مدت شش ماه از تحريم های جديد معاف کرد.

                  تانير ييلديز، وزير انرژی و منابع طبيعی ترکيه، اخيرا اعلام کرد که اين کشور از آمريکا انتظار دارد که شامل معافيت خريد نفت از ايران پس از ماه دسامبر نيز باشد.

                  همچنين اتحاديه اروپا در اول ماه ژوئيه تحريم های سختی را عليه ايران به اجرا گذاشت که علاوه بر قطع واردات نفت ايران توسط کشورهای اروپايی، ارائه بيمه نامه به کشتی های حامل نفت ايران توسط شرکت های اروپايی را ممنوع کرد. شرکتهای اروپايی ۹۵ درصد بيمه نامه کشتی های جهان را پوشش می دهند.

                  بعد از اجرای تحريم های اتحاديه اروپا، واردات نفت ايران توسط ترکيه نسبت به سال گذشته از ۲۰ درصد نيز بيشتر کاهش يافته است.

                  خبرگزاری رويترز می نويسد که ترکيه از اول ژوئيه قادر به پوشش بيمه ای نفتکش های خود برای خريد و انتقال نفت ايران نيست.

                  ۱۲ اکتبر سال جاری، آژانس جهانی انرژی طی گزارشی اعلام کرد که صادرات نفت ايران در ماه سپتامبر به ۸۶۰ هزار بشکه در روز رسيده است، در حالی که اين رقم در سال گذشته دو ميليون و ۴۰۰ هزار بشکه گزارش شده بود.

                  بر اساس گزارش ماهانه اوپک نيز، توليد نفت ايران که سال گذشته به سه و نيم ميليون بشکه در روز می رسيد، هم اکنون به دو ميليون و ۶۳۰ هزار بشکه سقوط کرده است.

                  خبرگزاری رويترز، روز گذشته، ۹ آبان ماه نيز با استناد به داده های وزارت تجارت ژاپن گزارش داد که واردات نفت ژاپن از ايران طی ماه سپتامبر نسبت به سال گذشته بيش از ۳۶ درصد کاهش يافته و به کمتر از ۱۸۷ هزار بشکه در روز رسيده است.

                  ژاپن، سومين مشتری عمده نفت ايران، در سال گذشته به طور متوسط روزانه ۳۱۳ هزار بشکه نفت از ايران وارد کرده بود.
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • وحید 20
                    ستاره‌دار(98)
                    • Mar 2011
                    • 29911

                    #3354
                    ایران قبل از انتخابات آمریکا با ۱+۵ مذاکره نمیکند

                    یک عضو شورای عالی امنیت ملی ایران گفته است که تا پیش از برگزاری انتخابات ریاستجمهوری پیش رو در آمریکا، ایران هیچ برنامهای برای مذاکره با نمایندگان گروه ۱+۵ ندارد.

                    شبکه خبری انگلیسیزبان پرس تیوی، متعلق به دولت ایران، روز چهارشنبه، دهم آبان، به نقل از یکی از اعضای شورای عالی امنیت ملی ایران گزارشهایی را که پیش از این درباره گفتوگوی احتمالی سعید جلیلی و کاترین اشتون تا پیش از روز ششم نوامبر منتشر شده بودند، رد کرده است.
                    سعید جلیلی، دبیر شورای عالی امنیت ملی و سرپرست مذاکرات هستهای ایران، و کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، ریاست هیاتهای نمایندگی ایران و گروه ۱+۵ را در مذاکرات هستهای دو طرف برعهده دارند.

                    گروه ۱+۵ از پنج عضو دایم شورای امنیت - آمریکا، بریتانیا، چین، روسیه و فرانسه - همراه با آلمان تشکیل یافته و به نمایندگی از سوی جامعه بینالمللی، پیگیری پرونده هستهای ایران را برعهده گرفته است.

                    دیروز به نقل از خانم اشتون گزارش شد که او احتمالا به زودی با آقای جلیلی دیدار خواهد کرد.

                    به گزارش رسانههای ایران، رامین مهمانپرست، سخنگوی وزارت امور خارجه، امروز درباره این اظهارات خانم اشتون گفت: "طبیعی است تماسهای مختلفی (بین دو طرف) برقرار باشد تا توافق درباره ادامه مذاکرات به نتیجه مطلوب برسد."

                    او اضافه کرد: "این که گفتوگو (بین خانم اشتون و آقای جلیلی) به صورت نشست یا تلفنی باشد، به جزئیات هماهنگی بین دو طرف بستگی دارد."

                    خانم اشتون هفته گذشته نیز پس از کلیک نشست با نمایندگان گروه ۱+۵ در نیویورک اعلام کرد که با آقای جلیلی در تماس خواهد بود تا او را در جریان مذاکرات نیویورک قرار دهد.
                    اختلافنظر بر سر غنیسازی

                    کلیک آخرین دیدار این دو مقام ارشد مذاکرهکننده، روز سهشنبه، ۲۸ شهریور (۱۸ سپتامبر) امسال در استانبول انجام شد اما جزئیات این مذاکرات انتشار نیافته است.
                    مرکز غنی سازی نطنز

                    غنی سازی اورانیوم محور اصلی اختلاف نظر بین ایران و جامعه بینالمللی است

                    نمایندگان ایران و ۱+۵ آخرین بار در خرداد ماه امسال در مسکو کلیک گفتوگو کردند و قرار شد این مذاکرات در سطح کارشناسان فنی ادامه پیدا کند.

                    منتقدان فعالیتهای هستهای ایران میگویند که برنامه هستهای این کشور با اهداف نظامی دنبال میشود اما ایران همواره این اتهام را رد کرده و بر غیرنظامی بودن این فعالیتها تاکید داشته است.

                    تا کنون شورای امنیت سازمان ملل متحد با صدور چند قطعنامه، از ایران خواسته بخشی از فعالیت های هستهای خود، به خصوص غنی سازی اورانیوم را تا کسب اطمینان جامعه جهانی از صلح آمیز بودن این فعالیت ها به حالت تعلیق درآورد و برای وادار کردن ایران به اجرای این قطعنامهها، یک رشته تحریمهای بینالمللی را نیز علیه جمهوری اسلامی وضع کردهاست.

                    ایران این قطعنامه ها را غیرقانونی دانسته و از پذیرش آنها سرباز زده است.

                    مذاکرات هستهای ایران و گروه ۱+۵ برای حلوفصل اختلافنظر بین دو طرف برگزار می شود در حالیکه برخی از کشورهای غربی برای وادار کردن ایران به قبول خواست شورای امنیت، تحریم های مالی و بازرگانی یکجانبه ای را علیه جمهوری اسلامی به اجرا گذاشته اند.

                    ایران تاکید دارد که در چارچوب پیمان منع گسترش تسلیحات هستهای (انپیتی) حق دارد برای مصارف صلحآمیز به غنیسازی اورانیوم بپردازد.
                    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                    نظر

                    • وحید 20
                      ستاره‌دار(98)
                      • Mar 2011
                      • 29911

                      #3355
                      گزارش میدانی از نایاب شدن دارو در داروخانه ها

                      چکیده :جان مردم شوخی است دیگر. شوخی نیست؟ این بلایی که سر ما دارند می آورند شوخی نیست. داروی یک میلیونی شده 4 میلیون تومان. این شوخی نیست؟ اصلا مردم کی اند ... مردم را گرفتار کرده اند. از شهرستانها می آیند سرگردان می شوند. بیماری های سرطان و شیمی درمانی. ام اس و... می گویند مقصد کامیون های حمل بار داروها به جای داروخانه ها، شب ها در ناصرخسرو است. اگر تا چند وقت پیش مشکل داروهای وارداتی بود، الان داروهای ایرانی هم با مشکل مواجه شده است. مواد اولیه شرکت های داروسازی رو به اتمام است و تا چند وقت دیگر همین داروهای معمولی هم امکان تولید ندارد....

                      بازی تلخ انرژی هسته ای با جان مردم. این بهترین توصیف از سیاست خارجی ایران با زندگی مردم ایران است، وقتی با شهروندانی هم صحبت می شوی که برای رسیدن به دارو تقلا می کنند. تازه اگر داروی مورد نظر خود را پیدا کنند. این قیمت هاست که به مرزهایی رسیده که بیمار یا باید قید درمان را بزند و یا قید گوشه ای از داشته های کل خانوار خود را: خانه، پیش کرایه یا هر چه که اندوخته ای محسوب می شود. اگر همین ها را هم نداشته باشد که….

                      تحریم ها و بازی ارزی دولت احمدی نژاد تنها دخل و خرج و سفره های خانوارهای ایرانی را نشانه نرفته. بلکه حالا از آنها جان می گیرد. به همین آسانی و تلخ تر از آن، این که دارو حالا دیگر تنها مشکل بیماران خاص نیست؛ داروخانه های سطح شهر به صراحت از بحران کمبود داروهای معمولی خبر می دهند و توصیه شان به مردم این است که از داروهای ضروری مصرفی خود یک بکاپ بگیرند: بیانی مؤدبانه برای احتکار!

                      نبود حمایت دولتی از تامین ارز دولتی برای واردکنندگان دارو و مواد اولیه آن و هم چنین تحریم بانک ها از عمده ترین دلایل کمبود دارو است. به گونه ای که اگر هم دارویی در حال حاضر در بازار است مربوط به خریدهای صورت گرفته قبل است. طبق اعلام مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت، این وزارتخانه به هیچ وجه نتوانسته به میزان ارزی که باید در ۶ ماه اول سال در اختیار شرکتها قرار میگرفت تا بتوانند مواد اولیه و داروها را تامین کنند، دست پیدا کند. او گفته است: اگر ذخایر دارویی نبود وضعیت این کشور به حالت وخیم در می آمد. وضعیتی که به اذعان داروخانه ها و داروسازها کشور به آن نقطه نزدیک شده است.

                      پرس و جویی در داروخانه ها و گفت و گوی خبرنگار کلمه با شما، شهروندان واقعیت های بهتری را ترسیم می کند. در ایامی که نه آمار حکومتی اعتباری دارد و نه حرف ها و اظهارات مسوولان؛ واقعیت آن چیزی است که در بطن جامعه جریان دارد.

                      * * *

                      جان مردم شوخی است؟


                      پیرومرد جلوی داروخانه نشسته و دستش را زیر چانه اش زده. ته مانده موهای بر سر، رنگ سپیدی دارد و عصایی هم کنار دستش است. با او هم صحبت می شوم. از شهرستان برای تهیه داروی همسرش که مبتلا به سرطان است، به تهران آمده و هنوز دست خالی مانده است. می گوید خیلی ها که آشنا و واسطه ای دارند مشکلی ندارند. اما ما که کسی را نداریم. می گوید چند جایی آدرس داده اند رفته ام و حالا هم باز یک جای دیگر گفته اند برو. سرگردان مانده ایم که چه کنیم؟

                      مراجعه کننده دیگری به داروخانه را در مورد وضعیت داروها مورد سوال قرار می دهم که می گوید: جان مردم شوخی است دیگر. شوخی نیست؟ این بلایی که سر ما دارند می آورند شوخی نیست. داروی یک میلیونی شده ۴ میلیون تومان. این شوخی نیست؟ اصلا مردم کی اند؟ کدام مردم؟ انگل ها نمی فهمند مردم یعنی چه؟ اینها خودشان را هم نمی شناسند.

                      نمونه هایی از این دست را زیاد می توان در داروخانه های خاص شهر یافت که درمانده از یافتن دارویی برای درمان هستند و یا اگر دارویی هم پیدا شود افزایش قیمت ها به قدری است که برخی ها قید درمان را می زنند.

                      خانم جوانی در گفت و گو با ما از یکی از نزدیکانش می گوید که برای تامین هزینه های بیماری ام اس فرزند خود خانه شان را فروخته اند.

                      مراجعه کننده دیگری هم در این مورد می گوید: خیلی ها از نداری بی خیال درمان شان شده اند. پول ندارند. با این هزینه های گران شکم خانواده را به سختی سیر می کنیم این دوا و درمان هم که قوز بالا قوز شده است.

                      به داخل داروخانه می روم. خانمی با مراجعه به داروخانه با پاسخ منفی برای داروی مورد تقاضای خود مواجه می شود، می گوید: حاضر است دو برابر قیمت آن را پرداخت کند. صاحب داروخانه می گوید شما بگو ۱۰ برابر قیمت می پردازی. وقتی دارویی نیست چه کاری از من بر می آید.

                      در داروخانه با یکی از پرسنل در مورد لیست داروهای نایاب سوال می کنم، می گوید: داروهای نایاب فراوان است. کدام را بگویم؟ داروهای بیماران خاص سرطانی شیمی درمانی هموفیلی، کلیوی، سرطان، دیابت .. او ادامه می دهد: ما چون با بیمارهای خاص در ارتباط هستیم، مشخصا در این مورد صحبت می کنم. اما مشکل سراسری است.

                      او که مشخصا به نایاب شدن داروی سرطان سینه از مدتها قبل اشاره می کند، می گوید: قیمت برخی از همین داروها هم به قدری بالاست که هر خانواری توان تامین آن را ندارد. او با بیان اینکه برای دارو ها هر روز نرخ جدیدی می آید، به این نکته اشاره می کند: بعضی ها هم باید قید درمان را بزنند. توافق می کنند از درمان هایی که خیلی هم ضروری است صرف نظر کنند. البته این مشروط به آن است که دارویی که می خواهند را پیدا کنند.

                      براساس آمار اعلام شده تعداد بیماران تالاسمی ۱۸ هزار نفر، اماس بیش از ۴۰ هزار نفر، دیالیز ۱۹ هزار نفر، دیابت۴ میلیون نفر، سرطان۴۰۰ هزار نفر، هموفیلی بیش از ۸ هزار نفر و بیش از ۲۳ هزار نفر مبتلا به بیماری اچآیوی-ایدز هستند

                      مرداد ماه فاطمه هاشمی رئیس بنیاد امور بیماریهای خاص در نامه ای به دبیر کل سازمان ملل متحد با اعلام اینکه به عنوان رئیس بنیادی که با ۶ میلیون بیمار و به تبع آن، دست کم ۳۰ درصد از جامعه ایران در ارتباط است و آسیبهای ناشی از تحریمها را بر سرنوشت آنان با تمام وجود لمس میکند، نوشت: اگرچه دارو در لیست تحریمهای اعمال شده قرار نگرفته، اما تبعات تحریم، عدم امکان انتقال وجوه از طریق سیستم بانکی و نیز فضای رعبآمیز ایجاد شده که باعث دشواریها یا توقف جدی در مبادلات تجاری با ایران شده است، سایه سنگین خود را بر بخش بهداشت و درمان انداخته و در نتیجه، ورود داروهایی که در ایران تولید نمیشوند و نیز مواد اولیه دارو، دچار وقفه شده و میرود تا علاوه بر کمبود یا نایاب شدن تعدادی از اقلام دارویی، بعضی کارخانههای داروسازی را نیز تا یکی دو ماه آینده به تعطیل بکشاند.

                      او گفته بود: کمبود دارو و افزایش قیمت آن ناشی از کمبود افزایش نرخ برابری ارزهای خارجی و آثار تورمی آن است، مستقیما بر جان و سلامت هزاران بیمار اثر میگذارد.

                      در همین زمینه ۳۰ مرداد ماه امسال نیز احمد شیبانی٬ رئیس سازمان غذا و دارو با اعلام نگرانی از توقف فروش داروهای «خاص»٬ خواستار آن شد تا برای رفع تحریمهای دارویی تلاش شود.

                      در داروخانه هلال احمر مراجعه کننده ای که برای داروی شیمی درمانی ۷۰۰ هزار تومان پرداخت کرده به ما می گوید: با کلی تاییدیه و نامه و ثبت نام همین گیرمان آمد. از الان باید غصه بعد را داشته باشیم که چه کنیم. این جدای از هزینه های آن است.

                      با پدری هم صحبت می شویم که اگر چه پیگیر خرید دارویی دیگری است؛ اما می گوید: دختر من بیماری ام اس دارد. قیمت دارو بارها تغییر کرده است. تا ۳۰۰ درصد هم تغییر داشته است. می گوید: چه کنیم بنشینیم تا جان بدهند. از او در مورد عوارض نرسیدن دارو می پرسم که تو ضیح می دهد: هر خطری آنها را تهدید می کند. نه فقط این بیماری هر بیمار دیگری هم همین گونه است. دولت باید حمایت کند. باید بودجه ارزی را تامین کند. همین بیماران ام اس ممکن است بینایی و شنوایی شان را از دست بدهند. نابینا شوند. جان مردم را به بازی گرفتند.

                      چندی پیش نایب رئیس انجمن تالاسمی ایران از چندین مورد فوت ناشی از نبود دارو خبر داد و در انتقاد به وضع موجود عنوان کرد: بیماران تالاسمی چون خون میزنند آهن بدنشان بالا میرود، بنابراین باید دسفرال یا دسفوناک مصرف کنند تا آهن خون آنها پایین بیاد. متاسفانه با نبود دارو در چند ماه اخیر فرتینای بدن این بیماران به ۱۵هزار رسیده که خطر مرگ را به همراه دارد و کسانی را هم داشتیم که بر اثر این مسئله فوت کردهاند.

                      دستفروشی در حوالی یکی از داروخانه ها را در مورد مراجعین روزانه مورد سوال قرار می دهم؛ می گوید: مردم را گرفتار کرده اند. از شهرستانها می آیند سرگردان می شوند. بیماری های سرطان و شیمی درمانی. ام اس و.. او می گوید: می گویند مقصد کامیون های حمل بار داروها به جای داروخانه ها، شب ها در ناصرخسرو است. او در عین حال تاکید می کند که مشکل اصلی در واردات است.

                      بیمار دیگری که نسخه اش روی دستش مانده و برای گرفتن دارو به در بسته خورده است، با این توصیه یکی دیگر از مراجعین مواجه می شود که او را به داروخانه ای در خیابان سپهبد قرنی هدایت می کند که به گفته او هنوز خیلی از داروها را دارد.

                      خبرگزاری ایسنا ۸ آبان ماه به نقل از محمد خادم علیزاده مدیرعامل شرکت تجهیزات پزشکی هلالاحمر نوشت که چهار ماه است نتوانستهایم حتی یک ریال ارز مرجع تهیه کنیم و تاخیر در تامین ارز تولید دارو را با مشکل مواجه میکند.

                      وی در ادامه افزود: تاخیر در تامین ارز، برنامه های تولید را با مشکل مواجه میکند. اخذ دستمزدهای بالا، مالیات، عوارض و مطالبات گمرکی ما را اذیت میکند. این موضوع نیازمند همت دولت است تا مشکلات تولید حل شود.

                      داروهای معمولی هم در حال نایاب شدن است

                      مشکل دارو فقط خاص بیماری های خاص نیست. سراغ دیگر داروها را هم که بگیری داستان مشابهی دارند. توصیه فروشنده ها این است که هر دارویی را که مصرف می کنید از همین حالا تهیه کنید. وضع دارو هر روز بدتر می شود. آنها از ورشکست شدن شرکت های داروسازی و تعطیلی آنها خبر می دهند.

                      یکی از آنها به ما می گوید: شرکت ها همین هفته سفارش های دارویی ما را ارسال نکردند که صد درصد اگر برسد باز افزایش قیمت خواهیم داشت. ممکن هم هست نرسد. در مورد نوع سفارش دارو ها سوال می کنم که می گوید: همین داروهایی معمولی. سرماخوردگی و…

                      پیش بینی او این است که همین داروها هم نایاب می شود و هر چه بگذرد کمبودها تمام اقلام دارویی را در بر می گیرد.

                      به گزارش روزنامه خراسان، بر اساس دستور جدیدی که وزارت بهداشت به تمام شرکتهای وارد کننده دارو ابلاغ کرده، از ابتدای آبان ماه درخواست برای واردات ۱۱۸ قلم دارو از جمله استامینوفن، قرصهای سرماخوردگی و ترامادول پذیرفته نخواهد شد.

                      وزارت بهداشت همچنین در این ابلاغیه، ۱۷۰ قلم داروی دیگر را جزو اقلامی اعلام کرده که ممکن است به زودی واردات آن ها به کشور ممنوع شود.

                      چندی پیش احمد شیبانی معاون وزیر بهداشت با اعلام اینکه توقف فروش دارو در آینده از سوی شرکتهای خارجی بسیار نگران کننده است٬ یادآور شد: با توجه به این موضوع مسئولان باید در رفع تحریم دارو از طریق دیپلماسی تلاش کنند.

                      وی در واکنش به اظهارات مسئولان در رابطه با تعطیلی کارخانههای تولید دارو در آینده نزدیک٬ افزود: هماکنون حدود ۹۷ درصد از داروهای مصرفی و ۴۵ درصد از مواد اولیه در داخل تولید میشود٬ از این رو تعطیلی این کارخانهها امکانپذیر نیست.

                      آمار تولید دارو در کشور البته از سوی امینی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیش از ۹۵ درصد اعلام شده که گفته است: از این میزان ۶۰ درصد مواد اولیه آن از چین و هند وارد می شود.

                      خبرگزاری ها گزارش داده اند، در حال حاضر وزارت بهداشت به دلیل تحریم بانک مرکزی ، بانکهایی را در کشورهایی نظیر ترکیه، هندوستان و دوبی به عنوان واسط تامین دارو و تجهیزات پزشکی و مواد غذایی مستقر کرده تا با قیمت بالاتر و کارمزدی بیشتر این نیازها را تامین میکنند که این واردات هم با کالاهای بی کیفیت و نامرغوب و دست چندم همراه است. پیش از این رئیس انجمن جراحان ایران گفته بود برخی جراحان از نخ جراحی نامرغوب چینی استفاده میکنند. این نخها کیفیت ندارد و پس از جراحی و دوختن شکم پاره میشود و بیمار باید بار دیگر تحت عمل جراحی قرار گیرد.

                      در داروخانه دیگری نیز که با داروساز آن هم صحبت می شوم، می گوید: اگر تا چند وقت پیش مشکل داروهای وارداتی بود، الان داروهای ایرانی هم با مشکل مواجه شده است. توصیه او این است که از داروهایی که مصرف می کنید حتما یک بکاپ داشته باشی.

                      خانم میانسالی می گوید: حتی برای خرید اسپری تنفسی داروخانه او را در لیست نوبت قرار داده تا در صورت رسیدن بارهای جدید او را مطلع کنند.

                      او می گوید: داروهای دیگر هم همینطور است باید در لیست نوبت قرار گیریم. قیمت ها هم که چند برابر شده است. او به نقل از داروسازها می گوید: کشور توان ساخت خیلی از این ها را دارد مشکل از مواد اولیه و کمبود آن است.

                      خانم دیگری که دست خالی از داروخانه بیرون می آید، می گوید: پیگیر قرص یاسمین برای جلوگیری از بارداری است که هیچ جا پیدا نکرده است. او می گوید: ایران مشابه همین را تولید کرده که جز عوارض و مشکل برایمان چیز دیگری ندارد.

                      یکی دیگر از داروسازهای داروخانه هم نظرش این است که مواد اولیه شرکت های داروسازی رو به اتمام است و تا چند وقت دیگر همین داروهای معمولی هم امکان تولید ندارد. از او در مورد تامین مواد اولیه از کشورهایی چون چین و هند سوال می کنم که می گوید: آنها که مرغوبیتی ندارد.

                      مراجعه کننده دیگری می گوید همیشه نسخه دارو خود را با ۵ هزار تومان بادفترچه بیمه می گرفت که اکنون به ۱۵ هزار تومان رسیده است.

                      طبق اعلام وزیر بهداشت سالانه حدود ۷٫۵ درصد از مردم جامعه به خاطر هزینه های درمانی زیر خط فقر می روند. مرضیه وحید دستجردی وزیر بهداشت گفته است: “در حال حاضر پرداخت از جیب مردم برای هزینه های درمانی بیش از ۵۰ درصد است در حالی که در کشورهای دیگر سهم پرداخت دولت و بیمه ها برای هزینه های درمان بیش از ۷۰ درصد است.”

                      سراغ داروخانه دیگری می روم که بسیار پر رفت و آمد است در نقطه ای در مرکز شهر، از مسوول آن که پیگیر وضعیت داروها و قیمت ها می شوم، می گوید: ویزیتور هفته پیش دارو آورده با افزایش ۱۲ درصدی قیمت و این هفته باز ۴۸ درصد روی قیمت ها کشیده است. دیگر خود شما حساب کنید اوضاع قیمت ها چگونه است. او پیش بینی می کند وضعیت بدتری در انتظار دارو و داروسازان است. از نگاه او که تحریم با آنکه مشخصا دارو را نشانه نرفته اما تاثیر صد درصدی در این بخش داشته است، وضع موجود جای شکر دارد و بدتر از این خواهد شد.

                      بد نیست اشاره شود مشکل دیگر در این حوزه وضعیت داروخانه های کشور است که به گفته رهبر مژدهی آذر، رئیس انجمن داروسازان ایران «داروخانهداری برای داروسازان بهصرفه نیست» و «اکثر داروخانههای کشور در معرض فروش قرار گرفتهاند.»

                      مهر ۱۴ مرداد ماه به نقل از او نوشت که «تاخیر در پرداخت مطالبات داروخانهها از سوی بیمهها و همچنین مالیاتهایی که برای داروخانهها بسته میشود، باعث شده تا هزینهها بیشتر از درآمد شود و در نتیجه داروخانهداری برای داروسازان منفعتی نداشته باشد.»

                      رئیس انجمن داروسازان ایران با اعلام اینکه صدها داروخانه در ایران برای فروش گذاشته شدهاند، ادامه داد: «امروز دیگر داروخانه برای دکتر داروساز مناسب نیست و شاید مکانی مفید برای تاجرها و افراد دیپلمه باشد.»

                      آنچه زیاد شنیده می شود، ورشکستگی و تعطیلی شرکت های تولیدی است. به نظر می رسد اگر برای این بحران تمهیدی اتخاذ نشود، تولیدکنندگان دارو از رده تولید خارج شوند.

                      با این همه وزیر بهداشت اظهار امیدواری کرده است “که در نیمه دوم سال ۹۱ تخصیص ارزها که در شش ماه نخست سال جاری صورت نپذیرفت محقق شود.”

                      هر چند مشخص نیست روندی که شهریاری از تخصیص ارز در ماه های گذشته ترسیم کرده تداوم یابد یا حکومت برای جان شهروندان ارزشی قایل شود. رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از اختصاص ارز برای واردات چوب بستنی و لوازم آرایشی در مقایسه با ارز تخصیص یافته به داروهای وارداتی خبر داده و با تاکید بر تامین ارز مورد نیاز داروهای سرطانی، می افزاید: متاسفانه در این بخش مشکل جدی داریم و با وجود نامه ای که حدود ۵ ماه قبل به احمدی نژاد نامه نوشتیم و هشدار دادیم که ممکن است مشکلات جدی برای مردم به وجود بیاید، اما معلوم نیست چرا بانک مرکزی توجهی به این مشکلات ندارد.
                      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                      توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                      نظر

                      • mohsen68
                        عضو فعال
                        • Jun 2012
                        • 1756

                        #3356
                        در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Post
                        گزارش میدانی از نایاب شدن دارو در داروخانه ها
                        [/B]
                        اگر واقعا اینگونه هست جز اشک ریختن کاری از دست ما مردم عادی بر نمیاد.ما که کاره ای نیستیم و تصمیم گیر این مملکت نیستیم سرنوشت و جانشان در دست ما نیست که بخواهیم کاری برایشان انجام دهیم.واقعا باید گریه کرد.

                        نظر

                        • وحید 20
                          ستاره‌دار(98)
                          • Mar 2011
                          • 29911

                          #3357
                          بیانیه ستادکل نیروهای مسلح
                          ستاد کل نیروهای مسلح در بیانیهای با گرامیداشت سیزدهم آبانماه، زمزمههای برقراری رابطه با دولت آمریکا را در شرایطی که نشانهای از پشیمانی و تغییر در رویکرد و رفتار هیأت حاکمه واشنگتن و پذیرش حقوق مسلم ایران اسلامی مشاهده نمیشود امری مشکوک خواند و نیازمند تأمل و برخورد جدی و قاطع دانست.

                          به گزارش حوزه دفاعي - امنيتي باشگاه خبرنگاران به نقل از اداره ارتباطات و اطلاع رسانی ستاد کل نیروهای مسلح، در بخشی از این بیانیه آمده است: رخدادهای سرنوشت ساز و آموزنده 13 آبانماه در سال های 1343، 1357 و 1358 هر یک سرفصل نوینی از تاریخ مبارزه و رویارویی ملت ایران برابر استکبار جهانی به سرکردگی آمریکایی جنایتکار به شماره رفته و نشان می دهد هیچ قدرت مادی مجهز و بزرگ هرگز قادر نخواهد بود اراده خود را به ملت مؤمن و انقلابی ایران اسلامی تحمیل کند.

                          این بیانیه با گرامی داشت یاد دانشجویان شهید و طلایه داران مبارزه با امپریالیسم آمریکا و همچنین دانش آموزان شهید 13 آبان 57 میافزاید: شجاعت، فداکاری و روحیه حماسی و شهادت طلبانه فرزندان قرآن، عترت و ولایت فقیه در صحنه هر سه حادثه تاریخ ساز سیزدهم آبانماه و در عرصه های اعتراض به لایحه ننگین کاپیتولاسیون ، تظاهرات علیه رژیم سفاک پهلوی و تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، حقیقتی است که تا ابد میدرخشد و هدایتگر نسلهای این سرزمین در عبور از گذرگاههای حساس تاریخی خواهد بود.

                          این بیانیه در ادامه مقاومت و پایداری ملت ایران برابر جبهه ضداستکباری را از درسهای بزرگ حوادث 13 آبانماه توصیف وافزوده است: برغم توطئههای زنجیرهای اردوگاه سلطه و صهیونیسم جهانی در 34 سال گذشته، گفتمان انقلاب اسلامی و پیام ملت ایران اینک فراتر از جغرافیای کشور، از جهان اسلام نیز عبور کرده و با ابراز هویت در قلب نظام سلطه در اروپا و آمریکا وقوع نهضت فراگیر ضدسرمایه داری و جنبش 99 درصدی وال استریت در دنیای تحت استیلای غرب را رقم زده و از کنار دیواره های زندان کاخ سفید، دامنه تزلزل و شکنندگی امپراتوری آمریکا و نظام لیبرال ـ دموکراسی را بیش از هر زمان دیگری برای جهانیان فریاد میکند.

                          در ادامه این بیانیه تداوم مبارزه با آمریکا ـ بعنوان راهبرد اساسی، سرنوشت ساز و افتخار آمیز انقلاب اسلامی و ملت ایران ـ کلید موفقیت و سربلندی کشور در پیشبرد اهداف و آرمان های نظام مقدس جمهوری اسلامی قلمداد و تصریح شده است: آمریکا همچنان شیطان بزرگ و دشمن شماره یک انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است و ملت ایران با الهام از آموزه های خمینی کبیر (ره) و وصایای جاودانه شهیدان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس، زمزمه های برقراری رابطه با دولت شرور آمریکا را در شرایطی که نشانه ای از پشیمانی و تغییر در رویکرد و رفتار هیأت حاکمه واشنگتن و پذیرش حقوق مسلم ایران اسلامی مشاهده نمی شود را امری مشکوک و نیازمند تأمل و برخورد جدی و قاطع میداند.

                          ستاد کل نیروهای مسلح با فصل الخطاب دانستن مواضع و منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی در زمینه مذاکره و برقراری رابطه با آمریکا آورده است: آمریکا براساس خوی استکباری و سلطه طلبی ذاتی خود مرکز اصلی فتنه و فساد عالم بوده و هیچگاه با نظامی مردمی و مستقل که مظهر حیات مقتدرانه اسلام عزیز است سرآشتی و دوستی واقعی ندارد و ملت شجاع ایران همچنان تعقیب، محاکمه و مجازات سران کاخ سفید را به سبب جنایات چند دهه اخیر ـ بویژه در عرصه اقدامات تروریستی و غارت منابع و سرمایه های ملی ـ را مطالبه جدی و غیرقابل اغماض خود می داند.

                          این بیانیه در پایان با دعوت از اقشار و آحاد مختلف ملت ایران ـ بویژه نسل جوان و دانشجویان و دانش آموزان انقلابی ـ برای حضور پرشور و گسترده در تظاهرات سراسری 13 آبانماه و طنین انداز کردن شعار مرگ بر آمریکا و فریادهای برائت و بیزاری از استکبار جهانی در سراسر کشور تاکید کرده است: اقدام دانشجویان مسلمان پیرو خط امام (ره) در انهدام کانون توطئه چینی و لانه جاسوسی آمریکا در سال 1358 در تهران پیام آور شکست پذیری بلوک سلطه و پیروزی نهایی ملتها است، پدیده ای که زایش گسترده انقلاب اسلامی مصداق بارز آن به حساب میآید.
                          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                          نظر

                          • وحید 20
                            ستاره‌دار(98)
                            • Mar 2011
                            • 29911

                            #3358
                            فرانسه خواستار تشدید تحریمهاي ایران شد

                            گروه سياسي: فرانسوا اولاند در دیدار با نخستوزیر اسراييل که به فرانسه سفر کرده است، از تشدید تحریمها علیه ایران حمایت کرد.
                            فرانسه خواستار تشدید تحریمهاي ایران شد
                            به گزارش خبرگزاری فرانسه، «فرانسوا اولاند» در دیدار
                            امروز با نخست وزیر اسرائیل گفت: ایران باید با «اقدمات و گامهای ملموس» نشان دهد به دنبال تسلیحات هستهای نیست.
                            وی افزود:
                            «فرانسه آماده است به تحریمهای دیگری علیه ایران ـ به هر تعداد که لازم باشد ـ رأی مثبت بدهد.» اولاند در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با نخست وزیر اسرائیل ـ که امروز به فرانسه سفر کرده است ـ گفت: «این [برنامه هستهای ایران] تهدیدی است که فرانسه نمیتواند آن را بپذیرد».
                            نخست وزیر اسرائیل در دیدار با رئیس جمهور فرانسه که اولین ملاقاتش با وی پس از ورود اولاند به الیزه بود، گفت: متأسفانه تحریمها تا کنون برنامه هستهای ایران را متوقف نکردهاند.
                            تحریمهای غرب علیه ایران بر اساس این اتهام استوارند که ایران به دنبال اهداف نظامی در برنامه انرژی هستهای خود است. ایران ضمن رد اتهامات میگوید، به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هستهای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.
                            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #3359
                              امیدواری اروپا و آمریکا به مذاکرات آينده


                              در آستانه از سرگیری گفتوگوی 1+5 با ایران مطرح شد

                              امیدواری اروپا و آمریکا به مذاکرات جدید

                              دنیای اقتصاد- مرجان توحیدی: سارایوو، این بار محل دیدار دو زن بود؛ هیلاری کلینتون و کاترین اشتون وزیر امور خارجه آمریکا و مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا. هر دو در یک کنفرانس خبری پیش از عزیمت به صربستان و کوزوو در ادامه سفر خود به حوزه بالکان، درباره برنامه هستهای ایران سخن گفته و ابرازامیدواری کردند که وعده مذاکرات جدید بتواند به یافتن راهحل دیپلماتیک برای مساله هستهای ایران منجر شود.

                              این دو البته در عین حال بر تداوم تحریمها علیه ایران تاکید کرده و گفتند تا زمانی که ایران مصالحهای قابل توجه درخصوص فعالیت غنیسازی اورانیوم خود نداشته باشد، دیپلماسی و فشار همزمان ادامه خواهد یافت. البته اشتون و کلینتون درباره مقصودشان از مصالحه قابل توجه ایران درباره غنیسازی اورانیوم توضیحی ندادند.

                              هرچند ممکن است منظور از مصالحه پیشنهادهايی باشد که رسانههای اروپایی و مقامهای روس درباره آن خبر داده و از آن به عنوان استراتژی «بیشتر- بیشتر» یاد کردهاند. با این حال ایران تاکید کرده که پیشنهادهاي غیررسمی را مورد توجه قرار نخواهد داد.

                              تاکید دوباره بر رویکرد دوگانه

                              آن گونه که ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده است، هیلاری کلینتون و کاترین اشتون، در کنفرانس خبری مشترکی در پایتخت بوسنی گفتند که دیپلماسی و فشار، ادامه خواهد داشت. اشتون به خبرنگاران گفت: ما به تلاش و یافتن راههای روبه جلو در خصوص مذاکراتمان ادامه خواهیم داد.

                              او همچنین به تماسی میان یک دستیار خود با یک دستیار سعید جلیلی، مذاکرهکننده ارشد هستهای ایران اشاره کرد و گفت که «در آیندهای نزدیک» با جلیلی دیدار خواهد داشت.
                              براساس این گزارش کلینتون هم گفت که پیام آمریکا به ایران روشن است. وی گفت: پنجره همچنان برای حل نگرانیهای جامعه بینالملل درباره برنامه هستهای ایران به صورت دیپلماتیک و رفع انزوای خود باز است، اما این پنجره نمیتواند تا بینهایت باز بماند. بنابراین ما امیدواریم که مذاکرات جدی با حسن نیت بتواند به زودی آغاز شود.

                              البته در حاشيه همین کنفرانس مطبوعاتی اشتون درباره برقراری تماسش با سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنيت ملی ایران در آیندهای نزدیک هم خبر داد و به گزارش پرس تی.وی گفت که قصد دارد به زودی با جلیلی دیدار مستقیم داشته باشد. پیش از اعلام رسمی اشتون درباره تماس با جلیلی، معاون وی، یعنی هلگا اشمیت با علی باقری معاون جلیلی تماس تلفنی برقرار کرد و دو طرف درباره هماهنگیها برای ادامه مذاکرات صحبت کردند. این اولین اقدام عملی از سوی اشتون برای کلید زدن دور جدیدی از مذاکرات شش قدرت جهانی بود که مدتی خبراز سرگیری آن در رسانهها و از منابع مختلف اعلام میشد. مذاکرات به احتمال زیاد قرار است پس از انتخابات ریاستجمهوری ایالات متحده و در اواخر ماه نوامبر از سر گرفته شود.

                              مواضع تازه وزیر دفاع اسرائیل

                              درکنار این امیدواری به مثبت بودن مذاکرات، اسرائیل همچنان مدعی تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هستهای است. اگرچه وزیر دفاع این رژیم در اظهاراتی تازه از مواضع قبلی خود به نوعی عقبنشینی کرده است. او مدعی شده که ایران مقادیری از اورانیوم غنی شده خود را برای کاربرد تحقیقاتی به پودر تبدیل کرده و به این ترتیب از خواسته خود (دستیابی به سلاح هستهای) عقب نشینی کرده است. طبق ادعای ایهود باراک، این اقدام ایران، امکان حمله اسرائیل به ایران را 8 تا 10 ماه به تعویق انداخته است. به گزارش ایسنا، خبرگزاری رویترز گزارش داد که وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در گفتوگو با روزنامه دیلی تلگراف، ضمن تکرار این ادعا که ایران قصد تولید سلاح هستهای را دارد، گفت که «از یک بحران فوری، زمانی جلوگیری شد که ایران در سال جاری تصمیم گرفت بیش از یک سوم اورانیوم با غنای متوسط خود را برای اهداف غیر نظامی استفاده کند.»
                              باراک در این باره مدعی شد: دست کم سه توجیه میتواند وجود داشته باشد یکی اینکه صحبت علنی از عملیات احتمالی اسرائیل یا آمریکا مانع از تلاش آنها برای نزدیکتر شدن (به این روند) شد.

                              وی ادامه داد: این میتواند یک حرکت حسابشده دیپلماتیک باشد که آنها انجام دادهاند تا از اوج گرفتن این مساله پیش از انتخابات آمریکا جلوگیری کنند تا اینکه زمان به دست آورند. و این میتواند راهی برای گفتن این جمله به آژانس بینالمللی انرژی اتمی باشد که «ما به تعهداتمان عمل کردهایم». باراک با این حال مدعی شد که در هر حال معتقد است که ایران همچنان قصد ساخت سلاح هستهای را دارد.

                              تبدیل اورانیوم غنی شده ایران به پودر

                              بنا بر گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، آژانس در گزارش 30 اوت خود تایید کرد که ایران 71/25 کیلوگرم از 190 کیلوگرم اورانیوم با غنای20 درصد خود را تا نیمه اوت به اکسید اورانیوم تبدیل کرده است. براساس این گزارش کارشناسان میگویند که اکسید اورانیوم به شکل موثری به عنوان یک ماده قابل استفاده در ساخت سلاح هستهای از روی میز کنار میرود. مارک فیتز پاتریک، مدیر برنامه منع اشاعه و خلع سلاح موسسه بینالمللی مطالعات استراتژیک گفت: این امر گرایش به سمت تایید این موضوع دارد که غنیسازی در این سطح هدفی غیرنظامی دارد.

                              توجیه جدید نتانیاهو برای جنگ علیه ایران

                              اظهارات جدید باراک در حالی مطرح میشود که بنیامین نتانیاهو همچنان ادعاهای خود را درباره ایران تکرار و براستفاده از گزینه نظامی درباره ایران تاکید کرده است.

                              به گزارش خبرگزاری فارس، نخستوزیر رژیم صهیونیستی در مصاحبه خود با مجله فرانسوی «پاریس مچ»، درصدد متقاعد کردن کشورهای عربی برای حمله نظامی اسرائیل علیه ایران برآمد و مدعی شد که چنین حملهای با حذف یک تهدید بالقوه و کاهش تنشها در سراسر خاورمیانه، به نفع کشورهای عربی خواهد بود.

                              او با ادعای اینکه چنین حملهای علیه ایران آنقدرها هم که منتقدان هشدار دادهاند، تنشهای منطقه را وخیمتر نخواهد کرد، مدعی شد: من فکر میکنم که 5 دقیقه بعد از این حمله و برخلاف آنچه شکاکان میگویند، احساس راحتی و آرامش در سراسر منطقه گسترانیده شود.

                              نتانیاهو در ادامه مدعی شد که ایران کشوری محبوب در جهان عرب نیست و برخی از دولتهای منطقه و همچنین شهروندان آنها به این نتیجه رسیدهاند که ایران مسلح به قدرت هستهای نه تنها برای اسرائیل که برای آنها نیز خطرناک خواهد بود.
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

                                #3360
                                نتانیاهو: حمله اسرائیل به ایران میتواند به نفع اعراب باشد

                                بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل میگوید حمله اسرائیل به ایران باعث کاهش تنش در منطقه و به نفع کشورهای عربی خواهد بود. در همین حال ایهود باراک، وزیر دفاع این کشور گفته که ایران ساخت سلاح هستهای را به تاخیر انداخته است.
                                بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در مصاحبهای که روز سهشنبه ۹ آبان در مجله فرانسوی «پاریس مچ» منتشر شده، بر خلاف اظهارات منتقدان خود گفته است که حمله اسرائیل به ایران به تنشهای منطقه دامن نخواهد زد.

                                به گفته او، در صورت حمله به ایران «به فاصله پنج دقیقه احساس آرامش خاطر در منطقه بر پا خواهد شد.»

                                آقای نتانیاهو که در سفری دو روزه در فرانسه به سر میبرد همچنین افزوده است: ایران در دنیای عرب به هیچوجه محبوب نیست، و برخی دولتها در منطقه و شهروندن آنها دریافتهاند که ایران مجهز به سلاح هستهای نه فقط برای اسرائیل که برای آنها نیز خطرناک است.

                                در ماههای اخیر نخستوزیر اسرائیل بارها از ادامه غنی سازی اورانیوم در ایران و به نتیجه نرسیدن دیپلماسی برای حل این مناقشه ابراز نگرانی کرده، و بحث حمله نظامی اسرائیل به تاسیسات هستهای ایران را عنوان کرده است.

                                او از آمریکا خواسته است که خط قرمزی در قبال برنامه هستهای ایران تعیین کند تا در صورت تخطی ایران از آن، به اسرائیل اختیار حمله نظامی را بدهد، هر چند دولت باراک اوباما تا کنون این خواسته را بر آورده نکرده و بر اعمال تحریمهای شدیدتر تاکید کرده است.

                                ایهود باراک: ایران ساخت سلاح هستهای را به تاخیر انداخته است

                                همزمان با اظهارات نتانیاهو، ایهود باراک، وزیر دفاع اسرائیل در مصاحبهای با روزنامه بریتانیایی «دیلی تلگراف» مدعی شد که ایران در اوائل سال جاری از یک سوم اورانیوم غنی شده متوسط خود به طور مسالمت آمیز استفاده کرده است.

                                به گفته او، این اقدام باعث شد از یک بحران زودرس جلوگیری شود، و موجب شد تا دسترسی ایران به سلاح هستهای از هشت تا ده ماه به تاخیر بیفتد.

                                آقای باراک احتمال داده که ایران چنین اقدامی را به سه دلیل مختلف انجام داده باشد؛ اول اینکه گفتمان حمله نظامی اسرائیل یا آمریکا ممکن است آنها را از ادامه مسیر برای تولید سلاح باز داشته باشد. امکان بعدی این است که جمهوری اسلامی نخواسته برنامه هستهای این کشور قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به مسالهای حیاتی تبدیل شود.

                                به زعم او، احتمال سوم این است که ایران خواسته با این اقدام رضایت آژانس بینالمللی انرژی اتمی را جلب کند.

                                با این حال ایهود باراک تاکید کرده که ایران همچنان به دنبال تولید سلاح هستهای است، و اسرائیل گزینه نظامی را کنار نمیگذارد.

                                او در این زمینه گفته است: ما مصمم هستیم که از دسترسی ایران به سلاح هستهای جلوگیری کنیم و بر این باوریم که همه گزینهها روی میز قرار دارند.

                                وزیر دفاع اسرائیل همچنین در مورد احتمال اقدام یک جانبه اسرائیل افزوده است: زمانی که منافع اساسی امنیتی ما، و به نوعی آینده اسرائیل مطرح باشد، ما نمیتوانیم مسئولیت تصمیمگیری را حتی به مورد اعتمادترین متحد خود واگذار کنیم.

                                اسرائیل که تنها کشور دارای سلاح هستهای در خاور میانه به شمار میرود بارها اعلام کرده ایران دارای سلاح هستهای را یک تهدید موجودیتی قلمداد میکند.

                                به گفته دیپلماتهای غربی، ایران سانتریفوژهایی در نیروگاههای زیر زمینی نصب کرده که میتواند قابلیت غنی سازی اورانیوم به میزان لازم برای تولید بمب را بدهد. اما به گفته ناظرین، حتی به دنبال چنین اقدامی ایران باز هم به چند سال برای نصب سلاح هستهای بر روی موشک احتیاج دارد.

                                جمهوری اسلامی، که همواره مدعی شده برنامه هستهایاش با اهداف مسالمت آمیز راه اندازی شده، هم اکنون بر سر این مناقشه زیر تحریمهای شدید یکجانبه از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا قرار دارد.


                                The greater the risk ، The greater the reward

                                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                                نظر

                                در حال کار...
                                X