آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • وحید 20
    ستاره‌دار(98)
    • Mar 2011
    • 29911

افشاگری ولایتی از کارشکنی دولتی ها پس از «نزدیک شدن به حل مسئله هسته ای ایران با غرب»

همزمان با اینکه لاریجانی با سولانا مذاکره می کرد یکی از مقامات بلندپایه اجرایی ما در نمازجمعه گفت ما مذاکره نمیکنیم. آقای سولانا آن تلکس را نشانداد و کارشکنی در کار آقای لاریجانی صورت گرفت. دشمن زمانی که تناقض در بین مسئولان ما می بیند، اینگونه می شود. آنها به توافق رسیدند و میشد هسته ای را حل کرد ولی یک فردی حرف دیگری زد و آن خراب شد. مشابه آن برای خودم هم اتفاق افتاده است.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
    سومین مناظره کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری با موضوع سیاسی برگزار شد.

ولایتی با قرار گرفتن در پشت تریبون سخنان خود را در پاسخ به نقدهای دیگر کاندیداها اینگونه عنوان کرد: : در رابطه با صحبت جلیلی، بنده عرض میکنم دیپلماسی این نیست که انسان در برابر کشورهای دیگر خطابه بخواند. دیپلماسی این نیست که ما یک طرف بنشینیم و آنها طرف دیگر و ما حرف مشخص بزنیم بدون اقدامات دیگر. اینکه می فرماید مال 20 سال پیش است و الان وضعیت فرق کرده ناچارم موضوعی را مطرح کرد. زمانی بعد ازاینکه به قطعنامه های شورای امنیت نرسیده بودیم، آقای سارکوزی مستقیم از من دعوت کرد، برای مذاکره. من با رئیس جمهور صحبت کردم گفت برو. رفتم و یکساعت ملاقات کردیم. ما با سارکوزی درباره عدد سانتریفیوژها به توافق رسیدیم که غنی سازی تعلیق نشود. مثلا 4-5 هزار سانتریفیوژ داشته باشیم. قرار بود ظرف یک هفته یک تیمی به ایران بیایند. سارکوزی گفت من به ایران می آیم و دست دولت و رهبر شما را می فشارم. من آوردم در داخل کشور و منتقل کردم کار متوقف شود. همان زمان که با تاکید رئیس جمهور به فرانسه رفتم ، قائم مقام وزارت خارجه کاردار فرانسه را خواست و گفت که این آقا که آمده نماینده ایران نیست. متاسفانه دولت جواب نداد و نه تنها جواب نداد، موقعی که چنین حرفی به کاردار زدند، وزارت خارجه گفت اگر این خبر زودتر به فرانسه رسیده بود ملاقات تو و سارکوزی لغو شده بود.

می شود کشور را به تحریم ها نرساند. در رابطه با روسیه هم همین اتفاق افتاد. گفتند اگر قول بدهی پوتین بیاید ایران و دست خالی برنگردد ما او را می آوریم. من آوردم ولی بازهم کارشکنی کردند.

در آلماتی 2 آنها پیشنهاداتی کردند که میشد پیش رفت ولی آقای جلیلی نپذیرفت. گفتند غنی سازی 20 درصد را تعلیق و فردو را کند کنی، 3 تحریم را برمیداریم. در پاسخ به آنها گفتند این کارها را میکنیم شما کل تحریم را بردارد. حرف من این است که باید قدم به قدم پیش رفت. کاری که کردند نشان داد نمیخواهند کار پیش برود. اصولگرایی انعطاف ناپذیری نیست. در رابطه با مصالح ملی باید بتوانیم از دیپلماسی به نحو احسن استفاده کنیم. دیپلماسی معامله و تعامل است. سرسختی نشان دادن نیست. دیپلماسی بیانیه پشت میز خواندن نیست. اگر اینطور نبود وضع ما به اینجا نمی رسید.

سعید جلیلی در پاسخ به اظهارات ولایتی عنوان کرد: اگر همین نکته ای که در آخر اشاره کردید همینطوری است. اگر اطلاعات دیگرتان مثل اخبار سومی هست واویلاست. نوار گفتگوهای آلماتی پیاده شده و به آقا داده شده و اتفاقا این گزارش شما را گفتند از کجا دارد میگوید این خلاف است. در آلماتی آنها گفتند 20 درصد را بدهیم در ازای 2 تحریمی که بعدا میخواهد حل شود. یعنی در در برابر آبنبات.این روش شما خطاست. هم سارکوزی و هم روسیه که بحث شد، درباره بعد روسیه بحث و جلسه شد و من خودم رفتم آنجا. سارکوزی هم به شما گفته بود متوقف کنید. لوید که یک کارشناس الیزه است افتخار است بیاید ایران. بعد از آن قضیه سه بار سارکوزی با رئیس جمهور به صورت تلفنی صحبت کرد. نکته ای که قالیباف گفتند درست است ما باید ببینیم ما به ازای چیزی که میدهیم چیست. نباید اخبار را تکه تکه بگوییم با مبنای غلط. ما در آلماتی گفتیم حاضریم گام های متقابل برداریم هر قدر شما بیاید ما هم میاییم. نماینده انگلیس گفت حاضرید همین الان؟ ما گفتیم بله . گفتم شروع کنیم. نماینده آمریکا به انگلیس گفت ساکت چیزی نگو. من گفتم ادامه بدهیم. چه حرفی است که شما میزنید؟ به دلیل منطق محکم ما بود که آنها گفتند باید به مراکزمان برویم و مشورت کنیم.

وی در ادامه عنوان کرد: کاری که آنها درش گیر کردند و جوابی برای منطقمان نداشتند، امروز متاسفانه از سوی فردی مثل شما باید اینطور بیان شود؟ واقعا سوالم این است که اگر اینگونه در سیاست خارجی که حوزه جدی است و منافع کشور است برخورد کنیم حتما نمیتوانیم. کی گفته در گفتگوها فقط اعلام موضع کردیم؟ از سال87 فقط یک قطعنامه صادر کردند و نتوانستند دیگر اجماعی داشته باشند.

ماجرای قرار لاریجانی و سولانا

در بخش دیگری از این مناظره، محسن رضایی گفت: واقعیت این است که افراط و تفریط شده است هم در زمان آقای جلیلی و هم در زمان روحانی. درست است که از جنگ جلوگیری کردیم اما نمی توانستیم اینقدر عقب نشینی نکنیم؟ در زمان جلیلی با سولانا برای 2700 سانتریفیوژ توافق کرده بودیم قبل در زمان آقای لاریجانی. آیا اگر این را مکتوب نکرده بودیم بهتر نبود؟ من در جریان جزئیات هستم. این افراط و تفریط ها از سیاست اصلی نظام دور بوده. باید به آن پایان داده شود. حالا گذشت، سوال این است که میخواهیم از گذشته مان بدون کم و کاست دفاع کنیم؟ اگر بوده که نباید مشکلی داشته باشیم. دوستان خود را حق مطلق ندادند. بالاخره سی و چهار سال تازه پا هستیم و باید تجربه را به گروه های بعدی منتقل کنیم. من در دفاع جلیلی و روحانی یا دوستان دیگر که از خود دفاع میکنند میگویم نباید دفاع از خود را به دفاع از نظام و مردم ترجیح بدهیم. شک ندارم با بسیج همه توانایی ملت ایران میشود اقدامات بزرگ انجام داد مشروط به اینکه صداقت را در پیش بگیریم.
    * جلیلی در نقد به رضایی اما چنین گفت: بین حق و باطل راه رفتن معنی اش دوری از افراط و تفریط نیست. اینکه این کار را کنیم، نشاندهنده دوری از افراط و تفریط نیست. اطلاعاتی هم که آقای رضایی فرمودند مبنایش درست نیست. زمان لاریجانی معاونش با سولانا به توافق رسیدند اما سولانا زد زیرش و قبول نکرد. * حدادعادل: جناب رضایی طوری صحبت میکنند که انگار همه ماها غیرمردمی هستیم و فقط جناب ایشان غصه مردم را میخورد. همه ما به فکر مردم هستیم و برای مردم این حرفها را میزنیم. راه ها متفاوت است ولی هدف تامین سعادت و رفاه مردم است. * ولایتی اما سخن رضایی را تایید کرد و گفت: تایید میکنم صحبت آقای رضایی را. لاریجانی در مذاکرات با سولانا به جای خوبی رسیدند. همین تعداد سانتریفیوژ را توافق کردند. اما درست همزمان با اینکه لاریجانی با سولانا مذاکره می کرد یکی از مقامات بلندپایه اجرایی ما در نمازجمعه گفت ما مذاکره نمیکنیم. آقای سولانا آن تلکس را نشانداد و کارشکنی در کار آقای لاریجانی صورت گرفت. دشمن زمانی که تناقض در بین مسئولان ما می بیند، اینگونه می شود. آنها به توافق رسیدند و میشد هسته ای را حل کرد ولی یک فردی حرف دیگری زد و آن خراب شد. مشابه آن برای خودم هم اتفاق افتاده است. * جلیلی: صحبت ولایتی درست نیست. * ولایتی: اطلاع دقیق دارم که درست است.
    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

نظر

• وحید 20
      ستاره‌دار(98)
      • Mar 2011
      • 29911

رویترز: کاهش صادرات نفت ایران به 700 هزار بشکه در روز

رویترز براساس گزارش های در اختیار خود از کاهش صادرات نفت ایران به 700 هزار بشکه در روز خبر داد.

به گزارش عصر ایران، رویترز براساس گزارش های منتشر شده از بارگیری نفت خام توسط نفتکش ها و منابع آگاه در صنایع نفت کشورهای مختلف اعلام کرد: تحریم های غربی باعث شده اند صادرات نفت ایران به کمترین میزان در چند دهه گذشته برسد.

براساس این گزارش، صادرات نفت ایران در ماه گذشته میلادی (مه) به طور متوسط به 700 هزار بشکه در روز رسیده است که معادل یک سوم کل صادرات نفت ایران قبل از آخرین مرحله جدید تحریم های آمریکاست.

هدف از تحریم های آمریکا و اروپا، اعمال فشار بر تهران برای عقب نشینی در روند فعالیت های هسته ای اش و قطع درآمد نفتی تهران برای تامین مالی برنامه هسته ای است.

صادرات نفت ایران در سال گذشته میلادی (2012) نسبت به سال 2011 حدود نصف کاهش یافته بود. این موضوع باعث شد تهران ماهانه رقمی بین 4 تا 5 میلیارد دلار به دلیل کاهش صادرات نفت، ضرر کند.

دولت آمریکا در حال حاضر قصد دارد با تشدید تحریم ها، صادرات نفت ایران را به زیر 500 هزار بشکه در روز کاهش دهد.

منابع آگاه در صنعت نفت برخی از کشورها گفته اند خرید نفت ایران در ماه گذشته میلادی (می) نسبت به ماه قبل از آن (آوریل) به میزان 12 درصد کاهش یافته است.

با لحاظ کردن قیمت 100 دلار برای هر بشکه نفت خام، کاهش صادرات نفت خام ایران در ماه می گذشته نسبت به ماه قبل از آن (آوریل) معادل ضرر 300 میلیون دلاری است.

ایران قبل از تحریم های شدید، روزانه حدود دو و نیم میلیون بشکه نفت خام به مشتریانی در آسیا، آفریقا و اروپا صادر می کرد.

نظر

• سنایی
        عضو فعال
        • Aug 2025
        • 364

بخونید خندیدید لایک کنید

نظر

• وحید 20
          ستاره‌دار(98)
          • Mar 2011
          • 29911

رحيمصفوی: حیفا و تلآویو با خاک یکسان میشوند

گروه سياسي: دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا گفت: حضور حداکثری در انتخابات و انتخاب اصلح از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و تضمین کننده امنیت ملی و تداوم پیشرفت و آبادانی کشور است.

سردار سرلشکر رحيم صفوی در گفتوگویی با تحلیل راهبردی مسایل سیاسی و امنیتی کنونی غرب آسیا به ویژه سوریه و ترکیه اظهار کرد: منطقه غرب آسیا که کشور ما نیز جزو آن است حداقل تا سال ۲۰۳۰ در یک نقطه عطف راهبردی از نظر مسایل سیاسی، امنیتی و اقتصادی قرار دارد و به عبارتی مرحله گذار ژئوپلیتیکی را طی میکند. وی تصریح کرد: بازیگران اصلی خارجی این منطقه آمریکاییها، روسها، چینیها و تا اندازهای هندیها هستند و بازیگران درون منطقه را ایران، ترکیه و رژیم صهیونیستی، تشکیل میدهند. این منطقه بنا به دلایل گوناگون تا سال ۲۰۳۰ کانون رقابت ،توجه و برخورد قدرتهای بزرگ جهانی است. مشاور عالی فرمانده کل قوا درباره ویژگیهای مهم این منطقه خاطرنشان کرد: بزرگترین منبع انرژی جهان یعنی نفت، گاز در این منطقه قرار دارد و خلیجفارس ۶۳ تا ۶۵ درصد نفت خام جهان را در اختیار دارد و بیش از ۳۰ درصد گاز جهان نیز در این منطقه قرار دارد.

وی با اشاره به اینکه از تنگه هرمز روزانه میان ۱۵ تا ۱۷ میلیون بشکه نفت خارج میشود ، با اشاره به دیگر خصوصیات منطقه آسیای غرب اظهار کرد: تا زمان اضمحلال رژیم صهیونیستی آرامش در این منطقه وجود نخواهد داشت و این رژیم جعلی، با حمایت آمریکا، منشأ تنش و ناامنی های منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا است. به فضل الهی هماکنون دو دشمن بزرگ ایران یعنی طالبان و صدام از میان رفتهاند و آثار پیروزی در سوریه نیز نمایان است.

صفوی اضافه کرد: سیاست های راهبردی رهبر معظم انقلاب اسلامی در رابطه با عراق و افغانستان و سوریه، باعث شده است ایران در غرب آسیا، تبدیل به یک قدرت منطقه ای شود و آمریکاییها و صهیونیست ها و برخی از کشورهای عربی از این موضوع بشدت عصبانی هستند، چراکه نشانه شکست سیاستهای اوباما در منطقه است. سرلشکر صفوی در ادامه تاکید کرد: همان طور که رهبر معظم انقلاب فرمودند اگر صهیونیستها مشکلی برای ایران ایجاد کنند حیفا و تلآویو با خاک یکسان میشود. دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در ادامه با اشاره به سال حماسه سیاسی و انتخابات ۹۲ در پیش رو تاکید کرد: انتخابات ایران ارتباط عمیقی با امنیت ملی و منافع ملی و نیز سرنوشت معیشتی مردم دارد. بنابر این همه کسانی که به فکر امنیت و آرامش و حل مشکلات اقتصادی مردم هستند و از وضعیت موجود رنج می برند، با هوشمندی و انگیزه در این انتخابات شرکت می کنند.

وی با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: حضور حداکثری در انتخابات و انتخاب اصلح از اهمیت ویژهای برخوردار است و تضمینکننده امنیت ملی، اقتصاد، منافع و پیشرفت و آبادانی کشور ماست. صفوی با اشاره به شاخصههای اصلی فرد اصلح برای ریاستجمهوری تاکید کرد: رهبر معظم انقلاب در این باره در سال ۸۴ فرمودهاند که «اصلح کسی است فکر معیشت مردم، دین مردم، فرهنگ مردم و دنیا و آخرت مردم باشد.» وی ادامه داد: ایشان همچنین گفتهاند که اصلح کسی است که زیر توهمات مربوط به توسعه آنچنان محو و مات نشود که از یاد قشرهای محروم و ضعیف باقی بماند. دستیار و مشاور عالی رهبر معظم انقلاب با بیان اینکه از دیدگاه رهبر این فرد باید توان بر دوش گرفتن این بار عظیم را داشته باشد و هر کسی قدرت این کار را ندارد، گفت: یکی از مهمترین ویژگیهای اصلی کاندیداهای ریاستجمهوری از دیدگاه رهبری، کارآمدی و توانایی اداره کشور است که ۱۵ بار در سخنرانیهای سال ۸۴ آن را نقل کردهاند.

نظر

• وحید 20
            ستاره‌دار(98)
            • Mar 2011
            • 29911

اينک ديگر با حکومت ايران است که تصميم بگيرد چه رفتاری را در پيش بگيرد. حکومت ایران می تواند کاری کند که تحريم ها "آنی" برداشته شوند، البته، اگر با کشورهای "1+5" مذاکراتی سازنده و اساسی را در پيش گيرد.

معاون وزیر خارجه آمریکا و رییس هیات مذاکره کننده این کشور در گفتگوهای 5+1 با ایران،اعلام کرد که ایران می تواند کاری کند که تحریم ها به صورت "آنی" برداشته شود.

به گزارش عصر ایران " وندی شرمن " معاون وزیر خارجه آمریکا در گفتگو با رادیو اروپای آزاد با تکرار اتهامات همیشگی آمریکا درباره مشکوک بودن اهداف فعالیت های هسته ای ایران ، افزود:" ما اميدواريم که حکومت ایران بخاطر مردم این کشور، به زودی دست به انتخاب راهبردی مناسبی بزند و تصميم بگيرد که به طور جدی و اساسی با گروه "1+5" وارد مذاکره شود تا آينده روشن تری برای مردم ايران ترسيم شود.

این دیپلمات آمریکایی با انداختن گناه تحریم های یکجانبه و ظالمانه آمریکا به دوش ایران ، گفت:" من متوجه نارضايتی همه هستم چون هنوز نتيجه ای حاصل نشده، ايران همچنان برنامه هسته ای خود را پی می گيرد، و تحريم ها مدام در حال تشديد شدن است و اين کشور روز به روز بيشتر به انزوا کشيده می شود، و زندگی مردم هم روز به روز دشوار تر می شود."

وی در عین حال تاکید کرد:" سختی معيشت مردم هم تنها به دليل تحريم های ايالات متحده يا اتحاديه اروپا يا سازمان ملل متحده نيست، بلکه به خاطر انتخاب هايی است که حکومت ایران تا کنون انجام داده است. اينک ديگر با حکومت ايران است که تصميم بگيرد چه رفتاری را در پيش بگيرد. حکومت ایران می تواند کاری کند که تحريم ها "آنی" برداشته شوند، البته، اگر با کشورهای "1+5"مذاکراتی سازنده و اساسی را در پيش گيرد."

شرمن افزود:" تصميم اصلی با حکومت ايران است و ما هم اين آمادگی را داریم که با گفت و گو درباره کل اين برنامه برای برداشتن تحريم ها اقدام کنيم. همان طور که رییس جمهور و وزير خارجه آمریکا هم گفته اند، ايران می تواند با تبعيت از مقررات بين المللی و پايبندی به مسئوليت هايش در چارچوب قطعنامه های شورای امنيت سازمان ملل از يک برنامه هسته ای صلح آميز بهره مند شده و زندگی معمولی خود را از سر گيرد."

مسئول تیم مذاکره کننده آمریکا در گفتگوهای 5+1 با ایران در ادامه افزود:" فکر می کنم که هنوز راه (صلح آمیز)هست. رئيس جمهوری گفته اند که زمان هنوز برای گفت و گو وجود دارد. ترجيح مؤکد ما نتيجه ای صلح آميز است. هيچ کس مايل نيست که راه ديگری در پيش گرفته شود. اما رئيس جمهوری هم گفته اند که همه گزينه ها روی ميز هست. بنابراين، هنوز وقت برای رسيدن به يک راه حل صلح آميز وجود دارد و ما بايستی هر آنچه در توان داريم را انجام دهيم تا به چنين راه حلی برسيم. هر چند اين زمان نامحدود نيست، ولی هنوز وقت هست."

این دیپلمات آمریکایی در ادامه از اظهار نظر درباره نتیجه انتخابات ریاست جمهوری و تاثیر آن بر مساله هسته ای اجتناب کرد و گفت که نتیجه این انتخابات مشخص نیست.

نظر

• وحید 20
              ستاره‌دار(98)
              • Mar 2011
              • 29911

نتانیاهو: جامعه جهانی برای تعدیل فشار علیه ایران وسوسه نشود

نخست وزیر اسرائیل به کشورهای غربی هشدار داده که با پیروزی حسن روحانی وسوسه نشوند و از فشارهای خود علیه ایران نکاهند. ولی یک کارشناس اسرائیل میگوید اسرائیل باید لحن خود در قبال ایران را تعدیل کند.

با پیروزی حسن روحانی، کاندیدای میانهروی مورد حمایت اصلاحطلبان در انتخابات ریاستجمهوری ایران، دولت اسرائیل معتقد است نباید دچار یک خوشبینی کاذب شد و در مناقشه اتمی از فشارها علیه ایران کاست.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بر اساس یک اطلاعیه دفتر نخستوزیری اسرائیل، بنیامین نتانیاهو گفته است "ایران را باید بر اساس کنشهایش ارزیابی کرد".

"به فشارها علیه ایران باید ادامه داد"

نخستوزیر اسرائیل گفته است: «جامعه بینالملل نباید به خوشبینی بغلتد و وسوسه شود از فشارهای خود بر ایران برای متوقف ساختن برنامه هستهای [جمهوری اسلامی] بکاهد".

از نظر نخستوزیر اسرائیل، در صورتی که جمهوری اسلامی به برنامهی اتمیاش همچنان ادامه دهد، پاسخ به آن باید "صریح" باشد و باید آن را "به هر وسیلهای متوقف ساخت".

نتانیاهو برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران را بزرگترین تهدید برای صلح جهانی خواند. از نظر اسرائیل و به ظن کشورهای غربی، ایران به دنبال دستیابی به سلاح اتمی است. جمهوری اسلامی این ادعا را رد میکند.

"اسرائیل باید لحن خود را تغییر دهد"

در پی پیروزی غیرمترقبهی حسن روحانی در انتخابات ریاستجمهوری، برخی تحلیلگران معتقدند که اسرائیل نیز باید رویکرد خود را تا اندازهای تعدیل کند.
              مئیر جاودانفر، کارشناس مسائل سیاسی اسرائیلی معتقد است که با پیروزی غیرمنتظرهی حسن روحانی، اسرائیل در موقعیت تدافعی قرار گرفته است.

جاودانفر به خبرگزاری آلمان گفت که اسرائیل باید در چنین شرایطی "لحن خود را تغییر دهد".

این تحلیلگر اسرائیلی که در ایران به دنیا آمده، به رهبری اسرائیل توصیه میکند "زبان ظریفتری" در قبال ایران در پیش گیرد، زیرا "در آینده چنین به نظر میرسد که ما جنگطلب بودهایم".
              مئیر جاودانفر میافزاید: «در این شرایط، دیگر کافی نیست بگوییم تمام گزینهها روی میز است.»

اسرائیل در گذشته اعلام کرده بود، در صورتی که تحریمهای بینالمللی و تلاشهای دیپلماتیک برای حل مناقشه اتمی جمهوری اسلامی به نتیجه نرسند، با ابزار نظامی علیه برنامه اتمی ایران وارد عمل خواهد شد.

از نظر جاودانفر، با پیروزی حسن روحانی احتمال ایراد یک ضربه نظامی اسرائیل به تأسیسات اتمی ایران بسیار ضعیف است. وی میافزاید: «پیش از این هم من باور نداشتم که اسرائیل حمله کند.»

به گزارش خبرگزاری آلمان، محمود احمدینژاد با سخنان جنگطلبانهی خود علیه اسرائیل بهانهی مطلوب را به دست اسرائیل داد.

جاودانفر میگوید احمدینژاد "تمام کار ما را انجام داد". وی میگوید، سخنان ضداسرائیلی احمدینژاد به تمام دنیا نشان داد که چرا ایران نباید به سلاح هستهای دست یابد.

از نظر این تحلیلگر اسرائیلی «رئیسجمهور جدید میانهروتر است و اسرائیل نیز باید در این شرایط خود را میانهروتر و آماده گفتوگو نشان دهد.»

نقش روحانی و خامنهای در حل مناقشه اتمی

پیروزی انتخاباتی حسن روحانی، از نظر جاودانفر، تمام کارشناسان و تحلیلگران را شگفتزده کرد.

از نظر این تحلیلگر اسرائیلی ایرانیتبار، تصور میشد که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، در صورت لزوم مانع از پیروزی روحانی شود "ولی چنین اتفاقی نیافتاد و ما تلاش میکنیم بفهمیم چرا چنین نشد".

محتملترین دلیل از نظر این تحلیلگر، فشار شدید تحریمهای بینالمللی بر ایران است. وی میگوید: «روحانی فردی است که میتواند به او (خامنهای) فشار آورد تا در گفتوگوها با جامعهی بینالملل نرمش بیشتری از خود نشان دهد.»
              جاودانفر به خبرگزاری آلمان میگوید، خامنهای در مناقشه اتمی همچنان "فرد تصمیمگیر خواهد بود"، ولی بهزودی مشخص میشود که آیا گردشی در سیاست اتمی ایران ایجاد خواهد شد؛ "این چیزی است که رژیم [جمهوری اسلامی] دشوار بتواند آن را پنهان کند".

از نظر وی، در شرایط کنونی تعیینکننده این است که "ایران آمادگی نشان دهد به پرسشهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در باره برنامه هستهای خود پاسخ دهد".

این کارشناس اسرائیل میگوید: «روحانی میخواهد خیلی چیزها را تغییر دهد؛ و در میان کشورهای غربی اعتماد بیشتری در راستای صلحآمیز بودن انرژی اتمی ایران جلب کند.»

مئیر جاودانفر، تحلیلگر اسرائیلی، متوقف شدن برنامه غنیسازی اورانیوم ایران را حتی محتمل میداند و میگوید معیارهای مختلفی وجود دارد که بتوان جدی بودن سخنان روحانی را سنجید، ولی "سخنان زیبا جزو این معیارها نیست".

نظر

• مخبرالدوله
                عضو فعال
                • May 2012
                • 5228

دکتر روحانی در مورد توافقات قبلی تیم خودش با میتران در فرانسه رو مسیر برون رفت از موضوع هسته ایی بیان کرد....
                البته این نکته را هم ولایتی در مناظره ها اشاره کرد و کلا نظر سیستم فعلی با همکاری با فرانسه
                قویتر از بقیه کشورهای اروپاییست.

مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

نظر

• ایرج اکبری
                  عضو فعال
                  • Dec 2011
                  • 10934

در گفتگو با مهر مطرح شد؛
                  پیشبینی معاون سابق آژانس بین المللی انرژی اتمی از آینده مذاکرات هستهای ایران

اولی هاینونن رئیس سابق بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی در گفتگو با خبرگزاری مهر به پیش بینی ادامه روند مذاکرات هستهای جمهوری اسلامی پرداخت.پروفسور هاینون در خصوص روند آتی مذاکرات هستهای ایران به خبرنگار مهر گفت: بعد از دو دوره انتخابات ریاست جمهوری در ایران، ایران سیاستهای هستهای خود را مورد بازبینی قرار داده است.

وی افزود: تغییر بنیادی به ویژه در طی ماههای اوت/سپتامبر سال 2005 میلادی به وقوع پیوست. بر این اساس این تغییر تبعات اقتصادی و سیاسی خاص خود را به همراه آورد و باعث شد وضعیت هستهای در جایگاه کنونی قرار داشته باشد.

وی تصریح کرد: من در حال حاضر مطمئن هستم که تغییر در سیاستهای هستهای ایران رخ خواهد داد و اتفاق خواهد افتاد.

استاد دانشگاه هاروارد در ادامه یادآور شد: از بعد فنی هم پیشرفت هستهای ایران به جایی رسیده که شاهد این تغییر باشیم.

وی تأکید کرد: ایران در حال حاضر به اندازه کافی اورانیم غنی شده 20 درصد برای سوخت رآکتور تحقیقاتی تهران برای چندین سال را داراست.

هاینونن در ادامه تصریح کرد: مسأله مهم این است که ایران چه مسیری را برای تولید برق و متعاقبا احداث تأسیسات هستهای برای این منظور را پیش خواهد گرفت.

وی در پایان خاطر نشان کرد: به عبارت دیگر ایران بایستی تدارک تأسیسات هستهای به منظور تولید انرژی هستهای را اتخاذ کند.

اولی هاینونن رئیس سابق بازرسان آژانس بین المللی انرژی اتمی و معاون امور پادمانهای آژانس بینالمللی انرژی تا سال 2010 میلادی بود و اکنون در مرکز روابط و علوم بینالمللی دانشگاه هاروارد تدریس میکند.
                  كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

نظر

• ایرج اکبری
                    عضو فعال
                    • Dec 2011
                    • 10934

مانو:
                    تحریمها هیچ تأثیری بر برنامه هستهای ایران نداشته/ برای مذاکره آمادهایم[/COLOR]
                    مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت: برنامه هستهای ایران علیرغم افزایش تحریمها به صورت مداوم گسترش یافته و تحریمها اثری روی آن نداشته است.
                    Tweet
                    به گزارش خبرگزاری فارس، «یوکیا آمانو» امروز دوشنبه گفت: با وجود اعمال تحریمها علیه ایران، این کشور همچنان بیوقفه به گسترش برنامه هستهای خود ادامه میدهد.

مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی که با خبرگزاری رویترز گفتوگو میکرد، بار دیگر برای ادامه مذاکرات هستهای با ایران اعلام آمادگی کرد، اما گفت هنوز هیچ تاریخی برای دور جدید مذاکرات میان ایران و آژانس تعیین نشده است.

آمانو در بخشی از این مصاحبه گفت گسترش «ظرفیت و میزان تولید» در برنامه هستهای ایران به صورت مداوم ادامه دارد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا افزایش تحریمها تأثیری بر فعالیتهای هستهای ایران داشته نیز گفت: فکر نمیکنم اینطور بوده باشد... من که هیچ تأثیری نمیبینم.

صحبتهای آمانو امروز پس از آن بیان شد که «حسن روحانی» رئیسجمهور جدید ایران در کنفرانس خبری خود گفت دولت جدید به دنبال شفافیت بیشتر در برنامه هستهای است، اما به دنبال تعلیق فعالیتهای هستهای نیست
                    .
                    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

نظر

• ایرج اکبری
                      عضو فعال
                      • Dec 2011
                      • 10934

بریتانیا نسبت به ادامه مذاکرات هستهای در دولت جدید ایران ابراز امیدواری کرد
                      وزیر خارجه بریتانیا اظهار داشت: کشورش به تلاشها برای دستیابی به راهکاری برای حل موضوع پرونده هستهای با «دید مثبت» مینگرد.

Tweet
                      به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری رویترز، مقامات بریتانیایی امروز ابراز امیدواری کردند روی کار آمدن دولتی جدید در ایران بتواند به دستیابی به راهکاری منتج از مذاکرات منجر شود.

«ویلیام هیگ» وزیر خارجه بریتانیا ضمن بیان این مطلب گفت کشورش با «دیدی مثبت» به تلاشها برای رسیدن به راهکاری برای حل موضوع هستهای مینگرد.

البته وی بار دیگر تأکید کرد که بریتانیا در تصمیم خود برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای پافشاری میکند و ایران نباید در این زمینه به خود شک راه دهد.

پیش از این «کاترین اشتون» مسئول دستگاه سیاست خارجی اتحادیه اروپا و مذاکراتکننده ارشد گروه 1+5 نیز از نتیجه انتخابات ایران استقبال کرده و برای ادامه مذاکرات هستهای اعلام آمادگی کرده بود.

نظر

• ایرج اکبری
                        عضو فعال
                        • Dec 2011
                        • 10934

امکان مذاکره تهران - تل آویو وجود دارد

اسرائیل و ایران می توانند به رغم تمامی اختلافات که دو طرف را در آستانه جنگ قرار داد، پای میز مذاکره بنشنند. این بخشی از اظهار نظر شیمون پرز، رئیس جمهور اسرائیل در مصاحبه اختصاصی با دیلی تلگراف است.

به گزارش دیپلماسی ایرانی، وی در حالی این پیشنهاد را مطرح می کند که در میان سیل تبریک مقامات جهان به مناسبت پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، تنها مقام ناامید از نتیجه انتخابات ایران به نظر می رسد که توجه جهان را به افزایش فشار بر جمهوری اسلامی جلب کرده است.

پرز در این مصاحبه خاطرنشان کرده که اسرائیل به طور طبیعی سرناسازگاری با ایران ندارد و حتی از کوروش کبیر به دلیل کمک به آزادی یهودیان از بابل، تقدیر می کند.

اما پرز 89 ساله که جایزه نوبل ادبیات را به دست آورده و لقب مسن ترین رئیس جمهور جهان را دارد، ادعا می کند ایران در اهداف هسته ای نظامی عزمی راسخ دارد و به دنبال نابودی یهودیان است.

رئیس دولت رژیم اسرائیل در پاسخ به این پرسش که آیا هیچگاه امکان مذاکره مستقیم دو طرف وجود دارد، گفت: چرا که نه، ایرانیان دشمن ما نیستند. او در حالی می گوید ایرانیان دشمن ما نیستند که نتانیاهو و همفکرانش تا کنون بارها اعلام کرده اند جمهوری اسلامی دشمن شماره یک اسرائیل به شمار می رود.

نظر

• ایرج اکبری
                          عضو فعال
                          • Dec 2011
                          • 10934

معاون لاوروف:
                          امیدواریم پس از روی کار آمدن دولت جدید ایران مذاکرات ۱+۵ برنامهریزی و انجام شود

معاون وزیر خارجه روسیه با استقبال از سخنان رئیسجمهوری منتخب ایران برای حل و فصل مسئله هستهای، یادآور شد ابزار لازم برای این منظور مذاکرات گروه 1+5 است که امیدواریم دور بعدی آن هر چه سریعتر برنامه ریزی و انجام شود.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "سرگئی ریابکوف" معاون وزیر امور خارجه روسیه و طرف مذاکره کننده روسی در مذاکرات گروه «1+5» با ایران اعلام کرد که مقامات مسکو از اعلام آمادگی رئیسجمهوری منتخب ایران برای پیوستن به مذاکرات هستهای و تلاش برای حل و فصل مسائل مربوط به برنامه هستهای این کشور استقبال میکنند.

ریابکوف امروز، سه شنبه به خبرنگاران گفت: ما از بیانات حسن روحانی، رئیسجمهوری منتخب ایران برای تلاش به منظور یافتن راه حل مشکلات موجود در خصوص برنامه هستهای این کشور استقبال میکنیم. در حال حاضر ابزار لازم برای این منظور وجود دارد و آن مذاکرات گروه 1+5 (میانجیان بین المللی) با نمایندگان ایران است و ما امیدواریم اکنون دیگر این مذاکرات به نتیجه مثبت برسند.

این دیپلمات بلندپایه روس همچنین ابراز امیدواری کرد که رئیسجمهوری جدید ایران بعد از اینکه مسئولیت خویش در این سمت را آغاز کرد، بتواند در زمان کوتاهی برنامه ریزی لازم برای برگزاری دور بعدی مذاکرات هستهای را انجام دهد.

معاون وزیر خارجه روسیه یادآور شد که طی چند سال اخیر شورای امنیت سازمان ملل قطعنامههایی تصویب کرده که در آن حق ایران برای غنی سازی اورانیوم در اهداف صلح آمیز به دلیل نگرانیهای برخی کشورها در رابطه با امکان ساخت بمب اتمی محدود شده بود.

ریابکوف افزود: با توجه به این مسئله گروه 1+5 در حال حاضر روی این مسئله متمرکز شده است تا قبل از هر چیز اعتماد متقابل بین طرفین مذاکرات با برداشتن گامهایی در جهت رفع این نگرانیها تقویت شود.

نظر

• ایرج اکبری
                            عضو فعال
                            • Dec 2011
                            • 10934

تایم: نامه ۲۰۰۶ روحانی نویددهنده دورانی آرام و منطقی است
                            نشریه آمریکایی تایم در مطلبی با نقل بخشهایی از نامه سال ۲۰۰۶ رئیسجمهور منتخب ایران به این هفتهنامه وعده داد، جهان میتواند به رویکرد آرام و منطقی حسن روحانی امیدوار باشد.

به گزارش خبرگزاری فارس، هفته نامه «تایم» در مطلبی به نامه سال 2006 حسن روحانی به این نشریه آمریکایی اشاره کرد و بر اساس محتوای همان نامه، به تحلیل مواضع وی به عنوان رئیس جمهور در قبال مسئله هستهای ایران پرداخت.

تایمز در ابتدای مطلب خود، بخش نخست نامه روحانی را نقل کرده؛ بخشی که در آن آمده: «ایرانِ مجهز به سلاح هستهای، منطقه را بیثبات میسازد، رقابت تسلیحاتی در منطقه به وجود میآورد و منابع کمیاب در منطقه را به هدر میدهد. اکنون زرادخانه هستهای آمریکا و سیاست آن برای اطمینان از وضعیت استراتژیک اسرائیل را در نظر بگیرید. در این صورت، بمب ایران هیچ منفعت امنیتی برای آن ندارد. علاوه بر این، برخی دلایل اسلامی وجود دارد که چرا یک کشور اسلامی و در حال پیشرفت، نباید تسلیحات کشتار جمعی، تولید و از آنها استفاده کند.»

این نشریه با اشاره به اینکه این جملات را حسن روحانی در سال 2006 برای تایم نوشته، افزود: هفت سال بعد از نگارش این نامه، روحانی بعد از پیروزی شگفتآور در انتخابات 14 ژوئن، قرار است رئیس جمهور ایران شود. او با غلبه بر سایر کاندیداهای اصولگرا، بیش از 50 درصد آرا را به خود اختصاص داد. اکنون توجهات بر این متمرکز شده است که روحانی چگونه ایران را به ویژه در زمینه برنامه هستهای، به پیش میبرد آنهم برنامهای که به چند دور تحریم منجر شده و به اقتصاد ایران آسیب رسانده است.

این نشریه در ادامه با اشاره به مواضع روحانی در نخستین کنفرانس خبری که دوشنبه برگزار شد، نوشت: او با تاکید بر میانهرو بودن خود، گفته دولتش شفافیت بیشتری در زمینه برنامه هستهای نشان خواهد داد.

به نوشته این هفته نامه آمریکایی، روحانی در بخش دیگری از نامه سال 2006 خود آورده: «بنابراین انگیزه تعجیل (برخی) در بزرگنمایی اوضاع و ایجاد بحران چیست؟ آیا علت آن منافعی است که افراطگرایان در سراسر جهان، از افزایش تنش و ایجاد بحران دارند؟ اگر با خونسردی مانع این بحران نشویم و اگر خطای محاسباتی ادامه یابد، اوضاع به آسانی به بحران تبدیل میشود. اکنون زمان آن است که پیروی از عواطف و احساسات و جنگ طلبی را متوقف کنیم، مکث کنیم و دو چندان به مسیری که در پیش گرفتهایم، بیاندیشیم.»

تایم با نقل این بخش از نامه روحانی نوشت: تمایل او برای ممانعت از «جنگطلبی و پیروی از احساسات»، اکنون نیز به اندازه همان زمان، نکته خوبی به شمار میآید و مورد استقبال است.

در بخش دیگری از این مطلب آمده: البته کسانی که انتظار تغییری بزرگ و مهیج داشتند، نباید منتظر بمانند. روحانی و سایر تشکیلات سیاسی ایران مدتهاست بر موضع تهران مبنی بر اینکه جمهوری اسلامی علاقهای به تولید تسلیحات هستهای ندارد، تاکید دارند. حق این کشور برای دنبال کردن اهداف توسعه هستهای، نیز بحثی ملی است که ایرانیان را از همه طیفهای سیاسی متحد میکند. حسن روحانی نیز در این کنفرانس خبری درباره سیاستهای قلدرمآبانه و یکطرفه آمریکا و متحدانش هشدار داده است.

تایم نوشت: روحانی در زمان هدایت مذاکرات هستهای ایران در سال 2003 تا 2005، توانست رهبران ایران را به تعلیق غنیسازی اورانیوم متقاعد کند. اما از آن زمان تاکنون، اوضاع تغییر کرده است. هر چند بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل درباره خطر عبور ایران از خط قرمز در برنامه هستهایاش هشدار داده، اما روحانی نیز اکنون گفته او نیز توقف غنیسازی را بررسی نخواهد کرد.

در پایان این مطلب آمده: از طریق قضاوت روحانی با سخنانش در سال 2006، جهان میتواند به رویکرد آرام و منطقی رئیس جمهور منتخب ایران امیدوار باشد؛ فردی که پوچی و بیهودگی تنشهای نظامی را درک میکند. اکنون باید منتظر بمانیم و ببینیم رویکرد دیپلماتیک روحانی، چه ارمغانی برای صلح منطقهای به همراه خواهد داشت.

نظر

• ایرج اکبری
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 10934

فرانسه مصمم به يافتن راه حل ديپلماتيك درموضوع هسته اي ايران است
                              به گزارش ايرنا ، فيليپ لاليو روز سه شنبه درنشست هفتگي با خبرنگاران رسانه هاي داخلي و خارجي در پاسخ به پرسشي درباره واكنش وي نسبت به نخستين سخنان حسن روحاني درزمينه برنامه هسته اي ايران بويژه موضع مخالف وي درزمينه هرگونه توقف غني سازي اورانيوم گفت:فرانسه از برگزيده شدن روحاني به رياست جمهوري ايران كسب اطلاع كرده است و ما از آمادگي لازم براي همكاري با ايشان برخورداريم .
                              وي ادامه داد:فرانسه به همراه 5+1 عزم خود را جزم كرده است تا يك راه حل پايدار ديپلماتيك براي موضوع هسته اي ايران بيابد.
                              سخنگوي وزارت امور خارجه فرانسه ادامه داد: ما منتظريم كه ايران به برخي اقدامات ملموس براي برقراري اعتماد با اجراي قطعنامه هاي شوراي امنيت سازمان ملل و آژانس بين المللي انرژي اتمي دست بزند.
                              اين درحالي است كه وزير امور خارجه فرانسه نيز در ساعات اوليه خبر برگزيده شده حسن روحاني در جريان انتخابات 24 خردادماه به رياست جمهوري كشورمان از آمادگي فرانسه براي همكاري با رييس جمهور جديد خبر داده است

نظر

• ایرج اکبری
                                عضو فعال
                                • Dec 2011
                                • 10934

[SIZE=4]واکنش سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به اظهارات روز گذشته رئیسجمهور منتخب ایران
                                سخنگوی فارسیزبان وزارت خارجه آمریکا به اظهارات روز گذشته رئیس جمهور منتخب ایران واکنش نشان داد.

به گزارش خبرگزاری فارس، آلن ایر، سخنگوی فارسیزبان وزارت امور خارجه آمریکا در مصاحبهای با رادیو فردا درباره مذاکرات هستهای با ایران گفتوگو کرد.

«آلن ایر» درباره گفتوگوهای ایران با کشورهای 1+5 گفت: «در صورتی که ایران به وظایف و تعهداتش درباره برنامه هستهایش عمل کند، ما را شریک خوبی خواهد یافت. همانطور که آقای اوباما به کرات گفتهاند آمریکا آماده مذاکرات با ایران است.»

وی درباره اینکه آمریکا به دنبال چه نوع گفتوگویی با ایران است، گفت: «چه در متن گروه 1+ 5 و چه به طور دو جانبه و مذاکرات مستقیم. آن چه که لازم است اراده و نیت ایران برای رفع نگرانیهای جامعه بینالمللی است در مورد ماهیت برنامههای هستهایش.»

مذاکرات کشورهای 1+5 با ایران برای حل آنچه کشورهای غربی به آن «مناقشات مربوط به برنامه هستهای تهران» میگویند، انجام میشوند.

آمریکا، اسرائیل و شماری از متحدانآنها بارها ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه انرژی هستهایاش متهم کردهاند و این اتهامات بیاساس را دستاویزی برای تحمیل تحریمهای غیرقانونی به جمهوری اسلامی قرار دادهاند.

ایران ضمن رد قاطعانه اتهامات، میگوید به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاحهای اتمی (انپیتی) و عضوی از اعضای آژانس بین المللی انرژی اتمی حق دستیابی به فناوری هستهای برای مقاصد صلح آمیز را دارد.

علاوه بر این به رغم بازرسیهای متعدد آژانس بینالمللی انرژی اتمی از تاسیسات هستهای ایران تاکنون مدرکی دال بر انحراف برنامه هستهای جمهوری اسلامی به سوی اهداف نظامی یافت نشده است.

آلن ایر درباره اظهارت روز گذشته حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب ایران که عدم مداخله آمریکا در امور داخلی ایران مطابق موافقتنامه الجزایر، به رسمیت شناختن حقوق ملت ایران، از جمله حقوق هستهای و کنار گذاشتن سیاستهای زورمدارانه درباره ایران را پیششرط مذاکره دانسته بود، گفت: «ما نباید فراموش کنیم که در مورد پرونده هستهای و به طور کلی در مورد مسائل راهبردی تصمیم گیرنده اصلی و سیاستگذار نهایی خود مقام رهبری است و نه رئیس جمهوری ایران.»

وی افزود: «ما باید فکر کنیم شرط گذاری راجع به مذاکرات در مورد روابط دو سویه ما را به جایی نمیبرد. ما آمادهایم با ایران وارد مذاکره شویم بر مبنای حسن نیت، جدیت و احترام متقابل و خارج از این ما در امور داخلی ایران اصلا دخالت نمیکنیم و فقط خواستار آنیم- ما یعنی نه تنها آمریکا بلکه جامعه جهانی خواستار آن است – که ایران به تعهدات بینالمللیاش عمل کند؛ چه در مورد تعهدات هستهای و چه در مورد حقوق بشر.»

آلن ایر ادعاهای دولت کشورش درباره ایران را بار دیگر تکرار کرد: « وقتی ایران حقوق اساسی و بنیادین شهروندان خود را به طور فاحش و مکرر نقض میکند ما نمیتوانیم ساکت بمانیم.»

سخنگوی فارسیزبان وزارت خارجه آمریکا علیرغم این، ادامه داد: « ولی اگر واقعا رئیس جمهوری منتخب جمهوری اسلامی ایران علاقمند به بهبود و ترمیم روابط بینالمللی باشد، راهش آسان است و مثل آب خوردن است. فقط و فقط لازم است ایران به تعهدات بینالمللیاش پایبند باشد.»[/
                                SIZE]

نظر

در حال کار...
                                X