آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • وحید 20
    ستاره‌دار(98)
    • Mar 2011
    • 29911

    #6616
    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

    روز گذشته بعد از آنکه سناتورهای ضد ایرانی در ستای آمریکا مجددا بحث تحریم های جدید بر علیه ایران را مطرح کردند، واکنشهای فراوانی به این موضوع در میان محافل سیاسی و رسانه ای آمریکا و غرب شکل گرفت. این واکنشها تا به آنجا پیش رفت که سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که دولت در صورت تصویب این طرح آن را وتو خواهد کرد. متن مصوبه تحریمی واجد نکاتی است که ذاتا ناقض روح و مفاد موافقتنامه ژنو است.

    روز گذشته بعد از آنکه سناتورهای ضد ایرانی در ستای آمریکا مجددا بحث تحریم های جدید بر علیه ایران را مطرح کردند، واکنشهای فراوانی به این موضوع در میان محافل سیاسی و رسانه ای آمریکا و غرب شکل گرفت. این واکنشها تا به آنجا پیش رفت که سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که دولت در صورت تصویب این طرح آن را وتو خواهد کرد. متن مصوبه تحریمی واجد نکاتی است که ذاتا ناقض روح و مفاد موافقتنامه ژنو است.
    به گزارش «تابناک» در نهایت سه تن از سناتورهای آمریکایی در سنای آمریکا روز گذشته طرح تحریمی جدید خود بر علیه ایران را رو کردند و درحالی که قرار بود هرگونه اقدام و طرح این سند حداقل تا پایان مدت شش ماهه مندرج در موافقتنامه ژنو به تاخیر بیفتد، سخن از آن رفت که قرار است این طرح بعد از تعطیلات سال نو، در سنای آمریکا به رای گذاشته شود.
    این طرح آنگونه که گفته میشود از حمایت 13 سناتور جمهوری خواهد و 13 دموکرات برخوردار است و کلیت آن بر این اساس شکل گرفته که اعمال تحریم های جدید بر علیه ایران را در صورت عدم دستیابی توافق هسته ای با 5 + 1 در دستور کار دارد و عجیب تر از همه اینکه خود شرایط عدم دسترسی به توافق را به شکل ضمنی فراهم کرده است!
    تحریم های در نظر آورده شده در این متن عبارتند از تحریم کامل نفت ایران در مدت یکسال و همچنین تحریم بخشهای صنعت، معدن و ساخت و ساز ایران. همچنین بر اساس طرح جدید، دولت باید هر سی روز اقدام به ارائه اسنادی کند که نشان دهنده پای بندی ایران به مفاد موافقتنامه ژنو است، و در صورتی که این اتفاق رخ ندهد، کنگره تحریم های تخفیف داده شده را به حالت اول باز میگرداند و در عین حال اقدام به وضع تحریم های جدید بر علیه ایران خواهد کرد. همچنین مجددا تاکید شده است که شرکتها و بانکهای خارجی که با ایران مراوده داشته باشند متحمل تحریم خواهند شد.
    طراحان طرح هدف از آن را باز گذاشتن دست اوباما در مذاکرات ژنو برای اطمینان حاصل کردن از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته ای عنوان کرده اند! مارک کرک از سناتورهای طراح این متن، آن را سیاستی مطمئن برای جلوگیری از فریب های ایران خوانده است.
    از سوی دیگر مارک دوبوویتز از مدافعان تحریم ایران اشاره کرده است که تحریم های جدید منجر به زیان 55 میلیارد دلاری به شکل سالیانه برای ایران خواهد شد. وی در اظهاراتی جالب توجه و عجیب عنوان کرده: این امر برای ایران میتواند به اندازه کافی محرک و مشوق باشد، اگر به فکر نجات اقتصادش از رکود است و نه به فکر تقلب و فریب در مذاکرات برای رسیدن به یک توافق نهایی.
    اما در حالی این سناتورها از طرح تحریمی جدید دفاع کرده اند که بسیاری از همکاران آنها در سنا، این موضوع را ریسکی بزرگ بر سر راه مذاکرات ژنو و دستیابی به توافق با ایران خوانده اند. سناتور کارل لوین و باربارا باکسر، در بیانیه ای تاکید کرده اند که این طرح خطری بزرگ برای رسیدن به یک راه حل صلح آمیز در توافق با ایران است.
    ایشان در بیانیه خود که به امضای تعدادی دیگر از سناتورها نیز رسیده است آورده اند: نباید اقدام به تصویب طرحی کنیم که منجر به در خطر افتادن مذاکراتی میشود که مردم و کشورها به موفقیت آن امیدوارند. ضمن آنکه تصویب یک چنین طرحی منجر به تقویت تندروهای داخل ایران برای فشار بر مذاکرات و توقف آن میشود.
    همچنین لوین و باکستر به همراه هشت تن دیگر از روسای کمیته های دموکرات سنا، طی نامه ای به هری رید، رهبر اکثریت دموکرات در سنا، از وی خواسته اند که جلوی تحریم های بیشتر ایران را بگیرد.
    در همین حال جی کارنی سخنگوی کاخ سفید شب گذشته اعلام کرد که دولت معتقد است که این طرح در سنا تصویب نخواهد شد و نمیخواهیم شاهد اقداماتی باشیم که دیپلماسی آمریکا را زیر سوال ببرد. وی اظهار کرده است که اوباما در صورت تصویب این طرح آن را وتو خواهد کرد.
    هنوز مشخص نیست که رای گیری برای این طرح در ماه ژانویه سال 2014 به چه ترتیب خواهد بود و آیا این طرح به میزان کافی رای خواهد آورد یا خیر. باراک اوباما تا کنون تنها در دو مورد اقدام به وتوی مصوبات سنا کرده است که هر دو مورد در دور اول ریاست جمهوری وی بوده است. اگر برای بار سوم وی از وتوی خود در برابر سنا استفاده کند، آنگاه سنا مجبور به کسب دو سوم از آراء برای خنثی کردن وتوی رئیس جمهور خواهد بود.

    متن کامل طرح تحریمی سناتورهای آمریکایی بر علیه ایران را در قالب فایل PDF از لینک زیر دانلود کنید:



    فایل PDF متن طرح تحریمی سنا
    آخرین ویرایش توسط وحید 20؛ 2013/12/20, 20:03.
    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

    نظر

    • مجيد رادمنش
      مدیر (6)
      • Oct 2010
      • 4902

      #6617
      اوباما: نیازی به تحریم جدید علیه ایران نیست


      توافق‌هسته‌ای‌ اخیر فرصتی برای حل مشکل است


      گروه بين‌الملل: رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا گفت: نیازی به تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران وجود ندارد و توافق هسته‌ای اخیر با ایران فرصتی برای حل مشکلی است که دهه‌ها بر جای بوده است و باید این فرصت را به آزمون گذاشت.


      باراک اوباما که در سخنرانی پایان سال ۲۰۱۳ خود سخن می‌گفت با اشاره به تلاش‌های سناتورها و نمایندگان آمریکایی برای تصویب تحریم‌های تازه، گفت متوجه می‌شود که برخی می‌خواهند در برخورد با ایران سختگیر جلوه کنند، اما تحریم‌های جدید اکنون ضرورتی ندارند. اوباما افزود: توافق هسته‌ای اخیر با ایران فرصتی برای حل مشکلی است که دهه‌ها بر جای بوده است و باید این فرصت را به آزمون گذاشت.


      او در ادامه سخنانش گفت: باید ببینیم آیا ایران می‌تواند از مسیری قابل قبول با جامعه جهانی همکاری کند و نگرانی‌ها را درباره برنامه هسته‌ای خود برطرف سازد یا نه. اوباما با تاکید بر ضرورت پیگیری دیپلماسی گفت ممانعت از دستیابی ایران به جنگ‌افزار هسته‌ای یکی از اهدافش بوده و برای رسیدن به این هدف همه گزینه‌ها را مد نظر دارد. باراک اوباما گفت: در این زمینه بدیل مسیر دیپلماتیک "نوعی درگیری با همه عواقبش است."
      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

      نظر

      • مجيد رادمنش
        مدیر (6)
        • Oct 2010
        • 4902

        #6618
        وتوی تاریخ‌ساز


        احسان ابطحی-
        روز پنج‌شنبه، سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد که اگر سنای ایالات‌متحده تحریم‌های جدیدی علیه ایران به تصویب برساند، باراک اوباما، رییس‌جمهوری آمریکا آن را وتو خواهد کرد. جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید همچنین اضافه کرد که دولت آمریکا بار‌ها به کنگره این کشور گفته‌است که مقطع کنونی، زمان مناسبی برای تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران نیست.




        این تصمیم تاریخ‌ساز و بی‌سابقه اوباما در حمایت از رویکرد دیپلماتیک در برابر ایران، بی‌تردید دستاورد بسیار بزرگی برای تیم دیپلماسی ایران و استراتژی جدید نظام محسوب می‌شود. ایجاد شکاف عمیق در میان مقامات کاخ سفید و کنگره و رو در رو قرار دادن این دو ساختار مهم قدرت در آمریکا حاکی از موفقیت بزرگ دستگاه دیپلماسی ایران است که موفق شده میانه‌روهای غرب از جمله در آمریکا و اروپا را به نفع منافع ملی خود مصادره کند و آنها را در برابر افراطیونی قرار دهد که به شدت تحت تاثیر لابی صهیونیست‌ها و همچنین لابی اعراب در آمریکا هستند که راه حل را فقط در خشونت و جنگ می‌بینند. کسانی که ساختار قدرت در ایالات‌متحده را می‌شناسند، بهتر درک می‌کنند که این تصمیم اوباما تا چه اندازه اهمیت دارد. پیش از این بخش بزرگی از تحلیلگران سیاسی بر این باور بودند که اوباما نمی‌خواهد و اگر هم بخواهد نمی‌تواند در مقابل جریان اصلی حاکم بر واشنگتن ایستادگی کند و در برابر مقامات بلند‌پایه کنگره آمریکا بایستد. اکنون به نظر می‌رسد اوباما با این تصمیم، عزم قاطع خود را بر استفاده از رویکرد دیپلماتیک در برابر ایران نشان داده‌است و از حق وتوی خود برای به نتیجه رسیدن تلاش‌های دیپلماتیک در برابر ایران حداقل به عنوان یک تهدید علیه افراطیون خرج کرده ‌است.



        رو‌در‌رویی کاخ سفید در برابر افراطیون، بی‌تردید بزرگ‌ترین دستاورد‌ دیپلماتیک ایران به شمار می‌رود که به نظر می‌رسد در چارچوب تاکتیک هوشمندانه «نرمش‌ قهرمانانه» قابل‌تعریف باشد. اگر برخی از این نوع تاکتیک‌های ایران در مذاکرات 1+5 نبود، طرف مقابل همچنان «متحدانه» به تاکتیک فشار و تحریم علیه ایران ادامه می‌داد. اما اختلاف میان کاخ سفید و کنگره تنها دستاورد مذاکرات ژنو 3 نبود. شکاف عمیق میان اسراییل و آمریکا – که اوباما در نشست سابان به آن اذعان کرد- و همچنین ایجاد گسل بزرگ میان عربستان – متحد دیرینه واشنگتن- با کاخ سفید از دیگر دستاورد‌های بزرگ ژنو 3 است. تاکتیک‌های هوشمندانه تیم مذاکراتی ایران بود که باعث شد ریاض به‌طور رسمی اعلام کند که به‌دلیل نزدیک شدن واشنگتن به تهران قصد دارد روابط خود را با آمریکا کاهش دهد.



        دستاورد‌ بزرگ دیگر برای دولت ایران این است که می‌تواند به مخالفان توافق ژنو نشان دهد که «امتیاز دادن» با «سازش و تسلیم» منافات دارد. تسلیم را معمر قذافی، دیکتاتور پیشین لیبی انجام داد که همه تجهیزات هسته‌ای خود را برچید و آن را با کشتی به نیویورک فرستاد. تسلیم؛ اذعان همه طرف‌های مذاکره از جمله کاخ سفید به حق تهران به غنی‌سازی اورانیوم در داخل خاک ایران نیست، تسلیم توانایی برای بازگشت به غنی‌سازی 20 درصدی اورانیوم طی تنها 24 ساعت نیست، تسلیم ادامه فعالیت همه تاسیسات اتمی ایران نیست، تسلیم محدود کردن «داوطلبانه» بخش‌های قابل‌بازگشت برنامه هسته‌ای نیست، تسلیم این نیست که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا پس از مذاکرات ژنو 3 بگوید سال‌ها بود که کسی –منظور محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران است- این‌گونه بلند بر سر من فریاد نکشیده بود. اینها استفاده از فن دیپلماسی برای به دست‌آوردن منافع بزرگ‌تر در آینده و گذر از تنگناهای مقطعی است.



        این همه در شرایطی است که پیش از این، بسیاری بر این باور بودند که موضوع برنامه‌ هسته‌ای ایران، واشنگتن و تهران را بیش از پیش از یکدیگر دور خواهد کرد، اما به نظر می‌رسد که عکس این مساله در جریان است. آمریکایی‌ها «امنیت محور» هستند و موضوع هسته‌ای ایران برای آنان یک مساله امنیتی به شمار می‌رود. وجود چنین تهدید «ملموس» به اصطلاح امنیتی برای آنان است که برای نخستین بار ایران و آمریکا را پای میز مذاکره کشانده و آنها را از موضع برابر پای میز مذاکره نشانده است. بی‌شک این یک نقطه عطف تاریخی است. اگر اوباما و تیم او بتوانند در روند مذاکرات حسن‌نیت داشته‌باشند و وفای به عهد کنند، نشان خواهند داد که آمریکایی‌ها پس از سال‌ها قابل‌اعتماد خواهند بود. موضوعی که اگر به طرف ایرانی ثابت شود، بی‌تردید می‌تواند به فروریختن دیوار بلند بی‌اعتمادی میان دو طرف کمک کند و راه‌ را برای گشایش‌های دیپلماتیک بزرگ‌تر میان تهران- واشنگتن هموار سازد. به شرط آنکه در داخل کشور، اجماعی که میان نخبگان، مراجع عظام تقلید و دیگر نهادهای تاثیرگذار در حمایت از تحرکات دیپلماتیک ایران به وجود آمده ‌است، همچنان پابرجا بماند.
        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

        نظر

        • مجيد رادمنش
          مدیر (6)
          • Oct 2010
          • 4902

          #6619
          مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 در سومین روز


          تهران- ایرنا- مذاکرات هیات های کارشناسی ایران و گروه 1+5 در سومین روز این مذاکرات برای تعیین ساز و کار اجرایی برنامه اقدام مشترک لحظاتی پیش در شهر ژنو سوئیس آغاز شد تا طرفین گفت و گوهای خود را ادامه دهند.


          به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، دور تازه مذاکرات کارشناسی میان ایران و گروه 1+5 متشکل از آمریکا، روسیه، انگلیس، فرانسه، چین و آلمان از روز پنجشنبه هفته گذشته آغاز شده است.


          ریاست هیات کارشناسی ایران را «حمید بعیدی نژاد» مدیرکل سیاسی وامور بین الملل وزارت امور خارجه برعهده دارد و ریاست هیات کارشناسی 1+5 را «استفان کلمنت» دستیار ویژه «کاترین اشتون» (مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا) برعهده دارد. این مذاکرات در هتل اینترکنتیننتال، هتلی که مذاکرات هسته ای وزیران امور خارجه ایران و 1+5 نیز در آن برگزار می شد، برگزار می شود.


          علاوه بر کارشناسان هسته ای، کارشناسان نفتی، بانکی و حمل و نقل نیز در تیم کارشناسی ایران حضور دارند. پیش از این، طرفین مذاکرات خود را در 18 آذرماه در وین برای تعیین ساز و کار اجرایی توافقنامه ژنو آغاز کرده بودند که این مذاکرات به دلیل اقدام وزارت خزانه داری آمریکا در 21 آذرماه مبنی بر افزودن نام 19 فرد و شرکت به فهرست تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران متوقف شد و هیات ایرانی به تهران بازگشت.


          به گفته «مرضیه افخم» سخنگوی وزارت امور خارجه طرفین به دنبال تعیین یک روز مشخص برای اجرایی کردن توافقنامه ژنو هستند. این در حالی است که باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا روز گذشته در واکنش به تلاش برخی سناتورها برای تصویب تحریم های بیشتر علیه ایران گفت: اگر اقعا بدنبال توافق با ایران هستیم، نباید تحریم جدید تصویب شود. «جی کارنی» سخنگوی کاخ سفید نیز اعلام کرد که اگر تحریم جدیدی در کنگره علیه ایران تصویب شود، اوباما آن را وتو خواهد کرد.


          جمهوری اسلامی ایران و 1+5 پس از بیش از یک دهه مذاکره درباره برنامه صلح آمیز ایران سوم آذرماه به توافق اولیه دست یافتند تا طرفین اقداماتی اعتماد ساز را در طول دوره 6 ماهه انجام دهند. بر اساس این توافق غنی سازی 5/3 درصد ایران ادامه می یابد اما ایران فعالیت های خود در تاسیسات سوخت هسته ای نطنز،فردو و یا راکتور اراک را گسترش نخواهد داد.


          همچنین تهران نیمی از اورانیوم موجود غنی شده 20 درصد خود را به صورت اکسید 20درصد برای تولید سوخت راکتور تحقیقاتی تهران ذخیره می کند و بقیه را به مواد کمتر از 5 درصد رقیق خواهد کرد. بر اساس این توافق که سازمان تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران متزلزل می شود، حدود 20 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی و پتروشیمی ایران در طول دوره 6 ماه قابل دسترسی خواهد بود.
          یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

          نظر

          • مجيد رادمنش
            مدیر (6)
            • Oct 2010
            • 4902

            #6620
            توافق ظریف و اشتون برای ادامه مذاکرات کارشناسی پس از کریسمس


            تهران- ایرنا- محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه و کاترین اشتون مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا توافق کردند تا مذاکرات کارشناسی ایران و گروه 1+5 بعد از تعطیلات میلاد حضرت مسیح (سلام الله) از سر گرفته شود. به گزارش ایرنا از اداره کل دیپلماسی رسانه ای وزارت امور خارجه، درتماس تلفنی بعداز ظهر امروز خانم اشتون با ظریف، آخرین وضعیت و نتایج مذاکرات کارشناسی جمهوری اسلامی ایران و1+5 در ژنو مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.


            در این گفت و گوی تلفنی قرار شد طر فین به رایزنی های خود ادامه داده و بعداز تعطیلات میلاد حضرت مسیح ( سلام الله علیه) مذاکرات کارشناسی جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 از سر گرفته شود. دور جدید مذاکرات کارشناسی ایران و گروه 1+5 از روز پنجشنبه هفته گذشته برای تعیین ساز و کار اجرایی برنامه اقدام مشترک ایران و گروه 1+5 در شهر ژنو سوئیس از سر گرفته شده بود.
            یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

            نظر

            • tom cruise
              عضو فعال
              • Mar 2012
              • 4756

              #6621
              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

              سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس:
              بدهی 2 میلیارد و 60 میلیون یورویی بابک زنجانی به حساب وزارت نفت واریز شد
              اعتبار - سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلسخبر داد که طبق اعلام بانک مرکزی بدهی 2 میلیارد و 60 میلیون یورویی بابک زنجانی به حساب وزارت نفت واریز شد.

              به گزارش پایگاه خبری اعتبار به نقل از ایسنا، مصطفی افضلی‌فرد اظهار کرد: با پیگیری‌های کمیسیون اصل 90 و همکاری مسئولین و آقای بابک زنجانی این پول که برای ملت بوده و از محل فروش نفت کسب شده است، طبق اعلام مسئولان مربوطه در بانک مرکزی به حساب وزارت نفت واریز شد.

              وی افزود: بانک مرکزی تایید کرده است که بدهی 2 میلیارد و 60 میلیون یورویی به حساب وزارت نفت واریز شده است و اکنون در حساب است. این موضوع به اطلاع کمیسیون رسیده است.

              سخنگوی کمیسیون اصل 90 مجلس تاکید کرد: با واریز این بدهی به حساب وزارت نفت پرونده آقای بابک زنجانی در کمیسیون اصل 90 مربوط به پرداخت بدهی وزارت نفت بسته شده است. این پرونده تنها به خاطر عودت پول تصفیه شده بود که طبیعتا با واریز شدن و بازگشت پول دیگر پرونده بسته شده است.

              وی در پاسخ به این پرسش که تکلیف سودهای کسب شده محل باقی ماندن پول در مدت زمانی در حساب بابک زنجانی چه می‌شود گفت: این موضوع را دستگاه قضایی باید پیگیری کند.

              افضلی‌فرد همچنین در مورد اینکه چگونه این پول از مدت تشکیل پرونده در کمیسیون اصل 90 تاکنون از حالت بلوکه خارج شده و به حساب وزارت نفت واریز شده است، گفت: تحریم بانکی عاملی برای عدم انتقال پول به داخل ایران شده بود. اما این موضوع به نوعی حل شد و آقای زنجانی توانست پول را به حساب بانک مرکزی واریز کند البته شیوه خروج از حسابشان مربوط به خودشان است.

              وی افزود: آنچه برای ما حائز اهمیت بود و پیگیرش بودیم این بود که این میزان پول به کشور برگشته است پولی که برای بیت‌المال اس
              https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
              tom cruise in face book

              نظر

              • مجيد رادمنش
                مدیر (6)
                • Oct 2010
                • 4902

                #6622
                گزارش ظریف از سفر وزیر خارجه ایتالیا و مذاکرات ایران با 1+5 در فیس بوک

                تهران - ایرنا - وزیر امور خارجه ، درساعت 11.5 اربعین روز دوشنبه گزارشی از سفر وزیر خارجه ایتالیا و مذاکرات ایران با 1+5 را منتشر کرد.



                وزیر امور خارجه از برگزاری مذاکرات کارشناسی بین ایران و 1+5 در اول هفته آینده خبر داد.


                محمدجواد ظریف در صفحه اجتماعی خود در فیس بوک این گونه نوشت:


                دوستان سلام

                پوزش مرا از گزارش های کوتاه و بافاصله بپذیرید.

                ساعت 11 و نیم صبح اربعین (دوشنبه) است. مناسب است با ابیاتی از حافظ آغاز کنم:



                رندان تشنه لب را آبی نمی دهد کس

                گویی ولی شناسان رفتند از این ولایت

                در زلف چون کمندش ای دل مپیچ کان جا

                سرها بریده بینی بی جرم و بی جنایت



                هر چند بردی آبم روی از درت نتابم

                جور از حبیب خوشتر کز مدعی رعایت



                اما یک گزارش کوتاه:

                دیروز میزبان خانم اما بنینو وزیر امور خارجه ایتالیا بودم. او اولین وزیر خارجه اروپایی است که در چندسال گذشته به ایران سفر کرده است. خانم بنینو را دوبار قبلا ملاقات کرده بودم و چند بار هم تلفنی صحبت کرده بودم. زن بسیار فعال و شجاعی است. مواضع او در مخالفت با جنگ بسیار قابل احترام هستند. خانم بنینو مانند بسیاری دیگر از دولتمردان اروپا و سایر نقاط دنیا معتقد است که انتخابات ریاست جمهوری و سیاست خارجی دولت جدید، به ویژه تفاهم ژنو، شرایط جدیدی را در سطح منطقه و حتی جهان ایجاد کرده است. واقعیت این است که هنوز تفاهم ژنو اجرایی نشده است ولی فضای روانی ضدایرانی شکسته و شرکت های خارجی که تا سه چهارماه قبل حاضر نبودند حتی با طرف های ایرانی گفتگوی تلفنی داشته باشند، اکنون برای حضور در ایران رقابت می کنند. به یاری خدا و با حمایت مردم خوب از سیاست های دولت تدبیر و امید، در چندهفته آینده وزرای بیشتری از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به تهران می آیند.


                دیشب همچنین مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 بعداز چند روز مذاکره سخت و سنگین برای تعطیلات کریسمس تا هفته آینده متوقف شد. در تماس تلفنی خانم اشتون پس از مرور بر مهمترین موضوعات بحث توافق کردیم که مذاکرات کارشناسی اول هفته آینده از سرگرفته شود.


                همانگونه که قبلا هم چندین بار خدمت شما عرض کرده ام تمامی مراحل مذاکرات دشوار و پرپیچ وخم و پرفرازونشیب خواهد بود و ضرورت صبر و حوصله و دقت و هوشیاری در همه مراحل ضروری است. همکاران ما مذاکرات را با حسن نیت کامل و با هدف رسیدن به تفاهم ادامه می دهند و در تمامی مراحل با دقت از عزت، حقوق و منافع مردم بزرگ ایران حراست و پاسداری خواهند کرد.


                موضوع دیگر، تصویب قطعنامه جهان عاری از خشونت و افراط در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود(که مخفف انگلیسی آن WAVE یا «موج» است.) این قطعنامه بر اساس پیشنهاد ریاست محترم جمهوری در سخنرانی مهم شان در مجمع عمومی، توسط همکاران ما در نمایندگی ایران در ملل متحد تدوین و با سایر هیات ها مذاکره شده بود. اهمیت این پیشنهاد و استقبال جهانی از آن، خنثی کردن پروژه گسترده امنیتی سازی ایران و ایجاد فضای ایران هراسی، اسلام هراسی و شیعه هراسی در سطح جهان است که توسط بدخواهان ایران در سال های گذشته و با سرمایه گذاری فراوان شکل گرفته بود.


                همانطور که ریاست محترم جمهوری در آغاز کار و در تبیین اصول برنامه سیاست خارجی دولت تدبیر و امید اعلام کرده بودند، خنثی کردن برنامه امنیتی سازی ایران از مهمترین اولویت های ماست که با جدیت دنبال شده و آثار وسیعی داشته که برخی از ناظران خارجی آن را یک زلزله در منطقه و در سطح روابط جهانی قلمداد کرده اند. بهت و سردرگمی و عصبانیت نتانیاهو و دیگران از همین واقعیت است و هم چنین استقبال گسترده دوستان ایران و دیگران. توجه به تصویر کلان ضرورتی غیرقابل انکار برای فهم این تحول و ابعاد آن است.


                امیدوارم گزارش بعدی را با فاصله کمتری تقدیمتان کنم.
                یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

                  #6623
                  پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                  وزیر اسرائیلی: در هر توافق هسته ای، سانترفیوژهای ایران باید نابود شوند!
                  یک وزیر ارشد اسرائیلی ارزش تحریم های علیه ایران را 100 میلیارد دلار دانست.



                  به گزارش عصر ایران به نقل از سایت اینترنتی الکرمل، "یوفال اشتاینیتس" وزیر امور استراتژیک اسرائیل در کنفرانسی با عنوان "بی ثباتی های منطقه ای" که توسط بخش بررسی های اسرائیلی و خاورمیانه ای دانشگاه ارئیل شهر سامره گفت: اگر تحریم ها علیه ایران یک یا دو سال دیگر ادامه می یافت این وضعیت می توانست منجر به فروپاشی اقتصاد ایران شود. تحریم ها علیه تهران، بزرگترین پیروزی سیاسی اسرائیل است.


                  اشتایتیتس توضیح داد: براساس محاسبات دفتر وزیر امور استراتژیک اسرائیل در چند ماه اخیر، نشان داد که ارزش تحریم های اعمال شده علیه ایران 100 میلیارد دلار است.




                  وزیر امور استراتژیک اسرائیل هشدار داد: اگر ایران به بمب هسته ای نزدیک شود مشکل در واکنش کشورهای غربی به نقض توافق از سوی ایران نیست بلکه این موضوع منجر به مسابقه تسلیحاتی سنی - شیعه می شود. در این وضعیت، کشورهای خاورمیانه، مالک بمب اتمی می شوند؛ کشورهایی که برخی از آنها دشمن اسرائیل هستند.


                  وی تاکید کرد: هر توافق هسته ای با ایران باید این کشور را به برچیدن سانترفیوژها ملزم کند. هر توافقنامه ای که شامل این موضوع نباشد یک توافقنامه بد است.
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • وحید 20
                    ستاره‌دار(98)
                    • Mar 2011
                    • 29911

                    #6624
                    پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                    خلق و خوی گورباچفی اوباما و وحشت عربستان و اسرائیل از ایران

                    نشریه آلمانی تاگس آنتسایگر نوشت: رییس‌جمهور ایالات متحده، نیروهای‌ خود را از عراق خارج کرده و به سوی ایران دست دوستی دراز می‌کند. منتقدان در داخل و خارج از ضعف سیاست خارجیِ اوباما شکوه کرده و نگرانی این روزهای خود را بروز می‌دهند.

                    به گزارش سرویس بین الملل تیک Tik.ir،‌ایالات متحده‌ی آمریکا جاسوسی دنیا را می‌کند، در این ره‌گذر، آژانس امنیت ملی این کشور همچون جارو برقیِ الکترونیکی غول‌آسایی می‌ماند که قدرت انحصاری آمریکا را القا می‌کند. اما با این همه، قدرت جهانیِ آمریکا در حال عقب نشینی ژئواستراتژیک است. چه پایان دکترین مونرو که آمریکای لاتین را از سال ۱۸۲۳ به حیاط خلوت آمریکا تبدیل ساخته بود یا خارج شدن از عراق و افغانستان، چه تلاش برای آشتی با ایران یا عدم تمایل برای برداشتن حکومت اسد به زور اسلحه: تغییر تفکر دولت اوباما در زمینه‌ی سیاست خارجی باعث دل‌نگرانی متحدان آمریکا مانند عربستان و اسراییل شده و در خود آمریکا کسان بیشتری را به انتقاد از رییس‌جمهور واداشته است.

                    برای نمونه، دیوید ایگناتیوس مقاله‌نویس سیاستِ خارجی، مدتی پیش با نگرانی در«واشنگتن پست» نوشت آیا اوباما «نسخه‌ی آمریکایی» میخاییل گورباچف و در نتیجه رهبری است «که اصلاحات خیرخواهانه‌اش افول قدرت جهانی کشورش را در پی داشت؟» وزیرخارجه‌ی فرانسه لورانت فابیوس در یک کنفرانس امنیتی در آخر هفته در موناکو، مطلب مشابهی را بیان کرد. او گفت ایالات متحده اغلب مورد انتقاد قرار گرفته که «بیش از حد حضور» داشته و همه جا دخالت کرده است، «اکنون اما از این کشورانتقاد می‌شود که به اندازه‌ی کافی حضور ندارد.»

                    همچنین رییس سابق سازمان اطلاعت عربستان، شاه‌زاده ترکی الفیصل که همیشه بلندگوی مورد اطمینان خانواده‌ی سلطنتی این کشور بوده، در واشنگتن بیش ازهر چیز تعلل و نگرانی می‌بیند. شاهزاده در حاشیه‌ی کنفرانس امنیت موناکو توضیح داد که اوباما «چندین خط قرمز کشیده» است که «ابتدا صورتی و بعد سفید» شده‌اند؛ مانند سوریه که رییس‌جمهور می‌خواست بعد از استفاده از سلاح‌های شیمیایی در حومه‌ی دمشق، حمله‌ی نظامی کند اما بعد نظرش را تغییر داد. شاهزاده گفت آمریکا دیگر شریک مطمئنی نیست و در حالی‌که دشمنان آمریکا قدرت می‌یابند، سر خود را مانند کبک در برف فرو کرده است.

                    هیچ چیز این منتقدان را بیشتر از توجه دیپلماتیک به دشمن قسم خورده یعنی ایران به وحشت نیانداخته است. والتر راسل میدِ آمریکایی که عالم سرشناس جغرافیای سیاسی است، در مجله‌ی « نشنال اینترست» می‌نویسد که با این کارِ آمریکا یک محور خطرناکِ «قدرت‌های کلیدی» – ایران و روسیه و چین – تقویت می‌شود. مید که از ضعف عمیق در چشم‌اندازهای ژئواستراتژیک در واشنگتنِ باراک اوباما انتقاد می‌کند، هشدار می‌دهد که این مخالفانِ آمریکا «از کوته‌بینی راه‌بردی ما علیه ما» سواستفاد می‌کنند.

                    پنج سال بعد از پیروزی باراک اوباما، تندروهای آمریکایی، از جمله نومحافظه‌کاران و همچنین «واقع‌بین‌هایی» مانند مید به ویژه نگران ضعف سیاست خارجی اوباما هستند: در افغانستان حامد کرزای، اوباما را دست به سر می‌کند، عراق بعد از جنگ پرهزینه‌ی یک بیلیون دلاری جورج بوش به نوچه‌ی تهران تبدیل شد، در آمریکای لاتین بسیاری از ضد آمریکایی‌ها علیه واشنگتن هرچه می‌خواهند می‌گویند. مید حتی از این نیز پیشتر می‌رود. او می‌گوید بعد از«پایان تاریخ» فرانسیس فوکویاما، که در سال ۱۹۹۲ بعد از فروپاشی اتحاد شوروی سابق با عجله اعلام شد، اکنون «پایان پایان تاریخ» رسیده است. مید می‌گوید تهران و مسکو و پکن همواره با بی‌پرواییِ بیشتر، آمریکا را به چالش می‌کشند تا سلطه‌ی آمریکا را بشکنند.

                    مید گله می‌کند؛ ایران در حال تبدیل شدن به قدرت برتر در خاورنزدیک است، در حال حاضر پوتین به واشنگتن و اروپایی‌های بی‌رمق در اوکراین نشان می‌دهد که چه کسی «آقای خانه» است. از این گذشته به تعبیر مید واکنش محتاطانه‌ی دولت اوباما در منطقه‌ی ممنوع پروازی در دریای شرق چین، بی‌تردید پکن را تشجیع می‌کند تا به زودی ادعاهای جدیدی مطرح کند. گرچه آمریکا هواپیماهای جنگی به منطقه‌ی ممنوع پروازی فرستاد اما از شرکت‌های هوایی آمریکایی خواست از این منطقه پرهیز کنند. مید می‌خواهد آمریکا به جای این‌که یک سیاست خارجی را دنبال کند که عمدتا به مسایل موردی می‌پردازد، مانند تروریسم و محیط زیست و تجارت، باید دوباره به یک راه‌برد جهانی بازگردد.

                    اما گفتن این حرف ساده است؛ هرچه باشد اوباما به این دلیل نیز انتخاب شد که از سیاست مداخله‌جویانه‌ی سلف‌اش، جورج بوش به شدت انتقاد کرده و وعده داده بود آن را پایان دهد. دوازده سال جنگ بعد از یازده سپتامبر، آمریکایی‌ها را از جنگ خسته کرده است؛ به ویژه که وضع کشور و نهادهای آن، اصلاحات عمیق و پرخرج را مطالبه می‌کند. از این گذشته کسری بودجه‌ی عظیم آمریکا مانع سیاست خارجی مداخله‌جویانه است: خیلی ساده، پول کم است تا با توجه به چالش‌های متعدد از برتری جهانی این کشور دفاع شود.

                    در خصوص سعودی‌ها باید گفت آن‌ها در مقابل واشنگتن موضع بسیاری ضعیفی دارند: هرچه در آمریکا با روش فراکینگ گاز و نفت بیشتری به دست آید و از واردات کاسته شود به همان میزان احتمالا آمریکایی‌ها علاقه‌ی کم‌تری به امور عربستان خواهند داشت. چه بسا «پایان پایان تاریخ» در عمل آغاز شود.
                    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                    نظر

                    • دستجردی
                      عضو عادی
                      • Jun 2013
                      • 22

                      #6625
                      پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                      درود خدا بر شما-نمرتان 20

                      نظر

                      • ایرج اکبری
                        عضو فعال
                        • Dec 2011
                        • 10934

                        #6626
                        پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                        دور جدید مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 دوشنبه در ژنو


                        به گزارش خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس، ادامه مذاکرات کارشناسی ایران و گروه 1+5 روز دوشنبه (9 دی ماه) در شهر ژنو برگزار خواهد شد.

                        حمید بعیدی‌نژاد مدیرکل سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه ریاست هیئت ایرانی را برعهده دارد.

                        در این مذاکرات در خصوص سازوکارهای اجرایی توافق ژنو بحث و تبادل نظر صورت می‌گیرد.


                        مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 که از روز پنجشنبه هفته گذشته (28 آذر ماه) در شهر ژنو برگزار شده بود روز یکشنبه (اول دی ماه) بعد از پنج دور مذاکره سخت و سنگین برای تعطیلات کریسمس متوقف شد.

                        محمدجواد ظریف و کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز یکشنبه (اول دی ماه) در یک گفت‌وگوی تلفنی بر ادامه مذاکرات پس از تعطیلات کریسمس توافق کردند.

                        ظریف در این باره عنوان کرد: تمامی مراحل مذاکرات دشوار و پر پیچ و خم و پر فراز و نشیب خواهد بود و ضرورت صبر، حوصله و دقت و هوشیاری در همه مراحل ضروری است.

                        وی افزود: همکاران ما مذاکرات را با حسن نیت کامل و با هدف رسیدن به تفاهم ادامه می‌دهند و در تمامی مراحل با دقت از عزت، حقوق و منافع مردم بزرگ ایران حراست و پاسداری خواهند کرد.

                        مذاکرات کارشناسی ایران و 1+5 در تاریخ 18 آذر ماه به مدت 4 روز در شهر وین برگزار شد که در پی اقدام آمریکا در افزودن تحریم‌ها علیه کشورمان،‌ تیم مذاکره کننده ایرانی مذاکرات را متوقف و به تهران بازگشت که در پی درخواست کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، سید عباس عراقچی معاون وزیر خارجه و عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایرانی در بروکسل با اشتون دیدار و توافق شد که مذاکرات از سر گرفته شود.

                        در حال بروزرسانی
                        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                        نظر

                        • tom cruise
                          عضو فعال
                          • Mar 2012
                          • 4756

                          #6627
                          پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                          ترور وزیر سنی مخالف حزب الله و سوریه ....اوضاع لبنان را یکم بد خواهد کرد و کینه و اتش زیر خاکستری بیشتری علیه ایران ایجاد خواهد کرد....
                          یکی از سوراخهای دور زدن تحریم در ترکیه بسته شده است....و دولت اسلامگرا و عدالت پرور اردوغ خان شبیه دولت احمدی نژاد شبیه دولت مرسی در استانه سقوط قرار گرفته است.....
                          در مجلس ایران طرح تولید غنی سازی60درصد بحث است برای اینکه اگر مذاکرات شکست خورد اجرایی شود...همین برای غرب نشانه ای است که ایران نمی خواهد با جهان مصالحه کند....از طرفی بعضی سناتورها اول سال میلادی قصد دارند تحریم جدید بنویسند تا در صورت عدم نتیجه در مذاکره اجرا شود....
                          https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
                          tom cruise in face book

                          نظر

                          • rajabnejad
                            عضو فعال
                            • Jan 2012
                            • 4331

                            #6628
                            پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                            ولایتی خواهان مذاکره مستقیم ایران و آمریکا شد








                            حضور علی اکبر ولایتی، رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در برنامه «شناسنامه» مورد توجه رسانه‌های منطقه‌ای و جهانی قرار گرفته است.

                            به گزارش «تابناک»، برنامه شناسنامه، برنامه‌ای گفت‌و‌گو‌محور است که روزهای جمعه از تلویزیون ایران پخش می‌شود. در این برنامه، شخصیت‌هایی از نسل اول انقلاب که سوابقی در مبارزات پیش از انقلاب و یا سمت‌هایی در پس از استقرار جمهوری اسلامی ایران تا کنون داشته‌اند،‌ گفته‌ها و ناگفته‌های خود را برای مخاطبان بیان می‌کنند.

                            در برنامه روز جمعه‌ شناسنامه علی‌اکبر ولایتی، مشاور رهبر انقلاب در حوزه بین‌الملل حضور یافت و بخشی از سخنان وی که در مورد لزوم مذاکره مستقیم ایران و آمریکا در موضوع هسته‌ای بود، مورد توجه رسانه‌های منطقه‌ای و جهانی قرار گرفت.

                            ولایتی در این برنامه تلویزیونی گفت: «‌اگر ما با تک‌تک این شش کشور به اقتضا‌ تعامل‌ و ‌مذاکره دو به دو نداشته باشیم، از روش درستی استفاده نکرده‌ایم. ما باید با کشورها جداگانه صحبت کنیم، چرا که هر کدام از این کشور‌ها، ویژگی‌ها و منافع خاص خودشان را دارند. ‌اگر ما کاری کنیم که این شش کشور بر سر مخالفت ما با به اشتراک نظر برسند، اشتباه کرده‌ایم. چون این شش کشور در بسیاری از مسائل بین‌المللی با هم اختلاف دارند. ما چه کار کردیم که شش کشور مختلف‌الجهت که در معدود مسائلی با هم توافق دارند، در مخالفت با ایران به اشتراک رسیده‌اند؟».

                            این بخش از سخنان ولایتی را رسانه‌های بین‌المللی پیشنهاد مذاکره مستقیم ایران به آمریکا در نظر گرفتند. شبکه تلویزیونی الجزیره در این باره نوشت: مشاور عالی رهبر ایران پیشنهاد داده ‌که ایران و آمریکا ‌مستقیم با هم مذاکره کنند.

                            الجزیره همچنین نوشته‌ که ولایتی گفته است، ‌اگر چنین اتفاقی بین ایران و دیگر کشور‌های ۱+۵ نیفتد، در مسیر درستی قرار نخواهیم داشت. این شبکه تلویزیونی این گونه نتیجه‌گیری می‌کند که سخنان ولایتی در واقع نشانه‌ای بر تأیید مواضع حسن روحانی برای گفت‌وگو با آمریکا در موضوع هسته‌ای است.

                            از ‌سوی دیگر، نشریه آمریکایی «لس‌آنجلس تایمز» هم به این مطلب پرداخته و می‌نویسد که سخنان ولایتی احتمالا نشانه‌ای از تمایل رهبران ایران برای پایان دادن به انسداد روابط ایران و آمریکا در سی و چهار سال گذشته است.

                            تایمز نوشته است، ‌زمانی که علی اکبر ولایتی از دستاورد و موفقیت مذاکره مخفی ایران و آمریکا در موضوع عراق و افغانستان در این برنامه سخن می‌گفت، شاید این ‌را به اذهان می‌آورد که رویکرد رهبران ایران برای بهبود رابطه با آمریکا تغییر کرده است.

                            لس‌آنجلس تایمز این گونه نتیجه گرفته که با توجه به سخنان ولایتی، باید گفت که رهبران ایران از گفت‌وگو با آمریکا حمایت می‌کنند و شانس موفقیت در این زمینه بسیار بالاست.
                            هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                            نظر

                            • ایرج اکبری
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 10934

                              #6629
                              پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                              ولایتی خواهان مذاکره مستقیم ایران و آمریکا شد

                              با سلام آیا با ورود این مرد بزرگ در مجمع تشخیص مصلحت نظام می تواند نزدیک تر شدن ایده های رهبری به آقای هاشمی باشد برای عبور از بحران کنونی !! با تشکر
                              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                              نظر

                              • ایرج اکبری
                                عضو فعال
                                • Dec 2011
                                • 10934

                                #6630
                                پاسخ : مذاكرات هسته اي ايران و 5+1

                                عراقچی: با آمریکا در حال مذاکره مستقیم هستیم؛ اما هسته‌یی
                                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X