آثار توافق هسته اي ايران و 5+1

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • خوشبخت
    عضو فعال
    • Jul 2012
    • 5464

    #19816
    پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

    اثر مهم برداشته شدن تحریمها بر اقتصاد












    اقتصاددان صندوق بین المللی پول تشریح کرد؛

    ۳ اثر مهم برداشته شدن تحریمها بر اقتصاد

    اقتصاددان صندوق بین المللی پول با تشریح اثرات و تبعات رفع تحریم های ایران در سطح جهان گفت: با برداشته شدن تحریم ها ایران از نقش مهمتری در اقتصاد جهان برخوردار می شود و با کاهش قیمت نفت اقتصاد جهانی تقویت می شود.به گزارش لایو بورس به نقل از تسنیم، اقتصاددان صندوق بین المللی پول در ارزیابی خود از اثرات و تبعات رفع تحریم های ایران گفت: انتظار می رود با برداشته شدن تحریم ها ایران از نقش مهمتری در اقتصاد جهان برخوردار شود.
    برونو ورسیلز که در گفت‌وگو با پایگاه خبری این نهاد بین المللی سخن می گفت افزود:«رفع تحریم ها از دو جنبه قابل بررسی است. یکی اثرات رفع تحریم ها برای ایران و دوم اثرات و تبعات رفع تحریم ها برای اقتصاد جهانی و کشورهای دیگر».
    وی در مورد اثرات رفع تحریم ها برای اقتصاد ایران گفت:«اكنون چشم انداز اقتصادی ایران بهبود پیدا کرده است و اثر مهم رفع تحریم ها برای ایران از ناحیه افزایش صادرات نفت این کشور خواهد بود».
    ورسیلز، کاهش هزینه مبادلات تجاری و دسترسی بهتر ایران به خدمات مالی بانک های خارجی را از دیگر اثرات مهم رفع تحریم ها برای اقتصاد ایران دانست و گفت: همه این عوامل پتانسیل خوبی برای رشد و ترقی به اقتصاد ایران می دهند.
    کارشناس صندوق بین المللی پول در بحث اثرات رفع تحریم ایران بر اقتصاد جهان گفت: با بازگشت نفت ایران به بازار انتظار می رود فشارهای کاهشی بر قیمت نفت بیشتر شود که این امر به تقویت رشد اقتصاد جهان کمک می کند. فرصت های تجاری و سرمایه گذاری جدیدی که در ایران گشوده می شود نیز به نفع اقتصاد جهان است.
    وی از برندگان و بازندگان رفع تحریم ایران سخن گفت و افزود: رفع تحریم های ایران برندگان و بازندگانی دارد. شركای تجاری ایران مثل کشورهای عضو اتحادیه اروپا، امارات، هند، چین و ترکیه از برداشتن تحریم ها سود می برند اما افت قیمت نفت می تواند به سایر کشورهای صادركننده نفت زیان وارد کند.
    این کارشناس اقتصادی در پایان گفت: در هر حال رفع تحریم ها فرصت خوبی به ایران می دهد که اصلاحات اقتصادی را به اجرا بگذارد، مولفه های کلان اقتصادی خود را تثبیت کند و به سمت رشدی پایدار حركت کند.
    زندگی بدون تحریم سلام....

    نظر

    • خوشبخت
      عضو فعال
      • Jul 2012
      • 5464

      #19817
      پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

      نگرانی دلالان از توافق هسته‎ای



      دکتر مسعود سعادت‎مهر در گفت‎وگو با ایسنا افزود: وقتی این توافق به صورت کامل صورت بگیرد هر شرکتی محصولات خود را در فروشگاه‎های خود به فروش می‎رساند و این وسط سودی به واسطه‎ها نخواهد رسید.

      وی افزود: در حال حاضر یکی از مهم‎ترین بخش‎های سودآور ایران، واسطه‎گری و دلالی است؛ خرید و فروش‎ها بدون انجام کار جدید روی تولید بسیار سودآور شده و از این جهت بیشتر سرمایه‎ها به جای اینکه به تولید کالا منجر شوند به بخش واسطه و دلالی می‎رسد.

      سعادت‎مهر با بیان اینکه با حضور دلالان سود تولید کننده بسیار پایین‎تر از سود واسطه‎ها می‌شود، اضافه کرد: این قضیه انگیزه تولید را کاهش می‎دهد و منجر به کناره‎گیری تولیدکنندگان از عرصه‎های رقابتی می‎شود.

      این مدرس دانشگاه‎های لرستان اظهار کرد: دلالیسم( در حالت عمده‎فروشی) و بقالیسم(در حالت خرده‎فروشی) چرخه تولید و اقتصاد کشور را به هم ریخته و آن را مریض کرده‎ است. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که ارائه خدمات فروش توسط برخی از واسطه‎ها رفاه خریداران را افزایش داده است.

      سعادت‎مهر با اشاره به نگرانی دلالان از توافقات هسته‎ای، اظهار کرد: توافق هسته‎ای یک معامله‎ با دنیای خارج و به تعبیر دکتر ظریف یک توافق متوازن است که در ازای از دست دادن یک سری چیزها، گزینه‎های دیگری را به دست خواهیم آورد. با انجام این مهم، وجهه ایران در جامعه جهانی بهتر شده و امنیت سرمایه‎گذاران در اقتصاد ایران حاکم می‎شود و نهایتاً اقتصاد و اشتغال رونق می‎یابد.

      این دکترای اقتصاد تصریح کرد: دسته‎ای از دلالان واقع‎گرا و دسته دیگر غیرواقع‎گرا هستند؛ واسطه‎های واقع‎گرا تصور می‎کنند چیزهایی را که از دست داده‎ایم بسیار بیشتر از دستاوردهای توافق است و این قضیه سبب نگرانی آنها شده است. دلالان غیرواقع‎گرا جدای از منافع و معایب توافق هسته‎ای و در سایه نگاه حزبی و سیاسی به این توافق، آن را به ضرر خود و حزبی که به آن وابسته هستند می‎دانند و از همین رو منتقد هستند.

      وی خاطرنشان کرد: با انجام توافق هسته‎ای نقش واسطه‎ها در خرید و فروش کالاها به خصوص کالاهای خارجی که به کشور وارد می‎شود کمتر خواهد شد.

      زندگی بدون تحریم سلام....

      نظر

      • نیکا
        ستاره‌دار (۲)
        • Nov 2011
        • 2122

        #19818
        پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

        سلام ما باید یادمان باشد که سرزمین ما درگذشته برسرراه جاده سمرقند بوده و بابت کاروانها باج وخراج میگرفتیم !!! پس ریشه داریم و همان کاررا بشیوه دیگر میکنیم ؟؟؟

        نظر

        • خوشبخت
          عضو فعال
          • Jul 2012
          • 5464

          #19819
          پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

          از استقبال گسترده سرمایه‌گذاران خارجی تا هشدار شدید به دلالان


          اجرای برجام و آغاز لغو تحریم‌‌ها؛ چه وضعیتی در انتظار اقتصاد ایران است؟




          به‌گفته محسن جلال‌پور، رئیس اتاق بازرگانی ایران «دوره بین تصمیم‌گیری درباره برجام و اجرایی‌شدن آن، برای اقتصاد دوره خوبی نبود» زیرا هنوز مشخص نبود که "برجام" مورد تایید کشورهای طرف توافق قرار خواهد گرفت یا نه. اما حالا که توافق هسته‌ای -برجام- مورد تایید و وارد فاز اجرایی خود شده است، خوشبینی زیادی نسبت به حضور سرمایه‌گذاران خارجی در کشور و رونق و فضای مثبت جدیدی در اقتصاد کشور بین مسئولان و فعالان اقتصادی ایجاد شده است.
          آفتاب :
          سرویس اقتصادی- پس از توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5، شرایطی فراهم شد تا بسیاری از مقامات و هیأت‌های سیاسی، اقتصادی، علمی و ... کشورهای مختلف به تهران سفر کرده و ضمن دیدار و گفت‌وگو با مسئولان کشورمان، به بررسی زمینه‌های سرمایه‌گذاری پرداخته و بر همکاری‌های مشترک و گسترده در حوزه‌های مختلف تاکید کردند. اما به‌گفته محسن جلال‌پور، رئیس اتاق بازرگانی ایران «دوره بین تصمیم‌گیری درباره برجام و اجرایی‌شدن آن، برای اقتصاد دوره خوبی نبود» زیرا هنوز مشخص نبود که "برجام" مورد تایید کشورهای طرف توافق قرار خواهد گرفت یا نه. اما حالا که توافق هسته‌ای -برجام- مورد تایید و وارد فاز اجرایی خود شده است، خوشبینی زیادی نسبت به حضور سرمایه‌گذاران خارجی در کشور و رونق و فضای مثبت جدیدی در اقتصاد کشور بین مسئولان و فعالان اقتصادی ایجاد شده است.

          آمادگی سرمایه‌گذاری 15 میلیاردی خارجی‌ها در ایران

          در همین‌زمینه رئیس اتاق بازرگانی ایران با اعلام اینکه تاکنون 15 میلیارد دلار آمادگی سرمایه‌گذاری خارجی در کشور مطرح شده است، گفت: با اجرایی شدن برجام، امید است فضای کشور برای سرمایه‌گذاری به ویژه سرمایه‌گذاری خارجی فراهم شود.محسن جلال‌پور که در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی سخنرانی می‌کرد، با اشاره به اینکه "سال 1394 با یک شرایط ویژه و انتظار آغاز شد"، ادامه داد: در این مدت همه در این فضا بودند که دستاورد تفاهم به نتیجه برسد و تصمیم‌گیری شود و پس از آن مردم در شرایط انتظاری قرار گرفتند که وضعیت به سمت بهتر شدن فضای اقتصادی پیش خواهد رفت.با اجرایی‌شدن برجام، امید بر این است که فضای کشور برای سرمایه‌گذاری به ویژه سرمایه گذاری خارجی فراهم شود.

          فرصتی برای مشارکت گازی ایران با جهان

          همچنین براساس گزارش‌ها، رئیس‌جمهور کشورمان از همتای روسی خود برای حضور در مراسم مجمع کشورهای صادرکننده گاز دعوت کرده است. علاوه‌بر دعوت رسمی ایران از رئیس‌جمهور روسیه، تاکنون مکاتبات رسمی ایران با روسای‌جمهور و سران کشورهای مختلف عضو مجمع کشورهای صادرکننده گاز نیز انجام شده است و دعوت‌نامه‌های رسمی روحانی برای روسای‌جمهور بسیاری از کشورها ارسال شده است. مجمع کشورهای صادرکننده گاز در سال 20001 در تهران تاسیس و در 23 دسامبر 2008 در مسکو به‌رسمیت شناخته شد. به‌نظر می‌رسد این اجلاس امکان دور جدید مشارکت گازی ایران با کشورهای گازخیز جهان را فراهم کند.

          سرمایه‌گذاری 40 میلیارد دلاری در طرح‌های مشترک ایران و روسیه

          «الکساندر نوواک» وزیر انرژی روسیه هم که به‌تازگی در رأس هیأت بلندپایه اقتصادی و نفتی 40 نفره به ایران سفر کرده است از آمادگی مسکو و تهران برای سرمایه گذاری 35 تا40 میلیارد دلاری در طرح‌های مشترک دوکشور خبر داد.نوواک در گفت‌و‌گو با شبکه خبری «روسیه24» تصریح کرد: در مذاکراتی که با مقام‌های ایرانی صورت گرفت درباره مجموعه‌ای از طرح‌ها توافق کردیم.

          هشدار به دلالان و سرمایه‌گذاران

          البته بیژن زنگنه وزیر نفت هشدارهایی نیز به سرمایه‌گذاران خارجی داده است که اگر قصد سرمایه‌گذاری در ایران دارند باید قید ارتباط با دلالان را بزنند. وزیر نفت با انتقاد شدید از دلالانی که مثل "انگل‌هایی که می‌خواهند خون ملت را بمکند"، از شرکت‌های نفتی خارجی خواسته است از همکاری با این افراد برای امضای معاملات خودداری کنند. زنگنه گفته بود: "از تمامی شرکتهای خارجی درخواست می‌کنیم که از همکاری با دلالان و افراد فاسد خودداری کنند و به هیچ دلالی حق حساب و یا پورسانت برای اجرای طرح‌های نفتی در ایران ندهند. برخی از دلالان در دوران تحریم بر تخصص‌های حقه‌بازی خود اضافه کرده‌اند و اما مطمئن باشند مبارزه با فساد در صنعت نفت ایران در دوران پساتحریم شدت می گیرد." البته پیش از زنگنه هم اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور هشدار داده بود:‌ "برخی از شرکت‌های خارجی نیز که تصور می‌کنند با پرداخت مبالغی به دلالان و واسطه‌ها می‌توانند قراردادهایی را منعقد سازند، باید بدانند که در فهرست سیاه قرار گرفته و از ادامه همکاری با ایران محروم خواهند شد."

          دور جدید برای اقتصاد ایران

          اسحاق جهانگیری همچنین در روز ملی صادرات گفته بود که "در آذرماه تحریم‌ها لغو و همزمان با آن دوران جدیدی از اقتصاد ایران در سطح داخلی و بین‌الملل آغاز خواهد شد.بر این اساس از روز اعلام لغو تحریم‌ها روزانه ۵۰۰ هزار بشکه نفت به تولید کشور اضافه خواهد شد و بسرعت تولید نفت را به دو میلیون بشکه در روز خواهیم رساند. وی با بیان اینکه برخی از گروه‌های خارجی که طی چند وقت اخیر به ایران آمدند و مذاکراتی داشتند باعث شد که نخستین قرارداد در حوزه اقتصادی منعقد شود، تصریح کرد: نخستین قرارداد خارجی به ارزش 2/4 میلیون یورو برای صنعت برق کشور امضا شد و بزودی مراحل تصویب آن در دولت طی خواهد شد. وی در مورد پول‌های بلوکه شده خارج از کشور نیز گفت: 100 میلیارد دلار ذخایر ارزی در خارج از کشور داشته‌ایم که برخی صرف تضمین فاینانس شده، برخی در پروژه‌های نفت و گاز به‌کار گرفته شده و برخی را به داخل کشور آورده‌ایم و اگرچه برخی می‌گویند معادل ریالی 30 میلیارد دلار خرج شده است اما در نهایت این پول منبعی است که به کشور وارد می‌شود و در اختیار واردات، صادرات و فعالان اقتصادی قرار می‌گیرد. جهانگیری با تاکید بر این نکته که ب"اید بازنگری‌های جدیدی در سیاست‌های راهبردی اقتصاد کشور انجام شود"، یکی از برنامه‌ها را "برون‌گرایی اقتصاد و توسعه صادرات" عنوان کرد و افزود: باید در حوزه صادرات با رویکردهای جدید ورود پیدا کنیم و کشورهای هدف را مشخص کرده و به آنها وارد شویم، به عنوان مثال به جای 10 کشوری که به آنها صادرات داریم باید 30 کشور را مد نظر قرار دهیم.

          قیمت کالاها با اجرای برجام کاهش می‌یابد؟

          اما توافق هسته‌ای و لغو تحریم‌ها، انتظاراتی را نیز در مورد تغییر شرایط اقتصادی در مردم ایجاد کرده و آن‌ها نیز منتظر تاثیر مثبت اجرای برجام بر معیشت خود هستند. در همین رابطه، مجتبی خسرو‌تاج، قائم مقام وزیر صنعت با بیان اینکه "پیش‌بینی می‌شود با اجرای برجام، اقتصاد کشور رونق بگیرد"، معتقد است که "با تحقق این امر، افزایش سرمایه گذاری اقتصادی توسعه پیدا کرده و در نهایت میزان تولید کالا افزایش و قیمت آن کاهش می‌یابد. بعد از جذب سرمایه گذاری‌های خارجی و رونق تولید تصمیم گیری دیگری نیز در قیمت گذاری کالا تاثیرگذار است. صاردات کالا های تولید شده در این شرایط به هرمیزانی که بیشتر در بازار داخلی به جای صادرات عرضه شود، قیمت‌ها بیشتر کاهش می یابد. باید ببینیم با اجرای برجام چقدر می‌توانیم قیمت تمام شده را کاهش دهیم و در کنار آن چقدر می‌توانیم در عرضه و کنترل تقاضا موفق باشیم.

          البته این خوشبینی‌ها در حالی است که چندی پیش، حسن روحانی، رئیس‌جمهور هشدار داده بود که اگرچه کشور سال گذشته رشد اقتصادی داشت اما هنوز احتمال بازگشت رکود وجود دارد. روحانی با تاکید براینکه باید مشکلات تولید حل شود، گفته بود که کمبود تسهیلات مالی و پایین آمدن تقاضا، از مشکلات اصلی تولیدکنندگان است و پایین آمدن قیمت نفت در بازارهای جهانی هم اقتصاد ایران را تحت فشار گذاشته است.بعد از این اظهارات رئیس‌جمهور برخی از مسئولان اقتصادی دولت -ولی‌الله سیف، علی طیب‌نیا و محمدباقر نوبخت- در جلسه‌ای مشترک، اقدامات پیشنهادی دولت برای خروج از رکود را اعلام کردند که قرار است در شش ماه آینده انجام شود. گفته می‌شود که این اقدامات، اقتصاد کشور را برای وقتی که تحریم‌های نفتی و بانکی لغو شوند آماده می‌کند.

          پیش‌بینی مثبت صندوق بین‌المللی پول

          با این حال، خبر اعلام لغو تحریم‌ها علیه ایران از سوی اتحادیه اروپا و آمریکا بازتاب گسترده‌ای داشته و بسیاری از کارشناسان و تحلیل‌گران آن را آغاز یک دوره جدید در روابط و همکاری ایران با جهان در حوزه‌های مختلف دانسته‌اند که به تقویت و پیشرفت جایگاه و نقش ایران در معادلات جهانی منجر خواهد شد. بعد از اعلام لغو تحریم‌ها علیه ایران، صندوق بین‌المللی پول در گزارشی برآورده کرده است که در پی لغو تحریم‌ها علیه ایران، فعالیت‌های اقتصادی داخلی به‌طور چشمگیری افزایش خواهد یافت. این صندوق پیش‌بینی کرده است که اقتصاد ایران در سال 2015 رشد 0.8 درصدی و در سال 2016 رشد 4.4 درصدی را ثبت خواهد کرد. در هر حال، جبران و بهبود شرایط کشور که در سال‌های گذشته براثر سیاست‌های نامناسب اقتصادی و همچنین تحریم‌های بین‌الملی، خسارات و آسیب‌های گسترده‌ای به کشورمان وارد شده است، در کوتاه‌‌مدت میسر نخواهد شد و دولت برای رفع موانع و بهبود و توسعه متوازن و واقعی کشور به زمان و همراهی مردم و البته نظرات کارشناسان نیاز خواهد داشت تا رفاه و جایگاهی که شایسته مردم و کشورمان هست را فراهم کند.
          زندگی بدون تحریم سلام....

          نظر

          • خوشبخت
            عضو فعال
            • Jul 2012
            • 5464

            #19820
            پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

            دلواپسان تامل کنند؛



            عبور از چراغ سبز نیاز به زمان دارد





            دلواپسان بهتر است سکوت کنند و و بگذارند که دولت به نفع ملت ایران گام بردارد. اگر آنان فکری برای توسعه داشتند می‌توانستند در هشت سال ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد آن را محقق کنند.

            پس از انقلاب شکوهمند اسلامی، کشور وارد جنگ تحمیلی شد، جنگی که زیان های بسیاری به کشور وارد کرد بسیاری از زیر ساخت های اقتصادی از بین رفت و روابط خارجی کشور به حداقل ممکن رسید. پس از اتمام جنگ دولت سازندگی به ریاست آیت الله هاشمی رفسنجانی شروع به بازسازی کشور کرد . دولت سازندگی یکی پس از دیگری موانع را برطرف و زیر ساخت ها را احیا کرد. پس از اتمام هشت سال، هاشمی کنار رفت و سید محمد خاتمی بر کرسی ریاست جمهوری ایران تکیه زد. خاتمی از ابتدای حضور تلاش کرد که با استفاده از یک تیم متخصص اقتصاد ایران را به وضعیت عادی و سپس فوق العاده تبدیل کند. تیم اقتصادی خاتمی برگرفته از مردان و زنان باتجربه بود چراکه آنان چند دولت را تجربه کرده بودند و به خوبی می دانستند که چه اقدامی برای اقتصاد ضروری است. خاتمی تورم را به 10 درصد رساند و شاخص اقتصادی کشور را مثبت کرد. دولت اصلاحات همچنین در بخش عمران برنامه های توسعه‌ای ارائه کرد و خرم وزیر راه با حضور در بخش های مختلف تلاش داشت تا گره از مشکلات به وجود آمده بگشاید. شخص سید محمد خاتمی رییس دولت نیز با استفاده از گفتمان، همه کشورهایی که روزگاری روابط خود با ایران را به حداقل رسانده بودند بار دیگر به همکاری و سرمایه گذاری در بخش های مختلف فراخواند.

            این اقدام رییس دولت موجب شد تا وزارت خانه های اقتصادی بیش از هرزمان به فعالیت های توسعه ای بپردازند. محمد شریعتمداری وزیر بازرگانی در آن زمان هر روز از بهبود شرایط تجاری ایران با کشور های خارجی سخن می گفت. زنگنه وزیر نفت از حضور کشور های صاحب نام در این صنعت و حجتی از خودکفایی در بخش گندم و حل چالش های کشاورزی. اسحاق جهانگیری هم که در چهار سال دوم خاتمی وزیر صنعت و معدن بود نیز از بهبود صنایع و ورود تکنولوژی خبر می داد تا اینکه دولت اصلاحات به پایان رسید و محمود احمدی نژاد رییس جمهور ایران شد.

            رییس دولت نهم با بکار گیری مدیران درجه دو و همچنین عدم استفاده از مدیرانی که از ابتدای انقلاب در زمینه توسعه و ابادانی کار کرده بودند بازی جدیدی را در خصوص سیاست های اقتصادی راه انداخت . با گذشت اندک زمانی صداهایی از بخش های صنعت ، معدن ، راه ، مسکن ، نفت و ... به گوش می رسید صداهایی که موافق تصمیم های دولت نبود و به گونه ای دیگر زبان اعتراض نام داشت. احمدی نژاد سیاست خاص خود را داشت و همواره گوش شنوایی در دولت وی برای شنیدن صحبت های کارشناسان و مسئولان سازمان مدیریت وجود نداشت تا اینکه وی دستور تعطیلی این سازمان را صادر کرد.

            احمدی نژادی ها در خصوص ارائه تسهیلات بانکی و بهره برداری از منابع مالی دولت نیز به سخن هیچ کاربلدی توجه نکرند و شاید هنوز هم مردم وام های زود بازده وی را فراموش نکرده اند. در آن مقطع زمانی کارشناسان بیان کردند که این طرح شکست خواهد خورد و دولت بهتر است آن را اجرایی نکند اما دولت نهم که توجهی به گفته های کارشناسان نداشت طرح را اجرا و منابع مالی بسیاری را هدر داد.

            در آن مقطع زمانی برخی گفتند دولت بهتر است به جای دادن منابع مالی به هر شخص به احداث واحد های تولیدی بپردازد و به معنای دیگر ماهیگیری را به مردم یاد دهند اما رسانه های حامی دولت بیان داشتند که مردم نیاز به منابع مالی دارند و حال که دولت وضعیت مطلوبی دارد بهتر است مردم وام های متفاوتی دریافت کنند.

            دولت احمدی نژاد که از منابع مالی خوبی برخوردار بود به هر نحو ممکن درآمد های نفتی را خرج کرد به طوری که صندوق ذخیره ارزی برای وی تبدیل به یک حساب شخصی شده بود. احمدی نژاد که بنیانگذار سفر های استانی نیز بود در هر سفر خطاب به مردم می گفت اگر منطقه شما مشکل راه دارد آن را بر طرف می کنیم، اگر استادیوم می‌خواهید می‌سازیم، گفته هایی که به دلیل علمی نبودن و عدم بررسی بیان شد و هزینه های بسیاری به کشور تحمیل کرد.

            اما حسن روحانی رییس دولت یازدهم و جایگزن محمود احمدی نژاد بارها اعلام کرد خزانه خالی را از وی تحویل گرفته است و با این شرایط زمان برای ذخیره سازی و رسیدن به اقتصاد 8 سال قبل یعنی زمان دولت خاتمی نیاز است. دولت روحانی که در اوج کاهش بهای نفت به روی کار آمد با هزاران مشکل در اقتصاد و سیاست مواجه شد. دولتمردان یازدهم بیان می داشتند که زیر ساخت ها از بین رفته است و نیاز به بازسازی داریم. متاسفانه به دلیل سیاست های رییس دولت نهم و دهم چراغ سبزی که زمان خاتمی روشن شدن بود با به روی کار آمدن احمدی نژاد قرمز شد و ترافیک شدیدی به وجود آمده است و حال که روحانی این چراغ را بار دیگر سبز کرده است زمان برای عبور نیاز است و نمی توان توقع داشت که یکباره از چراغ عبور کرد چا که ترافیک سنگین است.

            اگر امروز صنعت، معدن ، نفت، نیرو، راه ، مسکن و ... با مشکل مواجه است و برخی هم توقع دارند که با گذشت دوسال آن ها بر طرف شود باید به آنان گفت که این تصور به طور کلی اشتباه است. کشور نیاز به یک همدلی و هماهنگی دارد. دلواپسان بهتر است زبان به کام گیرند و و بگذارند که دولت به نفع ملت ایران گام بردارد. اگر آنان فکری برای توسعه داشتند می توانستند در هشت سال ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد آن را محقق کنند و اگر هم که اجرایی کردند در آن زمان نتیجه حاصل را می توانند تنها با حضور در جمع مردم مشاهده کنند که ایرانی فقر و فقر تر شد و جاده خاکی فساد به اتوبان 5 بانده تبدیل شد.

            خبرنگار: بسیم لاله
            زندگی بدون تحریم سلام....

            نظر

            • خوشبخت
              عضو فعال
              • Jul 2012
              • 5464

              #19821
              پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

              برقراری سوئیفت به محض لغو تحریم





              به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ولی اله سیف با بیان اینکه رشد فزاینده فناوری های نوین در جهان، طی سال های اخیر فرصت مناسبی را پیش روی دولت ها قرار داده تا با افزایش تعامل دوسویه با مردم و گسترش خدمت رسانی به آنان، در ارتقای شاخص های حکمرانی خوب و بهبود سطح زندگی و رفاه اقتصادی ملت ها گام بردارند گفت :با ظهور، توسعه و استفاده همگانی از اینترنت، ارایه اطلاعات و خدمات دولتی با استفاده از این بستر و امکان، برای شهروندان روز به روز گسترش می یابد و دستیابی به دولت الکترونیک حتی به همین میزان، ضمن کاهش دیوان سالاری توانسته است سرعت، کیفیت و کارایی خدمات عمومی را افزایش دهد .صنعت IT در کشور نیاز به تحرک و رشد جدی در بخش خصوصی دارد و بانک مرکزی از این حرکت استقبال می کند .

              وی افزود: فراگیر شدن گوشی های هوشمند و سهولت دسترسی به اینترنت و شبکه های اجتماعی، امکان اطلاع رسانی و ارایه خدمات متنوع را فراهم ساخته است و خوشبختانه کشور ما از این روند بین المللی دور نبوده و در گذشته با تدوین طرح تکفا و نقشه راه خدمات دولت الکترونیک، چشم انداز روشنی برای این مقوله مهم ترسیم شد. حرکت به سوی دولت الکترونیک و بهبود شاخص های آن در کشور از اولویت های جدی دولت تدبیر و امید بوده و بارها توسط رئیس جمهور محترم مورد تاکید قرار گرفته است، ولی هنوز با شرایط آرمانی در این زمینه، فاصله بسیار وجود دارد .

              بانکداری الکترونیک پیش نیاز استقرار دولت الکترونیک

              رییس کل بانک مرکزی با بیان اینکه همایش بین المللی تراکنش، فرصت مغتنمی است تا ضمن ارزیابی عملکرد گذشته، بر اساس شاخص های سازمان ملل و شناسایی نقاط ضعف و موانع دستیابی به این هدف مهم، راهکارهای مناسبی برای تکامل دولت الکترونیک در ایران ارایه شود افزود: اینجانب به نوبه خود از دست اندرکاران این همایش تشکر می کنم ، بانکداری الکترونیک و خدمات تراکنش های مالی توسط سیستم بانکی، پیش نیاز استقرار دولت الکترونیک در کشور است . اکنون سهم ابزارهای پرداخت الکترونیک در مبادلات، روز به روز بیشتر می شود و مشتریان بانکی در هر زمان و هر مکان به حساب های خود دسترسی دارند و 24 ساعته در هفت روز هفته، عملیات بانکی دلخواه خود را بدون حضور در شعبه انجام می دهند .

              99 درصد تراکنش ها در سال گذشته با موفقیت انجام شد

              سیف به ارایه آماری از وضعیت پرداخت های الکترونیک در کشور پرداخت و گفت:‌ سال گذشته حدود 20 میلیارد تراکنش الکترونیکی بین بانکی برای ارایه حدود 11 میلیارد خدمت بانکی در سامانه های ملی پرداخت با موفقیت پردازش شده است و از نظر کیفی بیش از 99 درصد این تراکنش ها موفق بوده اند. با احتساب خدمات درون بانکی، تعداد تراکنش های الکترونیک مالی کشور طی سال گذشته از 30 میلیارد تراکنش فراتر رفته است .
              وی افزود: تنها در روز 28 اسفند ماه سال 93 بیش از 150 میلیون تراکنش بین بانکی در سامانه های ملی پرداخت، پردازش شده است. مبلغ این تراکنش ها در سال گذشته بیش از 10 برابر نقدینگی است و تنها 5.7 برابر نقدینگی از طریق سامانه تسویه ناخالص آنی (ساتنا ) پردازش شده است .
              سیف با بیان اینکه ‌تصور کنید اگر این میزان خدمت بانکی به صورت الکترونیکی انجام نمی گرفت، چه هزینه های سنگینی بر اقتصاد کشور تحمیل می شد گفت: این حجم از مبادلات در نظام های پرداخت و گسترش نفوذ ابزارهای پرداخت الکترونیک حتی در دورترین نقاط کشور، باعث شده، تقاضای اسکناس و مسکوک در دست اشخاص، روندی کاهشی به خود بگیرد به نحوی که نسبت اسکناس و مسکوک در دست اشخاص از نقدینگی به عدد 3.64 درصد در خرداد ماه امسال رسید که نسبت به مدت مشابه دو سال پیش از آن بیشتر از 2 واحد درصد کاهش را نشان می دهد و این روند همچنان ادامه خواهد یافت زیرا کاهش این نسبت یکی از عوامل اصلی افزایش ضریب فزاینده و سالم سازی نقدینگی در دولت یازدهم بوده و باعث شده برای تامین نقدینگی، پول پرقدرت کمتری به اقتصاد کشور تزریق شود. در همین راستا ما قصد داریم نخستین جامعه بدون پول نقد را در کشور به صورت آزمایشی در جزیره کیش راه اندازی کنیم .

              عدم افزایش تعداد شعب با توسعه خدمات الکترونیکی بانکی
              رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه یکی دیگر از آثار مثبت توسعه خدمات الکترونیک بانکی این است که با وجود افزایش چند برابری نقدینگی و سپرده های بانکی، تعداد شعب و کارکنان بانک ها به همان میزان رشد نکرده و چه بسا در برخی موارد کاهش هم داشته ایم تصریح کرد:‌ یکپارچگی، توسعه پذیری، انعطاف پذیری، سرعت، دقت و امنیت بالا، کاهش هزینه های بانک و مشتری، صرفه جویی در زمان، کاهش ترافیک و مصرف سوخت، عدم محدودیت زمانی و مکانی، کاهش مخاطرات حمل پول نقد، کاهش جرم و جنایت با افزایش شفافیت و در نهایت افزایش رفاه و رضایت مشتریان از دیگر آثار مثبت توسعه خدمات الکترونیک بانکی است .
              وی افزود: ایجاد و راه اندازی سامانه بانکداری متمرکز بانک مرکزی، به منظور ارایه خدمات بانکی تمام الکترونیک برای دولت، خزانه‌داری‌کل، دستگاه‌های دولتی و ذیحسابی‌ها و شرکت‌های دولتی و شهرداری‌ها با قابلیت اتصال به شبکه تبادل اطلاعات بانکی (شتاب) در سال 93 و اجرای طرح ملی سبد کالا از بستر شبکه ملی پرداخت کارتی در سال 92 از دیگر گام هایی بودند که در راستای تحقق دولت الکترونیک برداشته شده است .

              تراکنش الکترونیک به بلوغ نسبی نزدیک شده است
              رییس شورای پول و اعتبار با تاکید بر اینکه می توان ادعا کرد در مرحله تراکنش از دولت الکترونیک، در حوزه بانکداری به بلوغ نسبی نزدیک می شویم عنوان کرد: برنامه بعدی بانک مرکزی یکپارچه سازی، توسعه و نوسازی نظام جامع اطلاعاتی با بهره گیری از فناوری های نوین می باشد که در نقشه راه 1400 ترسیم شده است. در همین راستا می توان یک نظام جامع اطلاع رسانی نیز برای شبکه بانکی ایجاد کرد تا یک تعامل و ارتباط موثر، دو سویه و واقعی، بین بانک مرکزی و شبکه بانکی کشور از یک سو و آحاد جامعه از سوی دیگر شکل گیرد .
              سیف تلاش بانک مرکزی ، تیم اقتصادی و همراهی و حمایت دولت تدبیر و امید را در مهار تورم لجام گسیخته و ایجاد ثبات و آرامش بازارها به ویژه بازار ارز موثر خواند و گفت: با اجرای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام ) ، تحریم های ظالمانه، یکی پس از دیگری برچیده خواهد شد، بر این اساس لازم است اقداماتی در حوزه بانکداری الکترونیک، هم راستا با بسته خروج از رکود دولت برای تسهیل مبادلات بازرگانی داخلی و خارجی و رونق کسب و کار صورت گیرد .

              طراحی و اجرای دو برنامه به منظور تسهیل بازرگانی خارجی
              وی با بیان اینکه بانک مرکزی در راستای حمایت از تولید داخلی و رونق اقتصادی، افزایش اعطای تسهیلات خرد به مردم در قالب کارتهای اعتباری بر پایه قراردادهای بانکداری بدون ربا را در دستور کار خود قرار داده است افزود: برای تسهیل بازرگانی خارجی پس از برجام نیز دو برنامه عمده را دنبال می کنیم: نخستین برنامه، بازگشت مجدد بانک مرکزی و بانک های جدا شده از شبکه ی جهانی سوئیفت به آن شبکه است که به واسطه ی تحریم های بین المللی طی چند سال گذشته از حضور دراین عرصه محروم بوده اند و این عدم حضور مشکلاتی را در بازرگانی خارجی کشور ایجاد کرد. هرچند که اتصال برخی بانک های کشور به شبکه ی جهانی سوئیفت دراین مدت برقرار بوده و از آن بهره می جسته اند .
              رییس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه در این راستا کمیته ای راهبردی در بانک مرکزی شامل بخش های ارزی، نظارتی و نظام های پرداخت برای تسهیل اتصال مجدد به سوییفت تشکیل شده تا راهکارهای لازم را ارایه کرده و بر روند اتصال و تبادل اطلاعات نظارت کند گفت: ان شاء الله به محض لغو تحریم ها، ارایه خدمات پیام رسانی مالی به آن دسته از بانک های ایرانی نیز توسط سوییفت از سر گرفته خواهد شد. برنـامه دوم ما اتصال شبکه های ملی پرداخت به شبکه های خرد و کلان بین المللی از جمله سوییچ پرداخت کارتی کشورهای همسایه و شبکه های معتبر پرداخت کارتی در دنیا است که نقشه راه دستیابی به این هدف تدوین شده و به صورت جدی پیگیری می شود .
              وی در پایان ضمن تسلیت ایام سوگواری ماه محرم، سخن خود را با حدیث «نیاز مردم به شما از نعمتهای خداوند بر شماست. از این نعمت افسرده و بیزار نباشید» از سرور و سالار شهیدان خاتمه داد و گفت: امیدوارم به فضل و توفیق الهی همه ما در زمره پیروان راستین حضرت سیدالشهداء (سلام الله علیه) قرار گرفته و به پیروی از آن حضرت تمام همکاران خوبم در شبکه بزرگ بانکی در خدمت به مردم همواره کوشا و سربلند باشند
              زندگی بدون تحریم سلام....

              نظر

              • خوشبخت
                عضو فعال
                • Jul 2012
                • 5464

                #19822
                پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                تمجید ویژه جان کری از صالحی



                پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                وزیر امور خارجه آمریکا که در مرکز میراث نیروی دریایی در واشنگتن سخنرانی می‌کرد، به نقش ویژه رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در توافق هسته‌ای اشاره کرد و گفت: امیدوارم با تمجید از صالحی وی را به دردسر نینداخته باشم.

                کری با اشاره به نقش صالحی و مونیز گفت: «ما هنگامی که وارد بخش فنی مذاکرات شدیم، ارنست مونیز را وارد مذاکرات کردیم. ثابت شد که وی یکی از بهترین گزینه هایی بود که انتخاب کردیم . وی کار فوق العاده ای انجام داد اما حقیقت این است که صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران در انستیتو فناوری ماساچوست تحصیل کرده بود. بنابراین این استاد و شاگرد همیشه درس خوان انستیتو فناوری ماساچوست که البته به جایی نرسیدند(با خنده) در کنار یکدیگر قرار گرفتند و به هم ملحق شدند. من امیدوارم با گفتن این مطلب او را به دردسر نیانداخته باشم. هیچ کس این موضوع را در ایران گزارش نخواهد داد؟ اما این واقعا به جزء موثر توانایی ما برای حرکت به سمت جلو تبدیل شد. بنابراین ارنست من از شما تشکر می کنم».
                زندگی بدون تحریم سلام....

                نظر

                • خوشبخت
                  عضو فعال
                  • Jul 2012
                  • 5464

                  #19823
                  پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1


                  بیانیه آمریکا درباره لغو تحریم‌های ایران






                  جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در روزهای اخیر در بیانیه‌ای تحت عنوان «یافته ها و تصمیمات برای چشم پوشی از تحریم ها» آورده است. مطابق با این بیانیه، ایالات متحده تحریم‌هایی را که می‌بایست مطابق با توافق برجام لغو یا متوقف کند، در این ضمیمه تعریف کرده و استثنائات، شروط و لوازم لغو یا بهره برداری از لغو مشروط برخی تحریم‌ها نیز به طور دقیق برشمرده شده است. به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از تابناک، در بیانیه وزیر امور خارجه آمریکا آمده است :



                  «بر اساس اختیارات من به عنوان وزیر امور خارجه از جمله مسئولیت تفویض اختیار بدینوسیله تصمیمات و مجوزهای زیر صادر می شود :



                  من براساس بند 1244 (i) ،1245 (g) ،1246 (e) و 1247 (f) قانون آزادی و منع اشاعه ایران مربوط به سال 2012 تصمیم گرفتم که برای امنیت ملی آمریکا حیاتی است تا از اجرای تحریم ها براساس مفاد زیر تا جایی که برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک ضروری است، چشم پوشی شود که شامل تعهدات آمریکا مربوط به تحریم هایی است که در بندهای 17.1-17.2 و 17.5 ضمیمه پنج برنامه جامع اقدام مشترک توصیف شده است و همانطور که در آخرین پاراگراف گفته شده است قابل اجرا است به شرح زیر :



                  1 . بند1244 (c)( 1 ) قانون آزادی و منع اشاعه ایران

                  a. معاملات اشخاص غیرآمریکایی و

                  b. معاملات اشخاص آمریکایی برای فروش هواپیمای مسافربری و قطعات یدکی و اجزاء چنین هواپیما و خدمات مرتبط به ایران همانطور که در بند 5.1.1 ضمیمه دو برنامه جامع اقدام مشترک توصیف شده است به شرط این که دفتر کنترل دارایی خارجی هر نوع مجوزهای لازم را صادر کند و هر نوع معاملات شامل اشخاص در فهرست تعیین شده دفتر کنترل دارایی خارجی به عنوان اشخاص و اتباع ممنوع شده مستثنی می‌شود .



                  2 . بند 1244 (D) قانون آزادی و منع اشاعه ایران برای معاملات به وسیله اشخاص غیر آمریکایی به استثناء هر نوع معاملاتی که در فهرست تعیین شده دفتر کنترل دارایی خارجی به عنوان اشخاص و اتباع ممنوع شده قرار دارند .



                  3 . بند1244 (H)( 2 ) قانون آزادی و منع اشاعه ایران برای معاملات به وسیله اشخاص غیر آمریکایی به جز معاملاتی که شامل اشخاصی شود که در فهرست تعیین شده دفتر کنترل دارایی خارجی به عنوان اشخاص و اتباع ممنوع شده قرار دارند .



                  4 . بند 1245 (A)( 1 )(A) از قانون آزادی و منع اشاعه ایران برای معاملات اشخاص غیر آمریکایی به جز معاملاتی که شامل اشخاصی شود که در فهرست تعیین شده دفتر کنترل دارایی خارجی به عنوان اشخاص و اتباع ممنوع شده قرار دارند .



                  5 . بند1245 (A)( 1 )(B) از قانون آزادی و منع اشاعه ایران برای معاملات اشخاص غیرآمریکایی به جز معاملاتی که شامل اشخاصی شود که در فهرست تعیین شده دفتر کنترل دارایی خارجی به عنوان اشخاص و اتباع ممنوع شده قرار دارند .



                  6 . بند 1245 (A)( 1 )(C) از قانون آزادی و منع اشاعه ایران برای معاملات اشخاص غیر آمریکایی جهت فروش، تامین و انتقال مستقیم یا غیرمستقیم مواد توصیف شده در بند 1245 (D) به یا از ایران و خدمات مرتبط در ارتباط با این مواد که به شرح زیر است :

                  A. قرار است در ارتباط با انرژی ،کشتیرانی یا بخش کشتی سازی ایران استفاده شود یا به یک کاربر نهایی در یک بخش یا بیش از یک چنین بخش هایی مجددا فروخته، انتقال یا تامین شود .

                  B. برای هر شخص یا شرکت ممنوع شده براساس E.O 13599 فروخته یا تامین یا انتقال داده شود یا برای چنین فرد یا شرکتی مجددا فروخته یا انتقال یا تامین شود .

                  c. براساس بند 1245 (e)( 3 ) قرار است همانطور که در این بند توصیف شده است مورد استفاده قرار گیرد یا برای استفاده در برنامه هسته ای ایران مجددا فروخته، انتقال یا تامین شود به استثناء معاملاتی که: اشخاصی که در فهرست تعیین شده دفتر کنترل دارایی خارجی به عنوان اشخاص و اتباع ممنوع شده قرار دارند، فروش، تامین یا انتقال مواد توصیف شده در بند 1245 (d) که شبکه تدارک تعیین شده در پارگراف 16 قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل متحد و بند 6 ضمیمه شش برنامه جامع اقدام مشترک در مواردی که از شبکه تدارک به کار گرفته شده باشد آن را تایید نکرده باشد یا فروش، تامین یا انتقال مواد توصیف شده در بند 1245 (d) در صورتی که این مواد فروخته، تامین، انتقال ،مجددا انتقال یا فروخته شده باشد یا غیر از آن مستقیما یا غیرمستقیم برای استفاده در ارتباط با نظامی یا برنامه موشک بالستیک ایران تامین شده باشد .



                  7 . بند 1245 (c) قانون آزادی و منع اشاعه ایران برای معاملات اشخاص غیرآمریکایی که براساس بند 1245 (a)( 1 ) قانون آزادی و منع اشاعه ایران همانطور که در پاراگراف های 6-4 بالا توصیف شده است در حوزه چشم پوشی قرار دارند بجز هر نوع معاملاتی اشخاصی که در فهرست تعیین شده دفتر کنترل دارایی خارجی به عنوان اشخاص و اتباع ممنوع شده قرار دارند .



                  8 . بند 1246 (a)( 1 )(a) قانون آزادی و منع اشاعه ایران برای مقررات مربوط به خدمات بیمه یا بیمه یا بیمه مجدد اشخاص غیرآمریکایی مرتبط با فعالیت هایی شامل ایران که در بندهای 17.1 17.2 و 17.5 ضمیمه 5 برنامه جامع اقدام مشترک توصیف شده است به استثنای هر نوع هر نوع معاملات اشخاصی که در فهرست تعیین شده دفتر کنترل دارایی خارجی به عنوان اشخاص و اتباع ممنوع شده قرار دارند .



                  9 . بند 1246 (a)( 1 )(b)(i) قانون آزادی و منع اشاعه ایران مربوط به خدمات بیمه یا بیمه یا بیمه مجدد اشخاص غیرآمریکایی به استثنای هر نوع معاملات اشخاصی که در فهرست تعیین شده دفتر کنترل دارایی خارجی به عنوان اشخاص و اتباع ممنوع شده قرار دارند .



                  10 . بند 1246 (a)( 1 )(b)(ii) قانون آزادی و منع اشاعه ایران مربوط به خدمات بیمه یا بیمه یا بیمه مجدد اشخاص غیرآمریکایی برای معاملاتی که براساس بند 1246 (a)( 1 )(b), (c) قانون آزادی و منع اشاعه ایران که در پارگراف های پنج و شش بالا تشریح شده است، در حوزه چشم پوشی قرار دارد به استثنای هر نوع معاملات اشخاصی که در فهرست تعیین شده دفتر کنترل دارایی خارجی به عنوان اشخاص و اتباع ممنوع شده قرار دارند .



                  11 . بند 1246 (a)( 1 ) (c) قانون آزادی و منع اشاعه ایران مربوط به خدمات بیمه یا بیمه یا بیمه مجدد به وسیله اشخاص غیرآمریکایی به یا برای افراد یا شرکت ممنوعه صرفا براساس E.O 13599 به استثنای هر نوع معاملات اشخاصی که در فهرست تعیین شده دفتر کنترل دارایی خارجی به عنوان اشخاص و اتباع ممنوع شده قرار دارند .



                  12 . بند 1246 (a) قانون آزادی و منع اشاعه ایران برای مقررات خدمات بیمه یا بیمه یا بیمه مجدد به وسیله اشخاص غیرآمریکایی برای فروش هواپیمای مسافربری و قطعات مربوطه و خدمات به ایران همانطور که در بند 5.1.1 ضمیمه 2 برنامه جامع اقدام مشترک تشریح شده است به شرط این که اداره کنترل دارایی خارجی وزارت خارجه مجوزهای لازم را صادر کرده باشد به استثنای هر نوع معاملات اشخاصی که در فهرست تعیین شده دفتر کنترل دارایی خارجی به عنوان اشخاص و اتباع ممنوع شده قرار دارند .



                  13 . بند 1247 (A) قانون آزادی و منع اشاعه ایران در حدی که نهادهای مالی خارجی نیاز به معاملات داشته باشند، به استثنای هر نوع معاملات اشخاصی که در فهرست تعیین شده دفتر کنترل دارایی خارجی به عنوان اشخاص و اتباع ممنوع شده قرار دارند .



                  من براساس بند 1245 (d)( 5 ) قانون اختیار دفاع ملی برای سال مالی 2012 (قانون عمومی 81-112) همانطور که اصلاح شد، تصمیم گرفتم به نفع امنیت ملی آمریکا است تا براساس بند 1245 (d)( 1 ) تا حدی که برای اجرای برنامه جامع اقدام مشترک نیاز است از جمله تعهدات آمریکا در ارتباط با تحریم ها که در بندهای 17-1 .17 و 5. 17 ضمیمه 6 برنامه جامع اقدام مشترک توصیف شده است، در معاملات نهادهای مالی خارجی با بانک مرکزی ایران از اجرای تحریم ها چشم پوشی شود به استثنای هر نوع معاملات اشخاصی که در فهرست تعیین شده دفتر کنترل دارایی خارجی به عنوان اشخاص و اتباع ممنوع شده قرار دارند و همانطور که در آخرین پارگراف زیر گفته شد،اجرا می شود .



                  من براساس بندهای 212 (d)( 1 ) و 213 (b)( 1 ) کاهش تهدید ایران و قانون حقوق بشر سوریه مربوط به 2012 ( قانون عمومی 158-112 و بند 4 (c)( 1 )(A) قانون تحریم های ایران 1996 (قانون عمومی 172-104 و50U.S.C 1701 ) متوجه شدم که برای منافع امنیت ملی آمریکا حیاتی است تا درباره بکارگیری تحریم ها براساس مقررات فوق برای اشخاص و شرکت هایی که وارد فعالیت های توصیف شده در بخش (1) و (3) زیر شدند یا قصد دارند بشوند، چشم پوشی صادر شود و همانطور که در آخرین پاراگراف زیر بیان شده است، عمل می شود :



                  1 . بند 212 (a) کاهش تهدید ایران برای معاملات به وسیله اتباع غیر آمریکایی در مواردی که معاملات برابر فعالیت های توصیف شده در بند های 1. 2. 4، 3. 4 و 4. 4 ضمیمه 6 برنامه جامع اقدام مشترک باشد و شامل اشخاصی که در فهرست تعیین شده دفتر کنترل دارایی خارجی به عنوان اشخاص و اتباع ممنوع شده قرار دارند، نمی شود .



                  2 . بند 213 (a) از قانون کاهش تهدید برای معاملات به وسیله اتباع غیر آمریکایی در مواردی که معاملات برای فعالیت های توصیف شده در در بندهای 5. 1. 4 و 7. 1. 4 ضمیمه 6 برنامه جامع اقدام مشترک باشد و شامل اشخاصی که در فهرست تعیین شده دفتر کنترل دارایی خارجی به عنوان اشخاص و اتباع ممنوع شده قرار دارند، نمی شود .



                  3. بند 5(a ) قانون تحریم های ایران برای معاملات به وسیله اتباع غیرآمریکایی در مواردی که این معاملات برای فعالیت های توصیف شده باشد.»
                  زندگی بدون تحریم سلام....

                  نظر

                  • خوشبخت
                    عضو فعال
                    • Jul 2012
                    • 5464

                    #19824
                    پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                    روحانی: تحریم‌ها تا پایان 2015 لغو می‌شوند





                    به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی روز سه شنبه هنگام دریافت استوارنامه ادواردو لوپز بوسکتس سفیر جدید اسپانیا در تهران افزود: تهران و مادرید، علاوه بر عرصه اقتصادی، ظرفیت های خوبی برای توسعه همکاری ها در زمینه های فرهنگی، علمی، تحقیقاتی و گردشگری دارند .

                    رئیس جمهوری ادامه داد: هم اکنون بسیاری از شرکت های اروپایی و آسیایی سرگرم تقویت حضور و مشارکت در طرح های اقتصادی ایران هستند و فعالان اقتصادی اسپانیا نیز باید تلاش کنند از رقبا عقب نمانند .

                    روحانی تصریح کرد: اسپانیا جایگاه خوبی در اذهان عمومی مردم ایران دارد و مانعی در گسترش روابط دوجانبه وجود ندارد .

                    وی با اشاره به عضویت موقت اسپانیا در شورای امنیت سازمان ملل متحد، خاطرنشان کرد: معتقدیم مادرید می تواند در حل و فصل مسایل منطقه از جمله تروریسم ، در شورای امنیت نقش مفید و مثبتی ایفا کند .



                    **آماده انتقال تجربیات خود در حوزه مدیریت مصرف آب هستیم

                    ادواردو لوپز بوسکتس سفیر جدید اسپانیا نیز در این دیدار پس از تسلیم استوارنامه خود و با ابلاغ پیام تسلیت پادشاه، نخست وزیر و ملت اسپانیا برای جانباختگان ایرانی حادثه منا به رئیس جمهوری و ملت ایران، گفت: اسپانیا مصمم است همکاریهای خود را با جمهوری اسلامی ایران در همه عرصه های مورد علاقه گسترش دهد .

                    سفیر جدید اسپانیا در تهران با اشاره به چندین سفر هیأت اقتصادی کشورش به تهران برای گسترش همکاری ها و تعاملات اقتصادی افزود: در دوره مسئولیتم در تهران تمام تلاش خود را برای گسترش همکاری های همه جانبه تهران – مادرید بویژه در عرصه های فرهنگی و اقتصادی بکار می گیرم .

                    بوسکتس با اشاره به برگزاری سمینار مشترک بررسی تاریخ روابط ایران و اسپانیا و زمینه های حضور و مشارکت فعالان اقتصادی و فرهنگی دو کشور که ماه آینده در اسپانیا برگزار می شود، تصریح کرد: اسپانیا تجربیات فراوانی در مقوله بحران آب و مدیریت مصرف آن دارد که آماده ایم این تجربیات را در اختیار ایران بگذاریم .

                    زندگی بدون تحریم سلام....

                    نظر

                    • خوشبخت
                      عضو فعال
                      • Jul 2012
                      • 5464

                      #19825
                      پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                      شبکه خبری "بلومبرگ" مطرح کرد


                      ارزیابی مهم ترین بانکدار ایرانی "سیتی گروپ" از اقتصاد ایران در دوران پسا تحریم











                      "حمید بیگلری" چهره مهم مالی ایرانی در نیویورک به طور رسمی از بانک مرکزی برای سفر به ایران و ارائه مشاوره به مقام های مالی کشور دعوت نامه دریافت کرده است.



                      سرویس اقتصاد خرداد: شبکه خبری "بلومبرگ" با انتشار گزارشی اشاره کرده که ایران نیاز به 150 میلیارد دلار سرمایه گذاری در سال پس از خروج از بیش از یک دهه انزوا دارد. این شبکه خبری با یکی از شناخته شده ترین بانکداران ایرانی به نام "حمید بیگلری" درباره چشم انداز اقتصاد ایران در دوران پسا تحریم صحبت کرده است.



                      این چهره موفق اقتصادی 57 ساله است و در دانشگاه کرنل فارغ التحصیل شده است. او بانکدار پیشین در "سیتی گروپ" بوده و از چهره های مهم و تاثیرگذار مالی به شمار می رود. آقای بیگلری در دیدارهای خصوصی میان مقام های بانکی ایران و کارگزاران مالی خارجی شرکت کرده و تمایل دارد تا برای سرمایه گذاری به کشورش بازگردد.



                      بلومبرگ اشاره می کند که این مقام مهم بانکی ایرانی در نیویورک پیش از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1979 در ایران برای ادامه تحصیل از ایران خارج شده و در حال حاضر دعوت نامه ای را از بانک مرکزی ایران دریافت کرده است.



                      آقای بیگلری می گوید:"ایران دوران طلایی ادغام در روند جهانی شدن در اواخر دهه 90 میلادی را تا سال 2008 میلادی از دست داد. ایران نمی تواند موج بعدی فرصت های فراهم شده را از دست دهد". آقای بیگلری اشاره می کند که بازاری 80 میلیون نفری دارد که مصرف کنندگان کالاها و خدمات هستند و اکنون از خرید کالاهای باکیفیت محروم شده اند.



                      بلومبرگ اشاره می کند که زمانی که بحث ها در کنگره برای تصویب تحریم ها علیه ایران و مخالفت با توافق هسته ای در جریان بود آقای بیگلری لابی گری و تلاش زیاد در راستای منافع ایران گام برداشت. او نامه ای را آماده کرد که در آن امضای چهره های برجسته ایرانی و امریکایی برای حمایت از توافق به چشم می خورد.



                      بلومبرگ اشاره می کند که در اوایل ماه ژوئن گذشته آقای بیگلری کنفرانسی را در برلین سازماندهی کرد که هدفش آشنا کردن کارآفرینان ایرانی با همتایان خود در خارج از کشور بود.



                      بلومبرگ اشاره می کند که ایرانیان خارج از کشور می توانند یک منبع سودآور برای اقتصاد ایران باشد. این شبکه خبری می افزاید:"طبق تخمین های صورت گرفته مجموع دارایی ایرانیان خارج از ایران 2 تریلیون دلار ارزش دارد. بلومبرگ در ادامه می نویسد:"وحید علاقبند" یک تاجر ایرانی است که در لندن زندگی می کند. او در دوران تحریم مجبور به متوقف کردن کسب و کار تجاری خود در عرصه صنعغت فولاد در ایران شد".



                      بلومبرگ در ادامه می افزاید:"آقای بیگلری متولد تهران است. او در سال 1977 میلادی برای تحصیل در رشته ریاضی و فیزیک به امریکا سفر کرد و در دانشگاه کرنل تحصیل کرد. او دکتری خود را نیز در دانشگاه پرینستون ادامه داد. او در دهه 90 میلادی و شرکت "مک کینزی" پیوست و در سال 2000 میلادی با رییس "سیتی گروپ" بانک معروف در نیویورک دیدار کرد و در دوران بحران مالی سال 2008 میلادی به عنوان رییس استراتژی کمک به بازسازی بانک ها به ایفای نقش پرداخت. او از سال 2013 میلادی در قالب گروهی مشاوره ای کار می کند. شرکای او از جمله "استیون" و "دانیل کانمن" برندگان جایزه اقتصاد نوبل بوده اند".



                      بلومبرگ در ادامه به نقل از "افشین مولوی" تحلیلگر مسائل اقتصادی ایران و مشاور ارشد در "آکسفورد آنالیتیکا" می نویسد:"او توانسته مشاوره های خوبی را به راغهبران کشورهای ترکیه، نیجریه و هندوستان ارائه دهد".



                      این شبکه خبری در پایان اشاره می کند که آقای بیگلری در سال 2013 میلادی با "حسن روحانی" رییس جمهوری ایران دیدار کرده است. آقای بیگلری درباره روحانی می گوید:"او به اندازه کافی رییس جمهوری قابلی است و از ظرفیت های لازم برای عملی کردن پیشرفت اقتصاد ایران برخوردار است".
                      زندگی بدون تحریم سلام....

                      نظر

                      • Alain Delon
                        Banned
                        • Dec 2014
                        • 628

                        #19826
                        پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1


                        وزارت خارجه آمریکا: تهران می‌تواند شریک کلیدی ما باشد


                        جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با توجه به دعوت رسمی ایران به نشست صلح وین اعلام کرد: تهران در صورتی که بخواهد نقشی سازنده ایفا کند، می‌تواند شریک کلیدی واشنگتن باشد.

                        نظر

                        • خوشبخت
                          عضو فعال
                          • Jul 2012
                          • 5464

                          #19827
                          پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1


                          ادامه موج سواری دلواپسان پس از تایید برجام





                          توافق هسته یی میان ایران و 1+5 پس از گذر از مجلس و شورای نگهبان در نهایت با تعیین چند الزام به تایید مقام معظم رهبری رسید اما گویا مُهر تایید مجموعه ی نظام بر پیکره ی «برجام» (برنامه ی جامع اقدام مشترک) نیز پاسخگوی اقلیت تندروی مخالف توافق نیست تا از همه ابزارهای خود برای مانع تراشی در برابر این مسیر استفاده کنند.
                          آفتاب :
                          چشم ها به پانزدهم دسامبر (بیست و چهارم آذرماه) دوخته شده تا روز اجرای توافق هسته یی و عملیاتی شدن رفع تحریم ها را مشاهده کنند. در این فضا گویی عده یی که پیشینه ی آنها در مخالفت با گفت وگوهای هسته یی بر کسی پوشیده نیست با رها کردن میز کنفرانس ها و همایش های به ظاهر علمی، امروز ابزارهای دیگری همچون تهدید و توهین را برگزیده اند. انتخاب ابزارهای ستیزه جویانه از این دست، خود حاکی از نومیدی این اقلیت تندرو است.

                          ناتوانی شماری از نمایندگان جریان دلواپس در مجلس به منظور جلوگیری از تصویب طرح «اقدام متناسب و متقابل دولت جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام» بیش از پیش زمینه را برای توهین و تهدید علیه دولت و تیم مذاکره کننده فراهم ساخت زیرا به باور آن ها مجلس آخرین و محکم ترین سنگر امید برای توقف توافق هسته یی به شمار می رفت؛ سنگری که سرانجام بدون تلاش فراوان به آسانی فتح شد.

                          ماه گذشته نتیجه ی تصویب کلیات و سپس جزییات طرح اجرای برجام باعث شد تا «علی اکبر صالحی» رییس سازمان انرژی اتمی و نیز «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان که هر 2 جزو تیم مذاکره کننده ی هسته یی به شمار می روند به کشته شدن و دفن زیر سیمان در قلب رآکتور اراک تهدید شوند.

                          اعلام رسمی لغو تحریم ها از طرف اتحادیه ی اروپا و آمریکا و پس از آن انتشار بیانیه ی مشترک از جانب ظریف و «فدریکا موگرینی» هماهنگ کننده ی گفت وگوهای هسته یی ایران و 1+5 در بیست و ششم ماه گذشته بر خشم این اقلیت تندرو افزود تا در ایام سوگواری امام حسین (ع) بر منافع حزبی و سیاسی باخته ی خود پافشاری کنند.

                          در ادامه ی همین فرافکنی های بی سرانجام بود که شامگاه شنبه (دوم آبان ماه) در مراسم عزاداری بیت رهبری که «علی لاریجانی» رییس مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشت این اقلیت تندرو با شعارهایی تند و جهت دار سیاسی از جمله شعار بی محتوای «امان نامه ی برجام/ تلاش بی سرانجام » بار دیگر از فضای محرم برای پیگیری منافع سیاسی خود بهره جستند.
                          تداوم رفتارهای خارج از چارچوب این اقلیت تندرو واکنش حجت الاسلام و المسلمین «سید محمود علوی» وزیر اطلاعات را در پی داشت تا در مراسم عزاداری شب شام غریبان در مرقد امام خمینی (ره) بر لزوم حرکت همه جناح ها، جریان ها و افراد زیر پرچم رهبری تاکید و بر افراط گری های معدودی تندرو انتقاد کند؛ گروهی که حدود 80 درصد از منافع ملی تامین شده در توافق هسته یی را نادیده می گیرند و تیم هسته یی را خائن و ساده لوح می نامند.

                          افرادی که امروز از هر فضا و شرایطی برای به چالش کشیدن توافق هسته یی بهر می گیرند به طور حتم پیشینه ی تحریم ها و تهدیدهای نظامی غرب را به خاطر دارند؛ تهدیدهایی که پس از توافق ایران و 1+5 به فرصت تبدیل شد. به دنبال بهره گیری از این فرصت در نهایت ایران از سوژگی خارج شد و اجماع جهانی در به رسمیت شناختن فعالیت های هسته یی صلح آمیز ایران شکل گرفت. اینک بهانه قدرت های بزرگ مبنی بر تلاش تهران در تولید و کاربرد سلاح هسته یی برطرف شده است و کشورهای گوناگون جهان زنجیره وار در ترافیک ورود به ایران و با هدف بررسی بازار و سرمایه گذاری در کشور ما قرار گرفته اند.

                          از طرفی این اقلیت تندرو با درنظر گرفتن منافع حزبی و سیاسی خویش، مشکل های اقتصادی موجود که بر اثر تحریم ها ایجاد و تقویت شده اند را نادیده می گیرند. بر پایه ی آمارها، تحریم ها روزانه نزدیک به 150 میلیون دلار بر اقتصاد ایران هزینه وارد می کند. همین امر افزون بر رشد چشمگیر قیمت ها به افزایش بیکاری انجامیده است. در صورتی که این رقم به بخش اشتغال اختصاص یابد پیش بینی می شود روزانه به طور روزانه شاهد ایجاد بیش از 2 هزار و 250 شغل تازه در کشور باشیم. این تنها یک بخش بسیار ناچیزی از اهمیت لغو تحریم ها است.
                          مسوولان نظام که نظر موافق خود را با توافق صورت گرفته ابراز کرده اند به خوبی متوجه تاثیر تداوم وضعیت تحریمی بر زندگی مردم و منافع ملی هستند. از این رو، قبل از تصویب طرح اجرای برجام در مجلس، آیت الله «ناصر مکارم شیرازی» از مراجع تقلید در پیامی به نمایندگان بااشاره به هزینه ها و ضررهای هنگفت ناشی از تعلل تعیین تکلیف برنامه ی جامع اقدام مشترک تاکید کرد که مصالح عمومی کشور نباید فدای منافع جناحی شود.

                          درمجموع، طی گفت و گوهای 2 سال از «طرح اقدام مشترک» گرفته تا «بیانیه ی سوییس» و «توافق وین» همیشه راه برای انتقادهای سازنده با هدف جلوگیری از دبه کردن طرف مقابل و دستیابی به توافقی برد – برد باز بوده است. بنابراین در این مدت نقد و انتقادهای فراوانی در قالب همایش ها، سخنرانی ها، اظهارنظرها و غیره صورت گرفت که در شکل گیری توافقی بهتر بی تاثیر نبود.

                          در وضعیت کنونی اما توافق هسته یی در هر 2 طرف، مسیر و روال حقوقی و قانونی خود را با موفقیت پیموده است و فرافکنی های بیشتر در این زمینه حتی در ماه محرم و سوء استفاده از احساسات مردم نمی تواند بر تندیس برجام خدشه یی وارد کند؛ آن هم توافقی که پس از تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، سرانجام مُهر تایید رهبری را پای خود دارد. رهبر معظم انقلاب چهارشنبه گذشته در نامه یی به رییس جمهوری برجام را با رعایت 9 الزام مورد تایید قرار داد.

                          در اهمیت و لزوم پایان دادن به این جنس از نقد و انتقادها بود که پیشتر (بیست و چهارم مهرماه ) آیت الله «احمد جنتی» امام جمعه موقت تهران موضوع برجام را تمام شده تلقی و تاکید کرد که این موضوع در محافل عمومی مورد بحث قرار نگیرد؛ امری که مورد توجه مخالفان توافق قرار نگرفت و آن ها با هر ابزار، در هر فرصت و به هر قیمتی در راستای اهداف از پیش تعیین شده ی خود به برجام حمله می کنند.
                          زندگی بدون تحریم سلام....

                          نظر

                          • خوشبخت
                            عضو فعال
                            • Jul 2012
                            • 5464

                            #19828
                            پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                            فلاحت پیشه: نظام، برجام را پذیرفته است و رفتارهای افراطی به کشور آسیب می زند






                            توافق هسته یی باعث نشده تا فضای اتهام زنی علیه دولت کاهش یابد. «حشمت الله فلاحت پیشه» استاد دانشگاه و نماینده پیشین اصولگرای مجلس در گفت و گو با ایرنا تاکید کرد که مجموعه نظام با توافق هسته یی موافقت کرده و ادامه رفتارهای تخریبی به کشور اقدام علیه منافع ملی است.
                            آفتاب :
                            فلاحت پیشه رفتار افراد و گروه های تندرو در مخالفت با برجام را -آن هم در فضای پس از طی روند قانونی در کشور- نمونه یی از رفتار فراقانونی دانست و تاکید کرد که با پذیرش مشروط برجام از طرف رهبر معظم انقلاب دیگر جایی برای نگرانی باقی نمی ماند.

                            استاد دانشگاه علامه ی طباطبایی با بیان این که نسبت به این افراد تندرو در کشور اغماض شده تصریح کرد: این افراد و گروه ها در ساختار سیاسی ایران نفوذ ندارند تا از آن وضعیت استفاده کنند بلکه این اغماض نظام است که مشمول حال آن ها شده است.

                            نماینده ی پیشین مجلس در ادامه بر این موضوع تاکید کرد که مجموعه ی نظام برجام را پذیرفته است و باید از آن تبعیت کرد. او برجام را تمام شده تلقی کرد و گفت: باید تمام ابزارها و امکانات را برای اجرای برجام به کار گرفت تا عملیاتی شدن آن با قدرت صورت گیرد.

                            فلاحت پیشه در این گفت وگو اتهام زنی های کنونی علیه برجام را نابجا دانست و افزود: باید از این به بعد یک نظارت هوشمندانه چه در فضای افکار عمومی و چه در حوزه ی مسوولیت ها شکل بگیرد نه این که با شعارها و اتهام زنی برجام را نقد کرد.

                            احتمال ادامه تندروی ها، تاثیر آن بر توافق صورت گرفته و همچنین نقش و وظایف صدا وسیما در قبال برجام از دیگر مباحثی بود که در این گفت و گو به آن پرداخته شد.

                            در ادامه متن کامل گفت وگوی ایرنا با فلاحت پیشه آمده است؛
                            ***ایرنا: برجام پس از تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شورای نگهبان، سرانجام مُهر تایید رهبری را –البته با 9 الزام- در پی داشت. با وجود پیموده شدن روند قانونی برجام در کشور چرا مخالفت عده یی همچنان جریان دارد؟
                            **فلاحت پیشه: چرایی این موضوع را باید از این افراد پرسید و به رفتارشناسی سیاسی آن ها پرداخت. آن چه در واقعیت وجود دارد این است که با پذیرش مشروط برجام از سوی مقام معظم رهبری دیگر جایی برای نگرانی باقی نمی ماند. اعضای 1+5 در بند 12 قطعنامه ی شورای امنیت راه برون رفت پیدا کرده اند.
                            در ایران نیز با قیدهای ارایه شده از جانب رهبر معظم انقلاب، راه برون رفت برای کشور ما تعیین شد. این به منزله ی ایجاد شرایط برگشت پذیری است به این معنی که در هر مرحله یی از اجرای توافق که طرف مقابل به وعده های خود عمل نکند ایران نیز می تواند به شرایط گذشته ی خود برگردد. رهبری با این اقدام خود به اعضای 1+5 اعلام کرد که خود بر اجرای برجام نظارت ویژه دارد و جایی برای نگرانی نیست.

                            ***ایرنا: با علم به این موضوع که برجام زیر نظر و مورد تایید رهبری است چرا برخی مخالفان و منتقدان توافق هنوز به مسیر گذشته ی خود ادامه می دهند؟
                            ** فلاحت پیشه: از این به بعد منتقدان توافق هسته یی به 2 دسته تقسیم خواهند شد؛ دسته ی نخست آن هایی هستند که با نامه نگاری دغدغه ها و نگرانی های خود را منتقل می کنند. آن ها خواستار نظارت بر برجام در همه ی مراحل از مجلس گرفته تا حوزه ی اجرا هستند. این افراد در گذشته نیز انتقادهای دلسوزانه یی بر برجام وارد کردند؛ انتقادهایی که بدون شک قابل تامل است.
                            دسته ی دوم اما با اصل موضوع مخالف اند و درصدد تبدیل آن به شقاق داخلی اند که این اصرار بی مورد بر تحمیل افراطی گری در سیاست خارجی کشور است. این رفتار افراطی همواره برای کشور آسیب هایی در پی داشته است که باید از آن پرهیز کرد.

                            ***ایرنا: اوایل هفته در مراسم عزاداری بیت رهبری که «علی لاریجانی» رییس مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشت این اقلیت تندرو با شعارهایی تند و جهت دار سیاسی بار دیگر از فضای محرم برای پیگیری منافع سیاسی خود بهره جستند. آیا چنین رفتاری در حضور رهبری که خود چند روز پیش برجام را تایید کرده بود اعتراضی در چارچوب است؟
                            ** فلاحت پیشه: به طور طبیعی این رفتاری فراقانونی است ولی متاسفانه در بعضی افراد و گروه ها چنین رفتاری وجود دارد. البته در نظام جمهوری اسلامی ایران نسبت به این افراد اغماض شده است اما این طور نیست که تصور شود این افراد به گونه یی در ساختار سیاسی ایران نفوذ دارند که به سختی بتوان با آن ها برخورد کرد. در مجموع، مجموعه ی نظام برجام را پذیرفته است و باید از آن تبعیت کرد.

                            ***ایرنا: اعتراض هایی از این جنس در فضای محرم تشدید شده است. آیا این پروژه یی هدفمند و برنامه ریزی شده است؟ چه دلیل یا دلایلی وجود دارد که شب های عزداری برای تبلیغ ضد توافق این گروه انتخاب شده اند؟
                            ** فلاحت پیشه: به طور طبیعی در ایران در چنین شب ها و ایامی مسایلی از این قبیل مطرح می شوند که بیشتر ناشی از هیجانی بودن این شرایط است.

                            *** تداوم چنین رفتارهای اعتراضی چه تاثیری می تواند بر شرایط کنونی و فضای پس از اجرای برجام برجای گذارد؟
                            ** فلاحت پیشه: امروز می توان برجام را تمام شده تلقی کرد و تمام ابزارها و امکانات را برای اجرای آن به کار گرفت تا عملیاتی شدن آن با قدرت صورت گیرد. برجام یک رژیم توافقی و به عبارتی یک رژیمی تعاملی تازه در روابط بین کشورها است. بسیاری از سازوکارهایی که در گذشته در توافق ها وجود داشت در این توافق وجود ندارد.
                            پس از آن که برجام در کشورمان به شکل قانون در آمد و رهبری نیز به صورت مشروط آن را مورد تایید قرار داد دیگر هرگونه تلاش برای وارد کردن اتهام بر آن تنها به تضعیف اقتدار دولت خواهد انجامید. باید از این به بعد یک نظارت هوشمندانه چه در فضای افکار عمومی و چه در حوزه ی مسوولیت ها شکل بگیرد نه این که با شعارها و اتهام زنی برجام را نقد کرد.

                            ***ایرنا: شما اشاره کردید که در نظام جمهوری اسلامی نسبت به اعتراض هایی از این جنس اغماض صورت گرفته است. بنابراین، چنین اعتراض ها و انتقادها در فضایی که مجموعه ی نظام بر برجام مُهر تایید زده است تا چه زمانی ادامه خواهد یافت؟
                            ** فلاحت پیشه: این جزو طبیعیت سیاست و حکومت در جمهوری اسلامی ایران است. بیست و چهارم آذرماه مشخص خواهد شد مسیر نقدها و اثبات ها به کجا خواهد رسید. در آن تاریخ کشورهای غربی باید لغو تحریم ها را اجرایی کنند. اگر در آن زمان شاهد اجرای جنبه ها و ابعاد عملی برجام باشیم بخش بیشتر اعتراض ها فروکش خواهد کرد چرا که دیگر مجالی برای طرح چنین انتقادهایی نخواهد بود. ولی اگر در آن زمان ما شاهد کارشکنی طرف های غربی به ویژه آمریکایی ها قضیه متفاوت خواهد بود و مجال طرح انتقاد جدی تر و بیشتر خواهد شد.

                            ***ایرنا: شما اشاره کردید که برجام مورد تایید مجموعه ی نظام است. از طرفی گفت وگوهای هسته یی از همان آغاز با هماهنگی سران نظام به پیش برده می شد. در این مسیر اما انتقادهای زیادی متوجه ی صدا و سیما به عنوان رسانه ی ملی است. این رسانه در موضوع گفت وگوهای هسته یی در این مدت گاهی حضوری کم رنگ می یافت و برخی مواقع حتی با اتخاذ سیاستی متضاد و ناهمسو با روند مذاکره ها و طرح مسایلی خاص به ایجاد و افزایش تنش در این زمینه دامن می زد. آیا در صورت تعدیل رفتار رسانه ی ملی و افزایش همگرایی داخلی حل پرونده ی هسته یی زودتر از امروز انجام نمی گرفت؟
                            ** فلاحت پیشه: ما نباید بنا را بر آن بگذاریم که 1+5 با حُسن نیت وارد میدان گفت وگو شده است. واقعیت این است که دلیل به نتیجه نرسیدن گفت وگوها اعضای 1+5 به ویژه آمریکایی ها بوده اند. بنابراین، مانع اصلی توافق تا امروز آن ها بوده اند که بارها در مسیر حل و فصل این موضوع کارشکنی کرده اند. در روزهای پیش از توافق نیز مشاهده کردیم که «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ی کشورمان از این موضوع با عنوان «عوض کردن اسب ها» یاد کرد. در مجموع با هر گونه مقصریابی داخلی مخالف هستم و معتقدم خواسته های فزاینده ی اعضای 1+5 دلیلی بر به درازا کشیدن گفت وگوها بود.

                            ***ایرنا: تهران بنا را بر حسن نیت طرف مقابل نگذاشت چرا که اگر ایران به غرب اعتماد می کرد 26 دور گفت و گوهای فشرده در کمتر از 2 سال انجام نمی گرفت. به خاطر تجارب تلخ تاریخی طبیعی است که این گفت وگوها در فضای بی اعتمادی صورت گیرد. افزون بر آن، صرف نظر از مقصریابی مسایل گذشته، آیا حضوری مثبت و پررنگ تر صدا و سیما پس از تایید برجام از سوی مجموعه ی نظام احساس نمی شود؟
                            ** فلاحت پیشه: صداو سیما از این به بعد باید مسیر تایید مشروط مقام معظم رهبری را در پیش بگیرد. حضور عملی صدا و سیما در صحنه این طور باید شکل بگیرد که موافقت کلی با برجام صورت گرفته است و به صورت مرحله به مرحله و تقابل متوازن از سوی ایران و 1+5 انجام گیرد. در مجموع، اطلاع رسانی، شفاف سازی و تحلیل علمی در این راستا از جمله وظایف دیگر این رسانه ی ملی به شمار می رود.
                            زندگی بدون تحریم سلام....

                            نظر

                            • امام قلی خان
                              عضو فعال
                              • Aug 2015
                              • 1542

                              #19829
                              پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                              در اصل توسط Alain Delon پست شده است View Post

                              وزارت خارجه آمریکا: تهران می‌تواند شریک کلیدی ما باشد


                              جان کربی، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با توجه به دعوت رسمی ایران به نشست صلح وین اعلام کرد: تهران در صورتی که بخواهد نقشی سازنده ایفا کند، می‌تواند شریک کلیدی واشنگتن باشد.
                              انشاالله. تا کور شود زالوصفت و مفت خور
                              نه محقق بود نه دانشمند چارپایی بر او کتابی چند
                              از هم ندوشیم.
                              با هم بنوشیم.

                              نظر

                              • خوشبخت
                                عضو فعال
                                • Jul 2012
                                • 5464

                                #19830
                                پاسخ : توافق هسته اي ايران و 5+1

                                آمانو: ایران به تعهدات خود عمل کرده است





                                در ایران از پارچین بازدید کردیم... نمونه هایی جمع آوری شد و اکنون درحال آزمایش آن هستیم.
                                کد خبر: ۵۴۳۰۷۸
                                تاریخ انتشار: ۰۷ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۴ - 29 October 2015
                                «یوکیا آمانو» مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در گفت وگو با روزنامه «ال پاییس» اسپانیا گفت: ایران به تعهدات خود در توافق هسته ای عمل کرده است.

                                به گزارش ایرنا، آمانو که روز دوشنبه به طور مخفیانه به اسپانیا سفر کرده بود، در این مصاحبه که روز چهارشنبه منتشر شد تصریح کرد «اکنون ایران در حال عمل به تعهدات خود در توافق هسته ای است.»

                                این روزنامه نوشت: مدیرکل آژانس که در زمان مصاحبه حداکثر احتیاط دیپلماتیک را رعایت می کرد، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا می تواند میزان همکاری ایران پس از توافق هسته ای را توصیف کند، گفته «می توانم بگویم که ایران به تعهداتش عمل کرده است.»

                                آمانو همچنین گفت که در ایران از پارچین بازدید کردیم... نمونه هایی جمع آوری شد و اکنون درحال آزمایش آن هستیم.
                                وی گفت که هنوز نمی داند نتیجه این آزمایشات چیست.

                                به گزارش ایرنا، آژانس بین المللی انرژی اتمی 23 مهرماه با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران همکاری لازم در زمینه ارزیابی فعالیت های هسته ای گذشته این کشور را انجام داده است.

                                آژانس اعلام کرد ایران تمام آنچه را که برای ارزیابی فعالیت های هسته ای این کشور لازم بوده در اختیار این نهاد بین المللی قرار داده است.

                                ارزیابی آژانس بین المللی انرژی اتمی در خصوص فعالیت های گذشته هسته ای ایران باید تا روز 15 دسامبر (24 آذر) نهایی شود.
                                علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران 22 تیرماه با یوکیا آمانو تفاهمنامه ای را در وین امضا کرد.

                                به گفته صالحی، این تفاهمنامه دارای ضمیمه ای بود که در واقع یک نقشه راه محسوب می شد و این ضمیمه نیز مورد توافق دو طرف قرار گرفت.

                                یوکیا آمانو مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی 29 شهریورماه در سفری یک روزه به تهران ضمن دیدار با رئیس جمهوری، وزیر امور خارجه، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و اعضای کمیسیون برجام مجلس، از سایت پارچین بازدید تشریفاتی داشت.
                                زندگی بدون تحریم سلام....

                                نظر

                                در حال کار...
                                X