در اصل توسط sourena پست شده است
View Post
دوست عزیز
ارزش جایگزین تمام پالایشگاهها توسط تحلیگیران محاسبه و پرشین تحلیل نیز آنرا تائید و منتشر کرده. برای شبندر هم 700 تومان محاسبه شده. بنده خودم هم دقیقا میدونم رو چه قیمت باز میشه ولی نمیتونم بگم . فقط بگم بالای 700 باز خواهد شد.
ضمنا ارزش جایگزینی یکی از فاکتورهای مهم هست که بدلیل افزایش قیمت دلار مد شده و گمراه کننده نیست. یه مثال بسیار ساده میزنم تا شما هم قانع شوید. شما سال 85 یکدستگاه پراید خریدید 7/5 میلیون تومان آیا الان حاضرید بعد از 6 سال استفاده به همان مبلغ 7/5 میلیون بفروشید در حالیکه اگر بخواهید همان مدل را نهیه کنید باید بیش از 9 میلیون تومان بخرید ؟ مساما نه. و یا برای خرید نو آن مبلغ 18 میلیون جایگزین کنید / بنابراین ارزش جایگزینی اینجا معنا پیدا میکنه یعنی من حاضر نیستم سهام خودم رو که ابتدای سال خریدم 114 تومان الان بفروشم 700 تومان. امیدوارم این مثال ساده کمکی کرده باشه تا ارزش جایگزینی برای دوستان جا بیافته.
مثالی زدید از گروه های سیمانی و خودورئی : این ها هم ارزش جایگزینی دارند که هنوز به آن نرسیده اند که دلایل محتلفی میتونه داشته باشه یکی از آنها حمایت کننده حقوقی هست که در این گروه ها کمتر فعال هستن . دوم اینکه این گروهها بیشتر سیاسی هستن و با کوچکترین تصمیمات اثرپذیر هستن و ریسک بالائی دارند و گرنه با این P/E بایستی با اقبال بیشتری مواجه میشدند.
نظر