پالايش نفت بندرعباس ( شبندر )

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • m_r_anari
    عضو فعال
    • Aug 2012
    • 881

در اصل توسط sourena پست شده است View Post
    قیمت جایگزینی فاکتور گمراه کننده ایه
    کدام شرکت الان با قیمت جایگزینی قیمت گذاری شده که این دومیش باشه!؟
    خودروییها،سیمانیها!؟
    چیزی که مهمه توانایی سودسازیه
    گذشته از این موضوع قیمت جایگزینی 700 تومنی را نمی دونم از کجا استخراج کردید
    اما من با یک جستجوی کوتاه در گوگل پالایشگاه ینبع عربستان با ظرفیت 400 هزار بشکه
    را دیدم که حدود 10 میلیارد دلار هزینه داشته
    یعنی بشکه ای 25 هزار دلار

شبندر 330 هزار بشکه ای بدون طرح توسعه و با دلار 2500 تومنی نزدیک 1500 تومن
    ارزش جایگزینی داره دقت کنید دلار2500 محاسبه شده و تازه خواب سرمایه یعنی زمان
    ساخت که حداقل 5 ساله در نظر گرفته نشده
    تاکید میکنم شبندر هنوز راه زیادی برای پیمودن داره
    این شرکت اگر قرار بود تازه فردا عرضه اولیه بشه کمتر از 700 قیمت نمیخورد وشاید
    حوالی 900 تومن کمی متعادل میشد
    دوستان گول قیمت اولیه 114 تومنی و رشد 300 درصدی تا الانش را نخورند
    شراز هم اگر یادتون باشه 250 عرضه اولیه شده بود 1170بسته شدالان بنظرتون چند قراره بازبشه!؟

خیلی حرفه ایها و بزرگان بازار را دیدم که زیر 200 خارج شدند و خود را برنده دانستند
    اما به اشتباه خود پی بردندو بالای 400 جایگزین کردند و فعلاً هم فروشنده نیستند
    تا پتانسیلهای سهم شکوفا بشه...مواظب باشید مفت از دست ندید شبندر را

دوست عزیز
    ارزش جایگزین تمام پالایشگاهها توسط تحلیگیران محاسبه و پرشین تحلیل نیز آنرا تائید و منتشر کرده. برای شبندر هم 700 تومان محاسبه شده. بنده خودم هم دقیقا میدونم رو چه قیمت باز میشه ولی نمیتونم بگم . فقط بگم بالای 700 باز خواهد شد.

ضمنا ارزش جایگزینی یکی از فاکتورهای مهم هست که بدلیل افزایش قیمت دلار مد شده و گمراه کننده نیست. یه مثال بسیار ساده میزنم تا شما هم قانع شوید. شما سال 85 یکدستگاه پراید خریدید 7/5 میلیون تومان آیا الان حاضرید بعد از 6 سال استفاده به همان مبلغ 7/5 میلیون بفروشید در حالیکه اگر بخواهید همان مدل را نهیه کنید باید بیش از 9 میلیون تومان بخرید ؟ مساما نه. و یا برای خرید نو آن مبلغ 18 میلیون جایگزین کنید / بنابراین ارزش جایگزینی اینجا معنا پیدا میکنه یعنی من حاضر نیستم سهام خودم رو که ابتدای سال خریدم 114 تومان الان بفروشم 700 تومان. امیدوارم این مثال ساده کمکی کرده باشه تا ارزش جایگزینی برای دوستان جا بیافته.

مثالی زدید از گروه های سیمانی و خودورئی : این ها هم ارزش جایگزینی دارند که هنوز به آن نرسیده اند که دلایل محتلفی میتونه داشته باشه یکی از آنها حمایت کننده حقوقی هست که در این گروه ها کمتر فعال هستن . دوم اینکه این گروهها بیشتر سیاسی هستن و با کوچکترین تصمیمات اثرپذیر هستن و ریسک بالائی دارند و گرنه با این P/E بایستی با اقبال بیشتری مواجه میشدند.
    اگر فقیر به دنیا آمدی تقصیر خودت نیست ولی اگر فقیر از دنیا رفتی خودت مقصر هستی

نظر

• aria980
      عضو جدید
      • Mar 2013
      • 2

شبندر اصلا سودي كه بازار ازش انتظار داشت رو اعلام نكرد با توجه به بسته بودن طولاني سهم براي روز بازگشايي صف فروش رو پيش بيني ميكنم. در ضمن يادتون نره كه مي خوان شبندر رو باز كنند كه بندازن به ملت از فروش اون پول خريد شخليج رو بدست بيارن كه اينم بشه يك شبندر ديگه خوب بادش كنند و بندازن به سهامدار حقيقي

نظر

• sourena
        عضو فعال
        • Aug 2011
        • 1080

در اصل توسط m_r_anari پست شده است View Post
        دوست عزیز
        ارزش جایگزین تمام پالایشگاهها توسط تحلیگیران محاسبه و پرشین تحلیل نیز آنرا تائید و منتشر کرده. برای شبندر هم 700 تومان محاسبه شده. بنده خودم هم دقیقا میدونم رو چه قیمت باز میشه ولی نمیتونم بگم . فقط بگم بالای 700 باز خواهد شد.

ضمنا ارزش جایگزینی یکی از فاکتورهای مهم هست که بدلیل افزایش قیمت دلار مد شده و گمراه کننده نیست. یه مثال بسیار ساده میزنم تا شما هم قانع شوید. شما سال 85 یکدستگاه پراید خریدید 7/5 میلیون تومان آیا الان حاضرید بعد از 6 سال استفاده به همان مبلغ 7/5 میلیون بفروشید در حالیکه اگر بخواهید همان مدل را نهیه کنید باید بیش از 9 میلیون تومان بخرید ؟ مساما نه. و یا برای خرید نو آن مبلغ 18 میلیون جایگزین کنید / بنابراین ارزش جایگزینی اینجا معنا پیدا میکنه یعنی من حاضر نیستم سهام خودم رو که ابتدای سال خریدم 114 تومان الان بفروشم 700 تومان. امیدوارم این مثال ساده کمکی کرده باشه تا ارزش جایگزینی برای دوستان جا بیافته.

مثالی زدید از گروه های سیمانی و خودورئی : این ها هم ارزش جایگزینی دارند که هنوز به آن نرسیده اند که دلایل محتلفی میتونه داشته باشه یکی از آنها حمایت کننده حقوقی هست که در این گروه ها کمتر فعال هستن . دوم اینکه این گروهها بیشتر سیاسی هستن و با کوچکترین تصمیمات اثرپذیر هستن و ریسک بالائی دارند و گرنه با این P/E بایستی با اقبال بیشتری مواجه میشدند.

ببخشید
        فکر میکنید تحلیلگر یعنی چی ؟
        یعنی تحلیلگر پرشین تحلیل یا هرجای دیگه میتونه آپولو رو با یک فیل توش هواکنه و من و شما نمی تونیم؟
        خداراشکر اینترنت و گوگل و ماشین حساب هم هست
        اکثر قریب به اتفاق دوستان هم فهیم و تحصیلکرده و قادر به محاسبه
        پس میشه فهمید ارزش جایگزینی 700 تومنی احتمالاً با دلار 1200 تومنی بوده;;)
        سال 1392 می تونه یک سال طلایی و فراموش نشدنی برای بورس وبازار سرمایه باشه.

نظر

• محمد یزدی
          عضو فعال
          • May 2011
          • 948

چند نکته ای که به ذهن میاد از شبندر برای اصلاح اشتباهات احتمالی درمحاسبه ،و بهره مند شدن از نظر دوستان تا به بیراهه نریم:

یاداوری
          1-طرح ابتکاری افزایش ظرفیت

2- موردی که هنوز همه به یاد دارند طرح افزایش ظرفیت بنزین شرکت هست که همین حالا هم در گزارش جز طرحهای در دست اقدام ، منعکس شده

بریم سراغ گزارش :
          شرکت در پیش بینی سال 92 میزان فروش بنزین موتور و نفت سفید و سوخت سنگین جت رو نسبت به سال قبل به ترتیب با کاهشی حدود 260118 و

175753و25258 مترمکعب در نظر گرفته به عبارتی نه تنها طرح افزایشی رو در نظر نگرفته بلکه در پیش بینی محتاطانه ،میزان تولید رو حتی از سال قبل هم

کمتر در نظر گرفته که با یه محاسبه ساده با لحاظ کردن قیمت سال 92به عددی در حدود 254 ریال به ازای هر سهم میرسیم (بدون در نظر گرفتن افزایش ظرفیت)

مورد بعدی افزایش در فروش ،محصولات صادراتی هست که معنا و مفهومش این هست که براپایین تر نشون دادن سود سهم دست به دامن سهم صندوق

توسعه ملی میشند و حدود 103 تومان برا هر سهم در نظر گرفته( میشه سهامدار48 در مقابل صندوق 103 جالبه؟؟؟ مجمع 92 دیدنیه کدوم سهامدار با این موضوع کنار بیاد خدا میدونه....)

یعنی فقط بابت دو بندی که گفته شد شرکت سودی حوالی (254+269~ریال500 ) 50 تومان خواهد ساخت بدون در نظر گرفتن حذف یا کاهش سهم صندوق توسعه این رو با سود پیش بینی فعلی جمع بزنیم به حوالی 100 میرسیم

حالا شبندری که حداقل بتونه 100 بسازه رو خودتون بهش قیمت بدید

در ضمن اگه به حذف صندوق توسعه هم یقین دارید شبندری که بتونه حداقل 200 رو بسازه چه قیمتی بهش میدید

با این محاسبه میشه گفت کف سهم 1000 خواهد بود

در نهایت همواره

توکل بر خدا

یا علی
          آخرین ویرایش توسط محمد یزدی؛ 2013/03/08, 18:11.
          بسم الله الرحمن الرحیم خدایا به امید تو

نظر

• m_r_anari
            عضو فعال
            • Aug 2012
            • 881

در اصل توسط sourena پست شده است View Post

ببخشید
            فکر میکنید تحلیلگر یعنی چی ؟
            یعنی تحلیلگر پرشین تحلیل یا هرجای دیگه میتونه آپولو رو با یک فیل توش هواکنه و من و شما نمی تونیم؟
            خداراشکر اینترنت و گوگل و ماشین حساب هم هست
            اکثر قریب به اتفاق دوستان هم فهیم و تحصیلکرده و قادر به محاسبه
            پس میشه فهمید ارزش جایگزینی 700 تومنی احتمالاً با دلار 1200 تومنی بوده;;)

پس بالاخره به ارزش جایگزنی اعتقاد دارید و دیگه نمیگید فاکتور گمراه کننده ای هست. حالا با چه دلاری محاسبه شده جای بحث داره .
            اگر فقیر به دنیا آمدی تقصیر خودت نیست ولی اگر فقیر از دنیا رفتی خودت مقصر هستی

نظر

• sourena
              عضو فعال
              • Aug 2011
              • 1080

در اصل توسط m_r_anari پست شده است View Post
              پس بالاخره به ارزش جایگزنی اعتقاد دارید و دیگه نمیگید فاکتور گمراه کننده ای هست. حالا با چه دلاری محاسبه شده جای بحث داره .
              دوست عزیز
              بنظرم مفهوم سخن را به درستی نرساندم
              عرض من این بود در مبحث شبندر شاید کمترین فاکتور تعیین کننده
              ارزش جایگزینی باشه و در آن مقوله هم تازه با یک حساب ساده
              ارزش جایگزنیش حداقل 1500 تومن برای هرسهمه نه 700 تومن

نظر

• zereshkkk
                عضو فعال
                • Nov 2011
                • 3474

این است شور و هیجان شبندر
                ببین چه رونقی داده به اینجا

نظر

• meysam_sh_2020
                  عضو فعال
                  • Dec 2011
                  • 20673

شبندر :

صحبت ها زیاد است.

من گیرم روی این سهم روی صادراتشه و سهم صندوق توسعه ملی ...............و قبلا هم عرض کردم که صادرات بالا در نظر گرفته شده .........ان هم زمانی که گزارش 6 ماهه داد .........

الان هم میگم که گزارش شبندر دستکاری شده .................

حالا چرا ؟

=================

و اما این 9 ماه ی شرکته ................یکی به من برای صادرات شرکت در 3 ماه ی سوم نسبت به 6 ماه اول چه اتفاقی افتاده ......................

تصاویر از بالا به پایین :

واقعی 3 ماهه

واقعی 6 ماهه

اولین پیش بینی

واقعی 9 ماهه ........

==================

البته قبلا بار ها عرض شده بود که صادرات شرکت به 2.5 میلیارد هم نمیرسه ........حالا میبنیم که مبلغ صادرات در 9 ماهه نسبت به 6 ماهه کمتر هم شده .........یعنی دستکاری در گزارشات ......یا اینکه شرکت 3 ماه ی سوم اصلا صادرات نداشته !!!

هاها .......... نداشتن صادرات برای شبندر یعنی حذف سهم صندوق .............یکی به من بگه میزان صادرات شرکت در 3 ماه ی سوم چقدر بوده ..........تا مجددا تحلیل کنیم (-:

این سهم باز هم تعدیل مثبت دارد ..........

گفتم یک اس از شبندر رو کنم برای تعدیل بعدی .............

فقط سازمان و شرکت به من بگه چرا در گزارش 9 ماهه مبلغ صادرات کمتر از 6 ماهه شده !!!!!!!! =))

بابا مارو که نمیتونید سیاه کنید دیگه .من همون 3 ماهه و 6 ماهه داد گفتم صادرات شرکت عمرا به 3.5 میلیارد دلار نمیرسه .......برای چی الکی سهم صندوق کم میکنید برای خودتون ...........اینها رو برگشت بزنید ما هم بیخیال شاه بندر میشیم ....و به قیمتش میفروشیم و میریم روی یه سهم دیگه ...اینقدر هم به شما گیر نمیدیم ......
                  ///

نظر

• zereshkkk
                    عضو فعال
                    • Nov 2011
                    • 3474

نمیدونم کسانی که سهمو ندارن چه اجباریه بیان منفی بافی کنند !!!!

چه سهمی دارید خب برید رو همون وقت بذارید تحقیق کنید به نفع خودتونه تا نتیجه بگیرید
                    در کل اگه سهام بنیادی دارید بالا و پایین باز شدن شبندر هیچ سودو زیانی متوجه سهامتون نمیکنه و .........................
                    حرص نخورید دنیا ارزششو نداره!

نظر

• zereshkkk
                      عضو فعال
                      • Nov 2011
                      • 3474

در اصل توسط meysam_sh_2020 پست شده است View Post
                      شبندر :

صحبت ها زیاد است.

من گیرم روی این سهم روی صادراتشه و سهم صندوق توسعه ملی ...............و قبلا هم عرض کردم که صادرات بالا در نظر گرفته شده .........ان هم زمانی که گزارش 6 ماهه داد .........

الان هم میگم که گزارش شبندر دستکاری شده .................

حالا چرا ؟

=================

و اما این 9 ماه ی شرکته ................یکی به من برای صادرات شرکت در 3 ماه ی سوم نسبت به 6 ماه اول چه اتفاقی افتاده ......................

تصاویر از بالا به پایین :

واقعی 3 ماهه

واقعی 6 ماهه

اولین پیش بینی

واقعی 9 ماهه ........

==================

البته قبلا بار ها عرض شده بود که صادرات شرکت به 2.5 میلیارد هم نمیرسه ........حالا میبنیم که مبلغ صادرات در 9 ماهه نسبت به 6 ماهه کمتر هم شده .........یعنی دستکاری در گزارشات ......یا اینکه شرکت 3 ماه ی سوم اصلا صادرات نداشته !!!

هاها .......... نداشتن صادرات برای شبندر یعنی حذف سهم صندوق .............یکی به من بگه میزان صادرات شرکت در 3 ماه ی سوم چقدر بوده ..........تا مجددا تحلیل کنیم (-:

این سهم باز هم تعدیل مثبت دارد ..........

گفتم یک اس از شبندر رو کنم برای تعدیل بعدی .............

فقط سازمان و شرکت به من بگه چرا در گزارش 9 ماهه مبلغ صادرات کمتر از 6 ماهه شده !!!!!!!! =))

بابا مارو که نمیتونید سیاه کنید دیگه .من همون 3 ماهه و 6 ماهه داد گفتم صادرات شرکت عمرا به 3.5 میلیارد دلار نمیرسه .......برای چی الکی سهم صندوق کم میکنید برای خودتون ...........اینها رو برگشت بزنید ما هم بیخیال شاه بندر میشیم ....و به قیمتش میفروشیم و میریم روی یه سهم دیگه ...اینقدر هم به شما گیر نمیدیم ......

تنها دلیل اینکار و بازگشایی در این بازه زمانی میتونه برای ورود سنگین به سهم باشه
                      چون زوتر از این هم میشد باز بشه تو اوج بازار پالایشگاهیا!

نظر

• anahita
                        عضو فعال
                        • Jan 2013
                        • 769

آفا ما میخوایم ضرر کنیم ، اصلا ارزش جایگزینی شبندر 100 تومنه ، ما میخوایم ضرر کنیم ، شماها که میگید منفی میشه زودتر بفروشید ( البته اگه سهمی داشته باشین! !!) . ما میخوایم ضرر کنیم . فردا سهم 200 تومن باز میشه ولی 100 تومن بیشتر نمی ارزه ، شماها بفروشین که ضرر نکنین :D
                        *** هرچه در جستن آنی ، آنی ***

نظر

• صداقت2
                          عضو فعال
                          • Sep 2012
                          • 704

نقل قول نوشته اصلی توسط sourena نمایش ارسال ها
                          با اجازه دوستان و بیل بحث شبندر را از منظر دیگه ای ببینیم
                          بیل روز قبل از توقف شراز رو قیمت 1229 و از صف فروش شراز میخره
                          چون بنظرش ارزنده اومده و انتظار بازگشایی خوبی هم داره
                          همه اینها در پستهای قبلی دیده میشه
                          یک مقایسه ابتدایی و ساده هرچند به هرحال باید فاکتورهای
                          دیگه ای را هم دید میان شراز و شبندر
                          شراز ظرفیتش حدود0.155 شبندره
                          از طرفی تعداد سهام شبندر حدود 13.4 برابر شراز هست
                          بنابراین در شرایط برابر قیمت شراز باید 2.08 برابر شبندر باشه
                          یعنی جناب بیل اگر شراز را 1229 خریده و تازه انتظار سود خوبی
                          ازش داره باید شبندر را هم 590 تومن حداقل ارزش گذاری کنه
                          حالا تفاوت 350 تا 590 تومن را باچه فاکتوری میشه توجیه کرد من بی اطلاعم
                          ...شاید بی ربط نباشه با چند میلیون شبندری که اسمشو نبر
                          بنا به نظر بیلی قصد فروشش را داره
                          بیل عزیز بنظرم بخاطر ورشکست کردن اسمشو نبر! میخواد همه شبندری ها رو بیچاره کنه

در تایید فرمایشات شما

همیشه شراز تقریبا 2 برابر قیمت شبندر معامله می شد.

شراز هم معمولا با شبریز در یه بازه قیمتی بود.

با این تفاسیر شبندر می تواند بین 600 تا 650 بازگشایی شود.

اگه با صفر قیمتی و یا منفی معامله شود - ارزش تک سهمی شدن را نیز دارد.

صداقت همیشه بهترین است.
                          صداقت همیشه بهترین است.

نظر

• sourena
                            عضو فعال
                            • Aug 2011
                            • 1080

در اصل توسط صداقت2 پست شده است View Post
                            نقل قول نوشته اصلی توسط sourena نمایش ارسال ها
                            ...شاید بی ربط نباشه با چند میلیون شبندری که اسمشو نبر
                            بیل عزیز بنظرم بخاطر ورشکست کردن اسمشو نبر! میخواد همه شبندری ها رو بیچاره کنه

در تایید فرمایشات شما

همیشه شراز تقریبا 2 برابر قیمت شبندر معامله می شد.

شراز هم معمولا با شبریز در یه بازه قیمتی بود.

با این تفاسیر شبندر می تواند بین 600 تا 650 بازگشایی شود.

اگه با صفر قیمتی و یا منفی معامله شود - ارزش تک سهمی شدن را نیز دارد.

صداقت همیشه بهترین است.

ممنون بخاطر توجه ویژه به مطلب من
                            حالا با این تفاصیل فردا باز میشه یانه؟
                            شپنا هم ماه پیش چند روزی بعد از گزارشش باز شد
                            به هرحال مطمئن باشید وقتی بازش میکنند که از ما بهتران
                            بتوانند در مفت ترین قیمتها جمعش کنند

در اصل توسط sourena پست شده است
                            ...شاید بی ربط نباشه با چند میلیون شبندری که اسمشو نبر ;)
                            بیل عزیز بنظرم بخاطر ورشکست کردن اسمشو نبر! میخواد همه شبندری ها رو بیچاره کنه:D

نظر

• meysam_sh_2020
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 20673

با توجه به مطالب گفته شده در صفحه ی قبل و کاهش صادرات :

نهایت برای سه ماه اخر 500 میلیون دلار صادرات دیگه داشته باشه .......

یعنی کلهم صادرات شرکت به 1.5 میلیارد دلار نمیرسه در پایان سال ....و سهم صندوق از این 1.5 میلیارد دلار کلا میشه :

1.5*1226*23%=422 و رندش کنیم میشه 425میلیارد دلار .....حالا شرکت 715 میلیارد کم کرده ... در اولین پیش بینی بالای 900 میلیارد کم کرده بود و فک کنم 970 یادم نیست ولی میبینیم که الان همون 970 رو کرده 719 و من الان پیش بینی کردم که سهم صندوف 415 میلیارد میشه یعنی 290میلیارد دیگه باید به سود شبندر اضافه بشه یعنی سهم 21 تومن دیگه تعدیل داره از این محل ...............

من همین جا میگم سهم حدود 20 تومن دیگه تعدیل مثبت داره .........
                              آخرین ویرایش توسط meysam_sh_2020؛ 2013/03/08, 20:52.
                              ///

نظر

• mohsen ho
                                ستاره دار(1)
                                • Feb 2013
                                • 11256

حقوقی برای خرید این سهم درقیمت های 700 وبالای 700 با هم دعوا دارند پس مطمین باشید زیر 700 باز نمی شود

نظر

در حال کار...
                                X