پالايش نفت بندرعباس ( شبندر )

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • anahita
    عضو فعال
    • Jan 2013
    • 769

در اصل توسط Sushiant پست شده است View Post
    وقتی 5 درصد قیمت فوب تخفیف میگیرن یعنی به ازای 100 دلار میشه 5 دلار و به ازای 110 دلار میشه 5.5 دلار تخفیف !!! حالا استدلال شما از هزینه چیه خدا میدونه ؟؟؟!!!
    در ضمن تو روزای منفی بیا اینجا چند تا پست بی مورد بزن چون بساط انبساط خاطرمون فراهم میشه !!!
    با تشکر
    مهندس جان حرف شما قبوله . خوب با حرف خودتون استدلال میکنیم ، شما میگی وقتی 5 درصد قیمت فوب تخفیف میگیرن یعنی به ازای 100 دلار میشه 5 دلار و به ازای 110 دلار میشه 5.5 دلار تخفیف . در نتیجه پالایشگاه با نفت 100 دلاری باید 95=5-100 یعنی 95 $ بده و با نفت 110 دلاری باید 104.5=5.5-110 یعنی$ 104.5 دلار بده پس نتیجه میگیریم وقتی قیمت نفت بره بالا پالایشگاه باید پول بیشتری پرداخت کنه برای نفت . مشکل شما در محاسبه اینجاست که 5.5 دلار رو از 100 کم میکنی نه 110$ !!!

اما در جواب دوست خوبمون جناب کرمی : حرف شما در صورتی درسته که با افزایش نرخ جهانی نفت (خوراک) پالایشگاه اجازه داشته باشه نرخ فروش رو هم بالا ببره که در ایران چون پالایشگاه موظفه فراورده ها رو زیر نظر پخش و پالایش بفروشه اجازه چنین کاری رو نداره و در نتیجه بالا رفتن قیمت نفت باعث میشه پالایشگاه کمی متضرر بشن (چون نمیتونن نرخ محصولات رو متناسب با نفت بالا ببرن )
    آخرین ویرایش توسط anahita؛ 2013/05/06, 12:06.
    *** هرچه در جستن آنی ، آنی ***

نظر

• Sushiant
      عضو فعال
      • Jun 2011
      • 1391

شپنا:قرار است در مجمع پیشرو 100%افزایش سرمایه از سود انباشته +تقسیم سود100% داشته باشه همچنین پالایشگاه اصفهان قرار است پروژه تولید قیر را شروع کند .

شایعه هم شنیده میشه که بزودی وزارت نفت با پخش و پالایش قراردادی امضا میکنه و بعد این بجای اینکه پخش و پالایش محصولات پالایشگاهی را بگیره با کارمزد بفروشه مستقیم توسط وزارت نفت قیمتگذاری و فروخته خواهد شد .
      هر چیز که در جستن آنی، آنی

نظر

• ehsan70
        عضو جدید
        • Nov 2012
        • 8

شایعاتی مبنی بر عدم حذف صندوق توسعه ملی شبندر را مجددا صف فروش کرد.با بررسی های صورت گرفته صحت این خبر تایید نشد.(پرشین تحلیل)
        واقعا نمیدونم فروشنده ها با چه دلیلی می فروشن؟!!!!!!! فقط عادت کردن بر اساس شایعات بی پایه واساس معامله کنن.جای تاسف داره....

نظر

• وحید نصیری
          عضو فعال
          • Dec 2012
          • 594

صنعت رو دارند خصوصی می کنند اونوقت شما میگید زیان بیشتری می کنند ......

قطعا پالایشگاه نمیاد فراوردشو به قیمت مفت بده و نفت رو به قیمت گرونتر بخره .......

یا باید قیممت نفت براشون ثابت باشه یا در صورت افزایش قیمت فراورده هم به همون نسبت افزایش پیدا کنه .........

شما با همچین استراتژی ای حاضرید شرکت بزنید ؟!! .....

کلا از فکر زیان کردن پالایشی ها بیاد بیرون که این امر به هیچ عنوان رخ نمیده ...... این صنعت داره خصوصی میشه در بدترین حالت اینا به صورت کارمزدی کار می کنند .....

اینا قسمتی از محصولشون مثل بنزین رو میدند به الایش و پخش اون به کنار ولی اون قسمتی که تو بورس کالا داره معامله میشه یه نگاه کنید ببینید داره قیمتش میره بالا یا پایین ..... باید یکمی تجدید نظر کنید .....

شاید با خصوصی شدن تمام پالایشگاه ها دیگه تمام محصولاتشون توی بورس کالا و انرژی عرضه بشه و اونوقته که بازار فروش اینا رقابتی میشه و دیگه قیمتا بر اساس درصدی از قیمت نفت میشه ......

حساب کار پالایشگاه ها از این دو دوتا چهارتایی که میکنید خیلی پیچیده تره و سودشوون از اینی که تو سایتا گفته میشه فراتره و این سودها نیمه راه سود دهی که پالایشی ها باید طی کنند (شراز 750 شبریز 700 و شبندر 350 ) این سودا هنوز به نیمه راه اصلی هم نرسیدند ....

پتانسیل عظیم این صنعت رو شما فقط توی طرح های توسعه شون میتونید ببینید علاوه بر این دلار 3500 تومنی هم در نظر داشته باشید که با خصوصی شدن پالایشی ها و آزاد شدن صادراتشون سودهای نجومی و فوق نجومی با دلار 3500 به دست میاد ......

این همه پول تو این صنعت روزانه داره رد و بدل میشه برای زیان! ..... نه جدی شما میتونید قبول کنید ..... شپنا از 500 شده 3000 اونوقت این ریسک زیان دادن باید گریبانگیرش باشه .....

پایه ریزی تفکر شما راجع به پالایشی ها اشتباهه و نیازه که این صنعت رو یه بار دیگه مرور کنید .....

در آخر میگم تا زمانی که حداقل جاشیه سود ناخالص پالایش به 20 نرسیده و دلار هم ثابت نشده بازیشون ادامه داره و هیچ صنعتی از پالایش برتر نمیتونیه باشه .....

این سهم تازه تونستند گپ ارزان فروشی رو پر کنند و این یعنی تازه عرضه اولیه شدند و این یعنی تازه اول راهند ...
          بهترین تفریح خوابه!

نظر

• alizali
            کاربر فعال
            • Jan 2013
            • 457

آناهیتا
            شما بازم نگرفتی حرفو
            پالایشگاهی ها نفت نمی خرند و مثلا بنزین بفروشند( به شکل یک بنگاه اقتصادی مستقل)
            پالایشگاه برای محصولی مثلا بنزین یک درصدی از قیمت فوب سود می برد
            اگر پالایشگاهی مثلا 1000 لیتر ( خیلی کمه ها این عدد) نفت خام بگیرد در همان روز چندین محصول ارایه می دهد که از لحاظ حجمی همان 1000 لیتر می شود.(چیزی از نفت که بخار نمیشه و از بین نمیره که )
            یعنی مثلا 700 لیتر بنزین می دهد ، 100 لیتر لوبکات ، 100 لیتر وکویم باتوم و 100 لیتر قیر مثلا
            به ازای هر کدام از این محصول ها درصدی مشخص از قیمت فوب سود می گیرد.
            لذا هرچه قیمت فوب بالاتر باشد سود بالاتری می برند.

نظر

• Sushiant
              عضو فعال
              • Jun 2011
              • 1391

در اصل توسط علی کرمی پست شده است View Post
              صنعت رو دارند خصوصی می کنند اونوقت شما میگید زیان بیشتری می کنند ......

قطعا پالایشگاه نمیاد فراوردشو به قیمت مفت بده و نفت رو به قیمت گرونتر بخره .......

.
              کاملا با نظر شما موافقم و منظور من هم همین بود که با بالا رفتن قیمت خوراک ورودی به پالایشگاه قطعا قیمت محصول خروجی افزایش پیدا میکنه و کما اینکه صادرات شبندر از قلم نیفته !! گیریم که پالایش و پخش اجازه افزایش قیمت روی محصولات داخلی رو نده !!!(که بعیده) روی محصولات صادراتی چطور ؟

نظر

• anahita
                عضو فعال
                • Jan 2013
                • 769

من دارم راجع به زمان حال صحبت میکنم که تو کشور همه چی مهندسیه ، از جمله اینکه تسعیر باید به نرخ مبادله ای باشه ، و اینکع هنوز قسمت اعظم سهام دسته دولته . وگر نه همه میدونن که اگر شرکت خصوصی به طور کامل وتسعیر رو با دلار 3500 انجام بده سودش چند برابر میشه . ولی باید واقع بین بود که یه دفعه خدایی نکرده اتفاقی که افتاد برا 26% که همه رو تصویبش صحبت میکردن اما الان ظاهرا ورق برگشته! برای این پیش گویی اتفاق نیوفته .
                *** هرچه در جستن آنی ، آنی ***

نظر

• yosef
                  عضو فعال
                  • Dec 2012
                  • 440

دوستان در تحلیل هایی که ارایه دادند به این نکته مهم توجه نکردند که پالایشگاها نفت خام را به قیمت فوب میخرند و پس از تبدیل نفت خام به فرآورده های نفتی مثل بنزین ، گازوئیل وسایر مشتقات نفتی ، آن را به قیمت ارز مبادله ای( و در آینده به ارز آزاد ) میفروشند که ارزش آن چندین برابر قیمت نفت خام خواهد بود . سودآوری پالایشگاها در فراورش نفت خام با ایجاد ارزش افزوده در فرآورده های نفتی است . اینگونه نیست که پالایشگاه نفت خام را 95 دلار بخرد و 100 دلار بفروشد .
                  خلاصه کلام اینکه پالایشگاها همواره سودآور هستند آنهم در حد تیم ملی .
                  آخرین ویرایش توسط yosef؛ 2013/05/06, 13:02.
                  آنچه هستیم، نتیجه چیزی است که بدان اندیشیده ایم.

نظر

• Sushiant
                    عضو فعال
                    • Jun 2011
                    • 1391

البته اگر سود پالایشگاهها رو در نظر نگیریم به نظرم افزایش قیمت نفت بیشتر از اینکه به سود کشور باشه به ضررش هست دلیلش هم میتونه افزایش چند برابری قیمت کالا و خدمات ورودی به این صنعت و صنایع دیگر کشور باشد چون ما در هر صورت درسته که در زمینه نفت و محصولات نفتی صادرات و دلارهای نفتی داریم ولی در بسیاری از موارد کلا وارد کننده ایم و خوب مطمئنا با بالا بردن قیمت نفت کشورهای دیگه هم خدمات و کالاهاشون رو گرونتر میفروشن دیگه!!

نظر

• Sushiant
                      عضو فعال
                      • Jun 2011
                      • 1391

در اصل توسط anahita پست شده است View Post
                      ولی باید واقع بین بود که یه دفعه خدایی نکرده اتفاقی که افتاد برا 26% که همه رو تصویبش صحبت میکردن اما الان ظاهرا ورق برگشته! برای این پیش گویی اتفاق نیوفته .
                      ببین آخه اصلا شما تصورت منفیه !!! هنوز که خبری نیست!!! بذار اگه تصویب نکردن ما هم عقل داریم میریم میفروشیم سهاممونو...
                      ولی خواهشا قبل از اینکه بیای اینجا جو بدی (با اینکه هیچ تعصبی روی سهم ندارم و زیر 855 همشو که شامل کل پرتفوم هست خالی میکنم(اگراتفاق بیفته البته)) یه نگاهی به سابقه معاملات روی سایت tse بنداز !!!! در طی 33 روز کاری گذشته فقط 8 روز با احتساب امروز سهم منفی بوده و 1 روز هم بسته و مابقی مثبت !!!! و این دلیل نمیشه به خاطر یه روز که منفی میشه یا شما سهمو میفروشی یا.... هر دلیل دیگه ای میای اینجا تحلیل میدی !!! انقدر بدم میاد از آدم هایی که تا وقتی چیزیو ندارن اون چیز بده و اخه ولی همچین که اون چیز رو میخرن یا به هر نحوی بدست میارن دیگه الماس نایابه و.....خواهشا این رفتار رو ترک کن !!!:-w

نظر

• وحید نصیری
                        عضو فعال
                        • Dec 2012
                        • 594

در اصل توسط anahita پست شده است View Post
                        من دارم راجع به زمان حال صحبت میکنم که تو کشور همه چی مهندسیه ، از جمله اینکه تسعیر باید به نرخ مبادله ای باشه ، و اینکع هنوز قسمت اعظم سهام دسته دولته . وگر نه همه میدونن که اگر شرکت خصوصی به طور کامل وتسعیر رو با دلار 3500 انجام بده سودش چند برابر میشه . ولی باید واقع بین بود که یه دفعه خدایی نکرده اتفاقی که افتاد برا 26% که همه رو تصویبش صحبت میکردن اما الان ظاهرا ورق برگشته! برای این پیش گویی اتفاق نیوفته .
                        توی بورس خریدا باید بر اساس چشم اندازی که نسبت به آینده داریم باشه ..... نه زمان حال ...

این پولی که شبندر و شراز و شبریز و شتران رو 10 برابر کرده برای زمان حال و تغییر نرخ ارز از 1226 به 2500 نبوده ......

ایران کشوری بود که بیش از 60 درصد درامدش وابسته به نفت بود و روزی 2 میلیون بشکه نفت صادر میکرد ولی الان تحریمه و نمیتونه ولی این نفت رو میتونه پالایش کنه و صادر کنه به شرطی که شرکتای صادر کننده خصوصی باشند نه دولتی و این یعن تامین 60 درصد درامد ایران افتاده به دوش پالایش و پتروشیمی و البته بیشتر پالایشی .....

این مطلب زیاد پیچیده نیست ...... کشور مجبوره مجبور و دیدش بلند مدته چون سیاست خارجیش تغییر نمیکنه و همیشه ثابته چون این سیاست رو رهبر کشور میچینه و به همین دلیل که 30 سال این سیاست تغییر نکرده و به همین دلیله که عملا دست احمدی نژاد برای فعالیت در دور دوم ریاست جمهوریش بسته شد و اینها یعنی سیاست کلی ما ثابت است.... چون رهبری ثابت دارد که پا در یک کفش گذاشته که نتیجه اشش تحریم نفت است ......

پترو پالایش باید 60 درصد درامد کشور را تامین کنند و این مهم دست نیافتنی است جز با خصوصی سازی پالایشگاه .......

قدرت پالایشگاه ها هنوز حساب کتاب نشده است ...... و سودهای 350 تومنی شبندر و 750 تومنی شراز نیمه راه سود دهی هستند و قطعا پالایشی ها سر به فلک خواهند کشید ....
                        بهترین تفریح خوابه!

نظر

• ata007
                          عضو فعال
                          • Nov 2011
                          • 6291

دوستان من خودم شبندر ندارم ولی داشته بودم هم اصلا" به خودم نگرانی راه نمیدادم،تمامی این جنگولک بازی ها سر بلوک شراز هست و بس!
                          البته با اهرم فشار شبریز به بقیه گروه!
                          خودتان معما رو حل کنید

نظر

• AMIR2000
                            عضو عادی
                            • Apr 2013
                            • 180

آقای کرمی سلام و دمت خیلی گرم ، بسیار زیبا توصیف کردید . آفرین بر شما .
                            دقیقا با صحبت های شما موافقم چون سیاست های کلی نظام که تغییر نکرده بنابراین اگر این اتفاقات بیفته سود پالایشگاه ها و صنایع پتروشیمی فوق العاده زیاد خواهد بود . طوریکه مجبور میشند هر ماه یا هر دوماه یکبار یه تعدیل مثبت بدهند . البته گرانی و تورم کمر مردم طبقه متوسط و پایین رو خواهد شکست و هیچ کاری از دست ما بر نخواهد آمد .

نظر

• ساسان
                              عضو فعال
                              • Aug 2011
                              • 728

به گزارش نمابورس امروز همچنان در نماد شبندر افت قيمت و غلبه عرضه بر تقاضا ديده شد که بنا به اخبار شنيده شده اکثر عرضه هاي انجام شده توسط کارکنان اين شرکت بوده به عبارت ديگر کارکنان پالايش نفت بندر عباس امروز اقدام به فروش سهام ترجيحي خود نمودند بنابراين انتظار مي رود در روز آينده نيز همين رونداما با شدت کمتري ادامه يابد.رسيدن به تعادل در اين نماد محتمل ترين گزينه براي روز آتي مي باشد.
                              تا حالا دقت کردی با اینکه خدا میتونه مچتو بگیره ولی همش دستتو می گیره ...

نظر

• بچه کف بازار
                                عضو فعال
                                • Aug 2012
                                • 461

در اصل توسط ata007 پست شده است View Post
                                دوستان من خودم شبندر ندارم ولی داشته بودم هم اصلا" به خودم نگرانی راه نمیدادم،تمامی این جنگولک بازی ها سر بلوک شراز هست و بس!
                                البته با اهرم فشار شبریز به بقیه گروه!
                                خودتان معما رو حل کنید
                                ولی به نظر من این جنگولک بازیها برای تصاحب بلوک شبندره به راست راهنما می زنن ولی می پیچن به چپ فکر کنم پارسان برنامه جالبی چیده تا بلوک شبندرو بخره:D این از تراوشات مغز علیل منه:D

نظر

در حال کار...
                                X