بورس ارز

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #46
    وزیر صنعت، معدن و تجارت:


    بورس ارز یک بازار رسمى و شفاف براى تامین نیاز ارزى ایجاد میکند

    خبرگزاری فارس: وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: با راهاندازی بورس ارز یک بازار رسمى و شفاف براى تامین نیاز ارزى تولیدکنندگان و سایر متقاضیان ایجاد میشود.


    به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، مهدی غضنفری گفت: وزارت امور اقتصادی و دارایی که موضوع بورس ارز را مطرح کرد، نه برای ایجاد مکانی به منظور ارائه ارز از سوی همه باشد، بلکه جایی خواهد بود که قیمت ارز به صورت شفاف ارائه میشود. یعنی یک نوع رقابت برای عرضه شکل بگیرد که وقتی قیمت در آن بازار مشخص شد، همه آنهایی که ارز دارند، بتوانند آن را به فروش رسانند.
    غضنفری گفت: با راهاندازی بورس ارز یک بازار رسمى و شفاف براى تامین نیازهاى ارزى تولیدکنندگان و سایر افرادی که به نوعی با ارز سر و کار دارند، ایجاد میشود.
    وزیر صنعت، معدن و تجارت درباره لزوم ایجاد بورس ارز اظهار داشت: سوال اصلی که باعث شد برخی از همکاران ما در دولت سراغ بورس ارز بروند، این بود که چه مرجعی تشخیص میدهد، اگر ارز بازار آزاد که در دست مردم تبادل می شود، قیمتی پیدا کرد، آیا آن قیمت بازار آزاد است؟ یعنی آیا در تمام دنیا چند نفر دور هم جمع میشوند و یک عددی را برای ارز کشور در نظر میگیرند، یا این که در یک فضای شفافی این قیمت شکل میگیرد؟وی افزود: در پاسخ به این سوال، وزارت امور اقتصادی و دارایی موضوع بورس ارز را مطرح کرد، نه برای ایجاد مکانی به منظور ارائه ارز از سوی همه بلکه جایی باشد که قیمت ارز به صورت شفاف ارائه شود.یعنی یک نوع رقابت برای عرضه ارز شکل گیرد که وقتی قیمت در آن بازار مشخص شد، همه آنهایی که ارز دارند، بتوانند آن را به فروش رسانند.غضنفری تصریح کرد: نخستین مشخصهای که همکاران ما به دنبال آن بودند، این که در حال حاضر شفافیت در بازار آزاد وجود ندارد، تا قیمتها مشخص شود و باید یک فضایی ایجاد کنیم، تا در آن فضا این قیمت شکل گیرد.وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: از مشخصه بعدی راه اندازی بورس ارز این است که همه آنهایی که ارز صادراتی دارند، ارز خود را در این فضا به صورت قانونی و به دور از معاملات پنهانی و با نظارت مراجع رسمی و قانونی ارائه دهند. حتی اگر دولت بخواهد به صادرکننده معافیت مالیاتی بدهد، روند این کار کاملا مشخص خواهد بود.وی در ادامه به انتقاد برخی کارشناسان درباره راهاندازی بورس ارز اشاره کرد و گفت: البته برخی از کارشناسان دلایلی برای مخالفت دارند، از جمله این که ممکن است ارز سه نرخی شود، همه اعتماد نکنند، ارز خود را در این بورس را ارائه کنند، یا اینکه بانک مرکزی به چه میزان ارز خود را ارائه می کند؟ اما سوال اینجاست که اگر از طریق بورس ارز نخواهیم، قیمت را تعیین کنیم، چگونه باید این کار را به صورت شفاف و قابل دفاع انجام دهیم.غضنفری تصریح کرد: در واقع هنوز راه حلی دیگری مطرح نشده است، اما به نظر می رسد ایجاد مرکز رسمی تر و قابل مدیریت در این برهه مناسبتر باشد تا مردم با خیال راحت معاملات خود را انجام دهند و مراحل انجام کار قابل پیگیری باشد همچنین روند تامین ارز هم برای بخش تولید ساده تر می شود.وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطر نشان کرد: الان چیزی که برای واحدهای تولیدی مهم است، این که یک بازاری باشد که بتوانند نیازهای ارزی خود را تامین کنند و به شرکتهایی که کالا و مواد اولیه می فروشند، قابل انتقال باشد، زیرا در سیستم تولیدی بیشتر سرعت عمل دسترسی، اعتماد و اطمینان مهم است و به نظر میرسد از طریق بورس ارز بتوان این اهداف را محقق کرد.
    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #47
      حذف رانت با تشکیل بورس ارز


      محمد قوام در مورد شرایط تاسیس بورس ارز اظهار داشت:

      بورس ارز یک فلسفه وجودی دارد و واقعیتی است که تابع عرضه و تقاضاست و نمیتوان آن را تابع شرایط زمانی قرار داد و قیمت دستوری بر آن اعمال کرد.
      به گزرش فارس وی افزود: از نظر اقتصاد، قیمت ناشی از عرضه و تقاضا، یک قیمت واقعی است و از نظر اسلامی نیز مورد تایید و مفاهیم عرضه و تقاضا پذیرفته شده است. در واقع قیمت واقعی، ترجمه عدالت اقتصادی است زیرا در اقتصاد اسلامی هر کالا یا خدماتی دارای ارزش پولی است که باید بر اساس عرضه و تقاضا تعیین و معامله شود و هر قیمت دیگری، بالاتر یا پایینتر از قیمت بازار غلط است.این کارشناس اقتصادی با اشاره به رابطه معکوس عرضه و تقاضا در اقتصاد گفت: البته اینکه بازار اقتصادی کشور ما بر اساس تعاریف اقتصادی کامل است یا خیر نکته دیگری است که نیاز به توضیح جامعتری دارد. اما در مورد بورس ارز در شرایط کنونی فکر میکنم اگر این بورس بر اساس قانون عرضه و تقاضا راهاندازی شود، راهکار خوبی برای جلوگیری از مشکلات بازار ارز است.وی ادامه داد: البته بورس ارز راهی است که باید پیش از این به آن میرسیدیم و مدیریت عرضه و تقاضا در مورد مسائل ارزی در زمان چالش میتواند مناسب هم باشد. این مکانیزم اگر روال طبیعی خود را طی کند راهکار خوبی است و البته نقطه مطلوب این است که برای تمام کالاها و خدمات انجام شود.قوام با بیان اینکه تاکنون سیاستگذاران تمایل به تعیین دستوری قیمت ارز داشتهاند، گفت: اگر چه در سالهای اخیر صادرات غیر نفتی رشدقایل ملاحظهای داشته اما بخش عمده ارز در اقتصاد ملی در اختیار دولت است ولی در مجموع اگر عرضهای برای آنها انجام شود میتوان در این راستا تقاضا نیز ایجاد کرد.به گفته وی، در شرایط کنونی درآمد عمده ارز از نفت است و دولت تاکنون به عنوان صاحب انحصار فروش نفت لزومی بر عرضه آن در قالب بورس ندیده و مصلحت را بر اعمال دستوری این نرخ دانسته است.این کارشناس اقتصادی بیان داشت: البته سیاست دستوری منحصر به ارز نبوده و در خیلی از زمینهها سیاست درستی نداشتیم ولی امروز عزم بر اصلاح آن است و تا حدودی هم در این زمینه موفق بودهایم؛ سیاستهایی مثل قیمتگذاری دستوری انرژی و سوخت از جمله سیاستهای غلطی بود که مدتهای زیادی ادامه داشت.

      *ابهام در بازار ارز با وجود انحصار عرضه و تقاضا

      وی در پاسخ به این سوال که در شرایطی که بازار ارز انحصاری است، امکان فعالیت مناسب بورس وجود خواهد داشت، گفت: در حال حاضر بازار ما کامل نیست؛ بازار آزاد، بازاری است که از نظر عرضه و تقاضا، ورود و خروج سیال باشد، یعنی عرضه و تقاضا سیال و آزاد بوده و بتواند با عرضه خود را سیال کند.
      قوام افزود: در بازار عرضه و تقاضا، افزایش قیمت باید در نقش مکانیزمی اصلاحگر باشد هماکنون منابع ارزی غیرنفتی کالا و خدمات در دست بخش خصوصی است اما حجم بزرگی از منابع ارزی را بانک مرکزی در اختیار دارد و اگر این نهاد هم به عنوان عرضهکننده ارز در بازار باشد مشخص نیست که بتواند آزادانه و به صورت سیال پاسخگوی نیازهای ارزی باشد و قطعا باید سیاستهایی بر آن اعمال شود.

      *قوانین ارزی مانع تاسیس بورس ارز است

      وی با بیان اینکه نظام ارزی کشور شناور مدیریت شده است، تصریح کرد: در عین حال، قانون حکم کرده که بانک مرکزی این سیستم را مدیریت کند و شاید این وظیفه و سیاست به بورس ارز هم کشیده شود. از نظر من در مورد ارز با توجه به سیاستهای کنونی بازار کاملی نخواهیم داشت.

      *راه اندازی بورس با ارز صادرات غیر نفتی در گام اول

      وی در همین باره اظهار داشت: منابع ارزی غیرنفتی در مقابل منابع ارزی که در دست بانک مرکزی است حجم قابل توجهی ندارد ولی در مجموع به عنوان یک دوره آغازین میتوانیم بورس ارز را امتحان و ارزیابی کنیم تا شاید در یک فاصله زمانی معقول کل عرضه و تقاضا در این بازار خودنمایی کند و عرضه و تقاضا تعیینکننده قیمت واقعی در بازار باشند. این اقدام برای شروع بورس ارز است تا بازار ارز را در این سیستم محک زده شود و بعد از گذشت زمان بتوانیم به صورت کامل ارز را از طریق بازار مدیریت کنیم.

      *حذف تدریجی رانت با تاسیس بورس ارز و واقعی شدن قیمتها

      این کارشناس اقتصادی درخصوص تاثیر بورس ارز بر ایجاد فضای رقابتی و جلوگیری از رانت، توضییح داد: هر زمانی که سیاست مدیریت کنترلشده بر قیمتها داشتهایم و نرخها به صورت دستوری بودهاند، شاهد رانت و فساد و سوءاستفادههایی در این زمینه حتی در مورد ارز بودهایم.
      وی تصریح کرد: در زمان جنگ، ارز دولتی 150 تومان بود و در بازار آزاد با نرخ 300 تومان به فروش میرسید و تعدادی از تولیدکنندگان حتی تعدادی از شرکتهای تولیدی دولتی، مواد اولیه خود را با ارز دولتی 150 تومان میخریدند و با نرخ ارز 300 تومان میفروختند ولی شاهد افزایش تولید نبودیم.قوام با بیان اینکه تفاوت قیمت بین قیمت دستوری با قیمت واقعی رانت میشود، افزود: در این میان کسانی که از قدرت بیشتری از بهرهبرداری تفاوت بین این دو قیمت برخوردارند، رانتخواری میکنند؛ اگر به سمت استقرار بازار آزاد برویم و قیمتهای واقعی را جایگزین قیمتهای دستوری کنیم به تدریج میتوانیم از اینگونه رانت و سوءاستفادهها جلوگیری کنیم.وی خاطرنشان کرد: البته به هر حال در مقاطعی دولتها برای مقابله با شرایط بحرانی سیاستهای خاصی را دنبال و کنترل قیمت میکنند مثل شرایط جنگ و بحرانهای اقتصادی که در دنیا اتفاق میافتد ولی من معتقدم بورس ارز به هر شکلی که آغاز شود مثبت است. البته این بازار باید به طور مداوم تقویت شود تا در نهایت در مسیری بیفتیم که کل مبادلات ارزی در یک بازار آزاد و کامل انجام شود.


      *اثرات مثبت بورس ارز برای بخش خصوصی

      این کارشناس اقتصادی درخصوص تاثیر بورس ارز بر فعالیت بخش خصوصی، اظهار داشت: این بازار میتواند نوعی ساماندهی در بخش خصوصی به وجود بیاورد زیرا در حال حاضر به خاطر مشکلاتی که ناشی از تحریمهای یکجانبه بانکی به وجود آمده است، شرکتها میتوانند طبق مدارک ارائه شده گواهی صادرات و واردات بگیرند؛ مانند قانون چک که باید پول در حساب باشد، این گواهی ارزی هم میتواند مشکل نقل و انتقال ارز را در بخش خصوصی حل کند، با این روش که که گواهی در بورس ارز به واردکننده فروخته میشود و بر همین اساس واردکننده میتواند واردات خود را انجام بدهد.
      وی با بیان اینکه بانک مرکزی باید به طور دقیق این مکانیزم را هدایت و برنامهریزی کند، افزود: تاثیر مثبت دیگری که بورس ارز بر بخش خصوصی دارد مربوط به تولیدکنندگانی است که نهادههای تولیدی خود را از خارج کشور تهیه میکنند. اگر مکانیزم تعریفشدهای برای ورود نهادهها ایجاد شود و قیمت در بورس ارز توسط کارشناسان پیشبینی شود، تولیدکننده بهتر میتواند برای میزان و زمان واردات مواد اولیه خود تصمیم بگیرد و سرمایهگذاری منطقیتری انجام دهد و دچار بلاتکلیفی نشود.
      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #48
        در جلسه شورای گفتگو ؛
        دولتی ها نحوه راه اندازی بورس ارز را تشریح کردند
        دبیر شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولت با تشریح جزئیات جلسه امروز این شورا با حضور مسئولان دولتی، گفت: دولتیها طرح تفصیلی راه اندازی بورس ارز را در جلسه شورا مطرح کردند اما در نهایت همه اعضا بر این باور بودند که باید نظام شناور مدیریت شده در زمینه ارز در کشور حاکم شود.

        به گزارش خبرنگار مهر، محمد نهاوندیان در حاشیه نوزدهمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در جمع خبرنگاران به توضیح دستور اصلی جلسه امروز شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی پرداخت و گفت: وزارت امور اقتصادی و دارایی برای ساماندهی موضوع ارز طرح تشکیل بورس ارز را در حال پیاده سازی دارد و امروز نیز طرح تفصیلی آن را در شورای گفتگو مطرح کرد اما در نهایت همه اعضا بر این باور بودند که باید نظام شناور مدیریت شده در زمینه ارز در کشور حاکم شود.

        رئیس اتاق بازرگانی با تاکید بر ضرورت استقرار نظام تک نرخی در بازار، گفت: پیشنهاد مشخص این است که به غیر از ارز تخصیصی به اولویتهای یک و دو، تامین ارز مورد نیاز گروه های 8 گانه بعدی و استفاده از ارز حاصل از صادرات نیز در قالب مکانیزم بورس ارز ساماندهی شود تا علاوه بر ایجاد شفافیت، تماس عرضه و تقاضا نیز صورت گرفته و هزینه مبادلات کاهش یابد.
        دبیر شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی اظهار داشت: البته مسئولیت مدیریت بازار ارز کماکان بر عهده بانک مرکزی است، ضمن اینکه مکانیزم پیش بینی شده در این بورس به نحوی است که گواهی ارزی مورد مبادله قرار گیرد و نیازی به جابه جایی ارز در بورس نباشد.به گفته رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران، تمامی عوامل حاضر در بازار ارز می توانند در این مکانیزم مشارکت داشته باشند.


        نهاوندیان گفت: بنابراین انحصاری بودن یا ممانعت از حضور اعضا مطرح نیست و یک رویکرد تشویقی مدنظر قرار دارد تا تمامی کسانی که در بازار غیر متشکل ارزی حضور دارند برای استفاده از تشویقات پیش بینی شده در بورس در این بازار حضور یابند.
        وی ادامه داد: منابع حاصل از فروش ارز دولتی در بازار نیز می تواند در بورس ارز عرضه شده و مابه التفاوت این نرخ با نرخ ارز مرجع به تامین نقدینگی واحدهای تولیدی اختصاص یابد، چرا که هم اکنون نیاز به نقدینگی واحدهای تولیدی بالا رفته است.

        نهاوندیان با اشاره به ضرورت ایجاد شفافیت لازم و معقول در بورس ارز خاطر نشان کرد: اطلاعات کلان عرضه در تماس با اطلاعات کلان تقاضا منجر به کسر قیمت می شود بنابراین شفافیت آن ضروری است اما ضرورتی به شفافیت اطلاعات درون بنگاهی وجود ندارد.

        وی در ادامه با اشاره به دستورالعمل اجرایی ماده 29 قانون بودجه در خصوص استمهال معوقات بانکی، گفت: پیش نویس جدید این دستورالعمل از سوی بانک مرکزی تدوین شده است که در جلسه آتی شورای گفتگو مورد بحث قرار گرفت.

        رئیس پارلمان بخش خصوصی همچنین از ارائه طرحی از سوی کمیسیون صنایع مجلس با همکاری مرکز پژوهش های مجلس و اتاق بازرگانی خبر داد و گفت: طرح قانونی حمایت از تولید با توجه به نامگذاری امسال و شرایط ویژه اقتصاد ایران در حال تدوین است و چنانچه تصویب شود می تواند فضای تنفس و توانمندی های واحدهای تولیدی را فراهم آورد.

        نهاوندیان در ادامه در پاسخ به این سئوال که آیا ارز تک نرخی در بورس ارز محقق خواهد شد؟ خاطر نشان کرد: باید منتظر ماند و دید اما مطابق قانون برنامه پنجم نرخ ارز باید در نظام شناور مدیریت شده تعیین شود.

        در این میان اگر هدف حفظ قدرت رقابت داخلی است، باید اجازه داد عرضه و تقاضا به صورت واقعی خود را پیدا کنند.
        رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران خاطر نشان کرد: البته نباید فراموش کرد که هنوز هم دولت عمده ترین عرضه کننده ارز در بازار است، بنابراین بانک مرکزی باید رویکرد راهگشایی داشته و برای حفظ حرکت تعادلی که قدرت رقابتی در اقتصاد ایران را بالا می برد، تلاش کند.وی با اشاره به وجود رانت ارزی به دلیل چند نرخ بودن ارز در شرایط کنونی، گفت: زمانی که میان دلار موجود در بازار آزاد و نرخ مرجع 1000 تومان اختلاف داشته باشد، آن وقت هر کس که دسترسی به دلار با نرخ پایین تر دارد، رانت عظیمی را نیز در اختیار خواهد داشت؛ بنابر این هر چه سریعتر باید ارز تک نرخی را در بازار حاکم کنیم.
        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • مات
          عضو فعال
          • Aug 2011
          • 5650

          #49

          در نشست اعضای کنفدراسیون صادرات اعلام شد
          مخالفت با تشکیل بورس ارز/ مشکل صادرات خود تحریمی است

          کنفدراسیون صادرات ایران ضمن اعلام مخالفت با تشکیل بورس ارز بسیاری از مشکلات پیش آمده برای صادرکنندگان را ناشی از خودتحریمیها اعلام کرد.

          به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مظفر علیخانی در نشست خبری کنفدراسیون صادرات اظهار داشت: بیش از 35تشکل صادراتی عضو کنفدراسیون صادرات هستند و هدف از تأسیس این کنفدراسیون ایجاد همدلی، همگرایی بین تشکلی و همچنین رسیدگی به مشکلات صادرات با صرفهجویی در وقت و انرژی تشکلها است.

          وی افزود: تأکیدات مقام معظم رهبری برای حمایت از تولید ملی بیانگر این است که تولید و صادرات مشکلات عدیدهای دارند و تحریمکنندگان، اقتصاد کشور را نشانه گرفتهاند.

          علیخانی افزود: تولید و صادرات مشکلاتی دارند که ناشی از تحریمهای اقتصادی است که از آن جمله میتوان به تأمین کانال انتقال ارز ، حضور در بازارهای جهانی و سایر فعالیتهای اقتصادی اشاره کرد، چرا که تحریمهای اقتصادی باعث افزایش هزینه مبادله و گران شدن تولید و صادرات و از طرفی باعث کاهش قدرت چانهزنی در بازارهای جهانی شده است.

          عضو اتاق بازرگانی ایران با اشاره به اینکه کیفیت کالاهای ایرانی مناسب و قابل رقابت با سایر کالاها است، گفت: به لحاظ کیفیت مشکلی برای رقابت با سایر کالاها وجود ندارد، اما به لحاظ قیمتی نمیتوانیم در بازارها رقابت کنیم، چرا که در دو دهه گذشته تورم دو رقمی وجود داشتهاست و به همین میزان هر سال 20درصد به قیمتها اضافه شده و به همین اندازه فرصت صادرات از بین رفته است.

          علیخانی کمبود نقدینگی در واحدهای تولیدی و همچنین گران بودن تهیه پول(سرمایه در گردش) را از دیگر مشکلات صادرات عنوان کرد و گفت: در کنار همه مشکلاتی که وجود دارد، اما برخی قوانین دست و پا گیر باعث خود تحریمی فعالیتهای اقتصادی شده است.

          وی لازمه توسعه سیاسی را توسعه اقتصادی خواند و گفت: نیازمند حمایت همزمان از تولید و صادرات هستیم.

          علیخانی در خصوص آمارهای صادرات گفت: مرجع رسمی ارائه آمار د رکشور گمرک جمهوری اسلامی ایران است و ارائه هرگونه اخبار در خصوص آمار تجارت ایران تحلیلهایی است که از آن منبع به دست آمده است.

          عضو کنفدراسیون صادرات ایران، قاچاق را معلول یک اقتصاد بیمار دانست و گفت: برای مدیریت قاچاق باید مسیرهای قانونی را شفاف کرد، تا قاچاق صرفه اقتصادی نداشته باشد.

          وی افزود: عدم شفافیت در مسیرهای تجاری کشور باعث شده است، تا آمارهای قاچاق بالاتر از 20میلیارد دلار باشد.

          عضو هیئترئیسه کنفدراسیون صادرات گفت: رویکرد کشور به صادرات شایسته و بایسته نیست و برای حمایت از صادرات باید صادرکنندگان را تکریم کرده و ضرایب مشوقهای صادراتی را افزایش داده و در حمایتهای غیر مستقیم زیرساختهای تجاری -که از وظایف حاکمیتی است- را توسعه داد.

          * مخالف حذف جوایز صادراتی هستیم

          در ادامه این نشست رضی میری رئیس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار داشت: تولید مهمترین نکته در صادرات است و اگر صادرات افزایش پیدا کند، در واقع عرضه ارز در بازار افزایش پیدا کرده و قیمت ارز کنترل میشود.

          وی افزود: این که بگوییم افزایش نرخ ارز به نفع صادر کننده است، یا اینکه افزایش صادرات باعث کاهش ارز داخلی میشود، تلقی غلطی است و در واقع این تفکرات نوعی خودتحریمی محسوب میشود، لذا باید صادرات در کشور آزاد باشد.

          میری در پاسخ به سؤالی در خصوص سفته بازی در بازار ارز گفت: مشکل افزایش نرخ ارز سفته بازی نیست، چرا که اگر عرضه به اندازه کافی وجود داشته باشد، کسی نمیتواند قیمت را بالا ببرد.

          وی در خصوص ایجاد بورس ارز گفت: اگر بورس ارز به صورت اجباری باشد، باعث ناهماهنگی و وجود تخلف و رانت در آن خواهد شد. به گونهای که زمانی پیمان ارزی باعث شده بود، تا صادرات قاچاق وجود داشته باشد، با حذف پیمان ارزی قاچاق صادرات نیز قطع شد.

          رئیس دلیل تورم موجود را اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها و همچنین افزایش نقدینگی عنوان کرد و گفت: بر اساس اعلام مسئولان گمرک صادرات غیر نفتی متکی به نفت در چهار ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته 30درصد کاهش داشته است اما صادرات غیر نفتی 30درصد افزایش داشته است اما نرخ رشد صادرات در ماه آخر دچار کاهش شده است.

          رئیس کنفدراسیون صادرات در پاسخ به سؤال فارس در خصوص مطالبه جوایز صادراتی گفت: ما از دولت جوایز صادراتی را مطالبه میکنیم اما دولت نمیدهد و حتی مطالبات سال 89 و 90 را هم پرداخت نکرده است و حتی مدارک سال 90را هم که در تکلیف بودجه سال 90 آمده است نیز هنوز نداده است.

          وی افزود: سیاست دولت این است تا به جای جایزه نقدی مشوقهای غیر مستقیم بدهد که ما به این موضوع اعتراض داریم چرا که با توجه به افزایش هزینهها و افزایش قیمت تمام شده در واقع دلار صادر کننده از 2200تومان به 1200تومان تقلیل پیدا کرده است و 1000تومان آن صرف هزینهها میشود.

          وی تأکید کرد تا در شرایط تحریم از صادرات حمایت لازم صورت گیرد.

          *بورس ارز باعث ایجاد نرخ سوم برای ارز میشود

          محمد لاهوتی عضو دیگر کنفدراسیون صادرات گفت: در سهماهه سال جاری افزایش صادرات 25.4درصد و در چهارماهه 22.3درصد بوده است که این نشان دهنده کاهش نرخ رشد صادرات بوده است.

          وی افزود: صادرات پتروشیمی در این مدت 40درصد کاهش و صادرات معیانات گازی بیش از 30درصد کاهش داشته است.

          لاهوتی گفت: بنابر مصوبه شورای پول و اعتبار و شورای عالی صادرات نباید نرخ بهره صادرات بالای 11درصد باشد اما امروز نرخ تسهیلات صادراتی بالای 21درصد است و بانک توسعه صادرات نیز نرخ 14درصد را برای صادرکنندگان محاسبه میکند.

          وی افزود: هزینه حمل و نقل 10 تا 15درصد افزایش داشته است و کالاهای صادراتی به دلیل مشکلات حمل و نقل با کشتی بین 40 تا 50 روز در بندرعباس میمانند و دموراژ کالا هزینههای زیادی برای فعالان اقتصادی دارد.

          لاهوتی گفت: بانک مرکزی تورم را 22.5 درصد اعلام کرده است و به همین اندازه باید نرخ مرجع هم افزایش قیمت داشته باشد، اما هیچ افزایش قیمتی نداشته است و از طرفی با اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها نیز هیچ یارانهای به واحدهای تولیدی پرداخت نشده است، تا قیمت تمام شده کالا کاهش پیدا کند.

          نایبرئیس کنفدراسیون صادرات گفت: برای صادرات سنگ معدن سالامبور ، آهن و کاغذ عوارض صادراتی تعیین شده است و اگر به همین شکل ادامه پیدا کند، برای سایر کالاها نیز عوارض صادراتی در نظر گرفته میشود که این موضوع باعث کاهش صادرات در آینده خواهد شد.

          وی با اشاره به برگزاری شانزدهمین اجلاس کشورهای عضو جنبش عدم تعهد گفت: تجارت با کشورهای عضو نم فرصت خوبی برای توسعه صادرات است.

          لاهوتی با تأکید بر اینکه کنفدراسیون صادرات مخالف ایجاد بورس ارز است، گفت: بورس ارز باعث ایجاد نرخ سوم برای ارز میشود.

          *حذف یارانهها باعث تعطیلی برخی خطوط کشتیرانی شده است

          همچنین رضا نورانی در ادامه این نشست گفت: از سال 79هر سال 20درصد تورم بوده، اما 2.5درصد بر نرخ ارز افزوده شده است و همین عامل باعث شده، تا قدرت رقابت در بازار را از دست دهیم.

          وی افزود: ثبات نرخ ارز یارانهای برای تولید کننده خارجی است و از تحریمهای به وجود آمده باید به شکل فرصت در تمام بخشهای اقتصادی استفاده شود.

          رئیس هیات مدیره اتحادیه صادرکنندگان میوه و سبزی با تأکید بر اینکه بخشنامهها و تصمیمات بانک مرکزی هیچ گاه موفق نبوده است، گفت: کنفدراسیون صادرات مخالف بورس ارز است و اگر خودتحریمی ها را برداریم، افزایش صادرات خواهیم داشت.

          نورانی گفت: به دلیل حذف یارانههای سازمان توسعه ، تجارت ، خطوط کشتیرانی بوشهر، بحرین و بوشهر کویت تعطیل شده است.
          الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
          اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
          اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #50
            در گفتوگوي دولتمردان و فعالان اقتصادي مطرح شد

            انتظارات از بورس ارز



            دنياي اقتصاد- كاهش عرضه ارز به بازار يا افزايش تقاضا در اين بازار يا تغيير سياست ارزي 3 دليلي هستند كه جداگانه يا همزمان ميتوانند بر نرخ مبادله ريال و ارزهاي معتبر موثر باشند. تحولات بازار ارز شايد متاثر از كاهش عرضه ارز و تغيير سياست ارزي به معناي سختگيري كمتر نسبت به تثبيت نرخ ريال به ارز موجب شد تا دلار آمريكا با شتابي قابلاعتنا در برابر ريال ايران به سمت بالا كشيده شود تا حدي كه تقريبا در عرض يكسال دو برابر شد. تحولات يادشده، مسوولان وزارت اقتصاد و بانك مركزي را به اين نتيجه رساند كه بورس ارز تاسيس كنند. سازوكار اين بازار جديد چه خواهد شد؟ چه بايد كرد كه ريال ايران باز هم ارزانتر نشود؟ معايب چندنرخي بودن ارز كدامند؟ بخشي از اين پرسشهاي مورد نياز فعالان اقتصادي ايران را رييس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران را در نشست نصفه – نيمه شوراي گفتوگوي دولت و بخش خصوصي پاسخ داده است. بديهي است اگر وزير اقتصاد و رييسكل بانك مركزي در نشست حاضر بودند، ابهامهاي بازار درشرف راهاندازي تا اندازه بيشتري شفاف ميشد. حرفهاي دولتمردان و انتظارات بخش خصوصي از بورس ارز را در صفحه بازرگاني (پنج) بخوانيد.



            در جلسه دیروز شورای گفتوگو اعلام شد

            جزئیات تشکیل بورس ارز

            پیش شرطهای بخش خصوصی برای اجرایی شدن بورس ارز

            نشست نوزدهم شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی باز هم بدون حضور وزرا برگزار شد

            نفیسه آفرین زاد - در جلسه دیروز شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، به رغم غیبت وزرا و رییس کل بانک مرکزی، برخی معاونان هشت وزیر عضو شورا در جلسه حاضر شده و به بررسی نحوه تشکیل بورس ارز پرداختند؛ آن طور که اعضای شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی میگویند؛ زمان راهاندازی بورس ارز، از سوی محمود بهمنی، رییس کل بانک مرکزی، اعلام و این بورس رسما تعیینکننده نرخ دلار آزاد میشود. این دومین جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی بود که در سال حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی برگزار شد و در آن، محمد نهاوندیان، رییس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن ایران رسما از طرح دولت برای راهاندازی بورس ارز دفاع کرد؛ اگرچه پیش شرطهایی را هم برای تحقق این طرح مطرح کرد. به گفته دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی، باید شتاب رشد تورم داخلی کاهش یابد و در مقابل تورم خارجی مدیریت شود تا بورس ارز قابلیت اجرا پیدا کند. ضمن اینکه تقاضاهای سفتهبازانه نباید در بورس ارز وارد شود؛ یعنی خرید و فروش ارز برای کسب درآمد از نوسانات قیمتی، از بورس ارز جدا شود. در گام سوم هم بانک مرکزی باید پاسخگوی اجرای کامل قوانین مربوط به ارز باشد و با ایجاد شفافیت در ساز و کار اجرا، رانتهای اطلاعاتی را حذف کند. پس از آن مهمترین گام اما، جلب اعتماد و مشارکت فعالان اقتصادی اعم از واردکننده و صادرکننده در بورس ارز است.

            نهاوندیان در توضیح بیشتر راهاندازی بورس یادآور شد: وزارت امور اقتصادی و دارایی برای ساماندهی بازار ارز و خروج از تعیین دستوری نرخ دلار، در حال پیاده سازی طرح تشکیل بورس ارز است و طرح تفصیلی آن را در شورای گفتوگو مطرح کرد، اگرچه به رغم همه نکات مثبت، اعضای شورا بر این باورند که باید نظام شناور مدیریت شده ارز در کشور حاکم شود.

            ريیس اتاق بازرگانی ایران با تاکید بر ضرورت استقرار نظام تک نرخی ارز گفت: به غیر از ارز تخصیصی به اولویتهای یک و دو، تامین ارز مورد نیاز گروههای 8 گانه بعدی و استفاده از ارز حاصل از صادرات نیز باید در قالب ساز و کار بورس ارز ساماندهی شود تا علاوه بر ایجاد شفافیت، تماس عرضه و تقاضا نیز ممکن شود و هزینه مبادلات کاهش یابد، البته مسوولیت مدیریت بازار ارز کماکان برعهده بانک مرکزی است.

            تامین نقدینگی واحدهای تولیدی

            دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی اظهار کرد: ساز و کار پیشبینی شده در بورس ارز به نحوی است که گواهی ارزی مورد مبادله قرار گیرد و نیازی به جابهجایی ارز در بورس نیست. تمامی عوامل حاضر در بازار ارز هم میتوانند مشارکت داشته باشند و یک رویکرد تشویقی مدنظر قرار دارد تا تمام کسانی که در بازار غیرمتشکل ارزی حضور دارند، برای استفاده از ابزارهای تشویقی، در بورس ارز حاضر شوند. رییس اتاق ایران ادامه داد: منابع حاصل از فروش ارز دولتی در بازار میتواند در بورس ارز عرضه شود و مابه التفاوت این نرخ با نرخ ارز مرجع به تامین نقدینگی واحدهای تولیدی اختصاص یابد؛ چراکه هماکنون نیاز به نقدینگی واحدهای تولیدی بالا رفته است.

            مدیریت جبرانی نرخ کالاهای اساسی

            نهاوندیان با اشاره به ضرورت ایجاد شفافیت لازم در بورس ارز خاطرنشان کرد: اطلاعات کلان عرضه در تماس با اطلاعات کلان تقاضا منجر به شفافیت قیمت میشود؛ بنابراین ایجاد شفافیت در بورس ارز ضروری است. وي با اعلام اينكه بخشي از درآمدهاي نفتي ميتواند وارد بورس ارز شود، بيان كرد: منابع حاصل از اين افزايش درآمد صرف مديريت جبراني قيمت كالاهاي اساسي از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ميشود. رییس اتاق ایران در پاسخ به اینکه آیا ارز تک نرخی در بورس ارز محقق میشود، گفت: مطابق قانون برنامه پنجم نرخ ارز باید در نظام شناور مدیریت شده تعیین شود و اگر هدف حفظ قدرت رقابت داخلی است، باید اجازه داد عرضه و تقاضا به صورت واقعی خود را پیدا کنند. البته نباید فراموش کرد که هنوز هم دولت عمدهترین عرضهکننده ارز در بازار است و بانک مرکزی باید رویکرد راهگشایی داشته باشد و برای حفظ حرکت تعادلی که قدرت رقابتی در اقتصاد ایران را افزایش میدهد، تلاش کند.
            خروج از تثبیت مصنوعی نرخ
            نهاوندیان با تاكيد بر اينكه 6 سال به دليل بالا بودن درآمد ارزي، ايجاد بورس ارز عملي نشد، گفت: در اين مدت نرخ ارز به طور مقطعي پايين نگه داشته شد، اما ما تا زماني كه نتوانيم تورم داخلي را مديريت كنيم، تورم داخلي در فاصله زيادي از تورم خارجي قرار ميگيرد و ایجاد شکاف ارزی طبیعی خواهد بود، لذا باید اجازه داد که عرضه و تقاضا به طور واقعی همدیگر را در بورس پیدا کنند، زیرا همه فهمیدهاند که ارزان فروشی ارز به نفع اقتصاد کشور نیست. او با اشاره به وجود رانت ارزی به دلیل چند نرخی بودن ارز، افزود: زمانی که میان قیمت دلار بازار آزاد و ارز مرجع 1000 تومان اختلاف وجود دارد، هر کس که دسترسی به دلار با نرخ پایینتر دارد، رانت عظیمی را نیز در اختیار خواهد داشت؛ بنابراین هرچه سریعتر باید ارز تک نرخی در بازار حاکم شود.

            تهیه دو پیش نویس مهم

            دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی با اشاره به دستورالعمل اجرایی ماده 29 قانون بودجه در خصوص استمهال معوقات بانکی نیز گفت: پیشنویس جدید این دستورالعمل از سوی بانک مرکزی تدوین شده و در جلسه آتی شورا مورد بحث قرار میگیرد. او از ارائه طرحی از سوی کمیسیون صنایع مجلس با همکاری مرکز پژوهشهای مجلس و اتاق بازرگانی هم برای حمایت از تولید خبر داد و گفت: طرح قانونی حمایت از تولید با توجه به نامگذاری امسال و شرایط ویژه اقتصاد ایران در حال تدوین است و در صورت تصویب، میتواند فضای تنفس برای ظهور توانمندیهای واحدهای تولیدی ایجاد کند.

            بر اساس اعلام نهاوندیان، پیش نویس این طرح در اختیار اعضای شورای گفتوگو قرار گرفته تا بررسی شود. وي درباره ممنوعالخروج شدن موديان مالياتي به علت بدهي مالياتي نیز اظهار كرد: ما با رييس سازمان امور مالياتي در اين زمينه مذاكراتي داشتهايم كه بر اساس آن، مودي مالياتي بايد به سازمان امور مالياتي مراجعه و بر سر نحوه پرداخت مالیات توافق كند. پس از آن، مودي بلافاصله رفع محروميت ميشود.
            Icc ایران را از تحریم خارج کرد
            ريیس اتاق بازرگانی ایران همچنین از ارسال نامه اتاق بازرگانی به سازمانهای بینالمللی مبنی بر اعتراض به تحریمهای یک جانبه خبر داد و گفت: با تلاشهای صورت گرفته، تحریم غرب علیه مواضع ایران از دستور کار اتاق بازرگانی بینالمللی خارج شد.

            بر اساس آییننامه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی هر یک از وزرای کابینه حق دارند فقط سه جلسه غیبت داشته باشند، اما هماکنون غیبت وزرا به خصوص شمسالدین حسینی، ريیس شورای گفتوگو از حد مجاز خارج شده است. صادق خلیلیان، وزیر جهاد کشاورزی نیز که سکاندار یکی از وزارتخانههای مسوول تنظیم بازار است، از ابتدای تشکیل جلسات شورا تاکنون حتی یک بار هم در این جلسات حضور نیافته است

            اعضای شورای گفتوگو تاکید دارند که با توجه به رياست سه ساله ايران در اجلاس جنبش عدم تعهد، بايد از اين فرصت در حوزه اقتصادي استفاده شود. بر این اساس، اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران پیشنهاد ایجاد فدراسیون اتاقهای بازرگانی کشورهای غیرمتعهد را به وزارت امور خارجه ارائه کرده است

            قرار است جلسات شوراي گفتوگوی دولت و بخش خصوصي از اين پس، هر دو هفته يك بار به طور منظم برگزار شود

            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • mavi_deniz
              عضو فعال
              • May 2011
              • 518

              #51

              درخواست اتاق بازرگانی تهران برای تعویق یکماهه بورس ارز


              خبرگزاری فارس: هیئتنمایندگان اتاق تهران خواستار تعویق یکماهه بورس ارز برای بررسی بیشتر بخش خصوصی شدند.
              خبرگزاری فارس: درخواست اتاق بازرگانی تهران برای تعویق یکماهه بورس ارز


              به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، هجدهمین نشست نمایندگان اتاق تهران تحت تاثیر مخالفت جدی بخش خصوصی با تشکیل بورس ارز در شرایط فعلی کشور قرار گرفت.

              بنابراین گزارش بعضی از اعضای هیئتنمایندگان معتقدند که با تشکیل بورس ارز قیمت دلار فراتر از 3000 تومان خواهد رفت.

              اعضای هیئت نمایندگان اتاق تهران خواستار آن هستند تا برای بررسی بخش خصوصی تشکیل بورس ارز دو ماه به تعویق بیافتد، اما یحیی آل اسحاق رئیس اتاق تهران برای تعویق یک ماهه آن و ارائه درخواست به مقامات مسئول را به رایگیری گذاشت و به تصویب هیات نمایندگان رسید.

              علیرضا شجاعی نماینده وزارت صنعت در هیئت نمایندگان اتاق تهران در این خصوص گفت: در شورای پول و اعتبار نماینده بخش خصوصی حضور دارند و تصمیمات شورای پول و اعتبار با نظر همه و رایگیری تمام اعضا اعلام میشود.

              وی افزود: فارغ از موافقت یا مخالفت با این طرح به نظر میرسد تعویق اجرای این طرح در شرایط فعلی مناسب کشور نباشد.

              نظر

              • ایرج اکبری
                عضو فعال
                • Dec 2011
                • 10934

                #52
                معاون وزير اقتصاد اعلام كرد:
                رشد اقتصاد كشور در سال 90/راهاندازي بورس ارز در نيمه دوم شهريور ماه
                » سرویس: اقتصادي - اقتصاد كلان
                کد خبر: 91061408184
                سهشنبه ۱۴ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۱:۱۹

                معاون وزير اقتصاد در نشستي خبري رشد اقتصادي كشور در سال 90 را حدود5 درصد اعلام كرد و از راهانداري بورس ارز در نيمه دو شهريور ماه خبر داد.

                به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، پاريزي ـ معاون اقتصادي وزير امور اقتصادي و دارايي در نشستي خبري با اشاره به نرخ رشد اقتصاد كشور گفت: رشد اقتصادي كشور در سال 1390، حدود 5 بوده است.

                وي تاكيد كرد: در اين زمينه امسال هم رشد خواهيم داشت.

                معاون وزير اقتصاد همچنين از راهاندازي بورس ارز در آينده نزديك خبر داد و گفت: بازار شفاف شكل ميگيرد تا همه كساني كه به ارز نياز دارند، نيازشان را تامين كنند.

                وي ادامه داد: ارز كالايي استراتژيك است و نميتوانيم آن را حراج كنيم زيرا باعث رانت ميشود.

                معاون وزير اقتصاد همچنين از راهانداري بورس ارز در نيمه دو شهريور ماه خبر داد.

                پاريزي تاكيد كرد: بانك مركزي به عنوان مسوول نظام ارزي و پولي اجازه دارد كه بازار را مديريت كند و خريد و فروش انجام دهد.

                اخبار تكميلي اين نشست خبري متعاقبا ارسال ميشود.
                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

                  #53
                  کاهش تعرفه 8 گروه وارداتی با راهاندازی بورس ارز

                  خبرگزاری فارس: رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران از کاهش تعرفه 8 گروه وارداتی که ارز خود را از بورس ارز تهیه میکنند خبر داد.


                  حمید صافدل در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: با راهاندازی بورس ارز دو گروه اول وارداتی ارز مرجع دریافت میکنند و برای 8 گروه دیگر ارز از محل بورس ارز اختصاص مییابد.
                  وی افزود: همه 10 گروه وارداتی پس از راهاندازی بورس ارز یکسانسازی تعرفهای میشوند تا از وجود کماظهاری و بیش اظهاری جلوگیری شود. صافدل گفت: دو گروه اول کالاهای وارداتی ارز مرجع دریافت میکنند، اما 8 گروه بعدی با راهاندازی بورس ارز از کاهش تعرفهها برخوردار خواهند بود.
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • وحید 20
                    ستاره‌دار(98)
                    • Mar 2011
                    • 29911

                    #54
                    راهاندازی بورس، نرخ سوم ارز را ایجاد میکند

                    خبرگزاری فارس: دبیر کل اتاق تهران گفت: با راهاندازی بورس، نرخ سوم ارز هم ایجاد میشود.


                    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، محمدمهدی راسخ در هجدهمین نشست هیئت نمایندگان اتاق تهران، مشکل اصلی در اقتصاد کشور و به تبع آن نظام ارزی را بلاتکلیفی دانست و با اشاره به این که صادرات بحث اول کشور است گفت: نباید تصمیمی اتخاذ کرد که به صادرات کشور لطمه بزند چون بلافاصله اثر آن در تولید مشاهده خواهد شد.
                    دبیرکل اتاق تهران با تاکید بر این که بلاتکلیفی را می توان در موضوع اختصاص ارز مرجع هم دید ادامه داد: بانک مرکزی تنها به سه اولویت اول واردات ارز مرجع میدهد در حالی که وزارت صنعت و معدن و تجارت پنج اولویت اول را مستحق دریافت ارز مرجع اعلام کرده است.
                    راسخ هم چنین با تاکید بر این که در هیچ جای دنیا وجود چنین بورس ارز سابقه نداشته، بورس را محل کار سفته بازها دانست و پرسید چگونه می شود بورس راه اندازی کرد اما به سفته بازها اجازه ورود نداد؟

                    دبیرکل اتاق تهران هم چنین در مورد چگونگی ترغیب یا الزام صادرکنندگان به حضور در بورس و روانه کردن ارز حاصل از صادرات به این بازار ابراز تردید کرد.

                    عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به این که مدیریت ارز در اختیار بانک مرکزی و مدیریت بورس در دست وزارت اقتصاد است راه اندازی بورس ارز را محلی برای افزایش اختلافها و بلاتکلیفیها دانست و گفت: اگر بانک مرکزی میپذیرفت که ارز تکنرخی تنها راهحل است مساله ارز هم حل می شد.
                    راسخ ادامه داد: بلافاصله با راهاندازی بورس ارز نرخ سومی هم شکل خواهد گرفت و وضع بدتر خواهد شد.
                    راسخ با ارائه پیشنهاد استفاده از یارانه برای وورد کالاهای اساسی و دارو به رانت های بزرگی اشاره کرد که در نظام فعلی ارز وجود دارد و افرادی هستند که با استفاده از نرخ مرجع کالا وارد می کنند اما با نرخ آزاد در بازار عرضه می کنند در حالی که تولیدکننده سرگردان به دنبال تهیه ارز برای وارد کردن مواد اولیه مورد نیاز خود است.
                    محمدمهدی راسخ با تاکید براین که همه دنیا به این نتیجه رسیده اند که نظام ارزی باید تک نرخی باشد به تجربه موفق قبلی این کار در کشور اشاره کرد و نسبت به مشکلاتی که در پی راه اندازی بورس ارز ایجاد خواهد شد ابراز نگرانی کرد.
                    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                    نظر

                    • milad97
                      عضو فعال
                      • Aug 2012
                      • 2520

                      #55
                      سوال های عسگراولادی از بهمنی

                      رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین با طرح سوالاتی از رئیس کل بانک مرکزی، خواستار توقف راه اندازی بورس ارز شد.
                      جام اقتصادی؛ خبرآنلاین: اسدالله عسگراولادی در نشست امروز هیات نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع و معادن تهران از مسئولان خواست که واقعیت ها را ببینند و توصیه اکید کرد که بورس ارز راه اندازی نشود.
                      وی گفت: ما با هنرنمایی خاص از کوچه و پسکوچه های فراوان ارز را به سختی وارد کشور میکنیم بعد چگونه شما می آیید و می گویید مسیر ارز را مشخص کنید؟ اگر مسیر را مشخص کنیم که بلافاصله جلوی آن را می گیرند.
                      این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با اشاره به پر بودن پروازهای خارجی و رفتن 600 هزار زائر به حج عمره پرسید: ارز موردنیاز این افراد از کجا قرار است تامین شود؟
                      عسگراولادی راه اندازی بورس را باعث آبروریزی دانست که کاری هم از پیش نخواهد برد. وی افزود: آقای بهمنی اعلام کرده که ارز را 1500 تومان خواهد کرد. من می پرسم کدام ارز را؟ اگر ارز 1226 تومانی باشد که بله ایشان می تواند آن را 1500 تومان بفروشد اما نمی تواند ارز 2200 تومانی را به 1500 کاهش دهد.
                      لا اله الا انت سبحانک انى کنت من الظالمین

                      نظر

                      • milad97
                        عضو فعال
                        • Aug 2012
                        • 2520

                        #56
                        در دفاع از ایده اولیه بورس ارز

                        بورس ارز: معایب و مزایا

                        صادق الحسینی *

                        بورس ارز، مدتی است که از سوی دولت و بانک مرکزی مطرح شده و به جدیت پیگیری شده است. تا آنجایی که از سخنان رییس کل بانک مرکزی و نیز سایر مسئولان اقتصادی بر می آید،ساختار آن نیز طراحی شده و آماده اجراست. اما جدیدا انتقاداتی بر آن وارد شده است. در این مجال کوشیده ایم تا معایب و مزایای این طرح را بررسی کنیم.


                        هرچند نوشتن از چیزی که هنوز ابعاد، ویژگی ها و شرایط آن مشخص نیست نمی تواند دقیق باشد، اما با توجه به مباحث درگرفته بر سر بورس ارز به نظر می رسد که نیاز است تا بیشتر به این موضوع و ابعاد آن پرداخته شود.
                        بحث بورس ارز، مدتی است که از سوی دولت و بانک مرکزی مطرح شده و به جدیت پیگیری شده است. تا آنجایی که از سخنان رییس کل بانک مرکزی و نیز سایر مسئولان اقتصادی بر می آید، به نظر می رسد که ساختار آن نیز طراحی شده و آماده اجراست. این در حالی است که در چند هفته گذشته که بحث بورس ارز مطرح شد، بخش خصوصی، فعالان اقتصادی و نیز صاحبنظران اقتصادی در این زمینه سکوت اختیار کردند. دلیل این سکوت می توانست مبهم بودن ایده و شرایط اجرا و یا تصور بر عدم اجرایی شدن این ایده و یا هر امر دیگری باشد. اما دلیل آن هرچه که بود، امروز اعضای هیات اتاق بازرگانی تهران دلیلی بر ادامه سکوت ندیدند و انتقادات تند و تیزی را بر علیه بورس ارز مطرح کردند. یکی از دلایل این انتقادات البته قریب الوقوع بودن راه اندازی بورس ارز بود که اعضای اتاق را بیش از پیش نسبت به عواقب آن حساس کرد. هرچند به نظر می رسد که خود این اعضا نیز نسبت به چند و چون بورس ارز هنوز توجیه نشده اند، اما در انتقاداتشان تا حدی جدی بودند که خواستار عدم اجرا یا تعویق اجرای طرح شدند.

                        اما بورس ارز چیست و چرا اینقدر اختلاف ایجاد کرده است؟
                        بورس ارز ایده ای است که پس از ایجاد شدن اختلاف میان ارز رسمی با ارز دولتی و زیاد شدن دامنه این اختلاف در هفته اخیر مطرح شده است. این بورس در پی آنست که آنطور که مسئولان گفته اند، بازار ارز را مدیریت کند. هرچند که هنوز مشخص نیست که تمامی ابزارها و راهکاری اندیشیده شده در این بورس چه مواردی هستند اما آنطور که مسئولان توضیح می دهند، این بورس در پی آنست که رانت اختلاف میان ارز رسمی و ارز غیر رسمی را شفاف کند. توجه به این نکته ضروری است که بعضی از مسئولان بانک مرکزی چنان سخن گفته اند که گویا با با راه اندازی بورس ارز این رانت حذف می شود اما این تصور صحیحی نیست. چرا که اگر قرار بود این رانت حذف شود نیازی به راه اندازی بورس ارز نبود و دولت می توانست با عرضه نامحدود ارز با نرخ رسمی نرخ ارز را در 1226 تومان ثابت نگاه دارد. اما چون در این شرایط توانایی عرضه نامحدود نرخ ارز وجود ندارد دولت به این نتیجه رسیده است که نظام دو نرخی اجتناب ناپذیر است. به نظر می رسد البته این نتیجه گیری دولتی ها با توجه به وضعیت کشور چندان خلاف واقع نباشد. چرا که دو نرخی بودن نرخ ارز می تواند به افزایش کمتر قیمت کالاهای اساسی که ارز مرجع دریافت می کنند کمک کند. هرچند که هم اکنون هم کالاهایی که ارز مرجع دریافت می کنند گران شده اند، اما آمار و ارقام می گوید میزان این گرانی کمتر از کالاهایی بوده که نرخ ارز مرجع دریافت نمی کنند.

                        اگر بپذیریم که دو نرخی شدن نرخ ارز سیاست قابل قبولی در این شرایط کشور است، حال بستر این دو نرخی شدن چگونه باید باشد؟

                        راهکارهای ممکن در وضعیت فعلی بازار ارز

                        چند راهکار واضح وجود دارند:

                        1- ادامه وضعیت فعلی(دو نرخی و نامشخص بودن نرخ غیررسمی در بازار سیاهی که توسط بانک مرکزی به رسمیت شناخته نشده و ایجاد رانت برای عده ای که به منابع ارزی دولتی دسترسی دارند و در کل افزایش فساد و عدم شفافیت)

                        2- دو نرخی ماندن ارز ولی به رسمیت شناختن نرخ ارز دوم توسط دولت و اختصاص ارز به کالاهای اساسی با نرخ اول و سایر کالاها و نیازها با نرخ دوم

                        3- ایجاد بورس ارز

                        وضعیت فعلی که بکل مردود است. چرا که اگر قرار است ارز دو نرخی باشد، چرا مازاد اختلاف بین ارز رسمی و غیر رسمی به جیب دلالان برود یا حداقل این مازاد بصورت غیرشفاف نصیب کسانی شود که رانت ارتباط های دولتی را دارند؟

                        به نظر می رسد که ایجاد بورس ارز بنوعی همان راهکار دوم است که البته نظارت بانک مرکزی بر روی فرآیندهای آن بیشتر است و همچنین امکان بالا و پایین شدن نرخ دوم ارز با توجه به نیاز بازار در این راهکار راحتتر قابل حصول است. همچنین در راهکار سوم امکان عرضه ارز توسط بخش خصوصی هم وجود دارد. هرچند سهم صادرات غیر نفتی که در اختیار بخش خصوصی است کمتر از 10 درصد کل صادرات کشور است و در نتیجه ارزهای خارجی که در دست بخش خصوصی است سهم اندکی از کل نیاز ارزی کشور را تشکیل می دهد، اما به هرحال در این حالت امکان عرضه ارز از سوی بخش خصوصی هم در بورس ارز وجود دارد.

                        از سوی دیگر آنچه به نظر می رسد بورس ارز را از دو حالت قبلی گزینه بهتری می سازد، شفافیتی است که در ساختار بوجود می آید. بنوعی شاید حالت دوم و حالت سوم دو فرق عمده و یک فرق جزیی داشته باشند. تفاوت عمده اول همین شفافیت است و تفاوت عمده دوم که بسیار مهم هم هست امکان تبادل اوراق ارزی که توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران گواهی و تضمین شده باشد به جای دلار فیزیکی است(اگر فرض کنیم تامین دلار فیزیکی یکی از مشکلات بانک مرکزی است. اگر اعتماد لازم جلب شود بخشی از تقاضای سفته بازی دلار می تواند با گواهی های ارزی پاسخ داده شود). تفاوت جزیی هم امکان عرضه ارز توسط سایر بازیگران بازار.
                        بنابراین به نظر می رسد بانک مرکزی و دولت باید هرچه بیشتر در شفاف سازی ایده و همچنین ساز و کارهای بورس ارز بکوشند تا این بورس برای فعالان بیش از پیش جا بیفتد. چرا که به نظر می رسد مخالفت فعالان بخش خصوصی با این طرح بیشتر به دلیل عدم شناخت و ترس از عواقب غیرقابل پیش بینی آن است تا مخالفت با خود طرح.

                        منابع درآمدی ناشی از بورس ارز را چه کنیم؟

                        اما بحث دیگری که در این میان وجود دارد این است که دولت با این مازاد ارز نرخ مرجع و نرخ دوم در بورس ارز چه می خواهد بکند؟ البته این سوال در صورت اجرای راهکار دوم هم وجود دارد چرا که در آن صورت هم این درآمدها به جیب دولت خواهند رفت.

                        گزینه های مختلفی در این خصوص وجود دارند: مشهورترین و پرطرفدارترین آنها که مدام می شنویم تامین نقدینگی بخش خصوصی است! در حالی که این استدلال از پایه دچار ایراد است. چرا که تامین نقدینگی بخش خصوصی را سیستم بانکی باید انجام دهد و سیستم بانکی حتی در شرایط فعلی این توان را دارد که این کار را انجام دهد و با اضافه شدن این مازاد که هنوز معلوم نیست چقدر خواهد بود منابع و شرایط سیستم بانکی تغییری نخواهد کرد، یا تغییر قابل ملاحظه ای نخواهد کرد در نتیجه تامین نقدینگی بخش خصوصی چندان محقق نخواهد شد. از سوی دیگر در شرایط کنونی بخش خصوصی بیش از آن که نگران تامین نقدینگی اش باشد، نگران شرایط نابه سامان ارزی است که تامین ارز را برایش با مشکل مواجه کرده است. بنابراین گفتن این که این پول باید خرج تامین نقدینگی بخش خصوصی شود عملا یعنی این پول کامل دست دولت باشد و معلوم هم نشود که با آن چه کرده است.
                        راهکار دیگر، اضافه شدن این مبلغ به بودجه دولت و تامین کسری بودجه است. این راهکاری است که مورد علاقه دولتی هاست. به نظر می رسد این راهکار هم غیرشفاف است و در نهایت مشخص نمی شود که دولت چگونه این مازاد را هزینه کرده است.

                        راهکار سوم هم اضافه کردن این مازاد به طرح هدفمندی یارانه ها و افزایش میزان یارانه ها در ماه است. هرچند که احتمالا میزان این افزایش چندان نخواهد بود اما این راهکار می تواند به منزله نشان حسن نیت اقتصادی دولت باشد. به این ترتیب که دولت با بستن راه رانتخواران و ویژه خواران، این رانتی که از تفاوت ارز مرجع و نرخ دوم ایجاد می شود را بین همه مردم توزیع کرده و عملا باعث عمومی سازی رانت می شود. به این صورت هم موافقت مردمی برای ایجاد بورس ارز ایجاد می شود، هم با توجه به گرانی ها و شرایط ایجاد شده در اقتصاد کشور، شاید باری، هرچند اندک از روی دوش مردم خصوصا طبقات ضعیف تر برداشته شود.

                        نکته آخر این که تا پیشنهاد توزیع پول مطرح می شود، انتقادهایی مطرح می شود که "این یعنی افزایش نقدینگی، این یعنی تورم". در پاسخ باید گفت که این مازاد پول همین الان هم در جریان نقدینگی کشور وجود دارد. و عده ای در حال خرج آن هستند! در راهکار توزیع همگانی، صرفا مرجع این خرج کردن از رانتخواران به کل مردم تعمیم می یابد بنابراین نقدینگی حجمش تغییری نمی کند. صرفا ممکن است باعث تغییر جزیی در نسبت قیمتی برخی کالاها شود که البته اگر دولت هرجور دیگری، از جمله همه راهکارهایی که در بالا گفته شد این پول را خرج کند، خواه ناخواه سبب تغییر نسبت قیمتی خواهد شد. پس انتقاد تورمی، انتقاد به جایی نیست.

                        *صادق الحسینی، نویسنده کتاب "اقتصاد ایران در تنگنای توسعه" است که در سال 91 از سوی نشر مرکز روانه بازار شده است. شایان ذکر است این متن مصاحبه ای تلفنی بوده که به این شکل منظم شده و انتشار یافته است.
                        لا اله الا انت سبحانک انى کنت من الظالمین

                        نظر

                        • مات
                          عضو فعال
                          • Aug 2011
                          • 5650

                          #57
                          صاحبنظران مطرح کردند:
                          دلایل منتقدان راه اندازی بورس ارز

                          چندی پس از داغ شدن بحث راهاندازی بورس به اصطلاح ارز در کشور، اکنون و به تدریج، زمزمههای مخالفت با این طرح مبهم بلندتر میشود. بخش خصوصی کشور در مخالفت جدی با اجرای این طرح، خواستار تعویق در اجرای آن شده و دلایل خود را برای این مخالفت میآورد.

                          چندی پس از داغ شدن بحث راه اندازی بورس به اصطلاح ارز در کشور، اکنون زمزمه های مخالفت با این طرح مبهم تدریجاً بلند تر میشود. بخش خصوصی کشور در مخالفت جدی با اجرای این طرح خواستار تعویق در اجرای آن شده است و دلایل خود را برای این مخالفت بیان میکند.

                          به گزارش تابناک، اکنون بعد از آنکه تحلیلهای فراوانی پیرامون بورس ارز و راهکارهای آن برای مدیریت نرخ ارز، ابهامات و مشکلات آن به پیش کشیده شد، و علیرغم تاکید دولتیها بر اجرای آن و سودمندی آن برای مدیریت بازار ارز، مخالفتهای جدی برای راه اندازی آن اظهار میشود.

                          در این باره یکی از کارشناسان معتقد است: اگر بورس ارز به صورت اجباری باشد، باعث ناهماهنگی و وجود تخلف و رانت در آن خواهد شد. به گونهای که زمانی پیمان ارزی باعث شده بود، تا صادرات قاچاق وجود داشته باشد، با حذف پیمان ارزی قاچاق صادرات نیز قطع شد.

                          همچنین کارشناس دیگری با تأکید بر اینکه کنفدراسیون صادرات مخالف ایجاد بورس ارز است، گفت: بورس ارز باعث ایجاد نرخ سوم برای ارز میشود.

                          در همین حال وی نیز مشکل اصلی اقتصاد کشور را مربوط به خود تحریمی میداند و میگوید: کنفدراسیون صادرات مخالف بورس ارز است و اگر خود تحریمیها را برداریم، افزایش صادرات خواهیم داشت.

                          این در حالی است که نمایندگان بخش خصوصی در اتاق تهران نیز مخالفتهای جدی با راه اندازی بورس ارز مطرح کردهاند. عضو هیئت مديره اتاق تهران، با بيان این که بانك مركزي اگر قدرت عرضهي ارز را دارد، اين كار را انجام دهد، بيان كرد: در اين صورت پس چرا ميخواهند ارز را وارد بورس كنند؟ اين موضوع مثل اين ميماند كه كسي مال خود را وارد بورس كند، ولي اختيار آن را به دولت دهد.

                          وي با تاكيد بر این که صادركننده بعيد است مال خود را وارد اين بورس كند، خاطر نشان كرد: از وزارت اقتصاد و بانك مركزي اين سؤال را داريم كه اگر ما در شرايط تحريم نبوديم، آيا شرايط ما تغيير ميكرد؟ شرايط اقتصادي ما در حال حاضر متأثر از سياستهاي اقتصادي است كه باعث افزايش نقدينگي شده يا حاصل تحريمها بوده است.

                          در همین حال اسد الله عسگر اولادی عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی و صنایع معادن تهران و ایران با ارائه دلایلی، خواستار عدم راهاندازی بورس ارز با توجه به شرایط فعلی کشور شده. گفته میشود برخی از فعالان اقتصادی معتقدند که راه اندازی بورس ارز منجر به رسیدن نرخ دلار به بیش از 3 هزار تومان میشود. ادعایی که چندی پیش محمود بهمنی آن را تکذیب کرده بود.

                          این مخالفتها منجر به آن شد که اعضای هیئت نمایندگان خواستار تعویق 2 ماهه راه اندازی بورس ارز تا زمان بررسی بخش خصوصی شوند، اما یحیی آل اسحاق رئیس اتاق تهران برای تعویق یک ماهه آن و ارائه درخواست به مقامات مسئول را به رای گیری گذاشت و به تصویب هیئت نمایندگان رسید.

                          به گزارش تابناک، از همان زمان مطرح شدن راه اندازی ساز و کاری جدید که نام بورس ارز بر آن نهاده شد، مشکلات و ابهامات این طرح پرواضح بود. اما مسئولان دولتی همچنان بر راه اندازی این طرح پافشاری داشته و دارند. هرچند قرار بود بعد از عید فطر این طرح راه اندازی شود اما هنوز خبری از راه اندازی آن نشده و به نظر میرسد وجود همین ابهامات و مشکلات و مخالفتها مانع اصلی دولت برای راه اندازی طرح خود است.
                          الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                          اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                          اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #58
                            در مسائل اقتصادي نگاه معاملهگران به راهاندازي بورس ارز نيز هست.

                            انتظار ميرود بورس ارز در دو هفته آينده فعاليت خود را شروع کند که در مرحله نخست براساس شنيدهها بانکهاي داراي مجوز کارگزاري و صرافي، فعاليت در اين بورس را شروع خواهند کرد. همچنين ديروز معاون اقتصادي وزارت امور اقتصادي و دارايي راهاندازي بورس ارز در شرايط فعلي را «يک ضرورت» دانست و گفت: ديگر نميتوان نرخ ارز را دستوري تعيين کرد.

                            به گزارش مهر، محمد پاريزي گفت: نظارت بر قيمتگذاري و عرضه پول خارجي بر عهده بانک مرکزي است.

                            پاريزي ادامه داد: در شرايط حاضر يک گزينه اين است که بگذاريم همين بازار فعلي فعاليت داشته باشد و قيمتها بدون دليل بالا و پايين شود و از سويي نيز اثرات منفي ايجاد رانت را نيز بپذيريم و نيازهاي خدماتي مردم همواره با اختلال همراه باشد و به عبارتي، بازار سياه به فعاليت خود ادامه دهد.

                            وي ادامه داد: امروز در بازار فرعي ارز، افراد در صرافيها قيمتها را تعيين ميکنند و دليلي نيز براي ارائه نرخهاي متفاوت وجود ندارد، بنابراين ايجاد بورس ارز در شرايط فعلي يک ضرورت است.
                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #59
                              واکنش بازار نقدی ارز به مخالفت با بورس ارز



                              گروه بازار پول- قیمت در بازارنقدی ارز دیروز در واکنش به مخالفت پارلمان بخش خصوصی اقتصاد به راهاندازي بورس ارز افزایش داشت. این شرایط قیمت سایر ارزها و همچنین نرخ سکه را نیز به افزایش واداشت.




                              روند تغییر قیمتها در بازارنقدی ارز و سکه روز گذشته برخلاف روز دوشنبه ابتدا افزایش یافت و دوباره کاهش را ثبت کرد.

                              از این رو قیمت دلار دیروز در خیابان فردوسی به نرخ 2200 تومان هم در ساعت 5/11 قبل از ظهر بر برخی تابلوها دیده شد.

                              در این سطح قیمت خرید دلار البته 2185 تومان درج شده بود. بر سایر تابلوها دلار به نرخ 2195 تومان و حتی 2185 تومان هم در ادامه بازار دیده شد. تا بعداز ظهر البته قیمت دلار بارها بین 2195 تا 2170 تومان در نوسان بود که در ساعت 3 بعدازظهر قیمت به 2180 تومان رسید.

                              از این زمان به بعد نیز بازار شاهد نوسان محدود در همین سطح برای نرخ دلار آمریکا بود.

                              دیروز برخی از صرافان دلارهای فروخته شده به نرخ 2150 تومان روز دوشنبه را با خرید به نرخ 2185 تومان جایگزین کردند تا در این میان هر چند زیان دیدند؛ اما به دنبال افزايش ذخاير دلاري بودند.

                              برخی از آنها با انتقاد از افت و خیزهای ناگهانی در بازار، از بازیگران این بازار که با پایین آوردن قیمت، دلارها را جمع میکنند و با بالابردن دوباره قیمت موجب زیان سایرین میشوند، گلایه دارند.

                              روز گذشته قیمت حواله دلار در بازار برای مقادیری مثل 10 هزار دلار نیز 2200 تومان اعلام شد.

                              افت و خیز قیمت دلار در روزهای پس از اجلاس در ابتدا در واکنش به سخنان بهمنی رییس کل بانک مرکزی اتفاق افتاد و پس از آن تزریق دلار و کشانده شدن دارندگان ارز به بازار افت قیمت دلار را تشدید کرد.

                              روز گذشته افزایش یافتن دوباره قیمت برای چندمین بار نشان داد که اولتیماتومهای صادره تاریخ مصرفی عموما دو سه روزه دارند. برخی که این وضعیت را پیشبینی کرده بودند، سیاستهای نانوشته پولی را در بروز چنین شرایطی دخیل میدانند.

                              با این حال روز گذشته نوسان قیمتها در بازار ارز با جلسه اعضای اتاق بازرگانی تهران در مورد راه اندازی بازار بورس ارز همزمان شد.

                              در این جلسه نظرات موافق و مخالف بیان شد که بر اساس اخبار رسیده تعداد مخالفان راهاندازی بورس ارز به مراتب بیشتر بوده است.

                              حتی شنیده شده که عدهای خواهان به تعویق افتادن راهاندازی این بازار بودهاند.

                              در این میان یک مقام وزارت اقتصاد از راهاندازی آن در نیمه دوم شهریور خبر داده است. تاثیر سخنان، مخالفتها و موافقتهای بخش خصوصی با این بازار خود به سرعت قیمتها را در بازار جابهجا کرد. امروز البته در بازار بورس سهام هم روند افزایشی شاخصها و قیمتها ادامه داشت.


                              قیمتهای داخلی

                              دیروز دلار در سطح 2180 تومان به یک ثبات تقریبی تا بعد از ظهر دست یافت.

                              در این سطح قیمت یورو هم با 8 تومان افزایش تا 2758 تومان افزایش یافت.

                              پوند انگلیس هم روز گذشته تا 3500 تومان بالارفت که افزایش به مراتب بیشتری در حدود 40 تومان ثبت کرد.

                              صد ین ژاپن هم با همین میزان افزایش تا 2800 تومان بالارفت. درهم امارات در لحظاتی تا 600 تومان هم بالا رفت؛ اما تا بعداز ظهر به 594 تومان رسید. روز گذشته قیمت سایر ارزها نیز با افزایش روبهرو بود.

                              در بازار سکه قیمت آن با 7000 تومان افزایش تا 842 هزار تومان بالارفت. قیمت آن البته در ساعاتی از بازار تا 850 هزار تومان هم رسیده بود.

                              قیمت سکه طرح قدیم هم با 4000 تومان رشد به 844 هزار تومان رسید . این در حالی است که نرخ 855 هزار تومان نیز برای آن در ساعاتی از بازار قبل از ظهر دیده شد. نیم سکه هم با 3000 تومان افزایش به نرخ421 هزار تومان رسید. برای این سکه نیز رکورد قیمت 425 هزار تومان بود. ربع سکه هم که تا 213 هزار تومان بالارفته بود تا 211 هزار تومان تعدیل شد و در این سطح 1000 تومان افزایش ثبت کرد.

                              در بازار طلا قیمت هر مثقال طلای 17 عیار 3900 تومان و هر گرم 18 عیار 900 تومان افزایش داشت.

                              قيمت هر اونس طلا دربازارهای جهانی نیز روز گذشته 7 دلار افزایش داشت و تا 1693 دلار بالارفت. فعالان بازارهای جهانی طلا همچنان چشم انتظار 12 سپتامبر هستند تا در این روز باردیگر اراده فدرال رزرو آمریکا برای به جریان انداختن محرکهای کلان اقتصادی محک بخورد. در صورت به راه افتادن دور بعدی تزریق پول به اقتصاد آمریکا قیمت کالاها افزایش خواهد یافت.
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • ایرج اکبری
                                عضو فعال
                                • Dec 2011
                                • 10934

                                #60
                                خرين وضعيت بازار سهام از سوي مسوولان بورس تشريح شد
                                صالح آبادي: هدف مسئولان حركت به سمت تك نرخي شدن ارز است
                                » سرویس: اقتصادي - بانك، بيمه، بورس
                                کد خبر: 91061509064
                                چهارشنبه ۱۵ شهریور ۱۳۹۱ - ۱۱:۵۳

                                ارزان بودن سهام، افزایش سودآوري شركتها نسبت به سال گذشته، افزایش نرخ ارز، تضعيف بازارهای رقیب و به کارگیری ابزار بیمه کننده سهم از عوامل رشد بورس در روزهای اخیر بوده است.

                                به گزارش خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، دکترعلي صالح آبادي ـ رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار ـ گفت: نوسان جزء ذات بازار سرمايه است اما آنچه مهم است اين است كه بازار سرمایه بايد از نقد شوندگي بالایی برخوردار باشد.

                                وی به عوامل رشد بورس اشاره کرد و افزود:ارزان بودن قیمت سهم در بازار سرمايه و افزایش سودآوری شرکتها از عوامل رشد بورس در روزهای اخیر است به طوری که سود آوری شرکتها در نیمه اول سال 13 هزار میلیارد تومان بوده است که پیش بینی می شود این رقم به بيش از 23 هزار ميليارد تومان برسد.

                                سخنگوي سازمان بورس و اوراق بهادار ادامه داد: از ديگر عوامل رشد بورس مي توان به آزادسازي نرخ ارز در سال گذشته توسط بانك مركزي، تضعيف بازار های رقیب مانند مسكن، سكه و طلا اشاره كرد.

                                صالح آبادي ابزار جدید بیمه کننده سهم را عامل دیگری در رشد بورس دانست و اظهار کرد:بر اساس این مکانیسم ناشر اوراق افزایش 20 درصدی قیمت سهم را در سال تضمین می کند به این ترتیب که اگر كسي سهمي را به قیمت400 تومان خريده باشد و پس از گذشت يك سال قیمت سهم کمتر از 480 تومان بشود،خریدار می تواند سهم را به قیمت 480 تومان به سهامدار عمده بفروشد.

                                انجام معامله با اوراق سهام تبعي به هيچ عنوان اجباري نيست
                                وي درخصوص ساير ويژگي هاي اوراق سهام تبعي گفت: اين اوراق قابل اجرا روي همه سهم هاي بازار نبوده و به هيچ عنوان اجباري نيست اين در حالي است كه تاكنون 4 شركت از اين اوراق استفاده می کنند.

                                در ادامه مصطفي اميد قائمي ـ مدير عامل شركت فرا بورس ايران ـ در پاسخ به اين سئوال كه در حال حاضر وضعيت بازار فرابورس چگونه است، گفت:در حال حاضر حجم معاملات فرابورس در 14 روز اخير افزايش قابل توجهي يافته و با اتفاقاتي كه اخيرا افتاده است اين روند سير صعودي داشته است.

                                وی افزود: يكي ديگر از راهكارهاي رونق بازار فرابورس ابزارهاي نوين مالي است كه مخاطبين خاص خودش را دارد و ابزارهايي مانند اوراق تبعي، صكوك، اوراق مشاركت در این بازار عرضه می شوندو سهام داراني که ريسك كمتري می پذیرند از آنها استفاده می کنند به همين دليل اين اوراق داراي مخاطبان و سرمايه گذاران متفاوتي است.

                                در ادامه صالح آبادي در پاسخ به اين سئوال كه ميزان رشد و موفقيت معاملات بازار بورس و شاخص ها به چه عواملی بستگي دارد، اظهار کرد:رونق معاملات بورس به ويژه رشد شاخص ها به شرايط اقتصادي، سودآوري شركت ها و ساير عوامل موثر بستگی دارد و ما مسئولان بازار سرمايه همواره تلاش داشتيم كه نقد شوندگي در بازار حفظ شود.

                                وی با بیان اینکه در ماه هاي اخير عرضه سهام پالايشگاه ها باعث افزايش رشد صعودي شاخص ها در بازار سرمايه شده است،خاطر نشان کرد:تلاش هاي ما همچنان در اين خصوص ادامه دارد تا از پتانسيل هايي كه در شركت ها وجود دارد به خوبي استفاده شود.

                                صالح آبادي در ادامه گفت: نوسان در شاخص هاي بازار سرمايه يكي ديگر از مسائل موجود در بورس است كه اين امر كاملا طبيعي است اما از مهم ترين برنامه های دولت حمايت از بازار سرمايه است كه مقام معظم رهبري در ديدار اخير خود با مسئولان اعلام كرده است كه يكي از راه هاي جلوگيري از افزايش نرخ تورم، كنترل رشد نقدينگي است كه بازار سرمايه راهكاري مناسب براي جذب نقدينگي موجود در كشور است.

                                اميد قائمي مدير عامل شركت فرابورس ايران با بيان اينكه دو مقوله بورس و فرابورس كاملا از يكديگر جدا هستند عنوان كرد: حوزه هايي كه فرابورس وجود دارد همپوشاني كمي با زمينه هاي فعاليت در بورس دارد این در حالی است که استفاده از ابزارهاي نوين مالي در فرابورس در حال شكل گيري است و مردم مي توانند به جاي سرمايه گذاري در بانك ها در فرابورس سرمايه گذاري كنند.

                                اميد قائمي در ادامه در پاسخ به اين سوال كه چرا عرضه های جذاب طی ماه های اخیر کند شده است،توضیح داد: عرضه ها عمدتا توسط دولت انجام مي شود ضمن آنكه در شش ماهه گذشته سهام ذوب آهن و پالایشگاه شیراز از طريق فرابورس به متقاضيان عرضه شد.

                                وی اضافه کرد: عمده سهام شركت هاي بزرگ عرضه شده و شركت هاي كمي از جمله شرکتهای گاز باقی مانده است.همچنین سهام شركت هواپيمايي هما نيز سال گذشته يك بار عرضه شد ولي خريداري نداشت كه امسال مجدد دوباره عرضه مي شود.

                                عرضه استقلال وپرسپولیس به صورت یکجا در فرابورس
                                وي در خصوص عرضه سهام باشگاه هاي استقلال و پرسپوليس در فرابورس گفت: مسئول واگذاري اين دو تيم وزارت ورزش و جوانان است كه از طريق سازمان خصوصي سازي عرضه آنها انجام مي شود ضمن آنكه براساس خبرهاي موجود قرار است سهام اين دو باشگاه به صورت يكجا از طريق فرابورس و توسط سازمان خصوصي سازي به متقاضيان عرضه شود.

                                تخصيص بورس ارز راهكاري براي قطع دست واسطه ها از بازار ارز
                                صالح آبادي در پاسخ به اين سئوال كه بورس ارز چه زمانی راه اندازي مي شود و اين بورس داراي چه ساز و كارهايي است، عنوان كرد: براساس بررسي هاي انجام شده كارگروهي به رياست بانك مركزي از نيمه سال گذشته تشكيل شد كه در يكي دو ماه اخير بررسي هاي اين كارگروه در خصوص راه اندازي بورس ارز به صورت جدي ادامه يافت؛این در حالی است که سياست گذاري و مديريت بورس ارز كاملا به عهده بانك مركزي بوده و از يك ماه و نيم گذشته اين موضوع به صورت جدي از سوي مسئولان پيگيري شد.

                                وي با بیان اینکه در اين راستا از نظرات گروه هاي صاحب نظر استفاده شده است، تصریح کرد: در حال حاضر نرخي كه به عنوان نرخ مرجع از سوي بانك مركزي تعيين می شود همان 1226 تومان است در حالي كه در صرافي ها و خارج از سيستم رسمي بانكي نرخ ديگري وجود دارد؛ از طرف ديگر هدف مسئولان حركت به سمت تك نرخي شدن ارز است كه براساس سياست هاي اعلام شده از سوي مقامات اقتصادي كشور همچنان ارز مرجع براي تامین برخي از کالاها پرداخت می شود.

                                وي در ادامه خاطر نشان كرد: در بورس ارز ساير بخش ها همچون بانك مركزي، صندوق توسعه ملي، بانك هاي خصوصي و دولتي، فعالان بخشهاي مختلف اقتصادي مي توانند حضور داشته باشند ضمن آنكه به هيچ عنوان سفته بازي وجود ندارد و صرفا خريداران و فروشندگان هستند كه ارز خود را عرضه و يا ارز مورد نياز خود را تهيه مي كنند حتي كساني كه داراي حساب ارزي هستند و يا ارز در خانه دارند مي توانند وارد بورس ارز شوند.

                                آخرين وضعيت اوراق تسهيلات مسكن
                                مدير عامل شركت فرابورس ايران در ادامه در خصوص آخرين وضعيت ارائه اوراق تسهيلات مسكن در فرابورس گفت: در گذشته صرفا اين اوراق در شعبات بانك مسكن مورد معامله قرار مي گرفت كه با انتقال معامله اوراق تسهيلات مسكن به فرابورس دست واسطه ها در اين بازار قطع شد.

                                رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتوگوي ويژه خبري درباره معامله اوراق تسهيلات مسكن اضافه کرد: تعداد شعبه كارگزاري شعبات بانك ها در حال حاضر زياد نيست به همين علت بانك مسكن امكاناتي را در شعبات خود فراهم كرده است كه در صورت مراجعه دريافت كنندگان آنها بتوانند از طريق سيستم هاي موجود در بانك مركزي اقدامات لازم را براي خريد اوراق تسهيلات مسكن انجام دهند.

                                فاز اول بورس انرژي اواخر مهرماه به بهره برداري مي رسد
                                صالح آبادي در مورد زمان و نحوه راه اندازي بورس انرژي در كشور گفت: فعاليت بورس انرژي كاملا براساس معاملات بورس كالا است كه هم اكنون قراردادهاي لازم براي اجرايي شدن اين بورس طراحي و نرم افزار معاملات این بورس در روز شنبه همين هفته تست شد.

                                وی ادامه داد:فقط بخشي از مسائل مربوط به آموزش كارگزاران باقي مانده است كه پیش بینی می شود تا اواخر مهرماه فاز اول معاملات بازار بورس انرژي كه مربوط به معامله برق است، در كشور آغاز شود.

                                وي در خصوص نحوه معامله برق مازاد كشور در اين بورس گفت: اين معامله به گونه اي است كه در ساعتي از شبانه روز كه پيك اوج مصرف برق كشور نيست مازاد برق توليدي مورد معامله قرار گرفته و به كشورهاي همسايه فروخته شود؛ اين كار به دليل آن است كه برق قابل ذخيره كردن نبوده وبا توجه به وجود اختلاف ساعت در شرق و غرب كشور درآمدزايي خوبي را براي ما در پي خواهد داشت.

                                صالح آبادي با بيان اينكه خريداران اصلي برق معامله شده در اين بورس بخش خصوصي هستند، ادامه داد: معامله برق در بورس انرژي به هيچ عنوان تاثيري بر نرخ برق مصرفي خانوارها ندارد زيرا نرخ برق مصرفي توسط دولت و براساس قوانين تعيين و دريافت مي شود.

                                نفت و گاز به تدريج وارد بورس انرژي مي شوند
                                صالح آبادي با اشاره به اینکه ساير فرآورده هاي حوزه انرژي و فرآورده هاي نفتي وارد بورس انرژي مي شوند، درباره پذيرش سهام به عنوان وثيقه تصريح كرد: پيرو توافقي كه با بانك مركزي داشتيم تصويب شد به شركت هايي كه در بورس و فرابورس فعاليت دارند بتوانند با ارائه سهام خود به عنوان وثيقه به بانك ها از آنها تسهيلات دريافت كنند و بانك ها مكلف شده اند براين اساس 20 درصد از سرمايه شان را به صورت تسهيلات بانكي در مقابل پذيرش سهام به عنوان وثيقه حتي از اشخاص حقيقي و حقوقي فعال در بازار بورس و فرابورس به آنها تسهيلات بانكي پرداخت كنند.

                                انتهای پیام
                                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X