((اوراق اختیار فروش تبعی))

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • آریو
    عضو فعال
    • Mar 2011
    • 4834

    #61
    در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Post
    اطلاعیه عرضه اوراق اختیار فروش تبعی سهام شرکت معدنی و صنعتی چادرملو
    http://www.irbourse.com/newsFiles/FILE/hekechad.pdf

    اگه بازار جون نگیره کچاد شاید با سود 150 تومنی بتونه 680 تومن رو ببینه ...سهامدار عمده ریسک بالایی کرده ...

    کار کرماشا برای قیمت 480 تومن خیلی خیلی راحتره !
    ریسک از آنجایی ناشی می‌شود که ندانید در حال انجام چه کاری هستید.

    نظر

    • ایرج اکبری
      عضو فعال
      • Dec 2011
      • 10934

      #62
      در اصل توسط آریو پست شده است View Post
      اگه بازار جون نگیره کچاد شاید با سود 150 تومنی بتونه 680 تومن رو ببینه ...سهامدار عمده ریسک بالایی کرده ...

      کار کرماشا برای قیمت 480 تومن خیلی خیلی راحتره !
      باسلام حتما خبری می باشد که ما اطلاع نداریم و نمی دانیم در سال 92 کچاد به چه سودی میرسد و راحت تا آن موقع که نزدیک مجمع می باشد به این قیمت میرسد با تشکر
      كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

      نظر

      • آریو
        عضو فعال
        • Mar 2011
        • 4834

        #63
        در اصل توسط ایرج اکبری پست شده است View Post
        باسلام حتما خبری می باشد که ما اطلاع نداریم و نمی دانیم در سال 92 کچاد به چه سودی میرسد و راحت تا آن موقع که نزدیک مجمع می باشد به این قیمت میرسد با تشکر
        درسته من سود مجمع سال 91 رو لحاظ نکردم ...
        اگه شرکت برای سال 91 و 92 دو تا سود 130 تومنی اعلام کنه حتما اون قیمت رو میبینه
        ریسک از آنجایی ناشی می‌شود که ندانید در حال انجام چه کاری هستید.

        نظر

        • ایرج اکبری
          عضو فعال
          • Dec 2011
          • 10934

          #64
          در اصل توسط آریو پست شده است View Post
          درسته من سود مجمع سال 91 رو لحاظ نکردم ...
          اگه شرکت برای سال 91 و 92 دو تا سود 130 تومنی اعلام کنه حتما اون قیمت رو میبینه
          البته یک موضوع مهم دیگر هم به یادم امد آن هم افزایش سرمایه شرکت می باشد کچاد و کگل در پایان شهریور طبق برنامه افزایش سرمایه دارند آن هم 60 درصد یعنی می شود این طور برداشت کرد که این دو سهم افزایش سرمایه نمی دهند با تظمین 20 درصد خرید ویا با اعمال افزایش سرمایه هم دوباره به قیمت 680 تومان میرسد این موضوع را باید پیگری کنیم با تشکر
          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

          نظر

          • rajabnejad
            عضو فعال
            • Jan 2012
            • 4331

            #65
            آمادگی 6 شرکت برای انتشار اوراق اختیار فروش تبعی



            معاون بازار شرکت بورس از آمادگی سهامداران عمده شرکت های سرمایه گذاری امید، کالسیمین، بانک سینا، پتروشیمی پردیس، چادرملو و گل گهر برای انتشار اوراق اختیار فروش تبعی خبر داد.



            معاون بازار شرکت بورس اوراق بهادار تهران از آمادگی سهامداران عمده شش شرکت برای انتشار اوراق اختیار فروش تبعی خبر داد.

            به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)، علی صحرایی با بیان مطلب فوق افزود : سهامداران عمده شرکت های سرمایه گذاری امید، کالسیمین، بانک سینا، پتروشیمی پردیس، چادرملو و گل گهر آمادگی خود را برای انتشار اوراق اختیار فروش تبعی اعلام کرده اند.

            وی خاطر نشان کرد : این شرکت ها بعد از آنکه تعهدات لازم را فراهم کنند، اوراق اختیار فروش تبعی در بورس تهران منتشر خواهند کرد.

            صحرایی به عرضه موفق اوراق اختیار فروش تبعی شرکت پتروشیمی کرمانشاه اشاره کرد و اظهار داشت : استقبال سرمایه گذاران باعث شد تا یک میلیون اوراق در نخستین روز عرضه به فروش برسد.

            معاون بازار شرکت بورس تصریح کرد : انتشار این اوراق جدید باعث شد تا شاهد صف خرید سهام پتروشیمی کرمانشاه در بازار باشیم به طوریکه دو میلیون سهم با درصدهای مثبت در تالار معامله شد.

            وی درباره فرایند معاملات اوراق اختیار فروش تبعی پتروشیمی کرمانشاه خاطر نشان کرد : معاملات این اوراق تا زمانی که تعهد عرضه کننده اوراق به اتمام برسد در تالار انجام خواهد شد.

            صحرایی درباره مزیت های اوراق اختیار فروش تبعی در بازار سهام گفت : کارکرد این ابزار به شکلی است که دارنده آن می تواند از حداقل بازدهی سپرده های بدون ریسک یا اوراق مشارکت 20 در صدی بهره مند شود و از تضامینی که سهامدار عمده و صادر کننده اختیار فروش تبعی دارد برخوردار شود، یعنی سهام خود را در تاریخ اعمال به آنها با قیمتی پایه (قیمت اعمالی) به فروش رساند.

            وی با بیان اینکه این ابزار جدید کارکردی دو گانه دارد، اظهار داشت: سهامداران علاوه بر کسب حداقل سود بازار های موجود از مزایای بازار سهام نیز بهره می برنند.

            معاون بازار بورس ادامه داد: اگر قیمت سهام در زمان فروش ( تاریخ اعمال) بیشتر از قیمت اعمال باشد، دارنده می تواند در خصوص این اوراق تصمیم گیری کند، در غیر این صورت اگر قیمت سهام پایین تر از قیمت اعمال باشد، می تواند از سه حالتی که در دستورالعمل پیش بینی شده استفاده کند.

            وی تصریح کرد: در حالت اول، سهامدارعمده و صادرکننده اختیار فروش می تواند مابه التفاوت قیمت روز بازار سهام و قیمت اعمال را به دارنده آن حق پرداخت کند، در حالت دوم می تواند ما به ازای آن سهام را پرداخت کند و یا اینکه سهامشان را به قیمت اعمال بازخرید کنند.

            معاون بازار شرکت بورس مهمترین مزیت این ابزار را بیمه کردن سهام ذکر کرد و افزود: مهمترین مزیت این ابزار مصون سازی و ایجاد اطمینان به سهامداران جزء است که هم از بازدهی حداقل برابر سرمایه گذاری در حوزه بازار پول برخوردار شوند و هم از مزایای سهامداری مانند دریافت سود نقدی و شرکت در افزایش سرمایه بهره مند شوند.

            وی مکانیسم معاملاتی آن را ساده توصیف کرد و گفت: روز اول صادر کننده اختیار فروش تبعی، قیمت آپشن را مشخص می کند و در ساعت 12 نماد مربوطه بازگشایی می شود و مردم می توانند تا ساعت 12.30 دقیقه این اختیار فروش را خریدار کنند.

            صحرایی به نقدشوندگی این اوراق اشاره کرد و گفت: این اوراق بازار ثانویه ندارد و تنها صادرکننده این اوراق به یک قیمت ثابتی که بورس مشخص می کند حق فروش دارد، و سهامدار ان حقیقی می توانند نسبت به خرید آن اوراق، اقدام کند.

            وی در خصوص تعیین قیمت این ابزار گفت: قیمت بر اساس نرخ پایانی هر روز سهم توسط بورس مشخص می شود و قیمت اعلامی فروشنده به طور روزانه در سامانه منتشر می شود.
            هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

            نظر

            • rajabnejad
              عضو فعال
              • Jan 2012
              • 4331

              #66
              عرضه اوراق تبعی چادرملو با قیمت 680 تومان



              به گزارش خبرنگار اقتصادی فارس،در حالی بورس اوراق بهادار با هدف اطمینان بخشی به سهامداران جزء و پوشش ریسک از چهارشنبه پیش چهارمین ابزار و محصول قابل معامله را (بعد از سهام، فیوچرز و اوراق بدهی) با شرکت پتروشیمی کرمانشاه آغاز کرد که دومین نوع این ابزار از چهارشنبه جاری با شرکت چادرملو ادامه می یابد.

              به این ترتیب این شرکت بزرگ بورسی با نماد معاملاتی هکچاد 203 با قیمت680 تومان و با مجموع 40 میلیون اوراق وارد این مدار می شود. تاریخ اعمال این اوراق از 21 خرداد 92 با دوره معاملاتی اول شهریور91 تا 13 خرداد 92 بوده و سقف خرید آن 50 هزار اوراق برای هر کد معاملاتی (در صورت خرید بیش از این تعداد مازاد آن در تعهد عرضه کننده نیست) تعیین شده است.

              عرضه کننده این اوراق هلدینگ توسعه صنایع معدنی امید(امیدکو) و کارگزار آن بانک سپه است. پرداخت مابه التفاوت قیمت اعمال و قیمت پایانی سهم پایه به دارنده اختیار فروش تبعی بصورت نقدی یا انتقال سهام با قیمت اعمال از دارنده اختیار فروش تبعی به عرضه کننده از جمله شرایط تسویه تعهدات در تاریخ اعمال تعیین شده است. این در حالی است که این اوراق، معاملات ثانویه نداشته و خریداران حق فروش مجدد این اوراق را ندارند.

              همچنین خریدار نمی تواند بیش از تعداد سهام پایه ای که در اختیار دارد این اوراق را خریداری کند،لذا تعداد اوراق اختیار فروش تبعی معتبر در پایان هر روز معاملاتی حداکثر می تواند معادل دارایی سهامدار در سهم پایه باشد. در صورتی که تعداد اوراق اختیار فروش تبعی تحت مالکیت سهامدار از تعداد سهم پایه تحت مالکیت وی در پایان روز بیشتر شود، اوراق اختیار فروش تبعی مازاد، باطل شده و عرضه کننده تعهدی در قبال آن نخواهد داشت.

              براساس این گزارش،اوراق اختیار فروش تبعی سهام شرکت های بورسی در حالی با شرکت های دیگری چون گل گهر ، کالسیمین ، پتروشیمی پردیس ، بانک سینا و غیره توسعه خواهد یافت که در این ابزار سهامداران شرکت ها می توانند با برخورداری از این اوراق که دارای تاریخ سررسید یا همان تاریخ اعمال بوده، با قیمت مشخص، سهام خود را به نوعی بیمه کرده و با هدف حمایت از قیمت سهام زیر مجموعه های خود اقدام به انتشار اوراق اختیار فروش تبعی کرده و سپس اختیار فروش تعداد مشخصی از سهم را با قیمت مشخص به خریدار واگذار می کنند.

              دراین ابزار نوین فقط سهامداران حقیقی می توانند حضور داشته باشند و خرید گروهی (ددد ) هم مجاز نیست. ساعت معاملات هم از 12 الی 12 و 30 دقیقه و به صورت حراج پیوسته بوده و فقط عرضه کننده مجاز به فروش است. کارمزد کارگزاران خریدار و فروشنده هر کدام 4 دهم درصد بوده و از حق نظارت سازمان و سایر هزینه های معاملاتی معاف است. ارائه درخواست اعمال از سوی سهامدار و از طریق کارگزار وی به بورس حداکثر تا ساعت 13 هر روز خواهد بود
              هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #67
                در بررسی تفاوت اختیار فروش سهام در ایران و سایر نقاط جهان عنوان شد:
                اختیار فروش سهام، راهکاری برای برقراری تعادل قیمتی
                چنانچه این اوراق جایگاه خود را در بازار به دست آورد و بتواند پاسخگویی تقاضای بازار سهام باشد، می تواند از سقوط قیمت ها جلوگیری کند. اما تحقق این امر مشروط به رعایت چند پیش شرط اساسی است، بدین ترتیب که بهتر است در درجه اول با توجه به شرایط کلی بورس در ایران، تنها سهامداران حقیقی و خرد بتوانند از این ابزار استفاده کنند و حقوقی ها وارد اینگونه معاملات نشوند. البته این شرط در بورس سایر نقاط جهان وجود ندارد.
                بازار ابزارهای نوین مالی طی روز پایانی هفته گذشته شاهد ورود ابزارهای جدید برای کنترل و پوشش ریسک سرمایه گذاری در بورس و بیمه کردن سهام بود تا آثار مفید ناشی از استفاده از این ابزار در آینده مشاهده شود.
                محمد حسن جنانی، مدیر عامل سابق شرکت کارگزاری آتی ساز بازار در رابطه با این ابزار و کاربردهای آن در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: ریشه استفاده از این ابزار به برگه اختیار فروش سهام در کشورهای پیشرفته صنعتی و بورس سایر کشورها برمی گردد که با اوراق اختیار فروش سهام منتشر شده در بورس اوراق بهادار تهران تفاوت زیادی دارد.
                وی در بیان تفاوت های اساسی این اوراق در ایران و دیگر نقاط جهان خاطر نشان کرد: این اوراق در سراسر دنیا مورد معامله مکرر قرار می گیرد و می توان در دوره انتشار این اوراق اقدام به خرید و فروش آن کرد.
                حال آنکه در ایران این قابلیت برای آن وجود نداشته و اوراق پس از خریداری توسط سرمایه گذار تا زمان سررسید در بازار مورد معامله قرار نمی گیرد.
                این کارشناس ارشد بازار سرمایه اذعان داشت: البته نوع اروپایی این اوراق تنها در سررسید امکان فروش از سوی سرمایه گذار را دارد، اما نوع آمریکایی آن قبل از سررسید نیز قابلیت معامله را دارا است. از این رو می توان اوراق منتشر شده در بورس تهران را به نوع اروپایی شبیه دانست.
                تفاوت دیگر انتشار این اوراق در ایران و سایر بورس های جهان در این است که در سایر بورس ها هدف اصلی ناشر از انتشار این اوراق کسب انتفاع می باشد. در حالیکه این ابزار در داخل در راستای حمایت از سهام و قیمت ها بوده که این حمایت ها این بار به شکلی متفاوت و در قالب استفاده از این اوراق صورت گرفته است. بطوریکه کسب انتفاع ناشران چندان مطرح نیست. البته نباید از نظر دور داشت که رشد قیمت سهام نیز خود نوعی کسب انتفاع تلقی می شود.
                این استاد دانشگاه دیگر تفاوت را در لزوم در اختیار داشتن سهام آن بنگاه مورد نظر قبل از خرید اوراق اختیار فروش سهم عنوان کرد و یادآور شد: در دیگر بورس ها لزومی ندارد سرمایه گذار قبل از خرید اوراق اختیار فروش خود سهم را در اختیار داشته باشد. بلکه این امکان وجود دارد تا پس از خرید این اوراق بتوان سهم را با قیمت پایین تر خریداری کرد. اما در بورس تهران الزامی است سرمایه گذار حتماً سهام شرکت مورد نظر را در پرتفوی خود داشته باشد و پس از آن اقدام به خرید این اوراق کند.
                دکتر جنانی خاطر نشان کرد: طبق دستورالعمل های استفاده از این ابزار، فروشنده اوراق متعهد می شود تا اوراق را به قیمتی حداقل 20 درصد بالاتر از قیمت فروش آن خریداری کند. اما با توجه به اینکه حدود 0.5 درصد از قیمت سهام در ابتدا بابت ورقه اختیار فروش از سرمایه گذار اخذ می شود می توان به کسب سود حداقل 19 درصدی پس از کسر کارمزد کارگزاری در پایان دوره اطمینان داشت که این رقم در صورت رشد قیمت سهم با بازدهی نامحدود همراه است. چراکه در افزایش قیمت سهام مشخص می تواند سهام خود را در بازار به فروش رسانده و از رشد قیمت ها نیز انتفاع به دست آورد. اما در دیگر بورس ها طبق دستورالعمل ها حدود پنج درصد از قیمت سهام در ابتدا بابت ورقه اختیار فروش از سرمایه گذار اخذ می شود که این مورد نیز از دیگر تفاوت های ابزار اختیار فروش سهام در ایران با سایر بورس های جهان است.
                وی شناخت کافی بازار سرمایه از این اوراق را لازم دانست و عنوان کرد: چنانچه این اوراق جایگاه خود را در بازار به دست آورد و بتواند پاسخگویی تقاضای بازار سهام باشد، می تواند از سقوط قیمت ها جلوگیری کند. اما تحقق این امر مشروط به رعایت چند پیش شرط اساسی است، بدین ترتیب که بهتر است در درجه اول با توجه به شرایط کلی بورس در ایران، تنها سهامداران حقیقی و خرد بتوانند از این ابزار استفاده کنند و حقوقی ها وارد اینگونه معاملات نشوند. البته این شرط در بورس سایر نقاط جهان وجود ندارد، اما در شرایط کنونی توصیه می شود این رویه معاملاتی در ایران صورت گیرد.
                در وهله دوم نیز باید ناشران این اوراق به عرضه تعدادی ورقه اختیار فروش سهام اقدام کنند که صف خرید برای آنها تشکیل نشده و به تقاضای سرمایه گذاران پاسخ داده شود.
                وی افزود: البته بهتر آنکه تعداد شرکت هایی که متقاضی حضور در این طرح هستند، افزایش یابد تا با فرهنگ سازی و اطلاع رسانی لازم، این ابزار به جایگاه واقعی خود برسد.
                این کارشناس ارشد بازار سرمایه تصریح کرد: روی هم رفته به نظر می رسد استفاده از این ابزار نوین در بورس تهران بتواند تا حدودی به حمایت از قیمت سهام شرکت ها بالاتر از ارزش ذاتی آنها کمک کرده و زمینه گذار از موقعیت فعلی را با موفقیت فراهم نماید. منوط به اینکه پیش شرط ها و تمهیدات لازم اتخاذ گردد.
                جنانی در خاتمه سخنان خود تأکید داشت: در بورس تهران با توجه به تفاوت هایی که مطرح شد، محدودیت های قانونی در استفاده از این ابزار وجود دارد، اما این ابزار می تواند با وجود تفاوت های یاد شده و با فراهم آوردن پیش زمینه های لازم، ابزار اختیار معامله را رواج دهد و اگر این محدودیت ها نیز رفع شود، می توان به توسعه بازار ابزارهای نوین مالی و نیز جلوگیری از افت قیمت ها در شرایط نامساعد بورس دست یافت.



                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • نیکا
                  ستاره‌دار (۲)
                  • Nov 2011
                  • 2111

                  #68
                  قیمت اختیار تا 100 ریال رسید ومیانگین 51 شد . وقتی فروشنده فقط یک نفراست چرا کاهش قیمت ؟؟ وقتی تقاضا زیاداست فروشنده براحتی قیمت رابالا میبرد ؟ نوسان
                  قیمت برای چیست و چه کسی ذینفع است ؟ شاید وقتی تمام شد خرید فروش ان ازاد شود !!!!!

                  نظر

                  • بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

                    #69
                    امتیاز دوسویه اوراق اختیار فروش تبعی برای سهامداران

                    سنا- عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: اختیار فروش تبعی یکی از بهترین ابزارهایی است که در سالهای اخیر وارد بازار سرمایه شده است.

                    محمد حسننژاد، با اشاره به اینکه ورود اختیار فروش تبعی به جمع ابزارهای معاملاتی بورس، برخی نگرانیهای موجود در بازار سرمایه را از بین میبرد، خاطرنشان کرد: بر اساس سازوکارهای این ابزار جدید علاوه بر اینکه سهامداران عمده به تامین مالی میپردازند، سرمایهگذاران خرد هم با خیالی آسوده نسبت به خرید و فروش سهام اقدام میکنند.
                    وي اظهار داشت: سهامداران خرد با در دست داشتن اختیار فروش، در زمان افت قیمت به فروش هیجانی سهم اقدام نمیکنند، همچنین سهامدار عمده هم مجبور نمیشود تا در زمان افت قیمت به حمایت از سهم بپردازد.
                    حسننژاد با تاکید بر اینکه برای سهامی که دارای شرایط خاص در بازار باشند، اختیار فروش تبعی منتشر میشود، گفت: سهامدار عمده با واگذاری اوراق اختیار فروش تبعی، از یکسو خرید سهام با سود حداقل معادل با سود اوراق مشارکت را در آینده تضمین و خاطر سهامداران خرد را از بابت افت ارزش سهامشان آسوده میکند، از سوی دیگر پولی را که از سهامدار خرد دریافت کرده میتواند در بازار پول و در قالب اوراق مشارکت سرمایهگذاری کند تا علاوه بر تضمین سرمایه اولیه، بتواند سود وعده داده شده به سهامداران را پرداخت کند.
                    وی با اشاره به اینکه ابزار اختیار فروش تبعی تقاضا را برای سهم بالا میبرد، تصریح کرد: این موضوع باعث می شود عرضه سهام کاهش یابد، چرا که در اغلب موارد قیمت سهام بالا رفته و دیگر دارنده اختیار فروش به جای واگذاری اوراق به سهامدار عمده ترجیح میدهد این سهم را در بازار عرضه کند.
                    نماینده مجلس نهم با تاکید بر تفاوت اوراق مشارکت و اوراق اختیار فروش تبعی اظهار داشت: این اوراق جذابتر از اوراق مشارکت است، چراکه اوراق مشارکت سود قطعی میدهد، اما سهامدار با در اختیار داشتن اوراق اختیار فروش تبعی، حداقل سودی معادل سود اوراق مشارکت را به دست میآورد، در حالی که امکان دریافت سودهای بیشتر ناشی از افزایش قیمت سهام را هم دارد.

                    The greater the risk ، The greater the reward

                    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                    نظر

                    • نیکا
                      ستاره‌دار (۲)
                      • Nov 2011
                      • 2111

                      #70
                      در اصل توسط نیکا پست شده است View Post
                      قیمت اختیار تا 100 ریال رسید ومیانگین 51 شد . وقتی فروشنده فقط یک نفراست چرا کاهش قیمت ؟؟ وقتی تقاضا زیاداست فروشنده براحتی قیمت رابالا میبرد ؟ نوسان
                      قیمت برای چیست و چه کسی ذینفع است ؟ شاید وقتی تمام شد خرید فروش ان ازاد شود !!!!!
                      سلام جناب بابک 52 . ایا نظری در مطالب بالا دارید ؟

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #71
                        با انتشار اوراق فروش تبعي
                        هزينه سهامداران عمده براي حمايت از سهم كاهش مييابد

                        سنا- كاهش هزينه سهامداران عمده براي حمايت از سهام مهم ترين مزيت اوراق اختيار فروش تبعي براي سهامداران عمده است كه در هفته هاي آينده براي اين دسته از سهامداران مشخص خواهد شد.
                        مدير نظارت بر بورسها و بازارهاي سازمان بورس با اشاره به گذشت يك هفته از ورود ابزار جديد مالي به بازار سرمايه اظهار كرد: پيش از ورود اين ابزار جديد مالي به بازار سرمايه، سهامداران عمده در زمان افت قيمت سهامشان ناچار به خريد سهام و افزايش درصد سهامشان در بازار ميشدند.


                        محمودرضا خواجهنصيري افزود: با ورود اين ابزار جديد مالي به بازار سرمايه ديگر سهامداران عمده براي حمايت از سهم نيازي به افزايش درصد سهامداري خود ندارند، بلكه با انتشار اين اوراق ميتوانند ريسك سرمايهگذاري را پوشش داده و در عين حال هم از سهامشان حمايت كنند.
                        وي در ادامه با اشاره به آمار فروش اوراق اختيار فروش تبعي اظهار كرد: همانطور كه آمارها نشان ميدهد، طيف گستردهاي از سرمايهگذاران به سمت اوراق اختيار فروش تبعي حركت كردهاند، بهطوريكه تقاضا براي اين اوراق بر عرضه آن پيشي گرفته است.مدير نظارت بر بورسها و بازارهاي سازمان بورس با اشاره به اينكه انتشار هر خبري از عرضه اوراق اختيار فروش تبعي براي سرمايهگذاران بازار سرمايه مثبت ارزيابي ميشود، تصريح كرد: هر كدام از سهامداران عمده كه خبر انتشار اوراق اختيار فروش تبعي را اعلام ميكنند، جو مثبتي براي سهامشان در بازار به وجود مي آيد چراكه انتشار اين اوراق به معني اعتقاد سهامداران عمده بر پتانسيل سهام در بازار است.
                        خواجهنصيري با بيان اينكه اين ابزار جديد به رفع نگرانيها در تالار شيشهاي كمك كرده است، تصريح كرد: سهامداران عمدهاي كه از آينده سهامشان در بازار اطمينان دارند، نسبت به انتشار اين اوراق اقدام ميكنند.وي با تاكيد بر اينكه ورود اوراق اختيار تبعي به بازار سرمايه راهي براي حمايت تكنيكي از بورس محسوب مي شود، خاطرنشان كرد: با اين روش حمايتي از بازار سرمايه، سهامداران عمده بدون اينكه هزينه زيادي انجام دهند از سهامشان حمايت ميكنند.خواجهنصيري با تاكيد بر اينكه اوراق اختيار فروش تبعي ابزاري براي حمايت از سهام محسوب مي شود، گفت: سهامداراني كه اين اوراق را خريداري ميكنند نسبت به تثبيت قيمت سهامشان در بازار سرمايه مطمئن ميشوند؛ اتفاقي كه در مورد سهام پتروشيمي كرمانشاه روي داد و باعث شد قيمت سهام اين شركت در بازار سرمايه تثبيت شود.
                        وي با بيان اينكه سرمايهگذاران از پوشش ريسك سرمايهگذاري خود در بازار سرمايه با ورود اين ابزار جديد مالي مطمئن ميشوند، ابراز داشت: آنچه بازار سرمايه به آن نياز داشت، افزايش اطمينان سهامداران بود و آنچه سهامداران به آن نياز داشتند ابزاري براي پوشش ريسك بود كه با ورود اين ابزار جديد مالي اين دو نياز بازار برطرف شد.مدير نظارت بر بورسها و بازارهاي سازمان بورس با اشاره به اينكه امكان معامله اين اوراق در بازار سرمايه وجود ندارد، گفت: در دستورالعمل اوراق اختيار فروش تبعي معامله مجدد اوراق در تالار شيشهاي ديده نشده است.
                        معامله 500 هزار برگه اختيار فروش تبعي چادرملو
                        ديروز 500 هزار برگه اختيار فروش تبعي سهام صنعتي چادرملو به ارزش 31 ميليون ريال در بورس تهران خريداري شد.
                        معاون بازار شركت بورس با بيان مطلب بالا گفت: عرضه اوراق اختيار فروش تبعي سهام شركت صنعتي چادرملو در نماد «هكچاد203» در بورس اوراق بهادار تهران آغاز شد.
                        علي صحرايي با اشاره به اينكه روز چهارشنبه 500 هزار برگه از اين اوراق با ارزش 31 ميليون ريال در بورس معامله شده است، خاطرنشان كرد: اين اوراق با شرايط اعمال قيمت 6800 ريال و با تاريخ اعمال 21 خرداد 92 با سقف خريد 50 هزار اختيار فروش براي هر كد معاملاتي عرضه شد.
                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #72
                          از سوي دو كارشناس بازار سرمايه
                          مزايا و معايب اوراق اختيار فروش تبعي تشريح شد

                          سنا- نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: مدیریت و پوشش ریسک مهمترین مزیت ورود اوراق اختیار فروش تبعی به بازار سرمایه است.

                          محمدرضا پورابراهیمی با تاکید بر اینکه ورود این ابزار جدید معاملاتی به بورس نگرانی سرمایهگذاران را کاهش میدهد، تصریح کرد: بر این اساس سهامداران بازار سرمایه دیگر با نوسانات کوچک در بورس برای فروش سهامشان عجله نمیکنند.وی با تاکید بر اینکه کاهش قیمت سهام دیگر موضوعی برای نگرانی سهامداران نیست، خاطرنشان کرد: از این پس سهامداران با کاهش قیمت سهام این اطمینان را دارند که سهامشان را با قیمت توافقی در زمان تعیین شده توسط سهامدار عمده به فروش میرسانند.
                          نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر افزایش حجم معاملات در بازار سرمایه با ورود این ابزار جدید به تالار شیشهای اظهار كرد: سرمایهگذاران در بازار سرمایه ذائقههای گوناگونی برای استفاده از ابزارهای مالی دارند و این ابزار جدید هم می تواند پاسخگوی نیاز بخشی از سهامداران در تالار شیشهای باشد.عضو شورای عالی بورس سابقه استفاده از این ابزار مالی را در دیگر کشورهای دنیا مدنظر قرار داد و خاطرنشان کرد: این ابزار مالی بر اساس یکی از ابزارهای مالی در دنیا طراحی شده است، اما از نظر کارکردی دارای تفاوت با آن ابزارهاست.وی خاطرنشان کرد: مدیریت و پوشش ریسک مهمترین مزیت ورود این ابزار جدید مالی به بازار سرمایه است.
                          اين كارشناس بازار سرمايه بهبود شرایط بازار را طی روزهای اخیر مد نظر قرار داد و گفت: یکی از مهمترین دلایل این اتفاق، ورود این ابزار جدید به بازار سرمایه است به طوریکه دوباره اعتماد سرمایهگذاران به این بازار افزایش یافته است.
                          پيشنهاد افزايش سقف خرید اوراق اختيار فروش تبعي
                          يك كارگزار بورس اوراق بهادار تهران، در گفتوگو با ايسنا، در مورد تاثير به كارگيري ابزار جديد اوراق فروش تبعي سهام در بورس تهران گفت: اين ابزار به سرمايهگذاران اطمينان ميدهد كه سهم از بازدهي 20 درصدي برخوردار است و اين تعهد از سوي سهامدار عمده اجرايي ميشود.
                          وي افزود: حداقل بازدهي 20 درصدي در بازار سرمايه اين مزيت را دارد كه اگر قيمت سهم افزايش يابد، لازم نيست تعهد سهامدار عمده اجرايي شود زيرا خريدار ميتواند سهم را در بازار سرمايه به فروش برساند در حالي كه اين كار در سيستم بانكي عملي نيست. وي اظهار كرد: بنابراين تفاوت اساسي بازار پول و سرمايه اين است كه در بازار پول فقط بازدهي 20 درصدي وجود دارد ولي در بازار سرمايه علاوه بر بازدهي 20 درصدي، فرد از مزيت دارا بودن سهم در بورس و فروش آن در صورت افزايش قيمت برخوردار ميشود.
                          به گفته اين فعال بازار سرمايه، حداقل بازدهي 20 درصدي اين ابزار باعث ميشود كه افراد علاقمند شده و سهام خريداري كنند و سرمايه خود را در بازار سرمايه بيمه كنند.
                          وي ادامه داد: اين موضوع مردم را تشويق ميكند كه به بازار سرمايه اعتماد داشته باشند و سهم خريداري كنند و از حداقل بازدهي 20 درصدي تضمين شده برخوردار شوند.
                          اين كارگزار بورس تهران خاطرنشان كرد: با مرور زمان تعداد شركتهاي استفادهكننده از اين ابزار افزايش يافته و حجم معاملات بورس اضافه ميشود. وي يكي از ايرادهاي اوراق اختيار فروش تبعي سهام را مورد توجه قرار داد و گفت: يكي از ايرادهاي كوچك اين ابزار محدود كردن آن به 50 هزار سهم است يعني سقف خرید اين اوراق برای هر کد معاملاتی حقیقی 50 هزار اختیار فروش است كه اين ميزان بايد افزايش پيدا كند. وي تاكيد كرد: در اين راستا بايد بازار سرمايه مورد مطالعه قرار گيرد و حد متوسط هر سهم بررسي شود و ميزاني تعيين شود كه افراد علاقهمند شوند اين در حالي است كه تعهد 50 هزار سهم توسط سهامدارعمده قابل توجه نيست. وي با بيان اينكه شركتهاي سرمايهگذاري بزرگ و افراد حقوقي به اين ابزار نيازي ندارند، توضيح داد: حقوقيها كارشناس دارند و تشخيص ميدهند كه كدام سهم مطلوب است ولي اشخاص حقيقي كه اطلاعاتي ندارند و نميتوانند به تجزيه و تحليل بپردازند، نياز به كمك و تضمين دارند.
                          به گفته اين فعال بازار سرمايه، استفاده از اين ابزار به اشخاص حقيقي كمك ميكند كه به بازار سرمايه علاقهمند شوند.

                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #73
                            اختيار فروش؛ ابزاري براي مديريت ريسک

                            خبرگزاري موج - معاون سازمان بورس گفت: اختيار فروش تبعي با هدف اوليه اطمينان بخشي به بازار سرمايه فعاليت خود را در تالار شيشه اي آغاز کرده است.

                            به گزارش خبرگزاري موج، معاون اجرايي سازمان بورس با اشاره به ورود ابزار جديدي براي مديريت ريسک در بازار سرمايه اظهار داشت: برخلاف تصور اهالي بازار که اختيار فروش تبعي را راهي براي تامين مالي سهامداران عمده مي دانند بايد گفت که اين ابزار با هدف اوليه اطمينان بخشي به بازار فعاليت خود را در تالار شيشه اي آغاز کرده است.
                            دکتر علي سعيدي با اشاره به اينکه ابزارهاي مالي به دو دسته تقسيم مي شوند، خاطر نشان کرد: يک دسته از ابزارهاي مالي، ابزارهايي هستند که با هدف تامين مالي مورد استفاده قرار ميگيرند که از آن جمله مي توان به اوراق اجاره اشاره کرد و گروه دوم ابزارهاي پوشش ريسک هستند.
                            معاون اجرايي سازمان بورس با تاکيد بر اينکه کارکرد قرارداد آتي و اختيار معامله، مديريت ريسک در بازار سرمايه است، ابراز داشت: بنابراين نميتوان گفت هدف نخست از ورود اين ابزار مالي به بازار سرمايه تامين مالي است.
                            وي درباره نحوه معاملات اين ابزار جديد در بازار سرمايه گفت: فرض کنيد سهمي را به مبلغ 220 تومان خريداري کرده ايد اما به دليل شرايط بازار سرمايه، شايعات حواشي بازار و نگرانيهايي که سهامداران به دليل کاهش قيمت سهم دارند، پيش بيني ميکنند که قيمت سهام روند نزولي پيدا مي کند.
                            سعيدي افزود: با وجود چنين نگاهي در تالار شيشه اي عرضه بر تقاضا پيشي گرفته و همين موضوع کاهش قيمت سهم را در جو رواني به همراه مي آورد. ممکن است اولين مرحله کاهش قيمت متناسب با شرايط شرکت باشد مثلاً کاهش تا 200 تومان (بر اساس تحليل بنيادي)، ولي مرحله دوم به علت عوامل احساسي رخ ميدهد که به علت عرضه بالا ناشي از نگراني، قيمت سهم به 170 تومان ميرسد. در حالي که اگر ابزار مديريت ريسک مثل اختيار فروش تبعي موجود باشد، کاهش قيمت همان مرحله اول رخ ميدهد و کاهش قيمت دومين مرحله روي نخواهد داد.
                            معاون سازمان بورس خاطرنشان کرد: کاهش قيمت سهام اين شرکت در شرايطي روي مي دهد که سهامدار با اطميناني که از ارزش سهام و پتانسيل هاي آن دارد اختيار فروش تبعي را براي مدت زمان مشخصي در آينده نگهداري ميکنند.
                            سعيدي اظهار داشت: در چنين شرايطي و با وجود ابزار اختيار فروش تبعي سهامداران خرد در زمان افت قيمت، سهامشان را نميفروشند چراکه در زمان سررسيد ميتواند سهامش را با قيمت بالاتر بفروشد.
                            عضو هيات مديره سازمان بورس خاطرنشان کرد: با اين اتفاق علاوه بر ايجاد اطمينان بين سرمايهگذاران، نگراني بابت کاهش قيمت سهام از بين ميرود و قيمتها به محدوده واقعي خود نزديک مي شوند. به بيان ديگر نوسانات قيمت ناشي از تحليل حرفهاي روي ميدهد و تأثير عوامل احساسي کاهش مييابد.
                            معاون سازمان بورس در پاسخ به سئوالي در خصوص قابل معامله بودن اوراق اختيار فروش تبعي در بازار سرمايه به دليل بازگشايي نماد خاص در تالار شيشه اي گفت: امکان معامله اين اوراق وجود ندارد و عملاً اين ابزار براي سرمايهگذاراني است که تا سررسيد اختيار تبعي، مالک سهام باشند، يا اينکه زماني سهم را خواهند فروخت که افزايش قيمت سهم بيش از قيمت خريد به علاوه هزينه خريد اختيار تبعي باشد يا فرصت سرمايهگذاري مناسبتري داشته باشند.
                            وي در پاسخ به سئوالي مبني بر اينکه در چنين شرايطي آيا ريسک هم به سرمايهگذاران تحميل مي شود يا اينکه سهامداران در هر شرايطي سود ميکنند تصريح کرد: در صورتيکه در اختيار فروش، قيمت بازار سهام بيشتر از قيمت توافقي باشد به دليل اينکه سهامدار پولي را بابت خريد اوراق پرداخت کرده است زيان محدودي را تجربه ميکند به همين دليل صحبت از مديريت ريسک است.
                            معاون سازمان بورس با اشاره به امکان تامين مالي براي سهامداران عمده از محل اوراق اختيار فروش اظهار داشت: درآمد حاصل از واگذاري اختيار فروش تبعي براي ناشر وجوهي ايجاد ميکند که در زمان خروج دارنده آن قابل پرداخت نيست. بنابراين در مقابل ريسکي که ناشر ميپذيرد، درآمدي نيز کسب ميکند که بر آن اساس قيمت اختيار که درصدي از قيمت جاري سهم در زمان انتشار اختيار است، تعيين ميشود.
                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #74
                              نكاتي درباره قيمت گذاري اوراق اختيار فروش تبعي

                              احمد پويانفر *
                              چندي پيش براي اولين بار ابزار مالي جديدي تحت عنوان اختيار فروش در بازار سرمايه كشور مورد معامله قرار گرفت. معرفي اين ابزار را در كنار قراردادهاي آتي و صكوك ميتوان جزو بزرگترين تحولات در دوره مديريت فعلي در بازار سرمايه كشور قلمداد كرد.


                              در اين نوشتار در جهت حمايت از گسترش اين ابزار در بازار سرمايه كشور، به بررسي مهمترين پارامتر اين ابزار، يعني قيمت معاملاتي آن، ميپردازيم. هدف از تحليل ارائه شده اصلاح نگرش دستاندركاران بازار نسبت به اين ابزار ميباشد تا اينكه در بلندمدت بتوان از ماندگاري و كاركرد درست اين ابزار در كشور اطمينان حاصل كرد. با توجه به مدلهاي رايج قيمتگذاري اختيار معامله، قيمت اختيار فروش هر ورقه سهام شركت پتروشيمي كرمانشاه 5/28 تومان برآورد ميشود. به اين ترتيب فروش اختيار فروش اين سهم به قيمت 5/2 تومان، يك فرصت آربيتراژ 5/29 توماني به ازاي هر ورقه اختيار فروش ايجاد خواهد كرد. به اين معني كه ميتوان با اتخاذ استراتژي مناسب بدون پذيرش هرگونه ريسكي و همچنين بدون درگير نمودن سرمايه، سود رايگان به دست آورد. چنانچه نرخ بدون ريسك 20درصد، نوسان سالانه قيمت سهم 30درصد (نوسان تاريخي يك سال گذشته بيش از 50درصد بوده است)، قيمت اعمال 480 تومان، قيمت جاري 414 تومان و سررسيد اختيار 9 ماهه باشد، قيمت هر ورقه اختيار فروش بايد 5/28 تومان تعيين شود. اين قيمتي است كه باعث ميشود در بازار، فرصت آربيتراژ ايجاد نشود. از آنجا كه در دستورالعمل بورس تنها ميتوان به ميزاني برابر با دارايي پايه اختيار فروش خريداري نمود، اين محدوديت در برخي موارد مانع استفاده از شرايط آربيتراژ به صورت كامل خواهد شد و ليكن همچنان ميتوان به صورت ناقص آربيتراژ نمود. براي نمايش فرصت آربيتراژ، استراتژي زير را در زمان صفر (حال) نظر بگيريد. در زمان صفر، اقدام به خريد يك اختيار فروش به قيمت 5/2 تومان و خريد يك سهم ميكنيم. از سوي ديگر اقدام به دريافت وام با نرخ 20درصد به مبلغ 5/416 تومان به سررسيد 9 ماهه مينماييم (بهجاي دريافت وام ميتوان اوراق مشاركت 20درصد را فروخت). سود پرتفوليوي فوق هم در زمان تشكيل برابر صفر تومان خواهد بود (در واقع يك جابهجايي در تركيب پرتفوليو ايجاد شده است).

                              حال ببينيم در سررسيد، عايدي استراتژي فوق چگونه خواهد بود. جهت سهولت نتيجه گيري، تنها دو حالت خوب و بد بازار را درنظر ميگيريم. در حالت خوب فرض بر اين است كه قيمت سهم 537 تومان و در حالت بد قيمت سهم 330 تومان شود (قيمتهاي فوق با توجه به نوسان 30درصد و مدل دوجملهاي قيمتگذاري اختيار به دست آمده است. ميتوان با افزايش تعداد گامها قيمتهاي بيشماري را فرض نمود. در حالت واقعي تر بايد توزيع قيمت سهم را در سررسيد به دست آورد كه خللي در نتيجه گيري ارائه شده ايجاد نخواهد كرد).

                              در سررسيد، اوراق (سهام و اختيار) را فروخته و وام را تسويه مينماييم. چنانچه شرايط بازار بد باشد، اختيار را اعمال و سهم را ميفروشيم و به ترتيب دو عايدي 150 توماني(تفاضل قيمت اعمال با قيمت سهم) و 330 توماني را به دست ميآوريم. در صورتي كه بازار خوب باشد اختيار را اعمال نكرده و سهم را ميفروشيم و عايدي آن برابر 537 تومان خواهد بود. در هر دو حالت بدهي ما همراه با بهره 479 تومان ميباشد ( 5/416 تومان اصل به علاوه 5/62 تومان بهره). ملاحظه ميشود كه در سررسيد در صورت افزايش قيمت، عايدي سرمايه گذار 58 تومان و در صورت كاهش قيمت سهام، عايدي استراتژي يك تومان خواهد بود. ملاحظه ميشود كه در هر دو صورت استراتژي سودي بين يك تا 58 تومان و به طور متوسط 5/29 تومان ايجاد خواهد كرد. براي اينكه اين پول بدون دليل نصيب سرمايه گذار نشود، بايد قيمت اختيار 5/28 تومان باشد. مجددا استراتژي را با قيمت اختيار 5/28 تومان تشكيل ميدهيم.


                              در جدول زير مقدار سود يا زيان حاصل از پياده سازي استراتژي فوق با قيمت اختيار فروش 5/28 تومان در شرايط قبلي بازار نمايش داده شده است.

                              ملاحظه ميشود كه با قيمت 28/5 تومان در هر دو شرايط بازار، عايدي استراتژي به صورت متوسط صفر خواهد بود (مغايرتها به دليل خطاي گرد كردن است). قيمت تعادلي فوق را ميتوان با استفاده از مدل بلك- شولز يا درختي بهدست آورد. در مثال فوق شرايطي كه قيمت اختيار ارزان تعيين شده بود مورد تحليل قرار گرفت و چنانچه قيمت اختيار گران تعيين شود مجددا ميتوان با اتخاذ استراتژي مناسب آربيتراژ كرد.
                              * مدير عامل آيكو (شركت مشاور سرمايهگذاري ارزش پرداز آريان)
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

                                #75
                                بکارگیری ابزار بیمهکننده سهام دلیل مثبتشدن بورس/تغییراتی در ابزار جدیداعمال نمیشود


                                معاون شرکت به استقبال سهامداران از ابزار مصون ساز یا بیمه کننده سهام اشاره کرد و از افزایش شرکتهای عرضه کننده اوراق اختیار فروش تبعی خبر داد.


                                علی صحرایی ـ معاون شرکت بورس اوراق بهادار تهران ـ در گفتوگو با خبرنگار بورس خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در خصوص تاثیر به کارگیری اوراق اختیار فروش تبعی در بورس گفت: هدف ما از به کارگیری ابراز جدید این است که سهامداران جزء را پوشش ریسک دهیم تا آنها نگرانی نداشته باشند و بازدهی حداقل معادل بازدهی سپرده های بانکی و اوراق مشارکت را کسب کنند.


                                وی افزود: لذا اوراق فروش تبعی یک ابزار اطمینانبخش به بازار است تا سرمایهگذاران نگران نباشند و بدانند که سرمایهگذاری آنها مورد حمایت از بازار قرار میگیرد.


                                معاون شرکت بورس ادامه داد: درست است که این ابزار با 2 نماد آغاز شده است، ولی پیام روشنی را به سرمایهگذاران داده است که در بورس سرمایهگذاری کنند.


                                وی با بیان اینکه به کارگیری ابزار مصون ساز یا بیمهکننده سهام در بورس باعث استقلال سهامداران و افزایش درصد اطمینانبخشی شده است، عنوان کرد: در حال حاضر مذاکرات با سایر شرکت ها در حال انجام است و قرار است تعداد شرکتهای عرضهکنندهی این اوراق به تدریج افزایش یابد.


                                صحرایی با بیان اینکه بورس محدودیتی برای افزایش تعداد شرکتهای عرضهکنندهی اوراق ندارد،اعلام کرد: بخش عمدهی مثبتشدن بورس در روزهای اخیر به دلیل به کارگیری این ابزار جدید در بورس تهران است.


                                وی در مورد تغییرات احتمالی در اوراق اختیار فروش تبعی گفت: فعلا تغییراتی در این ابزار اعمال نمیشود، اما اگر ضروری باشد، در میزان تعیین سقف یا موارد دیگر تغییراتی در نظر گرفته میشود.


                                به گزارش ایسنا، دستورالعمل عرضه اوراق اختیار فروش تبعی برای سهام شرکتهای پذیرفته شده در بورس توسط هیات مدیره سازمان بورس و در راستای پوشش ریسک و حمایت از سرمایه گذاران در روز 16 مرداد تصویب شد و از روز 25 مرداد ماه با عرضه اوراق اختیار فروش تبعی سهام شرکت پتروشیمی کرمانشاه رسما آغاز به کار کرد.


                                در حال حاضر شرکتهای چادرملو و گل گهر به همراه پتروشیمی کرمانشاه اقدام به انتشار این اوراق در بورس تهران می کنند.
                                The greater the risk ، The greater the reward

                                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                                نظر

                                در حال کار...
                                X