اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • amirabbas2011
    عضو فعال
    • Nov 2013
    • 651

    #26791
    پاسخ : اخبار

    جنگ دولت دهم و يازدهم عامل افت شاخص‌هاي بورس است؟



    دستکاري شاخص بورس35 ميليون ايراني را به خاک سياه نشاند




    افت شاخص‌هاي بورس تهران در روزهاي اخير نگراني‌هاي زيادي را در جامعه ايجاد کرده است. بر اساس آمارهاي موجود هفت ميليون سهامدار جزء در بازار بورس تهران حضور دارند که افت ارزش سهام، بيشترين لطمه را به آنها وارد مي‌کند. اين در حالي است که تاکنون مسئولان به جز وعده کنترل بازار بورس هيچ اقدام عملي براي جلوگيري از زيان افراد انجام نداده و شاخص‌ها همچنان در حال افت هستند.







    اقتصاد ایران آنلاین: در روزهاي اخير بازار بورس در ايران دچار افتي بي‌سابقه شده است. بازاري که حتي در زمان آغاز تحريم‌هاي همه جانبه عليه کشور شاخص‌هايش روندي صعودي طي مي‌کرد -به نحوي که در نهايت نام ايران را از ليست بورس جهاني حذف کرد-، امروز بدون اينکه اتفاق ناخوشايندي در کشور رخ داده باشد، روندي نزولي طي مي‌کند. بورس تهران به‌رغم کاهش سياست‌هاي تحريمي عليه ايران، طي 10 روز گذشته در حال سقوط بوده و اين افت، سرمايه‌گذاران خرد را به شدت نگران کرده است.


    تکذيب افت 50 درصدي ارزش سهام


    در حالي که روند افت ارزش سهام در روزهاي آتي بسيار نگران‌کننده بوده و حتي زمينه تجمع سهامداران خرد در مقابل سازمان بورس تهران و کرج را ايجاد کرده، مدير امور بورس و بازارهاي سازمان بورس با تکذيب خبر افت 30 تا 50 درصدي ارزش سهام در يک ماه، مي‌گويد: به اعتقاد من برخي اشخاص در بيان زيان خود بزرگنمايي مي‌کنند. زيرا شاخص بورس در اين مدت تنها 10‌درصد افت کرده و در برخي از صنايع اين افت به 20‌درصد هم رسيده است. لذا من به هيچ عنوان زيان‌هاي 50 درصدي سهامداران را قبول ندارم و آمار و ارقام نشان مي‌دهد زيان‌ها بسيار کمتر از اين ميزان بوده است..............

    خواجه نصيري از اشتياق سهامداران خرد براي حضور در بازار سرمايه و ادامه خريد و فروش سهام خبر مي‌دهد.
    وي مدعي است: سازمان بورس هيچ سهامي را در صف فروش نگه نداشته و سهام افراد حقيقي در کمتر از دو روز به فروش رفته است.............


    جنگ دولت دهم و يازدهم و افت شاخص‌هاي بورس


    به‌رغم اظهارات مسئولان بورس درباره سهولت در تبديل سهام به پول نقد، روز چهارشنبه 24 بهمن ماه 14 شرکتي که که قرار است نمادشان از اول اسفند ماه از بازار پايه به بازار توافقي انتقال يابد، در مقابل سازمان بورس تجمع کردند. اين شرکت‌ها نسبت به ادامه افت قيمت سهام اعتراض داشتند.



    تجمع‌کنندگان در نامه‌اي که به مقام معظم رهبري نوشته‌اند، مدعي شدند: مسئولان سازمان بورس با تبليغات فراوان در رسانه‌هاي ديداري و شنيداري و سايت‌هاي اينترنتي، حدود هفت ميليون سهامدار جزء را به سمت بازار بورس کشانده‌اند.


    آنها در نامه خود ادامه مي‌دهند: «دولت محترم و سازمان خصوصي‌سازي با فروختن و عرضه بي‌تدبير سهام زياد به افراد، آنها را در باتلاقي به نام بازار سرمايه تنها گذاشته و گرفتار نمايد و هيچ حمايتي از سهام‌هاي عرضه شده که بعضا هم زيانده هستند، ننمايند و افراد با حسرت و غم و اندوه فراوان شاهد افت ارزش سهام عرضه شده و ذوب سرمايه‌هايشان باشند و هيچ کاري هم براي نجات سرمايه‌هايشان از دستشان بر نيايد.»


    در نامه ارسال شده به بيت رهبري، امضاکنندگان مدعي‌اند: اوضاع آشفته بازار بورس ناشي از طوفان و جنگ قدرت و ثروتي است که بين دو قطب ثروتمند دولت قبل و کنوني، براي رسيدن به اهدافشان ايجاد شده است.

    افت ناگهاني شاخص‌ها در بورس زندگي هفت ميليون سرمايه‌گذار خرد اين بازار را تحت تاثير قرار داده است. هفت ميليون سرمايه‌گذاري که اگر متوسط افراد خانواده آنها را 5 نفر در نظر بگيريم، 35 ميليون ايراني را شامل مي‌شود. در واقع نوسانات بازار بورس نيمي از جمعيت کشور را درگير خود کرده است. اگرچه مسئولان امر وعده داده‌اند که به‌زودي با جذب سرمايه از طريق سرمايه‌گذاران حقيقي زمينه جلوگيري از افت شاخص‌ها را فراهم مي‌کنند اما سرمايه‌گذاران خرد همچنان با چشماني نگران وضعيت بازار بورس را پيگيري مي‌کنند. امروز به جاي پول رايج کشور، کاغذهايي در دستان 35 ميليون ايراني قرار دارد که هيچ ارزشي ندارند. اگر اين کاغذها در بورس بوسيله سرمايه‌گذاران حقيقي خريداري نشود، ميلياردها تومان پول مردم، دود شده و به هوا رفته است.

    نظر

    • majid664
      ستاره‌دار (۴)
      • Oct 2011
      • 1052

      #26792
      پاسخ : اخبار

      مثلا با این طرح امروز دارن از بورس حمایت میکنن!
      خدا نشست فردا بعد از ظهر با وزیر اقتصاد رو بخیر کنه!=))
      آن ها که به گوششان بیش از چشمشان اعتماد میکنند یک چیز بزرگ را از دست میدهند و آنهم حقیقت است.
      وقتی خودت را هم صدا با اکثریت دیدی، وقت آن است که بنشینی و عمیقا فکر کنی.

      نظر

      • K.S
        عضو عادی
        • Jan 2014
        • 113

        #26793
        پاسخ : اخبار

        وقتی یه مشت بیسواد راس کار باشن بهتر از این نمیشه . اومدن ابروش رو درست کنن زدن چشمش رو هم کور کردن ، ما نخوایم این مردک اظهار نظر نکنه باید کی رو ببینیم ؟ آخه یکی نیست بهش بگه تو لال شو و باقی مدیران هم فاز منفی نیان تا بازار تعادل خودش رو پیدا کنه . دستوری و مهندسی شده با اون طرح های احمقانه بازار رو منفی کردین و حالا با این طرح احمقانه جدید میخواین بازار رو مثبت کنین . بازاری که با حرف های شما مثبت و منفی بشه بازار نیست .

        نظر

        • afsh
          عضو فعال
          • Sep 2013
          • 319

          #26794
          پاسخ : اخبار

          رییس سازمان بورس خبر داد
          اقدامات ویژه برای صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران به ویژه سهامداران خرد/عصر شنبه نشست مسئولان و فعالان بازار سرمایه با وزیر اقتصاد
          رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از اقدامات ویژه برای صیانت از حقوق سرمایه‌گذاران، به ویژه سهامداران خرد بورسی خبر داد.
          این بی وجدان تازه از خواب بیدار شده، هنوز یادم نرفته که تو مصاحبه شبکه دو سیما گفت: که برای این تقاضاها برنامه داریم و این برنامه، به خاک نشاندن سرمایه گذار هاست و اما از وزیر اقتصاد براتون بگم، وزیری که یک ماه و نیم ندونه تو بازار سرمایه اش سهامداران حقیقی اش روز به روز دارند خرد می شوند، می توان به او گفت وزیر؟
          کار ساده و درست، بهتر از کار پیچیده و نادرست

          نظر

          • metitondar
            عضو فعال
            • Sep 2012
            • 443

            #26795
            پاسخ : اخبار

            یک کارشناس بورس تشریح کرد

            چهار عامل اصلی کاهش شاخص بورس

            چهار اقدام نسنجیده در ۲ ماه گذشته موجب کاهش شاخص بورس شد.



            نظر

            • afsh
              عضو فعال
              • Sep 2013
              • 319

              #26796
              پاسخ : اخبار

              یک شیوه دزدی جدید در راه است

              اجرای ضوابط معاملاتی جدید در راستای صیانت از حقوق سهامداران خرد، از فردا


              چرا برای قروش در کف تکلیف تعین می کنند، اگر راست می گفتند فروش در محدوده یک تا منفی یک را اعمال کنند و اصلاً چرا فروش در منفی ، مگر نمی خواهند حمایت کنند؟ فروش در منفی را ممنوع می کردند. آقایان چپاولگر ، پول مردم را چاپیدند و با کمال وقاحت برای آن مانده ناچیز هم تعیین تکلیف می کنند بابا رو که نیست سنگ پای .... رو هم رو سفید کردند
              کار ساده و درست، بهتر از کار پیچیده و نادرست

              نظر

              • وحید 20
                ستاره‌دار(98)
                • Mar 2011
                • 29911

                #26797
                پاسخ : اخبار

                وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد

                مسکن مهر از بنیاد اشتباه بود
                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

                  #26798
                  پاسخ : اخبار

                  تشکر آیت‌الله علم‌الهدی از داوری‌های فیلم فجر!/ جشنواره امسال عاقبت به خیر شد!!

                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • وحید 20
                    ستاره‌دار(98)
                    • Mar 2011
                    • 29911

                    #26799
                    پاسخ : اخبار

                    عفو بين الملل خواستار آزادی فوری رهنورد، موسوی و کروبی شد

                    سازمان عفو بين الملل روز جمعه چهاردهم فوريه (۲۵ بهمن )در بيانيه ای در سومين سال حصر زهرا رهنورد،‌ميرحسين موسوی و مهدی کروبی،‌خواستار آزادی فوری آنها شده است.

                    اين نهاد بين المللی مدافع حقوق بشر در بيانيه خود «هشدار» داده است که کاهش محدويت های اعمال شده در حصر زهرا رهنورد،‌ميرحسين موسوی و مهدی کروبی کافی نيست.

                    سازمان عفو بين الملل تصريح کرده است: مهدی کروبی و ميرحسين موسوی، رهبران معترضان به انتخابات رياست جمهوری ايران در سال ۱۳۸۸ به بدون محاکمه و ايراد اتهامی اکنون سه سال است که در حصر به سر می برند و از حق اعتراض قانونی عليه بازداشت خود برخوردار نيستند.

                    اين نهاد بين المللی از مقام های جمهوری اسلامی خواسته است تا فورا به بازداشت خودسرانه رهبران معترضان پايان داده و آزار و اذيت خانواده های آنها را متوقف کند.

                    مهدی کروبی، ميرحسين موسوی و همسر او زهرا رهنورد از بهمن سال ۱۳۸۹ بدون محاکمه و برگزاری دادگاه در حصر خانگی به‌سرمی‌برند که اين مسئله اعتراض گسترده فعالان حقوق بشر و گروه‌ها و چهره‌های مختلف سياسی را در پی داشته است.

                    با اين حال عفو بين الملل از وضعيت حقوقی حصر رهبران معترضان انتقاد کرده و می گويد هيچ نهاد امنيتی مسئوليت حصر را برعهده نمی گيرد.

                    در همين زمينه، مسئول امورحقوق بشر در دولت آلمان ، نيز دربيانيه ای از خواستار آزادی بيدرنگ زهرا رهنورد، ميرحسين موسوی و مهد کروبی شده است.

                    مصطفی پور محمدی،‌وزير دادگستری ايران، روز شنبه ۱۹ بهمن در خصوص وضعيت «حصر» ميرحسين موسوی و مهدی کروبی،‌ دو نامزد معترض به نتيجه انتخابات رياست جمهوری سال ۱۳۸۸، گفته بود که «نظام» جمهوری اسلامی در حال ارزيابی و «سبک و سنگين» در اين زمينه است.

                    به گزارش خبرگزاری مهر، وزير دادگستری ايران در مورد «تعيين تکليف» پرونده ميرحسين موسوی و مهدی کروبی گفته بود: «در اين زمينه در نظام در حال تدبير و ارزيابی و سبک و سنگين شدن است و فکر می کنم بايد عوامل داخلی و فضای بيرونی دست به دست هم بدهد تا نظام يک تصميم با منفعت بيشتر را بگيرد.»
                    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                    نظر

                    • meisam_em
                      عضو فعال
                      • Jul 2025
                      • 2124

                      #26800
                      پاسخ : اخبار

                      سرمایه‌گذارانی که از بورس خارج شدند پشیمان می‌شوند

                      مدیر نظارت بر بورس‌های سازمان بورس با بیان این‌که پایان رسیدگی به لایحه نقطه عطفی در بازار سرمایه است به سرمایه گذاران قول داد که تا دو سه ماه آینده وضعیت بورس بهبود می‌یابد.محمودرضا خواجه نصیری - مدیر امور بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس - در گفت‌وگو با ایسنا، وضعیت فعلی بورس را مورد توجه قرار داد و گفت: اخبار متفاوتی که در صنایع بورس تاثیرگذار است منتشر شده و به نظر می رسد فضای عمومی بازار فضای امیدوارکننده‌ای نیست.وی افزود:‌این درحالی است که عرضه‌های بازار زیاد نبوده و شواهد نشان می دهد که حقیقی‌ها کماکان تمایل به خرید در بازار دارند و سهامداران حقوقی نیز کم و بیش به خریداری سهم اقدام می‌کنند.وی ادامه داد: با توجه به این که فضای جدیدی برای خروج نقدینگی از بازار وجود ندارد و کسانی که طی یک سال گذشته در بورس سودهای خوبی کسب کردند علاقه‌ای ندارند این فضا را ترک کنند و آستانه تحمل آن ها زیاد است و فشار عرضه شدیدی در بازار وجود ندارد، بازار باید به نقطه برگشت و تعادل برسد اما این مستلزم آن است که جریان خبری منفی که عمدتا ناشی از مصوبات مجلس بوده متوقف شود و فضا تغییر کند.
                      پایان رسیدگی به لایحه بودجه نقطه عطف بازار سرمایه

                      خواجه نصیری خاطرنشان کرد:‌ پایان رسیدگی به لایحه بودجه و ابلاغ قانون و نهایی شدن آن فارغ از هر گونه نتیجه ای که دارد نقطه عطفی در بازار سرمایه است.
                      وضعیت عمومی بازار نگران کننده نیست

                      مدیر امور بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس گفت:‌این درحالی است که وضعیت عمومی بازار به لحاظ وضعیت شرکت‌ها خیلی نگران‌کننده نیست و حتی تاثیرات منفی لایحه بودجه در شرکت‌ها با خوش بینی‌هایی که در سال آینده در خصوص افزایش آمار تولید، فروش و افزایش قیمت محصولات چه در بخش پتروشیمی و چه در بخش معادن وجود دارد نه تنها منفی بوده بلکه حتی ممکن است شاهد بهبود سودآوری شرکت‌ها باشیم.وی ادامه داد: این درحالی است که صحبت‌ها و امیدواری‌هایی که مطرح می‌شود سهامداران این امیدواری‌ها را به دید امیدواری می بینند زیرا فضای ذهنی در حال حاضر یک فضای ناامیدی است اما به اعتقاد من تمام شدن قصه لایحه بودجه و تعیین تکلیف چارچوب‌ها کم کم باعث خواهد شد که بازار سرمایه نگاهی که امروز در فضای ناامیدی به شرکت‌ها، سهام و سودآوری وجود دارد را از بین ببرد و زمانی که ابرهای تیره و ناامیدی کنار رود سرمایه‌گذاران چشمشان به سرمایه‌ای خواهد افتاد که ارزنده است و بازار باز هم برای رونق و تجربه روزهای خوب فرصت خواهد داشت.
                      برآیند مثبت خبر منفی نرخ خوراک

                      خواجه نصیری در ادامه عنوان کرد: فارغ از مصوبات مجلس می توان به بازار سرمایه امیدوار بود و قطعا شرکت‌های پتروشیمی بخشی از هزینه‌ها را به سمت فروش خود منتقل خواهند کرد و برخی از تسهیلات در مقابل پرداخت این پول به شرکت‌های پتروشیمی داده خواهد شد. به طوری که با افتتاح فازهای جدید پارس جنوبی تولید گاز افزایش یافته و دیگر قطعی گاز وجود ندارد واین یعنی تولید 25 درصد افزایش می‌یابد. لذا به اعتقاد من برآیند خبر منفی افزایش نرخ خوراک می تواند مثبت هم باشد.مدیر امور بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس تاکید کرد:‌لذا قضاوت‌هایی که امروز در مورد فضای کسب و کار می‌شود بیشتر از سر ناامیدی است نه از روی تحلیل زیرا واقعا این سیاست هیچ تاثیری روی بسیاری از شرکت‌های پتروشیمی نخواهد داشت.
                      علت توقف نماد شرکت‌های پتروشیمی

                      وی در مورد علت توقف نمادهای پتروشیمی گفت: نمادهای پتروشیمی به دلیل شفاف سازی و نگاه درست سرمایه گذاران به این موضوع متوقف شدند زیرا براساس اطلاعاتی که شرکت‌ها ارائه می‌دهند خواهیم دید که این مصوبه تاثیری روی شرکت‌ها ندارد اما مشاهده شد که شرکت‌ها راه دیگری می روند. لذا توقف و بازگشایی مجدد یک هشدار به آن‌ها است که می تواند بازار سرمایه را با آگاهی بیشتری مواجه کند.
                      سال آینده سال خوبی برای بورس خواهد بود

                      خواجه‌نصیری به سرمایه گذاران قول داد که مطمئن باشند بعد ازاین که قانون بودجه ابلاغ شده و چارچوب آن مشخص شود و رسیدگی آن در شورای نگهبان به اتمام برسد و شرکت‌ها اطلاعات خود را با شرایط جدید ارائه دهند با توجه به اخبار مثبتی که در روزهای اخیر از صنایع خارج شده است و می تواند وضعیت کسب و کار شرکت‌ها را بهبود بخشد سال آینده سال خوبی در بورس خواهد بود و سرمایه‌گذاران خواهند دید که ارزیابی غیر متعارف، هیجان‌زده و خارج از واقعیت داشته‌اند.
                      باید از التهابات خبری فاصله بگیریم

                      مدیر امور بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس اظهار کرد: به اعتقاد من بازار سرمایه طی یک ماه و نیم گذشته به دلیل طولانی شدن فرآیند رسیدگی به بودجه و اخبار حول و حوش آن مرتبا با ضربات خبری و خبرهای ناگوار مواجه شده است. خبرهایی که بازار فرصت تحلیل آن را پیدا نکرده بلکه در آن واحد در اثر خبرهای منفی گارد منفی به خود گرفته و این‌ها بازار را ضعیف و خسته کرده است.وی عنوان کرد:‌لذا قدم اول این است که از التهابات خبری فاصله بگیریم و ثبات داشته باشیم تا سرمایه گذاران فرصت تحلیل پیدا کنند. لذا به همین دلیل امیدواریم که با پایان یافتن مصوبات بودجه و بازگشایی نمادها به روال عادی برگردیم.
                      اوراق مشارکت جذابیتی ندارد

                      خواجه‌نصیری در ادامه افزایش سود اوراق مشارکت مورد توجه قرار داد و گفت: اوراق مشارکتی که قرار است با سود 23 درصد منتشر شود جذابیت خاصی ندارد و کماکان اوراق صکوک بورسی به دلیل طولانی مدت بودن و بازپرداخت سود طرفداران بیشتری دارد. لذا اگر کسی از بورس خارج شده و به سمت خریداری این اوراق برود اشتباه کرده است.
                      انتشار اوراق مشارکت تاثیری در بورس ندارد

                      مدیر امور بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس اضافه کرد: این یک اشتباه تئوریک، استراتژیک، عملیاتی و حرفه‌ای است که کسی فکر کند اوراق مشارکت اوراق جذابی است زیرا بعد از شش ماه هزینه تبدیل سرمایه، بازخرید و دنبال اوراق گشتن را دارد. لذا به یقین می توان گفت که انتشار این اوراق با سود بیشتر هیچ گونه تاثیری در بازار سهام و اوراق بدهی ندارد و تنها تاثیر روانی در بورس می گذارد.وی معتقد است، زمانی که فضای بازار سرمایه منفی می‌شود همه بادها مخالفند و زمانی که تحلیل فنی و تکنیکی صورت می‌گیرد مشخص می شود که این اوراق نرخ شکست سه درصدی داشته و سود آن شش ماه پرداخت می‌شود و اگر کسی بخواهد به صورت کوتاه مدت سرمایه‌گذاری‌ کند سود اوراق به کمتر از 19 درصد کاهش می یابد. لذا این اوراق ارزشی ندارد که بخواهد نقدینگی را از بازار سرمایه به سمت خود جذب کند.
                      علت افزایش نرخ خوراک از سوی مجلس

                      خواجه نصیری در مورد علت افزایش نرخ خوراک توسط مجلس گفت: به نظر می رسد در فرآیندهای تصمیم گیری بعضا نگاه‌های جامع و سنجیدن تمام تبعات صورت نمی‌گیرد و این تصمیمات حول محور کارشناسی نمی چرخد و تفکرات دیگری در این خصوص مدنظر است علاوه بر این سودآوری قابل توجه بورس طی سال گذشته بر این تصمیم گیری بی تاثیر نبوده است.مدیر امور بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس توضیح داد: به عبارت دیگر چنین تصمیماتی که با منافع سرمایه گذاران در تضاد است بعضا در زمان تصمیم گیری به گذشته سودآوری سهامداران توجه می شود و به همین جهت سهامدارانی که در طولانی مدت در بورس حضور داشته‌اند باید بپذیرند سود قابل توجهی برده‌اند و کاهش سود آن ها نیز متعاقب کسب سود بوده است.
                      زیان 50 درصدی سهامداران را قبول ندارم

                      وی زیان 30 تا 50 درصد سهامداران در یک ماه اخیر را رد کرد گفت: به اعتقاد من برخی اشخاص در بیان زیان خود بزرگنمایی می کنند زیرا شاخص بورس در این مدت تنها 10 درصد افت کرده و در برخی از صنایع این افت به 20 درصد هم رسیده است. لذا من به هیچ عنوان زیان های 50 درصدی سهامداران را قبول ندارم و آمار و ارقام نشان می دهد زیان ها بسیار کمتر از این میزان بوده است.خواجه نصیری ادامه داد: موضوعی که وجود دارد این است که اساسا تحمل زیان وجود ندارد و نمی توان گفت که زیان سهامداران در یک ماه اخیر 50 درصد بوده است. زیرا طبق آمار به صورت میانگین زیان سهامداران 15 درصد بیشتر نبوده است.
                      رایزنی برای تزریق نقدینگی به بورس

                      مدیر امور بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس با بیان این‌که سازمان بورس تمام تلاش خود را برای حمایت از بازار انجام می‌دهد خاطرنشان کرد: کماکان با رایزنی‌های مختلف سعی در تزریق نقدینگی به بورس داریم. به این ترتیب از طریق سهامداران عمده و سایر نهادها نقدینگی لازم به بورس تزریق می شود لذا با توجه به این که فشار عرضه زیاد شده است سطح حمایت از بازار را تقویت خواهیم کرد.
                      سهامداران سهام خود را نفروشند

                      وی به سهامداران توصیه کرد: در شرایط فعلی خریداری برای خرید سهام آنها در بازار سرمایه وجود خواهد داشت لذا سهامداران نباید سهام خود را بفروشند.خواجه نصیری ادامه داد: این که بتوانیم سهامداران حقوقی را پیدا کنیم که سهام را خریداری کنند موضوعی است که با پیگیری انجام می‌شود اما سهامداران اجازه دهند تا طوفان و هجمه خبری که در خصوص تصویب قانون بودجه ایجاد شده است بگذرد و بگذارند اثرات دقیق‌تری از آنچه که اتفاق افتاده است منتشر شود و گرد و خاک ایجاد شده بخوابد و سهامداران مطمئن باشند در فضای شفاف بهتر می توانند تصمیم گیری کنند.
                      سرمایه‌گذارانی که از بازار خارج شدند پیشمان می‌شوند

                      مدیر امور بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس در ادامه تصریح کرد: تجربه چندین سال نشان می دهد این شرایط گذرا بوده و مطمئنم طی دو سه ماه آینده وضعیت بورس بهبود یافته وسرمایه‌گذارانی که در این شرایط از بازار خارج شدند از این موضوع پشیمان می‌شوند.وی با تاکید بر این‌که بازار در سال آینده به شرایط خوبی برمی گردد اظهار کرد: این یک قول نیست بلکه یک واقعیتی است که به وقوع می‌پیوندد.
                      تا اوایل اسفند اوضاع بورس بهبود می یابد

                      به اعتقاد خواجه‌نصیری با بازگشایی نماد پتروشیمی‌ها که به زودی و در اولین فرصت صورت می گیرد روند کاهشی بورس که ناشی از اثر جریانات و شرایط جدید بوده نقاط پایانی خود را طی می کند و من امیدوارم این جریان و فضای منفی بازار به اوایل اسفند هم کشیده نشود و تا اوایل اسفند این جریان به اتمام برسد.
                      سازمان بورس فراتر از اختیارات قانونی از بورس حمایت کرد

                      مدیر امور بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس در خصوص دخیل بودن مدیران بازار سرمایه در افت قیمت ها عنوان کرد: تمام سهامداران حقوقی، کارگزاران و تمام بازار سرمایه که درگیر بودند می دانند که یگانه نهادی که به صورت متمرکز متشکل و خستگی ناپذیر در تمامی شرایط چه در جهت افزایش تقاضا و چه در جهت کاهش عرضه‌ها تلاش کرد تا حدی که حتی برخی از افراد حقوقی نسبت به این حجم تلاش سازمان معترض بودند سازمان بورس بود و این سازمان فراتر از اختیارات قانونی و فراتر از وظایفی که داشته از بازار حمایت کرده است و سازمان بورس به گواهی همه این نهادها یگانه عاقلی بوده از روزی که بازار افت کرده از بازار حمایت کرده است.وی افزود: این درحالی است که برخی سرمایه‌گذاران علاقه مند بودند که نمادهای پتروشیمی متوقف نشود و بدون شفاف سازی باعث افت قیمت بازار شوند ولی با این حال سازمان بورس به توقف نمادها اقدام کرد تا بخش دیگر بازار کمتر تاثیر بگیرد.خواجه نصیری گفت:‌همچنین سازمان بورس با تک تک حقوقی‌ها در خصوص کنترل عرضه و افزایش سمت تقاضا مذاکره کرده است و اگر کسی در این شرایط شک کند که سازمان بورس و اوراق بهادر یگانه خواسته اش دراین مدت حمایت از سرمایه‌گذاران و بهبود شرایط بازار بوده است بی انصافی کرده است.مدیر امور بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس خاطرنشان کرد: واقعا در شرایطی که شرکت‌های حقوقی منفعل عمل می کردند بخشی از بازار کم هیجان بوده و نهادهایی که نسبت به جریان بازار تصمیم گیر بودند سازمان بورس به عنوان حامی حقوق سهامداران حتی یک روز هم از حمایت خود دست برنداشت.وی عنوان کرد: به جرات می توان گفت که در طول این مدت حتی یک ساعت نبوده است که سازمان بورس درگیر حمایت از بازار و کمک به بازار سرمایه نباشد.خواجه نصیری با بیان این‌که سازمان بورس نمی‌تواند تک تک اقدامات انجام شده خود را اعلام کند اظهار کرد:‌از نشانه های حمایت این است که علیرغم بازار منفی در یک ماه گذشته کمتر سهمی بوده است که دو روز پشت سر هم از صف فروش برخوردار باشد. یعنی حتی صف‌های چند میلیونی هم در این بازار جمع‌آوری شده و سرمایه‌گذاران توانسته‌اند سهام خود را به فروش برسانند.مدیر امور بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس ادامه داد:‌ این درحالی است که سازمان بورس نمی تواند جلوی جریانات قیمتی بازار را بگیرد و این یک انتظار اضافی است و نمی توان از هیچ سازمانی در هیچ جای دنیا چنین انتظاری داشت.زیرا خود سهامداران سهام را عرضه کرده و تلاش سازمان بورس بر این است که بخشی از این فعالیت را مدیریت کنند اما سهامدارانی که سهم عرضه می کنند از سازمان انتظار دارند که قیمت ها را افزایش دهند.
                      اثرات افزایش نرخ خوراک می تواند مدیریت شود

                      وی ادامه داد: آنچه که به آن اصرار و تاکید دارم این است که به سرمایه گذاران می گویم هر گونه شرایطی که در خصوص نرخ خوراک اتفاق می افتد اثراتش می تواند خنثی و مدیریت شود و نهایتا قیمت برخی شرکت‌ها به طور متوسط 15 و برخی نیز 20 درصد با افت قیمت مواجه شود. حتی با فرض این که این افت صورت گیرد فارغ از مولفه‌های مثبتی که در بازار وجود دارد برخی شرکت‌ها حتی در افزایش نرخ‌هایی که خواهند گرفت و تسهیلاتی که در فضای کسب و کارشان ایجاد می‌شود می تواند موفقیت‌هایی را به دست آورند و این مقدار نیاز به صبر داد.خواجه نصیری اظهار کرد: اگر سرمایه‌گذاران صبر کنند مطمئن باشند فضای روانی مدیریت می‌شود تا روزهای بهتری در بورس تهران بدست آید.مدیر امور بورس‌ها و بازارهای سازمان بورس یادآور شد: سرمایه‌گذاران باید بدانند که سرمایه‌گذاری‌ در بورس سرمایه‌گذاری‌ در بانک نیست و سرمایه گذاران باید در زمانی که وارد بورس می‌شدند به این واقف بودند چنین رویدادی در بورس محتمل است ولی اگر این اتفاق امروز رخ داده است باید صبر کنند زیرا این شرایط نتیجه یکسری اتفاقات بیرونی است که به بازار سرمایه شوک وارد کرده و این شوک تا مدیریت شود زمان می برد.وی ادامه داد:‌در این شرایط قطعا مشکلات فراوانی وجود دارد ولی سهامدارانی که ضرر کردند باید بپذیرند این اتفاقات رخ داده است ولی فضا تیره و تار نبوده و باید بلندمدت‌ فکر کنند.


                      كسی كه در آفتاب زحمت كشیده، حق دارد در سایه استراحت كند

                      نظر

                      • ایرج اکبری
                        عضو فعال
                        • Dec 2011
                        • 10934

                        #26801
                        پاسخ : اخبار


                        استاد دانشگاه تهران در گفت‌وگو با فارس تأکید کرد
                        بازگشت بازار سهام به روال اصلی در هفته جاری/ تعیین فرمول ۵ ساله برای خوراک صنایع
                        کارشناس بازار سرمایه با تأکید بر اینکه تعیین فرمولی ۵ ساله‌ برای خوراک پتروشیمی‌ها و دریافت بهره مالکانه معادن در ورود سرمایه‌گذاری با افق بلندمدت مؤثر است، گفت: بازار سهام این هفته به روال اصلی برمی‌گردد.
                        خبرگزاری فارس: بازگشت بازار سهام به روال اصلی در هفته جاری/ تعیین فرمول ۵ ساله برای خوراک صنایع


                        سعید شیرزادی استاد دانشگاه تهران و معاون سرمایه‌گذاری و توسعه صندوق سرمایه‌گذاری بازنشستگی کشوری، در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با تأکید بر اینکه اکنون برخی قیمت سهام شرکت‌ها به زیر ارزش ذاتی خود رسیده‌اند، اظهار داشت: در این میان نهادهای نظارتی و سازمان بورس باید در اعتمادسازی سرمایه‌گذاران اقدام کنند.

                        وی با اشاره به اینکه ورود نقدینگی‌ به بازار سرمایه باید منشأ اثر خیر شود، گفت:‌ هرچه بازار سرمایه تقویت شود، رشد اقتصادی سریعتر انجام خواهد شد.

                        این کارشناس بازار سرمایه با تأکید بر اینکه باید مواظب بود که دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌ها، منجر به خروج روال معاملات از روند طبیعی خود نشود، گفت: بازار سهام با شوک نرخ خوراک دچار شرایط منفی شد و با یک شوک مثبت نیز قطعا به روال گذشته و رشدی باز می‌گردد.

                        شیرزادی با اشاره به نحوه تعیین نرخ صنایع مختلف به تشریح دلایل پیشنهاد فرمول پنج ساله برای آن پرداخت و افزود: دولت اکنون به این نتیجه رسیده که داشتن بازار سرمایه قوی و توانمند منجر به کنترل نقدینگی و تورم خواهد شد.

                        به عبارت دیگر با وضع قوانین صحیح و اتخاذ تصمیماتی در راستای جذب سرمایه‌گذاری‌ها با فرمولی نظام‌مند برای تعیین نرخ خوراک به صورت پنج ساله مؤثر خواهد بود.

                        معاون سرمایه‌گذاری صندوق بازنشستگی کشوری تصریح کرد: قطعا بازار سهام به زودی به روال گذشته و مثبت بازگشته و ادامه راه را طی خواهد کرد؛ همچنین اگر حقوقی‌های بازار اقدام به فروش سنگین نکنند، منجر به حرکت رو به بالای صنایع خواهد بود.

                        وی در توصیه‌ای به سهام‌داران حقیقی و حقوقی، گفت: به آینده بازار بسیار خوش‌بین هستم و در این باره شرکت‌های حقوقی و سرمایه‌گذاران حقیقی در صورتی که عجله نکنند، شاخص بورس صعودی خواهد شد.

                        شیرزادی با بیان اینکه مطمئنا تاکنون پیام بازار سرمایه به گوش دولتمردان و نمایندگان مجلس رسیده است، گفت: در این خصوص مسئولان عالی‌رتبه کشور متوجه آسیب‌های جدی تصمیمات نادرست در بازار سرمایه شده‌اند.

                        وی ادامه داد: این تصمیم‌گیری‌ها امکان خروج نقدینگی‌ها از بازار خواهد شد که اخیرا با توجه به شرایط به وجود آمده حقوقی‌ها و حقیقی‌ها به صورت هیجانی اقدام به انجام معامله کردند.

                        این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه خوشبختانه اکنون سهام‌داران و سرمایه‌گذاران به حد بالایی از دانایی و تحلیل رسیدند، گفت: همه فعالان به خوبی به این امر که قیمت سهام شرکت‌ها به زیر ارزش ذاتی رسیده‌اند، آگاهی دارند.

                        شیرزادی در پایان با اشاره به اینکه در هفته جاری بازار سهام به روال و مسیر اصلی خود باز خواهد گشت، گفت: باید در تصمیم‌گیری‌های کلان به ابعاد مختلف و تأثیرات آن دقت شده که به طور مثال نرخ خوراک و تصمیم‌گیری‌ها در این حوزه تأثیر بسیاری در نحوه سرمایه‌گذاری‌ها خواهد داشت؛ به عنوان یک کارشناس معتقدم با توجه به وضعیت فعلی بازار سهام، هفته‌های خوبی در انتظار سرمایه‌گذاران بورس خواهد بود.
                        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                        نظر

                        • ایرج اکبری
                          عضو فعال
                          • Dec 2011
                          • 10934

                          #26802
                          پاسخ : اخبار

                          برنامه دولت برای حمایت از صادرکنندگان نمونه/ صادرات کالاهای صادرکنندگان نمونه بدون تشریفات اداری
                          معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: براساس ابلاغ مجدد تبصره یک ماده 6 تصویب نامه هیات وزیران، کالاهای صادراتی صادرکنندگان نمونه بدون تشریفات اداری صادر می شود.
                          ولی اله افخمی راد در گفتگو با مهر از ابلاغ مجدد تصویب نامه شماره 4522/ت24152 هیات وزیران خبرداد و گفت: بر این اساس، صادرکنندگان نمونه بدون تشریفات اداری صادر می شود.

                          معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: ادارات، سازمان‌ها، موسسات دولتی و وزارتخانه ها مکلفند تشریفات اداری مربوط به صدور کالاهای صادرکنندگان نمونه را خارج از نوبت انجام دهند.

                          وی تصریح کرد: همچنین تمامی دستگاه‌های دولتی و وزارتخانه ها مکلفند تا به درخواست صادرکنندگان در ارتباط با فعالیت های مرتبط با صادرات، در کوتاه ترین زمان ممکن رسیدگی کنند.
                          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                          نظر

                          • ایرج اکبری
                            عضو فعال
                            • Dec 2011
                            • 10934

                            #26803
                            پاسخ : اخبار

                            با حضور هیأتی 50 نفره متشکل از مدیران و کارشناسان ارشد بازار سرمایه
                            نشست وزیر اقتصاد با رییس سازمان بورس برگزار می شود

                            رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به همراهی هیأتی 50 نفره متشکل از مدیران و کارشناسان ارشد بازار سرمایه ساعت 14 روز جاری با وزیر امور اقتصادی و دارایی دیدار می کند.

                            رییس سازمان بورس و اوراق بهادار به همراهی هیأتی 50 نفره متشکل از مدیران و کارشناسان ارشد بازار سرمایه ساعت 14 روز جاری با وزیر امور اقتصادی و دارایی دیدار می کند.
                            به گزارش بورس نیوز، رییس سازمان بورس امروز با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان ارشد بازار سرمایه به دیدار علی طیب نیا می رود تا دغدغه و پیشنهادهای خود را به منظور بهبود شرایط بازار سهام ارایه کند.

                            پایداری روند شدید نزولی طی یک ماه گذشته و بازگشت شاخص کل به مدار 79 هزار واحدی و در نتیجه روند خروج سرمایه از بورس، باعث شده تا دولت و مسئولان سازمان بورس به تکاپو بیفتند و به دنبال راهی برای خروج بورس از این وضعیت باشند.

                            در پایان امید آن می رود تا در جلسه روز جاری راهکارهای مؤثر جهت برون رفت از وضعیت کنونی ارایه شده و تصمیمات لازم پیرامون بهبود روند معاملات بورس اتخاذ گردد.
                            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                            نظر

                            • ایرج اکبری
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 10934

                              #26804
                              پاسخ : اخبار

                              با سلام اخه چه قدر حلال خور زیاد شده در کشور اسلامی و نمونه سرامد تمام کشور های اسلامی

                              به زودی از یک فساد ده‌ها هزار میلیاردی پرده‌برداری می‌شود




                              آرمان - سعید سیف: غلامحسین الهام معاون و مشاور رئیس‌جمهور قبلی یك بار در سال 86 به شوخی به خبرنگاران گفت «نفت را سر سفره مردم نمی‌آوریم چون بوی بد می‌دهد» هیچ كس فكر نمی‌كند بوی بد نفتی كه بر سر سفرها آمد همه را مشمئز كند و اقتصاد را دچار مشکلات زیاد اما ظاهرا اقتصاد ما با مشکلاتی مواجه شده و به قول مهندس تركان مشاور ارشد رئیس‌جمهور، سبب پدید آمدن فساد اداری برنامه‌ریزی شده، گشته است. برخی بر این باور هستند كشور ما با داشتن بیش از 65 سال تجربه برنامه‌ریزی (۱۳27-۱۳92ه.ش)، در زمره معدود كشورهای در حال توسعه جای می‌گیرد كه نه تنها به اهداف متعارف رشد و توسعه اقتصادی دست نیافته بلكه به نظر می‌رسد اكنون در مقایسه با آغاز دوره برنامه‌ریزی و اجرای برنامه‌های اقتصادی در كشور نیز اثربخشی چندانی در اهداف مندرج در قانون اساسی و سند چشم‌‌انداز کشور مشاهده نمی‌شود. به عقیده آگاهان برخی از دلایل این امر به شرح زیر است: 1- از زمان تدوین برنامه سوم توسعه، نوع تدوین برنامه‌ها از ثبات رویه حاکم در برنامه‌های قبل و بعد از انقلاب فاصله گرفته است و همچنین پیش‌بینی و هدف گذاری‌ها متناسب با محتوای آنها صورت نمی‌گیرد. دلیل این امر آن است که در برنامه چهارم و پنجم توسعه، بسیاری از مواد قانونی فاقد متولی مشخص بوده یا شاخص مشخصی برای ارزیابی عملکرد آن وجود ندارد. این مساله باعث شده است که در این نوع برنامه‌ها نقش نظارت بر عملکرد بسیار کمرنگ شده و بسیاری از سیاست‌های کلی برنامه در ظرف زمانی پنج ساله و در قالب مواد و احکام برنامه، قابلیت پیگیری و اجرا نداشته باشند.
                              2- واگذاری بدون مناقصه طرح‌های بزرگ عمرانی به ویژه در عرصه نفت و گاز و انحلال نهادهایی نظیر شورای پول و اعتبار و سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی عملا به برنامه‌ریزی علمی در حیطه اقتصاد کشور آسیب رساند. سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی عملا قدرت استدلال‌ها را برای جابه‌جایی بودجه و اعتبارات بالا می‌برد، انضباط مالی را بیشتر کرده و فساد مالی نیز کاهش می‌داد، اما فقدان این سازمان در سال‌های بعد از 1386، ضمن کاهش قدرت ارزیابی و سطح کار کارشناسی دولت، مشکلات متعددی نظیر ناهماهنگی منابع و مصارف در بودجه‌‌ها، عدم توسعه متوازن استان‌ها به دلیل سلیقه‌گرایی در استانداری‌ها و جایگزین شدن دیدگاه‌های فردی و مقطعی به جای تداوم برنامه‌های توسعه را به دنبال داشته است. لازم به ذکر است بسیاری از سیاستگذاری‌های کلان و برنامه‌های توسعه کشور، تبدیل به اسنادی تشریفاتی شده‌اند و کار کارشناسی و مطالعات دقیقی در زمینه ارتباط میان اهداف و مسیر تحقق آنها صورت نمی‌گیرد. اكبر تركان مشاور ارشد رئیس‌جمهور در گفت‌وگو با آرمان به تشریح عوامل موثر در فساد مالی اخیر كه مشهور به پرونده 9 هزار میلیاردی شده، پرداخته است و به سازماندهی شدن فسادهای مالی در ایران اشاره می‌کند. مشروح گفت‌وگوی اکبر ترکان با آرمان در ذیل آمده است:

                              رئیس‌جمهور در سخنرانی روز 22 بهمن سخن از فساد 9 هزار میلیاردی به میان آورد و اینكه عاملان آن كجا هستند. شما كه مشاور ارشد ایشان هستید می‌دانید که چرا آقای رئیس‌جمهور این بحث را مطرح كرد و به نظر شما این پرونده فساد 9 هزار میلیاردی در چه مرحله‌ای است ؟

                              بحث اختلاس 3هزار میلیاردی یا 9 هزار میلیاردی كه رئیس‌جمهور محترم بدان اشاره داشتند واقعیت تلخی است. فساد اداری و ساختاری جزئی از بدنه دولت‌ها شده است. باید علت آن را در استفاده از نیروهای غیراصولی جست. اینكه رئیس‌جمهور می‌گوید بروید بپرسید عامل فساد 9 هزار میلیاردی الان كجاست یا اینكه این فساد از كجا و از سوی چه كسانی آغاز شده است، برای این منظور است كه مردم با عاملان فساد و عوامل به وجود آورنده فساد آشنا شوند و برای سامان دادن امور كشور راجع به آن تحقیق و تفحص كنند. باید اعتراف كنم برخی که ناخواسته با اعمال مدیریت غیرکارشناسی در پدید آمدن شرایط کنونی تاثیر داشتند اكنون سكوت كرده‌اند. آنها می‌گویند امثال بابك زنجانی و مه‌آفرید خسروی پرورش یافته دوران قبل از آنها هستند در حالی كه به عقیده همه افراد آشنا به امور جاری كشور، در اثر برخی عملکردها در چند سال اخیر بستر اینگونه تخلفات فراهم شده است. همانطور كه قبلا گفتم برای سامان دادن امور كشور نظم و تقوا هر دو لازم است. نظم بدون تقوا و تقوای بدون نظم، ناقص است. بهترین و معتقدترین آدم‌ها هم در معرض تهدید هستند و ممكن است كه مادیات آنها را فریب دهد ما آدم‌هایی را دیده‌ایم كه به‌رغم مراعاتی که در امور داشته‌اند در برخی برهه‌های زمانی، برخوردی انجام دادند كه شایسته آنها نبود و كسی از آنها انتظار نداشت. در گذشته آن چیزی كه باعث فساد اداری و بی‌نظمی در ساختار اقتصادی كشور شد، کم‌‌توجهی به شایسته‌سالاری و تخصص بود. آن چه به كشور لطمه زد نبود انضباط مالی و به حاشیه رفتن سیستم نظارتی قوی بر دستگاه‌های اجرایی بود.

                              یعنی معتقدید اگر نظارت قوی بود فساد اداری و اقتصادی اتفاق نمی‌افتاد؟

                              بله، وقتی با وجود همه مشکلاتی که شاید سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی داشته باشد آن را تعطیل می‌کنند مشخص است که نباید انتظار داشته باشیم تمام کارها به ویژه در حوزه برنامه و بودجه با مدیریت و برنامه‌ریزی پیش برود. هدف این نبود كه با تعطیل كردن سازمان برنامه و بودجه، برخی با فراغ‌بال بتوانند مانع از هدفمند شدن مصرف منابع مالی در كشور شوند. اما می‌توانم به همه با سند و مدرك بگویم كه انحلال سازمان برنامه و بودجه زمینه را برای برخی سودجویان فراهم کرد. نقطه آغاز فساد گسترده مالی -كه بخشی از آن تحت عنوان 3هزار میلیاردی و 9هزار میلیاردی نام می‌برند- نبود نظام حساب و كتاب بود. حذف برنامه توسعه كشور و اینكه گفتند برنامه چهارم توسعه را خمیر كنند، یكی دیگر از جلوه‌های بی‌انضباطی مالی بوده است. در این درهم‌ریختگی و بی‌انضباطی است كه همه اتفاقات رخ می‌دهد. اتفاقاتی که سرآغازی شد برای بروز فسادهای اقتصادی. باید بدانید فساد مالی كشور در این هشت سال آن طور كه ما اطلاع داریم، بیش از این دو پرونده است بنابراین فساد مالی ریشه‌هایی داشته كه باید در تصمیمات مدیران جست‌وجو كرد. عبور از برنامه چهارم توسعه یا به اصطلاح خودشان خمیر كردن این برنامه و در سوی دیگر تعطیل كردن سازمان برنامه و بودجه و استفاده از فرصت تحریم‌ها زمینه‌ای شد که برخی با برنامه‌ریزی و حركتی كاملا دقیق و حساب شده از آن سوءاستفاده کنند. منظور رئیس‌جمهور این بود كه امثال بابك زنجانی از كجا سر در آورده‌اند و بپرسید كه الان متخلفان پرونده 9هزار میلیاردی و پرونده‌های دیگر در كجا هستند.

                              باید شما اسناد و مداركی را دیده باشید كه نشان می‌دهد فساد‌های مالی اخیر برنامه‌ریزی شده بوده است. آیا واقعا چنین اسناد و مداركی وجود دارد و اگر وجود دارد چرا در اختیار عموم قرار نمی‌گیرد؟

                              تمام شواهد و مدارك این را نشان می‌دهد كه برخی اقدامات در دولت‌های گذشته به طور مستقیم یا غیرمستقیم بر این روند تاثیرگذار بوده است اما باید از شما بپرسم كه دقیقا چه چیزی را می‌خواهید بدانید؟

                              منظورم واضح است؛ آیا قائل به ارتباط میان مدیران سابق با پرونده‌های اقتصادی هستید که اینگونه سخن می‌گویید؟

                              بخشی از بی‌انضباطی مالی، عمدی بوده که باید مراجع مرتبط آن را بررسی و در وقت مقتضی براساس صلاحدید به مردم اعلام کنند اما نمی‌دانم این اقدامات از روی بی‌اطلاعی و كم‌اطلاعی بوده یا ... .

                              چرا به صراحت می‌گویید عمدی در کار بوده است؟

                              مجموع تخلفاتی که در 8سال گذشته دیوان محاسبات از دولت گزارش كرده ده‌ها میلیارد دلار است؛ یعنی این روند با تغییر دولت‌ها از بین نرفته و هنوز افرادی كه در جریان تخلفات حضور داشتند شاید در بدنه دولت كنونی حضور دارند. طبق شواهد ویژه‌خواری در برخی رده‌ها ریشه دوانده است و معتقدم با آمدن و رفتن یك دولت نمی‌توان امید داشت كه این زنجیره کاملا قطع ‌شود.

                              آیا افزایش تحریم‌ها را در جهت گسترش ویژه‌خواری موثر می‌بینید؟

                              اینكه شرایط به سمتی پیش برود كه در نهایت منجر به بی‌انضباطی مالی و ایجاد فضای رانت برای برخی افراد شود، نمی‌تواند کاملا اتفاقی باشد. این کاسبان تحریم فضا را عادی جلوه می‌دادند و اكنون هم درصدد بر‌می‌آیند این مساله را انكار كنند در حالی كه گزارش آقای جهانگیری، معاون اول محترم ریاست جمهوری خود گویای همه چیز است. من یك سوال از شما بپرسم اگر وضعیت اقتصادی عادی بود آیا واقعا پیش‌بینی این را می‌كردید كه 3هزار یا 9هزار میلیارد در كشور فساد مالی رخ دهد؟ آیا واقعا پیش‌بینی می‌كردید كه امروز ما در دولت ببینیم فراتر از 9هزار میلیارد و فراتر از بابك زنجانی‌ها افرادی هم به وجود می‌آیند. اگر شرایط به سمت عادی شدن پیش رود، آیا امكان دارد كه چنین اتفاقی رخ دهد؟ اگر اینها را به هم پیوند دهیم، نمی‌توانیم ادعا كنیم كه همه این روند اتفاقی و تصادفی بوده است. وقتی بحث از پرونده‌های فساد ده‌ها هزار میلیاردی می‌شود اگر كسی ساده‌لوح باشد، می‌گوید كه این فسادها سازماندهی شده نیست؛ اتفاقی و گذراست. وقتی دولت دست روی یك فرد خاص یا جریان خاصی می‌گذارد سریعا واكنش نشان می‌دهند. واقعیتش را بگویم معتقدم من نمی‌توانم تصور کنم که این حجم تخلف، برنامه‌ریزی شده نباشد.

                              زمانی كه شما مناطق آزاد را تحویل گرفتید، وضعیت به چه صورت بود؟ منظورم به لحاظ انضباط مالی و ویژه‌خواری است.

                              برخی افراد و اقداماتشان مناطق آزاد را به كانالی برای سوءاستفاده مالی و رانتخواری تبدیل كرده بودند اما باید دانست كه این معضل فقط مناطق آزاد را دربرنگرفته بود. بی‌انضباطی مالی خیلی جاها وجود داشت. اگر بخواهم در مورد مناطق آزاد صرفا صحبت كنم یك نكته لازم به ذكر است و آن بحث واگذاری‌ها در این مناطق آزاد بوده است. واگذاری‌ها در این مناطق بی‌حساب و كتاب انجام شده است. در كل كاری كردند كه نظام امور اجرایی از روال عادی خود خارج شود و اكنون ما در مناطق آزاد با این امر روبرو هستیم. نمی‌توانیم بسیاری از خطاها را ردیابی و ارزیابی كنیم چرا كه نظام ارزیابی و سنجش آنطور که باید باشد، نیست. تا برای بررسی اولین فساد اقدام می‌كنید، دومین و سومین فساد را هم مرتكب شده‌اند بطوری كه رسیدگی‌كنندگان كاملا مقهور می‌شوند.

                              در این 6 ماه به تخلفاتی هم در این مناطق رسیدگی کرده‌اید؟

                              ما به اسناد و مدارك فراوانی دست پیدا كرده‌ایم اما در مورد انتشار آن، آقای رئیس‌جمهور ماموریتش را به معاون اول واگذار كرده‌اند. در حوزه ما، فسادهای گوناگون و بعضا گسترده‌ای رخ داده است. ما طبق دستور دكتر روحانی مشغول جمع‌آوری و ارسال آن به دفتر معاون اول محترم ریاست جمهوری هستیم. بخشی از پرونده‌ها در حال حاضر به لحاظ گستردگی هنوز بسته نشده‌اند و نیاز به زمان بیشتری دارند. بخش دیگری از پرونده‌ها هم آماده‌اند. طبعا وظیفه پیگیری و اعلام آن بر عهده معاون اول رئیس‌جمهور است. بعضی‌ها به اشتباه تصور می‌كنند كه پرداختن به این مسائل سیاه‌نمایی است در حالی كه اینگونه نیست. واقعا برخی روندهای برنامه‌ریزی شده در این زمینه وجود دارد. این سیاه‌نمایی یا سیاه دیدن نیست بلكه براساس واقعیت حرف زدن است؛ كسانی كه به‌گونه‌ای دیگر فكر می‌كنند تحلیل ساده‌ای از مسائل دارند و به اصطلاح ساده‌اندیش هستند.

                              چرا برخی هنوز در مورد پرونده بابك زنجانی نمی‌خواهند شفاف صحبت كنند؟

                              علت اینكه دیر برخورد می‌شود این است كه برای رسیدن به تمام ابعاد نیاز به زمان است. چراکه گاهی افشای برخی موارد باعث امحای اسناد می‌شود و روند رسیدگی را با معضل روبرو می‌کند. رئیس‌جمهور وقتی می‌بیند دیگر چاره‌ای نیست مجبور است بگوید الان پرونده فساد 9هزار میلیاردی در چه مرحله‌ای از رسیدگی است و متهمانش كجا هستند؟ امیرالمومنین(ع) وقتی می‌فرمایند اوصیكم به تقوا... و نظم امركم باید دانست كه نظم و تقوا از یك جنس نیست؛ بلكه از دو جنس است. یعنی یك نفر متقی باشد به این معنی نیست كه نظم هم داشته باشد. دیگران در دنیا چطور جلوی فساد اقتصادی را می‌گیرند؟ با نظم، با سیستم و انضباط مالی. ما هم باید در كشور انضباط مالی را جدی‌تر بگیریم. چرا بابك زنجانی مطرح می‌شود؟ الان سوال این است كه بابك زنجانی‌ها كجا هستند. نظم و انضباط مالی كه از بین برود، ما شاهد فساد اداری و ساختاری خواهیم بود.

                              برای به وجود آمدن این نظم ساختار لازم است اولا چه زمانی سازمان برنامه و بودجه قرار است احیا شود و در ثانی سیستم بانكی و پولی ما واقعا درست كار می‌كند؟

                              سازمان برنامه و بودجه در آینده نزدیك احیا خواهد شد. شاید در سال آتی شاهد فعالیت آن باشیم. به هر حال این حوزه مسئولیت آقای نوبخت است و من اطلاع چندانی از مطالعات و اینكه چه موقع می‌خواهند تصمیماتش را رسانه‌ای كنند، ندارم اما در كشورهای توسعه‌یافته اصطلاحی وجود دارد به نام پول كثیف؛ این اصطلاح در انگلستان رایج شد و معنایش این است که پول اگر یكی از این سه شرط را نداشت قطعا باید مورد رسیدگی قرار بگیرد؛ 1- از معاملات قانونی به دست آمده باشد، 2-در دفاتر ثبت شده باشد، 3- مالیات این پول پرداخت شده باشد. اگر همین سه مولفه در كشور درست شود، قطعا دیگر ناهنجاری نخواهیم داشت. اما همین مخالفان بسیار زیادی دارد؛ در كشور ما هم این سه شرط به ندرت اتفاق می‌افتد. آیا در كشور ما پول‌هایی كه از مردم اخذ می‌شود، براساس معاملات قانونی است؟ آیا پول‌هایی كه به دست می‌آید در جایی ثبت می‌شود؟ چند درصد این روند واقعا اتفاق می‌افتد؟ در اروپا اگر 5 یورو یا بیشتر در حساب شخصی باشد، باید به نهادهای نظارتی بازرسی توضیح دهد كه این پول‌ها از كجا آمده است. آیا واقعا در كشور ما به این صورت است؟ در كشور ما اگر كسی مالیات ندهد، تحت تعقیب قرار می‌گیرد؟ آنهایی كه مالیات می‌دهند كارمندان، كارگران و بخشی از تولیدكنندگان هستند كه تقریبا نیمه ورشكسته هستند. ما هم باید بیاموزیم و اقتدا كنیم به انضباط مالی.

                              دولت باید چه كاری انجام دهد؟

                              هر پولی باید شناسنامه داشته باشد؛ پول بدون شناسنامه نباید جابه‌جا شود مثل اتومبیل كه باید شناسنامه داشته باشد تا جابه‌جا شود. پول بدون شناسنامه، پول كثیف است و باید تحت تعقیب قرار بگیرد. در كشور ما قوانینی كه گفتم، وجود ندارد، مناطق آزاد و غیرآزاد هم ندارد و همه‌جا اینگونه است. همه پرونده‌ها در مناطق آزاد بررسی شده و در موقع لزوم اعلام عمومی می‌شود اما اگر بخواهم یك شمای كلی برای اطلاع عمومی بدهم ویژه‌خواری‌های گسترده و سازماندهی شده‌ای در مناطق آزاد وجود داشته كه برخی از پرونده‌هایش هنوز باز است که به موقع این پرونده اطلاع‌رسانی شده و همگان از آن مطلع خواهند شد. چون برخی از پرونده‌ها كامل نشده‌اند و مسئولیت اعلام این كار بر عهده معاون اول رئیس‌جمهور است فقط بدانید كه بسیاری از پرونده‌ها برای اعلام در اختیار ایشان قرار خواهد گرفت. فساد 9هزار میلیاردی بخش كوچكی از یك فساد ده‌ها هزار میلیاردی بود كه به زودی از آن پرده‌برداری می‌شود.
                              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                              نظر

                              • creator_65
                                عضو عادی
                                • Apr 2013
                                • 269

                                #26805
                                پاسخ : اخبار

                                شورای نگهبان،نرخ 15 سنت را رد کرد.ایرادهای شورای نگبان به بودجه

                                نظر

                                در حال کار...
                                X