اخبار

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • rajabi
    عضو فعال
    • Dec 2014
    • 936

پاسخ : اخبار

۱۵۹ وعده اقتصادی دولت یازدهم که عملی نشد
    دولت بهار: در حالی تحول ۱۰۰ روزه اقتصادی مهمترین وعده دولت یازدهم بود که در حال حاضر انتظارات اقتصادی مردم از دولت هنوز برآورده نشده و رکود،بیکاری و تورم شرایط دشواری را برای دولت روحانی گوشزد می‌کند.
    به گزارش دولت بهار به نقل از تسنیم، حسن روحانی، در انتخابات 24 خرداد ماه 92، با ارائه شعارها و وعده های پرحرارت توانست رأی حداکثری را از آن خود کند. وی با انتقاد از وضعیت موجود اقتصادی،اجتماعی و سیاسی کشور توانست به روی کار آید. وی به مردم وعده داد که هم مشکلات سیاسی و اجتماعی و فرهنگی مردم را حل کند و هم پاسخگوی مشکلات سیاسی کشور باشد.
    وعده تحول 100 روزه اقتصاد، اولین جمله حسن روحانی در اولین نشست خبری پس از انتخابات ریاست جمهوری و حتی قبل از برگزیده شدن در انتخابات بود. اما با گذشته بیش از 2سال از حیات دولت هنوز قسمت های مهمی از این وعده ها عملی نشده است.
    وعده‌های اقتصادی که آن زمان از زبان روحانی مطرح شد شامل موارد زیر بود.
    1. دولت تدبیر و امید نخواهد گذاشت این همه جوان بیکار در مقابل خانواده و فرزندان شرمنده باشند.
    2. اطلاعات مربوط به دولت باید به صورت شفاف در اختیار مردم قرار گیرد که این مسئله بسیار مهمی است؛ مقررات و قوانین باید به صورت شفاف در اختیار همه قرار گیرد و نباید یکی زودتر از این مسائل آگاه شود و فردی دیگر دیرتر.
    3. ایجاد شغل نباید با وام باشد که بیکار تبدیل به بیکار بدهکار خواهد شد.
    4. همین کارخانه‌های موجود در کشور اگر به جای 20 درصد توان با 60 درصد توان کار کنند، بخش عظیمی از مشکلات اشتغال‌زایی در کشور برطرف می‌شود.
    5. در ماه‌های ابتدای آغاز به کار دولت «تدبیر و امید» موانع از سر راه تولید برداشته می‌شود.
    6. ما باید به سیاست‌های ابلاغ‌شده از سوی مقام معظم رهبری عمل کنیم، نه اینکه فقط شعار دهیم.
    7. شعار من «نجات اقتصاد ایران» است.
    8. برنامه اقتصادی من حل معضل اشتغال به خصوص برای تحصیل‌کرده‌هاست.
    9. اصلاح نظام اداری نیز جزء اولویت‌های من است زیرا با اصلاح نظام اداری جلوی فساد‌ها گرفته می‌شود.
    10. ما باید قبل از جذب سرمایه خارجی ابتدا به فکر جذب سرمایه ایرانیان خارج از کشور باشیم.
    11. اگر موانع و مشکلاتی در زمینه جذب سرمایه خارجی داشتیم حتماً لوایح مورد نظر را به مجلس می‌دهیم که سرمایه را جذب کنیم.
    12. اساس برنامه‌ اقتصادی من بر دو محور «تولید ثروت ملی» و «توزیع عادلانه ثروت» استوار است.
    13. برای ایجاد ثروت ملی باید اقدامات فراوانی انجام دهیم که مهم‌ترین آن بهبود فضای کسب‌وکار است.
    14. وقتی میزان تولید و عرضه کالا و خدمات بالاتر از تقاضا باشد تعادل قیمت به وجود می‌آید و می‌تواند حتی تورم را مهار و کنترل کند.
    15. یکی از راه‌های مهار و کنترل تورم هدایت نقدینگی به سمت تولید است.
    16. در کنار هدایت نقدینگی به سمت تولید باید با فساد و رانت‌خواری مبارزه کنیم چرا که بدون آن تولید رونق نخواهد یافت.
    17. باید خدمات و تسهیلات لازم را در اختیار کارآفرینان و تولیدگران قرار دهیم که هم معضل بیکاری و هم معضل تورم را حل کنیم.
    18. اقشار کم‌درآمدی هستند که برای بسته‌های حمایتی در نظر گرفته شده که از جمله آن‌ها بیمه خدمات درمانی است.
    19. امروز 5میلیون نفر در کشور ما فاقد بیمه خدمات درمانی هستند که باید بتوانیم این بیمه را توسعه داده و همگانی کنیم.
    20. تمام مردم ایران باید از بیمه خدمات درمانی برخوردار شوند و زیر پوشش بیمه قرار گیرند تا مخارج سنگین درمان تعادل یابد.
    21. اساس سیاست من بالا بردن ثروت ملی و رونق تولید و اشتغال و بهبود فضای کسب‌وکار و توزیع عادلانه ثروت است.
    22. با اجرای برنامه‌هایم در حوزه اقتصاد گام به گام تورم مهار شده و شاهد توسعه اقتصادی خواهیم بود.
    23. فروش نفت اخیراً به یک میلیون بشکه کاهش یافته است و به همین دلیل دولت مجبور است به صنایع و محصولات دیگر تکیه کند و از اتکا به نفت فاصله بگیرد.
    24. 3 درصد از درآمد نفت را به خوزستان اختصاص می‌دهم. این حق مردم خوزستان است و در طول هشت سال جنگ تحمیلی مردم این سرزمین فشار بسیاری متحمل شدند و این درصد برای جبران آن کم است و تلاش خواهم کرد این دو درصد به سه برسد.
    25. ‌دولت اگر رقیب باشد بخش خصوصی نمی‌تواند فعالیت کند لذا دولت باید زمینه‌های لازم را برای رقابت بخش خصوصی با یکدیگر فراهم کند و هر بخشی که موفقیت بیشتری را کسب کرده با حمایت، سیاست کلی و هدایت عام زمینه فعالیت هر چه بهترش فراهم شود.
    26. در دولت آینده برای توجه به بخش خصوصی، سیاست‌های مدونی را در نظر گرفته‌ایم.
    27. دولت باید آنجا که مانع بخش غیردولتی می‌شود کنار برود و زمینه را برای حضور بخش خصوصی در همه عرصه‌ها از جمله عرصه ورزش، فراهم کند.
    28. عدالت اقتصادی به این معناست که هر چیزی در جایگاه خودش قرار بگیرد که اولین مسئله آن، تولید است.
    29. روی آوردن به مسیر واردات بزرگ‌ترین بی‌عدالتی است. یعنی عدالت این است که در شرایط فشار دشمن ما بتوانیم در داخل به تولید کمک کنیم، فضا را بهبود ببخشیم، تولید داخل را افزایش دهیم و بر مقدار واردات بکاهیم.
    30. شعارهای سیاسی ما با عملکردهای اقتصادی سازگار نیست. چرا که در شعار سیاسی، شعار مقاومت می‌دهیم، اما در مقام عمل شعار اقتصاد مقاومتی برقرار نیست.
    31. ما باید در شرایطی که باید سیاست اقتصادی ما با سیاست سیاسی ما کاملاً منطبق باشد برنامه‌ریزی صورت دهیم و در یک مسیر قرار بگیریم. در حالی که امروز در دو مسیر کاملاً جدا حرکت می‌کنیم. به گونه‌ای که در بخش اقتصاد و واردات با دست دراز کردن به سوی بیرون تقاضای نیاز می‌کنیم اما در سیاست اعلام می‌کنیم که بی‌نیاز هستیم.
    32. در مسئله عدالت باید به مقوله رانت و فساد توجه کنیم.
    33. در تدوین برنامه‌ها و انتخاب وزیران نیز به نحوی مردم را مشارکت می‌دهم، برنامه من این است که در تمام برنامه‌های اقتصادی از فعالان اقتصادی استفاده کنم و در انتخاب وزیر به جز مجلس شورای اسلامی از صاحب‌نظران هر بخش مشورت بگیرم و وزیری را انتخاب کنم که تمام کارشناسان یک بخش به آن افتخار کنند زیرا اگر چنین شود همکاری و مشارکت بهتر می‌شود.
    34. یک کارگروه ویژه برای خوزستان تشکیل خواهم داد.
    35. کلید من، کلید تدبیر است و هر قفلی را باز می‌کند و تمام مشکلات قابل حل است و برای آن‌ها برنامه دارم.
    36. مشکلاتی که در این هشت سال به وجود آمده است در طول هشت شب قابل حل نیست و باید قدم به قدم مشکلات را حل کرد.
    37. دولت باید تصدی‌گری خود را محدود به مواردی کند که باید متصدی آن باشد مانند امنیت، آموزش و بهداشت و در سایر زمینه‌ها برای فعالیت مردم زمینه و تسهیلات را فراهم کند و اساس قانون اصل 44 هم همین است.
    38. ایران دومین منبع گاز و نفت جهان است ولی چرا مردم ما باید در مشکلات معیشتی باشند؟ مشکل کجاست؟ مشکل از مدیریت و تصمیم‌گیری‌های فردی و عدم مشورت آغاز می‌شود. مگر یک نفر یا یک جمع کوچک قادرند کشور ایران را در شرایط توطئه جهانی اداره کنند؟ ما نیاز به همگان و بهترین‌ها داریم، ما نیاز به مشورت دانشگاهیان و بهترین کارشناسان داریم.
    39. مگر اقتصاد دستوری هم در دنیای امروز معنا و مفهومی دارد؟
    40. مگر می‌توان در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد که نرخ دلار باید به 700 تومان برسد.
    41. ما شاهد هستیم که دلار بعد از چند ماه به چندین برابر قیمت افزایش پیدا می‌کند، مشکل کجاست؟ مشکل عدم مشورت، خودشیفتگی، عدم استفاده از ابزار علمی برای اداره کشور و بی‌ثباتی‌ها است. چقدر ما در این 7-8 سال گذشته شاهد تغییر پیاپی مدیران بودیم؟
    42. مدیر مهم‌ترین وزارتخانه ما، یعنی وزارت نفت 4 بار عوض شد، مهم‌ترین وزارتخانه سیاسی یعنی وزارت کشور 4 بار وزیرش تغییر کرد، بانک مرکزی 3 بار مسئولش تغییر کرد، البته از دستگاه‌هایی نمی‌گویم که مسئولانش 5 - 6 بار عوض شدند، ای کاش این تغییر تنها در مدیران بود اما در سیاست‌ها نیز ما شاهد تغییرات پیاپی بودیم.
    43. از آبان 91 تا آذر 91 در مدت 1 ماه 37 بخشنامه مختلف در مسائل ارزی صادر شد، در طول 5 ماه 60 بخشنامه درباره مسائل پولی و ارزی صادر شد. این بی‌ثباتی چگونه به مردم اطمینان خواهد داد؟ مردم مدیریت کارآمد و ثبات را می‌خواهند. مردم قدرت آینده و آینده‌نگری را می‌خواهند.
    44. در دولت تدبیر و امید، همواره از متخصصان استفاده خواهد شد، شورای پول و اعتبار به قدرت خود بر می‌گردد، سازمان برنامه و بودجه دوباره احیاء می‌شود، بانک مرکزی به استقلال خود می‌رسد، شورای اقتصاد که اخیراً بعد از 5 سال جلسه‌ای را تشکیل داده است به قدرت خود بازخواهد گشت.
    45. کشور را می‌توان از بیکاری و گرانی نجات داد.
    46. ما 3 میلیون و 200 هزار بیکار داریم و اگر تنها 10 میلیون گردشگری وارد کشور شود بیش از 13 میلیارد دلار درآمد ارزی و 4 میلیون اشتغال درست می‌شود، یعنی با یک حرکت صحیح در یک مسئله اقتصادی و اجتماعی می‌توانیم بیکاری را حل کنیم، بیکاری که امروز تنها مشکل اقتصادی نیست بلکه مشکل اجتماعی نیز هست و معضلات فراوانی به همراه دارد.
    47. مشکل بیکاری سبب شده است از هر 5 ازدواج یکی به طلاق منجر شود، با رونق اقتصادی و ریشه‌کن کردن بیکاری جلوگیری از این کار امکان‌پذیر است.
    48. کارخانه‌های کشور بین 20 تا 40 درصد در حال فعالیت هستند، ما باید همه مراکز تولیدی را به فعالیت کامل 100 درصدی برسانیم و این کار امکان‌پذیر است.
    49. در برنامه من علاوه بر برنامه‌های میان‌مدت برای حل مشکلات اقتصادی، اجتماعی، سیاست خارجی و امور فرهنگی، برنامه کوتاه مدت یک ماهه و 100 روزه وجود دارد. ما می‌توانیم در یک زمان کوتاه تحول اقتصادی در کشور به وجود آوریم و در آن تحول اقتصادی با ایجاد یک دوره تنفس به کارخانه‌ها و مراکز تولیدی مشکل دارند این معضلات را حل کنیم.
    50. ما با یک تفاهم بین بانک مرکزی و بانک‌های کارگشا قادر هستیم آن همه اجناسی که در گمرکات ما انبارشده به بازار برگردانیم و همه این‌ها در یک برنامه کوتاه مدت امکان‌پذیر است.
    51. ما باید اقتصاد کشور را از شرایط فعلی نجات دهیم.
    52. ایران حساس‌ترین کشور منطقه است، با میلیون‌ها دل مسلمانی که به موفقیت این کشور چشم دوخته‌اند مقداری تدبیر و برنامه لازم است تا ما بتوانیم حتی معضلات اقتصادی که در سایه تحریم به وجود آمده است، قدم به قدم حل کنیم و این کار امکان‌پذیر است.
    53. باید از مشورت بخش خصوصی برای حل و فصل مسائل اقتصادی استفاده کنیم، همه کار با تدبیر امکان‌پذیر است و این تدبیر، ما را به ساحل امید خواهد رساند، دولت تدبیر و امید می‌تواند مشکلات کشور را با اراده، حمایت و سرمایه مردم، حل و فصل کند.
    54. وظیفه اصلی دولت این است که محیط کسب‌وکار را آماده کند چرا که اگر محیط کسب‌وکار بهبود یافت، زمانی است که تولید رونق می‌یابد و بخش صنعت، کشاورزی و خدمات فعال می‌شود.
    55. موانع تولید با یک تدبیر قابل حل و فصل است، برخی موارد در کوتاه مدت و بخشی نیز به بلندمدت بازمی‌گردد.
    56. در حال حاضر بیش از 41 هزار واحد صنعتی نیمه‌تمام داریم و اگر 34 هزار میلیارد تومان اعتبار در اختیار این واحدها گذاشته شود، همه کامل و فعال می‌شود و 499هزار نفر را مشغول به کار می‌کند.
    57. امروز در بخش‌های مختلف تولیدی اگر مقداری ثبات باشد و مردم بدانند مقررات تغییر نمی‌کند به گونه‌ای که شاهدیم در یک ماه نزدیک به 50 برابر مقررات اقتصادی تغییر می‌کند، همه فعال می‌شوند.
    58. خیلی‌ها باید به دادگاه بروند که چرا کاری نکردند که ما هر ماه 3 هزار میلیارد ضرر کنیم و 3 میلیون نفر بیکار شوند.
    59. اگر تولید رونق یابد در بخش‌های مختلف هم بیکاری حل می‌شود و هم وقتی این مسئله افزایش یابد عرضه کالا زیاد می‌شود و در برابر تقاضا تعادل به وجود می‌آید در این صورت ناچار نمی‌شویم بنجل‌ها را از خارج وارد کنیم و برای کارگر چینی کار درست کنیم.
    60. اولین قدم در دولت تدبیر و امید بهبود دائمی محیط کسب‌وکار است که در کوتاه‌مدت بسته‌های تشویقی ویژه‌ای را برای حرکت اقتصادی در جامعه در نظر گرفته شده است.
    61. اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصاد استقامتی که ما باید مقاومت را ادامه بدهیم و این به معنای اقتصاد ریاضتی نیست.
    62. ‌ در اقتصاد مقاومتی باید به دنبال تولید داخل و رشد اقتصادی برویم و خرج‌های بیجای دولت را کم کرده و به جای شعار برنامه‌ریزی و کار کنیم؛ مداوم واردات زیاد نشود و تولیدات آخر ما افزوده شود و با استقامت اهداف اقتصادی از جمله چشم‌انداز را دنبال کنیم.
    63. ایران اسلامی نباید در حوزه اقتصادی منزوی شود و تنها با استقامت و مقاومت است که می‌توان توطئه‌های دشمن را نقش بر آب کرد.
    64. هدفمندی یارانه‌ها حرکت قشنگی بود و مجلس از برنامه دوم و سوم به دنبال تحقق آن بود. اما ای کاش در اجرا همان طور که مجلس تصویب کرده بود، پیش می‌رفت چرا که قرار بود در هدفمندی‌ها به تولید هم برسیم.
    65. هدفمندی یارانه عدالت بود و چون مصوبه مجلس و قانون است باید ادامه پیدا کند اما باید قانون را با دقت اجرا کرد و نواقص گذشته را جبران و اشکالات قبلی را رفع کرد.
    66. در دولت تدبیر و امید همراه با یارانه‌های نقدی، یارانه‌های کالایی نیز داده می‌شود تا اقشار ضعیف دیگر دغدغه معیشتی نداشته باشند؛ چرا که اساس اقتصاد دولت من آرامش به مردم و از بین بردن نگرانی است.
    67. دولت تدبیر و امید به دنبال این است که آن‌چنان مردم را از درآمد سرشار کنند که اصلاً به یارانه 45 هزار تومانی نیازی نداشته باشند.
    68. باید زندگی خوب و شغل آبرومند برای مردم افتخار باشد.
    69. باید کار را به جایی برسانیم که به جای اینکه مردم دستشان را به سوی دولت دراز کند، دولت دستش را به سوی مردم دراز کند.
    70. پیشرفت چشم‌اندازی 20 ساله است و ایران باید تبدیل به کشوری توسعه‌یافته و پیشرفته توأم با عدالت شود که این هدف اصلی است.
    71. با ارائه سند راهبردی برای ٣١ استان کشور که از سال‌ها پیش تهیه شده، می‌توان نقاط ضعف و قوت هر منطقه را بررسی کرده و به تک‌تک آن‌ها پرداخت.
    72. برنامه‌های اقتصادی وسیعی از سوی «دولت تدبیر و امید» طراحی‌شده که با اجرای آن‌ها می‌توان کشور را به سرعت از بحران موجود خارج کرد.
    73. در حوزه مسائل اقتصادی زمینه‌ای فراهم خواهد شد که گرانی و تورم مهار شده و از طرفی کسب‌وکار آحاد جامعه به‌ویژه جوانان و بانوان نیز فراهم شود.
    74. رهبر معظم انقلاب اصل44 را انقلاب اقتصادی دانستند اما تا الآن محقق نشده چرا که قرار بود ما بخش بزرگی از صنعت را به مردم واگذار کنیم اما آمار نشان می‌دهد که فقط 13 درصد خصوصی شده و بقیه به شبه‌دولتی‌ها واگذارشده است.
    75. اصل 44 تنها برای واگذاری مالکیت شرکت‌ها و صنعت نبود بلکه غیر از مالکیت واگذاری مدیریت نیز باید به مردم اختصاص داده می‌شد.
    76. ما در زمینه مشاغلی که سرمایه زیادی نمی‌خواهد باید فعال شویم. به اعتقاد من یکی از مهم‌ترین وظایف دولت آینده بحث اشتغال است. من در برنامه دولت مهر و امید برنامه جامعی را برای این کار تدوین کرده‌ام و این برنامه در اختیار مردم قرار گرفته است.
    77. سه راهبرد در بخش اشتغال ذکر شده است و برای هر کدام راه‌حل‌های ریز تدوین‌شده است راه تا ما بتوانیم مشکل بیکاری را در همان سال اول تا حد زیادی تقلیل دهیم.
    78. به جوانان می‌گویم من علاقه‌ای ندارم برای پیروزی در انتخابات جشن بگیرم بلکه دوست دارم زمانی که غمی بر چهره کارگر ندیدم جشن بگیرم. آن روز که ایران در جایگاه غرور و افتخار در جهان بود جشن بگیرم. آن روزی که مردم ما احساس رضایت کردند روز جشن ما خواهد بود.
    79. دولت تدبیر نخواهد گذاشت که ارزش پول ملی ظرف 6 ماه به یک سوم کاهش یابد.
    80. دولت تدبیر گرانی را با فکر و برنامه کنترل و کاهش خواهد داد و بیکاری را با روش‌هایی چون توجه به صنعت، کشاورزی و گردشگری کاهش خواهد داد و بیکاری را به نُرم جهانی خواهد رساند.
    81. اولین گام دولت تدبیر و امید کاهش در کاهش نرخ بیکاری است.
    82. دولت تدبیر و امید‌، برای ساماندهی کشور به جای تصدی‌گری دولت کار را به انجمن‌های حرفه‌ای و نظام‌های صنفی واگذار می‌کند، همه چیز را به دست شما ایجاد می‌کنم.
    83. من می‌دانم شما از بیکاری رنج ‌می‌برید، دولت شما رونق را به اقتصاد بازمی‌گرداند، دولت شما به مشکل کارگران، اصناف، کارآفرینان توجه دارد، دولت شما می‌داند شما جوانان آزادی می‌خواهید.
    84. ما باید تولید را رونق دهیم. محیط و فضای کسب‌وکار را بهبود بخشیم از امکانات بالقوه نهایت استفاده را ببریم اگر طرح‌های صنعتی نیمه‌تمام را تکمیل و پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام را اجرا کنیم خودبه‌خود اشتغال خواهد آمد. البته در کنار این باید برای آن‌هایی که آماده به کار می‌‌شوند و در ماه‌های اولیه شغل فوری وجود ندارد بیمه‌ای را در نظر بگیریم تا به حداقل‌های زندگی‌شان برسند.
    85. مسئله مسکن نیز در اولویت دوم جوانان است که به آن توجه ویژه‌ای دارم.
    86. آنچه امروز در هدفمندی یارانه‌ها تحقق‌یافته یارانه‌ها را آن طور که باید و شاید هدفمند نکرده است؛ چرا که علیرغم یارانه نقدی به مردم خیلی کارهای دیگر نیز باید در هدفمندی یارانه‌ها صورت می‌داد.
    87. یارانه نقدی 45 هزار تومانی به مردم را ادامه می‌دهیم اما باید دانست که امروز ارزش این یارانه 45 هزار تومان به اندازه 15 هزار تومان است.
    88. یخ سرد یارانه در فضای گرم تورم آب می‌شود و لذا باید تورم و گرانی را مهار کرد.
    89. در دولت تدبیر و امید در کنار یارانه نقدی یارانه کالایی نیز دیده شده است.
    90. همه مردم باید بتوانند از پوشش بیمه‌ای استفاده کنند؛ در حال حاضر 5 میلیون نفر از مردم از بیمه استفاده نمی‌کنند و از این رو، همگانی کردن بیمه یکی از اهداف دولت تدبیر و امید خواهد بود.
    91. امروز بیمه‌ها در یکی دو بیمه محصور شدند در حالی که باید رقابتی شوند و به جای سازمان تأمین اجتماعی چند سازمان و نهاد دیگر تشکیل شود تا مردم قدرت انتخاب داشته باشند.
    92. مردم در برنامه بیمه نباید مجبور باشند و اگر بیمه رقابتی باشد، می‌توان خدمات بیشتری را ارائه کرد.
    93. در شرایط کنونی سهم پرداختی مردم از بیمه درمان 70 به 30 است که باید این نسبت طی سال‌های آینده به تدریج معکوس شود و مردم بتوانند از خدمات بهتری در بحث بیمه برخوردار شوند.
    94. امروزه ما شاهد معضلات و فسادهای عظیمی نیز در سازمان تأمین اجتماعی هستیم که دود این موضوع در چشم مردم و بیماران می‌رود.
    95. ثروتمندترین سازمان، سازمان تأمین اجتماعی است اما متأسفانه این سازمان در معاملات و فعالیت‌های اقتصادی خود کمترین شفافیت را دارد و این مشکلی است که جامعه ما با آن مواجه است.
    96. در دولت آینده اقتصاد از وضع فعلی نجات خواهیم داد اخلاق را احیا خواهیم کرد و با دنیا تعامل سازنده خواهیم کرد.
    97. چرا ما نمی‌توانیم از ظرفیت علمی کشور به خوبی استفاده کنیم و چرا همواره به خام فروشی می‌پردازیم مگر نمی‌شود فرآورده‌های نفتی تولید کرد و با این کار درآمد کشور را به چند برابر افزایش داد.
    98. چرا سیاست‌های کلی اصل 44 قانون اساسی که به تصویب و ابلاغ رهبری رسیده در کشور عملی نشد.
    99. اگر این سیاست‌ها عملی می‌شد و کارها را به مردم واگذار می‌کردیم امروز شرایط دیگری داشتیم.
    100. باید کاری کنیم که مردم در شرایط آینده، از محصولات کشاورزی این سرزمین استفاده کنند نه اینکه با مسیر توسعه واردات و حذف تعرفه‌ها، کشاورزی ایران را تعطیل کنیم و با واردات محصولات کشاورزی؛ صنعت کشاورزی دیگر کشورها از جمله شیلی، آرژانتین و فرانسه را توسعه دهیم.
    101. برای من قابل‌قبول نیست هر روز هر فرد ایرانی که به عمره می‌رود به خاطر کاهش هر روز قیمت ریال، در کنار یک عرب، خجالت بکشد.
    102. با تدبیر و منطق، می‌توانیم تحریم‌ها را کاهش دهیم.
    103. کشور بزرگ ایران نباید این همه بی‌کار داشته باشد.
    104. در طول هشت سال گذشته فقط 500 هزار شغل در کشور ایجاد شده که در شأن ملت ایران نیست.
    105. ما می‌توانیم بیکاری را در مرحله نخست کاهش و در محله‌ی بعد در اندازه عادی بین‌المللی قرار دهیم.
    106. نخستین قدم، مهار بی‌کاری است و در مرحله دوم هم در این کشور به جای نفاق و فاصله، باید فعالیت اقتصادی، فرهنگی و سیاسی کشور بازگردد.
    107. دولت‌ها باید به جای رقابت برنامه‌ محور باشند و همواره از نظر صاحب‌نظران، اهل فن، متخصصان و دل‌سوختگان به بهترین شکل بهره‌گیری کنند.
    108. چرا در سال‌های قبل 75 درصد واردات داشتیم با توجه به اینکه در بخش کشاورزی و تولید دارای فرصت‌های خوبی بودیم، با بی‌برنامگی و نادیده گرفتن این توانمندی‌ها اقدام به واردات بی‌رویه کردیم و بخش تولید و کشاورزی ما تضعیف شد.
    109. حتی ما در مقاطعی انگور از آرژانتین و شیلی وارد کردیم به خاطر بی‌برنامگی و به دلیل عدم توجه به نظرات تولیدکنندگان مجبور به واردات مرغ از ترکیه شدیم.
    110. باید در تمام‌ امور اقتصادی با کارشناسان، تولیدکنندگان، کشاورزان، صنعتگران و کارآفرینان مشورت کنیم و من حتی وزیرم را با مشورت مردم انتخاب خواهم کرد.
    111. حماسه برای آن است که از فقر، گرانی و بیکاری عبور کنیم.
    112. راهی برای معضل چای گیلان پیدا نکردند و مزارع چای کشور به دو سوم تقلیل پیدا کرده است.
    113. ورود برنج خارجی سبب لطمه وارد آمدن به محصول داخلی است.
    114. یارانه از حالت صدقه باید خارج شود و با تقویت ارزش پول ملی و یارانه کالایی به مردم کمک می‌کنیم.
    115. اشتغال مردم را در مسیری قرار می‌دهیم که شرایط آسوده‌تری داشته باشند.
    116. من از همان روزهای آغازین زمستان 8 سال قبل وضع نابهنجار کشور، فقر و گرانی را پیش‌بینی می‌کردم و ناامیدی نسل جوان و سرنوشت‌ساز امروزمان را می‌دیدم.
    117. برنامه من نجات اقتصاد کشور است و اقتصاد ما امروز نیاز به نجات دارد بنابراین من به کمک شما غیورمردان به دنبال بازگشت ثبات و آرامش به اقتصاد کشور هستم که با برنامه و امید امکان‌پذیر است.
    118. کشاورزان ما با مشکلات فراوان روبرو بودند و ما به جای حل مشکلات آنان به دیگران پرداختیم و در حالیکه کارگران کارخانه ما در بیکاری به سر می‌بردند برای کارگران چینی کار ایجاد کردیم.
    119. به اعتقاد من هدفمندی یارانه‌ها هنوز هدفمند نشده است و فاز اول آن ناقص و در برخی مواقع هم با تخلف اجرا شد.
    120. یارانه برای آن بود که عدالت اجرا شود و مردم راحت‌تر زندگی کنند؛ هدفمندی باید در یک مجموعه مقررات اقتصادی دیده می‌شد ولی امروز مشکلاتی را می‌بینیم که در این رابطه وجود دارد.
    121. امروز مردم زندگی خود را با پول یارانه تنظیم کرده‌اند و این بخش باید ادامه پیدا کند ولی در کنار آن باید کارهای دیگری هم انجام شود. چرا که بر اساس محاسبات کنونی ارزش 45 هزار تومان یارانه به اندازه 15 هزار تومان کاهش یافته بر همین اساس باید تورم را مهار کرد.
    122. در بحث یارانه به دنبال این هستیم که یارانه کالایی هم بدهیم تا مردم نسبت به کالاهای اساسی دغدغه نداشته باشند.
    123. در اجرای فاز اول هدفمندی دو تخلف بزرگ صورت گرفت، یکی این بود که 30 درصد به تولید داده نشد و دوم اینکه قرار بود یارانه از محل افزایش قیمت حامل‌های انرژی پرداخت شود که از منابع دیگر هم پرداخت شد.
    124. باید با صاحبان صنایع بنشینیم و ببینیم که بهترین راه برای پرداخت یارانه به صنعت چیست.
    125. اصل ساخت مسکن ارزان و مسکن مهر یک ایده خوب بود ولی این ایده برای یک دوره کوچک‌تر طراحی شده بود و یک دفعه افزایش پیدا کرد.
    126. متأسفانه امروز در برخی جاها به جای مسکن خوابگاه برای مردم درست شده بر همین اساس باید نواقص این پروژه برطرف شود.
    127. وقتی نقدینگی در جامعه بی‌حساب و کتاب بالا می‌رود و طی 8 سال 6.5 تا 7 برابر می‌شود تورم بزرگی ایجاد می‌شود. وقتی ارزش پول ملی تنزل می‌یابد مردم به دنبال این می‌روند که کاری کنند تا ثروتشان کاهش نیابد. یکی از این کارها مسکن و زمین است لذا فوری این پول سرگردان و سیل بنیان‌کن به سمت مسکن می‌رود.
    128. قیمت خانه کلنگی و آپارتمان با وجود فعال بودن مسکن مهر طی یک سال اخیر افزایش داشته است. چرا که از آن طرف ارزش پول ملی کاهش یافته است.
    129. مقصود سیاست‌های اصل 44 این بود که اقتصاد دولتی تبدیل به اقتصاد مردمی شده و هدف این بود که اقتصادمان یک بازار آزاد عادلانه شود اما متأسفانه در مقام عمل 2 اشکال اساسی پیش آمد.
    130. به جای اینکه بنگاه‌های اقتصادی، دولتی به بخش خصوصی واگذار شود، به بخش شبه‌دولتی دادیم. و بعضی از آن‌ها به مراتب بعد از واگذاری بدتر از قبل شد.
    131. اشکال دوم اجرای سیاست‌های اصل 44 این بود که بعضی از آن‌ها تبدیل به سهام عدالت شد که هر چند این سهام مطلوب بود، اما در سهام عدالت مدیریت به مردم واگذار نشد و فقط مالکیت به مردم داده شد.
    132. باید اصل 44 را به تدریج به سیاست‌های تدوین‌شده برگردانیم؛ البته یک مشکل دیگر نیز در این زمینه به وجود آمد مبنی بر اینکه دولت بنگاه‌های دولتی را برای رد دیون واگذار کرد که در سال گذشته 15 هزار میلیارد تومان از بنگاه‌های واگذارشده برای رد دیون واگذار شد. این اقدام به این معنی است که ثروت‌های تهیه شده توسط دولت‌های قبلی از سوی این دولت به بودجه اجرایی آمد و این جای بسیار تأسف است.
    133. تا اقتصاد ما دولتی است و تا انحصار در آن وجود داشته و امکان رقابت فراهم نیست.
    134. اگر ما می‌خواهیم رشد پیدا کرده و با کشورهای هم‌سن و سال خود رقابت کنیم، نیاز به یک تحول در این بخش داریم.
    135. سانتریفیوژها باید بچرخد و زندگی مردم نیز باید بچرخد؛ باید یادمان باشد کشور توسعه می‌خواهد؛ ما برای بمب که هسته‌ای نمی‌خواهیم به دنبال توسعه‌ایم و اگر دنبال توسعه هستیم باید درست رفتار کنیم و این بسیار تدبیر می‌خواهد.
    136. 14 درصد تولید ناخالص ما از کشاورزی است و 4 میلیون نفر در این بخش فعال هستند در نتیجه باید برنامه‌های درستی در این راستا داشت.
    137. باید در بخش کشاورزی سرمایه‌گذاری کافی صورت گیرد که البته سرمایه‌گذاری فعلی اصلاً کافی نیست.
    138. دیدیم که چند سال پیش جشن خودکفایی گندم را گرفتیم ولی سال‌های گذشته چند میلیون تن گندم وارد کردیم.
    139. کشاورزان، صنعتگران، کسبه و همه افرادی که حقوق‌بگیر هستند از جمله کارگران و کارمندان که امروزه تحت فشار هستند، بتوانند با رفاه بیشتر و معیشت راحت‌تر زندگی کنند.
    140. کاهش خرج دولت و جلوگیری از بزرگ شدن آن و رونق اقتصادی از جمله اقداماتی است که می‌توان با انجام آن‌ها تورم را مهار کرد.
    141. اگر تولید رونق پیدا کند، مسلماً کالاها در بازار افزایش پیدا کرده و عرضه و تقاضا هماهنگ می‌شود.
    142. به نظر می‌رسد تاکنون مصوبه مجلس مبنی بر «بهبود مستمر محیط کسب‌وکار» ‌ آیین‌نامه‌ای برای مصوبه نوشته نشده و اگر هم نوشته شده هنوز ابلاغ نشده است. به همین دلیل اولین قدم در این بحث تدوین و ابلاغ آیین‌نامه‌های مربوط به این قانون است.
    143. باید مردم اطمینان پیدا کنند که هر روز قوانین تغییر نمی‌کند و قوانین دارای ثبات است؛ تا ثبات نباشد بهبود کسب‌وکار معنا ندارد.
    144. دولت تدبیر و امید که ظرف نود روز آیین‌نامه مربوط به بهبود مستمر فضای کسب‌وکار را تدوین و ابلاغ کند.
    145. قانون هدفمندی یارانه‌ها توسط مجلس به تصویب رسیده و باید اجرا شود. البته این قانون تاکنون به درستی اجرا نشده است.
    146. اجرای صحیح قانون هدفمندی یارانه‌ها یکی از اولویت‌های دولت است.
    147. یارانه کالایی به مردم خواهیم داد. مردم با این یارانه می‌توانند کالاهای اساسی خود را خریداری کنند.
    148. اقتصاد بدون نفت جزء سیاست‌های کلی نظام است.
    149. اتکا بودجه جاری کشور باید قدم به قدم از نفت کاسته شود. زیرا پول نفت یکی از عوامل افزایش تورم است؛ راه دارا بودن اقتصاد بدون نفت افزایش صادرات غیرنفتی و ارائه تسهیلاتی برای صادرات غیرنفتی است.
    150. تبدیل مواد خام به فرآورده‌ها یکی از اولویت‌های دولت تدبیر و امید خواهد بود.
    151. اقتصاد مقاومتی به این معنی است که ما از اهداف دست نکشیم تا دشمنان نتوانند ما را منزوی کنند.
    152. ما باید فضا را برای فعالیت‌های اقتصادی آماده کنیم بیکاری‌ها به خاطر این است که فضا برای فعالیت کاری مهیا نیست فضای کشور برای بهبود کسب‌وکار نیست.
    153. مجلس شورای اسلامی در سال 90 قانونی را تصویب کرده بود تحت عنوان بهبود مستمر فضای کسب‌وکار، این قانون سه سال است خاک می‌خورد آیین‌نامه‌های بعدی آن نوشته نشد و قانون عملیاتی نشد.
    154. این همه کارخانه‌ها با ظرفیت تولیدی 30 درصد و 40 درصد داریم اگر با 100 درصد ظرفیت فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی انجام می‌شد بیکاری‌های ما حل و فصل می‌شد.
    155. اگر فضا برای صنعت گردشگری فعال شود، 10 میلیون گردشگری در سال مساوی است با 4 میلیون اشتغال، در حالی که ما سه و نیم میلیون بیکار داریم.
    156. چهارمین مرتبه جاذبه توریسمی دنیا از آن ایران است، اما صنعت گردشگری فعال نشده است. نیاز به سرمایه‌گذاری داخلی هم نیست سرمایه خارجی هم جذب می‌شود اگر توریست وارد کشور شود.
    157. ما 400 دلار گندم را می‌خریم اما حاضر نیستیم که از کشاورز بخریم ما که جشن خودکفایی گرفته بودیم چه شد که مجبور شدیم گندم وارد کنیم؟
    158. من می‌پرسم چطور آیت‌الله هاشمی رفسنجانی با نفت 10 دلار و 12 دلار و 14 دلار کشور را بعد از جنگ اداره کردند؟ همچنین دولت سید محمد خاتمی با نفت 12 لار و 15 دلار کشور را اداره می‌کردند. روزی که جناب خاتمی کشور را تحویل دادند آن روز تورم 4/10 بود، امروز تورم نقطه به نقطه ما بالای 40 درصد است در حالی که ما در این دوره 750 میلیارد دلار در آمد ارزی داشته‌ایم.
    159. عدالت یعنی هر چیزی سر جای خودش باشد. یعنی به کسی ظلم نشود و تولیدگر و کارگر به حقشان برسند و هر کسی بتواند انتقاد و حرف خود را بزند که چنین جامعه‌ای، جامعه علوی خواهد بود.
    به گزارش تسنیم، در حال حاضر انتظارات اقتصادی مردم از دولت هنوز برآورده نشده و شاید به اعتقاد برخی از کارشناسان ، بخشی از فضای اقتصادی آرامترشده باشد اما رکود،بیکاری و تورم شرایط دشواری را برای دولت روحانی گوشزد می‌کند.

نظر

• خوشبخت
      عضو فعال
      • Jul 2012
      • 5464

نقد احمدی نژاد آری‌ یا نه؟

[B][SIZE=3][COLOR="#000000"]http://aftabeyazd.ir/?newsid=27865[COLOR="#000000"]
      روزنامه آفتاب یزد در شماره مورخ 25 بهمن‌ماه خود با تیتری تحت عنوان "نقد احمدی نژاد آیا ادامه یابد یا خیر؟" مجال ارزشمندی را برای آنان که در این وادی به تداوم ریشه یابی از چرایی سال های 84 تا 92 تاکید دارند فراهم نموده است. آنچه که در این تجزیه و تحلیل ها اهمیت دارد همسو کردن تعاریف است. تعریف در خصوص اینکه آیا احمدی نژاد سال های ریاست جمهوریش را باید در قالب یک شخصیت حقیقی و یا که به عنوان نماد بخشی از هرم قدرت و برخاسته از لایه ای از جامعه دید ؟بدون تردید کمتر کسی به خود اجازه می دهد که این فرصت های رسانه ای را صرف فراز و فرود های یک شخصیت حقیقی و بدون پند آموزی های عمومی نماید. برای بررسی شخصیت نمادین آقای احمدی نژاد البته که نباید تنها مبدا پیدایش این نماد را از سال 1384 و سرانجام آن را در سال1392 بپنداریم. آنانکه رئیس دولت های نهم و دهم را تنها برای مصرف تبلیغات انتخاباتی تنها از سال 84 تا 92 مورد نقد و احیانا سرزنش قرار می‌دهند شاید تنها در چگونگی نشستن بر کرسی مسئولیت و نه از شیوه مدیریت وی انتقاد دارند. در خلال این سال ها البته دو نگاه افراطی و ظاهرا در دو سوی متضاد به صورتی فعال نسبت به عرصه مدیریت آقای احمدی نژاد واکنش فعال داشتند . دیدگاهی که برای جبران ناتوانی و درماندگی خود همواره به شخصیتی نیاز دارد که از یک سو دست ترحم بر سرش کشیده و از طرف دیگر آن شخصیت را مثلا به
      دلیل پوشیدن کاپشن ارزان قیمت و یا جملات عامیانه از جنس خود تصور نماید. اما به نظر
      می رسد دیدگاه ظاهرا رادیکال و مخالف دیگری هم بر تقویت بنیان های احمدی نژادیسم تاثیر گذار
      بود. این دیدگاه که همواره غرولندهای فرساینده را به جای نقد های سازنده نهاده است آرزو های خودرا در خرابه های پس از چنان مدیریتی جستجو می نمود. آنان به دلیل مخلفت اساسی مبانی نظام علاقمند بودندکه جریانی بیاید تا با گسترش تا کارآمدی ها و تخریب کلیت موجود شرایط را برای خواسته آنان فراهم نماید. به نظر
      می ر‌سد در گام نخست ضرورت بررسی جامعه- روان شناختی از آن گروه های اجتماعی که هم لباسی را به منزله همفکری و دادن نامه به رئیس جمهور را از نشانه های مثبت تلقی و در پی اتومبیلش می دویدند به چشم می خورد. اما باید از عمده ای از مردم و صاحبان قلم و نظر و حتی تریبون که نهایتا در رای دهندگان به دولت تدبیر و امید آقای روحانی تجلی یافتند را نیز با وجود اکثریت بودنشان از این بررسی دور نگذاشت. جامعه ای که عمدتا به نقدهای محفلی از شیوه ‌های مدیریت یا در فضا های مجازی و همراه بسنده می نمایند. آنها گر چه به سرانجام
      روند تخریب در آن سال ها آگاه اما در
      ظرفیت های قانونی و در جهت اثر گذاری متقابل بر مسئولین خود هم حاضر به پرداخت هزینه
      نبودند. آنها به عرصه سیاست و مدیریت کشور همچون بازیکنانی می‌نگرند که تا خود وارد زمین بازی نشوند برای بازیگران موجود واکنش چندانی بروز نمی دهند. اگر که دیدیم جریان احمدی نژادیسم و با تکیه بر مجموعه ای از اقشار اجتماعی توانست بهار اقتصادی و درآمدی کشورمان را به خزانی زودرس تبدیل نماید به نظر نگارنده بار مسئولیت آن را بیش از هر گروه اجتماعی باید که برعهده اکثریت منفعلی گذاشت
      که در انتظار گذشت زمان برای نوبت بازی خود بوده اند.بنابراین بررسی پدیده
      احمدی نژادیسم ( و نه احمدی نژاد) را باید که در اولویت های آگاهی رسانی برای جامعه قرار داد. جامعه ای که بیش از نقدهای تئوریک و آن هم در فضای مجازی و محفلی باید با واکنش های قانونمند و غیر احساسی آژیر خطر را برای ادامه حرکت قطارهای بی ترمز
      می‌کشید . اگر که ارزیابی از رخدادهایی که به هشت سال مورد نظر انجامید را از خاطر نبریم و اگر که بپذیریم که بسیاری از منتقدین تنها برای نقدشان از چگونگی نشستن رقیب بر کرسی مدیریت قابل سرزنش هستند باید که ارزیابی از این گذشته ادامه دهیم. در این صورت امید آن خواهیم داشت که پدیده احمدی نژادیسم با تکرار دیگر بارش برای جامعه ما به کمدی تبدیل
      نمی‌شود.
      زندگی بدون تحریم سلام....

نظر

• خوشبخت
        عضو فعال
        • Jul 2012
        • 5464

حق‎شناس: حضور مردم در انتخابات، نه به بازگشت دوباره احمدی نژاد و طرفداران اوست/ لیست درجه سه اصلاح طلبان لیست درجه یک اصولگرایان را شکست می دهد

جریانی تلاش می کند دولت روحانی را یک دولت چهارساله معرفی کند.laughingsmiley

محمد جواد حق شناس عضو ارشد حزب اصلاح طلب "اعتماد ملی" با اشاره به اهمیت دو انتخابات خبرگان و مجلس شورای اسلامی گفت: انتخابات 7 اسفند یکی از مهم‌ترین و تاثیرگذارترین اتفاقی است که حداقل در سال جاری و یا در سالیان اخیر در حال شک گیری است.

عضو حزب اعتماد ملی در گفت‌وگو با خبرنگار عصر ایران توضیح داد: هفتم اسفند می‌تواند جمهوری اسلامی را به قبل و بعد از خودش تفکیک کند. مردم با حضور خود در انتخابات می‌توانند بسیاری از نقش‌هایی را که برای آینده کشور طراحی شده است را برهم بزنند.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب افزود: حضور مردم در انتخابات هفتم اسفند یک باطل سحر است. تصمیم مردم می‌تواند افسون‌های دمیده شده را باطل کند.

حق‌شناس تصریح کرد: هفتم اسفند ماه و حضور مردم نه به تمامیت خواهی، نه به انحصار، نه به فساد گسترده و نه به بازگشت دوباره احمدی نژاد و طرفداران اوست.

وی ادامه داد: خیلی از سابقون انقلاب به دلیل عدم التزام به قانون و اسلام رد شده‌اند. این برخوردها هزینه بسیار سنگینی به کشور و نظام تحمیل کرد.

حق شناش گفت: مروری کوتاه به آمار رد صلاحیت‌ها نشان می‌دهد که فقط 31 استاندار رد صلاحیت شدند. صدها مقام اجرایی بالادست و بلند مرتبه مانند مدیران کل و معاونین وزرا که فقط در کارنامه خود خدمت به نظام را داشتند رد صلاحیت شدند. این رد صلاحیت تنها مربوط به اصلاح‌طلبان و حامیان دولت نیست بلکه بسیاری از چهره‌های اصول‌گرای معتدل هم از صحنه رقابت حذف شدند.

مدیر کل سیاسی وزارت کشور در دولت اصلاحات با بیان اینکه جریانی به سه هدف طراحی شده به دنبال شرکت نکردن مردم در انتخابات و تضعیف دولت و فتح مجلس هستند: برای اولین بار در سه سال گذشته در صداوسیما گفت‌وگوهایی منتشر می‌شود که به نوعی مردم را به عدم مشارکت در انتخابات ترغیب می‌کند. صداوسیما به مردم پیام می‌رساند که چه فایده‌ای دارد در انتخاباتی شرکت کنیم که نماینده‌های مجلس نمی‌خواهند به مشکلات ما رسیدگی کنند و این از عجایب انتخابات است.

وی ادامه داد: آنها در گام بعدی دولت را هدف قرار داده‌اند تا برجام را بزنند. این جریان مایل نیست توفیقات دولت ادامه پیدا کند. این جریان تلاش می کند دولت روحانی را یک دولت چهارساله معرفی کند. گام بعدی این جریان، فتح مجلس و فتح دولت آینده در انتخابات سال 96 است.
        حق شناس افزود: «بدین منظور ایده ائتلاف 4 ضلعی ارائه شد که یک ضلع آن اصلاح طلبانی بود که تایید صلاحیت شده بودند. ضلع دوم حامیان دولت و ضلع سوم چهره های کارشناس و مستقلی بودند که توانمندی لازم برای تقویت حوزه های تخصصی مجلس را دارا بودند. ضلع چهارم بخشی از اصولگرایان معتدل که در گذشته نشان داده بودند پای دولت ایستاده اند و با تندوری مقابله می کنند که از جمله آنها آقایان مطهری، لاریجانی و کاظم جلالی بود«

وی تصریح کرد: «لذا به نظر می رسد فهرستی که اکنون اصلاح طلبان ارائه دادند دقیقا این ایده را عملیاتی می کند چنانکه از قبل گفته شد به جای پیگیری تحقق مجلس اصلاح طلبان باید یک مجلس اصلاح طلب را ایجاد کرد.»

حق شناس در پاسخ به سوالی در مورد ناشناخته بودن برخی اعضای لیست اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس تهران گفت: «به هر حال این راهکار تنها راهکار پیش روی اصلاح طلبان بود؛ چرا که در مرحله اول بررسی صلاحیت ها تنها 4 نفر تایید شدند و در مرحله بعدی هم چند نفر همچون الیاس حضرتی و محمدعلی وکیلی اضافه شدند«.

وی افزود: «با توجه به راهبردی که اصلاح طلبان داشتند طبیعی بود که لیست را 30 نفره ببندند و از مردم هم خواسته شود که به لیست کامل رای دهند.«

حق شناس :تصریح کرد من این لیست را لیست پیروز انتخابات می دانم و معتقدم حتی لیست درجه سه اصلاح طلبان نیز توان شکست لیست درجه یک اصولگرایان را دارد.«

این فعال سیاسی اصلاح طلب تصریح کرد: مردم باید به پای صندوق‌ها بیایند و با حضور یک پارچه در دفاع از حق الناسی که رهبری اشاره کردند برای جلوگیری از انحصار، گام دوم را بعد از گام اول که در 92 برداشته شد، محکم‌تر بردارند.

حق‌شناس تصریح کرد: هفتم اسفند ماه و حضور مردم نه به تمامیت خواهی، نه به انحصار، نه به فساد گسترده و نه به بازگشت دوباره احمدی نژاد و طرفداران اوست.

نظر

• negarminavi
          عضو فعال
          • May 2013
          • 35715

اذعان سیف به وصل نشدن سوئیفت بعد از یک ماه

رئیس کل بانک مرکزی: اتصال به سوئیفت هنوز عملیانی نشده است

من تعجب می‌کنم اگر تاکنون بانکی نتوانسته باشد به شبکه سوئیفت متصل شود. سوئیفت این نیست که یک بانک با سیم به آن وصل شود بلکه نیاز به نرم‌افزارهای مربوطه دارد که البته بانک‌ها به مرور توانسته‌اند اتصال خود را برقرار کنند.

به گزارش «نسیم آنلاین»، رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد که دلیلی برای افزایش نرخ ارز در روزهای پایانی سال وجود ندارد.

در حالی نوسان و افزایش قیمت ارز در اوایل نیمه دوم امسال قیمت دلار در بازار تا 3700 تومان پیش رفت که در آن زمان مقامات بانک مرکزی افزایش تقاضا برای سفرهای اربعین و همچنین ژانویه را از دلایل این موضوع اعلام کرده بودند.

اما با توجه به نزدیک شدن به روزهای پایانی سال و افزایش تقاضا برای ارز رئیس کل بانک مرکزی در پاسخ به ایسنا مبنی بر اینکه با توجه به این شرایط احتمال افزایش قیمت دلار و همچنین تغییر در نرخ‌های بازار وجود دارد؟ اطمینان داد که دلیلی برای افزایش مجدد نرخ ارز وجود ندارد.

سیف با اشاره به روند اخیر کاهشی نرخ ارز در بازار گفت: در حال حاضر بازار از ثبات نسبتاً مناسبی برخوردار است، بنابراین حتی در روزهای پایانی سال هم دلیل خاصی برای افزایش مجدد نرخ ارز وجود نخواهد داشت.

رئیس کل بانک مرکزی که در حاشیه مراسم رونمایی از مدل مفهومی ریل‌گذاری بانک‌ها برای نقش‌آفرینی در عرصه اقتصاد مقاومتی در محل بانک انصار سخن می‌گفت، درباره اتصال بانک‌ها به سوئیفت نیز توضیحاتی ارائه کرد.

وی با اشاره به برخی انتقادات مبنی بر عدم اتصال بانک‌ها به سوئیفت گفت: من تعجب می‌کنم اگر تاکنون بانکی نتوانسته باشد به شبکه سوئیفت متصل شود. سوئیفت این نیست که یک بانک با سیم به آن وصل شود بلکه نیاز به نرم‌افزارهای مربوطه دارد که البته بانک‌ها به مرور توانسته‌اند اتصال خود را برقرار کنند.

سیف همچنین به نقش بانک‌ها در اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و گفت: اقتصاد مقاومتی خاص تحریم نیست و همه بانک‌ها موظفند قبل و بعد از آن عملکرد مناسبی در این رابطه داشته باشند.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه بانک مرکزی باید همواره اقتصاد را رصد کند، تاکید کرد: بر این اساس هر حرکتی و یا شوکی که در اقتصاد کشور رخ می‌دهد ما باید بستری را فراهم کنیم که با ایجاد آرامش و مکانیزم‌های لازم واکنش‌های به موقعی داشته و تا حد ممکن از آسیب‌های وارده به آن جلوگیری کنیم.

محاسبات رشد اقتصادی کامل نشده است

رئیس کل بانک مرکزی همچنین در رابطه با چرایی عدم اعلام رشد اقتصادی نیز عنوان کرد: در حال حاضر ابهاماتی در محاسبات وجود دارد که منتظریم کامل شده و بعد رشد اقتصادی را اعلام خواهیم کرد.

نظر

• خوشبخت
            عضو فعال
            • Jul 2012
            • 5464

نامزد اصلاح طلبان تهران:
            از بگم‌بگم‌ها خسته‌ شده‌ایم/ آنها ما را خس و خاشاک خواندند اما کنار نرفتیم/ ما نسلی هستیم که ممنوع‌التصویر را در ذهنمان زنده نگه داشتیم

نامزد اصلاح طلبان تهران گفت: هر بار پای صندوق رفته‌ایم و این مردان را یاری کرده‌ایم، دوران خوشی داشتیم و هر بار قهر کردیم، چه دوران‌های سختی را دیده‌ایم.
            آفتاب :
            سیده فاطمه حسینی در همایش ائتلاف فراگیر اصلاح طلبان که در سالن حجاب برگزار شد، با شعارهای مردم پشت تریبون حاضر شد و به عنوان جوان‌ترین عضو فهرست ائتلاف فراگیر اصلاح‌طلبان به همه هم نسلی‌های خود دهه شصتی‌ها دهه هفتادی‌ها و رای‌اولی‌ها سلام کرد و گفت: ما نسلی هستیم که هم جنگ را تجربه کرده و هم تحریم را تجربه کرده‌ایم. اگر چه کمبود‌ها و فشارهای دوران تحریم امیدمان را نشانه رفته بود، اما امید به رشد در دوران پساتحریم را زنده نگه داشتیم.

او گفت: این ما بودیم که به منادی گفت‌وگوی تمدن‌ها رای دادیم و اجازه دادیم دکتر حسن روحانی پروژه ایران‌هراسی را نقش برآب کند.

حسینی با اشاره به اینکه ما نسلی هستیم که اگر قلممان شکسته شد، به نوشتن ادامه دادیم، گفت: آنها حتی ما را خس و خاشاک خواندند اما از صحنه کنار نرفتیم.

نامزد ائتلاف فراگیر اصلاح‌طلبان در توضیح نسل سوم انقلاب و به نمایندگی از این نسل گفت: ما نسلی هستیم که ممنوع‌التصویر را در ذهنمان زنده نگه داشتیم؛ نسلی که شریعتی، بازرگان، خاتمی، روحانی و ظریف و نور چشم ملت ایران آیت‌الله سید حسن خمینی را مردانی راستین می‌دانست.

او به جمعیت اشاره و تصریح کرد: اینجا تایید سخنان من است؛ تایید اینکه هر بار پای صندوق رفته‌ایم و این مردان را یاری کرده‌ایم، دوران خوشی داشتیم و هر بار قهر کردیم، چه دوران‌های سختی را دیده‌ایم.

نامزد اصلاح‌طلبان تهران گفت: ما از بگم‌بگم‌ها خسته‌ شده‌ایم؛ ما از تمسخر مجلس توسط مردی که مدعی مهرورزی بود خسته‌ شده‌ایم. ما به مرد تدبیر و امید رای دادیم؛ کسی که گره کور پرونده هسته‌ای را به جای دندان با دست باز کرد و به جهان نشان داد با زبان تکریم با ایرانیان صحبت کند.

حسینی در پایان با پایان با بیان اینکه اکنون بیش از دو سال از دولت روحانی می‌گذرد، نوبت ماست که با حضور در صحنه و با رای به همسویان دولت راه را برای دولت هموار کنیم؛ خاطرنشان کرد: مفتخرم که نماینده نسل سوم انقلاب باشم. به عنوان یک دهه شصتی و دانشجو خواهان رفع هر گونه تبعیض جنسیتی و حفظ استقلال دانشجویان و امنیت آنها هستم.

نظر

• negarminavi
              عضو فعال
              • May 2013
              • 35715

تغییرات نرخ بیکاری 12 گروه سنی

بیکاری 24 ساله‌ها رکورد زد

با اینکه نرخ بیکاری عمومی کشور در پائیز امسال ۱۰.۷ درصد بوده اما این نرخ برای جوانان تا ۲۴ ساله بین ۲۲ تا ۵۲.۹ درصد در نوسان گزارش شده است.

بررسی جدیدترین گزارش رسمی مرکز آمار ایران از اوضاع نرخ بیکاری کارجویان در ۱۲ گروه سنی نشان می دهد که نرخ بیکاری در مهم ترین گروه های سنی جوینده کار کشور همچنان بالا و دستکم ۲ برابر نرخ عمومی کشور است. به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از مهر، کارشناسان می گویند درست است که نرخ عمومی بیکاری کشور در پائیز امسال ۱۰.۷ درصد اعلام شده که خود نرخ بالایی برای اقتصاد بزرگ ایران به شمار می رود اما وقتی نرخ بیکاری را می توان بهتر درک کرد که اوضاع بیکاری در گروه های سنی اصلی جوینده کار کشور را بررسی کنیم.

در پاییز امسال، نرخ بیکاری جوانان ۲۰ تا ۲۴ ساله کشور که از مهمترین گروه های جستجو کننده شغل در بازار کار ایران هستند، ۲.۴ برابر نرخ عمومی بیکاری کشور بوده است. اوضاع زمانی بهتر قابل درک است که بدانیم این نرخ در مورد زنان ۲۰ تا ۲۴ ساله جوینده شغل ۴.۲ برابر نرخ عمومی بیکاری کشور بوده است.

علاوه بر اینکه نرخ بیکاری زنان زیر ۳۰ سال کشور هم اکنون دو برابر نرخ بیکاری مردان جوان در این سن است، نرخ بیکاری زنان ساکن در شهرهای کشور نیز ۱.۸ برابر بیشتر از نرخ بیکاری زنان زیر ۳۰ سال ساکن در روستاهای کشور است. به بیان ساده تر، نرخ بیکاری در مهمترین گروه سنی جوینده شغل کشور در پاییز امسال حداقل ۲۲ درصد و حداکثر ۵۲.۹ درصد بوده است.

افزایش بیکاری تا ۵۲.۹ درصد در پاییز

کمترین نرخ بیکاری کشور در حال حاضر مربوط به گروه سنی ۶۵ ساله و بیشتر است که قاعدتا این گروه سنی دیگر نباید متقاضی کار و باقی ماندن در بازار کار کشور باشند اما مسائل مالی و مشکلات معیشتی طی سال‌های اخیر باعث شده تا سالمندان نیز در رقابت جدی با جوانان برای دستیابی به فرصت‌های شغلی قرار بگیرند؛ از این رو در این گروه سنی نیز هم اکنون ۰.۹ درصد بیکاری وجود دارد.

در ۳ ماهه پائیز امسال نرخ بیکاری در گروه سنی ۱۰ تا ۱۴ ساله کشور که هنوز آماده ورود به بازار کار نبوده و عموما در دوران تحصیل به سر می‌برند، ۳.۲ درصد بوده و این نرخ برای گروه سنی ۱۵ تا ۱۹ ساله کشور به یکباره به ۲۱.۵ درصد بالغ می شود. همانگونه که عنوان شد، بیکاری ۲۰ تا ۲۴ ساله ها ۲۶.۵ درصد و نرخ بیکاری ۲۵ تا ۲۹ ساله های کشور نیز ۲۰.۸ درصد بوده است.

۳۰ تا ۳۴ ساله ها ۱۱ درصد و ۳۵ تا ۳۹ ساله ها نیز ۶.۶ درصد نرخ بیکاری دارند. نرخ بیکاری در گروه سنی ۴۰ تا ۴۴ ساله کشور ۴.۳ درصد و در گروه سنی ۴۵ تا ۴۹ ساله نیز ۴ درصد است، همچنین این نرخ برای گروه سنی ۵۰ تا ۵۴ ساله کشور ۳.۸ درصد و برای گروه سنی ۵۵ تا ۵۹ ساله نیز ۴.۲ درصد اعلام شده است.

نهایتا ۶۰ تا ۶۴ ساله ها دارای نرخ بیکاری ۱.۴ درصدی و افراد بالای ۶۵ سال کشور ۰.۹ درصد بیکاری دارند. البته نرخ بیکاری زنان ۶۰ سال به بالا صفر است که نشان می دهد، زنان از دوره بازنشستگی به بعد معمولا دیگر به دنبال کار جدید نیستند.

در عین حال، نرخ عمومی بیکاری مردان در کل کشور ۹ درصد و زنان به میزان ۱۸.۹ درصد است. مردان و زنان شهرنشین کشور در پائیز امسال ۱۱.۷ درصد بیکاری داشته اند و نرخ بیکاری مردان ۹.۴ درصد و زنان نیز ۲۲.۹ درصد است. مردان و زنان روستایی در پائیز سال جاری ۸.۱ درصد بیکاری را تجربه کرده اند و این نرخ در مورد مردان به میزان ۷.۹ درصد و برای زنان نیز ۹.۲ درصد بوده است.

نظر

• خوشبخت
                عضو فعال
                • Jul 2012
                • 5464

فروزنده: بهترین دوره اقتصادی ایران مربوط به دوره اصلاحات است

قائم‌مقام مرکز پژوهش‌های مجلس می گوید بهترین دوره اقتصادی ایران پس از انقلاب و به‌ویژه پس از جنگ مربوط به دوره اصلاحات است؛ زمانی‌که دولت اصلاحات روی کار آمد، درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت به‌شدت کاهش یافته بود، اما هنگام تحویل دولت به احمدی‌نژاد، منابع قابل توجهی در ذخایر ارزی وجود داشت.

به گزارش ایسکانیوز روزنامه شرق نوشت: «اصلاح‌طلبان «اقتصادحل‌بکن» نیستند». این جمله لطف‌الله فروزنده است که در همایش پیش‌کسوتان هشت سال دفاع مقدس تخریب دولت و اطلاح‌طلبان را نشانه رفته است. او از سال ٨٨ تا ٩٢ یعنی دولت دوم محمود احمدی‌نژاد معاون پارلمانی رئیس‌جمهور بوده است در کنار این، زمانی که احمد توکلی، رئیس این مرکز بود، قائم‌مقامی مرکز پژوهش‌های مجلس را نیز برعهده داشته است. فروزنده که از نزدیک دستی بر آتش داشته، در حمله به دولت مدعی شده: «در همین دو سال گذشته ١٥‌ هزار واحد صنعتی تعطیل شده است که هیچ ربطی به تحریم‌ها نداشته است». البته گفته‌های او درست است و این موضوع ربطی به تحریم نداشته و مستقیما به سیاست‌های دولت‌های محمود احمدی‌نژاد مربوط است که از سال ٩٠ اقتصاد ایران را با سیاست‌هایش به رکود کشاند. حالا فروزنده به جای خطاب‌ قرار دادن و بازخواست کردن رئیس دولت‌های نهم و دهم، روحانی را مسئول تعطیلی این ١٥‌ هزار واحد دانسته است.
                او در بخشی دیگر گفته: قیمت حامل‌های انرژی بالا رفت؛ اما یک ریال به تولید ندادند. باید پرسید آن موقع هم که دولت احمدی‌نژاد یارانه نقدی را پرداخت می‌کرد، ریالی به تولید پرداخت که حالا دولت روحانی را که ناگزیر در مسیر دولت‌های نهم و دهم گام برداشته، متهم می‌کند. محاکمه او به دولت روحانی ختم نمی‌شود و به دولت اصلاحات هم کشیده می‌شود، آنجا که می‌گوید: دولت خاتمی چهار قرارداد مسئله‌دار بسته بود؛ اما به نظر می‌رسد مسئله، افراد رانت‌خواری باشند که در دولت‌های نهم و دهم فرصت عرض‌اندام یافتند که بزرگ‌ترین آنها بابک زنجانی بود که بزرگ‌ترین فساد تاریخ ایران را به مبلغ هشت ‌هزار‌ میلیارد تومان انجام داد و آن‌گونه که از جریان رسیدگی به پرونده‌ها هم پیداست، هر روز بازی تازه‌ای برای نپرداختن پول از سر می‌گیرد. زیادند از این دست حمله‌هایی که این روزها بازارشان داغ است و جبهه اصلاح‌طلبان را نشانه رفته است؛ وجه اشتراکشان هم حمله به اصلاح‌طلبی و دولت روحانی با میراث به‌جا مانده از دولت احمدی‌نژاد است. نگاهی به آماری که در همین دولت محمود احمدی‌‌نژاد اعلام شده‌اند، نشان می‌دهد که از قضا اصولگرایان اقتصادحل‌بکن نیستند. آمارها گواه بر آن است که کارنامه دولت‌های نهم و دهم از سال ٨٤ تا ٩٢، نشانه‌ای از بهبود اوضاع ندارد. در قامت مثال، مطالبات معوق بانک‌ها از رقم پنج هزار ‌میلیارد تومان به بالای ٩٢ هزار‌میلیارد‌تومان در سال ٩٢ رسید. این در حالی است که تورم نیز در این سال‌ها از حدود ١٠ درصد به ٤٥ درصد افزایش یافت که خود منشأیی برای افزایش نابرابری‌ها و فقر گسترده در جامعه قلمداد می‌شد؛ درحالی‌که دولت یازدهم در کنترل تورم به‌خوبی عمل کرد و در آخرین آمارها، نرخ تورم بنا بر گزارش‌های مرکز آمار به ١٣,٢ درصد در دی‌ماه رسید. در کنار آن، رشد اقتصادی کشور از ٦.٨ درصد به منفی ٥.٤ درصد در پایان کار دولت دهم رسید که ١٤هزار واحد تولیدی ورشکسته و تعطیل به همراه جمع کثیری از بیکاران حاصل آن بود. هم‌زمان میزان واردات کشور از ١٢میلیارد دلار در سال ١٣٨٤ که دولت نهم آغاز به کار کرد، به ٩٠‌میلیارد دلار در سال ١٣٩٠ رسید و کشور را در معرض آسیب‌های جدی خارجی قرار داد. در این راستا حسین راغفر، اقتصاددان با تاکید بر اینکه بیشتر نتایج ناگوار اقتصادی کنونی، حاصل عملکرد دو دولت قبل است، این انتقادها را به دور از منطق ارزیابی می‌کند.
                ‌ بهترین عملکرد اقتصادی دولت‌ها پس از انقلاب و جنگ تحمیلی، معطوف به کدام دولت بود؟
                بهترین دوره اقتصادی ایران پس از انقلاب و به‌ویژه پس از جنگ مربوط به دوره اصلاحات است. زمانی‌که دولت اصلاحات روی کار آمد، درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت به‌شدت کاهش یافته بود، اما هنگام تحویل دولت به احمدی‌نژاد، منابع قابل توجهی در ذخایر ارزی وجود داشت. عمده‌ترین دلیل آن نیز، این بود که رئیس دولت اصلاحات اندکی سیاست‌های دولت‌های پیش از خود را تعدیل کرد. البته این رخداد به تدریج صورت گرفت و اقداماتی که در این دولت انجام گرفت به دلیل استمرار حضور نمایندگان اقتصادی دولت سازندگی بود که تلاش کردند سیاست‌های گذشته را که مبتنی بر خصوصی‌سازی بود، پیگیری کنند و یک‌سری مفاد قانونی را در قوانین مختلف گنجاندند و به تصویب رساندند که البته در این راستا خصوصی‌سازی بانک‌ها پیگیری شد که اشتباه بزرگی بود. اصلی‌ترین دلیل موفقیت عملکرد دولت هشتم را باید به دو عامل منتسب کرد، یکی فضای آزاد سیاسی بود که در این دوره فراهم شد و دیگری افرادی که در درون دولت بودند به مقدار زیادی افراد منزهی بودند. آزادی رسانه‌ها نیز در این دوره این امکان را فراهم کرد که بیشترین ظرفیت را برای شفافیت عملکردها داشته باشیم. علاوه بر آنکه رقیب پرقدرتی در بیرون از دولت وجود داشت که عملا نقش اپوزیسیون را برای دولت ایفا می‌کرد و همین امر سبب می‌شد رفتار دولت سنجیده‌تر از وضعیتی باشد که یک دولت بدون رقیب ممکن است انجام دهد. به همین دلیل این دوعامل اصلی‌ترین عواملی بودند که سبب شدند شفافیت اقتصادی در عملکرد دولت وجود داشته باشد. به علت این دوعامل، موفق‌ترین عملکرد اقتصادی دولت را در سال ١٣٨٣ شاهد بودیم که رشد اقتصادی ٦,٣درصدی در این سال نیز گواهی بر این مدعاست. شاخص‌های اقتصادی دیگر نیز نشان می‌داد وضع رو به بهبود است. کاهش فقر و نابرابری در کشور از زمره این شاخص‌ها بود. آثار رونق اقتصادی در این دوران نمایان شده بود. این عملکرد در مقایسه با دوره قبل خود بسیار امیدبخش‌تر بود، زیرا تمام شاخص‌ها در این دوره بهبود یافته بود و روند آن نیز رو به بهبود بود.
                ‌ می‌دانیم این روند در دولت‌های نهم و دهم پیگیری نشد. عملکرد دولت‌های احمدی‌نژد را در این زمینه در چه راستایی می‌توان تحلیل کرد؟
                در دوره دولت‌های نهم و دهم با فاجعه تاریخی روبه‌رو هستیم. درآمدهای ارزی کشور به طور بسیار بی‌سابقه‌ای افزایش یافت. به نحوی‌که ٥٦درصد کل درآمدهای ارزی کشور از سال ١٣٣٨ تا پایان ١٣٩٢ در این هشت‌ساله حاصل شد. در یکصد سال گذشته از زمان استخراج نفت در کشور، هر زمان درآمدهای نفتی افزایش یافته، رونق نسبی ظاهری هم در حوزه فعالیت‌های اقتصادی پدید آمده است و این وابستگی و نفوذ درآمدهای نفتی را در پیکره اقتصاد کشور نشان می‌دهد. در کنار آن هم‌زمان فساد ملایمی را نیز شاهد بودیم، اما در دوره دولت‌های نهم و دهم شاهد فساد بسیار جدی در این روندها هستیم؛ زیرا درحالی‌که کشور با درآمدهای ارزی عظیم حاصل از نفت روبه‌رو بود، شاهد رونق اقتصادی متداولی که همواره در اقتصاد کشور با افزایش درآمدهای نفتی حاصل می‌شد، نبودیم و در این دوره عمیق‌ترین رکود اقتصادی را تجربه کردیم. فساد ملایم نیز در عین حال تبدیل به فساد بی‌سابقه، گسترده و بسیار عمیق در سطوح مختلف از جمله حوزه‌های اقتصادی کشور شد. خروج مبالغ هنگفت ارزی حاصل از درآمدهای نفتی از کشور بخشی از فاجعه‌ای است که در این دوره رخ داد. بخش قابل‌توجهی از هزینه‌هایی که در دولت‌های نهم و دهم شد، در کنار اسراف و اتلاف منابع بی‌سابقه و عظیمی از کشور که می‌توانست نقطه‌عطفی برای کل اقتصاد کشور و جامعه باشد، تبدیل به نقطه‌عطفی برای رشد مفاسد اقتصادی و مانعی برای پیشرفت در کشور شد.
                ‌ ما در این دوره با تحریم‌های بی‌سابقه‌ اقتصادی نیز مواجه شدیم. چقدر عملکرد دولت وقت را در این تحریم‌ها مؤثر می‌دانید؟
                این دولت فرایندهایی را در حوزه‌های سیاسی مانند فراهم‌آوردن زمینه‌های لازم به لحاظ اقتصادی برای یک تحریم جهانی علیه کشور تعقیب کرد که کاملا ناشیانه انجام شد. این اقدام دولت‌های احمدی‌نژاد، هدیه‌ای به دولت آمریکا از طریق نابودکردن پایه‌های تولید در کشور بود. به نحوی که ١٤هزار واحد تولیدی در این دو دولت‌، ورشکسته و تعطیل و میلیون‌ها نفر به جمع بی‌کاران در کشور اضافه شدند. هم‌زمان میزان واردات کشور از ١٢ میلیارد دلار در سال ١٣٨٤ که دولت نهم وارد قدرت می‌شود به ٩٠ میلیارد دلار در سال ١٣٩٠ می‌رسد که سبب شد کشور در معرض تکانه‌های خارجی بسیار آسیب‌پذیر شود. آسیب‌پذیری اقتصاد ایران از ناحیه تحریم‌ها را حتی می‌توان از گزارش‌های دولت آمریکا به کنگره در زمان مذاکره ایران با ١+٥ مشاهد کرد. دولت آمریکا برای متقاعدکردن اعضای کنگره، به آسیبی که از ناحیه تحریم‌ها به اقتصاد ایران وارد شده اشاره کرد. این گزارش‌ها نشان می‌دهد در دوره‌ای که رئیس دولت‌های نهم و دهم، تحریم‌ها را به آمریکا هدیه کرد، ٥٠٠ میلیارد دلار آسیب به اقتصاد ایران وارد شد که در اثر ناتوانی در فروش نفت بود. در شرایط کنونی هم با وجود اینکه وزارت نفت فقط مجوز داشت ١٤,٥ درصد از درآمدهای ارزی حاصل از فروش نفت را برای اداره کل فعالیت‌های خود برداشت کند، گزارش‌ها نشان می‌دهد رقمی بالغ بر ٥٠ میلیارد دلار دیگر نیز علاوه ‌بر درآمدهای مصروف‌شده، در این میان استفاده شده؛ این موضوع نشان می‌دهد شاهد فساد بزرگی در کشور هستیم که ریشه‌های آن در دولت گذشته بنا گذاشته شده است. با مشاهده سقوط درآمدهای کشور و بسیاری از پدیده‌های شگفت‌انگیز دیگر به نظر می‌رسد این اقدامات فقط با هدف فروپاشی سیاسی جمهوری اسلامی انجام شده باشد. از جمله این موارد می‌توان به کاهش سرمایه‌گذاری‌ها و تعطیل‌کردن فعالیت‌ها در حوزه‌های نفتی مشترک و انتقال آنها به حوزه‌های سرزمینی اشاره کرد که مجلس وقت نیز به آن اعتراض داشت؛ این یک موضوع اتفاقی نیست. نمی‌توان گفت نمی‌دانستند. یک عقل متعارف که دانشی در حوزه اقتصاد ندارد هم می‌داند نباید در چنین شرایطی، سرمایه‌گذاری‌ها را از حوزه‌های مشترک به حوزه‌های سرزمینی انتقال داد. این خیانت بسیار بزرگی است که کاملا از آن شواهد تبانی، فساد و حرکت‌های براندازی برمی‌آید. این اقدامات فاجعه‌ای تاریخی و اقتصادی را بر کشور تحمیل کرد که تصور می‌کنم تا دهه‌ها، کشور شاهد مشکلات اقتصادی این دو دولت خواهد بود.
                ‌ احمدی‌نژاد دو سیاست مشخص پوپولیستی را دنبال کرد که آسیبی جدی به اقتصاد ایران زد؛ مسکن‌مهر و پرداخت یارانه‌های نقدی. این دو عملکرد را که مورد حمایت اصولگرایان در آن دوره بود و دولت یازدهم نقشی در آنها نداشت، حالا به ابزاری برای منتقدان دولت فعلی بدل شده است. این را چگونه ارزیابی می‌کنید؟
                یارانه‌های نقدی‌ای که دولت وقت در سال اول، آغاز به پرداخت آن کرد، هم‌زمان با تحریم‌ها و فقدان سرمایه مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری در استحصال و استخراج نفت و گاز بود. در همین دوره نیز بود که احمدی‌نژاد منابع مورد نیاز برای سرمایه‌گذاری با هدف استخراج نفت در حوزه‌های مشترک را به اسم حمایت از مردم در داخل خرج کرد که خیانت بزرگی به کشور بود. به‌طوری‌که سال اول اجرای این طرح، ٤٢هزار و ٥٠٠ میلیارد تومان با احتساب نرخ دلار در آن زمان، ٣٠ میلیارد دلار بود را صرف پرداخت یارانه‌های نقدی کرد. این رقم که رقم بسیار بزرگی است، می‌توانست در چاه‌های مشترک نفتی با کشورهای عربی سرمایه‌گذاری شود و درآمدی بسیار بزرگ‌تر از میزان مبلغ سرمایه‌گذاری برای کشور از محل نفت و گازی که توسط کشورهای حوزه خلیج‌فارس غارت شد را برای کشور فراهم آورد. این اقدام هم به عمد صورت گرفت تا کشور را با بحران عمیق اقتصادی و سیاسی مواجه کند؛ اما به ظاهر در قالب تلاش مردمی نمایش داده شد. استمرار پرداخت یارانه نقدی، دولت‌های بعدی را نیز در موضع‌گیری‌های سیاسی قرار داد و آنها را نیز به لحاظ ملاحظات سیاسی ناتوان از حذف پرداخت این یارانه‌ها به صورت نقدی کرد. در طرح دیگر دولت که به‌عنوان مسکن مهر پیگیری شد، هم مفاسد بزرگی به وجود آمد، ازجمله آنکه به دلیل چگونگی تأمین مالی این پروژه‌ها از منابع بانکی موجب تورم‌های هولناکی در کشور شد. با اینکه نفس تأمین مسکن اجتماعی و ارزان‌قیمت امر پذیرفته‌شده‌ای است؛ اما شیوه‌ای که به آن عمل شد شیوه‌ای بسیار پرهزینه بود و عوارض بسیار جدی‌ای برای همین سرمایه‌گذاری‌های انجام‌گرفته در پی داشت. اتلاف منابع بزرگ بانکی، بدهی‌های بزرگی را روی دست دولت باقی گذاشت که هنوز هم ادامه دارد و برای دولت‌های بعدی هم باقی خواهد ماند.
                ‌ همان‌طور که شما نیز اشاره کردید، بسیاری از مشکلات اقتصادی کنونی ریشه در سیاست‌های اقتصادی نادرست دولت‌های نهم و دهم دارد؛ اما به دولت یازدهم تعمیم داده می‌شود؛ درحالی‌که این دولت پدیدآورنده این مشکلات نبوده است. آیا این انتقادها را می‌توان منطقی و اصولی دانست؟
                آثار سیاست‌های نادرست دولت‌های نهم و دهم، دهه‌ها در کشور خواهد ماند. بخش اعظمی از بحران کنونی در اقتصاد ناشی از سیاست‌های دولت گذشته است. این دولت حدود ٦٠٠ هزار میلیارد تومان بدهی به بخش‌های مختلف اقتصاد برای دولت کنونی باقی گذاشته است که بخش درخورتوجهی از آن حدود ٤٠٠هزار میلیارد تومان از دولت گذشته باقی مانده و ٢٠٠ هزار میلیارد ناشی از عملکرد دولت کنونی است که آن هم برای ترمیم مفاسدی است که از دولت گذشته باقی مانده؛ البته این گفته نافی کم‌کاری دولت یازدهم در حل معضلات اقتصادی کشور نیست؛ اما بخش درخورتوجهی از آنچه این دولت با آن مواجه است به خاطر عملکرد دولت‌های نهم و دهم به وجود آمده است.

روزنامه شرق

نظر

• Hessam
                  عضو فعال
                  • Aug 2012
                  • 1240

سیدحسن خمینی:

انتخابات امسال به هیچ بهانه نباید مورد غفلت واقع شود / کسانی که به روند انتخابات گله دارند، اعتراض خود را در آینده دنبال کنند / نباید با صندوق های رای قهر کنیم، حتی اگر خود را محق بدانیم
                  یادگار گرامی امام خمینی با تأکید بر اینکه انتخابات امسال به هیچ بهانه نباید مورد غفلت واقع شود، گفت: همه ی کسانی که نسبت به روند این انتخابات گله و شکایت دارند باید در آینده اعتراض خود را دنبال کنند، ولی این هفته باید در میان همین بزرگواران حاضر به انتخاب بهترین و لایق ترین افراد اقدام کنند.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                  یادگار گرامی امام خمینی با تأکید بر اینکه انتخابات امسال به هیچ بهانه نباید مورد غفلت واقع شود، گفت: همه ی کسانی که نسبت به روند این انتخابات گله و شکایت دارند باید در آینده اعتراض خود را دنبال کنند، ولی این هفته باید در میان همین بزرگواران حاضر به انتخاب بهترین و لایق ترین افراد اقدام کنند.

به گزارش «انتخاب»، آیت الله سید حسن خمینی در دیدار جمعی از مدیران رسانه های کشور در جماران، شرکت در انتخابات را هم یک وظیفه و هم یک حق خواند و اظهار داشت: حضور در انتخابات یک وظیفه نسبت به گذشتگانی است که باید دین آنها را ادا کنیم و زحماتشان را پاس بداریم تا از این طریق اجازه ندهیم انقلاب و ارزش هایی همچون دین داری، مردمسالاری، ظلم ستیزی، حق مداری، صداقت، اعتلای نام اسلام و ایران و… که آنها برایش تلاش کردند، به تعبیر امام به دست نااهلان و نامحرمان بیفتد.

وی تأکید کرد: شرکت در انتخابات ادای دین نسبت به امام و شهدا است.

به نوشته جماران، یادگار امام همچنین شرکت در انتخابات را یک وظیفه نسبت به مردم امروز کشورمان خواند که با انتخاب صحیح، معیشت، آرامش و امنیت بیشتر و بهتری پیدا می کنند و افزود: امروز مشکلات اقتصادی، بیکاری، تورم و گرانی از یکسو و تبعیض و اجحاف و حق کشی ازسوی دیگر و اعتیاد و ناهنجاری های فرهنگی از جهت سوم، جامعه را آزار می دهد.

سید حسن خمینی گفت: با رأی و انتخاب صحیح می توانیم در مسیر حل این مشکلات گام برداریم و بنابراین قهر با صندوق های رأی حتی اگر خود را محق بدانیم راه حل نیست و به استدامه اشتباه می انجامد.

یادگار امام در ادامه، با ابراز نگرانی نسبت به اینکه امروز جهات دینی در جامعه کمرنگ شده و باید ظواهر دینی را هم پاس بداریم، شرکت در انتخابات را انجام وظیفه نسبت به نسل های بعدی نیز دانست و یادآور شد: قافله تمدن بشری با شتاب حرکت می کند و هر اشتباه امروز، ما را به پله های متعدد عقب می راند.

وی هشدار داد: اشتباه ما خدای نکرده می تواند امنیت کشور را که امروز در سطح خوبی است به خطر اندازد و طمع دشمنان را برانگیزد؛ لذا در قضیه حضور در انتخابات، نسبت به نسل آینده نیز وظیفه داریم.

سید حسن خمینی سپس با اشاره به اینکه انتخاب حق ماست و نباید نسبت به حق خود بی تفاوت باشیم، اظهار داشت: کسی که حق خود را نمی ستاند، مجبور به پذیرش ظلم می شود؛ بنابراین حق را باید شناخت و عاقلانه بر وجود و مطالبه آن پای فشرد.

وی افزود: چشم پوشی نسبت به حق شخصی اگر منجر به این شود که دیگران اصل آن حق را نفی کنند، گناه است و به هیچ عنوان مصداق کرامت و بزرگی نیست.

یادگار امام با تأکید بر اینکه انتخابات هفتم اسفند به هیچ بهانه نباید مورد غفلت واقع شود، گفت: همه کسانی که نسبت به روند این انتخابات گله و شکایت دارند باید در آینده اعتراض خود را دنبال کنند، ولی این هفته باید در میان همین بزرگواران حاضر به انتخاب بهترین و لایق ترین افراد اقدام کنند.

وي همچنين در پاسخ به سخنان برخي حضار در خصوص موضوع عدم امكان حضور در انتخابات خبرگان، گفت: در مورد مسائل گذشته در فرصتي مناسب مي توان به تفصيل سخن گفت، اما امروز نگاه من به آينده است و در اين راستا آنچه بايد مورد توجه ما باشد انتخابات هفتم اسفند است كه اهميت بالايي دارد.

سيد حسن خميني تأكيد كرد: درس بزرگ امام اين است كه به فهم مردم اعتماد كنيم و بدانيم كه نمي توان آنان را فريب داد و حتي اگر در موضوعي نقطه مبهمي وجود داشته باشد حقايق روزي براي همگان عيان خواهد شد.

وی تأکید کرد: باید به کسانی رأی دهیم که وظیفه ی امروز و فردای خود را بشناسند، نسبت به دیروز جامعه اسلامی احساس دین کنند، حق را پاس بدارند و به هیچ بهانه ای چشم بر روی ظلم و اجحاف نبندند.

سید حسن خمینی در پایان از مردم خواست در هر جایی که به این مهم اقدام می کنند، به تمام ظرفیت رأی دادن توجه داشته باشند.

در ابتداي اين ديدار چند تن از اصحاب رسانه ديدگاههاي خود را با يادگار امام در ميان گذاشتند.

انتقاد از عدم امكان حضور سيد حسن خميني در صحنه انتخابات، ضرورت حضور بيت امام در صحنه اجتماعي و ايفاي نقش معنوي در ميان مردم و… محورهاي مهم اين سخنان بود.

پيش از آغاز ديدار نيز حضار نماز مغرب و عشاء را به امامت يادگار امام اقامه كردند.

نظر

• خوشبخت
                    عضو فعال
                    • Jul 2012
                    • 5464

رئیس جمهور آذربایجان سه‌شنبه به تهران سفر می‌کند

به گزارش خبرنگار فناوری اطلاعات خبرگزاری فارس، محمود واعظی و شاهین مصطفی‌اف امروز در جلسه کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان شرکت کردند.

محمود واعظی وزیر ارتباطات و رئیس کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و آذربایجان در این دیدار از سفر رئیس جمهور آذربایجان در روز سه‌شنبه به تهران خبر داد.

وی گفت: در جلسات دیروز و امروز موضوعات مختلف برای سفر رئیس جمهور آذربایجان به ایران آماده شده و قرار است 10 سند همکاری در موضوعات بانکی، حمل و نقل، نفت، گاز، انرژی، گمرک، بهداشت، امور زنان و بخش خصوصی توسط کمیته‌ها آماده شود که انشاءالله تا فردا اغلب آنها به نتیجه خواهد رسید.

واعظی با بیان اینکه در دو سال گذشته 55 دیدار بین تهران و باکو انجام شده گفت: در هیچ زمانی روابط بین دو کشور به خوبی امروز نبوده است.

وزیر ارتباطات گفت: از آقای مصطفی‌اف که به دعوت من به تهران سفر کرده تشکر می‌کنم.

در ادامه این دیدار شاهین مصطفی‌اف وزیر صنعت و اقتصاد آذربایجان اظهار داشت: روابط بین دو کشور امروز در بهترین حالت در سال‌های گذشته است و آقای روحانی نقش خوبی در افزایش روابط بین دو کشور داشته‌اند.

وی با بیان اینکه در کمتر از دو سال گذشته سه سفر بین مقامات عالی رتبه دو کشور انجام شده گفت: این موضوع نشان از عزم دو کشور برای افزایش زمینه‌های همکاری دارد.

نظر

• خوشبخت
                      عضو فعال
                      • Jul 2012
                      • 5464

حسین راغفر، اقتصاددان در گفتگو با «انتخاب»:
                      برخی در دوره قبل، سکوت کرده بودند، الان که انتخابات شده، شعار بهبود اقتصادی می دهند / دولت احمدی نژاد برای اقتصاد ایران یک فاجعه تاریخی بود

«فساد ساختاری که در دولت گذشته به وجود آمد، هنوز هم گریبان اقتصاد ایران را رها نکرده است . برای بهبود معیشت نیاز داریم که جلوی فساد ساختاری بایستیم. در دولت قبلی ما شاهد فساد ساده نبودیم بلکه یک غارت سازمان یافته به وجود آمده بود. »
                      پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                      «فساد ساختاری که در دولت گذشته به وجود آمد، هنوز هم گریبان اقتصاد ایران را رها نکرده است . برای بهبود معیشت نیاز داریم که جلوی فساد ساختاری بایستیم. در دولت قبلی ما شاهد فساد ساده نبودیم بلکه یک غارت سازمان یافته به وجود آمده بود. »

حسین راغفر اقتصاددان و استاد دانشگاه در گفتگو با «انتخاب» اظهار داشت: در دولت گذشته نه تنها با فساد برخورد نشد که به نوعی تشویق هم شد که فساد ها جدی تر شود.

وی تصریح کرد: فساد در دولت گذشته ساختاری شد. یعنی این که دیگر با موراد استثنایی مواجه نبودیم بلکه که یک ساز و کار فاسد به وجود امد. به نوعی می توان گفت که فساد علت این وضعیت نیست بلکه خودش معلول این ساختارهای ناکارآمد است.

این اقتصاد دان افزود: البته باید ساختارها و قوانین ومقررات به نحوی تغییر کند که دیگر فرصت و اجازه بروز و ظهور هیچ نوع فسادی داده نشود. برای همین به یک مجلس قوی نیاز داریم. نه مجلسی که در سال های اخیر، برخی از نمایندگانش چشمشان را جلوی فساد ساختاری بستند. در مجلس های دو دوره گذشته هیچ قانون جدی در مبارزه با فساد اقتصادی نداشتیم. اینکه برخی که در این مجلس ها بوده اند و سکوت می کردند و اکنون که انتخابات شده شعار اقتصادی می دهند و ادعای مبارزه با فساد اقتصادی دارند تعجب بر انگیز است.

از نظر حسین راغفر بهترین دوره اقتصادی ایران پس از انقلاب و به خصوص پس از جنگ مربوط به دوره اصلاحات است. وی در این مورد می گوید: فقط بیایید یک نمونه را بررسی بکنیم. ، درآمدهای ارزی که از فروش نفت به ایران می رسید، در دوران اصلاحات به‌شدت کاهش یافته بود، اما در زمان دولت احمدی‌نژاد به صورت خیلی زیادی افزایش یافت. اما زندگی مردم در دوران احمدی نژاد خیلی بدتر شد. همین مورد را می توان در نظر داشت تا شعار ها و ادعاهای برخی را بررسی کرد.

راغفر بر این نظر است که دوره دولت‌های نهم و دهم برای اقتصاد ایران یک فاجعه تاریخی بود. این استاد دانشگاه در این زمینه توضیح می دهد: در حالی که در دولت احمدی نژاد ایران با درآمدهای ارزی افسانه ای به خاطر گران شدن قیمت نفت روبرو بود اما عملکرد مدیریت اقتصادی این دولت فاجعه بار بود. از یک طرف وضعیت طبقه متوسط و طبقات فرودست جامعه بدتر شد و معیشت مردم بیشتر تحت فشار قرار گرفت. از طرف دیگر در دوره دولت‌های نهم و دهم شاهد فساد فاجعه باری بودیم که اختلاف طبقاتی را افزایش داد حتی بر روی دیگر مسائل جامعه هم تاثیر منفی خودش را گذاشت.

این استاد اقتصاد در ادامه در مورد تورم شدید دوران احمدی نژاد گفت: به دليل عدم نظارت درست بر نحوه هزینه کرد منابع بانكي شاهد تورم‌ فاجعه باری در ایران بودیم. همین موضوع باعث شد که معضلات بسیار جدی و وحشتناکی را در اقتصاد ایران شاهد باشیم. وضعیت معیشتی مردم هم بسیار ضربه خورد. متاسفانه مجلس هم با دولت گذشته در این کار ها مقصر بود. در دولت احمدی نژاد با همراهی مجلس فعلی شاهد اتلاف منابع بزرگ بانكي بودیم. بعلاوه در سطح جهانی هم بدهي‌های فراوانی برای دولت بعدی گذاشته شد.

راغفر در انتها تاکید می کند: سياست‌هاي نادرست دولت‌ احمدی نژاد با همراهی مجلس فعلی، مشکلاتی برای کشور و اقتصاد به وجود آورده است که سال ها درگیر آن خواهد بود. بخش بزرگی از بحران گریبانگیر اقتصاد ما ب ه دلیل همان سیاست های نادرست قبلی است.

نظر

• negarminavi
                        عضو فعال
                        • May 2013
                        • 35715

بر اساس آمار بانک مرکزی:

دولت یازدهم به اندازه همه دولت‌ها نقدینگی خلق کرد

دولت بهار: نقدینگی ایجادشده در ایران از سال 1352 تا روی کار آمدن دولت روحانی، 479 هزار میلیارد تومان بوده است و حال در دولت روحانی با رکورد 471 هزار میلیارد تومانی در 2.5 سال، تقریبا معادل همه دولت‌های قبل، نقدینگی به اقتصاد تزریق شده است.

به گزارش دولت بهار به نقل از مشرق، حجم نقدینگی از ابتدای دولت یازدهم تاکنون معادل تمام دوران ماقبل آن افزایش یافته است.

بر اساس جدیدترین آمار که امروز رئیس‌کل بانک مرکزی اعلام کرد، حجم نقدینگی در پایان دی‌ماه امسال به حدود 950 هزار میلیارد تومان رسیده است.

بر اساس آمارهای رسمی بانک مرکزی، حجم نقدینگی در ابتدای دولت یازدهم (ابتدای مرداد 1392) حدود 479 هزار میلیارد تومان بود.

افزایش حجم نقدینگی به 950 هزار میلیارد تومان به معنای آن است که این شاخص در 2.5 سال دولت روحانی تقریبا 2 برابر شده است.

به عبارت دیگر نقدینگی ایجادشده در ایران از زمان جمع‌آوری آمارهای پولی در کشور در قبل از انقلاب (1352) تا مردادماه 1392 و روی کار آمدن دولت روحانی، 479 هزار میلیارد تومان بوده است.

حال آن که دولت روحانی در 2.5 سال ابتدایی خود تقریبا معادل همه دولت‌های قبل از خود، نقدینگی جدید به اقتصاد کشور تزریق کرده است (بیش از 471 هزار میلیارد تومان).

در بانک اطلاعات سری‌های زمانی اقتصادی بانک مرکزی، آمار نقدینگی از سال 1352 تاکنون درج شده است.

بر اساس این آمار می‌توان گفت دولت یازدهم معادل همه دولت‌های قبل از انقلاب و پس از انقلاب، به حجم نقدینگی افزوده است.

نظر

• خوشبخت
                          عضو فعال
                          • Jul 2012
                          • 5464

استفاده جناحی از صداوسیما؛ علت اثرگذاری رسانه‌های بیگانه بر افکارعمومی ایران

از منازل افراطیون در لندن تا ماجرای رسوایی نیک‌بروان؛ انگلیسی‌ها، چه‌کسانی هستند؟

مردم نمی‌دانند دفاتر و منازل و محل درمان برخی از سران مشهور افراطیون در لندن است؟/چرا این افراد که خود مرتب به انگلیس و سایر کشورهای غربی رفت و آمد دارند، یاران امام و پیشکسوتان جهاد و شهادت را که حتی پس از خوردن دو گلوله در ترور، در بیمارستانی دولتی بستری شدند و از ابتدای انقلاب به آمریکا و انگلیس پا نگذاشتند را متهم می‌کنند؟
                          آفتاب :
                          فواد صادقی- در فاصله کمتر از یک هفته تا برگزاری انتخابات مجلس خبرگان رهبری، موج تخریبی شدیدی علیه فهرست خبرگان مردم که توسط جمعی از اساتید و فضلای حوزه علمیه قم تهیه شده و با مشورت بزرگان نظام نهایی گردیده و مورد حمایت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی نیز قرارگرفته، آغاز گردیده است.

بهانه این تخریب نیز انتقاد از تاثیرگذاری شبکه بی‌بی‌سی بر افکار عمومی و انتخابات در دعوت مردم برای رای‌دادن به یک فهرست، جهت رای‌نیاوردن‌ گروهی دیگر از افراد است. نکته نخست در این میان، غفلت از علت آسیب‌پذیرشدن افکار عمومی در برابر تبلیغات رسانه‌های بیگانه است، آیا دوستان افراطی و سردمداران ائتلاف اصولگرایان از خود پرسیده‌اند چرا در دوره‌های گذشته، تبلیغات رسانه‌های بیگانه تا این حد بر افکار عمومی تاثیرگذار نبود که رهبر انقلاب نیز ناگزیر به هشدار مستقیم در آستانه انتخابات شوند؟

آیا علت اصلی این اثرگذاری رسانه‌های بیگانه، سوء‌مدیریت و استفاده جناحی از صداوسیما در سالهای اخیر نبوده است که اعتماد عمومی را نسبت به رسانه ملی تضعیف کرده و موجب افزایش مخاطب و رشد اثرگذاری رسانه‌های بیگانه شده است؟ اگر تهاجم فرهنگی بیگانگان را به عنوان یک واقعیت بپذیریم، چرا نباید مسئولین برای تضعیف بنیه دفاعی کشور در برابر این تهاجم و نابود‌سازی اعتماد عمومی به رسانه ملی پاسخگو باشند؟

نکته دوم، سوءاستفاده از این نگرانی به‌حق رهبرانقلاب برای تخریب و توهین به تعدادی از کاندیداهای مورد‌تایید شورای نگهبان، نقض مسلم قوانین و مقررات و قواعد اخلاقی، توسط همین گروه افراطی است. افراطیون همان طیفی هستند که در دوره هفتم انتخابات ریاست‌جمهوری با استفاده از امکانات بیت‌المال، بخصوص صداوسیما اقدام به طراحی و تکثیر فیلم کارناوال عاشورا برای تخریب یکی از کاندیداها نمودند که اتفاقا رهبر انقلاب در آستانه انتخابات دوم خرداد سال 1376 در سخنرانی خود صراحتا بیان نمودند که نباید یک کاندیدا به دلیل حمایت گروهی از افراد از وی تخریب شود و رفتار و مواضع حامیان اصیل یا نمایشی یک کاندیدا، نباید موجب مواخذه او گردد.

نکته سوم، خاستگاه افراطیونی است که کاندیداهای رقیب را به انگلیسی‌بودن متهم می‌کنند، آیا این گروه فکر می‌کنند افکارعمومی ماجرای رسوایی نیک‌بروان و فاش‌شدن مذاکرات انتخاباتی یکی از تئوریسین‌های اصلی این گروه با معاون وزیرخارجه وقت انگلیس را از یاد برده است؟ آیا فکر می‌کنند مردم نمی‌دانند دفاتر و منازل و محل درمان برخی از سران مشهور افراطیون در لندن است؟ آیا از اینکه اقشار جامعه از نوع سفرها و رفت و آمد و ارتباطات چهره‌های مشهور این گروه در انگلیس و لندن مطلع است، نمی‌هراسند که این‌گونه بر طبل توخالی تخریب می‌کوبند؟

امروز حتی نوجوانان نیز تصویر یکی از سران این گروه را در فروشگاه گران‌قیمتی در لندن دیده‌اند و از خود می‌پرسند چرا این افراد که خود مرتب به انگلیس و سایر کشورهای غربی رفت و آمد دارند، یاران امام و پیشکسوتان جهاد و شهادت را که حتی پس از خوردن دو گلوله در ترور، در بیمارستانی دولتی بستری شدند و از ابتدای انقلاب به آمریکا و انگلیس پا نگذاشتند را متهم می‌کنند؟

آیا نمی‌دانند برخی از این مدعیان بارها به بلاد مذکور سفر کرده‌اند و برنامه ثابت برای اعزام برخی افراد به کشوری که هنوز به نوعی زیر سیطره ملکه بریتانیاست دارند و شماری از این افراد اعزامی به آن بلاد، بعد از بازگشت تفکراتی دیگر یافته‌اند؟ آیا تاسیس موسسه و دفتر و مرکز در لندن بدون هماهنگی سرویس اطلاعاتی دولت بریتانیا ممکن است؟ آیا رفت و آمدهای فراوان و انتقال پول جهت هزینه‌ها بدون‌مجوز دولت انگلیس امکان‌پذیر است؟

اگر قرار به چسباندن وصله انگلیسی به‌کسی باشد، مدعیان افراط شایسته‌ترند تا چهره‌هایی که زندگی خود را وقف مبارزه برای استقلال این کشور و رفع سلطه بیگانه کرده‌اند و به تعبیر رهبر انقلاب بارها تا مرز شهادت پیش رفته‌اند.

نظر

• خوشبخت
                            عضو فعال
                            • Jul 2012
                            • 5464

درآمد نفت در دولت احمدی‌نژاد صرف واردات محصولات بنجل شد

روز نو :
                            حسن غفوری‌فرد در نشست خبری جبهه تدبیر و توسعه با اشاره به مشکلات اقتصادی کشور گفت: بحران اقتصادی به راحتی می‌توانند تبدیل به بحران اجتماعی و امنیتی شوند. دراین خصوص من یک مثال تاریخی می‌زنم؛ رئیس سازمان سیا در آمریکا در پاسخ به انتقادات آزادی‌خواهانی که به کودتای آمریکا در شیلی اعتراض داشتند، گفت: ما در شیلی کودتا نکردیم، فقط اقتصاد شیلی را متزلزل کردیم.

وی اظهار داشت: در سال‌های گذشته تحریم‌های اقتصادی مشکلات بزرگی را برای اقتصاد کشور ایجاد کرد اما انداختن تمام کاستی‌ها را به گردن تحریم هم صحیح نیست. در 8 سال دولت احمدی‌نژاد، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد علیه ایران تحریم‌های فلج‌کننده وضع می‌کنیم. در آن دوران ما 800 میلیارد تومان درآمد نفتی داشتیم اما با توجه به این درآمد برنامه‌ریزی مناسب صورت نگرفت و عمده این پول صرف واردات شد.

این کاندیدای جبهه تدبیر و توسعه ادامه داد: ما کشوری جوان داریم. اگر از این فرصت به درستی استفاده نکنیم به راحتی تبدیل به تهدید می‌شود. در حال حاضر دولت روحانی تورم را به خوبی مهار کرده اما رکود نیز در کشور حاکم است. امیدوارم از این به بعد برنامه‌ریزی‌ها معطوف به خروج از رکود باشد.

غفوری فرد گفت: اگر بخواهیم به اهداف سند چشم‌انداز در سال 1404 برسیم باید سالانه 8 درصد رشد اقتصادی داشته باشیم. اما در سال‌های گذشته رشد اقتصادی متناسب با اهداف چشم‌انداز نبوده است. با روند فعلی درسال‌های آینده نزدیک به 10 میلیون بیکار خواهیم داشت. همچنین در حال حاضر 11 میلیون نفر حاشیه‌نشین داریم. این مسئله مانند یک بمب ساعتی است که اگر به سرعت به آن رسیدگی نشود به فاجعه منجر می شود و این برای کشور ما خطرناک خواهد بود.

این کاندیدای اصولگرا تاکید کرد: ما در دوران احمدی‌نژاد نفت را 150 دلار می‌فروختیم و الان نفت به 25 دلار رسیده است. بخش عمده‌ای از درآمدهای نفتی در دولت احمدی‌نژاد صرف واردات بی‌رویه میوه‌های لوکس و محصولات بنجل از کشورهایی مثل چین می‌شد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا اصولگرایان به دلیل حمایت بی چون و چرا از احمدی‌نژاد نباید پاسخگو باشند گفت: اصولگراها باید پاسخگو باشند و چون از دولت احمدی نژاد به صورت غیر منطقی حمایت کرده‌اند در مشکلات آن دوران سهیم هستند.

این فعال سیاسی تاکید کرد: ما برای دستیابی به اهداف سند چشم‌انداز برای سال 1404 برنامه داریم. رهبری نیز بارها تاکید کردند که باید به اهداف سند چشم‌انداز برسیم. دیگر این اهداف حاصل نشود نه تنها در جهان جایگاه خوبی نخواهیم داشت بلکه اعتبار اسلام برای اداره جوامع هم زیر سوال خواهد رفت. ما تصمیم گرفتیم تا در جبهه تدبیر و توسعه ائتلافی فراگیر برای کمک به افرادی که به دنبال رفع تنش و اداره بهتر کشور هستند بپیوندیم. جبهه تدبیر و توسعه در پی کمک به دولت است.

وی پیش‌بینی کرد: در مجلس بعدی افرادی که به اعتدال گرایش دارند شانس بیشتری برای پیروزی دارند و اکثریت مجلس را تشکیل خواهند داد.

به گزارش ایلنا، غفوری فرد با اشاره به سابقه مدیریت خود در حوزه ورزش گفت: من از سال 68 تا 72 رئیس سازمان تربیت بدنی بودم و با مسائل حوزه ورزش آشنا هستم. در آن دوران آقای هاشمی انصافاً از ورزش کشور به خوبی حمایت کرد. یکی از انتقاداتی که به من می‌شود این است که سیاسیون را وارد ورزش کرده‌ام اما من با هدف مشخص این کار را انجام دادم. زمانی که من به ورزش آمدم ورزش امری ضد ارزش تلقی می‌شد و ما ورزش را به صورت یک ارزش مطرح کردیم.

نظر

• خوشبخت
                              عضو فعال
                              • Jul 2012
                              • 5464

همکاری مشترک ایران و ایتالیا در صنعت حفاری

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شرکت ملی نفت ایران حیدر بهمنی با اشاره به راه‌اندازی کمیته‌های پسا تحریم در سطح صنعت حفاری نفت و گاز ایران، گفت: با توجه به لغو تحریم‌ها، در این کمیته‌ها مباحث مربوط به ابعاد اقتصادی، فنی، برنامه‌ریزی، مذاکره با شرکت‌های خارجی و بررسی قراردادها دنبال می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با اعلام این که در طول چند ماه گذشته تاکنون با 30 هیات نفتی اروپایی و آسیایی مذاکراتی را انجام داده‌ایم، تصریح کرد: مهم ترین محور این مذاکرات صنعت حفاری و استفاده از تکنولوژی‌های روز جهان بوده است.

این مقام مسئول از شرکت‌های ایتالیایی، سنگاپوری و برخی از شرکت‌های نفتی اروپایی به عنوان مهم ترین هیات‌های نفتی نام برد که مذاکرات با آنها انجام شده است، اظهار کرد: تمامی این شرکت‌های خواستار همکاری مشترک با شرکت ملی حفاری ایران در صنایع نفت و گاز بوده است.

وی با اشاره به آمادگی شرکت ملی حفاری به منظور مشارکت با شرکت‌های معتبر نفتی جهان برای فعالیت و همکاری مشترک در طرح و پروژه‌های حفاری نفت و گاز، بیان کرد: با وجود همکاری با شرکت‌های نفتی جهان در دوران پسا تحریم اما صنعت حفاری در طول سه دهه گذشته و با وجود تحریم‌های مختلف، توسعه کمی و کیفی در ابعاد مختلف را تجربه کرده است.

بهمنی با یادآوری این که صنعت حفاری ایران در دوران پیش از انقلاب در اختیار 46 شرکت آمریکایی و اروپایی بود، تبیین کرد: تا پیش از پیروزی انقلاب، صنعت حفاری تنها صنعتی بود که در دست آمریکایی‌ها باقی‌مانده بود و به نوعی پاشنه آشیل صنعت نفت کشور به شمار می‌رفت.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران با یادآوری این که تا پیش از پیروزی انقلاب حتی یک مهندس حفاری نفت در کشور وجود نداشت، بیان کرد: هم اکنون نزدیک به 70 درصد قطعات صنعت حفاری در ایران طراحی و ساخته می‌شود.

این مقام مسئول با تاکید بر این که پیش از پیروزی انقلاب تنها 20 دستگاه دکل حفاری در سطح صنعت نفت کشور وجود داشت، افزود: در حالی‌ که امروز نزدیک به 110 دستگاه حفاری در صنعت نفت و گاز کشور فعال هستند.

وی با بیان این که در طول بیش از سه دهه گذشته تاکنون نزدیک به چهار هزار حلقه چاه جدید نفت و گاز در ایران حفاری شده است، تاکید کرد: هم اکنون حتی عمق حفاری چاه‌های نفت و گازی کشور به حدود 6 هزار متر رسیده است.

مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران در پایان خاطرنشان کرد: هم اکنون بیش از 6 هزار نفر مهندس تحصیل کرده در صنعت حفاری ایران تربیت و آموزش دیده‌اند که در سطح صنعت نفت کشور مشغول به کار هستند.

نظر

• خوشبخت
                                عضو فعال
                                • Jul 2012
                                • 5464

زیباکلام:انتخابات مجلس،گزینش بین دو خط رادیکال تندرو و اعتدال است

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت : انتخابات دهمین دوره مجلس شورای إسلامی گزینش بین دو خط رادیکال تندرو و اعتدال است.
                                صادق زیباکلام عصر روز یکشنبه در مسجد جامع شهر ساری در جمع هواداران یکی از نامزدهای این حوزه انتخابیه برای مجلس دهم ، افزود : هدفم از حضور در این جمع بیان موضوع مهم تر از این است که بگویم به چه کسی رای دهید .
                                به گزارش ایرنا, وی با بیان اینکه اهمیت این دوره از انتخابات به خاطر رقابت بین اصلاح طلبان و اصولگرایان نیست ، ادامه داد : از مدت ها قبل به این باور رسیده بودم که انتخابات مجلس دهم گزینش بین دو خط رادیکال تندرویی که در سال های اخیر بویژه از ٨٤ تا ٩٢ شاهد سیاست هایش بوده ایم و خط اصلاح طلب است.
                                این استاد دانشگاه با اشاره به رد صلاحیت گسترده نامزدهای اصلاح طلبان ، ظهار داشت : اصولگرایان هر تاکتیکی که داشتند علیه خط میانه رو به کار گرفتند.
                                زیباکلام گفت : اصولگرایان با این رد صلاحیت گسترده امیدوار بودند حالت واکنشی ، انفعالی و افسردگی در اردوگاه اصلاح طلبان ایجاد شود و انتظار حضور در انتخابات را نداشته باشند.
                                وی افزود : حتی فضا طوری شده بود که برخی جوانان در فضای مجازی می گفتند کسی باقی نمانده تا به او رای بدهیم پس در انتخابات شرکت نمی کنیم.
                                این استاد دانشگاه انتخاب نامزدهای معتدل اصولگرا را راهبرد اصلاح طلبان برای مقابله با رد صلاحیت ها دانست و گفت : برای این منظور افراد خوش فکر ، تحصیل کرده و باتجربه را که می توانند در آینده نیروهای بالقوه إصلاح طلب شوند ، انتخاب کردیم تا به مردم بگوییم این افراد نامزدهای إصلاح طلب و مورد حمایت ما هستند.
                                وی نامزدهای فهرست اصلاح طلبان را به سه گروه اصلاح طلب ، معتدل طرفدار دولت و اصولگرایان معتدل و میانه رو تقسیم کرد و افزود : راهبرد دیگر اصولگرایان پس از این برخورد اصلاح طبان ، سرگردان و سرگرم کردن آنان با تایید یا رد صلاحیت ها پس از موعد مقرر بود .

نظر

در حال کار...
                                X