اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • ایرج اکبری
    عضو فعال
    • Dec 2011
    • 10934

    #27781
    پاسخ : اخبار

    آیت الله هاشمی رفسنجانی: یك گروه بي هنر و عقب افتاده نمی تواند سرمشق باشد



    آيت الله هاشمي رفسنجاني با بيان اينكه آنها كه تندروي هاي خود را به امام منسوب مي كنند، خلاف مي گويند، تاكيد كرد: امام بارها در مسائل داخلي و خارجي ترمز، بي ترمزها را كشيدند تا انقلاب در مسير اعتدال بماند،
    به گزارش سرویس سیاسی انتخاب، گزيده مصاحبه ايشان با ويژه نامه نوروزي ايران بدين شرح است:

    * خيلي از كساني كه نظرات امام درباره ميانه-روي و تندروي را بازخواني و يا تفسير ميكنند به اين نقطه ميرسند كه مشي امام (ره) برخورد با مخالفان بود و آن را نوعي اقدام انقلابي ميدانستند، در حالي كه ميدانيم خيلي از كارها تندروي و افراط بود. آيا واقعاً اين كارها برگرفته يا تأسّي از سيرة امام است؟


    ● خلاف ميگويند. هر انساني ميتواند هر ادعايي بكند. امام در كجا چنين بودند؟ چه كسي مي-تواند مصداقي از اين حرفها و ادعاها بياورد؟ محور امام شرع و قانون اساسي بود. رفتار خلاف قانون را قبول نداشتند. مقاومت در برابر ظلم و تجاوز از مقوله تندروي نيست. من هم ملاك اعتدال را از قرآن و قانون اساسي ياد گرفته ام.

    ○ برخورد با آمريكا، يك مصداق روشن است. يا پافشاري بر اجراي ارزشهاي ديني و يك سلسله از محكماتي كه ميگويند اصول انقلابي هستند.

    ● اتفاقاً در مورد ارزشهاي ديني، امام كاري كردند كه اوج نقطة اعتدال، يعني عقلانيت و كارشناسي صحيح است و آن تأسيس مجمع تشخيص مصلحت نظام بود.در تاريخ اسلام و تشيّع هيچ فقيهي در فقه سياسي اين كار را نكرده بود و در دنيا هم چنين كاري نكردند. دو مسأله تطبيق مصوبات مجلس با شرع و قانون اساسي در اختيار شوراي نگهبان بود كه ميتوانستند قانوني را رد يا قبول كنند.امام ديدند كه اينگونه نميشود. اختلافات به جايي رسيده بود كه خيلي از لوايح مهم ما در مجلس مانده و گير كرده بود. نه مجلس حاضر بود نظر شوراي نگهبان را بپذيرد و نه شوراي نگهبان حاضر بود كه عقب نشيني كند.

    امام (ره) ابتدا كارشناسي را جلو انداختند و گفتند: « اگر دو سوم مجلس يك موضوعي را به ضرورت تشخيص دادند، ديگر به شوراي نگهبان نرود.» ولي چون ديدند اين طرف هم افراط كرد و ممكن بود خيلي زود درباره موضوعات بگويند «ضرورت است». مجمع را ابتكار كردند و گفتند: كه اگر بين مجلس و شوراي نگهبان تفاهم نشد، مجمع تصميم نهايي را ميگيرد و ميتواند از قانون اساسي و فتواهاي ارزشي كه آقايان دادند، عبور كند.اين اوج اعتدال است. يعني عقلانيت و كارشناسي كه مصلحت را تشخيص بدهد. اين نگاه اعتدالي را كجا ميتوانند پيدا كنند؟.در جنگ، بچه هايي كه در ميدان جنگ بودند، خيلي حماسي، شجاع، ايثارگرانه و فداكارانه دفاع ميكردند، ولي كم كم به اينجا رسيديم كه ديگر نميتوانيم بجنگيم.

    با اينكه امام (ره) گفته بودند «ما تا آخر مي مانيم»، «بيست سال هم طول بكشد، مي مانيم»،«تا آخرين نفس» و«تا آخرين قطرة خون مي¬جنگيم»، ولي وقتي ديدند جنگ ديگر به صلاح كشور نيست، خيلي آسان مسأله را حل كردند. خوب هم حل كردند.يعني به گونه اي حل كردند كه هر كس بيانيه ايشان را شنيد، قانع شد. در مسأله اي كه حالت افراط مي توانست براي كشور مشكل ايجاد كند، وارد شدند و به آساني حل كردند.

    در مسأله حج، وقتي شهداي ما را از مكه آوردند، همه عصباني بوديم و ايشان هم تعبيري كردند و گفتند: «ما از هركس، از صدام هم بگذريم، از فهد نمي گذريم.» ولي وقتي ديدند حج مثل نماز و روزه جزو فروع دين ماست، دارد تعطيل مي شود، ما را دعوت كردند و گفتند: «اين مسأله را حل كنيد. نمي توانيم تعطيلي حج را بپذيريم.»

    امام (ره) اينگونه بود و هر وقت مشكلي براي جامعه پيدا ميشد، با عقلانيت وارد مي شدند و حل مي كردند. چون ضمن اينكه فقيه بود، فيلسوف و عارف بزرگي هم بود و با مباني اسلام كه بر پايه اعتدال استوار است، كار مي كرد.

    ○ چكار كنيم كه ميانه روي به عنوان يك ميراث و مكتب باقي بماند؟ اگر تفكر و سيرة امام مبتني بر اصل ميانه روي بود، چرا بعضي از فرزندان انقلاب و خيلي از افراد نسل اوّل انقلاب از شنيدن واژة ميانه روي بدشان مي آيد و اعتدال را به اصطلاح مكروهات مي دانند؟ واقعاً دليل اين غربت و انزواي فكر ميانه روي در همين نسل اوّل انقلاب، ـجمعي كه بعضي هايشان كنار شما هم بودندـ ، چيست؟

    ● من كسي را نديدم كه از اعتدال بدش بيايد، همه مي گويند كه ما معتدل هستيم. حتّي وقتي كه خودشان هم هستند، نمي توانند بگويند مخالف اعتداليم. چون كساني كه كنار ما بودند، اهل قرآن هستند. در كتاب فرهنگ قرآن وقتي به كلمة اعتدال رسيدم، 40 مورد را درآوردم كه قرآن اعتدال مي خواهد. داستان هاي انبيا را كه مي-گويد، قسمتهايي تأكيد بر اعتدال آنهاست. 40 مورد است كه آقاي رستگاري يكي يكي از كتاب فرهنگ قرآن مي گويد و در سايت مي گذارد.

    آيات خيلي زياد است كه من فقط چند آيه را براي شما مي گويم. وقتي قرآن دستور مي دهد انفاق كنيد، به پيغمبر(ص) مي گويد: نه خيلي انفاق كن كه دست خودت را ببندي و هيچ چيز نداشته باشي و نه آن قدر تفريط كن كه به كسي ندهي.» لاتجعل يد مغلولهً علي عنقِك، يعني هيچ چيز ندهي، «ولا تَبْسُطها كُلّ البَسْط فتقعد ملوما محسورا»، يعني خيلي هم باز نكن كه چيزي كف دستت نماند.


    يا: «والذّين إذا أنفقوا لَم يسرفوا و لم يقتروا و كان بين ذلك قواماً» از اين مضامين براي هر موردي در قرآن خيلي زياد است. در مورد عبادت ـ كه مهمتر از آن نيست ـ بر اعتدال تأكيد مي كند. در مورد مباحثه و احتجاجات مي¬گويد: «فبشّر عبادالذين يستمعون القول و يتبعون اَحْسَنه.» يعني به انسان مي-گويد: «به حرف هاي ديگران گوش كن و بهترين ها را انتخاب كن» بندگان خوب خداوند كساني هستند كه مي شنوند، نگاه مي كنند و خوب و بدش را انتخاب مي كنند. يلي از اين توصيه ها در قرآن داريم. توصيه كلي اش اين است كه «و كَذالك جعلناكم اُمَه وسطاً لِتكونوا شهدا علي الناس» ما شما را يك اُمت ميانه رو قرار داديم كه براي ديگران سرمشق باشيد.از اين آيه كاملاً روشن است كه يك گروه افراطي هرگز نمي تواند سرمشق باشد. يك گروه بي هنر و عقب افتاده سرمشق نمي شود. مشي عاقلانه و با تدبير سرمشق مي شود. من فكر مي كنم كساني كه با دين و قرآن آشنا هستند، اين حرف ها را نمي زنند. بچه هاي احساسي، با احساسات خود اين كارها را مي كنند.
    ○ بالاخره شما يك جمع بندي از رفتار دوستاني كه مسير ميانه روي و اعتدال را در پيش گرفتند و جمعي كه اسير فضاي تندروي شدند، داريد. در دهة اخير هم مي بينيم كه در خيلي از جاها واقعاً فضاي تندروي و راديكاليسم بر ميانه روي غلبه ميكند. الان هم تحليل و جمع بندي روشني داريد. چرا واقعاً اين اتفاق افتاد؟ اين فضا كه پيش مي آيد، ميانه روي در اقليت قرار مي گيرد و سبقت و مسابقه اي براي تندروي و اتخاذ مواضع تند و شعارهاي تند راه مي افتد. از اين جهت توضيحي بفرماييد.

    ● اوّل انقلاب يك مقدار طبيعي بود. هر انقلابي وقتي اتفاق مي افتد، با مقدار زيادي احساسات همراه مي شود. وقتي انقلاب ما پيروز شد، نيروهايي كه خشم از رفتار رژيم قبل در وجودشان بود و آسيب هايي ديده بودند، مي خواستند از عوامل رژيم انتقام بگيرند. ادبياتي كه در انقلاب به كار مي رود، يك مقدار انسان ها را تندرو بار مي آورد و تندروي هايي در برخوردها پيش مي آيد. امام چندبار در فواصل مختلف بيانيه صادر كردند و ترمز زدند. به اينها نگاه كنيد. براي شما سخت نيست و حتماً مرجعي براي مراجعات خودتان داريد. حرف-هاي امام كاملاً روشن است و مي توانيد ببينيد.حركت هاي انقلاب احتياج به ترمز داشت كه امام اين ترمز را زدند. آن بيانيه هشت ماده اي را ببينيد. وقتي كه ديدند نيروهاي امنيتي و انقلابي غير امنيتي و قضايي دارند با مردم تند برخورد مي كنند، آن مطالب را گفتند. به بيانيه هشت ماده اي ايشان نگاه كنيد و ببينيد چه مطالب مهمي در آن هست! .ترمز مي كردند تا حركت انقلاب به مسير اعتدال برگردد.

    ○ مي دانيم كه ميانه روي و اعتدال موضوعي نيستند كه با نصيحت و توصيه و اندرز در جامعه نهادينه شوند. آنهايي كه در جايگاه مديريت سياسي جامعه يا كساني كه در كسوت مرجعيت ديني جامعه هستند، چه قدم هايي مي توانند بردارند؟ حضرت عالي براي حال حاضر جامعه ايران چه نسخه اي پيشنهاد مي دهيد كه واقعاً ميانه روي نهادينه شود؟

    ● بهترين نسخه عقلانيت است. يعني نيروهايي كه با سواد هستند، عقلانيت دارند و مرجع تشخيص هستند، كارشناسي كنند. پيچ و خم هاي تاريخ را نگاه كنند. يك مورد را به عنوان مثال رفتار عقلاني مي گويم.وقتي جنگ تمام شد و دنبال سازندگي و بازسازي رفتيم، عراق دستش از دستاوردهاي جنگي خالي بود و به سرش زد كه كشوري را اشغال كند. كويت را گرفت و آمريكايي¬ها آمدند كه او را بزنند. در داخل كشور ما كساني بودند كه مي¬گفتند: صدام خالد بن وليد است و بايد جنايتهايش را فراموش كنيم و با آمريكايي ها بجنگيم.پيچ خيلي خطرناكي بود. اگر مي رفتيم همان شرايط عراق را پيدا مي كرديم. ولي روحية اعتدال به ما آموخت كه وارد اين ماجرا نشويم. حضور آمريكا را محكوم كرديم، امّا در عمل هيچ كاري عليه آمريكا نكرديم. همان كارهاي معمولي را كه داشتيم، مي كرديم. ولي در جنگ كاري نكرديم.

    از اين طرف وقتي كويتي ها آواره شدند، درها را باز كرديم. با اينكه كويتي ها در جنگ به ما ظلم و از عراق خيلي حمايت كرده بودند، هر كس خواست وارد ايران شد و كشور ما پناهي براي آنها شد. اين حالات معلول عقلانيت و حسابگري درست است.

    همان موقع مي توانستيم وارد شويم و يكي از كارهايي كه مي توانستيم بكنيم، اين بود كه از پشت به عراق خنجر بزنيم. چون صدام خيلي به ما ستم كرده بود. اين كار را هم نكرديم. اين حالت، حالت اعتدالي است كه مي تواند آثارش را خيلي نشان بدهد.

    همين الان كاري كه آقاي دكتر روحاني و همكارانش دارند مي كنند، حقيقتاً مصداق اعتدال است. در طول سالها تبليغات فراواني كرديم كه خيلي ها از اسم آمريكا متنفّر هستند. در مثل مناقشه نيست و گويا اسم آمريكا و ايران مثل جن و بسم الله بود. ولي وقتي نياز شد، رفتند مذاكره كردند. البته اين اعتدال قبلاً يك مقدار شكل گرفته بود. چون اواخر زمان دولت گذشته يكي، دو مذاكره در عمان انجام شد، كه بي نتيجه بود. منتها اينها جدي تر و علني وارد شدند و كار خوبي كردند.


    مسأله هسته اي و بهانه گيري هاي آمريكا و غربي ها بايد پايان بپذيرد. آنها مي خواستند با اين بهانه ها، تحريم ها را تشديد و ما را محاصره كنند. آقاي خزاعي، سفير ما در نيويورك گفت: قاطعانه مي گويم كه برنامة اينها نفت در برابر غذاست و مي خواهند ما را به آنجايي برسانند كه عراق را بردند.
    :(

    چون احتياج به نفت ما در بازار زياد است، مي خواهند نفت را ببرند و پولش را به حساب سازمان ملل بريزند و براي ما غذا و دارو تهيه كننند و كوپن بدهند. يعني همان كاري كه با عراق كردند. در اين حالت تحقيقاً بايد كاري كرد كه خيلي خوب و عقلاني رفتار كردند. انصافاً شجاعانه وارد شدند و تا به حال هم خوب پيش رفتند. هيچ امتياز غيرقابل قبولي ندادند وضع ما را با اين كار آرام كردند. به نظرم اين يكي از مصاديقي است كه بايد بگوييم با عقلانيت دنبال كار را گرفتند.
    كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

    نظر

    • ایرج اکبری
      عضو فعال
      • Dec 2011
      • 10934

      #27782
      پاسخ : اخبار

      هاشمی رفسنجانی در دیدار استاندار امیدوارم بتوانیم با عبور از شرایط فعلی، مشکلات را پشت سر بگذاریم
      كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

      نظر

      • مخبرالدوله
        عضو فعال
        • May 2012
        • 5228

        #27783
        پاسخ : اخبار

        هاشمی رفسنجانی در دیدار استاندار هرمزگان،


        امیدوارم بتوانیم با عبور از شرایط فعلی، مشکلات را پشت سر بگذاریم



        » سرویس: سياسي - سياست داخلي
        کد خبر: 93010701126
        پنجشنبه ۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۳:۳۵



        رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با استاندار هرمزگان در جزیره کیش در خصوص موضوعات مختلف به تبادل نظر پرداخت.
        به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خلیج فارس، آیت الله هاشمی رفسنجانی گفت: بنده به آینده امیدوارم که بتوانیم با عبور از شرایط فعلی، مشکلات را پشت سر بگذاریم.
        وی در ادامه افزود: رونق سرمایه گذاری و جذب آن یکی از راههای توسعه است و باید بخش خصوصی را به کمک دولت بیاوریم تا بتوانیم از همه ظرفیت ها استفاده کرده و در جهت رفع بیکاری و ایجاد اشتغال حرکت کنیم.
        رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: استان هرمزگان دارای پتانسیل های بسیاری است و قشم و کیش بخشی از این توانمندی هاست که می توانند نقش پر رنگ تری در حوزه های اقتصادی و سرمایه گذاری ایفا نمایند و پل ملی خلیج فارس یکی از این کارهای مهم و زیر بنایی است که باید مراحل بعدی ساخت و اتمام آن در دستور کار جدی قرار گیرد چرا که نقش مهمی در رونق منطقه دارد.
        وی تریح کرد: تکمیل پروژه های بجا مانده از دولت قبل باید بر اساس اولویت صورت گیرد.
        رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: توسعه نفت و صدور آن از طریق جاسک و همچنین انتقال خط لوله گاز از عسلویه و رساندن آن به جاسک، از جمله کارهای مهمی است که باید تا حصول نتیجه پیگیری شود.
        استاندار هرمزگان در این دیدار ضمن خوش آمدگویی به رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: استان هرمزگان دارای قابلیت ها و توانمندیهای بسیاری است که موقعیت سوق الجیشی آن موجب شده تا استان مهم و اثرگذاری در بخش ها و حوزه های مختلف بوده و در مناسبات ملی و منطقه ای تاثیر بگذارد.
        جاسم جادری با اشاره به سفر ریاست جمهوری به استان هرمزگان بعنوان دومین مقصد سفر های استانی در سال 92 افزود: در این سفر تصمیمات مهمی در خصوص رونق جاسک و صنعت فولاد و تکمیل فازهای بندر شهیدرجایی و حوزه های دیگر گرفته شد که اقدامات ارزشمند و قدمهای بلندی در راه توسعه هرمزگان است و این سفر دستاوردهای مهمی را برای هرمزگان به همراه داشت.
        وی در پایان گفت: دولت تدبیر و امید مصمم به پیگیری مشکلات هرمزگان و حل آن است که این کار در بخش ها و حوزه های مختلف و بر اساس کار کارشناسی در حال انجام است.
        انتهای پیام



        مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

        نظر

        • مخبرالدوله
          عضو فعال
          • May 2012
          • 5228

          #27784
          پاسخ : اخبار

          ترکان خبر داد


          جاسک پایانه دوم صادرات نفت ایران می‌شود



          » سرویس: اقتصادي - انرژي
          کد خبر: 93010500791
          سه‌شنبه ۵ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۷:۵۶



          قرار است در جاسک پایانه‌ دوم صادرات نفت ایران به موازات خارگ احداث شود.
          به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، اکبر ترکان با حضور در مراسم ترحیم والده معاون سیاسی وزیر کشور در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر این که ریاست جمهوری بیان کرده بودند که جاسک منطقه ویژه اقتصادی شود، روند این موضوع به کجا رسیده است؟ گفت: جاسک به عنوان منطقه ویژه اقتصادی در شورای هماهنگی تصویب شده و در مرحله‌ تقدیم به مجلس شورای اسلامی قرار دارد.
          دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور ادامه داد: آنجا به لحاظ ظرفیت‌هایی که برای صنعت پتروشیمی و صنایع انرژی و پالایشی وجود دارد که محور اصلی آن وزارت نفت است رییس جمهور دستور دادند در جاسک پایانه دوم صادراتی نفت ایران به موازات خارگ احداث شود.
          ترکان خاطرنشان کرد: در حال حاضر خارگ پایانه اول ما در خلیج فارس محسوب می‌شود و در آینده نیز جاسک پایانه دوم ما در دریای عمان می‌شود. در این راستا خط لوله‌ای به طول بیش از 2200 کیلومتر وجود دارد که نفت خام ایران را به ساحل دریای عمان منتقل می‌کند لذا در جاسک قرار است تاسیسات صادراتی، انبار نفت و تاسیسات مرتبط با صادرات نفت خام نیز احداث شود.
          مشاور رییس جمهور تصریح کرد: وزیر نفت نیز دستور دادند خط لوله‌ای منشعب از خط هفتم صادراتی گاز ایران به جاسک منتقل شود که بخشی از آن برای صادرات به عمان و بخشی دیگر برای مصارف صنایع پتروشیمی و صنایع فولاد در منطقه جاسک است.
          ترکان در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که آیا در حال حاضر قراردادی در زمینه مساله تجاری به ویژه در مناطق تجاری با طرف‌های شرکت‌های خارجی بسته شده است، گفت: گفت‌وگوهایی در این راستا در جریان است ولی اما هنوز فشارهای بین‌المللی علیه جمهوری اسلامی ایران وجود دارد اما شرایط روز به روز بهتر می‌شود تا انشاء‌الله این فشارهای بین‌المللی به حدی برسد که شرکتهای اروپایی با ما فعالیت اقتصادی داشته باشند.
          ترکان ادامه داد: البته آنها ارتباطشان را حفظ کردند و گفت‌وگوهای فنی را نیز ادامه می‌دهند اما مرحله عملی موقعی است که از فشار ایالات متحده آزاد شوند بنابراین هنوز فعالیتی آغاز نشده است.
          دبیر شورای هماهنگی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در پاسخ به پرسشی در مورد این که نظارت بر بودجه مناطق آزاد انجام شود و ارزیابی شما چیست؟ گفت: معاونت برنامه‌ریزی بر عملکرد تمامی بودجه‌ها نظارت دارد که این نظارت به حق است و ما نیز از آن استقبال می‌کنیم.
          انتهای پیام



          مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

          نظر

          • ایرج اکبری
            عضو فعال
            • Dec 2011
            • 10934

            #27785
            پاسخ : اخبار

            کنگره آمریکا لایحه کمک مالی به اوکراین و تشدید تحریم ها علیه روسیه را تصویب کرد
            نیویورک، ایرنا - کنگره آمریکا در اقدامی همسو با سیاست های کاخ سفید در قبال تحولات مربوط به بحران اوکراین، لایحه کمک مالی به دولت موقت کی یف و تحریم دولت مسکو به دلیل الحاق کریمه به خاک روسیه را تصویب کرد.
            کنگره آمریکا لایحه کمک مالی به اوکراین و تشدید تحریم ها علیه روسیه را تصویب کرد
            به گزارش ایرنا، روز پنجشنبه، مجلس سنای آمریکا لایحه ای را که ضمن کمک وام یک میلیارد دلاری به اوکراین، به دولت اوباما اجازه وضع تشدید تحریم ها علیه روسیه را می داد، تصویب کرد.

            مجلس نمایندگان آمریکا نیز با 399 رای موافق و تنها 19 رای مخالف لایحه مشابهی برای کمک به اوکراین و افزایش تحریم های ضد روسیه را تصویب کردند.

            قانونگذاران آمریکا در تلاشند که تا آخر این هفته لایحه متحدی را برای به منظور تشدید تحریم های علیه روسیه در اختیار کاخ سفید قرار دهند.

            ˈˈاریک کانترˈˈ، رییس فراکسیون اکثریت مجلس نمایندگان پس از پایان رای گیری اظهار داشت که بسیار مهم است که آمریکا به همراه اتحادیه اروپا و متحدانش در ناتو پاسخ محکمی به اقدامات اخیر روسیه داده باشند.


            وزیر دارایی اوکراین اظهار اعلام کرده است که کشورش ظرف دو سال آینده حداقل به 35 میلیارد دلار نیاز دارد تا به ورطه ورشکستگی نیفتد.
            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

            نظر

            • مخبرالدوله
              عضو فعال
              • May 2012
              • 5228

              #27786
              پاسخ : اخبار

              صدای روسیه: وعده اوباما برای صدور گاز به اروپا خیالپردازی سیاسی است

              مسکو - ایرنا - رادیو دولتی صدای روسیه روز جمعه گفت: وعده باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا به کشورهای اروپایی برای صدور گاز طبیعی به این کشورها به منظور جایگزینی گاز روسیه خیالپردازی سیاسی بیش نیست.


              اوباما هفته گذشته در اجلاس سران آمریکا - اتحادیه اروپا در بروکسل با تاکید بر لزوم قطع وابستگی انرژی کشورهای اروپایی به روسیه و ضرورت فشار بر این کشور برای پذیرفتن شروط غرب در مورد مساله اوکراین و کریمه، آمادگی واشنگتن را برای صادرات گاز طبیعی به اروپا اعلام کرد.

              صدای روسیه در ادامه تفسیری افزود: ˈآمریکا و اتحادیه اروپا در تلاش برای یافتن راههای جایگزینی منابع انرژی روسیه هستند و یکی از این راهها صادرات گاز طبیعی آمریکا به اروپا از طریق اقیانوس اطلس است.

              ˈ برای این منظور دولت آمریکا باید موافقت شرکت های این کشور برای صادرات گاز طبیعی به اروپا و ایجاد امکانات و تاسیسات را جلب کندˈ.

              این رسانه اضافه کرد
              : ˈکارشناسان می گویند اگر آمریکا از الان برای صادرات گاز طبیعی به کشورهای اروپایی تلاش کند، گاز این کشور زودتر از سال 2017 وارد بازار اروپا نخواهد شد.

              ˈ روسیه سالانه حدود 150 میلیارد مترمکعب گاز به کشورهای اروپایی صادر می کند.

              ˈ آمریکا در سالهای آینده می تواند سالانه حداکثر 60 میلیارد متر مکعب گاز طبیعی به کشورهای اروپایی صادر کند و بدیهی است که منابع کافی انرژی برای جایگزینی گاز روسیه وجود نداردˈ.


              اروپام/2242**1479

              مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

              نظر

              • ایرج اکبری
                عضو فعال
                • Dec 2011
                • 10934

                #27787
                پاسخ : اخبار

                ایران بزرگترین کشور ذخیره کننده گاز در خاورمیانه می شود
                تهران- ایرنا- مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی گفت: با بهره برداری از دومین طرح ذخیره سازی گاز ایران (شوریجه) در سال ٩٣، ایران دومین کشور ذخیره کننده گاز در خاورمیانه می شود.



                ایران بزرگترین کشور ذخیره کننده گاز در خاورمیانه می شود
                به گزارش ایرنا، مسعود سامی وند، با اشاره به طراحی، ساخت، نصب، راه اندازی و بهره برداری از دو مجتمع ذخیره سازی سراجه و شوریجه توسط این شرکت گفت: با راه اندازی دومین طرح ذخیره سازی گاز ایران (شوریجه) در سال ٩٣، ایران به بزرگترین کشور ذخیره کننده گاز خاورمیانه و یکی از پنج کشور بزرگ دارنده مخازن زیرزمینی برای ذخیره سازی گاز طبیعی تبدیل می شود.

                سامی وند افزود: شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی با تکیه بر توان داخلی توانست مراحل طراحی تا بهره برداری از دو مجتمع ذخیره سازی سراجه و شوریجه را با صرف حداقل زمان و هزینه به اتمام برساند.

                وی با اشاره به اینکه در زمستان امسال روزانه ٩ تا ١٠ میلیون متر مکعب گاز طبیعی از طرح ذخیره سازی سراجه قم برداشت و به شبکه سراسری تزریق شد، تصریح کرد: با توجه به سرمای شدید و زمستان طولانی امسال، این میزان که معادل ٦٧ درصد مصرف گاز در استان گیلان است، کمک شایانی به شبکه توزیع گاز کشور کرد.

                وی یادآور شد: با راه اندازی کامل این طرح، حجم برداشت گاز از مخازن زیر زمینی به حدود ٣٠ میلیون مترمکعب در روز افزایش می یابد.

                سامی وند ادامه داد: با بهره برداری از تاسیسات پالایشگاهی و بخش بالادستی طرح ذخیره سازی گاز شوریجه خراسان حدود ٢٠ میلیون مترمکعب به ظرفیت پالایشگاهی و ذخیره سازی گاز افزوده خواهد شد.

                به گزارش شبکه اطلاع رسانی نفت و انر‍ژی، وی خاطرنشان کرد: شرکت ملی گاز ایران با اجرای طرح های ذخیره سازی تلاش می کند در راستای اجرای منویات مقام معظم رهبری مبنی بر اقتصاد مقاومتی گام بردارد.
                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                نظر

                • ایرج اکبری
                  عضو فعال
                  • Dec 2011
                  • 10934

                  #27788
                  پاسخ : اخبار

                  ادعای رئیس پلیس برکنار شده استانبول: خطرناک ترین گروه ترور در ترکیه وابسته به ایران است!
                  علی ایلماز رئیس سابق اداره اطلاعات پلیس استانبول ادعا کرد که گروه تروریستی وابسته به ایران خطرناک ترین گروه در سال های اخیر در ترکیه است.

                  به گزارش «تیک» Tik.ir، نشریه تودی زمان ترکیه نوشت: علی ایلماز رئیس سابق اداره اطلاعات پلیس استانبول ادعا کرد که گروه تروریستی وابسته به ایران خطرناک ترین گروه در سال های اخیر در ترکیه است.

                  وی گفت: برخی مقامات دولتی باعث شدند تحقیقات در مورد گروه توحید سلام ادامه پیدا نکند و همین مسئله باعث فرار برخی از مظنونین از ترکیه شود.

                  وی بیان داشت: به دام انداختن این شبکه ترور که با مقامات ارشد در ترکیه در ارتباط است خیلی دشوار است.

                  وی که در یک شبکه تلویزیونی سخن می گفت، تاکید کرد: تحقیقات در مورد گروه سلام توحید حاوی جزئیات و مطالب بسیار مهم است.

                  وی افزود: این شبکه چندین سال غیرفاعل بود اما چند سال است که مجددا فعال شده و اقدام به بمب گذاری و فعالیت های مراقبتی در استانبول کرده است.

                  تودی زمان نیز عکسی ادعایی را از فعالیت این گروه منتشر کرده است.
                  كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                  نظر

                  • omid_7sin
                    عضو عادی
                    • May 2012
                    • 131

                    #27789
                    پاسخ : اخبار

                    حمله توپخانه‌ای ترکیه به سوریه
                    منابع خبری ترکیه امروز - جمعه - نوشتند که واحدهای توپخانه ارتش این کشور مناطقی در خاک سوریه را هدف قرار دادند.
                    خبرگزاری ایرنا: این منابع خبری ادعا کردند در پی اصابت سه گلوله توپ از سمت سوریه به خاک این کشور شدند ، ارتش ترکیه در اقدامی مقابل به مثل کرد و با توپخانه اهدافی را در خاک سوریه هدف قرار داد.

                    به ادعای این منابع خبری ، گلوله های شلیک شده از سمت سوریه به شهرستان ˈ یایلاداغ ˈ در استان ˈ حاتای ˈ در مجاورت مرز ترکیه و سوریه اصابت کردند.

                    به ادعای رسانه های جمعی ترکیه ، یکی از گلوله های توپ شلیک شده در نزدیکی شهرک چادری محل اسکان پناهجویان سوری و دو گلوله توپ دیگر در اراضی کشاورزی فرود آمدند.

                    رسانه های ترکیه پیش از این از تشدید درگیری ها بین ارتش سوریه و معارضان و تروریستهای سوری خبر داده بودند.

                    ترکیه از آغاز بحران در سوریه به همراه کشورهای عربستان سعودی و قطر از معارضان و تروریستهای سوری حمایت به عمل آورده است.

                    نظر

                    • مسعود حاجی
                      عضو عادی
                      • Feb 2014
                      • 48

                      #27790
                      پاسخ : اخبار

                      چشم انداز بورس در سال ۹۳ زیر سایه هدفمندی
                      خبرگزاری تسنیم: به باور کارشناسان در سال ۹۳ نمی‌توان انتظار بازدهی سال ۹۲ را برای بورس داشت، زیرا یکی از دغدغه‌های مهم بازار سرمایه اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌هاست که می تواند بازار سهام کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
                      به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم؛ شاخص بورس که با افزایش ۲۴۳۲ واحدی در هفته پایانی اسفند، با سال ۹۲ خداحافظی کرده بود برعکس سنت سالهای گذشته بورس در نوروز، در اولین روز معاملاتی اولین هفته سال جدید ۱.۹ واحد افت کرد تا با معامله ۴۲۹ میلیون و ۷۷۰ هزار سهم به ارزش یک هزار و ۲۴۷ میلیارد و ۸۷۲ میلیون ریال در ارتفاع ۷۹ هزار و ۱۳ واحد در جا بزند.
                      اما در روز چهارشنبه و در دومین روز معاملاتی سال ۹۳، شاخص بورس با افت ۳۹۴ واحدی و عقبگرد به ارتفاع ۷۸ هزار و ۶۱۹ واحدی نشان داد که سرمازدگی بورس در روزهای بهاری بازار سرمایه ادامه دارد.
                      در مجموع در اولین هفته سال ۹۳ شاخص بورس با ۳۹۶ واحد افت به رقم ۷۸ هزار و ۶۱۹ واحد رسید تا بازار سرمایه کشور سال جدید را با کاهش عقربه های دماسنج بورس آغاز کند. همچنین در این هفته ارزش کل معاملات سهام و حق تقدم به ۲۰۷۹ میلیارد ریال رسید و ۶۹۹ میلیون سهم در ۸۰ هزار نوبت معاملاتی دادوستد شد.
                      بر اساس این گزارش؛ هر چند که هفته اول سال جدید با کاهش شاخص بورس همراه بود اما به باور کارشناسان در سال ۹۳ نمی‌توان انتظار بازدهی سال ۹۲ را داشت، چرا که یکی از دغدغه‌های مهم بازار سرمایه اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌هاست که می تواند بازار سهام کشور را تحت تاثیر قرار دهد.
                      با این حال مدیرعامل شرکت بورس معتقد است سال ۹۳ سالی خوب برای پذیرش ها و عرضه های اولیه سهام خواهد بود و برای افزایش بیش از پیش نقش تامین مالی در بازار سرمایه می توان با توسعه و بکار گیری بازارهای نوین مالی از جمله اوراق مشارکت قابل تبدیل به سهام و یا فراهم کردن امکان پذیره نویسی و معامله صکوک در بورس در کنار اوراق سهام و حق تقدم به بنگاههای مولد اقتصادی کمک کرد.
                      اما موضوع دخالت دولت در بازار سرمایه کشور و ربط دادن کاهش چشمگیر شاخص در ماههای پایانی سال گذشته و اولین هفته سال جدید به آن نیز از جمله موارد قابل توجه در بورس کشور است؛ تا جایی که ابراهیم نکو، عضو هیات رئیسه کمیسیون اقتصادی مجلس با تاکید بر این خواسته که دولتی‌ها بورس را از مسیر خود خارج نکنند گفته رشد بورس تا زمانی ادامه خواهد یافت که دولتی ها با مداخله و ورودهای غیرقانونی، بازار سهام را از مسیر خود خارج نکنند.
                      مدیرعامل شرکت بورس هم در این رابطه با انتقاد از تصمیم گیری های حکومتی در بازه های کوتاه مدت عنوان کرد: چرا باید در بودجه های کوتاه مدت دولت موضوع قیمت نهاده های تولیدی همچون خوراک واحد های پتروشیمی و یا بهره مالکانه معادن دستاویزی برای تصمیم گیری های سالیانه گردد در حالی که حضور یک شرکت در بازار اولیه بورس مساوی است با یک فعالیت بلندمدت؟ آیا مفروضات یک سرمایه گذاری ۵ ساله باید در بودجه های یکساله تعیین شود؟
                      از آنچه هستي، فروتر آي ، تا مردم تو را از آنچه هستي ، فراتر برند .

                      نظر

                      • ایرج اکبری
                        عضو فعال
                        • Dec 2011
                        • 10934

                        #27791
                        پاسخ : اخبار

                        اوباما برای گفت‌وگو درباره ایران به عربستان می‌رود
                        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                        نظر

                        • مسعود اب
                          عضو فعال
                          • Jun 2013
                          • 1502

                          #27792
                          پاسخ : اخبار

                          علی اکبر صالحی: منتقدان محل مصرف سوخت 20درصد را پيدا کنند تا ما توليد کنيم


                          علي اکبر صالحي رئیس سازمان انرژی اتمی در مصاحبه ای، ناگفته هايي از پرونده هسته اي ايران را از نگاه فني مطرح کرده است.


                          به گزارش «انتخاب»، مهمترین محورهای سخنان صالحی در مصاحبه با نشریه مثلت در زیر می آید:


                          *ما 19 هزار ماشين سانتريفيوژداريم که از اين تعداد 9 هزار ماشين فعال است

                          * بعد از 8 سال قرارداد ما با روس ها تمام مي شود و بايد آمادگي داشته باشيم که بتوانيم سوخت خودمان را تامين کنيم

                          * در خصوص 4 راکتور ديگر با روس ها در حال مذاکره هستيم

                          * ما در هر سال به 27 تن اکسيد اورانيوم 4/1 درصد براي راکتور بوشهر نياز داريم

                          * فعاليت هاي غني سازي متوقف نشده است

                          * انتقادي که عزيزان منتقد بر اين تفاهمنامه وارد مي‌کنند، اين نيست که آنها غني‌سازي ما را به‌طور عملي و دوفاکتو نپذيرفته‌اند بلکه مي‌گويند در تفاهم‌نامه گفته شده است که ظرفيّت و حجم غني‌سازي شما در ايستگاه نهايي، بايد مورد توافق طرفين قرار گيرد.


                          *مي‌گويند راکتور آب سنگين اراک، عنصر پلوتونيوم توليد مي‌کند که مي‌تواند در ساخت سلاح هسته‌اي به کار گرفته شود. چرا اينها نسبت به غني‌سازي و پلوتونيوم حساسيت دارند؟ چون هم اورانيوم غني‌شده بالاي 90 درصد مي‌تواند در ساخت سلاح به کار گرفته شود و هم عنصر ايجاد شده در رآکتورهاي آب سنگين به نام پلوتونيوم.

                          * ما اگر مي‌خواستيم اراک را با شرايط عادي و با اطمينان‌خاطر پيش ببريم، حداقل به دو تا سه سال زمان نياز داشتيم

                          * در توافقنامه ژنو پذيرفته‌ايم که در اين شش ماه، برخي تجهيزات عمده را نصب نکنيم. در عوض روي کيفيت و بازنگري تجهيزات کار مي‌کنيم.

                          * برخي مي‌گويند که فعاليت رآکتور اراک هم متوقف شده است، در حالي که رآکتور اراک هنوز راه¬اندازي نشده است که متوقف شود.

                          * در توافقنامۀ ژنو به هيچ‌وجه حرفي از توقّف فعاليّت‌هاي آب سنگين به ميان نيامده اما در سطح افکار عمومي ‌اين‌گونه القا کرده‌اند که بايد فعاليت‌هاي آب سنگين متوقف شود.

                          * فعلاً داوطلبانه به‌دنبال ايجاد تأسيسات بازفرآوري نيستيم. البته اين به معناي آن نيست که براي هميشه از اين حق عدول کنيم. نکته ديگر اين است که دوربين‌هاي آژانس دائماً در حال بازديد از تأسيسات هسته‌اي ما هستند و زماني که سوخت جابه‌جا مي‌شود، دوربين‌ها ثبت مي‌کنند.

                          * اعلام کرديم که آماده «باز طراحي» هستيم. ما اين طراحي مجدد را به گونه‌اي انجام مي‌دهيم که ميزان توليد پلوتونيوم را کاهش دهيم و به جاي 10 کيلوگرم به حداقل برسانيم. اين پيشنهاد مورد استقبال آنها قرار گرفت. ما از فرصت استفاده مي‌کنيم و رآکتور را براي توسعۀ دامنۀ تحقيقات ارتقا مي‌دهيم؛ چراکه طراحي فعلي مربوط به سال‌هاي قبل است و اطلاعات ما به‌روز شده است.

                          * ما ماهيّت رآکتور را به‌عنوان آب سنگين حفظ مي‌کنيم ولي به‌گونه‌اي طراحي مي‌کنيم که نگراني‌هاي کاذبي را که از نظر فني ايجاد کرده‌اند، برطرف کنيم.

                          *توصيۀ ما اين است که اصلاً پيرامون تعداد سانتريفيوژها صحبت نکنيم، بلکه روي واحد قدرت جداسازي صحبت کنيم. ممکن است بخشي از آن، از يک نوع سانتريفيوژ باشد و بخشي از نوعي ديگر از سانتريفيوژ

                          *من به کساني که انتقاد دارند مي‌گويم شما محل مصرف سوخت بيست درصد را پيدا کنيد تا ما هم توليد کنيم.
                          بمنظور موفقیت
                          تمایل شما برای رسیدن به موفقیت، باید بیشتر از ترس از شکست باشد . . .

                          نظر

                          • مسعود اب
                            عضو فعال
                            • Jun 2013
                            • 1502

                            #27793
                            پاسخ : اخبار

                            هاشمی: امام بارها ترمز بي‌ترمزها را كشيدند


                            اکبر هاشمي رفسنجاني رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بيان اينكه آنها كه تندروي هاي خود را به امام منسوب مي كنند، خلاف مي گويند، تاكيد كرد: امام بارها در مسائل داخلي و خارجي، ترمز بي ترمزها را كشيدند تا انقلاب در مسير اعتدال بماند.
                            گزيده مصاحبه ايشان با ويژه نامه نوروزي ايران بدين شرح است:* خيلي از كساني كه نظرات امام درباره ميانه-روي و تندروي را بازخواني و يا تفسير ميكنند به اين نقطه ميرسند كه مشي امام (ره) برخورد با مخالفان بود و آن را نوعي اقدام انقلابي ميدانستند، در حالي كه ميدانيم خيلي از كارها تندروي و افراط بود. آيا واقعاً اين كارها برگرفته يا تأسّي از سيرة امام است؟● خلاف ميگويند. هر انساني ميتواند هر ادعايي بكند. امام در كجا چنين بودند؟ چه كسي مي-تواند مصداقي از اين حرفها و ادعاها بياورد؟ محور امام شرع و قانون اساسي بود. رفتار خلاف قانون را قبول نداشتند. مقاومت در برابر ظلم و تجاوز از مقوله تندروي نيست. من هم ملاك اعتدال را از قرآن و قانون اساسي ياد گرفته ام.○ برخورد با آمريكا، يك مصداق روشن است. يا پافشاري بر اجراي ارزشهاي ديني و يك سلسله از محكماتي كه ميگويند اصول انقلابي هستند.
                            ● اتفاقاً در مورد ارزشهاي ديني، امام كاري كردند كه اوج نقطة اعتدال، يعني عقلانيت و كارشناسي صحيح است و آن تأسيس مجمع تشخيص مصلحت نظام بود.در تاريخ اسلام و تشيّع هيچ فقيهي در فقه سياسي اين كار را نكرده بود و در دنيا هم چنين كاري نكردند. دو مسأله تطبيق مصوبات مجلس با شرع و قانون اساسي در اختيار شوراي نگهبان بود كه ميتوانستند قانوني را رد يا قبول كنند.امام ديدند كه اينگونه نميشود. اختلافات به جايي رسيده بود كه خيلي از لوايح مهم ما در مجلس مانده و گير كرده بود. نه مجلس حاضر بود نظر شوراي نگهبان را بپذيرد و نه شوراي نگهبان حاضر بود كه عقب نشيني كند.امام (ره) ابتدا كارشناسي را جلو انداختند و گفتند: « اگر دو سوم مجلس يك موضوعي را به ضرورت تشخيص دادند، ديگر به شوراي نگهبان نرود.» ولي چون ديدند اين طرف هم افراط كرد و ممكن بود خيلي زود درباره موضوعات بگويند «ضرورت است». مجمع را ابتكار كردند و گفتند: كه اگر بين مجلس و شوراي نگهبان تفاهم نشد، مجمع تصميم نهايي را ميگيرد و ميتواند از قانون اساسي و فتواهاي ارزشي كه آقايان دادند، عبور كند.اين اوج اعتدال است. يعني عقلانيت و كارشناسي كه مصلحت را تشخيص بدهد. اين نگاه اعتدالي را كجا ميتوانند پيدا كنند؟.در جنگ، بچه هايي كه در ميدان جنگ بودند، خيلي حماسي، شجاع، ايثارگرانه و فداكارانه دفاع ميكردند، ولي كم كم به اينجا رسيديم كه ديگر نميتوانيم بجنگيم.با اينكه امام (ره) گفته بودند «ما تا آخر مي مانيم»، «بيست سال هم طول بكشد، مي مانيم»،«تا آخرين نفس» و«تا آخرين قطرة خون مي¬جنگيم»، ولي وقتي ديدند جنگ ديگر به صلاح كشور نيست، خيلي آسان مسأله را حل كردند. خوب هم حل كردند.يعني به گونه اي حل كردند كه هر كس بيانيه ايشان را شنيد، قانع شد. در مسأله اي كه حالت افراط مي توانست براي كشور مشكل ايجاد كند، وارد شدند و به آساني حل كردند.در مسأله حج، وقتي شهداي ما را از مكه آوردند، همه عصباني بوديم و ايشان هم تعبيري كردند و گفتند: «ما از هركس، از صدام هم بگذريم، از فهد نمي گذريم.» ولي وقتي ديدند حج مثل نماز و روزه جزو فروع دين ماست، دارد تعطيل مي شود، ما را دعوت كردند و گفتند: «اين مسأله را حل كنيد. نمي توانيم تعطيلي حج را بپذيريم.» امام (ره) اينگونه بود و هر وقت مشكلي براي جامعه پيدا ميشد، با عقلانيت وارد مي شدند و حل مي كردند. چون ضمن اينكه فقيه بود، فيلسوف و عارف بزرگي هم بود و با مباني اسلام كه بر پايه اعتدال استوار است، كار مي كرد.○ چكار كنيم كه ميانه روي به عنوان يك ميراث و مكتب باقي بماند؟ اگر تفكر و سيرة امام مبتني بر اصل ميانه روي بود، چرا بعضي از فرزندان انقلاب و خيلي از افراد نسل اوّل انقلاب از شنيدن واژة ميانه روي بدشان مي آيد و اعتدال را به اصطلاح مكروهات مي دانند؟ واقعاً دليل اين غربت و انزواي فكر ميانه روي در همين نسل اوّل انقلاب، ـجمعي كه بعضي هايشان كنار شما هم بودندـ ، چيست؟● من كسي را نديدم كه از اعتدال بدش بيايد، همه مي گويند كه ما معتدل هستيم. حتّي وقتي كه خودشان هم هستند، نمي توانند بگويند مخالف اعتداليم. چون كساني كه كنار ما بودند، اهل قرآن هستند. در كتاب فرهنگ قرآن وقتي به كلمة اعتدال رسيدم، 40 مورد را درآوردم كه قرآن اعتدال مي خواهد. داستان هاي انبيا را كه مي-گويد، قسمتهايي تأكيد بر اعتدال آنهاست. 40 مورد است كه آقاي رستگاري يكي يكي از كتاب فرهنگ قرآن مي گويد و در سايت مي گذارد.آيات خيلي زياد است كه من فقط چند آيه را براي شما مي گويم. وقتي قرآن دستور مي دهد انفاق كنيد، به پيغمبر(ص) مي گويد: نه خيلي انفاق كن كه دست خودت را ببندي و هيچ چيز نداشته باشي و نه آن قدر تفريط كن كه به كسي ندهي.» لاتجعل يد مغلولهً علي عنقِك، يعني هيچ چيز ندهي، «ولا تَبْسُطها كُلّ البَسْط فتقعد ملوما محسورا»، يعني خيلي هم باز نكن كه چيزي كف دستت نماند.

                            يا: «والذّين إذا أنفقوا لَم يسرفوا و لم يقتروا و كان بين ذلك قواماً» از اين مضامين براي هر موردي در قرآن خيلي زياد است. در مورد عبادت ـ كه مهمتر از آن نيست ـ بر اعتدال تأكيد مي كند. در مورد مباحثه و احتجاجات مي¬گويد: «فبشّر عبادالذين يستمعون القول و يتبعون اَحْسَنه.» يعني به انسان مي-گويد: «به حرف هاي ديگران گوش كن و بهترين ها را انتخاب كن» بندگان خوب خداوند كساني هستند كه مي شنوند، نگاه مي كنند و خوب و بدش را انتخاب مي كنند. يلي از اين توصيه ها در قرآن داريم. توصيه كلي اش اين است كه «و كَذالك جعلناكم اُمَه وسطاً لِتكونوا شهدا علي الناس» ما شما را يك اُمت ميانه رو قرار داديم كه براي ديگران سرمشق باشيد.از اين آيه كاملاً روشن است كه يك گروه افراطي هرگز نمي تواند سرمشق باشد. يك گروه بي هنر و عقب افتاده سرمشق نمي شود. مشي عاقلانه و با تدبير سرمشق مي شود. من فكر مي كنم كساني كه با دين و قرآن آشنا هستند، اين حرف ها را نمي زنند. بچه هاي احساسي، با احساسات خود اين كارها را مي كنند.
                            ○ بالاخره شما يك جمع بندي از رفتار دوستاني كه مسير ميانه روي و اعتدال را در پيش گرفتند و جمعي كه اسير فضاي تندروي شدند، داريد. در دهة اخير هم مي بينيم كه در خيلي از جاها واقعاً فضاي تندروي و راديكاليسم بر ميانه روي غلبه ميكند. الان هم تحليل و جمع بندي روشني داريد. چرا واقعاً اين اتفاق افتاد؟ اين فضا كه پيش مي آيد، ميانه روي در اقليت قرار مي گيرد و سبقت و مسابقه اي براي تندروي و اتخاذ مواضع تند و شعارهاي تند راه مي افتد. از اين جهت توضيحي بفرماييد.● اوّل انقلاب يك مقدار طبيعي بود. هر انقلابي وقتي اتفاق مي افتد، با مقدار زيادي احساسات همراه مي شود. وقتي انقلاب ما پيروز شد، نيروهايي كه خشم از رفتار رژيم قبل در وجودشان بود و آسيب هايي ديده بودند، مي خواستند از عوامل رژيم انتقام بگيرند. ادبياتي كه در انقلاب به كار مي رود، يك مقدار انسان ها را تندرو بار مي آورد و تندروي هايي در برخوردها پيش مي آيد. امام چندبار در فواصل مختلف بيانيه صادر كردند و ترمز زدند. به اينها نگاه كنيد. براي شما سخت نيست و حتماً مرجعي براي مراجعات خودتان داريد. حرف-هاي امام كاملاً روشن است و مي توانيد ببينيد.حركت هاي انقلاب احتياج به ترمز داشت كه امام اين ترمز را زدند. آن بيانيه هشت ماده اي را ببينيد. وقتي كه ديدند نيروهاي امنيتي و انقلابي غير امنيتي و قضايي دارند با مردم تند برخورد مي كنند، آن مطالب را گفتند. به بيانيه هشت ماده اي ايشان نگاه كنيد و ببينيد چه مطالب مهمي در آن هست! .ترمز مي كردند تا حركت انقلاب به مسير اعتدال برگردد.○ مي دانيم كه ميانه روي و اعتدال موضوعي نيستند كه با نصيحت و توصيه و اندرز در جامعه نهادينه شوند. آنهايي كه در جايگاه مديريت سياسي جامعه يا كساني كه در كسوت مرجعيت ديني جامعه هستند، چه قدم هايي مي توانند بردارند؟ حضرت عالي براي حال حاضر جامعه ايران چه نسخه اي پيشنهاد مي دهيد كه واقعاً ميانه روي نهادينه شود؟● بهترين نسخه عقلانيت است. يعني نيروهايي كه با سواد هستند، عقلانيت دارند و مرجع تشخيص هستند، كارشناسي كنند. پيچ و خم هاي تاريخ را نگاه كنند. يك مورد را به عنوان مثال رفتار عقلاني مي گويم.وقتي جنگ تمام شد و دنبال سازندگي و بازسازي رفتيم، عراق دستش از دستاوردهاي جنگي خالي بود و به سرش زد كه كشوري را اشغال كند. كويت را گرفت و آمريكايي¬ها آمدند كه او را بزنند. در داخل كشور ما كساني بودند كه مي¬گفتند: صدام خالد بن وليد است و بايد جنايتهايش را فراموش كنيم و با آمريكايي ها بجنگيم.پيچ خيلي خطرناكي بود. اگر مي رفتيم همان شرايط عراق را پيدا مي كرديم. ولي روحية اعتدال به ما آموخت كه وارد اين ماجرا نشويم. حضور آمريكا را محكوم كرديم، امّا در عمل هيچ كاري عليه آمريكا نكرديم. همان كارهاي معمولي را كه داشتيم، مي كرديم. ولي در جنگ كاري نكرديم.از اين طرف وقتي كويتي ها آواره شدند، درها را باز كرديم. با اينكه كويتي ها در جنگ به ما ظلم و از عراق خيلي حمايت كرده بودند، هر كس خواست وارد ايران شد و كشور ما پناهي براي آنها شد. اين حالات معلول عقلانيت و حسابگري درست است.همان موقع مي توانستيم وارد شويم و يكي از كارهايي كه مي توانستيم بكنيم، اين بود كه از پشت به عراق خنجر بزنيم. چون صدام خيلي به ما ستم كرده بود. اين كار را هم نكرديم. اين حالت، حالت اعتدالي است كه مي تواند آثارش را خيلي نشان بدهد.همين الان كاري كه آقاي دكتر روحاني و همكارانش دارند مي كنند، حقيقتاً مصداق اعتدال است. در طول سالها تبليغات فراواني كرديم كه خيلي ها از اسم آمريكا متنفّر هستند. در مثل مناقشه نيست و گويا اسم آمريكا و ايران مثل جن و بسم الله بود. ولي وقتي نياز شد، رفتند مذاكره كردند. البته اين اعتدال قبلاً يك مقدار شكل گرفته بود. چون اواخر زمان دولت گذشته يكي، دو مذاكره در عمان انجام شد، كه بي نتيجه بود. منتها اينها جدي تر و علني وارد شدند و كار خوبي كردند.

                            مسأله هسته اي و بهانه گيري هاي آمريكا و غربي ها بايد پايان بپذيرد. آنها مي خواستند با اين بهانه ها، تحريم ها را تشديد و ما را محاصره كنند. آقاي خزاعي، سفير ما در نيويورك گفت: قاطعانه مي گويم كه برنامة اينها نفت در برابر غذاست و مي خواهند ما را به آنجايي برسانند كه عراق را بردند.


                            چون احتياج به نفت ما در بازار زياد است، مي خواهند نفت را ببرند و پولش را به حساب سازمان ملل بريزند و براي ما غذا و دارو تهيه كننند و كوپن بدهند. يعني همان كاري كه با عراق كردند. در اين حالت تحقيقاً بايد كاري كرد كه خيلي خوب و عقلاني رفتار كردند. انصافاً شجاعانه وارد شدند و تا به حال هم خوب پيش رفتند. هيچ امتياز غيرقابل قبولي ندادند وضع ما را با اين كار آرام كردند. به نظرم اين يكي از مصاديقي است كه بايد بگوييم با عقلانيت دنبال كار را گرفتند.
                            بمنظور موفقیت
                            تمایل شما برای رسیدن به موفقیت، باید بیشتر از ترس از شکست باشد . . .

                            نظر

                            • مسعود اب
                              عضو فعال
                              • Jun 2013
                              • 1502

                              #27794
                              پاسخ : اخبار

                              واگذاری تأمین امنیت مرز سراوان به سپاه


                              در پی واگذاری مأموریت تأمین امنیت مرزی سراوان به سپاه، سرلشکر محمد علی جعفری از نوار مرزی این منطقه بازدید کرد.



                              به گزارش خبرگزاری فارس؛ در پی واگذاری مأموریت مرزبانی و تأمین امنیت مرزی منطقه سراوان در استان سیستان و بلوچستان به نیروی زمینی سپاه، سردار سرلشکر پاسدار محمدعلی جعفری فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از میزان آمادگی نیروهای قرارگاه قدس برای اجرای این مأموریت بازدید به عمل آورد.


                              بنابه این گزارش، پس از اقدام گروهک های تروریستی و وابسته به دشمنان ملت ایران در شهادت 14 تن از مرزبانان کشور و نیز ربایش 5 تن دیگر از نیروهای مرزبانی، با توجه به تصمیم گیری ها و هماهنگی های به عمل آمده به منظور تداوم اقدامات مؤثر در مقابله با تهدیدات مرزی ناشی از برخی تلاش ها و فعالیت های گروهک های تروریستی و اشرار مسلح در نوار مرزی استان سیستان و بلوچستان، مأموریت تأمین امنیت مرزی 300 کیلومتر از منطقه سراوان به قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه واگذار گردید.


                              این گزارش افزوده است: بازدید فرمانده کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از میزان آمادگی های مرزبانی بیانگر ایجاد وضعیتی است که شرایط را برای اقدامات و فعالیت های تروریستی و خرابکارانه معاندین و گروهک های تروریستی سخت و ضریب امنیتی منطقه را با مشارکت و همکاری طوائف و مردم بومی ارتقا خواهد بخشید.


                              سرلشکر محمد علی جعفری در حین بازدید از یگان های تأمین کننده امنیت مرزی سپاه با اشاره به اهمیت اشراف اطلاعاتی به ایجاد چتر مراقبت و کنترل در نوار مرزی و هماهنگی ها و هم افزایی های موجود بین سپاه و سایر نیروهای اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی بر اهتمام پاسداران انقلاب برای مقابله قاطعانه و کوبنده با هر گونه تلاشی که بخواهد امنیت و آرامش موجود در این منطقه را به مخاطره بیاندازد تأکید کرد.


                              فرمانده کل سپاه همچنین خاطر نشان کرد: گروهک های تروریستی و ضد انقلاب به خوبی می دانند که در بین مردم فاقد هر گونه جایگاهی بوده و اقدامات وحشیانه و ضد انسانی آنان که با پشتیبانی و حمایت بیگانگان و سرویس های جاسوسی غربی ـ صهیونیستی صورت می پذیرد تغییری در وضعیت آنان ایجاد نکرده و همواره موجب انزجار و تنفر ملت ایران خواهند بود.
                              بمنظور موفقیت
                              تمایل شما برای رسیدن به موفقیت، باید بیشتر از ترس از شکست باشد . . .

                              نظر

                              • مسعود اب
                                عضو فعال
                                • Jun 2013
                                • 1502

                                #27795
                                پاسخ : اخبار

                                ماجرای اجازه‌ای که به احمدی‌نژاد ندادند چه بود؟

                                احمد توکلی در کفت وگو با ویژه نامه نوروزی پنجره با اشاره به اینکه آقای احمدی‌نژاد معتقد بود درآمد حاصل از اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها باید 250 هزار میلیارد تومان باشد به نشست دولت دهم ومجلس برای تصمیم گیری درباره فاز دوم هدفمندی یارانه ها اشاره کر د وگفت:26 دی‌ماه سال گذشته رهبر معظم انقلاب، جمعی از مجلس شورای اسلامی و دولت را برای تذکراتی از جمله در باره هدفمندسازی یارانه‌ها دعوت کردند. افراد حاضر در جلسه از مجلس شخصیت‌های حقوقی بودند ، یعنی رئیس نواب رئیس روسای کمیسیونهای اقتصادی و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس. تنها شخصیت حقیقی من بودم. از دولت هم آقای رییس‌جمهور، معاونان ایشان و وزرای اقتصادی حضور داشتند.


                                وی ادامه داد:نظر رهبری این بود که برای این کار نیمه‌کاره و ناتمام، راهی پیدا کنیم و تفاهمی حاصل شود. من در آن جلسه به آقای احمدی‌نژاد اعتراضاتی کردم و رهبری بعد از استماع عرایض من فرمودند که شما در این کار مشارکت کن و حتی اگر نمی‌خواهی در کمیته حضور داشته باشی، سعی کن این تفاهم حتما رخ دهد. من هم اطاعت کردم و در جلسات کارشناسی حضور یافتم.


                                وی با اشاره به نظر رئیس جمهور سابق در این نشست، گفت: نظر آقای احمدی‌نژاد در آن جلسات این بود که "نه 250 هزار میلیارد تومان من! و نه صفر شما! 125 هزار میلیارد تومان؛ خیرش را ببینید!" من هم گفتم "رهبری نفرمودند میانگین را لحاظ کنیم. اینکه نیازی به مباحثه نداشت. منظور این است که راه میانه‌ای که صلاح مردم در آن باشد را مدنظر قرار دهیم." بالاخره توافق حاصل نشد و ما نظراتمان را برای مقام معظم رهبری نوشتیم، احتمالا دولتی‌ها و نیز افرادی که از دفتر آقا در جلسات حضور داشتند نیز نظراتشان را به ایشان منتقل کردند. حاصل این شد که اجازه ندادند آقای احمدی‌نژاد قدم بعدی را بردارد. چرا که اگر نظر دولت محقق می‌شد، همین وضعی که الان داریم چندبرابر بدتر هم می‌شد.


                                توکلی در پاسخ به این پرسش که این نگرانی در بخشی از جامعه وجود دارد که با مصوبه مجلس شورای اسلامی برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، "شوک قیمت‌ها" مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کند. آیا واقعا چنین چشم‌اندازی را برای فاز دوم متصور هستید؟، تصریح کرد:بنده از چندی قبل معتقد بودم که دیگر نباید از فاز اول و دوم صحبت کرد. باید با انجام مطالعات کارشناسی، کار از نو آغاز شود و برنامه درستی برای مدیریت انرژی کشور در دستور کار قرار گیرد. بنابراین اجرای مرحله‌ی دوم آن کارِ غلط، به این معناست که می‌خواهیم کار غلط را ادامه بدهیم. الان هم متاسفانه همین موضوع در حال رخ دادن است.


                                وی گفت: توصیه ما به دولت جدید این بود که ابتدا آسیب‌شناسی انجام دهند و یک توافق عمومی برای این فرآیند حاصل شود، و با اتخاذ راهبرد جدید به منظور مدیریت مصرف انرژی در اقتصاد ملی، وارد عمل شوند.متاسفانه اکنون همان ساختار قبلی را حفظ کرده‌اند و هرچه جلو برویم بیشتر متضرر می‌شویم. دولت و مجلس برای فاز دوم یک کار خوب کردند که برای سهم "تولید" و سهم "دولت" عدد خاصی تعیین شد. چون بنای این دولت بر قانون‌شکنی نیست شرایط مقداری بهتر خواهد بود. اما چون مبتنی بر آسیب‌شناسی گذشته نیست، از نظر من ادامه راه قبلی است.


                                توکلی در بخش دیگری از این گفت وگو با تاکید بر اینکه پرداخت نقدی یارانه درست نبود، اظهار داشت: مجلس در روزهای آخر به پیشنهاد آقای میرتاج‌الدینی که یک پیشنهاد کارشناسی نشده‌ای بود رای داد و من خیلی اعتراض کردم و تذکر دادم که موافقت با این پیشنهاد چه خطرات و تبعات ناگواری خواهد داشت. می‌گفتم این سرانه اصلا هدفمند نیست اما شما می‌گویید به همه آحاد جامعه متناسب با درآمدشان پرداخت شود. ما می‌دانستیم که این اشکال و زحمات اجرایی دارد و مجریان به سراغ گزینه غیرکارشناسی "توزیع مساوی" می‌روند که همین هم شد. بعد نیز آقای میرتاج‌الدینی به عنوان معاون رییس‌جمهور منصوب و همان پیشنهاد وی به شکل غلط اجرایی شد. این در حالی است که قانون به خوبی تدوین شده بود و این ظرفیت وجود داشت که به بهترین شکل اجرا شود و البته منکر ایرادات آن نیستیم و چنانچه مدیریت صحیحی حاکم بود، در کنار مواهبی که به همراه داشت، با آشکار شدن نقاط ضعف برای اصلاح آنها گام برمی‌داشتیم.


                                عضو کمیسیون برنامه و بودجه در پاسخ به اینکه در حال حاضر شما چه پیشنهاد دیگری دارید؟، گفت:راهبرد آقای احمدی‌نژاد "افزایش قیمت دفعی و انتقال قیمت دفعی به خریداران" بود. ایشان می‌گفت "مرگ یکبار، شیون یکبار!" من پرسیدم "چه کسانی باید بمیرند و چه کسانی باید شیون کنند؟" این سوال مهمی است. مجلس راهبرد دیگری در همان زمان داشت و آن "اصلاح قیمت تدریجی و انتقال قیمت تدریجی به خریداران" بود. هر کدام از این راهبردها اشکالاتی داشت. بنابراین طرحی را آقای دکتر حسین‌زاده بحرینی نماینده مشهد و عضو هیات‌علمی دانشگاه فردوسی مشهد تهیه کرد که من و آقای مصباحی هم پذیرفتیم و اصلاحاتی روی آن انجام دادیم. این راهبرد سوم به نظر ما خیلی بهتر و جامع‌تر است.


                                توکلی در خصوص اینکه تفاوت این راهبرد با دو راهبرد قبلی چیست و آیا نیازمند مصوبه جدیدی از سوی مجلس است؟، اظهار داشت:نه! این راهبرد دارای قابلیت انطباق و سازگاری با قانون قبلی درباره اجرای فاز دوم است و نیاز چندانی به مصوبه جدید ندارد فقط باید اصلاحات جزئی در آن گنجانده شود.


                                وی ادامه داد:در راهبرد جدید ما برای تغییر رفتار مصرف‌کننده و تولیدکننده زمان مشخصی لحاظ شده است تا به او شوک وارد نشود. در حالی که راهبرد آقای احمدی نژاد این شوک را وارد می‌کرد و ریسک بالایی هم داشتند. اساس این راهبرد بر "اصلاح قیمت دفعی و انتقال قیمت تدریجی" است. یعنی یک بار قیمت را برای پنج سال افزایش می‌دهیم و تا پنج سال تغییر نمی دهیم. حالا این قمیت می‌تواند مطابق فوب خلیج فارس باشد یا قیمت دیگری متناسب با اقتصاد ملی است که البته من دومی را ترجیح می‌دهم.


                                توکلی با بین اینکه با این روش تکلیف سرمایه‌گذاران تا پنج سال معلوم است و اقتصاد دائما دستکاری نمی‌شود، خاطر نشان کرد: تولید از ریسک فاصله می‌گیرد. در نتیجه سرمایه‌گذاری، تولید و اشتغال رونق می‌گیرد. نکته مهم دیگر این است که در این راهبرد "انتقال قیمت به خریدار" را تا هفت-هشت سال طول می‌دهیم. برای نمونه می‌گوییم هر خانوار یک حد متعارفی از یک کالا مثل بنزین را مصرف می‌کند و بابت مصرف بیش از الگو، باید هزینه آزاد بپردازد. اما در طول این هفت-هشت سال به هیچ وجه قیمت را اضافه نمی‌کنیم بلکه به تدریج از سهمیه خانوار می‌کاهیم. مثلا سالی 12 درصد از سهمیه آنها را کاهش می‌دهیم تا خانوار به مرور خود را وفق دهد و به او شوک وارد نشود. به طور مثال امسال یک خانوار می‌تواند 60 لیتر بنزین یارانه‌ای مصرف کند و اگر بنزین بیشتری خواست، باید آزاد تهیه کند. سال بعد 12 درصد از این میزان کاسته می‌شود؛ همچنین سال‌های بعد. با این راهبرد، خانوار فرصت دارد که برای کاهش هزینه‌های خود به دوجداره کردن پنجره‌ها، تعویض یخچال‌های پرمصرف و دیگر وسایلی که انرژی زیادی مصرف می‌کنند بپردازد و بعد از هشت سال، به شرایط مطلوبی از نظر مدیریت اقتصادی خود برسد.
                                بمنظور موفقیت
                                تمایل شما برای رسیدن به موفقیت، باید بیشتر از ترس از شکست باشد . . .

                                نظر

                                در حال کار...
                                X