کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
عضو هیات علمی دانشگاه علامه در گفتگو با تراز اغلب تحریمهای خارجی از سال ۸۸ بر جمهوری اسلامی تحمیل شد/ فتنه ۸۸ زیانهای بسیار زیادی بر اقتصاد ایران داشت
این استاد هم مثل پژویان از مرده شوران دولت ا.ن هست.....
خائنین به کشور همان کاسبین فتنه هستند که میخواهند خسارت اتلاف 800 میلیارد دلار را بحساب خودشان
از ذهن مردم پاک کنند!!
نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی از برخی برخوردهای جناحی تنگ نظرانه که به بهانه نقد اقدامات اقتصادی مطرح می شود، انتقاد کرد و گفت: این گونه رفتارها بازی ناآگاهانه در زمین دشمن است.
به گزارش ایرنا از دبیر خانه شورای عالی امنیت ملی، علی شمخانی در جلسه هفتگی با کارشناسان اقتصادی دبیرخانه این شورا افزود: تدابیر و تصمیمات ویژه دولت که با هدف مدیریت اقتصاد و تضعیف اثرات تحریم های غیرقانونی و ظالمانه اتخاذ می گردد باید مورد حمایت ملی و پشتیبانی مجموعه قوا و نهادهای کشور قرار گیرد.
شمخانی به برنامه ریزی نظام سلطه برای متشنج کردن کردن فضای اقتصادی و ایجاد شرایط متعارض در کشور اشاره کرد و گفت: در حالی که دولت محترم با اتخاذ تمهیدات اقتصادی هوشمندانه، ضمن ایجاد ثبات و آرامش در فضای کسب و کار و فراهم کردن زمینه های رونق اقتصادی، پشتوانه های محکمی را برای مقابله با تحریم های ظالمانه بوجود آورده است، نباید با طرح موضوعات کم ارزش و بعضا غیرواقعی اقتدار و ابتکار دولت تضعیف شود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با انتقاد از برخی برخوردهای جناحی تنگ نظرانه که به بهانه نقد اقدامات اقتصادی مطرح می شود، این گونه رفتارها را بازی ناآگانه در زمین دشمن عنوان کرد و افزود: توجه مجموعه دلسوزان نظام به شرایط خاص کشور و اولویت های اقتصادی پیش رو، ضرورتی است که عدم توجه کافی به آن تبعات امنیتی و اجتماعی غیرقابل جبرانی را متوجه کشور خواهد کرد.
شمخانی با غیرقابل قبول عنوان کردن برخی اقدامات رسانه های برخوردار از بودجه عمومی کشور که بدون توجه به اخلاق حرفه ای با گزیده گویی هدفمند و شایعه پراکنی، وحدت ملی را دچار خدشه و آسیب می کنند، افزود: انسجام، اتفاق نظر و هماهنگی کم نظیر در مجموعه قوای کشور، فرصت ارزنده ای را برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب در حوزه اقتصاد مقاومتی ایجاد کرده که لازم است فارغ از حاشیه های کم اهمیت مجموعه توان کشور برای بهره گیری از شرایط ایجاد شده بسیج شود.
گروه سیاسی: عضو هیئت رئیسه بنیاد باران، در سخنانی ضمن تشریح شرایط کشور در دوران دولت محمود احمدینژاد، اوضاع کشور پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی، و همچنین اقدامات مخالفان دولت را تشریح و به تحلیل اوضاع سیاسی کشور در انتخابات سال آینده مجلس و وظیفه اصلاح طلبان در آن انتخابات پرداخت.
به گزارش ایلنا از قم، محمود زمانی قمی، شب گذشته در جمع اعضای شورای مشورتی اصلاح طلبان استان قم، با اشاره به شرایط کشور در در دوران ۸ ساله دولت محمود احمدینژاد، گفت: حذف نیروهای متعهد و مجرب در اکثر عرصههای کشور، توهین به چهرههای بزرگ نظام و انقلاب، کوتوله پروری و ترویج تملق و چاپلوسی از ویژگیهای بارز حاکم بر کشور در دوران دولت سابق بود.
وی با تأکید بر اینکه گسترش فساد اداری در دولت احمدینژاد به اندازهای بود که شاید در تاریخ ایران بیسابقه باشد، گفت: در تاریخ انقلاب اسلامی ایران و در دولتهای قبل از محمود احمدینژاد، فساد اداری کشورمان شاید در حد سرماخوردگی بود اما فساد اداری در دوران دولت احمدینژاد به حد سرطان پیشرفته رسید و به نوعی میتوان گفت که فساد اداری نهادینه شد. این فعال سیاسی افزود: به حاشیه راندن عالمان و میدان دادن به برخی قشریون نیز از شرایط حاکم بر کشور در دوران احمدینژاد بود؛ برای مثال اگر شما سری به مغازههای عرضه محصولات فرهنگی در مرکز شهر قم میزدید، غلبه صورت بر سیرت دین و میدان پیدا کردن آدمهای بعضا کمسواد را میدیدید؛ البته هنوز هم اثرات این شرایط آشکار است. وی با اشاره به شرایط حاکم بر دانشگاههای کشور در دوران احمدینژاد نیز گفت: با تعطیلی انجمنهای مستقل دانشجویی در دوران دولتهای نهم و دهم، بسیاری از دانشجویان و دانشگاهها، لطمه خوردند و از طرفی سعی کردند یک جریان خود ساخته از بیرون هدایت شدهای را جایگزین تشکلهای مستقل دانشجویی کنند درحالیکه این جریان هیچ همسویی با مطالبات مردم نداشت؛ در طول تاریخ دانشجویی کشور، تشکلهای دانشجویی معمولا با مطالبات مردم همراهی داشتند اما این جریان آنقدر سراسیمه عمل میکرد که در مسیری غیر از مطالبات مردم حرکت میکرد؛ همچنین اخراج اساتید منتقد و جایگزین کردن افرادی از یک جریان از دیگر اقدامات دولت قبل در دانشگاهها بود. زمانی قمی در ادامه سخنان خود، تزریق نیروهایی با دانش کم در ادارات و سازمانهای مختلف را دستاورد دیگر دولتهای نهم و دهم دانست و خاطرنشان کرد: برای مثال طبق یکی از آمار، سازمان میراث فرهنگی در ابتدای دولت احمدینژاد، تنها ۱۹۰۰ نفر نیرو داشت اما در دولت سابق ۷۶۰۰ نفر را در این سازمان جا دادند و امروز همین مسئله یکی از دغدغههای دولت فعلی است؛ در یک بررسی اولیه، مشخص شده است که حدود ۱۴۰۰ نفر از این تعداد گفته شده، مدرک دیپلم و زیر دیپلم دارند اما در سازمان میراث فرهنگی جا داده شدند؛ متأسفانه بسیاری جاهای دیگر هم همین طور است. وی با بیان اینکه در دولت احمدینژاد، بیشترین شعار مبارزه با فساد داده شد، اما متأسفانه بیشترین فساد در این دوران اتفاق افتاد، به نحوی که رشد اقتصادی ۶+ را به ۶- تبدیل کرد، گفت: دولت احمدینژاد کشور را در شرایطی تحویل گرفت که رشد اقتصادی کشور ۶+ درصد بود؛ آن هم با قیمت نفتی که خیلی بالا نبود و رفته رفته اتکاء بودجه کشور به قیمت نفت کاهش پیدا میکرد، اما دیدیدم که این دولت احمدینژاد در نهایت کارش، کشور را با رشد اقتصادی ۶- درصد تحویل داد؛ آن هم در شرایطی که تا پایان دولت احمدینژاد کل فروش نفت در تاریخ ایران ۱۲۰۰ میلیارد دلار بود که ۷۰۰ میلیارد دلار آن مربوط به دولت احمدینژاد بود؛ با این سطح درآمد شاهد این اوضاع بد اقتصادی بودیم و این شرایط نشان میدهد که اتفاقاتی رخ داده است. حدود ۶۰ درصد واحدهای تولیدی ایران در زمان احمدینژاد تعطیل شد
عضو شورای مشاوران سیدمحمد خاتمی، با بیان اینکه در دوران دولت احمدینژاد، مردم ایران عادت کرده بودند که هر هفته حداقل یک خبر بد که حالا یا افزایش تحریمها، یا رفتن پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد و یا... باشد را بشنوند، یادآور شد: شرایط اقتصادی در دوران احمدینژاد بسیار متلاطم بود و شاهد آن این است که حدود ۶۰ درصد از تولید ایران تعطیل شد که متأسفانه هنوز هم برخی از این واحدهای صنعتی و تولیدی تعطیل هستند؛ بانکها در بدترین وضعیت تاریخ خود قرار داشتند و بیشترین فساد در این دوران بود؛ به گونهای که اگر کمی تعصب را کنار بگذاریم، شاید حتی در دوران قبل از انقلاب هم به اندازه دوران احمدینژاد فساد اداری نداشتیم. اگر همه فسادهای دوران احمدینژاد گفته شود، اصولگرایان تا ۳۰ سال دیگر نمیتوانند به قدرت برگردند
وی گفت: اگر چه برخی از فسادهای دوران احمدینژاد مشخص شده، اما هنوز که هنوز است از برخی مسائل ایجاد شده در دولت احمدینژاد پرده بر نداشته شده است؛ که البته من معتقدم باید گفته شود؛ قطعا اگر تمام مسائل دوران احمدینژاد مشخص شده و مردم نسبت به همه مسائل انجام شده در دولت احمدینژاد آشنا شوند، اصولگرایان تا ۳۰ سال دیگر هم نمیتوانند به قدرت برگردند. زمانی قمی با تأکید بر اینکه ماهیت و هدف اصلی انقلاب اسلامی ایران این بود که مردم در جریان امورات کشور قرار گیرند، اظهار داشت: بنابر کدام مصلحتی نباید گفته شود که احمدینژاد و دولت او داشتند کشور را نابود میکردند؟ باید به مردم آگاهی داد که در دوران احمدینژاد چه بلایی سر کشور و بیتالمال آمد
وی افزود: مخصوصا در زمان انتخابات باید به مردم آگاهی داد که در دوران احمدینژاد چه بر سر کشور و بیت المال مردم آمد؛ ما نگفتن این مسائل را به مصلحت نمیدانیم و معتقدیم باید گفته شود، چرا که با گفتن این حقایق، نمیتوانند به قدرت برگردند.
تحریمها حاصل عملکرد احمدینژاد بود
این فعال سیاسی با اشاره به عملکرد دولت احمدینژاد در عرصه سیاست خارجی، گفت: در عرصه سیاست خارجی با نطقهای پرهزینه و بدون سود، حاصلی جز رفتن پرونده ایران به شورای امنیت سازمان ملل متحد، صدور قطعنامهها و بعد از آن سیل تحریمها را نداشتیم؛ در ابتدا که میگفت این قطعنامهها و تحریمها، بیاثر و فقط کاغذپاره است اما در پایان کارش گفت که کار من خوب بود و فقط تحریمها مشکل ایجاد کرد درحالیکه این تحریمها دستاورد کارهای خود او بود. وی یادآورد شد: در دوران دولت سیدمحمد خاتمی، اوضاع بین المللی و سیاست خارجی ما به اندازهای خوب شده بود که عربستان سعودی برای اولین بار در تاریخ، سفیر شیعه به ایران فرستادند، اما اکنون کار به جایی رسیده است که وزیر خارجه عربستان به ژنو رفته و در خصوص مسئله نفت هر چیزی را قبول میکند تا ایران تحت فشار بیشتری قرار گیرد و امروز میبینیم که به بازیگر فعال منطقه تبدیل شدند. بدنه دولت هنوز از آدمهای دولت قبل است
زمانی قمی در ادامه سخنان خود گفت: البته در شرایط فعلی که دولت آقای روحانی روی کار آمده، فکر نمیکنیم همه چیز حل شده است، اما به لحاظ سیاسی شرایط و فضا باز شده و یا اینکه در دانشگاهها فضای بهتری را شاهدیم؛ امروز ارادهها بر این نیست که آدمهای توانمند حذف شوند؛ گرچه معتقدم بدنه دولت هنوز از آدمهای دولت قبل است. وی افزود: در عرصه سیاست خارجی نیز فعالیتهای خوبی شده و امروز دیگر کشوری نمیآید، ایران را تهدید به جنگ نظامی و... کند. رکود و تورم میراث دولت قبل است عضو هیئت رئیسه بنیاد باران گفت: در شرایط فعلی و در عرصه اقتصادی نیز، جلوی خبرهای بدی که هر چند روز یک بار در دوره احمدینژاد شاهد آن بودیم، گرفته شد، اما باید توجه داشته باشیم که شرایط رکود اقتصادی و تورم همزمان که میراث دولت قبل است، اثرات خود را دارد، اما باید این نکته را هم قبول کنیم که سعی دولت بر این است که بر شرایط بد گذشته غلبه کند. تندروهای مخالف دولت با تمام توان به میدان آمدند
وی تأکید کرد: در عرصه سیاست خارجی اگرچه دولت آقای روحانی فعالیتهای خوبی انجام داده اما در داخل کشور، تندروهای مخالف دولت، با تمام توان خود به میدان آمدهاند. زمانی قمی گفت: مخالفان دولت درصدد آن هستند که مجلس آینده را در دست بگیرند و دولت را یک دورهای کنند؛ اگر هم گاهی علیه هم حرف میزنند، فیلم بازی میکنند و در نهایت یکی میشوند؛ و همچنین جلسات آنها در تهران و قم به شدت فعال شده است. وی با بیان اینکه در شرایط فعلی که مخالفان اصلاحات و اعتدال با تمام توان به میدان آمدهاند، اتحاد ما اصلاحطلبان بسیار مهم است، گفت: تلاشهای خوبی در جریان اصلاحات انجام شده تا به یک اتحاد کامل برسیم و امیدواریم این مهم تحقق پیدا کند؛ آقای موسوی لاری نیز اخیرا جلساتی را با آقایان عارف، هاشمی و خاتمی داشته که همه در راستای وحدت انجام میشود.
به جوانان اصلاحطلب میدان بدهیم
این فعال سیاسی اصلاح طلب، با بیان اینکه در انتخابات آینده مجلس باید به جوانهای اصلاح طلب میدان بدهیم، گفت: چرا باید در هر انتخابات مجلسی، اصلاح طلبان، روی چهرههایی مثل من تمرکز کنند؟ چه اشکالی دارد که یک بار ما کنار بنشینیم و چهرههای جوان و شادابتر بیایند؟ اینکه عدهای از بالا به پایین مسائل را نگاه کنند خلاف مشی اصلاح طلبی است و به همین دلیل باید به جوانترها هم میدان داد. وی افزود: برای اتحاد اصلاحطلبان در تمام کشور و استانها، باید همه اصلاحطلبان از شورای مشورتی گرفته تا شورای هماهنگی، و همه ریش سفیدان اصلاح طلب و جوانان دعوت شوند تا به راهکارهای خوبی برسیم.
برای نیفتادن مجلس آینده به دست افراطیون تلاش میکنیم
زمانی قمی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه نمیخواهیم مجلس آینده در دست افراطیون بیفتد و برای تحقق این خواسته تلاش میکنیم، گفت: برای جلوگیری از موفقیت افراطیون در انتخابات آینده مجلس، چهارگانه، دولت، هاشمی، خاتمی و عارف باید با هم پیش بروند. وی با بیان اینکه اصلاح طلبان در انتخابات آینده مجلس باید با عقلانیت عمل کنند، خاطرنشان کرد: طبیعی است که در شرایطی که یک افراطی تندرو و یک اصولگرای معتدل و معقول باشد به سمت آن انسان معقول و معتدل گرایش پیدا میکنیم؛ اگر یک سنگ دست ما باشد، باید آن را به وسط تابلوی افراطیگری بزنیم تا کشور از شر آنها در امان باشد و قطعا هر قدر آسیب به این تابلوی افراطیگری بیشتر باشد، کشور رشد میکند، چرا که رشد افراطیگری، برای همه کشور و مردم، زیان دارد.
+ اسناد تخلف بزرگ مالی دولت/ دادستان دیوان محاسبات: دولت 4.1 میلیارد دلار برداشت غیرقانونی از صندوق توسعه ملی داشته است/ آقای نوبخت! عذرخواهی میکنید!؟
گروه اقتصادی- رجانیوز: کشمکش های سخنگوی دولت و نمایندگان مجلس پیرامون جنجال های بوجود آمده درباره برداشت 4.1 میلیارد دلاری دولت از صندوق توسعه ملی به مرحله تازه ای رسید و امروز دوشنبه فیاض شجاعی دادستان دیوان محاسبات در نشست خبری خود ضمن تایید برداشت دولت از این صندوق گفت: قصد نداشتیم قبل از قطعیت برداشت از صندوق توسعه این موضوع را رسانهای کنیم، اما با توجه به رسانهای شدن آن و اظهارات مسئولان دولت و دستگاههای نظارتی مجلس در این جلسه شفافسازی آن خواهیم پرداخت.
به گزارش رجانیوز، پیش از این احمد توکلی نماینده مردم تهران در مجلس اعلام کرده بود که دولت به طور غیر قانونی 4.1 میلیارد دلار به طور غیر قانونی از صندوق توسعه ملی برداشت کرده است اما محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت تاکید کرده بود: « کسانی که این موضوع را بر مبنای گزارش غیر قطعی دیوان محاسبات اعلام کردهاند، باید از پیشگاه ملت عذرخواهی کنند.»
با این حال امروز دادستان دیوان محاسبان در نشست خبری خود ضمن تایید این مساله اسنادی را منتشر کرد که نشان می دهد تکذبیه دولت در این باره نادرست بوده و هم اکنون مقامات دولتی ضمن عذرخواهی از ملت، باید پاسخگوی این اقدام غیر قانونی خود باشند.
بر پایه خبری که فارس منتشر کرده است، شجاعی با اشاره به نقش و جایگاه نطارتی دیوان محاسبات اظهار داشت: این دیوان از لحاظ نظارتی و محاسباتی و مالی دولت را نظارت میکند و رسیدگیها مبتنی بر اسناد متقن و دوری از سیاسیکاری و پرهیز از ظن و شایعه است، در مورد برداشت چهار و یک دهم میلیارد دلاری همه مباحث آن متکی بر اسناد است و حتی اسنادی که طبقهبندی نیست را نمیتوان در رسانهها منتشر کرد.
به گفته شجاعی دیوان در راستای وظایف نظارتی و رسیدگیهای موردی و موارد ارجاعی مجلس و همچنین تمام بندهای بودجه را به منظور تفریغ بودجه انجام میدهد و در رسیدگی به بند 2-2 بودجه 92 و عملکرد بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی حسابرسان دیوان به سندی برخوردند که نشان میداد، چهار و یک دهم میلیارد دلار از حساب صندوق برداشت شده است.
وی با بیان اینکه این سند به شماره 28100 مورخ 26/12/92 است گفت: دقیقا مبلغ برداشت 4 میلیارد و 210 میلیون و 136 هزار دلار از حساب صندوق توسعه ملی برداشت شده است. به گفته دادستان دیوان محاسبات با توجه به حکم مقرر در بند 2-2 ماده واحده قانون بودجه 92 کل کشور استفاده از وسایل ارزی بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی به استثنا مجوز صادره برای تامین نیاز بودجه به هر شکل ممنوع است و محتوای سند که مبین برداشت از صندوق است، با این حکم مغایرت دارد.
وی ادامه داد: حسب وظیفه امور دیوان این موضوع را به مسئولان بانک مرکزی منعکس کردیم که مفاد آن با حکم قانون مغایرت دارد و در راستای بررسی دیوان محاسبات سند معکوسی صادر شد که برداشت از صندوق را اصلاح کرده و آن را بر اساس منابع ارزی بانک مرکزی اعلام کردند که این موضوع در تاریخ 30/1/93 طبق دستور معاون ارزی بانک مرکزی انجام شد.
به گفته شجاعی برداشت از صندوق و پس از آن از منابع ارزی بانک مرکزی طبق سند رسمی محرز بوده و اصل برداشت صورت گرفته است. طبق قانون هر وجهی که ناشی از صادرات نفت و میعانات آن باشد، باید بدواً تفهیم شده و سهم 14.5 درصدی وزارت نفت 2 درصد عیدانه 26 درصد سهم صندوق توسعه ملی و 57.5 درصد سهم خزانه مشخص شود که این سند نشان میدهد، اول برداشت صورت گرفته و بعد تفهیم شده و برای ردیفهای درآمدی تبدیل به ریال شده است.
وی یادآور شد: مقرر بوده طلب صندوق توسعه از محل وصولیهای بانک مرکزی از طریق شرکت نیکو پرداخت شود و گفته شد که از محل صادرات نفت به شرکت اماراتی نیکو طلبکاریم. تا کنون هم این طلب از شرکت نیکو وصول نشده است و با اصلاح سند بانک مرکزی از منابع ارزی طلب صندوق توسعه را تسویه کرده است و طلب دولت از شرکت نیکو منتقل به بانک مرکزی شد، تا عملا شرکت اماراتی بدهکار بانک مرکزی تلقی شود که خود این موضوع نیز مغایرت با قانون بودجه دارد.
دادستان دیوان محاسبات با اشاره به اینکه رابطه خزانهداری کشور با بانک مرکزی در مورد دریافت و تسهیم و تسویه وجوه حاصل از فروش نفت نقدی است و نه تعهدی تصریح کرد: بند 3-2 قانون بودجه عنوان کرده است، کلیه دریافتیهای حاصل از نفت به صورت نقدی باشد. بانک مرکزی برای تسهیم سهم 57.5 درصدی دولت که باید به فروش برساند و وجهه ریالی را به ردیف درآمدی واریز کند، قبل از فروش ارز معادل ریالی آن را به ردیفهای درامدی واریز کرده است، طبق قانون بودجه سهم ارزی باید فروخته شود و سپس مبلغ ریالی به حساب خزانه واریز شود زیرا در غیر این صورت منجر به پول پرقدرت و افزایش نقدینگی میشود.
دادستان دیوان محاسبات با بیان اینکه دو کار در این باره انجام شده است، گفت: طبق قانون بررسی انجام شده به کمیسیون برنامه و بودجه محلس اعلام شد و منجر به گزارشی برای قرائت در صحن مجلس شده است، همچنین اوصاف تخلف در آن وجود دارد و گزارش دادخواست برای این موضوع از سوی دیوان محاسبات ارائه شده و رسیدگی آن در حال تکمیل است و پس از اتمام تحقیقات با صدور دادخواست در هیات مستشاری به منظور رای مقتضی ارسال شده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه گفته میشود، مجوز برداشت از صندوق توسعه ملی از سوی تدابیر ویژه اقتصادی بوده گفت: مجوزی از سوی این ستاد صادر شده و حسب اظهار و اعلام مسئولان ذیربط اعلام کردند، طلب دولت از محل صادرات نفت توسط شرکت نیکو وصول شده تلقی شود و از محل حسابهای قابل مصرف صندوق توسعه برداشت صورت گیرد.
شجاعی با بیان اینکه طبق بند 139 قانون بودجه 92 مقرر شده ستاد تدابیر ویژه که وظیفه آن مقابله با تحریم است و نه دور زدن قانون بیان داشت: این ستاد موظف است که آثار مالی، اقتصادی، فرهنگی و سیاسی مصوبات طی 24 ساعت پس از تصویب برای تمامی اعضای شورای عالی امنیت ملی ارسال کند و هر یک از اعضا اگر آن را خلاف قانون یا مصلحت بداند میتواند خواستار لغو آن در شورای امنیت ملی شوند، زیرا اصل 176 عنوان میکند، باید مصوبات به تائید رهبری برسد و اصل مصوبه و مجریان بری بوده و چنانچه هیچ عضوی تقاضای لغو آن را نکند مصوبه قابل اجراست، اما رافع مسئولیت ستاد تدابیر در قبال مصوبه نیست. وی ادامه داد: این برداشت پس از اصلاح حساب از منابع ارزی بانک مرکزی بوده و به نوعی استقراض محسوب میشود و نیاز به مصوبه مجلس دارد، بنابر این مصوبات ستاد ویژه باید در چارچوب قوانین باشد.
شجاعی در پاسخ به این سوال خبرنگار فارس مبنی بر اینکه 4.1 میلیارد دلار برداشته شده کجا هزینه شده است، گفت: پس از آنکه ارز تبدیل به ریال شده، عمدتا برای تامین نیازهای بودجه و صرف طرحهای عمرانی شده است. همچنین در دولت گذشته به کرات برداشت از حساب ذخیره ارزی و صندوق انجام شده که البته از طریق مصوبه هیات وزیران بوده است که آن نیز مغایرت قانونی داشته و در دیوان حکم آن صادر شده است.
وی در پاسخ به این سوال که عنوان میشود، گزارش دیوان محرمانه بوده است، گفت: طبیعی است گزارشی که دارای اسناد معتبر است، قطعاً سری است. به گفته دادستان دیوان محاسبات اصلاحیه برداشت از صندوق توسعه ملی پس از ورود دیوان محاسبات بوده و از سوی بانک مرکزی تغییر یافت و در این راستا جلسات متعددی با مسئولان بانک مرکزی برگزار شد و جواب قانعکنندهای نداشتند و به همین دلیل منجر به دادخواست شده است.
اگر همه فسادهای دوران احمدینژاد گفته شود، اصولگرایان تا ۳۰ سال دیگر نمیتوانند به قدرت برگردند
وی گفت: اگر چه برخی از فسادهای دوران احمدینژاد مشخص شده، اما هنوز که هنوز است از برخی مسائل ایجاد شده در دولت احمدینژاد پرده بر نداشته شده است؛ که البته من معتقدم باید گفته شود؛ قطعا اگر تمام مسائل دوران احمدینژاد مشخص شده و مردم نسبت به همه مسائل انجام شده در دولت احمدینژاد آشنا شوند، اصولگرایان تا ۳۰ سال دیگر هم نمیتوانند به قدرت برگردند. زمانی قمی با تأکید بر اینکه ماهیت و هدف اصلی انقلاب اسلامی ایران این بود که مردم در جریان امورات کشور قرار گیرند، اظهار داشت: بنابر کدام مصلحتی نباید گفته شود که احمدینژاد و دولت او داشتند کشور را نابود میکردند؟
احمدینژاد هیچ راهی برای بازگشت نداردرئوفيان:احمدینژاد و جانفشانی برایرهبری؟
گروه سياسي: دبیرکل جبهه ایستادگی معتقد است که احمدی نژاد هیچ راهی برای بازگشت به مراکز استراتژیک کشور ندارد.
ابوالقاسم رئوفیان در واکنش به سخنان اخیر احمدی نژاد به فرهیختگان گفت: احمدی نژاد باید از خود رفع اتهام کند، آیا او خودخواسته خانه نشینی کرد یا به درخواست مشایی و با اطمینان به اینکه رهبری چنین رفتاری را نمی پسندیدند، این اقدام را کرد. وی افزود: آقای احمدی نژاد حتی در اطاعت از فرمان رهبری در مورد معاون اولی مشایی نیز تعلل به خرج داد. خب، چرا آقای احمدی نژاد دیر به توصیه رهبری برای نصب فرد شایسته تر اقدام کردند، این تعلل ها و تمردها معلول چه علتی بود؟
رئوفیان با بیان اینکه سخنان و اقدامات احمدی نژاد هیچ توجیه عقلانی ندارد گفت: آیا قانون شکنی ها و دور زدن قوانین و عبور از خطوط قرمز برای نجات انقلاب از ارتجاع بود؟ حمایت های مکرر و همه جانبه از سخنان مشایی در ارتباط با موضوعاتی چون همزیستی با اسرائیل و مکتب ایرانی، نشان از چیست؟ کار به جایی رسد که احمدی نژاد گفت، مشایی مومن به اصول است و حرف های او حرف دولت است. به هر حال، اینها مسائلی است که نشان می دهد احمدی نژاد هیچ وقت اراده ای برای نجات نظام از ارتجاع نداشته است.
دبیرکل جبهه ایستادگی خاطرنشان کرد: احمدی نژاد امروز طرفدار زیادی ندارد، او حتی از سوی جمعیت ایثارگران که او را به ریاست جمهوری رساند طرد شده است و از این گروه اخراج شده است.
وی تصریح کرد: بعید می دانم که اصولگرایان انقدر ساده اندیش باشند که نسبت به اظهارات اخیر احمدی نژاد آغوش باز کنند. رئوفیان اضافه کرد: متاسفانه احمدی نژاد با آیت الله هاشمی درگیر شد و تا توانست ایشان را تخریب کرد، الان هم ادعا می کند که می خواهد توطئه علیه رهبری را خنثی کند! آخر کسی که در رفتارش تبعیتی از رهبری دیده نمی شد، امروز چطور می تواند مدعی جانفشانی در این راه باشد؟
«باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا در مصاحبه با رادیو ملی آمریکا گفت که ایران میتواند یک قدرت منطقه ای موفق شود.
او در این مصاحبه تصریح کرد که ایران در صورتیکه با توافق بلندمدت در زمینه برنامه هستهای خود موافقت کند میتواند به یک «قدرت بسیار موفق منطقهای» تبدیل شود.
اوباما در این مصاحبه که روز ۱۸ دسامبر (۲۷ آذرماه) در کاخ سفید ضبط شده است، درباره ایران و توافق جامع هستهای گفت: «آنها شانس این را دارند که تکلیف خود را با جهان مشخص کنند.
رئیسجمهور آمریکا در ادامه تأکید کرد ایران باید فرصت رسیدن به توافق نهایی که میتواند تحریمهای فلجکننده علیه این کشور را لغو کند، غنیمت شمرد.
او در این باره اینگونه گفت: زیرا اگر آنها چنین کنند (فرصت را غنیمت شمرند)، استعدادها و ظرافتهایی درون ایران وجود دارد و این کشور ی قدرت منطقهای بسیار موفق خواهد شد که همچنین از هنجارهای بینالمللی و قوانین بینالمللی پیروی میکند و این برای همه خوب خواهد بود.
وارن بافت :برای بدست آوردن بازدهی های فوق العاده نیازی نیست کارهای فوق العاده انجام بدیم.
علی اکبر ولایتی: رهبری برای بازگشت بعضی به صحنه شرایطی قایل شدند که شرایط سختی نیست / اگر عفو و سماحت رهبر انقلاب نبود باید طور دیگری با موسوی و کروبی رفتار میشد
ولایتی خاطرنشان کرد: بدون تردید و براساس شواهد، بیگانگان پشت صحنه فتنه 88 بودند و تنها چیزی که میتوانست جلوی آنها را بگیرد حضور میلیونی مردم در صحنه بود که همین عامل موجب پیروزی انقلاب و دفاع مقدس نیز شد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر عفو و سماحت رهبر انقلاب نبود باید طور دیگری با سران فتنه رفتار میشد.
به گزارش پایگاه خبری «تیک» Tik.ir، علیاکبر ولایتی رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به این پرسش که چرا مقام معظم رهبری فرمودند روز نهم دی در تاریخ انقلاب اسلامی جاودانه خواهد بود، گفت: آنچه در 9 دی رخ داد جلوگیری کرد از تکرار وقایعی که در اوکراین، قرقیزستان و دیگر کشورها پیش آمد.
ولایتی خاطرنشان کرد: بدون تردید و براساس شواهد، بیگانگان پشت صحنه فتنه 88 بودند و تنها چیزی که میتوانست جلوی آنها را بگیرد حضور میلیونی مردم در صحنه بود که همین عامل موجب پیروزی انقلاب و دفاع مقدس نیز شد.
به نوشته ی تسنیم، وی افزود: حضور مردم در نهم دی مهمتر و عظیمتر بود به این دلیل که ابعاد فتنه در این نوبت بزرگتر بود، لذا یک روز تاریخی است که باید قدر آن را بدانیم، زیرا بهواسطه چنین نهضتی که مردم در حمایت از مقام معظم رهبری و تمامیت ارضی کشور و بقای نظام جمهوری اسلامی ایران داشتند، روز نهم دی نقش مؤثری داشت.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام که با مجری رادیو ایران سخن میگفت، اضافه کرد: قطعاً فتنه 88 را نمیتوان یک اتفاق نامگذاری کرد، قطعاً یک پروسهای بود که طی شد و اکثریت مردم که در انتخابات رأی دادند، تصور نمیکردند عدهای بعد از این موضوع دبّه در آورند و مقدمه شورشهای رنگین را در ایران فراهم کنند.
وی در ادامه گفت: این یک امر شناخته شده برای خواص بود، اما اکثر مردم تصور نمیکردند همه زحماتی که برای انقلاب کشیده شده با یک توطئه ــ از درون و بیرون- اینطور در معرض خطر قرار گیرد، لذا زمان برد تا امواج آمادهسازی اذهان به آنجایی برسد که در نهم دی چنین جمعیت عظیم جمع شوند.
مشاور رهبر معظم انقلاب در امور بینالملل تأکید کرد: بخش اعظم کسانی که آن زمان در خیابانها اعتراض کردند، قصد و غرض سوئی نداشتند، بلکه از طریق رسانههای بیگانه و عوامل داخلی این باور در آنها به وجود آمده بود که تقلب شده است، بعد زمان گذشت و روشنگری انجام شد و واقعیت را فهمیدند، پشیمان شدند و در تظاهرات مردمی نهم دی شرکت کردند. در نهایت میتوان گفت نهم دی واکسیناسیونی علیه این نوع فتنهها بود.
ولایتی در پاسخ به این سؤال که آیا با توبه، پرونده سران فتنه بسته خواهد شد یا خیر، اظهار داشت: معمولاً وقتی کسی جرمی مرتکب میشود ــ اعم از سیاسی و غیرسیاسی ــ باید قوه قضائیه به آن رسیدگی کند، البته یک استثنائی هم هست که برخی مورد عفو مقام معظم رهبری قرار میگیرند و اگر نبود عفو و سماحت ایشان، باید جور دیگری رفتار میشد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: ما شاهد بودهایم که مقام معظم رهبری با دید وسیع و جهانبینی دورنگارانهای که دارند و مایلند همبستگی ملی حفظ و هر روز محکمتر شود، بنایشان بر گذشت بوده و تا به حال بیش از آنچه انتظار میرفت ایشان گذشت فرمودند. برای بازگشت بعضی دیگر به صحنه نیز شرایطی را قایل شدند که شرایط سختی نیست و اگر مطابق آنچه مقام معظم رهبری مشخص کردند، عمل شود، آن وقت وضعیت طور دیگری خواهد شد.
وی ادامه داد: آنچه تا به حال صورت گرفته، تصمیم سختی علیه کسانی نبود که با جاهطلبی و ندانمکاری تمام استقلال کشور و دستاوردهای طولانی مبارزاتی مردم را به خطر انداختند. آنچه تا به حال انجام شده، جزای سختی نبوده و اکثر کسانی که در این نوع کارها شرکت داشتند اکنون با سماحت و بخشش مقام معظم رهبری در حال زندگی خود هستند و در فعالیتهای سیاسی شرکت میکنند و کسی متعرض آنها نمیشود.
ولایتی در پایان با اشاره به آیه شریفه «فإذا فرغت فانصب» گفت: توطئهها علیه نظام ریشهدار جمهوری اسلامی ایران تمامی ندارد و هرچه انقلاب توسعه و نفوذ بیشتری در منطقه پیدا میکند، بیشتر باید هوشیاری خود را حفظ کنیم و لحظهای غافل نشویم. باید«9 دی»های دیگری را هم بهعنوان پیشگیری داشته باشیم، چون باید علاج واقعه قبل از وقوع کرد.
یک هواپیمای گشت دریایی ایران به یک ناو آمریکایی در نزدیکی محدوده رزمایش محمد رسوال الله هشدار داد تا هر چه زودتر منطقه رزمایش را ترک کند. پس از هشدار ، این رزمناو آمریکایی سریعا منطقه رزمایش را ترک کرده است.
نیروی دریایی ایران به یک ناو آمریکایی حاضر در محدوده رزمایش در حال اجرای " محمد رسول الله" هشدار داد تا منطقه رزمایش را ترک کند.
به گزارش عصر ایران به نقل از پرس تی وی روز یکشنبه یک هواپیمای گشت دریایی ایران به یک ناو آمریکایی در نزدیکی محدوده رزمایش محمد رسوال الله هشدار داد تا هر چه زودتر منطقه رزمایش را ترک کند.
بر اساس گزارش پرس تی وی ، پس از هشدار ، این رزمناو آمریکایی سریعا منطقه رزمایش را ترک کرده است.
روز یکشنبه چهارمین مرحله (روز) از رزمایش بزرگ محمد رسول الله در مناطق زمینی و دریایی استان های سیستان و بلوچستان و هرمزگان و آب های دریای عمان و تنگه هرمز به مورد اجرا در آمد. در طی این فاز از رزمایش مین گذاری دریایی برای جلوگیری از ورود رزمناوهای دشمن فرضی به آب های ساحلی ایران به مورد اجرا در آمد.
در این مرحله از رزمایش همچنین جت های جنگنده اف 4 حضور داشتند و برای پشتیبانی از یگان های شناور دریایی با شلیک موشک های نقطه زن اهداف دریایی را منهدم کردند.
دریادار حبیب الله سیاری فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده است در منطقه رزمایش مورد اجرا به دلیل شلیک موشک ها و اژدرها، به رزمناوهای خارجی حاضر در منطقه هشدار داده شده است که از شعاع عملیاتی رزمایش دوری کنند.
دریادار سیاری افزوده است بر اساس قوانین بین المللی اگر حادثه ای برای نیروهای خارجی حاضر در منطقه هشدار داده شده پیش بیاید مسئولیت آن بر عهده نیروهای خارجی خواهد بود.
شمخانی: اگر تقوی ها در سامرا خون ندهند ما باید در سیستان، آذربایجان، شیراز و اصفهان خون بدهیم
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: خون شهدایی همچون سردار «حمید تقوی» درخت بیداری اسلامی را آبیاری می کند و آینده آن را روشن تر خواهد کرد.
به گزارش ایرنا، این مطلب را امیر دریابان «علی شمخانی» در مراسم تشییع پیکر مطهر سردار سرتیپ پاسدار حمید تقوی که هنگام انجام ماموریت مستشاری به ارتش و بسیج مردمی عراق برای مقابله با تروریست های تکفیری و داعش در شهر سامرا و در جوار مرقد مطهر امام عسگری(ع) به شهادت رسید عنوان کرد.
وی افزود: شهید تقوی هم در دوران دفاع مقدس در عهد و پیمان خویش ایستاد و هم زمانی که فرمان «هل من ناصر ینصرنی» انقلاب اسلامی را شنید، خالصانه لباس سربازی به تن کرد و وارد میدان دفاع از حریم اسلام ناب محمدی(ص) شد.
دریابان شمخانی گفت: شهید تقوی از روزهای آغازین تشکیل سپاه اهواز در کسوت پاسداری به انجام ماموریت های اطلاعات - عملیات می پرداخت و این مسیر را تا آخر عمر گرانقدر خود دنبال کرد.
وی خاطر نشان کرد: شهید تقوی از بنیانگذاران تشکل مجاهدین عراقی در حور بود که پشتوانه همکاری با مجاهدین عراقی از او فرمانده ای ساخت که دیگران این شهید بزرگوار را به عنوان فرمانده قبول می کردند.
دریابان شمخانی گفت: برخی افکار انحرافی بیمار، این روزها به ترویج این سوؤال ما را چه کار به اینکه در عراق و سوریه چه می گذرد؛ می پردازد، پاسخ این سووال روشن است اگر تقوی ها در سامرا خون ندهند ما باید در سیستان، آذربایجان، شیراز و اصفهان خون بدهیم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه فتنه ای در منطقه به شکل حساب شده ای علیه انقلاب اسلامی شکل گرفته و تا کنون مراحل مختلفی را طی کرده، افزود: به دلیل وجود مجاهدینی همچون شهید تقوی، انقلاب اسلامی از دوران جنگ تحمیلی سربلند بیرون آمد و اثرات پیروزی انقلاب اسلامی با تفکر دینی جوامع سیاسی منطقه به سمت مطالبه گری سوق داد.
وی با یادآوری بیداری اسلامی در منطقه گفت: بیداری اسلامی روزهای آغازین پیروزمندی را طی کرد و هنوز هم این ظرفیت وجود دارد؛ توانایی اصلی بیداری اسلامی علیه ظلم و جور، صهیونیسم جهانی و حکام خودکامه بود که نظام سلطه در صدد انحراف این مسیر برآمد.
دریابان شمخانی تصریح کرد: اوضاع آشفته کنونی در برخی کشورهای منطقه ناشی از نوع نگاه سردمداران استکبار جهانی برای مقابله با اسلام خواهی جوامع اسلامی است و تقوی ها برای این در سامرا دفاع کرده و خون می دهند که در کشورمان این اتفاق نیافتد.
وی با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی گفت: دوران دفاع مقدس، کسب دانش هسته ای و مقابله با فتنه درون دنیا اسلام، دستاوردهایی نیست که ملت ایران به راحتی دست از تداوم آن بکشند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی، شکوه و عظمت مراسم اربعین حسینی را ناشی از ایستادگی انقلاب اسلامی و ایران در برابر توطئه های دشمنان دانست و تاکید کرد: دستاوردهایی که از خون شهدا حاصل می شود، آینده روشن منطقه را روشن تر خواهد کرد.
پیکر سردار سرتیپ پاسدار «حمید تقوی» صبح دوشنبه در حسینیه عاشقان ثارالله ستاد فرماندهی کل سپاه تشییع شد.
پیکر مطهر این سردار رشید اسلام فردا(سه شنبه) در اهواز تشییع و به خاک سپرده می شود.
دانشگاه جامع بین المللی ایرانیان با صدور اطلاعیهای ضمن معرفی آدرس جدید اینترنتی خود، ادعا کرده که فعالیت سایت قبلی توسط وزارت علوم متوقف شده است.
به گزارش ایسنا، در بخشی از اطلاعیه دانشگاه ایرانیان آمده است که «وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در ادامه تلاشهای غیرقانونی برای توقف فعالیت دانشگاه ایرانیان آدرس اینترنتی این دانشگاه را غیر فعال کرد. این اقدام غیر متعارف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در حاالی است که اساسا مرجع صادر کننده مجوز فعالیت دانشگاه ایرانیان یعنی شورایعالی انقلاب فرهنگی تا کنون مجوز مربوطه را باطل نکرده و فعالیت این دانشگاه قانونی می باشد. »
اطلاعیه دانشگاه ایرانیان
تکذیب ادعا توسط وزارت علوم
این در حالی است که وزرات علوم خبر غیرفعال کردن آدرس اینترنتی سایت ایرانیان توسط این وزارتخانه را تکذیب کرد.
دکتر حسینی مدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی وزارت علوم درمورد این ادعا به ایسنا گفت: وزرات علوم نمیتواند چنین اقدامی را انجام دهد و اگر این اتفاق رخ داده از طرف وزرات علوم نبوده است.
وی با تاکید بر اینکه وزرات علوم برای برخورد با این دانشگاه مسیر قانونی خود را انجام میدهد، افزود: هنوز مساله از طرف وزرات علوم به مراجع قانونی ابلاغ نشده است.
وی تاکید کرد: از آنجائی که مجوز این دانشگاه غیرقانونی است، قرار بر این شد که معاونت حقوقی وزارت علوم از طریق مراجع حقوقی با استناد مصوبات قانونی که وجود دارد از فعالیتش جلوگیری کند که هنوز اقدامی صورت نگرفته و من خبر توقف آدرس اینترنی دانشگاه ایرانیان توسط وزارت علوم را تکذیب میکنم.
سایت جدید دانشگاه ایرانیان به شماره ثبت 32377 درحالی فعال شده است که به جز پست الکترونیک دانشگاه، شماره تماس وجود ندارد.
به گزارش ایسنا، پیشتر نیز وزارت علوم در 23 شهریور ماه سال جاری و براساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، در اطلاعیهای هرگونه فعالیت دانشگاه ایرانیان را غیرقانونی اعلام کرده بود.
همچنین سخنگوی کمیسیون اصل نود قانون اساسی مجلس، پیشتر با غیرقانونی خواندن هرگونه اقدامی برای جذب دانشجو از سوی دانشگاه ایرانیان٬ گفته بود: وزارت علوم٬ تحقیقات و فناوری و شورای عالی انقلاب فرهنگی باید طبق مقررات از فعالیت دانشگاه ایرانیان جلوگیری کنند. فعالیت این دانشگاه به علت اخذنکردن مجوزهای لازم از سوی مراجع ذیصلاح ممنوع است.
نماینده مردم رفسنجان و انار در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه پرونده دانشگاه ایرانیان در کمیسیون اصل نود مجلس همچنان مفتوح است٬ افزوده بود: با بررسی مجدد این پرونده در صورت محرز شدن تخلف این دانشگاه٬ پرونده آن به مراجع ذیصلاح و قوه قضاییه ارسال میشود.
محمود احمدینژاد رئیس جمهوری پیشین، موسس و عضو هیات امنای این دانشگاه معرفی و از زمان اعلام تاسیس این دانشگاه اخبار متفاوتی درباره صحت مجوز آن منتشر شده است.
برداشت 4.1 میلیارد دلاری دولت از حساب صندوق توسعه ملی محرز است
دادستان دیوان محاسبات کشور گفت: برداشت 4.1 میلیارد دلاری دولت از حساب صندوق توسعه ملی محرز است واقدامات بانک مرکزی در راستای اصلاح سند مفهومی ندارد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، فیاض شجاعی در نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران گفت: برداشت 4.1 میلیارد دلاری دولت از حساب صندوق توسعه ملی محرز است.
دادستان دیوان محاسبات کشور ادامه داد: با توجه به حکم مقرر در بند 2-2 ماده واحده قانون بودجه سال 92 کل کشور برداشت از ذخایر ارزی بانک مرکزی و منابع صندوق توسعه ملی برای تأمین نیازهای کشور ممنوع است.
شجاعی افزود: محتوای اسناد حسابداری که دیوان محاسبات بررسی کرده مبین برداشت 4.1 میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی بوده که با توجه به این موضوع دیوان محاسبات این نکته را به بانک مرکزی منعکس کرد که آنها بر این اساس سند اصلاحی تنظیم کردند.
وی در تشریح نحوه صدور سند اصلاحی بانک مرکزی، گفت: منابع ارزی بانک مرکزی در تاریخ 30 فرودین 93 مبتنی بر دستور معاونت ارزی این بانک بوده و این موضوع برداشت از صندوق را محرز کرده و اقدامات بانک مرکزی در راستای اصلاح سند مفهومی ندارد.
شجاعی با بیان اینکه اولین برداشت دولت یازدهم از صندوق توسعه ملی محرز شده است، افزود: هر وجهی ناشی از صادرات نفت و میعانات گازی به استناد ماده واحده قانون بودجه باید تسهیم و به نسبت 14.5 درصد برای شرکت ملی نفت، 2 درصد عیدانه، 26 درصد صندوق توسعه ملی و 57.5 درصد سهم ردیف های درآمدی در بودجه باشد.
دادستان دیوان محاسبات گفت: این دیوان قصد نداشت موضوع برداشت 4.1 میلیارد دلاری را رسانهای کند، اما با توجه به اخباری که در این چند روزه در اینخصوص منتشر شد، صلاح دانست به منزله پاسخگویی به افکار عمومی این نشست با خبرنگاران را برگزار کند.
وی افزود: افکار عمومی در رابطه با اظهارنظرهای مختلف درخصوص برداشت 4.1 میلیاردی از صندوق توسعه ملی از سوی دستگاههای نظارتی، دولت و نمایندگان، دچار ابهام شده است که امیدوارم با ارائه گزارش در نشست امروز و اسناد مربوط به این موضوع شفافسازی لازم صورت گیرد.
دیوان محاسبات موضوعات را به دور از هرگونه سیاسیکاری، پیگیری میکند
شجاعی با بیان اینکه رسیدگیهای دیوان محاسبات براساس اسناد و مدارک است، گفت: دیوان محاسبات موضوعات مختلف را به دور از هرگونه سیاسیکاری، پیگیری میکند، برداشت 4 میلیارد و یکصد میلیون دلاری از صندوق توسعه ملی متکی بر اسناد محرز شده که اسناد غیرطبقهبندی شده در این موضوع قابلیت ارائه به رسانهها را دارد.
این مقام مسئول در دیوان محاسبات ادامه داد: رسیدگیهای دیوان هم به صورت موردی و هم براساس موارد ارجاعی از مجلس بوده است. به طور مثال تمامی بندهای بودجه را به منزله تهیه تفریق بودجه رسیدگی میکند، در رسیدگی به بند 2 مادهواحده بودجه سال 92 و همچنین در رسیدگی به عملکرد فعالیتهای مالی بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی، حسابرسان دیوان محاسبات متوجه سند حسابداری به شماره 100/28 مورخ 28 اسفند 92 شدند که این سند مبین برداشت مبلغ 4 میلیارد و 105 میلیون و 219 هزار و 136 دلار از حساب صندوق توسعه ملی بود.
وی افزود: مقرر بود طلب صندوق توسعه ملی در قبال برداشت از محل وصولیهای بانک مرکزی از شرکت نیکو که واسطه فروش نفت به شرکت اماراتی بود، وصول شود که در این زمینه حتی عنوان شده بود برداشتی از صندوق توسعه صورت نگرفته است، بلکه از شرکتهای نیکو و اماراتی طلبکاریم.
دادستان دیوان محاسبات تصریح کرد: باید توجه داشت که تاکنون طلبی که از شرکت نیکو وجود دارد، وصول نشده است و با اصلاح سند حسابداری که صورت گرفته از منابع ارزی بانک مرکزی، طلب صندوق توسعه ملی تسویه شده و طلب دولت از شرکتهای نیکو و اماراتی به بانک مرکزی منتقل شده است. به عبارتی شرکت اماراتی بدهکار بانک مرکزی تلقی میشود.
شجاعی گفت: در برداشت از صندوق توسعه ملی و ذخایر ارزی بانک مرکزی ممنوعیت وجود دارد، بنابراین اصل برداشت از سوی دولت محرز شده و صدور غیرمتعارف سند اصلاحی نیز خلاف قانون است و این موضوعات با احکام قانون بودجه مغایرت دارد.
وی ادامه داد: رابطه مالی خزانهداری کل کشور با بانک مرکزی درخصوص دریافت، تسهیل و تسویه وجوه حاصل از صادرات به صورت نقدی است و با توجه به بند 32 بودجه سال 92 ، دریافتهای حاصل از صادرات تبدیل به دین شده که این موضوع خلاف اصل نقدی رابطه مالی خزانه با بانک مرکزی است. فروش سهم از خزانه و تبدیل آن به ریال اگر براساس فرایند قانونی انجام نشود، منجر به تزریق پول پرقدرت، رشد پایه پولی و افزایش تورم میشود.
دادستان دیوان محاسبات بیان کرد: دیوان محاسبات موضوع برداشت 4.1 میلیارد دلاری از صندوق توسعه ملی را به کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اعلام کرده است که این کمیسیون بعد از رسیدگیهای لازم، گزارش را برای قرائت در صحن آماده کرده است، گزارشی درخصوص تخلف نیز به دادسرای دیوان محاسبات ارائه شده است که بعد از تکمیل پرونده و رسیدگی به صدور دادخواست منتهی شده و به هیاتهای مستشاری دیوان به منزله صدور رأی ارسال شده است.
شجاعی درباره صدور مجوز برداشت 4.1 میلیارد دلاری از سوی ستاد تدابیر ویژه اقتصادی گفت: مجوزهای صادره از سوی ستاد تدابیر ویژه اقتصادی بیشتر متضمن آن بود که وجوه طلب دولت قبل از صادرات نفت و میعانات گازی توسط شرکتهای نیکو و اماراتی وصول شده تلقی شود و از محل حسابهای قابل مصرف صندوق توسعه ملی برداشت صورت گیرد.
وی در این رابطه ادامه داد: بخشی از حسابهای صندوق توسعه ملی تعهد شده بوده و در قبال بخشی از حسابها تعهدی نیست. این موضوع در حالی است که سند صادره برای این موضوع از کل حسابهای صندوق بوده است. در قانون بودجه سال 92 کل کشور بندی وجود دارد که براساس آن مقرر شده تنها برای مقابله با تحریمها ستاد تدابیر ویژه اقتصادی از آن استفاده کند که این موضوع با دور زدن قوانین مغایر بوده و نهادها موظف هستند که کلیه فعالیتهای مالی مرتبط با مقابله با تحریم را کتباً به اطلاع کلیه اعضای شورای عالی امنیت ملی ارسال کنند و اگر یکی از اعضای این شورا لغو آن را تشخیص دهد، میتواند در این زمینه اقدام کند.
دادستان دیوان محاسبات تصریح کرد: اگر مصوبه ستاد تدابیر ویژه اقتصادی به تایید مقام معظم رهبری برسد، هم اصل مصوبه و هم مجریان آن از هرگونه اتهام مبرا هستند.
شجاعی افزود: اعضای ستاد تدابیر ویژه اقتصادی این را مطرح کردهاند که مصوبه برداشت از صندوق توسعه ملی فرایند کاری را در شورای عالی امنیت ملی طی نکرده، بنابراین مغایر با قانون است. در هر صورت میتوان عنوان کرد برداشت از منابع ارزی بانک مرکزی به مثابه استقراض از بانک مرکزی بوده که تنها در صورت اخذ مجوز از مجلس این مهم میتواند اجرایی شود.
وی درخصوص نحوه هزینه برداشت 4.1 میلیارد دلاری از سوی دولت گفت: بعد از این برداشت از صندوق توسعه ملی، این منابع به ریال تبدیل شد و عمده آن صرف طرحها و پروژههای عمرانی شده که از لحاظ اقتصادی میتواند توجیه داشته باشد، اما این موضوع نمیتواند دلیل قانعکنندهای برای عمل خلاف قانون مذکور باشد.
دادستان دیوان محاسبات درخصوص تخلفات دولتهای گذشته بیان کرد: در دولت گذشته برداشتهای متعددی از حسابهای ذخیره ارزی و صندوق توسعه ملی انجام شده و براساس اطلاعات دیوان، دولت یازدهم برای اولینبار به صورت غیرقانونی از صندوق توسعه ملی برداشت کرده است.
شجاعی ادامه داد: دولت گذشته براساس مصوبات هیات وزیران و ستاد تدابیر ویژه اقتصادی برداشتهایی از صندوق توسعه ملی انجام میداد که معمولا گزارش آن برای رئیس مجلس ارسال نمیشد یا بعد از برداشت و هزینه آن گزارشات به اطلاع مجلس میرسید.
وی گفت: طبیعی است که گزارشات دیوان محاسبات به صورت محرمانه و سری باشد.
این مقام مسئول در دیوان محاسبات افزود: حتی صدور سند اصلاحی حسابداری در موضوع برداشت 4.1 میلیارد دلاری به دلیل ورود دیوان محاسبات انجام شد که البته سند اصلاحی دوم نیز مغایر با قانون بوده است.
دادستان دیوان محاسبات یادآور شد: در مکاتبات دیوان محاسبات با بانک مرکزی درخصوص برداشت 4.1 میلیارد دلاری، این بانک جواب قانعکنندهای ارائه نداد که این موضوع منجر به صدور دادخواست شد. /
انصارالله يمن نسخه مشابه حزبالله لبنان است سردار سلامی: برای انبار کردن موشکهایمان کمبود جا داریم
گروه سياسي: جانشین فرمانده کل سپاه گفت: انصارالله يمن نسخهای مشابه حزب الله در لبنان است آن هم در منطقهای سوق الجیشی، موازنه قدرت بین عربستان و آمریکا را جابجا میکند.
سردار حسین سلامی گفت: در نظام بین الملل هرگاه آثاری از قدرت نو ظهور حاکم میشود توسط دولتها مورد توجه قرار میگیرد چون بازیگران عرصه نظم، ایجاد چالش در نظم موجود را مخالف منافع خود میدانند، به محض پیروزی انقلاب ابر قدرتهای شرق و غرب که با یکدیگر در تضاد بودند در جنگ تحمیلی در مقابل ایران متحد شدند اما انقلاب اسلامی پایههای یک قدرت جدید را شکل داد.
وی با بیان اینکه جهت نهایی سیاست قدرتهای بزرگ به سمت نظام جمهوری اسلامی است، گفت: ما برای بازدارندگی با ساخت موشک، خطوط هراس دشمن را تشخیص داده و برای هدف قرار دادن منافع حیاتی او تولید قدرت میکنیم و این بازدارندگی در میدان، راهبردی است.
وی ادامه داد: امروز حل هیچ معادلهای بدون درنظر گرفتن ملاحظات ایران ممکن نیست و جمهوری اسلامی در آستانه تبدیل شدن به قدرت جهانی است و این در نظریه پردازان جهان رخ نمایی می کند. جانشین فرمانده سپاه تاکید کرد: نظام جمهوری اسلامی ایران از قدرت های بزرگ نمیترسد چون واقعیت های آن ها را شناسایی کرده است. توان موشکی کشور ایران به حدی است که برای انبار کردن آن با کمبود فضا مواجه هستیم و با هدف بازدارندگی می توانیم هر هدفی را مورد اصابت قرار بدهیم و این را دشمن خوب می فهمد و همه تحرکات دشمن علیه کشور در موضوعات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است.
نظر