اخبار

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • لولی بربط زن
    عضو فعال
    • Nov 2013
    • 1862

پاسخ : اخبار

94/01/24 - 13:11

شماره: 13940124000698

نماینده اتاق بازرگانی در شورای پول و اعتبار در گفت‌وگو با فارس خبرداد

احتمال کاهش ۲ درصد نرخ سود بانکی/کاهش ناگهانی نرخ سود بانکی پول‌ها را روانه بورس می‌کند /:.ohno-smiley.:/

نماینده اتاق بازرگانی در شورای پول و اعتبار گفت: اگر چه تورم به ۱۶درصد رسیده، اما نمی‌توان با کاهش ناگهانی نرخ سود بانکی شوک در بازار ایجاد کرد. چون پول‌ها از بانک‌ها روانه بازار بورس می‌شود که اثری جز کاهش منابع بانک‌ها و ایجاد حباب در بورس ندارد.

محمدمهدی رئیس‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد آخرین وضعیت تعیین نرخ سود تسهیلات بانکی در شورای پول و اعتبار که می‌تواند در فعالیت تولید‌کنندگان و بازرگانان موثر باشد، اظهار داشت: تعیین نرخ جدید سود تسهیلات بانکی هفته گذشته در دستور کار شورای پول و اعتبار قرار گرفت که اعضا به جمع‌بندی نرسیدند و قرار است، در جلسه بعدی این هفته در مورد آن تصمیم‌گیری شود.
    کاهش ناگهانی نرخ سود بانکی به صلاح نیست
    وی با اشاره به اینکه با توجه به کاهش نرخ تورم و نزدیک شدن آن به رقم 16 درصد طبیعی است که نرخ سود تسهیلات بانکی نیز کاهش یابد، تصریح کرد: اما همانطور که افزایش یکباره نرخ سود به بازار شوک وارد کرد، کاهش یکباره نیز همین تاثیر را خواهد داشت.
    مشاور مالی اتاق بازرگانی ایران در پاسخ به اینکه برخی کارشناسان قیمت بالای نرخ سود تسهیلات بانکی را عاملی برای افزایش قیمت تمام شده تولید می‌دانند گفت: عوامل متعددی از جمله مواد اولیه، حامل‌های انرژی و هزینه نیروی انسانی در قیمت تمام شده تولید موثر است و آنقدر که حامل‌های انرژی در قیمت تمام شده تاثیر دارد، نرخ سود بانکی تاثیرش به این اندازه نیست.
    بخش عمده آمار ارائه تسهیلات تمدید تسهیلات معوق است
    رئیس‌زاده به این نکته اشاره کرد که نداشتن دسترسی به منابع مالی و نقدینگی و به نوعی تامین مالی مشکل اصلی تولید است و عدد و رقم‌هایی که مسئولان از سال گذشته به عنوان ارائه تسهیلات به بخش تولید اعلام می‌کنند، بخش عمده‌اش تسهیلات معوقی است که بازپرداخت آن به دلایل مختلف برای تولید‌کننده امکان پذیر نبوده و به ناچار در قالب تسهیلات جدید با بانک‌ها تمدید می‌شود.
    منابع مالی بانک‌ها و ارائه تسهیلات باید سه برابر می‌شد که نشد
    وی گفت: سال گذشته رقمی حدود 120 هزار میلیارد تومان تسهیلات معوق در قالب تسهیلات جدید دوباره تمدید شده و این در حالی است که از سال 91، با کاهش یک شبه ارزش پول ملی و افزایش قیمت از یک هزار تومان به 3 هزار تومان باید منابع بانک‌ها سه برابر می‌شد که این اتفاق نیفتاد و در عمل بخش تولید با تنگنای تامین سرمایه در گردش مواجه شد.
    کاهش یکباره نرخ سود بانکی پول‌ها را روانه بازار بورس می‌کند
    رئیس‌زاده به اظهار نظر کارشناسان بانک مرکزی در مورد تغییر نرخ سود تسهیلات بانکی اشاره کرد و گفت: این کارشناسان می‌گویند اگر نرخ سود بانکی به یکباره کاهش یابد به دلیل شرایط بازار پول‌ها روانه بورس می‌شود که از یک طرف موجب افزایش حبابی بازار سهام شده که در چند سال گذشته چند بار اتفاق افتاد و از طرف دیگر توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها را کاهش می‌دهد.
    مشاور مالی اتاق بازرگانی ایران در مورد تعیین نرخ جدید سود بانکی گفت: پیش‌بینی می‌کنیم نرخ سود از 22 درصد سالیانه به 20 درصد برسد و نرخ تسهیلات نیز 2 درصد کاهش یابد، اما راهکار عملی آن است که با توجه به کاهش نرخ تورم به صورت پلکانی و با همان ترتیب آرام آرام نرخ سود دو درصد دو درصد کاهش یابد.
    انتهای پیام/ب
    ای لولی بربط زن ! تو مست تری یا من ................ ای پیش چو تو مستی، افسون من افسانه ( مولانا )

نظر

• لولی بربط زن
      عضو فعال
      • Nov 2013
      • 1862

1394\01\24 - 10:42 AM
      تهران / خبرگزاری صدا و سیما / اقتصادی 1394/01/24
      عضو شورای فقهی بانک مرکزی گفت: نرخ سود بانکی باید برای گیرندگان تسهیلات و کارآفرینان صرفه اقتصادی داشته باشد.
      حجت الاسلام و المسلمین سیدعباس موسویان در مصاحبه با رادیو گفتگو ، با اشاره به حساسیت های صنایع بانکداری افزود : هر گونه تحول در این صنعت به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر سایر موارد اقتصادی تاثیر دارد.
      وی افزود: هر نوع کاهش یا افزایش نرخ سود بانکی روی متغیرهایی چون حجم سپرده ها تاثیر می گذارد و دست بانک ها را در اعطای تسهیلات می بندد.
      حجت الاسلام و المسلمین موسویان اضافه کرد: بانک مرکزی و شورای پول و اعتبار باید با مطالعات کارشناسی به نرخی تعادلی برسند که سپرده گذار را برای ماندن در نظام بانکی راضی کند.
      وی ادامه داد: نرخ ها باید به گونه ای باشد که برای گیرندگان تسهیلات و کارآفرینان صرفه اقتصادی داشته باشد تا به تولید اقتصادی ادامه دهند.
      عضو کارگروه بانکداری بدون ربا با بیان اینکه نمی توان از طریق رضایت یک گروه، موجب کاهش رضایت گروهی دیگر شد، تصریح کرد: اگر این نرخ بسیار بالا باشد، گرچه سپرده گذاران راضی می شوند، اما گیرندگان این تسهیلات توان بازپرداخت را نخواهند داشت.
      حجت الاسلام والمسلمین موسویان بر لزوم رعایت حداقل حقوق سپرده گذار تاکید کرد و افزود: در یک نظام پولی اگر حداقل به اندازه نرخ تورم به تسهیلات سود تعلق گیرد، بدین معناست که حداقل انتظارات سپرده گذاران را برآورده کرده ایم.
      وی با بیان اینکه سپرده گذار نیازمند سود واقعی است، تصریح کرد: نرخ تورم به اضافه دو تا سه درصد همواره برای سپرده گذاران نرخ قانع کننده ای است؛ از طرفی دیگر در حوزه تسهیلات باید گیرنده تسهیلات توان ایجاد ارزش افزوده را داشته باشد.
      ای لولی بربط زن ! تو مست تری یا من ................ ای پیش چو تو مستی، افسون من افسانه ( مولانا )

نظر

• rajabi
        عضو فعال
        • Dec 2014
        • 936

در گفت‌وگو با فارس مطرح شد
        روایت بهمنی از تحریم بانک مرکزی و بحران نرخ سود/ تنها تسهیلاتی که سوخت نشد مسکن مهر بود
        محمود بهمنی رئیس کل سابق بانک مرکزی روایت‌های خواندنی از تحریم بانک مرکزی، پیش‌دستی بر تحریم با تبدیل دارایی‌های خارجی به طلا و انتقاداتی که به مسکن مهر شد و می‌شود دارد، گفت‌وگویی که البته در صورت انتشار کامل خواندنی‌های بسیاری داشت.

هنوز یک ماه از تغییر رئیس کل بانک مرکزی نگذشته بود که رایزنی‌های گروه اقتصادی خبرگزاری فارس برای انجام یک مصاحبه و بحث جدی درباره آنچه در دوران پر فراز و نشیب و ۵ ساله مدیریت وی بر بانک مرکزی گذشت، آغاز شد تا اینکه هفته پیش این امکان فراهم آمد تا یک ساعت و نیم رودر رو با رئیس کل سابق به گفت‌وگو بنشینیم.
        اقدامات بانک مرکزی در دوران تحریم، جزئیات جالب درباره ماجرای جنجالی برداشت 3 هزار میلیارد تومانی بانک مرکزی از حساب بانک‌ها،‌ عدم تایید صلاحیت برخی مدیران عامل بانک‌ها به ویژه محمود رضا خاوری و همچنین چالش‌هایی که با بهمنی درباره روش تامین مالی مسکن مهر توسط بانک مرکزی داشتیم..... چشم انداز انتشار گفت و گویی خواندنی را ترسیم می‌کرد.
        از در که بیرون آمدیم، با خود گفتیم عجب مصاحبه‌ای شد و سرخوش فایل صوتی 90 دقیقه‌ای را با انرژی بسیار پیاده و تنظیم کردیم. غافل از اینکه محمود بهمنی بعد از اینکه متن مصاحبه به دستش می‌رسد، از انتشار بسیاری از بخش‌ها که اتفاقاً جزو خواندنی‌های مصاحبه بود صرف‌نظر کرده و متنی با وایرایش جدید، در اختیار گروه اقتصادی فارس قرار می‌دهد که از لحاظ ساختار و محتوا با متن اصلی تفاوت زیادی دارد، به طوری که ابتدا نسبت به انتشار متن دچار تردید شدیم، اما در نهایت تصمیم بر آن شد به وقتی که رئیس کل سابق در اختیار ما قرار داد احترام گذاشته و آنچه مد نظر ایشان است را منتشر کنیم.
        متن ارسالی گفت و گوی محمود بهمنی به فارس بدین شرح است:
        جناب آقای دکتر بهمنی، در شروع گفت‌وگو بهتر است از نحوه ورود شما به دولت نهم سؤال کنیم. چند ماه از حضور شما در بانک مرکزی به عنوان دبیر کل می‌گذشت که با استعفای آقای دکتر مظاهری شما جایگزین او شدید؟ گفته شده شما پیشنهاد آقای دکتر مظاهری به رئیس جمهوری بودید، ماجرا از چه قرار بود؟
        باید عرض کنم من با داشتن 37 سال خدمت در بانک ملی با دعوت جناب آقای دکتر مظاهری، با سمت دبیرکلی به بانک مرکزی آمدم، و حدود مدت 2 سال تصدی دبیرکلی را به عهده داشتم، باید بگویم من قبل از ورود به بانک مرکزی حدود 30 سال در مؤسسه عالی بانکداری تدریس می‌کردم و با اکثر همکاران بانک مرکزی دوستی و آشنایی داشتم لذا من را صمیمانه پذیرفتند و با من همکاری بسیار صمیمانه داشتند.
        در این مدت 2 سال دبیرکلی به علت ارتباطات شغالی با ریاست محترم جمهوری با کار من آشنا شدند و از آنجاییکه جناب دکتر مظاهری به من لطف داشتند، پس از استعفای خود مرا معرفی کردند. قابل توجه است که جناب مظاهری زحمات زیادی کشیدند و در ساماندهی چک‌های بانکی و کنترل نقدینگی و... نقش به‌سزایی ایفا نمودند.
        زمانی که من مسئولیت بانک مرکزی را به عهده گرفتم میانگین مطالبات معوق بانک‌ها حدود 30 درصد بود که با همکاری همه کارکنان و با تشکیل سامانه کنترل، ثبت و ضبط مطالبات توانستیم نسبت مطالبات معوق به تسهیلات اعطایی را به 15.1 درصد برسانیم. در این راستا سامانه الکترونیکی را تدوین کردیم که اگر مطالبات از سررسید می‌گذشت اتوماتیک پس از دو ماه به حساب مطالبات سررسید گذشته و پس از 6 ماه به حساب مطالبات معوق و پس از یکسال به حساب مطالبات مشکوک الوصول منتقل می‌شد. لذا مطالبات غیر جاری کاملاً شفاف و واقعی شد.
        قابل ذکر است که ما با کمک همکاران توانستیم حدود 50 سامانه را راه‌اندازی نماییم، منجمله سامانه چک‌های برگشتی، مرکز مبادلات ارزی و پرتال ارزی که مصرف ارز کاملاً کنترل شد و توانستیم ورود و خروج کالا را که ارز‌بری و ارزآوری داشت دقیقاً کنترل کنیم. یکی از دلایل موفقیت ما همکاری صمیمانه اعضای هیئت عامل بود که همگی به طور میانگین روزانه بین 12 تا 15 ساعت کار می‌کردند.
        ما اصلاً با سیاسی شدن کارها موافق نبودیم و سعی می‌کردیم کار علمی و حرفه‌ای خود را انجام دهیم. من قبلاً در بانک ملی هیأت مدیره بودم و پیش از آن تمام مراحل و مشاغل بانک را طی کرده بودم که به دبیرکلی بانک مرکزی منصوب شدم.
        شاید مهمترین دوره مسئولیت رئیس کلی شما، دوران تحریم بود، دوره‌ای بسیار حساس و متلاطم، با اوج گرفتن تحریم‌ها به شما چه گذشت؟
        ما با تجربه‌ای که داشتیم می‌دانستیم باید با تحریم‌ها مقابله کنیم در زمان ما برای اولین‌بار در ایران و شاید کمتر از تعداد انگشتان یک دست در دنیا بانک‌های مرکزی و تمام بانک‌های کشور اعم از دولتی و خصوص تحریم‌ شدند، به قول خودشان تحریم‌های فلج‌کننده را برنامه‌ریزی کرده بودند و نقل و انتقال پول را تحریم کردند و سوئیفت را بستند و ورود طلا و فلزات قیمتی و... را ممنوع کردند و مرتباً صحبت از گزینه نظامی روی میز می‌کردند.
        اما ما می‌دانستیم ایران از نظر ذخایر گازی دومین کشور و از لحاظ ذخایر نفت و گاز در دنیا اول است. لذا ما با لطف الهی قبل از تحریم‌ توانستیم صدها تن طلا و متجاوز از صد میلیارد دلار و با حفظ ذخایر صندوق توسعه ملی ایجاد نمائیم و حتی پیش‌بینی می‌کردیم چگونه باید تحریم‌های طولانی‌تری را از نظر اقتصادی پشت‌سر بگذاریم.
        دقیقاً چند صد تن طلا وارد کردید؟
        بهمنی: اجازه بدهید میزان دقیق آن را نگویم اینها تمام در زمان تحریم و قبل از آن وارد شد و فکر می‌کردیم باید سالها در مقابل فشارهای اقتصادی مقاومت نماییم.
        در اصل اساس اقتصاد مقاومتی از همان زمان که مقام معظم رهبری فرمودند در بانک مرکزی شکل گرفت.
        یعنی پیش‌بینی می‌کردید که کشور تحریم شود؟
        بهمنی: این وظیفه ما بود که تمام سناریوها را پیش‌بینی کنیم.
        اما هیچ‌کس تحریم بانک مرکزی را پیش‌بینی نمی‌کرد.
        بهمنی: من هم می‌گفتم بانک مرکزی تحریم نمی‌شود و نباید تحریم شود اما این کار خلاف عرف قوانین بین‌المللی صورت گرفت زیرا که بانک مرکزی در کشور ما مستقل است و هیچ ارتباطی با دولت ندارد و همیشه کار خودش را با اقتدار انجام داده است.
        قیمت طلایی که وارد کردید چقدر بود؟
        قیمت میانگین طلای وارداتی در آن دوران حدود 654 دلار هر انس بود که به بالای 1700 دلار در انس افزایش یافت که ذخایر ما ارزش حدود 3 برابری پیدا کرد و هم‌اکنون که قیمت اونس طلا که حدود 1200 دلار رسیده باز ما 200 درصد سود بردیم و نیاز حدود 15 سال طلای کشور را پوشش دادیم.

با این کار پول خود را از بلوکه شدن در خارج نجات دادیم، ثانیاً طلا بهترین گزینه برای حفظ ارزش پول ملی بود و از طرفی به پول ما در آنجا بیش از 2 تا 3 درصد سود تعلق نمی‌گرفت و از طرف دیگر فرآیند تبدیل طلا به ارز برای کشورها بسیار ساده است.
        حتی در شرایط تحریم؟
        بهمنی: بله. مگر در دنیای امروز با 187 کشور در جهان می‌توان کشوری را تحریم مطلق نمود؟
        در زمان تحریم به ارز به شکل فیزیکی و نقد هم نیاز داشتیم؟
        بهمنی: بله. ما برای مسافرت هموطنان‌مان (با توجه به تحریم) نیاز آنها را در داخل تأمین می‌کردیم و همچنین ارز زوار عتبات عالیات و حجاج محترم را نقداً در ایران به آنها می‌دادیم. و این ارقام قابل توجه بود.
        لذا اگر شما نتوانید نیازهای آنها را تأمین کنید به بازار آزاد رجوع می‌کنند و خود باعث افزایش قیمت ارز خواهد شد و یکی از راههای حفظ قیمت ارز تأمین نیازهای آنها می‌باشد. که ابتدا ما به هر مسافر 2000 دلار می‌دادیم که با شدت تحریم‌ها و محدودیت فروش نفت آنرا به 200 دلار کاهش دادیم.
        شما خزانه را با چند دلار تحویل دولت بعدی دادید و میزان صندوق توسعه چقدر بود؟
        بهمنی: ما با بالای صد میلیارد دلار تحویل دادیم که خوشبختانه اکنون شرایط‌مان بهتر است و آن زمان صندوق توسعه حدود 34 میلیارد دلار موجودی داشت.

علت افزایش قیمت ارز در اواخر سال 90 چه بود؟
        بهمنی: صادرات نفت ما از حدود 2.350.000 بشکه در روز یک مرتبه به حدود 700.000 بشکه روز رسید و در اواخر سال 90 حساب‌های ما را بلوکه کردند، طبیعی بود که به علت کاهش درآمد ارزی و بلوکه شدن وجوه ما قیمت ارز افزایش یابد.
        در آن زمان قیمت سکه به 1.800.000 تومان رسید که ما با توجه به ذخایر طلای‌مان حدود 9.600.000 قطعه سکه پیش فروش کردیم و قیمت سکه به کمتر از 1.250.000 تومان رسید و از آنجاییکه ما با قیمت 1.250.000 تومان سکه پیش‌فروش کرده‌ بودیم و اکثر قریب به اتفاق آمدند و پول خود را پس گرفتند که هم نقدینگی تا حدودی مهار شد و هم طلاها در خزانه ماند.
        یعنی معتقدید ورود بانک مرکزی به بازار و فروش سکه ضروری بود؟
        بهمنی: حتماً زیرا هم نقدینگی را جمع کردیم و هم باعث کاهش شدید قیمت شدیم و نهایتاً بدون درخواست سکه پولشان را پس دادیم.
        خیلی‌ها معتقد بودند کار بانک مرکزی پیش‌فروش سکه نیست و نباید این کار را انجام می‌داد.
        بهمنی: اصلاً متولی ارز و طلا در کشور و همچنین حفظ ارزش پول و ایجاد موازنه پرداخت‌ها از وظایف بانک مرکزی است. ما با این کار جلوی افزایش نقدینگی را گرفتیم و در یک مقطع نقدینگی از دست سفته‌بازان خارج شد و با وصول مطالبات بانک مرکزی از بانک‌‌ها و کاهش شدید مطالبات معوق نقدینگی به 30.8 و تورم در پایان سال 1391 به 30.5 درصد کاهش یافت.
        علت افزایش نقدینگی در آن مقطع چه بود؟
        بهمنی: باید عرض کنم وقتی صادرات نفت از 2.350.000 بشکه نفت در روز به 700.000 بشکه کاهش یافت. درآمد ارزی کشور تقلیل و عرضه ارز محدود و قیمت آن بالا رفت و ما مجبور شدیم از 1.226 تومان قیمت دلار را به 2.477 تومان برسانیم. که این موجب شد نقدینه خواهی جامعه و تولید بالا برود که اگر نقدینگی تزریق نمی‌کردیم واحدهای تولیدی با افزایش قیمت ارز 50 درصد نیاز خود را می‌توانستند تأمین کنند.
        لذا عرضه کالا کاهش و نیروی کار باید تعدیل می‌شد و اشتغال صدمه می‌دید. لذا ما تورم معقول را به رکود مطلق ترجیح دادیم. در غیر این صورت ما با رکود شدید مواجه می‌شدیم و من اکنون هم این اعتقاد را دارم که تورم معقول از رکود مطلق خیلی بهتر است.
        ما سعی داشتیم تورم را به زیر 5 درصد برسانیم، به طوری که تا قبل از اجرای هدفمندی یارانه‌ها تورم ما به 8.9 درصد تقلیل یافته بود. طبیعی بود که اجرای هدفمندی و افزایش قیمت‌ها و همچنین کاهش درآمد ارزی و کاهش صادرات نفت قیمت‌ها و تورم بالا برود. ولی ما در حد توان قیمت‌ها و تورم را مهار کردیم در غیر این صورت وضع به نحو دیگری بود.
        فکر نمی‌کنید با همه تلاش‌ها پول ملی تضعیف شد؟
        بهمنی: وقتی بانک مرکزی تحریم می‌شود و بانک‌ها تحریم می‌شوند نقل و انتقال پول ممنوع می‌شود، سوئیفت بسته می‌شود صادرات نفت به یک سوم کاهش میابد، درآمد ارزی کم می‌شود و... می‌خواهید پول ملی تقویت شود؟ ما اگر تمهیدات لازم را پیش‌بینی نمی‌کردیم قطعاً شرایط به گونه‌ دیگری بود.
        فکر می‌کردید قیمت ارز بالا رود؟ برای کنترل آن چه چاره‌ای اندیشیدند؟
        بهمنی: زمانی که تحریم‌ها شروع و نقل و انتقال ارز محدود شد و بانک‌ها تحریم شدند و سوئیفت بسته شد. ما بلافاصله برای پیشگیری از افزایش بی‌رویه قیمت‌ها مرکز مبادلات را ایجاد کردیم تا از این طریق مصرف واقعی ارز را کنترل کنیم و از طرفی دیگر با ایجاد سامانه پرتال ارزی ورود و خروج ارز را کاملاً در کنترل گرفتیم. ما برای واردات، ارز را در اختیار بانک‌ها قرار می‌دادیم که به افراد حائز شرایط تخصیص دهند.
        با ایجاد سامانه پرتال ارزی باید بانک گشایش کننده و گمرک و وزارت بازرگانی و بانک مرکزی همگی میزان واردات و ارز تخصیصی را کنترل نمایند و اگر ارزی خارج شده باید معادل آن کالا وارد شود و... ما جلوی این انحرافات را برای همیشه بستیم و سامانه صرافی‌ها را ایجاد کردیم که کلیه دریافتها و پرداخت‌های خود را در سامانه وارد نمایند و حتی خرید و فروش ارز در صرافی‌ها به کنترل درآمد.
        آیا اولویت‌های ده‌گانه ارزی هم در این راستا بود؟
        بهمنی: وزارت صنعت و معدن و تجارت اولویت‌های 10 گانه را طراحی کرد که ما براساس اعلام وزارت مزبور با توجه به اولویت‌های اعلامی ارز تخصیص می‌دادیم.
        آیا شما چشم‌انداز جهانی افزایش طلا را پیش‌بینی می‌کردید یا برای مقابله با تحریم این میزان طلا را خریداری کردید؟
        بهمنی: با توجه به تجربیات و چندین سفر اجلاس جهانی و صندوق بین‌المللی پول ما اول برای جلوگیری از بلوکه شدن پول‌هایمان و دیگر اینکه افزایش قیمت جهانی طلا به وضوح قابل درک بود. لذا اقدام به این حرکت کردیم.

وقتی 200 تن طلا در جهان جابه‌جا می‌شود قیمت‌ها فوری تغییر می‌کند شما چگونه بدون تغییر قیمت صدها تن طلا وارد کردید؟
        بهمنی: ما این کار را کاملاً به صورت سری انجام دادیم حتما اگر موضوع افشا می‌شد هم قیمت‌ها بالا می‌رفت و هم جلوی ورودش گرفته می‌شد.

آیا فکر می‌کردید بانک مرکزی تحریم شود؟ معاون ارزی بانک مرکزی گفته بود گفته بود بانک مرکزی تحریم نخواهد شد؟
        بهمنی: ما می‌دانستیم آنها به قوانین بین‌المللی پایبند نیستند اگرچه می‌گفتم تحریم‌ بانک‌ مرکزی بعید است اما در عمل پیش‌بینی لازم را کاملاً مدنظر داشتیم. شش ماه قبل از تحریم تمام اقدامات لازم را به صورت محرمانه انجام دادیم لذا توانستیم در حد توان با تحریم‌ها مقابله کنیم.
        انتصاب خانم کیانی راد انتقاداتی را متوجه شما کرد و می‌گفتند ایشان در سطح معاونت ارزی نیست.
        بهمنی: خانم کیانی‌راد حدود 24 سال در امور بین‌الملل کار کرده بود و از کسانی بود که کارش را بسیار خوب می‌دانست و به زبان انگلیس کاملاً مسلط بود و فوق لیسانس در رشته کارش بود و اصلح‌ترین گزینه در زمان خودشان بودند و ایشان دنیایی از تجربه و تخصص را همانند خیلی‌ها با خود به بازنشستگی زودرس بردند.
        ولی با رسانه‌ها اصلاً ارتباط خوبی نداشت؟
        بهمنی: باید توجه کنیم مسائل ارزی بانک مرکزی علی‌الخصوص عملیات آن در دوران تحریم کاملاً محرمانه بود و برای کنترل بیشتر غالباً بنده پاسخگو بودم. مثلاً وقتی افزایش قیمت ارز از 1226 تومان به 2477 تومان اعلام شد موضوع کاملاً سری بود و در بعدازظهر پنج‌شنبه که بانک‌ها تعطیل بودند در خارج از ساعت اداری اعلام شد که فرصت هیچ‌گونه سواستفاده‌‌ای نباشد.

به نظر شما این متغیر بودن و پیچیدگی‌ها و صدور بخشنامه‌های متعدد مثلاً ظرف یکسال 43 بخشنامه که بعضی بخشنامه‌ها، بخشنامه‌های قبلی را نقص می‌کرد درست بود؟
        بهمنی: سؤال خوبی است. همانطوری که می‌دانید در شرایط تحریم و تغییرات پی‌درپی باید متناسب با شرایط تغییرات و بخشنامه‌ها صادر شود لذا این امر علاوه براینکه عمل بسیار مثبت است پویایی و توجه سازمان را نشان می‌دهد، مثلاً وقتی قیمت ارز دو برابر می‌شود و یا کشوری حساب ما را می‌بندد باید بلافاصله بخشنامه ذی‌ربط متناسب با آن تغییر کند. یا کالایی هنوز ترخیص نشده و قیمت ارز دو برابر شده حتماً باید بخشنامه جدید با توجه به شرایط صادر شود.
        آیا کالا با قیمت ارز مبادله‌ای وارد می‌شود به همان قیمت به فروش می‌رسد؟
        بهمنی: نه، برای فروش کالای وارد شده باید کنترل و نظارت باشد. در غیر این صورت کالای وارد شده غالباً با نرخ آزاد به فروش می‌رسد که این مابه‌التفاوت یک رانت است.
        شما برای استقلال بانک مرکزی چه کردید؟
        بهمنی: ما از مجلس درخواست کردیم و مصوبه گرفتیم که باید مدیران بانکی و اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل حتماً سابقه 10 ساله با توجه به مدرک تحصیلی در بازار پولی و بانکی داشته باشند و حتماً باید صلاحیت آنها را بانک مرکزی تأیید کند و شورای پول و اعتبار که بالاترین قانون‌گذار بانکی است سیاست‌های پولی را تدوین و اعلام کند و ...
        شما برای ساماندهی مؤسسات مالی و اعتباری و بانکی چه کردید؟
        بهمنی: ما 1700 تعاونی اعتبار را به 14 مؤسسه اعتباری و چندین هزار صندوق قرض‌الحسنه و مؤسسات بدون مجوز را ساماندهی و ادغام کردیم و امیدواریم این امر همچنان تداوم یابد.
        چرا نرخ سود را شما به موقع بالا نبردید؟
        بهمنی: تصمیم‌گیری در این خصوص با شورای پول و اعتبار است که نهایتاً پس از 2 سال و 3 بار طرح در جلسه شورا تصمیم لازم اتخاذ شد.
        در زمان شما نرخ سود تسهیلات عقود مبادله‌ای 14،15 و 16 درصد بود، چرا حالا به 27 و 28 درصد رسیده است؟
        بهمنی: من معتقدم که وقتی تورم 30.5 درصدی در پایان سال 1391 به تورم اعلامی 15 درصدی می‌رسد قطعاً نرخ سود باید کاهش یابد و اعتقاد دارم تولید پاسخگوی نرخ 27 و 28 و... نیست. دولت باید مابه‌التفاوت نرخ‌های حمایتی را به بانک‌ها بپردازد تا بانک‌ها بتوانند با نرخ کمتر تسهیلات را بپردازند. و یکی از دلایل کاهش شاخص بورس‌ نرخ‌های سود بالای بانکی است که مالیات و ریسک نداشته و بازدهی آن از سود سهام بیشتر است.

من اعتقاد دارم برای اثبات بیشتر و ماندگاری سپرده‌ها زمان‌های یکساله، دو ساله، سه ساله و پنج‌ساله بایستی باشد که سپرده‌گذاران هر لحظه نتوانند پول خود را به بازارهای دیگر منتقل کنند و...
        آقای دکتر از مسائلی که در 2 سال گذشته بارها مورد انتقاد قرار گرفته طرح مسکن مهر بوده است. شما فارغ از اثر پولی آن چه توضیحی دارید؟
        بهمنی: ببینید من نمی‌خواهم از مسکن مهر دفاع کنم اما یک روز در سمیناری در یکی از دانشگاه‌ها از من سؤال شد چرا به مسکن مهر پول دادید که سوخت شود و برنگردد؟ من پاسخ دادم تنها تسهیلاتی که اصلاً سوخت نخواهد داشت مسکن مهر است چرا که وثیقه آن همان منزل است و تا قسط آن را و حتی جریمه‌های تأخیر احتمالی را ندهند وثیقه آزاد نخواهد شد ضمناً چند میلیون نفر با پرداخت 6 یا 7 میلیون تومان یا کمی بیشتر صاحب‌خانه شدند که اکنون مسکن آنها بعضاً تا 80 میلیون تومان یا بیشتر ارزش دارد و دیگر اینکه سهم بخش مسکن مصوبه شورای پول و اعتبار 25 درصد در سال از کل تسهیلات می‌باشد حالا ببینیم در 5 سال چه میزان تسهیلات پرداخت شده است؟ و با رونق چند صد حرفه چگونه اشتغال ایجاد شده و از رکود جلوگیری شده است.

من با قاطعیت می‌گویم تنها مطالباتی که سوخت نمی‌شود تسهیلات مسکن مهر است، زیرا تمام خانه‌های آ‌نها در گرو بانک است و چنانچه بدهی خود و حتی در صورت داشتن جریمه آن را تسویه نکنند، مسکن به نام‌شان نخواهد شد، پس چگونه سوخت می‌شود. لذا این صحبت‌ها صحت ندارد.

آقای بهمنی در مدت مصاحبه ما انتقادهایی که نسبت به عملکردتان مطرح بود را بیان کردیم و شما صبورانه پاسخ دادید. حالا اگر خودتان بخواهید قضاوت کنید، فکر می‌کنید بهتر بود چه کاری انجام می‌دادید و چه کاری را انجام نمی‌دادید، چه انتقادی به عملکرد خودتان دارید؟
        بهمنی: باور کنید روز آخر که تودیع و معارفه بود، عرض کردم خدا را شاکرم که آنچه در نظرم و توانم بود با توفیق خداوند منان و همکاری و همدلی همکاران خوبم انجام دادم و چیزی در نظرم باقی نمانده بود که اجرا نکرده باشم

نظر

• majid664
          ستاره‌دار (۴)
          • Oct 2011
          • 1052

پوتین ممنوعیت فروش سامانه موشکی «اس-۳۰۰» به ایران را لغو کرد

رئیس جمهوری روسیه همزمان با اعلام خبر عقد قرارداد فروش سامانه «اس-400» به چین، ممنوعیت فروش سامانه موشکی «اس-300» به ایران را لغو کرد.
          خبرگزاری فارس: پوتین ممنوعیت فروش سامانه موشکی «اس-۳۰۰» به ایران را لغو کرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، منابع خبری روس از جمله خبرگزاری «تاس» اعلام کردند که «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه، ممنوعیت تحویل سامانه موشکی پیشرفته «اس-300» به ایران را لغو کرده است.

پیش از این قرارداد خرید این سلاح از روسیه میان تهران و مسکو امضا شده بود اما تحویل آن به دلیل تحریم‌ها و فشارهای آمریکا و رژیم صهیونیستی با مانع رو به رو شده بود.

همچنین -بر اساس گزارش العربیه- وزارت دفاع روسیه نیز اعلام کرد که سامانه اس-300 بسرعت تحویل ایران خواهد شد.

اس-300 سامانه موشکی سطح‌به‌هوای دوربرد و خودکششی با قابلیت استفاده در تمامی ارتفاع‌هاست که در ابتدا برای رهگیری هواپیماها و موشک‌های کروز ساخته شده و بعدها توانایی رهگیری موشک‌های بالیستیک نیز به آن افزوده شد. اس-300 پی‌ام‌او یکی از مرگبارترین موشکهای زمین به هوای قابل استفاده در تمامی ارتفاع‌ها به شمار می‌رود که توانایی پیگیری همزمان 100 هدف و درگیری با 12 هدف را دارد.

این خبر ساعاتی پس از آن اعلام شد که گفته شد روسیه قصد دارد سامانه پیشرفته‌تر این سلاح دفاعی یعنی «اس-400» را در اختیار متحد شرقی خود چین قرار بدهد.

«آناتولی آسایکین» مدیر عامل شرکت دولتی «روس آبارون اکسپروت» که در زمینه خرید و فروش تسلیحات نظامی فعال است، تایید کرد چین و روسیه قراردادی را امضا کردند که بر اساس آن روسیه سامانه پدافند هوایی اس-400 را به چین می‌فروشد (جزئیات بیشتر).

اس-400 نسل جدید پدافند هوایی روسیه است که طرح ارتقا یافته از خانواده پدافند هوایی اس-300 است. این سامانه موشکی قابلیت درگیر شدن با هر هدف هوایی من جمله هواپیما، بالگرد، پهپاد و هم‌چنین اهداف دیگر مانند موشک‌های کروز و موشک‌های بالستیک را با سرعت 4 هزار و 800 متر بر ثانیه دارد.
          آن ها که به گوششان بیش از چشمشان اعتماد میکنند یک چیز بزرگ را از دست میدهند و آنهم حقیقت است.
          وقتی خودت را هم صدا با اکثریت دیدی، وقت آن است که بنشینی و عمیقا فکر کنی.

نظر

• negarminavi
            عضو فعال
            • May 2013
            • 35715

عرضه اوراق سلف نفتی با سود ۲۵ درصد سالیانه

مدیرعامل تامین سرمایه امین گفت: برای اولین بار در ایران ۱۰۰۰ میلیارد ریال اوراق سلف موازی استاندارد نفت کوره شرکت ملی نفت ایران در بورس انرژی عرضه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی شرکت تامین سرمایه امین، علی سنگینیان با اعلام عرضه 1000 میلیارد ریال اوراق سلف موازی استاندارد نفت کوره 380 سانتی استوک در دومرحله از روز دوشنبه 31 فروردین، ادامه داد: این اوراق منضم به اختیار خرید و فروش تبعی با نام، قابل معامله در بورس انرژی و معاف از مالیات است.

وی هدف از عرضه اوراق مزبور را تأمین مالی طرح های توسعه ای شرکت ملی نفت ایران بیان کرد و گفت: میزان مجاز عرضه اولیه اوراق حداکثر در دو مرحله در فواصل یک‌هفته‌ای و در هر مرحله حدود 55 هزار قرارداد معادل 500 میلیارد ریال خواهد بود.

سنگینیان تصریح کرد: زمان‌بندی این ابزار جهت پرداخت وجه معامله به روش نقد انجام می‌شود. همچنین مهلت تسویه در دوره عرضه اولیه و معاملات ثانویه یک روز کاری پس از انجام معامله و تسویه نقدی در سررسید حداکثر پنج روز کاری پس از آخرین روز معاملاتی خواهد بود.

به گفته وی سود روز شمار این اوراق 23 درصد است که در پایان دوره زمانی قرارداد یکسال 25 درصد سود تضمینی به دارندگان آن پرداخت شده که این سود می تواند تا سقف 28 درصد هم افزایش یابد.

مشاور پذیرش ، متعهد خرید بازار اولیه و بازارگردان این اوراق شرکت تأمین سرمایه امین کننده است.

نظر

• negarminavi
              عضو فعال
              • May 2013
              • 35715

معاون بانکی وزارت اقتصاد:
              بانکها سرمایه گذاری های غیر بانکی را واگذار می کنند

معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی گفت: در لایحه قانونی که هم اکنون در شورای نگهبان در حال بررسی است، بانکها باید ظرف سه سال سرمایه‌گذاری های غیر بانکی را واگذار کنند.

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شادا، معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی با تاکید بر نقش بانکها به عنوان واسطه وجوه بین سپرده‌گذاران و فعالان اقتصادی گفت: در لایحه قانونی که هم اکنون در شورای نگهبان در حال بررسی است، بانکها باید ظرف سه سال سرمایه گذاری‌های غیر بانکی را واگذار کنند.

محمد پاریزی با بیان اینکه بنگاهها بخشی از اقتصاد ملی است، در مورد بنگاه‌داری بانکها گفت: به عنوان یک سیاست کلی باید عارضه بنگاه داری بانکها درمان شود و مدیریت این بنگاهها به فعالان اقتصادی سپرده و امکان دسترسی آنها به منابع بانکها فراهم شود.

وی تاکید کرد: بانکها به عنوان واسطه تامین وجوه سپرده گذارن و فعالان اقتصادی برای کارآفرینی و کسب و کار هستند و نباید خود بانکها به بنگاه داری بپردازند.

پاریزی با بیان اینکه 40 درصد از سرمایه پایه هر بانک می تواند صرف سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم شود تصریح کرد: هر بانکی باید صرافی، شرکت سرمایه گذاری داشته باشد که این بخش از فعالیت ها را جزو فعالیت های بانکداری می نامیم.

معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی در عین حال خاطر نشان کرد: در جریان بنگاه داری بانکها، بخشی از منابع بانکها صرف وام دهی به این شرکتها و بنگاههای تحت پوشش یا وابسته به خود می شود که در نتیجه شرایط غیر رقابتی برای بانکها ایجاد می کند.

پاریزی در پایان گفت: سیاست کلی دولت این است که هزینه تامین مالی را در کشور کاهش دهد که این امر با واگذاری بنگاه های تحت پوشش بانکها و نیز کاهش نرخ سود تسهیلات محقق خواهد شد.

نظر

• گیلان
                عضو فعال
                • Jul 2011
                • 2178

اظهارات جنجالی امام جمعه اصفهان:

مورد تحقیر یک مشت سوسمارخور قرار گرفته ایم!

هیچ تمدنی از بیرون مغلوب نخواهد شد , مگر آنکه از درون نابود شده باشد !...ویل دورانت

نظر

• وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

وزیر نفت گفت: بابک زنجانی بیش از دو هزار و 700 میلیون دلار از پول نفت را پس نداده و به نظر من از اول هم قصد نداشته که پس بدهد.
                  پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : بیژن زنگنه وزیر نفت گفت: روی هر کدام از اموال بابک زنجانی دست می‌گذاریم یکی می‌گوید مال من است.

به گزارش «انتخاب»، وزیر نفت درباره آخرین وضعیت بابک زنجانی و مطالبات وزارت نفت از این فرد، اظهار داشت: بابک زنجانی بیش از دو هزار و 700 میلیون دلار از پول نفت را پس نداده و به نظر من از اول هم قصد نداشته که پس بدهد. وی فعلا در بازداشت است و قوه قضاییه و دادستانی در حال پیگیری این موضوع هستند.

زنگنه درباره حکم انتقال دارایی‌های زنجانی به این وزارتخانه نیز گفت: برای انتقال اموال، جعفری دولت آبادی هفته گذشته دستور داده است که اموال به حساب به نام وزارت نفت منتقل شود.

به گفته زنگنه، به وزارت نفت وکالت داده شده و اقدامات انتقال در حال انجام است و روزی که انتقال آغاز شود روز قیمت گذاری خواهد بود؛ اما ارزش اموال به قدری نیست که کل بدهی وی را پوشش دهد.

وی ادامه داد: بیشتر اموال مربوط به پیش از آن است که پول نفت را بگیرد و هنوز نگفته که پول نفت را چکار کرده است.

زنگنه تصریح کرد: دو زمین در شهرک غرب و الهیه است و سایر اموال وی مانند شرکت هواپیمایی با وام و بدهی است و پس از کسر بدهی چیزی از آن باقی نمی‌ماند.

وزیر نفت با اشاره به این‌که روی هر کدام از اموال دست می‌گذاریم یکی می‌گوید مال من است، اظهار کرد: همه اموال زنجانی به 500 میلیون دلار هم نمی‌رسد، اما به هرحال از دولت ممنونیم و این کار ادامه یابد تا اموال دولت استیفا شود.
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

نظر

• negarminavi
                    عضو فعال
                    • May 2013
                    • 35715

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت‌وگو با فارس
                    پاسخ وزیر اقتصاد در مورد نرخ سود بانکی قانع کننده نبود/ طرح سوال از وزیر در صحن مجلس

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: پاسخ وزیر اقتصاد از تفاوت نرخ سود بانکی با تورم قانع کننده نبود و به همین علت سوال در جلسه علنی صحن مجلس مطرح خواهد شد.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد سئوال خود از وزیر امور اقتصادی و دارایی اظهار داشت: این سوال مربوط به نرخ سود بانک‌ها است و اینکه بانک‌ها برخلاف منافع ملی و بنگاه‌داری عمل‌کرده که در تقابل با تولید داخل محسوب می‌شود.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه با بالا بودن نرخ سود، شاهد تعطیلی واحدهای تولیدی زیادی در سطح کشور هستیم، تصریح کرد: در حال حاضر نرخ سود بانکی با نرخ تورم همخوانی ندارد و این به ضرر تولید بوده و همچنین با سیاستهای توسعه صادرات غیر نفتی و اقتصاد مقاومتی مغایرت دارد.

این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه در حال حاضر بانک‌ها برای جذب سپرده‌ها روز شمار 22 درصد سود می‌دهند، تصریح کرد: نباید انتظار داشت در این حالت پول به سمت تولید برود، بلکه با رقابت نادرست بین بانک‌ها توزیع می‌شود و نتیجه آن نیز توزیع ناعادلانه منابع در بخش‌های غیرضروری است.

وی ادامه داد: هر روز شاهد ورشکستگی تولید و ضبط بنگاه‌ها از سوی بانک‌ها هستیم که مدیریت درستی نیز بر آنها اعمال نمی‌شود و بیکاری صدها نفر را به دنبال دارد.

حاجی‌ دلیگانی با بیان اینکه وزیر امور اقتصادی در کمیسیون پاسخ قانع کننده‌ای به تفاوت نرخ سود و تورم تاکنون نداده است، یادآور شد: هرچند وزیر اقتصاد این موضوع را قبول داشته و بر وجود مشکل اذعان دارد، اما در عین حال پاسخ قانع کننده‌ای ارائه نکرده و همچنان این موضوع بلاتکلیف است.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: امروز هیأت رئیسه کمیسیون درباره زمان‌بندی طرح این سوال در صحن مجلس از وزیر اقتصاد تصمیم‌گیری خواهد کرد.

نظر

• وحید 20
                      ستاره‌دار(98)
                      • Mar 2011
                      • 29911

پورابراهیمی خبر داد:

تعیین سقف سود بانکی در نشست هفته آینده شورای پول و اعتبار

عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار، از تشکیل جلسه این شورا در هفته آینده برای تعیین نرخ سود بانکی خبر داد.

محمدرضا پورابراهیمی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت، از تشکیل جلسه شورای پول و اعتبار در هفته آینده خبر داد و گفت: این جلسه برای تعیین نرخ سود بانکی تشکیل خواهد شد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر ضرورت تعیین سقف سود تسهیلات بانکی، افزود: عدم انطباق برخی فعالیت های نظام مالی و بانکی با رشد اقتصادی، از معضلات اصلی نظام اقتصادی کشور به شمار می رود.

عضو ناظر مجلس در شورای پول و اعتبار، با انتقاد از بالا بودن نرخ بهره بانکی، تصریح کرد: برگزاری نشست شورای پول و اعتبار به طورحتم به تعیین سقفی مشخص برای سود بانکی و جلوگیری از تبعات بالا بودن بهره بانکی منجر خواهد شد./
                      درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

نظر

• negarminavi
                        عضو فعال
                        • May 2013
                        • 35715

کنایه معاون وزیر اطلاعات دولت سازندگی
                        حسینیان: رفسنجانی در دوران ریاست جمهوری فضا را امنیتی کرد حالا ادعای سرکوب در زندان ها را دارد!

حسینیان: رفسنجانی در دوران ریاست جمهوری فضا را امنیتی کرد حالا ادعای سرکوب در زندان ها را دارد!دولت بهار: کسی که 8 سال رئیس‌جمهور بوده و در دوران ریاست‌جمهوری‌اش زیربنای امنیتی شدن فضا را ریخته و با رفتاری که داشته موجب فاصله‌ گرفتن برخی از انقلاب شده است؛ چگونه ادعای سرکوب در زندان‌ها را دارد؟، حالا که فرزندتان قرار است به دست قانون سپرده شود، از وضعیت زندان‌ها سخن می‌گوید خب چرا در دوران ریاست‌جمهوری‌تان از این حرف‌ها نمی‌زنید و امروز ادای روشنفکری به خود گرفته‌اید در حالی شما دوران فضای بسته امنیتی را به وجود آوردید.

حجت‌الاسلام والمسلیمن روح‌الله حسینیان رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم با انتقاد از اظهارات اخیر هاشمی رفسنجانی مبنی بر اینکه برخی دلواپسان امروز، امام را هم اذیت می‌‌کردند، گفت: آقای هاشمی باید بدانند کسانی امام را ناراحت کرده و می‌کنند که به آرمان‌های ایشان توجهی ندارند.

وی با بیان اینکه، آرمان‌های امام خمینی(ره) در جلد 21 صحیفه امام ثبت شده است، تصریح کرد: آرمان امام، مبارزه با نظام سلطه و آمریکا بود و هست؛ کسانی که ادعای حذف شعار مرگ بر آمریکا را دارند، همان‌هایی هستند که امام را آنروز و امروز اذیت می‌کردند؛ کسانی که برای دفاع حقوق مردم و دفاع از مبانی انقلاب اسلامی در صحنه حضور دارند مدافع حقیقی امام خمینی(ره) بوده و هستند.

حسینیان با بیان اینکه، امام راحل در سال‌ آخر عمر شریفشان فرمودند که باید پرچم اسلام در جهان به اهتزاز در بیایید، گفت: کسانی که دم از تعامل با دنیا و آمریکا می‌زنند چگونه می‌تواند ادعای پیروی از خط امام را داشته باشند؛ ممکن است برخی در زمان حیات امام به ایشان نزدیک هم بوده باشند اما این دلیل نمی‌شود هر روز بخواهند از امام راحل، نقل قول کنند چرا که خود امام به مردم فرمودند، جز آنچه به نقل از ایشان ضبط و مستند شده، حجیت ندارد.

رئیس مرکز اسناد انقلاب اسلامی تصریح کرد: آقای هاشمی برای نقل‌قول‌های خلاف واقع خود از حضرت امام به کسانی استناد می‌کنند که به هیچ عنوان در دسترس نبوده و دار فانی را وداع گفته‌اند؛ خیلی عجیب است شخصی که خودش 8 سال رئیس‌جمهور بوده اینگونه از امام نقل قول کند؛ اظهارات آقای هاشمی به هیچ عنوان حجت نبوده و نیست چرا که نقل‌قول‌های ایشان با بیانات صریح و ثبت شده امام در تناقص آشکار است.

حسینیان گفت: از فردی که در روز عاشورا و به استناد پیش‌گویی یک فرد چینی غیرمعلوم النسب به سد لتیان می‌رود و اسکی بازی می‌کند، عجیب نیست که استنادش به افرادی باشد که در دنیا حضور ندارد و تعجب آنجاست که رجوع کنندگان به پیش‌گوی چینی به امام استناد کنند و محل رجوعشان امام باشد.

وی با اشاره به اظهارات هاشمی رفسنجانی درباره وضعیت زندان‌ها، گفت: کسی که 8 سال رئیس‌جمهور بوده و در دوران ریاست‌جمهوری‌اش زیربنای امنیتی شدن فضا را ریخته و با رفتاری که داشته موجب فاصله‌ گرفتن برخی از انقلاب شده است؛ چگونه ادعای سرکوب در زندان‌ها را دارد؟، حالا که فرزندتان قرار است به دست قانون سپرده شود، از وضعیت زندان‌ها سخن می‌گوید خب چرا در دوران ریاست‌جمهوری‌تان از این حرف‌ها نمی‌زنید و امروز ادای روشنفکری در می آورید در حالی شما فضای بسته امنیتی را به وجود آوردید.

http://www.dolatebahar.com/view/4308...A7%D8%B1%D8%AF!

نظر

• negarminavi
                          عضو فعال
                          • May 2013
                          • 35715

واعظی کارت زرد گرفت، دولت ۱۱ کارته شد

دولت بهار: نمایندگان مجلس با دادن یک کارت زرد به وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، دولت را یازده‌کارته کردند.

به گزارش دولت بهار به نقل از تسنیم، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی صبح امروز پارلمان سوال ملی نصرالله پژمان‌فرد نماینده مردم مشهد و حجت‌الاسلام مرتضی آقاتهرانی نماینده مردم تهران را از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مورد بررسی قرار دادند، این نمایندگان از محمود واعظی پرسیده بودند که دلایل توسعه شبکه و پهنای باند اینترنت توسط وزارت ارتباطات بدون پیوست فرهنگی و قبل از راه‌اندازی شبکه ملی اطلاعات و بی‌توجهی به ظرفیت داخلی و همچنین علت عدم ابلاغ ضوابط بهره‌برداری از اینترنت تلفن همراه چیست.

وکلای ملت پس از استماع سخنان نمایندگان سوال‌کننده و توضیحات وزیر ارتباطات در نهایت پاسخ‌های وزیر را قانع‌کننده ندانستند و یازدهمین کارت زرد مجلس به وزرای دولت یازدهم را به محمود واعظی دادند.

بهارستان‌نشینان با 70 رای موافق، 99 رای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 195 نماینده حاضر در صحن علنی مجلس اعلام کردند که پاسخ‌های وزیر قانع‌کننده نیست.

نظر

• negarminavi
                            عضو فعال
                            • May 2013
                            • 35715

یک تولید‌کننده با انتقاد از نرخ بالای سود بانکی در گفت‌وگو با فارس تاکید کرد
                            تسهیلات بانک‌ها همان نوش‌داروی پس از مرگ سهراب شد/ کارخانه‌ها با 50 درصد ظرفیت کار می‌کنند

دبیر انجمن صنایع آبمیوه از تعطیلی 15 کارخانه این صنعت طی سال‌های گذشته خبر داد و گفت: تولید در این صنعت با 50 درصد ظرفیت کار می‌کند و علاوه بر این بانک‌ها هم تسهیلات به موقع به صنایع پرداخت نمی‌کنند.

ولی‌الله داودآبادی دبیر انجمن صنایع کنسانتره و آبمیوه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در مورد وضعیت تولید، میزان اشتغال مشکلات صنعت و تاثیر قاچاق در تولید کشور توضیحاتی ارائه کرد و گفت: طی سال‌های گذشته وضعیت بسیار بدی در صنایع ما تجربه شد، اما در ماه گذشته وضعیت رو به بهبودی است.

وی افزود: شرکت‌های بزرگ در این صنعت در بخش آبمیوه 11 ماه و کنسانتره 3 ماه کار می‌کنند، در حالی که ظرفیت کامل پوشش داده نمی‌شود.

این تولید‌کننده با اشاره به اینکه طی سال‌های گذشته 15 کارخانه به دلیل کاهش فروش، قاچاق و عدم پرداخت تسهیلات به موقع بانکی تعطیل شده‌اند، افزود: یکی از مهمترین دلیل کاهش ظرفیت تولید در کارخانه‌ها و تعطیل شدن آنها عدم فروش به میزان کافی و گردش نقدینگی در جامعه است.

وی افزود: زمانی که درآمد مردم کاهش پیدا کند میزان تولید و فروش صنایع هم تحت تاثیر قرار می‌گیرد، بنابر این یکی از عوامل مرتبط با کاهش ظرفیت تولید عدم درآمدهای کافی و تعدد کارخانه‌های تاسیس شده است؛ در این زمینه با توجه به آمارهای موجود با صنعت با نصف ظرفیت تولید می‌کند.

داودآبادی با اشاره به تاثیر صادرات بر تولید گفت: با رایزنی‌هایی که کارخانه‌ها درباره میزان فروش و صادرات با سایر کشورها انجام دادند وضعیت رو به رونق است اما از طرفی واردات رسمی و غیر رسمی (قاچاق)، تاثیر زیادی در رکود صنعت گذاشت.

وی گفت: بسیاری از کارخانه‌ها در سال‌های گذشته به دلیل رکود تعدیل نیرو انجام دادند، در حالی که بانک‌ها با شرایط سختی تسهیلات کافی در اختیار صنعت قرار ندادند.

این تولید‌کننده با اشاره به اینکه تسهیلات بانکی همان نوش داروی پس از مرگ سهراب شدند، گفت: زمانی که تولید‌کننده به تسهیلات بانکی نیاز دارد بانک‌ها کمک نمی‌کنند و محدودیت‌هایی را اعمال می‌کنند.

وی افزود: تولید‌کنندگان هم در صورت عدم دریافت تسهیلات امکان افزایش ظرفیت تولید را نخواهند داشت و تسهیلات دریافتی قبلی را به صورت منظم پرداخت نمی‌کنند.

داودآبادی با انتقاد از نرخ سود تسهیلات بانکی تصریح کرد: قیمت تمام شده محصولات باید قابل رقابت باشد در حالی که با نرخ‌های نجومی سود بانکی هزینه تمام شده افزایش یافته و کارفرما مجبور به تعدیل نیرو و یا تعطیلی بخشی از کارخانه می‌شود.

وی گفت: قاچاق کالا و واردات طی سال‌های گذشته با وجود ظرفیت‌های بالای تولید در داخل و همچنین کیفیت‌های مناسب ضربات سنگینی به تولید وارد کرد و در این زمینه هیچ تسهیلاتی هم در نظر گرفته نشد.

دبیر انجمن تولید کنسانتره و آبمیوه با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات این بخش عدم قیمت‌گذاری به صورت آزاد و محدودیت توسط وزارتخانه است، گفت: تا زمانی که قیمت به صورت عادلانه و بر اساس نیازهای بازار تعیین نشود، امکان افزایش کیفیت وجود نخواهد داشت، چرا که در این زمینه مردم درباره کیفیت و قیمت کالا قضاوت خواهند کرد.

نظر

• ایرج اکبری
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 10934

| تاریخ خبر: 25/01/1394 | ساعت: 14:12|

پس از اجلاس دبیران شورای امنیت ملی کشورهای عضو و ناظر شانگهای در مسکو

شمخانی: ایران انتظار دارد سامانه «اس - 300» را امسال از روسیه تحویل بگیرد

مسکو - ایرنا - علی شمخانی نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان اعلام کرد: ایران انتظار دارد امسال تسلیحات پدافند هوایی اس-300 را از روسیه تحویل بگیرد.
                              شمخانی: ایران انتظار دارد سامانه «اس - 300» را امسال از روسیه تحویل بگیرد
                              به گزارش ایرنا، شمخانی روز سه شنبه به خبرنگاران گفت: بر این باورم که سامانه اس-300 در سال جاری به ایران تحویل می شود. این پیامی برای تامین و تقویت ثبات منطقه با توجه به نقش مهمی که ایران در آن بازی می کند، خواهد بود.

شمخانی خاطرنشان کرد که تحویل سامانه های پدافند هوایی بخشی از روابط دو کشور است و مناسبات ایران و روسیه ظرفیت های بزرگی دارد که برای توسعه همکاری ها باید به کار گرفته شود.

دبیر شورای عالی امنیت کشورمان ابراز امیدواری کرد تحویل تسلیحات اس-300 به ایران موجب توسعه بیشتر روابط ایران و روسیه شود.

وی روز دوشنبه هم اعلام کرد: شکل گیری شرایط جدید در چارچوب سیاست های ثبات آفرین جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه ای و بین المللی در اتخاذ تصمیم روسیه در لغو ممنوعیت فروش سامانه موشکی اس 300 به ایران بسیار تعیین کننده بوده است.

شمخانی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا مبنی بر چگونگی لغو حکم ممنوعیت فروش موشکهای اس300 به ایران از سوی روسیه گفت: خوشبختانه و در چارچوب مذاکرات فشرده و پیگیری های مستمری که انجام شد دستور لغو حکم ممنوعیت فروش موشکهای پدافندی اس300 با حسن نیت رییس جمهوری روسیه صادر شد.

وی افزود: امروز بیش از هر زمان دیگری دنیا به حقانیت رویکردهای سازنده و مشارکت جویانه جمهوری اسلامی واقف شده و سیاست های مقابله جویانه با اهداف صلح آمیز ایران با انزوا وتحقیر مواجه می شوند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان در ادامه با تشریح گفت وگوهای انجام شده با همتای روسی خود بر مواضع مشترک دو کشور در موضوعاتی چون بحران یمن و نفی تجاوز به آن کشور، عضویت ایران در سازمان همکاریهای شانگهای و ضرورت لغو مجموعه تحریم های اعمال شده علیه جمهوری اسلامی همزمان با امضا موافقتنامه هسته ای تاکید کرد.

«ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه، روز دوشنبه با صدور دستوری ممنوعیت فروش تسلیحات اس-300 به ایران را لغو کرد.

پوتین با این فرمان، دستور' دمیتری مدودف 'رییس جمهوری سابق روسیه را لغو کرد که به رغم پرداخت مبلغ قرارداد خرید اس-300 از سوی ایران به دلیل محدودیت تسلیحاتی قطعنامه 1929 تحویل این سامانه را غیرقابل اجرا خوانده بود.

سامانه موشکی اس-300 تسلیحات دفاعی است که برای هدف قرار دادن هواپیماها و موشک های تاکتیکی و بالستیکی به کار گرفته می شود.
                              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

نظر

• negarminavi
                                عضو فعال
                                • May 2013
                                • 35715

گزارش اقتصاد آنلاین از قیمت‌ها در بازار خودرو
                                قیمت خودروهای لوکس در بازار تهران +جدول

به گزارش اقتصاد آنلاین از بنگاه‌های اتومبیل، قیمت روز خودروهای لوکس در سطح بازار تهران به شرح جدول زیر است؛

نظر

در حال کار...
                                X