اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • mba
    عضو عادی
    • Nov 2014
    • 266

    #37546
    پاسخ : اخبار

    در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
    حجت الاسلام ذوالنور:
    ثابت شد فساد 3 هزار میلیاردی هیچ ارتباطی به احمدی نژاد ندارد / اظهارات منتسب به من درباره احمدی نژاد کذب است / به هرکس که پایگاه اجتماعی دارد حمله می کنند و انگ می زنند

    ذوالنور: در جلسه ای که به آن اشاره شده بنده با دو سوال از جانب برخی از حضار مواجه شدم. اول اینکه چرا جناب آقای احمدی نژاد در مجمع تشخیص مصلحت نظام به کارگیری شدند و دوم اینکه چرا با آقای دکتر احمدی نژاد برخورد نمی شود و ایشان را محاکمه نمی کنند.

    طی ساعات اخیر متنی منتسب به حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنور، جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و از فعالان سیاسی اصولگرا در شبکه های اجتماعی در حال انتشار است که حاوی اتهامات تند و توهین آمیز به رئیس جمهور سابق کشورمان است. در این متن آمده است:

    “حجت السلام ذوالنور روز سه شنبه 9 تیر 1394 در پادگان امام علی (ع) سپاه قم به سخنرانی پرداخت. در جریان این سخنرانی از ذوالنور پرسیده شد احمدی‌نژاد با این همه کثافتی که به مملکت زده است چرا رهبری ایشان را در مجمع تشخیص مصلحت منصوب کردند و چرا علیرغم خیانت های بسیار و دزدی های معاون اولش و سایرین، رفتار نظام به گونه ای است که او به این هوس بیفتد دوباره در انتخابات آینده شرکت کند. حجت الاسلام ذوالنور در جواب گفت: کسی به مسجدی داخل شد، دید مکلایی پیش نماز است و معممین به او اقتدا کرده اند، گفت باید این مکلا فرد وارسته ای باشد. رفت که با او صحبت کند دید انگشتانش قطع شده. پرسید چرا پیشنمازتان انگشت ندارد؟ گفتند دزدی کرده. پرسید: چرا دزد را پیش نماز کرده اید؟ گفتند تا حواسمان به او باشد که وقت نماز جیبهایمان را خالی نکند. ذوالنور افزود: مقام معظم رهبری با کسی که اطلاعات محرمانه نظام را در اختیار دارد همین سیاست را در پیش گرفته اند. ولی هرگز اجازه بازگشت به او داده نخواهد شد و از منصب مربوطه تنها برای مهارش استفاده شده است.”

    حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنور در گفت و گو با دولت بهار ضمن تکذیب این خبرسازی و ابراز تاسف از این رفتار غیرحرفه ای به بیان توضیحاتی درباره جلسه مذکور پرداخت.

    جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: در جلسه ای که به آن اشاره شده بنده با دو سوال از جانب برخی از حضار مواجه شدم. اول اینکه چرا جناب آقای احمدی نژاد در مجمع تشخیص مصلحت نظام به کارگیری شدند و دوم اینکه چرا با آقای دکتر احمدی نژاد برخورد نمی شود و ایشان را محاکمه نمی کنند.

    وی افزود: در پاسخ به سوال اول عرض کردم که آقای دکتر احمدی نژاد 8 سال مدیر راهبری جمهوری اسلامی ایران بوده است و اشراف کاملی بر مسائل کشور دارد و تجربیات ارزشمندی درباره مدیریت کشور دارد. دلیلی وجود ندارد که از تجربیات یک مدیر راهبردی در کشور استفاده نشود. ضمن اینکه جناب آقای دکتر احمدی نژاد در جبهه مقابل آقای هاشمی رفسنجانی قرار دارد و نظرات ایشان با رئیس مجمع تشخیص کاملا متفاوت است. از این جهت حضور آقای احمدی نژاد در مجمع تشخیص به دلیل تضاربی که بین آراء ایشان با آقای هاشمی رفسنجانی ایجاد می شود برای کشور بسیار مفید است. همچنین تاکید کردم که آقای احمدی نژاد از نظام قهر نکرده است و استنکافی برای حضور نداشته و صرفا دوره مسئولیتشان تمام شده است.

    حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنور درباره پاسخش به سوال دوم خاطرنشان کرد: در پاسخ به این سوال که چرا با آقای دکتر احمدی نژاد برخورد نمی شود، تاکید کردم که اگر اتهامی علیه رئیس جمهور سابق مطرح و ثابت شده بود نهادهای ذیربط قطعا تا امروز با ایشان برخورد می کردند اما چنین چیزی تا کنون وجود نداشته است. هر کس هم که مدعی است اتهامی به آقای احمدی نژاد وارد است باید اسناد و طلاعاتش را در اختیار مراجع ذیربط قرار دهد و آن ها هم قطعا رسیدگی می کنند. در ادامه مثالی را مطرح و به ماجرای اختلاس 3 هزار میلیاردی اشاره کردم. گفتم در آن زمان جوی ساخته شد برای اینکه این اختلاس به آقای احمدی نژاد نسبت داده شود اما وقتی روند قضایی طی شد، چند نفر اعدام شدند و حبس های سنگینی برای مجرمان درنظر گرفته شد و در نهایت هیچ سر نخ ارتباطی بین این فساد و جریان آقای احمدی نژاد پیدا نشد. لذا هر کس ادعایی دارد باید به مراجع قضایی ارائه کند.

    جانشین سابق نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اضافه کرد: در جلسه مذکور سوالی هم درباره چرایی تایید صلاحیت برخی افراد و جریانات سیاسی مطرح شد که هیچ ربطی به آقای احمدی نژاد و جریان ایشان نداشت و مصادیق مورد نظر سوال کننده و بنده ارتباطی با آقای احمدی نژاد نداشتند. در پاسخ به این سوال مثالی عرض کردم، گفتم در دوره ای وقتی شورای نگهبان فردی را رد صلاحیت کرد، امام به شورای نگهبان نهیب زدند که “یک شیخ علی تهرانی فرستادید بغداد بس است، دومی اش را نفرستید!” در واقع نظر امام این بود که اگر آن فرد یک صندلی سرخ آن زمان مجلس را داشته باشد ضررش برای انقلاب کمتر از حالتی است که به اردوگاه دشمن بپیوندد.

    وی خاطرنشان کرد: در ادامه بدون اینکه اسمی بیاورم مثال دیگری درباره فرد رد صلاحیت شده در انتخابات میان دوره ای مجلس شورای اسلامی مطرح کردم و گفتم شورای نگهبان بعد از رد صلاحیت، آن فرد را صدا زد و گفت شما چنین پرونده ای دارید و به این دلیل رد صلاحیت شده اید. اگر بخواهید دانشگاه را علیه شورای نگهبان بسیج کنید ما هم مصاحبه می کنیم واطلاعات این پرونده را در اختیار مردم قرار می دهیم. البته با آن فرد با وجود اینکه پرونده داشت برخورد نشد تا جذب دشمن نشود و دشمن نتواند از او سوءاستفاده کند. متاسفانه برخی ها با بی اخلاقی این سخنان بنده را به آقای احمدی نژاد نسبت داده اند که از اساس کذب است.

    حجت الاسلام والمسلمین مجتبی ذوالنور در پاسخ به این سوال که هدف از این خبر سازی ها چیست، گفت: حرف هایی که مطرح کردم بدین معنی نیست که مواضع بنده نسبت به جناب آقای دکتر احمدی نژاد و جریان ایشان تغییر کرده است. اما معتقد هستم افرادی که دست به این تحریف ها و بی اخلاقی ها می زنند اهداف روشنی دارند، واقعیت این است که وضعیت معیشت مردم شرایط مناسبی ندارد و مردم به شدت در مضیقه هستند، کسانی که وعده بهبود شرایط و حل مشکلات اقتصادی را داده بودند از پس عملی سازی وعده هایشان بر نیامده اند و همه چیز را به مذاکرات گره زده اند، چیزی هم تا انتخابات مجلس باقی نمانده است، به همین دلیل هر کسی را که مثل آقای احمدی نژاد از پایگاه اجتماعی برخوردار است و مورد توجه مردم است، مورد هجوم قرار می دهند و می کوشند با انگ های مختلف به او حمله ور شوند. لذا متاسفانه تخریب به این شکل و بداخلاقی درباره هر کس که پایگاه اجتماعی دارد وجود دارد. حالا یک وقت آقای احمدی نژاد را به صورت مبنایی نقد می کنیم که اشکالی ندارد اما یک وقت هست که ما خبرها را مونتاژ و تحریف می کنیم و دماغ و گوش را به هم پیوند می زنیم تا تخریب کنیم، این مساله جای تاسف دارد.

    وی در پایان خاطرنشان کرد: همیشه روش اینجانب این بوده که اگر شکایتی از بنده شد استقبال کنم و نسبت به مواضعم پاسخگو باشم اما اگر دروغی به من نسبت داده شد یا اتهام زنی صورت گرفت، اقدام به پیگیری حقوقی و طرح دعوی نکنم. امیدوارم هیچگاه قاعده ای که برای خودم تعریف کرده ام را تغییر ندهم اما باید ببینیم در آینده چه می شود، امیدوارم این بی اخلاقی ها را شاهد نباشیم.

    http://72sq.com/62822/%D8%AB%D8%A7%D...A7%D8%B7%DB%8C

    به روباه گفتند شاهدت کو ؟ گفت : دمم ...

    نظر

    • احمدخان
      عضو فعال
      • Jan 2011
      • 2032

      #37547
      پاسخ : اخبار

      آماده باش فرانسه به شرکت هایش: از بازار ایران جا نمانید
      خبرگزاری رویترز در گزارشی به نقل از یک دیپلمات فرانسوی گفت که به شرکت های این کشور برای رفتن به ایران آماده باش داده شده است.

      به گزارشعصرایران، رویترز نوشت: فرانسه از شرکت هایش خواسته است خود را آماده بازگشت به ایران کنند. این اتفاق قبل از دست یابی به توافق احتمالی میان ایران و قدرت های جهانی روی می دهد اما موضع سرسختانه فرانسه در مذاکرات هسته ای و روابط پاریس با کشورهای عربی به معنی ادامه مسیر همراه با سنگلاخ فرانسه با ایران است.

      به رغم تاریخ طولانی روابط تجاری، سیاسی و اجتماعی میان ایران و فرانسه اما پاریس بیشترین سرسختی را در میان گروه 1+5 در برابر ایران دارد.

      فرانسه با موضع سرسختانه خود وضعیت شرکت های این کشور را به هنگام برداشته شدن تحریم های ایران به خطر می اندازد.
      در صورت برداشته شدن تحریم های ایران، این کشور می تواند مبلغی به رقم 150 میلیارد دلار از پول های خود را از بانک های جهان دریافت و شرکت های خارجی را برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف از بخش انرژی گرفته تا حمل و نقل و ساخت و ساز جذب کند.

      نظر

      • احمدخان
        عضو فعال
        • Jan 2011
        • 2032

        #37548
        پاسخ : اخبار

        صفحه نخست » سرویس بورس
        نهاوندیان : دلیل کافی برای خوشبینی نسبت به حصول توافق وجود دارد
        به گزارش ایرنا، محمد نهاوندیان عصر پنجشنبه در صفحه اینستاگرام خود آورده است: اگرچه کار مذاکرات هسته ی تمام نشده اما همین که به جای استفاده از زبان تهدید ، اعمال نظرهای یک طرفه و اعمال مواضع یک جانبه، طرفین به منطق و اهداف مشترک دست پیدا کردند، دلیل کافی است که نسبت به آینده مذاکرات و حصول توافق خوشبین باشیم.

        نظر

        • ahmoeini
          عضو فعال
          • Jan 2011
          • 2562

          #37549
          پاسخ : اخبار

          بازخوانی عملکرد اقتصاد ایران در چهار فصل سال گذشته
          افت و خیز رشد اقتصادی 93


          علیرضا صابونی‌ها / دانشجوی دکترای اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف

          پرونده رشد اقتصادی سال 1393 با اعلام نرخ رشد مثبت سه‌‌درصدی از سوی بانک مرکزی بسته شد. بر اساس آخرین اطلاعات آماری، تولید ناخالص داخلی کشور به قیمت ثابت 1383 از رقم 197 هزار میلیارد تومان در سال 1392 به رقم 203 هزار میلیارد تومان افزایش یافت. با توجه به تجربه رشد منفی 8 /6‌درصدی در سال 1391 و منفی 9 /1‌درصدی در سال 1392، تحقق چنین ارقامی خبر از تداوم فرآیند بهبود اقتصادی و خروج اقتصاد ایران از رکود دارد. با وجود آنکه رشد اقتصادی در هر چهار فصل سال 1393 همواره مثبت بود و این به‌خودی‌خود خبری خوب برای اقتصاد ایران است، اما از سوی دیگر این روند مثبت، حرکتی همواره صعودی نداشت و سال 1393 که در نیمه نخست رشد 8 /3‌درصدی را تجربه کرده بود، در ادامه روند کاهشی به خود گرفت و این روند کاهشی تا جایی پیش رفت که در زمستان سال 1393 نرخ رشد اقتصادی به مرز 6 /0 درصد رسید. در این نوشتار تلاش شده است که افت و خیزهای بخش واقعی اقتصاد در سال 1393 مورد بررسی دقیق‌تری قرار گیرد و علل ایجاد این نوسان شناسایی شود.

          فصل بهار: حرکت به سمت خروج از رکود
          اقتصاد ایران که از زمستان سال 1390 رشد اقتصادی منفی را تجربه کرده بود، برای نخستین بار در فصل بهار 1393 رشد اقتصادی مثبت 8 /3‌درصدی را تجربه کرد. با بررسی اجزای تولید ناخالص داخلی بر حسب فعالیت‌های اقتصادی، نمایان می‌شود که در فصل بهار گروه «نفت» و چهار زیرگروه «صنعت»، «بازرگانی و رستوران و هتلداری»، «خدمات موسسات پولی و مالی» و «حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات» به ترتیب با سهم 8 /0، 2 /1، 8 /0، 6 /0 و 4 /0‌درصدی نقش مهمی در بهبود شرایط اقتصادی کشور داشته‌اند. به بیان دیگر این فعالیت‌ها به تنهایی 8 /3 درصد از رشد بهار 1393 را ایجاد کرده‌اند (لازم به توضیح است که برخی فعالیت‌ها سهم از رشد منفی دارند). به دلیل گشایش‌های ایجادشده پس از مذاکرات هسته‌ای‌، این انتظار وجود داشت که در بخش نفت تحولات مثبتی رقم بخورد و این بخش با افزایش ایجاد ارزش افزوده مواجه شود. اثر غیر‌مستقیم گشایش‌های ایجادشده در بخش نفت را می‌توان در تزریق منابع نفتی به رگ‌های اقتصاد دانست که همواره به صورت تاریخی نقش مهمی در ارتقای سطح فعالیت‌های اقتصادی کشور داشته است. این اثر غیر‌مستقیم خود را در بهبود وضعیت سایر فعالیت‌ها و از همه مهم‌تر تقویت سمت منابع بودجه دولت و امکان اجرای سیاست مالی کاراتر نمایان می‌سازد. اثر غیر‌مستقیم افزایش و کاهش درآمد نفتی عنصر کلیدی در تحلیل چرایی تفاوت جدی در نرخ رشد اقتصادی در شش ماه اول و دوم سال 1393 خواهد بود که در بخش‌های بعدی گزارش به آن پرداخته می‌شود. در نتیجه مذاکرات هسته‌ای‌، فرآیند تجارت خارجی کشور تسهیل و برخی محدودیت‌ها از روی صنایع کشور برداشته شد. در زیرگروه صنعت، «صنایع تولید وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیم تریلر» که از سمت تحریم آسیب جدی دیده بود و در مقاطعی تولید برخی از محصولات این صنایع به سمت صفر حرکت کرده بود، به دلیل گشایش‌های ایجادشده مجدداً تولید خود را از سر گرفت. این صنعت که وزن 3 /16‌درصدی در طرح آمارگیری کارگاه‌های بزرگ صنعتی بانک مرکزی را دارد، در بهار 1393 نسبت به فصل مشابه سال قبل، رشد 78‌درصدی را تجربه کرد که رقم بسیار قابل توجهی است و می‌تواند توضیح‌دهنده بخش بزرگی از رشد اقتصادی صنعت در این فصل باشد. لازم به توضیح است که این رشته فعالیت در فصل‌های بعدی سال 1393 نیز نقش اصلی را در بهبود رشد اقتصادی زیرگروه «صنعت» داشته است و اما با این تذکر که نرخ رشد نقطه به نقطه آن یک روند کاهشی داشته و تا مرز 30‌درصدی در زمستان 1393 کاهش یافته است. زیرگروه‌های «بازرگانی و رستوران و هتلداری» و «حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات» نیز ارتباط مستقیمی با مساله کاهش تحریم‌ها دارند. فعالیت‌های بازرگانی که به واسطه تحریم‌های اعمالی در حوزه‌های مختلفی نظیر بانک، بیمه، حمل و نقل و... با مشکلات جدی مواجه شده بود با حصول توافقات اولیه نه به صورت کامل، اما به صورت نسبی با تسهیل بیشتری انجام شد و از سوی دیگر به دلیل کاهش تنش‌ها بین ایران و غرب، تمایل گردشگران خارجی برای بازدید از ایران به صورت نسبی افزایش یافت. با رونق تجارت خارجی و گردشگری، می‌توان انتظار داشت که به دلیل بهبود روابط تجاری و بازرگانی، بخش ترانزیتی و حمل و نقل کشور نیز با افزایش تقاضا مواجه شود. در توضیح سهم بالای زیرگروه «خدمات موسسات پولی و مالی» از رشد، نگارنده نیز اطلاعات دقیقی از تحولات این بخش ندارد. نرخ رشد به قیمت ثابت این زیرگروه، ارقام دورقمی مثبت و نرخ رشد به قیمت جاری، ارقام دورقمی منفی گزارش شده است، که در اقتصاد همواره مواجه با تورم ایران، تحلیل چنین پدیدهایی کمی دشوار به نظر می‌رسد.

          فصل تابستان: استمرار بهبود
          در فصل تابستان 1393، اقتصاد ایران مجدداً رشد اقتصادی مثبت 8 /3‌درصدی را تجربه کرد. با بررسی اجزای تولید ناخالص داخلی بر حسب فعالیت‌های اقتصادی، مشخص است که در فصل تابستان گروه «نفت» و زیرگروه «صنعت»، «ساختمان»، «بازرگانی و رستوران و هتلداری»، «خدمات موسسات پولی و مالی» و «حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات» به ترتیب با سهم 9 /0، 6 /0، 7 /0، 5 /0، 6 /0 و 4 /0 درصدی نقش مهمی در بهبود شرایط اقتصادی کشور داشته‌اند. شرایط توضیح داده‌شده در خصوص عوامل شکل‌دهنده رشد تابستان در همه موارد به جز «ساختمان» با فصل بهار همپوشانی دارد. که برای جلوگیری از طولانی شدن متن مجدداً به آنها پرداخته نمی‌شود. در بخش قبل توضیح داده شد که افزایش درآمدهای نفتی ناشی از گشایش‌های ایجادشده در این صنعت و همچنین بالا بودن قیمت نفت در بازارهای جهانی، موجب ورود منابع جدیدی به اقتصاد کشور شد که در کنار بهبود کیفیت سیاستگذاری ناشی از تغییر دولت، یک بهبود نسبی در شرایط اقتصادی ایجاد کرد. بخشی از این بهبود ایجادشده در کیفیت سیاستگذاری دولت، از سرگیری پرداخت بودجه عمرانی توسط دولت جدید بود که در سال‌های قبل متوقف شده بود. این امر سبب شد تحرک نسبی در فعالیت‌های اقتصادی اتفاق بیفتد و موجب بهبود رشد اقتصادی از سمت زیرگروه ساختمان شود. زیرگروه ساختمان دارای دو شاخه خصوصی و دولتی است. شاخه دولتی عمدتاً معطوف به پرداخت‌های عمرانی دولت (تملک دارایی سرمایه‌ای) می‌شود و شاخه خصوصی عمدتاً معطوف به فعالیت بخش خصوصی در مسکن می‌شود. زیرشاخه بخش خصوصی به دلیل رکود ایجادشده در بخش مسکن کمکی به رشد این زیرگروه نکرد اما از سرگیری پرداخت عمرانی و اثر آن بر شاخه دولتی، در رشد این بخش موثر بود.

          فصل پاییز: دردسر کاهش قیمت نفت
          در فصل پاییز 1393، اقتصاد ایران با کاهش 1 /0 واحد‌درصدی، رشد اقتصادی مثبت 7 /3‌درصدی را تجربه کرد. با بررسی اجزای تولید ناخالص داخلی بر حسب فعالیت‌های اقتصادی، مشخص است که در فصل پاییز نیز گروه «نفت» و زیرگروه «صنعت»، «ساختمان»، «خدمات موسسات پولی و مالی» و «حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات» به ترتیب با سهم 8 /0، 8 /0، 8 /0، 6 /0 و 3 /0‌درصدی نقش مهمی در بهبود شرایط اقتصادی کشور داشته‌اند. شاید بتوان گفت مهم‌ترین اتفاق این فصل که تبعاتی فراتر از این فصل داشت و سرریز آن به فصل زمستان منتقل شد، کاهش شدید و قابل توجه قیمت نفت در بازارهای جهانی بود. قیمت سبد نفتی اوپک که در ماه می سال 2014 میلادی (میانه‌های فصل بهار 1393) در مرز 105 دلار در هر بشکه، در ماه آگوست سال 2014 میلادی (میانه‌های فصل تابستان 1393) در مرز 100 دلار در هر بشکه و در ماه اکتبر سال 2014 میلادی (میانه‌های فصل پاییز 1393) در مرز 85 دلار در هر بشکه قرار گرفته بود، در ماه ژانویه سال 2015 میلادی (میانه‌های فصل زمستان 1393) با کاهشی قابل توجه به مرز 44 دلار در هر بشکه رسید. باید انتظار داشت با چنین کاهش شدید و سریعی در قیمت نفت، اثر منفی آن دیر یا زود بر اقتصاد کشور نمایان شود. با کاهش سطح منابع نفتی وارد شده به اقتصاد، از این فصل روند واردات کشور تا انتهای سال روند نزولی طی کرد. با توجه به اینکه بخش بزرگی از واردات کشور را کالای اولیه و واسطه‌ای و همچنین کالای سرمایه‌ای تشکیل می‌دهد، این روند کاهشی به صورت مستقیم در سطح فعالیت‌های اقتصادی اثرگذار بود.

          فصل زمستان: کاهش شتاب رشد اقتصادی
          شاید بتوان عنصر کلیدی در کاهش نرخ رشد اقتصادی این فصل را در کاهش قیمت نفت در فصل پاییز جست‌وجو کرد. البته به این نکته اساسی نیز باید توجه شود که با توجه به ماهیت نقطه به نقطه بودن رشد اقتصادی فصلی، مستقل از کاهش قیمت نفت نیز باید انتظار کاهش نرخ رشد اقتصادی وجود می‌داشت و کاهش قیمت نفت تنها این روند کاهشی طبیعی را تشدید کرده است. در پاسخ به طبیعی بودن انتظار کاهش نرخ رشد اقتصادی در فصل زمستان 1393 باید گفت بخش بزرگی از بهبود وضعیت اقتصادی سال 1393 مدیون ایجاد ثبات اقتصادی و افزایش نسبی امنیت فضای سرمایه‌گذاری بوده است. که چنین شرایطی نتیجه روی کار آمدن دولت یازدهم بود. با این تعریف، شش ماه نخست سال 1392 و 1393 فضای اقتصاد کلان تقریباً متفاوت و شش ماه دوم شرایط تقریباً یکسانی را تجربه کرده‌اند. لذا می‌توان انتظار داشت به دلیل محدودیت‌های حاکم بر اقتصاد کشور در شرایط تحریم، جهش بزرگی در نیمه دوم سال 1393 در مقایسه با نیمه نخست سال 1392 اتفاق نیفتاده باشد.
          در فصل زمستان 1393، اقتصاد ایران با کاهش 1 /3 واحد‌درصدی نسبت به فصل قبل، رشد اقتصادی مثبت 6 /0‌درصدی را تجربه کرد. با بررسی اجزای تولید ناخالص داخلی بر حسب فعالیت‌های اقتصادی، مشخص است که در این فصل، گروه نفت که همواره نقش افزایشی در رشد اقتصادی کشور داشت، این بار به صورت عاملی کاهنده و بازدارنده ایفای نقش کرد و سهم رشد منفی 6 /0 را ثبت کرد. با کاهش درآمد نفت، به‌طور عمومی سطح فعالیت‌های اقتصادی کاهش می‌یابد و یکی از این بخش‌های تاثیرپذیر می‌تواند بودجه عمرانی دولت باشد. چرا که می‌توان انتظار داشت که بودجه جاری دولت به دلیل چسبندگی بالا، در مواجهه با عدم تحقق درآمدهای پیش‌بینی‌شده خیلی منقبض نشود. آمار و ارقام «هزینه‌های مصرفی بخش دولتی» در سمت اقلام هزینه‌ای تولید ناخالص داخلی نیز تایید‌کننده این ادعاست. هزینه‌های جاری دولت بخشی از «هزینه‌های مصرفی بخش دولتی» است که می‌توان دید در نیمه دوم با کاهش در نرخ رشد مواجه شده است اما کاهش نیافته است. نمود چنین شرایطی را می‌توان در زیرگروه «ساختمان» مورد بررسی قرار داد. به دلیل کاهش پرداخت عمرانی دولت در فصل چهارم سال 1393، زیرشاخه مرتبط با دولت با رشد منفی جدی مواجه شد و اگر فعالیت بخش خصوصی در مسکن اندکی نسبت به زمستان سال 1392 بهبود نمی‌یافت، سهم در رشد منفی «ساختمان» می‌توانست از عدد فعلی نیز منفی‌تر باشد. آمار و ارقام «تشکیل سرمایه ثابت ناخالص» در سمت اقلام هزینه‌ای تولید ناخالص داخلی نیز تایید‌کننده این ادعاست. رشد سرمایه‌گذاری نیز در سه فصل نخست سال 1393 ارقام دورقمی و مثبت بوده است، اما این نرخ در فصل زمستان منفی شده است. که با توجه به توضیحات قبلی، علت اصلی این نرخ منفی نیز کاهش سرمایه‌گذاری در ساختمان است که این عامل نیز از کاهش شدید پرداخت عمرانی دولت در این فصل حاصل شده است.

          رشد 93 در یک نگاه
          یکی از دستاوردهای مهم اقتصادی کشور در سال 1393، مثبت شدن رشد اقتصادی بعد از چندین فصل تجربه رشد منفی بود. در توضیح این رشد مثبت باید اشاره کرد که با روی کار آمدن دولت جدید و برداشته شدن قدم‌های مثبت و جدی در خصوص پرونده هسته‌ای، انتظار رفع تحریم‌ها در بین آحاد اقتصادی ایجاد شد و نتیجه آن در کاهش میل رفتارهای سوداگرانه در بازارهای سکه و ارز نمود پیدا کرد. در کنار قدم‌های مثبتی که در سیاست خارجی برداشته شد، دولت با پیگیری سیاست‌های انضباطی پولی و مالی و توجه به پرداخت بودجه‌های عمرانی، قدم‌های اولیه را برای خروج از رکود برداشت. علاوه بر بررسی فصلی رشد اقتصادی سال 1393، جمع‌بندی از عملکرد فعالیت‌های اقتصادی برای کل سال و تعیین محدود‌کننده یا تقویت‌کننده بودن هر یک از آنها در موضوع رشد می‌تواند مفید باشد. گروه «کشاورزی» در هر یک از چهار فصل سال 1393 رشد مثبت را تجربه کرد، ولی به دلیل کوچک بودن این بخش در اقتصاد کشور، سهم بالایی در رشد از خود به جا نگذاشت و نمی‌توان آن را محرک رشد 1393 دانست. گروه «نفت» در سال 1393 دو مسیر متفاوت را طی کرد. در بخش ابتدایی سال این گروه سهم بسزایی در رشد اقتصادی کشور داشت، اما با کاهش شدید قیمت نفت در نیمه دوم سال، این بخش رفته‌رفته به صورت محدود‌کننده رشد عمل کرد و اثر سرریز آن به بودجه عمرانی دولت و سایر فعالیت‌های اقتصادی نیز منتقل شد. در گروه «صنایع و معادن»، زیرگروه «معدن» در هر یک از چهار فصل رشد اقتصادی مثبت را تجربه کرد، اما به دلیل سهم کم در اقتصاد، محرک رشد 93 نبود. در زیرگروه «صنعت» به عنوان یکی از اصلی‌ترین محرک‌های رشد سال 1393، رشته فعالیت «صنایع تولید وسایل نقلیه موتوری، تریلر و نیم‌تریلر» عنصر پیشران بود. در گروه «ساختمان»، در ماه‌های پیش از کاهش قیمت نفت، بودجه عمرانی به عنوان عامل کمک‌کننده به رشد و در ماه‌های بعد از آن به عنوان عامل محدود‌کننده رشد اثرگذار بود. کاهش سطح فعالیت‌های ساختمانی بخش خصوصی ناشی از رکود در بازار مسکن، این بخش را با انقباض مواجه کرد و تنها در فصل زمستان بود که به دلیل رونق نسبی ایجادشده این عامل به صورت تقویت‌کننده رشد عمل کرد. گروه «خدمات» نقش مهمی را در رشد سه‌درصدی سال 1393 بر عهده داشت، که بخش بزرگی از این موضوع را نیز می‌توان ناشی از گشایش‌های ایجاد‌شده در خصوص تحریم‌های اقتصادی دانست. دو زیرگروه «بازرگانی و رستوران و هتلداری» و «حمل و نقل، انبارداری و ارتباطات» که به صورت مستقیمی از تحریم‌ها اثر می‌پذیرند در سال 1393 باعث تقویت رشد اقتصادی شدند. عملکرد زیرگروه «خدمات مستغلات و خدمات حرفه‌ای و تخصصی» تابعی از شرایط بازار مسکن است که به دلیل رکود حاکم بر بازار مسکن این بخش عاملی بازدارنده در رشد اقتصادی بود.

          نظر

          • ایرج اکبری
            عضو فعال
            • Dec 2011
            • 10934

            #37550
            پاسخ : اخبار

            تاریخ خبر: 13/04/1394 | ساعت: 15:54|

            ابلاغیه مهم رییس جمهوری به جهانگیری در خصوص ساماندهی نظام اقتصادی و بانکی کشور
            تهران- ایرنا- رییس جمهوری در نامه مهمی به اسحاق جهانگیری معاون اول رییس جمهوری با تاکید بر اینکه باید برنامه جامع اصلاح نظام بانکی و توسعه بازار اولیه سرمایه تدوین شود، رونق بخشی به اقتصاد در چارچوب اقتصاد مقاومتی را ضرورت ملی دانست.
            ابلاغیه مهم رییس جمهوری به جهانگیری در خصوص ساماندهی نظام اقتصادی و بانکی کشور
            به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، متن نامه حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی به این شرح است:
            بسمه تعالی
            جناب آقای دکتر جهانگیری
            معاون اول محترم رییس جمهوری
            با سلام، یکی از هدف های اصلی اعلام شده برای تشکیل دولت تدبیر و امید، روان سازی گردش چرخ اقتصاد و بازگرداندن کشور به مسیر رشد و توسعه در خور ملت شریف ایران بود.
            با توجه به این گفتمان و خواست دولت – ملت، در دو سال گذشته بیشتر فعالیت های این دولت به ویژه تلاش های خستگی ناپذیر برای رفع تحریم ها و بهسازی روابط خارجی، بر این هدف متمرکز بوده و به موازات تلاش های انجام شده در حوزه سیاست خارجی، گام های مؤثری نیز برای ثبات بخشی به حوزه اقتصاد کلان کشور برداشته شده است که خروج غیرتورمی از رکود در سال 1393، از دستاوردهای آن به شمار می رود.
            در آستانه ورود به نیمه دوم این دوره از مسوولیت، رونق بخشی به اقتصاد و زمینه سازی برای دستیابی به رشد اقتصادی متناسب با ظرفیت های سرزمینی و منابع انسانی کشور عزیزمان در چارچوب سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی، از ضرورت های اجتماعی – سیاسی است و باید در کانون برنامه ها و تلاش ها قرار گیرد.
            در شرایط کنونی، تنگنای مالی ناشی از بی انضباطی های پولی، اعتباری و مالی مربوط به دوره وفور درآمدهای نفتی که با تحریم های بانکی و مالی خارجی تشدید شده است، فراروی رونق اقتصادی کشور قرار دارد.
            اشراف و جایگاه مسوولیتی که جنابعالی ایجاب می کند با استفاده از ابزارهای پیش بینی شده در قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقاء نظام مالی کشور، مشورت با صاحبنظران و همکاری جدی وزراء و روسای دستگاه های مرتبط به ویژه وزیر محترم امور اقتصادی و دارایی، رییس کل محترم بانک مرکزی و مشاور محترم اقتصادی اینجانب، برنامه جامع اصلاح نظام بانکی و توسعه بازار اولیه سرمایه و سامان بخشیدن به بدهی های دولت را با ویژگی های ذیل تنظیم و نقطه آغاز و انجام آن را مشخص کنید تا پس از هماهنگی با اینجانب به اطلاع عموم رسیده و به مورد اجرا گذاشته شود.
            الف) حوزه نظام بانکی:
            1- ساماندهی مناسب تأمین مالی کوتاه مدت و میان مدت فعالیت های اقتصادی از طریق نظام بانکی
            2- ساماندهی تأمین مالی بنگاه ها و فعالیت های اقتصادی کوچک و متوسط و همچنین سرمایه در گردش بنگاه های اقتصادی از طریق نظام بانکی
            3- بازگرداندن مطالبات غیرجاری به ویژه مواردی که از چرخه تولید خارج شده اند و کاهش نسبت مطالبات غیرجاری به سطح استانداردهای قابل قبول بین المللی
            4- ایجاد زمینه رقابت در فعالیت های اقتصادی و بنگاه داری و توجه به استانداردها و نصاب قابل قبول در صورت های مالی بانک ها و بنگاه های تسهیلات گیرنده
            5- انتظام بخشی به بازار پول از طریق بکارگیری کلیه ظرفیت های نظام در جهت ساماندهی هر چه سریع تر مؤسسات اعتباری غیرمجاز و اتخاذ تدابیر لازم برای پیشگیری از این گونه فعالیت ها
            6- افزایش قدرت وام دهی بانک ها از طریق افزایش سرمایه نقدی توسط سهامداران دولتی و خصوصی در حد استانداردهای بین المللی و سایر اقدامات ضروری مرتبط
            ب) حوزه بازار سرمایه:

            1- هدایت تأمین مالی نیازهای بلند مدت به سمت بازار سرمایه و یا منابع خارجی
            2- هدایت تأمین مالی نیازهای بنگاه های بزرگ اقتصادی از طریق بازار سرمایه
            3- بازنگری در قوانین و مقررات بازار سرمایه در جهت تعمیق و افزایش سهم آن در تأمین مالی اقتصاد
            ج) انضباط مالی دولت:
            1- میزان بدهی دولت به بانکها و پیمانکاران احصاء شود و نحوه مناسب تسویه آنها مشخص شود.
            2- طراحی ساز و کار مناسبی که باعث شود ایجاد بدهی جدید برای دولت تحت کنترل درآمده و هدفمند شود.
            توفیق جنابعالی و همه مسوولین برای سامان بخشی به نظام بانکی، توسعه بازار سرمایه و انضباط مالی دولت را که پیش نیاز پویایی بخش های واقعی اقتصاد است را از خداوند بزرگ مسألت دارم
            .
            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

            نظر

            • negarminavi
              عضو فعال
              • May 2013
              • 35714

              #37551
              پاسخ : اخبار

              افت ۳۱ درصدی سرمایه‌گذاری خارجی در ایران پس از توافق ژنو

              در نخستین سال اجرای توافق موقت هسته‌ای و در نخستین سال فعالیت دولت یازدهم سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در کشور ۳۱ درصد کاهش یافت و رتبه ایران در رده‌بندی جهانی از این نظر ۱۴ پله سقوط کرد


              نظر

              • خوشبخت
                عضو فعال
                • Jul 2012
                • 5464

                #37552
                پاسخ : اخبار

                خاطره روحانی از جلسه هسته‌ای با احمدی‌نژاد

                آقای احمدی‌نژاد گفت: هزینه‌های آژانس در سال چقدر است؟ گفتم نمی‌دانم. مثلاً چند صد میلیون دلار. گفتند شما همین حالا به البرادعی زنگ بزنید و بگویید ما کل مخارج آژانس را پرداخت می‌کنیم.
                کد خبر: ۵۱۴۲۰۳
                تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۷:۲۳ - 04 July 2015
                مشرق نوشت:

                حسن روحانی در کتاب خاطرات خود درباره پرونده هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران و دغدغه رییس جمهور سابق در روزهای اول شروع به‌کار خود برای خریدن کل آژانس انرژی اتمی، می‌نویسد: در تاریخ 18 /5/ 1384 قرار بود در آژانس، جلسه اضطراری شورای حکام تشکیل شود؛ آقای احمدی‌نژاد دو روز قبل از آن (16 /5/ 1384) به من زنگ زدند و خواستند ملاقاتی با هم داشته باشیم و لذا به ریاست جمهوری رفتم.

                در آن ملاقات بحث ما عمدتاً پیرامون مسئله هسته‌ای و اجلاس آتی شورای حکام بود. ایشان گفتند چرا آژانس می‌خواهد جلسه فوق‌العاده تشکیل دهد؟ گفتم می‌خواهند مسئله راه‌اندازی اصفهان را بررسی کنند. گفتند آژانس حق ندارد چنین کاری بکند، چون ما کار خلافی نکرده‌ایم، خوب است با البرادعی تلفنی صحبت کنید. گفتم این‌طور نیست که مدیرکل همه‌کاره باشد، اعضای شورای حکام آژانس، سفرای 35 کشور هستند که بر اساس گزارش مدیرکل تصمیم می‌گیرند. بعد بحث شد که آژانس تحت نفوذ غرب است. پرسیدند چرا آژانس تحت نفوذ آن‌هاست؟ گفتم برای اینکه هم بیشتر بودجه آژانس را آن‌ها می‌دهند و هم بر اکثر کشورهای عضو نفوذ دارند.

                [آقای احمدی‌نژاد] گفت: هزینه‌های آژانس در سال چقدر است؟ گفتم نمی‌دانم. مثلاً چند صد میلیون دلار. گفتند شما همین حالا به البرادعی زنگ بزنید و بگویید ما کل مخارج آژانس را پرداخت می‌کنیم. گفتم اولاً آژانس نمی‌تواند بپذیرد، چون برای مخارج آژانس و بودجه آن، مقرراتی وجود دارد و ثانیاً ما همچنین اختیاری نداریم، چون اگر به‌جایی بخواهیم کمک بلاعوض کنیم، مجلس باید تصویب کند. [آقای احمدی‌نژاد] گفتند: من به شما می‌گویم، شما چه‌کار دارید! گفتم روش کاری من این‌طور نیست و من چنین کاری نمی‌کنم. اگر اصرار دارید، خودتان با البرادعی صحبت کنید.

                در ادامه گفتم شما من را خواستید تا به من چنین توصیه‌ای بکنید یا مسائل مربوط به هسته‌ای را از من بپرسید؟! گفتند من نظرم را به شما می‌گویم. گفتم من فکر کردم من را خواسته‌اید تا به شما مشورت بدهم. اگر می‌خواهید چنین دستوراتی را بدون مشورت و تصویب در جلسه سران بدهید، خوب است زودتر، دبیر جدیدی را منصوب کنید و این دستورات را به او بدهید و با او خداحافظی کردم.


                در این رابطه بیشتر بخوانید: http://www.tabnak.ir/fa/news/514203/...98%D8%A7%D8%AF © www.tabnak.ir
                زندگی بدون تحریم سلام....

                نظر

                • Hessam
                  عضو فعال
                  • Aug 2012
                  • 1240

                  #37553
                  پاسخ : اخبار

                  بقایی برای خانواده‌اش ویزا گرفته بود
                  پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

                  از سفر احمدی‌نژاد و یارانش به نیویورک و حاشیه‌های آن، زمان زیادی گذشته، اما پرونده شکایت نمایندگان از این پرونده هنوز در مراحل رسیدگی است.

                  به گزارش «انتخاب»؛ نادر قاضی‌پور، از نمایندگان پیگیر این پرونده، به شرق خبر داده که بارها از رئیس کمیسیون اصل ٩٠ درباره پیگیری این پرونده سؤال پرسیده و با آنچه «پاسخ بی‌محتوای پورمختار» مي‌نامد مواجه شده است. محمدعلی پورمختار، رئیس کمیسیون اصل ٩٠ مجلس نهم است و این پرونده نیز برای پیگیری به این کمیسیون فرستاده شد.

                  قاضي‌پور همچنین گفته که «شکایت بحث نیویورک به اصل ٩٠ رفته و پورمختار هم به ما گفته که دیوان بررسی کرده، اما نهاد ریاست‌جمهوری وقت اسامی را نداده است. از سوی دیگر اختلاف هزینه یورو و دلار نیز مطرح بود و ما اعتراض کردیم تا پرونده به دادگاه برود و هنوز مشخص نیست وضعیت پرونده به چه شکل است».در پرونده سفر احمدی‌نژادی‌ها به نیویورک، دو ماجرا حاشیه‌ساز شد، یکی سفر فرزندان و خانواده مسئولان وقت و دیگری هزینه‌های سرسام‌آور این سفر.

                  در موضوع نخست در تصاویر منتشرشده به‌راحتی می‌توان تصویر فرزندان محمود احمدی‌نژاد را به چشم دید، بر اساس گزارش ارائه‌شده از سوی کمیسیون اصل ٩٠، بسیاری از اعضای خانواده مسئولان، هیأت اعزام‌شده به نیویورک را همراهی می‌کردند، اما حمید بقایی پس از ورود مجلس و درج اسم اعضای خانواده از نمایندگان پیگیر شکایت کرد و در نهایت نیز رئیس کمیسیون اصل ٩٠ خبر داد که فرزندان بقایی در آن سفر همراه او نبوده‌اند.

                  قاضی‌پور در همین زمینه به «شرق» می‌گوید: «کاغذها را دیدیم، حمید بقایی برای اعضای خانواده‌اش ویزا گرفته بود. حالا اینکه بعدا آنها در سفر او را همراهی نکرده‌اند، حرف دیگری است، اما تا بخش اخذ ویزا پیش رفته بودند و همین ماجرا نیت به تخلف را تأیید می‌کند». بر اساس جزئیات ارائه‌شده از سفر به نیویورک، تعداد ویزاهای درخواستی ١٧٥ عدد بود و ویزاهای درخواست‌شده شامل حدود ٥٠ عدد برای گروه پرواز و ١٢٥ عدد برای باقی افراد می‌شد. در مجموع ٨٤ نفر از ١٢٥ عدد ویزای درخواست‌شده (به غیر از کادر پرواز)، در سفر هیأت اعزامی همراه رئیس‌ دولت وقت بودند که شامل هیأت اصلی، هیأت همراه، اعضای خانواده، گروه خبری، گروه حفاظت و سایر عوامل دست‌اندرکار می‌شود.

                  منبع : شرق

                  نظر

                  • Hessam
                    عضو فعال
                    • Aug 2012
                    • 1240

                    #37554
                    پاسخ : اخبار

                    احمدی نژاد در جریان فسادهای دولتش بوده است
                    سیاست > احزاب و شخصیت‌ها - نامه نیوز نوشت:

                    یک نماینده مجلس اعتقاد دارد که احمدی نژاد در جریان فسادهای دولت بوده است.

                    حجت الاسلام حسین سبحانی نیا ،عضو فراکسیون رهروان ولایت مجلس شورای اسلامی در مورد فسادهای اقتصادی مسئولان در دولت احمدی نژاد به خبرنگارنامه نیوز گفت:باید دستگاه قضا به همه این موارد رسیدگی کند و افرادی که در دولت قبل از بیت المال برداشت کردند و به پرونده های اقتصادی که به سرنوشت بیت المال و دستگاه قضا برمی گردد رسیدگی کنند .

                    وی اظهار داشت: در دولت قبل ما شاهد تخلفات اقتصادی برخی مسئولان بودیم اما ادعاهای در بالا می شد که این تخلفات دروغ است و آنچه در عمل بود غیر از این بود و در عمل مواردی می‌دیدیم که خلاف آن شعاری بود که دولت می داد .

                    سبحانی نیا بیان کرد:مهم این است که عزم جدی برای برخورد با این گونه فسادها وجود داشته باشد.

                    وی با اشاره به این سخنان احمدی نزاد که ادعای پاک دست ترین دولت را داشت گفت:احمدی نژاد خیلی از این شعارها می داد و مسئله دولت پاک دستان نیز از ان جمله شعارها بود اما ما دیدیم در همین دولت پاک دستان چه خلافهای بزرگی رقم خورد و نمونه های آن پرونده رحیمی و بقایی است.

                    این عضو فراکسیون رهروان ولایت گفت:مگر می شود در دولت مسائلی اتفاق بیفتد خیلی افراد بدانند ولی به ریس دولت و احمدی نزاد این مسائل و برداشت ها منتقل نشود ،قطعا وی در جریان بوده است.

                    نظر

                    • negarminavi
                      عضو فعال
                      • May 2013
                      • 35714

                      #37555
                      پاسخ : اخبار

                      رشد ۴۲ درصدی وصول درآمدهای عمومی دولت در سال ۹۳

                      معاون نظارت مالی و خزانه‌دار کل کشور از رشد ۴۲.۶ درصدی عملکرد وصول درآمدهای عمومی دولت در ۱۲ ماهه سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال ۹۲ خبر داد

                      به گزارش «نسیم»، به نقل از شادا، سید رحمت الله اکرمی، با بیان اینکه میانگین نرخ رشد منابع عمومی مصوب دولت، طی 10 سال اخیر، حدود 18.4درصد بوده است، میانگین نرخ رشد عملکرد منابع عمومی دولت طی مدت مذکور را نیز معادل 17.4 درصد عنوان کرد.

                      وی گفت: منابع عمومی پیشنهادی دولت در لایحه بودجه سال 1393 معادل یک میلیون و 949 هزار و 988 میلیارد ریال بود که در قانون بودجه سال 1393 کل کشور با افزایش 161 هزار و 671 میلیارد ریالی (حدود 8.3درصد) افزایش نسبت به لایحه پیشنهادی دولت) معادل 2 میلیون و 111 هزار و 659 میلیارد ریال، مورد تصویب قرار گرفت.

                      اکرمی با بیان اینکه منابع عمومی دولت در 12 ماهه سال 1393 نسبت به پیش بینی منابع مصوب سال، معادل 84.2 درصد تحقق دارد، عملکرد مذکور را در مقایسه با وضعیت مشابه سال 1392 دارای رشد حدود 20.4 درصد اعلام کرد.

                      معاون نظارت مالی و خزانه دار کل کشور، وصول درآمدهای عمومی در دوازده ماهه سال 1393 معادل 977 هزار و 963 میلیارد ریال ذکر کرد که تحقق آن نسبت به مصوب مربوط، 5.97 درصد و عملکرد آن نسبت به مدت مشابه سال 1392 حدود 6.42درصد رشد داشته است.

                      اکرمی با بیان اینکه بیش از 33 درصد منابع مصوب سال جاری کشور، درآمدهای مالیاتی است؛ عملکرد درآمدهای مذکور در مقطع 12 ماهه سال 1393 با رقم 709 هزار و 652 میلیارد ریال نسبت به مصوب دوازده ماهه، حدود 101 درصد محقق شده که نسبت به عملکرد مدت مشابه سال 1392 از 6.43درصد رشد برخوردار بوده است.

                      وی وصولی بخش "سایر درآمدهای" دولت در 12 ماهه سال 1393 را نیز معادل 268 هزار و 311 میلیارد ریال، یعنی حدود 2.89درصد پیش بینی منابع مصوب مربوط ذکر کرد که نسبت به دوره مشابه در سال 1392 با مبلغ 191 هزار و 557 میلیارد ریال وصولی، حدود 1.40 درصد رشد نشان می‌دهد.

                      معاون نظارت مالی و خزانه دار کل کشور، همچنین، رقم منابع حاصل از واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای دولت در 12 ماهه سال 1393 را با رقم 631 هزار و 538 میلیارد ریال، حدود 1.79 درصد منابع مصوب، اعلام کرد که نسبت به عملکرد مدت مشابه در سال 1392 حدود 9.1 درصد کاهش داشته است.

                      اکرمی منابع حاصل از صادرات و فروش داخلی نفت خام و میعانات گازی، به عنوان مهم ترین بخش منابع حاصل از واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای، در 12 ماهه سال 1393 را، 628 هزار و 837 میلیارد ریال اعلام کرد که با کاهشی حدود 1.9 درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن، معادل 8.80درصد محقق شده است.

                      وی در ادامه، درصد تحقق واگذاری دارایی‌های مالی دولت در 12 ماهه سال 1393 نسبت به منابع مصوب را نیز با 168 هزار و 743 میلیارد ریال، معادل 5.54 درصد اعلام کرد که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال 1392، حدود 5.14 درصد افزایش نشان می‌دهد.

                      اکرمی گفت: درآمدهای اختصاصی دولت در سال 1393 را 189 هزار و 541 میلیارد ریال اعلام کرد که 5.79 درصد تحقق داشته است.

                      معاون نظارت مالی و خزانه دار کل کشور، در بخش دیگری از اظهارات خود، عنوان کرد: در 12 ماهه منتهی به 29 اسفند ماه 1393 مبلغ یک میلیون و 778 هزار و 244 میلیارد ریال (شامل مبلغ 21 هزار و 148میلیارد ریال بابت پرداخت‌های موضوع ماده (10) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و ماده (12) قانون تشکیل سازمان مدیریت بحران کشور) برای مصارف عمومی دولت پرداخت شده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حدود 4.20 درصد افزایش نشان می‌دهد.

                      اکرمی میزان اعتبارات هزینه‌ای در 12 ماهه سال 1393 را مبلغ یک میلیون و 438 هزار و 316 میلیارد ریال ذکر کرد که معادل 8.80درصد از مجموع مصارف عمومی دولت را به خود اختصاص داده و در مقایسه با سهم این بخش در مدت مشابه سال 1392، با حدود 1.81درصد، از نظر اعتباری 1.20 درصد افزایش و از نظر سهم از کل منابع، 3 دهم درصد کاهش داشته است.

                      وی سهم پرداخت اعتبارات تملک دارایی‌های سرمایه‌ای در 12 ماهه سال 1393 با مبلغ 278 هزار و 352 میلیارد ریال را معادل 7 درصد از مجموع مصارف عمومی دولت اعلام کرد که در مقایسه با عملکرد مدت مشابه سال 1392 با رقم 203 هزار و 333 میلیارد ریال سهم حدودا 8.13 درصدی از کل مصارف دولت را به خود اختصاص داده است.

                      بنا بر اعلام شادا، اکرمی همچنین از افزایش حدود 1.9 درصدی سهم این اعتبارات از کل مصارف دولت در سال 1393 خبر داد و گفت: افزایش ارقام پرداختی اعتبارات تملک دارایی های سرمایه ای، نسبت به سال ما قبل آن، حدود 9.36درصد است که نشان دهنده اهتمام ویژه دولت تدبیر و امید برای پرداخت اعتبارات عمرانی برای رشد و توسعه کشور است. معاون نظارت مالی و خزانه دار کل کشور، سهم پرداخت اعتبارات تملک دارایی‌های مالی در 12 ماهه سال 1393 با مبلغ 40 هزار و 428 میلیارد ریال را حدود 3.2 درصد از مجموع مصارف عمومی دولت عنوان کرد که در مقایسه با عملکرد مدت مشابه سال 1392 با رقم 58 هزار و 970 میلیارد ریال (معادل چهار درصد از کل مصارف) از نظر اعتباری 31.4 درصد کاهش نشان می‌دهد.

                      نظر

                      • negarminavi
                        عضو فعال
                        • May 2013
                        • 35714

                        #37556
                        پاسخ : اخبار

                        عکس: درباره افرادی که دوطرف هاشمی نشسته اند!

                        گروه سیاسی-رجانیوز: در روزهای اخیر تنور برگزاری ضیافت های افطاری توسط برخی از سیاسیون داغ شده است اما این مراسم ها خالی از حواشی نبوده است.

                        به گزارش رجانیوز در جدید ترین مراسم افطاری که توسط هاشمی رفسنجانی در روزهای گذشته برگزار شد حضور علی اکبر ولایتی و محسن رضایی در کنار هاشمی در این جلسه بهانه ای را ایجاد نموده است که مشی سیاسی این دونفر و میزان قرابت فکری آنها در رسانه ها مورد بررسی قرار بگیرد.

                        در همین راستا روزنامه اصلاح طلب هفت صبح که در کنار انتشار مطالب غالبا زرد به مسائل سیاسی نیز میپردازد با انتشار عکسی از این مراسم مینویسد:

                        « این عکس یک امروز ماست. مربوط به افطاری پریشب. هاشمی رفسنجانی در میان دو یار غار همیشگی اش؛ دکتر ولایتی و محسن رضایی. رابطه هاشمی رفسنجانی و محسن رضایی رابطه ای پر کش و قوس از دوران جنگ بوده است. در دورانی که هاشمی رفسنجانی منصب فرماندهی کل قوا را در طول جنگ داشت و محسن رضایی پاسدار جوانی که تا فرماندهی کل سپاه پاسداران صعود کرد.


                        بعدها در تمام دوران ریاست هاشمی رفسنجانی بر مجمع تشخیص، محسن رضایی دبیر مجمع بود اما هرگز نخواست که ذیل رابطه اش با هاشمی رفسنجانی قرار گیرد. او فیلد مارشال دوران جنگ بود که به سبک سنت سیاستمداران آمریکایی لباس جنگ از تن خارج ساخته بود و با تحصیل در علوم سیاسی و حضور مستمر در مجمع تشخیص خود را محق می دانست که یک جریان سیاسی مختص به خود پدید آورد تا او را به قله مطالبات طبیعی سیاسی هر سیاستمداری برساند: ریاست جمهوری.

                        اما او هم مانند همتای دیگرش یعنی محمد باقر قالیباف سرمایه و اعتبار حضور در دوران جنگ را در سیاست ورزی ها و مناظره ها خرج کردند. او از جایگاه دبیر مجمع و یکی از معتمدین همیشگی نظام و آن یکی در لباس شهرداری پرتلاش و پرکار.

                        رضایی بر سر ماجرای پشت پرده پایان جنگ - نامه ای که به هاشمی رفسنجانی درباره شرایط نظامی ایران در جنگ نوشته شد و به پذیرش قطعنامه ۵۹۸ ختم شد - به رغم برخی عدم تطابق ها با روایت هاشمی رفسنجانی، در نهایت در اردوگاه او قرار گرفت. در واقع نظامی آرمانگرای دوران جنگ در تحصیلات آکادمیک خود به اصولی از سیاست ورزی معتقد شده بود که سرلوحه عملکرد هاشمی رفسنجانی همیشه قرار داشته است. در واقع در تیر ماه سال ۶۷ در دوران رکود عملیات ایران در جنگ، محسن رضایی به درخواست هاشمی رفسنجانی نامه ای می نویسد و در آن ابعاد توطئه های پیش رو و همینطور نقاط ضعف و قوت نیروهای خودی را شرح می دهد. لحن نامه به گونه ای بود که با پشتیبانی هاشمی رفسنجانی تنها بیست و هفت روز بعد به پذیرش قطعنامه ۵۹۸ منجر شد.

                        بسیاری از اصولگرایان پذیرش قطعنامه را ناشی از همگرایی رضایی و هاشمی رفسنجانی می دانستند که در آن دوران فرماندهان اصلی جنگ محسوب می شدند و البته هنوز هم در میان اصولگرایان نیروهایی هستند که این نامه را برنمی تابند و نسبت به لحن نومیدانه آن انتقاد می کنند.

                        در طرف دیگر دکتر ولایتی قرار گرفته است، دیپلمات معتمد هاشمی رفسنجانی. مرد کهنه کاری که در دوران انتخابات ۹۲ پاسخ دادن به ندای یاری هاشمی رفسنجانی را به گلایه های مرحوم مهدوی کنی و آیت الله یزدی مقدم دانست و با زبان تیز و برنده خود که پشتوانه سال ها فعالیت دیپلماتیک داشت، در مناظره های مستقیم تلویزیونی سخت ترین حملات را به دکتر جلیلی و متحد استراتژیکش یعنی قالیباف انجام داد و راه را برای رسیدن حسن روحانی به اکثریت آرا در همان دور اول هموار کرد».

                        در همین راستا شرکت ولایتی و رضایی در این ضیافت در حالی روی داده است که همواره تلاش دارند خود را در گفتمان اصول گرایی قرار دهند و با اتخاذ ژست های اصولگرا مابانه به دنبال استفاده از سرمایه اجتماعی این گفتمان برای رسیدن به اهداف خود میباشد. اما در عمل شاهد رفتار دوگانه ای از سوی این دو نفر در عرصه سیاست بوده ایم.

                        در همین راستا میتوان به سیاست های متناقض علی اکبر ولایتی در خصوص مذاکرات هسته ای اشاره نمود. ولایتی در شرایطی چندی پیش نسبت به دبه کردن آمریکا اعتراض کرده و این موضوع را بخشی از عادت آنها می داند که در خرداد ماه ۹۲ در جریان مناظره های یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری یازدهم، اظهاراتی متناقض با مواضع این روزهایش را بیان کرد و با طرح ادعاهایی کاملا خلاف واقع، و با هدف حذف رقیب اصولگرا خود بتواند موفقیتی در این مسیر کسب نماید.

                        در مجموع در حالی ولایتی و رضایی تا کنون تلاش کرده اند تا با اتخاذ رویکردی دو گانه در عرصه سیاست بتوانند بیشترین نفع را در این زمینه کسب نمایند اما به نظر میرسد موفقیتی در این زمینه کسب نکرده اند. از سوی دیگر در حالی اصولگرایی این افراد تصنعی به نظر میرسد که در بزنگاه ها شاهد تلاش این افراد برای خروج از چهار چوب اصول گرایی بوده ایم و در مقابل سعی داشته اند با استفاده از نشانه هایی از گفتمان مقابل، خود را در آن جریان فکری تعریف نمایند و به این وسیله در مسیر خود موفقیتی کسب نمایند. این در حالی است که بررسی اقبال عمومی و میزان پذیرش آنها در بین توده مردم چه در میان اصول گرایان و چه در بین اصلاح طلب ها از عدم موفقیت آنها در اجرای نقش خود حکایت میکند.

                        http://www.rajanews.com/news/216202

                        نظر

                        • خوشبخت
                          عضو فعال
                          • Jul 2012
                          • 5464

                          #37557
                          پاسخ : اخبار

                          «چند» دکل گمشده است نه یکی!


                          داستان این دکل به دو تا سه سال پیش یعنی سال 91، 92 برمی‌گردد. واسطه خرید این دکل‌ها شرکت تاسیسات دریایی بود.
                          کد خبر: ۵۱۴۲۱۱
                          تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۰ - 04 July 2015

                          «دکل دیگری هم وجود دارد که برای چند سال قبل از این جریان است. یکی از این دکل‌ها متعلق به شرکت گلوبال است که زیرمجموعه تاسیسات دریایی بوده است. آن هم تقریبا چنین جریانی داشته است.»

                          روزنامه فرهیختگان در گفت‌وگو با یک عضو کمیسیون انرژی مجلس آورده است: یک دکل، دو دکل و ... تعداد هر روز بیشتر می‌شود. دکل‌هایی که گم می‌شوند، یا بهتر بگوییم پول کشور و ملت که برای خرید آنها هزینه شده، اما به کشور وارد نشده است؛ آن هم در وضعیتی که تحریم‌ها، نامحسوس کمر مردم را خم کرده است. کم‌کاری‌های هر روزه در دولت قبل، در شرکت نفت و زیرمجموعه آن به اوج می‌رسد. میزان تخلفات باورنکردنی است، اما آنقدر تکرار شده که دیگر هزار میلیاردها هم تعجب کسی را برنمی‌انگیزد. حالا دیگر تخلفات سوژه طنز می‌شود. دکل‌هایی به وسعت یک باند فرودگاه که افراد به جیب می‌گذارند و فرار می‌کنند.

                          حسین دهدشتی، عضو کمیسیون انرژی اما اخبار جدیدی درباره هیاهو و پرواز دکل‌ها دارد؛ از شرکت‌های کاغذی می‌گوید و دکل‌های فرسوده.

                          گفته می‌شود علاوه‌بر دکلی که از شرکت «دین»ترکیه‌ای خریداری شده و به کشور نیامده، دکل‌های دیگری هم وجود دارند؟

                          داستان این دکل به دو تا سه سال پیش یعنی سال 91، 92 برمی‌گردد. واسطه خرید این دکل‌ها شرکت تاسیسات دریایی بود. در آن زمان رئیس سابق تاسیسات دریایی آقای طاهری‌مطلق را به کمیسیون احضار کردیم. ایشان هم گفتند که خریداری شده‌اند، اما هنوز به کشور وارد نشده‌اند و واسطه‌ها بدقولی کرده‌اند، و قول پیگیری دادند. اما در کل این شرکت تاسیسات دریایی، از ابتدای تاسیس ابهامات زیادی در عملکرد دارد. پارسال هم قرار شد تحقیق و تفحصی از این شرکت درباره شرکت‌های زیرمجموعه، دکل‌ها و عملکرد کل تاسیسات دریایی انجام شود. در همین جریان‌ها بود که سازمان بازرسی کل کشور هم به قضیه وارد شد. موضوع را پیگیری کردند، یکی از آنها هم همین قضیه شرکت ترکیه‌ای «دین» است که قرار بوده واسطه خرید دکل باشد. شرکت تاسیسات دریایی قرار بود پول را در چهار قسط به تدریج پرداخت کند و بعد از پرداخت نیمی از آن دکل تحویل داده شود که متاسفانه گویا همه پول را پرداخت کرده و خبری هم از دکل نشده بود. در واقع شرکت واسطه ترکیه‌ای (دین) یک شرکت صوری و کاغذی بوده و قضیه مانده تا الان.

                          یعنی این شرکت هویت حقیقی و حقوقی نداشته است؟

                          بله، این شرکتی بوده که ظاهرا در ترکیه به ثبت شده است و به بهانه دور زدن تحریم‌ها می‌خواستند مخفیانه کار را انجام دهند.

                          پس افراد ایرانی این شرکت را در ترکیه به ثبت رسانده‌اند؟

                          بله، گویا برخی افراد ایرانی هم بوده‌اند و شرکت را به ثبت رسانده‌اند. البته حرف‌های زیادی درباره اینکه دقیقا چه کسانی بوده‌اند مطرح است، اما چون هنوز چیزی مشخص نیست، نمی‌توان با قاطعیت گفت.

                          آیا دکل‌های دیگری هم وجود دارند؟

                          بله، دکل دیگری هم وجود دارد که برای چند سال قبل از این جریان است. این دکل متعلق به شرکت گلوبال است که زیرمجموعه تاسیسات دریایی بوده است. آن هم تقریبا چنین جریانی داشته است.

                          چند سال قبل یعنی در دولت‌های نهم و دهم؟

                          بله، اما قبل از آن هم جریاناتی وجود دارد. ابهامات در این شرکت همان‌طور که قبلا هم گفتم، زیاد است. به همین دلیل هم تحقیق‌ و تفحص استارت خورده است. این شرکت از سال 72 تاسیس شده و عملکردش مبهم است. شرکت‌های صوری که وجود دارد، سهام‌هایی که برای آن مشخص شده یا حجم زیادی از قراردادهای نفتی که به آنها سپرده شده و پول آن هم پرداخت شده، اما پیشرفت کار مناسب نبوده است.

                          آیا صحت دارد که چهار دکل دارای چنین وضعیتی هستند؟

                          ببینید اطلاعات ضدونقیضی به ما می‌رسد. برای همین مبهم است و نمی‌توان به آنها استناد کرد. فکر می‌کنم سازمان بازرسی با توجه به اینکه یک سال در آن شرکت مستقر بوده است اطلاعات بیشتری دارد.

                          پس اطلاعی از چهار دکل ندارید؟

                          نه، اطلاعات دقیقی نیست و نمی‌توان به آن استناد کرد.

                          موضوع دیگری که مطرح می‌کنند این است که پای برخی مدیران ارشد دولت قبل هم در موضوع گیر است؟

                          چنین صحبتی را من نیز شنیده‌ام و به نظر می‌رسد که صحت داشته باشد اما نمی‌توانم با قاطعیت بگویم. اینکه به یک شرکت صوری اعتماد کنند و 90 میلیون دلار به آن بدهند، حتما عواملی دست داشته‌ است.

                          تعداد مدیرانی که دخیل هستند، مشخص نیست؟

                          نه، نمی‌توانم از تعداد بگویم. اما شنیده‌ام که پارسال با ورود سازمان بازرسی کل کشور به قضیه، چند نفر دستگیر شده‌اند.

                          دستگیری‌های جدید نبوده است؟

                          نه.

                          پس وجود دو دکل محرز است؟

                          بله، یکی به واسطه شرکت دین و دیگری شرکت گلوبال.

                          قضیه دکل شرکت گلوبال هم مانند همین دکل شرکت دین است؟

                          نه، شیوه آن متفاوت است. گویا شرکت تاسیسات دریایی آن را خریداری کرده و به دبی آورده‌ است اما مسائلی پیش آمده که نتوانسته‌اند آن را وارد کشور کنند. عملا دکل فرسوده و قدیمی بوده است.

                          تحویل نداده‌اند یا نتوانسته‌اند آن را وارد کنند؟

                          ظاهرا اختلافاتی وجود داشته است. فکر می‌کنم در شارجه این دکل مدتی طولانی مانده و به کشور وارد نشده است.

                          درباره شرکت دین و شرکت رومانیایی گفته می‌شود که ضمانتی وجود نداشته است، به همین دلیل هم نمی‌توان پیگیر این مبلغ بود؟

                          حتما ضمانتی نبوده که نتوانسته‌اند آن را پس بگیرند، اما واسطه‌ها پول را گرفته‌اند و مشخص نیست که اصلا به شرکت رومانیایی پرداخت شده است یا نه. اگر ضمانتی بود باید پول برمی‌گشت یا کاری انجام می‌شد. اما به نظر می‌رسد که چیزی وجود نداشته است.

                          فکر می‌کنید شکایت شرکت تاسیسات دریایی چه سرانجامی پیدا می‌کند؟

                          چند سال است این اتفاق افتاده و شکایت شده است اگر می‌شد کاری انجام داد تا به حال انجام شده بود. اما من مطمئن نیستم چون از جزئیات آن اطلاعی ندارم.


                          در این رابطه بیشتر بخوانید: http://www.tabnak.ir/fa/news/514211/...8C%DA%A9%DB%8C © www.tabnak.ir
                          زندگی بدون تحریم سلام....

                          نظر

                          • negarminavi
                            عضو فعال
                            • May 2013
                            • 35714

                            #37558
                            پاسخ : اخبار

                            سرلشکر فیروزآبادی:
                            شهادت می‌دهم امروز دولت جز خیر مردم، انقلاب و کشور را نمی‌خواهد

                            رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: بنده به عنوان یک بسیجی خاک پای ایران شهادت می‌دهم امروز دولت جز خیر مردم، انقلاب و کشور را نمی‌خواهد و همه بایستی یکپارچه پشتیبان آن باشیم.

                            به نقل از دفتر ویژه رئیس ستادکل نیروهای مسلح، سردار سرلشکر سیدحسن فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در حاشیه نخستین جلسه انجمن علمی راهبردی دانشگاه عالی دفاع ملی اظهار داشت: ایران در شبهای مبارک قدر برای موفقیت مذاکره‌کنندگان هسته‌ای کشورمان دعا می‌کند.

                            وی افزود: دولت دکتر روحانی دولتی مجاهد و ایثارگر است و مذاکره‌کنندگان هسته‌ای امروز همچون رزمندگان اسلام در شب‌های عملیات نیاز به دعای ملت ایران اسلامی دارند.

                            فیروزآبادی در ادامه تأکید کرد: بنده به عنوان یک بسیجی خاک پای ایران شهادت می‌دهم که امروز دولت جز خیر مردم، انقلاب و کشور را نمی‌خواهد و همه بایستی یکپارچه پشتیبان آن باشیم.

                            مشروح سخنان سرلشکر فیروزآبادی در اجلاسیه انجمن علمی-راهبردی دانشگاه رفاه ملی بعداً منتشر می‌شود.

                            نظر

                            • mohsen68
                              عضو فعال
                              • Jun 2012
                              • 1756

                              #37559
                              پاسخ : اخبار

                              چگونه یک مشهدی لامبورگینی ساخت





                              آقای ریحانی مشکلی با کپی‌کاری‌هایش ندارد و اتفاقا معتقد است کپی سازی یک صنعت است و کسی که کپی سازی می‌کند، می شود صنعت کار!

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • Mar 2011
                                • 29911

                                #37560
                                پاسخ : اخبار

                                کوپا آمریکا 2015
                                شیلی با شکست آرژانتین قهرمان شد/ ناکامی و حسرت ادامه دار مسی در تیم ملی

                                شیلی در ضربات مرگبار پنالتی آرژانتین را شکست داد و عنوان قهرمانی کوپا آمریکا را برای اولین بار بدست آورد.

                                به گزارش خبرگزاری فارس، فینال رقابت‌های کوپا آمریکا 30 دقیقه بامداد به وقت ایران میان تیم‌های فوتبال شیلی و آرژانتین در سانتیاگو برگزار شد که در پایان 90 دقیقه این بازی با تساوی بدون گل خاتمه یافت و بازی به وقت‌های اضافه کشیده شد. در وقت‌های اضافه هم توپی از خط دروازه‌ها عبور نکرد تا ضربات پنالتی تیم قهرمان را مشخص کنذ و در این ضربات در نهایت شیلی با نتیجه 4 بر یک پیروز شد و برای اولین بار عنوان قهرمانی این مسابقات را بدست آورد.

                                دو تیم در نیمه اول بازی پربرخوردی را به نمایش گذاشتند و حتی آنخل دی‌ماریا ستاره منچستری آلبی سلسته دچار مصدومیت شد و بالاجبار زمین بازی را ترک کرد اما در نهایت توپی از خط دروازه‌ها نگذشت.

                                در نیمه دوم شاگردان مارتینو تا حدودی توانستند فشار ابتدای بازی را دفع کنند و خطراتی را روی دروازه شیلی ایجاد کردند اما مهمترین فرصت در دقیقه 92 برای آرژانتین به هدر رفت.

                                پاس طلایی لاوتزی برای هیگواین این مهاجم سابق رئال را مقابل دروازه خالی شیلی قرار داد اما هیگواین ناباورانه این فرصت را از دست داد تا در نهایت بازی با تساوی بدون گل خاتمه یابد تا این دیدار به وقت‌های اضافه کشیده شود.

                                نیمه اول وقت‌های اضافه هم گلی در برنداشت و مهمترین اتفاق این نیمه اشتباه عجیب ماسکرانو بود که الکسیس سانچس را در موقعیت تک به تک با دروازه‌بان آرژانتین قرار داد اما ضربه مهاجم آرسنال با فاصله اندک از بالای دروازه به بیرون رفت.

                                در نیمه دوم وقت‌های اضافه هم توپی از خط دروازه‌ها نگذشت تا این بازی به ضربات پنالتی کشیده شود.

                                در این ضربات شیلی موفق ظاهر شد و با نتیجه 4 بر یک پیروز شد و برای اولین بار عنوان قهرمانی کوپا آمریکا را بدست آورد.

                                لیونل مسی هم که برای دومین سال متوالی با تیم ملی آرژانتین به فینال رسیده بود پس از ناکامی در جام جهانی در ک.پا آمریکا هم ناکام ماند تا همچنان در حسرت کسب جام با آلبی سلسته باقی بماند.
                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X