اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • zorba
    ستاره دار(3)
    • Aug 2013
    • 3951

    #39436
    پاسخ : اخبار

    بشتابید بشتابید!!! فقط در ایران اسلامی!:
    هشدار به مالکان سیم‌کارت‌ اعتباری!!!

    پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :حدود 80 درصد سیم‌کارتهای فعال کشور را اعتباری‌ها تشکیل می‌دهند با این حال مدتی است کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات مصوبه‌ای ابلاغ کرده که بر اساس آن محدودیت جدیدی در حوزه این سیم کارتها اعمال شده و هزینه‌هایی به مالکان آنها تحمیل می‌شود.
    طی ماه‌های گذشته کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات دستورالعمل‌های تازه‌ای را برای اپراتورهای تلفن همراه تعریف و مصوب کرده است.

    براساس مصوبه تیرماه این کمیسیون با توجه به افزایش سهم سیم‌کارت‌های اعتباری و با هدفی که حمایت از حقوق مشترکان و افزایش رضایت آنها و ساماندهی استفاده از سیم‌کارت‌های اعتباری اعلام شده، اینگونه مقرر شده است که با توجه به این‌که شماره‌ها (فضای نامبرینگ) جزو منابع کمیاب محسوب می‌شود، اپراتورها می‌توانند دستورالعمل جدیدی را درباره سیم‌کارت‌های اعتباری در نظر بگیرند که البته با بهره‌گیری از این دستورالعمل برخی هزینه‌های خود اپراتورها نیز جبران خواهد شد.

    طبق این مصوبه پس از آنکه فرد برای استفاده از یک سیم‌کارت اعتباری ثبت‌نام می‌کند، اپراتوری که سیم‌کارت مربوطه را واگذار کرده مجاز خواهد شد پس از مقطعی از زمان نسبت به باز پس‌گیری آن شماره اقدام کند. البته این نکته جدیدی نیست و پیش از این هم چنین قانونی برای افرادی که بیش از 90 روز از سیم‌کارت خود استفاده نمی‌کردند وجود داشت اما این بار بندهای جدیدی نیز به این موضوع اضافه شده است.

    بدین ترتیب در صورتی که مشترک در طول یک بازه زمانی سه ماهه هیچ‌گونه تراکنشی نداشته باشد در صورت داشتن اعتبار و شارژ در خط خود، اپراتور می‌تواند با انجام اطلاع‌رسانی لازم، نسبت به جبران هزینه‌های لازم‌التادیه برای نگهداری شبکه و ارتباط به میزان حداکثر تعرفه 20 دقیقه نرخ مکالمه پایه تلفن همراه دائمی از حساب مشترک کسر کند که پس از کسر این رقم مشترک مجاز به استفاده از باقی‌مانده اعتبار خود خواهد شد. !!!!!!!!!!!

    اما اگر مشترک در سیم‌کارت خود شارژ یا اعتبار نداشته باشد اپراتور صادر‌کننده سیم‌کارت می‌تواند با انجام اطلاع‌رسانی‌های لازم نسبت به قطع دو طرفه و یا سلب امتیاز سیم‌کارت اقدام کند.

    اما با انجام هر تراکنش از طرف مشترک مهلت و بازه زمانی مجددا برای فرد لحاظ شده و آخرین تراکنش فرد مبنای شروع بازه سه ماهه مذکور قرار خواهد گرفت.

    همچنین براساس مصوبه کمیسیون تنظیم مقررات در صورت عدم انجام تراکنش از سوی مشترک اپراتور می‌تواند تا هنگام اتمام اعتبار نسبت به جبران هزینه‌های لازم‌التادیه نگهداری شبکه و ارتباط اقدام کند.

    نکته دیگر آن‌که در وضعیت قطع یک طرفه و دوطرفه کلیه خدمات سیم‌کارت مسدود شده اما دارنده پروانه موظف است امکان تماس با کدهای خدماتی اضطراری ملی را برای مشترک فراهم کند.

    امکانات و تسهیلاتی که دارنده پروانه جهت افزایش اعتبار مشترک در شبکه یا فعال‌سازی مجدد فراهم می‌کند نیز مشمول قطع امکانات یا تسهیلات در قطع یک طرفه و دوطرفه نخواهد شد و در صورت قطع دو طرفه اپراتور موظف است شماره مشترک را تا زمان سلب امتیاز حفظ کند.

    همچنین دارنده پروانه موظف است نحوه‌ی ثبت نام، غیرفعال‌کردن، قطع یک طرفه، قطع دو طرفه و سلب امتیاز از مشترک را به صورت سریع در قرار‌داد مشترکان خود لحاظ کند.
    زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

    نظر

    • zorba
      ستاره دار(3)
      • Aug 2013
      • 3951

      #39437
      پاسخ : اخبار

      بشتابید بشتابید!؛ یارانه قابل برداشت شد!
      یارانه مهرماه واریز و قابل برداشت شد


      پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
      پنجاه و ششمین مرحله یارانه از یارانه نقدی از بامداد امروز -دوشنبه- به حساب سرپرستان خانوار واریز و قابل برداشت شد.

      به گزارش ایسنا، یارانه مهر ماه در حالی به ازای هر نفر 45 هزار و 500 تومان به حساب سرپرستان خانوار واریز شده است که به نظر می رسد در این ماه کمتر از 74 میلیون نفر یارانه دریافت کرده باشند.

      این درحالی است که با توجه به کاهش سقف منابع توزیع نقدی به 39 هزار میلیارد تومان در قانون بودجه امسال دولت باید برای تامین منابع لازم، حدود شش میلیون نفر را از مجموع بیش از 76 میلیون نفری که یارانه دریافت می کنند حذف کند.

      بر این اساس تاکنون یارانه بیش از دو میلیون نفر قطع شده و بنابر گفته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی باید چهار میلیون نفر دیگر حذف شوند.

      اما به دنبال واریز یارانه در هر ماه و حذف تعدادی از یارانه بگیران، خانوارهای معترض می‌توانند به مدت دو ماه با مراجعه به سامانه yaraneh10.ir ضمن آگاهی از علت حذف، درخواست خود را برای بررسی برگشت مجدد به لیست یارانه بگیران اعلام کنند. این در حالی است که تاکنون از بین حذف شدگان، یارانه حدود 300 هزار نفر مجدد برقرار شده است.

      هزینه پرداختی به یارانه بگیران برای دولت در هر ماه به حدود3400 میلیارد تومان می‌رسد؛ هزینه‌ای که از ابتدای اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها از مرز 200 هزار میلیارد تومان گذشته است.
      منبع: ایسنا
      زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

      نظر

      • negarminavi
        عضو فعال
        • May 2013
        • 35714

        #39438
        پاسخ : اخبار

        ابهام در تامین مالی بسته دوم خروج از رکود؛
        دولت ۷۵۰۰ میلیاردتومان را از کجا ‌آورد؟

        «نسیم» در گزارشی به سناریوهای مختلف دولت یازدهم برای تامین مالی ۷۵۰۰ میلیارد تومان نقدینگی که در قالب بسته دوم قرار است به اقتصاد ایران تزریق شود پرداخت


        گروه اقتصادی خبرگزاری «نسیم»: حتما برای همه ما پیش آمده که گاهی اوقات با مشکلی رو به رو شویم و برای حل آن متوسل به راه حلی شویم، که مشکلاتمان را پیچیده تر کند. این کار ما در واقع همان از "چاله به چاه افتادن" است. اما این گونه اتفاق، تنها محدود به انسانها نمی شود و گاهی اوقات دولتها هم ممکن است، دست به همین کارها بزنند و مشکلات خودشان را پیچیده تر کنند.

        دولت یازدهم از آن دسته از دولتهایی است که به نظر می رسد برای حل یک مشکل قرار است کشور را وارد مشکلات پیچیده تری کند. در حال حاضر دولت حسن روحانی با یک مشکل بزرگ رو به رو شده که آن هم رکود بی سابقه ای است که در سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نظیر آن را سراغ نداریم.

        اکثر واحدهای تولیدی زیر ظرفیت خود فعالیت می کنند و کاهش قدرت خرید مردم هم باعث شده که مردم توان خرید کالا نداشته باشند و انبارهای کارخانه ها مملو از کالاهای دپو شده شود. اما چرا این مشکلات به وجود آمده است؟ پاسخ این سوال را باید در اقدامات دولت تدبیر و امید جست و جو کنیم.

        دولت یازدهم در این دو سال با یک برنامه ریزی تک بعدی، تنها کاهش تورم را در اولویت خود قرار داد و به رکود توجهی نکرد. این کاهش تورم هم باعث شد که رکود عمیق تر شده و شرایطی را فراهم کند، که دولت چاره ای برای این مشکل بیندیشد. راه حل دولت یازدهم برای خروج از رکود در قالب بسته ای جدید، "تزریق نقدینگی" است. تزریق نقدینگی که به عقیده اغلب اقتصاددانان ممکن است پایه پولی را افزایش دهد و کاری کند که اصطلاحا دولت از چاله به چاه بیفتد.

        منابع 7500 میلیارد تومان نقدینگی که قرار است به اقتصاد ایران تزریق شود، کجاست؟

        اما در اینجا ابهاماتی وجود دارد که ممکن است اثرات تزریق نقدینگی و افزایش تورم را بیشتر کند ابهامات در منابعی که دولت قرار است به اتکای آنها به اقتصاد ایران نقدینگی، تزریق کند. در حال حاضر این سوال مطرح است که دولت قرار است با اتکا به چه منابعی 7500 میلیارد تومان نقدینگی به اقتصاد ایران تزریق کند؟ در پاسخ می توان این فرضیه را مطرح کرد که دولت روحانی آسان ترین راه را برای تامین منابع خود انتخاب خواهد کرد. یعنی به سراغ منابع بانک مرکزی برود و با استقراض از بانک مرکزی 7500 میلیارد تومان نقدینگی را به اقتصاد ایران اختصاص دهد. فرضیه دوم این است که دولت خودش این پول را دارد و می تواند آن را به اقتصاد ایران تزریق کند. اما اگر فرضیه دوم صحیح باشد، این سوال مطرح می شود که اگر دولت چنین منابعی را دارد چرا تا به حال آنها را رو نکرده است؟

        با این تفاسیر می توان نتیجه گرفت که فرضیه دوم غلط است. یعنی دولت پولی برای تزریق 7500 میلیارد تومان نقدینگی به اقتصاد ایران در اختیار ندارد و برای منابع موجود در خزانه بانک مرکزی نقشه کشیده است. اما برداشت پول از خزانه بانک مرکزی قطعا نمی تواند بدون عواقب باشد. این کار بیش از هر چیز پایه پولی را افزایش می دهد و به چاپ بیشتر اسکناس می انجامد. مهمترین دستاورد چاپ بیشتر اسکناس، افزایش نرخ تورم است. با این وجود ممکن است افزایش تورم شتاب بیشتری به خود بگیرد و کنترل آن حتی از دست دولت هم خارج شود. همه این شرایط را اگر در کنار وضعیت پایه پولی و نقدینگی در ماههای اخیر قرار دهیم متوجه خواهیم شد که تزریق 7500 میلیارد به اقتصاد ایران با اتکا به خزانه بانک مرکزی چه اثرات زیان باری برای اقتصاد ایران خواهد داشت.

        در حال حاضر رشد پایه پولی در ماههای اخیر شتاب زیادی به خود گرفته به طوری که بنا به اعلام بانک مرکزی پایه پولی به 136 هزار میلیارد تومان رسیده است. نقدینگی هم مدام در حال افزایش است و بانک مرکزی اعلام کرده که رقم آن تا پایان مرداد ماه به 850 هزار میلیارد تومان رسیده است. بررسی آمار بانک مرکزی نشان می دهد رشد پایه پولی و نقدینگی در سال 94 حتی از انتظارات مسئولان ساختمان میرداماد هم بیشتر است. بنابراین با توجه به این که رشد پایه پولی و نقدینگی به فاصله حدود 6 ماه اثر خود را بر روی تورم می گذارد، قاعدتا باید شش ماه بعد منتظر بالا رفتن نرخ تورم باشیم. حالا دولت یازدهم با اجرایی کردن دومین بسته خروج از رکود خود قصد دارد 7500 میلیارد تومان هم با اتکا به منابع بانک مرکزی به اقتصاد ایران تزریق کند. بنابراین یک موتور محرک در کنار رشد پایه پولی و نقدینگی قرار خواهد گرفت تا اقتصاد ایران را با سرعت زیادی به سمت افزایش تورمی لجام گسیخته سوق دهد.

        تزریق 7500 تومان نقدینگی و رشد پایه پولی تا 136 هزار میلیارد تومان دو موتور محرک افزایش نرخ تورم

        حالا می توان گفت دولت با سیاست جدید خود قرار است برای خروج از چاله رکود به چاه تورم بیفتد. دولتی که بعد از دو سال ناگهان مسیر حرکت خود را عوض کرد، با بالا بردن تورم شاید در کوتاه مدت مشکل خروج از رکود را حل کند. ولی با توجه به این که کاهش قدرت خرید مردم بار دیگر به کاهش تقاضا دامن می زند، این مسئله باعث می شود که رکود بار دیگر به اقتصاد ایران باز گردد. حال بیش از همه، مسئولان بانک مرکزی باید به این سوال پاسخ دهد که چرا با توجه به وضعیت رشد پایه پولی و نقدینگی با سیاست جدید دولت موافقت کردند؟ مگر مسئولان ساختمان میرداماد در قبال رشد پایه پولی، نقدینگی و تورم مسئولیتی ندارند؟ ممکن است مسئولان بانک مرکزی برای این سوالات این پاسخ را داشته باشند که قصد دارند روی ارائه تسهیلات به بخش تولید نظارت کنند تا نقدینگی موجود در این تسهیلات منحرف نشود. بنابراین حالا این سوال مطرح است که بانک مرکزی که تاکنون توانایی نظارت روی تسهیلات اعطایی بانکها را نداشته و قسمت زیادی از تسهیلات بانکی منحرف می شده است، آیا در حال حاضر توانایی نظارات بر 7500 میلیارد تومان نقدینگی که قرار است در قالب تسهیلات بانکی به اقتصاد ایران تزریق شود را دارد؟ مگر همین بانک مرکزی در حال حاضر در نظارت بر موسسات مالی و اعتباری با مشکل رو رو نشده، پس چگونه می خواهد بر عملکرد 7500 میلیارد تسهیلاتی که جدیدا قرار است به اقتصاد ایران تزریق کند نظارت کند؟

        اقتصاددانان درباره منابع بسته جدید دولت چه نظری دارند؟

        در همین خصوص حجت اله عبدالملکی اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) به خبرنگار «نسیم» گفت: در حال حاضر این سوال مطرح است که این رقم 7500 میلیارد تومانی که در بسته خروج از رکود به اقتصاد ایران تزریق می شود از کجا قرار است بیاید؟! اگر قرار است این مبالغ را تسهیلات بدهند باید این پول از دو محل تأمین شود، یا بانک‌ها باید آن را از منابع داخلی خود بدهند و یا این که از بانک مرکزی استقراض کند.

        وی افزود: اینجا این سؤال مطرح می‌شود که اگر بانک‌ها چنین منابعی داشتند پس چرا تا به حال نمی‌دادند و اگر هم قرار باشد از بانک مرکزی استقراض کنند آیا استانداردهای روابط بانک مرکزی و بانک‌های تجاری رعایت می‌شود یا خیر؟

        امینی مهر استاد دانشگاه علامه طباطبایی هم در گفتگو با «نسیم» در این باره گفت: شواهد نشان دهنده این موضوع است که دولت حدود 500 تا 600 میلیون دلار در ماه از بخش فروش نفت را در بازار به فروش می‌رساند و هزینه های جاری خود را پرداخت می‌کند. در دوسال گذشته شواهد نشان دهنده تعطیلی تمام پروژه های عمرانی است. بنابراین به نظر می رسد دولت برای پرداخت هزینه بسته دوم خروج از رکود بانک مرکزی را مجبور به چاپ اسکناس و نقدینگی خواهد کرد که این موضوع خود عاملی برای ایجاد تورم است.

        با این تفاسیر می توان گفت دولت با بسته جدید خود و تزریق نقدینگی به اقتصاد کشور ممکن است اقتصاد ایران را به طور موقت از رکود خارج کند اما اما دیر یا زود با کاهش قدرت خرید مردم (به واسطه افزایش تورم) رکود باز خواهد گشت و این بار اقتصاد ایران نه تنها از وجود رکود رنج خواهد برد بلکه درد دیگری به نام تورم را هم تحمل خواهد کرد، بنابراین دولت یازدهم بار دیگر به نقطه ای که در اول قرار داشت باز خواهد گشت. این یعنی اوج بی برنامگی و بی تدبیری برای دولتی که نام تدبیر و امید را بر خود نهاده است. باید منتظر ماند و دید دست پخت جدید دولت برای خروج از رکود چه بالایی بر سر اقتصاد ایران خواهد آورد؟

        نظر

        • zorba
          ستاره دار(3)
          • Aug 2013
          • 3951

          #39439
          پاسخ : اخبار

          پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :تحلیلگر ارشد اقتصادی و استاد دانشگاه شهید بهشتی با بیان اینکه بسته اقتصادی دولت می تواند کشور را از رکود خارج کند، گفت: انتظار داریم اقتصاد کشور به تدریج و از حدود ماه های دی و بهمن از رکود خارج شود.

          سعید لیلاز با اشاره به بسته خروج از رکود دولت که شنبه گذشته با حضور معاون رییس جمهور، وزیر اقتصاد و رییس بانک مرکزی رونمایی شد، اظهار داشت: طی دو سال گذشته تیم اقتصادی دولت یازدهم با اتخاذ تصمیمات مقتضی و مناسب و تغییر تاکتیکی به موقع، متناسب با شرایط روز سیاسی و اقتصادی کشور اجازه نداد بحران های بیرونی و مسائلی که از گذشته در درون کشور وجود داشته بر اقتصاد تاثیرگذار شود و همواره بخش مهمی از فشارها را خنثی کرد.

          وی گفت: گاهی با خود می اندیشم که با سیاست هایی که دولت قبل در پیش گرفته بود، اگر به ناگاه درآمدهای ارزی کشور به یک ششم تقلیل می یافت چه اتفاقی ممکن بود بیفتد؟

          لیلاز افزود: با این حال وقتی درآمد ارزی امسال معادل هزینه سفر به خارج ایرانیان در سال 90 شد، با سیاستگذاری های مناسب تیم اقتصادی دولت یازدهم، کشور توانست بحران ها و فشارها را خنثی کرده و پشت سر بگذارد.

          وی خاطرنشان کرد: در بسته خروج از رکود تورمی جدید دولت، حداکثر توان و کار کارشناسی ممکن به کار گرفته شده، به گونه ای که می تواند اقتصاد ایران را از رکود خارج کند و امیدواریم از حدود ماه های دی و بهمن به بعد شاهد خروج تدریجی اقتصاد از رکود باشیم.

          این استاد دانشگاه با بیان اینکه هنوز رکودی در اقتصاد ایران اتفاق نیفتاده، خاطرنشان کرد: هر گاه برای شش ماه متوالی شاهد رشد منفی و یا صفر درصد اقتصادی باشیم، رکود اتفاق می افتد و معتقدم مجموع سیاستگذاری های انجام شده با توجه به وخامت اوضاع و اینکه نمی خواهیم تورم لجام گسیخته را تجربه کنیم، می تواند تحرک لازم را در اقتصاد کشور ایجاد کند.

          وی ادامه داد: مقوله هایی همچون پرداخت بدهی پیمانکاران و ارائه بن کارت به مصرف کنندگان از نکات مثبت این بسته بود، با این حال همانند دیگر سیاستگذاری های علم اقتصاد مفاد این بسته ممکن است مدتی تک رقمی شدن تورم را به تاخیر بیاندازد.

          لیلاز با بیان اینکه هر سیاست انبساطی تورم زا است و تحریک تقاضا بدون ایجاد اندکی تورم ممکن نیست، یادآور شد: با توجه به اینکه امروز بیش از دو سوم تورم به ارث رسیده از دولت قبل مهار شده و همچنین اولویت کشور از کنترل تورم به کنترل رکود و تحریک تقاضا تغییر کرده، لذا با حفظ دستاوردهای اقتصادی در کنترل تورم (که نباید اجازه دهیم از 15 درصد بالاتر رود)، هیچ اشکالی بر سیاست های بسته رونمایی شده وارد نیست.

          وی با اشاره به بن کارت های 100 میلیون ریالی که قرار است در اختیار مردم قرار گیرد، خاطرنشان کرد: این سیاست در همه اقصادهای جهان کاربرد دارد و خوشبختانه مردم ایران همانند مردم کشوری نظیر آمریکا نیستند که بین سه تا پنج سال از درآمد آینده خود را پیش خور کنند.

          این تحلیلگر ارشد مسائل اقتصادی تصریح کرد: از آنجا که بن کارت های مذکور صرف خرید کالا می شود، از طریق درآمدهای مالیاتی، عوارض و سایر پرداختی های متفرقه بلافاصله به دولت برگشته و بهبود شکاف طبقاتی را به دنبال خواهد داشت؛ چرا که بن کارت ها به اقشار مرفه پرداخت نمی شود.

          وی با ویژه توصیف کردن شرایط اقتصادی کشور که زندگی حدود 70 درصد مردم به سطحی نامطلوب رسیده که حتی قادر به خرید شیر و لبنیات در سبد روزانه خود نیستند، افزود: اجرای موفقیت آمیز این بسته اقتصادی نیازمند سیاست های مکمل دیگری است، اما در هر حال بسته مذکور می تواند شرایط استارت اولیه خروج اقتصاد از رکود را فراهم کند.

          لیلاز با اشاره به کمپین تشکیل شده 'نخریدن خودروی صفر داخلی' در شبکه های اجتماعی، اظهار داشت: این کمپین مدتی است از نفس افتاده و اثر جدی نداشته است، با این حال بازتاب نارضایتی های اقتصادی و اجتماعی مردم و همچنین بازتاب بدهی زیاد خودروسازان به مردم است و حداقل خودروسازان صدای نارضایتی مردم را شنیدند.

          این استاد دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: اقدامات بسیار خوبی از سوی خودروسازان بزرگ کشور در زمینه جلب نظر مردم و ارتقای کیفیت محصولات تولیدی از چند ماه قبل انجام شده و انشاءالله به زودی شاهد آثار آن خواهیم بود.

          شایان ذکر است؛ بسته اقتصادی کوتاه مدتی که تا پایان سال قرار است برای خارج شدن از رکود اقتصادی همراه با مهار تورم به دولت یاری رساند، شنبه گذشته در نشستی مطبوعاتی از سوی ولی الله سیف رییس کل بانک مرکزی، علی طیب نیا وزیر اقتصاد و محمدباقر نوبخت رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تشریح شد.
          زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

          نظر

          • zorba
            ستاره دار(3)
            • Aug 2013
            • 3951

            #39440
            پاسخ : اخبار

            بعد از خودروهای تک سرنشین....خانه های تک سرنشین! بشتابید بشتابید که غفلت موجب پشیمانی است!:
            پدیده نوظهور خانوارهای تک نفره در ایران

            به گفته وی، رشد مثبت ازدواج در ماه های ابتدایی سال به دلایل مختلفی صورت گرفته و تضمینی برای رشد مثبت آمار ازدواج تا پایان سال وجود ندارد.

            پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :مدیرکل اطلاعات، آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال، از بروز تغییر و پدیده های نوظهور در خانواده معاصر ایرانی خبر داد و گفت: روند تشکیل خانواده های تک نفره و زوجی نسبت به گذشته افزایش داشته است.

            علی‌اکبر محزون در گفت‌وگو با مهر، در مورد آمار ۶ ماهه ازدواج که نشان‌ دهنده افزایش ۲.۷ درصدی نسبت مدت مشابه سال قبل بوده است، گفت: از سال ۹۰ تا ۹۳ با کاهش آمار ازدواج در کشور مواجه بودیم؛ به طوری که در سال گذشته ۷۲۴ هزار و ۳۲۴ ازدواج ثبت شد که نسبت به سال قبل ۶.۵ درصد کاهش داشته است.

            وی افزود: روند کاهش ازدواج طی چند سال گذشته ادامه داشت تا اینکه در ۶ ماهه اول امسال بعد از مدتی رکود، برای اولین بار یک افزایش نسبی در آمار ازدواج با ثبت ۳۶۸ هزار و ۲۰۵ واقعه صورت گرفته که از این تعداد ۳۰۳ هزار و ۶۷۵ ازدواج در مناطق شهری و ۶۴ هزار و ۵۳۰ ازدواج نیز در روستاها ثبت شده است.

            به گفته وی، رشد مثبت ازدواج در ماه های ابتدایی سال به دلایل مختلفی صورت گرفته و تضمینی برای رشد مثبت آمار ازدواج تا پایان سال وجود ندارد.

            مدیرکل اطلاعات، آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال تاکید کرد: آمارهای سازمان ثبت احوال و همچنین جدیدترین سرشماری مرکز آمار نشان می‌دهد که تحولی در نوع خانواده و ساختار جمعیت ایجاد شده؛ به طوری که مشخص شد ۶۱ درصد خانواده‌ها به صورت هسته‌ای (زن، شوهر و فرزند)، ۱۴.۶ درصد زوجی (فقط زن و شوهر) و ۳.۸۴ درصد نیز به صورت خانواده گسترده (چند نسل با هم) زندگی می‌کنند.

            محزون با اشاره به اینکه در سال‌های اخیر خانواده‌های زوجی، افزایش و خانواده‌های گسترده، کاهش داشته است، گفت: در چند دهه گذشته آمار خانواده های گسترده از ۱۰ درصد به کمتر از چهار درصد رسیده است.

            وی با تاکید بر اینکه چند پدیده نوظهور در خانواده‌ها در حال شکل‌گیری است، اظهار داشت: خانواده تک نفره در حال افزایش است؛ به طوری که آمار این خانواده‌ها از ۵.۲ درصد در سال ۸۵ به ۷.۱ درصد در آخرین سرشماری رسیده است.

            مدیرکل اطلاعات، آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال به خانواده تک والد نیز اشاره کرد و گفت: در این خانواده‌ها یکی از والدین به دلیل فوت، طلاق و یا ترک خانواده حضور ندارند و آمار این خانواده‌ها به نزدیک هفت درصد رسیده است که در مقایسه با آمار دهه های قبل افزایش داشته است.

            محزون در مورد خانواده‌های زن سرپرست نیز افزود: در این نوع از خانواده‌ها نیز به دلیل فوت، طلاق، ازکارافتادگی و یا ترک خانه مرد، زن به تنهایی مجبور به اداره زندگی است؛ به طوری که در حال حاضر حدود ۱۲ درصد خانواده‌ها زن سرپرست هستند.

            وی با اشاره به اینکه تعداد خانوار دارای زنان سرپرست به ۲.۵ میلیون نفر رسیده است، گفت:سن ۳۱ درصد زنان این خانواده‌ها زیر ۵۰ سال و حدود ۷۰ درصد نیز بالای ۵۰ سال هستند.

            مدیرکل اطلاعات، آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال با اشاره به اینکه تغییر و تحولات در حوزه خانواده ناشی از ازدواج و طلاق است، گفت: آمارهای طلاق و ازدواج باعث شده که نوع‌شناسی خانواده‌ها بروز پیدا کند که به تبع آن خانواده‌های تک‌والد، تک نفره و زن سرپرست افزایش یافته است.

            به گفته محزون، بررسی ابعاد و زوایای مختلف ازدواج و تغییر و تحولات خانواده ها باعث می‌شود تا بهتر بتوانیم تصمیم‌گیری کرده و راهکارهای موثری برای حمایت و رفع مشکلات انواع جدید خانواده‌ها و همچنین خانواده‌های معاصر در حال تحول پیدا کنیم.
            منبع: مهر
            زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

            نظر

            • negarminavi
              عضو فعال
              • May 2013
              • 35714

              #39441
              پاسخ : اخبار

              آمار شاخص بهای صادراتی در شهریورماه نشان می‌دهد
              سیگنال ناخوشایند درصادرات غیر‌نفتی

              گروه بازار پول: آخرین گزارش بانک مرکزی نشان می‌دهد شاخص بهای کالاهای صادراتی در شهریورماه 4/ 1 درصدکاهش داشته است. همچنین رشد نقطه به نقطه این شاخص در شهریورماه به منفی 8/ 15 درصد رسیده است.


              «تداوم افت قیمت محصولات پتروشیمی» مهم‌ترین عامل کاهش ارزش شاخص کالا و خدمات صادراتی است. در شهریورماه 7/ 4درصد از ارزش محصولات پتروشیمی کاسته شده است و کاهش این گروه طی سال نیز معادل 28 درصد بوده است، همچنین در بازارهای جهانی نیز افت قیمت محصولات پتروشیمی باعث شد که رکورد کاهش قیمت در 6 سال گذشته جابه جا شود.

              در حالی که محصولات پتروشیمی بخش قابل‌توجهی از صادرات غیر‌نفتی را تشکیل می‌دهد، افت قیمت جهانی این محصولات نمی‌تواند علامت خوشایندی برای صادرکنندگان باشد.

              نزول شاخص بهای صادراتی

              شاخص بهای صادراتی در شهریورماه معادل 3/ 228 واحد گزارش شده است. با مقایسه این آمار با شاخص ماهانه قبل، رشد ماهانه این شاخص در آخرین ماه تابستان منفی 4/ 1 درصد ثبت شده است. این در حالی است که در مردادماه رشد ماهانه شاخص بهای صادراتی پس از دو ماه رشد منفی (در خرداد و تیر) به مثبت 7/ 1 درصد رسیده بود. به‌طور کلی از دی ماه 93 تا شهریورماه 94، رشد ماهانه شاخص بهای مصرف کننده تنها در دو ماه اردیبهشت و مرداد مثبت گزارش شده که نشان می‌دهد روند کلی شاخص بهای صادراتی نزولی بوده است.

              رشد نقطه به نقطه، تغییرات شاخص را در یک ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل نشان می‌دهد. این متغیر در مردادماه منفی 5/ 14 درصد عنوان شده بود، اما گزارش بانک مرکزی می‌گوید این متغیر در شهریور کاهش یافته و به منفی 8/ 15 درصد رسیده است.

              دیگر آمارها، در بازه زمانی 6 ماهه و پنج ماهه روند نزولی شاخص بهای صادراتی را تایید می‌کند. بر این اساس در 5 ماه نخست سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد شاخص بهای صادراتی معادل منفی 7/ 14 درصد بوده که این رقم در بازه زمانی 6 ماهه نسبت به مدت مشابه سال قبل به منفی 9/ 14 درصد رسیده است. مطابق آمار بانک مرکزی رشد متوسط شاخص بهای صادراتی نیز در شهریورماه افت کرده است.

              بر این اساس شاخص بهای صادراتی در 12 ماه منتهی به شهریورماه سال‌جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 1/ 6 درصد کاهش یافته است. رشد متوسط شاخص در مردادماه منفی 7/ 4درصد گزارش شده است.
              در مجموع آمارها در بازه‌های زمانی متفاوت حکایت از آن دارد که روند شاخص بهای صادراتی نزولی بوده است که این روند نمی‌تواند سیگنال مناسبی برای صادر‌کنندگان غیر‌نفتی در داخل کشور ارسال کند.

              بی اثر بودن رشد نرخ ارز در بهای صادرات

              شاخص بهاي کالاهاي صادراتی در ایران یکی از انواع شاخص‌هاي قیمتی است که تغییرات سطح عمومی قیمت کالاهاي غیرنفتی صادراتی را نشان می‌دهد. به لحاظ ماهیت این شاخص بر مبانی بازار صادرات محاسبه می‌شود. عوامل موثر بر شاخص صادراتی را می‌توان «تقاضا و کشش بازار جهانی»، «امکانات داخلی»، «تبلیغات»، «ویژگی‌های اقتصادی بازار جهانی» و «قوانین و سیاست‌های داخلی و خارجی موثر در بازرگانی» عنوان کرد. این عوامل قیمت محصولات صادراتی را در بازارهای جهانی تحت تاثیر قرار می‌دهد، اما علاوه بر قیمت جهانی کالاهای صادراتی، نرخ ارز در بازار آزاد نیز در شاخص بهای صادراتی نقش دارد.

              در گزارش بانک مرکزی، قیمت ارزی کالاهای صادر شده به قیمت ریالی تبدیل می‌شود و «نوسانات نرخ آزاد ارز» بر شاخص بهای صادراتی موثر است.

              بنابراین می‌توان عنوان کرد که « نرخ آزاد ارز» و «تغییر قیمت کالاهای صادراتی داخلی در بازار‌های جهانی» دو عامل اصلی در محاسبه شاخص صادراتی است. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در ماه‌های گذشته معمولا تغییرات نرخ ارز، همزمان در شاخص بهای صادراتی تاثیر می‌گذاشته است.

              به عنوان مثال در مردادماه که نرخ ارز 2 درصد رشد داشته، شاخص بهای صادراتی نیز متناسب با آن و معادل 7/ 1 درصد رشد داشته است. اما این روند هماهنگ در شهریورماه تداوم نداشته است. براساس آمارهای منتشر شده در شهریورماه نرخ دلار معادل 6/ 2 درصد و نرخ یورو 4/ 5 درصد افزایش داشته است؛ اما افزایش قیمت دلار و یورو باعث نشده که شاخص بهای صادراتی در شهریورماه روند صعودی داشته باشد. البته این احتمال وجود دارد که اثر افزایش قیمت ارز، در ماه‌های آتی در حرکت شاخص بهای صادراتی آشکار شود و می‌توان در ماه‌های آتی رشد ماهانه شاخص بهای صادراتی را افزایشی پیش‌بینی کرد.

              افت قابل‌توجه شاخص پتروشیمی

              یکی از مهم‌ترین محصولات شاخص بهای صادراتی، گروه پتروشیمی است. این محصولات در حدود نیمی از وزن شاخص را در اختیار دارد و تغییرات آن اثر قابل‌توجهی در شاخص کل صادراتی دارد. در شهریورماه کل شاخص بهای پتروشیمی نسبت به ماه قبل 7/ 4 درصد کاهش یافته است.

              همچنین شاخص محصولات پتروشیمی نسبت به مدت مشابه سال قبل 28 درصد افت داشته است. بیشترین کاهش ماهانه شهریورماه در گروه محصولات شیمیایی بوده است که طی یک ماه 2/ 9 درصد از قیمت این گروه کاسته شده است.

              به گزارش بانک مرکزی، در شهریورماه سال‌جاری افت شاخص بهای متانول معادل 3/ 15 درصد، پارازایلین معادل 7/ 35 درصد، استیرن معادل 6/ 15 درصد باعث شده که شاخص بهای محصولات صنایع شیمیایی در شهریورماه کاهش قابل‌توجهی داشته باشد. همچنین در آخرین ماه تابستان گروه مواد پلاستیک و مصنوعات آن معادل 9/ 4 درصد کاهش داشته است.

              به‌طور کلی شاخص جهانی محصولات پتروشیمی نیز در ماه‌های گذشته کاهشی بوده است. براساس گزارش سایت پلاتس، در سپتامبر 2015 شاخص جهانی محصولات پتروشیمی که براساس دلار بر تن محاسبه می‌شود، در بازه ماهانه 11 درصد کاهش یافته است.

              این شاخص نسبت به مدت مشابه سال قبل نیز 43 درصد کاهش یافته است. بر این اساس افت شاخص بهای پتروشیمی در 6 سال گذشته بی سابقه بوده است. افت قیمت شاخص بهای پتروشیمی، به‌دنبال کاهش قیمت جهانی نفت رخ داده است. این رویداد با توجه به سهم بالای سبد صادرات غیر‌نفتی ما از محصولات پتروشیمی باعث شده که میزان درآمدها از این محل افت کند. به‌نظر می‌رسد با رفع تحریم‌ها و بهبود روابط مبادلاتی، صادر‌کنندگان محصولات پتروشیمی به میزان صادرات خود بیفزایند تا ضرر ناشی از افت قیمت را جبران کنند.

              جزئیات سایر گروه‌ها در شهریور

              به‌جز محصولات پتروشیمی، روند قیمتی در سایر گروه‌ها تقریبا افزایشی بوده است. در گروه فلزات معمولی و مصنوعات آن رشد ماهانه شاخص معادل 6/ 0 درصد گزارش شده، در این ماه آلومینیوم معادل 4 درصد و مس معادل 6/ 2 درصد رشد قیمت داشته است. در میان کالاهای صادراتی گروه مواد نسجی نیز در شهریورماه 9/ 1 درصد رشد داشته است.

              رشد شاخص قیمت فرش پشم دستباف و فرش ماشینی معادل 6/ 2 درصد باعث شد تا شاخص بهای گروه مواد نسجی افزایش یابد. شاخص بهای گروه مزبور به میزان 2/ 10 درصد بالاتر از عدد شاخص نسبت به ماه مشابه سال قبل بود. در شهریورماه سال‌جاری، شاخص بهای گروه محصولات نباتی نیز نسبت به ماه قبل 4/ 1 درصد رشد داشته است. افزایش مذکور عمدتا در اثر ترقی شاخص قیمت پسته برابر 2/ 1 درصد، زعفران و کشمش و زیره به میزان 8/ 1 درصد بوده؛ اگرچه در این ماه شاخص بهای مغز بادام 4/ 11 درصد و خرما 6/ 1 درصد کاهش یافت.



              Read more: http://www.donya-e-eqtesad.com/news/...#ixzz3ozvtaJNO

              نظر

              • ایرج سابق
                عضو فعال
                • Oct 2015
                • 7434

                #39442
                پاسخ : اخبار

                بررسی جزئیات اجرای بسته جدید دولت؛
                ۹ دستور کار فردای شورای پول و اعتبار/ نرخ سود خارج از نوبت




                بررسی جزئیات اجرای بسته جدید دولت؛
                ۹ دستور کار فردای شورای پول و اعتبار/ نرخ سود خارج از نوبت

                - دوشنبه ۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۰:۰۵


                شورای پول و اعتبار ۹ موضوع از جمله نرخ سود بانکی و بررسی بندهای بانکی، مالی و اعتباری بسته اقتصادی نیمه دوم سال را در جلسه فردا سه شنبه مورد بررسی قرار خواهد داد.به گزارش خبرنگار مهر، شورای پول و اعتبار در جلسه فردا سه شنبه در ساختمان مرکزی بانک مرکزی، ۹ دستور کار را دارد که دو موضوع بررسی و تصویب کاهش نرخ سود بانکی و بررسی جزئیات نحوه اجرای بسته اقتصادی دولت برای نیمه دوم سال به عنوان اولویت‌ها خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
                در عین حال، شورا ۷ محور دیگر را نیز مورد بررسی قرار خواهد داد که شامل ضوابط ناظر بر حداقل استاندارد شفافیت و انتشار عمومی اطلاعات توسط موسسات اعتباری، ساختار سهامداری بانک‌ها، آئین نامه تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط و اعطای تسهیلات اشتغال به مددجویان می‌شود.
                همچنین شورای پول و اعتبار بررسی دستورالعمل نحوه محاسبه ذخیره مطالبات موسسات اعتباری، زمان لازم الاجرا شدن فرم‌های یکنواخت عقود اسلامی (مضاربه) و اعطای تسهیلات ساخت و احداث انفرادی مسکن از محل حساب صندوق پس انداز مسکن یکم را در دستور کار خواهد داشت.



                بهترین دانش آن است که سودمند باشی

                نظر

                • خوشبخت
                  عضو فعال
                  • Jul 2012
                  • 5464

                  #39443
                  پاسخ : اخبار

                  به دلیل همکاری با سایت رادیو جوان


                  ممنوع‌الکاری بیش از 20 چهره شاخص موسیقی؛ از محسن چاوشی تا رضا صادقی و محسن یگانه/سرپرست دفتر موسیقی: دائمی نیست





                  در حالی که برخی رسانه‌ها از ممنوع‌الکاری برخی چهره‌های موسیقی کشور خبر داده‌اند، سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش به این خبر توضیحاتی را ارائه داد و گفت: متاسفانه اخیرا تعدادی از خوانندگان موسیقی کشورمان خواسته یا ناخواسته همکاری هایی با سایت «رادیو جوان» داشتند. همانطور که می دانیم ماهیت این سایت متعلق به دولت آمریکاست در نتیجه حضور خوانندگان ایرانی دارای مجوز در این سایت امری غیرقانونی است.
                  آفتاب :
                  سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در واکنش به انتشار اخباری مبنی بر ممنوع الکار شدن چندین چهره موسیقایی کشورمان توضیحاتی را ارائه داد.

                  به گزارش آفتاب، فرزاد طالبی درباره انتشار اخباری مبنی بر ممنوع الکار شدن چندین چهره موسیقایی کشورمان به اتهام همکاری با سایت غیرمجاز «رادیو جوان»، پخش کلیپ در شبکه های ماهواره ای و برخی از تخلفات در کنسرت های خارج از کشور بیان کرد: متاسفانه اخیرا تعدادی از خوانندگان موسیقی کشورمان خواسته یا ناخواسته همکاری هایی با سایت «رادیو جوان» داشتند. همانطور که می دانیم ماهیت این سایت متعلق به دولت آمریکاست در نتیجه حضور خوانندگان ایرانی دارای مجوز در این سایت امری غیرقانونی است.

                  وی افزود: به طور حتم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مخالف حضور بین‌المللی هنرمندان موسیقی کشورمان در چارچوب قوانین نظام جمهوری اسلامی و با حفظ شئونات نیست، اما همکاری با سایت «رادیو جوان» قطعا همکاری با رسانه معاند به حساب می آید. به هر ترتیب همکاری خواسته یا ناخواسته برخی از خوانندگان با این شبکه از طریق مراجع قانونی و ذیصلاح اطلاع داده شده ولی اگر هم ممنوع الکاری در این فضا به وجود آمده باشد قطعا دائمی نیست و راه حل قانونی نیز در این زمینه وجود دارد.

                  سرپرست دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که با خبرگزاری مهر گفت‌وگو کرده است، توضیح داد: دفتر موسیقی وزارت ارشاد به هیچ عنوان نام خواننده مشخصی را به طور رسمی اعلام نکرده و نمی کند، زیرا این اقدام کار شایسته ای نیست بنابراین در مورد انتشار برخی از اسامی که از آنها به عنوان ممنوع الکار نام برده شده است اظهار نظر نمی کنم و تاکید می کنم که از سوی دفتر موسیقی هیچ نامی به صورت رسمی مبنی بر ممنوع الکار بودن منتشر نشده است.

                  طالبی تصریح کرد: ممنوع الکار شدن خوانندگانی که دچار تخلف شده اند قطعا به منزله به ممنوع الکار بودن دائمی نیست زیرا ما و نهادهای مسئول به این عزیزان گفتیم که می توانند با طی یک مسیر قانونی و راه حل های موجود نسبت به حل مشکل خود اقدام کنند. کما اینکه ما بارها به این خوانندگان اعلام کردیم که اگر آثارشان به صورت غیر قانونی و بدون مجوز در این سایت ها منتشر شده می توانند از طریق مراجع قانونی نسبت به طرح شکایت و پیگیری های قضایی از این اتفاق اعلام برائت کنند.

                  وی در بخش پایانی صحبت های خود گفت: هیچ زمان بندی خاصی برای ممنوع الکار بودن به این خوانندگان اعلام نشده برخی ها از شش ماه و یک سال نام می برند اما من امیدوارم با تلاشی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت می گیرد مشکلات موجود هرچه زودتر مرتفع شود.

                  به گزارش آفتاب، پیش از این روزنامه اعتماد نوشته بود: طی یک ماه گذشته، تعدادی از خوانندگان نامه‌ای از ساختمان فجر (حراست بخش فرهنگی وزارت اطلاعات) دریافت کرده‌اند که در آن عنوان شده به دلیل همکاری با سایت «رادیو جوان»، پخش کلیپ در شبکه‌های ماهواره‌ای، برخی تخلفات در کنسرت‌های خارج از کشور و... دیگر امکان فعالیت رسمی در ایران را ندارند.

                  با وجود آنكه اين نامه به صورت مكتوب به خوانندگان اعلام شده است؛ اما گفته مي‌شود به آنها گوشزد شده كه حق اظهارنظري در اين خصوص را ندارند. در اين ميان پاي تعدادي از اين چهره‌هاي موسيقي به دستگاه قضايي نيز كشيده است.

                  در اين ميان نام‌هايي چون فرزاد فرزين، سيروان، زانيار خسروي، رضا صادقي، سعيد مدرس، شهرام شكوهي و محسن چاوشي به خاطر انتشار آثارشان در سايت «راديو جوان» و پخش ويديو‌كليپ‌هاي‌شان در شبكه‌هاي ماهواره‌اي ممنوع‌الكار شده‌اند و «محسن يگانه» به دليل برخي تخلفات در كنسرت كانادا از ادامه فعاليت‌هايش محروم مانده است. در اين ميان نام تعدادي از اهالي موسيقي سنتي چون همايون شجريان و نيز حافظ ناظري هم ديده مي‌شود. در اين ميان سايت‌ها، احتمال داده‌اند كه لغو كنسرت‌هاي چند ماه اخير اين خوانندگان نيز به همين خاطر بوده است.

                  در همين زمينه، موج شديدي در روزهاي گذشته در صفحات شخصي خواننده‌ها عليه سايت «راديو جوان» راه افتاده كه ماجراي ممنوع‌الكاري از دلايل اصلي آن است. پيش از اين «بنيامين بهادري» در كنسرت امريكاي چند هفته پيش خود به صورت علني و از روي سن نسبت به اين اتفاق واكنش نشان داد و از مسوولان اين سايت در ابتدا خواست كه ديگر به هيچ‌وجه آثارش روي اين رسانه غيرمجاز قرار نگيرد و در صورت ادامه روند قبلي، به صورت رسمي و قانوني اين موضوع را پيگيري خواهد كرد.

                  اين موضوع كه به مرور در حال تبديل شدن به بحراني براي خواننده‌هاي داخلي و مجاز كشور است، در روزهاي گذشته موضوع اصلي جلسات محرمانه مسوولان موسيقي كشور با برخي چهره‌هاي داخلي بوده است. شنبه‌شب گذشته در ادامه اعتراض‌ها به اين سايت «فرزاد فرزين» كه در آستانه انتشار آلبوم رسمي و آلبوم تصويري خود به مشكلات و اختلالاتي در اخذ مجوزهاي آثارش به‌واسطه رفتارهاي غيرحرفه‌اي اين سايت غيرمجاز خارج از كشور و همچنين پخش بدون اجازه برخي ويدئوكليپ‌هاي مجوز‌دار اين خواننده از چند شبكه ماهواره‌اي، برخورده، در صفحات شخصي‌اش با انتشار متني، ضمن انتقاد از اين رفتارها از مسوولان اين سايت بار ديگر نسبت به جلوگيري از انتشار و بازنشر آثارش هشدار داد.

                  «سينا شعبانخاني» ديگر خواننده‌اي بود كه شنبه‌شب گذشته درباره اين موضوع واكنش نشان داد و در صفحات شخصي خود از مسوولان اين سايت خواست كه انتشار آثارش را متوقف كنند و آثار بعدي اين خواننده نيز در اين رسانه منتشر نشوند. دراين بين خبر غيررسمي دستگيري چند تن از نمايندگان اين سايت در داخل كشور، باعث شده هنرمندان بيشتري به تكاپو بيفتند ونسبت به اين اتفاق و اعتراض به مسوولان اين رسانه، سخن بگويند.
                  زندگی بدون تحریم سلام....

                  نظر

                  • خوشبخت
                    عضو فعال
                    • Jul 2012
                    • 5464

                    #39444
                    پاسخ : اخبار

                    دستور کار فردای شورای پول و اعتبار




                    شورای پول و اعتبار در جلسه فردا سه شنبه در ساختمان مرکزی بانک مرکزی، ۹ دستور کار را دارد که دو موضوع بررسی و تصویب کاهش نرخ سود بانکی و بررسی جزئیات نحوه اجرای بسته اقتصادی دولت برای نیمه دوم سال به عنوان اولویت‌ها خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت .



                    به گزارش مهر در عین حال، شورا ۷ محور دیگر را نیز مورد بررسی قرار خواهد داد که شامل ضوابط ناظر بر حداقل استاندارد شفافیت و انتشار عمومی اطلاعات توسط موسسات اعتباری، ساختار سهامداری بانک‌ها، آئین نامه تسهیلات و تعهدات اشخاص مرتبط و اعطای تسهیلات اشتغال به مددجویان می‌شود .



                    همچنین شورای پول و اعتبار بررسی دستورالعمل نحوه محاسبه ذخیره مطالبات موسسات اعتباری، زمان لازم الاجرا شدن فرم‌های یکنواخت عقود اسلامی (مضاربه) و اعطای تسهیلات ساخت و احداث انفرادی مسکن از محل حساب صندوق پس انداز مسکن یکم را در دستور کار خواهد داشت.
                    زندگی بدون تحریم سلام....

                    نظر

                    • negarminavi
                      عضو فعال
                      • May 2013
                      • 35714

                      #39445
                      پاسخ : اخبار

                      طلای جهانی با کاهش، استارت زد


                      طلا در نخستین روز فعالیت بازارهای جهانی در هفته جاری، تحت تاثیر نشانه‌های بهبود اقتصاد آمریکا و چین که تقاضای سرمایه گذاری برای این فلز ارزشمند را محدود کرد، با کاهش قیمت روبرو شد.

                      به گزارش ایسنا، هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور 0.5 درصد کاهش یافت و به 1171 دلار رسید.

                      در بازار نیویورک هر اونس طلا برای تحویل در دسامبر با 0.9 درصد کاهش، 1171 دلار بود.

                      طلا پنج شنبه گذشته به 1191 دلار صعود کرده بود که بالاترین قیمت در چهار ماه گذشته بود و برای مدت کوتاهی کاهش قیمتی را که از ابتدای سال داشت معکوس کرد و هفته گذشته بیش از دو درصد افزایش قیمت داشت.

                      این فلز ارزشمند هفته گذشته با افزایش نگرانی‌ها نسبت به دورنمای رشد اقتصاد جهانی که انتظارات برای افزایش نرخهای بهره آمریکا در سال جاری را کمتر کرد، صعود چشمگیری را تجربه کرد اما آمار مثبتی مانند بهبود اعتماد مصرفی در اکتبر و آمار بهتر از حد مطلوب از متقاضیان دریافت بیمه بیکاری در آمریکا که روز جمعه منتشر شد بار دیگر انتظارها را برای افزایش نرخها تا پایان امسال بالا برد.

                      با اینهمه هنوز جای زیادی برای بحث درباره تصمیمی که سیاستگذاران پولی آمریکا خواهند گرفت وجود دارد. ویلیام سی دادلی، رییس بانک فدرال نیویورک روز پنج شنبه اظهار کرد بانک مرکزی باید نرخهای بهره را امسال افزایش دهد زیرا روند رشد اقتصاد ادامه دارد. اظهارات وی منعکس کننده نظر مشابه جانت یلن، رییس بانک مرکزی آمریکا است که ماه گذشته اظهار کرد انتظار دارد نرخهای بهره تا پایان امسال افزایش پیدا کند.

                      نرخهای بهره بالاتر جذابیت سرمایه گذاری طلا را که برخلاف اوراق قرضه و سهام، دارایی بدون بازده است کمتر کرده و در مقابل از دلار پشتیبانی می‌کند.

                      آمار اقتصادی روز جمعه کمک کرد دلار که به کمترین سطح در هفت هفته گذشته نزول کرده بود، در برابر ارزهای رقیب صعود کند.

                      طبق آمار معاملات، احتمال افزایش نرخهای بهره در نشست دسامبر بانک مرکزی آمریکا 32 درصد برآورد شده که بالاتر از 27 درصد در چهارشنبه گذشته است.

                      بر اساس آمار گردآوری شده توسط بلومبرگ، ذخایر صندوقهای سرمایه گذاری طلا هفته گذشته 8.26 تن افزایش یافت.

                      در این بین طبق نظرسنجی رویترز که طی دو هفته گذشته از 38 تحلیلگر انجام گرفت، تحلیلگران قیمت هر اونس طلا در سال آینده را 1153 دلار پیش بینی کردند که هشت درصد کمتر از پیش بینی انجام گرفته در نظرسنجی ماه ژوییه بود. قیمت هر اونس طلا برای امسال هم 1165 دلار پیش بینی شد که کمتر از رقم 1193 دلار مورد پیش بینی در سه ماهه سوم بود. این فلز ارزشمند از ابتدای سال 2015 تاکنون به طور متوسط 1177 دلار بوده است اما انتظار می‌رود در سه ماهه پایانی سال به 1125 دلار نزول کند.

                      در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری با یک درصد کاهش، به 15.8885 دلار رسید. هر اونس پلاتین با 0.3 درصد کاهش، به 1011 دلار رسید در حالیکه هر اونس پالادیم با 0.7 درصد کاهش، 691 دلار معامله شد.

                      نظر

                      • خوشبخت
                        عضو فعال
                        • Jul 2012
                        • 5464

                        #39446
                        پاسخ : اخبار

                        صالحی: حسینیان گفت تصویب برجام از الطاف خفیه الهی بود / رفتن به عیادت ایشان آن چیزی بود که به من آموخته‌اند / در خانواده‌ام حتی حق یک پدرسوخته گفتن را هم نداشتیم













                        وی ادامه داد: جا دارد که اینجا خاطره‌‌ای را بیان کنم. خدا بیامرزد پدرم را. یادم هست یکبار در عالم بچگی به یکی گفتم پدرسوخته که پدرم خیلی به ما تغیر کرد و آمد گفت چرا گفتی پدرسوخته؟ ما در خانواده‌ای بزرگ شدیم که حتی حق یک پدرسوخته گفتن را نداشتیم چه برسد به حرف‌ها و رفتارهای دیگر که خیلی از موارد را زیر سؤال می‌برد.
                        پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                        صالحی: حسینیان گفت تصویب برجام از الطاف خفیه الهی بود / رفتن به عیادت ایشان آن چیزی بود که به من آموخته‌اند / در خانواده‌ام حتی حق یک پدرسوخته گفتن را هم نداشتیم
                        رئیس سازمان انرژی اتمی درباره دلیل رفتن به عیادت حسینیان گفت: من برای رضای خدا این‌کار را انجام دادم؛ هیچ تبلیغات و چیز دیگری در کار نیست.

                        به گزارش «انتخاب»، علی‌اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی درباره حاشیه‌هایی که یکشنبه هفته گذشته در مجلس اتفاق افتاد، گفت: مباحث سیاسی در همه جای دنیا، داغ می‌شود. گاهی اختلاف نظرها در امور سیاسی آنقدر شدت می‌گیرد که منجر به فریاد می‌شود که الحمدالله ما هنوز به آن مرحله نرسیده‌ایم؛ ولی در خیلی از کشورهای دیگر حتی خیلی از جلساتشان به کتک‌کاری هم ختم می‌شود.

                        صالحی اظهار کرد: اختلافات و مباحثی که در صحن علنی مجلس به‌وجود می‌آید، طبیعی است. اختلافات سیاسی در مجلس گاهی داغ می‌شود و افراد مختلف بالاخره نظراتشان را با شدت و حدت بیان می‌کنند که بهتر است این کار صورت نگیرد. اگر انسان بتواند خودش را در تمامی موارد کنترل کند دیگر فرشته می‌شود؛ فرشته و انسان تفاوتش در این است که انسان گاهی کنترلش را از دست می‌دهد و نمی‌داند باید چه‌کار کند.

                        وی که با انا گفتگو می کرد، درباره رفتن به عیادت روح‌الله حسینیان در بیمارستان اینگونه پاسخ داد: با توجه به عارضه قلبی که به ایشان وارد شد، ناراحت شدم و برای عیادت به بیمارستان رفتم. اگر خدا قبول کند برای رضای خدا این‌کار را انجام دادم نه برای تبلیغات یا چیز دیگر.

                        رئیس سازمان انرژی اتمی یادآور شد: در بیمارستان، عکاس و خبرنگار حضور داشتند ولی گفتم هیچ عکاس و خبرنگاری حق ندارد بالا بیاید. در اتاقی که آقای حسینیان بستری بود دو نفر حضور داشتند و آقای حسینیان به آن دو نفر گفتند که عکس بگیرند؛ آن عکسی که منتشر شد از طریق تلفن همراهشان بود وگرنه من تمایل به چنین کاری نداشتم.

                        صالحی تأکید کرد: در آن دیداری که با ایشان داشتم، آقای حسینیان چند نکته‌ای را که مربوط به جلسه تصویب برجام بود، بیان کرد؛ از جمله اینکه، بعد از اتمام جلسه خدا را شکر کردم که طرح برجام تصویب شد. گفتند که این از الطاف خفیه الهی بود که این برجام تصویب شد؛ عین عبارت ایشان بود که خدمت شما عرض می‌کنم.

                        رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: رفتن به عیادت آقای حسینیان آن چیزی بود که به من آموخته‌اند. هر چیزی جای خودش را دارد؛ هرچند که ما در برخی امور اختلاف سیاسی با هم داریم و آن را هم بیان می‌کنیم.

                        وی ادامه داد: جا دارد که اینجا خاطره‌‌ای را بیان کنم. خدا بیامرزد پدرم را. یادم هست یکبار در عالم بچگی به یکی گفتم پدرسوخته که پدرم خیلی به ما تغیر کرد و آمد گفت چرا گفتی پدرسوخته؟ ما در خانواده‌ای بزرگ شدیم که حتی حق یک پدرسوخته گفتن را نداشتیم چه برسد به حرف‌ها و رفتارهای دیگر که خیلی از موارد را زیر سؤال می‌برد.

                        صالحی در پاسخ به این سؤال که «اینطور که شما می‌گویید، آقای حسینیان از تصویب طرح برجام در بیمارستان اظهار خرسندی کردند ولی چرا ایشان بعد از مرخصی از بیمارستان در گفت‌‌وگوها، اینگونه ابراز کردند که همچنان روی مواضع‌شان هستند و حتی تهدید علیه شما را دوباره تکرار کردند؟»، گفت: من وظیفه خودم را انجام دادم و اینکه چرا ایشان کماکان روی مواضعشان بودند را نمی‌دانم. باید از خودشان بپرسید، من اطلاعی ندارم.

                        یکشنبه هفته گذشته در جریان بررسی طرح برجام در مجلس شورای اسلامی، روح‌الله حسینیان نماینده تهران در مجلس، در گفت‌وگویی با علی‌اکبر صالحی، او را تهدید به اعدام و دفن در راکتور اراک کرد، اتفاقی که باعث شد صالحی آن تهدید را در نطق خود در مجلس بیان کند.

                        بعد از صحن علنی، خبر رسید که روح‌الله حسینیان به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان بستری شده است. همان شب، علی‌اکبر صالحی به ملاقات حسینیان در بیمارستان رفت.
                        زندگی بدون تحریم سلام....

                        نظر

                        • ahmoeini
                          عضو فعال
                          • Jan 2011
                          • 2562

                          #39447
                          پاسخ : اخبار

                          فهرست تحریم‌هایی که لغو می‌شوند


                          پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
                          همزمان با آغاز اجرای تعهدات جمهوری اسلامی ایران در اجرای برجام، تحریم‌های اتحادیه اروپا و آمریکا نیز لغو و متوقف شد. اما بر اساس دستور جدید آمریکا و اروپا، کدام تحریم‌ها لغو می‌شوند؟

                          فهرست بخشی از تحریم‌هایی را که قرار است در این روز فرمان لغو یا توقف آنها صادر شود، به شرح زیر اعلام کرده است:

                          اتحادیه اروپا

                          تدابیر مالی، بانکی و بیمه

                          نظام ممنوعیت و اخذ مجوز حاکم بر نقل و انتقال مالی به یا از ایران / تحریم‌های مربوط به فعالیت‌های بانکی / تحریم‌های مربوط به بیمه / تحریم‌های مربوط به خدمات پیام‌رسانی مالی / تحریم‌های مربوط به حمایت مالی برای تجارت با ایران / تحریم‌های مربوط به کمک‌های بلاعوض، کمک‌های مالی و وام‌های ترجیحی

                          بخش‌های نفت، گاز و پتروشیمی

                          تحریم‌های مربوط به واردات نفت و گاز از ایران / تحریم‌های مربوط به واردات فرآورده‌های پتروشیمی ایران / بخش‌های کشتیرانی، کشتی‌سازی و حمل و نقل / طلا، سایر فلزات گرانبها، اسکناس و سکه / تحریم‌های مربوط به طلا، فلزات گرانبها و الماس، اسکناس و سکه / تدابیر مرتبط با اشاعه هسته‌ای / تحریم‌های مرتبط با فعالیت‌های هسته‌ای حساس اشاعه‌ای (کالاها و فن‌آوری، سرمایه‌گذاری و آموزش‌های تخصصی)

                          ایالات متحده آمریکا

                          تدابیر بانکی و مالی

                          تحریم‌های اعمالی بر افراد و اشخاص حقوقی، شامل: بانک مرکزی ایران و سایر مؤسسات مالی ایرانی فهرست شده در این الحاقیه؛ شرکت ملی نفت ایران، شرکت بازرگانی نفتیران (نیکو)، شرکت ملی نفتکش ایران، و سایر افراد و اشخاص حقوقی که توسط خزانه‌داری در این الحاقیه به عنوان دولت ایران شناسایی شده‌اند؛ و برخی افراد و اشخاص حقوقی مندرج در فهرست اتباع تحریم‌شده یا فهرست افرادی که اموال آنها مشمول توقیف است / تحریم ریال ایران / تحریم خرید و فروش اسکناس آمریکا به دولت ایران / محدودیت‌های تجارت دوجانبه بر درآمدهای ایران که در خارج از کشور است، شامل محدودیت‌های مربوط به نقل و انتقال درآمدها

                          بخش های نفت، گاز و پتروشیمی

                          تلاش‌ها برای کاهش فروش نفت ایران شامل محدودیت‌ها بر مقدار فروش نفت خام ایران و کشورهایی که می‌توانند نفت خام ایران را بخرند / تحریم سرمایه‌گذاری، شامل مشارکت در سرمایه‌گذاری‌های مشترک، کالاها، خدمات، اطلاعات، فناوری و دانش و کمک فنی برای بخش‌های نفت، گاز و پتروشیمی / تحریم خرید، تحصیل، فروش، حمل و نقل، یا بازاریابی نفت، فرآورده‌های پتروشیمی و گاز طبیعی از ایران / تحریم صادرات، فروش یا عرضه فرآورده‌های نفتی تصفیه‌شده و فرآورده‌های پتروشیمی به ایران / تحریم معامله با بخش انرژی ایران شامل معامله با شرکت ملی نفت ایران، شرکت ملی نفتکش ایران، شرکت بازرگانی نفت ایران (نیکو)، شرکت ملی نفتکش ایران

                          کشتیرانی، کشتی‌سازی و بنادر

                          تحریم معامله با بخش‌های کشتی‌سازی و کشتی‌سازی ایران و عاملان بنادر شامل شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، خطوط کشتیرانی جنوب، و شرکت بازرگانی نفتیران (نیکو)، و عاملان بندرعباس / طلا و سایر فلزات گرانبها / تحریم تجارت طلا و سایر فلزات گرانبها توسط ایران / تحریم خدمات تبعی برای هر دسته از تحریم‌های فوق

                          سایر فهرست‌های تحریمی

                          تحریم‌های اعمالی بر مشارکت‌های مربوط به استخراج معدن، تولید یا حمل و نقل اورانیوم / تحریم‌های اعمالی بر منع شهروندان ایرانی از تحصیل در مقاطع عالی در رشته‌های مرتبط با علوم هسته‌ای، مهندسی هسته‌ای یا بخش انرژی

                          سایر تدابیر مرتبط با تجارت

                          اجازه فروش هواپیمای مسافربری تجاری و قطعات و خدمات مربوطه به ایران از طریق اعطای امتیاز در موارد زیر داده خواهد شد:

                          الف) صادرات، فروش، اجاره یا انتقال هواپیمای مسافربری تجاری انحصارا با کاربری غیرنظامی

                          ب) صادرات، فروش، اجاره یا انتقال قطعات یدکی و قطعات عمده برای هواپیمای مسافربری تجاری به ایران

                          ج) ارائه خدمات تبعی، از جمله ضمانت، نگهداری و خدمات تعمیر و بازبینی‌های ایمنی برای کلیه موارد مذکور، مشروط به اینکه قطعات و خدمات مجوز داده شده انحصاراً برای هوانوردی تجاری مسافری مورد استفاده قرار گیرند

                          تدابیر مالی و بانکی

                          انجام فعالیت‌ها، شامل عملیات مالی و بانکی، با دولت ایران، بانک مرکزی ایران، مؤسسات مالی ایرانی، و سایر اشخاص ایرانی، شامل اعطای وام، نقل و انتقال، حساب بانکی (شامل افتتاح حساب و ایجاد روابط کارگزاری و پرداخت از طریق حساب بین بانکی PTA) در مؤسسات مالی غیرآمریکایی، سرمایه‌گذاری، خدید و فروش اوراق بهادار، ضمانت‌نامه، خرید و فروش ارزهای خارجی (شامل نقل و انتقالات مرتبط با ریال)، صدور اعتبارات اسنادی، و معاملات بازارهای آتی کالا و اختیار، ارائه خدمات پیام‌رسانی تخصصی مالی و تسهیل دسترسی مستقیم یا غیرمستقیم به آنها، خرید یا تحصیل اسکناس بانکی آمریکایی توسط دولت ایران و خرید، پذیره‌نویسی یا ارائه خدمات مربوط به صدور اوراق قرضه دولت ایران

                          بخش‌های انرژی و پتروشیمی

                          اشخاصی که جزئی از بخش انرژِی ایران باشند؛ یا خرید، تحصیل، فروش، حمل و نقل، یا بازاریابی نفت و فرآورده‌های نفتی (شامل فرآورده‌های پالایش شده نفتی)، فرآورده‌های پتروشیمی، یا گاز طبیعی (شامل گاز طبیعی مایع) به یا از ایران؛ ارائه کمک، سرمایه‌گذاری (از جمله از طریق مشارکت)، کالا، خدمات (شامل خدمات مالی)، و فناوری که می‌تواند در رابطه با بخش انرژی ایران یا توسعه منابع نفتی آن یا تولید داخلی فرآورده‌های نفتی پالایش شده و فرآورده‌های پتروشیمی مورد استفاده قرار گیرند؛ یا فعالیت در بخش انرژی ایران شامل شرکت ملی نفت ایران، شرکت بازرگانی نفتیران (نیکو) و شرکت ملی نفتکش ایران

                          بخش های کشتیرانی، کشتی سازی، و عاملیت اداره بنادر

                          اشخاصی که جزئی از بخش کشتیرانی یا کشتی‌سازی ایران باشند؛ یا تملک، اداره، کنترل، یا بیمه کشتی‌های مورد استفاده برای نقل و انتقال نفت خام، فرآورده‌های نفتی (شامل فرآورده‌های نفتی پالایش شده)، فرآورده‌های پتروشیمی، یا گاز طبیعی (شامل گاز طبیعی مایع)، از یا به ایران؛ اداره بنادر در ایران (شامل عاملیت اداره بندرعباس)، همکاری با بخش‌های کشتیرانی و کشتی‌سازی ایران یا عاملیت اداره بنادر ایران، یا ارائه خدمات مالی و سایر کالاها و خدمات مورد استفاده در ارتباط با بخش کشتیرانی و کشتی‌سازی ایران و با عاملیت اداره یک بندر در ایران، مشتمل بر خدمات بندری از قبیل سوخت‌رسانی و بازبینی، طبقه‌بندی، و تامین مالی، و فروش، اجاره و ارائه کشتی به ایران از جمله به خطوط کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، شرکت ملی نفتکش ایران و شرکت خطوط کشتیرانی جنوب یا شرکت‌های تابعه آنها.

                          نظر

                          • negarminavi
                            عضو فعال
                            • May 2013
                            • 35714

                            #39448
                            پاسخ : اخبار

                            عسگراولادی:
                            اقتصاد نزدیک به بحران است، بسته جدید روحانی مطلوب نیست

                            این فعال اقتصادی گفت: دولت برای اینکه تورم را یک رقمی کند به مسئله رکود توجهی نکرد. وقتی کاری انجام نشود، معلوم است که تورمی هم وجود ندارد و این تورم صفر شدن که واقعی نیست، بلکه مردم را در منگنه گذاشتن است

                            به گزارش نسیم به نقل از رادیو، اسداله عسگراولادی، فعال اقتصادی با اشاره به رکود گسترده در اقتصاد گفت: اوضاع اقتصادی تقریبا نزدیک به بحران است، ولی با مذاکراتی که انجام شده است و توافقاتی که صورت بگیرد، به ویژه در بانک و نفت بحران لمس نخواهد شد.

                            وی تاکید کرد: به اعتقاد بنده این بسته اقتصادی، بسته کارساز و مطلوب نیست، زیرا به دلیل تعارفاتی که وجود دارد، اجرای آن ساده نیست.

                            وی تصریح کرد: اوضاع اقتصادی تقریبا نزدیک به بحران است، ولی با مذاکراتی که انجام شده است و توافقاتی که صورت بگیرد، بحران را لمس نخواهیم کرد به ویژه در قسمت بانک و نفت.

                            وی با اشاره به رکود موجود گفت: ما آمدیم تورم را مهار کنیم ولی به رکود توجهی نکردیم و متوجه نبودیم که این رکود می تواند بحران زا باشد. باید به گونه عمل می کردیم که اگر تورم را تحمل می کردیم، بهتر از این بود که وارد یک رکود متداوم شویم.

                            عسگراولادی ادامه داد: دولت برای اینکه تورم را یک رقمی کند به مسئله رکود توجهی نکرد. وقتی کاری انجام نشود، معلوم است که تورمی هم وجود ندارد و این تورم صفر شدن که واقعی نیست، بلکه مردم را در منگنه گذاشتن است.

                            نظر

                            • خوشبخت
                              عضو فعال
                              • Jul 2012
                              • 5464

                              #39449
                              پاسخ : اخبار

                              لاریجانی: متاسفم که برخی از خوشحالی مردم ناراحتند




                              رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که کشور با چشم باز مسیر مذاکرات را انتخاب کرد و اصلا تصمیم لحظه‌ای نبوده است.
                              کد خبر: ۵۴۰۵۷۷
                              تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۳:۱۷ - 19 October 2015
                              رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد که کشور با چشم باز مسیر مذاکرات را انتخاب کرد و اصلا تصمیم لحظه‌ای نبوده است.

                              به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در همایش اقتصاد مقاومتی که به همت اتاق بازرگانی به جهت برگزاری پنجمین جلسه هیات نمایندگان دوره هشتم اتاق بازرگانی برگزار شد به ایراد سخنانی در خصوص موضوع هسته‌ای پرداخت.

                              وی با اشاره به مطالب مطرح شده از سوی اعضای اتاق بازرگانی گفت: بنده نقدها را شنیدم که نشان می‌دهد تفرقه دارید اما انگار دل پُری از اقتصاد دارید. حالا ما را تنها پیدا کردید و همه را سر ما سرریز کردید.

                              لاریجانی با بیان اینکه باید تغییر رویکرد مهمی را در اقتصاد پیگیری کنیم افزود: ابعاد و مولفه‌های تغییر رویکرد مشخص است که باید پایه‌ی کار بر اداره‌ی کشور مبتنی بر عقلانیت باشد. به طوری که باید به بهترین نحو از ظرفیت‌های عقلانی جامعه استفاده کرد و بر اساس آن از متخصصین در حوزه های مختلف بهره گرفت.

                              چرا وقتی اطلاع ندارید اظهار نظر می‌کنید؟
                              رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به سرانجام رسیدن مذاکرات هسته‌ای و آغاز اجرای برجام گفت: مصاف 12 ساله‌ای در حوزه‌ی هسته‌ای داشتیم که نفس گیر بود و مشکلاتی هم داشت. در 3 سال اخیر مذاکرات تنگاتنگ برای حل و فصل موضوع پیگیری شد . حال این سوال است که آیا این اتفاق و پیگیری برای حل و فصل موضوع مذاکرات کار عقلانی و درست و منطبق با منافع ملت بود یا خیر؟در این رابطه اختلاف نظر وجود دارد. برخی فکر می‌کنند که این تصمیم لحظه‌ای بود و می‌گویند چرا سریع تصمیم گرفته شد، باید در پاسخ گفت که ما سه سال است مذاکره می‌کنیم و اصلا تصمیم لحظه‌ای نبوده است.

                              وی افزود: شاید بیشترین وقت مسئولان کشور صرف همین موضوعات شد، به طوری که شورای هسته‌ای به عنوان تصمیم گیر در مسائل بیش از 20 جلسه در این قضیه داشت و تمامی ابعاد را بررسی کرد وهمچنین مذاکره را هدایت می‌کرد. در این شرایط برخی می‌گویند جلسات کم فایده غیر راهبردی بود باید به آنها گفت که چرا وقتی اطلاع ندارید اظهار نظر می‌کنید؟

                              هدف: داشتن تکنولوژی هسته‌ای صلح آمیز و رفع تحریم‌ها
                              لاریجانی توضیح داد برخی اوقات در این جلسات مسیری تعیین می‌شد اما بعد مجبور بودیم که مسیر را به دلیل حفظ نشدن منافع کشور عوض کنیم و در این راه حتی دو ماه طول می‌کشید که مسیر عوض شود.

                              لاریجانی تاکید کرد : مسیر مذاکرات با فراز و فرودهایی هدایت شد؛ البته می‌شد مسیر کم هزینه‌تری را طی کرد، اما به هر حال همه اینها جزیی از واقعیات کشور است. حال باید به این سوال پاسخ داد که ما در این مذاکرات چه هدفی داشتیم؟ هدف اصلی این بود که ما تکنولوژی هسته‌ای صلح آمیز داشته باشیم و تحریم‌ها برداشته شود؛ چرا که تحریم‌ها هزینه‌ی کشور را بالا می‌برد.

                              وی در عین حال گفت: قبول دارم که تمامی مشکلات اقتصادی به تحریم‌ها بر نمی‌گردد و سوء مدیریت و ساختار اقتصادی نیز در این رابطه دخیل است اما به هر حال تحریم‌ها مشکلات را تشدید کرد و پس باید برداشته می‌شد.

                              وی با بیان اینکه ما نمی‌گوییم در برجام ضعف‌هایی وجود ندارد گفت:‌ برداشت ما این است که طبق برجام دانش هسته ای را حتی با محدودیت‌هایی که داریم می‌توان از نظر تحقیق و توسعه نیز به پیشرفت‌هایی رساند،. همچنین قسمت قابل قبولی از تحریم‌ها لغو و قسمتی تعلیق می‌شود که اجمالا کار نیز آغاز شده است.

                              رئیس قوه مقننه ادامه داد: در این بین برخی معتقدند که کارهای انجام شده از سوی طرف مقابل صوری است، در پاسخ باید گفت که ما در این رابطه قانون داریم و اگر آنها به تعهداتشان عمل نکردند ما به کار خودمان ادامه می‌دهیم. ما نمی‌گوییم که به دیگران باید اعتماد کنیم بلکه حرف ما این است که با عقل به صحنه نگاه می‌کنیم و بر این اساس آنها باید تحریم‌ها را بردارند که کارهای مقدماتی‌اش نیز شروع شده است که در غیر این صورت ما کار خودمان را ادامه می‌دهیم.

                              به گزارش ایسنا، رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در همین رابطه نیز چند نظر وجود دارد؛ برخی معتقدند که به دلیل وجود نگرانی از اجرای تعهدات طرف مقابل ما نباید وارد این میدان شده و انجام تعهدات را رد می‌کردیم؛ در پاسخ باید گفت که آیا طرف مقابل نمی‌گفت که تحریم‌های جدید را به ما تحمیل می‌کند؟ آنها برای این کارشان نیز توجیه می‌آوردند. اما نهایت کار اعمال تحریم‌های جدید برای ما بود که چه فایده‌ای برای کشور دارد؟ نظر دیگر آن بود که می‌توان روابطی گذاشت که مذاکرات در جهت خود سیر کند که اگر در این شرایط آنها به تعهداتشان عمل نکردند ما مدعی می‌شدیم. اینها همه نشان می‌دهد که اختلاف بینش‌هایی در قضیه وجود دارد.

                              وی افزود : نگرانی دیگر این بود که این اقدامات جلوی فناوری هسته‌ای را می‌گیرد و تعطیل می‌شود؛ در این رابطه طبیعتا باید این موضوع را از مسئول مربوطه یعنی رئیس سازمان انرژی اتمی به عنوان متخصص و مسئول اجرایی جویا شد. ایشان در جلسات هسته‌ای و سهم مجلس گفتند که برجام محدودیتی برای کار ما از لحاظ دانش به وجود نمی‌آورد طبیعتا بین افرادی که نظر می‌دهند ما باید به نظر فردی که مرجع است تکیه کنیم.

                              تلقی غلط از موضوع به جامعه ندهیم
                              لاریجانی خاطر نشان کرد: برخی دیگر معتقدندکه پذیرش برجام باعث تسلط بیگانگان در کشور می‌شود و این که نظارت آژانس در همه جا زیاد می‌شود؛ در پاسخ باید گفت که کشور ما چند دهه است که عضو آژانس است و نظارت ان‌پی‌تی را پذیرفته‌اند و نظارت مشکل تسلط به وجود نمی‌آورد.

                              رئیس قوه مقننه همچنین توضیح داد: قانون مصوب مجلس ناظر بر این است که در مواردی که ممکن است آنها بخواهند اسرار ما را لو بدهند همکاری‌مان را کاهش دهیم. یا اگر بازرسی بخواهد رفتار نادرستی داشته باشد دولت مربوطه حق دارد آن بازرس را راه ندهد و بخواهد بازرس دیگری بفرستد. پس موضوع قابل علاج است و احتیاج ندارد که ما تلقی غلطی از موضوع به جامعه بدهیم.

                              کشور با چشم باز مسیر مذاکرات را انتخاب کرد و اصلا چیز لحظه‌ای نبود
                              لاریجانی تاکید کرد: کشور با چشم باز مسیر مذاکرات را انتخاب کرد و اصلا چیز لحظه‌ای نبود. بخش‌های بسیار دقیق، فنی و حرفه‌ای انجام شد و در نهایت کشور پذیرفت که در ازای محدودیت در برخی کارها که این محدودیت‌ها در برخی امورات نیز لطمه‌ای به ما نمی‌زند تحریم‌ها برداشته شود موضوعی که باعث ایجاد گشایش در اقتصاد کشور می‌شود و مقداری شرایط تغییر می‌کند.

                              رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه نباید در این مسیر با خوش خیالی قدم برداریم گفت: موانع اجرا پیچیدگی‌های بسیاری دارد؛ بنابراین باید ساز و کار دقیق‌تری برای اجرای برجام در نظر گرفت.

                              وی در عین حال گفت: تاسف می‌خورم که برخی انگار از خوشحالی مردم ناراحت هستند؛ حال این که اتحادیه اروپا قبول کرده که لغو تحریم‌های این اتحادیه انجام شود و دولت آمریکا نیز چنین موضوعی را بیان کرده است؛ حال چرا طور دیگری به مردم اطلاع رسانی می‌کنند و می‌گویند که آنها روی کاغذ قدم برداشته و ما روی زمین کار می‌کنیم. چرا موضوع را طور دیگر جلوه می‌دهیم؟

                              حال نوبت ماست که ما اقداماتمان را انجام دهیم
                              رئیس قوه مقننه توضیح داد: داستان از این قرار است که ابتدا نظریه‌ای بود مبنی بر اینکه آنها یک گام برای برداشتن تحریم‌ها بردارند و ما نیز یک گام برای محدودیت‌ها برداریم، سپس در پروسه یک ساله و بحث های متعدد نتیجه آن شد که باید تحریم‌ها برداشته شود تا ما گام برداریم. این پیشنهاد را ما دادیم که باید یک باره تحریم‌ها لغو شود. بر این اساس آنها باید تحریم‌ها را یک باره لغو کنند و ما قدمهایی برداریم. بعد از آن ما گفتیم که باید ببینیم طرف مقابل تصمیم برای لغو یک باره تحریم‌ها گرفته تا ما گام بعدی را برداریم. این بدان معناست که قطعنامه در شورای امنیت صادر شود و سپس اتحادیه اروپا و آمریکا برای لغو تحریم‌ها تصمیم بگیرند که این اتفاق افتاده است؛ حال نوبت ماست که ما اقداماتمان را انجام دهیم چون اقدامات ما مقداری زمان‌بر است؛ ما باید کارهایمان را انجام دهیم و طرف مقابل نیز دستورالعمل‌هایشان را بنویسند.

                              وی در ادامه گفت: براساس این روند ابتدا آنها گام اول را برداشته‌اند؛ پس این صحبت‌ها که ما روی زمین کار می‌کنیم و آنها روی کاغذ چه معنایی دارد؟ پس باید روشن شود که گام اول از نظر تصمیم گیری برای لغو تحریم طرف مقابل برداشته است و ما باید در عمل اقداماتمان را انجام دهیم؛ بیان این صحبت‌ها و ایجاد اضطراب در جامعه کار درستی نیست. اگر کار درستی انجام شد باید آن را به درستی منعکس کرد.

                              برخی فکر می‌کنند مساله هسته‌ای مربوط به قبیله‌ای است
                              به گزارش ایسنا، رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه اظهار کرد: برخی فکر می‌کنند مساله هسته‌ای مربوط به قبیله‌ای است؛ مساله‌ی هسته‌ای کشورمان مساله‌ی ملی است و باید با نگاه ملی به آن توجه کرد، چون منافع کشور در آن است. قطعا اگر این طور نگاه شود خیلی از دغدغه‌ها حل خواهد شد.

                              نگاهم به آینده کشور با تمامی مشکلات مثبت است
                              لاریجانی با بیان این که نگاهم به آینده کشور با تمامی مشکلات مثبت است گفت: این گام برداشته شده نیز می‌تواند فضایی را برای حل مسائل ایجاد کند؛ آن هم به شرطی که روش‌های قبلی را دنبال نکنیم؛ چون در صورت طی کردن روش‌های قبل شاید حداقل به رشد 5 درصدی اقتصاد و اشتغال زایی برسیم و در نهایت به شرایط دهه 80 بر گردیم که این نوبری برای کشور نیست. ما باید از تحریم‌ها پند و عبرت بگیریم و اقتصادمان را سالم کنیم.

                              باید با طلا نوشت: کشور بدون اقتصاد سالم نمی‌تواند به آرمانهایش دست یابد
                              اقتصاد سالم به معنای بستن دروازه‌های کشور نیست
                              وی با اشاره به یکی از صحبت‌های شهید مطهری مبنی بر این که کشوری بدون اقتصاد سالم نمی‌تواند به آرمانهایش دست پیدا کند افزود:‌ این حرف را باید با طلا نوشت. موتور تحقق آرمان‌ها اقتصاد سالم است. اقتصاد سالم به معنای بستن دروازه‌های کشور نیست. بلکه بدان معناست که باید کشور بنیه‌ای داشته باشد تا بتواند روی پای خودش بایستد. این بدان معناست که مولد و ثروت‌زا بوده تا بتوان زندگی سعادتمند را برای مردم تدارک دید.

                              وی با اشاره به صحبت‌های مطرح شده از سوی برخی از اعضای اتاق بازرگانی در این جلسه گفت: طبق صحبت‌های مطرح شده خیلی از ساختارهای اقتصادی کشورمان دولتی است که این ایراد بزرگی است. در همین رابطه مجلس قانون اصل 44 را مصوب کرد که به درستی اجرا نشد وضعیت به جایی رسید که تنها شرکت‌های دولتی به شرکت‌های شبه دولتی واگذار شد.

                              قانون هدفمند کردن یارانه‌ها بد اجرا شد
                              رئیس قوه مقننه با تاکید بر این که بد اجرا کردن قوانین مصیبتی برای کشور است گفت: اصل قانون هدفمند کردن یارانه‌ها چیز بدی نبود اما بد اجرا شد. ما در کشور مشکلاتی از این نسل داریم که معتقدم باید نظارت‌ها قوی‌تر باشد. در نهایت باید در رویکرد اقتصاد تغییراتی به وجود آید که خمیرمایه آن استفاده از بنیه تخصصی کشور است.

                              هر دولتی نمی‌تواند رویکرد اقتصادی را تغییر دهد
                              به گفته‌ی وی، باید برای ساختار جدید کشور محورهایی همچون تولید و صادرات تعیین کرد و بر این اساس استراتژی اقتصادی کشور برای چند دهه تغییر نکند و همه یک چیز واحد را بپذیرند. هر دولتی نمی‌تواند رویکرد اقتصادی را تغییر دهد که این اتفاق مشکلاتی را برای کشور ایجاد می‌کند.

                              لاریجانی با بیان اینکه دولت‌ها عامل اجرا و نه عامل فلسفه سازی برای حکومت هستند گفت: ساختار حکومت بر اساس سیاست‌های کلی تعیین شده است و دولت وظیفه‌ی اجرای آن را دارد. باید قبول کنیم که از زمان به درستی استفاده شده و برای حل مشکلات اقتصادی سمت و سویی وجود داشته باشد.

                              رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه فهم مشترکی بین قوه مقننه و اتاق بازرگانی در کلیات وجود دارد گفت: صحبت‌های شما در درون قوه مقننه نیز انعکاس دارد و اجمالا می‌دانم که در دولت نیز چنین حرف‌هایی وجود دارد. مهم وجود ساز و کارهایی است که این بخش‌ها به هم مربوط شود و از نظرات استفاده کرد.

                              افرادی در کشور فکر می‌کنند با فریاد می‌شود حکومت کرد
                              به گزارش ایسنا، رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در کشور ما افرادی هستند که فقط فریاد می‌زنند و فکر می‌کنند که با فریاد می‌شود حکومت کرد. اما این در حالی است که باید مشکلات را فهمید و باید برای آن راه حل اندیشید.

                              وی با اشاره به تدوین برنامه ششم خطاب به اعضای اتاق بازرگانی گفت: درخواست من از شما به عنوان افراد متخصص در بخش اقتصاد آن است که پینشهاداتتان را برای گنجاندن در برنامه ششم به کمیسیون‌های مختلف بدهید. ما نیز از شما می‌خواهیم که این موارد را در صحن مجلس مطرح کنیم که ما از این موارد استقبال می‌کنیم.

                              وی با بیان این که برخی از پیشنهادات مطرح شده در خصوص اصلاح در قوه مقننه در آیین نامه آمده است گفت: در اصلاح آیین نامه به این موضوع اشاره شده که در زمان بررسی طرح‌ها و لوایح کمیته‌ای از نخبگان خارج از مجلس تشکیل شود و آنها نظر کارشناسی دقیق‌تری دهند تا در نهایته در مجلس آن طرح و لایحه به صورت یکجا تهیه شود؛ البته رای گیری به صورت یکجا مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته که باید رفع شود.

                              رئیس قوه مقننه با بیان اینکه پیشنهاداتتان را در مورد بودجه مدون کنید گفت: ما قطعا از ظرفیت شما استفاده خواهیم کرد چون ما نیازمند نظر تخصصی‌تان هستیم. در مورد بودجه نیز تاکیدمان بر این است که ساز و کاری برای تولید مولد وجود داشته باشد که فکر می‌کنم دولت نیز پذیرای نظر شما است.

                              لاریجانی در پایان گفت: در بحث اقتصاد مقاومتی قانونی را به تصویب رساندیم تا ستاد مشترک قوا زیر نظر معاون اول رئیس جمهور، نایب رئیس مجلس، معاون اول قوه قضاییه و کمیته‌های تخصصی ایجاد شود. آنجا محملی است که اگر جایی احتیاج به فشار سه قوه داشت از این ظرفیت استفاده کنیم.

                              به گزارش ایسنا، پیش از صحبت‌های رئیس مجلس رئیس اتاق بازرگانی کاشان، رئیس کمیسیبون صادرات اتاق ایران، رئیس کمیسوین صنایع اتاق ایران، رئیس و نایب رئیس اتاق ایران نیز به ایراد سخنانی در ارتباط با مالیات و بیمه، صادرات و واردات، صنعت و معدن و نقد نظام تقنینی کشور از دیدگاه بخش خصوصی پرداختند.
                              زندگی بدون تحریم سلام....

                              نظر

                              • zorba
                                ستاره دار(3)
                                • Aug 2013
                                • 3951

                                #39450
                                پاسخ : اخبار

                                هر دم از این باغ بری می رسد...تازه تر از تازه تری می رسد!
                                فاضلاب انسانی در آب معدنی دماوند!


                                ماجرای توقیف و پلمب خط تولید آب معدنی دماوند وارد مرحله جدیدی شد.
                                پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :بعد از غیر بهداشتی اعلام شدن آب معدنی دماوند از سوی وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، مدیران کارخانه آب معدنی دماوند در یک نشست خبری در جمع خبرنگاران با رد هرگونه آلودگی در آب‌های آشامیدنی این شرکت تمامی موارد مطرح‌شده را یک سوءتفاهم نامیدند.


                                میشل راسکائو مدیرعامل این کارخانه درباره نتایج آزمایش‌های آب‌های آشامیدنی دماوند گفت: دماوند هیچ‌گونه نتیجه رسمی از آزمایش‌های سازمان غذا و دارو دریافت نکرده است و این در حالی است که مدیران شرکت دماوند در اقدامی جداگانه محصولات خود را به آزمایشگاه‌های معتبر داخلی و خارجی سپرده‌اند و از آنها تأییدیه دریافت کرده‌اند.


                                مدیر عامل شرکت دماوند افزود: تذکر شفاهی سازمان غذا و دارو منجر به سوء برداشت برای مدیران شرکت دماوند شد و به این ترتیب شرکت مجبور به توقف خط تولید برای 30 روز شد.


                                پس از بیان این اظهارات از سوی مدیران آب معدنی دماوند، رسول دیناروند معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو با تاکید دوباره بر آلوده‌بودن آب‌های تولیدی این شرکت در آزمایش‌های انجام‌گرفته از سوی این سازمان گفت: در آزمایش‌هایی که در شهریورماه روی آب‌های تولیدی این شرکت انجام شد، مشخص شد که آب‌های این شرکت به میکروب «سودوموناس» آلوده است.


                                وی ادامه داد: وقتی نتیجه آزمایشات وجود چنین میکروبی را در آب‌های تولیدی نشان دهد، این یعنی شرایط تولید مشکل داشته و باید به سرعت اصلاح شود و لذا به همین منظور دستور توقیف این محصول صادر و اعلام شد که هر چه سریع‌تر مسئولان این شرکت نسبت به رفع آلودگی‌های میکروبی اقدام کنند.


                                معاون وزیر بهداشت افزود: با وجود ارائه دستور توقف تولید، این شرکت دستور فوق را به خوبی اجرا نکرد و اقدام به توزیع محصولات خود در بازار کرد که در نهایت دستور پلمب خط تولید صادر شد.


                                دیناروند اظهار کرد: بعد از مدتی مسئولان این شرکت به ما اعلام کردند که مشکلات مرتفع شده و آماده تولید هستیم که دوباره بازرسان ما با حضور در کارخانه اقدام به نمونه‌گیری از آب کردند که متاسفانه این بار وجود میکروب «ایکولای» در چاه منشاء تولید آب این کارخانه از سوی آزمایشگاه تشخیص داده شد.


                                وی ادامه داد: وجود میکروب ایکولای در آب نشان‌دهنده آلوده‌بودن آب به فاضلاب انسانی است و لذا بعد از مشخص‌شدن این نتایج سریعا پروانه تولید آب معدنی دماوند تعلیق و این شرکت ملزم به طی فرایندهای میکروب‌زدایی شد.


                                رئیس سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: هم‌اکنون بعد از پاکسازی خط تولید و اصلاحات دیگر، فقط اجازه تولید آب آشامیدنی و نه آب معدنی به این شرکت داده شده است.


                                دیناروند در پاسخ به این پرسش که آب معدنی چه فرقی با آب آشامیدنی دارد، گفت: در تولید آب معدنی به دلیل داشتن سرچشمه سالم تصفیه‌ای انجام نمی‌شود ولی در آب آشامیدنی باید حتما تصفیه آب و سالم‌سازی انجام شود.


                                وی در پایان تصریح کرد: تمامی مکاتباتی که با مسئولان شرکت آب معدنی دماوند انجام گرفته است و همچنین نتایج آزمایش‌های انجام‌شده در این آب‌ها به طور مستند در آزمایشگاه مرجع وزارت بهداشت موجود است و به زودی در اختیار خبرنگاران قرار خواهد گرفت.


                                منبع: ایسنا


                                زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست

                                نظر

                                در حال کار...
                                X