اخبار

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • خوشبخت
    عضو فعال
    • Jul 2012
    • 5464

پاسخ : اخبار

پایانی بر قهرمان‌بازی زنجانی

نعمت احمدی
    روز نو : از ابتدای تشکیل پرونده بابک زنجانی، با وجود اینکه با ادبیات و فرهنگ مغرورانه او- که در پاسخ اعتراض همسایگان مجموعه ایران‌زمینش گفته بود «خب املاکتون رو می‌خرم»- به‌شدت بیگانه و مخالف بوده و هستم اما معتقدم متهمانی که پول‌هایشان آن‌سوی آب‌هاست، نیازمند چاره‌اندیشی‌هایی متفاوت از متهمان عادی هستند. هدف از رویه قضائی در پرونده‌هایی مشابه پرونده زنجانی، صرفا برخورد با متهمان نیست؛ هدف آن است که اموال به‌تاراج‌رفته به کشور بازگردد. در «یکشنبه سیاه» که محمود احمدی‌نژاد در معیت اطرافیان خبرسازش فاتحانه وارد مجلس اصولگرایان شد و به بهانه دفاع از وزیر رفاه و کار، خود صحنه‌گردان مجلس شد، در فیلمی ناقص که خود دوبلور آن بود حروف اول اسم فردي سرمایه‌دار، «ب- ز»، را آشکار کرد و دیالوگی بین رئیس قوه مجریه و قوه مقننه به یادگار ماند. رئیس دولت دهم در آن روز، صحن علنی مجلس را همانند سرداری شکست‌خورده و لشکرازدست‌داده ترک کرد. پس از آن مردم به واکاوی و رمزگشایی از این سرمایه‌دار پرسرمایه پرداختند؛ کسی که قادر است ١٣٨ شرکت زیرمجموعه سازمان تأمین اجتماعی را «یکجا» از سعید مرتضوی، رئیس پرحاشیه وقت سازمان تأمین اجتماعی بخرد و چک‌های ارزی بالای میلیاردی تحویل دهد و در قبال چک موهوم خود، چک اصلی ضمانتی از تأمین اجتماعی بگیرد و این چک‌ها را بابت بدهی خود در اختیار وزارت نفت قرار دهد. پس از آن عقلای جامعه اقتصادی و حقوقی متوجه شدند که با یک پدیده روبه‌رو هستند. از هوشمندی «ب- ز» همین بس که نخستین صعود خود را از نردبان خوش‌نامی دکتر محسن نوربخش، اقتصاددان جوان‌مرگ جمهوری اسلامی شروع کرد؛ مردی که پرونده پاکی داشت و دوست و دشمن بدون درنظرگرفتن تز تفکر اقتصادی، او را یکی از مدیران سالم نظام می‌دانند. زنجانی مدعی شد دوران سربازی را در بانک مرکزی گذرانده و راننده مخصوص دکتر نوربخش بوده و دکتر آن‌قدر به او اعتماد داشته که بعدازظهرها میلیون‌ها دلار ارز را لابد داخل بقچه می‌گذاشته و به او می‌داده که سر چهارراه استانبول به گفته خودش «چنج» کند! او با یک تیر، چند نشان زد؛ هم دکترنوربخش مرحوم و با حسن سابقه را مسئله‌دار کرد و هم دیگر مسئولان بانک مرکزی را. در آن سال‌ها که پول ملی ما ارزش داشت، ایشان میلیون‌ها تومان از این «چنج»کردن‌ها سود برد. حتی بيشتر از حقوق و مزایای رئیس بانک مرکزی و معاونان و مدیرانش بیشتر پول پارو کرده است. حالا در دوازدهمین جلسه دادگاه وی مشخص شد سابقه‌ای از سربازی زنجانی در بانک مرکزی وجود ندارد. هر آدم ساده‌ای هم می‌داند که تردد مسئولان دارای ضوابطی است و تابه‌حال نشنیده‌ام که مسئولان، راننده سرباز و بدون وابستگی به پلیس مخصوص حفاظت شخصیت‌ها داشته باشند؛ راننده‌ای که بعدازظهرها بقچه‌به‌دست، ارزهای بانک رئیس خود را می‌فروخته ظاهرا از این رابطه می‌خواسته چنین القا کند که بله، سهمی هم رئیس می‌برده؛ آن‌هم نوربخش. گل سرسبد اموال «ب - ز» ملک ایران‌زمین واقع در شهرک غرب است. به پرسش و پاسخ آقای صلواتی، قاضی شعبه رسیدگی‌کننده به اتهامات بابک زنجانی و پرسش‌های او توجه کنید. قاضی صلواتی سؤال کرد: ملک ایران‌زمین را از چه کسی خریده‌اید و پولش را از کجا تأمین کرده‌اید؟ زنجانی مدعی شد: در سال‌های بین ٨٧ و ٨٩ این ملک را از شرکت ایرانیان اطلس خریدم و ٢٨٠ میلیارد تومان اصل زمین را خریدم. قاضی صلواتی پرسید: پول را از کجا آوردید؟ زنجانی پاسخ داد: یادم نیست، فقط می‌د‌انم که پول خودم بود که واریز کردم. قاضی پرسید: از منابع بانک ملت بوده است؟ به این پاسخ جالب زنجانی توجه کنید؛ «حتما معامله‌ای وجود داشته است که آنها پول را به من داده‌‌اند ولی می‌دانم که پول خودم بوده، آن زمین را به مبلغ ٢٨٠ میلیارد تومان خریداری کردم، من آن زمین را شرایطی خریدم و چک‌هایی را برای خریدش دادم، زیرا آنها گفتند که ما زمین را اگر نقد بفروشیم مشکل پیدا می‌کنیم و من سه چک به آنها دادم که هر دو مبلغ چک را در سال‌های ٩٠ و ٩١ پاس کردم و آخرین چک هم که مربوط به سال ٩٢ بود موعدش نرسیده بود». زنجانی حداقل برای ثبت در تاریخ هم پرده از واقعیت تلخ بانکداری ایران برداشت. سری به هر خیابان و کوچه و میدان می‌زنیم کاخی به نام بانک سربرآورده است. اینها بانک نیستند بلکه بنگاه‌های اقتصادی لذا که گاهي در خدمت امثال زنجانی هستند. سال ٨٧ ملکی به قیمت ٢٨٠ میلیارد تومان روی کاغذ فروخته می‌شود؛ ثمن در سه قسط آن‌هم برای پنج سال بعد یعنی سال ٩٢ تعیین می‌شود آن هم بدون افزایش قیمت. کجا هستند مسئولان نظارتی در شوراهای مختلف؟ زنجانی با پشت‌گرمی، به زمین‌وزمان ناسزا می‌گوید. دوست و دشمن بر این عقیده و باورهستند که پاک‌ترین وزیر بین وزرای جمهوری اسلامی، مهندس زنگنه است. زندگی او صاف و ساده و شفاف است. قسم‌خورده‌ترین دشمنانش چه در عرصه مطبوعات و رسانه‌ها و چه در جناح‌های مختلف، ایراد مدیریتی‌ای که به او می‌گیرند این است که مثلا فلان قرارداد در زمان او نوشته شد و بهمان تخلف به زیرمجموعه او رسید؛ اما کسی نمی‌پرسد مدیر نفتی‌ای که توانسته بدون توسل و تمسک به پدیده‌های نوظهور و مرموزی مانند بابک زنجانی بازارهای ازدست‌رفته نفت را دوباره به دست آورد و به تولید نفت هم بیفزاید بدون اینکه به فلان صندوق بازنشستگی یا فلان تعاونی، کشتی‌کشتی نفت هدیه کند و باقی قضایا، چرا باید از سوی یک متهم مسئله‌دار متهم شود؟ او یک بار از ٢٢ میلیارد یورو سرمایه نقدی می‌گوید و در جلسه بعد، آن را نصف می‌کند. او افکار عمومی را هم به سخره گرفت؛ جایی که گفت نمی‌خواهد بیژن زنگنه سوار ماشینش شود! حکایتی است این نوکیسگی. پرونده بابک زنجانی به نقطه‌ای رسیده که باید هر روز درباره آنچه به هم می‌بافد مطلب نوشت؛ این تازه اول کار است.
    زندگی بدون تحریم سلام....

نظر

• negarminavi
      عضو فعال
      • May 2013
      • 35715

طرح کارت اعتباری خرید کالا به تعویق افتاد

در حالیکه گفته می‌شد ثبت‌نام برای طرح کارت اعتباری خرید کالا با سقف 10 میلیون تومان از هفته جاری آغاز خواهد شد، حال گفته می شود که اجرای این طرح به تعویق افتاده و حتی امکان در مدل آن تغییر وجود دارد.

محمدرضا دیانی - رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی - در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره زمان اجرای طرح خرید کالا با کارت اعتباری اظهار کرد: اجرای این طرح عقب افتاده و هنوز در بانک مرکزی مانده است.

وی درباره علت این موضوع و اینکه مشکل کار کجاست؟ ادامه داد: به ما هم نمی‌گویند؛ تنها چیزی که می‌گویند این است "فعلا با بانک‌ها در حال بررسی طرح هستیم".

رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی افزود: ممکن است بخواهند مدل طرح را تغییر دهند یا کاری کنند که دیگر این طرح مثل قبل مفید نباشد.

دیانی در پاسخ به اینکه چه زمانی این طرح اجرا خواهد شد؟ گفت: هنوز مشخص نیست. باید ببینیم که بانک مرکزی چه زمانی در این باره تصمیم می گیرد.

به گزارش ایسنا، پیش از این حبیب الله انصاری - دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی - از بانک مرکزی نقل کرده بود که "این طرح و ثبت نام آن از این هفته (ابتدای آذر) آغاز می شود" که بر اساس آخرین اظهارات از بخش خصوصی مرتبط با این امر، به نظر می‌رسد که اجرای طرح به تعویق افتاده است.

از سوی دیگر یکی از ابهامات موجود در این طرح، عدم اعلام اعتبار در نظر گرفته شده از سوی بانک مرکزی برای طرح است و بیم آن می‌رود که این تسهیلات نیز همچون تسهیلات خودرو هنوز شروع نشده، تمام شود و تنها عده اندکی بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.

نظر

• asir
        ستاره دار(4)
        • Jan 2013
        • 416

در اصل توسط Hessam پست شده است View Post
        احمدی‌نژاد(خادم ملت) به غیر از بوتاکس‌، عمل‌های دیگری هم داشت
        سیاست > احزاب و شخصیت‌ها - تماشاگران نوشت: رئیس جمهور سابق کشورمان غیر از بوتاکس اعمال دیگر زیبایی هم روی صورتش انجام داده بود.

هفته نامه تماشاگران این سخن را به نقل از یکی از اعضای تیم پزشکی محمود احمدی‌نژاد آورده و سپس سابقه‌ای از خبرهایی که درباره عمل‌های زیبایی احمدی‌نژاد نقل شده، آورده و نوشته است: در برنامه «دید در شب» که رضا رشیدپور مجری آن است، بحث بوتاکس رئیس دولت‌های نهم و دهم مطرح شد. مهمان این برنامه شیلا خداداد بود و در بخشی از این گفت‌و‌گو فرزین سرکارات، متخصص جراحی فک و دهان و همسر خداداد، روی خط تلفنی برنامه حاضر شد. رشیدپور از او پرسید کدام‌یک از هنرمندان و بازیگران پیش او عمل جراحی انجام داده‌اند. جواب سرکارات این بود: «طبق تعهدات اخلاقی پزشکی نمی‌توانم آمار دقیقی بگویم چهره‌های مختلفی از قبیل هنرمندان و خوانندگان برای بوتاکس و تزریق ژل و کارهای زیبایی دیگر پیش من می‌آمدند. حتی یک شخصیت سیاسی نیز برای بوتاکس پیش من آمد.» برداشت سایت‌های خبری از صحبت‌های سرکارات این بود که او روی صورت احمدی‌نژاد بوتاکس انجام داده است. با این حال سرکارات در گفت‌وگو با روزنامه «سپید» این موضوع را تکذیب کرد: «بهتر است اصلاً وارد این موضوع نشویم. این گمانه‌زنی‌هایی است که بعضی از سایت‌ها انجام داده‌اند و من آن را تکذیب می‌کنم.»
        در اواخر سال 1392 که ماجرای بوتاکس احمدی‌نژاد شایع شده بود، مهدی خورشیدی، داماد او که پزشک هم هست، این ماجرا را تکذیب کرده و گفته بود: «تا جایی که من می‌دانم در سفرهای استانی و زیر آفتاب پوست ایشان خیلی اذیت شده بود که یک‌سری کرم‌هایی برای ایشان تجویز شد و خیلی بهتر شدند.» اما ابوالحسن فقیه، یکی از نزدیکان به احمدی‌نژاد که در دوره اول دولت او، رئیس سازمان بهزیستی بود و در دوره دوم، رئیس سازمان هلال‌احمر، در گفت‌وگو با «تماشاگران‌امروز» تأیید کرده بود که در روزهای ابتدایی دولت دوم احمدی‌نژاد، او تغییراتی را در صورتش داده بود: «نمی‌دانم چه کسی به او پیشنهاد داد، ولی او در صورتش تغییراتی داد. من از جزئیات کاری که کرد، خبر ندارم.» در آن زمان شایعه شده بود که این‌ فرد پیشنهاددهنده رحیم مشایی بوده که همزمان با احمدی‌نژاد با هم تزریق بوتاکس را انجام داده‌اند. تماشاگران امروز از چند پزشک متخصص جراحی زیبایی درباره تغییرات چهره احمدی نژاد سوال کرد.نظر قطعی آنها این بود که او بوتاکس کرده است
        بعد از حدود سه سال بحث در مورد احمدی نژاد تمامی ندارد فقط مانده بود در مورد بوتاکس او بررسی انجام پذیرد نگرانم مدتی دیگر اگر سوژه ای در موردش یافت نشود در رابطه باچگونگی ختنه کردنش در سازمان نظام پرشکی کشور تحقیق وبررسی دقیق صورت پذیردکه ایا براستی او را (دکتر محمود احمدی نژاد )در چه زمان وکدام بیمارستان وتوسط کدام پزشک متبحر ختنه کرده اند که این خود میتواند عامل مهمی در رابطه با کاندیداتوری دوره بعد ایشان باشد
        حسنت به اتفاق ملاحت جهان گرفت. اري به اتفاق جهان ميتوان گرفت

نظر

• negarminavi
          عضو فعال
          • May 2013
          • 35715

غنی‌‌نژاد:
          کارت ۱۰ میلیونی خرید کالا تورم‌زاست

این اقتصاددان افزود: بسته خروج از رکود دولت افق کوتاه‌مدت دارد و باید در نظر داشت که این برنامه تورم‌زا است / در این بسته خروج از رکود باید به بخش مسکن هم توجه نشان داده می‌شد/ بهترین وامی که دولت می‌‌توانست بدهد وام مسکن بود

به گزارش «نسیم» دنیای اقتصاد نوشت:

اعطای کارت اعتباری 10 میلیون تومانی برای خرید کالاها به مردم، سبب تحریک تقاضا و باعث افزایش تولید خواهد شد. البته باید تاکید شود که این تحریک تقاضا تنها برای آن دسته از تولیدکنندگانی مفید فایده است که در دوره رکود همچنان سرپا مانده اند و نقشی در رونق گرفتن صنایعی که به مشکلات ساختاری بر خورده‌اند و مجبور به تعطیل کردن کارخانه‌های خود شده‌اند، نخواهد داشت و این بسته خروج از رکود دردی از آنها را درمان نمی‌کند. هر چند باید توجه داشت حتی برای تولیدکنندگان سرپا مانده در دوران رکود، این برنامه تنها مسکن موقت است و تنها مشوقی برای خرید انبار شده این تولیدکنندگان است.

درمان موقت یا دائمی؟

اگر به دنبال درمان موقت نباشیم و بخواهیم به طور ساختاری معضل اقتصاد ایران را حل کنیم باید ریشه‌یابی کنیم که مشکل در کدام بخش از اقتصاد ما است؟ پاسخ این سوال ساده است، عمده مشکل اقتصاد ما قسمت عرضه هست. تولید کنندگان و صنایع کوچک و متوسط در حال حاضر با مشکل تامین مالی رو به‌رو هستند و با قوانین دست‌وپاگیر و همین‌طور قیمت‌گذاری‌های دولتی زمین‌گیر شده‌اند و از تولید باز مانده‌اند. حال راه‌حل چیست؟ چه راهکارهایی برای تامین مالی این بنگاه‌های کوچک و متوسط وجود دارد؟ برای پاسخ به این سوال باید به تجارب سایر کشورها رجوع کرد. این تجربه را سالیان پیش کشورها از سرگذرانده‌اند و تنها و بهترین راه ایجاد بازار بدهی است. با ایجاد بازار بدهی، دولت می‌تواند تامین مالی بنگاه‌ها را بدون آثار تورم زای آن دنبال کند. هرچند دولت اقداماتی از جمله انتشار 1000 میلیارد تومان اوراق خزانه اسلامی انجام داده است، اما این مبلغ در برابر بدهی دولت مبلغ ناچیزی است. همچنین بازار واقعی نیز هنوز برای آن ایجاد نشده است.

حمایت از صنایع کوچک و متوسط از طریق بازار بدهی

اکنون یک بحث اقتصاد سیاسی مطرح می‌شود و مشکل تامین مالی در اقتصاد کشور ما یک راه‌حل بیشتر ندارد آن هم ایجاد بازار بدهی است یعنی اگر دولت قصد داشته باشد به روشی تامین مالی کند که آثار تورمی به دنبال نداشته باشد، باید از طریق ایجاد اوراق قرضه باشد. تامین مالی از طریق استقراض از بانک مرکزی و سیستم بانکی آثار تورمی دارد. اما این راه‌حل به کار گرفته نمی‌شود به دلیل آنکه، اگر اوراق قرضه دولتی منتشر شود (چه اسناد خزانه کوتاه‌مدت چه اسناد بدهی بلندمدت) در بازار، نرخ بهره‌ای 26یا 27 درصد خواهد داشت. به دنبال آن امکان دارد اکثر سهامداران بورس، سرمایه های خود را از این بازار به بازار اوراق بدهی منتقل کنند که اثار زیانباری برای بازار سهام خواهد داشت. این رفتارهای سیاست‌گذاران اقتصادی که تنها سرمنشا سیاسی دارد باعث خواهد شد که تورم ساختاری، باقی بماند.

در خوش‌بینانه‌ترین حالت، میانگین تورم 15 درصد خواهد شد. دولت در حال حاضر، تمایلی به پرداخت هزینه برای کاهش تورم ساختاری ندارد. اقتصاددانان بهتر از هر کسی می‌دانند که هر تصمیمی هزینه در پی خواهد داشت. به طور مثال زمانی که رونالد ریگان در دهه 1980 به قدرت رسید، تورم در آمریکا 17 درصد بود. رئیس بانک مرکزی وقت، رئیس‌جمهوری را توجیه کرد که اقتصاد کشور گرفتار رکود تورمی شده است. راه‌حل خروج از این بحران کاهش تورم و افزایش نرخ بهره است. به دنبال اتخاذ این سیاست، اقتصاد دچار رکود می‌شود و حتی ممکن است کشور 2 سال هزینه این سیاست را بدهد اما تنها راه‌حل موجود این است. این هزینه باید پرداخت شود تا شرایط برای سرمایه‌گذاری امن شود و اقتصاد در مسیر رشد قرار گیرد. وی به ریگان توضیح داد که با وجود تورم 17 درصدی نمی‌توان انتظار داشت که سرمایه‌گذاری انجام شود. ریگان با این سیاست موافقت و از آن حمایت کرد. البته هزینه این سیاست که ایجاد رکود و بیکاری بود، پرداخت شد. مساله تورم را یک بار برای همیشه حل کرد. در آن زمان آمریکا نرخ بهره را تا 20 درصد افزایش داد و به دنبال آن دلار به شدت تقویت شد، به این خاطر که مردم به دنبال تبدیل سرمایه خود به دلار بودند تا از نرخ بهره 20 د رصد آمریکا استفاده کنند. از سویی دیگر، صادرات آمریکا به شدت تضعیف و واردات زیاد شد. آمریکا هزینه این سیاست را پرداخت کرد تا اقتصاد در مسیر رشد قرار گرفت.

این سیاست برای ایران نیز باید پیاده شود. پیشنهاد بنده این است که باید ساختاری به این معضل نگریست. آیا راه‌حل، تنها فروش موقتی کالاها است؟ این برنامه افق کوتاه‌مدت دارد و باید در نظر داشت که این برنامه تورم‌زا است. راه‌حل برای خروج اقتصاد از رکود کنونی، راه‌حلی بلندمدت و ساختاری است و باید فشار را از دوش بانک‌ها برداشت. بهترین راه‌حل، ‌اختصاص وام مسکن بدون تعیین سقفی برای آن است. مطمئن‌ترین وامی که بانک‌ها می‌توانند اعطا کنند، وام مسکن است به این دلیل که بانک، مسکن را به‌عنوان وثیقه نزد خود نگه می‌دارد. اما متاسفانه از زمان دولت نهم و دهم این مسیر مسدود شده است و تنها بانک مسکن می‌تواند وام پرداخت کند. در این بسته خروج از رکود باید به بخش مسکن هم توجه نشان داده می‌شد.

نظر

• Hessam
            عضو فعال
            • Aug 2012
            • 1240

در اصل توسط asir پست شده است View Post
            بعد از حدود سه سال بحث در مورد احمدی نژاد تمامی ندارد فقط مانده بود در مورد بوتاکس او بررسی انجام پذیرد نگرانم مدتی دیگر اگر سوژه ای در موردش یافت نشود در رابطه باچگونگی ختنه کردنش در سازمان نظام پرشکی کشور تحقیق وبررسی دقیق صورت پذیردکه ایا براستی او را (دکتر محمود احمدی نژاد )در چه زمان وکدام بیمارستان وتوسط کدام پزشک متبحر ختنه کرده اند که این خود میتواند عامل مهمی در رابطه با کاندیداتوری دوره بعد ایشان باشد
            دکتر احمدی نژاد خوب اومدی یه خادم ملتم میزاشتی کنارش قشنگتر بود بیشتر با خبر هماهنگ میشد.در مورد علایق شخصیتون هم تو یه فروم عمومی صحبت نکنید بهتره

روایتی دردناک از فقر و فحشای زنان در خیابان ها/این زن لبخند نمی زند!
            پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
            تهران شهر پرهیاهو و پر زرق و برقی که چشم ها را خیره می کند، شب های خیره کننده ای ندارد.سرما و فصل سرد هم که می رسد، صدای پای فقر بیشتر گوش شهر را کر می کند.سکوت شبهای سرد تهران را گاهی صدای بوق های پی در پی یک ماشین مدل بالا می شکند،اما نیمه شب است و چه نیازی به بوق زدن؟خوب که بنگری در گوشه ای از خیابان سایه ای نحیف از یک زن را می بینی ،زنی که برای قیمت فروش تنش در نیمه شب چانه می زند.زنی که به ظاهر لبخند به لب دارد و گاهی بلند می خندد اما مشخص نیست پشت آن چهره رنگ آمیزی شده هم لبخندی هست یا خیر؟کسی چه می داند شاید این لبخندها واقعیست ،شاید هم از سر دردمندی و استیصال است . اما چشمان بی تفاوت و عاری از شور زندگی که گاهی نمناک می شوند را چطور می توان توجیه کرد؟

اپیزد اول:

دخترک در سرما می لرزد.تن پوش نازکی به تن دارد.شاید برای نمایش بهتر اندامش.شاید هم به یک دلیل روشن: فقر! سعی می کند لبخند بزند و جلوی لرزش دستانش را بگیرد اما سرخی چشمانش را نمی تواند حتی در تاریکی شب پنهان کند.نزدیک نیمه شب، زیر پل سید خندان شاید جای خوبی برای یک دختر جوان خانواده دار نباشد اما برای دخترکی که به دنبال جای خواب می گردد و کسب درآمد، زیاد هم بد نیست.

یک سانتافه می ایستد.با الفاظ زشت که حتی از دور هم شنیده می شود با دخترک چانه می زد.دخترک فحشی نثارش می کند و از خودرو فاصله می گیرد.این ماجرا با چند خودروی مدل بالا و مدل پایین دیگر تکرار می شود تا بالاخره ماکسیما پیروز می شود و دخترک را با خود می برد.

اپیزد دوم:

از مصرف مواد خمار و بی حال است.سیگار به دست کنار خیابان ایستاده و حتی از تصادف هم ترسی ندارد چرا که صدای بوق ماشین ها هم وادارش نمی کند از جایش تکان بخورد.206 ای در حال سبقت گرفتن و ویراژ دادن است.خطر برخورد آنقدر زیاد است که یک لحظه دلم برای زن می سوزد و با شدت دستش را می کشم.روی جدول کنار خیابان پهن زمین می شود.بلندش می کنم دستم را کنار می زند و می گوید: از جانم چه می خواهی؟ می گویم: داشتی تصادف می کردی! می گوید: خوب که چه؟ نهایت می مردم ! یا نهایتا یک ماه در بیمارستان بستری می شدم و شبها جای خواب داشتم! و بعد می خندد.بی محابا می خندد و سیگاری آتش می کند و من اندوهناک ترکش می کنم.

اپیزد سوم:

پسرش را در آغوش گرفته و گوشه خیابان با حسرت به کودکی شاد می نگرد که دست در دست پدر مشغول بستی خوردن است.نگاهش آنقدر حسرت بار است که دردش را حس می کنم و از بقالی کنار خیابان برای فرزندش بستنی می خرم.بستنی را می گیرد، زیر لب ممنونی می گوید. کنارش روی جدول می نشینم. نگاهم می کند انگار می خواهد بداند از جنس دردهایش هستم یا نه.زن بودنم و غم چشمانم را که می بیند درد و دل را آغار می کند.می گوید: حسرت نگاهم برای بستنی نبود.برای بی پدری فرزندم بود.می گوید: پسرم شناسنامه ندارد.عقد موقت پدرش بودم بدون هیچ سند و مدرکی.از روستایمان در ساوه من را به تهران آورد در یک اتاق 6 متری!گلایه ای نداشتم تا این که محمدم را باردار شدم.خبر را که شنید رفت و دیگر برنگشت.آواره خیابان ها شدم.در خرابه های اطراف تهران می خوابم.فال می فروشم.هر بلایی که بگویی سرم آمده است."خدا از سرت نگذره مرد..."

فحشا در ایران نیز مانند همه کشورهای جهان رواج دارد .عوامل روی آوردن زنان به فحشا را اما می توان فقر ،اعتیاد ،ازدواج اجباری،بیکاری،زیاده خواهی و تنوع طلبی مردان،وجود فضای یاس و ناامیدی بین جوانان و عدم وجود امکانات برای ازدواج و تشکیل خانواده ، ازدواج مجدد مردان و طلاق برشمرد.

اما در شرایطی که مسولان و جامعه شناسان کشور نگران روابط پنهانی دختران و پسران جوان هستند و مشغول بررسی تخلفات اردوهای مختلط دانشجویی که این روزها بحثش در مجلس داغ شده است، هستند دختران و زنانی که از سر ناچاری و بی پناهی آوره خیابان ها می شوند و صدای فریادشان به گوش کسی نمی رسد.

از سوی دیگر، گزارش هایی نیز از آمار کاهش سن برقراری رابطه جنسی ،حتی میان دانش آموزان کم سن دبیرستانی انتشار یافته که بسیار نگران کننده است.

آخرین آمار های موجود از بهزیستی نشان می دهد که سن فحشا در ایران ۱۶ سالگی است، اما هنوز برای این مسئله نه تعریف درستی ارائه شده است و نه راه حل اجتماعی شایسته ای که از گسترش آن جلوگیری کند و همواره این مساله به عنوان یک تابوی اجتماعی پنهان شده است و آمارهای درستی از آن در دسترس نیست.

در آخرین اظهار نظر از زبان مدیر کل دفتر امور آسیب دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی در سال ۸۶ با تاکید بر اینکه سن فحشا در ایران پایین است سن دختران فراری ۹ سال و بحرانی اعلام شده است.

بنا به نقل از این مقام مسئول :" بر اساس آمار به دست آمده از دختران فراری در شهر تهران، میانگین سن دختران فراری ۹تا ۱۷سال است."

از سوی دیگر، دکتر قرایی رییس انجمن جامعه شناسی ایران اواسط سال ۹۰ اعلام کرد که در حال حاضر سن روسپی گری در ایران حدود ۸-۱۰ سال کاهش یافته و از سن ۲۰ تا ۳۰ سال به ۱۲ تا ۱۸ سال رسیده است.

وی البته این کاهش سن را مربوط به افزایش بعضی آسیب های اجنماعی نظیر افزایش طلاق ،تنوع طلبی مرد ها ،عدم امکان ازدواج ،اعتیاد ،بیکاری و …. دانست .

به این ترتیب است که مسائل مربوط به فقر و فحشای زنان به صورت تابودرآمده است.تابویی که باعث شده آمار و ارقامی در این خصوص در دسترس نباشد.در هر حال اما نکته اینجاست که تابوها پرچين‌های نامرئی و ناشناخته‌ای هستند كه مسائل اجتماعی را مرزگذاری كرده‌اند و به بسياری از آنها اجازه مطرح شدن نمی‌دهند و به بعضی ديگر تا حدودی اجازه مطرح شدن می دهند، اما تجربه ثابت كرده است تا زماني كه افكار عمومی نتواند به وضوح درباره مسائل اجتماعی حرف بزند و آمار درستی برای کارشناسان وجود نداشته باشد، نمی‌توان انتظار داشت كه آن مساله به يك دغدغه جمعی تبديل شده و برای آن راه حلی ارائه شود.

با نبود آسیب شناسی های درست نیز بی تردید مشکل همچنان به قوت خود باقی خواهد بود و از زنان قربانی خواهد گرفت.

منبع:شفاف

آخرین ویرایش توسط Hessam؛ 2015/11/24, 12:05.

نظر

• Hessam
              عضو فعال
              • Aug 2012
              • 1240

پورمختار: احمدی‌نژاد احضار یا غیابی محاکمه شود

رئیس «کمیسیون اصل 90 قانون اساسی» گفت: پرونده‌های شکایت از احمدی‌نژاد مربوط به سه تخلف و جرم است.

وی افزود: «براساس، قانون الزامی ندارد که دادگاه بــــا حضور احمدی‌نژاد برگزار شود، از این رو این جلسات را می‌توان بدون حضور متهم برگزار کرد.»

محمدعلی پورمختار ادامه داد: «این کمیسیون، گزارشی را به قوه قضائیه ارسال کرد و دادگاهی برای بررسی تخلفات احمدی‌نژاد برگزار شد، اما متأسفانه وی در این جلسات شرکت نکرد.» وی افزود: «قوه قضائیه باید در جهت تعیین تکلیف پرونده‌های احمدی‌نژاد به صورت غیابی یا احضار وی به دادگاه اقدام کند.»

نظر

• mey
                عضو فعال
                • Oct 2014
                • 4440

در اصل توسط asir پست شده است View Post
                پ
                بعد صدها سال از سقط شدن چنگیز.....هنوز ملت مورد عنایت قرارش میدن.....بعد شما توقع داری از کسی که به مراتب بلای بیشتری سر این ملت اورده بعده فقط 3 سال...فراموشش کنن......نوه و نتیجه هاتون هم مورد عنایت قرارش میدن......باید یک کتاب با این تیتر.......چنگیز و مموت....دویار از 2 عصر متفاوت.....چاپ شه......حالا من پولشو ندارم...ولی نوه نتیجه هام این کتاب را چاپ میکنند.....این خط ________ این نشون&&&

پست ها اینجانب صرفا نظر شخصیست..نه مبنا برای خرید قرار بدهید..نه فروش..بنده هم حق دارم..نظرم..را هر جند غلط باشه..بگم...درست بود..ارزانی وجود...غلط بود به بزرگی خودتان ببخشید..

نظر

• Hessam
                  عضو فعال
                  • Aug 2012
                  • 1240

نجفی: دیوان محاسبات به دولت دهم درمورد بورسیه ها هشدار داده بود

سرپرست سابق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: دیوان محاسبات اواخر دولت دهم از وزیر وقت علوم درباره بورسیه های غیرقانونی توضیح خواسته بود که وی از پاسخ امتناع کرده بود.

محمد علی نجفی روز دوشنبه در همایش بورسیه های علمی در دولت مهرورزی افزود: دیوان محاسبات در آذر 93 طی نامه ای محرمانه به وزیر علوم دولت تدبیر و امید اعلام می کند که پرداخت هر گونه وجهی به بورسیه های مورد نظر تخلف محسوب می شود و افرادی هم که در دولت قبل این کار را انجام داده بودند از قانون تخلف کرده بودند.

نجفی ادامه داد: تمام تلاش ما این بود که پرونده بورسیه های غیرمجاز بر اساس معیارهای علمی و قانونی و به صورت غیرسیاسی بررسی شود ولی عده ای عامدانه این پرونده را سیاسی خواندند.
                  وی اضافه کرد: وقتی من سرپرست وزارتخانه شدم با بررسی بیشتر متوجه عمق ماجرا شده و بیانیه ای را در سایت وزارتخانه در این باره منتشر کردم که آقای لاریجانی رئیس مجلس در صحن علنی از اقدام ما تقدیر کرد.

مشاور رئیس جمهوری با اشاره به اینکه به خاطر حفظ آبروی افراد، هیچ لیستی از بورسیه های غیرمجاز منتشر نکردیم افزود: در موارد متعددی از این بورسیه ها برخلاف مصوبه سال 64 مجلس که اعطای بورس را صرفا از طریق آزمون مجاز دانسته رفتار شده و بدون برگزاری آزمون بورسیه داده شده بود.

مشاور رئیس جمهور با اشاره به اینکه به خاطر حفظ آبروی افراد هیچ لیستی از بورسیه های غیرمجاز منتشر نکردیم افزود: در موارد متعددی از این بورسیه ها برخلاف مصوبه سال 64 مجلس که اعطای بورس را صرفا از طریق آزمون مجاز دانسته رفتار شده و بدون برگزاری آزمون بورسیه داده شده بود.

عضو شورای عالی میراث فرهنگی افزود: این موارد از سال 85 و در زمان وزارت آقای زاهدی شروع شد و طی آن بندی به دستورالعمل بورسیه ها اضافه شد که طی آن افرادی که دارای رتبه های اول مقاطع کارشناسی و ارشد و المپیادهای علمی هستند نیز از طریق فراخوان بورس شوند که این مساله هر چند از نظر منطق علمی تا حدی قابل توجیه بود ولی باز هم خلاف مصوبه مجلس بود.

نجفی با بیان اینکه چند سال بعد هم توسط وزارت علوم دولت نهم بندی اضافه شد مبنی بر اینکه دانشجویانی که دارای صلاحیت باشند و معدل کارشناسی شان از 14 و کارشناسی ارشدشان از 16 پایین تر نباشد می توانند بورس شوند افزود: در حالی که در همان زمان میانگین معدل دانشجویان لیسانس 16 و نیم و کارشناس ارشد 17 بود یعنی معدل این افراد از میانگین معدل دانشجویان کمتر بود.

نجفی افزود: طبق قانون بورسیه های مصوب مجلس، دانشجویان متقاضی بورس باید اولا سوابق علمی خوبی داشته و در آزمون بورسیه قبول شوند. در ثانی حد نصاب زبان در کشور مقصد را به دست بیاورند. ثالثا در یکی از دانشگاههای مورد تائید وزات علوم پذیرش بگیرند و در موارد استثنا اگر رشته مورد نظر در کشور وجود داشته باشد بورس آنها تبدیل به بورسیه داخلی می شود.

وی تصریح کرد: در سال 87 این قانون دور زده شد. یعنی افراد بدون آنکه آزمون بورسیه داده باشند، امتحان زبان داده باشند و از یک دانشگاه معتبر خارجی پذیرش گرفته باشند یک مرتبه بورسشان تبدیل به بورس داخلی شده بود و در دانشگاههای داخلی بورس شده بودند.

وی ادامه داد: تخلف دیگر این بود که 60 درصد افرادی که بورس شده بودند از رشته های علوم انسانی بودند حال اینکه تا قبل از آن این رقم زیر 5 درصد بود یعنی در رشته های مثل ادبیات فارسی و فقه اسلامی بورسیه گرفته بودیم.

نظر

• Hessam
                    عضو فعال
                    • Aug 2012
                    • 1240

ترکیه یک جنگنده را نزدیک مرزهایش سرنگون کرد
                    بین الملل > خاورمیانه - به گزارش خبرآنلاین رسانه ها خبر سقوط یک جنگنده در نزدیکی مرز ترکیه را منتشر کرده اند.

به گزارش خبرآنلاین به نقل از راشا تودی یک جنگنده احتمالا روسی را در نزدیکی مرز ترکیه سقوط کرد. گزارش ها حاکی از این است که خلبانان این جنگنده پیش از سقوط اقدام به خروج اضطراری کرده اند.

شبکه تلویزیونی «هابرترک» ترکیه امروز (سه‌شنبه، سوم آذر) ویدئویی از صحنه سوختن این جت در نزدیکی مرز ترکیه با منطقه لاذقیه در سوریه پخش کرد.

برخی رسانه‌های عربی مدعی شده‌اند این جنگنده متعلق به ارتش روسیه بوده است.

نظر

• Hessam
                      عضو فعال
                      • Aug 2012
                      • 1240

سیب‌زمینی‌ها اول فاسد شد، بعد چال شد
                      سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادعای امحای سیب‌زمینی سالم را تکذیب کرد.
                      کد خبر: ۵۴۹۶۸۴
                      تاریخ انتشار: ۰۳ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۱۵ - 24 November 2015
                      سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادعای امحای سیب‌زمینی سالم را تکذیب کرد.

محمدمهدی برومندی درباره دفن شدن مقادیر زیادی سیب‌زمینی به خانه ملت، گفت: با توجه به مستندات موجود امحای سیب زمینی‌های یادشده در تیرماه به‌علت کیفیت پایین این محصول و فاسد شدن آن رخ داده است.

نماینده مردم مرودشت، ارسنجان و پاسارگاد در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه دولت برای تنظیم بازار اقدام به خرید سیب‌زمینی کرده بود، افزود: با توجه به نامناسب بودن انبار نگهداری از سیب‌زمینی و تکنولوژی پایین مقداری از این محصول فاسد شده است.

وی ادامه داد: متأسفانه همسو نبودن تولید با نیاز کشور تاکنون خسارت‌های بیشماری را به اقتصاد ما وارد کرده است.

برومندی با اعلام اینکه درصورت فراهم بودن زمینه صادرات محصولات کشاورزی امحای محصولات برای تنظیم بازار رخ نخواهد داد، تأکید کرد: متأسفانه با فراهم نبودن زمینه صادرات سرنوشت سیب‌زمینی برای گوجه‌فرنگی و سایر محصولات نیز تکرار شده است.

این نماینده مردم در مجلس نهم افزود: مسئولان باید به‌دنبال راهکاری برای رفع ریشه‌ای مشکلات کشاورزان باشند.

وی با ابراز اینکه با توجه به صلاحدید مسئولان استان فارس توزیع رایگان سیب‌زمینی به خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی صورت گرفته است، تصریح کرد: ادعای امحای سیب‌زمینی سالم کذب محض است.

این نماینده مجلس با اظهار اینکه علت عدم عرضه سیب زمینی‌های مازاد به بازار برهم نزدن تنظیم بازار بوده است، تصریح کرد: درصورتی که سیب‌زمینی‌های مازاد به بازار حتی با قیمت ارزان عرضه می‌شد باز هم کشاورز متضرر این موضوع بود.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: حمایت از کشاورز داخلی برای تولید محصول باکیفیت باید با برنامه ریزی منسجم همراه باشد.

نظر

• خوشبخت
                        عضو فعال
                        • Jul 2012
                        • 5464

عذر میخوام تکراری
                        زندگی بدون تحریم سلام....

نظر

• علیرضاباقری
                          عضو عادی
                          • Nov 2011
                          • 116

سقوط سوخوی24 روسی توسط ترکیه

نظر

• negarminavi
                            عضو فعال
                            • May 2013
                            • 35715

ندری:
                            بسته خروج از رکود شکست می‌خورد؛

کارت ۱۰ میلیونی خرید کالا، فسادآور است

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) در گفتگو با «نسیم»: بانک مرکزی شیوه‌های محدودی را برای تحریک تقاضا بلد است؛ برنامه بانک مرکزی برای کاهش نرخ سود بانکی در هیچ جای دنیا متعارف نیست

کامران ندری اقتصاددان و عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق(ع) در گفتگو با «نسیم» درباره پیامدها و تبعات منفی دو طرح وام 25 میلیونی خودرو و 10 میلیونی خرید کالای ایرانی اظهار کرد: بعید می دانم دولت به این سادگی ها بتواند طرح کارت اعتباری 10 میلیونی خرید کالا را اجرایی کند، زیرا تا این لحظه همه چیز در این طرح براساس حدس و گمان است و مشخص نیست کارمندان دولت، بازنشستگان و یا کارگران قرار است چگونه از این طرح بهره مند شوند.

وی افزود: مشخص نیست چگونه می توانیم کارت 10 میلیونی خرید کالا را با یک نرخ سود ترجیحی در اختیار مصرف کنندگان قرار دهیم، که از نرخ سود موجود در نظام بانکی کشور پایین تر باشد.

این اقتصاددان با اشاره به طرح وام 25 میلیونی خرید خودرو بیان کرد: اجرای طرح وام خرید خودرو راحت بود و به همین دلیل به سرعت با ثبت نام مردم به پایان رسید، در حالی که اجرای طرح اعطای کارت اعتباری 10 میلیونی دشوار است و نمی توان انتظار داشت مانند وام خودرو به سرعت انجام شود.

بانک مرکزی شیوه های محدودی را برای تحریک تقاضا بلد است

ندری با انتقاد از رویکرد بانک مرکزی برای حل مشکل رکود به نسیم گفت: در شرایط رکود در همه جای دنیا بانک‌های مرکزی تلاش می کنند که نرخ سود بانکی را پایین بیاورند و به این وسیله تقاضا را تحریک کنند. مشکل ما این است که بانک مرکزی به عنوان یک مقام پولی به غیر از شیوه دستوری و شیوه هایی مانند وام 10 میلیونی خرید کالا و وام 25 میلیونی خرید خودرو راه حل دیگری برای کاهش نرخ سود بانکی ندارد.

وی افزود: در کشورهای دیگر بانکهای مرکزی به طور روزانه عملیات بازار باز را انجام می دهند تا نرخ سود بانکی در حد پایین باشد، ولی در کشور ما بازار پولی متشکل وجود ندارد.

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق خاطرنشان کرد: در حال حاضر برنامه ای که دولت و بانک مرکزی برای کاهش نرخ سود پی گرفته اند در کشورهای دیگر دنیا متعارف نیست. ایرادات این شیوه این است که خیلی محدود است و نرخ سود فقط برای 110 هزار متقاضی خودرو به 16 درصد کاهش می یابد.

ندری عنوان کرد: در طرح خرید کارت 10 میلیونی خرید کالا هم تقاضای موجود در جامعه به اندازه محدودی و سقف 10 میلیون تومان تحریک می شود که این مسئله نه در کاهش نرخ سود در تحریک تقضا موثر واقع نخواهد شد.بانک مرکزی باید تمهیدی می اندیشید که نرخ بهره برای همه کالا ها و نه فقط خودرو و لوازم خانگی کاهش پیدا کند.

وی با انتقاد از طرح کارت 10 میلیونی خرید کالا تصریح کرد: این طرح هزینه های زیادی برای کشور دارد و چون طریقه اجرای آن اداری است ممکن است که رانت و فساد به همراه داشته باشد.

این اقتصاددان در خصوص تاثیر طرحهای دولت در بسته دوم خروج از رکود بر رشد نقدینگی و پایه پولی به نسیم گفت: مرکز پژوهشهای مجلس پیش بینی کرده که با اجرای طرحهای وام خودرو و کالا 235 میلیون تومان به نقدینگی اضافه خواهد شد که این پیش بینی کمی مبالغه آمیز است اما در حال حاضر برای بانکهای مرکزی دنیا کنترل نرخ سود از کنترل نقدینگی مهم تر است.

بسته خروج از رکود دولت شکست خواهد خورد

ندری خاطرنشان کرد: در مجموع بسته خروج از رکود در تحریک تقاضای کل و خروج اقتصاد ایران از رکود موفق عمل نخواهد کرد و بهترین راه حل برای خروج از رکود کنار گذاشتن ملاحظات سیاسی و حذف 3 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی در ماه است.

وی تصریح کرد: دولت باید به جای این بسته در هزینه های خود صرفه جویی کند تا بتواند بدهی خود به بانکها و پیمانکاران را بپردازد، در این صورت مطمئنا از رکود خارج خواهیم شد.

نظر

• نیکا
                              ستاره‌دار (۲)
                              • Nov 2011
                              • 2129

در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
                              طرح کارت اعتباری خرید کالا به تعویق افتاد

در حالیکه گفته می‌شد ثبت‌نام برای طرح کارت اعتباری خرید کالا با سقف 10 میلیون تومان از هفته جاری آغاز خواهد شد، حال گفته می شود که اجرای این طرح به تعویق افتاده و حتی امکان در مدل آن تغییر وجود دارد.

محمدرضا دیانی - رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی - در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره زمان اجرای طرح خرید کالا با کارت اعتباری اظهار کرد: اجرای این طرح عقب افتاده و هنوز در بانک مرکزی مانده است.

وی درباره علت این موضوع و اینکه مشکل کار کجاست؟ ادامه داد: به ما هم نمی‌گویند؛ تنها چیزی که می‌گویند این است "فعلا با بانک‌ها در حال بررسی طرح هستیم".

رییس انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی افزود: ممکن است بخواهند مدل طرح را تغییر دهند یا کاری کنند که دیگر این طرح مثل قبل مفید نباشد.

دیانی در پاسخ به اینکه چه زمانی این طرح اجرا خواهد شد؟ گفت: هنوز مشخص نیست. باید ببینیم که بانک مرکزی چه زمانی در این باره تصمیم می گیرد.

به گزارش ایسنا، پیش از این حبیب الله انصاری - دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی - از بانک مرکزی نقل کرده بود که "این طرح و ثبت نام آن از این هفته (ابتدای آذر) آغاز می شود" که بر اساس آخرین اظهارات از بخش خصوصی مرتبط با این امر، به نظر می‌رسد که اجرای طرح به تعویق افتاده است.

از سوی دیگر یکی از ابهامات موجود در این طرح، عدم اعلام اعتبار در نظر گرفته شده از سوی بانک مرکزی برای طرح است و بیم آن می‌رود که این تسهیلات نیز همچون تسهیلات خودرو هنوز شروع نشده، تمام شود و تنها عده اندکی بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.

http://tabnak.ir/fa/news/549405/%D8%...AA%D8%A7%D8%AF
                              سلام این نشان ازعدم تمکین دولت از دولت است هرکس برای خود تصمیم میگیرد

نظر

• negarminavi
                                عضو فعال
                                • May 2013
                                • 35715

بازارهای سهام جهان بهم ریختند

بازارهای سهام آسیایی روز جاری تحت تاثیر افت قیمت‌های کالا که ریزش ارزش سهام شرکت‌های معدنی و انرژی را بدنبال داشت، ثباتشان را از دست دادند.

به گزارش ایسنا، شاخص ام اس سی آی از بازارهای آسیا اقیانوسیه بجز ژاپن میان صعود و سقوط در نوسان بود و آخرین بار 0.2 درصد افت کرد.

شاخص نیک‌کی 225 ژاپن که روز گذشته به دلیل تعطیلات رسمی بسته بود، از سقوط در اوایل معاملات احیا شد و با 0.2 درصد افزایش به 19924.89 واحد رسید. کسپی کره جنوبی با 0.6 درصد صعود به 2016.29 واحد رسید. در حالیکه شاخص هانگ سنگ هنگ کنگ با 0.8 درصد افت، با 22486.95 واحد و شانگهای کامپوزیت با 0.3 درصد کاهش، به 3598.34 واحد رسید. شاخص اس اند پی/ای اس ایکس 200 استرالیا یک درصد عقب نشینی کرد و در 5226.40 واحد قرار گرفت. شاخصهای بازار تایوان، سنگاپور، تایلند و اندونزی صعود داشتند اما شاخصهای سهام هند و فیلیپین افت کردند.

مواد خامی مانند مس و نیکل به دلیل دورنمای نه چندان قوی اقتصاد جهانی و همچنین صعود ارزش دلار، به کمترین قیمت در چند سال اخیر نزول کرده‌اند. قیمت هر تن مس روز دوشنبه به پایین 4500 دلار سقوط کرد که پایین‌ترین قیمت در شش سال گذشته بود در حالیکه نیکل هم به کمترین قیمت در بیش از یک دهه گذشته نزول کرده است و روی و نقره هم کاهش داشته‌اند. این امر به ارزش سهام تولیدکنندگان بزرگی مانند شرکت‌های معدنی استرالیایی بی اچ پی بیلیتون و ریوتینتو ضربه زده است. گران شدن دلار تقاضای خریداران جهانی فلزات را کمتر کرده زیرا معاملات آنها به این ارز انجام می‌گیرد.

دلار روز دوشنبه با بالا رفتن انتظارات برای افزایش نرخهای بهره آمریکا در دسامبر، به بالاترین سطح در هشت ماه گذشته صعود کرد.

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، بیشتر سرمایه‌گذاران انتظار دارند بانک مرکزی آمریکا افزایش نرخهای بهره را که از سال 2008 نزدیک صفر نگه داشته شده‌اند، در نشست دسامبر تصویب کند و بازارها در بازه محدودی معامله خواهند کرد، مگر اینکه نشانه‌هایی از تغییر تصمیم بانک مرکزی ظاهر شود. سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا در شرایطی قرار است عادی شود که بانک‌های مرکزی در ژاپن و اروپا به سیاست تسهیل پولی ادامه می‌دهند.

در وال استریت شاخصهای بزرگ پس از اینکه موفق نشدند صعود اولیه را حفظ کنند، اندکی کاهش یافتند. داوجونز اینداستریال اوریج با 0.2 درصد کاهش، به 17792.68 واحد رسید و استاندارد اند پورز 500 با 0.1 درصد کاهش در 2086.59 واحد قرار گرفت. نزدک کامپوزیت هم با 0.1 درصد کاهش، در 5102.48 بسته شد. بازارهای سهام لندن، پاریس و فرانکفورت هم قرمز شدند.

بازارها از ماه اوت ثبات یافته و بیش از 20 درصد صعود کرده‌اند، اما سرمایه‌گذاران نگرانند که ورود شرکت‌های جدید باعث دور شدن نقدینگی از شرکت‌های حاضر در بازار شده و دور دیگری از نوسان را رقم خواهد زد.

در بازارهای کالا، نفت خام آمریکا در معاملات الکترونیکی بازار بورس کالای نیویورک با 32 سنت افزایش، به 42.07 دلار در هر بشکه رسید. نفت برنت که قیمت مبنای معاملات جهانی است، در بازار لندن 21 سنت افزایش یافت و به 45.04 دلار در هر بشکه رسید.

در بازارهای ارزی، دلار از 122.92 ین به 122.75 ین کاهش یافت و یورو از 1.0636 دلار به 1.0623 دلار عقب‌نشینی کرد. شاخص دلار روز جاری در برابر سبدی از شش ارز بزرگ، حدود 0.1 درصد کاهش یافت و به 99.683 واحد رسید.

نظر

در حال کار...
                                X