اخبار

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • خوشبخت
    عضو فعال
    • Jul 2012
    • 5464

پاسخ : اخبار

ژاپن خواستار ورود بانک‌هایش به ایران شد

مشاور ارشد نخست وزیر ژاپن از رییس کل بانک مرکزی ایران خواست زمینه لازم برای گسترش فعالیت بانک‌های ژاپنی در ایران را فراهم کند.
    رییس‌کل بانک مرکزی در دیدار مقام ژاپنی، ضمن ابراز خرسندی از اختصاص 10 میلیارد دلار برای تسهیل مالی با ایران، اظهار امیدواری کرد روابط اقتصادی و مالی ایران و ژاپن به بالاترین سطح افزایش یابد.

به گزارش تسنیم، ولی‌اله سیف در دیدار کاتسیوکی کاوایی مشاور ارشد نخست وزیر ژاپن و هیئت همراه، ضمن دعوت رسمی از رییس‌کل بانک مرکزی ژاپن برای سفر به ایران، پیشنهاد کرد: جلسه‌ای بین بانک‌های ایرانی و ژاپنی برای شناخت کامل بانک‌ها و تسهیل در روابط کارگزاری تشکیل شود.

رییس‌کل بانک مرکزی با بیان اینکه همکاری بین بانک‌های مرکزی ایران و ژاپن می‌تواند ارتباطات بانکی را تسهیل کند، گفت: ایران، کشور ژاپن را به عنوان شریک اقتصادی بزرگ خود در شرق آسیا می‌شناسد. روابط بین دو کشور، قدمت زیادی دارد و این موضوع می‌تواند به ارتباطات قوی‌تر کمک کند. در حال حاضر زمینه برای گسترش فعالیت‌های اقتصادی مهیاست.
    وی رفع موانع تحریم را زمینه‌ساز گسترش روابط اقتصادی بین دو کشور دانست و گفت: قبل از تحریم‌ها، روابط اقتصادی و بانکی گسترده‌ای میان دو کشور برقرار بود ولی فضای تحریم باعث کاهش حضور شرکت‌ها و بانک‌های ژاپنی در ایران شد. در حال حاضر خوشبختانه فضا مثبت شده و روابط اقتصادی می‌تواند احیا شود.
    وی با اشاره به ظرفیت‌های موجود در اقتصاد ایران، خاطرنشان کرد: کشور ما ظرفیت‌های طبیعی و انسانی زیادی دارد. دوسوم از جمعیت کشور ما زیر 35 سال سن دارند؛ عموماً دارای تحصیلات دانشگاهی هستند و ما با توجه به فناوری بالای ژاپن، از سرمایه‌گذاران ژاپنی استقبال می‌کنیم و امیدواریم این ظرفیت به نفع دو کشور استفاده شود.
    سیف با تشکر از طرف ژاپنی به‌خاطر همکاری‌های این کشور در زمان تحریم با ایران، افزود: علاوه بر اینکه کشور ژاپن درخصوص ایجاد کانال خاص بانکی برای تامین دارو در زمان تحریم با ما همکاری داشت، سه بانک بزرگ ژاپنی دفتر نمایندگی خود را در ایران حفظ کردند و این برای ما ارزشمند است.
    رییس کل بانک مرکزی درخصوص مصوبه دولت ژاپن برای رفع محدودیت‌های بانک‌های ایرانی گفت: مصوبه هیئت وزیران برای رفع محدودیت‌ها، اولین قدم برای ایجاد روابط قوی بانکی است. وی همچنین از سفر آتی نخست‌وزیر ژاپن به ایران ابراز خوشحالی کرد.
    رییس شورای پول و اعتبار از تصویب لایحه مبارزه با تأمین مالی تروریسم طی ماه‌های گذشته در مجلس خبر داد و اظهار داشت: این لایحه را اخیراً مجلس ایران تصویب کرده و در رابطه با مقررات ناظر بر فعالیت‌های ضدتروریستی در ایران است.

مشاور ارشد نخست وزیر ژاپن در این ملاقات از سفر نخست وزیر این کشور در آینده نزدیک به ایران خبر داد و گفت: سفر حاضر در واقع زمینه سازی برای حضور نخست وزیر ژاپن در ایران است. فوریه سال جاری نیز وزیر دارایی ژاپن نیز با دکتر طیب نیا ملاقاتی داشت و درخصوص تبادلات مالی و همکاری مشترک، تفاهم‌هایی انجام شده است.

کاتسیوکی کاوایی درخصوص مصوبات هیئت وزیران این کشور برای بانک‌های ایرانی، گفت: در 22 ژانویه سال جاری هیئت وزیران کشور ژاپن، تحریم‌ علیه بانک‌های ایرانی، ممنوعیت بازکردن حساب‌های کارگزاری جدید، ممنوعیت فعالیت بانک‌های ایرانی در ژاپن و همچنین ممنوعیت فعالیت بانک‌های ژاپنی در ایران را لغو کرد.
    وی از رییس کل بانک مرکزی خواست زمینه لازم برای گسترش فعالیت بانک‌های ژاپنی در ایران را فراهم کند؛ در این راستا حساب‌های بانکی بین دو کشور باید تسویه و اطلاعات بانک‌های ایرانی که به همکاری با بانک‌های ژاپنی تمایل دارند، دراختیار آنها قرار داده شود.
    به گفته این مقام ژاپنی، بانک‌های این کشور تمایل دارند اطلاعات بیشتری از بانک‌های ایرانی داشته باشند و جزئیات لازم را درخصوص نحوه فعالیت آنها بدانند.
    کاوایی درخصوص توافق صورت‌گرفته بین وزرای اقتصاد دو کشور در 5 فوریه، گفت: در این توافق نامه، مبلغ 10 میلیارد دلار برای تسهیل مالی مصوب شد که بالاترین مبلغ تسهیل مالی کشور ژاپن با دیگر کشورهاست.

زندگی بدون تحریم سلام....

نظر

• خوشبخت
      عضو فعال
      • Jul 2012
      • 5464

ظریف: اروپا و ایران نشان دادند دیپلماسی کارآمد است

رییس دستگاه دیپلماسی کشور گفت: اتحادیه اروپا و ایران می‌توانند به‌خاطر این واقعیت که نشان دادند دیپلماسی کارآمد است افتخار کنند.
      سخنرانی محمد جواد ظریف در پارلمان اروپا به عنوان مهم‌ترین بخش برنامه های سفر وزیر خارجه کشورمان در بلژیک اولین برنامه کاری وی در روز سه‌شنبه است.

به گزارش ایسنا، ظریف در کمیته روابط خارجی پارلمان اروپا در جمع 71 عضو این کمیته و هم‌چنین تعداد زیادی از دیگر نمایدگان پارلمان اروپا گفت: فکر می‌کنم اتحادیه اروپا و ایران می‌توانند به‌خاطر این واقعیت که نشان دادند دیپلماسی کارآمد است افتخار کنند.

وی افزود: دلیل این امور تغییر پارادایمی بود که از طریق آن به موضوعات می‌پرداختیم.

پارلمان اروپایی تنها مجمع پارلمانی چندملیتی در جهان و تنها نهاد اتحادیه اروپاست که اعضای آن مستقیماً توسط شهروندان اروپا انتخاب می‌شوند.

به دنبال نهایی شدن پرونده هسته‌ای و آغاز روند لغو تحریم‌ها از سوی اتحادیه اروپایی، روابط با پارلمان اروپایی نیز از جهش قابل توجهی برخوردار بوده است.

مارتین شولتز، رییس این پارلمان در ماه اکتبر سال گذشته به ایران سفر کرد. هم‌چنین این پارلمان با درک جدیدی از وضعیت روابط با ایران درصدد است گزارش راهبردی جدیدی در رابطه با ایران تدوین و منتشر کند که انتظار می‌رود نسبت به گزارش‌های قبلی معتدل‌تر باشد. گرچه بحث و انتقاد در رابطه با وضعیت حقوق بشر در ایران نیز در این گزارش پیش‌بینی می‌شود.

نظر

• negarminavi
        عضو فعال
        • May 2013
        • 35715

مدیرعامل بانک ملی:

منتظر تایید نهایی سوئیفت هستیم

با وجود گذشت حدود یکماه از اجرای برجام، هنوز سوئیفت بانکهای کشور وصل نشده است! عبدالناصر همتی در این ارتباط گفت: تمام کارهای لازم را برای اتصال به سوئیفت انجام داده و منتظر تأیید نهایی سوئیفت هستیم.

به گزارش نسیم آنلاین، مدیرعامل بانک ملی گفت: تمام کارهای لازم را برای اتصال به سوئیفت انجام داده و منتظر تأیید نهایی سوئیفت هستیم.

عبدالناصر همتی در پاسخ به این پرسش "آیا مشکل اتصال به سوئیفت رفع و ارتباط بانک ملی با این شبکه برقرار شده است؟" اظهار داشت: تمام کارهای مربوط را انجام داده و منتظر تأیید نهایی سوئیفت هستیم.

وی افزود: تست‌های لازم نیز انجام شده است؛ تمام اقدامات مربوطه از سوی بانک ملی انجام شده است.

مدیرعامل بانک ملی درباره برقراری سوئیفت در دیگر بانک‌ها نیز گفت: اطلاعی از وضعیت سوئیفت در سایر بانک‌ها ندارم اما در بانک ملی مراحل عملیاتی طی شده و منتظر تأیید نهایی هستیم.

نظر

• خوشبخت
          عضو فعال
          • Jul 2012
          • 5464

«انتخاب» چهره های لیست «ائتلاف اصولگرایان» را معرفی می کند (2) ؛

کسانی که گفتند «اگر دوران احمدی نژاد را زمستان بنامیم جفا به ملت است» و «احمدی نژاد منشا خیر و برکت برای مردم ستمدیده دنیاست»

«انتخاب» در روزهای باقی مانده تا انتخابات قصد معرفی چهره های لیست ائتلاف اصولگرایان را دارد تا مردم با چشمانی باز بتوانند کاندیدای مورد نظر خود را برگزینند.
          پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
          «انتخاب» در روزهای باقی مانده تا انتخابات قصد معرفی چهره های لیست ائتلاف اصولگرایان را دارد تا مردم با چشمانی باز بتوانند کاندیدای مورد نظر خود را برگزینند.

کسانی که گفتند «اگر دوران احمدی نژاد را زمستان بنامیم جفا به ملت است» و «احمدی نژاد منشا خیر و برکت برای مردم ستمدیده دنیاست»

غلامعلی حداد عادل: شاید معروف ترین چهره درون لیست اصولگرایان باشد. وی در سال 78 به عنوان نفر سی ام وارد مجلس ششم شد. بعد ها در مجلس هفتم ریاست مجلس را هم به دست آورد و رابطه ی یکنواختی با دولت احمدی نژاد داشت. حداد عادل که در سال 92، کاندیدای ریاست جمهوری شده بود، در ۲۰ خرداد (چهار روز پیش از برگزاری انتخابان) به نفع اصول‌گرایان کناره‌گیری کرد. شاید حداد عادل را بسیاری به خاطر این بشناسند که رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی ایران است. اما گاهی اوقات لحن سخنرانی های حداد عادل چندان ادیبانه نیست.

حداد عادل در برنامه خندوانه گفت: من گفتم ما که نگفتیم کش لقمه، دراز لقمه و … معلوم نیست کدام حرام لقمه‌ای اینها را گفته است.

وی همچنین در مناظرات انتخاباتی به روحانی گفت: در انتخابات نه خودم باید سیاه نمایی کنم و نه هیچ کاندیدای دیگری. در اینکه مشکل داریم حرفی نیست اما اگر دوران فعلی را زمستان نام بگذاریم و بگوییم بهار می شود، جفا به ملت و انقلاب است. ما مشکل داریم اما دستاوردهای زیادی در سلولهای بنیادی، ارسال موجود به فضا، پیشرفت های علمی و .. داشته ایم. اینکه آقای روحانی می گویند سانتریفیوژ بچرخد اما کشور تحریم شود فایده ندارد حرف درستی نیست.

پرویز داوودی: چهره اصلی اقتصادی دولت احمدی نژاد است که البته به نسبت شخص احمدی نژاد و دیگر نزدیکان رئیس دولت سابق کم سرو صدا تر و کم حاشیه تر است. اما می توان وی را ستون فقرات تصمیمات اقتصادی دولت احمدی نژاد دانست. داوودی همچنین معاون اول در کابینه اول محمود احمدی نژاد و مشاور وی در امور اقتصادی بود.

پرویز داوودی از چهره های نزدیک به جبهه پایداری است. در زمان ثبت نام کاندیداتوری کامران باقری لنکرانی در انتخابات ریاست‌جمهوری ایران (۱۳۹۲) که اصلی ترین کاندیدای مورد حمایت آیت الله مصباح یزدی بود، پرویز داوودی یکی از همراهی کنندگان زمان ثبت نام در وزارت کشور بود.

پرویز داوودی گفته است: احمدی نژاد را آسان گیر نیاورده ایم که به راحتی از دست بدهیم.

وی همچنین افزوده است: دكتر احمدي‌نژاد بر مبناي خط ولايت حركت دولت را شكل داده و اين منشاء خير و بركات زيادي براي ملت، نظام اسلامي و مردم ستمديده منطقه و دنيا بوده است.

داوودی در مصاحبه ای پس از پایان دولت احمدی نژاد اظهار داشت: بنده در نوشتن برنامه اقتصادی جبهه پایداری کمک کردم و اگر آقای لنکرانی کمکی خواستند بنده در خدمت ایشان هستم و اگر جایی لازم بود که برای آقای لنکرانی صحبت کنم و در نوشتن برنامه کمک‌شان کنم حاضرم چنین کاری را انجام دهم.

نظر

• ایرج سابق
            عضو فعال
            • Oct 2015
            • 7434

لیست ۳۰ نفره ائتلاف اصلاح‌طلبان نهایى شد.

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : به گزارش انتخاب، لیست 30 نفره ائتلاف اصلاح‌طلبان نهایى شد که اسامی آن به شرح ذیل است:

1- دکتر محمدرضا عارف
            2- فریده اولاد قباد
            3- محمد رضا بادامچى
            4- دکتر کاظم جلالى
            5-مهندس سهیلا جلودار زاده
            6-دکتر فاطمه السادات حسینى
            7- الیاس حضرتى
            8-دکتر غلاموضا حیدرى
            9-دکتر فاطمه ذوالقدر
            10-علیرضا رحمتى
            11-دکتر ابوالفضل سروش
            12-فاطمه سعیدى
            13-پروانه سلحشور
            14-رحیم سمیحانى راد
            15-طیبه سیاووشى
            16-دکتر مهدى شیخ
            17- دکتر محمود صادقى
            18- محسن علیجانى زمانى
            19-دکتر محمد جواد فتحى
            20-مصطفى کواکبیان
            21- احمد مازنى
            22- پروانه مافى
            23- علیرضا محجوب
            24-داوود محمدى
            25-على مطهرى
            26-دکتر سید فرید موسوى
            27-محمدرضا نجفى
            28-بهروز نعمتى
            29-محمد على وکیلى
            30-عبدالرضا هاشم زائى
            بهترین دانش آن است که سودمند باشی

نظر

• خوشبخت
              عضو فعال
              • Jul 2012
              • 5464

علی مطهری:
              چون احمدی نژاد از خودشان بود، سکوت می‌کردند، برای همین راهم را از مدعیان اصولگرایی جدا کردم / احمدی نژاد حتی یک ساعت نباید سر کار خود باقی می ماند / اگر مردم نیایند، مجلسی مثل مجلس فعلی تشکیل می شود

نماینده مردم تهران گفت: چون احمدی نژاد از خودشان بود، سکوت می‌کردند، برای همین راهم را از مدعیان اصولگرایی جدا کردم.
              چون احمدی نژاد از خودشان بود، سکوت می‌کردند، برای همین راهم را از مدعیان اصولگرایی جدا کردم / احمدی نژاد حتی یک ساعت نباید سر کار خود باقی می ماند / اگر مردم نیایند، مجلسی مثل مجلس فعلی تشکیل می شود

نماینده مردم تهران گفت: چون احمدی نژاد از خودشان بود، سکوت می‌کردند، برای همین راهم را از مدعیان اصولگرایی جدا کردم.

به گزارش «انتخاب»، علی مطهری که در جمع دانشجویان دانشگاه امیرکبیر سخن می‌گفت، اظهار کرد: اگر در انتخابات پیش رو مشارکت نکنید مجلسی شبیه مجلس نهم خواهیم داشت.

وی افزود:‌ توصیه من مشارکت بالا در انتخابات آینده است، به هر حال در بین کاندیداهای موجود افراد خوشفکری وجود دارند؛ لذا در انتخابات شرکت کنید و بقیه را هم برای شرکت در انتخابات تشویق کنید.

این نماینده مجلس با اشاره به سابقه نمایندگی خود در ادوار هشتم و نهم مجلس گفت:‌ مجلس هشتم مجلس قوی تر بود، در آن دوره حداقل 50، 60 نفر آدم خوشفکر حضور داشتند.

مطهری با اشاره به برخی قانون‌شکنی‌ها در دولت قبل اظهار کرد: آقای احمدی‌نژاد اعتقاد به قانون نداشت و می‌گفت هر قانونی را که نخواهم اجرا نمی‌کنم در حالی‌که من فکر می‌کنم چنین فردی حتی یک ساعت نباید سر کار خود باقی بماند. به همین دلیل هم بود که سوال از رئیس‌جمهور را مطرح کردند؛ اگرچه برخی می‌گفتند نباید مطرح شود. متاسفانه ما گاهی کاسه‌های داغ تر از آش می‌شویم و کار را خراب می‌کنیم.

وی تاکید کرد: ما نباید به بهانه حفظ نظام، تخلفات را توجیه کنیم. من فکر می‌کنم که مصلحت نظام هم در همین است.

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال دانشجویی درباره تغییر دیدگاه سیاسی خود خاطرنشان کرد: دیدگاه من تغییری نکرده است. من از همان ابتدا در مسائل سیاسی و اجتماعی دیدگاهم نزدیک به اصلاح‌طلبان بود و در مسائل فرهنگی نزدیک به اصولگرایان بودم. من حتی در دوران اصلاحات از آزادی بیان و رعایت حقوق شهروندی و افشای قتل‌های زنجیره‌ای دفاع اما خیلی جاها هم از تساهل و تسامح‌های فرهنگی انتقاد کردم.

وی ادامه داد: تغییری در من ایجاد نشده است و من همچنان روی نظارت بر مسائل فرهنگی و پوشش اسلامی تاکید دارم و حتی وزیر را برای پاسخگویی به سوالی در همین رابطه به مجلس آوردم. این‌که همه تابلوهای فروشگاه‌ها به زبان انگلیسی است و فاکتورهای فروش هم به زبان انگلیسی صادر می‌شود مسائلی است که روی آن حساس هستم. البته پیش از ورود به مجلس من هنوز با دولتی مثل احمدی‌نژاد مواجه نشده بودم در آن زمان دیدم آقایانی که ادعای اصولگرایی دارند به دلیل این‌که رئیس‌جمهور از خودشان است سکوت می‌کنند؛ لذا راهم از آن‌ها جدا شد. اما همچنان مواضع فرهنگی‌ام را دارم و تناقضی در کار نیست.

این نماینده مجلس در بخش دیگری از سخنرانی خود در جمع دانشجویان دانشگاه امیرکبیر در پاسخ به سوالی درباره خطوط قرمز در آزادی بیان، لغو برخی کنسرت‌های مجوزدار و بالا رفتن از دیوار برخی سفارتخانه‌ها اظهار کرد: متاسفانه گاهی در آزادی بیان خط قرمزهای مصنوعی ایجاد کردیم که کار درستی نیست و باید اصلاح شود. در موضوع لغو کنسرت‌ها هم اگر کنسرت یا برنامه‌ای مجوزی از وزارت ارشاد گرفته نباید بخش دیگری آن را بر هم بزند؛ زیرا این حاکی از حاکمیت دوگانه است. این غلط است. البته وزارت ارشاد باید در دادن مجوزها دقت کند اما اگر مجوزی صادر شد نباید جلوی آن را بگیرند. بالا رفتن از دیوار سفارتخانه‌ها هم از دیگر روش‌های غلطی است که متاسفانه اتفاق افتاده است؛ راه اصلاح این وضعیت این است که گام به گام جلو برویم . گام اول انتخابات ریاست جمهوری سال 92 بود و گام دوم انتخابات مجلس دهم است. ان شاء الله مجلسی قوی تشکیل شود.

مطهری اشتغال را از مشکلات عمومی کشور عنوان و اظهار کرد: ما مراجعات زیاد مردمی در همین رابطه داریم که بخشی از آن ناشی از شرایط کشور است و تحریم‌هایی که بوده و هنوز هم تا حد زیادی وجود دارد؛ البته مسأله کاهش شدید قیمت نفت را هم نباید دست کم بگیریم. این‌که کشوری که بیشترین بودجه‌اش از نفت تامین می‌شود به یکباره شاهد کاهش قیمت نفت از هشتاد به 30 دلار شد. دولت ناچار شد طرح‌های عمرانی را تعطیل کند و فقط حقوق کارمندان را بدهد. وقتی طرح‌های عمرانی تعطیل شد مشکل اشتغال به وجود می‌آید. برخی می‌گویند فشار دولت برای پایین نگه داشتن تورم از نظر علم اقتصاد منطقی نبوده و بخشی از رکود ناشی از همین امر است. البته شرایط عمومی کشور در این زمینه بی‌تاثیر نبوده است. برجام قرار بود هفت ، هشت ماه پیش اجرایی شود اما عربستان 1+5 را امیدوار کرد که با کاهش قیمت نفت ایران را به زانو درآورد. اما وقتی دیدند ایران مقاومت کرده برجام را اجرایی کردند.

وی در پاسخ به سوال دیگری درباره برجام دو نیز گفت:‌ این‌که ما از راه گفت‌وگو بسیاری از مشکلات داخلی از جمله موضوع حصر، بالارفتن از دیوار سفارتخانه ها و لغو کنسرت را حل کنیم حرف درست و ایده خوبی است. چرا بعضی‌ها با این امر مخالفت می‌کنند؟

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس در پاسخ به سوال یکی از دانشجویان درباره خرید هواپیمای ایرباس از سوی دولت با وجود مشکلات اقتصادی اظهار کرد: قرارداد خوبی برای خرید هواپیما بسته شده و پولی بابت آن پرداخت نمی‌شود بلکه به ازای کارکرد این هواپیماها پول پرداخت خواهد شد. به هر حال وضعیت ناوگان هوایی ما نامناسب است. مردم هم وضعیت ناوگان هواپیمایی ترکیه، امارات و قطر و جاهای دیگر را می‌بینند و مقایسه می‌کنند. گاهی اوقات آدم احساس می‌کند سوار گاری شده است! به هر حال مردم باید از امکانات جدید استفاده کنند به نظرم این انتقادات بیشتر جنبه سیاسی دارد.

نظر

• خوشبخت
                عضو فعال
                • Jul 2012
                • 5464

مدیر عامل جنرال الکتریک به ایران می آید

"لورنزو سیمونلی" مدیر عامل شرکت نفت و گاز جنرال الکتریک آمریکا به منظور بررسی فرصت های سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز ایران و نیز دیدار با مقامات مسئول ایرانی به ایران سفر کرده است.

روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا با انتشار گزارشی در این باره نوشت این نخستین سفر مدیرعامل ارشد یک شرکت آمریکایی به ایران پس از لغو تحریم های این کشور و اجرای برجام است.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از عصر ایران، سیمونلی سفری چند روزه به ایران داشته و روز دوشنبه این کشور را ترک کرده است.

حسن روحانی رییس جمهوری اسلامی ایران پیشتر اعلام کرده است تهران از حضور و سرمایه گذاری شرکت های آمریکایی در ایران استقبال می کند.

گفتنی است جنرال الکتریک یک شرکت چند ملیتی است. این شرکت علاوه بر سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز - از اکتشافات گرفته تا استخراج و بخش های پایین دستی - در زمینه تولید موتور هواپیما و توربین نیز فعالیت دارد.

این شرکت هم اکنون در عربستان سعودی و امارات نیز سرمایه گذاری کرده است.

سخنگوی شرکت نفت و گاز جنرال الکتریک با اعلام خبر سفر سیمونلی به ایران گفته است:" همزمان با کاهش تحریم ها، ما شروع به بررسی فرصت های تجاری احتمالی در ایران کرده ایم و در عین حال به طور کامل از قوانین دولت آمریکا تبعیت می کنیم. سفر سیمونلی بخشی از این تلاش هاست."

در هفته ها و ماه های گذشته شرکت ها و هیات های تجاری و سرمایه گذاران مختلفی از آسیا و اروپا راهی ایران شده اند تا امکان سرمایه گذاری در ایران را که پس از لغو تحریم ها برای سرمایه گذاران خارجی به عنوان یک بازار بکر و کمتر شناخته شده مطرح است، مورد بررسی قرار دهند.

شرکت های آمریکایی اما در این میان محتاطانه برخورد کرده اند و از بیم تحریم های دولت ایالات متحده آمریکا و تحریم های جداگانه ایالت های آمریکا از نزدیکی به ایران اجتناب دارند.

جمهوری اسلامی ایران برای جذب سرمایه گذاری در بخش نفت و گاز خود قراردادهای همکاری خود با شرکت های خارجی را تغییر داده و آنها را جذاب تر کرده است.

به نوشته رویترز ایران می تواند به شرکت جنرال الکتریک در زمینه کاهش تاثیرات منفی افت قیمت نفت کمک کند. از سوی دیگر به دلیل کاهش قیمت نفت این شرکت آمریکایی بودجه خود برای بازسازی ساختاری در سال 2016 را دو برابر کرده است. این شرکت همچنین پیش بینی کرده که درآمدهای نفت و گازش در سال 2016، 10 تا 15 درصد دیگر کاهش پیدا کند.

در دو دهه گذشته این نخستین سفر مدیر عامل یک شرکت نفت و گاز آمریکایی به ایران است. سرمایه گذاری در ایران از دولت بیل کلینتون و از زمان تصویب قانون داماتو در کنگره آمریکا (در سال 1996) برای شرکت های آمریکایی ممنوع شده است.

بر اساس این قانون که از سوی سناتور داماتو پیشنهاد و تصویب شد سرمایه گذاری بیش از 40 میلیون دلاری سالانه شرکت ها در ایران مشمول تحریم های ایالات متحده آمریکا می شود.

نظر

• negarminavi
                  عضو فعال
                  • May 2013
                  • 35715

وزیر نفت:

هزینه مصرف سوخت درحمل و نقل کشور ۱۵ میلیارد دلار است

حتی اگر قیمت نفت به ۶۰ دلار هم برسد هزینه مصرف سوخت کشور در حمل ونقل به ۳۰ میلیارد دلار خواهد رسید که رقم قابل توجهی است.

به گزارش «نسیم آنلاین»وزیر نفت از حمایت وزارت نفت از خودروهای سواری با موتور دیزلی خبر داد و گفت: این وزارتخانه استفاده از خودروهای سواری با موتورهای دیزلی را مورد توجه قرار می دهد و از تولید آنها حمایت می کند.

بیژن زنگنه در نهمین همایش بین المللی موتورهای درون سوز و نفت که در مرکز همایشهای بین المللی پژوهشگاه صنعت نفت برگزار شد، با بیان این که از منظر وزارت نفت زمانی که بحث خودرو و موتور مطرح می شود موضوع سوخت اهمیت می یابد، افزود: با توجه به نرخ رشد مصرف سوخت در آینده و همچنین تأثیری که مصرف روی حمل و نقل و کل اقتصاد کشور می گذارد توجه به تولید موتور خودروها اهمیت بالایی دارد.

وی با بیان این که براساس پیش بینی آژانس بین المللی انرژی (آی یی ای) مصرف انرژی در بخش حمل و نقل تا سال 2050، 75 درصد افزایش می یابد، تصریح کرد: اگر از فرصت بهبود کارایی موتورهای درون سوز استفاده کنیم 20 درصد از 75 درصد اشاره شده قابل کنترل است.

زنگنه گفت: براساس پیش بینی آژانس بین المللی انرژی تا سال 2050 میلادی استفاده از خودروها با سوخت بنزین از 50 درصد به 10 درصد می رسد.

وی با بیان این که هزینه مصرف سوخت در حمل و نقل کشور حتی با قیمتهای کنونی نفت 15 میلیارد دلار است، افزود: حتی اگر قیمت نفت به 60 دلار هم برسد این میزان به 30 میلیارد دلار خواهد رسید که رقم قابل توجهی است.

مصرف روزانه 20 میلیون مترمکعب سی ان جی در کشور

زنگنه با بیان این که هم اکنون ایران بالاترین مصرف جهانی سوخت گاز در خوردوها رادارد، اظهار کرد: هم اکنون مصرف روزانه سی ان جی در خودروها 20 میلیون مترمکعب است که حدود 25 درصد مصرف سوخت خودروهای سواری را شامل می شود که این مسئله نیز جای گسترش دارد.

وزیر نفت با اشاره به این که ایران یکی از گسترده ترین شبکه های گازی جهان را دارد، افزود: هم اکنون 90 درصد کل جمعیت کشور تحت پوشش شبکه گاز است؛ ضمن این که هم اکنون سه هزار جایگاه سی ان جی در کشور وجود دارد که این جایگاهها زیر 50 درصد ظرفیت خود کار می کنند.

وی با بیان این که باید حداقل یک سوم مصرف سوخت حمل و نقل را در خودروهای سواری به سمت سی ان جی هدایت کنیم، تصریح کرد: در اتوبوسهای درون شهری نیز سیاست استفاده از سوخت با پایه گازسوز موفق بوده به نحوی که قرار است در تهران نیز حدود 17 هزار اتوبوس پایه گازسوز نوسازی شوند که این مسئله برای ما اهمیت بالایی دارد.

زنگنه با اشاره به این که براین اساس موتورهای تولید شده برای این میزان اتوبوس نوسازی شده باید متناسب با سوخت پایه گاز باشد، افزود: همچنین وزارت نفت این آمادگی را دارد تا مصرف سوخت ال پی جی را در سبد سوخت خودروها وارد کند.

نظر

• خوشبخت
                    عضو فعال
                    • Jul 2012
                    • 5464

آغاز مقدمات فروش اموال بابک زنجـانی

مسئول دریافت مطالبات وزارت نفت از آغاز دریافت مطالبات نفتی ایران از سوی شرکتهای خارجی خبرداد و درباره مطالبات بابک زنجانی نیز گفت: مقدمات فروش اموال آقای زنجانی آغاز شده و از هفته آینده نسبت به فروش آن اقدام می کنیم.

به گزارش ایسنا، اصغر هندی ضمن پرداختن به جزئیات دریافت مطالبات نفتی ایران پس از تحریمها، آخرین جزئیات بدهی بابک زنجانی را تشریح کرده است و درباره وجود بابک زنجانی دوم تصریح کرد: بابک زنجانی یکی است و تحت هیچ عنوانی در آینده هم به وجود نخواهد آمد. پدیده‌ای بود که در یک برهه زمانی خاص و با حمایتهایی ایجاد شد که نه آن زمان ایجاد خواهد شد و نه چنان بی تدبیری وجود خواهد داشت که بخواهد موضوعی مثل موضوع زنجانی بوجود بیاید.

هندی درباره اینکه با توجه به رفع تحریمها چه اقدامهایی برای وصول مطالبات شرکت ملی نفت صورت گرفته است؟گفت: با توجه به هماهنگیهای صورت گرفته پیش از تحریمها، برخی شرکتهای معتبر نفتی بلافاصله با برداشتن تحریم، برای پرداخت بدهی خود اعلام آمادگی کردند که با تدابیر اتخاذ شده و پس از افتتاح حساب، اقدامهای لازم برای وصول مطالبات صورت گرفته و بدهکاران اروپایی آغاز به پرداخت بدهی خود کرده‌اند. البته با توجه به آماده نبودن و به منظور کنترل و اقدام صحیح و جلوگیری از هرگونه خللی در وصول مطالبات، تلاش شد دریافت وصول مطالبات از ارقام کمتر آغاز شود و پس از رفع موانع و مشکلات احتمالی، مبالغ بیشتری به حسابهای معرفی شده از سوی شرکت نفت واریز شود که این کار از هفته گذشته آغاز شده است و امیدواریم طی مدت کوتاهی بیشتر بدهکاران دیون خود را پرداخت کنند؛ برخی بدهکاران نیز درخواست تمهیداتی برای پرداخت بدهی خود داشته‌اند که در حال بررسی و مذاکره آن هستیم.

وی درباره اینکه در واقع شرکت انگلیسی-هلندی شل و دیگر شرکتهای اروپایی آغاز به پرداخت بدهی خود کرده‌اند؟‌ گفت: بله این کار آغاز شده است، با هماهنگی خوبی که وجود دارد امیدواریم در مدت کوتاهی اکثر مطالبات اروپایی وصول شود.

هندی درباره شرکت اماراتی اینوک هم افزود: هماهنگیهای لازم برای این کار صورت گرفته است، شرکت اینوک باید بدهی خود را به بانک مرکزی پرداخت کند، تا جایی که اطلاع دارم این کار نیز در حال اقدام است.

وی درباره اینکه از دیگر مطالبات نفتی، بدهی آقای زنجانی به نفت است و آیا اموال آقای زنجانی به تملک شرکت نفت درآمده است؟

تصریح کرد: اموالی که بابک زنجانی در ایران داشته و بابت بخشی از بدهیهای خود معرفی کرده است با هماهنگی دادستان تهران و مسئولان ذیربط و براساس تصمیم مسئولان نظام از سوی کارشناسان رسمی دادگستری که بالغ بر ١٨٠ نفر شامل نمایندگان آقای زنجانی، شرکت ملی نفت ایران و دادستان تهران بوده به کارشناسی آن پرداختند که طی وکالتنامه رسمی به نماینده وزارت نفت تحویل داده شده است. با توجه به کارشناسیهای صورت گرفته که قیمت نهائی آنها مورد قبول متهم نیز قرار گرفته است این اموال تکافوی بدهی او را نمی‌کند و کمتر از یک چهارم بدهی آقای زنجانی ارزش دارد.

وی درباره اینکه آقای زنجانی اموالی نیز در خارج از ایران دارند هم ادامه داد: بله. در دبی ٤ واحد آپارتمان، یک ویلای مسکونی و یک انبار دارند که ویلای مسکونی را گفته‌اند خودشان می‌خواهند و فروخته نشود، اما ارزش باقی اموال ایشان حداکثر ١٥ میلیون دلار می‌شود. در ترکیه هم شرکت هواپیمایی و چند شرکت دیگر دارند که اقدامات خاصی برای تملک آن صورت گرفته و پیگیر آن هستیم اما هنوز چیزی به تملک شرکت نفت در نیامده است.

وی ادامه داد: در تاجیکستان نیز شرکت حمل و نقل، یک ترمینال و بانک دارد که همگی در اختیار عوامل آقای زنجانی است، البته گفته می‌شود در مالزی نیز اموالی دارند منتها موردی در اختیار شرکت ملی نفت قرار نگرفته است. به طور کلی آنچه تا به حال از اموال خارج از کشور آقای زنجانی به نمایندگان شرکت ملی نفت تحویل داده شده که بفروش برسد، چهار واحد آپارتمان در دبی است.

هندی در پاسخ به این سوال که شرکت نفت قصد دارد اموال آقای زنجانی را نگه دارد و یا این که بنا دارد آنها را به فروش برساند؟

خاطرنشان کرد: این اموال نه تنها برای شرکت نفت مفید نیست بلکه در صورت اقدام نکردن به موقع در جهت فروش، ضررهایی هم در بر خواهد داشت. ما ترجیح می‌دادیم آقای زنجانی بدهی خود را به صورت نقدی پرداخت کند و این اموال به خودشان تحویل شود؛ اما با همه فرصتهایی که به ایشان داده شد، وعده‌های وی با وجود حسن نیت قاضی رسیدگی به پرونده تحقق نیافت، البته ما هنوز امیدواریم که ایشان نسبت به بدهی خود اقدام کند. به هر حال ما مقدمات فروش اموال را انجام داده ایم و از هفته آینده نسبت به فروش اموال اقدام خواهیم کرد.

وی درباره اینکه آقای زنجانی گفته‌ که شما بسیاری از اموال ایشان را در دوبی به نام خود کرده‌اید؟ تاکید کرد: خیر این طور نیست. آقای زنجانی در همه مراحل دادگاه تلاش کرد به جای دفاع مستند و محکمه پسند به نحوی تشویش اذهان عمومی کند که گاه با نشر اکاذیب هم همراه بوده است. همه اموال دوبی ایشان چهار آپارتمان است. حالا گفته‌اند بسیاری از اموال، که نمی‌دانیم منظورشان چیست. در هر حال من هم باتوجه به قولی که به قاضی داده‌ام از شکایت به عنوان تشویش اذهان خودداری کردم؛ اما این حق را محفوظ می‌دارم که در موقع مناسب و در صورت لزوم اقدام کنم. آنچه برای ما مهم است وصول طلب دولت است، و گرنه کارنامه آقای زنجانی پر از این مسائل است.

وی درباره جریان بابک زنجانی دوم و اینکه آیا بدهی فردی موسوم به بابک زنجانی دوم در دولت یازدهم به وزارت نفت صحت دارد؟‌ ادامه داد: مطرح شدن عنوان بابک زنجانی دوم و سوم یک موضوع ساختگی و با دو منظور انجام شد. نخست این که بحث پرونده آقای زنجانی تحت تأثیر قرار گیرد و دوم این‌که می‌خواستند راههای دور زدن تحریم شناسایی و سوخته شود؛ و گرنه بابک زنجانی یکی است و تحت هیچ عنوانی در آینده هم به وجود نخواهد آمد. پدیده‌ای بود که در یک برهه زمانی خاص و با حمایتهایی ایجاد شد که نه آن زمان ایجاد خواهد شد و نه چنان بی‌تدبیری که بخواهد موضوعی مثل موضوع زنجانی بوجود بیاید.

هندی درباره اینکه آقای زنجانی بارها گفته‌اند که فردی بیش از ٥ میلیارد دلار بدهی بابت پول نفت دارد، آن را وصول کنید نظر شما درباره این سخنان آقای زنجانی چیست؟ تاکید کرد: نخست این که صحبتهای آقای زنجانی فرار به جلوست. دوم این که هیچ فرد حقیقی یا حقوقی خصوصی چنین بدهی به شرکت نفت نداشته و ندارد. مبالغ عنوان شده مربوط به شرکت دولتی یکی از کشورهای همسایه است که پس از رفع تحریمها آغاز به پرداخت کرده و به میزانی که بانک مرکزی توان تحویل پول داشته باشد، پرداخت می‌شود. این بدهی مثل بدهی شرکتهای بزرگ نفتی به لحاظ نبود امکان پرداخت در اثر تحریم بلوکه شده بود، نه به جهت تمایل نداشتن پرداخت از سوی خریدار نفت.

او ادامه داد: ضمن این‌که ما ظرف دو سال گذشته فروشهای خود را به صورت پیش پرداخت انجام می‌دادیم، بنابراین نه مطالباتی افزایش یافت و نه پولی سوخت شده است. در هر حال اقدامات صورت گرفته در دوسال ونیم گذشته نشان داد که در اوج تحریم و محدودیتهای صورت گرفته می‌توان با تدبیر و درایت نفت فروخت و یک دلار هم سوخت نشود.

وی همچنین در این باره که آقای زنجانی بدهی خود را پرداخت خواهد کرد؟تصریح کرد: اجازه دهید پاسخ این پرسش را به بعد موکول کنیم. ایشان چند بار به دادگاه قول داده و راهکارهای مختلفی را معرفی کرد که به نتیجه نرسید، اما آخرین راهکاری که ارائه داده تحت نظر دادگاه است که ما امیدواریم به واقعیت بدل شود. در واقع هر نوع مدرک، نامه، شماره حساب و درخواستی که آقای زنجانی داشتند اگرچه نیاز هم نبود، اما برای رفع بهانه آماده و با نظارت دادگاه در اختیار وی گذاشتیم و امیدواریم که ایشان هم به حسن نیت دادگاه که همه مساعدتها و امکانات لازم را در اختیارشان گذاشته تا به وعده خود عمل کند، احترام گذاشته و بدهی خود را پرداخت کند.

هندی درباره اینکه اگر زنجانی بدهی خود را پرداخت کند اموال ایشان را بر می‌گردانند؟ گفت: بله. اموال ایشان غیر از گرفتاری و زحمت چیزی برای شرکت نفت ندارد. البته ممکن است این اموال برای اشخاص اهل فن و بخش خصوصی مفید باشد، اما شرکت نفت وظیفه و مسئولیت دیگری دارد این اموال برای آن مفید نیست. البته باید دید چه مقدار وجه نقد پرداخت خواهد کرد.

او که با شانا گفت‌وگو می‌کرد همچنین درباره نحوه فروش این اموال و اینکه آیا تا به حال چیزی فروخته شده است؟توضیح داد: تا به حال از سوی شرکت ملی نفت چیزی فروخته نشده است. البته شرکتها برای اداره امور جاری خود ممکن است اقداماتی داشته‌ و در چارچوب اساسنامه و یا برای نقدینگی اموالی را فروخته و یا تبدیل کرده باشند، اما تا به حال از سوی شرکت ملی نفت اقدامی صورت نگرفته است. با این حال فروش برابر ضوابط و مقررات جاری به خصوص آئین نامه معاملات صورت می گیرد و همه نقل و انتقالات تحت نظر قوه قضائیه است.

نظر

• خوشبخت
                      عضو فعال
                      • Jul 2012
                      • 5464

امکان خرید اینترنتی بین‌المللی کاربران ایرانی با کارت‌های شتاب

با قرارداد شرکت پرداخت ترکیه ای- آلمانی ایزیکو با ایران به زودی خرید آنلاین بین‌المللی با کارتهای عضو شتاب محقق خواهد شد.
                      یک شرکت پرداخت مستقر در استانبول اعلام کرد که قراردادی را به امضا رسانده که راه را برای شرکت‌هایی که به دنبال حضور در اقتصاد 400 میلیارد دلاری ایران هستند، هموار می‌کند.

به گزارش ایسنا به نقل از بلومبرگ، بارباروس اوزبوگوتو، مدیرعامل شرکت آلمانی- ترکیه ای ایزیکو گفت: قرارداد این شرکت با شرکت پرداخت الکترونیکی PECCO به مشتریانش این امکان را می‌دهد که با حدود 230 میلیون کارت بانکی در ایران که تا همین اواخر به هیچ سیستم مالی در خارج از ایران متصل نبودند، تراکنش انجام دهند.

اوزبوگوتو افزود: ییزیکو قرارداد ورود به ایران را پس از لغو تحریم سیستم بانکی سوئیفت امضا کرده است. در ایران تمام بانکها به یک سیستم واحد موسوم به شتاب متصل هستند و این به معنای اینست که مشتریان ایزیکو می‌توانند محصولات خود را به دارندگان کارتهای عضو شتاب بفروشند بدون اینکه لازم باشد این شرکت با تک تک بانکها ارتباط داشته باشد.

وی در مصاحبه به بلومبرگ در استانبول گفت: این قرارداد اولین مورد در نوع خود است.

اوزبوگوتو گفت: مدیران این شرکت تحت پوشش بانک جهانی از زمان سفر به تهران در سال گذشته در حال کار روی توسعه فعالیتهای خود در ایران بوده اند.

این امر یک پایگاه مستحکم را در کشوری که تاکنون رقبای آمریکایی همچون پی‌پل(Paypal) و اسپرینت در آن حضور نداشته اند در اختیار این شرکت دوملیتی قرار می‌دهد.

اوزبوگوتو درباره بازار داخلی ایزیکو گفت: ما در حال اجرای نقشی هستیم که پی‌پل در کشورهایی همچون آلمان انجام می‌دهد.

وی افزود: گسترش حضور در ایران منطقی است زیرا دو بازار مهم با نفوذ بالا در این منطقه وجود دارد که ایران و ترکیه هستند. هر دو کشور جمعیت 80 میلیون نفری بسیار جوان دارند و ضریب نفوذ اینترنت در آنها بالا است.

در شرایطی که وبسایت پی‌پل می‌گوید در بیش از 200 بازار فعال است، اما ایران در بین این کشورها حضور ندارد. شرکت اسپرینت مستقر در سانفرانسیسکو نیز می‌گوید از تراکنشهای ریالی ایران پشتیبانی نمی‌کند.

سال کاراتاش، موسس شرکت امنیت موبایلی ساس‌پاس(SAASPASS) می‌گوید، در شرایطی که ایزیکو برای گسترش حضور خود در ایران مشکلی ندارد، رقبای بزرگتر ممکن است برای انجام این کار با مشکلاتی مواجه شوند.

شرکتهای باسابقه تر برای حضور در بازارهای خارجی ناشناس همچون ایران کند عمل می‌کنند زیرا کسب سود از بازاری که اساسا در مقیاس میشیگان است، تلاش زیادی می‌طلبد.

موسسه رنسانس کاپیتال برآورد کرد، اگرچه اقتصاد ایران در حال حاضر کمتر از ایالت میشیگان ارزش دارد، الحاق آن به اقتصاد جهانی رشدی معادل 4.5 تا شش درصد تا سال آینده برایش به همراه خواهد داشت.

مایک هریس رئیس بخش تحقیقات رنسانس می‌گوید، توسعه ایران احتمالا مشابه ترکیه خواهد بود و شرکتهای ترکیه ای برای هدایت کردن این تغییر از همه جلوتر به ایران هجوم خواهند آورد.

ییزیکو سال گذشته 6.2 میلیون دلار از ارائه خدمات پرداخت آنلاین در سراسر جهان درآمد داشته است.

از مشتریان این شرکت در ترکیه می‌توان به شرکت خودروسازی ب ام و، آلیانس و فروشگاه آنلاین Sahibinden.com اشاره کرد.

نظر

• negarminavi
                        عضو فعال
                        • May 2013
                        • 35715

معاون رئیس‌جمهور سابق در گفتگوی تفصیلی با «نسیم آنلاین»:

"حلقه پاستور" از قراردادهای پسابرجام ذینفع است

بخشی از ذینفعان در اتاق بازرگانی هستند و بخشی از آنها - به عنوان اعضای سابق اتاق بازرگانی - در نهاد ریاست جمهوری فعالیت می کنند

لطف الله فروزنده گفت: تمام قراردادهایی که بعد از برجام بسته‌اند در راستای هجوم کالاهای خارجی به داخل بوده است، مطمئن باشید که در این قراردادها کسانی در اتاق بازرگانی و نهاد ریاست جمهوری ذینفع هستند.

لطف الله فروزنده معاون رئیس جمهور سابق در گفتگوی تفصیلی با «نسیم آنلاین» در خصوص عملکرد اقتصادی دولت یازدهم گفت: در این دولت چالشها و مشکلات فراوانی برای اقتصاد کشور به وجود آمد که مردم با تمام وجود آنها را درک می کنند. در حال حاضر مهمترین معضل مردم، بیکاری و اشتغال جوانان است. متاسفانه در این دو سال و نیم دولت شرایطی ایجاد کرد که کسانی که شاغل بودند هم بیکار شدند.

وی افزود: نزدیک به 6 میلیون نفر در صنایع دستی شاغل بودند که امروز تعدادشان به یک میلیون نفر رسیده است. 15 هزار واحد صنعتی تعطیل شده که اگر به طور متوسط 100 کارگر هم داشته باشند نشان دهنده افزایش سرسام آور میزان افراد بیکار در جامعه است. در حال حاضر اکثر بخشهای تولیدی ما تعطیل است. بسیاری از تولید کنندگان نابود شده اند و دیگر نمی توانند احیا شوند.

معاون رئیس جمهور سابق با انتقاد از عمل نکردن روحانی به وعده های انتخاباتی خود گفت: دولت قول داده بود 100 روزه مشکلات مردم را حل کند، آقای روحانی قول داده بود هم چرخ سانتریفیوژها بچرخد و هم چرخ کارخانه ها، ولی امروز 14 هزار سانتریفیوژی که داشتیم از حرکت ایستاده است و چرخ کارخانه ها هم نمی چرخد. دولت قول داده بود که وضع بازار سرمایه را درست کند اما بورس به شدت افت کرد و مردم 150 هزار میلیارد تومان ضرر کردند.

دولت روحانی با ریخت و پاش هزینه‌های جاری خود را دو برابر کرد

فروزنده بیان کرد: قرار بود دولت بودجه‌های جاری را کاهش دهد. سال 92 با 90 هزار میلیارد تومان بودجه جاری، کشور را تحویل گرفتند، امروز و در سال 94، 174 هزار میلیارد بودجه جاری در کشور هزینه می‌شود. این نشان می دهد که بودجه جاری تقریبا دو برابر شده است. یعنی دولت یازدهم ریخت و پاش کرده، حقوق بعضی از مدیران را افزایش داده و تشریفات خود را زیاد کرده است.

وی تصریح کرد: اکثر پروژه های عمرانی کشور خوابیده است، در حالی که حدود 2 میلیون نفر در این پروژه ها کار می کردند و امروز دولت مطالبات سنگینی را به آنها دارد. قبل از دولت یازدهم نظام بانکی با فشاری که وجود داشت و در بخشهای تولیدی کشور و یا در بخشهایی مانند مسکن مهر مشارکت می کرد ولی امروز شاهد این هستیم که کار نظام بانکی این شده که با اعطای سود بالا به سپرده های مردم کاری کند تا رغبت آنها برای حضور در بخشهای تولیدی کشور کاهش یابد.

معاون رئیس جمهور سابق با بیان این مطلب که "دولت افق روشنی برای آینده کشور ندارد و تنها تلاش کرده که تحریمها را بردارد" به نسیم آنلاین گفت: متاسفانه در مبادلات تجاری دولتمردان ما به جای اینکه بازار بگیرند، بازار کشور را در اختیار خارجی ها قرار داده اند و خبری از واردات تکنولوژی و صنایع های‌تک نیست. قرارداد خرید هواپیما و واگن قطار بسته می شود در حالی که بسیار ازی واگن سازی های کشور با 30 درصد زیر ظرفیت کار می کنند.

فروزنده خاطرنشان کرد: آقای روحانی دو سال پیش به مردم وعده هایی در خصوص حل مشکلات اقتصادی داد و آنها هم به ایشان اعتماد کردند، ولی در دو سال و نیم گذشته نه تنها مشکلات حل نشد، بلکه زندگی مردم سخت تر شد. دولتمردان یازدهم در این مدت بارها حرفهای متناقصی را در میان افکار عمومی مطرح کرده اند. آقای رئیس جمهور قبل از انتخابات ریاست جمهوری 92 اعلام کردند که اگر مدیریت کشور صحیح بود، تحریمها اثری بر اقتصاد کشور نمی گذاشت اما در دو سال و نیم اخیر همه چیز را به تحریمها گره زدند.

دولت می خواهد مجلس وکیل و الدوله ای تشکیل دهد که مزاحم کرسنت نباشد

وی افزود: سال گذشته اعلام کردند که از رکود خارج شدیم، در حالی که سال جاری بی سابقه ترین رکود ممکن را تجربه کردیم. همین الان مشخص نیست چه مقدار از پول ما بعد ازبرجام قرار است آزاد شود و به اقتصاد کشور تزریق شود. قبل از انتخابات سال 92 فضاسازی کردند که در انتخابات پیروز شوند و امروز هم قبل از انتخابات مجلس با فضاسازی به دنبال تشکیل یک مجلس وکیل الدوله هستند. دنبال مجلسی هستند که مزاحم انعقاد قراردادهایی نظیر کرسنت نشود.

معاون رئیس جمهور سابق گفت: تورم پایین آمده اما قیمت کالاهای اساسی مردم بین 50 تا 70 درصد افزایش پیدا کرده است. قیمت نفت پایین آمده و به دنبال آن قیمت بنزین فوب خلیج فارس هم کاهش پیدا کرده، اما آقایان حاضر نیستند که قیمت بنزین را با فوب خلیج فارس هماهنگ کنند، چون به نفعشان نیست.

دولت راستگویان به اندازه همه دولتهای قبلی دروغ گفته است

فروزنده با انتقاد از اظهارات شخص رئیس جمهور تصریح کرد: آقای روحانی اعلام کردند که ما دولت راستگویان را تشکیل دادیم، ولی اظهارات غیرواقعی و نادرستی را در این دو سال و نیم به مردم گفته اند که نظیر آن را در دولتهای قبل کمتر دیده ایم. گفته های آقای رئیس جمهور با واقعیت اقتصاد کشور همخوانی ندارد. می گویند یک روز در ارائه بودجه به مجلس تاخیر نداشتیم، می گویند از رکود عبور کردیم و یا می گویند اجازه ندادیم پایه پولی افزایش پیدا کند در حالی که هیچ کدام از حرفهای ایشان واقعیت ندارد.

وی گفت: به نظر می رسد اصلاح طلبان اطلاعات غلطی به ایشان می دهند تا روزی از آقای روحانی هم مانند رئیس دولت اصلاحات عبور کنند. شاید با دادن این اطلاعات می خواهند آقای روحانی را بین مردم ضایع کنند. مدیران آقای روحانی سالها در جایگاهی بوده اند که از این جایگاه خودشان و خانواده هایشان را پولدار کرده اند. مدیری که اینگونه زندگی کند نمی تواند اقتصاد مقاومتی را دنبال کند و به فکر رفاه مردم نیست.

معاون رئیس جمهور سابق بیان کرد: وزیری که شب پرداخت یارانه به مردم عزا می گیرد، وزیری که مسکن مهر را مزخرف می داند و وزیری که جلوی مکانیسم نظارت بر قیمتها در بازار می ایستد، چگونه می تواند به فکر مردم باشد؟

در قراردادهای پسابرجام پای ذینفعانی که در نهاد ریاست جمهوری مسئول هستند در میان است

فروزنده خاطرنشان کرد: پاشنه آشیل دولت روحانی واردات است. واردات از 42 میلیارد به 52 میلیارد رسیده است.تمام قراردادهایی هم که بعد از برجام بسته اند در راستای هجوم کالاهای خارجی به داخل بوده است.مطمئن باشید که در این قراردادها کسانی ذینفع هستند. بخشی از ذینفعان در اتاق بازرگانی هستند و بخشی از آنها به عنوان مسئولین سابق اتاق بازرگانی هستند در نهاد ریاست جمهوری فعالیت می کنند و نفوذشان در دولت از امثال آقای طیب نیا بیشتر است.

وی افزود: امروز نفوذی که آقای نیلی (به عنوان کسی که برنامه استراتژی صنعتی اول و برنامه چهارم توسعه را نوشت) در دولت دارد را بسیاری از وزرا ندارند. اعتماد مردم به دولت روحانی بسیار کم شده و وضعیت ایشان مانند سال 92 نیست. نظرسنجی های مختلف هم این گفته اثبات می کند.

مردم از دولت روحانی زده شدند

معاون رئیس جمهور سابق به نسیم آنلاین تصریح کرد: آقای روحانی توقعات مردم را برآورده نکرده است. بنابراین مردم به جریان نزدیک به دولت نگاه مثبتی ندارند. مردم از دولت یازدهم زده شدند، دولتمردان هم این را می دانند و نگران انتخابات پیش رو هستند. مردم دیگر نمی توانند تحمل کنند دولت مشکلات را به تحریمها و دولت قبل پاس بدهد. مردم در همین انتخابات و در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده این مسئله را نشان خواهد داد.

فروزنده با اشاره به اشرافی گری مدیران روحانی عنوان کرد: امروز کمتر خانواده ایرانی است که جوان بیکار در خانه نداشته باشد. گفتند مسکن مهر بد است باید مسکن اجتماعی را بیاوریم، ولی خبری نشد. 900 هزار واحد مسکن مهر آماده بود ولی دولتمردان یازدهم آن را تحویل ندادند. من نمی دانم دولتمردان درک می کنند که خانه دار شدن یک خانواده بی سرپناه یعنی چه؟ آیا دولتمردان ما که در رفاه زندگی می کنند می دانند بیکار شدن یک شخص سرپرست خانوار یعنی چه؟ قیمت حامل های انرژی را در این دو سال و نیم افزایش دادند اما یک ریال آن را به مردم ندادند.

وی کاهش تورم در دو سال نیم اخیر را بی فایده دانست و گفت: دولتمردان به کاهش تورم افتخار می کنند در حالی که این کاهش تورم هیچ افتخاری ندارد. تورم و شاخص های اقتصادی بهم مرتبط است. وقتی چرخهای اقتصادی متوقف شود اشتغال ایجاد نشود و رشد اقتصادی نداشته باشیم کاهش تورم ارزشی ندارد. نمی دانم مشاوران آقای روحانی گزارشهای مردمی را به ایشان می دهند؟ نتایج نظر سنجی ها را به رئیس جمهور می دهند؟ مردم به مسائل خطی نگاه نمی کنند.

برجام را امضا نکردیم که از آمریکا چوب اره و لوازم آرایشی وارد کنیم!

معاون رئیس جمهور سابق عنوان کرد: برجام یک فرصت برای اقتصاد کشور است ولی نگاه دولتمردان این فرصت را ضایع می کند. آیا برجام را اجرا کردیم که واگن قطار بخریم؟ آیا مشکل اصلی اقتصاد ما خرید ایرباس تشریفاتی بود؟ یا می بایست 30 هزار تراکتور از جمهوری چک بخریم؟ آیا ما برجام را امضا کردیم که از آمریکا چوب اره، مکمل غذایی، لوله و شلنگ، شبرنگ، لوازم آرایشی، کاغذ دیواری، لوازم بولینگ، تیغ اره، مسواک و گریس وارد کنیم؟!

فروزنده با بیان این مطلب که "بعد از برجام هیچ سرمایه گذار خارجی به کشور نمی آید" به نسیم آنلاین بیان کرد: خارجی ها برای تصاحب بازار و استفاده از منابع به کشورمان می آیند. نظام پهلوی 30 سال در کشور حکومت کرده، درآمد نفتی بالایی هم داشته و ارتباط اقتصادی فراوانی هم با کشورهای دنیا به خصوص با آمریکا داشته است. حالا باید پرسید خارجی ها در آن زمان کدام سرمایه گذاری خارجی را انجام داده اند؟ آنها همواره ما را مونتاژ کار کرده اند. وقتی سرمایه گذار داخلی که عرق ایرانی دارد انگیزه ای برای سرمایه گذاری ندارد سرمایه گذار خارجی چطور باید سرمایه گذاری کند.

وی با انتقاد از بی توجهی دولت به اقتصاد مقاومتی هم گفت: نمایندگان مجلس دهم باید برای اقتصاد مقاومتی شاخص تعیین کنند تا دولتمردان نتوانند آن را تحریف کنند و نسبت به آن بی توجه باشند.

نظر

• خوشبخت
                          عضو فعال
                          • Jul 2012
                          • 5464

در حاشیه حمله اخیر رییس سابق صداوسیما به جامعه روحانیت
                          پرده ای دیگر از «همپیمانی ضرغامی - احمدی نژاد»

این برخورد از طرف شخصی همچون ضرغامی دور از انتظار نبود؛ ضرغامی با کارنامه ای که در صدا و سیما دارد نشان داده است که همپیمان کیست؛ کسی که علنا احمدی نژاد را یک چهره کم نظیر می نامد و در فیلم زیر، حمایتی تام و تمام از محمود احمدی نژاد به عمل می آورد؛ علی القاعده بر اساس پیمانی که با رئیس جمهور سابق داشته، سعی می کند همچنان بر مخالفان او بتازد.
                          پرده ای دیگر از «همپیمانی ضرغامی - احمدی نژاد» + فیلم

در شرایطی که روز گذشته، عزت الله ضرغامی به خاطر قرار دادن نامه هاشمی در لیست جامعه روحانیت مبارز، به این جامعه حمله کرده و خواستار تجدید نظر شده است، بررسی ها نشان می دهد رییس سابق صداوسیما از دیرباز دوست و یار نزدیک احمدی نژاد و از مهمترین عوامل هجمه به احمدی نژاد بوده است؛ چندان که در دوران ریاستش بر صداوسیما، همواره خط حمله به هاشمی، رعایت می شد!

به گزارش خبرنگار «انتخاب» ؛ عزت الله ضرغامی البته پا را فراتر از این نهاده است. این بار به جامعه روحانیت به عنوان یک نهاد قدیمی و استخوان دار انقلابی حمله کرده است. وی در حالی جامعه روحاینت را متهم به خطای راهبردی می کند که بزرگان فراوانی در این تشکل حضور دارند. در واقع باید از ضرغامی پرسید آیا شما معنای دقیق اصطلاح "خطای راهبردی" را می فهمید که چنین بی محابا، از آناستفاده می کنید ؟ آیا امکان دارد که تشکلی همچون جامعه روحانیت این امر را درک نکند اما شخص شما آن را درک کرده باشید؟ حالا با این اوصاف دقیقا شما چه مستندی برای چنین تهمت بزرگی، دارید؟

از طرف دیگر ضرغامی ادعا می کند که جامعه روحانیت تحت فشارهای سیاسی اقدام به این انتخاب کرده است. ضرغامی هیچ دلیل و مدرکی برای این اتهام خود مطرح نمی کند؛ از این رو به نظر می رسد که این خود ضرغامی است که با هدف همین فشارهای سیاسی، این اتهام را مطرح می کند. . در نوع ادبیات ضرغامی شبهه ای مبنی بر نوعی تهدید هم مستتر است. به شکلی که ضرغامی در جایی می گوید که جامعه روحانیت باید نسبت به این تصمیم خود بازنگری کند! در واقع به نظر می رسد که این، خود ضرغامی است که می خواهد به جامعه روحانیت مبارز فشار سیاسی بیاورد!

فشار های سیاسی ضرغامی حتی تا جایی پیش می رود که وی این تشکل با سابقه روحانی را متهم می کند که می خواهد از سبد رای هاشمی رفسنجانی استفاده کند. البته در گفته های ضرغامی نوعی اعتراف به اقبال عمومی مردمی به هاشمی رفسنجانی هم وجود دارد. وی اذعان می کند که هاشمی رفسنجانی رای خود را دارد و از "عجله جامعه روحانیت برای شراکت در این رای" سخن به میان می آورد. این ادعا بیش از آن که حمله به هاشمی باشد، طعنه و کنایه به روحانیت مبارز است.

ضرغامی حتی برای آیت الله موحدی کرمانی نیز تعیین تکلیف کرده است. و می نویسد: "شخص آیت الله موحدی کرمانی بر اثر فشارهای سیاسی افراد خاص،به نوعی مجبور به پذیرش این مصلحت اندیشی شده اند" واقعا با توجه به روحیه آیت الله موحدی کرمانی ، آیا او کسیست که تحت تاثیر افراد مختلف، زیر بار قرار دادن هاشمی به عنوان یکی از موسسیسن جامعه روحانیت، برود؟ ضرغامی برای این اتهام خود چه دلیلی دارد؟ آیا خود ضرغامی نمی خواهد فشار سیاسی بیاورد؟ به نظر می رسد این سخنان ضرغامی بیشتر به منظور مخدوش کردن نقش بزرگان روحانیت مبارز مطرح شده است.

نکته دیگر این است که ضرغامی بی پروا به آیت الله هاشمی رفسنجانی که از سوی مقام معظم رهبری به ریاست مجمع تشخصیص مصلحت نظام منصوب شده است، تهمت زده که "تشجیع کننده ضد انقلاب" است . این در حالی است که هاشمی رفسنجانی از طرف شورای نگهبان نیز تایید صلاحیت شده و چنین اتهام و بهتان تکاندهنده ای، دور از انصاف و آداب اسلامی و اخلاقی باشد.

با این حال، بررسی ها نشان می دهد گریش فکری ضرغامی به احمدی نژاد و هجمه های چندین ساله او به آیت الله هاشمی به دلیل «همپیمانی احمدی نژاد و - ضرغامی» است.

پیش از این آیت الله هاشمی به «طلوع صبح» گفته بود: «صداوسیما پیش از انتخابات و حتی یک سال قبل از انتخابات 84 دربست در اختیار آن جریان بود. به هر حال تمام دستاوردهای انقلاب را با آوردن بعضی از آدم‌هایی که بعدها مشخص شد به کدام جریان وابسته هستند، زیر سؤال می‌بردند که در همان ایام و حتی قبل از انتخابات 84 من گفته بودم که صداوسیما به خاطر دستمالی قیصریه را به آتش نکشد. احمدی‌نژاد از گروه ایثارگران بیرون آمد و عضو آنجا بود. رئیس صداوسیما هم عضو آنجا بود. اینها با هم پیمان داشتند و در صداوسیما هم هرچه می‌خواستند، انجام می‌دادند.»

به هر روی این برخورد از طرف شخصی همچون ضرغامی دور از انتظار نبود؛ ضرغامی با کارنامه ای که در صدا و سیما دارد نشان داده است که همپیمان کیست؛ کسی که علنا احمدی نژاد را یک چهره کم نظیر می نامد و در فیلم زیر، حمایتی تام و تمام از محمود احمدی نژاد به عمل می آورد؛ علی القاعده بر اساس پیمانی که با رئیس جمهور سابق داشته، سعی می کند همچنان بر مخالفان او بتازد.

نظر

• negarminavi
                            عضو فعال
                            • May 2013
                            • 35715

رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار در گفتگو با «نسیم آنلاین»:

موز، گوجه و پیاز در ۴۸ ساعت اخیر ۱۰۰۰تومان گران شد

واردات ۴ میوه قانونی است اما در حال حاضر بیش از ۲۰ محصول به صورت قاچاق وارد بازار داخلی شده است

سید حسین مهاجران گفت: موز هندوستان کیفیتی مانند موز تولید داخل دارد، واردات این محصول به تولید داخلی ضربه می‌زند

سید حسین مهاجران، رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار در گفتگو با خبرنگار اقتصادی «نسیم آنلاین» و در پاسخ به خبری مبنی بر واردات موز از کشور هندوستان بیان داشت: عمده واردات موز به کشورمان از فیلیپین، آفریقا، سومالی، اکوادور و بولیوی است و این موزها مجلسی و رنگ‌آمیزی و با کیفیت خوبی است، اما موزهای هندوستان و پاکستان تنها به درد آب‌گرفتن می‌خورد علاوه بر آن نیز ما مانند این موز را در چابهار کشور خودمان هم داریم.

وی ادامه داد: دو روزی است که موز گرانتر شده و با افزایش قیمتی هزار تومانی در حال حاضر به کیلویی 4 هزار و 200 تومان رسیده است، اما حتی اگر موز بیشتری از کشورهایی مانند هندوستان وارد بازار شود، نمی‌‎تواند تغییری در قیمت این محصول ایجاد کند زیرا این موزها همان طور که اشاره کردم تنها به درد آب گیری می‌خورند و قابل استفاده در مجالس نیستند.

مهاجران تأکید کرد: علاوه بر این با توجه به این که تقریبا نیمی از مصرف آب گیری موز کشور از چابهار تأمین می‌شود لذا بدون شک واردات موز از هندوستان نه تنها به نفع تولید داخلی نخواهد بود بلکه تولید را با مشکل مواجه خواهند کرد.

رئیس اتحادیه میوه و تره‌بار در رابطه با بحث قاچاق میوه در بازار گفت: واردات 4 محصول قانونی است اما متأسفانه بیش از 5 برابر آن یعنی 20 نوع میوه به داخل کشور وارد می‌شود، به طوری که ظرف روزهای گذشته زردآلو و گیلاس قاچاق نیز وارد بازار شده است.

وی افزود: این میوه‌های قاچاق از شیلی، ترکیه، چین و مصر هم وارد بازار می‌شود، اما ما دیگر نمی‌دانیم که متولی جمع‌آوری این میوه‌ها از بازار چه کسی است و چگونه باید جلوی آن گرفته شود. مسلما این وظیفه مسئولین است و آن‌ها باید پاسخگو باشند.

مهاجران در ادامه در رابطه با قیمت میوه‌ها اظهار داشت: متأسفانه 2 روزی است که مجددا قیمت گوجه فرنگی هزار تومان افزایش داشته، پیاز نیز هزار تومان گرانتر شده و به 4 هزار تومان در میادین رسیده است، اما در این میان سیب‌زمینی همچنان با قیمت پایین و از 600 تا 1000 تومان عرضه می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نارنگی بندرعباس نیز به دلیل کیفیت بالایی که دارد و جز میوه‌های بسیار نادر از لحاظ طعم و مزه است بین 6 تا 8 هزار تومان عرضه می شد اما ظرف دو روز گذشته قیمت این میوه هم با افزایش 2 هزار تومانی به 8 تا 10 هزار تومان رسیده است.

نظر

• خوشبخت
                              عضو فعال
                              • Jul 2012
                              • 5464

سفر روحانی به بلژیک

به گزارش انتخاب، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان، که برای مذاکره با مقامات ارشد بلژیک و اتحادیه اروپا به بروکسل سفر کرده است، با «شارل میشل» نخست وزیر بلژیک رایزنی کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان در این دیدار با اشاره به 2 بار سفر وزیر خارجه بلژیک به ایران در دولت یازدهم تاکید کرد: 2 کشور از ظرفیت‌های خوبی برای توسعه مناسبات فیمابین از جمله در زمینه انرژی و همکاری‌های صنعتی و فناوری برخوردارند.

ظریف ابراز امیدواری کرد، مناسبات اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و بلژیک که به دلیل تحریم‌ها کاهش یافته بود، در دوره جدید به سرعت افزایش یابد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه فرصت‌ها و تهدیدات مشترکی پیش روی دو کشور قرار دارد در زمینه توسعه روابط بین 2 کشور باید گام‌های موثری برداشت.

رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان با اشاره به تحولات منطقه تصریح کرد: مواضع برخی کشورها به تشدید بحران در سوریه کمک می‌کند.

نخست‌وزیر بلژیک نیز در این دیدار با اشاره به ظرفیت‌های زیاد 2 کشور، ابراز امیدواری کرد در دوره پسابرجام زمینه به عینیت بخشیدن این ظرفیت‌ها فراهم شود.

وی با اشاره به سفر قبلی وزیر امور خارجه بلژیک به تهران، تصریح کرد: روابط 2 کشور به سمت شکوفایی می‌رود و امیدوارم با سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به بلژیک مناسبات 2 کشور تحرک بیشتری یابد.

نخست وزیر بلژیک در ادامه این دیدار با اشاره به اینکه بلژیک برای روابط دوجانبه خود با ایران اهمیت قائل است، خواستار رایزنی و مذاکره 2 کشور در خصوص مسائل منطقه‌ای از جمله موضوع بحران سوریه و بحران آوارگان و تأثیر آن بر اروپا شد.

شارل میشل با اشاره به لزوم تشویق بخش خصوصی بلژیک برای سرمایه‌گذاری در ایران خاطرنشان کرد: از برقراری خط پرواز مستقیم بین تهران - بروکسل حمایت می‌کنیم.

طرفین همچنین در این ملاقات در خصوص موضوع آوارگان و افراطی‌گری و تروریسم بحث و تبادل نظر کردند.

نظر

• خوشبخت
                                عضو فعال
                                • Jul 2012
                                • 5464

پیش‌بینی رونق اقتصادی در سال ۹۵

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس،‌ محمد نهاوندیان امروز در همایش صنعت فولاد با اشاره به کاهش نرخ تورم از حدود 45 درصد به 13 درصد طی 2 سال اخیر اظهار داشت: این مسئله نشان دهنده این است که مدیریت اقتصاد کشور می‌تواند پیش‌بینی‌ لازم را در اقتصاد انجام دهد.

وی ادامه داد: حرکت منطقی نرخ ارز طی 2 سال گذشته به دور از نوسان پردغدغه، این پیام را به سرمایه‌گذاران می‌دهد که می‌توانند روی عزم دولت و پختگی بازارها حساب کند.

وی با اشاره به اشتیاق هیأت‌های اقتصادی کشورهای مختلف برای حضور در ایران افزود: این واقعیت که علیرغم کاهش قیمت نفت و رسیدن آن به یک سوم قیمت‌های قبلی، میزان التهاب و نوسان در اقتصاد ایران نسبت به کشورهای صادرکننده نفت قابل قیاس نیست، باعث شده تا سرمایه‌گذاران خارجی برای حضور در ایران تمایل زیادی داشته باشند.

نهاوندیان توضیح داد: در برخی کشورها که اقتصادشان به نفت متکی است شاهد تورم بالای 200 درصد هستیم و ارزش پول ملی برخی کشورها نیز در مقایسه با نرخ دلار نصف شده است و همچنین برخی کشورها به دریافت وام خارجی روی آورده‌اند و یا با کسری بودجه بالایی روبرو هستند.

وی ادامه داد: طی یک سال و نیم گذشته میزان اثرگذاری بازار نفت بر بودجه ایران، کمترین مقدار بوده است.

نهاوندیان با اشاره به تمرکز جهت‌گیری مدیریت کلان اقتصاد کشور بر امکان برنامه‌ریزی در فضای کسب و کار و سرمایه‌گذاری در ایران، اظهار داشت: بعد از اجرای برجام یک، موضوع برجام 2 مطرح است که در واقع برنامه جامع اقدام مشترک ملی محسوب می‌شود و بخش دولتی و خصوصی برای اجرای آن باید با یکدیگر همکاری کنند.

رئیس دفتر رئیس‌جمهور با بیان اینکه برجام 2 با آغاز نیمه دوم افق چشم‌انداز 20 ساله کشور و آغاز برنامه ششم همزمان است، گفت: اقتصاد ایران در پسابرجام، اقتصادی برای سرازیر شدن واردات نیست، بلکه اقتصادی برای مشارکت و سرمایه‌گذاری مشترک جهت تولید صادراتی خواهد بود.

وی تصریح کرد: در سرمایه‌گذار‌ی‌ اقتصادی، ترجیح دولت، تولید داخلی است و اجازه نمی‌دهیم بخش صنعت مورد آسیب قرار گیرد.

وی با بیان اینکه سیاست‌های تعرفه‌ای لازم برای حمایت از تولید داخل همچنان اعمال خواهد شد، افزود: برای رقابت با کشورهای دیگر و تکیه بر تولید صادرات گرا باید به دنبال افزایش بهره‌وری باشیم و علاوه بر این بر قیمت‌های فروش داخلی و خارجی باید مهندسی دقیق صورت گیرد.

نهاوندیان اصلاح رویه‌های گمرکی برای اثرگذار بودن سیاست‌های تعرفه‌ای را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید از سیاست‌های غلط تعرفه‌ای جلوگیری شود و در عین حال تسهیل تجاری در گمرک بهتر از قبل مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به عدم فروش برخی تولیدات به دلیل رکود بخش ساخت و ساز کشور اظهار داشت: پیش‌بینی ما این است که در سال 95 در بخش‌های اقتصادی کشور از جمله بخش‌های عمرانی و ساخت و ساز رونق ایجاد شود و تقاضا برای مصرف فولاد در بازار داخلی افزایش یابد

نظر

در حال کار...
                                X