اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • mhjboursy
    ستاره‌دار (۱۳)
    • Jul 2013
    • 18270

    #44656
    پاسخ : اخبار

    خداحافظی تدریجی پول از بورس ؛ علت چیست!؟


    یکی از دلایل این رخداد ناامیدی سهامداران شرکت های بزرگ صادرکننده پتروشیمیایی ، فولادی و معدنی از امکان بهره مندی این شرکت ها از تبدیل دلار صادراتی خود با نرخ آزاد بالای ٧٠٠٠ تومانی است ، نکته مهمی که رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار حدود دو هفته پیش به آن اشاره کرد و خبرداده بود که مذاکراتی در سطوح عالی دولت برای بهره مندی شرکت های بزرگ صادراتی از امکان تسعیر ارز با نرخ آزاد درجریان است...
    بورس۲۴ : ارزش معاملات خرد بازار سهام با کاهش بیش از 50 درصدی نسبت به روزهای آغازین تیرماه مواجه شده است.
    ارزش معاملات خرد بازار سهام یک متغیر کلیدی در تشخیص اوضاع بازار سرمایه است و گردش پول توسط اشخاص حقیقی و در واقع مردم را در بورس و فرابورس نشان می دهد.
    بررسی بورس۲۴ حاکی از آن است ارزش معاملات خرد بازار سهام در هفته سوم تیرماه که فقط 4 روز معاملاتی داشته 874 میلیارد تومان رقم خورده ، یعنی حدودا 220 میلیارد تومان در روز.
    این آمار ناامیدکننده در حالی انتشار یافته که در هفته نخست تیرماه ارزش معاملات خرد از روزی 600 میلیارد تومان هم عبور کرده بود.
    یکی از دلایل این رخداد ناامیدی سهامداران شرکت های بزرگ صادرکننده پتروشیمیایی ، فولادی و معدنی از امکان بهره مندی این شرکت ها از تبدیل دلار صادراتی خود با نرخ آزاد بالای 7000 تومانی است ، نکته مهمی که رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار حدود دو هفته پیش به آن اشاره کرد و خبرداده بود که مذاکراتی در سطوح عالی دولت برای بهره مندی شرکت های بزرگ صادراتی از امکان تسعیر ارز با نرخ آزاد درجریان است.
    عرضه اولیه پتروشیمی پارس که نقدینگی زیادی را از بازار بلعید درکنار پررنگ شدن دغدغه های ناشی از اعمال تحریم ها علیه ایران از دیگر دلایل کاهش شدید ارزش معاملات در بازارهای بورس و فرابورس است. در هر حال آمار مزبور از خداحافظی تدریجی نقدینگی از بورس خبر می دهد و این نکته مهم را به مسئولان گوشزد می کند که اگرچه کاهش مالیات سهام و سایر اقدامات قانونی برای رشد بورس مفید است اما نباید جلوی تجارت آزاد را گرفت و فعالان بازار سهام همواره براساس امکان سودهی شرکت ها اقدام به خرید و فروش سهم می کنند!!

    ارزش معاملات سال 1397
    ارزش کل معاملات بورس و فرابورس بانضمام اوراق مشارکت
    ارزش معاملات خرد بورس و فرابورس
    هفته اول فروردین
    1.108 میلیارد تومان
    هفته اول فروردین
    321 میلیارد تومان
    هفته دوم فروردین
    345 میلیارد تومان
    هفته دوم فروردین
    154 میلیارد تومان
    هفته سوم فروردین
    1.958 میلیارد تومان
    هفته سوم فروردین
    722 میلیارد تومان
    هفته چهارم فروردین
    1.078 میلیارد تومان
    هفته چهارم فروردین
    331 میلیارد تومان
    هفته اول اردیبهشت
    1.502 میلیارد تومان
    هفته اول اردیبهشت
    430 میلیارد تومان
    هفته دوم اردیبهشت
    1.422 میلیارد تومان
    هفته دوم اردیبهشت
    348 میلیارد تومان
    هفته سوم اردیبهشت
    2.275 میلیارد تومان
    هفته سوم اردیبهشت
    608 میلیارد تومان
    هفته چهارم اردیبهشت
    1.810 میلیارد تومان
    هفته چهارم اردیبهشت
    676 میلیارد تومان
    هفته پنجم اردیبهشت
    2.604 میلیارد تومان
    هفته پنجم اردیبهشت
    688 میلیارد تومان
    هفته اول خرداد
    2.392 میلیارد تومان
    هفته اول خرداد
    709 میلیارد تومان
    هفته دوم خرداد
    723 میلیارد تومان
    هفته دوم خرداد
    241 میلیارد تومان
    هفته سوم خرداد
    2.298 میلیارد تومان
    هفته سوم خرداد
    1.003 میلیارد تومان
    هفته چهارم خرداد

    4.172 میلیارد تومان
    هفته چهارم خرداد

    2.407 میلیارد تومان
    هفته اول تیر
    4.675 میلیارد تومان
    هفته اول تیر
    3.026 میلیارد تومان
    هفته دوم تیر
    3.221 میلیارد تومان
    هفته دوم تیر
    1.722 میلیارد تومان
    هفته سوم تیر
    1.807 میلیارد تومان
    هفته سوم تیر
    874 میلیارد تومان


    این مطلب در تاریخ ۱۳۹۷/۴/۲۲ ساعت ۱۴:۴۴ منتشر شده است.
    «محمد حسین» هستم.
    امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

    نظر

    • mhjboursy
      ستاره‌دار (۱۳)
      • Jul 2013
      • 18270

      #44657
      پاسخ : اخبار

      کاهش ٨٠ درصدی مالیات فروش سهام به مصوبه مجلس نیاز دارد / کاهش کارمزد کارگزاران در دستور کار نیست


      محسن خدابخش در خصوص کاهش مالیات فروش سهام که هفته گذشته در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی به تصویب رسید ، به خبرنگار بورس ٢۴ گفت: این موضوع که مالیات بر فروش سهام از ٠.۵درصد به ٠.١درصد کاهش یابد ، بر اساس نظر و پیشنهاد سازمان بورس و اوراق بهادار بوده است ، اما اجرایی شدن این طرح...
      بورس۲۴ : مدیر نظارت بر بورس ها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار گفت : طرح کاهش مالیات نقل و انتقال سهام پیشنهاد ما بوده است.
      محسن خدابخش در خصوص کاهش مالیات فروش سهام که هفته گذشته در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی به تصویب رسید ، به خبرنگار بورس۲۴ گفت: این موضوع که مالیات بر فروش سهام از 0.5درصد به 0.1درصد کاهش یابد ، بر اساس نظر و پیشنهاد سازمان بورس و اوراق بهادار بوده است.

      وی ادامه داد: سازمان بورس در همه این سال ها تلاش کرده به روش های مختلفی به روند مثبت بازار و تسهیل فرآیند جذب سرمایه گذاران کمک نماید ، کما این که سال گذشته هم کارمزد های سایر ارکان را هم تا جایی که امکان داشته کاهش داده است.گرچه با توجه به این که سازمان بورس، شرکت بورس، شرکت سپرده گذاری مرکزی، کارگزاران و سایر نهاد های مالی وابسته به سازمان ، از این کارمزد ها درآمد کسب می کنند ، نمی توان به طور کامل این کارمزد ها را حذف کرد.

      مجلس تصویب کند، ما اجرا می کنیم...
      مدیر نظارت بر بورس ها و بازارهای سازمان بورس و اوراق بهادار در ادامه توضیح داد : کاهش مالیات بر فروش سهام هنوز مصوب نشده و ما در تلاش هستیم که این موضوع را به همراه موضوع افزایش سرمایه به مرحله تصویب برسانیم. لازم به ذکر است که این موضوع باید قانون شود و نیاز به مصوبه مجلس دارد و به همین دلیل باید به صورت طرح یا لایحه فوری در مجلس تصویب شود.

      از این مقام مسئول در سازمان بورس پرسیدیم که آیا سازمان برنامه ای برای کاهش مالیات بر درآمد ناشران در بورس یا فرابورس را دارد؟ که گفت: سازمان بورس و اوراق بهادار برای جذب شرکت ها به بورس از مشوق معافیت های مالیاتی همچون کاهش مالیات در بورس 10درصد و در فرابورس 5درصد استفاده کرده است. اما برنامه دیگری برای کاهش مالیات دیده نشده، یکی از برنامه هایی که سازمان دنبال می کند این است که درصورت افزایش سرمایه شرکت ها از محل سود محقق شده و تقسیم نشده( که البته هنوز به تصویب مجلس نرسیده است) شرکت ها معافیت مالیاتی کسب کنند و این موضوع هم از سوی سازمان به جدیت دنبال می شود.




      این مطلب در تاریخ ۱۳۹۷/۴/۲۳ ساعت ۰۸:۵۱ منتشر شده است.
      «محمد حسین» هستم.
      امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

      نظر

      • mhjboursy
        ستاره‌دار (۱۳)
        • Jul 2013
        • 18270

        #44658
        پاسخ : اخبار

        بررسی صورت های مالی ١٠ شرکت در یک قاب


        به گزارش کدال نگر بورس٢۴، ده شرکت از آخرین وضعیت سود سازی خود گفتند


        این مطلب در تاریخ ۱۳۹۷/۴/۲۶ ساعت ۱۸:۱۶ منتشر شده است.
        «محمد حسین» هستم.
        امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

        نظر

        • احمدخان
          عضو فعال
          • Jan 2011
          • 2032

          #44659
          پاسخ : اخبار

          بخشی از یادداشت امیر احمدی آریان درباره مهران مدیری.آریان دكترای ادبیات از دانشگاه كويينزلند استرالياست و در حال حاضر استاد ادبيات در سيتى كالج نيويورک.

          او این یادداشت را نه پس از افشای فساد موسسه ثامن‌الحجج، بلکه ۱۰ سال پیش منتشر کرد.

          لینک کامل: parsine.com/00006j



          ? مهران مدیری پوپولیستی تمام‌عیار است که رسالت نهایی‌اش در حرفه و زندگی، قلب واقعیت و دگرگون جلوه دادن شرایط واقعی به نفع طبقه حاکم است. مدیری تمام ابزارهای پوپولیسم را می‌شناسد و توان جذب عامه مردم و فریفتن آنان را بسیار بیشتر از دیگر ارکان رسانه ملی دارد.

          کاری که او می‌کند دقیقا همان تعریفی است که لویی آلتوسر از ایدئولوژی ارائه می‌دهد، یعنی تشویق و ترغیب مردم به ایجاد رابطه‌ای خیالی با شرایط واقعی‌شان، به این معنا که مدیری با طنز تخدیرکننده‌اش برای عامه مردم، که اتفاقاً رنگ و لعابی انتقادی هم دارد، دعوتشان می‌کند سیاهی واقعیت بیرون را که بخشی از آن نتیجه فقدان طنز و روحیه دست انداختن یکدیگر در جامعه و در سطوح سیاسی و فرهنگی آن است، فراموش کنند.

          ایراد از کسانی است که مدیری را در جبهه خود فرض می‌کردند، او را به نوعی ستون پنجم خود می‌دانستند که در صدا و سیما نفوذ کرده و از طریق خلاقیت بالا و قدرت طنزپردازی‌اش، وضعیت موجود را به نقد می‌کشد و در برابر چشم ۵۰ میلیون بیننده مسائلی را مطرح می‌کند که دیگر برنامه‌های تلویزیون خوابش را هم نمی‌بینند.

          این توهم، نمونه‌ای است گویا از قدرت ایدئولوژی که حتی کسانی که ادعای درک وضع موجود را دارند فریب آن را می‌خورند. مهران مدیری در تاریخ فعالیتش در صدا و سیما ذره‌ای از سیاست‌های رسانه ملی عدول نکرده و همواره در خدمت القای آن چهره معوجی از واقعیت بوده که به نفع جناح و تفکری خاص بوده.

          مدیری، محافظه‌کاری سیاسی خود را با ارائه چهره فرهنگی موجهی از خود پنهان می‌کند و با همین روش ساده است که می‌تواند همیشه مخالفان و منتقدانش را دور بزند و محبوبیتش را حفظ کند. شکی نیست که در برنامه تلویزیونی باید نقابی بر چهره واقعیت چسباند، چرا که همه می‌دانند واقعیت سیاه‌تر و کریه‌تر از آن است که بشود در برابر چشم میلیون‌ها بیننده عریانش کرد. بحث بر سر هنر نقاب‌سازی است، مسأله این است که چه کسی می‌تواند زیباترین و فریبنده‌ترین تصویر جعلی را از واقعیت ارائه دهد.





          @bayanmedianetwork

          نظر

          • احمدخان
            عضو فعال
            • Jan 2011
            • 2032

            #44660
            پاسخ : اخبار

            ?♨️ وزیر اقتصاد در صفحه اینستاگرام: تحولات جدید #بورس در راه است

            ?دولت تمام توانش را به کار گرفته که فضای اقتصادی کشور ساماندهی شود و مردم فرصت سرمایه‌گذاری در بازارهای مولد را پیدا کنند. قطعا اگر مردم نگران کاهش ارزش پولشان نباشند، به سمت بازارهایی می‌روند که حاصل کار آنها کمک به اقتصاد ملی باشد.

            ?به همین جهت و برای تشویق بیشتر مردم به سرمایه‌گذاری در بورس از این پس، نرخ نقل و انتقال سهام و حق تقدم از نیم درصد به یک دهم درصد کاهش خواهد یافت، این سیاست موجب افزایش نقدشوندگی در بازار سهام خواهد شد.

            ?همچنین در ستاد مبارزه با تحریم تصویب شد که نرخ صفر مالیاتی برای افزایش سرمایه از محل سود تقسیم نشده شرکت‌ها در نظر گرفته شود.

            ?این مشوق مالیاتی موجب ایجاد انگیزه برای افزایش سرمایه و توسعه فعالیت‌ها در شرکتهای بورسی و مانع از خروج نقدینگی شرکتهای بورسی در قالب سود تقسیمی خواهد شد.

            ?از سازمان بورس خواسته‌ام تا کارمزدهای ارکان بازار سرمایه را کاهش دهد که خوشبختانه با تایید شورای عالی بورس از این پس چنین خواهد شد. این اقدام باعث کاهش هزینه‌های معاملاتی و سودآورترشدن معاملات الگوریتمی و معاملات پر بسامد در بازار سرمایه خواهد شد

            ?دولت هر اقدام اصلاحی در جهت تقویت بازارهای مولد و همچنین آرامش بخشی به مردم برای حفظ دارایی‌هایشان را انجام می‌دهد.

            ???

            لینک کانال "بورس پول" :

            نظر

            • mhjboursy
              ستاره‌دار (۱۳)
              • Jul 2013
              • 18270

              #44661
              پاسخ : اخبار

              سلام. این نوشته‌ی بالا بسیار مهم بود. نمی‌دانم چرا دوستان مورد توجه قرار ندادند؟

              با پیگیری‌های وزیراقتصاد انجام شد؛

              بورس، آماده جذب سرمایه‌های طبقه متوسط/دستورات جدید برای بورس


              وزیر اقتصاد در صفحه اینستاگرام خود، از زمینه‌سازی برای جذب سرمایه‌های طبقه متوسط در بورس خبر داد و گفت: تحولات جدید بازار سرمایه در راه است.


              به گزارش خبرنگار مهر، مسعود کرباسیان وزیرامور اقتصادی و دارایی در صفحه اینستاگرامش از تحولات جدید در بازار سرمایه خبر داد و نوشت:

              دولت تمام توانش را به کار گرفته که فضای اقتصادی کشور ساماندهی شود و مردم فرصت سرمایه‌گذاری در بازارهای مولد را پیدا کنند. قطعا اگر مردم نگران کاهش ارزش پولشان نباشند، به سمت بازارهایی می‌روند که حاصل کار آنها کمک به اقتصاد ملی باشد. طبقه متوسط با محافظه‌کاری در مورد اندوخته‌هایش تصمیم می‌گیرد و این حق هم قطعا برای آنها وجود دارد. اما، ما در وزارت اقتصاد خود را مکلف کرده‌ایم که تا جایی که امکانش وجود دارد، بازارهای مولد را برای مردم جذاب کنیم. دغدغه این است که مردم احساس نکنند سرمایه‌هایشان از بین می‌رود یا اینکه فضای مناسب برای سرمایه‌گذاری مطمئن و سودآور ندارند.

              به همین جهت و برای تشویق بیشتر مردم به سرمایه‌گذاری در بورس از این پس، نرخ نقل و انتقال سهام و حق تقدم از نیم درصد به یک دهم درصد کاهش خواهد یافت، این سیاست موجب افزایش نقدشوندگی در بازار سهام خواهد شد.

              از سازمان بورس خواسته‌ام تا کارمزدهای ارکان بازار سرمایه را کاهش دهد که خوشبختانه با تایید شورای عالی بورس از این پس چنین خواهد شد. این اقدام باعث کاهش هزینه‌های معاملاتی و سودآورترشدن معاملات الگوریتمی و معاملات پر بسامد در بازار سرمایه خواهد شد.

              همچنین در ستاد مبارزه با تحریم تصویب شد که نرخ صفر مالیاتی برای افزایش سرمایه از محل سود تقسیم نشده شرکت‌ها در نظر گرفته شود. این مشوق مالیاتی موجب ایجاد انگیزه برای افزایش سرمایه و توسعه فعالیت‌ها در شرکتهای بورسی شده و مانع از خروج نقدینگی شرکتهای بورسی در قالب سود تقسیمی خواهد شد. این سیاست ها در کنار سایر سیاست های وزارت امور اقتصادی و دارایی موجب افزایش جذابیت و سود آوری بازار سرمایه شده و در مدیریت نقدینگی و حمایت از تولید موثر خواهد بود.

              دولت هر اقدام اصلاحی در جهت تقویت بازارهای مولد و همچنین آرامش بخشی به مردم برای حفظ دارایی‌هایشان را انجام می‌دهد. ما در کنار مردم هستیم.
              چندین نکته‌ (مثبت) در این حرف‌هاست که عرض می‌کنم... و وظیفه‌ی ماست که به اینها بیاندیشیم. ژرف بیاندیشیم.
              نخستین نکته‌اش این است که عزم گرم کردن بورس وجود دارد. (بالاخره سر عقل آمده‌اند اینها و همانگونه که احمدی‌نژاد در اوایل می‌گفت بورس قمارخانه است و در اواخر اجبارا بیشترین رشدهای بازار سرمایه را ثبت می‌کرد اینها هم تازه در اواخر کار خودشان فهمیده‌اند باید بازار جان بگیرد.)
              آن نرخ نقل و انتقال هم که گفته شده در بالا احتمالا همان مالیات منظورشان است! نه اینکه مانند خارج بشویم و کارمزد منصفانه بدهیم! نه! فقط یک کوچولو قرار است به سمت کارمزد منصفانه حرکت کنیم.
              دیگر اینکه بیشتر این حرف‌ها تکراری است و پیش‌تر در موردش شنیده بودیم. ولی آقای کرباسیان رویش صحه گذاشت و تاکید کرد.
              همچنین توجه به افزایش سرمایه هم بسیار زیبا و درست است.
              البته همان‌گونه که پیش‌تر گفتیم... باید دید کی اینها عملی می‌شود؟ و آیا اصلا عملی می‌شود؟ چون نوبخت گفته بود من یک قران هم از مالیات بورس کوتاه نمی‌آیم! حالا شاید قرار است نوبخت را بیاندازند دور...
              آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2018/07/21, 10:52.
              «محمد حسین» هستم.
              امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

              نظر

              • mhjboursy
                ستاره‌دار (۱۳)
                • Jul 2013
                • 18270

                #44662
                پاسخ : اخبار

                حسن روحانی با مردم درباره اقتصاد مستقیم سخن می گوید



                ۳۰ تير
                سه‌ شنبه دوم مرداد، آقای رییس جمهور! حسن روحانی رئیس جمهور در گفتگویی مستقیم روز سه‌ شنبه، دوم مرداد ماه با مردم صحبت خواهد کرد. این گفتگو در خصوص مهم ترین مسائل و دغدغه‌ های جامعه، به ویژه در حوزه اقتصاد و روابط خارجی خواهد بود...
                بورس۲۴ : حسن روحانی رئیس جمهور در گفتگویی مستقیم با مردم صحبت خواهد کرد. این گفتگو در خصوص مهمترین مسائل و دغدغه‌ های جامعه، بویژه در حوزه اقتصاد و روابط خارجی خواهد بود. گفت‌ و گوی رئیس‌ جمهور با مردم در روز سه‌ شنبه (دوم مرداد ماه) خواهد بود. منبع: فارس
                «محمد حسین» هستم.
                امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                نظر

                • mhjboursy
                  ستاره‌دار (۱۳)
                  • Jul 2013
                  • 18270

                  #44663
                  پاسخ : اخبار

                  روایت شاپور محمدی از وضعیت این روزهای بورس/ شفافیت خودرویی ها در مقابل سایر صنایع چقدر است؟



                  ۳۱ تير
                  رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: ر حال حاضر حدود ٨٠ هزار میلیارد تومان اوراق در جریان در بازار سرمایه وجود دارد و نرخ هم کنترل شد و یکی اقدامات شاخص و مهم سازمان بورس کاهش کارمزد معاملات بوده که در این میان شورای عالی بورس کمک کرد و کارمزد معاملات سازمان بورس ٢۵ درصد کاهش یافت و این به معنی کاهش درآمد برای سازمان بورس است.
                  بورس۲۴ : بازار سرمایه طی دو سال اخیر با توجه به اقداماتی که در زمینه فرهنگ سازی و شفافیت بیشتر در این بازار صورت گرفته شاهد رشد جریان نقدینگی بوده است و به علاوه در حال حاضر حدود 80 هزار میلیارد تومان اوراق در جریان در بورس قرار داد که در این میان حذف و جایگزینی آن با تحلیل در بورس به روشنگری بیشتر در این بازار کمک کرده و این بازار با حمایت از تولید کنندگان قدم های موثری در زمینه حمایت از کالای ایرانی برداشته است تا از این طریق شعار سال مبنی بر حمایت از کالای ایرانی محقق شود.
                  همچنین میزان تخلفات در معاملات بازار بورس با توجه به افشاگری ها گروه های مختلف در سال جاری به حداقل رسیده است.
                  در راستای شفافیت بیشتر اقدامات انجام شده در دو سال اخیر در تالار شیشه ای گفت و گویی انجام دادیم با شاپور محمدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار که در ادامه می خوانید.
                  چه اقداماتی در دو سال اخیر در سازمان بورس صورت گرفته است؟
                  در دو سال گذشته در زمینه فرهنگ سازی اقداماتی از قبیل راه اندازی لیگ ستارگان بورس در بازار سرمایه صورت گرفته و در این میان تهیه کلیپ های کوتاه برای شناساندن بورس به مردم به یک شکلی غیر کلاسیک و ایجاد کلاسهای دانشگاهی موجب ماندن کلیدی موضوع در ذهن مردم می شود؛ به علاوه نمایشگاه های متعددی در کیش و تهران برگزار می شود و این موضوع مخاطبان زیادی از قشرهای مختلف از سنین مختلف دانش آموزان ، فرهنگیان و فعالان بازار سرمایه در آن شرکت می کنند و تولید اپلیکشین‌ها، فین تیک‌ها و استارت آپها در این رویداد موثر است و بحث بازار سرمایه اسلامی و همایشی که سالانه برگزار می شود جزو کارهای موثر سازمان بورس در کل بازار سرمایه است.
                  قراردادهای آپشن چه مزیت هایی دارند؟

                  قراردادهای آپشن بعد از 49 سال فعالیت بازار سرمایه اخیرا در بازار سرمایه راه اندازی شد که در معاملات سهام و معاملات سکه استفاده می شود در کنار این ابزارهای مالی اسلامی هم رشد بسیار خوبی پیدا کردند از جمله اوراق منفعت، اوراق اجاره سهام ، اوراق وکالت، اوراق جعاله اینها همه در این مدت انجام شده است.
                  بروزرسانی معاملات بورس در چه مرحله ای است؟
                  بروز رسانی سامانه معاملات بورس که ده سال به خاطر تحریم این سامانه به روز نشده بود و اشکال های جدی داشت و در مقاطعی فعالان بازار ابراز نارضایتی می کردند که خوشبختانه به روز رسانی انجام شد.
                  در زمینه اقتصاد مقاومتی چه رویکردی در بازار سرمایه پیش گرفته شده است؟

                  تفکیک هسته معاملات بورس تهران از فرابورس یکی از کارهایی است که در زمره اقتصاد مقاومتی صورت گرفته است که این هسته ها جدا شد و بروز رسانی سامانه فرابورس نیز در این راستا صورت می گیرد و در سال جاری بهره برداری می شود و به علاوه مقاوم سازی مسئله ای بود که سالها در بازار سرمایه می توانست ریسک های خیلی بزرگی ایجاد کرده و خطرآفرین باشد و در این شرایط کارگزارها می توانستند در مقابل اتاق های پایاپای هر چقدر که بخواهند بدهکار بشوند و اگر ایفای تعهد نمی کردند ریسکی برای بازار سرمایه ایجاد می شد که این ریسک واقعا می توانست مشکل آفرین باشد. از این جهت که دیکلیمک یا حد اعتباری در سال 96 برای بازار تعریف شد و بازار سرمایه دیگر این اطمینان را دارد که کارگزاران در مقابل اتاق پایاپای دیگر ریسکشان به آن حد بالا نیست و هر کارگزاری در حد معینی می تواند بدهکار باشد و این یکی دیگر از اقداماتی موثر در بازار سرمایه بوده است .

                  در حال حاضر چند نماد بسته در بازار سرمایه وجود دارد؟
                  خوشبختانه با مطالعات خوبی که انجام شد بازار سرمایه توانست دستورالعمل های مربوط به توقف بازگشایی نمادها ، آیین نامه معاملات و دستورالعمل پذیرش را اصلاح کند و و نتیجه این شد که مشکل تاریخی برای همیشه حل و در حال حاضر تعداد نمادهای بسته به زیر 20 نماد رسیده و این نشان از اقدامات صحیح در این راستا بوده و موجب شد تا نقدشوندگی را به بازار سرمایه برگردانده شد.
                  تا پایان سال 96 سه بانک بزرگ نمادشان بازگشایی شد و می توانیم بگوییم در حال حاضر تمامی نمادهای بانکی به جز یکی دو مورد که مسائل مربوط به عدم ارائه صورت‌های مالی داشته اند، باز است و امیدواریم عملیاتی بازگشایی این نمادها نیز در سال جاری انجام شود.
                  در حال حاضر صندوق های سرمایه گذاری کنترل می شوند؟
                  یکی از دغدغه های بازار سرمایه بحث کنترل صندوق های سرمایه گذاری بوده که بارها بازار پول به آن اعتراض کرده بود بعضی افراد در بازار سرمایه هم ابراز نگرانی کرده بودند که صندوق ها نرخ های مصوب شورای پول واعتباررا با همکاری شعب بانک رعایت نمی کنند و قرار شد اولا که بانکها هم در این حوزه باید توجه بیشتری داشته باشند ثانیا باید از طریق بازار سرمایه باید صندوق ها را پیگیری کنیم تا با نرخ های صحیح و قانونی معاملات صورت گیرد و در این راستا صندوق ها از صدور واحدهای سرمایه گذاری در شعب بانکها ممنوع و موظف شدند در سامانه ها یا پلتفرم های خودشان مراحل معامله را صدور یا ابطال کنند.

                  چه تعداد اوراق در جریان در بازار سرمایه وجود دارد؟
                  در حال حاضر حدود 80 هزار میلیارد تومان اوراق در جریان در بازار سرمایه وجود دارد و نرخ هم کنترل شد و یکی اقدامات شاخص و مهم سازمان بورس کاهش کارمزد معاملات بوده که در این میان شورای عالی بورس کمک کرد و کارمزد معاملات سازمان بورس 25 درصد کاهش یافت و این به معنی کاهش درآمد برای سازمان بورس است.

                  سامانه کدال 36 درجه چه مزیت هایی دارد؟ ((محمدحسین: اصلا شما تا به حال کدال۳۶۰ شنیده بودید؟ کسی استفاده کرده؟؟))

                  سامانه کدال 360، سامانه کدال را به یک سیستم کامل تر و جامع تر ارتقا داد و در حال حاضر کدال 360 درجه کل اطلاعاتی که یک فعال اقتصادی نیاز دارد را در اختیارش قرار می دهد و این امر به افزایش شفافیت در معاملات کمک بسزایی می کند.
                  حجم اوراق موجود در بازار سرمایه چقدر است؟

                  در حال حاضر حجم اوراق موجود بازار سرمایه از 10 هزار میلیارد تومان به 80 هزار میلیارد تومان رسیده واین رشد قابل توجهی است؛ البته خوشبختانه این باعث نشده که بازار سهام تضعیف شود که حجم معاملات در سال 94 که در واقع 120، 30 هزار میلیارد تومان بود در سال 95 به 195، 6 هزار میلیارد تومان و در سال 96 ، 247 هزار میلیارد تومان رسید؛ پس حجم معاملات هم رونق خوبی داشته و این نشان می دهد که بازار در کل رشد کرده است.

                  حذف EPS چه مقاومتی از سوی شرکت ها به دنبال داشته است؟

                  خوشبختانه حذف EPS یکی از اقدامات مناسب سازمان بورس بود که گزارش تفصیلی جایگزین آن شد، EPS به علت عدم تحقق توسط سایر مدیران در دوره های بعد و نامناسب بودن بازدهی در زمان مقرر حذف شد و بعضا شرکتها در مقابل حذف این مورد مقاومت‌ کرند و در این راستا سازمان بورس و کانون سرمایه‌گذاری جلساتی برای مخالفان حذف EPS برگزار کردند و هنوز ممکن است برخی از شرکت ها منتقد این امر باشند و سازمان بورس آمادگی پیشنهادات سرمایه گذاران در جهت بهبود روند معاملات را دارد.
                  البته شرایط بازار سرمایه ممکن است تفاوت‌هایی داشته باشد حتما به این تفاوت‌ها باید توجه شود به همین دلیل به سرمایه گذاران اجازه داده شده تا در برخی مواقع از EPS اختیاری استفاده کنند ولی در مجموع موضوع تحلیل با استقبال بیشتری روبرو شد و خوشبختانه نتیجه آن در توقف بازگشایی نمادها به چشم خورد این یکی از نتایج حذف EPS است و در آینده نیز سایر مزایای آن روشن خواهد شد.
                  بازار سرمایه چه نقشی در جمع آوری سرمایه خرد مردم در جامعه دارد؟

                  هیچ اقتصادی در دنیا نمیتواند در بلندمدت بدون تقویت و سودآوری بنگاه‌ها و شرکت‌ها رشد خوبی داشته باشد ،در تمام دنیا شرکت‌ها و بنگاه‌ها در رشد اقتصادی نقش اصلی و بلندمدت دارند بنابراین با توجه به اینکه شرکت‌های بازار سرمایه مالیات دقیق پرداخت می کنند و دارای حساب های شفاف و قانونمند هستند می‌توانیم بگویم پرداخت کنندگان واقعی مالیات این شرکت‌ها هستند و باید سودآوری آن ها تقویت شود؛ اگر بخواهیم از کالای ایرانی حمایت کنیم باید کیفیت نیز تقویت شود و برای اینکه شرکت بتواند کیفیت کالاهای خود را تقویت کند باید به نوآوری و توسعه فناوری دست یابند و بهره‌وری داشته باشند و در این زمان وظیفه سازمان بورس تامین مالی برای شرکت‌ها با نرخ مناسب است و یکی از اقدامات سازمان بورس که در سال گذشته نیز تا اندازه‌ای انجام دادیم تامین مالی شرکت‌های بورسی از طریق انتشار اوراق با نرخ‌های مناسب است.
                  در این راستا باید برای تقویت و سودآوری شرکت‌های بورسی مسئله شفاف کردن صورت‌های مالی را مد نظر قرار دهیم زیرا هرقدر شفافیت بیشتر شود بهره‌وری نیز به نسبت افزایش یافته و در نتیجه سوداوری شرکت های بورسی تقویت می شود.
                  وظیفه دیگر سازمان بورس برای حمایت از تولید کنندگان رفع مشکلاتی چون کمبودمواد اولیه، نیروی انسانی،کنترل نرخ‌ها شرکت‌های بورسی است و باید مشکلات به دولت منتقل شود و طی مکاتبات متعدد با دولت تصمیمات خوبی از جمله مشوق‌های مالیاتی هم در حال اتخاذ است و با جدیت بسیار بالای وزیر اموراقتصاد و دارایی بعضی از این موارد در حال تصویب است امیدواریم در آینده بتوانیم به این سمت بریم اولویت تامین مالی در بازار سرمایه با غیردولتی‌ها، خصوصی و تعاونی ها باشد.
                  چگونه منابع معطوف به بازار سرمایه سرمایه می شود؟

                  برای معطوف کردن منابع به بازار سرمایه باید بازاربا ثبات همراه با امنیت ایجاد شود که خوشبختانه این اتفاقات رخ داده وبازده بورس و فرابورس در سال گذشته 25 درصد بوده که این رقم عالی نیست ولی امیدواریم در سال جاری این بازدهی تدوام و افزایش یابد و شرکت‌ها در درون خودشون تقویت سود را شاهد باشند و ببینند که سودهاشون در حال تقویت است و شاید بتوانیم بگویم رمز شادابی یک تابلوی بورس سودآوری مستمر شرکت‌ها و بنگاه‌های اقتصادی است؛ اگر همه به تقویت سودآوری شرکت‌های بورسی کمک کنند شاهد تابلوهای شاداب و پررونقی در بازار سرمایه خواهیم بود؛به علاوه تقویت عرضه‌های اولیه که سازمان بورس دنبال میکند با حفظ اینکه سهام شرکت‌های موجود تضعیف نشوند ولی عرضه‌های اولیه جذاب و سودآور در حدی نیاز شرکت‌ها را تشویق کرد تا وارد بازار شوند و این امر در حال تسریع است و سازمان بورس شرایط این امر را فراهم می کند و امیدواریم عرضه‌های اولیه خوبی را درروزهای اینده شاهد باشیم که البته بتوانیم منافع سرمایه‌گذاران و حقوق سهامداران را که وظیفه اصلی سازمان بورس است بیش از پیش قوت بخشیم.

                  گروه خودرویی در بورس چقدر شفاف عمل می کند؟

                  سازمان بورس هر ساله رتبه‌های شفافیت رو افشا می کند و جایزه‌های شفافیتی هم در نمایشگاه بورس به شرکت های برتر داده می شود به هرحال شفافیت شرکت‌های ما نسبتا مناسب است در صنعت‌های مختلف هم از یک شرکت به یک شرکت دیگر متفاوت است ولی می‌توانیم بگویم به هرحال شفافیت یک طیف و متفاوت است با این حال تمامی شرکت ها تلاش خود را برای شافیات بیشتر می کنند و امیدواریم این امر روزبروز ارتقا یابد و در مجموع گروه خودرویی شفافیت مناسبی نسبت به سایر گروه ها دارند.

                  منبع: میزان

                  این مطلب در تاریخ ۱۳۹۷/۴/۳۱ ساعت ۰۸:۰۷ منتشر شده است.
                  «محمد حسین» هستم.
                  امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                  نظر

                  • mhjboursy
                    ستاره‌دار (۱۳)
                    • Jul 2013
                    • 18270

                    #44664
                    پاسخ : اخبار

                    http://codal360.ir/fa/


                    هیچ فرقی با کدال معمولی ندارد انگار. فقط موارد جستجو را منظم و مرتب کرده. گذاشته بالا.
                    «محمد حسین» هستم.
                    امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                    نظر

                    • mhjboursy
                      ستاره‌دار (۱۳)
                      • Jul 2013
                      • 18270

                      #44665
                      پاسخ : اخبار

                      ترامپ در پاسخ به روحانی: دیگر هرگز آمریکا را تهدید نکن

                      بوسیله Euronews • به روز شده در: ۲۳/۰۷/۲۰۱۸

                      در حال خواندن:ترامپ در پاسخ به روحانی: دیگر هرگز آمریکا را تهدید نکن







                      دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا روز یکشنبه با انتشار توییتی به سخنان حسن روحانی، همتای ایرانی خود واکنش نشان داد و خطاب به او گفت: «دیگر هرگز آمریکا را تهدید نکن، در غیر اینصورت پیامدهایی را خواهید دید که کمتر کسی در طول تاریخ دیده است.»

                      رئیس جمهوری آمریکا در بخش دیگری از توییت خود نوشت: «ما دیگر آن کشوری نیستیم که سخنان ناخوشایندی که بوی مرگ و خشونت می‌دهد را تحمل کنیم. مراقب باش!»
                      آقای روحانی پیش از این گفته بود که «آمریکایی ها باید خوب بفهمند که صلح با ایران مادر صلح‌ها و جنگ با ایران مادر جنگ‌هاست.» وی همچنین هشدار داده بود که آمریکایی‌ها نباید «با دم شیر بازی ‌کنند.»
                      کلماتی که آقای ترامپ برای پاسخ به رئیس جمهوری ایران به کار برده تقریبا شبیه همان واژگانی است که پیش از این خطاب به کیم جونگ اونگ، رهبر کره شمالی به کار برده بود.
                      آقای ترامپ توییت خود را با حرف‌های بزرگ نوشت تا بر هشدار آمیز بودن پیامش تاکید کند.
                      «محمد حسین» هستم.
                      امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                      نظر

                      • کمبوجیه
                        عضو فعال
                        • Oct 2013
                        • 495

                        #44666
                        پاسخ : اخبار

                        ادم یاد لفاضیهای ترامپ ورییس جمهور کره می افتد درست چند وقت قبل از برملا کردن مذاکرات

                        نظر

                        • mhjboursy
                          ستاره‌دار (۱۳)
                          • Jul 2013
                          • 18270

                          #44667
                          پاسخ : اخبار

                          ۱۳۹۷/۰۴/۳۰ :: ۱۱:۱۲ فارس منتشر کرد:

                          برنامه فعالانه ضد تحریم در ۹۰ یا ۱۲۰ روز/ از سیاست‌های بانکی تا نقدینگی، ارز و انرژی

                          در بخش اول برنامه فعالانه ضد تحریم، سیاست‌های کنترل نقدینگی، تامین نیازهای ارزی، مدیریت مصرف انرژی، تجارت و کسب و کار، فرهنگی، احتماعی و رسانه‌ای و قضایی ارائه شده است.

                          به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در راستای بسترسازی برای کم اثر کردن تحریم‌های دولت آمریکا که قرار است در دو مرحله مرداد ماه و آبان ماه امسال اعمال شود، مرکز پژوهش‌های مجلس طرحی با عنوان برنامه فعالانه ضد تحریم تدوین و جزئیات آن را برای سران سه قوه ارسال کرد.

                          این برنامه به عنوان برنامه اجرایی و عملیاتی دولت و مجلس تبدیل نشده و به نظر می‌رسد، دولت و مجلس مسیر دیگری را دنبال می‌کنند. اینکه دولت به دنبال چه برنامه‌هایی است، هنوز مشخص نشده و تنها در این مدت رئیس سازمان برنام و بودجه و سخنگوی دولت خبر تدوین برنامه 12 محوری دولت را اعلام کرده است، اما تاکنون جزئیاتی این 12 محور منتشر نشده است.

                          متن زیر بخشی بخش دوم برنامه فعالانه ضد تحریم است که شامل اقدامات و برنامه‌هایی است که باید در بازه زمانی 90 تا 120 روز اجرا شود که در ادامه می‌خوانید. بخشی از این بندهای پیشنهادی به دلیل محرمانه بودن آن و احتمال سوء استفاده طرف‌ خارجی حذف شده و قید محرمانه به جای آن درج شده است.

                          *برنامه پیشنهادی فعالانه
                          بر مبنای گزارش‌های پشتیبان دفاتر مطالعاتی مرکز پژوهش‌های مجلس و نظرات کارشناسان خارج از مرکز، اجرای پیشنهادی برنامه عملیاتی ضدتحریم‌سازی اقتصاد، برمبنای معماری دوگانه گفته شده در بخش قبلی عبارتند از:

                          2-1. برنامه تقویت تدریجی
                          2-1-1. برنامه تقویت تدریجی 90 یا 120 روزه
                          2-1-1-1. پولی، بانکی، ارزی و بیمه

                          2-1-1-1-1. مدیریت جریان نقدینگی و جلوگیری از حملات سفته‌بازانه

                          ضرورت: نقدینگی کشور بالغ بر 1500 هزار میلیارد تومان است که بالغ بر 87 درصد از آن به دلیل نرخ بهره حقیقی بالا در سپرده‌های سرمایه گذاری انباشت شده است و اثری بر روی تقاضا ندارد. در صورتی که تنها 7 درصد از این سپرده‌ها به سپرده‌های جاری تبدیل شود، حجم پول 50 درصد افزایش خواهد یافت و تورم رشد چشمگیری خواهد داشت و این مسیر تشدید خواهد شد.

                          همچنین در حال حاضر به واسطه حجم اعسار بانک‌ها، سهامداران منابع (سرمایه) ندارند و خطر کژمنشی بانک‌های خصوصی و دست زدن به قمار و سفته‌بازی از محل خلق پول و به عبارت دیگر پذیرش ریسک‌های بالا و هجوم به بازارهای مختلف برای کسب سود بالا وجود دارد.

                          اقدامات
                          - محرمانه

                          - ممنوع شدن بانکها از ورود به برخی از بازارهای حساس

                          - تدوین و تصویب آیین‌نامه نظارت بر گردش وجوه قابل توجه در حساب‌های بانکی توسط بانک مرکزی ذیل قانون مبارزه با پولشویی - منوط شدن تراکنش‌های بزرگ بانکی از یک حد بالاتر (قابل تفکیک برای اشخاص حقیقی و حقوقی) به ارائه اسناد مثبته نشان دهنده علت تراکنش (فاکتور کالا یا خدمت و اطلاعات گیرنده و...) و اتصال اطلاعاتی به سامانه‌های مالیاتی جهت جلوگیری از حملات سفته بازانه به بازارهای دارایی مانند مسکن، طلا، ارز و ...

                          - ارائه پیشنهادهای جذاب سرمایه‌گذاری با سررسید 3 تا 5 سال مانند انتشار صکوک ریالی و ارزی و یا فروش واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری پروژه برای تأمین مالی پروژه‌های زیرساختی کشور مانند توسعه میادین نفتی، انتشار اوراق بدهی دولت برای توسعه زیرساخت‌ها.




                          2 - 1 - 1 - 1 - 2. مدیریت بهینه ذخایر ارزی کشور

                          ضرورت: براساس گزارش صندوق بین‌المللی پول ذخایر ارزی کشور در حال حاضر حدود 110 میلیارد دلار است که بخشی از این ذخایر در خارج از کشور است، این تهدید وجود دارد که با تشدید تحریم‌ها این منابع به بهانه‌های مختلف مصادره یا مسدود شود.

                          اقدامات:

                          - محرمانه

                          - انعقاد قراردادهای فاینانس خارجی (ترجیحاً با ضرایب اهرمی بالا) مبتنی بر مانده منابع ارزی کشور یا قراردادهای خرید خدمت در حوزه‌های زیرساختی کشور

                          - تبدیل بخشی از مانده ذخایر ارزی کشور به ارزهای مجازی((!!!))




                          3 - 1 - 1 - 1 - 2. تسهیل انتقال وجوه در فضای بین‌المللی

                          ضرورت منابع ارزی کشور حاصل از صادرات نفتی و ... در تعداد محدودی بانک سپرده شده است که این بانک‌‌ها کمترین ارتباط را حتی با بانک‌های کشور خود دارند، لذا اگر چه این منابع بلوکه نیست ولی استفاده از آن نیز چندان ساده نیست.



                          4 - 1 - 1 - 1 - 2. کاهش نیاز به استفاده از ارزهای واسط در مبادلات بین‌المللی

                          ضرورت: اجرایی شدن پیمان‌های دوجانبه پولی با کشورهای طرف تجاری ایران، می‌تواند نیاز کشور به ارزهای دلار و یورو (برای تسویه تجارت خارجی) را به میزان قابل توجهی حدود 60 درصد کاهش دهد، لذا اقدامی راهبردی در خنثی‌سازی تحریم‌های بانکی آمریکا به شمار می‌رود و به همین دلیل هم در دور جدید تحریم‌ها، خود هدف تحریم قرار گرفته است.

                          اقدامات:
                          -انعقاد پیمان پولی دوجانبه با کشورهای عمده طرف تجاری ایران (چین و روسیه) و اجرایی کردن تفاهم‌نامه‌های امضا شده در خصوص پیمان‌های پولی دوجانبه با برخی کشورها (ترکیه و پاکستان)

                          -محرمانه
                          - ارائه مشوق هایی برای ترغیب تجار به استفاده از زیرساخت پیمان های پولی دو یا چندجانبه (مثلا در محاسبه نرخ ارز محاسبه شده برای واردات، یا تعرفه واردات)

                          - محرمانه



                          5 - 1 - 1 - 1 - 2.کاهش امکان رهگیری انتقال وجوه در مبادلات بین المللی
                          ضرورت: سوئیفت در قالب برنامه رهگیری تأمین مالی تروریسم (TFTP) اطلاعات تراکنشهای بانکهای ایرانی را در اختیار وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار می‌دهد و آنها می‌توانند به سادگی بانک‌ها و تجار طرف مقابل بانک‌ها و تجار ایرانی را تهدید نمایند. چنانکه در دوره های پیشین تحریم نیز عملاً به ابزاری برای شناسایی تراکنش های ایران و اعمال فشار به طرف های تجاری تبدیل شد.

                          اقدامات:
                          - رفع اشکالات سامانه سهام (بهبود رابط کاربری جهت تسهیل استفاده توسط متصدیان بانک)

                          - الزام کلیه بانک‌های ایرانی و شعب خارجی بانک‌های ایرانی به عضویت در سامانه سپام

                          - محرمانه

                          - الزام بانک ها به انتقال کلیه عملیات ریالی و عملیات ارزی با سایر بانک‌های عضو به سامانه سپام

                          - محرمانه



                          6 - 1 - 1 - 1 - 2. مدیریت بازار ارز در داخل کشور

                          ضرورت: سیستم ارزی کشور به یکی از شکنندگی‌های اصلی اقتصاد تبدیل شده که تلاطم‌های شدید در این بازار، به سرعت به بازارهای دیگر منتقل و اقتصاد را مختل می‌کند.

                          اقدامات:
                          - اولویت‌بندی نیازهای ارزی کشور و تأمین ارز با نرخ ترجیحی تنها برای کالاهای اساسی که امکان کنترل و نظارت بر قیمت کالاهای نهایی وجود دارد (حداکثر 20 درصد از واردات و تأمین ارز سایر نیازها در بازار آزاد تحت نظارت و مدیریت بانک مرکزی

                          - ضرورت طراحی سازوکارهایی برای جلوگیری از بیش‌اظهاری و دیگراظهاری در واردات برای دریافت ارز ترجیحی - ممنوعیت واردات کالاهای لوکس و غیرضروری و کالاهایی که مشابه تولید داخل دارند

                          - درآمد ریالی ناشی از افزایش قیمت ارز صرف سیاست‌های توزیعی خواهد شد.

                          - راه‌اندازی بورس ارز جهت خرید و فروش نقدی (Spot) و معاملات ابزار مشتقه ارزی (سلف موازی استاندارد، آتی) با مداخله فعال بانک مرکزی به عنوان عرضه‌کننده اصلی ارز - ممنوع شدن مداخله باند مرکزی از طرق دیگر در بازار ارز - امکان فعالیت بانک‌ها و صرافی‌های مجاز در بورس ارز

                          - اجرای پیمان سپاری ارزی با هدف بازگشت کلیه درآمدهای ارزی کشور به چرخه اقتصاد و جلوگیری از خروج سرمایه و تأمین مالی قاچاق - مکلف شدن صادرکنندگان به فروش ارز حاصل از صادرات خود به متقاضیان مجاز ارز در بورس ارز به قیمت توافقی (نه 4200 تومان) - ضرورت طراحی سازوکارهایی برای جلوگیری از کم‌اظهاری در صادرات

                          - عدم عرضه اسکناس ارز با نرخ ترجیحی توسط بانک مرکزی برای هیچ یک از مصارف ارزی و تأمین ارز در بازار آزاد تحت مدیریت بانک مرکزی: در صورت نیاز به وجوه نقدی، ثبت شماره سریال اسکناس‌ها و اطلاعات هویتی خریداران و فروشندگان و احراز هویت، وضع عوارض بر فروش اسکناس به صورت تصاعدی برای هر کد ملی/ شناسه ملی در طول هر ماه یا هر سال، وضع جایزه (از محل درآمد عوارض) برای فروشندگان اسکناس به صورت تصاعدی برای هر کد ملی/ شناسه ملی در طول هر ماه یا هر سال، حذف ممنوعیت ورود اسکناس ارز به کشور از مرزهای زمینی و افزایش انگیزه صادرکنندگان به عراق و افغانستان برای فروش کالا به دلار و ورود آن به بازار (مانند معافیت یا تخفیف مالیاتی در ازای ارائه ارز صادراتی) جهت تأمین نیاز به اسکناس ارز توسط توده مردم نه بانک مرکزی

                          - اولویت‌بندی نیازهای ارزی کشور و تأمین ارز با نرخ ترجیحی تنها برای کالاهای اساسی و تأمین ارز سایر نیازها در بازار آزاد تحت نظارت و مدیریت بانک مرکزی (این پیشنهاد پس از تدوین نسخه اولیه گزارش حاضر در هفته های اخیر اجرا شد)

                          - تقویت فعالیت صرافی‌ها با رتبه بندی صرافی‌ها بر اساس شاخص‌های عملکردی گذشته و ایجاد دسترسی‌ها و امکانات خاص برای صرافی‌های با رتبه بالا به منظور ایجاد رقابت در بین صرافی‌ها برای پیروی از سیاستهای اعمالی

                          - هم‌راستاسازی نظام تجاری کشور با واقعیت اکوسیستم ارزی با تغییر در مبادی وارداتی و مقاصد صادراتی (مثلاً واردات محصولات کشاورزی از شرکای راهبردی همراه)

                          - توسعه رمز ارزها و حذف موانع قانونی

                          7 - 1 - 1 - 1 - 2.مدیریت بازار سکه در داخل کشور

                          - تبدیل سکه‌های پیش فروش شده توسط بانک مرکزی به گواهی سپرده سکه طلا در بازار بورس

                          - ایفای نقش فعال بانک مرکزی در بازار آتی سکه تحت نظارت بورس از طریق اخذ موقعیت‌های مناسب جهت کنترل بازار

                          - فروش اوراق سلف موازی استاندارد سکه طلا در بورس کالا با تعهد تحویل فیزیکی در صورت مشبه خریدار توسط بانک مرکزی به جای پیش فروش سکه



                          2 - 1 - 1 – 2.کالاهای اساسی و استراتژیک

                          ضرورت: تلاطم در بازار کالاهای اساسی و نیز ذخایر استراتژیک مربوطه می‌تواند عملاً به فشار و تنش شدید در اقتصاد و اجتماع بینجامد.

                          اقدامات:

                          -ذخیره‌سازی داروهای استراتژیک و خاص برای استفاده حداقل 2 سال (بر اساس زمان انقضا)، کالاهای مصرفی و واسطه‌ای و سرمایه‌ای مهم و استراتژیک و ... با استفاده از ذخایر ارزی

                          -محرمانه

                          4 - 1 - 1 - 2. انرژی

                          ضرورت: حوزه انرژی کشور چه به خاطر برخی مشکلات سنتی در حوزه تولید، توزیع، مصرف و چه به دلیل برخی وابستگی‌های زیرساختی، شکننده و در معرض آسیب است.

                          اقدامات:
                          اتخاذ تصمیم در خصوص سهمیه‌بندی بنزین با استفاده از کارت مربوطه ظرف یک ماه آینده (با توجه به این که واردات بنزین با مشکل مواجه شده است).

                          - محرمانه

                          - محرمانه

                          - محرمانه
                          -شناسایی ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری روسیه در حوزه انرژی و انتقال فناوری

                          -تجهیز شرکت‌های فعال در حوزه برق برای تأمین تجهیزات حیاتی مربوطه برای استمرار فعالیت در مدت تحریم‌ها

                          -راه‌اندازی بورس تفت یا تقویت ساختارهای مشابه (بورس انرژی یا کالا) و استفاده از ظرفیت غیردولتی در تجارت نفت

                          -اجازه فروش نفت با قیمت ترجیحی یا فروش نفت به غیر از خریدار نهایی




                          5 - 1 - 1 - 2. کسب و کار

                          ضرورت: تسهیل فضای داخل، در جریان افزایش فشار خارج می‌تواند بار فشار را متعادل کند، حل برخی مشکلات کسب و کار، راهکاری است که عمدتاً بودجه چندانی نیاز ندارد و در عین حال، می‌تواند به عنوان نشانه‌ای قوی از عزم دولت در مقابل مقاومت ساختار بروکراتیک، برای حمایت از کسب و کارها عمل کند.

                          اقدامات:

                          -حذف 30 درصد از شرایط مجوزهای کسب و کاری فعلی (به عنوان یکی از مهمترین موانع محیط کسب و کار) (با هدف صدور علامت قوی و نشان دادن جدیت دولت در بهبود فضای کسب و کار)

                          -توقف اجرای موقت ماده 41 قانون تأمین اجتماعی و مکلف شدن سازمان تأمین اجتماعی به دریافت حق بیمه کارکنان قراردادهای ارائه خدمات اجتماعی صرفاً بر اساس لیست حقوق و دستمزد



                          6 - 1 - 1 - 2. تجارت
                          ضرورت: قاعده‌گذاری تراز تجاری در جریان اعمال فشار خارجی، می‌تواند به کاستن از فشارهای ارزی منجر شده و از تحلیل منابع کشور جلوگیری کند. همچنین، تنظیم تجارت کالاهای خاص می‌تواند از تشدید فشارهای اجتماعی طبقاتی در دوره تحریم جلوگیری کند.

                          اقدامات:

                          افزایش تعرفه وارداتی محصولات دارای نمونه مرغوب داخلی به تفکیک تعرفه‌ها بر اساس کشورهای همکار و غیرهمکار در شرایط تحریم و افزایش تعرفه وارداتی یا منع ثبت سفارش محصولات لوکس یا غیرضرور (بخشی از این پیشنهاد انجام شده).



                          7 - 1 - 1 - 2. ساختاری
                          ضرورت: ساختار بروکراتیک چندلایه عملاً به یکی از موانع تصمیم‌سازی و اعمال سریع و قاطع تصمیم تبدیل می شود. به همین دلیل، چابک‌سازی ساختار تصمیم‌گیری و اعمال تصمیم در دوره جنگ - اقتصادی - ضرورت دارد. از سوی دیگر، به دلیل برخی موارد فساد بروز کرده در دوره قبلی تحریم‌ها، اعتماد به نفس تصمیم‌گیری در بخشی از مدیران تضعیف شده است. وجود برخی تغییرات ساختاری که همزمان باعث کاهش فساد نیز شود می‌تواند در این زمینه مفید باشد.

                          اقدامات:

                          چابک‌سازی و توانمندسازی ستاد تدابیر ویژه تحت عنوان ستاد ضد‌تحریم که دارای دبیرخانه قوی، وظایف و مسئولیت‌ها و اختیارات روشن و مورد توافق سران سه قوه و دستور کار و فرایندهای تعریف شده باشد و قابلیت رصد و عملیات سریع داشته باشد؛

                          ستاد ملی رفع موانع تولید و سرمایه‌گذاری به ریاست نماینده ویژه رئیس جمهور (اصل یکصد و بیست و هفتم) و استفاده از اختیارات ویژه‌اش برای باز کردن آن دسته از قیدوبندها از دست فعالان اقتصادی ایران که تاکنون به دلیل مقاومت‌های بروکراتیک، قابلیت تحقق نداشته است.

                          تعیین نهاد ناظر درونی و بیرونی واحد بر فرآیند دور زدن تحریم در حوزه‌های مختلف توسط مرکز فرماندهی جنگ اقتصادی کشور و تجهیز اطلاعاتی ناظران و پاسخگو بودن هر یک از نهادها در حوزه مسئولیت خود در ارتباط با پیشگیری از وقوع تخلف به مراجع بالاتر

                          تعیین مرجعی برای دریافت نظرات و رصد مسائل از واحدهای تولیدی که در نتیجه تصمیمات ضدتحریمی (مثلاً منع واردات) با مشکل مواجه شده‌اند و انتقال آن برای اصلاح تصمیم.



                          8 - 1 - 1 -2. فرهنگی، اجتماعی، رسانه ای
                          ضرورت: در هنگام بروز چالش‌های اقتصادی و سیاسی عموماً حوزه فرهنگ به عنوان یک متغیر کنترلی مورد توجه قرار می‌گیرد. به عبارت دیگر، سیاست‌گذاران و متخصصانی که بحران در حوزه آنان به وقوع پیوسته است تلاش می‌کنند تا فرهنگ را برای پیشبرد اهداف سامان بخش و عقب راندن اهداف مخرب به کار گیرند. نکته کلیدی برای موفقیت در این عرصه، توجه به چارچوب نقش آفرینی فرهنگ در هنگامه بروز چنین بحران هایی است.

                          بر این اساس، یکی از چارچوب‌های توجه به فرهنگ عبارت است از قلمداد نمودن فرهنگ به عنوان محمل آموزش، آگاهی‌بخشی، اطلاع رسانی و نیز زدون آگاهی کاذب و اطلاعات نادرست و مخدوش؛ که غالبا از بخش دوم تحت عنوان رفع شبهات یاد می‌شود.

                          در این چارچوب، آموزش، آگاهی‌بخشی و اطلاع‌رسانی نمی‌تواند در یک فضای یک سویه پیگیری شود، بلکه طرح و نقد آگاهی کاذب و اطلاعات نادرست می‌تواند بستر لازم برای شنیده شدن سخن عالمانه و جذب مخاطب را فراهم سازد؛ بستری که در برنامه‌های گفت‌وگومحور قابل پیگیری است.

                          همچنین، در هنگام بروز شرایط بحرانی به دلیل کاهش همدلی میان نهادهای رسمی و مردم، استفاده از ظرفیت گروه‌های مرجع اجتماعی - که نوعی حد واسط میان دولت و مردم و همچنین نمایندگان جامعه مدنی به شمار می روند - اهمیت بسیاری دارد. چرا که این گروه‌ها به دلیل موقعیت خود اولاً از قابلیت دسترسی بهتری برخوردار هستند. ثانیاً با سهولت بیشتری توجیه می‌شوند و ثالثاً از موقعیت بهتری برای گفت‌وگو با مردم برخوردار هستند.

                          به رغم اهمیت رویکرد آگاهی محور، شرط اساسی برای عبور از بحران، دور کردن جامعه از هیجان و گسترش عقلانیت در جامعه است. به عبارت دیگر، در یک فضای هیجانی و غیرعقلانی اصولاً رویکرد آگاهی محور به نتیجه درخوری منجر نخواهد شد. اما هیجان و عدم عقلانیت چگونه پدید می آید؟ مهمترین عامل گسترش غیرعقلانیت و هیجان در یک فضای بحرانی، فقدان اطمینان است. بی اعتمادی و عدم اطمینان اجتماعی، در یک بحران اقتصادی به پنج بخش قابل تقسیم است:

                          - نگرانی از عدم تأمین مایحتاج ضروری مردم
                          - نگرانی از عدم حفظ ارزش دارایی‌ها و افزایش افسار گسیخته قیمت‌ها
                          - نگرانی از عدم برخورد با سوء‌استفاده‌کنندگان از شرایط بحرانی و نگرانی از کم‌کاری، ناکارآمدی و کم‌توجهی مسئولان
                          - نگرانی از عدم وجود راه خروج از بحران
                          بر این اساس، اقدامات در این زمینه پیشنهاد می‌شود و تفصیل آن در گزارش‌های پشتیبان و آتی منتشر خواهد شد.
                          1 - 1 - 1 - 8 - 2. در حوزه رسانه
                          - کاهش حجم و میزان تبلیغات بازرگانی خاص لوکس یا وارداتی با هدف عدم تحریک تقاضای لوکس یا وارداتی در جامعه با هدف کاستن از فشار اجتماعی و نیز کاهش فشار بر تراز تجاری کشور و بازار ارز و حمایت از تولید داخل،
                          - اعمال تخفیف‌های قابل توجه در پذیرش تبلیغات محصولات تولید داخل یا معرفی رایگان برندهای مرغوب به صورت باکس تبلیغات با برنامه های دیگر

                          - کاهش تجمل‌گرایی در برنامه های نمایشی، سریال‌ها، آشپزی، خانواده، مخصوص بانوان و امثالهم و ترویج روحیه اقناع، انصاف، همکاری، کمک و دستگیری از افراد تحت فشار و آسیب دیده در این برنامه ها

                          - شفاف‌سازی درباره موضوعات و شخصیت‌های مورد اتهام با هدف تخلیه هیجان،

                          - تدوین استراتژی ارتباطی مشخص دولت و قوای دیگر در دوره تحریم،

                          - خودداری از موضع انفعالی در پوشش خبری با تحلیلی رخدادهای اعتراضی به خاطر مصلحت اندیشی‌های متعدد (نگفتن اقناع‌آمیز در رسانه‌های داخلی، دلیلی بر عدم انتشار آن در رسانه‌های دیگر نیست و صرفاً به واگذاری فضای مدیریت افکار عمومی به رسانه مقابل منتهی خواهد شد).

                          - پوشش رسانه‌ای صادقانه تلاش‌های نظام،کارآفرینان و گروه های مرجع برای حفظ ثبات و امنیت اقتصادی مردم

                          - گفت‌وگو درباره راه‌های برون رفت از تحریم با هدف ایجاد اجماع و اقناع عمومی و فراهم کردن زمینه بسیج عمومی

                          - معرفی «قهرمان‌های روزمره»، فداکاران، خیرین و ...

                          - اجرای طرح پایش امید در رسانه‌ها و انتشار عمومی آن با هدف خودداری از افتادن در مسابقه ناآگاهانه تزریق ناامیدی مفرط در دوران تحریم. یک نمونه اجرای آزمایشی این طرح در اسفند 1396 نشان می‌دهد، فضای رسانه‌ای داخلی و خارجی مانند مایکرو ویوی عمل می‌کند که از صبح تا شبانگاهان (شکل). با اخبار و تحلیل‌های نگران کننده، اضطراب‌آمیز یا مأیوس‌کننده، افکار عمومی را درگیر و داغ کرده است.
                          ((خدایی به نگر می‌رسد نویسنده‌ی این مطلب عقلش خیلی خیلی خیلی بیشتر از رئیس‌سازمان‌صداسیما و رئیس‌جمهور می‌رسد... انگار اینها این مطالب بسیار ساده را تا کنون حتی بررسی هم نکرده بودند!!! چه برس به عمل... گمان کنم نویسنده‌ی اصلی‌اش پورابراهیمی باشد... همان جیغ‌جیغوعه...:D))




                          2 - 1 - 1 - 8 - 2. در حوزه رفتار و گفتار مسئولان

                          - عدم تناقض زیست آشکار و پنهان مسئولان، ((!!!))

                          - صداقت با مردم از جهت طرح مسائل و مشکلات به صورت صادقانه،

                          - افزایش تلاش مسئولان به نحوی که گسترش تحرک و فعالیت‌شان برای مردم کاملاً ملموس باشد.

                          3 - 1 - 1 - 8 -2. در حوزه گروه های مرجع (شامل اساتید دانشگاه، روحانیت، هنرمندان، ورزشکاران، جریانات مختلف سیاسی و...)

                          - استفاده از ظرفیت کنش‌گری این گروه‌ها در حل مشکلات و بسیج مردمی و نخبگانی،

                          - مشارکت گروه‌های مذکور در راستای مطالبه‌گری معقول از مسئولان و اقناع مردم،

                          - به کارگیری ظرفیت این گروه ها در فضای جهانی علیه تحریم‌های ظالمانه

                          9 - 1 - 1 - 2. حقوقی - قضایی
                          ضرورت: بازدارنده‌ها و مشوق‌های قضایی - حقوقی می‌تواند به متعادل کردن فشار اقتصادی و اجتماعی مرتبط در دوره تحریم کمک کند.
                          اقدامات:

                          2 - 1 - 1 - 9 - 1 . اقدامات بازدارنده قضایی

                          (حسب مورد مستلزم اقدامات قضایی یا تقنینی است)
                          - خرید یا نگهداشت عمده ارز و سکه و شمول قوانین راجع به احتکار به آن؛

                          تبصره «1»- برای اشخاص حقیقی خرید سکه برای هر شخص در طول یک ماه بیش از ... سکه و نگهداری سکه برای هر شخص بیش از ... سکه و خرید دلار برای هر شخص ... هزار دلار و نگهداری آن برای هر شخص بیش از ... هزار دلار عمده محسوب می‌شود.

                          تبصره «2»- برای اشخاص حقوقی تجاری و غیرتجاری خرید سکه برای هر شخص در طول یک ماه بیش از ... سکه و نگهداری سکه برای هر شخص بیش از سکه و خرید دلار برای هر شخص ... دلار و نگهداری آن برای هر شخص بیش از ... دلار عمده محسوب می شود

                          - اعمال مالیات مضاعف بر درآمد درباره نگهداری دلار و سکه و طلا بیش از سقف مقرر در بند «1»

                          - ممنوعیت خرید سکه و ارز به میزان یک به سقف تعیین شده در بند «1» برای مدیران حرفه‌ای موضوع ماده (54) قانون مدیریت خدمات کشوری و بستگان درجه یک و دو آنها

                          - ممنوعیت خرید سکه و ارز به وسیله شرکت‌های دولتی و شرکت‌های تابعه و وابسته به آنها و شرکت‌هایی که افراد موضوع ماده (54) قانون مدیریت خدمات کشوری در آن سهام دارند و بانک‌ها و مؤسسات اعتباری و شرکت‌های بیمه و شرکت‌های تابعه و وابسته آنها به صورت مستقیم یا غیرمستقیم مگر با مجوز ...

                          - اعمال مقرراتی که بازدارندگی جدی و مؤثر راجع به خانه‌ها و املاک تجاری خالی دارند

                          - ممنوع‌الخروج کردن افرادی که به طرق مقتضی احراز گردد که قصد خارج کردن ارز و سکه و طلا از کشور را دارند و اعمال مقررات کیفری قاچاق کالا و ارز

                          - اعمال تنبیهات لازم نسبت که به فروشندگان سکه و ارز که به احراز هویت خریدار و ثبت آن در سامانه مشخص اقدام نمی‌کنند.

                          - اعمال مجازات راجع به قانون قاچاق و کالا و ارز در خصوص افرادی که با ارز دولتی کالای خارجی وارد کرده و کالا را معادل ارز آزاد به فروش رسانده است.

                          - اعمال مجازات راجع به احتکار درباره افرادی که با ارز دولتی کالا وارد کرده و از عرضه آن جلوگیری می‌کنند.

                          - اختصاص ظرفیت خاص در دستگاه قضایی به پرونده‌های فساد ناشی از سوءاستفاده از تحریم یا قراردادهای مرتبط با آن

                          2-1-1-9-2. اقدامات تشویقی قضایی

                          (حسب مورد مستلزم اقدامات قضایی یا تقنینی است) سپرده‌گذاری می‌کنند.

                          - تسهیل مقرراتی برای اشخاصی که دلار و سکه خود را در حساب‌های بانکی ارزی و حساب‌های مسکوک سپرد‌ه‌گذاری می‌کنند.

                          - تسهیل مقررات راجع به ممنوع‌الخروج بودن افرادی که به علت بدهی مالیاتی یا صدمات ناشی از اصابت تحریم ممنوع‌الخروج شده‌اند.

                          - اعمال مقررات راجع به تخفیف یا معافیت از کیفر راجع به کسانی که با ضابطین دادگستری و مقامات قضایی در معرفی و شناسایی گروه‌ها و افراد احتکار کننده ارز و سکه همکاری می‌کنند.

                          - تعیین مدت زمان مشخص برای فروش یا عرضه به فروش سکه و ارز توسط اشخاص احتکارکننده به منظور اعمال معافیت از کیفر یا تخفیف در آن در مدت زمان مشخص.
                          - شمول معافیت از مالیات درباره اشخاصی که املاک خود را نصف قیمت بازار به اجاره می‌دهند.

                          انتهای پیام/ب
                          «محمد حسین» هستم.
                          امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                          نظر

                          • Mehdi1400
                            ستاره دار(19)
                            • Jul 2013
                            • 2938

                            #44668
                            پاسخ : اخبار

                            "عبدالناصر همتی" با رای اعضای هیات دولت جایگزین ولی اله سیف در ریاست بانک مرکزی شد.


                            عبدالناصر همتی

                            از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
                            دکتر عبدالناصر همتی مشهور به پدر بیمه خصوصی ایران[۱][۲] (زاده ۱۳۳۶ در کبودرآهنگ، استان همدان) مدیر ارشد اقتصادی و سیاسی ایرانی است. او دکترای اقتصاد دارد[۳] و استاد دانشگاه تهراناست؛ همتی همچنین کارشناس رسمی دادگستری در امور سرمایه‌گذاری، پولی و اعتباری است. او به مدت ۵ سال در زمان حسن روحانی عضو کمیته اقتصادی شورای عالی امنیت ملی بود. از او به عنوان پدر بیمه خصوصی ایران یاد می‌شود.[۴][۵] او برای پنج سال پیاپی مدیریت بیمه اتکایی آسیا را بر عهده داشته‌ است.[۶] او از معدود مدیران ایرانی است که در دولت‌های سازندگی، اصلاحات و مهرورزی سمت‌های مهم داشته است.
                            او از سال‌های ۱۳۷۳ تا ۱۳۸۵ به مدت ۱۲ سال رئیس پیشین بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران بود. عبدالناصر همتی پس از ۷ سال مدیرعاملی بانک سینا، در ۸ مهر ۱۳۹۲، با پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی (علی طیب‌نیا) و تأیید مجمع عمومی بانک ملی به عنوان مدیرعامل بانک ملی ایران انتخاب شد و جایگزین فرشاد حیدری در بانک ملی ایران شد.[۷] و در ادامه برای بار دوم با حکم طیب‌نیا، به ریاستبیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد.[۸] وی درجه دکترای اقتصاد خود را در سال ۱۳۷۲ از دانشگاه تهران اخذ و رساله خود را با حضور در دانشگاه لندن تکمیل کرد و به اتمام رساند.[۹][۱۰] در دوره مدیریت او بر بیمه، هرج‌ و مرج‌های بیمه‌ای دهه شصت و هفتاد از بین رفت و آرامش بر اوضاع بیمه حاکم شد.





                            نظر

                            • mhjboursy
                              ستاره‌دار (۱۳)
                              • Jul 2013
                              • 18270

                              #44669
                              پاسخ : اخبار
                              • دوشنبه / ۱ مرداد ۱۳۹۷






                              سود هزاران میلیاردی دلالان از سامانه نیما!

                              طبق دستورالعمل ارزی دوم اردیبهشت از سوی معاون اول رئیس‌جمهوری، ارز حاصل از صادرات و واردات در قالب سامانه نیما مدیریت می‌شود و شرکت‌های پتروشیمی هم متعهد شدند ارز خود را در این سامانه وارد کنند، اما حالا با گذشت حدود سه ماه از این تصمیم نارضایتی شرکت‌های پتروشیمی که عنوان می‌کنند سامانه نیما فسادآور است و باعث ضرر پتروشیمی و سود دلالان می‌شود به گوش می‌رسد.
                              در این راستا حسین میرافضلی، مدیرعامل پتروشیمی جم در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه واحدهای پتروشیمی متعهد شدند ارز خود را در سامانه نیما عرضه کنند، اظهار کرد: این قانون باعث شده پتروشیمی‌ها ضرر کنند زیرا مجبور هستند ارز خود را با قیمت ۴۲۰۰ تومانی عرضه کنند، در حالی که قیمت واقعی ارز در بازار دو برابر این مبلغ است.
                              وی افزود: در سامانه نیما برخی شرکت‌ها ارز ۴۲۰۰ تومانی را گرفته و کالاهایی وارد می‌کنند که ممکن است نیاز واقعی کشور نباشد. این افراد از این فرآیند سودهای کلان صدها و هزاران میلیارد تومان می‌برند. در حالی که شرکت‌های پتروشیمی به دلیل اینکه ارز را با نرخ دولتی به فروش می‌رسانند، زیان‌های سنگینی می‌بینند.
                              اگر یک شرکت پتروشیمی ۵۰۰ میلیون دلار فروش داشته باشد و هر دلار را ۴۰۰۰ تومان در نظر بگیریم، این شرکت ارز خود را ۲۰۰۰ میلیارد تومان کمتر به فروش می‌رساند. مدیرعامل پتروشیمی جم ادامه داد: این در حالی است که شرکت‌های پتروشیمی از چند سهامدار تشکیل شده‌اند و بخشی از این شرکت‌ها متعلق به مردم عادی است که سهام این شرکت‌ها را خریده‌اند. از سوی دیگر هزینه‌ها بالا رفته و شرکت‌های پتروشیمی برای تامین نیازهای خود مانند خوراک یا تجهیزات باید مبلغ بیشتری پرداخت کنند.
                              امیرافضلی با تاکید بر اینکه شرکت‌های پتروشیمی با هدف حمایت از دولت ارز خود را در سامانه نیما به فروش می‌رسانند، اظهار کرد: این قانون بیشتر روی شرکت‌های پتروشیمی دولت متمرکز است و بسیاری از شرکت‌های پتروشیمی خصوصی هستند که خوراک را با ارز مبادله‌ای می‌گیرند و مشخص نیست چه میزان از ارز خود را در سامانه نیما عرضه می‌کنند. وی با تاکید بر اینکه سیاست این شرکت حمایت از تصمیم دولت است، افزود: با وجود این مسائل پتروشیمی جم تا کنون یک سنت از ارز خود را هم خارج از سامانه نیما به فروش نرسانده و از سیاست دولت در این زمینه حمایت میکند.

                              ضربه سیاست‌های ارزی به پتروشیمی‌ها
                              همچنین احمد مهدوی، دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی پیش از این اعلام کرده بود: صنعت پتروشیمی در سه قسمت با اعمال سیاست‌های ارزی دچار ضربه‌های اقتصادی شده است. نخست آنکه پیش از آن محصولات خود را در بورس با قیمت ارز آزاد می‌فروختیم که در حال حاضر محصولات را باید با ارز ۴۲۰۰ تومانی بفروش برسانیم.
                              از سوی دیگر پتروشیمی‌ها پیش از این ارز خود را به نرخ آزاد و با مزایده به صرافی‌ها می‌فروختند که در حال حاضر باید با قیمت ۴۲۰۰ تومان در سامانه نیما به فروش برسانند.
                              قسمت دیگر هم قیمت خوراک بود که برگشت.
                              بر اساس این گزارش، طبق دستورالعمل ارزی دوم اردیبهشت از سوی معاون اول رئیس‌جمهوری، ارز حاصل از صادرات و واردات در قالب سامانه نیما مدیریت می‌شود. بر اساس این دستورالعمل قرار شده دلار حاصل از صادرات اقلام عمده صادراتی در قالب سامانه نیما با نرخ ۴۲۰۰ تومان جذب و معادل ریالی آن به تجار پرداخت شود تا ارز مورد نیاز واردکنندگان از این طریق تامین شود. محمد شریعتمداری - وزیر صنعت، معدن و تجارت - نیز ماه گذشته، لیست کالاهای پتروشیمی و معدنی که باید ارز حاصل از صادرات آنها به سامانه نیما واریز شود را اعلام کرد. انتهای پیام
                              آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2018/07/26, 12:04.
                              «محمد حسین» هستم.
                              امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                              نظر

                              • mhjboursy
                                ستاره‌دار (۱۳)
                                • Jul 2013
                                • 18270

                                #44670
                                پاسخ : اخبار

                                تاریخ انتشار: ۲۰:۲۱ - ۰۶ مرداد ۱۳۹۷



                                رئیس بانک مرکزی در جلسه معارفه:
                                رانت ارزی و اعتباری را حذف می‌کنم/ حمایت از صادرات پایدار و بازار سرمایه در دستورکار



                                رئیس کل بانک مرکزی گفت: ثبات در مقررات بانکی، حذف رانت ارزی و اعتباری بانکی، پشتیبانی از تولید داخلی، حمایت از صادرات پایدار، حمایت از بازار سرمایه برای جذب نقدینگی و افزایش بهره‌وری منابع مالی از برنامه بانک مرکزی خواهد بود.


                                به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، عبدالناصر همتی، عصر امروز در آیین معارفه خود به عنوان رییس کل این بانک، در ابتدای اظهاراتش گفت: من عادت ندارم از روی متن بخوانم و هیچ‌گاه این کار را نمی‌کنم، اما این دفعه به خاطر حساسیت موضوع از روی متن می‌خوانم، اما قول می‌دهم که دیگر این کار را نکنم.

                                وی با اشاره به سخنان معاون اول رئیس جمهور مبنی بر اینکه همتی در شرایط خطیری این مسئولیت را برعهده گرفته است، افزود: با توجه به سمتی که من داشتم، بعضی‌ها گفتند، اگر سمت رئیس کل بانک مرکزی را قبول کند، عقل درست و حسابی ندارد.

                                رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه تمام تلاش من بر اعاده و تقویت اعتبار بانک مرکزی متمرکز خواهد بود، اظهارداشت: ثبات در مقررات بانکی، حذف رانت ارزی و اعتباری بانکی، پشتیبانی از تولید داخلی، حمایت از صادرات پایدار، حمایت از بازار سرمایه برای جذب نقدینگی و افزایش بهره‌وری منابع مالی مهمترین برنامه‌های پیش روی بانک مرکزی خواهد بود.
                                وی افزود: برای اینجانب حفظ قدرت ارزی کشور مساوی با صیانت و تقویت منابع و ذخایر بانک مرکزی، کنترل تورم، اصلاح ناترازی‌های موجود در شبکه بانکی، استقرار نظم و انضباط در بانک‌ها و به مهار کشیدن حجم نقدینگی بالا و فزاینده حاضر و هدایت مناسب آن با ابزار‌های سیاست پولی و اعتباری است.
                                همتی تصریح کرد: بانک مرکزی به عنوان ستون فقرات نظام مالی کشور با بهره‌گیری از اصول اقتصاد مقاومتی و اتخاذ رویکردی فعال در مبارزه با تحریم‌ها، همگام با سایر دستگاه‌های اقتصادی کشور برنامه‌های راهبردی و اجرایی خود را پی‌ریزی و عملیاتی خواهد کرد.
                                وی همچنین افزایش تاب‌آوری اقتصاد در برابر تلاش دشمنان برای ایجاد انزوای مالی را بسیار ضروری دانست و گفت: دشمنان کشور و مردم عزیز ایران با اعمال تحریم‌ها در حوزه اقتصاد دنبال از بین بردن سرمایه اجتماعی دولت و القای ضعف حاکمیت در اداره امور کشور هستند.
                                رییس کل جدید بانک مرکزی تاکید کرد: ان شاالله تهدید به وجود آمده را به فرصتی جهت ارتقای نظام مالی، اصلاح راهکار‌ها و عدم تعادل‌های کلان اقتصادی تبدیل می‌کنیم.
                                همتی با تاکید بر اینکه وضعیت کنونی بازار ارز، محصول ناترازی‌های عمیق ترازنامه نظام بانکی، بی‌تدبیری در استفاده از ابزار‌های سیاست پولی و سردرگمی در اعمال سیاست‌های ارزی است؛ دلیل اصلی ایجاد نابسامانی در بازار ارز را عدم کنترل و هدایت جریان نقدینگی، خلق نقدینگی بی‌ضابطه توسط شبکه بانکی و نبود ابزار‌های جایگزین مناسب برای دارایی‌هایی مانند ارز و سکه طلا و البته القای جو بدبینی و انتظارات منفی توسط دشمنان با هدف ترسیم آینده‌ای تیره و نامطمئن در ذهن مردم دانست.
                                رئیس جدید شورای پول و اعتبار تصریح کرد: در مورد سیاست‌های ارزی و کنترل بازار ارز برنامه‌ای دارم که با مقام رئیس جمهور مطرح کرده‌ام و انشااله پس از نهایی شدن، در این زمینه اطلاع‌رسانی مناسب انجام خواهد شد.
                                عالی‌ترین مقام پولی و بانکی کشور خاطر نشان کرد: هم زمان با بکارگیری ابزار‌های مناسب برای اعمال سیاست‌های پولی و ارزی، سیاست ارتباطی فعال و صادقانه در بیان مواضع بانک مرکزی و تنظیم انتظارات مردم و امیدبخشی به آینده، دنبال خواهد شد.
                                رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه دوره جدید بانک مرکزی پیام‌آور ثبات و آرامش فکری برای تمام اقشار مردم و اهالی کسب و کار و نیز احیا و تقویت اعتماد عمومی به سیاست‌گذار پولی خواهد بود، گفت: در این رابطه، موضع درست و اصولی در سیاستگذاری پولی و ارزی شرط لازم است، اما شرط کافی برای تحقق اهداف به ویژه هدف ثبات قیمت‌ها، جلب اعتماد عمومی است؛ لذا با توجه به اهمیت عنصر انتظارات در تصمیمات اقتصادی، تنظیم و اصلاح انتظارات مردم امری حیاتی برای پیشبرد موفق سیاست‌های پولی، اعتباری و ارزی است.
                                همتی افزود: در سیاست‌گذاری پولی، بانک مرکزی حتما بر مبانی علمی تکیه خواهد کرد؛ تجربه عملی طی دهه‌های اخیر نشان می‌دهد که در سخت‌ترین شرایط هم نمی‌توان و نباید مبانی نظری علم اقتصاد را کنار گذاشت. نحوه سیاست‌گذاری باید به‌گونه‌ای باشد که با جریان فکری و تحلیلی منبعث از نظرات غالب اقتصاددانان و متخصصان پولی و بانکی همخوانی داشته باشد.
                                همتی افزود: در حوزه هدایت بازار پول، رویکرد فعالانه و نظارت قوی بر بانک‌ها، ضامن ایجاد و تداوم ثبات مالی است. در این چارچوب ضمن اذعان به مشکلات موجود در نسبت‌های مالی و ساختار ترازنامه‌ای بانک‌ها، باید تلاش کرد، تا از طریق راهکار‌های لازم و بدون حاشیه سازی و ایجاد اضطراب بانکی، تصویر موجود را بهبود بخشید.

                                رئیس کل بانک مرکزی بهره‌گیری از ابزار عملیات بازار باز اسلامی به عنوان مهمترین ابزار سیاست پولی را یک ضرورت دانست و تصریح کرد: برای جلوگیری از خلق بی‌قاعده و نوسانات نامطلوب در پایه پولی و نقدینگی باید روند روبه رشد بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی مهار شده و بازار بین بانکی از کارآمدی، شفافیت، قانون‌مداری و عمق بیشتری برخوردار شود.

                                همتی با اشاره به لزوم مبارزه با فساد و رانت خواری در نظام پولی و ارزی کشور گفت: امروز مبارزه با فساد و رانت‌خواران در نظام پولی و ارزی یکی از مطالبات جدی مردم است که باید به طور جدی و مستمر سرلوحه فعالیت همکارانم در سیستم بانکی کشور باشد.

                                وی ادامه داد: من یک معلم اقتصاد دانشگاه هستم و لذا تنوع دیدگاه‌ها و نظرات برای من امری طبیعی، ملموس و قابل درک است. از تمام استادان اقتصاد دانشگاه‌ها و صاحب نظران پولی و ارزی، خاضعانه می‌خواهم نظرات و پیشنهاد‌های خود را به اینجانب منعکس کنند. ان شااله در یک برنامه منظم دیدگاه‌ها و نظرات طیف‌های مختلف علمی و کارشناسی را مستقیما دریافت خواهم کرد و در اداره امور به نحو شایسته مورد بهره‌برداری قرار خواهم داد.

                                همتی در پایان ضمن تشکر از زحمات، ولی اله سیف، رییس کل سابق بانک مرکزی، بابت اعتماد رئیس جمهور، معاون اول ایشان و هیات وزیران جهت سپردن این وظیفه خطیر به خود قدردانی کرد و گفت: امیدوارم بتوانم قدم‌های اصولی، محکم و پایداری برای تثبیت شرایط اقتصادی و صیانت از ذخایر و منابع ارزی کشور و برگرداندن امید و آرامش به بازار پول و ارز بردارم.

                                وی در پایان گفت: فردا جلسه‌ای با حضور اقتصاددانان از طیف‌های مختلف در بانک مرکزی خواهیم داشت و همین امروز و بعد از این جلسه با مدیران عامل بانک‌ها جلسه خواهم داشت و از همین جا مدیران را به شرکت در این جلسه دعوت می‌کنم.
                                «محمد حسین» هستم.
                                امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X