اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • mhjboursy
    ستاره‌دار (۱۳)
    • Jul 2013
    • 18270

    #44641
    پاسخ : اخبار

    فارس گزارش می‌دهد‌

    باز خوانی پرونده فساد برادران ریخته گران

    سخنگوی قوه قضائیه روز گذشته از حکم 15 سال حبس برای 41 تن از پرونده فساد ریخته گران اصفهانی خبر داد که در اینجا به بازخوانی این پرونده می‌پردازیم.

    به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، غلامحسین محسنی اژه‌ای سخنگو قوه قضائیه روز گذشته از صدور حکم بدوی برای 41 تن از متهمان پرونده فساد پتروشیمی موسوم به برادران ریخته گران خبر داد و گفت: برای 41 تن از متهمان این پرونده 15 سال حبس و رد مال صادر شده است.
    این گزارش حاکی است، پرونده ریخته گران حدود 45 متهم دارد که جناب سخنگوی قوه قضائیه فقط حکم 41 نفر از این متهمان را اعلام کرد.
    *نگاهی به پرونده برادران ریخته گران اصفهانی

    در ابتدای شهریور ماه سال 92 خبرگزاری فارس از بازداشت 2 برادر به اتهام فساد کلان اقتصادی خبر داده بود. این دو برادر در سال‌های اخیر با ثبت ده‌ها شرکت کاغذی (paper company) و از طریق تبانی و اعمال نفوذ و پرداخت میلیاردها تومان رشوه و دریافت غیرقانونی صدها میلیارد تومان تسهیلات بانکی، توانسته‌اند در مدت زمان کوتاهی صاحب ثروت نامشروع هنگفتی شوند.

    یکی از این این دو برادر که در آستانه فرار از کشور بازداشت شد، بخشی از طلا و جواهرات خود را در حجم حدود 10 چمدان بزرگ مسافرتی که قیمت محتویات آن ده‌ها میلیارد تومان تخمین زده می‌شد، به گاو صندوقی در یک مکان از پیش خریداری شده منتقل کرده بود که این اموال ضبط و به بانک مرکزی تحویل داده شد.

    خبر بازداشت این برادر ها به اتهام اخلال در نظام اقتصادی به سرعت به خبر اصلی فضای اقتصادی کشور تبدیل شد.
    پرونده‌ای که بعدها به پرونده برادران ( ر) که همان ریخته‌گران اصفهانی معروف هستند، در میان افکار عمومی و فعالان بازار پولی و بانکی و صنعت پتروشیمی به نماد قاطعیت دستگاه قضا در برخورد با مفاسد اقتصادی تبدیل شد.

    اطلاعاتی که به تناوب در سخنان سخنگوی قوه قضاییه و برخی از منابع آگاه به آن اشاره شد، بیانگر این است که این شبکه سازمان یافته فساد با تطمیع و آلوده سازی برخی مدیران و توسل به پرداخت رشوه‌های کلان و با استفاده از ضمانت نامه‌های صوری، برخی شرکت‌های واگذار شده به موجب اصل 44 قانون اساسی از جمله پتروشیمی اصفهان، پتروشیمی بیستون کرمانشاه و همچنین یک بانک خصوصی را تصاحب و اقدام به انتقال بخشی از سرمایه حاصله به خارج از کشور کرده‌اند، در عین حال پس از گریختن به یکی کشورهای عربی این متهم با روشهای پیچیده اطلاعاتی به کشور بازگردانده شده و به همراه 10 چمدان طلا و جواهر دستگیر شد.

    متهم اصلی این پرونده بدون پرداخت حتی یک ریال از جیب خود و با استفاده از ضمانت نامه‌های صوری یک بانک دولتی، 40 درصد سهام یک بانک خصوصی را خریداری و پس از تصاحب غیرقانونی سهام و کرسی مدیریتی، از همین بانک وام گرفته و ضمانت نامه‌های بانک دولتی را تسویه کرده است.

    به عبارتی این فرد بدون هیچ گونه آورده‌ای با ارائه ضمانت نامه های بدون پشتوانه به فروشنده ابتدا بانک را خریداری و سپس از همین بانک تسهیلات گرفته و منابع مرتبط با ضمانت نامه‌ها را تامین کرده است!

    برادران ریخته گران به پشتوانه تصاحب این بانک خصوصی با استفاده از شرکتهای کاغذی خود به غارت منابع این بانک و سایر بانکها پرداخته‌اند، به طوری که میزان بدهی معوقه آنان به سیستم بانکی تا زمان دستگیری بیش از 1700 میلیارد تومان بود. علاوه بر این برادران ریخته گران با سوء استفاده از اجرای سیاستهای اصل چهل و چهار در کشور، بدون اهلیت و با خرید سهام پتروشیمی اصفهان و پتروشیمی بیستون اقدام به سوء استفاده‌های گسترده در این زمینه کردند.

    آنان با روش‌های مختلفی در خارج از کشور محصولات این دو شرکت پتروشیمی را به شرکتهای خود فروخته و منابع حاصل از آن را در یکی از کشورهای حوزه خلیج فارس و همچنین یک کشور اروپایی به نام خود، بستگان و معتمدهایشان سرمایه گذاری کردند به طوری که با بیش از 1000 میلیارد تومان بدهی به پتروشیمی اصفهان، این شرکت بزرگ را در خرداد 92 به تعطیلی کشاندند.

    در گزارش حسابرسی شده صورت‌های مالی پتروشیمی اصفهان برای سال مالی منتهی به 29 اسفند ماه 1390 نیز نسبت به اقدام‌های صورت گرفته در پتروشیمی اصفهان آمده بود: به شرح یادداشت توضیحی صورت‌های مالی، بهای مواد اولیه مصرفی (پلات فرمیت)دریافتی از شرکت پالایش نفت اصفهان از ابتدای سال 1387تا پایان سال مالی مورد گزارش بر اساس رویه مورد عمل در سنوات قبل (12درصد کمتراز نرخ اعلام شده توسط شرکت پالایش نفت اصفهان) محاسبه ودر حساب‌ها ثبت شده، لکن تا تاریخ این گزارش نرخ‌های محاسبه شده بشرح فوق مورد تأیید فروشنده (شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به نیابت از شرکت پالایش نفت اصفهان) قرار نگرفته و قراردادی نیز در این زمینه تاکنون منعقد نشده است.

    بر اساس صورت حساب‌های صادره توسط فروشنده در طی مدت فوق الذکر، مبلغ مطالبه شده جهت بهای خوراک مصرفی سنوات مالی قبل و سال مالی مورد گزارش به ترتیب بالغ بر572 میلیارد ریال و 276 میلیارد ریال مازاد بر مبالغ ثبت شده در حساب‌ها می‌باشد، لکن این امر مورد اعتراض شرکت واقع شده و باستناد تبصره بند"ب"ماده یک قانون هدفمند کردن یارانه‌ها مورخ 23دی ماه 1388و اصلاحیه بعدی 17اردیبهشت ماه 1391 مصوب مجلس شورای اسلامی، اقداماتی توسط شرکت در جهت تعدیل نرخ خرید خوراک مصرفی بشرح فوق در جریان می‌باشد که نتیجه نهایی آن تاکنون مشخص نگردیده است. لذا، میزان تعدیلات احتمالی و آثار آن بر صورت‌های مالی مورد گزارش امکان پذیر نمی‌باشد.

    شرکت پتروشیمی اصفهان از بهمن ماه سال 1389 در قالب دو فقره قرارداد ، انجام امور مربوط به مبادله وجوه فروش صادراتی محصول و کلیه خدمات خرید ، گشایش اعتبار، بیمه حمل، بازرسی و تحویل کالا از خارج کشور را به شرکت دبی نت لینک درکشور امارات متحد عربی در قبال پرداخت کارمزد واگذار نموده است. طبق مصوبه مورخ 29 دیماه 1389 هیئت مدیره مقرر شده 49درصد سهام شرکت یاد شده توسط شرکت پتروشیمی اصفهان خریداری گرددکه این امر تاکنون تحقق نیافته است.
    بدهی شرکت مزبور در تاریخ ترازنامه به مبلغ 1,992میلیارد ریال ،معادل4.23میلیون دلار ،1.275 میلیون درهم امارات و 3.5میلیون یورو) و همچنین مانده بدهی حساب شرکت فونیکس بابت فروش محصولات بمبلغ 213میلیارد ریال(معادل4.41میلیون درهم امارات) می‌باشد(یادداشت توضیحی3-6 صورت‌های مالی) که مطالبات مذکور با نرخ آزاد ارز در تاریخ ترازنامه تسعیر گردیده است با توجه به عدم اجرای مفاد قرارداد منعقده، میزان تعدیلات احتمالی از بابت چگونگی باز پرداخت وجوه ارزی، تاریخ ونحوه تسویه حساب با شرکت‌های یاد شده، مشخص نشده است.»
    به گزارش فارس ، در کنار این موضوع باید تقسیم سود موهوم و پاداش‌های توزیع شده میان هیات مدیره در زمان حضور این خانواده در ترکیب هیات مدیره پتروشیمی اصفهان را متذکر شد که با وجود زیان ده بودن شرکت پتروشیمی اصفهان اما در نهایت به خروج نقدینگی از این شرکت منتهی شد. پول‌هایی که به مقاصدی خارج از مرزهای ایران روانه شد، اما هیچ گاه یک ریال از آن تا به امروز بازنگشته است.
    هیاهوی ریخته گران برای تصاحب بلوک کنترلی سهام ذوب آهن اصفهان و رد صلاحیت وی در دقیقه 90 عرضه این سهم بر روی تابلوی بازار سهام به بهانه نداشتن اهلیت از سوی مراجع نظارتی نیز سر نخ دیگری برای پیدا کردن تکه‌های این پازل است.
    پازلی که باعث شده جمع بدهی‌های شرکت پتروشیمی اصفهان به شرکت پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی را در سال مالی 89 از مبلغ 762 هزار و 740 میلیون ریال به مبلغ دو میلیون و 38 هزار و 199 میلیون ریال در سال مالی 90 برساند که نشان دهنده رشد 167 درصدی است.
    در عین حال مطالبات شرکت از شرکت‌های خاص از مبلغ 825 میلیارد ریال در سال مالی 89 به حدود 3432 میلیارد ریال در سال مالی 90 رسید که از رشد 316 درصدی این رقم طی یک دوره عملکردی حکایت داشت.
    از این مبالغ بیشترین طلب پتروشیمی اصفهان به سه شرکت دبی نت لینک و فونیکس و نیز شرکت برج سازان شایان اسپادانا مربوط می‌شود که در مجموع این سه شرکت در سال مالی 90 مبلغ 2968 میلیارد ریال به پتروشیمی اصفهان بدهکار شده‌اند که در مقایسه با مبلغ 455 میلیارد ریال بدهی آن‌ها در سال 89، این رقم با رشد 552 درصدی همراه بوده است.
    اگر چه از شرکت دبی نت لینک و فونیکس اطلاعات چندان زیادی در دست نیست، اما سؤال اصلی اینجاست که سهامداران این شرکت‌ها چه کسانی هستند و شرکت پتروشیمی اصفهان بر چه مبنایی به آن‌ها اعتماد کرده و این اجازه را داده تا بدهی دو شرکت خارجی به رقمی در حدود 2205 میلیارد ریال بالغ شود؟ و اگر فردا روزی آن‌ها از پرداخت بدهی‌های خود سرباز زنند، چه کسی پاسخگوی سهامداران خواهد بود؟
    در این میان با یک حساب ساده مشخص می‌شود اگر این مبالغ از دو شرکت مذکور دریافت شود ، به ازای هر سهم 735 تومان به دست می‌آید که به عبارتی کل بدهی آن به شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران را پوشش می‌دهد.
    نکته دوم اینکه شرکت برج سازان شایان اسپادانا نیز که متعلق به سهامدار اصلی پتروشیمی اصفهان (گروه صنعتی ماهان وابسته به خانواده ریخته گران) است، تنها با سرمایه 10 میلیارد ریالی خود 762 میلیارد ریال به این مجتمع پتروشیمی بدهی دارد، شرکتی که عمدتاً در گروه طراحی ابنیه و ساختمان سازی فعالیت دارد.
    شرکت پتروشیمی اصفهان که با حکم شورای تأمین مبلغی تحت عنوان تسهیلات بانکی برای تسویه بدهی خود به پالایشگاه اصفهان دریافت کرده بود امروز همچنان با مشکل نبود نقدینگی جهت تأمین خوراک مورد نیاز و نیز کمبود منابع مالی برای تسویه بدهی‌های خود مواجه است.
    پازل ناتمام برادران ریخته گران در اصفهان
    به گزارش فارس، تنها چند ماه از بازداشت این افراد می گذشت که یک منبع آگاه در گفت‌وگو با فارس با اشاره به ابعاد جدید تخلفات کشف شده از پرونده برادران «ریخته گران » اظهار داشت: متهمان این پرونده بدون پرداخت حتی یک ریال از جیب خود 40 درصد از سهام یکی از بانک‌های کشور را خریده‌اند.
    وی در تشریح شیوه این متهمان برای تملک غیر قانونی سهام بانک یاد شده بدون پرداخت پول، گفت: این افراد ضمن تبانی و پرداخت رشوه به مدیران یکی از بانک‌ها، اقدام به دریافت ضمانت‌نامه بانکی به ارزش چند هزار میلیارد ریال نموده و با پرداخت این ضمانت‌نامه‌ها به جای پول، مالک سهام بانک شده‌اند.
    وی افزود: آنها پس از تصاحب غیرقانونی سهام این بانک با دریافت تسهیلات هزاران میلیارد ریالی از بانکی که سهام آن را تملک کرده‌اند دامنه سوءاستفاده‌های خود را توسعه داده‌اند.
    این منبع آگاه توضیح داد: در حالی 40 درصد از سهام این بانک به تملک این برادران در آمده است که به موجب قانون سقف مجاز تملک سهام به طور مستقیم یا غیر مستقیم برای هر شرکت سهامی عام یا تعاونی سهامی عام یا هر موسسه و نهاد عمومی غیر دولتی ده درصد(10%) و برای اشخاص حقیقی و سایر اشخاص حقوقی پنج درصد(5%) است.
    این منبع آگاه اعلام کرد در پی دستگیری متهمان اصلی این پرونده، موج شکایت‌ها و اعلام جرم‌ کارکنان شرکت‌های این افراد، بانک‌ها و دستگاه‌های نظارتی به دستگاه قضایی آغاز گردیده و برخی از دریافت کنندگان رشوه‌های کلان، به طور داوطلبانه در حال بازگرداندن رشوه‌های دریافتی به بیت‌المال هستند.
    وی افزود: بر این اساس 165 نفر از کارکنان یک شرکت پتروشیمی بزرگ که سهام مدیریتی آن در جریان خصوصی‌سازی در اختیار این دو برادر قرار گرفته از آنها شکایت کرده‌اند.
    انتهای پیام/ب
    «محمد حسین» هستم.
    امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

    نظر

    • mhjboursy
      ستاره‌دار (۱۳)
      • Jul 2013
      • 18270

      #44642
      پاسخ : اخبار

      ۱۳۹۷/۰۴/۲۵ :: ۱۲:۲۰ موسسه‌های بین‌المللی انرژی اعلام کردند

      کمبود 300 هزار بشکه‌ای نفت در نیمه دوم سال 2018/ هیچ کشوری نمی‌تواند این کمبود را جبران کند

      موسسه‌های بین‌الملل انرژی پیش‌بینی کردند، تحریم نفت ایران و مشکلات تولید نفت در برخی از کشورها تولید نفت را کاهش می‌دهد با افزایش تولید توسط برخی از کشورها باز 300 هزار بشکه کمبود نفت وجود دارد.

      به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، قیمت جهانی نفت این روزها در نوسان است که عمده دلیل این نوسانات را می‌توان در روابط تجاری آمریکا و چین جستجو کرد.

      بررسی بازار نفت نشان می‌دهد که اوپک در شرایط سختی است تا بتواند کمبود تولید جهانی نفت را جبران کند و از طرفی نیز قرار است در ماه‌های آتی تحریم‌هایی نیز به صادرات نفت ایران وضع شود.

      هرچند آمریکایی‌ها معتقدند، به دنبال صفر کردن صادرات نفت ایرانند، اما سابقه تحریم‌های نفتی ایران نشان می‌دهد، هرگز این اتفاق رخ نخواهد داد، اما باز با این حال صادرات نفت ایران نسبت به چیزی که امروز وجود دارد، کاهش پیدا خواهد کرد.

      آژانس بین‌المللی انرژی اخیرا پیش بینی کرده است، اگرچه تولید نفت در نیمه نخست سال 2018 رشد روزانه 1.5 بشکه‌ای را تجربه کرده است، اما در نیمه دوم این رقم به 1.3 میلیون بشکه در روز خواهد رسید و حتی رقم 1.2 میلیون بشکه نیز دور از ذهن نیست.

      براساس پیش بینی های آژانس بین المللی انرژی تولید نفت در نیمه اول سال 2019 به 1.6 میلیون بشکه خواهد رسید.

      آژانس بین‌المللی انرژی معتقد است، عمده دلیل کاهش تولید نفت در 6 ماهه دوم سال جاری میلادی، را می‌توان در اختلال تولید نفت جستجو کرد که گریبان‌گیر برخی از کشورهای تولید کننده نفت شده است. مثلا اختلال در تولید نفت کانادا و نروژ در دریای شمال که در کنار این موارد می‌توان به اختلال در تولید نفت ایران را که ناشی از تحریم نفت ایران است را نیز می‌توان به این موارد اضافه کرد. در این شرایط آنچه که آمریکا به دنبالش است، محقق نخواهد شد و تنها تاثیر کوچکی در صادرات نفت ایران خواهد گذاشت.

      از طرف دیگر نیز باید به اختلال در تولید نفت لیبی و ونزوئلا نیز اشاره کرد، هرچند که عربستان اعلام کرده است می‌تواند این کاهش را جبران کند، اما اگر عربستان هم بتواند تولید خود را افزایش دهد، باز رقمی حدود 300 تا 330 هزار بشکه کمبود در بازار وجود دارد.

      این گزارش حاکی است، اداره اطلاعات انرژی آمریکا نیز در گزارشی آورده است، تولید نفت آمریکا نیز از شش ماه دوم سال جاری رشد خواهد کرد و روزانه 40 هزار بشکه به رقم کنونی اضافه می‌شود و این رقم باز جوابگوی کاهش تولید نفت نخواهد بود.

      انتهای پیام/ب
      «محمد حسین» هستم.
      امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

      نظر

      • mhjboursy
        ستاره‌دار (۱۳)
        • Jul 2013
        • 18270

        #44643
        پاسخ : اخبار

        ترامپ در اندیشه کودتای گازی؛ محور تهران ـ مسکو چطور پاسخ می‌دهد؟

        به نظر می رسد ایران و روسیه برای مقابله با كودتای ترامپ علیه بازارهای انرژی دو كشور در مسیر یك هم پیمانی جدید، این بار در حوزه تولید نفت و گاز قرار گرفته‌اند.

        گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس - مهدی پورصفا: دشت‌های سرد و یخبندان سیبری روسیه و سواحل داغ و سوزان منطقه عسلویه هر دو محصولی یکسان برای دو قدرت بزرگ انرژی دنیا دارند. در روسیه میادینی همچون «بارننکو»، «اورنگوی»، «ساپولراروی»، «مدوژیبا» و «یامبورگ» و در ایران میدان گازی پارس جنوبی، با در اختیار داشتن نزدیک به بیست درصد ذخیره گاز دنیا تضمین کننده نقش انحصاری این دو کشور در حوزه تولید و صدور گاز در آینده خواهند بود.

        با این حال هندسه قدرت انرژی در دنیا چند سالی است که نقطه ثقل تازه ای پیدا کرده است. این نقطه ثقل را می‌توان در دشت‌های «هاینسویل» و «فایت ویل» در ایالت‌های لویزیانا و آرکانزاس یافت، که در آن‌ها دکل‌های حفاری افقی نفت و گاز شیل با اتکا بر تکنولوژی شکست هیدرولیک برپا شد‌ه‌اند و «دونالد ترامپ» با استفاده از همین ظرفیت عظیم درصدد تغییر نقشه انرژی دنیا و مقابله با بازیگران قدیمی نا همسو با خود در حوزه صادارت نفت و گاز همچون ایران و روسیه است.

        شیل گاز همه چیز را متحول می‌کند
        تا سال ۲۰۰۰ میلادی سهم نفت و گاز شیل تنها به یک درصد کل انرژی‌های فسیلی تولیدی در آمریکا بالغ می‌شد، اما حالا و با اتکا به بالا رفتن قیمت نفت در دهه اول قرن بیست و یکم و همچنین توسعه فناوری تولید نفت و گاز از منابع نامتعارف میان سنگی یا «شیل» ایالات متحده با هدایت دولت ترامپ بار دیگر به سمت خودکفایی در تولید انرژی حرکت می کند.

        این منابع به روش شکستن هیدرولیک سنگ (تزریق با فشار مخلوطی از آب، ماسه و شوینده‌هایی که برای بیرون‌کشیدن گاز، لایه زمین‌شناسی موردنظر را به‌مدت طولانی تحت فشار قرار می‌دهند) به شیوه سوراخ‌کردن افقی استخراج می‌شوند. بنابر گزارش «چشم‌اندازهای انرژی، نگاه به‌سوی سال ٢٠٤٠» که توسط گروه «اکسون موبیل» در سال ۲۰۱۳ منتشرشده، آمریکا با اتکا به همین منابع، از سال ٢٠٢٥ با رشد شدید تقاضا برای گاز در جهان تبدیل به صادرکننده سوخت فسیلی تبدیل خواهد شد.

        دولت «باراک اوباما» که از حامیان اصلی توسعه این منابع با هدف خودکفایی آمریکا در حوزه انرژی به شمار می‌رفت، به دلیل برخی ملاحظات زیست محیطی از جمله تغییرات آب و هوایی علاقه چندانی به رشد بدون مهار این منابع نداشت و توسعه منابع تجدیدپذیر همچون انرژی خورشیدی را مکمل مناسبی برای سیاست متنوع‌سازی منابع انرژی می‌دانست، اما دولت ترامپ تمام این استدلال‌ها را با هدف حمایت از منابع قدیمی تولید انرژی در آمریکا کنار گذاشت، چرا که رای کارگران طبقه سفید پوست در ایالت‌هایی همچون اوهایو و پنسیلوانیا نقش اساسی در پیروزی ترامپ در سال ۲۰۱۶ داشت.

        آمریکا ازسال ٢٠٢٥ با رشد شدید تقاضای گاز در جهان تبدیل به صادرکننده سوخت فسیلی تبدیل خواهد شد.

        بخش مهمی از این کارگران نیز در معادن مرتبط با صنعت ذغال سنگ مشغول به کار هستند که دولت اوباما با هدف کاهش تولید گازهای گلخانه ای در صدد تعطیل کردن بخشی از آن ها برآمده بود. اما حالا ترامپ همه چیز را تغییر داده است. دستور العمل جدید شورای امنیت ملی آمریکا برای بازار انرژی

        در دسامبر سال ۲۰۱۷ شورای امنیت ملی دولت ترامپ از دستور العمل ۵۵ صفحه‌ای خود در حوزه امنیت ملی پرده برداشت که بخشی از این دستور العمل به نقش مسلط آمریکا در حوزه انرژی اشاره می‌کرد.
        در این دستورالعمل، آمریکا باید نقش خود را به عنوان یک قدرت پیشرو و مبتکر در حوزه انرژی تثبیت کرده و از متحدین و شرکای خود در مقابل قدرت‌هایی که سعی دارند از انرژی به عنوان یک سلاح مخرب استفاده کنند، حمایت کند.
        این دستورالعمل گرچه نگاه و منطقی اقتصادی دارد، اما مفهومی سیاسی و ژئوپلتیک را در خود پنهان کرده است. ترامپ در ژوئن ۲۰۱۷، طی سخنرانی خود در وزارت انرژی آمریکا اجزای این سیاست را تشریح کرد.
        ترامپ در این سخنرانی با تشریح راهبرد جدید آمریکا، اجرای آن را تضمین‌کننده دسترسی مردم آمریکا به انرژی ارزان و همچنین حفظ دلارهای طبقه متوسط و کارگران این کشور دانست. همچنین دستیابی به استقلال انرژی و محافظت از این کشور رژیم‌هایی که به دنبال استفاده از انرژی به عنوان یک سلاح هستند، نیز مورد تاکید ترامپ گرفت. سیاستی که یادآور سخنان ریچارد نیکسون در سال ۱۹۷۳ و اوج گیری بحران انرژی با تحریم نفتی کشورهای عربی بود.
        این سیاست جدید آمریکا در حوزه انرژی تاثیراتی وسیع در داخل و خارج این کشور داشته و دارد. شاید واضح ترین نشانه آن خروج آمریکا از پیمان آب و هوایی پاریس بود که می توانست به عنوان مانعی در برابر توسعه صنایع تولید انرژی های فسیلی آمریکا ایفای نقش کند.
        زنده باد سوخت های فسیلی

        اگرچه خروج آمریکا از پیمان آب و هوایی اتفاقی بزرگ در عرصه نظام بین‌الملل محسوب می‌شد، اما تحولات چند ماه گذشته نشان داد که این اقدام ترامپ تازه آغاز کار است.

        در داخل ایالات متحده آمریکا دولت ترامپ تسهیلات جدیدی برای شرکت‌های تولیدکننده نفت فسیلی قائل شده و این شرکت‌ها می‌توانند از مواهب قانون جدید مالیات بر درآمد شرکت‌ها که میزان مالیات را از ۳۵ درصد کل سود به ۲۱ درصد کاهش می‌دهد، بهره‌مند شوند. همچنین بر اساس تخمین بانک بارکلیز قانون جدید مالیاتی می‌تواند یک میلیارد دلار سود نصیب شرکت‌های نفتی کند.

        همچنین آژانس محیط زیست ایالات متحده آمریکا مهلت قانونی برای کاهش دی اکسید کربن بر اساس برنامه تمیز کردن برق (CPP) را برای نیروگاه‌های برق تمدید کرده است. بر اساس این برنامه هر کدام از ایالت‌های آمریکا باید تولید دی اکسید کربن توسط نیروگاه‌های برق خود را تا سال ۲۰۳۰ نسبت به سال ۲۰۰۵، ۳۲ درصد کمتر کنند.
        در این میان دنیا نیز تاثیر سیاست‌های جدید ترامپ را بر بازارهای انرژی به زودی احساس خواهد کرد.
        تهاجم ترامپ به بازار انحصاری گاز روس‌ها
        زمانی که دونالد ترامپ در صبحانه کاری خود با ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو خرید گاز روسیه از سوی کشورهای اروپایی و ساخت خط لوله «نورد استریم» توسط آلمان را شماتت کرد، فعالان بازار انرژی مطمئن شدند که ترامپ به دنبال بر هم زدن نظم حاکم فعلی بر بازار انرژی و مستقر کردن قواعد جدیدی است که حکمرانی آمریکا را در این حوزه تضمین کند.

        تهاجم آمریکا علیه بازار گاز روسیه در اروپا دست کمی از نصب سامانه دفاع ضد موشکی در خاک لهستان و چک ندارد. تسلط شرکت‌های تحت حاکمیت کرملین بر بازار گاز اروپا، پیوند تنگاتنگی با امنیت ملی روسیه دارد.

        با این حال رشد تولید نفت و گاز شیل ابزار لازم برای متزلزل کردن حاکمیت روس‌ها بر بازار انرژی اروپا را به آمریکایی‌ها داده است. آژانس بین المللی انرژی سال ۲۰۱۷ اعلام کرد که بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۵، تولید نفت خام ایالات متحده ۸۸ درصد و تولید گاز طبیعی این کشور نیز ۳۴ درصد افزایش داده است.

        تهاجم آمریکا علیه بازار گاز روسیه در اروپا دست کمی از نصب سامانه دفاع ضد موشکی در خاک لهستان و چک ندارد.

        هم اکنون ذخایر نفتی آمریکا به رتبه یازدهم دنیا رسیده و این کشور در حوزه گاز نیز رتبه پنجم ذخایر گاز طبیعی را به خود اختصاص داده است. بر اساس داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی، ایالات متحده هم اکنون یک صادرکننده خالص گاز طبیعی است و تا سال ۲۰۲۰ به همین وضعیت در حوزه نفت خام دست خواهد یافت.
        آمریکا تهاجم خود را در این حوزه با تصرف بازار LNG در شرق اروپا آغاز کرده است. از لهستان؛ جایی که یک قرارداد پنج ساله برای تامین LNG این کشور امضا شده است. در سال ۲۰۱۷ مقامات لهستانی با اطمینان به تامین گاز مصرفی از سوی آمریکا، اعلام کردند که لهستان هیچ‌گاه اسیر روس‌ها در تامین گاز نخواهند شد.

        همچنین بزرگترین شرکت تامین انرژی لهستان نیز اعلام کرد که قرارداد خرید گاز خود از روسیه را که سال ۲۰۲۲ به پایان می رسد، تمدید نخواهد کرد. در این میان لیتوانی هم به جمع کشورهایی پیوسته که در صدد خرید گاز مایع از آمریکا هستند. نگاهی به توسعه بنادر مایع‌سازی گاز در آمریکا نشان می‌دهد که این کشور برنامه ویژه‌ای برای این حوزه تدارک دیده است.

        ایالات متحده فعلا دارای یک پایانه صادرات ال‌ان‌جی در منطقه «سابین پاس» می باشد که مالکیت آن در اختیار شرکت «چینییر انرژی» است. این پایانه از سال گذشته، صدور محموله‌های ال‌ان‌جی را آغاز کرده و از ظرفیت صدور روزانه ۲ میلیارد فوت مکعب گاز برخوردار است.
        برای افزایش توان صادراتی گاز مایع توسط آمریکا، هم اکنون ۵ پایانه صدور ال‌ان‌جی با مجموع ظرفیت عرضه روزانه ۷.۵ میلیارد فوت مکعب گاز در حال ساخت هستند و در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ میلادی، شاهد راه‌اندازی این طرح‌ها خواهیم بود. همچنین ساخت چهار پایانه دیگر با ظرفیت تقریبی ۷ میلیارد فوت مکعب در روز تصویب شده، اما مراحل ساخت آنها تاکنون آغاز نشده است.
        به این ترتیب در افق سال ۲۰۲۵ میلادی، مجموع صادرات سالانه برنامه‌ریزی شده ال‌ان‌جی ایالات متحده به ۲۰۰ میلیارد متر مکعب خواهد رسید و بدین ترتیب، این کشور به رهبر بازار ال‌ان‌جی دنیا تبدیل خواهد شد.
        روس‌ها با ارزان فروشی به جنگ آمریکایی‌ها می‌روند
        در مقابل، روس‌ها با ارزان فروشی درصدد مقابله با فشار آمریکایی‌ها هستند. ولادیمیر پوتین، در فرمانی دولتی به شرکت گازپروم ابلاغ نموده که مدیران این غول روسی می‌توانند ال‌ان‌جی طرح‌های جدید راه‌اندازی شده را با قیمت‌های بسیار پایین به مشتریان خود بفروشند. این فرمان به صورت ویژه ال‌ان‌جی تولید شده در دو پروژه «بالتیک ال‌ان‌جی» و «ساخالین-۲» را شامل می شود. شرکت گازپروم با مشارکت شرکت «شل»، پروژه ال‌ان‌جی بالتیک را در لنینگراد ساخته است.

        آمریکا در این میان استفاده از سلاح تحریم‌های یکجانبه را نیز ضد پروژه‌های نفت و گاز روسیه در نظر دارند. تاکنون چندین نفر از روسای شرکت‌های مطرح نفتی و گازی روسی در لیست سیاه خزانه‌داری آمریکا گرفته‌اند و تحریم پروژه نورد استریم طبق قانون کاتسا نیز در دستور کار وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار خواهد گرفت.
        طبیعی است که این تهاجم برنامه‌ریزی‌شده به هیچ عنوان خوشایند روس‌ها نخواهد بود و واکنش جدی آن‌ها را در پی دارد.
        چین مشتری حاضر به یراق شرق دور
        جالب اینجاست که در شرق دور نیز نبرد قدرتمندی در حوزه انرژی در جریان است. رقابت سنگین روس‌ها و آمریکایی‌ها در فروش گاز به چین به نقطه حساسی رسیده است. چینی‌ها هم اکنون بزرگترین تولیدکننده برق از ذغال سنگ هستند و امیدوارند که بتوانند با استفاده از گاز طبیعی آلودگی شهرهای خود را کاهش دهند.

        آمریکا با سرمایه‌گذاری ۴۳ میلیارد دلاری در صنایع گاز مایع آلاسکا در صدد است تا با پایانه گازی روس‌ها در منطقه یامال مقابله کند. یکی از نقاط امید ترامپ برای کاهش کسری تجاری ۳۰۰ میلیارد دلاری آمریکا و چین در حوزه تجاری، گسترش فروش انرژی به چین است.
        البته فروش نفت به چین همچنان در انحصار کشورهای عضو اوپک است، اما آمریکا استارت فروش نفت را به میزان ۴۰۰ هزار بشکه نفت به این کشور زده و امیدوار است به زودی به صادر کننده اصلی ال‌ان‌جی تبدیل شود.


        آمریکا به دنبال حذف نفت ایران از بازار انرژی
        آمریکا علاوه بر هدف قرار دادن بازار روسیه، به دنبال حذف ایران از بازار انرژی دنیاست. بر خلاف روسیه، ایران به دلیل مصرف بالای داخلی حضور چشمگیری در بازار گاز مایع ندارد، اما حذف نفت ایران می‌تواند هدف مطلوبی برای آمریکایی‌ها باشد.

        ایران ظرفیتی نزدیک به ۲.۵ میلیون بشکه برای صادرات نفتی در اختیار دارد، که بخش اعظم آن به سمت هند، ژاپن، کره جنوبی و چین می‌رود. دونالد ترامپ با خروج یکجانبه از برجام و احیای یکجانبه تحریم‌ها در اردیبهشت ماه سال جاری در صدد بازگشت دو مرحله‌ای تحریم‌هاست.

        موج دوم تحریم‌ها که در آبان ماه سال جاری از سوی دفتر کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا یا اوفک اجرایی می‌شود، در صدد صفر کردن صادرات نفت ایران است. اگرچه شرایط فعلی بازار نفت اجازه چنین اقدامی را به آمریکا نمی‌دهد، اما اغلب تحلیل‌گران بر این نکته تاکید دارند که تحریم‌های آمریکا می‌تواند صادرات نفت ایران تا یک میلیون بشکه کاهش دهد.

        آمریکا علاوه بر هدف قرار دادن بازار روسیه، به دنبال حذف ایران از بازار انرژی دنیاست.

        جالب اینجاست که علاوه افزایش تولید نفت توسط عربستان، امارت و کویت، آمریکا در صدد فروش نفت خود به مشتریان انرژی ایران از جمله خریداران نفت سبک است. یک منبع آگاه در وزارت نفت هند نیز بر این نکته تاکید کرده است که نفت آمریکا می‌تواند جایگزینی مناسب برای نفت ایران باشد.
        در این میان حذف نفت ایران از بازار نفت، آمریکا و همپیمانانش همچون عربستان سعودی، امارت و کویت را به عنوان قدرت مسلط در حوزه نفت معرفی می‌کند و تصمیم‌گیری در بازار نفت همچون بازارهای مالی به وزارت انرژی آمریکا منتقل خواهد شد.

        شاید با درک همین تهدید است که حسن روحانی رییس جمهور اسلامی ایران در سفر خود به کشور سوییس برای اولین بار از بسته شدن تنگه هرمز در صورت به صفر رسیدن صادرات نفت ایران سخن گفت. ایران همانند روسیه حفظ تسلط خود بر بازار انرژی را جزیی از امنیت ملی خود محسوب می‌کند.

        هم پیمانی خرس روسی و شیر ایرانی برای مقابله با عقاب آمریکایی

        در مقابله با چنین تهدیدی چشم‌انداز همکاری بین ایران و روسیه به عنوان دو قدرت مستقل در بازار انرژی چه می‌تواند باشد؟

        ایران و روسیه هر دو از تولیدکنندگان نفت و گاز و رقیب یکدیگر در بازار انرژی هستند. با این حال تهدیدات مشترک آمریکا علیه بازارهای انرژی دو کشور می‌تواند به عنوان عاملی برای اتحاد دو کشور باشد. البته سابقه همکاری ایران و روسیه در حوزه انرژی بسیار قدیمی است و به عنوان مثال تشکیل سازمان کشورهای صادر کننده گاز ثمره پیشنهاد مقام معظم رهبری به «ایگور ایوانف» دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی روسیه در سال ۲۰۰۷ بود.

        حال با سفر علی اکبر ولایتی فرستاده ویژه رییس جمهور و مقام معظم رهبری به مسکو و مطرح شدن پیشنهادات جدید در حوزه انرژی این هم پیمانی محتمل‌تر از قبل به نظر می‌رسد. صحبت از سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد دلاری روس‌ها در حوزه انرژی است و «الکساندر نواک» از امکان تهاتر نفت ایران و کالاهای روسی سخن گفته است.
        بدیهی است که دو طرف برای اجرایی کردن این پیشنهادات باید بر بدبینی‌های موجود در بدنه فنی دو طرف غلبه کنند. همچنین تشکیل یک کارگروه مشترک برای هماهنگ کردن اقدات دو طرف در حوزه انرژی نیز یکی از ملزومات کار است.
        اگرچه این همکاری در ابتدای راه است، اما با شرایط فعلی می‌توان انتظار زور آزمایی مشترک خرس روسی و شیر ایرانی با عقاب آمرکایی این در حوزه انرژی را داشت.
        انتهای پیام/ق






        پی‌نوشت:
        به نگر من این مقاله بیشتر یک ترجمه بود تا یک بررسی. بیشتر انگار برای (اغوای) مردم اهل ایالات متحده نوشته شده بود تا کنکاشی برای حقیقت. یا گویا نویسنده تحت تاثیر خبرهای رسانه‌های آمریکایی است. ما واقعیت را جور دیگری می‌بینیم.
        «محمد حسین» هستم.
        امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

        نظر

        • mhjboursy
          ستاره‌دار (۱۳)
          • Jul 2013
          • 18270

          #44644
          پاسخ : اخبار

          از سوی گمرک

          ضوابط برگشت ارز صادرات کالای غیرنفتی به کشور ابلاغ شد

          ضوابط و چگونگی برگشت ارز حاصل از صادرات کالاهای غیرنفتی به چرخه اقتصادی کشور را به گمرکات اجرایی ابلاغ کرد.

          به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مدیرکل مرکز واردات و امور مناطق آزاد و ویژه ضوابط چگونگی برگشت ارز حاصل از صادرات کالاهای غیرنفتی به چرخه اقتصادی کشور را به گمرکات اجرایی ابلاغ کرد.

          بر این اساس هیأت وزیران مورخ 4 تیر ماه 97 مصوب کرده بود، کلیه صادر کنندگان به غیر از صادرکنندگان فرآورده‌های نفتی،‌پتروشیمی، محصولات فولادی و فلزات رنگی که فهرست آنها توسط وزارت صنعت معدن و تجارت اعلام شده است، می‌توانند ارز حاصل از صادرات خود را به نرخ رسمی به واردات کالاهای گروه 3 اختصاص دهند و حق استفاده از گواهی صادراتی را در بازار بورس با نرخ رقابتی به واردکنندگان این گروه از کالاها واگذار نمایند.

          انتهای پیام/ب
          «محمد حسین» هستم.
          امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

          نظر

          • mhjboursy
            ستاره‌دار (۱۳)
            • Jul 2013
            • 18270

            #44645
            پاسخ : اخبار

            فارس از متغیرهای بانکی سال ۹۶ گزارش می‌دهد

            افزایش سهم بانک‌های دولتی از سپرده‌ها/ جهش سپرده‌های بلندمدت

            در سال 96 سهم بانک‌های دولتی از سپرده‌های بانکی به 20.3 درصد رسید که نسبت به سال 95 به میزان 1.6 درصد رشد داشته و همچنین سهم سپرده‌های بلند مدت از کل سپرده‌ها با رشد 16.7 درصدی به 56.5 درصد رسیده است.

            به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، براساس آمار و ارقام پولی و بانکی سال 96، حجم کل سپرده‌های بخش غیردولتی (همه سپرده‌ها به غیر از سپرده‌های دولت و شرکت‌های دولتی) نزد بانک‌ها در پایان سال گذشته 1480 هزار و 571 میلیارد تومان بوده که از این میزان سهم بانک‌های تجاری دولتی 302 هزار و 180 میلیارد تومان (20.3 درصد)، سهم بانک‌های تخصصی دولتی 157 هزار و 920 میلیارد تومان (10.6 درصد) و سهم بانک‌های غیردولتی و موسسات اعتباری 1025 هزار و 610 میلیارد تومان است.

            در 4 سال اخیر سهم بانک‌های تجاری دولتی از کل سپرده از 18.5 درصد به 20.3 درصد افزایش و سهم بانک‌های غیردولتی و موسسات اعتباری از 71.3 درصد به 69 درصد کاهش یافته است.

            * ارقام به میلیارد تومان
            دوره
            کل سپرده‌های بخش غیردولتی
            سپرده بانک‌های تجاری دولتی سهم از کل سپرده بانک‌های تخصصی دولتی سهم از کل سپرده بانک‌های غیردولتی و موسسات اعتباری
            سهم از کل
            1396 1،485،570 302،180 20.3 درصد 157،920 10.6 درصد 1،025،610 69 درصد
            1395 1،214،060
            227،220 18.7 درصد 118،930 9.8 درصد
            867،910 71.4
            1394 980،090 172،630 17.6 درصد 99،940 10.1 درصد 707،520
            72.1 درصد
            1393 747،210
            138،600 18.5 درصد 76،080 10.1 532،530 71.3
            * ارقام به میلیارد تومان
            *سپرده‌های بانکی به تفکیک مدت و ماهیت
            در بخش نوع سپرده‌ها هم، سهم سپرده‌های بلند مدت از 45.6 درصد به 56.5 درصد افزایش یافته و در مقابل سهم سپرده‌های کوتاه مدت از 36 درصد به 26.4 درصد رسیده است. اما در سال 96 نسبت به سال 95 رشد سپرده‌های بلندمدت شدیدتر و افت سپرده‌های کوتاه مدت بیشتر بوده است به طوری که سهم سپرده‌های بلند مدت در سال گذشته 16.7 درصد رشد داشته و سهم سپرده‌های کوتاه مدت 17.1 درصد افت کرده است.
            اما سهم سپرده‌های قرض‌الحسنه تغییر چندانی نداشته و تنها 0.2 درصد افزایش سهم داشته است ولی سپرده‌های جاری از 10.1 درصد به 8.3 درصد افت کرد است.
            به نظر می‌رسد، علت اصلی رشد قابل توجه سپرده‌های بلند مدت در سال گذشته همان سیاست کاهش نرخ سود و مهلت 11 روزه برای جابه‌جایی سپرده‌ها در شهریور ماه بوده است. در اواخر مرداد ماه سال 96 بانک مرکزی اعلام کرد نرخ سود سپرده‌های یکساله به 15 درصد کاهش می‌یابد و نرخ سود سپرده‌های کوتاه مدت حداکثر 10 درصد است.
            بانک‌ها و مشتریان بانک‌ها هم در مهلت 11 روزه اجرا، با تبدیل سپرده‌ها از کوتاه مدت به بلند مدت مانع سود بالاتری را برای سپرده‌گذاران خود رقم زدند. البته ای سیاست در چند بانک خصوصی پررنگ‌تر بود و با شدت بیشتری نسبت به سایر بانک‌ها پیگیری شد.
            * ارقام به میلیارد تومان
            عنوان سال 96 سهم از کل سال 95 سهم از کل سال 94 سهم از کل سال 93 سهم از کل
            سپرده‌های جاری 123،330 8.3 درصد 118،930 9.8 درصد 99،940 10.2 درصد 76،080 10.1 درصد
            قرض‌الحسنه پس‌انداز 80،190 5.4 درصد 60،290 4.9 درصد 46،980 4.8 درصد 39،090 5.2 درصد
            سپرده سرمایه‌گذاری بلند مدت 840،360 56.5 درصد 483،690 39.8 درصد 448،720 45.7 درصد 340،840 45.6 درصد
            سپرده سرمایه‌گذاری کوتاه مدت 393،550 26.4 درصد 528،620 43.5 درصد 370،020 37.7 درصد 269،250 36 درصد
            * ارقام به میلیارد تومان
            انتهای پیام/



            پی‌نوشت: نگاه کنید کل کیک (سهم کل بانک‌ها) زیاد شده. این دو حالت دارد: یا مربوط به سود ۲۰ درصدی است که اینها می‌دهند و این پول‌ها را زیاد کرده‌اند. یا مربوط به این است که پول به بانک‌ها مهاجرت کرده.
            گمان کنم هر دو هم درست باشد.
            این همان فاجعه‌ای است که بارها و بارها در جستار تدبیر و امید ازش صحبت کردیم و ازش به عنوان تورم پنهان یاد کردیم و مقداری‌اش را هم در عمل دیده‌ایم! (هیچ ربطی هم به آمریکا و اروپا و منطقه و ... نداشت. همه‌اش به تدبیر مربوط بود... بگذریم...) باز هم احتمالا این پول‌های تلمبار شده قدرت ویرانگری دارند...
            «محمد حسین» هستم.
            امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

            نظر

            • mhjboursy
              ستاره‌دار (۱۳)
              • Jul 2013
              • 18270

              #44646
              پاسخ : اخبار

              یک کارشناس اقتصادی در گفت‌وگو با فارس مطرح کرد

              سه راهکار برای بازگشت ارز خانگی به چرخه اقتصاد

              یک کارشناس اقتصادی با ارائه سه راهکار برای بازگشت ارز خانگی به چرخه اقتصاد گفت: انباشت 20 الی 30میلیارد ارز در خانه‌ها موجب راکد شدن سرمایه‌های کشور شده و این سرمایه می‌تواند در بخش‌ مولد با اشتغال‌زایی پایدار سرمایه‌گذاری شود.

              حسین صمصامی کارشناس مسائل اقتصادی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری خبرگزاری فارس، توانا، در واکنش به خبر ابطال 22 میلیارد دلار ارز خانگی گفت: چون ساز و کار شناسایی ارزهای خانگی مشخص نیست، به احتمال قوی خبر بی‌اعتبار شدن ارزهای خانگی ایران از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا شایعه است.

              این کارشناس اقتصادی در ادامه با اشاره به دپو شدن 20 الی 30 میلیارد ارز در خانه‌ها اظهار داشت: در واقع این میزان ارز خانگی موجب راکد شدن سرمایه‌های کشور می‌شود، درحالی که این حجم از سرمایه می‌تواند در بخش‌های مولد با اشتغال‌زایی پایدار سرمایه‌گذاری شود، تا به اقتصاد کشور کمک شایانی کند.

              وی افزود: هم‌اکنون این منابع محصور در خانه‌ها موجب زایل شدن ثروت ملی شده و اثرات مخربی را برای اقتصاد به دنبال دارد.


              *سه راهکار برای بازگشت ارز خانگی به چرخه اقتصاد
              صمصامی با اشاره به اینکه دولت با سیاست‌گذاری صحیح می‌تواند این ارزها را به چرخه اقتصاد بازگرداند، گفت: دولت می‌تواند از طریق 3 شیوه «تثبیت یا کاهش نرخ ارز»، « جمع‌آوری سفته‌بازی در بازار ارز» و «وضع مالیات بر عایدی سرمایه و مبادلات بازار ارز» ارزهای خانگی را به چرخه اقتصاد کشور باز گرداند.

              وی همچنین با اشاره به راهکار «سپرده‌گذاری ارزی» برای بازگرداندن ارزهای خانگی خاطرنشان کرد: در اطلاعیه شماره یک بانک مرکزی مبنی بر یکسان‌سازی نرخ ارز نیز قرار بود، سپرده‌های ارزی روانه شبکه بانکی شود، اما عده‌ای که منابع ارزی در اختیار آن‌ها قرار دارد، به دلیل نبود اعتماد به نظام بانکی، تمایلی به این نوع سپرده‌گذاری ندارند.


              *2پیامد منفی تخصیص ارز برای سفرهای خارجی

              این کارشناس مسائل اقتصادی در پایان با اشاره به شیوه غلط تخصیص ارزهای مسافری در شرایط فعلی اظهار داشت: شیوه کنونی تخصیص ارز مسافری موجب افزایش سفرهای غیرضروری شده و منافع کلانی را هم برای عده‌ای خاص به خصوص آژانس‌های مسافرتی در پی داشته است.

              وی افزود: شیوه فعلی تخصیص ارز برای سفرهای خارجی قطعا اشتباه بوده و باید متوقف شود، چرا که موجب تلف شدن منابع ارزی دولت می‌شود.

              انتهای پیام/ب





              پی‌نوشت: خسته نباشی! سفته بازی را اگر قرار بود جمع کنند که می‌کردند... نتوانستند دیگر... کلا جهانگیری سفته‌بازی که سهل است، اصلا خرید و فروش دلار را قاچاق اعلام کرد! ولی توانست؟ حالا فکر کن بخواهد سفته‌بازی را از میان همین خرید و فروش‌ها جمع کند! می‌تواند؟
              مالیات هم همین است... شما اصلا از کجا می‌خواهی بفهمی مش‌قمبر چقدر دلار در خانه‌اش قایم کرده که ازش مالیات بگیری؟
              این تثبیت نرخ ارز هم اگر ممکن بود مطمئن باش زودتر از شما جهانگیری رفته بود تو کارش...
              زرنگ که بودی؟ /:.happysmiley:./
              «محمد حسین» هستم.
              امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

              نظر

              • mhjboursy
                ستاره‌دار (۱۳)
                • Jul 2013
                • 18270

                #44647
                پاسخ : اخبار

                اداره گمرک کره جنوبی اعلام کرد

                کاهش 40 درصدی واردات نفت کره جنوبی از ایران در ماه ژوئن

                کره جنوبی در ماه ژوئن روزانه 167 هزار و 820 بشکه نفت از ایران خریده است که در مقایسه با ژوئن 2017 کاهش 40.3 درصدی و نسبت به ماه می (ماه پیش از آن) کاهش 9.5 درصدی را نشان می‌دهد.

                به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس به نقل از رویترز، خرید نفت کره جنوبی از ایران در ماه ژوئن نسبت به مدت مشابه پارسال 40.3 درصد کاهش یافته و به کمترین میزان از ژانویه 2015 رسیده است.

                بر اساس آمارهای اداره گمرک کره جنوبی، کره جنوبی، یکی از مشتریان اصلی نفت ایران در ماه ژوئن 686 هزار 849 تن یا روزانه 167 هزار و 820 بشکه نفت از ایران خریده است که در مقایسه با 1.15 میلیون تن در ژوئن 2017 کمتر است. میزان واردات سئول از تهران نسبت به ماه می 9.5 درصد کاهش یافته است.

                بر اساس این آمار، در نیمه نخست امسال، خرید نفت کره جنوبی از ایران در مقایسه با مدت مشابه پارسال 33.9 درصد کمتر شده و به 6.13 تن یا 248 هزار و 367 بشکه در روز رسیده است.

                سئول در حال مذاکره با واشنگتن برای دریافت معافیت از تحریم‌های نفتی ایران است تا از تاثیرات منفی این تحریم‌ها و توقف واردات نفت از ایران بر کشور خود جلوگیری کند. در ماه آگوست، یک منبع آگاه گفته بود واردات نفت کره جنوبی از ایران می‌تواند برای نخستین بار در 6 سال گذشته به صفر برسد.

                کره جنوبی بیشتر از ایران نفت بسیار سبک که به میعانات گازی معروف است، می‌خرد و آمارها واردات نفت خام و این نوع نفت را به تفکیک نشان نمی‌دهد.

                کره جنوبی در مجموع در ماه ژوئن 13.14 میلیون تن یا 3.21میلیون بشکه نفت وارد کرده است که 13.2 درصد از 11.61 میلیون تن در مدت مشابه سال گذشته بیشتر است.

                خرید نفت کره از عربستان در این ماه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 26.1 درصد افزایش یافته است. همچنین واردات از مکزیک نیز تقریبا 5 برابر شده است.

                انتهای پیام/
                «محمد حسین» هستم.
                امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                نظر

                • mhjboursy
                  ستاره‌دار (۱۳)
                  • Jul 2013
                  • 18270

                  #44648
                  پاسخ : اخبار

                  سخنگوی دولت اعلام کرد

                  برنامه‌ریزی برای ممانعت از توقف فعالیت بنادر در شرایط تحریم

                  سخنگوی دولت از بررسی وضعیت بنادر کشور جنوب و شمال کشور در جلسه امروز کارگروه اقتصاد مقاومتی خبر داد.


                  به گزارش خبرگزاری فارس، محمد باقر نوبخت پس از اتمام جلسه کارگروه اقتصاد مقاومتی، اظهارداشت: امروز گزارش دقیقی از وضعیت بنادر جنوب و شمال کشور ارائه شد و این موضوع بررسی شد که در شرایط تحریم برای صادرات و واردات کالا چه اقداماتی باید انجام شود.
                  وی افزود: همچنین بررسی شد که در صورت بروز مشکل برای یک بندر، راه جایگزین و بندر جایگزین آن چه باشد. باید از ظرفیت بزرگ بنادر در جنوب و اتصال آب‌های ایران به آب‌های بین‌المللی استفاده کنیم.
                  رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: برای استفاده بهینه از بنادر کشور، باید از ظرفیت شبکه حمل و نقل داخلی و به ویژه ریلی استفاده بیشتری کرد و به همین دلیل امروز جلسه‌ای با وزیر راه و شهرسازی در سازمان برنامه و بودجه برای افزایش ظرفیت حمل و نقل خطوط ریلی بنادر جنوب کشور برنامه‌ریزی کنیم.
                  وی تاکید کرد: امکانات کشور وسیع است و برخلاف برخی کشورها که فقط یک گلوگاه حمل و نقلی دارد، ما در شمال، جنوب، شرق و غرب کشور امکان صادرات و واردات داریم.
                  سخنگوی دولت موضوع دیگر جلسه امروز کارگروه اقتصاد مقاومتی را تعامل و تفاهم با بخش خصوصی عنوان کرد و گفت: ممکن است برای برهه‌ای نیاز به حضور بیشتر دولت در اقتصاد باشد و این به معنای کاهش نقش بخش خصوصی در اقتصاد نیست.
                  وی ادامه داد: دولت و بخش خصوصی می‌توانند در کنار یکدیگر با همکاری با یکدیگر از سد تحریم‌ها عبور کنند و بخش خصوصی در این موقعیت باید ماموریت‌هایی را بر عهده بگیرد که این ماموریت‌ها با تعامل و همکاری شکل خواهد گرفت.
                  سخنگوی دولت افزود: امروز مسئولان کاخ سفید در برابر ملت‌های جهان منفور و مفتضح هستند و ما بر حق هستیم و خوش‌بختانه پشتیبانی جهانی هم را داریم، اما با این وجود ما متکی به پشتیبانی مردم هستم و با همکاری مردم از این شرایط عبور می‌کنیم.
                  انتهای پیام/ب

                  پی‌نوشت: ۱- باور بفرمایید شماها هم زیاد برای ما دست کمی از آن مسئولان کاخ سیاه ندارید. ۲- بیچاره حکشتی... حتی حقوقی دولتی هم نمی‌آید صفش را جمع کند. امروز تنها و تنها دو نفر آدم معمولی ۸۰۰ تا تک دانه سهم از صف فروش خریدند. /:.sadsmiley.://:.negaran.:/ ۳- چه کار می‌شود کرد؟ باید کارها را در این شش سال انجام می‌دادید و به سرانجام می‌رساندید... اکنون باید چه کرد؟
                  «محمد حسین» هستم.
                  امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                  نظر

                  • mhjboursy
                    ستاره‌دار (۱۳)
                    • Jul 2013
                    • 18270

                    #44649
                    پاسخ : اخبار

                    راشاتودی:

                    چین نفت ایران را جایگزین نفت آمریکا کرد

                    پالایشگاه مستقل چینی اعلام کرد این شرکت خرید نفت از آمریکا را متوقف کرده و به سمت واردات نفت از ایران رفته است.

                    به گزارش گروه اقتصاد بین‌الملل فارس به نقل از راشا تودی، شرکت دونگ‌مینگ پتروکمیال، یک پالایشگاه مستقل چینی اعلام کرد این شرکت خرید نفت از آمریکا را متوقف کرده و به سمت واردات نفت از ایران رفته است.

                    مقامات چینی در نظر دارند تا تعرفه‌هایی بر واردات نفت از آمریکا اعمال کنند و آن را با نفت از غرب آفریقا و غرب آسیا از جمله ایران جایگزین کند.

                    چین، دومین مشتری بزرگ نفتی آمریکاست که در ابتدای جولای، روزانه 400 هزار بشکه نفت از این کشور خریده است. با این حال، در پاسخ به تعرفه‌‌های اعمالی این کشور بر کالاهای وارداتی از چین، پکن بر واردات نفت از آمریکا 25 درصد تعرفه وضع کرده است.

                    تعرفه 25 درصدی آمریکا بر 34 میلیارد دلار از واردات از چین از 6 جولای اجرایی شد. دولت چین نیز به تلافی، بر کالاهای وارداتی از آمریکا به همین میزان ارزش تعرفه‌هایی وضع کرد. این کالاها شامل سویا تا خودرو هستند. پکن متعهد شده است تا بر هر تعرفه جدید آمریکا پاسخ مناسبی بدهد.

                    اندکی بعد، دونالد ترامپ اعلام کرد آمریکا می‌تواند تعرفه‌هایی بر بیش از 500 میلیارد دلار از کالاهای چینی اعمال کند و این درحالی است که دولتش برای یک فهرست 200 میلیارد دلاری جدید برای اعمال تعرفه 10 درصدی بر محصولات چینی آماده شده است.

                    انتهای پیام/
                    «محمد حسین» هستم.
                    امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                    نظر

                    • mhjboursy
                      ستاره‌دار (۱۳)
                      • Jul 2013
                      • 18270

                      #44650
                      پاسخ : اخبار

                      در نامه‌ای به رئیس‌جمهور مطرح شد

                      ۳ راهبرد برای مقابله با تحریم‌ها/ فروش فرآورده به جای نفت خام تحریم را بی‌اثر می‌کند

                      یک کانون تفکر و نهاد سیاست‌گذاری در نامه‌ای به حسن روحانی، ضمن نقد و بررسی ۳ راهبرد برای مقابله با تحریم‌ها، حرکت به سمت فروش فرآورده‌های نفتی به جای خام‌فروشی را اقدامی در جهت بی اثر کردن تحریم‌ها معرفی کرد.

                      به گزارش خبرگزاری فارس، شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی در نامه‌ای به رئیس جمهور، ۳ راهبرد پیش روی کشور برای مقابله تحریم ها را مورد نقد و بررسی قرار داد و «بی اثر کردن تحریم» را به عنوان تنها راهبرد اصلی و اثرگذار در این زمینه مطرح کرد.

                      این کانون تفکر و نهاد سیاستگذاری در چارچوب راهبرد معرفی شده، حرکت به سمت فروش فرآورده های نفتی به جای خام فروشی را یک اقدام مهم دانست که منجر به بی اثر شدن تحریم فروش نفت خواهد شد.

                      در این نامه آمده است: همان طور که مستحضر هستید؛ تحریم های ظالمانه اقتصادی مسئله ای است که در سال های اخیر به شکل جدید و به صورت شبکه ای، هوشمند و ثانویه گریبانگیر اقتصاد ایران شده است. پیش از این نیز جمهوری اسلامی ایران سال ها از جانب آمریکا تحریم بود و سابقه تحریم‌ها به اوایل انقلاب اسلامی بر می گردد؛ اما اثرگذاری تحریم های جدید پس از همراهی دیگر کشورها از جمله کشورهای اروپایی با آمریکا و رسوخ قوانین تحریمی به حوزه هایی چون نظام بانکی و فروش نفت رخ داد.

                      برای مقابله با این تحریم‌ها و جلوگیری از اثرگذاری آن بر اقتصاد کشور، ۳ راهبرد وجود دارد. راهبرد اول «دور زدن تحریم» است که توسط دولت دهم به کار گرفته شد؛ این راهبرد شاید در مدت کوتاهی توانست به کشور کمک کند، اما به دلیل ریسک بالای مسیرهای غیررسمی و غیرمتعارف و امکان بالای فسادزایی آن، پس از مدتی ناکارآمد شد و اثر عکس گذاشت.

                      راهبرد دوم «برداشتن تحریم» است که توسط دولت های یازدهم و دوازدهم دنبال شد؛ اما از آنجا که کشورهای سلطه‌گر به هیچ وجه قادر به کوتاه آمدن در مقابل جمهوری اسلامی ایران نبوده و از اساس با این نظام و کشور مخالفند، این راهبرد نیز به جایی نرسید و پس از مدت‌ها تلاش برای مذاکره و تدوین نتایج آن در قالب قرارداد برجام، اصلی‌ترین کشور حاضر در قرارداد یعنی آمریکا آن را زیر پا گذاشت.

                      بنابراین نه «دور زدن تحریم» و نه «برداشتن تحریم» چه از لحاظ نظری و چه از لحاظ عملی، نمی تواند راهبرد مناسب برای میان مدت و بلندمدت اقتصاد کشور باشد و منجر به مقاوم سازی اقتصاد شود. راهبرد سوم و اصلی برای مقابله با تحریم‌ها و مقاوم‌سازی اقتصاد در مواجهه با آن، «بی اثر کردن تحریم» است. راهبردی که منجر به افزایش هزینه تحریم و در عین حال، افزایش توان ضربه پذیری اقتصاد می شود.

                      در این زمینه بخش نفت کشور که از بخش های اصلی اقتصاد و نقطه مهم اثرگذاری تحریم‌ها بوده، نقش کلیدی دارد و ضروری است اقدامات مرتبط با راهبرد «بی اثر کردن تحریم» هر چه سریعتر در آن عملیاتی شود.

                      اقدامات متعددی در این راستا پیش روی کشور وجود دارد که وابسته به توان داخلی بوده و تنها با همت مسئولین و سرمایه گذاری مردم امکانپذیر است؛ «تولید و فروش فرآورده های نفتی و پتروشیمیایی به جای خام فروشی از طریق توسعه و افزایش ظرفیت پتروپالایشگاه های کشور» مهمترین اقدام در بی اثر کردن تحریم خرید نفت ایران است که در سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی نیز مورد تاکید قرار گرفته است.

                      تعداد بسیار بیشتر مشتریان، فروش جزئی تر محصولات پتروشیمیایی نسبت به محموله های بزرگ نفت خام، منحصر به فرد نبودن محصولات پتروشیمیایی همانند نفت خام ایران، ایجاد اشتغال، فرصت سرمایه گذاری برای مردم و جذب نقدینگی سرگردان کشور، ایجاد ارزش افزوده بیشتر در صنایع پایین دست پتروشیمی، سهولت بیشتر در فروش و تبدیل ریالی آن و تبدیل شدن ایران به هاب انرژی و پتروشیمی در منطقه از جمله مزایای تولید و فروش فرآورده های نفتی و محصولات پتروشیمیایی نسبت به خام فروشی است که منجر به بی اثر شدن تحریم‌ها می‌شود.

                      این اقدام یکی از برنامه های اصلی جهت تهیه «نقشه‌ی راه اقتصادِ باثبات» مورد اشاره رهبر انقلاب است که در میان مدت کشور را از وابستگی به خام فروشی نفت مصون کرده و با بی اثر کردن تحریم ها، زمینه را برای مقاوم سازی اقتصاد فراهم می‌کند.

                      بنابراین در این راستا ضروری است فعالیت های زیر در دستور کار قرار گیرد:

                      • باز طراحی و تبدیل طرح های پالایشگاهی موجود مثل آناهیتا، جاسک، پارس و سیراف به پتروپالایشگاه و فعال‌سازی آن در اسرع وقت
                      • افزایش سریع ظرفیت پالایشی و پتروشیمی کشور از طریق ساخت پتروپالایشگاه های خوراک مایع جدید با در نظر گرفتن نکات مرتبط با جانمایی صحیح
                      • اعمال دوره های تنفس در بازپرداخت بدهی ها و اعطای معافیت های مالیاتی هوشمند به جای تخفیف در نرخ خوراک جهت تشویق بخش خصوصی به سرمایه گذاری در حوزه پتروپالایشگاه
                      • استفاده از ابزارهای متنوع بازار سرمایه مانند شرکت پروژه، صندوق پروژه، صکوک استصناع و همچنین صندوق‌های سرمایه گذاری برای جذب سرمایه های مردم و نقدینگی بالای کشور جهت تامین مالی پروژه‌های پتروپالایشگاهی خوراک مایع

                      از آنجا که دوره های ۹۰ و ۱۸۰ روزه بازگشت تحریم ها نزدیک است و دوره اول آن کمتر از یک ماه دیگر فرا می رسد؛ و از طرفی خبرها حاکی از آن است که خریداران نفت ایران به سمت پیدا کردن فروشندگان جدید در حال حرکت هستند؛ ضروری است دولت از طریق وزارت نفت در این زمینه هرچه سریعتر اقدام نماید.

                      شبکه تحلیلگران اقتصاد مقاومتی آماده است پیشنهادهای تکمیلی خود در این زمینه را با جزئیات کامل، در جلسه ای خدمت جنابعالی ارائه نماید. امید است که دولت جمهوری اسلامی ایران با اقدامات سریع خود در این راستا، امکان اثرگذاری تحریم های نفتی را به صفر رسانده و زمینه مقاوم سازی اقتصاد را فراهم نماید.

                      رونوشت: دفتر مقام معظّم رهبری آیت الله خامنه‌ای
                      انتهای پیام/ب


                      پی‌نوشت: در حرف که خیلی جذاب و زیبا بود. منتها حالا آناهیتا را بخواهند کار کنند کی جواب می‌گیرند؟؟؟ آناهیتا و سیراف و ... باید شش سال پیش رویشان کار می‌شد... اکنون بخواهند کار کنند کی جواب می‌گیرند؟ دولت همه‌ی اینها را منوط کرد به فاینانس خارجی (در حالی که درون کشور نقدینگی بیداد می‌کرد و باید آنها را به جای انباشت در بانک می‌آورد تو این پروژه‌ها) بگذریم.... حالا دولت آغاز کند پایانش کی خواهد بود؟ ۱۸۰ روزه یعنی آناهیتا و سیراف راه می‌افتند؟ آن هم با آن واحدهایی که شما گفتی؟؟؟ نه دیگر... البته باید این کار را کرد... نقدینگی جایش اینجا است... باید این کار را کرد... ولی یک پروژه‌ی یک روزه نیست... شما همین ستاره‌ی خلیج فارس را نگاه کن... چند سال پیش قرار بود راه بیافتد... با اینکه این همه هم همت کردند مثلا... /:.hmmsmiley.:/ اصلا یک‌سری از ملزمات راه افتادن آناهیتاها و سیراف‌ها اکنون همین گرفتن قطعات از خارجی‌هاست...
                      «محمد حسین» هستم.
                      امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                      نظر

                      • mhjboursy
                        ستاره‌دار (۱۳)
                        • Jul 2013
                        • 18270

                        #44651
                        پاسخ : اخبار

                        راهکار یک نماینده مجلس برای افتادگی دلار در برابر ریال





                        قیمت واقعی ارز مشخص تر می شود، نرخ دلار هم در برابر ریال افت می کند، اگر... غلامرضا تاجگردون در گفت و گویی با اشاره به تشکیل بازار ثانویه ارز، گفت: مجلس از روز اول اصرار داشت، که...
                        بورس۲۴ : غلامرضا تاجگردون در گفت و گویی با اشاره به تشکیل بازار ثانویه ارز، گفت: مجلس از روز اول اصرار داشت، که بازار ثانویه ارز باید سریع تر تشکیل شود، لذا اقدامات دیر هنگام برای تشکیل این بازار اثرات منفی در اقتصاد داشته است.
                        رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه با شروع فعالیت بازار ثانویه قیمت ارز کاهش قابل توجهی داشته است، افزود: فعالیت در بازار ثانویه باید با سرعت و احتیاط بیشتری انجام شود تا سبب تعادل بخشی بازار شود.
                        وی ادامه داد: سهم قابل توجه ای از منابع ارزی کشور که متعلق به شرکت های وابسته به دولت بوده وارد کشور نمی شود، لذا زمانی که دولت این اقدام را انجام نمی دهد، چه انتظاری از بخش خصوصی می رود. نماینده مردم اندیمشک در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بازار ثانویه ارز باید هر چه سریع تر متشکل شود، یادآور شد: رابطه صادرکننده و وارد کننده باید شکل بگیرد و به همین بسنده نشود، البته نباید این الزام در نظر گرفته شود که فعالیت یک به یک باشد، چرا که شاید بتوان بازار را بازتر کرد.
                        رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: هر چه بازار بازتر شود، قیمت واقعی ارز مشخص تر خواهد شد و افت دلار در برابر ریال را به همراه خواهد داشت.
                        منبع: خانه ملت
                        این مطلب در تاریخ ۱۳۹۷/۴/۲۶ ساعت ۱۷:۴۶ منتشر شده است.
                        «محمد حسین» هستم.
                        امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                        نظر

                        • TAJ2014
                          عضو فعال
                          • Dec 2014
                          • 1027

                          #44652
                          پاسخ : اخبار

                          در اصل توسط mhjboursy پست شده است View Post
                          ترامپ در اندیشه کودتای گازی؛ محور تهران ـ مسکو چطور پاسخ می‌دهد؟

                          به نظر می رسد ایران و روسیه برای مقابله با كودتای ترامپ علیه بازارهای انرژی دو كشور در مسیر یك هم پیمانی جدید، این بار در حوزه تولید نفت و گاز قرار گرفته‌اند.


                          گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس - مهدی پورصفا: دشت‌های سرد و یخبندان سیبری روسیه و سواحل داغ و سوزان منطقه عسلویه هر دو محصولی یکسان برای دو قدرت بزرگ انرژی دنیا دارند. در روسیه میادینی همچون «بارننکو»، «اورنگوی»، «ساپولراروی»، «مدوژیبا» و «یامبورگ» و در ایران میدان گازی پارس جنوبی، با در اختیار داشتن نزدیک به بیست درصد ذخیره گاز دنیا تضمین کننده نقش انحصاری این دو کشور در حوزه تولید و صدور گاز در آینده خواهند بود.

                          با این حال هندسه قدرت انرژی در دنیا چند سالی است که نقطه ثقل تازه ای پیدا کرده است. این نقطه ثقل را می‌توان در دشت‌های «هاینسویل» و «فایت ویل» در ایالت‌های لویزیانا و آرکانزاس یافت، که در آن‌ها دکل‌های حفاری افقی نفت و گاز شیل با اتکا بر تکنولوژی شکست هیدرولیک برپا شد‌ه‌اند و «دونالد ترامپ» با استفاده از همین ظرفیت عظیم درصدد تغییر نقشه انرژی دنیا و مقابله با بازیگران قدیمی نا همسو با خود در حوزه صادارت نفت و گاز همچون ایران و روسیه است.

                          شیل گاز همه چیز را متحول می‌کند
                          تا سال ۲۰۰۰ میلادی سهم نفت و گاز شیل تنها به یک درصد کل انرژی‌های فسیلی تولیدی در آمریکا بالغ می‌شد، اما حالا و با اتکا به بالا رفتن قیمت نفت در دهه اول قرن بیست و یکم و همچنین توسعه فناوری تولید نفت و گاز از منابع نامتعارف میان سنگی یا «شیل» ایالات متحده با هدایت دولت ترامپ بار دیگر به سمت خودکفایی در تولید انرژی حرکت می کند.

                          این منابع به روش شکستن هیدرولیک سنگ (تزریق با فشار مخلوطی از آب، ماسه و شوینده‌هایی که برای بیرون‌کشیدن گاز، لایه زمین‌شناسی موردنظر را به‌مدت طولانی تحت فشار قرار می‌دهند) به شیوه سوراخ‌کردن افقی استخراج می‌شوند. بنابر گزارش «چشم‌اندازهای انرژی، نگاه به‌سوی سال ٢٠٤٠» که توسط گروه «اکسون موبیل» در سال ۲۰۱۳ منتشرشده، آمریکا با اتکا به همین منابع، از سال ٢٠٢٥ با رشد شدید تقاضا برای گاز در جهان تبدیل به صادرکننده سوخت فسیلی تبدیل خواهد شد.

                          دولت «باراک اوباما» که از حامیان اصلی توسعه این منابع با هدف خودکفایی آمریکا در حوزه انرژی به شمار می‌رفت، به دلیل برخی ملاحظات زیست محیطی از جمله تغییرات آب و هوایی علاقه چندانی به رشد بدون مهار این منابع نداشت و توسعه منابع تجدیدپذیر همچون انرژی خورشیدی را مکمل مناسبی برای سیاست متنوع‌سازی منابع انرژی می‌دانست، اما دولت ترامپ تمام این استدلال‌ها را با هدف حمایت از منابع قدیمی تولید انرژی در آمریکا کنار گذاشت، چرا که رای کارگران طبقه سفید پوست در ایالت‌هایی همچون اوهایو و پنسیلوانیا نقش اساسی در پیروزی ترامپ در سال ۲۰۱۶ داشت.

                          آمریکا ازسال ٢٠٢٥ با رشد شدید تقاضای گاز در جهان تبدیل به صادرکننده سوخت فسیلی تبدیل خواهد شد.

                          بخش مهمی از این کارگران نیز در معادن مرتبط با صنعت ذغال سنگ مشغول به کار هستند که دولت اوباما با هدف کاهش تولید گازهای گلخانه ای در صدد تعطیل کردن بخشی از آن ها برآمده بود. اما حالا ترامپ همه چیز را تغییر داده است. دستور العمل جدید شورای امنیت ملی آمریکا برای بازار انرژی

                          در دسامبر سال ۲۰۱۷ شورای امنیت ملی دولت ترامپ از دستور العمل ۵۵ صفحه‌ای خود در حوزه امنیت ملی پرده برداشت که بخشی از این دستور العمل به نقش مسلط آمریکا در حوزه انرژی اشاره می‌کرد.
                          در این دستورالعمل، آمریکا باید نقش خود را به عنوان یک قدرت پیشرو و مبتکر در حوزه انرژی تثبیت کرده و از متحدین و شرکای خود در مقابل قدرت‌هایی که سعی دارند از انرژی به عنوان یک سلاح مخرب استفاده کنند، حمایت کند.
                          این دستورالعمل گرچه نگاه و منطقی اقتصادی دارد، اما مفهومی سیاسی و ژئوپلتیک را در خود پنهان کرده است. ترامپ در ژوئن ۲۰۱۷، طی سخنرانی خود در وزارت انرژی آمریکا اجزای این سیاست را تشریح کرد.
                          ترامپ در این سخنرانی با تشریح راهبرد جدید آمریکا، اجرای آن را تضمین‌کننده دسترسی مردم آمریکا به انرژی ارزان و همچنین حفظ دلارهای طبقه متوسط و کارگران این کشور دانست. همچنین دستیابی به استقلال انرژی و محافظت از این کشور رژیم‌هایی که به دنبال استفاده از انرژی به عنوان یک سلاح هستند، نیز مورد تاکید ترامپ گرفت. سیاستی که یادآور سخنان ریچارد نیکسون در سال ۱۹۷۳ و اوج گیری بحران انرژی با تحریم نفتی کشورهای عربی بود.
                          این سیاست جدید آمریکا در حوزه انرژی تاثیراتی وسیع در داخل و خارج این کشور داشته و دارد. شاید واضح ترین نشانه آن خروج آمریکا از پیمان آب و هوایی پاریس بود که می توانست به عنوان مانعی در برابر توسعه صنایع تولید انرژی های فسیلی آمریکا ایفای نقش کند.
                          زنده باد سوخت های فسیلی

                          اگرچه خروج آمریکا از پیمان آب و هوایی اتفاقی بزرگ در عرصه نظام بین‌الملل محسوب می‌شد، اما تحولات چند ماه گذشته نشان داد که این اقدام ترامپ تازه آغاز کار است.

                          در داخل ایالات متحده آمریکا دولت ترامپ تسهیلات جدیدی برای شرکت‌های تولیدکننده نفت فسیلی قائل شده و این شرکت‌ها می‌توانند از مواهب قانون جدید مالیات بر درآمد شرکت‌ها که میزان مالیات را از ۳۵ درصد کل سود به ۲۱ درصد کاهش می‌دهد، بهره‌مند شوند. همچنین بر اساس تخمین بانک بارکلیز قانون جدید مالیاتی می‌تواند یک میلیارد دلار سود نصیب شرکت‌های نفتی کند.

                          همچنین آژانس محیط زیست ایالات متحده آمریکا مهلت قانونی برای کاهش دی اکسید کربن بر اساس برنامه تمیز کردن برق (CPP) را برای نیروگاه‌های برق تمدید کرده است. بر اساس این برنامه هر کدام از ایالت‌های آمریکا باید تولید دی اکسید کربن توسط نیروگاه‌های برق خود را تا سال ۲۰۳۰ نسبت به سال ۲۰۰۵، ۳۲ درصد کمتر کنند.
                          در این میان دنیا نیز تاثیر سیاست‌های جدید ترامپ را بر بازارهای انرژی به زودی احساس خواهد کرد.
                          تهاجم ترامپ به بازار انحصاری گاز روس‌ها
                          زمانی که دونالد ترامپ در صبحانه کاری خود با ینس استولتنبرگ دبیرکل ناتو خرید گاز روسیه از سوی کشورهای اروپایی و ساخت خط لوله «نورد استریم» توسط آلمان را شماتت کرد، فعالان بازار انرژی مطمئن شدند که ترامپ به دنبال بر هم زدن نظم حاکم فعلی بر بازار انرژی و مستقر کردن قواعد جدیدی است که حکمرانی آمریکا را در این حوزه تضمین کند.

                          تهاجم آمریکا علیه بازار گاز روسیه در اروپا دست کمی از نصب سامانه دفاع ضد موشکی در خاک لهستان و چک ندارد. تسلط شرکت‌های تحت حاکمیت کرملین بر بازار گاز اروپا، پیوند تنگاتنگی با امنیت ملی روسیه دارد.

                          با این حال رشد تولید نفت و گاز شیل ابزار لازم برای متزلزل کردن حاکمیت روس‌ها بر بازار انرژی اروپا را به آمریکایی‌ها داده است. آژانس بین المللی انرژی سال ۲۰۱۷ اعلام کرد که بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۵، تولید نفت خام ایالات متحده ۸۸ درصد و تولید گاز طبیعی این کشور نیز ۳۴ درصد افزایش داده است.

                          تهاجم آمریکا علیه بازار گاز روسیه در اروپا دست کمی از نصب سامانه دفاع ضد موشکی در خاک لهستان و چک ندارد.

                          هم اکنون ذخایر نفتی آمریکا به رتبه یازدهم دنیا رسیده و این کشور در حوزه گاز نیز رتبه پنجم ذخایر گاز طبیعی را به خود اختصاص داده است. بر اساس داده‌های آژانس بین‌المللی انرژی، ایالات متحده هم اکنون یک صادرکننده خالص گاز طبیعی است و تا سال ۲۰۲۰ به همین وضعیت در حوزه نفت خام دست خواهد یافت.
                          آمریکا تهاجم خود را در این حوزه با تصرف بازار LNG در شرق اروپا آغاز کرده است. از لهستان؛ جایی که یک قرارداد پنج ساله برای تامین LNG این کشور امضا شده است. در سال ۲۰۱۷ مقامات لهستانی با اطمینان به تامین گاز مصرفی از سوی آمریکا، اعلام کردند که لهستان هیچ‌گاه اسیر روس‌ها در تامین گاز نخواهند شد.

                          همچنین بزرگترین شرکت تامین انرژی لهستان نیز اعلام کرد که قرارداد خرید گاز خود از روسیه را که سال ۲۰۲۲ به پایان می رسد، تمدید نخواهد کرد. در این میان لیتوانی هم به جمع کشورهایی پیوسته که در صدد خرید گاز مایع از آمریکا هستند. نگاهی به توسعه بنادر مایع‌سازی گاز در آمریکا نشان می‌دهد که این کشور برنامه ویژه‌ای برای این حوزه تدارک دیده است.

                          ایالات متحده فعلا دارای یک پایانه صادرات ال‌ان‌جی در منطقه «سابین پاس» می باشد که مالکیت آن در اختیار شرکت «چینییر انرژی» است. این پایانه از سال گذشته، صدور محموله‌های ال‌ان‌جی را آغاز کرده و از ظرفیت صدور روزانه ۲ میلیارد فوت مکعب گاز برخوردار است.
                          برای افزایش توان صادراتی گاز مایع توسط آمریکا، هم اکنون ۵ پایانه صدور ال‌ان‌جی با مجموع ظرفیت عرضه روزانه ۷.۵ میلیارد فوت مکعب گاز در حال ساخت هستند و در سال‌های ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ میلادی، شاهد راه‌اندازی این طرح‌ها خواهیم بود. همچنین ساخت چهار پایانه دیگر با ظرفیت تقریبی ۷ میلیارد فوت مکعب در روز تصویب شده، اما مراحل ساخت آنها تاکنون آغاز نشده است.
                          به این ترتیب در افق سال ۲۰۲۵ میلادی، مجموع صادرات سالانه برنامه‌ریزی شده ال‌ان‌جی ایالات متحده به ۲۰۰ میلیارد متر مکعب خواهد رسید و بدین ترتیب، این کشور به رهبر بازار ال‌ان‌جی دنیا تبدیل خواهد شد.
                          روس‌ها با ارزان فروشی به جنگ آمریکایی‌ها می‌روند
                          در مقابل، روس‌ها با ارزان فروشی درصدد مقابله با فشار آمریکایی‌ها هستند. ولادیمیر پوتین، در فرمانی دولتی به شرکت گازپروم ابلاغ نموده که مدیران این غول روسی می‌توانند ال‌ان‌جی طرح‌های جدید راه‌اندازی شده را با قیمت‌های بسیار پایین به مشتریان خود بفروشند. این فرمان به صورت ویژه ال‌ان‌جی تولید شده در دو پروژه «بالتیک ال‌ان‌جی» و «ساخالین-۲» را شامل می شود. شرکت گازپروم با مشارکت شرکت «شل»، پروژه ال‌ان‌جی بالتیک را در لنینگراد ساخته است.

                          آمریکا در این میان استفاده از سلاح تحریم‌های یکجانبه را نیز ضد پروژه‌های نفت و گاز روسیه در نظر دارند. تاکنون چندین نفر از روسای شرکت‌های مطرح نفتی و گازی روسی در لیست سیاه خزانه‌داری آمریکا گرفته‌اند و تحریم پروژه نورد استریم طبق قانون کاتسا نیز در دستور کار وزارت خزانه‌داری آمریکا قرار خواهد گرفت.
                          طبیعی است که این تهاجم برنامه‌ریزی‌شده به هیچ عنوان خوشایند روس‌ها نخواهد بود و واکنش جدی آن‌ها را در پی دارد.
                          چین مشتری حاضر به یراق شرق دور
                          جالب اینجاست که در شرق دور نیز نبرد قدرتمندی در حوزه انرژی در جریان است. رقابت سنگین روس‌ها و آمریکایی‌ها در فروش گاز به چین به نقطه حساسی رسیده است. چینی‌ها هم اکنون بزرگترین تولیدکننده برق از ذغال سنگ هستند و امیدوارند که بتوانند با استفاده از گاز طبیعی آلودگی شهرهای خود را کاهش دهند.

                          آمریکا با سرمایه‌گذاری ۴۳ میلیارد دلاری در صنایع گاز مایع آلاسکا در صدد است تا با پایانه گازی روس‌ها در منطقه یامال مقابله کند. یکی از نقاط امید ترامپ برای کاهش کسری تجاری ۳۰۰ میلیارد دلاری آمریکا و چین در حوزه تجاری، گسترش فروش انرژی به چین است.
                          البته فروش نفت به چین همچنان در انحصار کشورهای عضو اوپک است، اما آمریکا استارت فروش نفت را به میزان ۴۰۰ هزار بشکه نفت به این کشور زده و امیدوار است به زودی به صادر کننده اصلی ال‌ان‌جی تبدیل شود.


                          آمریکا به دنبال حذف نفت ایران از بازار انرژی
                          آمریکا علاوه بر هدف قرار دادن بازار روسیه، به دنبال حذف ایران از بازار انرژی دنیاست. بر خلاف روسیه، ایران به دلیل مصرف بالای داخلی حضور چشمگیری در بازار گاز مایع ندارد، اما حذف نفت ایران می‌تواند هدف مطلوبی برای آمریکایی‌ها باشد.

                          ایران ظرفیتی نزدیک به ۲.۵ میلیون بشکه برای صادرات نفتی در اختیار دارد، که بخش اعظم آن به سمت هند، ژاپن، کره جنوبی و چین می‌رود. دونالد ترامپ با خروج یکجانبه از برجام و احیای یکجانبه تحریم‌ها در اردیبهشت ماه سال جاری در صدد بازگشت دو مرحله‌ای تحریم‌هاست.

                          موج دوم تحریم‌ها که در آبان ماه سال جاری از سوی دفتر کنترل دارایی‌های خارجی آمریکا یا اوفک اجرایی می‌شود، در صدد صفر کردن صادرات نفت ایران است. اگرچه شرایط فعلی بازار نفت اجازه چنین اقدامی را به آمریکا نمی‌دهد، اما اغلب تحلیل‌گران بر این نکته تاکید دارند که تحریم‌های آمریکا می‌تواند صادرات نفت ایران تا یک میلیون بشکه کاهش دهد.

                          آمریکا علاوه بر هدف قرار دادن بازار روسیه، به دنبال حذف ایران از بازار انرژی دنیاست.

                          جالب اینجاست که علاوه افزایش تولید نفت توسط عربستان، امارت و کویت، آمریکا در صدد فروش نفت خود به مشتریان انرژی ایران از جمله خریداران نفت سبک است. یک منبع آگاه در وزارت نفت هند نیز بر این نکته تاکید کرده است که نفت آمریکا می‌تواند جایگزینی مناسب برای نفت ایران باشد.
                          در این میان حذف نفت ایران از بازار نفت، آمریکا و همپیمانانش همچون عربستان سعودی، امارت و کویت را به عنوان قدرت مسلط در حوزه نفت معرفی می‌کند و تصمیم‌گیری در بازار نفت همچون بازارهای مالی به وزارت انرژی آمریکا منتقل خواهد شد.

                          شاید با درک همین تهدید است که حسن روحانی رییس جمهور اسلامی ایران در سفر خود به کشور سوییس برای اولین بار از بسته شدن تنگه هرمز در صورت به صفر رسیدن صادرات نفت ایران سخن گفت. ایران همانند روسیه حفظ تسلط خود بر بازار انرژی را جزیی از امنیت ملی خود محسوب می‌کند.

                          هم پیمانی خرس روسی و شیر ایرانی برای مقابله با عقاب آمریکایی

                          در مقابله با چنین تهدیدی چشم‌انداز همکاری بین ایران و روسیه به عنوان دو قدرت مستقل در بازار انرژی چه می‌تواند باشد؟

                          ایران و روسیه هر دو از تولیدکنندگان نفت و گاز و رقیب یکدیگر در بازار انرژی هستند. با این حال تهدیدات مشترک آمریکا علیه بازارهای انرژی دو کشور می‌تواند به عنوان عاملی برای اتحاد دو کشور باشد. البته سابقه همکاری ایران و روسیه در حوزه انرژی بسیار قدیمی است و به عنوان مثال تشکیل سازمان کشورهای صادر کننده گاز ثمره پیشنهاد مقام معظم رهبری به «ایگور ایوانف» دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی روسیه در سال ۲۰۰۷ بود.

                          حال با سفر علی اکبر ولایتی فرستاده ویژه رییس جمهور و مقام معظم رهبری به مسکو و مطرح شدن پیشنهادات جدید در حوزه انرژی این هم پیمانی محتمل‌تر از قبل به نظر می‌رسد. صحبت از سرمایه‌گذاری ۵۰ میلیارد دلاری روس‌ها در حوزه انرژی است و «الکساندر نواک» از امکان تهاتر نفت ایران و کالاهای روسی سخن گفته است.
                          بدیهی است که دو طرف برای اجرایی کردن این پیشنهادات باید بر بدبینی‌های موجود در بدنه فنی دو طرف غلبه کنند. همچنین تشکیل یک کارگروه مشترک برای هماهنگ کردن اقدات دو طرف در حوزه انرژی نیز یکی از ملزومات کار است.
                          اگرچه این همکاری در ابتدای راه است، اما با شرایط فعلی می‌توان انتظار زور آزمایی مشترک خرس روسی و شیر ایرانی با عقاب آمرکایی این در حوزه انرژی را داشت.
                          انتهای پیام/ق






                          پی‌نوشت:
                          به نگر من این مقاله بیشتر یک ترجمه بود تا یک بررسی. بیشتر انگار برای (اغوای) مردم اهل ایالات متحده نوشته شده بود تا کنکاشی برای حقیقت. یا گویا نویسنده تحت تاثیر خبرهای رسانه‌های آمریکایی است. ما واقعیت را جور دیگری می‌بینیم.

                          سگ توی اون ریش ........ که بهترین آرایشگران زنان هم نمیتونن اینقدر یک دست مش کنند
                          این****شب تا صبح به جای مدیریت فقط زیر دست آرایشگر در حال بزک هست
                          آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2018/07/18, 02:38. دلیل: حذف فحش

                          نظر

                          • mhjboursy
                            ستاره‌دار (۱۳)
                            • Jul 2013
                            • 18270

                            #44653
                            پاسخ : اخبار

                            در اصل توسط mhjboursy پست شده است View Post
                            نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران اعلام کرد
                            اختصاص اعتبار اتحادیه اروپا برای ارتباط با شرکت‌های کوچک و متوسط ایران
                            نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران از اختصاص اعتبار توسط شبکه زیر مجموعه اتحادیه اروپا جهت تسهیل در روابط تجاری بین شرکتهای کوچک و متوسط ایران و اروپا خبر داد.
                            ۱۳۹۷/۰۴/۲۶ - ۱۰:۲۶:۰۰

                            به گزارش خبرنگار بازرگانی خبرگزاری فارس پدرام سلطانی امروز در چهلمین جلسه هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه اروپا عاشق چشم و ابروی ایران نیست، گفت: بلکه اروپا بعد از شوکی که از اتفاقات عراق و سوریه به وجود آورده، دیگر تحمل تشنج و ناامنی و جنگ در خاورمیانه را ندارد و می‌خواهد محکم بایستد که در ایران چنین اتفاقی نیفتد.

                            عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران افزود: اما تحلیگران سیاسی ایران از این موضوع غفلت می‌کنند و در مذکره با اروپا، جو منفی در ایران به وجود می‌آورند.

                            وی با اشاره به اینکه اختصاص اعتبار توسط اتحادیه اروپا برای همکاری شرکت های کوچک و متوسط ایرانی و اروپایی در نظر گرفته شده، گفت: یک تشکل اقتصادی اروپایی مسئول این کار شده تا در ارتباط با اتاق بازرگانی ایران زمینه همکاری میان بنگاه‌های کوچک و متوسط طرفین را به وجود آورد.

                            سلطانی با بیان اینکه ارتباط بین اتاق بازرگانی ایران و اتحادیه اروپا شکل گرفته گفت: مدیریت بین منابع مالی و شرکت‌های کوچک و متوسط در اتحادیه اروپا تحت شبکه‌ای است که زیر مجموعه اتحادیه اروپاست و کمیسیونر صنایع کوچک و متوسط اتحادیه اروپا سه هفته پیش در ایران بود و قرار است اتاق ایران به عنوان نماینده بخش خصوصی با آن ارتباط برقرار کند.

                            انتهای پیام/ب
                            یک خبر مهم اقتصادی از نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران + دلیل حمایت اروپا از ایران از نگاه تحلیلی او!


                            ۸۰ میلیارد دلار اعتبار از سوی اتحادیه اروپا برای همکاری بین ایران و اروپا در نظر گرفته شد اروپا عاشق چشم و ابروی ما نیست! نیاز اتحادیه اروپا به ایران را باید با صدای بلند در ایران فریاد زد شوکی که اتفاقات عراق و سوریه برای آنها به وجود آورد، بی تحملشان کرده نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران از برقراری روابط اتحادیه اروپا با پارلمان بخش خصوصی برای همکاری شرکت های کوچک و متوسط خبر داد و گفت... بورس۲۴ : نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران از برقراری روابط اتحادیه اروپا با پارلمان بخش خصوصی برای همکاری شرکت های کوچک و متوسط خبر داد و گفت: اروپا دیگر تاب ناامنی و تشنج در منطقه خاورمیانه را ندارد.
                            پدرام سلطانی گفت: امروز اروپا عاشق چشم و ابروی ایران نیست، بلکه بعد از شوکی که اتفاقات عراق و سوریه برای او به وجود آورده است، تحمل دیگری ندارد که در رابطه با مسائل ناامنی و تشنج و جنگ در خاورمیانه ندارد، پس مصمم است که در منطقه اتفاقی نیفتد. تحلیلگران سیاسی ایران از این موضوع غافل هستند و در مذاکره با اروپا، جو منفی را در ایران به وجود می آورند
                            نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران افزود: با توجه به اعلام اینکه ۸۰ میلیارد دلار اعتبار از سوی اتحادیه اروپا برای همکاری شرکت های کوچک و متوسط ایران و اروپا در نظر گرفته شده است، که بر این اساس، یک تشکل اقتصادی در اروپا مسئول این کار شده است که در ارتباط با اتاق بازرگانی ایران، زمینه ساز همکاری مشترک میان بنگاه های کوچک و متوسط هر دو طرف شود.
                            وی تصریح کرد: نیاز اتحادیه اروپا به ایران را باید با صدای بلند در ایران فریاد زد.
                            منبع: مهر
                            «محمد حسین» هستم.
                            امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                            نظر

                            • mhjboursy
                              ستاره‌دار (۱۳)
                              • Jul 2013
                              • 18270

                              #44654
                              پاسخ : اخبار

                              راهکار پیشنهادی یک استاد دانشگاه برای جذب نقدینگی در بازار سرمایه

                              باید زد و بند و رانت اطلاعاتی در این بورس برچیده شود مردم به بورسی که در آن رانت اطلاعاتی وجود ندارد، سوق پیدا می کنند یک ضعف در یک حلقه یعنی پارگی حتمی! بهنام ملکی ( استاد دانشگاه و اقتصاددان) در گفت‌ و گویی، در مورد نقش بورس و بازار سرمایه در جذب نقدینگی گفت: یکی از راه‌ های جذب نقدینگی داشتن بورس کارآمد است، که آن نیز مستلزم شفافیت است. او گفت: در واقع اقتصاد همانند یک زنجیر به‌ هم پیوسته است، که ضعف در یک حلقه موجب پارگی آن می‌ شود. از همین روی مجاری غیر‌ شفاف و رانتی عاملی است، که بسیاری از دستاوردها را خنثی می‌ کند...



                              بورس۲۴ : بهنام ملکی ( استاد دانشگاه و اقتصاددان) در گفت‌ و گویی در مورد نقش بورس و بازار سرمایه در جذب نقدینگی گفت: یکی از راه‌ های جذب نقدینگی داشتن بورس کارآمد است، که آن نیز مستلزم شفافیت است.
                              او گفت: اگر در بورس زد و بند و رانت اطلاعاتی وجود نداشته باشد، می‌ توان مردم را به این بازار سوق داد.
                              وی اضافه کرد: اگر بورس سودآور و توجیه‌ پذیر باشد، نقدینگی از بخش بانکی به سمت این بازار سوق می یابد و بسیاری از مردم صاحب سهام می‌ شوند. مثلا در کشورهایی مانند ژاپن و آلمان نزدیک به 70 تا 80 درصد مردم سهام شرکت‌ ها را خریده و در سود و ضرر آنها سهیم شده‌ اند.
                              وی متذکر شد: شفاف سازی نه تنها در بخش بورس بلکه در سایر بخش‌ های اقتصادی نیز مانع سو‌ء استفاده و رانت است. مثلا اگر در اعطای مجوز کسب و کار از فضای الکترونیکی استفاده شود، درخواست‌ ها به راحتی قابل نظارت و ردیابی می‌ شود.
                              او گفت: در واقع اقتصاد همانند یک زنجیر به‌ هم پیوسته است، که ضعف در یک حلقه موجب پارگی آن می‌ شود. از همین روی مجاری غیر‌ شفاف و رانتی عاملی است که بسیاری از دستاوردها را خنثی می‌ کند.
                              منبع: ایلنا
                              این مطلب در تاریخ ۱۳۹۷/۴/۲۶ ساعت ۱۶:۳۲ منتشر شده است.



                              #:-S + :*
                              «محمد حسین» هستم.
                              امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                              نظر

                              • mhjboursy
                                ستاره‌دار (۱۳)
                                • Jul 2013
                                • 18270

                                #44655
                                پاسخ : اخبار

                                دبیر انجمن زغال سنگ: ذوب آهن مخالفتی با افزایش ٢٠ درصدی نرخ زغال سنگ ندارد


                                بهای تمام شده قیمت های زغال سنگ بیشتر وابسته به نرخ تجیهزات و نیروی انسانی است. خوشبختانه ۶٠ درصد از بهای تمام شده را بهای نیروی انسانی می گیرد که این بها با نرخ تورم ماهانه تغییری نمی کند و از این نظر ریسک افزایش بهای تمام شده زغال سنگی ها کم است. بورس۲۴ : پس از مدت ها در جلسه مشترک با حضور نمایندگان وزارت صنعت معدن و تجارت، هیات مدیره انجمن زغالسنگ ایران و مدیرعامل ذوب آهن اصفهان قیمت زغالسنگ با افزایش 20 درصدی از 510 هزار تومان سال گذشته به 612 هزار تومان به ازای هرتن افزایش یافت. البته لازم به ذکر است که این افزایش قیمت برای زغال سنگ خام تحویلی به کارخانه های زغالشویی 21 درصد تعیین شد.

                                سعید صمدی دبیر انجمن زغال سنگ در گفتگو با بورس۲۴ در خصوص افزایش نرخ زغال سنگ تصویب شده گفت: افزایش نرخ زغال سنگ تصویب شده و میزان افزایش آن برای ذوب آهن 20 درصد بوده و قسمت زغال سنگ خام تحویلی برای کارخانه های زغالشویی 21 درصد رشد داشته است. این افزایش از یکم تیرماه اجرایی شده و قطعیت دارد. یعنی ذوب آهن با آن مخالفتی ندارد.

                                وی در مورد تفاوت قیمت زغال سنگ داخلی و جهانی عنوان کرد: چنانچه قیمت را با نرخ ارز 4200 تومان نیمایی بسنجیم تفاوت چندانی با قیمت های جهانی وجود ندارد اما اگر با نرخ ارز بازار ثانویه بسنجیم تفاوت بسیار است.

                                صمدی در خصوص نحوه تعیین نرخ زغال سنگ توضیح داد: ما سال هاست که به دنبال فرمول ثابتی برای تعیین نرخ زغال سنگ هستیم که هنوز موفق به تعیین فرمول مشخصی نشده ایم و انتخاب نرخ ها کاملا توافقی و صرفا براساس تفاهم است.

                                صمدی در مورد افزایش بهای تمام شده زغال سنگ تصریح کرد: بهای تمام شده قیمت های زغال سنگ بیشتر وابسته به نرخ تجیهزات و نیروی انسانی است. خوشبختانه 60 درصد از بهای تمام شده را بهای نیروی انسانی می گیرد که این بها با نرخ تورم ماهانه تغییری نمی کند و از این نظر ریسک افزایش بهای تمام شده زغال سنگی ها کم است.

                                این مقام مسئول در مورد نرخ ارز وارداتی برای تجهیزات گفت: باید برای واردات به ما نرخ 4200 تومان را بدهند اما هنوز با این نرخ از سوی بانک مرکزی دلاری به ما تحویل نشده است.

                                سعید صمدی در خصوص صادرات زغال سنگ نیز خاطر نشان کرد: ما موفق شده ایم به چین صادرات خوبی داشته باشیم و از آن جایی که این محصول مشمول سامانه نیما نیست ما می توانیم ارز ناشی از صادرات را در بازار آزاد بفروشیم.

                                وی ادامه داد: زغال سنگ ایران اساسا به چین و ترکیه صادر می شود، ما سالانه در حدود 200 هزار تن زغال حرارتی به ترکیه صادر می کنیم و تا کنون به اندازه 50 هزار تن زغال سنگ به چین صادر کرده ایم. این میزان می تواند افزایش یابد چرا که با نوسانات نرخ دلار صادرات جذاب تر می شود.

                                وی تاکید کرد: با توجه به مشکلاتی که در بازار ارز برای صنایع داخلی وجود دارد بازار داخل نیز به سمت مصرف زغال سنگ داخلی خواهد آمد به همین دلیل شرکت های زغال سنگی روز به روز پیشرفت بیشتری می کنند.

                                دبیر انجمن زغال سنگ خاطر نشان کرد: افزایش قیمت لحاظ شده با توافق بوده و مشکلی برای اجرایی شدن آن وجود ندارد.

                                گفتنی است؛ پیش از این ذوب آهن اعلام کرده بود که اجرایی شدن این افزایش نرخ در گرو تایید نهایی هیات مدیره است اما تا این لحظه موافقت هیات مدیره ذوب با این اتفاق مهم رسانه ای نشده است.


                                این مطلب در تاریخ ۱۳۹۷/۴/۲۴ ساعت ۱۱:۲۳ منتشر شده است.
                                «محمد حسین» هستم.
                                امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X