اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • مات
    عضو فعال
    • Aug 2011
    • 5650

    #6286

    دولت خیلی مقاومت کرد تا پرونده فساد اقتصادی مطرح نشود
    خاوری رفته بوده اهواز، سؤال جواب شده بود، حس کرده بود که دیگر سؤالات بازپرسی جدی است، ولی مقامات قضایی گفتند که حالا مقداری آهسته حرکت کنید که اوضاع به هم نریزد، پس از این او از اهواز که برمیگردد، نصف شب همان شب میرود، به این بهانه که من آنجا سمیناری دارم و برنامهای برای سخنرانی دارم و باید بروم، ولی ایشان بلیت داشته و ویزا داشته و همه چیزش آماده بود.
    ناگفته های پرونده فساد اقتصادی رفته رفته و به تدریج در حال افشا شدن است و هر چه مقامات مسئول نزدیکی و ارتباط بیشتری با این پرونده داشته باشند ، اطلاعات گرانبها تری هم در این باره به مردم می دهند .

    به گزارش « تابناک » ، مصطفی پور محمدی ، رئیس سازمان بازرسی کل کشور ، به جهت ارتباط نزدیکی که با این پرونده دارد ، گفتنی های بسیاری در این زمینه دارد . اینکه چه مقاومت هایی در برابر مطرح شدن این پرونده وجود داشت ، اینکه چگونه شد که خاوری مدیر عامل بانک ملی ، علی رغم احضار شدن توسط دادسرا توانست از کشور فرار کند و اینکه مدیران بانک صادرات چه نقشی در این اختلاس بی سابقه بانکی داشته اند و یا میزان همکاری دولت با گروه آریا ، همه مسائلی است که پور محمدی در مصاحبه با خبرآنلاین به آنها اشاره هایی کرده است .

    بر اساس این گزارش ، پور محمدی در مورد خاوری به تخمین مقامات درباره عدم احتمال فرار وی ، اشاره می کند و می گوید که بر اساس قراین احتمال فرار خاوری بسیار کم بود . وی در پاسخ به این سئوال که وقتی که همه میدانستند که این اتفاق افتاده و بانک ملی متهم است چرا اجازه مأموریت به آقای خاوری داده شد و آقای خاوری رفت و برنگشت؟، گفته است که "

    « ابتدا که نمیدانستند چون این قدر بیِن و آشکار نبود، اما مشخص بود تخلفاتی در بانک ملی شده است. مثلاً وزارت اطلاعات میدانست که این پرونده مشکلاتی دارد و اسم آقای خاوری هم مطرح است. این را بازپرسی فهمیده بود، ولی فکر میکردند که حالا آقای خاوری رئیس بانک ملی است و اگر بنا باشد یک دفعه دستگیر شود، یک شوک بزرگ ایجاد میکند، دولت هم حساس بود، دولت با این استدلال که نظام اقتصادی مختل میشود، نظام بانکی و پولی کشور آسیب میبیند و جبرانش سخت مقاومت میکرد برای اینکه اصلاً پرونده مطرح نشود، علنی نشود، اینجور پیگیری جدی نشود.

    لذا تلقی این که ایشان ناگهان فرار کند، نبود، اگر کوچکترین اطلاعی در این جهت مطرح میشد؛ حتماً ممانعت میشد، البته ما که درگیر نبودیم، بازپرسی درگیر بود آنها باید انجام میدادند، ولی من احساسم این است که حدس نمیزدند که ایشان به این سرعت فرار کند.

    مصطفی پور محمدی همچنین به بازپرسی های اولیه از آقای خاوری اشاره می کند و می گوید او شب بلافاصله پس از بازگشت از بازپرسی در اهواز متوجه جدیت و اهمیت موضوع می شود و به بهانه اینکه سخنرانی مهم دارد به سمت کانادا پرواز می کند . پور محمدی در این باره می گوید :

    « ایشان رفته بوده اهواز، سؤال جواب شده بود، حس کرده بود که دیگر سؤالات بازپرسی جدی است، و به او رسیدهاند. حتی آن موقع هم بحث این که برای وی قرار صادر شود، حتی بازداشت و ... هم بود. ولی مقامات قضایی گفتند که حالا مقداری آهسته حرکت کنید که اوضاع به هم نریزد، ما آقای خاوری را میخواهیم و دو باره بازجوییاش میکنیم در فضای آرامتری، پس از این او از اهواز که برمیگردد، نصف شب همان شب میرود، به این بهانه که من آنجا سمیناری دارم و برنامهای برای سخنرانی دارم و باید بروم، ولی ایشان بلیت داشته و ویزا داشته و همه چیزش آماده بوده، البته ویزا هم که نمیخواسته، همه چیز آماده بوده و با غافلگیری عمل کرد».


    رئیس سازمان بازرسی با تاکید بر حمایت دولت از گروه آریا ، بر این مساله پافشاری می کند که باید بین حمایت دولت از این گروه و اطلاع دولت از تخلفات آنان تمایز قائل شد ، چرا که در مورد حمایت همه جانبه دولت از این گروه تردیدی وجود ندارد ، اما نمی توان گفت که دولت در جریان جزء به جزء تخلف این گروه بوده است . این در حالی است که وی مجددا تاکید می کند که البته دولت زمانی که تخلفات ابتدایی آشکار شد نظارت کمی بر آنان داشته است :

    « اینکه دولت از این گروه حمایت کرده هیچ تردیدی نیست؛ از آقای رئیسجمهور، رئیس دفترشان، وزرا و بانکها. اینها همه روشن است یک گروه بزرگ اقتصادی بودند از حمایت دولت و رانت دولت هم استفاده کردند در این هیچ تردیدی نیست اما اینکه در فسادهای اینها و تخلفات اینها جز به جز همه در جریان هستند؟ نه. دو تا مقوله هست اینها را باید از هم جدا کرد ما سعی کردیم در جاهای مختلف اینها را توضیح دهیم یک موقع است شما میگوید اینها باید حمایت بشوند.

    در این تردیدی نیست اصلاً این حجم عملیات بدون این کمکها و پشتوانهها صورت نمیگیرد ولی میتواند توجیه کنند که فعال اقتصادی بوده و یک کارآفرین برجسته و نمونه بوده یک تولیدکننده موفق بوده در مجلس یکی گفت یک از آقایان مدیران گفت که ا و را به عنوان قهرمان صنعت میشناختیم خب قهرمان صنعت را همه حمایت میکنند. و نمیتوانیم به این مدیر نسبت بدهیم که تو از فساد اوخبر داشتی و با فساد او شریک بودی البته ما حرفمان این است که پرونده تخلفات را که اعلام کردیم بیتوجه از کنارش گذشتند یا مدیران زیردست شما الآن تخلفاتش مشخص شده چرا خوب نظارت نکردید و پیوسته از او حمایت کردید. در حالی که خیلی تصویر قشنگی از این آدم ارائه میدهند و البته ادعاها و شبهاتی و نسبتهایی مطرح است ولی تا ثابت نشود ما چیزی نمیتوانیم بگوییم اینها باید در مراحل بازجویی و بازپرسی و نهایتاً در دادگاه ثابت شود تا نسبتهای دیگر را بشود مطرح کرد.»

    به نظر می رسد هر چه زمان بیشتری می گذرد مقامات مختلف به «چرا ها »و «چگونه های» شکل گرفته در ذهن مردم بیشتر پاسخ خواهند گفت . اما این فقط یک بعد ماجرا است . آیا اختلاسی به این وسعت آخرین اختلاس در نظام مالی و اقتصادی کشور خواهد بود ؟ آیا می توان نظام پولی و بانکی کشور را از دولت جدا کرد و دولت را صرفا هئیت وزیران محسوب کرد و هم ادعا کرد که دولت نهم و دهم پاک ترین دولت پس از انقلاب هستند ؟ اگر نظام بانکی و پولی بخشی از دولت نیست ، پس در کجای ساختار سیاسی ، اقتصادی کشور قرار می گیرد ؟ تا مردم آن ساخت و نهاد را پاسخگو بدانند . نظام بانکی بالاخره زیر نظر مستقیم دولت کار می کند یا نه ؟
    الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
    اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
    اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

    نظر

    • مات
      عضو فعال
      • Aug 2011
      • 5650

      #6287

      اوباما: ایران باید اضطرار را احساس کند!
      باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، امروز در سخنانی در دانشگاه «هانکوک» کره جنوبی، ضمن اظهارنظر درباره موضوع امنیت جهانی هستهای، ادعاهایی را نیز درباره جمهوری اسلامی ایران مطرح کرده است.
      باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا امروز در سخنانی با تأکید بر خلع سلاح جهانی و ضرورت دستیابی به توافقی در این باره با روسیه، درباره برنامه هستهای ایران نیز اظهاراتی را مطرح کرده است.


      به گزارش «تابناک»، اوباما که پیش از برگزاری کنفرانس جهانی امنیت هستهای در سئول سخنرانی میکرد، بر ضرورت کاهش میزان تسلیحات هستهای آمریکا اشاره و رهبران جهان را به برداشتن گامهای محکم علیه تهدید هستهای دعوت کرد.

      خبرگزاری «رویترز» به نقل از وی نوشت: «ما اکنون میتوانیم با اطمینان بگوییم که تسلیحات هستهای ما بیش از نیازمان است».

      اوباما همچنین وعده داد در دیدار آتی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور جدید روسیه در ماه می، به توافقات جدیدی درباره کنترل تسلیحات هستهای دست پیدا کند.
      این اظهارات در حالی مطرح میشود که هماکنون و در جریان رقابتهای انتخاباتی در ایالات متحده، کاندیداهای جمهوریخواه، اوباما را به تضعیف توان بازدارندگی هستهای آمریکا متهم میکنند. به این ترتیب، عمل کردن اوباما به وعدههایش در این باره محتمل به نظر نمیرسد.

      اوباما پیش از این نیز در سال 2009 در پراگ از «جهانی بدون سلاحهای هستهای» سخن گفته بود؛ امری که جایزه صلح نوبل را برای وی به ارمغان آورد، ولی اکنون با گذشت سه سال از این اظهارات، نه تنها هیچ اثری از جهان بدون سلاحهای هستهای به چشم نمیخورد، بلکه اوباما تنها به بیان اینکه سلاحهای هستهای کشورش «بیش از حد نیاز» است، بسنده میکند و نه از میان بردن آنها!

      جالبتر اینکه اوباما در جریان رقابتهای انتخاباتی امسال و در پاسخ به انتقادات محافظهکاران، وعده داده است که زرادخانه استراتژیک ایالات متحده را نوسازی کند.

      بخشی از اظهارات اوباما در این سخنرانی نیز به موضوع ایران اختصاص یافته است. وی در این سخنرانی، جمهوری اسلامی ایران را متهم کرده که در گذشته «مسیر انکار، نیرنگ و فریب» را در پیش گرفته، ولی گفته هنوز زمان برای یافتن یک راهکار دیپلماتیک باقی است.

      در عین حال وی ادعا کرده ایران باید با درک «احساس اضطرار» در این باره دست به اقدام بزند.
      اوباما همچنین گفته: «زمان اندک است... رهبران ایران باید دریابند از انتخابی که پیش رویشان است، راه گریزی ندارند».

      همان گونه که آشکار است، این اظهارات اوباما نیز در راستای سخنان پیشین وی درباره کوتاه بودن زمان و «بسته شدن پنجره دیپلماسی» گفته میشود. جالب اینجاست که اوباما در حالی ایران را به نیرنگ و فریب متهم میکند که ـ همان گونه که اشاره شد ـ خود وی در دادن وعدههای متناقض درباره سلاحهای هستهای کشورش و در پایان، عمل نکردن به هیچ یک از آنها، استاد است!
      الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
      اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
      اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #6288
        ۶۵ درصد شهروندان اسرائیل موافق حمله به تاسیسات اتمی ایران

        دو سوم شهروندان یهودی اسرائیل خطرهای حمله اسرائیل به ایران را کمتر از خطرهای ناشی از دستیابی ایران به بمب اتمی ارزیابی میکنند.

        برمبنای نظرخواهی جدیدی که نتایجاش روز دوشنبه ( ۷ فروردین / ۲۶ مارس) در روزنامه اسرائیلی هاآرتص منتشر شد، ۶۵ درصد شهروندان یهودی اسرائیل قبول دارند که خطرهای احتمالی ناشی از دستیابی ایران به بمب اتمی برای اسرائیل بیشتر از خطرهای حمله پیشگیرانه این کشور به تاسیسات اتمی ایران است.

        ۶۰ درصد کسانی که در نظرخواهی شرکت کردهاند حتی گفتهاند که باید برنامههای اتمی ایران را تنها با حمله نظامی متوقف کرد.
        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #6289
          هشدار باراک اوباما به ایران و کره شمالی

          رئیس جمهوری ایالات متحده آمریکا روز دوشنبه (۲۶ مارس/ ۷ فروردین) پیش از آغاز دومین اجلاس بینالمللی با موضوع امنیت جهانی، تهران و پیونگیانگ را مورد خطاب قرار داد.

          باراک اوباما در جمع دانشجویان در سئول، پایتخت کرهی جنوبی، گفت برای رهبران کرهی شمالی باید روشن شده باشد که امنیتی که به دنبال آن هستند با "تحریکهای" تا کنونیشان متحقق نشده است.
          رئیس جمهوری آمریکا بار دیگر تأکید کرد که زمان برای حل دیپلماتیک مناقشهی هستهای جمهوری اسلامی همچنان وجود دارد؛ هر چند «این زمان کوتاه است».
          اوباما همچنین از ادامهی گفتوگوها با روسیه برای کاهش تسلیحات هستهای خبر داد.
          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #6290
            پیام روشن وزیر امور خارجه آلمان به ایران

            به گفتهی گیدو وستروله ایران باید از موقعیت خود برای ازسرگیری گفتوگوهای جدی و اساسی در مورد برنامه هستهایاش استفاده کند. وزیر خارجه آلمان بار دیگر خواستار همکاری شفاف تهران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی شد. آلمان همواره بر لزوم بهرهگیری از راههای دیپلماتیک برای حل مناقشهی هستهای جمهوری اسلامی با غرب تأکید کرده است. وزیر امور خارجهی این کشور روز دوشنبه (۲۶ مارس/ ۷ فروردین) در حاشیهی نشست موسوم به "امنیت هستهای" در کرهی جنوبی بار دیگر به مناقشهی اتمی ایران اشاره کرد.
            گیدو وستروله از تهران خواست «بر اساس وظایفاش مبتنی بر حقوق بینالملل به طور کامل و شفاف» با آژانس بینالمللی انرژی هستهای همکاری کند.
            همزمان با حضور وزیر خارجهی آلمان در نشست کرهی جنوبی مقالهای به قلم او در پایگاه اینترنتی روزنامه "فرانکفورتر روندشاو" منتشر شده است. او در این مقاله از ایران میخواهد «از فرصت خود برای از سرگیری گفتوگوهای جدی و اساسی در مورد برنامهی هستهایاش استفاده کند». وستروله در مقالهی خود از تهران خواسته است به تردیدهای به حق جامعهی جهانی در مورد اهداف حقیقی برنامهی هستهای خود پاسخی قانعکننده بدهد.
            وستروله مینویسد ایران از حق مسلم برای استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای برخوردار است. این حق همزمان ایران را به چشمپوشی از تسلیحات هستهای موظف میکند. این موضوع، از نگاه وزیر خارجهی آلمان، نه تنها به امنیت اسرائیل و منطقه، بلکه به امنیت جهان مربوط میشود.
            وزیر خارجهی آلمان در سخنان روز دوشنبهی خود در سئول همچنین تأکید کرد که باید کرهی شمالی را از آن بازداشت «که جهان را با برنامهی هستهای خود تهدید کند».


            اشاره به نشست امنیت هستهای در کرهی جنوبی



            باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، در نخستین نشست امنیت هستهای در آوریل ۲۰۱۰ جلوگیری از خطرات اتمی را مأموریت جامعهی جهانی دانست.
            او یک سال پیش از آن در سخنرانی خود در پراگ، پایتخت جمهوری چک، هم از "جهانی عاری از تسلیحات هستهای" سخن رانده بود. حال بیش از ۵۰ کشور جهان در نشستی دوروزه در سئول، پایتخت کرهی جنوبی، گرد هم آمدهاند. این نشست روز دوشنبه، ۷ فروردین آغاز به کار کرد و سران کشورها در آن در مورد دستاوردهای تا کنونی گفتوگو میکنند.
            کاهش تسلیحات هستهای موجود و پیشگیری از گسترش سلاحهای اتمی، به نوشتهی وزیر امور خارجهی آلمان، از اهداف اصلی آلمان در عرصهی سیاست خارجی است. گیدو وستروله سلاح هستهای در دستان گروههای تروریستی را تهدیدی خطرناک برای امنیت جهانی ارزیابی میکند.
            آلمان برای پیشگیری از این خطر و با هدف ایجاد ساختاری جهانی برای تأمین امنیت هستهای از آژانش بینالمللی انرژی اتمی پشتیبانی میکند. این کشور با پرداخت سالانه حدود ۵ میلیون یورو، یکی از حامیان مالی اصلی آژانس بینالمللی انرژی اتمی است. این اعتبارات از جمله برای محافظت از مکانهایی هزینه میشود که در آنها مواد رادیو اکتیو قابل استفاده در تسلیحات هستهای وجود دارد.
            وزیر خارجهی آلمان در مقالهی خود وعده داده که در نشست دوروزهی سئول از مخاطبان خود بخواهد حساسیت بیشتری در مورد تأمین امنیت مواد رادیواکتیو به خرج دهند.
            آلمان در چارچوب همکاری بینالمللی از سال ۲۰۰۲ تا کنون بیش از ۸۵۰ میلیون یورو برای از بینبردن خطرات سلاحهای هستهای، شیمیایی و دیگر مواد خطرناک بازمانده از زمان جنگ سرد هزینه کرده است.
            وزیر خارجهی آلمان انتظار دارد که نمایندگان حاضر در نشست سئول ادامهی کاهش خطرات اتمی را بهطور روشن به رسمیت بشناسند: «موافقت با امنیت هستهای به معنای لزوم پایبندی به کاهش تسلیحات هستهای و مقابله با گسترش سلاحهای اتمی نیز هست. موضوع بر سر امنیت همهی ماست».
            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • بابک 52
              ستاره‌دار (27)
              • Mar 2011
              • 17028

              #6291
              عدم واریز 28 هزار تومان به حساب بسیاری از مردم و یک شائبه جدید!














              با اعلام واریز 28 هزار تومان به حساب ایرانیان ، که به عنوان 'مابه التفاوت' یارانه های مرحله اول و دوم هدفمندی انجام شده ، بسیاری از شهروندان با مراجعه به حساب های بانکی خود متوجه شدند که ریالی از این بابت به حساب شان واریز نشده است.



              هر چند مسوولان سازمان هدفمندی در این باره توضیحی نمی دهند و به جز کلی گویی تا کنون چیزی اعلام نکرده اند ولی بررسی های اولیه خبرنگار عصرایران حاکی از آن است که بسیاری از کسانی که در اسفند 90 ، پیامک تمکن مالی و دعوت به انصراف از دریافت یارانه را دریافت کرده بودند ، این 28 هزار تومان را در حساب های خود ندارد و برخی افراد هم که حتی آن پیامک را هم دریافت نکرده بودند می گویند که این مبلغ به حسابشان نیامده است !
              این در حالی است که در پی جنجال پیامک انصراف از یارانه ها ، مسوولان سازمان هدفمندی صراحتاً اعلام کردند که انصراف از دریافت یارانه کاملاً اختیاری است و حتی گفتند که در ارسال پیامک نیز اشتباهی رخ داده است.
              با این حال ، در شرایطی که مردم سرگرم مراسم نوروز بودند و بسیاری از رسانه ها نیز در تعطیلات هستند ،ناگهان و بدون هیچ مقدمه قبلی ،اعلام شد که به ازای هر نفر 28 هزار تومان به حساب سرپرستان خانوارها ریخته شده است و در همان حال مشخص شد که به حساب بسیاری از افراد وجهی واریز نشده است!
              این افراد هم نمی دانند که برای پیگیری وضعیت حاضر باید چه کار کنند ؟ به کجا مراجعه کنند؟ اعتراض شان را به که بگویند؟ پروسه رسیدگی چقدر طول می کشد ؟ نتیجه اش چه خواهد بود؟ و ...؟

              شرایط حاضر ،این شائبه را به وجود می آورد که دولت احتمالاً یارانه همه یا بخش مهمی از کسانی که قبل از سال جدید به ایشان پیامک داده بود را قطع کرده است و این اقدام را در نوروز که مجلس تعطیل است و بسیاری از رسانه ها غیرفعال اند و مردم نیز سرگرم عید هستند انجام داده است تا تبعاتش اندک باشد.
              ادعای اشتباه در عدم واریز نیز نمی تواند چندان مسموع باشد چرا که چگونه در طول یک سال و اندی ، پروسه واریز ها بدون اشتباه انجام می شده ولی ناگهان و بعد از یک سال تجربه ، این اشتباه رخ داده است؟!


              البته تأکید می شود که هنوز خود دولت چیزی در این باره اعلام نکرده است و آنچه مطرح است ، تحلیل است و نه خبر. اما همین که دولت این اقدام را با استفاده از اصل غافلگیری انجام داده و درباره اش نیز توضیحی نمی دهد ، شک برانگیز است.
              در همین باره ،نکته جالب توجه آن است که رئیس سازمان هدفمندی که خبر واریز 28 هزار تومان ها را به عنوان مابه التفاوت اعلام کرده ، علناً گفته است: "ممکن است این مبلغ ماهیانه یا به صورت دوماهه باشد ؛ اگر این مبلغ 28 هزار تومان ماهیانه باشد؛ 73 هزار و 500 تومان سرانه ماهیانه و اگر دو ماهه باشد؛ 14 هزار تومان ماهانه به 45 هزار و 500 تومان اضافه می شود."(منبع:سایت دولت)
              این بدان معناست که خود ایشان هم نمی داند که ماجرای این 28 هزار تومان دقیقاً چیست و آیا ماهانه 14 هزار تومان به باقی ماندگان دریافت یارانه افزوده شده یا 28 هزار تومان؟!
              این در حالی است که کاهش یا افزایش حتی یک ریال به یارانه ها ، موضوعی راهبردی است که قاعدتاً با حساب و کتاب های دقیق میسر می شود ولی اکنون شاهد آن هستیم که 28 هزار تومان به حساب عده ای واریز شده و برای گروهی پرداخت نشده است و درباره واریز شده ها هم معلوم نیست یک ماه هاست یا دو ماهه و باز معلوم نیست که چه زمانی می توان آن را برداشت!

              سوالی که در این میان مطرح است این که اگر دولت توان پرداخت یارانه به همه ثبت نام کنندگان را دارد ،چرا ماجرای انصراف را پیش کشیده و هر روز ماجرایی در این باره عَلَم می کند؟ اگر توان پرداخت ندارد ، چرا می گوید که قرار است یارانه ها را افزایش دهد؟ و چرا این شائبه را پدید آورده است که افزایش یارانه ها را از محل حذف یارانه میلیون ها ایرانی دیگر می خواهد انجام دهد؟ و مهم تر از همه این که چرا با مردم رو راست نیست و شفاف و صادقانه همه چیز را به آنها نمی گوید و به عملیات روانی و تشویش اذهان عمومی روی آورده است؟

              http://www.shahrekhabar.com/newsview.jsp?rt=economic1332753360884296



              The greater the risk ، The greater the reward

              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

              نظر

              • بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

                #6292
                احتمال شتاب گرفتن نرخ تورم

                رئیس کل بانک مرکزی در یادداشتی به تشریح مهمترین وقایع اقتصادی کشور در سال 90 پرداخت و پیش بینی خود را از وضعیت اقتصادی در سال آینده اعلام کرد.

                به گزارش افکارنیوز به نقل از مهر، وضعیت اقتصادی کشور در سال گذشته با تاثیرات زیادی از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و تحریم های غرب بر علیه ایران مواجه بود که دولت سعی کرد با اجرای تدابیری از جهش قیمت ها جلوگیری کند. در این خصوص محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی در یادداشتی به مهمترین تحولات اقتصاد ایران در سال گذشته و پیش بینی تحولات اقتصادی در سال آینده پرداخته است:

                اقتصاد ایران در سال ۱۳۸۹، دستاوردهای ارزشمندی به دست آورد، نرخ تورم به نحو مناسبی مهار شده و در پرتو سیاستهای اقتصادی هماهنگ، نرخ رشد اقتصادی تا سطح قابل توجهی بهبود یافت. بسیاری از طرحهای عمرانی و پرثمر همچون طرح ایجاد مسکن مهر با اتکاء بر منابع بانکها و بانک مرکزی پیش میرفت و نظام بانکی نهایت تلاش و امکانات خود را به کار گرفت تا با تامین نیازهای اقتصاد و مساعدت در تشکیل سرمایه، نقش موثری در دستیابی به اهداف اقتصادی کشور داشته باشد.

                در این میان بانک مرکزی نیز تمام ظرفیتهای خود رابا هدف تثبیت اقتصاد کلان، افزایش کارآیی و سلامت نظام بانکی، بهبود خدمت رسانی موسسات مالی، تجمیع و قانونمند کردن نهادها و موسسات فعال در بازار پول و گسترش حوزه نظارت خود بر عملیات پولی، اعتباری و بانکی به کار بست تا دستیابی به مجموعه اهداف اقتصادی کشور در فضای پرتلاطم اقتصاد جهانی تسهیل شود.

                -اهم تحولات اقتصاد ایران در سال ۱۳۹۰

                ۱-۱-تلاطم بازارهای جهانی

                تلاطم بازارهای جهانی روز بحران مالی غرب و به تبع آن افزایش شدید قیمتهای جهانی طلا و وجود پیشبینیهای بسیار محتمل در خصوص افزایش بهای جهانی هر اونس طلا تا ۲۵۰۰ دلار در سال گذشته میلادی نقطه آغاز تلاطمهای بازار طلای کشور بود.

                متاسفانه موج تورم جهانی و مشکلات عمیق غالب اقتصادهای توسعه یافته و نیز کاهش نرخ رشد اقتصادی جهان، فضای رشد اقتصادی کشورهای در حال توسعه را نیز محدود کرد. شدتگیری این تلاطمها که تقریباّ مقارن با اجرای گام نخست قانون هدفمندسازی یارانهها به وقوع پیوست، بر فشارهای روانی و انتظارات تورمی موجود در خصوص تبعات اجرای قانون مذکور افزود.

                همزمان، وجود برخی مشکلات ساختاری طولانیمدت و کاهش نرخ سود بانکی در سال ۱۳۹۰ به منظور مساعدت به فعالیتهای تولیدی و تشکیل سرمایه جدید، سبب شد بخشی از نقدینگی سیال شده و در غیاب سودآوری مناسب در بازارهای رقیب (همچون بخش مسکن)، روانه بازار طلا و سپس ارز شود.
                ۱-۲-پدیدار شدن انتظارات تورمی و رفتارهای موجگونه در بازارهای دارایی و مداخله قابل توجه در بازارهای طلا و ارز

                علاوه برمشکلات قبلی، تشدید بحران منطقه یورو و تنش تامین مالی بدهیهای داخلی امریکا شرایط را برای سوق یافتن بخش عمدهای از سرمایههای جهانی به بازار طلا مهیا کرد؛ به تبع شرایط مذکور، بازیگران داخلی نیز از بابت سودآوری کوتاهمدت و کمریسک بازار طلا اطمینان یافتند. این مسئله زمینهساز حرکت نقدینگی سیال شده به سوی بازار طلا شد. راهکار بانک مرکزی برای غلبه بر موج سفتهبازی در بازار طلا، افزایش مداخله و میزان ضرب و فروش سکه و نیز بازنگری متناسب در قیمت عرضه خرد سکه در بانک ملی بوده است. در ادامه، سیاستپیشفروش سکه نیز به عنوان راهکاری تکمیلی به کار گرفته شد. به منظور اثربخشتر کردن اقدامات صورت گرفته، راهکارهای اصلاح سیاستی باید دنبال میشد تا گزینههای نگهداری دارایی به شکل پول ملی، جذاب شود.

                ۱-۳- آثار اجرای فاز نخست قانون هدفمندسازی یارانه ها

                اقتصاد ایران سال ۱۳۹۰ را در حالی آغاز کرد که از اجرای فاز نخست قانون هدفمندی یارانهها تنها حدود ۳ماه گذشته بود. بنابراین، کارگزاران اقتصادی همچنان درگیر اصلاح قیمتهای نسبی و انجام محاسبات جدید هزینه تولید و نگهداری دارایی با توجه به بردار جدید قیمت اقلام مشمول قانون بودند.

                در این فرآیند، بانک مرکزی به عنوان یکی از دستگاههای کلیدی سیاستگذار اقتصاد کلان، نهایت همکاری را از مقطع مطالعات اولیه تا تنظیم پیشنویس لایحه و نهایی نمودن قانون و البته حین اجرا به عمل آورد. علاوه بر آن، بانک مرکزی از فرصت اجرای این قانون برای گسترش فرهنگ عمومی استفاده از ابزارهای نوین بانکی و متمرکز نمودن پرداختها در نظام بانکداری الکترونیک حسن استفاده را کرد. تصمیم نهایی کارگروه بر متمرکز نمودن کلیه پرداختها به حسابهای الکترونیکی و برداشت صرف از طریق کارتهای بانکی در عمل کمک کرد استفاده عمومی از ابزارهای جدید پرداخت تسریع شود.

                ۱-۴- تاثیر تحولات سیاستهای اقتصاد کلان بر بازارهای مالی

                مجموعه نخست سیاست پولی، اعتباری و نظارتی سال جاری سبب کاهش نرخ بازدهی ناشی از سپردهگذاری در بازار پول (اعم از سپرده و اوراق مشارکت) شده بود. افت نرخ سود سپردههای بانکی و جذابیت سایر داراییهای مالی در کنار افزایش تورم سبب شد مردم به منظور حفظ ارزش داراییهای خود رو به سوی بازارهایی بیاورند که در کوتاهمدت، سود واقعی مثبت نصیب آنها میکند؛ یعنی طلا و ارز.

                عدم رونق کافی غالب بازارهای دارایی (نظیر مسکن و زمین) و نگرانیهای بخش تولید نیز مانع جذب بخش عمده مازاد نقدینگی به فعالیتهای مولد و اشتغالزا و بازطراحی خطوط تولیدی در راستای اهداف قانون هدفمندی یارانهها شد.

                به همین دلیل، جذابیت بازارهای طلا، ارز و بورس اوراق بهادار طی سال ۱۳۹۰بیش از همیشه بوده است. راهبرد بانک برای کنترل هر دو بازار افزایش عرضه به قیمت رسمی بود، لیکن به دلیل قدرت عامل انتظارات و جذاب نبودن نگهداری دارایی به شکل ریال، چندان موفق نبود. این عوامل زمینه بازنگری در مجموعه "سیاستهای پولی، اعتباری و نظارتی نظام بانکی کشور در سال ۱۳۹۰" را فراهم کرد.

                در چارچوب سیاستهای پولی جدید، تعیین نرخ سود سپردههای بانکی (از جمله اوراق گواهی سپرده) به بانکها واگذار شد و هم زمان نرخ سود تسهیلات عقود مبادلهای و سقف نرخ سود تسهیلات عقود مشارکتی افزایش یافت. علاوه بر این نرخ سود اوراق مشارکت در جهت افزایش جذابیت سرمایهگذاری در این ابزار، افزایش یافت.

                ۱-۵- عوامل غیراقتصادی موثر بر تلاطم بازارهای طلا و ارز و بازنگری در سیاستهای ارزی

                عاملی که بر شدت تلاطمهای مذکور افزود، تهدیدهای دشمنان بیرونی و اعلام تصمیمهای جدید برای تنگتر کردن حلقه تحریمهای مالی از طریق محرومکردن بانک مرکزی از مراودات بینالمللی و کاهش خرید نفت و فرآوردههای نفتی از ایران بود.

                بدینترتیب بخشی از تقاضای آتی برای ارز نیز تبدیل به تقاضای آنی شد و انگیزههای احتیاطی بر انگیزههای سفتهبازی افزوده شد. بانک مرکزی به منظور کنترل بهتر بازار، با اعلام سیاست تجمیع نرخهای ارز در سطح ۱۲۲۶۰ ریالی (به ازای هر دلار) برای واردات از تاریخ ۸ بهمنماه و اصلاح نظام فروش ارز به بازرگانان از طریق سیستم یکپارچه گمرک سازمان توسعه تجارت و بانک مرکزی از تاریخ ۱۵ بهمن، عملاً تامین تقاضای مبادلاتی برای ارز را تضمین کرد و صراحتاً اعلام شد بانک مرکزی متقبل تامین ارز واردات قاچاق و ارزهای تقاضا شده بابت سفتهبازی نخواهد بود. راهاندازی رسمی پورتال ارزی بانک مرکزی نیز مکانیزم عملیاتی موثری برای اجرای این خواسته بود.

                ۱-۶- بهبود وضعیت تولید و ارتقای شاخصهای رفاهی

                در بخش واقعی، آمار سرمایه گذاری بخش خصوصی در ساختمانهای جدیدکل مناطق شهری طی شش ماهه اول سال جاری ۳۱.۱درصد رشد نشان می دهد. همچنین، آمار تعداد پروانههای ساختمانی و سطح کل زیر بنای طبقات ساختمانها در کل مناطق شهری به ترتیب ۷.۳ و ۱۰ درصد است.

                بر اساس آخرین اطلاعات موجود، بازار مسکن از رونق برخوردار است؛ به طوریکه تعداد معاملات آپارتمانهای مسکونی شهر تهران در آذرماه ۱۳۹۰ در مقایسه با ماه مشابه سال قبل ۳/۴۷ درصد افزایش دارد و چشمانداز خوبی را برای این بخش به تصویر میکشد.عملکرد مسکن مهر نیز حاکی از حصول به اهداف تعیین شده میباشد، به طوریکه قرارداد ساخت ۱۶۲۸.۹ هزار واحد مسکونی تا پایان مهر ماه ۱۳۹۰منعقد گردیده و از این تعداد ۹۰ درصد وارد مرحله ساخت شدهاند.

                در بخشهای صنعت و کشاورزی، عمده تولیدات با رشد همراه است. طی ۶ماهه اول سال جاری تولیدات پتروشیمی، فولاد خام و خودرو به ترتیب ۱/۳ ، ۴/۱۰ و ۷/۳ درصد افزایش نشان میدهد. مطابق با پیشبینیهای مقدماتی، تولیدات زراعی، باغی و دامی نیز در سال ۱۳۹۰ به ترتیب ۶/۴ ، ۹/۱۳ و ۹/۲ درصد افزایش نسبت به سال قبل خواهند داشت. در این سال، روند شاخصهای بازار کار بهبود نسبی نشان میدهند. نرخ بیکاری در سه ماهه سوم سال جاری به ۸/۱۱ درصد رسید که در مقایسه با فصل مشابه سال قبل ۳/۰ واحد درصد کاهش نشان میدهد.

                ۱-۷- مساعدت به اقشار نیازمند در تامین مسکن

                دولت در بند (د) تبصره ۶ بودجه سال ۱۳۸۶ کل کشور، با هدف جبران کاهش قدرت خرید گروههای کم درآمد، اقداماتی را به منظور حذف و یا کاهش هزینه زمین از قیمت مسکن تدارک دیده بود. از نیمه دوم سال ۱۳۸۸ و به دنبال اتخاذ تصمیمات جدید دولت و نیز تدارک منابع مالی مختلف از سوی بانک مرکزی، عملکرد طرح مسکن مهر شتاب بیشتری به خود گرفت. بانک مرکزی نیز از طرق مختلف از جمله صدور مجوز انتشار اوراق مشارکت توسط بانک مسکن، لحاظ اعتبار در حساب جاری برای این بانک و البته اعطای خطوط اعتباری به بانک مسکن، تامین مالی اجرای طرح مزبور را به میزان زیادی تسهیل کرد.

                ۱-۸- تاثیر فضای نامساعد کسب و کار بر رویکرد برخی از تولیدکنندگان به سفته بازی بر طلا و ارز

                یکی از عوامل موثر بر تلاطم بازارهای مالی و افزایش تورم، برخی مشکلات ساختاری بخش تولید و عدم وجود رونق معنیدار در بازارهای مالی و بخش واقعی اقتصاد است. به نظر میرسد تجدیدنظر عملی در شاخصهای فضای کسب و کار به صورت یک نیاز مبرم و پیشنیاز کلیدی برای سوق دادن سرمایههای جامعه به سوی فعالیتهای مولد درآمده است.

                گزارش فضای کسب و کار (موسوم به Doing Business ) بانک جهانی در سال ۲۰۱۱، رتبه کل سهولت کسب و کار ایران میان ۱۸۳ کشور مورد بررسی را ۱۲۹ برآورد کرده که دو پله بهبود نسبت به سال قبل نشان میدهد. بررسیهای اخیر مجمع جهانی اقتصاد (گزارش ۱۱-۲۰۱۰)، عملکرد ایران را در رتبه ۶۹ ام رقابتپذیری جهانی و رتبه هشتم خاورمیانه قرار داده است.

                علاوه بر آن، بر اساس نتایج یک نظرسنجی داخلی از ۱۹۰ تشکل اقتصادی درباره مولفههای ۲۲گانه محیط کسب و کار در پاییز ۱۳۸۹، دریافت تسهیلات از بانکها (فارغ از نرخ)، نرخ بالای بیمه اجباری نیروی انسانی، سهم بازار سرمایه در تامین مالی تولید و هزینه بالای تامین سرمایه از بازار غیررسمی به ترتیب در صدر مسائل مبتلابه تولیدکنندگان قرار داشته است. یادآور میشود چنانچه سیاستهای پولی و اعتباری از استقلال عملیاتی کافی برخوردار باشند، بانک مرکزی میتواند ساختار فعالیت نظام بانکی را بهگونهای تنظیم کند که گردش منابع نظام بانکی کفایت نیازهای خدماتی فعالین بخش واقعی اقتصاد را بنماید.

                ۲- پیشبینی اهم تحولات اقتصادی سال آتی

                بر اساس مجموعه تحلیلهای مذکور، مهمترین موضوع سیاستی برای سال آتی را باید در احتمال شتاب گرفتن نرخ تورم و محدودیتهای موجود برای افزایش نرخ رشد اقتصادی خلاصه کرد. نرخ افزایش شاخص قیمت مصرفکننده در پایان دی ماه ۱۳۹۰ (نرخ تورم) به ۲۱ درصد رسید و همانگونه که انتظار میرفت، تغییرات نقطه به نقطه شاخص مذکور با افتی قابل توجه به ۹/۲۰ درصد کاهش یافت.

                بنایراین، درصورت عدم وجود عوامل جدید، میشد انتظار داشت شاخص قیمتها بخش قابل توجهی از فشار ناشی از اجرای قانون هدفمندسازی یارانهها را پشت سرگذارد.

                بر اساس غالب پیشبینیها، تورم جهانی و فضای بیثبات اقتصادی، سیاسی و نهادی در غالب کشورها و حوزههای انتشار دهنده اسعار عمده، کنترل تورم ناشی از واردات را دشوار خواهد کرد، آثار روانی ناشی از تحریم و دشوارتر شدن نقل و انتقال وجوه میتواند خود منشاء نگرانیهای جدیدی باشد و بالاخره، نیازهای کمتر پاسخ یافته فضای کسب و کار به اصلاح زیرساختها، رویهها و مقررات همچنان مانعی بر مسیر رشد تولید و شکوفا شدن پتانسیلهای این حوزه عمل میکند.

                به لحاظ برنامههای سیاستی موجود برای سال آتی، اجرای گام دوم قانون هدفمندسازی یارانهها را میتوان مهمترین اصلاح سیاستی و ساختاری دولت دانست. اگرچه جزئیات برنامه مذکور هماکنون تعیین شده، لیکن با توجه به فرآیند معمول نهایی نمودن برنامه مذکور و احتمال برخی بازنگریها در بردار قیمتها، باید دید گام دوم در چه ابعادی به لحاظ حجم منابع آزاد شده و برنامه تخصیص آن میان اقشار برخوردار اجراخواهد شد.

                علاوه برآن، برخی دیگر از بخشهای طرح تحول اقتصادی نیز بتدریج در حال نهایی شدن بوده و امید میرود دولت بتواند در سال آتی، گامهای موثری برای بهبود خدمترسانی در حوزههای تحت مدیریت خود به انجام برساند.

                بدیهی است حسب تقسیم کار صورت گرفته، دبیر کارگروه طرح تحول اقتصادی جزئیات این طرح را به اطلاع عموم خواهند رساند. به لحاظ وظایف ذاتی بانک مرکزی، بخش عمدهای از مسیر اصلاح سیاستی طی دو ماهه گذشته و با ابلاغیه اخیر شورای پول و اعتبار، به انجام رسیده است. هماکنون فضای رقابتی مناسبی میان نهادهای فعال در این حوزه برای جذب سپرده و تجهیز منابع پدید آمده است.

                بنابراین بانک مرکزی در سال آینده، اهتمام بیشتری صرف بهبود ساختار و کیفیت خدمات مالی ارائه شده به اقتصاد خواهد کرد. ارتقای کیفیت نظارت بر نهادهای مالی، کنترل تخلفها به ویژه در مورد موسسات فاقد مجوز از مقام پولی، افزایش دسترسی عموم به منابع بانکی و اصلاح و هماهنگ نمودن برخی رویههای ناصواب در تعدادی موسسات هماکنون در دستور کار این نهاد قرار دارد. نظر به اهمیت خدمات بانکداری الکترونیک و استقبال فزاینده عموم از این پدیده، بانک مرکزی در تلاش است با ارائه ابزارهای جدید، گامهای بهبودی قابل توجل توجهی نیز در این حوزه بردارد.

                سیاست ارزی کشور در قالب الزامات اسناد قانونی فرابخشی و مصوبههای شورای پول و اعتبار، همچنان مبتنی بر حفظ نظام نرخ ارز واحد و شفاف نمودن مصارف ارزی به منظور کنترل نوسانات و اجتناب از تلاطم بازار خواهد بود. در این راستا، امید میرود اتصال شبکه اطلاعات تامین ارز بانک مرکزی به دیگر نهادهای درگیر در واردات، از برخی سوءاستفادهها و بیشنمایی واردات جلوگیری کرده و تصویر منابع و مصارف ارزی کشور را حتیالمقدور قابل اتکاء کند.

                ۳- تمهیداتی برای مقابله با تحریمهای اخیر

                دشواری دسترسی به منابع و امکانات اقتصاد جهانی موضوع جدیدی برای اقتصاد ایران نیست؛ تا حدی که میتوان ادعا کرد بخشهای مختلف اقتصاد با این مشکلات خو گرفتهاند. اقتصادی که ۳۰ سال سابقه اعمال تحریمهای ناجوانمردانه از سوی دشمنان را تحمل کرده، تبعاً مسیرهای خاصی برای تامین نیازها و بهبود بهرهمندی خود از ظرفیتهای بینالمللی را تاکنون ایجاد کرده است.

                از این حیث، تحریمهای جدید نه تنها موضوع جدیدی نیست، بلکه حتی به دلیل وجود تهدیدهای آن، دستگاههای اقتصادی طی زمان فرصت کافی برای تمهید راهکارهای مقابله موثر با محدودیتهای جدید را داشتهاند.

                بر اساس اطلاعات موجود، وزارت صنعت و معدن و تجارت در سه سال گذشته برنامههای متعددی برای افزایش ذخایر استراتژیک اقلام خاص داشته است. بخش عمدهای از برنامههای مذکور، پیش از اجرای گام نخست قانون هدفمندسازی یارانهها به اجرا درآمده که خوشبختانه به کمک مدیریت صحیح بازار، میزان موجودی انبارها در حدی است که حتی در صورت مواجهه با مشکلی غیرمنظره و یکباره نیز، اقتصاد بتواند تا ماهها به معیشت معمول خود ادامه دهد.

                یکی از دغدغههای اقتصاد در سالهای اخیر، نرخ مشارکت پایین شرکتهای برتر بینالمللی در پروژههای اکتشاف، استخراج و صنایع بالادستی حوزه انرژی بوده است. تهدید به تحریمها سبب شد بانک مرکزی با استفاده از ابزارهای گوناگون اعم از اوراق مشارکت ارزی و ریالی و حتی منابع خود، درصدد رفع این نقیصه برآید و این موضوع، یکی از افتخارات این بانک در سالهای اخیر بوده است.

                با توجه به اینکه لبه تیز پیکان تحریمهای جدید متوجه مراودات بانکی و بانک مرکزی است، باید تاکید کرد بانک مرکزی در سالهای اخیر تلاش کرده بخش عمدهای از داراییهای خارجی خود را به داخل اقتصاد انتقال دهد و یا صرف سرمایهگذاریهای مولد و ارزشمند کند. علاوه برآن، کارشناسان خبره این بانک به اقتضای تشدید مشکلات دسترسی به منابع مالی و کانالهای بینالمللی انتقال وجوه، تلاش کردهاند مسیرهای جدیدی برای انجام امور اقتصاد کشور تعبیه کنند که در صورت لزوم، میتواند گرهگشا باشد.
                The greater the risk ، The greater the reward

                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                نظر

                • مات
                  عضو فعال
                  • Aug 2011
                  • 5650

                  #6293
                  نخست وزیر مالزی قطع واردات نفت از ایران را تائید کرد
                  آمریکا و اروپا فشار زیادی را بر مشتریان نفت ایران وارد می کنند تا واردات نفت از این کشور را کاهش دهند.

                  نخست وزیر مالزی خبر مربوط به قطع واردات نفت این کشور از ایران را تایید کرده است.

                  به گزارش خبرگزاری رسمی مالزی نجیب رزاق تاکید کرد: مالزی در پی تحریم های غرب ، از ایران نفت نخواهد خرید و واردات نفت از این کشور را متوقف می کند.

                  مالزی روزانه 50 تا 60 هزار بشکه نفت از ایران خریداری می کند . منابع آگاه پیش از این اعلام کردند مالزی قصد دارد از ابتدای آوریل واردات نفت از ایران را متوقف کند. آمریکا و اروپا فشار زیادی را بر مشتریان نفت ایران وارد می کنند تا واردات نفت از این کشور را کاهش دهند.

                  موسسه تحقیقاتی پترولوجیستیکس اروپا به تازگی اعلام کرد میزان صادرات نفت ایران طی ماه مارس بیش از 300 هزار بشکه معادل 14 درصد کاهش داشته است.
                  الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                  اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                  اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                  نظر

                  • وحید 20
                    ستاره‌دار(98)
                    • Mar 2011
                    • 29911

                    #6294
                    خروج هيات آمريكايي موقع سخنراني احمدينژاد

                    بعد از چند دقيقه از صحبت هاي ضد استکباري رئيس جمهور کشورمان، هيأت آمريکايي سالن سخنراني را ترک کرد.
                    هنگام سخنراني رئيس جمهور کشورمان در خصوص سياست هاي خصمانه و تجاوزکارانه ناتو و دولت آمريکا در افغانستان و ديگر کشورها در اجلاس دوشنبه ، هيأت آمريکايي سالن اجلاس سخنراني را ترک کرد.

                    خبرنگار اعزامي صدا و سيما از شهر دوشنبه گزارش داد، آقاي احمدي نژاد در پنجمين اجلاس حمايت از اقتصاد افغانستان در سخناني در جمع رؤساي جمهور تاجيکستان، افغانستان، پاکستان و مقامات سياسي بيش از 40 کشور دنيا، سياست هاي ناتو و آمريکا را تجاوزکارانه و غيرقانوني خواند.

                    به گزارش باشگاه خبرنگاران، بعد از چند دقيقه از صحبت هاي ضد استکباري رئيس جمهور کشورمان، هيأت آمريکايي سالن سخنراني را ترک کرد.

                    بعد از اتمام سخنراني آقاي احمدي نژاد اين هيأت آمريکايي به سالن بازگشت.

                    رابرت بليک معاون وزير امور خارجه آمريکا در امور آسياي مرکزي و جنوبي به منظور شرکت در کنفرانس همکاريهاي اقتصادي منطقه اي براي افغانستان در صدر هيئتي در اجلاس دوشنبه پايتخت تاجيکستان شرکت کرده است.
                    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                    نظر

                    • مات
                      عضو فعال
                      • Aug 2011
                      • 5650

                      #6295

                      یک نفتکش در حوالی کیش به گل نشست

                      این کشتی نفتکش 180 متری با خود 30 هزار تن نفت کوره حمل می کرد و در حالی که قصد تحویل گرفتن تعدادی از قطعات یدکی را در جزیره کیش داشت به علت انحراف از مسیر خود در جنوب این جزیره و در میان مرجانهای جزیره کیش به گل می نشیند.
                      يك کشتی نفتکش در میان مرجانهای سواحل جنوب جزیره کیش به گل نشست.

                      به گزارش خبرنگار مهر، یک فروند کشتی نفتکش با پرچم کشور آفریقایی توگو بامداد روز یکشنبه ششم فروردین ماه در حالی که از جزیره لاوان به سمت جزیره لارک در حرکت بود در آبهای جنوب جزیره کیش به گل نشست.

                      این کشتی نفتکش 180 متری با خود 30 هزار تن نفت کوره حمل می کرد و در حالی که قصد تحویل گرفتن تعدادی از قطعات یدکی را در جزیره کیش داشت به علت انحراف از مسیر خود در جنوب این جزیره و در میان مرجانهای جزیره کیش به گل می نشیند.

                      قاسم عسکری نسب رئیس اداره بنادر و دریانوردی جزیره کیش در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: ساعت 20 دقیقه بامداد روز یکشنبه ناخدای کشتی به گل نشسته طی تماسی با برج کنترل جزیره کیش وضعیت خود را اعلام می کند و تیم بررسی سوانح اداره بنادر و دریانوردی کیش به همراه شناور ناجی بلافاصله به سمت موقعیت این نفتکش حرکت می کند.

                      وی ادامه داد: پس از بررسی های اولیه مشخص شد که این کشتی حامل 30 هزار تن نفت کوره است و قصد انتقال این محموله از جزیره لاوان به بندرگاه جزیره لارک را داشته که پس از 12 مایل دریایی در حالی که قصد تحویل گرفتن تعدادی قطعه یدکی از جزیره کیش را داشته به علت انحراف از مسیر در ساحل مرجانی جنوب جزیره کیش به گل می نشیند.

                      رئیس اداره بنادر و دریانوردی کیش با اشاره به خطرات زیست محیطی ناشی از به گل نشستن این کشتی نفتکش، بیان داشت: اگر تانکر این کشتی سوراخ می شد تمامی مرجانهای موجود در منطقه از بین می رفتند که به همین علت تیم بررسی سوانح برای بررسی آلودگی نفتی این کشتی بلافاصله مخازن آن را مورد بررسی قرار دادند و پس از بررسی میزان آلودگی نفتی آب دریا از عدم ورود نفت به دریا اطمینان کسب کردند.

                      عسکری نسب افزود: پس از بالا آمدن آب دریا و ایجاد شرایط مد این کشتی به سمت لنگرگاه جزیره کیش هدایت شد و پس از کسب اطمینان نهایی از سالم بودن مخازن، اجازه خروج از لنگرگاه به ناخدای کشتی داده شد.

                      وی تصریح کرد: طی این حادثه امکان وقوع یک فاجعه زیست محیطی بزرگ و مرگ مرجانهای جزیره کیش بر اثر آلودگی نفتی وجود داشت که خوشبختانه این مسئله واقع نشد.
                      الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                      اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                      اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #6296
                        تنش میان ایران و آمریکا در نشست تاجیکستان

                        هیأت آمریکایی حاضر در پنجمین اجلاس همکاریهای اقتصادی افغانستان در دوشنبه پایتخت تاجیکستان، در اعتراض به سخنان محمود احمدینژاد درباره سیاستهای آمریکا و ناتو در این کشور، محل نشست را ترک کرد.

                        این اجلاس صبح روز دوشنبه (هفتم فروردین/ ۲۶ مارس) با حضور حامد کرزای، رئیس جمهوری افغانستان و رؤسای جمهوری ایران، پاکستان و تاجیکستان و نیز هیأتی از آمریکا در دوشنبه آغاز به کار کرد.
                        احمدینژاد، سیاستهای ایالات متحده آمریکا در افغانستان را ریشه اصلی مشکلات این کشور عنوان کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه وی گفت: «علت همه مشکلات در افغانستان، حضور نیروهای ناتو و بالاتر از همه ایالات متحده آمریکا در خاک افغانستان است.»
                        رابرت بلیک، دستیار وزیر خارجه آمریکا در آسیای جنوبی و مرکزی که ریاست هیأت آمریکایی در این اجلاس را بر عهده دارد، با آغاز اظهارات تند احمدینژاد همراه با هیأت همراه به سرعت سالن اجلاس را ترک کرد. وی پس از پایان اظهارات احمدینژاد دوباره به محل اجلاس بازگشت.
                        رئیس جمهوری ایران که کشورش دارای مرز مشترک طولانی با افغانستان است، افزود: «نیروهای آمریکا با هدف تحت تاثیر قرار دادن کل منطقه وارد خاک افغانستان شدهاند.»
                        به گفته وی «آنها به بهانه مبارزه با تروریسم وارد افغانستان شدهاند و حالا با همان بهانه، روسیه، چین و هند را هم محاصره کردهاند.»
                        احمدینژاد در ادامه سخنرانی خود خواستار خروج نیروهای نظامی خارجی از افغانستان در کوتاهترین زمان ممکن شد.
                        خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که احمدینژاد در سخنرانی خود گفته است: «آمریکا دیگر نمیتواند سیاستهای خود را به دنیا دیکته کند». وی نسبت به افزایش بیثباتی در روابط میان غرب و پاکستان هشدار داده است.
                        همین خبرگزاری از قول احمدینژاد میافزاید: «ناتو وآمریکا باید سیاستهای خود را تغییر دهند، چرا که زمان دیکته کردن سیاستهایشان بر دنیا به پایان رسیده است.»
                        به گفتهی احمدینژاد «دوران امپریالسم خیلی وقت است که به سر آمده و کسانی که از اشتباهات خود درس نگیرند، تنبیه خواهند شد.»
                        این پنجمین اجلاس است که از سال ۲۰۰۵ برای همکاری بر سر بازسازی افغانستان برگزار میشود.
                        ایران و آمریکا از سال ۱۳۵۸ یعنی مدت کوتاهی پس از پیروزی انقلاب در ایران، روابط دیپلماتیک با یکدیگر ندارند. تنشها میان دو کشور بدنبال برنامه هستهای جمهوری اسلامی افزایش یافته است.
                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • کامران
                          عضو عادی
                          • Sep 2011
                          • 30

                          #6297
                          محمد حسین فرح بخش خطاب به احمد خاتمی :

                          فیلم "زتدگی خصوصی" را اثری مستهجن خطاب کر...ده اید و خطاب به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دستور توقف نمایش آن را صادر فرموده اید، حرف و عملی که نه در شان یک امام جمعه است و نه جزو شرح وظایف قانونی او، اما شما از دایره اخلاق، عدالت و قانون خارج شده و آبروی یک مسلمان را ـ صرفاً بر اساس مشتی اطلاعات غلط و مغرضانه ـ در تریبون مقدس نماز جمعه و در برابر هفتاد میلیون ایرانی بر باد داده و به او تهمت ساختن فیلم مستهجن زدهاید و همین حالا حق الناسی عظیم را بر دوش گرفته اید، همین جا بگویم، من شما را حلال نخواهم کرد و به عدل الهی ایمان دارم!
                          [COLOR="#0000CD"][/COLOR][SIZE=3]امام صادق عليه السلام : پر حسرت‏ترين مردم در قيامت كسى است كه از عدل تعريف كند ولى در عمل مخالف عدالت رفتار كند[/SIZE]

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #6298
                            عقب نشینی درهم و پوند در بازار آزاد/افزایش ۵ تومانی یورو

                            بازار مالی - قیمت هر دلار آمریکا در بازار آزاد ارز تهران با 6 تومان افزایش در مقایسه با روز گذشته به 1891 تومان رسید.

                            این در شرایطی بود که طی معاملات دو روز کاری ابتدایی سال نو، قیمت دلار حدود 10 تومان کاهش یافته بود.
                            با این وجود مقاومت پوند در برابر کاهش شکسته شد. در حالی که پوند طی دو روز گذشته 3045 تومان فروش رفته بود، امروز نرخ فروش این ارز به 3030 تومان کاهش یافت.
                            نرخ فروش هر یورو هم از 2520 تومان طی دو روز گذشته به 2525 تومان در پایان معاملات امروز رسید. هر درهم امارات هم از 522 تومان به 519 تومان کاهش یافت.


                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #6299
                              مؤسسهي«فرشتگان»ملزم به رعایت قوانین شد


                              دوشنبه ۷ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۱۶:۴۶


                              مؤسسهي «در شرف تأسیس» فرشتگان به رعایت ضوابط و مقررات بانک مرکزی ملزم شد.

                              به گزارش افکارنیوز، روابط عمومي بانك مركزي جمهوري اسلامي ايران اعلام كرد: پیرو اطلاعیهي مورخ ۵ / ۱ / ۹۱ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران دربارهي مؤسسهي مالی و اعتباری فرشتگان «در شرف تأسیس » به اطلاع میرساند: با توجه به اینکه مؤسسهي یادشده روند اصلاحی در رابطه با ساماندهی را در پیش گرفته است، بنابراین تا زمان ساماندهی (حداکثر ظرف دوماه) میتواند به فعالیت خود ادامه دهد.

                              بدیهی است در صورت عدم رعایت ضوابط و مقررات و کوچکترین تخلف، با مؤسسهي مذکور طبق مقررات برخورد خواهد شد.
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

                                #6300
                                افزایش اندک قیمت سکه

                                بازار مالی - قیمت تمام سکه طرح جدید و نیم سکه 3هزارتومان بالا رفت.

                                با وجود رشد اولیه قیمت طلا در معاملات امروز بازارهای جهانی، از ظهر امروز سیر نزولی بر داد و ستدها حاکم شد. به طوری که در بعداز ظهر امروز این افت قیمت به 5 دلار و 60 سنت رسید تا هر اونس طلا در برابر 1657 دلار و 20 سنت معامله شود.
                                با این وجود قیمت سکه در بازار داخلی اندکی افزایش یافت. به طوری که در سومین روز کاری بازارهای داخلی در سال نو، قیمت سکه تمام بهار آزادی، 767هزار تومان، نیم سکه، 384 هزار تومان و ربع سکه، 202هزار تومان رقم خورد.
                                روز گذشته قیمت سکه تمام بهار آزادی، 764هزار تومان، نیم سکه، 381 هزار تومان و ربع سکه، 201هزار تومان بود. هر قطعه تمام سکه طرح قدیم هم همچون دیروز 770 هزارتومان فروخته شد.
                                در بازار داخلی طلا نیز همچون دو روزگذشته هر گرم طلای 18 عیار، 77 هزار و 200 تومان معامله شد.
                                رشد قیمت سکه در حالی رقم خورد که بهای هر دلار آمریکا در بازار آزاد از 1885 تومان روز گذشته به 1891 تومان در معاملات امروز افزایش یافت.


                                The greater the risk ، The greater the reward

                                هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                                نظر

                                در حال کار...
                                X