اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • امیر حسین1
    عضو عادی
    • Feb 2012
    • 47

    #9346
    متن کامل نامه اخیر خانواده های زندانیان سیاسی به مراجع تقلید به شرح زیر است:

    بسم الله الرحمن الرحیم

    یامن ارجوه لکل خیر.و آمن سخطه عند کل شر.یامن یعطی الکثیر بالقلیل.یامن یعطی من سئله.یامن یعطی من لم یسئله و لم یعرفه تحننا منه و رحمة.اعطنی بمسئلتی ایاک جمیع خیرالدنیا و جمیع خیر الاخرة. واصرف عنی بمسئلتی ایاک جمیع شرالدنیا و شر الاخرة. فانه غیرمنقوص ما اعطیت. و زدنی من فضلک یا کریم.

    محضر مبارک مراجع عالیقدر تشیع

    در این ماه مبارک رجب بار دیگر مصدع اوقات شریفتان شدیم تا به خودمان و به همه خوانندگان این سطور یادآور شویم که بر اساس تعالیم والای اسلامی نمی شود ادعای مسلمانی کرد و از حال مسلمین بلکه انسان ها بی خبر ماند و خدای ناکرده در صورت آگاهی از شری که به بندگان خدا می رسد، به جای اهتمام به امور آنان، سکوت کرد و راه خود گرفت که در آن صورت مسلمانی مان عیب دارد. و این ماه و ماه های شعبان و رمضان که از عزیزترین ماه های خدا و خاص عبادت است، تنها با اقامه صلاة و صیام و تکرار اذکار و ادعیه ما را به بهشت رهنمون نمی شوند. این ماه ها و روزهای عزیزشان بیش از هر ماه دیگر، بندگان خدا را در معرض امتحان قرار می دهد. اعتکاف و تهجد و زهد و تقوی و به جای آوردن مناسک حج در عین بی خبری از احوال مؤمنین و مسلمین و بندگان خدا فارغ از آئین و مرامشان و بی عملی نسبت به وظایف و مسئولیت های دینی و اجتماعی، تنها ثمرش رنجه ای است که به جان آدمی وارد می شود. این مضامین را با شاگردی در منابر و مساجد و محافل مذهبی آموخته ایم و اگر سخن گزافی در آن است دوست داریم اصلاح بفرمایید تا فرزندانمان را به گونه ای دیگر تأدیب کنیم و راه مسلمانی را آن گونه که باید به ایشان بیاموزانیم!

    مراجع عالیقدر

    طی این سه سال پس از کودتا مرقومه ها و عریضه ها و نامه های زیادی خدمت شما بزرگواران و دیگر عزیزانی که به هر شکل مسئول پی گیری امور خود و آزادگان دربندمان می دانستیم، نگارش کرده ارسال کردیم. جوان ترهایمان و فرزندانمان و برخی شاهدان دلسوز بارها ما را به بیهودگی این عمل یادآور شدند و جسارتا گفتند اگر قرار بود آبی گرم شود تا کنون شده بود. اما تجربه ما که چند پیراهنی بیش از آنان پاره کرده بودیم، ما را به مداومت در این راه واداشت. باز هم نوشتیم و درددل ها کردیم با کسانی که گاه درب دفاتر و خانه هایشان نه توسط مأموران امنیتی و نظامی بلکه توسط مسئول دفترها و آقازاده هایشان به روی ما بسته می شد که در خفا مورد مؤاخذه و تأدیب نهادهای امنیتی قرار گرفته بودند! ما شرایط را درک می کردیم و ناامید نمی شدیم و در پاسخ کسانی که استقلال مرجعیت شیعه را به دلیل وابستگی مالی به حکومت زیر سؤال می بردند، سکوت پیشه می کردیم و انتظار روزی را می کشیدیم که عمل این بزرگواران خود پاسخ گوی این قسم سوالات و ابهامات باشد!

    باری ما صبر و سکوت را پیشه خود ساختیم و گاه گاه فرمایشات یکی از مراجع بزرگوار در همراهی با مردم مظلوممان و به ویژه محبوسین و محصورین به ستم و تعدی را با شعف تمام شاهد مثال می آوردیم برای فرزندانمان که ناامیدی مانند خوره به جانشان اوفتاده بود و روح و روانشان را می آزرد. تا این که فرمایشات ارجمند حضرت آیة الله العظمی موسوی اردبیلی که به نوعی از بدکاری ها و سیاه کاری های حاکمان امروز برائت جسته بودند و حتی فراتر از آن به دلیل اشتباهات محتمل در زمان مسئولیت خود از مردم عذر خواسته بودند با دعوت از دیگران که این شیوه را به کار گیرند، ناگاه سرهای به زیر افکنده ما را در برابر نسلی که از انقلاب و آرمان های اصیلش و حتی از اسلام رحمانی کمتر می دانست، برافراشته کرد. فرمایشات اخیر آیة الله العظمی وحید خراسانی که منافع اسلام را بر منافع فردی و حتی مصالح حکومت ها رجحان داده به حمایت اسلام مظلوم که مدارش نهج البلاغه است و اینک چون ابزاری در دست بهره گیرندگان غیرمؤمن و مزورقرار گرفته است، پرداختند، بار دیگر ما را به یاد موضع گیری های انسانی و ستم ستیز قبلی ایشان انداخت و این ها در کنار همراهی های گاه و بی گاه حضرات آیات عظام جوادی آملی و صافی گلپایگانی و شبیری زنجانی و حمایت های همیشگی مراجع عالیقدر آیة الله العظمی صانعی و آیة الله العظمی بیات زنجانی و به ویژه فقید سعید فقیه عالیقدر حضرت آیة الله العظمی منتظری، بار دیگر روزنه های امید را در دل هایمان گشود.

    حضرات آیات عظام

    ما خانواده های زندانیان سیاسی و عزیزان دربندمان سه سال پرتلاطم با اتفاقات سهمگین را پشت سر گذاشته ایم که هر روزش با مظالمی که بر ما گذشت می توانست ایمانمان را به باد دهد اما از شر شیاطین جن و انس به خدا پناه بردیم و امتحانات زیادی را پشت سر گذاشتیم. عزیزانمان را در دادگاه نمایشی به حکم های فرمایشی حبس و تعزیر و محرومیت از حقوق مدنی محکوم کردند و آنان را در سلول های انفرادی و بندهای ستم محبوس کردند و از حقوق اولیه شان شامل تماس تلفنی و ملاقات حضوری و مرخصی و روند درمانی و بعضا ملاقات های کابینی محروم کردند. برخی را به زندان طویل المدت در تبعید که امری نوظهور و زائیده ذهن بیمار قضات غیرمستقل و بازجوهای وابسته به نهادهای امنیتی است، محکوم کردند و برخی را هم چنان در زمان اجرای حکم در انفرادی و قرنطینه نگاه داشتند. برخی را از داشتن امکان مطالعه محروم کردند و یا مطالعاتشان را به سلیقه مأمورین امنیتی منوط کردند و عجیب تر از همه این که قرآن کریم و نهج البلاغه و مفاتیح هم در مواردی از کتب ممنوعه در زندان های اسلام طالبانی محسوب شده و در اختیار زندانی سیاسی قرار نگرفت! اما به فشارهای روانی بر روی زندانیان سیاسی که تنها جرمشان نقد منصفانه حکومت بود، بسنده نکرده عملیات ایذائی بر روی خانواده هایشان را آغاز کردند. کار شنیعی که هنوز هم در مورد بسیاری از خانواده ها ادامه دارد. از تماس های تلفنی به هنگام و نابهنگام بازجویان با همسر و فرزندان و پدر و مادر و خواهر و برادر زندانی و امر و نهی هایشان گرفته تا احضارها و بازجویی های چند ساعته وممنوع الخروجی و ممنوع الشغلی و ممنوع المعامله و ممنوع التنفس کردنشان! و وقیحانه تر از آن بازداشت و محاکمه و حتی صدور حکم برای خانواده زندانیان سیاسی که مجدانه امور زندانی اش را پی گیری می کرده است، به بهانه تبلیغ علیه نظام! در این میان عده ای از عزیزان ما با امضای نامه ای به شرح شکنجه ها و آزارهای جسمی و روانی که طی مراحل بازداشت در سلول های انفرادی و بازداشت گاه های رسمی و غیررسمی جمهوری اسلامی دیده بودند پرداختند که متاسفانه به جای پی گیری آن، فشار روی آن ها و خانواده هایشان بیشتر شد و محرومیت هایشان از حقوق اولیه زندانی افزایش یافت و بعضا پرونده های جدیدی برایشان گشوده شد!

    مراجع گرانقدر

    در این ایام عبادت قصد تصدیع نداشتیم اما حیفمان آمد که فرصت و مجالی برای تفکر، که ساعتی از آن با هفتاد ساعت عبادت برابری می کند، برای خودمان و شما بزرگواران فراهم نکنیم. تفکر به آن چه بر ما و دین ما در این روزگار می گذرد. تفکر در مورد ستم ها و منکراتی که انسان دلش نمی خواهد محل ارتکابش را کشور ایران که به گفته حضرات کشور امام زمان است، بداند. آقای احمدی نژاد می گوید: هیچ دولتی ملتش را نمی کشد! و قاتل شهدای پس از انتخابات را خارجی معرفی می کند. ادعا کردن کار ساده ای است و به قول خود ایشان حرف کنتور ندارد! ما هم دلمان نمی خواهد قاتل نداها و سهراب ها و سیدعلی ها و شبنم ها و روح الامینی ها و هاله ها و هدی ها و ده ها شهید مظلوم دیگر را ایرانی و مسلمان بدانیم اما چه کنیم که واقعیت به همین هولناکی پیش روی ماست! هرچند بازگشت این بهترین فرزندان وطن به آغوش مادران و همسران و خانواده هایشان دیگر هرگز ممکن نیست و دیدارشان به قیامت افتاده است اما می توان از پیوستن دیگر عزیزان به این خیل بی گناه کشته شدگان جلوگیری کرد.

    بزرگواران و زعمای دینی ما

    ما خانواده های زندانیان سیاسی می خواهیم در این ماه حرام هشدار بدهیم که اینک جان بسیاری از زندانیان سیاسی در خطر است آنان که در زندان دچار بیماری های خطرناک و صعب شده اند و آنان که با اعتصاب غذای خود به روند غیرقانونی محاکمات و برخوردهای غیرانسانی و غیرشرعی که با خودشان یا دیگر عزیزان از جمله بزرگواران محصور، موسوی و کروبی ورهنورد می شود، اعتراض می کنند. روان عزیزان دربند ما و خانواده هایشان را هر روز به بهانه ای و به شکلی می آزارند و هنوز زود است که صدمات و لطمات روحی و روانی وارده بر این انسان های شریف اندازه گیری شود تا میزان ظلمی که طی این سه سال بر آنان رفته آشکار شود. جدایی همسران جوان از یکدیگر که در مواردی طی این سال ها حتی یک روز مرخصی نداشته اند، و در مواردی با زندانی کردن تؤامان همسران (مهسا امرآبادی و مسعود باستانی) امکان ملاقات را هم از بین برده اند، ممانعت از مرخصی مادرانی که فرزندان خردسالشان تنها به جرم دفاع مادر حقوق دانشان(نسرین ستوده) از موکلینش شکنجه روانی می شوند، ممانعت از مرخصی مردان جوانی که زنان باردارشان در تنهایی فرزندشان را به دنیا آورده اند و هنوز پس از ماه ها این نوزاد گرمای آغوش پدر را تجربه نکرده است، ممانعت از مرخصی های درمانی، ممانعت از مرخصی پدر برای شرکت در مراسم ازدواج فرزندش، ممانعت از مرخصی همسران حتی در بدترین شرایطی که برای همسرانشان از جمله عمل جراحی پیش می آید و بسیاری موارد از این قبیل همه توسط حکومت اسلامی و با توجیه شرعی انجام می شود. همان شریعتی که ما شما بزرگواران را نگهبان و حافظ و مروج آن می دانیم نه مردان یونیفرم پوش و قدّاره بند نااهلی که مروج اسلام طالبانی هستند و بدخو و بدزبان اند. رکیک ترین ناسزاها را به زبان می آوردند و بازجویی های سبعانه شان از مردان و زنان و جوانان در وقت شرعی و تا پاسی از شب گذشته و مواردی تا خود صبح به درازا می کشد.

    حضرات آیات عظام

    ماه رجب رو به انتهاست و ما نه در شب ولادت مولایمان علی (ع) چشممان به دیدار عزیزان دربندمان روشن شد و نه در این کشور اسلامی امیدی به دیدارشان در عید پیش رویمان مبعث رسول الله الاعظم(ص) داریم اما نمی توانیم از پی گیری امور آنان نیز ناامید باشیم. ما مسئولانه موارد فوق را با شما بزرگواران درمیان گذاشتیم تا اگر درب ها به رویمان بسته است هر پنجره و روزنه ای راه ارتباطی با مراجع تقلیدمان که تنها برای گرفتن وجوهات درب دفاترشان به روی مقلدین گشوده نمی شود. ما سوال شرعی داریم در آستانه ماه پیامبر و می خواهیم ببینیم به این حکومت جور که بیت المال مسلمین را امانت داری نمی تواند کرد چگونه می شود مالیات داد و چگونه می شود اطمینان داشت که پرداخت مالیات و قبوض کمک به اختلاس گران و مفسدان اقتصادی نباشد. ما سوال داریم حضرات آیات عظام! سوالمان این است که چرا شما بزرگواران در برابر یاوه سرایی هایی که یک انسان غیرمعصوم را در زمان معصوم با پیامبر و ائمه معصومین برابر می خوانند سکوت می کنید. می خواهیم بدانیم اگر حفظ جان زن مسلمان و مومنه ای مانند نرگس محمدی مادر دو فرزند خردسال که در زندان جمهوری اسلامی به فلج عضلانی دچار شده است و اکنون با دنائت و وقاحت تمام او را به زندان زنجان در کنار زندانیان عادی مبتلا به ایدزو هپاتیت و غیره تبعید کرده اند تا خودش، فرزندان خردسالش، همسرش، مادرش و همه خانواده اش و همه ما را که اینک یک خانواده ایم بیشتر زجر بدهند، و هرآن بیم جان دادن او می رود، برای شما مهم نیست در مورد حفظ اسلام عزیز چه می فرمایید. گیریم مسئولین حکومتی مست قدرت شده و صم و بکم و عمی هستند، مراجع شیعه که در طول تاریخ بیدار بوده اند اکنون در کجای طریق نعمت ایستاده اند تا ما به آنان اقتدا کنیم و صفمان را از صف مغضوبین و ضالین جدا کنیم؟!

    و سیعلم الذین ظلموا ای منقلب ینقلبون

    جمعی از خانواده های زندانیان سیاسی
    ۲۳/۳/91

    نظر

    • bourse12
      عضو عادی
      • Aug 2011
      • 51

      #9347
      خدایا خدایا خدایا به فریاد این ملت برس که تو آخرین امید و پناهگاه این ملتی ، وگرنه امیدی به این نامه ها به علمای شیعی نیست.
      به امید آزادی تمام زندانیان سیاسی
      و به امید آزادی ایران

      نظر

      • بابک 52
        ستاره‌دار (27)
        • Mar 2011
        • 17028

        #9348
        اوپک سقف تولید روزانه را تغییر نخواهد داد

        وزرای نفتی کشورهای عضو اوپک در نشست امروز خود در وین توافق کردند که میزان تولید را فعلا افزایش ندهند. وزیر نفت ایران تحریمها علیه نفت ایران را بیاثر و باعث افزایش بهای نفت دانست.

        رستم قاسمی، وزیر نفت جمهوری اسلامی ایران در نشست روز پنجشنبه (۱۴ ژوئن/۲۵ خرداد) اوپک در وین، مدعی شد که تحریم نفت ایران اثری بر اقتصاد کشور نگذاشته است.

        در نشست اعضای سازمان کشورهای صادرکنندهی نفت، وزیر نفت ایران در گفتوگو با خبرنگاران هشدار داد که جهان به زودی به منابع نفتی و گاز طبیعی ایران، نیازمند خواهد شد.

        رستم قاسمی در این نشست خبری به آمریکا و اروپا هشدار داد که "تاکتیکهای تنبیهی" آنها کارایی ندارد و تاکید کرد:« اعمال تحریم بر کشورهایی مثل ایران که از بزرگترین تولیدکنندگان نفت محسوب میشوند، تنها قیمت جهانی را افزایش داده و عرضه را با کمبود مواجه میکند.»
        وزیر نفت به خبرنگاران گفت:« خیال میکنید جهان میتواند منابع نفتی و انرژی ما را نادیده بگیرد؟» قاسمی مدعی شد که صادرات ایران همچنان به روال سابق ادامه خواهد یافت و تحریمعلیه بیمهی کشتیهای باری حمل نفت نیز تاثیری در صادرات نخواهد گذاشت.

        وزیر نفت ایران در حالی این ادعا را مطرح میکند که مرکز تحقیقات بینالمللی انرژی در لندن پیش بینی میکند در سال جاری درآمدهای نفتی ایران با ۳۹ درصد کاهش ۴۴ میلیارد دلار کمتر از برآوردهای حکومت جمهوری اسلامی باشد.

        جلسهی اخیر "اوپک" با محور تصمیمگیری دربارهی میزان تولید روزانهی این سازمان متشکل از کشورهای تولیدکنندهی نفت تشکیل شد. این جلسه، میدان رویارویی و اختلاف نظر ایران و عربستان سعودی بر سر تعیین سقف تولید اوپک بود.

        جمهوری اسلامی ایران خواهان آن است که میزان تولید روزانهی ۱۲ کشور عضو اوپک افزایش نیابد. وزیر نفت ایران پیش از این اعلام کرده بود که آنها با کاهش تولید نفت نیز موافقاند. با کاهش تولید روزانه، قیمت نفت تولیدی اوپک افزایش خواهد یافت و در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران با تحریمهای شدید نفتی مواجه است، افزایش قیمت به سود او خواهد بود.

        در مقابل، عربستان سعودی خواهان افزایش تولید نفت اوپک است. اختلافات و تنشهای عربستان سعودی با جمهوری اسلامی ایران در ماههای اخیر بر سر بحران سوریه و بحرین و بازار نفت بالا گرفته است. عربستان سعودی به ایالات متحده آمریکا و وزیر امور خارجه ژاپن قول داد که با افزایش تولید، کسری نفت در اثر تحریم نفت ایران را جبران کند.

        مذاکره بیشتر در صورت ادامه افزایش بهای نفت

        وزرای نفت ۱۲ کشور عضو اوپک امروز بعد از چند ساعت مذاکره و اختلاف نظر بالاخره تصمیم گرفتند سقف تولید اوپک را تغییری ندهند. کشورهای عضو که در متقاعد کردن عربستان سعودی ناموفق بودند، اعلام کردند عربستان سعودی خود باید تصمیم بگیرد که میخواهد به این توافق پایبند باشد یا خیر.

        وزرای نفتی کشورهای عضو اعلام کردند که در صورت ادامه روند افزایش بهای نفت نشستی را ترتیب خواهند داد و بار دیگر دربارهی افزایش تولید مذاکره خواهند کرد.

        در حال حاضر اوپک به شکل رسمی باید روزانه ۳۰ میلیون بشکه نفت استخراج و به بازارهای جهانی عرضه کند. با اینحال در ماههای اخیر برخی کشورهای عضو سازمان و بهویژه عربستان سعودی، میزان تولید خود را افزایش داده و از توافق اوپک تخطی کردهاند.

        رستم قاسمی مدعی شد که صادرات ایران همچنان به روال سابق ادامه خواهد یافت


        قیمت جهانی نفت در ماههای اخیر نزدیک به ۲۰ درصد افزایش داشته و نگرانیبسیاری از کشورهای خریدار نفت را در پی داشته است.

        رستم قاسمی، وزیر نفت جمهوری اسلامی با ابراز خرسندی از نتیجه نشست آخر اوپک به خبرنگاران گفت:« از نتیجه جلسه راضی هستیم و اگر قیمت نفت بین ۱۰۰ تا ۱۲۰ دلار برای هر بشکه در نوسان باقی بماند، از نظر ایران رقم مقبولی است. اگر نرخ جهانی از این میزان بالاتر باقی ماند، ما نیز با برگزاری نشستی دیگر موافقیم.»

        هند خواهان خرید نفت بیشتر از اوپک است

        نشست اضطراری اوپک در حالی برگزار شد که هند اعلام کرد به دنبال آن است تا میزان خرید نفتی خود از کشورهای عضو اوپک به جز جمهوری اسلامی ایران را افزایش دهد.

        خبرگزاری رویترز از دهلی گزارش میدهد که مقامات هند اعلام کردند آنها به ویژه به دنبال افزایش صادرات نفتی خود از قطر، الجزیره و عربستان سعودی هستند.

        هند نزدیک به ۹٪ از مجموع نفت خویش را از جمهوری اسلامی ایران میخرید اما بعد از تصویب تحریمهای ایالات متحدهی آمریکا علیه صنعت نفت ایران، هند میزان خرید نفت از ایران را کاهش داد. هند به دنبال معافیت از تحریمهای نفتی ایالات متحده امریکا علیه ایران نیز بود و بالاخره در روز دوشنبه (۱۱ ژوئن/۲۲ خرداد) به دلیل آنکه واردات نفتی خود از ایران را تا ۱۱ درصد کاهش داده است، از تحریمها معاف شد.

        جایپل ردی، وزیر نفت هند در دیداری با همتای سعودی خود در حاشیهی نشست اوپک اعلام کرد که کشورش خرید نفت از عربستان را افزایش داده است. وی از کارتلهای نفتی نیز دعوت به سرمایهگذاری در صنایع پتروشیمی هند کرد.


        The greater the risk ، The greater the reward

        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #9349
          دستیار ارشد احمدی نژاد: افزایش دوبرابری خودروها یعنی درآمد مردم زیاد شده

          دستیار ارشد رییس جمهور گفت: امروز کسی در خیابانهای ایران قدم بزند به خوبی درخواهد یافت که هیچ نشانی از آثار ادعایی تحریم در ایران وجود ندارد
          به گزارش پایگاه خبری تحلیلی انتخاب، سیدمجتبی ثمره هاشمی دستیار ارشد رییسجمهور در گفتگو با روزنامه یومیوری ژاپن در پاسخ به این سوال که آیا ایران آماده مذاکره درباره موضوع غنی سازی 20 درصدی هست یا خیر؟ گفت: مذاکرات ایران با کشورهای1+5 در مرحله ابتدایی بوده و هنوز به مرحله ای نرسیدهایم که بحث به این موضوع رسیده باشد تا مشخص شود که دو طرف درباره آن چه نظراتی دارند .
          ثمره هاشمی در پاسخ به این سوال که چرا مذاکرات بغداد به نتیجه مشخصی نرسید و آیا مذاکرات آتی ایران و 1+5 در مسکو دارای نتایج مثبتی خواهد بود؟ اظهار داشت: نباید توقع داشت مذاکرات نمایندگان ایران و کشورهای 1+5 در یک یا چند جلسه به نتیجه برسد؛ گفتگوهای استانبول و بغداد برای دستیابی به مُدالیته نحوه اقدامات و تعیین خط سیر مذاکرات و محور آنها بر مبنای گفتگو در راستای همکاری موضوعی و طراحی حرکت گام به گام و اقدام متقابل بود.
          دستیار ارشد رییسجمهور درباره مذاکرات مسکو، گفت: جمهوری اسلامی ایران برای حضور فعال و سازنده در این مذاکرات آمادگی کامل دارد، اما براساس تفاهم صورت گرفته در مذاکرات بغداد قرار بر این بوده که در فاصله بین مذاکرات بغداد تا مسکو معاونین آقای جلیلی و خانم اشتون جلساتی برای تعریف دستور کار نشست مسکو برگزار کنند که تا به حال با وجود تماسهای مکرر طرف ایرانی با معاون خانم اشتون و نگارش چند نامه برای وی واکنشی از طرف گروه 1+5 برای این موضوع مشاهده نشده است اما جمهوری اسلامی ایران همچنان امیدوار است که کشورهای 1+5 به توافقات نشست بغداد پایبند باشند.
          به گزارش انتخاب به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، وی در پاسخ به این سوال که آیا در مذاکرات اخیر ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی توافقی برای همکاری شده و آیا ایران به نمایندگان آژانس بین المللی انرژی اتمی با افراد مورد نظر و بازدید آنها از مکانهای مورد درخواست را خواهد داد؟ اظهار داشت: همه همکاریهای جمهوری اسلامی ایران با آژانس بینالمللی انرژی اتمی مبتنی بر معاهده انپیتی و اساسنامه آژانس است و بدیهی است که طرح هر موضوعی خارج از چارچوب معاهده انپیتی و اساسنامه آژانس نیاز مذاکره و تفاهم دارد و این امری معمول بین ایران و آژانس است و این مسایل خارج از چهارچوب ان پی تی و اساسنامه آژانس است و باید بین ایران و آژانس مورد مذاکره قرار گیرد .
          دستیار ارشد رییسجمهور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات بهدنبال رسمیت بخشیدن به حق غنی سازی اورانیوم برای خود در سطح و جامعه بین المللی است؟ تصریح کرد : ایران یکی از اعضای آژانس بین المللی انرژی اتمی بوده و معاهده ان پی تی را امضا کرده و بر همین اساس حق غنیسازی برای ایران مسلم و غیر قابل بحث است، چه این موضوع از سوی برخی کشورها به رسمیت شناخته شد و چه نشود. اما اصول اعتماد متقابل اینگونه اقتضاء می کند که همه کشورها به اعتبار عضویت ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی و پایبندی به معاهده ان پی تی و اساسنامه آژانس، به این حق اساسی و مسلم جمهوری اسلامی ایران اعتراف کنند.
          وی در پاسخ به سوال دیگری درخصوص ارزیابی از تأثیرات تحریمهای آمریکا و کشورهای اروپایی علیه ایران، خاطر نشان کرد: جمهوری اسلامی ایران از همان آغاز تشکیل و پس از ساقط کردن دیکتاتوری رژیم پهلوی و حکومت وابسته به آمریکا با تحریم مواجه بوده و این موضوع جدیدی برای ملت ایران نیست.
          ثمره هاشمی اضافه کرد: ایران کشوری بزرگ و دارای منابع عظیم انرژی، معادن غنی گوناگون، زمینهای زراعی وسیع، منابع دریایی و خشکی و جنگل و از همه اینها مهمتر دارای منابع عظیم انسانی بوده و ملت ایران از ارادهای قوی و مستحکم برای حفظ استقلال و حرکت بسوی پیشرفت و دفاع از دستاوردهای تاریخی خود برخوردار است.
          دستیار ارشد رییسجمهور گفت: جمهوری اسلامی ایران با اتکا به همین توانمندیها همه محدودیتهای ناشی از تحریمها را تبدیل به فرصت نموده و در سالهای اخیر تنها در حوزه صنعت نفت و گاز نزدیک به 20 میلیارد دلار سرمایهگذاری کرده و از دو سال پیش اجرای حدود 50 میلیارد دلار پروژه نفتی را آغاز کرده که به خواست خدا تا 30 سال آینده به بهرهبرداری خواهند رسید.
          وی افزود: جمهوری اسلامی ایران امروز بسیاری از محصولات صنعتی و کشاورزی را که در گذشته از خارج وارد میشد با کیفیت جهانی تولید میکند و حساسترین و پیشرفتهترین تکنولوژیهای جهان را در اختیار دارد و این حاصل نشده مگر به همت جوانان و دانشمندان ایرانی که تحریمهایی را که به خیال تحمیل محدودیت بر ایران روا داشته شد، به فرصت تبدیل کردند.
          ثمره هاشمی با بیان اینکه اینگونه نیست که تصمیمهای یکجانبه دولت آمریکا و همپیمانانش در همه دنیا رعایت شده و اجرا شود، اظهار داشت: دنیا، دنیای بزرگی است و همه ملتها و دولتها تابع محض آمریکا و همپیمانانش نیستند.
          دستیار ارشد رییسجمهور تصریح کرد: آمریکا و کشورهای غربی امروز از حل مشکلات داخلی خود عاجزند و هرگز نخواهند توانست همه کشورهای جهان را به اعمال اراده خود علیه ملت ایران وادار کنند و عناوینی چون تحریمهای سهمگین و فلجکننده فقط در خیال و تصورات آمریکا و همپیمانان او وجود دارد؛ ملت ایران با همراهی دولت از همه این موانع با موفقیت عبور خواهند کرد و اگر امروز کسی در خیابانهای ایران قدم بزند به خوبی درخواهد یافت که هیچ نشانی از آثار ادعایی تحریم در ایران وجود ندارد.
          وی در پاسخ به این سوال که آیا تحریمها باعث گرانی کالا و خدمات در ایران نشده است؟ تصریح کرد: عوامل متعددی در گرانیها مؤثر هستند اما خوشبختانه امروز در کشور سطح عمومی درآمد افراد افزایش یافته و به عنوان مثال در حالی که هفت سال قبل و همزمان با آغاز روی کار آمدن دولت دکتر احمدینژاد تعداد خودروهای سواری در ایران 6 میلیون دستگاه بود امروز این تعداد از 13 میلیون دستگاه فراتر رفته و ناگفته پیداست که این افزایش بیش از دو برابری چه مفهومی دارد.
          ثمره هاشمی ادامه داد: یکی از دلایل اصلی افزایش قیمتها بحرانهای اقتصادی در عرصه بینالمللی است که عاملان آن سرمایهسالاران حاکم بر کشورهای غربی هستند و هیچ کشوری را نمیتوان یافت که متاثر از قیمتها با افزایش قیمتها مواجه نشده باشند.
          دستیار ارشد رییسجمهور اعمال تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران را از اشتباهات تاریخی آمریکا و کشورهای اروپایی برشمرد و خاطر نشان کرد: ایران دهها میلیارد یورو با کشورهای اروپایی مبادلات تجاری داشت که در سالهای اخیر این رقم به طور چشمگیری کاهش یافته و این تنها به زیان کشورهای اروپایی است چرا که ایران راههای جایگزین بسیاری برای انجام مبادلات تجاری خود یافته و معطل کشورهای اروپایی نمانده و در این بین این شرکتهای پرشمار اروپایی هستندکه به مقامات ایرانی مراجعه کرده و از آنها درخواست دارند تا در لیست سیاه جمهوری اسلامی قرار نگیرند و اظهار امیدواری میکنند که به زودی شرایط تغییر کند.
          وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با سیاست اعمال تحریم ملت ایران در طول این سالها از سوی دشمنان کاملاً موفق بوده است، گفت: اولاً توانمندیهای ملی خود را ارتقاء داده و در ثانی اثبات کرد که دیگر زمان تحمیل اراده زیادهخواهان بینالملل به اراده ملتها به پایان رسیده است.
          ثمره هاشمی در پاسخ به سوالی درباره دستاوردها و پیشرفتهای به دست آمده در دوران دو دولتهای دکتر احمدینژاد گفت: جمهوری اسلامی ایران در این سالها در زمینههای گوناگون پیشرفتهای مهمی به دست آورده است؛ یکی از مشکلات تاریخی ایران مصرف بیرویه انرژی بخاطر قیمت ارزان آن بود و بخش زیادی از حاملهای انرژی متاثر از این قیمت پایین به راحتی قاچاق میشد و کسی به فکر صرفهجویی نبود، اما امروز و پس از اجرای قانون هدفمند کردن یارانهها گامهای اولیه برای سامان دادن به موضوع مصرف انرژی برداشته شده و تاکنون فقط در مصرف انرژی حدود 20 میلیارد دلار صرفهجویی شده است.
          دستیار ارشد رییسجمهور فعال شدن بورس و ارتقاء جایگاه بورس کشور به عنوان یکی از موفقترین بورسهای دنیا را از دیگر موفقیتهای دولت دکتر احمدینژاد عنوان کرد و اظهار داشت: از آنجا که اقتصاد ایران وابستگی زیادی به نظام اقتصادی جهانی نداشت از بحران جهانی تاثیر کمتری پذیرفته و به همین دلیل امروز شاخص بورس ایران نسبت به بسیاری از کشورها از ثبات و اطمینان بسیار بالاتری برخوردار است.
          وی سفرهای استانی را از ابتکارات دولت دکتر احمدینژاد در راستای اجرای عدالت دانست و تصریح کرد: تا به حال در دولتهای نهم و دهم 100 سفر استانی انجام شده است که در آنها نه فقط رییس جمهور بلکه همه اعضای دولت حضور داشته و جلسات هیات دولت در استانها برگزار شده است که این موضوع باعث برقراری ارتباط نزدیک بین مردم و دولتمردان و آشنایی مسئولان با نیازمندیهای هر منطقه از نزدیک شده و تأثیر زیادی در تسریع عمران و آبادانی، پیشرفت و رفت محرومیت از مناطقی داشته که پیش از این کمتر به آنها توجه شده بود.
          ثمره هاشمی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در حدود هفت سال گذشته دستاوردهای چشمگیری در عرصه پیشرفتهای علمی داشته است، خاطر نشان کرد: امروز و براساس اعلام منابع رسمی جهانی سرعت پیشرفت علمی ایران حدود 13 برابر متوسط سرعت پیشرفت علم در جهان است و ایران در این سالها در عرصههای مختلف تکنیکی و فنی به پیشرفتهای بزرگی نائل شده است.
          دستیار ارشد رییسجمهور گفت: امروز براساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران حدود 97 درصد از نیازهای دارویی کشور در داخل تولید شده و تولید تعداد زیادی از داروهای پیشرفته و مهم در انحصار ایران و چند کشور معدود دنیاست که از جمله آنها داروهای ضد ایدز، داروهای درمانکننده اماس، ضد سرطان و امثال آن است که امروز با دانش بومی در ایران تولید میشوند.
          وی یکی دیگر از پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران در سالهای اخیر را رفع ریشهای مشکل مسکن برشمرد و افزود: در سالهای اخیر نوسازی و مقاومسازی 1 میلیون 610 هزار واحد مسکن روستایی آغاز شد که تاکنون عملیات اجرایی بیش از 1 میلیون 110 هزار واحد آن پایان یافته و 300 هزار واحد دیگر نیز امسال به بهرهبرداری خواهند رسید.
          ثمره هاشمی همچنین با اشاره به آغاز عملیات احداث 2 میلیون و 500 هزار واحد مسکن شهری در سالهای اخیر اظهار داشت: بیش از 400 هزار واحد از این واحدهای مسکونی به بهرهبرداری رسیده و بیش از 1 میلیون و 200 هزار واحد دیگر تا پایان امسال افتتاح خواهند شد.
          دستیار ارشد رییسجمهور تصریح کرد: خطوط ارتباطی شرق - غرب از طریق ایران بین کشورهای پاکستان و عراق و کریدور ارتباطی شمال - جنوب که تمام سرزمینهای آسیای میانه را به دریاهای آزاد متصل میکند، در دست احداث بوده یا به بهرهبرداری رسیدهاند.
          وی اضافه کرد: در سالهای اخیر در عرصه تولیدات صنعتی، جمهوری اسلامی ایران در تولید سیمان ظرفیت تولید خود را به بیش از 2 برابر افزایش داده و در عرصه خودکفایی تولید فولاد قدمهای بسیار بلندی برداشته، به یکی از بزرگترین کشورهای تولیدکننده خودرو تبدیل شده و در حالی که مجموع صادرات پتروشیمی ایران در ابتدای دولت نهم حدود 7 میلیارد بود، در سال 90 این رقم از 45 میلیارد دلار عبور کرد و از سوی دیگر واردات ایران در سال گذشته با کاهش 5 درصدی در حال رسیدن به توازن با حجم صادرات کشور است.
          ثمره هاشمی خاطر نشان کرد: ایران در حال حاضر روزانه 650 میلیون متر مکعب گاز تولید کرده و ظرفیت تولید نیروی برق در کشور از مرز 48 هزار مگاوات عبور کرده است که به ایران امکان صادرات میزان قابل توجهی انرژی الکتریسیته به کشورهای همسایه را داده است.
          دستیار ارشد رییسجمهور با اشاره به پیشرفتهای ایران در عرصههای صنعتی، علمی و فناوری گفت: دولت برای سال 91، طرح بزرگی را برای ایجاد تحول در بخش کشاورزی در دست اجرا دارد که حدود دو میلیون هکتار به اراضی زیر کشت کشور اضافه کرده و ضمن تأمین بخش قابل توجهی از نیازمندیهای کشاورزی کشور، اشتغال قابل توجهی نیز ایجاد خواهد کرد.
          وی ارتقاء سطح کیفی و کمی آموزش و پرورش کشور، گسترش دانشگاهها و افزایش ورودی دانشگاهها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری را از دیگر اقدامات و دستاوردهای دولت ذکر کرد.
          ثمره هاشمی در پاسخ به این سوال که برنامه جمهوری اسلامی ایران برای تولید برق در نیروگاههای هستهای چیست؟ اظهار داشت: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی دولت مکلف است تولید برق هستهای را تا 20 هزار مگاوات افزایش دهد و قطعاً باید ضمن بهرهبرداری کامل از توان نیروگاه هستهای بوشهر، برای ساخت نیروگاههای بیشتر در راستای تحقق این هدف اقدام شود.
          دستیار ارشد رییسجمهور در ارزیابی خود از روابط ایران و ژاپن، روابط دو کشور را روابطی تاریخی و فرهنگی و ریشهدار در گذشتههای بسیار دور توصیف و تصریح کرد: در برخی از موزههای ژاپن هدایایی بسیار کهن نگهداری میشوند که در گذشته بین حاکمان ایران و ژاپن مبادله شده است و این نشانه قدمت روابط دو کشور است.
          وی اضافه کرد: روابط ایران و ژاپن برآمده از اشتراکات فرهنگی و تمدنی بوده و امروز نیز از طرف جمهوری اسلامی ایران هیچ مانع و محدودیتی برای گسترش روابط وجود ندارد و همواره به گرمی از افزایش سطح همکاریها با ژاپن استقبال شده است اما در عین حال مانع و محدودیتهایی که ژاپن از ناحیه متحدان خود برای گسترش با ایران دارد نیز از نظر ایران دور نیست.
          ثمره هاشمی درباره برقراری روابط بین ایران و آمریکا خاطرنشان کرد: مسئولان ایرانی همواره اعلام کردهاند براساس اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر عدالت و احترام متقابل است میتوان با همه کشورها غیر از رژیم صهیونیستی رابطه برقرار کرد و در حال حاضر نیز بین مردم ایران و آمریکا روابط و مراودات زیادی وجود دارد و اگر دو اصل عدالت و احترام متقابل مبنا قرار گیرد، امکان برقراری روابط بین دو کشور دور از انتظار و بعید نیست.
          دستیار ارشد رییسجمهور در پاسخ به این سوال که آیا جمهوری اسلامی همچنان میتواند حمایت و پایگاه مردمی خود را در آینده حفظ کند، تصریح کرد: اصولی که انقلاب اسلامی ایران بر پایه آنها پیروز شد و جمهوری اسلامی بر مبنای آنها شکل گرفت، اصولی انسانی و فطری هستند که مورد قبول همگان بوده و انقلاب اسلامی و استقرار جمهوری اسلامی با این هدف بود که ایران به کشوری مستقل تبدیل شود که در آن کرامت مردم حفظ شده و برای برپایی عدالت تلاش و کشور به سمت پیشرفت حرکت کند.
          وی ادامه داد: اینها مسایل و موضوعاتی است که باید دائماً مورد توجه قرار گیرد چرا که هیچ فردی وابستگی به دیگران را نپسندیده و از عدالت و پیشرفت روی گردان نیستند.
          ثمره هاشمی تأکید کرد: مهم این است که این ارزشها در عرصه عمل اجرا شده و الگوهای مناسب به نسلهای آینده ارائه شود.
          دستیار ارشد رییسجمهور گفت: امروز با گذشت نزدیک به 34 سال از پیروزی انقلاب اسلامی نسلهای جدید به صحنه آمده و بسیاری از پیشرفتهای کشور نتیجه حضور فعال جوانانی است که حتی انقلاب اسلامی را ندیدهاند، اما با رغبت و اشتیاق بار پیشرفت و اداره کشور را به دوش میکشند.
          وی اظهار داشت: این توفیقات مختص ایران نیست و هر ملتی که بر آرمانهای الهی و انسانی تأکید کرده و آزادگی و کرامت انسانی را به وابستگی ترجیح دهد موفق و پایدار خواهد بود.
          ثمره هاشمی در پاسخ به این سوال که آقای احمدینژاد پس از پایان دوره ریاست جمهوری خود به چه کاری مشغول خواهند شد، تصریح کرد: این سوالی است که باید از خود ایشان پرسیده شود اما آقای احمدی نژاد بارها عنوان کردهاند که ترجیح و اولویت ایشان بازگشت به عرصه فعالیتهای علمی به عنوان یک معلم و استاد دانشگاه است.



          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • بابک 52
            ستاره‌دار (27)
            • Mar 2011
            • 17028

            #9350
            دستور عدم مصاحبه با رسانهها درباره گرانی

            وزارت صنعت، معدن و تجارت طی نامهای از فعالان اتحادیههای تولیدی و توزیعی خواست از انجام هرگونه مصاحبه با رسانهها در خصوص موضوع گرانی خودداری کنند.

            بهگزارش خبرگزاری ایلنا وزارت صنعت، معدن و تجارت هفته گذشته نامهای بهچند اتحادیه تولیدکننده و توزیعکننده و همچنین انجمنهای صنفی ارسال کرده و از فعالان بخش خصوصی خواسته از هرگونه مصاحبه با رسانهها خودداری کنند.

            در این نامه آمده است باتوجه بهنزدیک شدن اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانهها و "به منظور جلوگیری از تشویش اذهان عمومی، مسئولان اتحادیهها و انجمنها باید از انجام هرگونه مصاحبه با رسانهها، خصوصا در مورد افزایش قیمت کالاها خودداری کنند."

            The greater the risk ، The greater the reward

            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

            نظر

            • بابک 52
              ستاره‌دار (27)
              • Mar 2011
              • 17028

              #9351
              عمادی: چین برای تحریم نفت ایران خواهان امتیازهای سنگین از آمریکاست

              جمشید زند
              یک هفته پیش از برگزاری دور جدیدی از مذاکرات هسته ای بین ایران و گروه ۵ +۱در مسکو، آمریکا اعلام کرد که هفت کشور دیگر از جمله هند و ترکیه از تحریم های یک جانبه آن کشور علیه جمهوری اسلامی معاف شده اند.

              پیش از این ۱۰ کشور اروپایی و ژاپن از این تحریم ها معاف شده بودند. این کشورها به دلیل کاستن از حجم خرید نفت از ایران توانسته اند از لیست کشورها و شرکت های مورد تحریم خارج شوند. اما چین که بزرگترین مشتری نفت ایران است هنوز نتوانسته که از لیست تحریم ها و مجازات های احتمالی خارج شود.

              مهرداد عمادی ، مشاور اقتصادی اتحادیه اروپا در آغاز گفت و گو با رادیو فردا می گوید که معاف شدن هفت کشور از تحریم ها به ایران فرصت می دهد تا جهت حل مسائل مربوط به برنامه هسته ای و تحریم های ناشی از آن تلاش کند.

              مهرداد عمادی: این دولت ها قبلا به وزارت خزانه داری آمریکا تقاضا داده بودند که اگر مدت زمانی به ما داده شود، ما حاضریم به طور پله ای خرید نفت مان را کم کنیم. اینها خرید نفت شان را کم کردند و از آن جایی که خزانه داری و وزارت خارجه آمریکا هیچ وقت نمی خواهند حالت تخاصمی با متحدین و شرکای تجاری خود ایجاد کنند، این مسئله را پذیرفتند چون راه میانه خوبی بود.
              در عین حال به ایران این خبر را داد که اگر شما با ما همکاری کنید، باز یک پنجره زمانی برای چند ماه وجود خواهد داشت تا بتوانید نفت تان را بفروشید حالا به صورت کاهش یافته، ولی امکان ادامه اش هنوز هم وجود دارد تا به یک ارزیابی مجدد برسید.

              در عمل، این موضوع مقداری دست ایران را باز خواهد گذاشت برای به دست آوردن ارز بین المللی به جای فروش نفت به صورت پایاپای، که برای اقتصاد ایران گام مثبتی است.

              در حقیقت ما از این مسئله به عنوان یک دوره انتقالی از خرید آزاد نفت ایران به دوره ای که خرید نفت از ایران ماه به ماه کاهش خواهد یافت یاد می کنیم.
              این دوره انتقالی به نظر من شاید یکی از آخرین فرصت هایی خواهد بود که ما بتوانیم بن بستی را که در ایران ایجاد شده است از نو برگردانیم و سعی کنیم مشکلاتی که داریم را به شکل سازنده حل کنیم.

              در غیر این صورت من فکر می کنم از اواخر ماه دسامبر که فرا خواهد رسید، فروش نفت ایران به این کشورها کمتر از ۵۰ درصد آن چیزی خواهد شد که در ماه آوریل بوده است.

              آقای عمادی، چرا چین که یکی از بزرگترین مشتریان نفت ایران است و خرید نفت از ایران را هم کاهش داده شامل این معافیت ها نشده است؟

              به خاطر دو مسئله است. نخست اینکه چینی ها نگفته اند که حاضرند خرید نفت شان از ایران را کم کنند و در حقیقت یکی از شرکت های بزرگ چینی از حوزه نفت پارس جنوبی به خاطر همین تحریم ها کنار کشید.

              اما چینی ها در مقابل همکاری با تحریم های ایران خواهان امتیازهایی شده اند که پرداخت این امتیازها هم برای اتحادیه اروپا و هم برای ایالات متحده آمریکا بسیار سنگین بود.

              مقداری از این امتیازات به دسترسی به منابع تکنولوژیک باز می گشت که اینها از نظر دفاع امنیتی برای غرب اهمیت استراتژیکی دارد و در این مورد غرب راضی نشد.

              در مرحله دوم، کاری که چین داشت انجام می داد و غرب آن را با کمی تاخیر متوجه شد این بود که چین از عدم همکاری در چهارچوب تحریم ها استفاده کرد برای بستن یک قرارداد با روسیه در چهارچوب همکاری شانگهای که بر اساس آن، یک سبد جدید ارزی ایجاد کنند که ۸۰ درصد این سبد به یورو و ۲۰ درصد آن روبل خواهد بود و این سبد را جانشین و رقیب دلار کنند. یکی از شرایط شان هم این بود که هر دو کشور- یعنی هم چین و هم روسیه- از طرف های تجاری خودشان درخواست کنند که دیگر از دلار استفاده نکنند بلکه از این سبد استفاده کنند.

              این مسئله هم در وال استریت و هم در بانک فدرال آمریکا ایجاد نگرانی کرد که به صورت تخاصمی دارد یک ارز موازی ایجاد می شود و مثل یورو نیست که رقابت بین المللی داشته باشد، بلکه یک بعد سیاسی خیلی سنگینی دارد.

              قرار است از روز یازدهم تیرماه اتحادیه اروپا تحریم نفت ایران را به طور کامل اجرا کند. به نظر شما چقدر احتمال دارد که این اتحادیه تحریم نفت ایران را به تعویق بیاندازد و یا اینکه به شرکت های بیمه اجازه بدهد که صادرات نفت ایران را بیمه کنند؟

              این تصمیم و جهتی که اتحادیه از همان زمان برای مدیریتش نشان خواهد داد، برای ایران خیلی مهم خواهد بود. اتفاقی که در عمل رخ داده این است که پیشنهاداتی در سطح اتحادیه اروپا مطرح شده است و منجمله یکی از آنها این است که در حد محدود، ادامه خدمات بیمه برای نفتکش هایی که نفت ایران را حمل می کنند، میسر شود و این حداقل تا نوامبر ۲۰۱۲ خواهد بود.

              این باز یک پنجره زمانی ایجاد خواهد کرد برای ایران تا به این کشور نشان داده شود که هنوز امکان همکاری و همگامی برای مدیریت مشکلاتی که الان روی میز است در چهارچوب آژانس وجود دارد. یعنی در حقیقت در را به کلی نبسته اند.

              در این چهارچوب من تصور می کنم دو پیام خواهیم دید. یکی این که این تحریم ها جدی است و مدیریت خواهد شد، و دیگر اینکه ممکن است یک سری خدمات محدود به ایران ارائه شود.

              اما این احتمال را که اتحادیه بخواهد این را به تعویق بیاندازد و یا اینکه بعضی کشورها را بدون اینکه نقطه پایان بگذارد، از این قاعده استثنا کند، بسیار کمرنگ می بینم. به خصوص با وجود صحبت هایی که این هفته در اتحادیه انجام شده که مدیریت بعدی باید چه سیاست هایی در پیش بگیرد.

              این طور به نظر می رسد که این تحریم ها اجرا خواهد شد. شکست یا موفقیت مذاکرات مسکو که قرار است هفته بعد برگزار شود چه تاثیری بر روی تصمیم اتحادیه اروپا در زمینه تحریم کامل نفت ایران خواهد گذاشت؟

              همواره به ما و همه دفاتر کشورهای اتحادیه اروپا و حتی دفتر خانم اشتون منتقل کرده اند که سرخط تمام نگرانی ها- چه حل شدنش و چه پر رنگ شدنش- ناشی از ارزیابی آژانس است. اگر در گردهمایی مسکو شرایطی ایجاد شود که خواسته های آژانس در آنجا به طور شفاف مشخص شود و معلوم شود که آن خواسته ها پذیرفته شده است و مهر تاییدی هم از خود دفتر آقای خامنه ای داشته باشد، شاید مشکلات کمی حل شود ولی اگر این اتفاق نیافتد من تصور می کنم که به سرعت به سمت اجرای تحریم های جدید گام برخواهیم داشت.

              چیزی که شاید کمتر در طول این سه هفته مطرح شده این است که تحریم های بیشتری هم در حال ارزیابی هستند. هم در واشینگتن و هم در کنگره و هم در اتحادیه اروپا که اگر آنها اعمال شوند نتیجه اش نیمه فلج کردن اقتصاد ایران نیست بلکه فلج کردن کامل اقتصاد ایران است.

              در این چهارچوب من تصور می کنم که ما باید به مسکو به این صورت نگاه کنیم که این یک پنجره ای است که اگر آن پنجره را باز نکنیم برای داد و ستد پیام ها و تصمیم های مثبت اجرایی، من واقعا باور دارم که ما شاهد و دچار یک خفقان تجارت خارجی از نظر اقتصاد خارجی خواهیم شد.



              The greater the risk ، The greater the reward

              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

              نظر

              • aida16955
                عضو عادی
                • May 2012
                • 85

                #9352
                ازسیاست بازی متنفرم

                نظر

                • بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

                  #9353
                  آنگلا مرکل: بیش از حد روی ما حساب نکنید

                  صدراعظم آلمان خواهان اختیارات بیشتری برای بانک مرکزی اروپا شده است
                  آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان هشدار داده که رهبران کشورها نباید بیش از حد روی تواناییهای آلمان برای یافتن راه حلی برای خروج از بحران یورو حساب کنند.
                  خانم مرکل در سخنانش در پارلمان آلمان که در آستانه نشست رهبران گروه بیست در مکزیک انجام شد، گفت آلمان موتور رشد اقتصادی است اما گزینههای این کشور برای حل بحران اقتصادی اروپا، محدود هستند.

                  صدراعظم آلمان افزود که کشورش می تواند تنها پس از تحقق یک اتحادیه سیاسی قویتر با هماهنگی اقتصادی بیشتر در چارچوب اتحادیه اروپا، مشکل بدهی های اعضای منطقه اقتصادی یورو را حل کند.

                  خانم مرکل گفت رهبران کشورهای اروپایی باید در مقابل وسوسه رشد اقتصادی به بهای بدهی های جدید مقاومت کنند.
                  صدراعظم آلمان همچنین خواهان اختیارات بیشتری برای بانک مرکزی اروپا شده است.
                  او پیش از این گفته بود که اتحادیه اروپا باید هر چه سریعتر به یک سیاست واحد برای حل مشکلات اقتصادی خود برسد و شکلگیری وحدت سیاسی را مهم ترین نیاز اروپا دانسته بود.
                  تاکید خانم مرکل بر سیاستهای ریاضت اقتصادی و انضباط مالی با ناخرسندی برخی کشورها رو به رو شده که می گویند این سیاست ها از رشد اقتصادی جلوگیری می کند و بدهی "اقتصادهای حاشیهای حوزه یورو" مانند یونان و اسپانیا را افزایش میدهد.
                  سخنان خانم مرکل در حالی بیان شده که هزینه استقراض اسپانیا از بازارهای مالی به بالاترین میزان از زمان پیوستن این کشور به یورو در سال ۱۹۹۹ رسیده است.
                  با افزایش چشمگیر هزینه استقراض برای اسپانیا و سایر کشورهای حوزه یورو، نگرانیها در باره توانایی این کشورها در بازپرداخت بدهیهایشان افزایش یافته است.
                  اوراق قرضه دولت اسپانیا در حال حاضر با بهرهای بالاتر از هفت درصد عرضه میشود که تقریبا معادل همان بهرهای است که باعث شد تا دولت های یونان و ایرلند مجبور به دریافت کمکهای مالی شوند.
                  هزینه استقراض دولت اسپانیا نیز به نحو چشمگیری افزایش یافته اما این کشور موفق شد ۴.۵ میلیارد یورو اوراق قرضه خود را به فروش برساند.
                  اخیرا کشورهای حوزه یورو با اعطای بسته مالی به اسپانیا به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیارد یورو موافقت کردند. این بسته مالی به صورت وام و برای کمک به شبکه بانکی اسپانیا ارائه خواهد شد.

                  The greater the risk ، The greater the reward

                  هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                  نظر

                  • مخبرالدوله
                    عضو فعال
                    • May 2012
                    • 5228

                    #9354
                    در اصل توسط بابک 52 پست شده است View Post
                    دستیار ارشد احمدی نژاد: افزایش دوبرابری خودروها یعنی درآمد مردم زیاد شده

                    [FONT=Tahoma]
                    [FONT=tahoma][SIZE=4
                    [/FONT]
                    معیار هویدا هم برای رشد کشور ...رشد خودروها در خیابانها بود!!!!!

                    مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                    نظر

                    • مخبرالدوله
                      عضو فعال
                      • May 2012
                      • 5228

                      #9355
                      دستیار ارشد احمدی نژاد: افزایش دوبرابری خودروها یعنی درآمد مردم زیاد شده


                      دقیقا هویدا هم بالا رفتن درآمد مردم و رشد اقتصاد را با تعداد خودرو در کشور مثال میزد!!!

                      مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                      نظر

                      • بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

                        #9356
                        مکارم شیرازی: مردم ما را هم مقصر گرانی میدانند

                        دو تن از مراجع تقلید در دیدار با رئیس مجلس از وضعیت اقتصادی کشور و گرانی افسارگسیخته به شدت انتقاد کردهاند. در همین حال فعالان بخش خصوصی از انجام هرگونه مصاحبه در مورد گرانی منع شدهاند.
                        همزمان با آغاز واپسین سال دولت دهم و نخستین روزهای سال اول ریاست علی لاریجانی بر مجلس نهم، دو مرجع تقلید شیعیان در قم از سیاستهای بانکی و اقتصادی دولت و افزایش سرسامآور قیمتها به شدت انتقاد کردند.
                        ناصر مکارم شیرازی میگوید روزانه دو هزار نامه و ایمیل به دفترش میرسد که در آنها نگرانیهای مختلف مردم از جمله در مورد گرانی منعکس شده است. عبدالله جوادی آملی نیز کشور را به بیماری تشبیه میکند که "به زحمت و با دعای امام زمان زنده است."
                        «۸۰ درصد قلب ما از کار افتاده»
                        جوادی آملی در دیدار با علی لاریجانی با انتقاد از بالا بودن بهره بانکی گفت «تسهیلات بانکی با سود ۲۰ درصد ارائه میشود این سودها بعد از ۵ سال ۱۰۰ درصد میشود و چیزی برای کسی که وام گرفته نمیماند.» او با اشاره به این ۸۰ درصد مردم با ربا و وام زندگی میکنند تاکید کرد «خودمان را فریب ندهیم؛ ما مثل کسی که قلبش ۸۰ درصد از کار افتاده و با ۲۰ درصد کار میکند هستیم. تعارف هم نکنیم، با ۲۰ درصد زندهایم.»
                        تسهیلات بانکی از موضوعهای دیدار لاریجانی با یکی دیگر از مراجع تقلید نیز بوده است. مکارم شیرازی روز پنجشنبه، ۲۵ خرداد خطاب به رئیس مجلس گفت «وضعیت سود بانکی و بانکداری، بسیاری از صنایع را دچار مشکلات متعددی کرده، که باید برای حل آن فکر کرد.»
                        «جریمه بر سود بانکی خلاف شرع است»
                        به گزارش خبرگزاری ایلنا مکارم شیرازی در بخشی از اظهاراتش دریافت جریمه بر سود بانکی را "ربای مضاعف" و خلاف شرع خواند: «طبق آیات قرآن ربای مضاعف خلاف شرع بوده و هیچ توجیه شرعی هم ندارد.» او میگوید «جریمه دیرکرد و جریمه روی جریمه خلاف شرع است، در حالی که اسمش هم بانکداری اسلامی است، اما در واقع این اقدامات با بانکداری اسلامی مغایر است.»
                        مکارم شیرازی خطاب به لاریجانی گفت، وضعیت سود بانکی و بانکداری، بسیاری از صنایع را دچار مشکلات متعددی کرده، که باید برای حل آن فکر کرد. جوادی آملی نیز سود کلان وامهای بانکی را به ضرر تولید ملی خواند و به رئیس مجلس گفت، ما به هر کسی در مورد این وامها و تولید گفتیم، گفت که این وامها برای تولید صرف نمیکند.
                        مردم مراجع را هم مقصر میدانند

                        گرانیهای اخیر و به ویژه گرانی نان از دیگر مسائلی بود که در دیدارهای لاریجانی در قم به آن اشاره شده است. در روزهای گذشته بهای نان در ایران رسما سی درصد افزایش یافت. برخی از گزارشها حکایت از آن دارد که افزایش واقعی قیمت نان با توجه به کاهش وزن و کیفیت آن بسیار بیشتر از این رقم است.
                        مکارم شیرازی میگوید، عمده نگرانی مردم از گرانی، در گرانی نان ظاهر شده است و باید برای مقابله با این گرانیها فکری کرد. او با اشاره به این که گرانی سرو صدای مردم را درآورده میافزاید، مردم گاهی ما را هم مقصر میدانند که چرا با صراحت این مسائل را نمیگوییم.
                        ناصر مکارم شیرازی همچنین از عدم وجود ضمانت اجرایی برای قانون بودجه ابراز نگرانی کرد و گفت «اگر مسئولان همان طور که گاهی با صراحت میگویند ما قانون را اجرا نمیکنیم، اجرا نکنند چه برخوردی میتوانید داشته باشید؟» محمود احمدینژاد بخشهایی از قانون بودجه را خلاف قانون اساسی اعلام کرده و صراحتا گفته برخی از قوانین را اجرا نمیکند.
                        درمورد گرانی مصاحبه نکنید
                        انتقاد به گرانی و سیاستهای اقتصادی و مالی دولت در حالی مطرح میشود که خبرگزاری ایلنا روز جمعه، ۲۶ خرداد گزارش داد، وزارت صنعت، معدن و تجارت از مسئولان اتحادیهها و انجمنهای صنفی خواسته است «از انجام هرگونه مصاحبه با رسانهها، خصوصا در مورد افزایش قیمت کالاها خودداری کنند.» بنابر این گزارش در این نامه که ظاهرا هفتهی گذشته فرستاده شد دلیل این درخواست جلوگیری از "تشویش اذهان عمومی" عنوان شده است.
                        روز سهشنبه، ۲۳ خرداد وزیران اقتصادی دولت و محمود بهمنی رئیس کل بانک مرکزی برای ادای توضیحاتی در مورد گرانی و وضعیت نابسامان تولید در مجلس حاضر شدند. ظاهرا واقعیتها چنان ناخوشایند است که مقامهای دولتی درخواست برگزاری جلسه غیرعلنی کردند.
                        در این نشست که بالاخره علنی برگزار شد یکی از نمایندگان مصاحبههای پی در پی و سخنان غیر شفاف بهمنی را باعث نوسانهای بازار ارز و افزایش فشار بر تولید داخلی عنوان کرد. او از بهمنی خواست سالی یکی دوبار بیشتر مصاحبه نکند.
                        به رغم این توصیه، بهمنی روز جمعه، ۲۶ خرداد در واکنش به انتقادهای وزیر صنعت از وضعیت تسهیلات بانکی برای بخش تولید، با خبرگزاری مجلس گفتگو کرد. بهمنی میگوید تسهیلات دادن به صنعتی که نیم درصد بهره وری دارد مثل این است که به دهان مرده آب میوه بریزیم اما باید بدانیم با این کارمرده زنده نمیشود.

                        The greater the risk ، The greater the reward

                        هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                        نظر

                        • بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

                          #9357
                          احمدي نژاد طرح دوم را گفت

                          مهر تاييد رسمي بر مسكن ويژه

                          دنياي اقتصاد- با اجراي برنامه اخير ساخت مسكن ويژه در تهران اين سوال به وجود آمده كه «آيا رييس جمهور به عنوان طراح اصلي كاهش جميعت تهران، اكنون با ساخت بيش از 100 هزار واحدمسكوني توسط دولت در داخل پايتخت موافق است؟» احمدي نژاد پريروز پاسخ اين پرسش را داد و در مراسم افتتاح 10 هزار مسكن مهر مخصوص تهرانيها در پرند گفت: «شاید افرادی امکان زندگی برایشان در شهرکهای اطراف تهران وجود ندارد كه ما باید برای آنان در تهران مسکن احداث کنیم.» رييس جمهور وعده داد در اين برنامه با متري يك ميليون و 400 هزار تومان ميتوان در تهران خانهدار شد.

                          رييس جمهور در پايتخت مسكن مهر از برنامه دوم دولت براي پايتخت نشينان گفت
                          مهر احمدي نژاد بر مسكنويژه

                          گروه مسكن- فريد قديري: محمود احمدينژاد كه يكبار در سال83 در سمت شهردار تهران از بزرگترين شهر اقماري اطراف پايتخت بازديد كرده بود پنجشنبه گذشته بعد از 8 سال از ساختوسازهاي پرحجمي كه در اين شهر اتفاق افتاده و آنجا را مدتي است به «پايتخت مسكن مهر» تبديل كرده، براي اولين بار در مقام رييسجمهور پا به اين منطقه گذاشت.
                          شهر جديد پرند تا قبل از دولت هشتم فقط 9 هزار واحدمسكوني داشت و حداكثر 20 هزار نفر در آن ساكن بودند اما امروز به خاطر كنترل قيمت مسكن در تهران، 100 هزار واحدمسكوني در حال ساخت در كمتر از سهسال به اين شهر اضافه شده است. پرند در دولت اول احمدينژاد با پيگيريهاي خود او در رديف تنها محل جاذب جمعيت سرريز تهران قرار گرفت. آن زمان قرار شده بود حدود 40 هزار واحد مسكوني مهر در پرند براي تهرانيهاي اجارهنشين ظرف يكسال ساخته شود، اما در پايان دولت بيش از 100 الي 200 فقره واحد مسكنمهر آن هم نصفهونيمه در شهر جديد پرند از داخل زمينهاي 99ساله بيرون نيامد طوري كه تعاونيهايي كه با وعده مسكنمهر در سال86 بوجود آمده بودند و هركدامشان قطعه زميني از دولت گرفته بودند، 4سال بابت نحوه ساخت مسكنمهر سردرگم شده بودند.
                          در دولت دوم احمدينژاد باز هم با تاكيد شخص رييسجمهور، از سرگيري «ساخت مسكنمهر در پرند» دوباره در اولويت قرار گرفت و اين بار ظرفيت اوليه تعريف شده براي پرند -40 هزار واحد- با بيشاز دو برابر افزايش به 100 هزار واحد مسكنمهر رسيد. به اين ترتيب، پرند عملا از سال88 به تكيهگاه بازار مسكن تهران تبديل شد طوري كه با تعريف پروژه 100 هزار واحدي مسكنمهر در پرند برنامه «انتقال محل سكونت نيمميليون نفر از جمعيت بدونمسكن تهران به پرند» كليد خورد.تابستان سال90 از 100 هزار مسكنمهر پرند، حدود يك هزار واحد بدون حضور رييسجمهور به بهرهبرداري رسيد اما دو روز پيش 10 هزار واحد مسكونيمهر يكجا با حضور رييسجمهور افتتاح رسمي شد.
                          همه اين واحدها توسط شركت تركيهاي كه به برجسازي در كشورش مشهور است، احداث شده است كه به اين ترتيب هنوز انبوهسازان ايراني در پرند موفق نشدهاند واحدها را به مرحله تحويل برسانند. در كنار اين 10 هزار واحد، 150 واحدمسكوني متعلق به تعاوني مسكن كاركنان رياستجمهوري نيز افتتاح شد.
                          درسهاي افتتاح پنجشنبه
                          رييسجمهور در يكسال گذشته حداقل 10 بار در استانهاي مختلف ميهمان وزارت راهوشهرسازي براي افتتاح واحدهاي مسكونيمهر بوده كه مطابق نمايشهاي تلويزيوني و پوشش تصويري مراسم، در همه اين افتتاحها، خدمات فضايسبز، خدمات تجاري محلهاي و ساير امكانات روبنايي مورد نياز يك محله مسكوني در مجاورت واحدهاي افتتاحشده، وجود داشت. اما تصويري كه پنجشنبه گذشته در مراسم افتتاح 10 هزار مسكنمهر در پرند منتشر شد حكايت از همكاري ضعيف برخي دستگاههاي دولتي با وزارت راهوشهرسازي براي تامين خدمات سكونتي اين واحدها داشت. احمدینژاد در اين مراسم آمادهسازی خدمات عمومی مورد نیاز شهرهای مسکنمهر را ضروری دانست و بر ايجاد بیمارستان، مساجد، مدارس و مراکز فرهنگی و انتظامي در این مناطق تاكيد كرد. در اين مراسم انتظار ميرفت علاوه بر وزير راهوشهرسازي، ساير وزرا از جمله وزير اقتصاد، وزير بهداشت، وزير فرهنگ، وزير صنعت، معدن و تجارت و همچنين وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي نيز رييسجمهور را همراهي ميكردند تا مديران علي نيكزاد در حضور رييس دولت، گزارش كموكاستيهاي جدي در پرند بابت «عدم سرمايهگذاريهاي بزرگ براي ساخت بازارهاي عرضه كالا»، «نبود حتي يك بيمارستان»، «فقر خدمات فرهنگي همچون سينما»، «معطل ماندن چندهكتار زمين در ورودي پرند براي ساخت نمايشگاه بينالمللي» و بالاخره «باتلاقي كه برخي تعاونيهاي مسكنمهر به وجود آوردهاند» را براي وزراي مرتبط قرائت كنند. رييسجمهور به طور قطع با سفر يكروزه به تكيهگاه بازار مسكن تهران، ابعاد مسووليت خارج از توان قانوني وزارت راهوشهرسازي بابت توسعه شهر جديد پرند را مطلع شد و حالا اميد ميرود در اولين جلسه شورايعالي مسكن مسووليت ساير وزارتخانهها در اين ارتباط توسط رييسشورا به وزرا ابلاغ شود.
                          رمزگشايي از برنامه دوم دولت
                          محمود احمدي نژاد پنجشنبه گذشته در حالي، ثمره كوچكي از برنامه اول دولت براي بازار مسكن تهران را افتتاح كرد كه همزمان جزئيات سربستهاي را از برنامه دوم دولت خطاب به تهرانيها تشريح كرد. وزارت راهوشهرسازي از ابتداي امسال تصميم گرفت زمينهاي دولتي در داخل شهر تهران را براي ساخت واحدهاي مسكوني ارزانقيمت تحت عنوان «مسكنويژه» تخصيص دهد. اما در سه ماه اخير اين پرسش مقابل برنامه مسكنويژه به وجود آمده بود كه «آيا رييسجمهور به عنوان هادي موتور انتقال كاركنان از تهران و طراح اصلي سبكسازي جمعيت تهران، اكنون با ساخت 200 هزار واحدمسكوني توسط دولت در داخل پايتخت موافق است؟» احمدينژاد پريروز پاسخ اين پرسش را داد و در مراسم افتتاح مسكنمهر مخصوص تهرانيها، گفت: «شاید افرادی سال های سال در تهران و محلههای خاص زندگی کردهاند و دیگر امکان زندگی برایشان در شهرکهای اطراف تهران وجود ندارد كه ما باید برای آنان در تهران مسکن احداث کنیم.» احمدينژاد افزود: «زمین در تهران وجود دارد و می توان با قیمت مناسب براي ساخت مسكن روي اين زمينها با پیمانکاران قرارداد بست و به متقاضیان تحویل داد البته نه متری سه تا چهار میلیون و نه متری 330 هزار تومان که هم اکنون در مسکن مهر قرارداد بسته می شود بلکه باید حد وسط مناسبی برای آنان در نظر گرفت.» رييسجمهور با توضيح بيشتر درباره ساخت مسكنويژه تصريح كرد: «در این طرح امکان خرید زمین به متری حداکثر700 هزار تومان و همچنین ساخت به متری حداکثر 700 هزار تومان برای افرادي كه تمايل دارند در تهران بمانند وجود دارد و ميتوان با این معیار شهرکهای ویژه با همه امکانات منحصر به فرد در شهر تهران ساخت و در اختیار متقاضیان قرار داد.»
                          به گزارش «دنياياقتصاد» با آنچه رييسجمهور درباره مسكنويژه عنوان كرده، مشخص ميشود قيمت فروش اين واحدها به متقاضيان واجدشرايط از يك ميليون و 400 هزار تومان فراتر نميرود. اين در حالي است كه برآوردها از نحوه محاسبه قيمت مسكنويژه در وزارت راهوشهرسازي نيز تقريبا با نظر رييسجمهور همخواني دارد و بين يك ميليون و 600 هزار تا حداكثر دو ميليون تومان را شامل ميشود.
                          The greater the risk ، The greater the reward

                          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                          نظر

                          • بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

                            #9358
                            ويژه
                            صحبتهاي جديد رييسجمهور در سالگرد «وعده زمين 1000 متري»

                            گروه مسكن- هاجر شادماني: رييسجمهور در سالگرد اعلام وعده واگذاري يك قطعه زمين 1000 متري به هر خانوار ايراني براي احداث خانهباغ، دوباره بر طرح تحول شهرسازي تاكيد كرد، اما غيرمستقيم، علت مسكوت ماندن يكساله اين وعده را موضعگيري عدهاي در مقابل اين طرح با اين مضمون كه «تحول شهرسازي باعث افزايش جمعيت كشور ميشود» عنوان كرد.

                            محمود احمدينژاد پنجشنبه در جمع مسوولان بخش مسكن گفت: از 165 ميليون هكتار وسعت كشور، فقط دو ميليون آن مسكوني است كه ميشود آن را به 4 ميليون رساند و وسعت خانهها را افزايش داد اما این مسائل ربطی به افزایش جمعیت ندارد و نبايد هر گاه بحث تحول شهرسازي ميشود عدهاي آن را به افزايش جمعيت ربط دهند.
                            احمدينژاد تيرماه سال گذشته نيز موقع اعلام وعده زمين 1000متري، از تمايل دولت به سكونت مردم در خانهباغ خبر داده بود و قصد داشت با تحول در نظام شهرسازي، عملا مساحت مسكوني كشور را دو برابر كند.
                            درباره صحبتهاي اخير رييسجمهور یکی از استادان دانشگاه در حوزه جمعیت شناسی به «دنیای اقتصاد» اعلام کرد: طرح تحول شهرسازی به آن صورت که دولت مدنظر دارد موجه نیست.
                            غفلت از تراکم زیستی؟
                            محمد قرائی مقدم افزود: مشکل اساسی این است که دولت تنها با استناد به تراکم جغرافیایی، مساله افزایش دوبرابری مساحت مسکونی شهرها و روستاها را مورد تاکید قرار داده است، این درحالی است که برای طرح چنین موضوعی باید تراکم زیستی مورد توجه قرار گیرد.
                            وی ادامه داد: با توجه به اینکه درحال حاضر 65 درصد مساحت کل ایران در مناطق خشک و فراخشک واقع شده است، افزايش پهنه مسكوني كشور از دو ميليون به چهار ميليون هكتار غيرقابل اجراست.
                            قرائی مقدم با انتقاد از سیاست های کنونی در راستای گسترش افقی شهرها و مقابله با بلند مرتبه سازی به دولت توصیه کرد: در تمام کشورهای پیشرفته امروزه از فضا به عنوان مکانی مناسب برای ساخت و ساز استفاده می شود و بلندمرتبه سازی به عنوان راهی پذیرفته شده برای افزایش کارآیی فضای زیستی مساعد مورد تاکید قرار دارد.
                            وی همچنین با اشاره به مخاطرات جمعیتی افزایش افقی شهرها گفت: افزایش افقی از ابعاد مختلف شهرها را مورد تهدید قرار می دهد.
                            این استاد دانشگاه در رشته جمعیت شناسی، محدوديت غذایی کشور به خصوص در حیطه مواد اساسی همچون گندم و برنج و همچنین افزایش مهاجرت ها در نتیجه گسترش محدوده شهرها و در نهایت تبدیل مناطق حاشیه ای به کانون های فساد را مهمترین آسیب های احتمالی گسترش محدوده های شهری به خصوص در اطراف کلانشهر تهران عنوان کرد.

                            The greater the risk ، The greater the reward

                            هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                            نظر

                            • بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

                              #9359
                              رويداد
                              دلايل كاهش توليد خودرو تشريح شد

                              ایسنا - دبير انجمن خودروسازان ايران كمبود نقدينگي خودروسازان و قطعهسازان را از دلايل اصلي كاهش شديد توليد خودرو در دو ماهه اول سال جاري دانست. احمد نعمتبخش در خصوص دلايل كاهش شديد توليد خودرو اظهار كرد: اين موضوع دلايل متعددي دارد كه از مهمترين آنها كمبود نقدينگي در صنعت است.

                              وي با بيان اينكه در حال حاضر صنايع خودرو و قطعه به شدت از كمبود نقدينگي رنج ميبرند، خاطرنشان كرد: در اين شرايط اگرچه بانكها ميتوانند تا سقف 20 درصد سرمايه هر شركتي به آن تسهيلات پرداخت كنند، اما بانك مركزي اين سقف را در صنعت خودرو به 15 درصد سرمايه شركت كاهش داده است. نعمتبخش ادامه داد: اين موضوع نيز در محدوديت اخذ تسهيلات از سيستم بانكي از سوي توليدكنندگان خودرو تاثيرگذار بوده و البته وزارت صنعت، معدن و تجارت به دنبال اصلاح اين قانون است. وي افزود: از سوي ديگر موضوع ذينفع واحد صنايع خودرويي را تحت فشار نقدينگي قرار داده است بهگونهاي كه در قانون ذينفع واحد، بانكها گروههاي خودروسازي را با زيرمجموعههاي آنها يك شركت واحد دانسته و از ارائه تسهيلات جداگانه به اين شركتها خودداري ميكنند درحاليكه گروههاي خودروسازي ايران داراي زيرمجموعههاي بسياري هستند كه هر يك بايد به تنهايي بتوانند تا 20 درصد سرمايه خود از بانك تسهيلات دريافت كنند. نعمتبخش تصريح كرد: از سوي ديگر در حال حاضر حدود دو هزار ميليارد تومان از نقدينگي شركتهاي خودروساز در گرو فروش اقساطي محصولاتشان است در حالي كه فروش اقساطي خودرو و تامين منابع آن بايد از سوي شركتهاي ليزينگ انجام شود اما پايين بودن سود فعاليت اين شركتها موجب خروج آنها از اين بازار شده است. وي ادامه داد: در چنين شرايطي خودروسازان نميتوانند مطالبات قطعهسازان را به موقع پرداخت كنند كه به همين دليل نيز مشكلات نقدينگي به قطعهسازان منتقل شده و بعضا از تامين منابع مالي براي تهيه مواد اوليه ناتوان هستند. وي افزود: در اين شرايط بهترين راهكار، افزايش سرمايه بانكها براي رشد سقف ارائه تسهيلات به صنعت است اما در حال حاضر به دليل محدوديت سرمايه، بانكها عملا امكان چنين كاري را ندارند. دبير انجمن خودروسازان با بيان اينكه پيشنهاد كردهايم دو ميليارد دلار از صندوق توسعه ملي براي خريد خارجي شركتهاي خودروساز و قطعهساز به صورت ريفاينانس اختصاص يابد، خاطرنشان كرد: در صورت تحقق اين شرايط ميتوان اميدوار بود كه مشكلات نقدينگي حل شده و كاهش توليد خودرو در سال جاري جبران شود. نعمتبخش تصريح كرد: علاوه بر موضوعات ياد شده برخي مشكلات خارجي نيز در كاهش توليد خودرو موثر بوده است بهگونهاي كه قطعهسازان و خودروسازان براي تامين قطعات و مواد اوليه خارجي با مشكلاتي مواجه هستند اما شركتهاي خودروساز آمادگي دارند در صورت حل شدن اين مشكلات، كاهش توليد رخ داده در سال جاري را جبران كنند. توليد انواع خودرو در كشور در دومين ماه سال جاري نيز همچون ماه ابتدايي سال با كاهش قابل ملاحظهاي مواجه شده است.
                              The greater the risk ، The greater the reward

                              هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • Mar 2011
                                • 29911

                                #9360
                                به جهت اختصاص نیافتن یارانه های بخش تولید؛


                                تولید کارخانه شهاب متوقف شد/کارخانه در آستانه تعطیلی است



                                تولید کارخانه شهاب که مونتاژ کننده انواع تلویزیون ومانیتوراست به دلیل عدم حمایتهای دولت در بخش تولید متوقف شده است.


                                ایلنا: یک فعال کارگری در تهران اعلام کرد: تولید کارخانه شهاب که مونتاژ کننده انواع تلویزیون ومانیتوراست به دلیل عدم حمایتهای دولت در بخش تولید متوقف شده است.



                                اسماعیل حق پرستی با بیان اینکه کارخانه شهاب هم اکنون تولیدی ندارد ودر آستانه تعطیلی است به خبرنگار ایلنا گفت: کارخانه شهاب تولید کننده و مونتاژ کننده انواع تلویزیون و مانیتور به دلیل نبود مواد اولیه تولید ناچار شده است تولید بعضی از محصولات خود را متوقف و ظرفیت تولیدبعضی دیگر را به حداقل کاهش دهد.

                                او با بیان اینکه کارخانه شهاب در فروش محصولات خود مشکلی ندارد اظهار داشت: به جهت اینکه اکثر قطعات تولیدی این کارخانه از کشورهای آسیای شرقی وارد میشود هم اکنون به جهت وجود تحریمها وبه تبع آن افزایش نرخ دلاردر واردات قطعات تولیدی خود دچار مشکل شده است بطوری که کارگران این واحد تولیدی روزانه بطور کامل در شیفت کاری خود حضور نمییابند.



                                دبیر اجرایی خانه کارگر تهران ضمن اشاره به اخراج ۵۰ کارگر کارخانه شهاب در سال گذشته افزود: کارخانه شهاب هم اکنون۴۰۰ کارگر دارد که اکثر آنان به جهت اینکه به سن بازنشستگی رسیدهاند به مرور از چرخه تولید این واحد تولیدی خارج شده و مدیران کارخانه نیروی جدیدی جایگزین نمیکنند.



                                او گفت: کارخانه شهاب به جهت افزایش تولید در دهه های۶۰ تا ۷۰، ۹۰ درصد قطعات تولید ساخت محصولات خود را در داخل تهیه و تولید میکرد که این روند تا سالهای آتی به مرور کاهش یافت تا جایی که هم اکنون بطور کامل وابسته به واردات قطعات از کشورهای خارجی شده است.



                                او تاکید کرد: وعده دولت در اجراي هدفمندي یارانههای این بود که بخشی از درآمد اجرای این طرح را به واحدهای تولیدی وصنعتی اختصاص دهد که هنوز محقق نشده است.


                                او گفت: سیستمهای مدیریتی و اقتصادی کشور در بخش صنعت باید راهکار مناسبی را برای خروج از بحران در واحدها تولیدی وصنعتی اتخاذ کنند تا ما دیگر شاهد بحران وافزایش مشکلات واحدهای تولیدی وبه تبع آن کارگران نباشیم.
                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X