اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • وحید 20
    ستاره‌دار(98)
    • Mar 2011
    • 29911

    #9766
    در اصل توسط amin68 پست شده است View Post
    من نمیدونم این دروغ هارو از کجا میارن نوشتن چند افسر ارتش سوریه وچند سرباز به ترکیه پناهنده شدند که توسط نیرو های بشار مجروح شدن اما مگه مخالفای بشار درجه دارن مگه سربازن خوب همین مخالفا از ترکیه وعربستان وامارات اومدن خوب بایدم مجروح برگردن وقتی برگشتن میشن افسر؟بعد تا دیروز بشار مردم رو میکشت حالا نظامی های خودشو میکشه ؟ای خدا چی میخاد بشه هرچی میشه زود تر که کمرم شکستتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتتت
    با سلام
    خبرو خوب بخونید نوشته تعدادی از درجه داران و سربازان به مخالفان پیوسته اند
    در روزهای قبل هم چنین مواردی بوده
    کجای این خبر عجیب و دروغ به نظر میاد؟؟
    درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

    توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

    نظر

    • حامد
      عضو فعال
      • Feb 2011
      • 1490

      #9767
      باروي كار امدن مرسي درمصر، فشاربر اسد بيشتر شده وچنانچه شوراي نظامي درمصر بركنار بشه .حمله ناتو به سوريه وسقوط اسد
      دورازانتظارنيست
      فكركنم خروج اورانيوم غني شده بالاي 5%ازكشوروغني سازي تا 5%گروه 5+1رو راضي كنه
      چراموافقت نميكنند؟
      زنجیر عادت سبک تر از آن است که حس شود،
      اما رفته رفته سنگین شود که پاره نتوان کرد،

      نظر

      • پرریسک
        عضو فعال
        • Feb 2012
        • 6797

        #9768
        باگران شده عبا و عمامه
        روحانیون هم طعم گرانی را چشیدند
        گفته می شود هر متر پارچه مخصوص عمامه حدود سه ماه پیش 3000 تومان بوده یعنی برای تهیه یک عمامه که تقریبا هفت متر پارچه نیاز است، حدود 21 هزار تومان بودجه نیاز بود اما اکنون هر متر پارچه مخصوص عمامه 3500 تومان شده است.
        اجرت دوخت "قبا" در حال حاضر حدود 30 هزار تا 35 هزار تومان است در حالی که حدود سه ماه پیش حدود 25 هزار تومان بوده و دستمزد دوخت "لباده" که اکنون 65 تا 70 هزار تومان است، حدود سه ماه پیش 55 تا 60 هزار تومان بود.

        به گزارش شیعه آنلاین، سخن گفتن از گرانیها به کاری همه روزه تبدیل شده است؛ روزنامهها درباره آن مینویسند، سایتها به بازتاب آن میپردازند، مراجع تقلید اعتراض میکنند، نمایندگان مجلس سخنرانی میکنند، دولتیها میگویند وضع خوب است و سرانجام این «عدد» است که در بازار، ساعت به ساعت تغییر میکند.

        گرانی هایی که رسانه های مختلف از آن سخن می گویند، به یک کالا یا محصول محدود نمی شود. یک روز سخن از گرانی شیر، ماست، پنیر و دیگر محصولات لبنیاتی است و روزی دیگر انواع نان ها گران می شوند. گران شدن زمین، مسکن، اجاره بها و غیره نیز که جای خود دارند.

        اما در همین راستا خبرنگار افتخاری شیعه آنلاین در شهر مقدس قم نیز در فروشگاه ها و خیاطی های تولید کننده لباس روحانیت چرخی زد تا وضعیت و نوسانات لباس روحانیون را بررسی کند. بر اساس آمار و اطلاعاتی که وی بدست آورده، می توان گفت که لباس روحانیت نیز در سه ماه گذشته حدود 15 درصد گران تر شده است.

        گفته می شود هر متر پارچه مخصوص عمامه حدود سه ماه پیش 3000 تومان بوده یعنی برای تهیه یک عمامه که تقریبا هفت متر پارچه نیاز است، حدود 21 هزار تومان بودجه نیاز بود اما اکنون هر متر پارچه مخصوص عمامه 3500 تومان شده است.

        به گفته خبرنگار ما، اجرت دوخت "قبا" در حال حاضر حدود 30 هزار تا 35 هزار تومان است در حالی که حدود سه ماه پیش حدود 25 هزار تومان بوده و دستمزد دوخت "لباده" که اکنون 65 تا 70 هزار تومان است، حدود سه ماه پیش 55 تا 60 هزار تومان بود.

        نظر

        • ناظم
          عضو فعال
          • May 2011
          • 508

          #9769
          میترسم وضعیت ایران بشود وضعیت آن کسی که هم پیاز خورد وهم شلاق را نوش جان کرد وهم پول را داد

          نظر

          • مخبرالدوله
            عضو فعال
            • May 2012
            • 5228

            #9770
            نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در نطق پیش از دستور مطرح کرد
            8 تذکر به مسئولان اقتصادی/قرارداد آتی ارز راه بازگشت بازار به تعادل


            خبرگزاری فارس: نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نهم در نطق پیش از دستور این جلسه با اشاره به اینکه مشکلات فعلی اقتضاد کشور، 8 نکته را به مسئولان اقتضادی کوش زد کرد.
            خبرگزاری فارس: 8 تذکر به مسئولان اقتصادی/قرارداد آتی ارز راه بازگشت بازار به تعادل

            به گزارش خبرنگار اقتصادی فارس، محمد رضا پور ابراهیمی رئیس هیئت مدیره بورس کالا و نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نهم در نطق پیش از دستور با اشاره به شرایط ویژه اقتصادی کشور اظهار داشت: افزایش دغدغههای مردم در خصوص مشکلات اقتصادی همانند تورم رها شده، بیکاری، بازپرداخت تعهدات مالی به بانکها و نظیر آن، موضوعی جدی است که توصیه های رهبر معظم انقلاب و مراجع عظام کشور را نیز در حل این مشکلات به دنبال داشته است.

            وی افزود: بعضی از مشکلات فعلی در بخش اقتصادی به دلیل عدم تدبیر مناسب از سوی مجریان بخشهای اقتصادی کشور است و به عنوان نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نکاتی را مطرح میکنم تا وزرای اقتصاد و دارایی، صنعت، معدن و تجارت، نفت و نیز رئیس کل محترم بانک مرکزی آنها را مد نظر قرار داده و جدی بگیرند.

            1) سیاستهای بانک مرکزی درخصوص تک نرخی شدن ارز برای جلوگیری از فساد مالی و حل مشکلات واحدهای اقتصادی امری ضروری و اجتناب ناپذیر است. راه اندازی قراردادهای آتی ارز میتواند راه کار مناسبی برای تعادل بخشیدن به این بازار مهم باشد.

            2) تصمیم غیرکارشناسی افزایش سود سپرده های بانکی آن هم حدود 5% تا 7% در سال گذشته و به تبع آن افزایش نرخ تأمین مالی به نحوی که هزینه سرمایه بنگاه های اقتصادی کشور را با احتساب نرخ بازده مورد انتظار حقوق صاحبان سهام در حال حاضر به بیش از 35% رسانده،عامل اصلی توقف فعالیتهای بنگاهها و شرکتهای مهم اقتصادی است.

            همچنین، در رقابت با تولیدات خارجی با مشکل جدّی روبرو هستند. نمونه آن بنگاه های بزرگ خودروسازی همانند ایران خودرو و سایپا است.

            3) کمک به تقویت پول ملی که متأسفانه به دلیل عدم توجه به این مهم، تمام زحمات اجرای مرحله اول هدفمندی یارانهها جهت رسیدن به قیمتهای منطقهای و بین المللی را هدر داده است و با کاهش ارزش پول ملی عملاً به جایگاه قبل از هدفمندی برگردانده و تنها یک هزینه اقتصادی همانند تورم را بدون انتفاع اصلی به اقتصاد کشور تحمیل نموده است.

            4) از دست رفتن تمرکز مدیریت بازار پس از ادغام وزارتخانههای سابق بازرگانی و صنایع و معادن در وزارت جدید التأسیس صنعت، معدن و تجارت که به نظر میرسد باید بازنگری جدی در این خصوص انجام شود به ویژه تداخل فعالیتهای وزارت جهاد کشاورزی با این وزارتخانه که مدیریت تولید و توزیع و قیمت گذاری عادلانه در محصولات غذایی را با مشکل جدی مواجه ساخته است.

            5) توجه ویژه بانک مرکزی به ظرفیتهای قابل توجه بازار سرمایه و عدم بی مهری به بازار سرمایه در حل مشکلات تأمین مالی و تعادل بخشی به نرخ تأمین مالی کشور ضروری به نظر می رسد. رسیدگی به مشکلات اخیر بانکهای در حال تأسیس همانند بانک خاورمیانه، آرین و غیره که مدتها سرمایه گذاری مردم در آنها بلوکه شده و نه سازمان بورس و نه بانک مرکزی هیچ کدام پاسخگوی هزاران نفر سهامدار این بانکها نمی باشند، امری ضروری است.

            6) ضمن تشکر از اقدامات بسیار ارزنده سازمان بورس طی سالهای اخیر به نظر می رسد در شرایط خاص کشور که بنگاه ها و نهادها خود هزاران مشکل دارند سختگیریهای سلیقه ای و فراتر از قانون سازمان بورس در موضوعاتی همانند انطباق اساسنامه شرکتها، تأیید صلاحیتهای حرفه ای، نظارت و ارزیابی نهادهای مالی وتغییرات مالکیتی نهادهای مالی توجیه پذیر نبوده و باید به شکل جدی تجدید نظر شود.

            7) مشکل عدم تأمین خوراک برای صنایع معدنی به ویژه طرحهای فولادی کشور همانند فولاد هرمزگان، فولاد کاوه طرحهای فولادی استان کرمان و غیره لزوم تجدید نظر جدی در بهره برداری از معادن کشور برای پاسخگویی به سرمایه گذاری های انجام شده ضروری است. نمونه آن شرکت سنگ آهن گل گهر سیرجان بوده که از سال 69 تا 85 علیرغم ذخیره 2/1 میلیارد تن تنها 75 میلیون تن خاک فروخته شده است.

            ضمناً در مناطق معدنی کشور به ویژه در استان کرمان و نیز منطقه محروم شهرستان راور محدوده های معدنی بسیار زیادی ثبت شده که نه افرادی که ثبت دادهاند بهره برداری میکنند نه اجازه بهره برداری به دیگران را میدهند.

            این مسائل از بین بردن فرصتهای سرمایه گذاری و اشتغال در کشور است که باید برای آن تصمیم گیری عاجل به عمل آید.

            8)- عدم مشخص شدن روابط مالی شرکتهای صنایع پتروشیمی با دولت پس از واگذاری

            همانند، شارژ مبالغ مختلف در صورتهای مالی این شرکتها، حذف یارانه فروش به این شرکتها، عدم تعیین تکلیف سهم 24% عوارض صادراتی شرکتهای مذکور که باید در صنعت مذکور بازتوزیع شود.

            انتهای پیام/م

            مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

            نظر

            • salehiar
              عضو فعال
              • Nov 2011
              • 331

              #9771
              خیلی جالبه.... تو فیلم استفاده از این روش رو به صورت عملی ازمایش کردن.خیلی سریع حرکتش میدن و ساده....همیشه فکر میکردم جا بجایی این مجسمه ها کار ادم فضایی ها بوده!!!! :D
              البته برای دیدن فیلمش از طریق سایت لینک میشید به یوتویوپ که استفاده از وسیله منحوس و نجسه وی پی ان یا فیلتر شکن رو میطلبه و باید فعله حرام انجام بدید!!!گناهش گردنه خودتون!!!


              برای قرن ها دانشمندان در پی حل معمای جابجایی مجسمه های عظیم الجثه «موآی» در جزیزه ایستر بوده اند و همکنون یک نظریه جدید از حل این معما خبر می دهد. به راستی چگونه انسان ها در قرن ها پیش می توانستند چنین مجسمه های عظیم الجثه ای را بعد از تراشیدن و بدون کمک چرخ، جرثقیل و حیوانات عظیم الجثه به مسافت 11 مایل (18 کیلیومتر) جابجا کنند؟ دانشمندان پیشتر به این نتیجه رسیده بودند که ساکنان جزیره برای جابجایی این مجسمه های عظیم الجثه از تنه درختان، طناب و غلطک های چوبی استفاده کرده اند. اما دو دانشمند جدیداً نظریه ای را ابراز کرده اند که حاکی از آن است که مجسمه های عظیم الجثه «موآی» طوری مهندسی شده بوده اند که بصورت عمودی و تنها با کمک گرفتن از نیروی انسانی و طناب قابل حرکت بوده اند. «تری هانتر» از دانشکاه هاوایی، «کارل لیپو» از دانشکاه ایالتی لانگ بیچ کالیفرنیا و «سرجیو رپو» عضو جمعیت بومی جزایر جنوبی اقیانوس آرام ایده جدیدی را ارائه داده اند. این دانشمندان اعتقاد دارند شکم های گنده این مجسمه ها اجازه می داده اند که به راحتی به سمت جلو کج شوند و وزن سنگین بعلاوه پایه دی شکل (D-shaped) این مجسمه ها به حمل کننده ها این اجازه را می داده است که این مجسمه های عظیم الجثه را به اطراف حرکت دهند.

              نظر

              • ایرج اکبری
                عضو فعال
                • Dec 2011
                • 10934

                #9772
                در سایتها مختلف بیان شده که اگر اروپا تحریم های نفتی را بر روی ایران اعمال کند ایران هم در مقابل تنگه هرمز را می بندد مثل اینکه داره یک خبر های میشه میشه امیدا وار بودن از این حالت کسالت اور خارج شویم با تشکر
                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                نظر

                • مات
                  عضو فعال
                  • Aug 2011
                  • 5650

                  #9773
                  سوریه دومین هواپیمای ترکیه را هدف گرفت/ منابع دپیلماتیک اروپایی می گویند در تازه ترین حادثه هوایی میان ترکیه و سوریه، سیستم دفاعی زمین به هوای ارتش سوریه یک هواپیمای جستجوگر و امداد ارتش ترکیه را نشانه گرفته است.
                  به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، یک دیپلمات اروپایی به خبرگزاری فرانسه گفته است سیستم دفاعی زمین به هوای ارتش سوریه یک هواپیمای casa cn-235 ارتش ترکیه را که در عملیات جستجو و نجات دو خلبان جنگنده اف- چهار ترکیه شرکت داشت نشانه گرفتند.
                  گفته میشود این حادثه روز جمعه و یا شنبه گذشته رخ داده اما هیچگونه خسارت مالی و جانی در پی نداشته است .
                  به گفته این منبع، سیستم های دفاعی زمین به هوا از یک رادار و چندین موشک تشکیل شده اند و هواپیماهایی که هدف این سیستم قرار بگیرند از طریق وسایل خودی، به آنها هشدار داده می شود.
                  به گزارش خبرگزاری فرانسه، احمد داوود اوغلو، وزیر خارجه ترکیه، روز یکشنبه گذشته، دیپلمات های کشور های اروپایی و عضو ناتو را در جریان این حادثه قرار داده است اما معلوم نیست هنگام بروز حادثه، هواپیمای ترکیه در حریم فضایی سوریه پرواز می کرده است یا در فضای بین المللی.
                  حادثه جدید هوایی میان ترکیه و سوریه در حالی رخ میدهد که جمعه گذشته، یک جنگنده اف- چهار ترکیه، توسط سیستم دفاع هوایی سوریه ساقط شد،. از دو خلبان این جنگنده تا کنون اطلاعی در دست نیست.
                  در پی سقوط این هواپیما که به افزایش تنش ها میان ترکیه و سوریه منجر شده است ترکیه و کشور های عضو ناتو فردا سه شنبه در بروکسل جلسه تشکیل خواهند داد.
                  الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                  اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                  اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                  نظر

                  • حامد
                    عضو فعال
                    • Feb 2011
                    • 1490

                    #9774
                    در اصل توسط ایرج اکبری پست شده است View Post
                    در سایتها مختلف بیان شده که اگر اروپا تحریم های نفتی را بر روی ایران اعمال کند ایران هم در مقابل تنگه هرمز را می بندد مثل اینکه داره یک خبر های میشه میشه امیدا وار بودن از این حالت کسالت اور خارج شویم با تشکر
                    ايران كه مرتب ميگه مشتري برانفتمون زياده
                    زنجیر عادت سبک تر از آن است که حس شود،
                    اما رفته رفته سنگین شود که پاره نتوان کرد،

                    نظر

                    • مخبرالدوله
                      عضو فعال
                      • May 2012
                      • 5228

                      #9775
                      استقبال کم نظیر دارندگان سیم کارتهای اعتباری از خدمت جدید بانک اقتصادنوین

                      ساعت ۱۷:۱۳ - ۵/۴/۱۳۹۱کد خبر: ۲۷۰۷۷
                      در راستای ارزش آفرینی برای مشتریان شبکه بانکی، بانک اقتصادنوین اقدام به راهاندازی اولین سامانه یکپارچه فروش شارژ مستقیم سیم کارت اعتباری تلفن همراه (Direct Top Up) نموده است که این خدمت مورد استقبال گسترده دارندگان سیم کارتهای اعتباری در سراسر کشور قرار گرفته است.

                      به گزارش پایگاه خبری بانکداری الکترونیک روابط عمومی بانک اقتصادنوین، با استفاده از این خدمت مشتریان شبکه بانکی کشور که دارای سیم کارتهای اعتباری همراه اول، ایرانسل و تالیا میباشند قادر خواهند بود سیم کارتهای خودر را از طریق وب سایت این بانک (www.enbank.ir) به صورت مستقیم شارژ نموده و نیازی به وارد نمودن رمز شارژ از طریق گوشی تلفن همراه نخواهد بود.


                      همچنین به منظور اطلاعرسانی بهتر در خصوص شماره تلفن شارژ شده و شماره پیگیری پرداخت و مبلغ شارژ شده، توصیه میشود مشتریان در زمان ثبت اطلاعات نسبت به وارد نمودن آدرس پست الکترونیکی خود نیز اقدام کنند.

                      مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                      نظر

                      • مندی
                        عضو فعال
                        • Oct 2011
                        • 522

                        #9776
                        اشتون: تلاش ميكنيم سوم ژوئيه با ايران به توافق دست يابيم
                        مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا گفت: ما تلاش مي کنيم موانع موجود در مقابل دستيابي به توافق با ايران را پشت سر بگذاريم...
                        به گزارشسرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه زمان، کاترين اشتون امروز پيش از آغاز نشست وزيران امور خارجه اتحاديه اروپا در لوکزامبورگ در گفتگو با خبرنگاران با بيان اين مطلب گفت: روز سوم ژوئيه با ايران درباره جزئيات پيشنهادات متقابل گفتگو خواهيم کرد. گفتگوها با ايران قطع شده بود اما از سر گيري اين مذاکرات بسيار مهم است.
                        دنیا همه هیچ و اهل دنیا همه هیچ ..... ای هیچ تر از هیچ ، تو بر هیچ مپیچ

                        نظر

                        • مندی
                          عضو فعال
                          • Oct 2011
                          • 522

                          #9777
                          اشتون: تلاش ميكنيم سوم ژوئيه با ايران به توافق دست يابيم
                          مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا گفت: ما تلاش مي کنيم موانع موجود در مقابل دستيابي به توافق با ايران را پشت سر بگذاريم...
                          به گزارشسرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه زمان، کاترين اشتون امروز پيش از آغاز نشست وزيران امور خارجه اتحاديه اروپا در لوکزامبورگ در گفتگو با خبرنگاران با بيان اين مطلب گفت: روز سوم ژوئيه با ايران درباره جزئيات پيشنهادات متقابل گفتگو خواهيم کرد. گفتگوها با ايران قطع شده بود اما از سر گيري اين مذاکرات بسيار مهم است.
                          دنیا همه هیچ و اهل دنیا همه هیچ ..... ای هیچ تر از هیچ ، تو بر هیچ مپیچ

                          نظر

                          • مندی
                            عضو فعال
                            • Oct 2011
                            • 522

                            #9778
                            اشتون: تلاش ميكنيم سوم ژوئيه با ايران به توافق دست يابيم
                            مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا گفت: ما تلاش مي کنيم موانع موجود در مقابل دستيابي به توافق با ايران را پشت سر بگذاريم...
                            به گزارشسرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از روزنامه زمان، کاترين اشتون امروز پيش از آغاز نشست وزيران امور خارجه اتحاديه اروپا در لوکزامبورگ در گفتگو با خبرنگاران با بيان اين مطلب گفت: روز سوم ژوئيه با ايران درباره جزئيات پيشنهادات متقابل گفتگو خواهيم کرد. گفتگوها با ايران قطع شده بود اما از سر گيري اين مذاکرات بسيار مهم است.
                            دنیا همه هیچ و اهل دنیا همه هیچ ..... ای هیچ تر از هیچ ، تو بر هیچ مپیچ

                            نظر

                            • جان مورفی
                              عضو عادی
                              • Jul 2012
                              • 179

                              #9779
                              تا 10 روز دیگه اوضاع از اینی که هست خیلی بدتر خواهد شد
                              دلار هم بالاتر می ره

                              نظر

                              • پرریسک
                                عضو فعال
                                • Feb 2012
                                • 6797

                                #9780
                                خوب چند وقته دیگه اینم برامون شاخ میشه....تولید 10 میلیون بشکه نفت ....چه شود..خرید هواپیمای اف 16...یکی عراقو بگیره.....


                                عراق قدرت برتر نفتی جهان میشود؟
                                عراق سال گذشته در حدود 55.67 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی جذب کرد که رشدی 40 درصدی در مقایسه با سال قبل از آن داشته است.
                                خبر آنلاین : عراق سال گذشته در حدود 55.67 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی جذب کرد که رشدی 40 درصدی در مقایسه با سال قبل از آن داشته است.

                                عصام الاسدی، یکی از بزرگترین تاجران عراقی و صاحب تعداد زیادی شرکت تجاری معتقد است: درهای عراق برای سرمایه گذاری باز است و شرکتهای بین المللی سرمایه گذاری در عراق را آغاز کرده اند. گفته می شود با افزایش تولید نفت و کاهش ناآرامی ها در این کشور نشانه های رشد اقتصادی در حال پدیدار شدن است. عراق توانسته به کمک شرکتهای نفتی بین المللی تولید نفت خود را به 3 میلیون بشکه در روز برساند. این در حالی است که میزان تولید تا پیش از حملۀ آمریکا به این کشور( قبل از سال 2003) 2.5 میلیون بشکه بود. دولت عراق امیدوار است طی 6 سال آینده بتواند میزان تولید نفت را به مرز 10 میلیون بشکه در روز برساند تا بدین ترتیب در صدر تولیدکنندگان نفت جهان قرار گیرد. کوین کری یکی از مقامات بانک جهانی دربارۀ فضای اقتصادی حاکم بر عراق می گوید: خیابانهای بغداد پر از است ماشین های آخرین مدل، رستورانها و کافه ها تا دیروقت باز است و مردم تا اندازه ای توان خرید لوازم و کالاهای مورد نیاز خود را دارند. گفتنی است صندوق بین المللی پول برای اقتصاد عراق رشدی 11.1% را تا پایان امسال پیش بینی کرده است که برابر با مبلغ 144 میلیارد دلار است.


                                نمودار ذیل روند رشد تولید ناخالص داخلی از سال 2006 را در عراق نشان می دهد:





                                با این حال عراق با گذشت دو سال از انتخابات پارلمانی به لحاظ سیاسی همچنان با چالش های زیادی دست و پنجه نرم می کند و این مسئله ثبات سیاسی در این کشور را با مشکلات مهمی روبرو کرده است. دولت هنوز در تأمین خدمات اولیه از جمله برق مصرفی با مشکلات زیادی روبروست؛ القاعده همچنان در این کشور حضور دارد و به جنگ داخلی دامن می زند. صبحی خدیری، یک تاجر آمریکایی عراقی تبار می گوید: وضعیت امنیتی در این کشور رو به بهبود نهاده اما با این حال سایۀ آن در کشور وجود دارد.

                                سرمایه گذاری خارجی
                                یکی از علائم رشد اقتصادی در عراق افزایش میزان سرمایه گذاریهای خارجی است. عراق سال گذشته در حدود 55.67 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی و فعالیت اقتصادی را تجربه کرد که در واقع رشد 40 درصدی در مقایسه با سال قبل از آن داشته است. به اعتقاد یک کارشناس، این رقم بدان معناست که سرمایه گذاران دیگر به این کشور به چشم محل ناامنی برای سرمایه گذاری نمی نگرند.
                                شاکر الزمیلی، رئیس کمیسیون سرمایه گذاری بغداد در این باره می گوید: شرکتهای آمریکایی برای سرمایه گذاری در عراق بسیار مردد بودند، اما ما همیشه آمریکایی ها را به سرمایه گذاری در عراق تشویق کرده ایم. این مقام اقتصادی می گوید: اما چینی در این مسیر هیچ تردیدی از خود نشان نمی دهند. اگر به شهر وصیت(شهری با منابع نفتی در جنوب عراق) بروید، گویی در پکن هستید. از سویی شرکت چینی "الکتریک شانگهای" با سرمایه گذاری 1 میلیارد دلاری اقدام به تأسیس نیروگاهی در آنجا کرده است. نکتۀ قابل توجه اینجاست که سال گذشته سرمایه گذاری چینی ها و سایر فعالیت های اقتصادی آنها در عراق به رقم 3 میلیارد دلار رسید. کره جنوبی با مبلغ 12 میلیارد دلار در رتبۀ اول سرمایه گذاران در این کشور قرار دارد. کره جنوبی پروژه ای به مبلغ 35 میلیارد دلار برای ساخت واحدهای مسکونی و بخش زیربنایی در این کشور در دست انعقاد دارد.

                                نمودار ذیل میزان سرمایه گذاری خارجی و رتبۀ کشورها در سال 2011 در عراق را نشان می دهد:





                                پیش بینی می شود بخش ساخت و ساز مسکن در عراق شاهد رشد برق آسایی باشد. الزمیلی می افزاید: عراق نیازمند ساخت 800 هزار واحد مسکونی و آپارتمان در این کشور است. در این میان به نظر میرسد آمریکایی ها تمایلی زیادی برای حضور اقتصادی بیشتر در عراق پیدا کرده اند. اکسون موبیل یکی از مهمترین شرکتهای نفتی آمریکایی در تلاش است تا با کمک به عراق تولید نفت این کشور را افزایش دهد و از طرفی دولت عراق با قرارداد 2.3 میلیارد دلاری برای خرید جت های جنگندۀ f-16 با آمریکایی ها به توافق رسیده است. آمریکایی ها همچنین حضور فعالی در سایر بخش های اقتصادی از جمله املاک و ساختمان، توریسم و کشاورزی نیز دارند. بهبود وضعیت اقتصادی در بخش تولیدات نفتی در عراق، اعتماد زیادی را در این کشور برای سرمایه گذاری ایجاد کرده است.
                                با این حال عراق پیشرفت کمی در تنوع بخشیدن به درآمدهای خود داشته است. این کشور با جمعیت 30 میلیون نفری این توان را ندارد که همۀ جمعیت خود را در بخش نفت مشغول به کار کند. کری، از مقامات بانک جهانی در این باره می گوید: عراقی ها خودشان به این واقعیت آگاهی دارند. وابستگی بیش از اندازه به صنعت نفت، اقتصاد این کشور را با ریسک های زیادی از سوی صادرکنندگان نفت مواجه می سازد و این مسئله می تواند در درازمدت منابع کشور را تحت تأثیر قرار دهد.
                                از سویی اقتصاد عراق به شدت به دولت وابسته است. طبق اعلام بانک جهانی بیش از 30% از بودجۀ 100 میلیارد دلاری کشور صرف حقوق ها و دستمزدها و مقرری ها می شود که می تواند در راه بازسازی زیرساخت های کشور هزینه شود. بسیاری از عراقی ها همچنان برای پیدا کردن شغل، چشمشان به دولت است. اقتصاد کشور همچنان دارای سیستم ضعیف قاعده مند دوران صدام حسین است. حمادی یکی از شهروندان عراقی در این باره می گوید پدرش قصد فروش ملکی در ناصریه عراق( در جنوب) را داشت، اما روند اداری آن نزدیک به دو سال طول کشیده و هنوز به پایان نرسیده است. اما میزان مصرف در عراق همچنان بالاست. فروشگاهها همیشه با لوازم و وسایل مختلف از مایکروویو گرفته تا کامپیوتر و سیستم های تهویه پر از مشتری است. علی الرباعی مسئول یکی از نمایشگاههای اتومبیل در بغداد می گوید: در طول 1 روز باید 75 ماشین به فروش برسد که البته نباید فراموش کرد که مصرف بالا نمی تواند رشد اقتصادی را به همراه داشته باشد. چرا که مصرف، مصرف است و نه تولید. با این حال عراق امروز به دلیل پتانسیل های فراوان در کانون توجهات بسیاری از سرمایه گذاران قرار دارد که با برقراری ثبات این توان می تواند افزایش یابد.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X