اخبار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابک 52
    ستاره‌دار (27)
    • Mar 2011
    • 17028

    #9736
    تلاطم در بازارهای ایران، از شیر و مرغ تا ارز

    مشکل ایران در واردات خوراک دام و طیور باعث شده تا تولید مرغ کاهش یافته و قیمت آن بالا برود
    جهش قیمتها در ایران، بازارهای مختلف، به ویژه شیر، مرغ و ارز را دستخوش تلاطم کرده است.
    منابع مختلف خبری در ایران گزارش میدهند که امروز، ۴ تیر (۲۴ ژوئن)، قیمت دلار به ۱۹۰۸ تا ۱۹۵۰ تومان رسیده است. نرخی که حاکی از نزدیک به ۱۰درصد افزایش قیمت دلار در مدت کمتر از دو هفته است.
    همچنین قیمت مواد غذایی نیز در هفتههای اخیر رشد چشمگیری داشته است. به ویژه گرانی نان، شیر و مرغ موجب نارضایتیهایی شده است.
    پیشتر قیمت نانهای مختلف بیش از ۲۰ درصد افزایش یافته بود و دولت برای مقابله با گرانی نان، مبلغی حدود سه هزار تومان را تحت عنوان "یارانه نان" به خانوارهای ایرانی پرداخت کرد.
    هماکنون قیمت مرغ به حدود کیلویی هفت هزار تومان رسیده که به معنای رشد بالای پنجاه درصدی قیمت مرغ ظرف یک سال اخیر است.
    این در حالی است که مهدی غضنفری، وزیر صنعت، معدن و تجارت وعده داده بود قیمت مرغ به پنج هزار تومان کاهش یابد.
    خبرگزاری مهر گزارش داده است که بهای هر شانه تخممرغ به حدود ۴۵۰۰ تومان رسیده است، در حالی که هفته گذشته هر شانه تخممرغ چهار هزار تومان به فروش میرفته است.
    حسن رادمرد، سرپرست معاونت بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت در مصاحبه با خبرگزاری فارس گفته است که ایران هماکنون برای تهیه خوراک دام و طیور دچار مشکل است. به همین دلیل، بخش تولید دچار مشکل شده و قیمتها بالا رفته است.
    آقای رادمرد اظهار امیدواری کرده است که با ورود و تخلیه کشتیهای حامل نهادههای دامی مشکل برطرف شود.
    نعمتالله ترکی، معاون استانداری تهران، گرانی شیر را به وجود "مافیا" نسبت داده و گفته است تولید شیر مورد نیاز تهران در انحصار تنها چهار نفر است. او با اشاره به تعطیلی و برخورد با چند واحد تولیدی شیر، به خبرگزاری مهر گفته است "شاخ مافیای شیر را شکستیم."
    او همچنین با اشاره به پیامکی که در روزهای اخیر مردم را دعوت میکند برای اعتراض به گرانی شیر و نان از خرید این کالاها خودداری کنند، گفته است که این فراخوان تاثیری بر بازار شیر و نان نداشته است. به گفته او عرضه این کالاها "بیشتر هم شده است."
    علاوه بر ارز، نان، مرغ و شیر، قیمت برخی مواد غذایی دیگر از جمله میوه و سبزیجات و برنج نیز بالا رفته است.
    اجرای طرح هدفمند کردن یارانهها از جمله دلایلی است که برای موج گرانی در ایران عنوان میشود.
    به نظر میرسد که علاوه بر این عدم دستیابی ایران و گروه ۱+۵ به توافقی در مذاکرات هستهای مسکو و همچنین نزدیک شدن به موعد اجرای تحریمهای بانکی آمریکا، اجرای تحریمهای نفتی اتحادیه اروپا علیه ایران نیز به گرانیها دامن بزند.
    مهدی تقوی، استاد اقتصاد، به خبرگزاری ایلنا گفته است: "عامه جامعه امیدوار بودند تا با توافقی که میان سران کشورهای گروه ۱+۵ انجام میشود، اثر تحریمها کاهش پیدا کرده و از فشارهای بینالمللی کاسته شود." اما به گفته او عدم حصول توافق در مذاکرات هستهای موجب افزایش قیمت دلار و سکه شده است.

    The greater the risk ، The greater the reward

    هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

    نظر

    • بابک 52
      ستاره‌دار (27)
      • Mar 2011
      • 17028

      #9737
      کشف اختلاس میلیاردی دیگری در بانک سپه بلوار لاله تهرانسر

      توسط اداره بازرسی بانک سپه اختلاس 3 میلیارد و 200 میلیون تومانی صورت گرفته درشعبه بلوار لاله تهرانسرکشف و وصول منابع در دست اقدام است.

      به گزارش ایلنا، اداره بازرسی بانک سپه بنا به بر شواهد و مدارک به دست آمده در اواخر سال 89 نسبت به اقامه دعوا بر علیه متهم (معاون شعبه بلوار لاله تهرانسر) به دادسرا در مراجع قضایی اقدام کرد.

      معاون شعبه بلوار لاله تهرانسر به عنوان متهم اصلی این پرونده اقدام به خارج کردن اوراق خام ضمانتنامه از شعبه کرده و با جعل مهر همچنین جعل امضاء رییس شعبه مبادرت به صدور ضمانتنامه بانکی جعلی و همچنین نامه های اداری جعلی مربوطه کرده است.

      متهم ضمن تبانی با یکی از مشتریان بانک اقدام به جعل مهر و امضاء و در نهایت صدور ضمانتنامه جعلی کرده و از این محل بالغ بر 31 میلیارد و نهصد و 88 میلیون و 47 هزار و 358 ریال درآمد غیر قانونی و نامشروع کرده است.

      بانک سپه پس از مطلع شدن از موضوع و به دست آوردن اطلاعات و شواهد و مدارک نسبت به اقامه دعوا بر علیه متهم اقدام کرده است. با پیگیری هایی صورت گرفته و اعلام شکایت علیه متهم حکم جلب از وی دادسرا اخذ و متهم دستگیر شد.

      پس از دستگیری و پیگیریهایی صورت گرفته و اقدامات حقوقی انجام شده توسط بانک سپه مبلغ 16 میلیارد و 525 میلیون و 948 هزار و 718 ریال از محل منابع و وجوه نقد متهم اخذ و به حساب بانک واریز شد.

      همچنین علاوه بر مبلغ فوق یک دستگاه آپارتمان متهم به ارزش عرفی حدود 8 میلیارد ریال که به نام همسر وی ثبت شده بود به حکم دادگاه به نفع بانک سپه ضبط شده است.

      ضمن اقدامات فوق تمامی حساب های متهم و همسر وی توسط دادسرا مسدود و سه فقره چک نامبرده به مبلغ 1 میلیارد و 162 میلیون و 101 هزار و 803 ریال ‏ چک دوم دو میلیارد و 511 میلیون و 537 هزار و 916 ریال و چک سوم 2 میلیارد و 358 میلیون و 176 هزار و 905 ریال نیز که از متهم نزد بانک بود به اجرا گذاشته شد.

      درمجموع با اقدامات صورت گرفته توسط بانک سپه و همکاری قوه قضاییه بالغ بر 30 میلیارد ریال ازکل مبلغ اختلاس شده (31 میلیارد و 988 میلیون و 47 هزار و 358 ریال) وصول و یا در حال وصول بوده و مابقی است با توجه به اقامه دعوا و شکایت علیه شرکت طرف معامله متهم وصول خواهد شد.


      The greater the risk ، The greater the reward

      هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

      نظر

      • مات
        عضو فعال
        • Aug 2011
        • 5650

        #9738
        یدیوت آحارونوت : 238 موشک کروز جدید آمریکا به خلیج فارس منتقل می شود
        روزنامه اسراییلی یدیوت آحارونوت نوشت که آمریکا قرار است 238 موشک کروز "توماهاوک" جدید خود را به پایگاه پنجم دریایی خود مستقر در بحرین منتقل می کند.


        به گزارش عصر ایران این روزنامه اسراییلی روز یکشنبه با انتشار گزارشی در این باره نوشت که آمریکا سفارش تولید 361 موشک کروز جدید " توما هاوک " را به یک کمپانی تسلیحاتی این کشور داده است ، که از این تعداد 238 فروند قرار است به پایگاه پنجم دریایی آمریکا در بحرین ارسال شود.


        این روزنامه با اشاره به اینکه انتقال این تعداد موشک به منطقه خلیج فارس می تواند بی ارتباط با بن بست موجود در مذاکرات هسته ای نباشد ، مدعی شد که این اقدام آمریکا می تواند نشانه ای از آماده شدن واشنگتن برای یک رویارویی نظامی احتمالی با ایران باشد.


        بر اساس این گزارش شرکت آمریکایی "Raytheon" ( ریتون) برنده مناقصه 331 میلیون دلاری ساخت 361 موشک کروز توما هاوک جدید شده است.


        یدیوت آحارونوت می نویسد : موشک های جدید کروز سفارش داده شده به کمپانی ریتون ، قابلیت پرتاب از زیردریایی ها و ناوهای ناوگان پنجم مستقر در بحرین را دارد.


        بر اساس این گزارش آمریکا از همین نوع موشک های کروز در عملیات حمله به لیبی در سال گذشته نیز استفاده کرده است.


        همچنین بر اساس این گزارش وزارت دفاع آمریکا اخیرا سفارش ساخت 17 هزار سیستم تشخیص پیشرفته برای زیردریایی های خود را به ارزش 13 میلیون دلار به کمپانی های تسلیحاتی این کشور ارایه کرده است.
        الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
        اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
        اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

        نظر

        • بابک 52
          ستاره‌دار (27)
          • Mar 2011
          • 17028

          #9739
          جانشین فرمانده سپاه ایران: به آخرین فراز برخورد، نزدیک میشویم

          جانشین فرمانده سپاه ایران: راهی که پیمودهایم غیرقابل بازگشت است
          سرتیپ حسین سلامی، جانشین فرمانده کل سپاه پاسداران ایران با اشاره به رویارویی حکومت اسلامی این کشور با غرب گفت: "در حال نزدیک شدن به آخرین فراز برخورد هستیم که البته عبور از آن بسیار سخت است، اما به نصرت خداوند ایمان داریم".
          به گزارش ایرنا، آقای سلامی گفت که ایران بر "منافع حیاتی دشمن" در تمام جهان تسلط دارد و در حال کاستن از فاصله خود از "قدرت های مدعی" در دنیا است.

          این سخنان جانشین فرمانده سپاه پاسداران ایران در پی ناموفق ماندن گفت و گوی اتمی این کشور با قدرت های جهانی در مسکو و در آستانه اعمال دور تازه ای از تحریم های اتحادیه اروپا و آمریکا منتشر شده است.

          این تحریم ها عمدتا فروش نفت ایران و درآمدهای ارزی این کشور را نشانه گرفته اند.
          سرتیپ سلامی با اشاره به مذاکرات هستهای ایران و نمایندگان گروه ۱+۵ گفت: "امروز آنهایی که دایه نظام نوین جهانی را دارند، حتی قادر به پاسخگویی به سوالات کشورمان در خصوص معادلات سیاسی جهان نیستند."
          او تحریمهای اقتصادی علیه ایران را زمینهساز "شکوفایی" این کشور خواند و توضیح داد: "امروز موشکهای بالستیک مافوق صوت ایران میتوانند ناوهای جنگی در حال حرکت دشمن را با دقت صد در صد مورد اصابت قرار دهند."
          رصد و شناسایی 'سناریوهای دشمن'
          خبرگزاری فارس هم امروز یکشنبه، چهارم تیرماه، به نقل از آقای سلامی درباره توانمندیهای موشکی سپاه در مقابله با تهدیدات احتمالی گزارش داده است که "سپاه در طراحی راهبردی خود، شعاعی را به نام شعاع بازدارندگی تعریف کرده است که به تمام منافع راهبردی دشمن در منطقه مربوط میشود تا بتوانیم در صورت نبرد، جنگ را در هر سطحی مدیریت کنیم."
          او همچنین گفت: "سناریوهایی که احتمال دارد دشمن از آن برای تهدید نظام اسلامی استفاده کند، از سوی سپاه رصد و شناخته شده است."
          این فرمانده سپاه ایران همچنین دفع هرگونه تهدید در شعاع اثر و در محدوده حوزه امنیت ملی ایران را وظیفه اصلی سپاه خواند و گفت که این نیروی نظامی "در حوزه امنیت داخلی توانسته است ماموریتهای خود را با تمام وجود انجام دهد."
          او با بیان این که تهدیدها علیه ایران در حوزههای امنیتی، روانی، جنگ نرم، امنیت داخلی و گاه تهدید فرهنگی انجام شده است، گفت: "ما همواره در فضای تهدید زندگی میکنیم. ذهن پاسداران به خوبی با این موضوع مانوس بوده و آماده مقابله با آنهاست."
          این فرمانده ارشد نظامی ایران همچنین از پیشرفت چشمگیر سپاه در تولید موشکهایی با برد، قدرت تخریب، سرعت آمادهسازی و دقت قابل توجه خبر داد و گفت: "ذخایر دفاعی ما آنقدر زیاد است که گاهی برادرانمان در نیروی هوافضای سپاه برای نگهداری آنها از لحاظ امکان و ظرفیت با محدودیت مواجه میشوند."

          The greater the risk ، The greater the reward

          هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

          نظر

          • وحید 20
            ستاره‌دار(98)
            • Mar 2011
            • 29911

            #9740
            مقام عالی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران افزود: لازم به ذکر است که حکومت پادشاهی بحرین نیز فاقد هرگونه مشروعیت سیاسی است و بعضی مدعیان دیگر در منطقه وضع مشابهی دارند.

            سرلشکر فیروزآبادی در تشریح آخرین وضعیت انتخابات ریاست جمهوری مصر اظهار داشت: مشروعیت در حکومت سیاسی یا به نصب الهی است که مربوط به ادیان الهی است و یا مشروعیت در دمکراسی به دست می آید که آن هم با رای مردم است.

            به گزارش ستاد کل نیروهای مسلح، وی اضافه نمود: مشروعیت در مردم سالاری دینی با رای مردم و تفویض مقام ولایت است. البته مشروعیت می تواند متکی به قانون اساسی باشد که آن قانون اساسی با رای مردم تایید شده باشد و اقدامات شورای نظامی که خود را منصوب مبارک بداند هیچ وجاهت قانونی و مشروعیت سیاسی ندارد.

            مقام عالی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران افزود: لازم به ذکر است که حکومت پادشاهی بحرین نیز فاقد هرگونه مشروعیت سیاسی است و بعضی مدعیان دیگر در منطقه وضع مشابهی دارند لیکن متاسفانه سازمان های بین المللی و رهبران سیاسی جهان در قبال این فقدان مشروعیت سکوت کرده اند و ما قطعنامه ای از شورای امنیت در مورد جنایات این مبادی فاقد مشروعیت امروز شاهد نیستیم و لذا هر چه می گذرد آنهایی که بایستی به دلیل فقدان مشروعیت پاسخگوی جنایات خود باشند در حال ادامه توطئه و اقدامات تروریستی علیه دیگران هستند و این وضعیت بیم هرج و مرج و ترویج تروریسم را در منطقه و جهان به وجود آورده است.

            سردار فیروز آبادی اظهار امیدواری کرد: آگاهان و دلسوزان و آزادگان جهان بایستی از انواع فضاهای سیاسی و حقوقی برای جلوگیری از این زورگویی و بی قانونی ها جلوگیری کنند.
            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

            نظر

            • وحید 20
              ستاره‌دار(98)
              • Mar 2011
              • 29911

              #9741
              نامه غضنفری برای وضع عوارض ۵۰درصد صادرات پتروشیمی/ دور باطل تصمیمات غلط

              خبرگزاری فارس: در حالی وزارت صنعت درپی وضع عوارض ۵۰درصدی روی صادرات ۱۵ محصول پتروشیمی به منظور حمایت از صنایع پایین دست پتروشیمی است که دور باطل تصمیمات غیرکارشناسی این وزارتخانه در این زمینه ادامه دارد.

              به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامهای به بعضی نهادهای مسئول، خواستار وضع عوارض 50 درصدی برای صادرات محصولات پتروشیمی شده است.
              در این نامه به فهرستی شامل 15 محصول پتروشیمی برای وضع عوارض 50 درصدی صادرات اشاره شده است.
              اغلب این محصولات در صنایع پایین دست پتروشیمیها کاربرد دارند و بیشتر آنها محصولات پتروشیمیهای پلیمری محسوب میشوند. اما نکته اینجا است که پتروشیمیهای پلیمری در وضع این عوارض قربانی سیاستگذاری ثابت دولتی برای پتروشیمیهای گازی و پلیمری شدند.


              *وضع عوارض روی محصولاتی که بازار داخلی ندارند/ اقتصاد واحدهای کرستال ملامین روی مرز ورشکستگی


              براین اساس سازمانهای دولتی مانند سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان با توجه به سود کلان پتروشیمیهای گازی و همچنین تأمین نشدن نیاز صنایع داخلی به تولیدات پتروشیمی، اقدام به وضع عوارض صادراتی برای بعضی محصولات پتروشیمی کردهاند که تولید بعضی از آنها قریب به 3 یا 4 برابر نیاز کشور است.
              به عنوان مثال در نامه غضنفری برای وضع عوارض به کریستال ملامین اشاره شده است. آن هم در شرایطی که تنها برای مصرف یک چهارم تولید سالانه این محصول پتروشیمی در کشور ظرفیت وجود دارد. این در حالی است که اقتصاد واحدهای تولیدکننده کریستال ملامین اقتصاد ضعیفی است و با وضع این عوارض ادامه فعالیت بعضی از این واحدهای غیر اقتصادی خواهد شد.
              این تصمیمات در حالی در مجموعه مدیریت اقتصادی وزارت صنعت و تجارت گرفته شده و توسط سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اجرایی میشود که عملاً مداخلات قیمتی دولت چرخه نامطلوب و غیرسازندهای را در صنعت پتروشیمی کشور ایجاد کرده است.


              *خطر تعطیلی بعضی واحدها با اجرای مصوبه جدید


              براساس این گزارش به صورت پیشفرض عوارض صادراتی محصولات پتروشیمی صفر بوده است مگر آنکه به هر دلیلی عوارضی بر صادرات هر یک از این محصولات وضع شود.
              در برنامه چهارم توسعه اساساً وضع عوارض ممنوع بود و در برنامه پنجم با توجه به نیاز به بستن عوارض صادراتی در بعضی موارد، لغو ممنوعیت وضع عوارض صادراتی در دستور کار قرار گرفت. با این وجود این ممنوعیت در قانون برنامه پنجم باقی ماند و تنها تبصرهای به بند مربوط به آن اضافه شد مبنی براینکه در مواردی که ارزش افزوده کمی از صادرات حاصل میشود یا محصولات فرآوری نمیشود، امکان وضع عوارض صادراتی وجود داشته باشد که امری ضروری برای اداره بازار محصولات پتروشیمی محسوب میشد.
              متأسفانه این تبصره در حال حاضر تبدیل به مجوزی برای وضع بیقاعده عوارض شده است. در واقع این تصمیم برای حل مشکل کمبود محصولات پتروشیمی در صنایع مصرفکننده این محصولات گرفته شده است اما باید تاکید کرد که وضع عوارض 50 درصدی در شرایطی ممکن است که این عوارض بخشی از سود را شامل شود. در شرایطی که عوارض وضع شده بیش از سود محصول تولید شده باشد، وضع این عوارض عملاً به معنای ممنوعیت صادرات است و در شرایطی که محصول این واحدهای پتروشیمی در بازار داخلی به اندازه کافی مصرف نمیشود، ممنوعیت صادرات به معنای کاهش تولید و حتی تعطیل شدن بعضی از این واحدها خواهد بود.


              *دور باطل تصمیمات وزارت صنعت و تجارت درباره بازار محصولات پتروشیمی


              دولت و در واقع وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه محصولات پتروشیمی با تصمیمات غیر دقیق و با تاخیر، یک دور باطل از مشکلات را ایجاد کردهاند.
              قیمتگذاری دستوری در بورس کالا مشکلات متعددی از جمله قاچاق گسترده محصولات پتروشیمی و کمبود عرضه و بالا رفتن قیمت این محصولات در بازار را سبب می شود. در واقع این دخالت قیمتی عملا نتیجه کاملا معکوسی در بازار دارد.
              قیمت بعضی محصولات پتروشیمی حتی زیر قیمت تمام شده کالا قیمتگذاری شد. در این شرایط پتروشیمیها دو راه را در پیش گرفتند. بعضی واحدها مانند کریستال ملامین ارومیه که در معرض تیغ تصمیم جدید دولت نیز قرار دارد، خط تولید خود را به طور کامل تعطیل و معلق کردند. هزینه تولید این واحدها با قیمتهای تکلیفی دولت فاصله زیادی داشت.
              بقیه واحدها روش دیگری در پیش گرفتند و به صورت مخفیانه محصولات خود را با قیمت بازار آزاد عرضه میکردند. بعضی واحدهای بازرگانی نیز این محصولات را به جای عرضه در بازار داخلی صادر کردند. در واقع واحدهای تولیدی تلاش میکردند برای جلوگیری از ارزان فروشی محصولات خود را صادر کنند، شرکتهای بازرگانی نیز تلاش میکردند برای سود بیشتر محصولات را از بازار با قیمت پایین جمعآوری کرده و با قیمت بالا صادر کنند.
              این قیمتگذاری باعث کمبود محصولات پتروشیمی مورد نیاز صنایع در بازار شد، بعضی محصولات نیز خارج از بورس عرضه میشد و به همین دلیل آمار بورس کمبود عرضه این محصولات را نشان میدهد.
              پس از ایجاد کمبود در بازار ناشی از تصمیم قبلی، دوباره وزارت صنعت و تجارت وارد شده و با این عنوان که باید جلوی کمبود در بازار گرفته شود، با وضع عوارض تلاش میکند جلوی صادرات این محصولات را بیتوجه به وجود یا عدم وجود بازار این محصولات در داخل کشور بگیرد و چرخه تصمیمات غیر کارشناسی و غیر دقیق و همراه با تاخیر درباره بازار محصولات پتروشیمی ادامه دارد.



              *راهحل: خروج دولت از قیمتگذاری غیرکارشناسی/ تصمیمگیری با تاخیر نسبت به شرایط بازار


              اولین راه حل این مسئله به جای دنبال کردن این چرخه معیوب و غیر منطقی تصمیمگیری، خارج شدن دست دولت از قیمتگذاری است.
              البته واقعیت آن است که با توجه به استنادات قانونی این اتفاق تا حدود زیادی افتاده است و وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به واقعیت بازار با تأخیر تصمیمگیری و عمل میکند. در واقع آنها چند ماه پس از حل و فصل نسبی مسئله کمبود مواد پتروشیمی در بازار صنایع داخلی، تازه وارد عمل شده و با تصمیم جدید خود دوباره وضعیت بازار و صنایع پتروشیمی را با مشکل مواجه میکنند. در واقع شرایط فعلی بازار به طور کامل نسبت به شرایطی که به تصمیم وزارت صنعت و تجارت مرتبط بود، تغییر کرده است.
              توجه به این نکته خالی از فایده نیست که درباره اغلب مواد پتروشیمی حتی در صورت مداخله دوباره دولت نیز قیمتهای بازار داخلی به اندازه کافی نسبت به صادرات جذاب است و تغییر چندانی در وضعیت آنها ایجاد نخواهد شد. اما در مورد بعضی مواد مانند کریستال ملامین که به آن اشاره شد یا PVC عملاً ظرفیت تولید از نیاز کشور بسیار بالاتر است. بنابراین در صورت وضع عوارض صادراتی، مازاد ظرفیت داخل با ضرر مواجه خواهد شد و احتمال تعطیلی یعنی خطوط تولید نیز وجود دارد. چنانکه هیچ یک از محصولات یاد شده امکان پرداخت عوارض 50 درصدی را نخواهند داشت. چنانکه حاشیه سود بعضی از این محصولات بیش از 10 درصد نیست.
              محصول PVC سال گذشته با کمبود در بازارهای داخلی مواجه بود اما در سال جاری با ورود شرکت اروندان به عنوان یکی از بزرگترین زنجیرههای PVC در جهان به سرویس، مازاد زیادی از این محصول در بازار وجود دارد.
              چنین تعرفهای یا روی سود یی قاعده محصولاتی چون متانول یا روی محصولاتی که در بازار کمبود آنها محسوس است بسته میشود، در حالی که در لیست محصولات ارائه شده توسط وزارت صنعت و تجارت به هیچ عنوان به این مسئله توجه نشده است.
              *نقش چند باره پتروشیمیهای گازی در تخریب اقتصاد پتروشیمیهای پلیمری


              عامل اصلی این مصوبه اما رفتار پتروشیمیهای گازی در تنظیم بازار داخل است. چنانکه این پتروشیمیها نه در متانول و نه در اوره بازار داخلی را تأمین نمیکنند. نتیجه این عدم همکاری پتروشیمیهای گازی، وضع قوانین کلی در صنعت پتروشیمی، بدون توجه به شرایط متفاوت پتروشیمیها است. عمده مشکلاتی که از سوی نهادهای دولتی برای پتروشیمیها پلیمری ایجاد میشود ناشی از رفتار پتروشیمیهای گازی است که به همه صنعت پتروشیمی تسری داده میشود.
              در واقع نهادهای دولتی با بیدقتی سود کلان پتروشیمیهای گازی را به حساب کل واحدهای پتروشیمی که بعضی از آنها در مرز سود و زیان حرکت میکنند، میگذارند. این مسئله یکی از تبعات منفی تخفیف بیقاعده قیمت خوراک گاز و در نتیجه سودآوری کلان پتروشیمیهای گازی است.
              نکته جالب اینجا است پیش از این مجلس در جریان تصویب بودجه سال 91 برای وضع عوارض بر صادرات محصول
              ات پتروشیمیهای گازی تلاش میکرد اما با رایزنیهای انجام شده در مجلس، این طرح که از وضع عوارض 50 درصدی بر 15 محصول پتروشیمی جنبههای واقعبینانهتری داشت در نطفه خفه شد
              .


              *وضع عوارض وارداتی بر محصولات پتروشیمی؛ طنز دردناک بازار پتروشیمی


              در کنار این تصمیم وزارت صنعت و تجارت درباره وضع عوارض صادراتی، بعضی مجتمعهای پتروشیمی مانند پتروشیمی آبادان در حال رایزنی برای بستن تعرفه بالا روی واردات محصولات پتروشیمی از جمله PVC هستند. تلاشی که در صورت به ثمر رسیدن، همزمان با وضع عوارض صادراتی طنزی دردناک در حوزه تصمیمگیریهای عرصه بازرگانی و تولید کشور را رقم خواهد زد.
              واقعیت آن است که این مجتمعها تا سال گذشته که کمبود PVC در کشور وجود داشت، محصول تولیدی خود را با قیمتهای بالایی به فروش میرساندند که گاهی این قیمتها به 40 درصد بالاتر از قیمت بورس نیز میرسید. بعد از ورود مجتمع اروند به مدار تولید و از بین رفتن عطش ناشی از کمبود PVC در بازار، پتروشیمی آبادان با مشکل زیاندهی روبرو شده است و در حال نامهنگاری برای بستن تعرفه وارداتی روی PVC است.
              در حال حاضر PVC چندانی به کشور وارد نمیشود اما قیمت تمام شده واردات، عملاً مرجع قیمتگذاری محصولات داخلی است و بستن تعرفه 40 درصدی روی واردات PVC، سود تضمین شده بالایی را نصیب واحدهایی چون PVC آبادان میکند. حال چطور میتوان دو سیاستگذاری متناقض و همزمان را درباره تعرفه محصولات پتروشیمی در کشور توجیه کرد؟ بستن تعرفه روی صادرات محصولاتی چون PVC برای حمایت از صنایع پاییندستی و بستن عوارض وارداتی روی همان محصول که نتیجهای جز افزایش قیمت ندارد چگونه قابل توجیه است؟ به طور کلی سیاستگذاری در این حوزه بر چه مبنایی انجام میشود؟
              بستن تعرفه با چنین شرایطی همان میزان درباره واردات غیر عاقلانهات که درباره صادرات پتروشیمی، مثال مشهور این مسئله نیز مسئله موبایل است. چنانکه با وضع تعرفه بر موبایل همه واردات گوشی تلفنی همراه از مجاری رسمی به قاچاق منتقل و درآمدهای گمرکی دولت با وجود افزایش چند برابری واردات، کاهش یافت.
              تصمیمات یکشنبه و دیرهنگام اثراتی جز آنچه مشاهده میشود نخواهد داشت. در عین حال به این نکته نیز باید توجه کرد که با توجه به قرار گرفتن بسیاری از واحدهای پتروشیمی در مناطق ویژه اقتصادی وضع تعرفه صادراتی روی آنها قانونی نبوده و عملاً ممکن نخواهد بود. یعنی وزارت صنعت و تجارت درباره این موضوع سیاستی اتخاذ کرده است که نه تنها معقول و منطقی و بر اساس واقعیتهای بازار نیست و دور تصمیمات غلط را جلو میبرد، بلکه قابلیت اجرای آن در جهان واقعیتها نیز با تردید مواجه است. اینها همه گذشته از تناقض سیاستهایی است که در بخشهای مختلف در این باره پیگیری میشود.
              درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

              توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

              نظر

              • کیوان
                ستاره دار (1)
                • Jun 2011
                • 5094

                #9742
                در اصل توسط بابک 52 پست شده است View Post
                حکم اعدام دو نفر به جرم نوشیدن مشروبات الکی تایید شد

                سید حسن شریعتی، رئیس كل دادگستری خراسان رضوی، در نشست خبری خود در مورد دو نفر که به اتهام نوشیدن مشروبات الکلی به اعدام محکوم شده اند گفت در جرایم مربوط به مشروبات الكلی ارفاق نمیشود و مرتكبین به اشد مجازات محكوم میشوند.

                او در ادامه تاکید کرد: « پس از تایید حكم در دیوان عالی كشور اكنون در حال فراهم كردن مقدمات اجرای حكم هستیم.»

                به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) این دو نفر که اسامیشان منتشر نشده، برای سومین بار محکوم میشوند و حسن شریعتی در باره آنها گفته است: «در دو مرتبه گذشته حد شرب خمر در مورد آنها اجرا شده بود.»


                قتل و تجاوز گروهی کردند اعدامشون نکردند، حالا واسه مشروب خوری (تازه قاچاق هم نکردند فقط خوردند!) اعدام؟!!!
                بنازم به اون عدالت اسلامیتون ، رو دست کره شمالی بلند شدید!
                x-(
                ما را به چوب و رخت شبانی فریفته اند ، این گرگ سالهاست که با گله آشناست

                نظر

                • کریم مهدوی
                  عضو فعال
                  • May 2012
                  • 813

                  #9743
                  پوردستان:در معرض خطر قرار بگیریم، از اهرم «تنگه هرمز» هم استفاده میکنیم




                  فرمانده نیروی زمینی ارتش ایران می گوید در صورت قرار گرفتن کشور در معرض خطر از همه اهرم ها از جمله « تنگه هرمز» استفاده می کنیم.

                  به گزارش خبرآنلاین، با بالا رفتن احتمال انجام دور جدید تحریم ها از سوی غرب، مقامات کشورمان بر حق خود برای اقدامات متقابل تاکید کرده اند.وقتی در حاشیه کنفرانس خبری سعید جلیلی دبیر شورای عالی امنیت ملی بعد از پایان مذاکرات مسکو خبرنگاری از او درباره دور جدید تحریم ها پرسید، جلیلی تاکید کرد که « هر رفتاری که غیرسازنده باشد ما نیز پاسخ متناسب با آن را خواهیم داد.»
                  تو مرد باش و میاندیش از گرانی درد/همیشه درد به سروقت «مرد» می آید

                  نظر

                  • parastom
                    عضو عادی
                    • Sep 2011
                    • 150

                    #9744
                    نایب رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس به بورس نیوز خبر داد:
                    حمایت مجلس از صنعت پتروشیمی با 3 مصوبه جدید+تصویر اسناد

                    با توجه به نیاز شدید بازارهای جهانی به تولیدات مواد پتروشیمی و از طرفی در راستای افزایش حجم صادرات کشور، مجلس شورای اسلامی طی سه مصوبه در بودجه سال 1391 به رفع موانع این واحدهای صنعتی پرداخته است.
                    با توجه به نیاز شدید بازارهای جهانی به تولیدات مواد پتروشیمی و از طرفی در راستای افزایش حجم صادرات کشور، مجلس شورای اسلامی طی سه مصوبه در بودجه سال 1391 به رفع موانع این واحدهای صنعتی پرداخته است. این گفته احمد مهدوی ابهری بود که در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز گفت: در راستای اصلاح هدفمندی یارانه ها در قانون بودجه سال جاری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تبصره بند "ب" ماه یک قانون هدفمندی بعد از عبارت "قیمت خوراک" اضافه شدن "گاز و مایع" را تصویب کردند. وی افزود: تا قبل از این، برداشت دولت از ماده یک قانون هدفمندی کردن یارانه ها حاکی از شمولیت نرخ خوراک مایع از بند "الف" این ماده بود که به هر حال با اصلاحاتی که صورت گرفت جهش مناسبی برای روند عملکردی پتروشیمی های مایع نیز بوجود خواهد آمد. حذف عوارض صادراتی برای پتروشیمی های گازی و مایع نماینده مردم ابهر و خرمدره از منتفی شدن اخذ عوارض صادراتی برای تمامی صنایع پتروشیمی نیز سخن گفت و افزود: با عنایت به ماده 104 قانون برنامه پنجم توسعه مبنی بر ممنوع بودن اخذ هر گونه مالیات و عوارض از صادرات غیر نفتی و خدمات در طول برنامه مجلس شورای اسلامی اخذ هر گونه عوارض صادراتی از شرکت های پتروشیمی با خوراک مایع و گاز را در بودجه سال جاری کشور برطرف کرد. وی در ادامه افزود: مجلس در قانون هدفمندکردن یارانه ها به دولت اجازه داده طی 10 سال قیمت خوراک گاز و مایع واحدهای صنعتی، پالایشی و پتروشیمی، حداکثر 65 درصد قیمت سبد صادراتی در مبداء خلیج فارس (فوب) برای هر متر مکعب تعیین شود. براین اساس دولت با استناد به نوسان قیمت نفت و مشتقات آن در بازارهای جهانی معتقد به تغییر این نسبت بوده که به هر حال در مقایسه با قیمت کل خوراک نباید از سقف 65 درصدی بالاتر باشد. تعیین قیمت خوراک مطابق با سال گذشته ابهری خاطر نشان کرد: قیمت خوراک برای واحدهای پتروشیمی در قانون بودجه 1391 مطابق با سال گذشته تعیین و هیچ تغییری نداشته است. وی از تدوین بسته حمایت از تولید در بودجه امسال نیز خبر داد و گفت: در راستای منویات مقام معظم رهبری و تحقق شعار حمایت از تولید ملی، کار و سرمایه ایرانی، مجلس هشتم گام های جدی در ارتقاء بخش تولید داخلی برداشته بطوریکه طی 17 مورد در بودجه سال جاری و تخصیص 10 هزار میلیارد تومان به حمایت از تولید، بندی در آن گنجانده شد که دولت برای پرداخت یارانه نقدی اجازه برداشت از این ردیف بودجه ای را ندارد. کاهش هزینه تولید فریبرز کریمایی، مدیر طرح ها و مطالعات اقتصادی شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان نیز در گفتگو با خبرنگار ما با اشاره به اینکه اصلاح ماده یک قانون هدفمند کردن یارانه ها، نقش فزاینده ای در بهبود عملکرد تمامی واحدهای پتروشیمی خواهد داشت، افزود: براساس این اصلاحیه از این پس نرخ خوراک مایع همچون نرخ خوراک گاز برای صنایع پتروشیمی مشمول تبصره ذیل بند "ب" ماده قانون هدفمند کردن یارانه ها مبنی بر تعیین آن به حداکثر 65 درصد قیمت فوب خلیج فارس خواهد بود. معافیت مالیاتی برای پتروشیمی ها وی با بیان اینکه این مصوبه نقش اساسی در کاهش هزینه های تولید شرکت های پتروشیمی و بودجه های برآوردی آنها خواهد داشت، افزود: موضوع دریافت مالیات از بابت درآمدهای ارزی شرکت های پتروشیمی یکی از ابهاماتی بود که سازمان حسابرسی چندی پیش نظر خود را اعلام و مقرر شد اخذ مالیات از بابت ما به التفاوت درآمد فروش با ارز 1226 تومانی حذف و به عنوان درآمد عملیاتی در حساب ها منظور شود. این به آن معنی است که با توجه به پیش بینی مصارف و منابع ارز 1226 تومانی در بودجه اغلب شرکت های پتروشیمی، استقرار بخش عمده ای از این واحدها در مناطق جنوبی برای برخورداری از معافیت مالیاتی، نیز منتفی شدن اخذ عوارض صادراتی و در نهایت کاهش هزینه خوراک مصرفی، شرایط مطلوبی از بابت سودآوری ایجاد شود. خبر سوخته یک رسانه غربی وی گزارش افت 90 درصدی صادرات محصولات پتروشیمی از سوی برخی رسانه های خبری را نادرست دانست و گفت: اواخر هفته گذشته یک رسانه غربی با ارایه گزارشی که مربوط به دو هفته قبل بوده، مدعی افت صادرات محصولات پتروشیمی کشور شده بود در حالیکه اصل موضوع هیچ ارتباطی به صادرات این محصولات ندارد. قضیه مربوط به امکان حمل تانکرها از سوی شرکت ملی نفتکش و مسایل بیمه ای بود که در حال حاضر این مباحث منتفی شده است. از نظر صادرات محصولات پتروشیمی از جمله اوره و متانول نیز شرکت ها در بهترین شرایط تولید و فروش و کسب منابع درآمدی بوده و تقاضاهای بی شماری در این زمینه وجود دارد.تصاویر تصویب طرح دو فوریتی اصلاح ماده (1) قانون هدفمند کردن یارانه ها


                    آخرین ویرایش توسط parastom؛ 2012/06/25, 10:58.

                    نظر

                    • مات
                      عضو فعال
                      • Aug 2011
                      • 5650

                      #9745
                      یارانه 4.5 ميليون ايراني قطع شد
                      دبير ستاد هدفمندي يارانهها اعلام كرد: پيش از حذف برخي اقشار از سيستم دريافت يارانه نقدي 74.5 ميليون نفر يارانه مي گرفتند، اما اين رقم هم اكنون به 70 ميليون نفر كاهش يافته است.

                      محمدرضا فرزين در گفتوگو با ايسنا، دربارهي اين كه آيا باز هم تعداد دريافتكننده يارانه كاهش خواهد يافت؟ گفت:ما هم اكنون در حال بررسي اين موضوع هستيم.

                      وي با اشاره به اين كه بخشي از افراد حذف شده از فهرست دريافتكنندگان يارانه، ايرانياني هستند كه در خارج از كشور زندگي ميكنند، درباره چگونگي شناسايي افراد داراي تمكن مالي گفت: به هر حال ما از خيلي پايگاههاي اطلاعاتي استفاده كردهايم و نظام مشخصي براي شناسايي اين افراد داريم.

                      رييس هيات عامل صندوق توسعه ملي همچنين درباره اظهارات اخير رييس كل بانك مركزي مبني بر امكان تخصيص منابع اين صندوق به افزايش سرمايه بانكهاي دولتي توضيحاتي ارائه كرد.

                      وي با اشاره به اين كه آنچه كه رييس كل بانك مركزي مطرح كرده، مربوط به يكي از بندهاي مصوبات هيات امناي صندوق توسعه ملي است، گفت: در اين مصوبه آمده صندوق توسعه ملي ميتواند تسهيلاتي را به بانكهاي دولتي تخصيص دهد كه آنها اين تسهيلات را در اختيار بخش خصوصي قرار دهند، اما اگر از اين محل سودي حاصل شد، بانكها ميتوانند آن سود را به افزايش سرمايه خود تبديل كنند.

                      او با تاكيد بر اينكه اين موضوع ارتباطي با تسهيلات صندوق توسعه ملي ندارد، افزود: ما به دنبال اين نيستيم كه منابع خود را بابت افزايش سرمايه به بانكهاي دولتي اختصاص دهيم.

                      فرزين اظهار كرد: به نظر ميرسد استناد رييس كل بانك مركزي به همين بند از مصوبه هيات امنا بوده است.
                      الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                      اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                      اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                      نظر

                      • کریم مهدوی
                        عضو فعال
                        • May 2012
                        • 813

                        #9746
                        دبير ستاد هدفمندي يارانه ها اعلام كرد:
                        پيش از حذف برخي اقشار از سيستم دريافت يارانه نقدي 74.5 ميليون نفر يارانه مي گرفتند، اما اين رقم هم اكنون به 70 ميليون نفر كاهش يافته است.
                        تو مرد باش و میاندیش از گرانی درد/همیشه درد به سروقت «مرد» می آید

                        نظر

                        • وحید 20
                          ستاره‌دار(98)
                          • Mar 2011
                          • 29911

                          #9747
                          برای دومین بار در سال ۹۱؛


                          ۲۵ نفر از کارگران کارخانه منابع تغذیه الکترونیک تعدیل شدند


                          گفتنی است کارخانه منابع تغذیه الکترونیک، یکی از پرسابقهترین کارخانجات تولید قطعات الکترونیکی محسوب میشود که از چند سال پیش بسیاری از قراردادهای رسمی را به قراردادهای موقت و ۳ ماهه تبدیل کرده است.

                          ایلنا: روند تعدیل و اخراج کارگران واحدهای صنعتی، این بار مشمول کارخانه صنعتی «منابع تغذیه الکترونیک» تهران شد.



                          به گزارش خبرنگار ایلنا، قرارداد ۲۵ نفر از کارگران کارخانه منابع تغذیه الکترونیک، از ابتدای تیرماه سال جاری تمدید نشده است و این کارگران با دریافت نامه از مسئولان کارخانه، برای دریافت بیمه بیکاری به مراجع ذیصلاح معرفی شدند.



                          اسماعیل حق پرستی، دبیراجرایی خانه کارگر تهران، در این زمینه به ایلنا گفت: تعدیل ۲۵ نفر از کارگران کارخانه منابع تغذیه الکترونیک برای دومین بار است که در سال جاری انجام میشود که بنابراطلاعات دریافتی، این روند، تا تعطیلی کامل این کارخانه ادامه پیدا میکند.



                          وی خاطرنشان کرد: این کارخانه بیش از ۳۰ سال، سابقه فعالیت درعرصه تولید قطعات الکترونیکی دارد که به دلیل واردات بیرویه در این زمینه، توان تولید خود را از دست داده است و نمیتواند به صورت عادلانه با قطعاتی که به کشور وارد میشود رقابت کند، لذا به دلیل کاهش فروش و افزایش هزینهها، به اخراج و تعدیل کارگران کارخانه روی آورده است.



                          به گزارش ایلنا، کارگرانی که از کار در این کارخانه محروم شدند، دارای سوابقی از ۴ تا ۱۷ سال هستند که به دلیل مشکلات کارخانه نمیتوانند به فعالیت خود ادامه دهند، این درحالی است که تعدادی از کارگران این کارخانه، به دلیل اشتغال در این شرکت، در حال اقدام برای آغاز زندگی مشرک بودند.



                          گفتنی است کارخانه منابع تغذیه الکترونیک، یکی از پرسابقهترین کارخانجات تولید قطعات الکترونیکی محسوب میشود که از چند سال پیش بسیاری از قراردادهای رسمی را به قراردادهای موقت و ۳ ماهه تبدیل کرده است.
                          درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                          توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                          نظر

                          • meysam_sh_2020
                            عضو فعال
                            • Dec 2011
                            • 20673

                            #9748
                            در اصل توسط وحید 20 پست شده است View Post
                            نامه غضنفری برای وضع عوارض ۵۰درصد صادرات پتروشیمی/ دور باطل تصمیمات غلط

                            خبرگزاری فارس: در حالی وزارت صنعت درپی وضع عوارض ۵۰درصدی روی صادرات ۱۵ محصول پتروشیمی به منظور حمایت از صنایع پایین دست پتروشیمی است که دور باطل تصمیمات غیرکارشناسی این وزارتخانه در این زمینه ادامه دارد.

                            به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت در نامهای به بعضی نهادهای مسئول، خواستار وضع عوارض 50 درصدی برای صادرات محصولات پتروشیمی شده است.
                            در این نامه به فهرستی شامل 15 محصول پتروشیمی برای وضع عوارض 50 درصدی صادرات اشاره شده است.
                            اغلب این محصولات در صنایع پایین دست پتروشیمیها کاربرد دارند و بیشتر آنها محصولات پتروشیمیهای پلیمری محسوب میشوند. اما نکته اینجا است که پتروشیمیهای پلیمری در وضع این عوارض قربانی سیاستگذاری ثابت دولتی برای پتروشیمیهای گازی و پلیمری شدند.


                            *وضع عوارض روی محصولاتی که بازار داخلی ندارند/ اقتصاد واحدهای کرستال ملامین روی مرز ورشکستگی


                            براین اساس سازمانهای دولتی مانند سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرفکنندگان با توجه به سود کلان پتروشیمیهای گازی و همچنین تأمین نشدن نیاز صنایع داخلی به تولیدات پتروشیمی، اقدام به وضع عوارض صادراتی برای بعضی محصولات پتروشیمی کردهاند که تولید بعضی از آنها قریب به 3 یا 4 برابر نیاز کشور است.
                            به عنوان مثال در نامه غضنفری برای وضع عوارض به کریستال ملامین اشاره شده است. آن هم در شرایطی که تنها برای مصرف یک چهارم تولید سالانه این محصول پتروشیمی در کشور ظرفیت وجود دارد. این در حالی است که اقتصاد واحدهای تولیدکننده کریستال ملامین اقتصاد ضعیفی است و با وضع این عوارض ادامه فعالیت بعضی از این واحدهای غیر اقتصادی خواهد شد.
                            این تصمیمات در حالی در مجموعه مدیریت اقتصادی وزارت صنعت و تجارت گرفته شده و توسط سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان اجرایی میشود که عملاً مداخلات قیمتی دولت چرخه نامطلوب و غیرسازندهای را در صنعت پتروشیمی کشور ایجاد کرده است.


                            *خطر تعطیلی بعضی واحدها با اجرای مصوبه جدید


                            براساس این گزارش به صورت پیشفرض عوارض صادراتی محصولات پتروشیمی صفر بوده است مگر آنکه به هر دلیلی عوارضی بر صادرات هر یک از این محصولات وضع شود.
                            در برنامه چهارم توسعه اساساً وضع عوارض ممنوع بود و در برنامه پنجم با توجه به نیاز به بستن عوارض صادراتی در بعضی موارد، لغو ممنوعیت وضع عوارض صادراتی در دستور کار قرار گرفت. با این وجود این ممنوعیت در قانون برنامه پنجم باقی ماند و تنها تبصرهای به بند مربوط به آن اضافه شد مبنی براینکه در مواردی که ارزش افزوده کمی از صادرات حاصل میشود یا محصولات فرآوری نمیشود، امکان وضع عوارض صادراتی وجود داشته باشد که امری ضروری برای اداره بازار محصولات پتروشیمی محسوب میشد.
                            متأسفانه این تبصره در حال حاضر تبدیل به مجوزی برای وضع بیقاعده عوارض شده است. در واقع این تصمیم برای حل مشکل کمبود محصولات پتروشیمی در صنایع مصرفکننده این محصولات گرفته شده است اما باید تاکید کرد که وضع عوارض 50 درصدی در شرایطی ممکن است که این عوارض بخشی از سود را شامل شود. در شرایطی که عوارض وضع شده بیش از سود محصول تولید شده باشد، وضع این عوارض عملاً به معنای ممنوعیت صادرات است و در شرایطی که محصول این واحدهای پتروشیمی در بازار داخلی به اندازه کافی مصرف نمیشود، ممنوعیت صادرات به معنای کاهش تولید و حتی تعطیل شدن بعضی از این واحدها خواهد بود.


                            *دور باطل تصمیمات وزارت صنعت و تجارت درباره بازار محصولات پتروشیمی


                            دولت و در واقع وزارت صنعت، معدن و تجارت در حوزه محصولات پتروشیمی با تصمیمات غیر دقیق و با تاخیر، یک دور باطل از مشکلات را ایجاد کردهاند.
                            قیمتگذاری دستوری در بورس کالا مشکلات متعددی از جمله قاچاق گسترده محصولات پتروشیمی و کمبود عرضه و بالا رفتن قیمت این محصولات در بازار را سبب می شود. در واقع این دخالت قیمتی عملا نتیجه کاملا معکوسی در بازار دارد.
                            قیمت بعضی محصولات پتروشیمی حتی زیر قیمت تمام شده کالا قیمتگذاری شد. در این شرایط پتروشیمیها دو راه را در پیش گرفتند. بعضی واحدها مانند کریستال ملامین ارومیه که در معرض تیغ تصمیم جدید دولت نیز قرار دارد، خط تولید خود را به طور کامل تعطیل و معلق کردند. هزینه تولید این واحدها با قیمتهای تکلیفی دولت فاصله زیادی داشت.
                            بقیه واحدها روش دیگری در پیش گرفتند و به صورت مخفیانه محصولات خود را با قیمت بازار آزاد عرضه میکردند. بعضی واحدهای بازرگانی نیز این محصولات را به جای عرضه در بازار داخلی صادر کردند. در واقع واحدهای تولیدی تلاش میکردند برای جلوگیری از ارزان فروشی محصولات خود را صادر کنند، شرکتهای بازرگانی نیز تلاش میکردند برای سود بیشتر محصولات را از بازار با قیمت پایین جمعآوری کرده و با قیمت بالا صادر کنند.
                            این قیمتگذاری باعث کمبود محصولات پتروشیمی مورد نیاز صنایع در بازار شد، بعضی محصولات نیز خارج از بورس عرضه میشد و به همین دلیل آمار بورس کمبود عرضه این محصولات را نشان میدهد.
                            پس از ایجاد کمبود در بازار ناشی از تصمیم قبلی، دوباره وزارت صنعت و تجارت وارد شده و با این عنوان که باید جلوی کمبود در بازار گرفته شود، با وضع عوارض تلاش میکند جلوی صادرات این محصولات را بیتوجه به وجود یا عدم وجود بازار این محصولات در داخل کشور بگیرد و چرخه تصمیمات غیر کارشناسی و غیر دقیق و همراه با تاخیر درباره بازار محصولات پتروشیمی ادامه دارد.



                            *راهحل: خروج دولت از قیمتگذاری غیرکارشناسی/ تصمیمگیری با تاخیر نسبت به شرایط بازار


                            اولین راه حل این مسئله به جای دنبال کردن این چرخه معیوب و غیر منطقی تصمیمگیری، خارج شدن دست دولت از قیمتگذاری است.
                            البته واقعیت آن است که با توجه به استنادات قانونی این اتفاق تا حدود زیادی افتاده است و وزارت صنعت، معدن و تجارت نسبت به واقعیت بازار با تأخیر تصمیمگیری و عمل میکند. در واقع آنها چند ماه پس از حل و فصل نسبی مسئله کمبود مواد پتروشیمی در بازار صنایع داخلی، تازه وارد عمل شده و با تصمیم جدید خود دوباره وضعیت بازار و صنایع پتروشیمی را با مشکل مواجه میکنند. در واقع شرایط فعلی بازار به طور کامل نسبت به شرایطی که به تصمیم وزارت صنعت و تجارت مرتبط بود، تغییر کرده است.
                            توجه به این نکته خالی از فایده نیست که درباره اغلب مواد پتروشیمی حتی در صورت مداخله دوباره دولت نیز قیمتهای بازار داخلی به اندازه کافی نسبت به صادرات جذاب است و تغییر چندانی در وضعیت آنها ایجاد نخواهد شد. اما در مورد بعضی مواد مانند کریستال ملامین که به آن اشاره شد یا PVC عملاً ظرفیت تولید از نیاز کشور بسیار بالاتر است. بنابراین در صورت وضع عوارض صادراتی، مازاد ظرفیت داخل با ضرر مواجه خواهد شد و احتمال تعطیلی یعنی خطوط تولید نیز وجود دارد. چنانکه هیچ یک از محصولات یاد شده امکان پرداخت عوارض 50 درصدی را نخواهند داشت. چنانکه حاشیه سود بعضی از این محصولات بیش از 10 درصد نیست.
                            محصول PVC سال گذشته با کمبود در بازارهای داخلی مواجه بود اما در سال جاری با ورود شرکت اروندان به عنوان یکی از بزرگترین زنجیرههای PVC در جهان به سرویس، مازاد زیادی از این محصول در بازار وجود دارد.
                            چنین تعرفهای یا روی سود یی قاعده محصولاتی چون متانول یا روی محصولاتی که در بازار کمبود آنها محسوس است بسته میشود، در حالی که در لیست محصولات ارائه شده توسط وزارت صنعت و تجارت به هیچ عنوان به این مسئله توجه نشده است.
                            *نقش چند باره پتروشیمیهای گازی در تخریب اقتصاد پتروشیمیهای پلیمری


                            عامل اصلی این مصوبه اما رفتار پتروشیمیهای گازی در تنظیم بازار داخل است. چنانکه این پتروشیمیها نه در متانول و نه در اوره بازار داخلی را تأمین نمیکنند. نتیجه این عدم همکاری پتروشیمیهای گازی، وضع قوانین کلی در صنعت پتروشیمی، بدون توجه به شرایط متفاوت پتروشیمیها است. عمده مشکلاتی که از سوی نهادهای دولتی برای پتروشیمیها پلیمری ایجاد میشود ناشی از رفتار پتروشیمیهای گازی است که به همه صنعت پتروشیمی تسری داده میشود.
                            در واقع نهادهای دولتی با بیدقتی سود کلان پتروشیمیهای گازی را به حساب کل واحدهای پتروشیمی که بعضی از آنها در مرز سود و زیان حرکت میکنند، میگذارند. این مسئله یکی از تبعات منفی تخفیف بیقاعده قیمت خوراک گاز و در نتیجه سودآوری کلان پتروشیمیهای گازی است.
                            نکته جالب اینجا است پیش از این مجلس در جریان تصویب بودجه سال 91 برای وضع عوارض بر صادرات محصول
                            ات پتروشیمیهای گازی تلاش میکرد اما با رایزنیهای انجام شده در مجلس، این طرح که از وضع عوارض 50 درصدی بر 15 محصول پتروشیمی جنبههای واقعبینانهتری داشت در نطفه خفه شد
                            .


                            *وضع عوارض وارداتی بر محصولات پتروشیمی؛ طنز دردناک بازار پتروشیمی


                            در کنار این تصمیم وزارت صنعت و تجارت درباره وضع عوارض صادراتی، بعضی مجتمعهای پتروشیمی مانند پتروشیمی آبادان در حال رایزنی برای بستن تعرفه بالا روی واردات محصولات پتروشیمی از جمله PVC هستند. تلاشی که در صورت به ثمر رسیدن، همزمان با وضع عوارض صادراتی طنزی دردناک در حوزه تصمیمگیریهای عرصه بازرگانی و تولید کشور را رقم خواهد زد.
                            واقعیت آن است که این مجتمعها تا سال گذشته که کمبود PVC در کشور وجود داشت، محصول تولیدی خود را با قیمتهای بالایی به فروش میرساندند که گاهی این قیمتها به 40 درصد بالاتر از قیمت بورس نیز میرسید. بعد از ورود مجتمع اروند به مدار تولید و از بین رفتن عطش ناشی از کمبود PVC در بازار، پتروشیمی آبادان با مشکل زیاندهی روبرو شده است و در حال نامهنگاری برای بستن تعرفه وارداتی روی PVC است.
                            در حال حاضر PVC چندانی به کشور وارد نمیشود اما قیمت تمام شده واردات، عملاً مرجع قیمتگذاری محصولات داخلی است و بستن تعرفه 40 درصدی روی واردات PVC، سود تضمین شده بالایی را نصیب واحدهایی چون PVC آبادان میکند. حال چطور میتوان دو سیاستگذاری متناقض و همزمان را درباره تعرفه محصولات پتروشیمی در کشور توجیه کرد؟ بستن تعرفه روی صادرات محصولاتی چون PVC برای حمایت از صنایع پاییندستی و بستن عوارض وارداتی روی همان محصول که نتیجهای جز افزایش قیمت ندارد چگونه قابل توجیه است؟ به طور کلی سیاستگذاری در این حوزه بر چه مبنایی انجام میشود؟
                            بستن تعرفه با چنین شرایطی همان میزان درباره واردات غیر عاقلانهات که درباره صادرات پتروشیمی، مثال مشهور این مسئله نیز مسئله موبایل است. چنانکه با وضع تعرفه بر موبایل همه واردات گوشی تلفنی همراه از مجاری رسمی به قاچاق منتقل و درآمدهای گمرکی دولت با وجود افزایش چند برابری واردات، کاهش یافت.
                            تصمیمات یکشنبه و دیرهنگام اثراتی جز آنچه مشاهده میشود نخواهد داشت. در عین حال به این نکته نیز باید توجه کرد که با توجه به قرار گرفتن بسیاری از واحدهای پتروشیمی در مناطق ویژه اقتصادی وضع تعرفه صادراتی روی آنها قانونی نبوده و عملاً ممکن نخواهد بود. یعنی وزارت صنعت و تجارت درباره این موضوع سیاستی اتخاذ کرده است که نه تنها معقول و منطقی و بر اساس واقعیتهای بازار نیست و دور تصمیمات غلط را جلو میبرد، بلکه قابلیت اجرای آن در جهان واقعیتها نیز با تردید مواجه است. اینها همه گذشته از تناقض سیاستهایی است که در بخشهای مختلف در این باره پیگیری میشود.

                            این دولت وقتی نون نداشته باشه بخوره مجبوره این عوارض رو بزاره که درامد داشته باشه ........................باز سهامدارا رو سرگردان میکنن چند روز ...........و باز یه عده ضرر این تصمیمات یه شبه رو ...........
                            ///

                            نظر

                            • مات
                              عضو فعال
                              • Aug 2011
                              • 5650

                              #9749
                              کشتیهای ایرانی برای مقابله با تحریمها نام انگلیسی روی خود گذاشتند
                              رویترز در گزارشی تایید نشده اعلام کرد ایران در اقدامی برای مقابله با تحریم ها به تازگی نام های جدید انگلیسی برای کشتی های خود به ثبت رسانده و پرچم بسیاری از تانکرهای حمل نفت خود را تغییر داده است.


                              به گزارش گروه اقتصاد بین الملل فارس به نقل از رویترز، ایران به تازگی نام های جدید انگلیسی برای کشتی های خود به ثبت رسانده و پرچم بسیاری از تانکرهای حمل نفت خود را تغییر داده است.

                              بر اساس این گزارش پس از لغو مجوز استفاده کشتی های ایرانی از پرچم کشورهای مالت و قبرس، حداقل یک سوم تانکرهای نفتی متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران در لیست کشتیرانی دو کشور توالو و تانزانیا به ثبت رسیده اند.

                              به گزارش فارس رویترز اطلاعات خود را از منابع آگاه بدست آورده و منابع رسمی و دولتی این اطلاعات را تایید نمی کنند.

                              بر اساس این گزارش شرکت ملی نفتکش ایران در لیست تحریم های سازمان ملل قرار ندارد، اما به دنبال افزایش فشارهای اتحادیه اروپا بر دو کشور مالت و قبرس، اکنون حداقل 11 کشتی متعلق به این شرکت با پرچم کشور توالو و حداقل دو کشتی دیگر با پرچم تانزانیا در حال تردد در آبهای بین المللی هستند.

                              کشتی های تجاری برای اینکه بتوانند اجازه دسترسی به اکثر بنادر دنیا را داشته باشند، باید در لیست کشتیرانی یکی از کشورهای جهان ثبت شده باشند، تا بتوانند با پرچم آن کشور تردد کنند.

                              بر اساس اطلاعات ردیابی کشتی ها، دو تانکر از تانکرهای شرکت ملی نفتکش ایران روز یکشنبه از مسیر دریای سرخ عازم اروپا شده اند و این در حالی است که اجرای تحریم نفتی ایران توسط اتحادیه اروپا از ابتدای ماه جولای یعنی شش روز دیگر آغاز خواهد شد.

                              شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، دیگر شرکت ایرانی که تحت تحریم های سازمان ملل قرار دارد، به صورت مکرر با استفاده از روش تغییر نام کشتی های خود، تلاش می کند ارتباط این کشتی ها را با خود پنهان سازد.

                              بر اساس این گزارش، تنها سه نفتکش متعلق به شرکت ملی نفتکش ایران تا کنون اقدام به تغییر نام نکرده اند.
                              الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                              اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                              اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • Mar 2011
                                • 29911

                                #9750
                                وي در اين بيانيه مدعي شده است: اين گونه اقدامات نشان دهنده قانونشكني مقامات سوري است كه به طور علني به قوانين بينالمللي و صلح و امنيت جهاني پايبند نيستند.

                                در حالي كه محافل بينالمللي از سوريه و تركيه خواستهاند تا نسبت به تحولات پيش آمده خويشتندار باشند وزير امور خارجه آمريكا اعلام كرد كه با همپيمانانش به آنكارا كمك ميكند تا پاسخ مناسبي به سوريه بدهد.

                                به گزارش ايسنا، به نقل از سايت شبكه الجزيره، هيلاري كلينتون، وزير امور خارجه آمريكا در بيانيهاي با محكوم كردن اقدام سوريه در سرنگون كردن يك فروند هواپيماي نظامي تركيه در اظهاراتي مداخلهجويانه ادعا كرد كه اين اقدام مقامات دمشق "اقدامي وقيحانه و غيرقابل قبول" است.

                                وي در اين بيانيه مدعي شده است: اين گونه اقدامات نشان دهنده قانونشكني مقامات سوري است كه به طور علني به قوانين بينالمللي و صلح و امنيت جهاني پايبند نيستند.

                                هيلاري كلينتون با تاكيد بر حمايت كامل آمريكا از تركيه گفت: واشنگتن به تماسهاي خود با آنكارا در اين خصوص ادامه ميدهد و با ديگر همپيمانان خود به تركيه كمك خواهد كرد تا پاسخ مناسبي به دولت سوريه داده و نظام بشار اسد، رئيس جمهوري اين كشور را مورد بازخواست قرار دهد.

                                جوليو تزي، وزير امور خارجه ايتاليا نيز با محكوم كردن اين اقدام دمشق گفت: ايتاليا در نشست ناتو كه روز سهشنبه برگزار خواهد شد، شركت خواهد كرد.

                                پيشتر وزير امور خارجه انگليس نيز اين اقدام مقامات سوري را محكوم و آمادگي خود را براي اتخاذ تصميمهاي مناسب در شوراي امنيت عليه سوريه اعلام كرده بود.

                                سخنگوي ناتو نيز اعلام كرد كه تركيه بر اساس ماده چهارم اساسنامه ناتو درخواست تشكيل جلسه داده كه بر اساس اين بند هريك از كشورهاي عضو در صورتي كه وحدت اراضي و يا استقلال سياسي آنها تهديد شود ميتوانند چنين درخواستي از ناتو داشته باشند.

                                وزير امور خارجه تركيه نيز مذكرات گستردهاي را در سطح بينالمللي براي بررسي پاسخ آنكارا به سوريه آغاز كرده و علاوه بر مذاكره با مسئولان نظامي و امنيت داخلي سوريه با وزيران امور خارجه انگليس، فرانسه، روسيه، آمريكا، ايران و مسئول سياست خارجي اتحاديه اروپا تماسهاي تلفني جداگانهاي داشته است.

                                پيشتر زماني كه درگيريهاي مرزي ميان نظاميان سوريه و تركيه پيش آمد مقامات آمريكا تهديد كرده بودند كه در صورت تكرار چنين اقداماتي اجراي بند پنجم معاهده ناتو را خواستار خواهند شد كه براساس آن ناتو موظف خواهد بود از تركيه كه يكي از مهمترين اعضاي ناتو به شمار ميآيد، حمايت نظامي كند.

                                منابع ديپلماتيك تركيه نيز اعلام كردند كه آنكارا به طور رسمي در خصوص سرنگوني هواپيماي نظامياش توسط ارتش سوريه به دولت اين كشور شكايت كرده است.

                                در همين حال سخنگوي وزارت امور خارجه تركيه اعلام كرد كه گروههاي تفحص اين كشور تنها توانستهاند مختصات لاشه هواپيماي سرنگون شده را در عمق 1300 متري آبهاي سوريه رديابي كنند و خود هواپيما و يا خلبان آن هنوز پيدا نشدهاند.

                                پيشتر برخي رسانههاي تركيه از جمله تلويزيون اين كشور از پيدا شدن لاشه هواپيما در عمق 1300 متري خبر داده بودند.

                                از سوي ديگر سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه در واكنش به برخي خبرها مبني بر ارسال هليكوپترهاي جديد از سوي روسيه به سوريه گفت: روسيه تنها هليكوپترهاي باسازي شده سوريه را به اين كشور پس ميدهد كه براساس توافقهاي سال 2008 آنها را براي بازسازي تحويل گرفته بود.

                                وي ادامه داد: فروش و ارسال اسلحه از مسكو به سوريه بر اساس قراردادهاي مشخص است و اين امر يك مساله مخفي نيست و بيشتر اسلحههاي صادر شده غالبا در زمينه دفاع هوايي است و نميتوان از آن جز براي دفاع در برابر حملات خارجي به سوريه استفاده كرد.

                                وزير امور خارجه روسيه تاكيد كرد كه مسكو به قوانين بينالمللي و قطعنامههاي شوراي امنيت پايبند است و در زمينه صادرات اسلحه اقدامي نخواهد كرد كه برخلاف قوانين داخلي روسيه و يا قوانين بينالمللي باشد.

                                پيشتر برخي رسانهها اعلام كرده بودند كه مسكو سامانههاي دفاع موشكي جديد و هليكوپترهايي را به سوريه داده است.

                                در همين حال اكمل الدين احسان اوغلو، دبيركل سازمان همكاري اسلامي اعلام كرد كه عربستان در نشست فوقالعاده اين سازمان كه در جده برگزار شد لغو عضويت سوريه را در سازمان همكاري اسلامي خواستار شده است.

                                وي با اعلام اينكه اين درخواست عربستان در دست بررسي است، گفت: درخواست مذكور به دليل وضعيت جاري در سوريه است.

                                پارلمان اتحاديه عرب نيز در بيانيهاي در پايان نشست اين پارلمان در مقر اتحاديه عرب خواستار ايجاد منطقه پرواز ممنوع در آسمان سوريه شد.

                                در بيانيه پارلمان اتحاديه عرب همچنين تشديد تحريمها و فشارها عليه دولت و مقامات سوري مطالبه شده است.
                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X