اخبار

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • alirezasa
    عضو فعال
    • Jun 2012
    • 508

زیباکلام:
    هاشمی ذاتاً جزء اصلاحطلبان است/ شاید شوخی شوخی «ناطق» رئیسجمهور شود
    زیباکلام از یکطرف هاشمی را ذاتاً و بنیاداً اصلاحطلب میداند و اصلاحطلبانی مثل اکبر گنجی و عباس عبدی را بهخاطر حمله به هاشمی سرزنش میکند و از سوی دیگر میگوید آزادی بیان برای هاشمی مهم نیست و او هیچوقت پای آزادی نایستاده است.

به گزارش مشرق ، صادق زیباکلام نظرات جالبی درباره رضاشاه، انگلیس، آمریکا، هاشمی، خاتمی، احمدینژاد، مشایی و … دارد. هم با رضاشاه مخالف است هم موافق، انگلیس و دولتش را میستاید، آمریکا را دشمن ایران نمیداند و آرزو میکند «ای کاش خیلی از وجوه جمهوری اسلامی ایران بتواند مثل آمریکا شود».

از یکطرف هاشمی را ذاتاً و بنیاداً اصلاحطلب میداند و اصلاحطلبانی مثل اکبر گنجی و عباس عبدی را بهخاطر حمله به هاشمی سرزنش میکند و از سوی دیگر میگوید آزادی بیان برای هاشمی مهم نیست و او هیچوقت پای آزادی نایستاده است.

میگوید خاتمی از لحاظ کاریزماتیک و شخصیتی «۲۰» است اما در عین حال مدیریت او را «زیر صفر» میداند.

از «مردانگی احمدینژاد» و حمایت وی از رفقایش تعریف و تمجید میکند اما به لحاظ اجرایی وی را فردی مستبد و خودرأی میخواند و اینکه مشایی از لفظ «فتنه» استفاده نمیکند را هم باارزش تلقی میکند.

زیباکلام صراحت لهجه عجیبی دارد و آزادانه و راحت و بدون ترس همه عقایدش را ابراز میکند، تا جایی که به قول خودش حتی همطیفیهایش به خاطر برخی اعتقاداتش به وی اعتراض میکنند.

او در عین حال از این هم نمیترسد که در مواجهه با رسانههای بیگانه، مانند «حزباللهیهای دوآتشه» از جمهوری اسلامی و انقلاب دفاع کند.

زیباکلام از آن دسته سیاسیون «خوشمصاحبهای» است که برای خبرنگاران «کیس مناسبی برای مصاحبه» محسوب میشود؛ به سادگی وقت مصاحبه میدهد و ابایی از مصاحبه با رسانههای مخالفش ندارد.

اصطلاحات و تعابیر جالبی را لابلای کلمات و جملاتش میگنجاند؛ آنقدر جالب که هم خودش و هم ما را به خنده وا میدارد. آنچه در ادامه میآید، حاصل گفتوگوی جالب و خواندنی ۳ ساعته فاطرنیوز است با صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران.

* از جبهه اصلاحات و نحوه ورود آنها به انتخابات ۹۲ بگویید.

- زیباکلام: جبهه اصلاحات متأسفانه هنوز با اینکه تنها ۹ماه دیگر تا انتخابات مانده است، هیچ سازماندهی و هیچ برنامه مشخصی ندارد و به نظر من این بزرگترین ضعف جریان اصلاحطلب است که سازماندهی ندارد.

* اصلاً قصد ورود به انتخابات یازدهم ریاست جمهوری را دارند؟

- زیباکلام: واقعاً معلوم نیست که میخواهند شرکتت کنند یا نمیخواهد شرکت کنند. از عارف اسم برده شده اما آن هم هنوز معلوم نیست. اگر عارف رد صلاحیت شود، معلوم نیست که نامزد دیگری وجود داشته باشد. اگر اساساً همه نامزدها ردصلاحیت شوند، معلوم نیست که برنامهای برای شرکت کردن در انتخابات دارند یا خیر.

یک حزب و جریان سیاسی در رابطه با مسائلی که بوجود میآید، یک خواستههایی دارد. الان جبهه اصلاحات باید بگوید که با توجه به انتخابات سال بعد، انتظارات، خواستهها و توقعاتش چیست اما هیچکدام اینها مشخص نیست.

تا به الان حتی یک نشست غیررسمی هم رهبری اصلاحات نداشته است که برنامههای آتی آن را مشخص کند.

* این به خاطر اختلاف بین آقای نوری و خاتمی نیست؟

- زیباکلام: نه اصلاً بحث اختلاف نیست، چون اختلافی که بین آقای نوری و خاتمی هست، اختلافی که بین آقای موسویخوئینیها و هاشمی رفسنجانی هست، همیشه بوده و قرار هم نیست که اصلاحطلبان مثل تیم فوتبال منچستر همه یکرنگ باشند و یک سرمربی داشته باشند و البته در اصولگرایان نیز چنین وضعی نیست. حتی اگر این اختلافها هم نبود، این حالت فشل و بیبرنامه و از هم گسیخته در اصلاحطلبان وجود میداشت.

* علتش نوع رهبری آقای خاتمی است؟

- زیباکلام: آره، واقع مطلب این است که هر قدر آقای خاتمی به لحاظ شخصیتی آدم شریف، محترم و صادقی هست، اما به لحاظ مدیریت سیاسی به نظر من زیر صفر است. این هم بدشانسی جنبش دموکراسیخواه ایران بوده که فردی در رأسش قرار گرفته که از لحاظ قابلیت تشکیلات و سازماندهی فوقالعاده ضعیف است ولی از نظر کاریزمای شخصی فوقالعاده قوی است.

اگر در کاریزمای شخصیتی به خاتمی نمره ۱۰۰ بدهیم، نفر بعدی اصلاحات حتی به ۵۰ هم نمیرسد؛ اگر موسویخوئینیها جای خاتمی قرار بگیرد و مثلاً نامزد اصلاحطلبها برای انتخابات شود، از ۱۰۰ نفری که به خاتمی رأی میدهند، شاید ۱۰ نفرشان هم حاضر نشود که به آقای موسوی خوئینیها رأی دهد.

یک نکته وجود دارد و آن این است که از لحاظ سازماندهی، خاتمی همیشه همینگونه بوده و از لحاظ برنامهریزی زیر صفر بوده است. ۲خرداد ۷۶ و قبل و بعد از آن یک سری ردههای دیگری وجود داشتند که اصلاحات را از نظر تشکل و سازماندهی، جلو میبردند.

* آقای موسوی خوئینیها؟

- زیباکلام: خیر، خوئینیها نبوده است. مصطفی تاجزاده، سعید حجاریان، عبدالله رمضانزاده و این تیپ افراد بودند که کار برنامهریزی را پیش میبردند.

سعید حجاریان بخاطر سوءقصدی که شد، عملاً ۷۰ درصد سلامتیاش را از دست داده است، تاجزاده و رمضانزاده که در زندان هستند و الان امر افتاده دست چهرههایی که از لحاظ تشکل و سازماندهی قدرتی ندارند.

عدهای هم که آزاد هستند، مثل غلامحسین کرباسچی و حسین مرعشی، یک سری ملاحظاتی را داشتند که تا به الان حاضر نشدند قرص و محک پا جلو بگذارند. اینها از نظر سازماندهی توانمند هستند.

* آقای هاشمی چه؟

- زیباکلام: آقای هاشمی زمانی مغز متفکر این کار بوده است البته در سالهای ۵۰ تا ۶۵ اما الان آقای هاشمی که نزدیک به ۸۰ سال دارند، دیگر حال و حوصله این را ندارد که از لحاظ سازماندهی و تشکیلات برای اصلاحطلبان برنامهریزی کند.

* پارادوکس بین اصلاحطلبان و هاشمی برای ما حل نشده است و درگیری شدیدی که داشتند تا مرز آبروریزی آقای هاشمی در انتخابات مجلس ششم پیش رفت؛ اختلاف آنموقع زرگری بود یا الان برای یک منافع خاصی این اتحاد بهوجود آمده است؟

- زیباکلام: آقای هاشمی ذاتاً و بنیاداً جز جریانی که ما آن را بهعنوان اصلاحطلبان میشناسیم، قرار میگیرد، البته نه به این معنای آزادیخواهی؛ میزان گرایش آقای هاشمی به صفات طرفداری از آزادی، دموکراسی، انتخابات آزاد، آزادی مطبوعات و آزادی بیان خیلی بالا و زیاد نیست و در دهه ۶۰ نشان داد که خیلی هم کم است. مهمترین ایرادی که من به همیشه به آقای هاشمی گرفتم، این بوده که شما[هاشمی] هیچوقت پای آزادی نایستادید، منتهی آزادی یک وجه اصلاحطلبی است.

اصلاحطلبی یک سری وجوه مهم دیگر هم دارد، ازجمله مهمترین ویژگی آن این است که اصلاحطلبی در مجموع به لحاظ مشی سیاسی معتدل و میانهرو است؛ اینجا آقای هاشمی با همه وجود با اصلاحطلبها یکی میشود.

* خود اصلاحطلبان آقای هاشمی را به تندروی متهم میکنند.

- زیباکلام: اصلاحات و اصلاحطلبی موجودی است که وامدار میراثهای مختلفی است. بخشی از اصلاحطلبی را دموکراسی و آزادیخواهی میسازد اما این همه اصلاحطلبی نیست. بخش دیگری از اصلاحطلبی را تنشزدایی با آمریکا، غرب، عربستان سعودی و حکام خلیج فارس میسازد که از این بابت آقای هاشمی رفسنجانی ۱۰۰درصد یک اصلاحطلب میشود، برای اینکه من معتقدم هاشمی هیچوقت اعتقادی به دشمنی با آمریکا و غرب نداشته است.

* آیا هاشمی اعتقادی به دشمنی آمریکا با ما اعتقاد دارد؟

- زیباکلام: آره، آمریکا با ما دشمنیهایی داشته که بحث آن جداست. الان اگر از آقای هاشمی بپرسید که دشمنی شما با آمریکا سر چی هست؟ جواب خواهد داد که «من خودم هم خیلی نمیدانم» البته نه این که نداند، اعتقاد ندارد.

آقای هاشمی اگر میتوانست، این کار [تنشزدایی] را میکرد. سر همان قضیه مک فارلین در سالهای ۶۵ و ۶۶، هاشمی داشت تنشزدایی میکرد و داشت رابطه ما را با آمریکاییها عادی میکرد البته آنموقع سیدمهدی هاشمی و دیگران نگذاشتند و نشد اما فیالواقع معتقدم که این یکی از بزرگترین ایرادهای آقای هاشمی رفسنجانی بود. ایشان باید قرص و محکم میایستاد، چون در اساس، کارش درست بود اما نایستاد و ترسید که ممکن است خیلیها علیه او شوند و هاشمی قربانی تنشزدایی با آمریکا شود.

در مورد هاشمی باید حد و اندازه نگه داریم. هاشمی حاضر نیست بایستد و از جناح راست و چپ بخاطر آزادی اندیشه کشیده بخورد، چون چندان به آزادی اندیشه اعتقاد ندارد ولی حاضر است آبرویش را در خطر بیندازد تا از روابط ما با عربستان و اتحادیه اروپا تنشزدایی شود، از این جهت است که هاشمی کنار اصلاحطلبان قرار میگیرد.

سوالی که مطرح میشد، این است که اصلاحطلبانی مثل اکبر گنجی و عباس عبدی که به آقای هاشمی در سال ۷۶ و ۷۷ و۷۸ حمله کردند و آن داستان بوجود آمد، انگیزهشان چه بود؟ آیا مشکلات عقیدتی و سیاسی یا اختلاف نظر ایدئولوژیک بود؟ من معتقدم که خیر؛ این مشکلات شخصی بود و میخواستند از آقای هاشمی انتقام بگیرند، برای اینکه آقای عبدی فکر میکرد که هاشمی باعث به زندان افتادنش در سالهای ۷۳ و ۷۴ بوده است.

* یعنی در آنموقع اصلاحطلبان بخاطر مسائل عاطفی و شخصی با هاشمی درگیر شده بودند؟

-زیباکلام: وقتی که حمله به هاشمی شروع شد، یک اقلیت رادیکال اصلاحطلب بودند که به هاشمی حمله کردند و اکثریت سکوت کردند و نباید سکوت می کردند. به اعتقاد من آقای خانیکی، محمدرضا خاتمی و خیلی از چهرههای اصلاحطلب باید میایستاند و اجازه نمیدادند که گنجی و دیگران به هاشمی حمله کنند.

اگر به فضای ۷۶ و ۷۷ برگردید، متوجه سکوت آنها میشوید. زدن هاشمی ابزاری بود که هزینه کمی داشت و منافع زیادی برای اصلاحطلبان داشت.

* این غیراخلاقی نبود؟

- زیباکلام: چرا بود، اولاً جناح راست لبخند میزد و کیف میکرد که اصلاحطلبلان به هاشمی حمله کردند و آن هم بخاطر رقابتی بود که با هاشمی رفسنجانی داشتند. دوماً، یادتان باشد حمله به هاشمی به یک تشخص روشنفکری تبدیل شده بود و به این سادگی عدهای حاضر نبودند این آتو را از دست بدهند.

آمدند هاشمی را در جایگاهی قرار دادند که همه مشکلات بعد از ۲۲ بهمن ۵۷ وابسته به هاشمی بوده است. تا جایی که یادم میآید، چند نفر بودند که حاضر نشدند این کار را بکنند و به هاشمی حمله کنند؛ من بودم، مرتضی مردیها، ماشاالله شمسالواعظین و مسعود بهنود. شمسالواعظین و مردیها میگفتند که این کار به لحاظ اخلاقی درست نیست، دفاع من جدای از آن بعد اخلاقی برای این بود که جنبش اصلاحات به هاشمی نیاز دارد.

در مطبوعات آن موقع گفتم که وقتی نفر آخر در آخرین واگن قطار اصلاحات از روی پل هاشمی رد شد، یک نارنجک از پنجره به روی پل انداخت و به او گفت «بای، بای».

آنقدر ما بیتجربه بودیم که فکر میکردیم دیگر کار تمام است، ما نه محافظهکاران را شناخته بودیم، نه قدرت مذهب را شناخته بودیم، ما چیزی از جامعهمان هم نمیشناختیم و برای همین میگفتیم که بزنید هاشمی رفسنجانی را و نمیدانستیم زودتر از چیزی که فکر میکنیم، باد و بوران میآید و برف و یخبندان میشود و شد. سال ۷۹ بود که قطار اصلاحات کم کم شروع کرد به گیر کردن.

* هاشمی به آزادی بیان معتقد نیست؟

-زبباکلام: نه اینکه معتقد نباشد، برایش مهم نیست.

* چند وقت قبل آقای کوثری سندی را منتشر کرد که آقای هاشمی مقصر زندان رفتن ایشان بوده است. خود آقای سحابی در کتاب خاطراتش نوشته است که هاشمی گفته میخواستم حالش را بگیرم و برا همین انداختمش زندان.

- زیباکلام: کوثری بارها گفته که باعث زندان افتادنش هاشمی بوده، عباس عبدی هم گفته که باعث زندان رفتنش هاشمی بوده است، گنجی هم همین را میگوید. من نمیخواهم بگویم که اینطور بوده است یا خیر؛ میخواهم بگویم که آقای هاشمی معتقد است چیزی که به در مملکت میخورد، ساختن سد و نیروگاه، کارخانه و دانشگاه است.

* خیلیها معتقدند در دولت آقای هاشمی نه وضع مطبوعات خوب بود و نه فضای سیاسی دانشگاهها که نهایتاً رهبری گفتند خدا لعنت کند کسانی را که نمیخواهند دانشجوی ما سیاسی باشد؛ با این تعاریفی که شما میکنید که مثلاً هاشمی نمیخواهد با آمریکا دشمن باشد و دنبال تنشزدایی بوده است، شکل و شمایلی از آقای هاشمی ترسیم میکند شبیه پادشاه عربستان که در حکومت خودش خفقان و دیکتاتوری است اما رابطه حسنه با آمریکا دارد.

- زیباکلام: اولاً خیلی از افرادی که میگویند هاشمی مطبوعات را قفل کرد، الان یه چیزی حدود دو دهه از دولت هاشمی میگذرد، الان میتوانیم برگردیم عقب و ببینیم که آمار زندانیان سیاسیمان در جامعه چقدر است؟ میزان آزادی مطبوعاتمان چقدر است؟ کوثری آنموقع بخاطر عقایدش افتاد زندان و الان هم عدهای بهخاطر عقایدشان زنداناند.

* زندانی سیاسی یا امنیتی؟

-زیباکلام: حالا امنیتی و هر تعریفی که برای سال ۷۱ میکنیم، باید برای ۹۱ هم همان را ارائه دهیم.

* اما اینها که الان زندان هستند، به جرم اقدام علیه امنیت ملی بازداشت شدند؛ کوثری که علیه امنیت ملی اقدام نکرد.

-زیباکلام: آن کسانی که کوثری را به زندان انداختند، معتقدند که کوثری علیه امنیت ملی اقدام کرده است.

* چندباری بحث علاقه شما به مشایی مطرح شده است.

- زیباکلام: بحث علاقه من به مشایی نیست، مشایی به نظر من از حق آزادی بیان باید برخوردار باشد. من ندیدم مشایی توهین کند و این از نظر من صفت ارزشمندی در جامعه ماست، در شرایطی که رهبران سیاسی مخالفین خود را سکه پول میکنند؛ من یکبار ندیدم ایشان لفظ «فتنه» را بکار ببرند و توهین کند. برای من این ارزش دارد که یک نفر در اوج قدرت باشد در سال ۸۸ و به مخالفینش، فتنهگر نگوید.

* اگر فتنهای باشد و نگوید چه؟

- زیباکلام: خب از نظر من فتنهای نبود.

* به نظر شما آمریکا از گروههای داخل ایران برای رضای خدا حمایت میکند؟ دشمنی آمریکا با ایران که واضح است، نیست؟

-زیباکلام: آمریکا از تمام زندانیان سیاسی ایران حمایت میکرد.

* آمریکا الان از اصلاحطلبان حمایت میکند.

-زیباکلام: خانم کلینتون بارها به آل خلیفه ایراد گرفته که درست رفتار کن با شیعیانت، پس ما باید بگوییم که شیعیان بحرین نوکر آمریکا هستند؟ این که دلیل نمیشود.

* ولی الان از آل خلیفه حمایت میکند برای سرکوب مردم.

-زیباکلام: ببینید، من میگویم اینکه حمایت آمریکا از کسی او را آمریکایی میکند، درست نیست. خب عفو بینالملل هم زمان شاه از زندانیان سیاسی ایران دفاع میکرد.

* برای انتخابات شما نظری داشتید مبنی بر اینکه احتمالاً کاندیدای اصلاحطلبی نتواند بیاید و پیروز شود و ما باید با یک اصولگرایی که راه را برای اصلاحطلبان باز کند، به اجماع برسیم.

-زیباکلام: فرض بگیریم که اصلاحطلبان یک یا ۵ نامزد را نهایتاً انتخاب کردند. فرض کنید اینها تایید صلاحیت هم شدند. فرض سوم اینکه اصلاحطلبان نمیخواهند با ۵ نامزد وارد شوند و یکی را انتخاب میکنند. فرض بعدی این است که آن فرد رای سنگینی بیاورد و دولتش را تشکیل بدهد، مثلاً محمدرضا عارف و هیچکدام از حوادث نظیر بعد از ۲۲ خرداد ۸۸ هم اتفاق نیفتاده است. من معتقدم که اصولگرایان به هیچ وجه نخواهند گذاشت که کسی گامی در جهت پیشبرد اهداف دموکراسیخواهی و اصلاحات بردارد، دقیقا مانند همان پس از ۲خرداد ۷۶٫

اتفاقی که میافتد، این است که یک رئیس جمهور و دولت اصلاحطلب دارید که از همان روز اول فلج است و هیچ حرکتی را نمیتواند انجام دهد، من معتقدم چرا باید اصرار کنیم که یک دولت اصلاحطلب در سال بعد تشکیل شود؟ آیا بهتر نیست که از یک نامزد اصولگرا که معتدلتر، میانهروتر و بغض و کینهاش نسبت به اصلاحطلبان کمتر است، حمایت بکنیم ر برابر سایر نامزدهای تندروی اصولگرا که میخواهند سر به تن اصلاحطلبان نباشد؟ او ممکن است بتواند نیم میلیمتر اصلاحات را به جلو حرکت دهد.

از میان تمام نامزدهای موجودی که الان صحبتشان است، قالیباف را یک چنین نامزدی میبینم. قالیباف به نظر من دو صفت مهم دارد؛ صفت اولش از نظر اصلاحطلبان است که بغض و کینه نسبت به اصلاحطلبان ندارد و دوم این که آدم مدیری بوده است.

آن چیزی که ذهن من را مدتهاست درگیر کرده، نه اصولگرایی است، نه اصلاحطلبی و نه چپ و راست؛ آن چیزی که مدتهاست بخصوص از وقتی که تهدیدات نظامی آمریکا و تحریمها خیلی جدیتر شده، ذهن مرا مشغول کرده است، این وضعیت وحشتناک بغض، کینه، نفاق و دشمنی است که در سطح سیاسی ما بوجود آمده است.

اصلا دعوای اصلاحطلبان و اصولگرایان را رها کنید، فقط ببینید خود اصولگرایان الان یکدیگر را به چیزهایی متهم میکنند؟ کمترینش این است که مخالفین احمدینژاد، او را متهم میکنند که تو به بهانه تحریمها تمام مشکلات مدیریتیات را میپوشانی؛ احمدینژاد هم پاسخ میدهد که تحریمها جدی است و به پای مدیریت من نیندازید، بعلاوه اینکه دست شما با آمریکاییها در یک کاسه است.

من معتقدم بعد از ۲۲ خرداد ۸۸ یک فضایی در جامعه بوجود آمده است و این برای پیشرفت کشور فضای مناسبی نیست. باید یک درجهای از آشتی ملی در جامعه بوجود بیاید.

اگر این درست باشد، آنوقت چه کسی میتواند دولت آشتی ملی بوجود بیاورد؟ نه سعید جلیلی، قالیباف و نه عارف نمیتوانند این دولت را بوجود بیاورند اما به نظر من ناطقنوری میتواند اما این مثل انداختن زنگوله پای گربه هست و اولین کسایی که به من حمله کردند با این حرف، خود اصلاحطلبان بودند. آنها گفتند ما ۱۶ سال پیش بین خاتمی و ناطق، ناطق را انتخاب نکردیم و حالا بعد از ۱۶ سال میگویید که ناطق باید دولت تشکیل دهد؟ گل بگیرند در علوم سیاسیای که شما در دانشگاه تهران تدریس میکنید.

پاسخ من این است که بعضی مواقع برای جلو رفتن باید کمی عقب آمد و نیرو جمع کرد تا دوباره بتوانیم جلو برویم. بلاتشبیه حضرت رسول در صلح حدیبیه همین کار را کرد.

این خیلی مشکل است، چون از ۱۰۰ نفری که به خاتمی در ۲۴ خرداد ۹۲ رای میدهند، ۱۰ نفرشان هم حاضر نیستند به ناطق نوری رای دهند. این اختلاف را باید چهرههای اصلاحطلب و روزنامهنگاران و مطبوعات پر کنند.

همه اصلاحطلبی که آزادی نیست، بخش دیگری از بار مسئولیت اصلاحطلبی منافع ملی است. منافع ملی الان میطلبد که اصلاحطلبان غرور خودشان را زیر پا بگذارند و از دانشجوها و نیروهای جوان خودشان بخواهند که مملکت میطلبد به ناطقنوری رأی بدهیم.

اینطوری ممکن است ۴۰ نفر دیگر هم بیایند به ناطق نوری رای بدهند و عدهای از اصولگرایان نیز به او رای دهند و شوخی شوخی میبینید که ناطقنوری رئیس جمهور شد. ناطق نوری را برای یک هدف بزرگ آوردیم که آن هم آشتی ملی است.

* اگر مایل باشید میخواهیم برخی اسامی را بیریم و شما نظرتان را دری یک جمله کوتاه در مورد آنها بگویید.

-زیباکلام: بگویید، مشکلی نیست.

* محمد خاتمی

- زیباکلام: از نظر مدیریت صفر؛ از نظر اخلاقیات ۲۰

* عبدالله نوری

-زیباکلام: از نظر مدیریت ۱۹ ، از نظر اخلاقیات ۱۷

* آمریکا

- زیباکلام: ای کاش خیلی از وجوه جمهوری اسلامی ایران بتواند مثل آمریکا شود.

* ایران

- زیباکلام: ای کاش خیلی از وجوه منفی جمهوری اسلامی ایران کم بشود. [خنده]

* احمدینژاد

- زیباکلام: من نمیدانم، در مورد احمدینژاد یه چیز ساده ندارم. احساساتم در مورد احمدینژاد متضاد است. در رجال سیاسی کم دیدم که این مردانگی احمدینژاد را داشته باشند و پای رفقایشان بایستند. برایم مهم نیست که رحیمی، کردان و مشایی چه کاری کردهاند اما کردان در این مملکت به خیلیها خدمت کرده بود ولی هیچکدامشان حاضر نشدند پشت کردان بایستند اما احمدینژاد آنقدر مرد بود که آمد پشت کردان ایستاد.

این برای من خیلی جالب است که در این جامعهای که رجال سیاسی برای رقبا و حتی رفقایشان زیرپا میگیرند تا با مخ به زمین بخورند، احمدینژاد از دوستانش آنقدر حمایت میکند اما از جهات دیگر فوقالعاده انسان مستبد و خودرأیی است و اصلا روحیه کار دسته جمعی ندارد و یک مورد نیست که از نظر اجرایی احمدینژاد را تحسین کنم اما احمدینژاد بنظر من آدم جسور و شجاعی است که خاتمی این صفت را ندارد.

ما ۱۸ تیر ۷۸ خودمان را کشتیم که خاتمی بیاید بیمارستان و بچههایی که در کوی زخمی شده بودند را ملاقات کند، اما حاضر نشد بیاید. من چجوری میتوانم به این افتخار کنم؟

* موسویخوئینیها

- زیباکلام: من انتظار داشتم الان که الحمدلله اصلاحطلب شده و طرفدار آزادی و جامعه مدنی شده است، اولین درس جامعه مدنی این است که اگر در گذشته اعتقاداتی داشتهای و الان آنها را نداری، باید بیان کنی.

آیا درست بود که وقتی شما دادستان بودی، پسر بچهای را سر چهارراه بخاطر توزیع روزنامه «مجاهد»اعدام کردی؟ اگر درست بوده، باید بگویید.

* علی لاریجانی

- زیباکلام: نه احساس خیلی مثبتی به او دارم و نه خیلی منفی.

* آیتالله صادق لاریجانی

-زیباکلام: به او احساس خیلی مثبتی ندارم و معتقدم خیلی جاها ایشان باید بعنوان مدعیالعموم و قاضیالقضات خیلی قرص و محکمتر برای حقوق فردی میایستاد.

* محمدرضا رحیمی

- زیباکلام: وفاداریاش به احمدینژاد خیلی جالب است اما در عین حال ندیدم در این مدت یکبار به آقای هاشمی بی احترامی کند و این نشاندهنده این است که با سکوت خودش همچنان به آقای هاشمی احترام میگذارد و یادش هست که من [رحیمی] استان کردستان بودم و تو [هاشمی] رئیس جمهور که وقتی آمدی برای بازدید، من تراکتورها را طوری چیدم که از آسمان به شکل «درورد بر هاشمی» دیده شود.[خنده]

* دست شما درد نکند و تشکر

- زیباکلام: دست شما هم درد نکند.

نظر

• مات
      عضو فعال
      • Aug 2011
      • 5650

کمک چین به بحران بدهی اروپا

وزارت امور خارجه چین اعلام کرد که این کشور به حل بحران بدهی اروپا کمک میکند.

به گزارش ایسنا، هون لی ـ سخنگوی وزارت امور خارجه چین ـ گفت: در آینده چین روشهای مختلف پشتیبانی و کمک به حل بحران بدهی اروپا را ادامه میدهد تا ثبات اقتصادی اروپا بر قرار شود.

وی در خصوص اظهارات اخیر مقامات دادگاه قانون اساسی فدرال آلمان مبنی بر اینکه ساز و کار ثبات اروپا با قانون اساسی این کشور سازگار است، تصریح کرد: چین به پیشرفت مساله بدهی اروپا توجه میکند و برخی از پیشرفتهای جدید اوضاع بدهی اروپا را مشاهده کرده است. این پیشرفتها برای برقراری ثبات بازار و احیای اعتماد نقش مثبتی دارد.

هون لی در ادامه افزود: چین همیشه از تلاشهای اتحادیه اروپا برای بر خورد با مساله بدهی پشتیبانی میکند و در عین حال، در زمینه افزایش واردات و گسترش سرمایهگذاری، به اروپا کمک کرده است.
      الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
      اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
      اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

نظر

• mavi_deniz
        عضو فعال
        • May 2011
        • 518

در اصل توسط mavi_deniz پست شده است View Post
        یک کارشناس بورس در گفتوگو با فارس:
        اخذ عوارض صادراتی از محصولات معدنی و مس خلاف قانون است

خبرگزاری فارس: یک کارشناس بازار سرمایه اعلام اخذ عوارض صادراتی برای محصولات مواد معدنی و مس را خلاف قانون برنامه پنجم توسعه دانست.
        به نظر حقیر هدف از اخذ عوارض صادراتی که از معدنی ها شروع شده و به احتمال قوی در مورد سایر صنایع صادر کننده نیز با قوانین دیگری در آینده نزدیک اعمال خواهد شد (صادر کنندگان نمونه و واسطه های صادر کننده - کسادی بورس کالاهای مرتبط)میتواند احتمال افزایش نرخ مرجع دلار را بیش ار پیش قوت بخشد !!!

یک شایعه دیگر اینکه دانه درشتها امروز در حال خرید دلار بوده اند شاید هم تصمیم گرفتند هرچه قدر بانک مرکزی دلار عرضه کنه بخرنش !!!
        آخرین ویرایش توسط mavi_deniz؛ 2012/09/15, 23:14.

نظر

• مات
          عضو فعال
          • Aug 2011
          • 5650

توليد خودرو از فصل پاييز به حالت طبيعي برميگردد

معاون برنامهريزي وزارت صنعت، معدن و تجارت از بازگشت توليد خودرو به روال عادي در فصل پاييز خبر داد.
          رضا فاطميامين در اين باره گفت: پيشبيني ميشود با روند در پيش گرفته شده از سوي خودروسازان روند كاهشي توليد خودرو كاهش يابد و برآوردها اين است كه در مهر و آبان روال عادي توليد خودرو از سر گرفته شود.به گفته وي در زمينه خودرو پرداخت مطالبات بهتر شده و خودروسازان به اين سمت رفتهاند كه مدت پرداخت طلب معوق قطعهسازان را كاهش دهند.دبير كارگروه پايش توليد تاكيد كرد: تدابير ديگري هم در زمينه مشكلات مربوط به خودروسازان لازم است كه از سوي بانك مركزي پيگيري شود.معاون وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: هماكنون به دليل مصرف زياد فولاد در كشور سالانه نزديك به 7 ميليون تن فولاد وارد ميشود كه پيشبيني ميكنيم با طرحهاي در حال احداث از سوي شركت ايميدرو و بخش خصوصي سال آينده كل توليد فولاد در داخل كشور انجام شود.او با بيان اينكه فولاد هم در توليد و هم در مصرف يك شاخص صنعتي محسوب ميشود، اظهاركرد: در اين شاخص طي ماههاي مرداد و شهريور افزايش توليد را شاهد بوديم و اين نشان از فعال بودن صنايع پايين دستي و مصرفكنندگان و نياز به توليد بيشتر فولاد دارد.تازهترين آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت حاكي از كاهش 38 درصدي توليد انواع خودرو در كشور در پنج ماهه نخست سال جاري است.
          الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
          اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

نظر

• مات
            عضو فعال
            • Aug 2011
            • 5650

درخواست افغانها براي لغو پيمان با آمريکا

قانون گذاران افغان از دولت خواستهاند در پي انتشار فيلم ضد اسلامي از سوي آمريکا که به پيامبر اسلام (ص) توهين ميکند، پيمان همکاري استراتژيک ميان کابل و واشنگتن را لغو کند.

به گزارش پرس تي وي،اين درخواست پس از آن مطرح شد که خشم ناشی از انتشار فيلم توهين آميز به حضرت محمد (ص) سراسر کشورهاي اسلامي را فرا گرفته است و معترضان با برگزاري اجتماعات مقابل سفارت خانههاي آمريکا، پرچم اين کشور را به آتش کشيدهاند.

هزاران نفر از معترضان با حضور در خيابانهاي شهرهاي شرقي افغانستان، خشم خود را از انتشار اين فيلم موهن که در آمريکا ساخته شده است، ابراز کردند.

اين اعتراضات همچنان در کشورهاي اسلامي و غير اسلامي ادامه دارد و معترضان خواستار مجازات عاملان اين انتشار اين فيلم توهين آميز شدهاند.

باراک اوباما رئيس جمهور آمريکا و حامد کرزي رئيس جمهور افغانستان دوم مي پيمان همکاري استراتژيک امضا کردند که به موجب آن نيروهاي آمريکايي مجاز خواهند بود تا ۱۰ سال پس از سال ۲۰۱۴ در افغانستان حضور داشته باشند.

نظر

• بابک 52
              ستاره‌دار (27)
              • Mar 2011
              • 17028

سود 8درصدی به سپردههای مسکن ویژه

گروه مسکن – هاجر شادمانی: سپردههای 20 میلیون تومانی افراد در بانک مسکن برای دریافت مسکن ویژه شهر تهران مشمول سود 8 درصدی مخصوص حساب سپردههاي کوتاه مدت میشود.

اين خبر را ديروز مركز مشاوره و اطلاعرساني بانكمسكن (1830)، به خبرنگار «دنياياقتصاد» اعلام كرد.به گزارش «دنیای اقتصاد»، در حالی که اولین روز از واریز اولين قسط آورده نقدی 20 میلیون تومانی برای طی گام اول دستیابی به مسکن ویژه تهران سپری شد، برخی از روسای شعب بانک مسکن نسبت به برخی ابهامهای موجود در بخشنامههای ابلاغی به منظور پاسخگویی به سوالات متقاضیان مسکن ویژه تهران، نتوانستند پاسخ روشني به مراجعهكنندهها بدهند.مشاهدات خبرنگار «دنياياقتصاد» حاکی است: به رغم مراجعه تعداد قابل توجه متقاضیان برای کسب اطلاع از شرایط ثبتنام و واریز پیش پرداخت اولیه، تعدادي از آنها اقدام به افتتاح حساب و واریز وجه کردهاند.روسای برخی شعب بانک مسکن شهر تهران روز گذشته در این باره به «دنیای اقتصاد» گفتند: «به ما گفتهاند از افتتاح حسابی با موجودی کمتر از 20 میلیون خودداری کنیم و دیگر اطلاعی نداریم.»
              The greater the risk ، The greater the reward

هر چقدر ریسک بزرگتری کنی ، پاداش بزرگتری بدست میاری

نظر

• بابک 52
                ستاره‌دار (27)
                • Mar 2011
                • 17028

بازار آهن
                افت قیمت میلگرد به زیر 1900 تومان

گروه بورس کالا – به دنبال کاهش نسبی قیمت ارز در بازار، دیروز نرخ آهن آلات هم در بازار تهران کاهشی شد. البته به گفته تجار یکی دیگر از دلایل افت نرخ میلگرد و تیرآهن در بازار آزاد، تلاش برخی از انبارداران تهرانی برای بازارسازی است تا با کاهش سطح قیمتها بتوانند توان خرید خود را بالا ببرند. برخی هم معتقدند: این روند نشان میدهد بازار آهن موفق شده تا معاملات خود را سامان داده و قیمتها را اصلاح کند. دیروز نرخ شمش پیشنهادی به بازار وارداتی ایران 1660 تومان بود؛ در حالی که هفته قبل تا 1700 تومان هم رسیده بود. ورق وارداتی سایز 2 هم به دلیل کمبود کالا در بازار به 1700 تومان رسید. ضمن اینکه سایزهای دیگر ورق که مبارکه تولید و به بازار عرضه میکند در بازار آزاد 1400 تا 1500 تومان معامله شد.

نظر

• بابک 52
                  ستاره‌دار (27)
                  • Mar 2011
                  • 17028

رديابي تقلب در «لحظه فروش ملك» ممكن شد
                  طرح امنيتبخشي به معاملات مسكن

منع مشاوراناملاك از تنظيم مبايعهنامه براي افراد داراي كدپستي نامعتبر
                  گروه مسكن- با ايجاد يك سامانه جديد در بنگاههاي مسكن، امكان رديابي تقلب در «لحظه» انجام معامله براي مشاوراناملاك فراهم شده، طوري كه با مصوبه جديد اتحاديه مشاوراناملاك، از امروز تنظيم مبايعهنامه براي افرادي كه كدپستي محل سكونتشان در نتيجه استعلام از سامانه جديد، نامعتبر اعلام ميشود، ممنوع خواهد بود.

ریيس اتحاديه مشاوراناملاك درباره جزئيات اين طرح به «دنياياقتصاد» گفت: هماكنون بنگاههاي مسكن شهر تهران از طريق سامانه كدرهگيري به صورت آنلاين به پايگاه بانك اطلاعات شركت پست متصل هستند و موظف هستند قبل از تنظيم قرارداد براي خريدار و فروشنده، مشخصات محل سكونت فعلي طرفين معامله را از طريق دريافت كدپستي از آنها و انطباق با اطلاعات اداره پست، استعلام كنند.
                  مصطفيقلي خسروي افزود: در صورتي كه استعلام صحت كدپستي براي هر كدام از طرفين معامله منفي باشد، عقد قرارداد ممنوع است.
                  ریيس اتحاديه مشاوراناملاك درباره هدف از اين اقدام گفت: عمده ريشه اختلافات ملكي بين خريدار و فروشنده و كلاهبرداريهايي كه در اين حوزه اتفاق ميافتد به عدم مراجعه يكي از طرفين معامله بعد از تنظيم مبايعهنامه به بنگاه براي انجام كامل تعهداتش برميگردد، طوري كه به دليل ارائه آدرس جعلي سكونت، امكان تعقيب و اظهار افراد عملا وجود ندارد. اما از اين به بعد، چونكه آدرس محل سكونت متعاملين از طريق استعلام كدپستي، به تاييد مشاوراناملاك ميرسد و در متن مبايعهنامه قيد ميشود، راه تقلب و فرار از انجام تعهدات شامل پرداخت مابقي مبلغ معامله يا تحويل كليد ملك، محدود ميشود.

نظر

• بابک 52
                    ستاره‌دار (27)
                    • Mar 2011
                    • 17028

مدير کنترل توليد شرکت ملي صنايع پتروشيمي از افزايش 28 ميليون تني ظرفيت توليد محصولات پتروشيمي در دولت هاي نهم و دهم خبر داد.
                    به گزارش سرويس اقتصادي باشگاه خبرنگاران و به نقل از شبکه اطلاع رساني نفت و انرژي (شانا) ، علي محمد بساق زاده گفت : در دولت هاي نهم و دهم 31 طرح پتروشيمي گشايش يافته و 28 ميليون تن به ظرفيت صنعت پتروشيمي اضافه شده است.

مدير کنترل توليد شرکت ملي صنايع پتروشيمي درباره طرح هاي مهر ماندگار پتروشيمي تصريح کرد: با حمايت هاي گسترده علي اکبر محرابيان، دستيار رئيس جمهوري، روند توسعه طرح هاي پتروشيمي در قالب طرح هاي مهر ماندگار با شتاب خوبي دنبال مي شود.

بساق زاده افزود: طرح هاي پليمر کرمانشاه، فاز اول خط لوله اتيلن غرب و پتروشيمي کاويان، به زودي به بهره برداري مي رسد و با همکاري خوب استانداران، ديگر طرح ها نيز در حال اجراست.

وي ادامه داد: پتروشيمي هاي مهاباد و کردستان نيز از پيشرفت خوبي برخوردار شده و جهش خوبي در ساخت اين طرح هاي ملي صورت گرفته است.

بساق زاده گفت: خوشبختانه منابع مالي بسياري از طرح هاي مهر ماندگار تامين شده و از نظر تامين کالاها و تجهيزات نيز اين پروژه ها بسياري از کالاهاي خود را دريافت کرده است.

نظر

• بابک 52
                      ستاره‌دار (27)
                      • Mar 2011
                      • 17028

قیمت روز خودرو +جدول

نظر

• بابک 52
                        ستاره‌دار (27)
                        • Mar 2011
                        • 17028

آخرين خبر از پرونده اختلاس در بيمه

قاضی پرونده اختلاس از بیمه ایران گفت: نمیتوان زمان دقیقی برای صدور احکام متهمان این پرونده تعیین کرد.
                        سیامک مدیرخراسانی رئیس شعبه 76 دادگاه کیفری استان تهران و قاضی رسیدگی کننده به پرونده اختلاس از بیمه ایران در گفتوگو با فارس اظهار داشت: همچنان مشغول نوشتن احکام هستیم.

وی ادامه داد: هنوز نوشتن احکام به پایان نرسیده است و نمیتوان زمان دقیقی برای نهایی شدن صدور احکام اعلام کرد.

به گزارش فارس، رسیدگی به اتهامات بیش از 80 متهم پرونده اختلاس از بیمه ایران، در تاریخ 12 تیرماه امسال و بعد از برگزاری 13 جلسه به پایان رسید و تا امروز 75 روز از آن زمان گذشته است.

نظر

• بابک 52
                          ستاره‌دار (27)
                          • Mar 2011
                          • 17028

جایزه قتل سلمان رشدی افزایش یافت

نماینده رهبر جمهوری اسلامی و سرپرست بنیاد ۱۵ خرداد با انتشار بیانیهای ضمن محکوم کردن دستاندرکاران فیلم ضد اسلامی در آمریکا جایزه اجرای حکم آیت الله خمینی مبنی بر اعدام سلمان رشدی مرتد را مبلغ ۵۰۰ هزار دلار دیگر افزایش داد و به ۳/۳۰۰/۰۰۰ دلار رساند.
                          به گزارش خبرگزاری مهر، متن کامل بیانیه پانزده خرداد به نقل از مهر به شرح زیر است:
                          ساخت فیلم سراسر اهانت نسبت به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) هرچند تازهترین اقدام ضد اسلامی دشمنان دین خدا در اهانت به مقدسات اسلامی به ویژه وجود مقدس پیامبر اسلام (ص) است، لکن تا زمانی که حکم تاریخی حضرت امام خمینی رضوانالله تعالی علیه مبنی بر اعدام سلمان رشد مرتد نویسنده گستاخ کتاب آیات شیطانی اجرا نشود ،آخرین اقدام اقدام اهانت آمیز نخواهد بود.
                          قطعا اگر حکم امام اجرا میشد، اهانتهای بعدی که در قالب کاریکاتور، مقالات و ساختن فیلم ادامه یافته صورت نمیگیرد. گستاخی دشمنان کینهتوز اسلام که زیر پرچم شیطان بزرگ آمریکا و صهونیستهای نژادپرست صورت میگیرد را فقط با اجرای قاطعانه حکم اسلام میتوان به بن بست کشاند و مانع ادامه آن شد. حکم اعدام سلمان رشدی مرتد با هدف خشکاندن ریشه توطئههای ضد اسلامی صادر شده بود و اکنون نیز با اجرای این حکم است که میتوان این سلسله توطئههای کینهتوزانه را ریشهکن ساخت و این روزها مناسبترین زمان برای انجام این کار است.
                          تعیین جایزه برای اجرای حکم اعدام سلمان رشدی که بلافاصله بعد از صدور حکم امام (سلامالله علیه) با دستور و تنفیذ معظم له به بنیاد پربرکت ۱۵ خرداد به وسیله اینجانب صورت گرفته، هدف ریشهکن کردن توطئه ضد اسلامی را دنبال میکرد و اکنون ضرورت این اقدام بیش از هر زمان دیگری روشن شده است. به همین منظور اینجانب مبلغ ۵۰۰ هزار دلار دیگر به جایزه اعدام سلمان رشدی اضافه مینمایم و هر کس این حکم را اجرا کند بلافاصله کل مبلغ به او پرداخت خواهد شد.
                          ضمنا لازم میدانیم این نکته را نیز اعلام نمایم که کلیه کسانی که با رعایت سیاستهای حاکمیت در زمینه مقابله با توطئههای ضد اسلامی به ویژه اهانت به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) فعالانه عمل کنند از حمایتهای بنیاد ۱۵ خرداد برخوردارخواهند شد.

نظر

• بابک 52
                            ستاره‌دار (27)
                            • Mar 2011
                            • 17028

قتل دو قهرمان ملی در یک سال، مهرداد امینی با ضربات چاقو کشته شد

چکیده :به دنبال افزایش ناامنی در کشور و در سالگرد قتل داداشی قوی ترین مرد جهان، مهرداد امینی قهرمان چند دوره مسابقات دو چرخهسواری کشور شامگاه جمعه با ضربات چاقو به قتل رسید. این قتل در حالی رخ داد که فرمانده ناجا، ایران را امن ترین کشور جهان معرفی کرده است....
                            کلمه – گروه اجتماعی: به دنبال افزایش ناامنی در کشور و در سالگرد قتل داداشی قوی ترین مرد جهان، مهرداد امینی قهرمان چند دوره مسابقات دو چرخهسواری کشور شامگاه جمعه با ضربات چاقو به قتل رسید.به گزارش کلمه، پس از مرگ داداشی، قتل این دوچرخه سوار دومین قهرمان ملی ایران در دو سال اخیر است که در کرج توسط افراد شرور به قتل رسیده است.این قتل در حالی رخ داد که فرمانده ناجا، ایران را امن ترین کشور جهان معرفی کرده است.تابستان سال گذشته، قوی ترین مرد ایران، روح الله داداشی، بر اثر درگیری خیابانی توسط یک جوان هفده ساله به ضرب چاقو کشته شد.در همین حال، پزشکی قانونی اعلام کرده است در هر شبانه روز، ۳ ایرانی در کشور بر اثر اصابت سلاح سرد جان میبازند. این در حالی است که چنین آماری تنها درباره پروندههای ارجاعی به این سازمان است و بی شک آمار واقعی بسیار بالاتر است. استفاده از چاقو و انواع دیگر سلاح سرد، در بین آلات قتاله در کشور، رتبه نخست را دارند.مهرداد امینی قهرمان چند دوره مسابقات دوچرخه سواری کشوری شامگاه روز جمعه در خیابان یازدهم رستاخیز کرج مورد حمله افراد شرور و ناشناس قرار گرفت و پس از انتقال به یکی از بیمارستانهای کرج دار فانی را وداع گفت.پیکر مهرداد امینی قهرمان دوچرخه سواری کشور صبح امروز تشییع و در آرامستان بی بی سکینه به خاک سپرد ه شد.مجیدزاده مدیر باشگاه تک اسپورت در خصوص این حادثه گفت: مهرداد امینی از ورزشکاران با اخلاق استان البرز بود. او شب گذشته در هنگام بازگشت به خانه با چهار نفر درگیری پیدا می کند که متاسفانه افراد شرور با ۴ ضربه چاقو این قهرمان کشور را از پا در می آورند.وی ادامه داد: مهرداد امینی متولد ۱۳۶۹ بوده و در این چند سال که در رشته دوچرخه سواری مشغول فعالیت بوده چند قهرمانی را در کشور به دست آورده بود.سال گذشته، صد نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامه ای “رشد و تداوم ناامنی و جرم و جنایت” در ایران هشدار دادند و از مسئولان کشور، که هر چه زودتر برای جلوگیری از سیر صعودی و افزایش جرم و جنایت و ناامنی در کشور فکری کنند و کاری شایسته انجام دهند”.

نظر

• بابک 52
                              ستاره‌دار (27)
                              • Mar 2011
                              • 17028

مشکلات ناشی از زلزله آذربایجان همچنان ادامه دارد؛ زلزلهزدگان سرپناه ندارند

چکیده :استمرار بی توجهی و عدم تحقق وعده های دولت در رسیدگی به اسکان ضروری زلزله زدگان آذربایجان همزمان با فصل سرما که پیش از این در گفت و گوی کلمه با آسیب دیدگان منتشر شده بود، حالا صدای انتقاد مسوولان در بخش های مختلف را هم بلند کرده و از جمله مسئولان هلال احمر هم با ابراز تعجب از بدقولی های دولت، این بار از مردم خواسته شده اند تا به جای دولت در اقدامی خودجوش برای تهیه سرپناه برای زلزله زدگان بسیج شوند....
                              کلمه – گروه اجتماعی: استمرار بی توجهی و عدم تحقق وعده های دولت در رسیدگی به اسکان ضروری زلزله زدگان آذربایجان همزمان با فصل سرما که پیش از این در گفت و گوی کلمه با آسیب دیدگان منتشر شده بود، حالا صدای انتقاد مسوولان در بخش های مختلف را هم بلند کرده و از جمله مسئولان هلال احمر با ابراز تعجب از بدقولی های دولت، این بار از مردم خواسته شده اند تا به جای دولت در اقدامی خودجوش برای تهیه سرپناه برای زلزله زدگان بسیج شوند.در همین زمینه محمود مظفر زمینه رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر از مردم خواسته تا به هر نحوی شده کانکس به مناطق زلزلهزده ارسال کنند.او سرما و باران را دو مشکل اصلی هزاران زلزله زده ذکر کرده و به خبرگزاری مهر گفته است که وضعیت تغییرات جوی و رگبارهای موسمی موجب شده تا زلزله زدگان با گل و لای دست و پنجه نرم کنند.به گفته او سرمای هوا به حدی است که روستائیان زلزله زده پتوی خود را روی گوسفندان می کشند، زیرا همچنان دام ها بدون طویله رها شده اند.او با انتقاد از بخش های دولتی این سوال را مطرح کرده که نمی دانم چرا بنیاد مسکن که وظیفه تامین کانکس را دارد، آن را تامین نمی کند. جهاد کشاورزی هم دغدغه دام ها را ندارد به نحوی که برخی از روستائیان دام های خود را زیر قیمت حراج کرده اند.مظفر ضمن درخواست کمک از مردم از توزیع چادرهای مقاوم در برابر سرمای ۲۰- درجه خبر داده که توسط کارخانه نساجی هلال تولید شده که علاوه بر قابلیت استفاده در هوای سرد، در هوای گرم نیز کاربرد دارند به گونهای که در هوای سرد میتوان لایه داخلی این چادر را فعال کرد و در هوای گرم میتوان این لایه را بلا استفاده گذاشت.بیش از ۴۰ روز از زلزله آذربایجان می گذرد و با رسیدن موج سرما در این مناطق تنها سقف مردم زلزله زده چادرهای امدادی است که جز سرما و باران حاصل دیگری برای آنها نداشته است. همزمان با وقوع زلزله برخی از آسیب دیدگان زلزله در گفت و گو با کلمه با از ضرورت تامین نیاز کانکس و اماکن مستحکم همزمان با فصل سرما سخن گفته بودند نیازی که با تامین نشدن آن مردم این مناطق ما را از وضعیت بحرانی خود مطلع کرده و اعلام داشتند که از مسوولان دولتی ناامید شده و انتظار کمکی ندارند.مسوولان انتظارات کاذب ایجاد کردندوضعیت زلزله زدگان که به مرز بحران رسیده باعث شده تا الله وردی دهقانی نماینده مردم ورزقان و خاروانا در مجلس هم از اینکه برخی از مسئولان با دادن وعدههای تو خالی در روند بازسازی مناطق زلزلهزده انتظارات کاذب در بین مردم ایجاد کرده اند اظهار تاسف کند.او میزان تخریب ۹۰ درصدی ساختمانهای شهری و روستائی شهرستان ورزقان را که غیرقابل سکونت شده مورد اشاره قرار داده و از اینکه با گذشت یک ماه از زلزله تا به حال در مورد ارزیابی واحدهای آسیب دیده اقدام آنچنانی صورت نگرفته، انتقاد کرده است.دهقان نسبت به آنچه بیبرنامگی مسئولان استانی و بوروکراسی اداری حاکم بر دستگاههای اجرایی خوانده اعتراض کرده و آن را عامل تشدید مشکلات مردم مناطق زلزلهزده دانسته است.به گفته او ، بنیاد مسکن تاکنون اقدامات مناسبی در راستای توسعه عمرانی این مناطق اتخاذ نکرده است. واگذاری مسئولیت بازسازی مناطق زلزله زده شهر، روستا و مکانی برای نگه داری احشام به بنیاد مسکن وظیفه ی این بنیاد را سنگین کرده و سرعت کار را نیز کاهش داده است.وی با اشاره به تخریب ۱۰۲ روستای این منطقه بر اثر زلزله گفت: وضعیت این مناطق به گونه ای بحرانی شده است که مکانی برای اسکان مردم و احشام وجود ندارد و افراد با کمبود هر گونه وسایل گرمایشی در سرما به سر میبرند.جالب آنکه دامنه اعتراضات به بی توجهی دولت به بنیاد تعاون سپاه هم کشیده شده است. چنانچه پرویز فتاح در جریان بازدید خود از مناطق زلزله زده استان آذربایجان شرقی ضمن انتقاد از برخی وعده های مطرح شده در خصوص اتمام ساخت منازل زلزله زده در دو ماه آینده تاکید کرده که نباید به مردم وعده ای داد که عملی نشود، چرا که در صورت عدم اجرای آن آسیب های روانی بیشتری به آنها وارد خواهد شد.او نیز از همه مردم و مسئولانی که از دقایق اولیه برای امداد و یاری زلزله زدگان دست به کار شدند، از آنان خواست کیفیت را فدای سرعت نکنند تا مجددا شاهد چنین خساراتی نباشیم.یک سوم زلزله زدگان به آسیب های روانی مبتلا شدندوزیر سابق نیرو ضمن انتقاد از برخی وعده های مطرح شده در خصوص اتمام ساخت منازل زلزله زدگان در دو ماه آینده تاکید کرد: نباید به مردم وعده ای داد که عملی نشود، چرا که در صورت عدم اجرای آن آسیب های روانی بیشتری به آنها وارد خواهد شد.مساله آسیب های روانی ناشی از زلزله و وعده های توخالی موضوعی است که مدیرکل سلامت روان وزارت بهداشت نیز نسبت به آن هشدار داده و براساس آماری که ارایه کرده است دست کم حدود یک سوم از زلزله زدگان آذربایجان به یکی از انواع آسیبهای روانی دچار شدهاند و به روان درمانی نیاز دارند.غلامحسین ناصحی به فارس گفته است: برخی از زلزله زدگان نیز با گذشت زمان دچار اختلالات روانی میشوند و آمار افراد نیازمند به روان درمانی با گذشت زمان افزایش خواهد یافت.طبق اعلام این مقام وزارت بهداشت از میان حدود ۳۳ هزار فرد آسیب دیده در زلزله اذربایجان، «حدود ۵۲۰۰ نفر به مداخلات فوری روان درمانی احتیاج داشتند که کلاسهای گروهی روان درمانی به صورت مداوم برای آنها برگزار میشود تا تخلیه هیجانی شوند و به حالت معمولی برگردند.»مرتضی شهبازیان نماینده آذربایجان شرقی در شورای عالی استانها نیز وضعیت بحرانی مردم زلزله زده را متذکر شده است که «اغلب مردم آذربایجان در مناطق زلزله زده در چادر و در شرایط بحرانی زندگی میکنند.انتقادات به عملی نشدن وعده های دولتی در حالی است که با شدت گرفتن انتقادات وعده های جدید دیگری به گوش می رسد که مشخص نیست باید حساب آن را هم چون وعده های پس از زلزله دانست یا خیر. از جمله سعید ستاری معاون مشارکتهای مردمی سازمان بهزیستی از آغاز ساخت ۵ هزار واحد مسکونی برای افراد تحت پوشش و همچنین نیازمندان زلزله زده استان آذربایجان شرقی خبر داده و به مهر اعلام کرده براساس برنامه ریزیهای به عمل آمده و همکاری وزارت مسکن و موسسات خیریه ساخت پنج هزار واحد مسکونی برای زلزله زدگان در دستور کار قرار گرفته است بطوریکه چهارهزار واحد برای افراد تحت پوششی است که در مناطق زلزله زده ساکن بودند و یک هزار واحد نیز متعلق به نیاز مندان است.ستاری در حالی به آغاز عملیات خاکبرداری و آوار برداری واحدهای مسکونی اشاره کرده و از جمع آوری ۶٫۵ میلیارد تومان برای کمک به زلزله زدگان خبر داده که گزارش ها از مناطق زلزله زده و هم چنین به اذعان برخی از نمایندگان مجلس و دیگر مسوولان حاکی از اقدامات نزدیک به صفر نهادهای مختلف در این زمینه است. از جمله اشاره دهقان نماینده ورزقان که گفته است در مناطق شهری آسیب دیده بر اثر زلزله در استان آذربایجان شرقی هیچ گونه ساخت و سازی برای اسکان افراد و یا اعطای وام در جهت رفاه حال زلزله زدگان صورت نگرفته درحالی که وضع مردم روزبه روز بحرانی تر میشود.دانش آموزان زلزله زده محروم از تحصیل و مدرسهمشکلات آسیب دیدگان زلزله تنها به این موارد محدود نمی شود و به موازات نداشتن سرپناه برای خانوارها و احشام ، کمبود وسایل مختلف از جمله آب آشامیدنی ، غذای گرم ، لباس گرم از دیگر موارد ضروری برای آنها اعلام می شود.علاوه بر این همشهری همزمان با بازگشایی مدارس از دانشآموزان مناطق زلزلهزده آذربایجانشرقی گزارش داده که همراه خانوادههایشان هنوز در چادرهای موقت هلال احمر اسکان دارند و با همه مشکلات دست و پنچه نرم میکنند. نه از کتاب، دفتر، مداد، کیف و کفش خبری هست و نه از لباس و بهداشت. بسیاری از کودکان مناطق زلزلهزده یکماه است که حمام نرفتهاند و لباسی ندارند تا عوض کنند.مدارس مناطق زلزلهزده نیز نیاز به مرمت دارد که به گفته آذرنژاد، مدیرکل نوسازی مدارس استان آذربایجانشرقی این کار شروع شده است. البته یک نکته را نباید نادیده انگاشت، مدارس روستاهای زلزلهزده هنوز تخلیه نشده است و تنها برخی از مدارس مناطق شهری در ورزقان، اهر و هریس تخلیه شدهاند، مردم هم حاضر نیستند مدارسی را که در آن سکونت دارند تخلیه کنند. امکان تخلیه برخی مدارس مانند دبیرستان شهید رجایی ورزقان وجود ندارد، زیرا تنها بیمارستان این شهر که آماده بهرهبرداری بود تخریب شده و دبیرستان تبدیل به بیمارستان شده و شنیده شده که دستکم تا ششماه آینده امکان تخلیه آن وجود ندارد.حامد کریمپور، دانشآموز پایه ششم ابتدایی روستای شیخملو میگوید: با این وضعیت سر کلاس رفتن سخت است، ما خانه نداریم، لباس گرم نداریم، الان یکماه است که همین لباس تنم است و آن را عوض نکردهام، از درس هم چیزی به یاد ندارم. فاطمه پورحسین، دانشآموز چهارم ابتدایی نیز اظهار میکند:برای رفتن به مدرسه باید لباس، کفش، کیف، کتاب و دفتر تهیه کنیم که هیچکدام را نداریم. محمد کریمپور،دانشآموز سال اول دبیرستان روستای شیخملو نیز میگوید: در روستا دبیرستان نداریم و مجبور هستم برای تحصیل به تبریز بروم که آن هم هزینههای زیادی بهدنبال دارد که با وضعیت کنونی تأمین آن برای من و خانوادهام امکانپذیر نیست.محمدحسین، یکی از دانشآموزان روستای گوره درق نیز میگوید: در روستای ما دبیرستان وجود ندارد، برای ادامه تحصیل باید به تبریز بروم که با توجه به وضعیت کنونی خانواده و نبود امکانات مالی، امسال نمیتوانم به مدرسه بروم. برخی دیگر از دانشآموزان نیز گفتهاند آموزش و پرورش قرار است برای ما نوشت افزار و کتاب درسی هدیه بدهد و ما چشم به راه هستیم.

نظر

• بابک 52
                                ستاره‌دار (27)
                                • Mar 2011
                                • 17028

دیدار آنجلینا جولی با عبدالله گل

نماینده کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد و آنجلینا جولی به دیدار رییس جمهور ترکیه رفتند.
                                به گزارش انتخاب به نقل از مشرق ؛ خبرگزاری آناتولی نوشت: آنتونیو گوترس نماینده کمیسیریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد و آنجلینا جولی بازیگر مشهور آمریکایی و سفیر حسن نیت سازمان ملل بعد از ظهر امروز در کاخ چانکایای آنکارا با عبدالله گل رییس جمهور ترکیه دیدار و گفتگو کردند.
                                جولی که هدف خود از سفر به ترکیه را تلاش برای جلب توجه افکار عمومی بینالمللی به وضعیت پناهجویان سوری و جمعآوری کمک مالی بیشتر ذکر کرده، در دیدار با گل گفت:" متاسفانه جهان ما در وضعیت اسفناکی به سر می برد و آن گونه که من متوجه شدم خشونت ها در سوریه هنوز هم ادامه دارد و مشخص نیست آرامش چه زمانی به سوریه باز خواهد گشت. من اردوگاه های ایجادشده توسط ترکیه را در سطح خوب و قابل قبولی دیدم و امیدوارم با توجه به نزدیک شدن فصل سرما کسی در مرز سوریه و ترکیه از سرما نمیرد."
                                وی در ادامه افزود:" من به تلاش های خودم برای رساندن پیام مظلومیت آوارگان سوری به همه جهان ادامه خواهم داد و امیدوارم هر چه زودتر آرامش به این کشور باز گردد."
                                جولی پیش از دیدار با گل با ادریس نعیم شاهین وزیر کشور ترکیه نیز دیدار و گفتگو کرد.
                                همچنین رهبر بزرگترین حزب معارض ترکیه، با انتقاد از دیدار وزیر کشور با «آنجلینا جولی» پشت درهای بسته، این ستاره هالیوود را مامور سیا دانست و خواستار استیضاح وزیر کشور ترکیه شد.

محمد قاسم اوغلو که خود یکی از نمایندگان پارلمان ترکیه است، در خطاب به شاهین، این سوال را مطرح کرد: چرا با آنجلینا جولی به دور از چشم رسانهها دیدار کردی؟ آیا قصد نداری افکار عمومی را در جریان جزئیات گفتوگوهای صورت گرفته قرار دهی؟

نظر

در حال کار...
                                X