کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
مدیر مالی شرکت پالایش نفت تبریز خبر داد:
پیشرفت فیزیکی 78 درصدی پروژه بنزین سازی در "شبریز"
تولید نفت سنگین ، در هر بشکه افزایش هزینه 0.6 دلاری را برای شرکت در بر دارد و هر چقدر مقدار آن کمتر باشد ، حاشیه سود شرکت افزایش می یابد .
شرکت پالایش نفت تبریز در اولین پیش بینی بودجه سال مالی منتهی به 90.12.29 سود هر سهم خود را با 29 درصد کاهش نسبت به سال گذشته بطور خالص مبلغ 176 ريال اعلام کرده است .
قاسم فیروزنیا ، مدیر امورمالی شرکت پالایش نفت تبریز در خصوص علت کاهش 29 درصدی سود پیش بینی شده این شرکت برای سال مالی 90 گفت : علت آن افزایش هزینه های پیش بینی نشده شرکت بابت پرداخت مستمری بازنشستگان پیش از موعد و نیز تعمیرات اساسی در شرکت بوده که بیشتر از مدت پیش بینی شده طول کشیده است .
وی در خصوص میزان و نرخ فروش شرکت در سال جاری تصریح کرد : با توجه به افزایش قیمت نفت خام ، قیمت تمام شده محصولات و نرخ فروش آنها با افزایش همراه شده ، علی رغم آنکه مقدار تولید با کاهش مواجه شده است .
وی با اشاره به اینکه تاکنون خوراک مورد نیاز شرکت با قیمتهای معادل پنچ درصد کمتر از نرخ فوب خلیج فارس تأمین شده است ، در خصوص تصویب نرخ خوراک مورد نیاز شرکت های پالایشی براساس حداکثر 65 درصد فوب خلیج فارس تأکید کرد : اگر چنین مصوبه ای در لایحه بودجه سال 90 دولت در نظر گرفته شده باشد ، باید منتظر ابلاغیه ضوابط اجرایی بودجه باشیم که به نظر می رسد این موضوع می تواند به نفع شرکت های فعال پالایشی و پتروشیمی باشد .
وی افزود : با توجه به اینکه هدف دولت و مجلس شورای اسلامی این است که در طرح های توسعه ای خود از شرکت های پالایشی و پتروشیمی حمایت کنند ، در صورتی که قیمت فروش نفت خام تغییری نکند ، می توان اثرات مثبتی در روند سودآوری شرکت انتظار داشت .
مدیر مالی "شبریز" از پروژه های شرکت برای سال مالی جاری سخن گفت و خاطر نشان کرد : در حال حاضر دو پروژه در شرکت مطرح است که شامل پروژه بنزین سازی و طرح حفظ و تثبیت ظرفیت کنونی می باشد .
وی با بیان اینکه پروژه بنزین سازی تاکنون در حدود 78 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است ، اذعان داشت : در بودجه سال مالی 90 پیش بینی کردیم که پروژه بنزین سازی و یا بهینه سازی شرکت در تاریخ 22 بهمن ماه سال جاری به بهره برداری برسد . البته با توجه به بحث تحریم نظام سلطه و تأخیر در تأمین اجناس به نظر می رسد این پروژه در اوایل سال آتی به بهره برداری برسد که با اجرای آن ظرفیت تولید شرکت یک میلیون لیتر در روز افزایش می یابد و روزانه به حدود 3.7 میلیون لیتر خواهد رسید .
فیروزنیا اثرات اجرای این پروژه را مثبت ارزیابی کرد و گفت : میزان تأثیر اجرای این پروژه به درصد ترکیب نفت خام سبک و سنگین بستگی دارد . چرا که تولید نفت سنگین ، در هر بشکه افزایش هزینه 0.6 دلاری را برای شرکت در بر دارد و هر چقدر مقدار آن کمتر باشد ، حاشیه سود شرکت افزایش می یابد .
وی در خصوص طرح حفظ و تثبیت ظرفیت کنونی شرکت که شامل 16 پروژه می شود ، بیان داشت : اجرای این طرح از محل ذخیره استهلاک و منابع داخلی تأمین مالی می شود و در مجموع این تعداد پروژه 56 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اند که در یک دوره پنج ساله و با اولویت اجرا می شود .
وی از اقدامات صورت گرفته از سوی شرکت برای دریافت تسهیلات جدید برای تأمین مالی پروژه بنزین سازی سخن گفت و عنوان کرد : برای اجرای این پروژه تاکنون 200 میلیارد تومان هزینه شده که شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده های نفتی آن را تأمین کرده است .
از طرفی با توجه به اینکه شرکت در حال حاضر خصوصی است باید تسهیلات مورد نیاز را از منابع مختلفی تأمین کند . در همین رابطه با مصوبه هیأت مدیره از بانک تجارت برای دریافت 80 میلیارد تومان تسهیلات جدید اقدام شده است.
وی در پایان سخنان خود در رابطه با برنامه های شرکت برای افزایش سرمایه در سال جاری اظهار داشت : تا کنون پیشنهادی در این خصوص ارایه نشده ؛ مگر اینکه هیأت مدیره در مجمع عمومی عادی سالیانه که همراه با مجمع فوق العاده در تیرماه برگزار می شود ، پیشنهادی را در مورد این موضوع مطرح کند.
شایان ذکر است مصاحبه فوق برمبنای مقررات سازمان بورس و در راستای اطلاعات منتشر شده شرکت مذکور از منابع رسمی سازمان بورس انجام گرفته است.
ناصر حجازی دروازه بان مشهور ایرانی در گذشت
به روز شده: 15:19 گرينويچ - دوشنبه 23 مه 2011 - 02 خرداد 1390
فیسبوک تویتر سهیم کنیدارسال صفحه چاپ مطلب .
ناصر حجازی، فوتبالیست به نام ایرانی به دلیل ابتلا به سرطان ریه درگذشت
ناصر حجازی، دروازه بان مشهور ایرانی که فدراسیون بین المللی تاریخ و آمار فوتبال او را دومین دروازه بان برتر قرن بیستم قاره آسیا معرفی کرد، روز دوشنبه، دوم خرداد ماه در سن ۶۲ سالگی بر اثر ابتلا به سرطان ریه در بیمارستان کسری در تهران در گذشت.
آقای حجازی که هوادارانش از او به عنوان اسطوره فوتبال یاد می کنند، در ۲۸ آذر ماه ۱۳۲۸ در محله آریانا ( مالک اشتر) تهران متولد شد، پدرش تبریزی بود. او در سال ۱۳۵۰ وارد مدرسه عالی ترجمه شد و شش سال بعد در سال ۱۳۵۶ لیسانس خود را دریافت کرد.
مطالب مرتبطناصر حجازی درگذشتناصر حجازی عضو تیم های مختلف نادر، شهباز و تاج که بعد از انقلاب به استقلال تغییر نام داد، بود. او در دهه ۵۰ دروازه بان اول تیم ملی فوتبال ایران شد. آقای حجازی در سال ۱۹۷۰ میلادی با تیم استقلال تهران ( این تیم پیش از انقلاب در ایران تاج نامیده می شد) فاتح جام باشگاه های آسیا شد و در سال های ۱۹۷۲ و ۱۹۷۴همراه با تیم ملی فوتبال ایران به ترتیب قهرمان جام ملت های آسیا و بازی های آسیایی شد. این دروازه بان مشهور در بازی های المپیک کانادا در سال ۱۹۷۶ عضو ثابت تیم ملی بود و در جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین نیز دروزاه بانی تیم ملی را بر عهده داشت.
آقای حجازی در خصوص گرایشش به فوتبال گفته بود: "من فوتبال را فقط به صورت تفریحی دنبال می کردم. رشته اصلی ام بستکبال بود و حتی برای تیم جوانان بستکبال ایران انتخاب شدم . ماجرا از آن جا شروع شد که روزی با دوستان به تماشای بازی آموزشگاهی که تیم مدرسه ما هم در آن شرکت داشت رفتیم."
او می گوید که "در همان روز دروازه بان تیم مدرسه ما آسیب دید، مربی تیم مرا صدا زد و گفت ناصر بیا درون دروازه بایست. من هم گفتم آقا اصلا من نمی توانم، من فقط گاهی فوتبال بازی می کنم اون هم هافبک تیم نه دروازه بانی. مربی دست بردار نبود. خلاصه با اصرار مربی با ترس و لرز رفتم درون دروازه. آن روز برای من یک روز به یاد ماندنی و خاطره انگیز است. خودم هم باور نمی شد که چرا با وجود آنکه برای اولین بار درون دروازه ایستاده بودن این قدر خوب توپ گرفتم. "
"دولت می گوید چهل هزار تومان در ماه به مردم کمک می کنیم، مگر مردم گدا هستند؟"
ناصر حجازی
ناصر حجازی دو فرزند به نام های آتوسا و آتیلا دارد. آتیلا چند سالی در تیم استقلال بازی کرد و آتوسا نیز اولین کاپیتان تیم ملی فوتسال زنان ایران بود.
آقای حجازی در سال ۱۳۸۴ برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرد اما شورای نگهبان صلاحیت او برای شرکت در انتخابات را رد کرد.
این فوتبالیست در ۳۱ فروردین امسال در مصاحبه ای به وضعیت بد اقتصادی موجود در ایران اعتراض کرد و گفتک دولت می گوید چهل هزار تومان در ماه به مردم کمک می کنیم، مگر مردم گدا هستند؟ مردم ایران روی گنج خوابیده اند، نفت، گاز و ... دولت حق ندارد به مردم کمک کند. دولت باید کار کند و خدمت کند و زحمت و دسترنج مردم را دو دستی تقدیم آنها نماید. چهل هزار تومان در ماه به مردم می دهند و بعد چند برابر آن را از جیب مردم برداشت می کنند و سپس ادعای خدمت به مردم دارند. "
آقای حجازی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت:" از دید مسوولان، خدمت دولت به مردم یعنی کار کردن مردم برای دولت و اینکه مردم کار کنند و پولشان را تقدیم دولت کنند. برای من گاز می آمد چهل هزارتومان، حالا می آید یک میلیون تومان. گاز به کشور همسایه با مبلغی به مراتب کمتر از آنچه از جیب مردم برداشت می کنند، صادر می شود. با دیدن این شرابط نباید عصبانی شوم؟ نباید حرص بخورم و شرایط جسمانی ام مثل امروز شود."
آقای حجازی که از یک سال و نیم پیش به این سو گرفتار بیماری سرطان ریه بود جمعه شب، به دلیل وخامت وضع جسمانی دوباره به بیمارستان کسری انتقال یافت و در بامداد روز دوشنبه در حالی درگذشت که هوادارانش در بیرون بیمارستان جمع شده بودند.
قرار است مراسم خاکسپاری این فوتبالیست روز چهارشنبه انجام شود.
وقتی تک سهم بشی : تو سود بالا طمع به شما اجازه فروش نمیده
در ضرر فکر برگشت احتمالی سهم به شما اجازه دل کندن را نمیده
نسخه چاپي ارسال به دوستان
فوري/در پي بروز اشكال فني صورت گرفت؛
آتش سوزي در پالايشگاه آبادان
خبرگزاري فارس: بروز اشكال فني در يكي از واحدها سبب ايجاد آتشسوزي در پالايشگاه آبادان شد.
به گزارش خبرگزاري فارس از آبادان، در جريان افتتاح فاز سوم واحد بنزين سازي پالايشگاه آبادان كه با حضور محمود احمدينژاد صورت گرفت بروز اشكال فني منجر به ايجاد آتش سوزي در يكي از واحدهاي اين پالايشگاه شد.
با اقدام سريع دست اندركاران آتش سوزي مهار شده است.
برپايه گزارش، اين حادثه هيچگونه وقفهاي در برنامههاي رئيس جمهوري ايجاد نكرده است.
وقوع اين حادثه كه 6 مجروح به دنبال داشته است دود غليظي در پالايشگاه و بخش گستردهاي از شهر آبادان پراكنده كرد.
نسخه چاپي ارسال به دوستان
جزئيات تازهاي از انفجار در پالايشگاه آبادان
خبرگزاري فارس: آتش سوزي در يكي از واحدهاي پالايشگاه آبادان به دليل نشتي صبح امروز و قبل از سفر رييس جمهور به آبادان و افتتاح فاز سوم پالايشگاه آبادان (مجتمع بنزين سازي) رخ داده است.
به گزارش خبرگزاري فارس، انفجار و آتش سوزي در يكي از واحدهاي پالايشگاه آبادان امروز پيش از سفر رئيس جمهور به آبادان و افتتاح فاز سوم پالايشگاه آبادان (مجتمع بنزين سازي) رخ داده است.
بر اساس تازه ترين گزارشها، بيش از 20 نفر در اين حادثه مجروح شده اند و برخي اين افراد دچار گاز گرفتگي شدند. يكي از مصدومان حادثه داراي 90 درصد سوختگي است كه به بيمارستان طالقاني اهواز منتقل شد.
هنوز آمار رسمي از تعداد كشته شدگان احتمالي حادثه منتشر نشده است.
با اقدام سريع دست اندركاران آتش سوزي مهار شده است
در اين تاپيك خبرهاي مهم و فوري كه لحظه اي اعلام ميگردد گذاشته ميشود
از جمله حوادث غير مترقبه ، اتفاقات ، سقوط و...............
خواهش مي كنم از ساير خبرهايي كه جنبه فوريتي نداشته خوداري كنيد
و مورد ديگر اينكه فقط يك خبر اطلاع رساني گردد و خبرهايي كه متعاقبا" اعلام ميشود ديگر دراين تاپيك ارسال نگردد
هدف اين تاپيك فقط اطلاع رساني از اولين خبر مهم ميباشد كه خبرها در ميان ساير تاپيكها گم نگردد ***توجه مهم : چنانچه پست غير خبري و يا متعاقب خبر زده شود با اجازه دوستان كاربر به احترام آنها تا پايان روزپست در تاپيك خواهد بود و بعد پست هاي زده شده حذف ميگردد تا مشخصه تاپيك كه فقط اطلاع از خبر جهت كاربران عزيز ميباشد حفظ گردد. ( با پوزش از كاربران عزيز و محترم )
باسپاس از تمامي دوستان عزيز
انفجار در فاز سوم پالایشگاه آبادان پیش از افتتاح توسط رییس جمهوری
نفت نیوز: قبل از سفر امروز رییس جمهور به آبادان و افتتاح فاز سوم پالایشگاه آبادان (مجتمع بنزین سازی) یکی از واحدهای این پالایشگاه به دلیل نشتی دچار آتش سوزی شد.
هنوز از جزئیات این حادثه و تلفات احتمالی خبری در دست نیست.
مرحله نخست طرح بنزین سازی پالایشگاه آبادان ظرفیت تولید روزانه 4 میلیون و 200 هزار لیتر بنزین اکتان 94 را دارد.
طرح بنزین سازی پالایشگاه آبادان در دو مرحله به بهره برداری می رسد که با بهره برداری از مرحله دوم این طرح و راه اندازی واحد الکیکلاسیون ، روزانه دو میلیون لیتر دیگر به ظرفیت تولید بنزین این پالایشگاه افزوده خواهد شد.
قرار است دکتر احمدی نژاد سرپرست وزار تا لحظاتی دیگر و در حاشیه بهره برداری از این طرح عظیم، سخنرانی کند.
.
مديركل ايمني وزارت نفت از نامه به شوراي عالي امنيت ملي درباره امنيت خطوط لوله خبر داد و گفت: با توجه موارد مربوط به ايمني نظر ما اين است كه كلاً پتروشيمي جزيره خارك جمعآوري شود چرا كه در جاي حساسي قرار گرفته است و پايانه اصلي و عمده صادرات نفت كشور در اين جزيره قرار داد.
محمدحسين اردشيري در گفتوگو با خبرگزاري فارس در پاسخ به پرسشي در خصوص تصميم اتخاذ شده درباره حوادث پتروشيمي فرسوده خارك اظهار داشت: پيشنهاداتي كه در خصوص نوسازي پتروشيمي خارك مطرح شد به شوراي معاونين رفت و بحث مفصلي در خصوص آن شد.
وي افزود: بحث بازسازي كلي پتروشيمي خارك توسط وزارت نفت توسط وزير نفت در شوراي معاونين مطرح شد كه با رفتن ايشان از وزارت نفت مصادف شد و سرنوشت اين طرح مشخص نيست اما به احتمال زياد پتروشيمي خارك مورد بازسازي اساسي قرار خواهد گرفت.
مديركل ايمني، بهداشت و محيط زيست وزارت نفت تصريح كرد: با توجه موارد مربوط به ايمني نظر ما اين است كه كلا پتروشيمي خارك جمعآوري شود چرا كه در جاي حساسي قرار گرفته است چنانكه پايانه اصلي و عمده صادرات نفت كشور در جزيره خارك قرار داد.
وي اضافه كرد: البته اگر پتروشيمي خارك به طور كامل بازسازي و نوسازي شود و موارد مربوط به پدافند غيرعامل در آن رعايت شود ادامه كار آن مشكلي نخواهد داشت.
اردشيري تاكيد كرد: نظر ما اين است كه از نظر مسائل ايمني اين پتروشيمي كاملا جمعآوري شود يا اگر چنين نميشود كاملا مورد بازسازي قرار بگيرد.
وي در ادامه در پاسخ به پرسشي در خصوص امنيت تبادل اطلاعات محرمانه در صنعت نفت گفت: اطلاعات ما به طور كلي به دو بخش محرمانه و غير محرمانه تقسيم شدهاند و اطلاعات محرمانه ما به هيچ وجه از طريق ايميل و امثال آن منتقل نميشود و به هيچ وجه در دسترس افراد غير مسئول قرار نميگيرد.
وي با بيان اينكه البته حوادث صنعت نفت محرمانه نيست و ما براي آگاهي مردم آن را اطلاع رساني ميكنيم، تاكيد كرد: نقل و انتقال اطلاعات محرمانه با نظارت حراست وزارت نفت انجام ميشود و براي حفاظت از اطلاعات محرمانه صنعت نفت سيستم مطلوبي داريم.
به گزارش فارس در گزارشهاي منتشر شده در خصوص دستگيري شبكه جاسوسي آژانس مركزي اطلاعات آمريكا(سيا) در ايران اطلاعاتي مبني بر تلاش اين شبكه براي دستيابي به اطلاعات صنعت نفت و خرابكاري در شبكههاي برق و نفت و گاز به چشم ميخورد و ظاهرا يك مدير دولتي نيز در اين خصوص بازداشت شده است.
عدم تعادل بين تامين و تجهيز سرمايه موجب سرگرداني سرمايهها شده است
خبرگزاري فارس: رئيس اتاق بازرگاني و صنايع و معادن گفت: در حالي كه به اندازه كافي منابع مالي داريم نميتوانيم آنها را ساماندهي كنيم و عدم تعادل بين تأمين و تجهيز سرمايه موجب سردرگمي سرمايهها شده است.
به گزارش خبرنگار اقتصادي فارس، نهاونديان در همايش ملي پذيرش بنگاههاي اقتصادي در بورس اوراق بهادار صبح امروز ضمن ابراز شگفتي از ميزان استقبال از اين همايش ملي و ابراز اميدواري براي ورود شركتهاي بيشتر به بورس اظهار داشت: در سال جاري در حالي نخستين سال برنامه پنجم توسعه را آغاز كرديم كه برنامههايي براي تأمين رشد 8درصدي با عنوان هدف و سياست كلي حاكم بر اين برنامه اعلام شده است و همه ميدانند كه تأمين اين رشد به كارهاي جدي در رشد بهره وري و رشد سرمايه گذاري نياز دارد.
وي ادامه داد:با هر محاسبهاي از وضعيت بكارگيري منابع و كاهش ظرفيتهاي معطل مانده كه حساب كنيم به صدها هزار ميليارد تومان سرمايه نياز داريم كه در اين رابطه بايد بدانيم چگونه ميخواهيم اين حجم از افزايش سرمايه را حاصل كنيم.
وي با بيان اينكه تحقق اهداف برنامه پنجم دو جنبه تأمين و تجهيز سرمايه دارد خاطرنشان كرد: در حالي براي تأمين سرمايه بايد نرخ پس انداز داخلي و خارجي را بالا ببريم و به دنبال منابع جديد باشيم كه مسئله دوم تجهيز منابع است كه به اندازه كافي منابع مالي داريم اما نميتوانيم آنها را ساماندهي كنيم، اين درحالي است كه عدم تعادل بين تأمين و تجهيز سرمايه موجب سردرگمي سرمايهها شده و به معناي عدم تجهيز مناسب منابع است.
اين مقام مسئول ادامه داد: خوشبختانه طي سالهاي اخير قدمهاي خوبي در رشد و تكوين بازار سرمايه و تقويت قانوني در نهادهاي لازم شكل گرفته و بازار سرمايه از ثبات مديريتي مناسبي برخوردار بوده است، چرا كه درحوزههاي اقتصادي اگر ميخواهيم پيام اعتمادي بدهيم يكي از مؤلفههاي اصلي آن ثبات سياستها و مديريت است.
نهاونديان با اشاره به اينكه معرفي ابزارهاي جديد، تأسيس فرابورس و حجم معاملات قابل توجه در بازار سهام اميدواركننده است، ادامه داد: اين در حالي است كه همه ميدانيم براي اقتصاد ايران اين تلاشهاي شايسته تقدير كافي نبوده و به رغم توسعه و رونق بورس آن هم در مقايسه با بورسهاي ديگر، نسبت ارزش بازار سرمايه به اقتصاد كشور همچنان با فاصله معناداري مواجه است. يعني اينكه بورس بايد چند برابر بورس كنوني از لحاظ حجم معاملات فعاليت كند.
نهاونديان در بخش ديگري از اظهارات خود به گزارشي كه در مجمع جهاني اقتصاد ارائه كرده و براي نخستين بار شاخصهاي رقابتي ايران اعلام شده اشاره كرد و گفت: در 5دسته اقتصادي كه به سه گونه اقتصاد مبتني بر منابع طبيعي، اقتصاد كارايي و نوآوري و همچنين دو بسته گذار از اقتصاد اول به دوم يا اقتصاد دوم به سوم مطرح است اقتصاد ايران در حال گذار از منابع طبيعي به كارايي ارزيابي شده است كه در اين گروه برخي از عوامل مانند اندازه بازار و بهداشت و آموزش بهتر از حد متوسط است.
نهاونديان ادامه داد: اما در برخي از شاخصهها مانند توسعه بازارهاي مالي و كارآيي نيروي كار اقتصاد ايران از وضع مناسبي برخوردار نبوده در حالي كه اقتصاد ايران براي توسعه به بهبود بازارهاي مالي و جهش نيروي كار نياز دارد.
اين مقام مسئول خاطرنشان كرد: در حالي در رتبه بندي منطقهاي بورسها، بورس ايران از رتبه مطلوبي برخوردار نيست كه از شرايط نظارت بر بورس مناسبي برخوردار بوده اما از لحاظ نظارت سهامداران بر هيأت مديره شركتها رتبه 101 و در حمايت از سهامداران از شرايط نامناسبي برخوردار هستيم.
نهاونديان در بخش ديگري از اظهارات خود به نظرسنجي انجام شده در اتاق بازرگاني و صنايع و معادن ايران و طرح 15 عامل از نيازهاي بنگاههاي اقتصادي خبر داد و گفت: طبق اين نظرسنجي كه از چندصد مدير اقتصادي به عمل آمده اولين متغير كه بالاترين رتبه را داشت موضوع دسترسي بنگاهها به منابع مالي بود.
وي با طرح اين سؤال كه آيا در اقتصاد ايران منابع مالي كافي نداريم و يا اينكه نميتوانيم منابع را به مديران برسانيم، ادامه داد: جواب اين سؤال عدم رساندن منابع به مديران است كه بايد ديد مشكل در كجاست؟ چرا تعداد شركتهاي حاضر در بورس تهران به 400 تا هم نميرسد و به رغم برخورداري اتاق بازرگاني از ظرفيت عضوپذيري دو سه ميليون نفري فقط 60هزار عضو داريم.
اين مقام مسئول با تأكيد بر اينكه تعداد شركتهاي زيادي ميتواند وارد بورس شوند خاطرنشان كرد: ميدانيم كه بازار سرمايه با ابزارهاي موجود خود نياز بنگاهها را تأمين كرده تا از فشار به بانكها كاسته شود، چرا كه تكيه صرف بر تبادلات بانكي موجب افزايش هزينه توليد، تضاد با شعار بانكداري اسلامي، كاهش رقابت پذيري و هزينه بالاي منابع مالي ميشود.
وي با بيان اينكه سازمان بورس ميتواند تحقيقي در رابطه با دلايل و مشكلات بنگاهها براي عدم ورود به بورس تهيه كند، خاطرنشان كرد: از منظر سياست گذاريها هم بايد مشوقهاي حضور بنگاهها در بورس را زياد كنيم تا علاوه بر مشوق مالياتي ديگر مشوقها به صورت مرحلهاي هم باعث افزايش انگيزه شود . از طرف ديگر بايد با شناسايي ضدانگيزهها سختگيري كمتري اعمال كرد تا استانداردها متناسب با شرايط بازار باشد.
اين مقام مسئول در بخش ديگري از اظهارات خود با تأكيد بر لزوم ساماندهي و سازماندهي بخش خصوصي كشور تأكيد كرد: طبق اصل 44 قانون اساسي بخش خصوصي بايد آماده تحويل وظايف 80 ساله دولت باشد كه براي اين انتقال تاريخي بايد نظم و ارتباطات و همچنين نظام دموكراسي مناسب و شناخت از نيازهاي اصلي اجراي اصل 44 وجود داشته باشد تا دولت بتواند مسئوليتهاي خود را بر دوش بخش خصوصي بگذارد، اما اين اقدام با حرف انجام نپذيرفته و بايد به بلوغ بخش خصوصي كمك كنيم.
نهاونديان با اشاره به دو ماده 75 و 76 قانون برنامه توسعه كه مربوط به تأسيس شوراي گفت وگوي بخش خصوصي و دولت و همچنين بازنگري اساسي در قوانين و مقررات توسط نماينده بخش خصوصي است تأكيد كرد: در حالي با كمك وزير اقتصاد شوراي گفت وگوي بخش خصوصي و دولت آغاز به كار كرده كه اتاق بازرگاني موظف به بازنگري قوانين و مقررات و ارائه آن به كميتهاي است تا از اين طريق فرصتهاي خوبي براي بازمهندسي اقتصاد كشور فراهم شود. اما اين همه به سامان نخواهد رسيد مگر اينكه فضاي تعامل مناسبي بين بخش خصوصي و دولتي حاكم باشد.
نوشته شده توسط سردبیر خبر
سه شنبه, ۰۳ خرداد ۱۳۹۰ ساعت ۱۱:۴۸
رئيس سازمان :-/بورس و اوراق بهادار عنوان كرد:
دعوت از مديران شركتها براي حضور و تامين مالي از طريق بورس
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار ضرورتها، بايدها و فرصتهاي حضور همه شركتهاي سهامي عام در بازار سرمايه كشور را تشريح كرد.
رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار عنوان كرد:
دعوت از مديران شركتها براي حضور و تامين مالي از طريق بورس
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار ضرورتها، بايدها و فرصتهاي حضور همه شركتهاي سهامي عام در بازار سرمايه كشور را تشريح كرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس علي صالحآبادي در همايش ملي پذيرش بنگاههاي اقتصادي در بورس اوراق بهادار؛ فرصتها و مزايا اظهار داشت: اهميت و جايگاه بازار سرمايه در اقتصاد كشور موضوعي انكارناپذير بوده و اين بازار طي سالهاي اخير ارتقاء يافته و از روند حركت رو به جلويي برخوردار بوده و همچنان به سمت آينده پراميدتر و پر رونقتر حركت ميكند.
وي ادامه داد: شايد در سالهاي گذشته و قبل از اجراي اصل 44 و تصويب قانون بازار اوراق بهادار برگزاري چنين همايشي و دعوت از صاحبان بنگاهها براي عرضه سهام مشكل بود، چرا كه در آن دوران بازار سهام كوچك و كم عمق بوده و از نقدشوندگي پاييني برخوردار بود كه نمي توانستيم از بنگاههاي بزرگ و كوچك و متوسط براي عرضه سهام دعوت كنيم،اما امروز با گذشت بيش از 5 سال از قانون جديد بازار، سياستهاي اصل 44 زيرساختهاي بازار سرمايه فراهم شده به گونهاي كه ميتوانيم از همه شما مديران شركتها دعوت كنيم از اين بازار براي تأمين منابع مالي خود و استفاده از مزاياي حضور در بورس استفاده كنيم.
رئيس هيئت مديره سازمان بورس و اوراق بهادار در بخش ديگري از اظهارات خود خاطرنشان كرد: امروزه بورس اوراق بهادار به عنوان بازاري بزرگ در اقتصاد كشور براي تأمين مالي بنگاهها و عرضه سهام با ارزش روز 122 هزار ميليارد توماني و نقدشوندگي مناسب ميتواند پذيراي شركتهاي سهامي عام باشد. اين در حاليست كه شركت فرابورس هم با عمري يك ونيم ساله داراي حجم معاملات قابل توجهي است به طوري كه معاملات سال گذشته اين بازار نوپا با كل معاملات بورس اوراق بهادار در سال 85 برابري كرده و به حدود 6 هزار ميليارد تومان رسيده.
صالحآبادي افزود: علاوه بر اين بورس كالا نيز ديگر بازاري است كه فضاي مناسبي براي پذيرش جديد كالاهاي بنگاهها ايجاد كرده و شركتها مي توانند با عرضه كالا در اين بورس محصولات خود را به طور سلف فروخته و تأمين مالي كنند.
وي با بيان اينكه هماكنون زيرساختهاي مناسبي براي توسعه بازار سرمايه كشور فراهم شده خاطرنشان كرد: در زيرساختهاي مربوط به قوانين و مقررات سه قانون مهم و بروز شامل قانون بازار اوراق بهادار، توسعه ابزارها و نهادهاي مالي و قانون برنامه پنجم توسعه در سالهاي 84، 88 و 89 به تصويب رسيده و آييننامههاي اجرايي آن اجرا شده است. اين در حاليست كه تا قبل از سال 84 فقط يك قانون مربوط به بازار سرمايه بود كه در سال 1345 به تصويب رسيده بود.
به گفته اين مقام مسئول با توسعه زيرساختهاي نهادي و ابزاري نهادهاي جديدي مانند شركتهاي تأمين سرمايه، پردازش اطلاعات مالي، صندوقهاي سرمايهگذاري با ارزش يك ميليارد دلار و شركتهاي سبدگردان و مشاوره ايجاد شدهاند همچنين در كنار توسعه اوراق مشاركت اوراق اجاره به عنوان ابزاري جديد و حق تقدم تسهيلات مسكن هم در بازار سرمايه به كار گرفته شدهاند.
صالحآبادي در ادامه با بيان اينكه ساختار كلان بازار هم متناسب با استانداردهاي روز شكل گرفته و زيرساختهاي الكترونيكي توسعه بازار هم فراهم شده خاطرنشان كرد: دو عامل مهم در گسترش بازار سرمايه كشور نقش داشتند كه شامل اعتماد عمومي به بازار سرمايه و اعتماد مسئولين و دستاندركاران به اين بازار است كه در رأس همه مقام معظم رهبري قرار دارد كه سال گذشته در سفر به مشهد مردم را براي سرمايهگذاري در بورس دعوت كرد.
صالحآبادي در ادامه سخنان خود خاطرنشان كرد: بازار سرمايه كشور ميتواند به سمت فعاليتهايي با كارايي بالاتر سوق پيدا كند بنابراين بنگاههاي اقتصادي و همه شركتهاي سهامي عام با هدف جلب اعتماد عمومي از طريق ارائه صورتهاي مالي، برنامه كسب و كار و اميدنامه پذيرش ميتوانند ضمن استفاده از اين فرصتها خود را به مردم و سرمايهگذاران معرفي كرده و منابع مالي تازهاي براي توسعه طرحها و برنامههاي خود جذب كنند.
سخنگوي سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: علاوه بر اين شركتهاي سهامي خاص هم براي بزرگتر شدن و توسعه فعاليتها به منابع عمومي و تجهيز سرمايههاي جديد نياز دارند كه براي تأمين آن ميتوانند از امكانات بازار سرمايه استفاده كنند.
صالحآبادي در پايان به هماهنگي انجام شده با كانون كارگزاران بورس اشاره كرد و گفت: طبق هماهنگيهاي به عمل آمده شركتهاي كارگزاري داراي مجوز پذيرش ميتوانند در جذب شركتهاي جديد به طور سازمان يافتهاي فعاليت كنند به طوري كه از طريق كانون كارگزاران بين شركتهاي كارگزاري توزيع فعاليتهاي مربوط به پذيرش شركتهاي جديد انجام خواهد شد، چرا كه طبق قانون برنامه پنجم توسعه و ماده 99 آن همه شركتهاي سهامي عام بايد در شش ماهه اول سال وارد بورس يا فرابورس شوند.
در راستای توسعه و ارتقاء کیفی خدمات رسانی به سرمایه گذاران : شبکه کدال پویاتر می شود
در زمینه سامانه های نظارتی و هوشمند سازی بازار سرمایه موسوم به "کدال سمپا" برخی کشورهای خارجی متقاضی اجرای آن از سوی این شرکت هستند که در آینده ای نزدیک اجرا خواهند شد .
اگر چه راه اندازی سامانه یکپارچه گردآوری و انتشار الکترونیکی اطلاعات (کدال) توانسته طی هفت سال گذشته تاکنون نقش بارزی در شفاف سازی و کاهش فاصله زمانی بین تهیه اطلاعات شرکت های بورسی و سرمایه گذاران بر عهده داشته باشد اما به نظر می رسد به لحاظ گسترش و توسعه روز افزون بازار سرمایه باید مدیریت این سامانه در راستای ارایه خدمات کمی و کیفی به کاربران خود هر چه سریع تر گام های بلندتری بردارد .
هر چند در حال حاضر دیگر از بروز مشکلاتی همچون تأخیر در بروز رسانی ، دریافت نکردن صفحات و ایراداتی از این دست در شبکه کدال خبری نیست اما به تازگی مشاهده شده در زمینه آگهی دعوت به مجامع عادی سالیانه برخی شرکت های بورسی مشکلاتی همچون ثبت اصلاحیه جدید در فایل نسخه قبلی اطلاعیه و از طرفی گزارش لغو مجمع مورد نظر تنها در چند ساعت قبل از برگزاری آن برای سهامداران بوجود آمده و این در حالی است که در سابق موارد مذکور در فاصله های زمانی 10 روزه و بطور جداگانه به اطلاع عموم می رسید .
در این رابطه علی عبدالهی ، مدیر فن آوری و اطلاعات سازمان بورس با اعلام اینکه چنین رویه ای قرار نیست در زمینه انتشار آگهی دعوت به مجامع سالیانه شرکت های بورسی در نظر گرفته شود اظهار داشت : این موضوع در دست بررسی بوده که چنانچه باعث بروز مشکلاتی برای کاربران شده باشد به زودی نسبت به برطرف کردن آن اقدام خواهد شد .
وی در ادامه از انتشار خبرهای جدیدی طی هفته آینده در زمینه ایجاد تحولات بنیادین و توسعه کیفی و کمی سامانه جامع اطلاع رسانی ناشران (کدال) خبر داد و افزود : در گام اول به منظور پایدار سازی این سامانه توسعه ابعاد مختلف آن در زمینه های زیر ساخت ، پهنای باند ، راهبری و غیره در دستور کار قرار گرفته بطوریکه در نیمه اول امسال ارتقاء کیفیت سرویس رسانی به مخاطبان اجرا و پس از آن جنبه های کمی شبکه کدال گسترش خواهد یافت .
این مقام مسئول در خاتمه ، بین المللی شدن حوزه فعالیت شرکت فناوران بازار سرمایه را یادآور شد و گفت : در زمینه سامانه های نظارتی و هوشمند سازی بازار سرمایه موسوم به "کدال سمپا" برخی کشورهای خارجی متقاضی اجرای آن از سوی این شرکت هستند که در آینده ای نزدیک اجرا خواهند شد .
در پی برگزاری همایش ملی پذیرش شرکتها در بورس
قالیباف :بازار سرمایه بهترین محل تامین مالی شرکتهاست
در سال های گذشته تحولات زیادی در حوزه تامین مالی و بازار سرمایه اتفاق افتاد که انگیزه لازم برای برگزاری این همایش فراهم شد تا تحولاتی که در حوزه تامین مالی و بازار سرمایه افتاده به اطلاع مسئولین و مدیران اقتصادی رسانده شود
به گزارش خبرنگار بورس نیوز ، دکتر قالیباف در ابتدای همایش ملی پذیرش شرکتها در بورس اوراق بهادار گفت : اهمیت تامین مالی برای رشد بنگاه و رشد اقتصادی کشور بر کسی پوشیده نیست و برای اینکه بنگاهها رشد کنند و خون در رگ های آنها جریان و توسعه یابد نیاز به تامین مالی کم هزینه و با توجیه اقتصادی دارند ضمن اینکه باید این صنایع در جای مناسب سرمایه گذاری کنند ، بازاری که این تامین مالی را فراهم میکند بازار سرمایه و بورس است .
بنا براین و با عنایت به موارد فوق در سال های گذشته تحولات زیادی در حوزه تامین مالی و بازار سرمایه اتفاق افتاد که انگیزه لازم برای برگزاری این همایش فراهم شد تا تحولاتی که در حوزه تامین مالی و بازار سرمایه افتاده به اطلاع مسئولین و مدیران اقتصادی رسانده شود.
زیرا اجرای اصل 44 با هدف واگذاری امور و مدیریت اقتصاد به مردم بود که این واگذاری ها در حوزه بازار سرمایه اثر زیادی داشتند و سبد بازار سرمایه متنوع تر شد.
بنابراین در همین راستا و در حوزه قوانین مقررات کارهای خوبی انجام شده است و قانون توسعه ابزارهای مالی تصویب شده و قانون پنجم توسعه که نقش بازار سرمایه و بورس را در اقتصاد بیشترکرده است .
همچنین در حوزه نقدشوندگی سهام کارهای خوبی انجام شده و حجم معاملات بورس بسیار افزایش یافته است لذا بازار سرمایه باید در تامین مالی نقش بیشتری را ایفا کند.
وی در ادامه گفت : در حال حاضر مدل تامین مالی بازار سرمایه از طریق انتشار اوراق بهادار است با توجه به پتانسیل قوانین و مقررات و سلیقه مدیران شرکت و انتظار بازار می توان ابزارهای مختلفی را معرفی کرد مثل صکوک .
قالیباف خاطر نشان کرد که البته بحث بازار سرمایه فقط تامین مالی نیست و می توانند نقش اجتماعی بیشتری را در جامعه ایفا کند وشرکتهای پذیرش شده می توانند از بازارهای خارجی تامین مالی (فاینانس) کنند.
همچنین در حوزه قراردادها آن شرکتهایی که پذیرش شدند بیشتر مورد توجه و اطمینان مردم قرار دارند بنابراین بازار سرمایه ابزاری برای بازاریابی شرکت های پذیرفته شده به حساب می آید و در تامین مواد اولیه نیز اینگونه شرکتها راحت است چراکه از معافیت مالی هم بهره مند می شود.
كاتوزيان در جمع خبرنگاران:
كارشناسان قبلاً درباره پالايشگاه آبادان هشدار داده بودند؛اتفاق صبح خرابكاري نبود
خبرگزاري فارس: رئيس كميسيون انرژي مجلس با بيان اينكه پيش از اين كارشناسان هشدار داده بودند كه پالايشگاه آبادان آمادگي افتتاح را ندارد، افزود: مشكل پالايشگاه آبادان فني بوده است.
به گزارش خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس، حميدرضا كاتوزيان رئيس كميسيون انرژي مجلس شوراي اسلامي در حاشيه جلسه علني امروز سهشنبه با حضور در جمع خبرنگاران به حادثه صبح امروز پالايشگاه آبادان اشاره كرد و گفت: اين اتفاق يك خرابكاري عمدي نبوده است.
وي با بيان اينكه پيش از اين كارشناسان هشدار داده بودند كه پالايشگاه آبادان آمادگي افتتاح را ندارد، افزود: مشكل پالايشگاه آبادان فني بوده است.
رئيس كميسيون انرژي مجلس گفت كه در اين حادثه 17 نفر مجروح و يك نفر كشته شدند.
نظر