کارگاه حجم ?

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • mhjboursy
    ستاره‌دار (۱۳)
    • Jul 2013
    • 18270

پاسخ : کارگاه حجم

این کارهای ما دو نقطه ضعف دارد. یکی اینکه کوتاه‌مدت است و دیگر اینکه روند محور است.
    کوتاه‌مدت البته خوب است. منظور این است که میان‌مدت را بررسی نمی‌کنیم. کوتاه‌مدتی خوب است که در کنارش (پشتش) میان‌مدت هم باشد.
    روند محوری هم خوب است. ولی پیشبینی‌محور بودن هم باید در کنارش (در پشتش) داشته باشیم.

دقیق نمی‌دانم زمان مورد انتظار برای پژوهش در این دو بخش از پژوهش‌های حجمی‌مان چقدر طول می‌کشد و دقیق هم ایده‌ها و روش‌های مورد پژوهش را بررسی نکرده‌ام. ولی می‌دانم که این دو نقطه ضعف هست.

برای نمونه همین سیستم. اکنون وضعش اصلا خوب نیست. ولی این حالت را هم دارد که امکان دارد حجمش زیاد شود و اگر حجمش زیاد شود وضعش یک‌باره از این رو به آن رو می‌شود. حالت موج سوم کوتاه‌مدتی به خودش می گیرد که از رشد ۱۵ درصدی یکی دو هفته پیش خیلی بهتر (نیرومندتر و تیزتر) می‌تواند رشد کند.
    ولی ما نمی‌توانیم پیشبینی کنیم... که این آیا حجمش قرار است رشد کند یا نه؟
    «محمد حسین» هستم.
    امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• mhjboursy
      ستاره‌دار (۱۳)
      • Jul 2013
      • 18270

وصنا
      «محمد حسین» هستم.
      امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• mhjboursy
        ستاره‌دار (۱۳)
        • Jul 2013
        • 18270

سامان
        «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
          ستاره‌دار (۱۳)
          • Jul 2013
          • 18270

بورس
          «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
            ستاره‌دار (۱۳)
            • Jul 2013
            • 18270

حجم کم یعنی نبود خریدار و فروشنده. اگر بازار دست شاپور دانا و قوانین من در آوردی‌اش باشد (صف نشینی) یا اگر قیمت در حال حرکت باشد یا حالاتی شبیه این وجود داشته باشد یعنی نبود یک طرف.
            حجم زیاد یعنی مقاومت. یعنی وجود خریدار و فروشنده. یعنی مخالفت با حالت کنونی. (خوش‌بختانه برای این موضوع هنوز شاپور دانا قانونی در نیاورده از خودش.)
            «محمد حسین» هستم.

نظر

• علیرضا حسنی
              عضو فعال
              • Mar 2019
              • 1642

در اصل توسط mhjboursy پست شده است View Post
              حجم کم یعنی نبود خریدار و فروشنده. اگر بازار دست شاپور دانا و قوانین من در آوردی‌اش باشد (صف نشینی) یا اگر قیمت در حال حرکت باشد یا حالاتی شبیه این وجود داشته باشد یعنی نبود یک طرف.
              حجم زیاد یعنی مقاومت. یعنی وجود خریدار و فروشنده. یعنی مخالفت با حالت کنونی. (خوش‌بختانه برای این موضوع هنوز شاپور دانا قانونی در نیاورده از خودش.)
              معمولا تو بازارهایی مثل بازار بورس سود عده ای از زیان عده ای دیگه تامین میشه، از این جهت خیلی قوانین در کلیت و میانگین سود و زیان افراد تغییری حاصل نمیکنه. فقط از یک قانون خاص عده ای بیشتر منتفع میشن عده ای دیگه بیشتر متضرر، تغییر قوانین هم از سود عده ای به همون اندازه کم میکنه که از زیان عده دیگه.
              به نظرم روی قوانین نباید خیلی سخت گرفت و وسواس فکری ایجاد کرد. همه قوانین من دراوردی هستن. اصلا قانون غیر من درآوردی هم مگه داریم. قوانین راهنمایی رانندگی و قانون اساسی کشور ها هم من در اواردیه.

نظر

• mhjboursy
                ستاره‌دار (۱۳)
                • Jul 2013
                • 18270

کگل

رشد دارد ولي سرعت رشدش مشخص نيست

و نيز اينکه اکنون در اين حصار گير کرده
                بالاتر روي 7500 ريال هم باز يک مقاومت دارد

اکنون که نمادهايي وجود دارند که هر روز مثبت پنج
                مي‌خورند خريد اين شايد زياد جالب نباشد.
                «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                  ستاره‌دار (۱۳)
                  • Jul 2013
                  • 18270

از دوستان کسی بررسی این را بلد است؟ خیلی عجیب است که این شمع آخر را ثبت کرد.
                  شاید مربوط به قضیه‌ی غگلپا و اینها باشد... به هر روی خیلی عجیب است. اصلا درکش نمی‌کنم.

این هم کانالی است که در آن گیر کرده که اگر تا دیروز از من می‌پرسیدید می‌گفتم به احتمال قوی می‌شکندش (رو به بالا) ولی اکنون خیلی ناآشکار شده.
                  «محمد حسین» هستم.

نظر

• آگراداد
                    عضو فعال
                    • Dec 2017
                    • 424

به نام خدا .
                    دیروز پالایشگاه تهران حجم بسیار بالایی معامله شد امروز به احتمال زیاد صف خرید سنگین بشه .
                    شاد باشین .

نظر

• mhjboursy
                      ستاره‌دار (۱۳)
                      • Jul 2013
                      • 18270

من هم می‌خواستم یک نگاه بیاندازم به فرآورده‌های نفتی...
                      نخست شبندر گرامی که پیشتر بررسی کرده بودیم:
                      شبندر
                      «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                        ستاره‌دار (۱۳)
                        • Jul 2013
                        • 18270

شتران
                        «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                          ستاره‌دار (۱۳)
                          • Jul 2013
                          • 18270

شراز
                          «محمد حسین» هستم.

نظر

• mhjboursy
                            ستاره‌دار (۱۳)
                            • Jul 2013
                            • 18270

البته گروه پالایشی کند هستند و گروه خودرویی فعلا انگار ترجیح دارند.
                            «محمد حسین» هستم.

نظر

• آگراداد
                              عضو فعال
                              • Dec 2017
                              • 424

بازا اومده سر وقت پتروپالایشیها .

نظر

• mhjboursy
                                ستاره‌دار (۱۳)
                                • Jul 2013
                                • 18270

بررسی‌های شخصی...
                                ============
                                اندیشه در تفاوت شمع‌ها و اینکه هزینه‌ی تغییرات اینها را چگونه باید تفسیر کرد
                                ============================================
                                بخش یکم
                                ======

یک موضوعی که در شمع‌شناسی مهم است این است که ما بیشتر باید به میزان تغییرات روزانه‌ی یک شمع بها بدهیم یا به میزان تغییرات بین دو شمع؟
                                اگر یک شمع نسبت به روز پیشین خودش ۵ درصد افت/رشد کرده باشد مهمتر است یا اینکه در طی روز ۵ درصد رشد کرده باشد؟

این در تفسیر حجم خیلی کمک می‌کند (که در نهایت هم باز دوباره حجم قرار است در تفسیر قیمت کمک کند).

اگر می‌دانستیم و مطمئن بودیم که قیمت در طی روز یک مسیر مستقیمی را انتخاب می‌کند (از منفی به مثبت یا برعکس) خیلی آسان می‌توانستیم هر حجمی را به تفاوت قیمت گشایش تا آخرین شمع‌ها نسبت دهیم.
                                ولی...
                                موضوع اینجاست که....
                                در ایران قیمت آخرین قیمت لحظه‌ای آخر حساب می‌شود (احتمالا) (چون مکانیزم حراج پایان روز که نداریم که...) و نیز اینکه به خاطر کوچک بودن و کم داد و ستد بودن بسیاری از نمادها بازی‌های حرکتی زیادی را شاهد هستیم در طی روز. کم ندیده‌ایم که قیمت یکباره از منفی دو می‌پرد مثبت دو و یک دقیقه‌ی دیگر دوباره می‌پرد منفی دو!

البته در نمادهای بزرگ این‌گونه نیست.

اما در مورد جابه‌جایی بین روز چه؟ مثلا امروز کلا پنج درصد بیشتر از دیروز باشد. این چه؟ اینجا حجم تفسیر دارد؟ خوب... مسلما بین روز که ما حجم نداشته‌ایم! /:.happysmiley:./ در اینجا چه؟... ببینید... فرض بفرمایید دیروز ۵ درصد پایین‌تر بود و امروز نیز ۴ درصد قیمت در میانه‌ی روز رشد کرد... این حجم نشان‌دهنده‌ی این است که علاوه بر اینکه خرج حرکت ۴ درصدی امروز این مقدار بوده، خرج بالا نگه داشتن قیمت نسبت به دیروز هم بوده. حالا اگر باز نسبت به دیروز +۵٪ بودیم ولی امروز در میانه‌ی روز -۴٪ بودیم چه؟ این را نمی‌شود چیزی گفت... نه می‌شود گفت که این حجم خرج شده که قیمت ۴ درصد افت کند و نه می‌شود گفت که این هزینه شده که قیمت ۵ درصد رشد کند و حتی نمی‌شود گفت این سرمایه‌گذاری برای ۱ درصد رشد بوده... می‌شود؟ نمی‌شود که... اینجا چه بگوییم؟

لازم است یک بار دیگر به قیمت پایانی بیاندیشیم...
                                پایانی اگر وجود نداشت چه می‌شد؟ ملاک آخرین قرار می‌گرفت. اگر اصلا ملاک نداشتیم چه؟ یعنی سازمان بورس و شاپور دانایی وجود نداشتند اصلا. می‌نشستند مردم مانند بازار برنج و زر و ارز و گلابی (!) برای خودشان خرید و فروش می‌کردند و ما آمارشان را داشتیم. در اینجا ۱- چه چیزی را ملاک می‌گرفتیم؟ و ۲- بالا رفتن حجم را به چه تعبیر می‌کردیم؟
                                پاسخ (گمانی/احتمالی/فرضی) خودم: ۱- ملاک قیمت آخرین بود. ولی میان‌گین‌گیری! مثلا نیم‌ساعت آخر. و ۲- جهش بین دو شمع را هم مانند حرکت میان‌روزی می‌گرفتم چون در نهایت سنجش (تفاوت) میان آخرین امروز و آخرین دیروز ملاک بود. (مانند زر و دلار که مثلا می‌گوییم امروز ۱۴۰۰۰۰ ریال است و دیروز ۱۳۵۰۰۰ ریال بود. و تمام اینها برای حرکت‌های مستقیم است نه تغییر جهت. یعنی اینکه از نقطه‌ی الف به نقطه‌ی ب رسیده‌ باشیم. نه اینکه رفته باشیم بالا و برگشته باشیم پایین. اینجا حجم دقیق مشخص نیست.
                                پس یک نتیجه‌گیری احتمالی می‌تواند این باشد که در شمع‌هایی که زیاد سایه‌دار هستند نباید قوی اظهار نگر کنیم. چون مطمئنا در آن شمع بازار یک جهته نبوده. رفته بالا و آمده پایین یا رفته پایین و آمده بالا یا بدترین حالت یک دوجی است که رفته بالا و برگشته و بعد رفته پایین و برگشته و در نهایت وسط مانده!
                                و متاسفانه اینکه در شمع‌های قدبلند هم باز ممکن است همچنین چیزی درونشان وجود داشته باشد. یعنی مثلا شمع پایین آغاز کرده و رفته بالا و برگشته پایین و دوباره رفته بالا.
                                حالا این مورد را کار نداریم و در این موارد تفسیر را می‌گذاریم روی اینکه در نهایت هزینه صرف حرکت از نقطه‌ی الف به نقطه‌ی ب شده. (نقطه‌ی الف را شمع پیشین می‌گیریم!)
                                باقی‌اش بماند در یک نوشته‌ی دیگر...
                                «محمد حسین» هستم.

نظر

در حال کار...
                                X