نبض سیاست

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • negarminavi
    عضو فعال
    • May 2013
    • 35714

    #601
    پاسخ : نبض سیاست

    در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
    نرخ تورم انگلیس صفر درصد اعلام شد

    نرخ تورم در انگلیس در فوریه به صفر درصد رسید..

    به گزارش خبرنگار مهر به نقل از پایگاه خبری بی بی سی، نرخ تورم انگلیس در ماه فوریه سال جاری میلادی صفر درصد شد، این در حالی است که بیش از این طبق پیش بینی کارشناسان اقتصادی، نرخ تورم این کشور ۰.۱ درصد برآورد شده بود.

    در همین حال، نرخ تورم انگلیس در ماه ژانویه سال جاری میلادی ۰.۳ درصد بوده است و با رسیدن نرخ تورم این کشور به صفر درصد در ماه فوریه، پایین ترین میزان نرخ تورم انگلیس از سال ۱۹۹۸ میلادی به بعد به حساب می آید.

    بر پایه این گزارش، یکی از عوامل کلیدی این نرخ تورم، کاهش قیمت در مواد غذایی و کالاهای مرتبط با محصولات کامپیوتری در ماه فوریه گزارش شده است

    http://www.mehrnews.com/news/2522917...5-%D8%B4%D8%AF
    تورم صفر درصد دولت انگلیس رو مقایسه کنید با تورم صفر درصد دولت تدبیر !

    اونجا کاهش قیمت مواد غذایی و محصولات کامپیوتری یکی از دلایل اصلی صفر شدن تورم بوده

    اینجا درست برعکسش، یعنی افزایش قیمت مواد غذایی و میوه و سایر محصولات

    علتش هم اینه که اینجا تدبیر ! هست اما اونجا تدبیری در کار نیست !!!

    نظر

    • گیلان
      عضو فعال
      • Jul 2011
      • 2178

      #602
      پاسخ : نبض سیاست

      در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
      شما به آرامش و سعادت رسیدی؟
      فکر نمیکنم !
      هیچ تمدنی از بیرون مغلوب نخواهد شد , مگر آنکه از درون نابود شده باشد !...ویل دورانت

      نظر

      • H.samimi
        عضو فعال
        • Jan 2014
        • 2092

        #603
        پاسخ : نبض سیاست

        نشانه شناسی 'مجلس ختم' و 'تسلیت' در سیاست ایران

        حسین باستانی بی‌بی‌سی
        • 25 مارس 2015 - 05 فروردین 1394

        هم‌رسانی
        آیت الله خامنه ای در گذشته "میزبان" مراسم ترحیم در بیت رهبری بوده، اما در پی درگذشت مادر حسن روحانی، در مراسم بزرگداشتی که توسط ریاست جمهوری برگزار شده حضور یافته است حضور رهبر جمهوری اسلامی در مراسم ترحیم مادر حسن روحانی، رفتاری کم سابقه بود. آیت الله خامنه ای در دوران رهبری خود، در مواقعی انگشت شمار در مجلس ترحیم برخی افراد چون محمدرضا مهدوی کنی، عزیز الله خوشوقت، مجتبی تهرانی، علی مشکینی و خدیجه ثقفی (همسر آیت الله خمینی) حاضر بوده است.
        اما وی در چنان مواقعی، نوعا "میزبان" مراسم ترحیم در بیت رهبری (حسینیه امام خمینی) بوده و به لحاظ پروتکلی، انگار سایر شرکت کنندگان را به حضور می پذیرفته است. در حالی که در پی درگذشت مادر حسن روحانی، آقای خامنه ای در مراسم بزرگداشتی که توسط ریاست جمهوری و در مسجد سپهسالار (مجموعه شهید مطهری) برگزار شده حضور یافته است. اقدامی که مشابه آن، حتی در پی درگذشت پدر محمود احمدی نژاد در خرداد ۱۳۸۵ نیز صورت نگرفته بود.
        عکس های حضور رهبر جمهوری اسلامی در مراسم ترحیم مادر رئیس جمهور، البته تنها تصاویر خبرسازی نبوده که پس از درگذشت مادر آقای روحانی منتشر شده است: چند روز پیش از آن هم، عکسی از جان کری وزیر امور خارجه آمریکا خبرساز شده بود که با حضور در اقامتگاه برادر گریان رئیس جمهور (حسین فریدون)، در حالتی عاطفی دست های خود را برای در آغوش گرفتن وی باز کرده بود. احتمالا بسیاری از ناظران آن تصویر را هم، مانند تصویر حضور امروز، اقدامی "برای نمایش حسن نیت در زمانی حساس" تلقی کرده بودند.
        عکس های مراسم ترحیم مادر حسن روحانی، تنها تصاویر خبرسازی نبوده که پس از درگذشت متوفی منتشر شده است برداشت های سیاسی صورت گرفته بر مبنای چنین عکس هایی، یادآور نوعی روش مشاهده در سیاست ایران است که شاید به تسامح بتوان آن را "نشانه شناسی مجلس ختم/تسلیت" نامید.
        واکنش های رهبر

        در حکومت جمهوری اسلامی ایران، واکنش های شخص اول حکومت به مرگ افراد، طبیعتا همواره بیش از هر مقام دیگری خبرساز بوده است.
        نوع واکنش آیت الله خامنه ای به درگذشت افراد، به ملاحظات مختلفی بستگی دارد که بعضی از آنها ممکن است لزوما سیاسی نباشند. به عنوان نمونه، ظاهرا تاکنون رسم نبوده است که رهبر ایران برای حضور در مراسم خاکسپاری یا بزرگداشت کسی از پایتخت خارج شود.
        حتی در پی درگذشت خواهر آیت الله خامنه ای در دوم فروردین ماه، برادر متوفی در مراسم اقامه نماز میت بر پیکر وی در قم حضور نیافت. همان طور که پس از درگذشت رئیس اسبق مجلس خبرگان رهبری علی مشکینی در مرداد ۱۳۸۶ نیز، آقای خامنه ای برای اقامه نماز میت به قم نرفت، اگرچه بعدا در تهران برای او مراسم بزرگداشت گرفت.
        شخص اول حکومت، البته بعد از درگذشت محمدرضا مهدوی کنی رئیس سابق مجلس خبرگان رهبری در مهر ۱۳۹۳، در تهران بر جنازه او نماز میت خواند. او همچنین در اسفند ۱۳۹۱ برای عزیزالله خوشوقت و در دی ۱۳۹۱ برای مجتبی تهرانی نماز میت خواند که این دو نماز آخر، به دلیلی ویژه خبرساز شدند؛ چون نه آقای خوشوقت و نه آقای تهرانی رسما جزو مقام های ارشد حکومتی نبودند - هرچند هر دو به نظریه پردازی برای برخورد تند با مخالفان حکومت اشتهار داشتند.
        رهبر جمهوری اسلامی در عین حال، به عنوان جانشین آیت الله خمینی، استثنائا برای بازماندگان ارشد بیت او نیز نماز میت خوانده است: در فروردین ۱۳۸۸ برای خدیجه ثقفی و در اسفند ۱۳۷۳ برای احمد خمینی.
        آیت الله خامنه ای در مراسم اقامه نماز میت برای خواهر خود حضور نداشت بعد از حضور فیزیکی در مراسم بزرگداشت یا اقامه نماز، صدور پیام تسلیت مهم ترین شیوه واکنش رهبر به درگذشت افراد بوده است. این واکنش نیز، طبیعتا مستقل از ملاحظات سیاسی نبوده است.
        به عنوان نمونه، آیت الله خامنه ای در پی درگذشت مادر محمود احمدی نژاد رئیس جمهور سابق در بهمن ۱۳۹۳، پیام تسلیت صادر کرد. این در حالی است که وی به دنبال درگذشت خواهر محمد خاتمی رئیس جمهور اسبق در اسفند ۱۳۹۳، به جای آقای خاتمی به مادر وی تسلیت گفت که بازتابی از ملاحظات سیاسی رهبر ارزیابی شد. البته محمد خاتمی یک ماه بعد در پی درگذشت خواهر آیت الله خامنه ای، به نمایندگی از مجمع روحانیون مبارز به آقای خامنه ای پیام تسلیت داد که این اقدام هم، به نوبه خود بازتابی از منش سیاسی او تلقی شد.
        رهبر جمهوری اسلامی پیش از آن هم در مواردی دیگر، از طریق نحوه انعکاس دیدگاه های سیاسی خود در پیام های تسلیت خبرساز شده بود.
        به عنوان نمونه او در فروردین ۱۳۹۰، به دنبال درگذشت پدر میرحسین موسوی – که با وی نسبت فاملی داشت – ترجیح داد تا حد ممکن از فرزند سرسخت متوفی فاصله بگیرد: او محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر خود را به خانه برادر میرحسین موسوی فرستاد تا درگذشت پدر وی را شفاها تسلیت بگوید.
        این شیوه مرزبندی رهبر ایران در هنگان صدور پیام تسلیت، به نوعی یادآور شیوه تسلیت گویی او بعد از درگذشت مهدی بازرگان در بهمن ۱۳۷۳ بود؛ زمانی که آقای خامنه ای با ارسال نامه ای خصوصی به یدالله سحابی، یار مهدی بازرگان در نهضت آزادی ایران، از آقای سحابی خواست که از جانب او به خانواده بازرگان تسلیت بگوید.
        آقای خامنه ای تاکنون برای محمدرضا مهدوی کنی، عزیزالله خوشوقت، مجتبی تهرانی، احم خمینی و خدیجه ثقفی (همسر ایت الله خمینی) نماز میت خوانده است

        آیت الله خامنه ای همچنین در پی درگذشت آیت الله منتظری در آذر ۱۳۸۸، خطاب به خانواده وی پیام تسلیت نامتعارفی را فرستاد که در آن، دعا می کرد خداوند "ابتلائات دنیوی" این مرجع تقلید منتقد را "کفاره" برخی اقدامات وی در زمان حیاتش قرار دهد.
        پیچیدگی غیرضروری

        آمیختگی معادلات سیاسی با واکنش های آیت الله خامنه ای به درگذشت افراد، هرچند تیترهای هیجان انگیزی را برای رسانه ها ایجاد می کند، اما به پیچیدگی هایی منحصر به فرد نیز می انجامد.
        بخش مهمی از این پیچیدگی ها، ناشی از جریان پیوسته اخراج افراد از حکومت ایران است. پدیده ای که نتیجه آن، ایجاد مجموعه در حال گسترشی از مقام های سابق - یا فعلی- است که الزام رهبری نظام به مرزبندی با آنها، به طرح سوالاتی دشوار بعد از درگذشت مقام ها و بستگان آنها منجر می شود.
        به عنوان نمونه، اگر رئیس جمهور اسبق ایران قصد حضور در مجلس بزرگداشت مادر رئیس جمهور فعلی را داشت، آیا باید دستگاهی امنیتی مانع از حضور وی می شد تا وی و آیت الله خامنه ای همزمان در جلسه ای حضور نداشته باشد؟ آیا باید اجازه حضور داده می شد اما کسانی بسیج می شدند تا جلوی عبور محمد خاتمی از نزدیکی آقای خامنه ای یا ارسال عکس از مراسم را بگیرند؟
        مشکل بتوان تصور کرد که این جنس از سوالات، در کشورهای دیگر دنیا در شمار دغدغه های سیاسی پیچیده مسئولان حکومتی باشند.

        نظر

        • گیلان
          عضو فعال
          • Jul 2011
          • 2178

          #604
          پاسخ : نبض سیاست

          به نظر من در شرایط و روزهای حساس فعلی برای ایران , حمله ناگهانی عربستان به یمن کل معادلات را تغییر داده است !این شمشیری که اعراب برای شیعیان و ایران از رو بسته اند اگربسرعت در غلافش نرود دیگر آن اندک امیدی که به آرامش و ثبات منطقه میرفت از بین خواهد رفت !.
          آخرین ویرایش توسط گیلان؛ 2015/03/26, 17:49.
          هیچ تمدنی از بیرون مغلوب نخواهد شد , مگر آنکه از درون نابود شده باشد !...ویل دورانت

          نظر

          • محمد-پ
            عضو عادی
            • Apr 2011
            • 236

            #605
            پاسخ : نبض سیاست

            شیوخ عربستان دارند بدام پروژه تخریب عربستان تحت پروژه خاورمیانه بزرگ می افتند . حل بحران نظام مالی جهانی با فرهنگ مردم خاورمیانه و آفریقا نمیخواند و تنها با دموکراسی نیم بند بعد از تخریب خاورمیانه و آفریقا و ایجاد کولونی های ایجاد ارزش اضافی در لوای دموکراسی نیم بند در این مناطق موقتا حل میشود یا به تعویق می افتد در غیر اینصورت به جنگ همه گیر قدرتهای بزرگ منتهی میشود
            بر این اساس
            حلقه سست زنجیره تخریب در منطقه جنوبی شرقی یمن بود که دارد بدرستی عمل میکند . در شمال شرقی حلقه ضعیف تاجیکستان و اوزبک است که احتمالا باید منتظر بهم ریختگی شان باشیم . حلقه شمال غربی زنجیره مهم تخریب ، قفقاز و کشور اوکراین است که بسیار حساس است و به عنوان یکی از مرکز مهم غلات جهان ممکن است خارج از کنترل شود . در جنوب غربی در آفریقا آتش و خون در هم آمیخته است .

            در نهایت غول اقتصادی چین و غول هسته ای روسیه باید تسلیم شوند .
            ضمنا هر کشوری آمادگی اش را داشته باشد میتواند وارد این دام شود و تخریب خود را به جلو بیندازد .

            نظر

            • محمد-پ
              عضو عادی
              • Apr 2011
              • 236

              #606
              پاسخ : نبض سیاست

              اگر عمدی بودن سقوط هواپیمای آلمانی صحت داشته لاشد نشان میدهد که لمپنیسم مدرن در حال رشد است و بزودی در دنیا بیداد میکند .

              دست پروردگان جنایتکاران بین المللی به عنوان لمپنیسم مدرن
              یکی شان مانند داعش سر میبرد
              یکی یک دختر دیندار را به جرم اعتراض به طلسم نویسی میکشد و میسوزاند
              یکی هم هواپیما به کوه میزند
              یکی هم بلا انقطاع نعل وارونه میزند و خاک در چشم حقیقت میپاشد

              و ارباب آنها هم مناطق غیر را منهدم میکنند و عده ای آنها را دستان خدا میدانند و برای آنها هورا میکشند .
              آخرین ویرایش توسط محمد-پ؛ 2015/03/26, 20:04.

              نظر

              • H.samimi
                عضو فعال
                • Jan 2014
                • 2092

                #607
                پاسخ : نبض سیاست

                علم الهدي: مطهری یک عنصر منحرف است!
                عاملان حادثه شيراز داعشي بودند يا ارزشي؟
                کد مطلب : 72884

                گروه سياسي: امام جمعه مشهد ضمن دفاع از کسانی که در شیراز به علی مطهری حمله کردند از واکنش رئیس جمهور و دیگر اعضای دولت به این واقعه انتقاد کرد. او حمله‌کنندگان را "متدین و ارزشمدار" خواند!!



                سيداحمد علم الهدي در جمع خبرنگاران گفت: «افرادی که با مطهری نماینده مجلس برخورد کردند اراذل و اوباش نبودند. همین مردم ارزشمدار بودند که وظیفه خود دیدند با یک عنصر غیرارزشی و منحرف برخورد کنند". در حاليكه علي مطهری حمله‌کنندگان به خود را با اسلام‌گرایان افراطی داعش مقایسه کرده و آنها را فرومایه و "داعش وطنی" خوانده است؛ امام جمعه مشهد می‌گوید این افراد نیروهای متدینی بوده‌اند که "پای آرمان‌های خود ایستاده‌اند"! اين در حاليست كه رئیس جمهور، این افراد را "اوباش" خوانده و از وزیر کشور خواسته آنها و حامیان‌شان را شناسایی و به دستگاه قضائی معرفی کند.

                علم‌الهدی گرچه برخورد با مطهری را ناصحیح ارزیابی کرده، گفته است: «نباید مسئولان اعم از رییس جمهور و غیره علیه این افراد اینچنین واکنش نشان دهند بلکه انتقاد خود را به صورت مطلوب بیان کنند.» پیشتر اسدالله ایمانی، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در استان فارس و امام جمعه شیراز نیز در دفاع از حمله‌کنندگان به مطهری اقدام آنها را واکنش به شکستن "حریم ولایت و خبرگان رهبری" توسط او خوانده است.

                مطهری حمله‌کنندگان به خود را فرومایه و "داعش وطنی" خواند

                در ادامه این ماجرا وزارت کشور هیئتی را برای تحقیق به شیراز اعزام کرد. محمد احمدی، استاندار فارس، ۲۳ اسفند خبر داد که در پی "فعالیت‌های اطلاعاتی و امنیتی" شورای تأمین استان "عوامل اصلی" حمله به خودروی علی مطهری شناسایی و به مقامات قضایی استان معرفی شده‌اند. مطهری در نامه‌ی سرگشاده‌ای به امام جمعه شیراز او را به حمایت از مهاجمان متهم کرده و نوشته: «خوشحالم که نقش خود در این حادثه را آشکار نمودید و طبعاً هیئت تحقیق وزارت کشور باید به شما به عنوان متهم بپردازد.» عضو کمیسیون فرهنگی مجلس پیش از این در یادداشتی به تشریح جزئیات حادثه شیراز پرداخت و تصریح کرد که "مهاجمان از باتوم، گاز فلفل و موتور سنگین استفاده کردند و معلوم است از چه نهادی دستور گرفته‌اند".

                دفاع از برهم‌زنندگان کنسرت

                امام جمعه مشهد در بخش دیگری از اظهاراتش از حرکت گروه‌های افراطی که در برخی از شهرها با حمایت نیروهای بسیج و انصار حزب‌الله مانع برگزاری کنسرت‌های موسیقی شده‌اند حمایت کرد و آنها را در ردیف حمله‌کنندگان به مطهری قرار داد. علم‌الهدی گفت: «اگر مردم با کنسرت مبتذلی برخورد کردند مسئولان در عواقب آن مسئول هستند چون مردم در مقابل مسائل مغایر ارزش‌های اعتقادی و انقلابی ایستادگی می‌کنند.» در ماه‌های گذشته جلوی اجرای کنسرت‌های فراوانی گرفته شده که از نهادهای مسئول مجوز داشته‌اند. مسئولان محلی در مواردی علت لغو کنسرت‌ها را "اعتراض امت حزب‌الله و دغدغه‌ها و مخالفت‌های امام جمعه" عنوان کرده‌اند.

                امام جمعه مشهد ماه گذشته کنسرت موسیقی را "بی‌بند و باری و مطرب‌بازی" خواند و با این ادعا که تمام شهر مشهد "حرم امام رضا" است با برگزاری برنامه‌های موسیقی در این شهر مخالفت کرد.
                علم‌الهدی در گفت‌وگو با خبرنگاران اعتراف کرد که از مسئولان استان خواسته در مشهد کنسرت موسیقی برگزار نشود. او در عین حال مدعی شد که درخواست او "در حد ارائه نظر و پیشنهاد" بوده و گفت: «نباید در عرصه فضای مجازی دولت را موافق و امام جمعه مشهد را مخالف کنسرت نشان داد بلکه بایستی مطالب به‌طور کامل بیان شود.»


                ۸۰
                داغ کنید



                نظر

                • H.samimi
                  عضو فعال
                  • Jan 2014
                  • 2092

                  #608
                  پاسخ : نبض سیاست

                  زیباکلام: دولت در توسعه سیاسی موفق نبود
                  کد مطلب : 72951

                  گروه سیاسی: استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران گفت: وعده‌های دولت اغلب در مورد وضعیت اقتصادی بود و کمتر شاهد وعده‌های توسعه سیاسی کشور از سوی دولت بوده‌ایم.



                  صادق زیباکلام در گفت‌و‌گو با ایلنا، در پاسخ به این سوال که به نظر شما در سال ۹۳ چه میزان از عده‌های دولت روحانی محقق شد، گفت: وعده‌های دولت روحانی اغلب در مورد وضعیت اقتصادی کشور بود و کمتر شاهد وعده‌هایی در خصوص توسعه سیاسی کشور از سوی این دولت بوده‌ایم بنابراین دولت خیلی در زمینه توسعه سیاسی موفق نبود. وی افزود: بر همین اساس بیشتر تلاش‌های دولت هم در رابطه با مسائل اقتصادی معطوف بود، البته آقای روحانی در دوران انتخابات وعده‌هایی در مورد رفع فضای امنیتی از دانشگاه‌های کشور داد که انصافا باید گفت کارنامه دولت در تحقق این وعده کاملا مثبت بوده است.

                  این استاد علوم سیاسی دانشگاه‌ تهران، با بیان اینکه گشایش در فضای دانشگاه‌ها را می‌توان به طور محسوس لمس کرد، گفت: از فضای امنیتی دانشگاه‌ها در سال ۹۳ به شدت کاسته شد، به گونه‌ای که این فضا با فضای دانشگاه‌ها در دولت نهم و دهم قابل مقایسه نیست. متاسفانه در آن دوران سایه کمیته‌های انضباطی به شدت بر سر دانشجویان و اساتید سنگینی می‌کرد. برای همین انگیزه کارهای سیاسی و اجتماعی در دانشگاه‌ها از بین رفته بود، در حالی که امروز این فضای سنگین از بین رفته است.

                  وی افزود: در موضوع زندانیان و مسئله حصر کارنامه دولت روحانی منفی است، اما این را هم نباید فراموش کرد، که اگرچه در این زمینه همه انتظارات از دولت است، اما در واقع همه اختیارات در این خصوص در دست دولت نیست. با این حال در همین اندازه، همه از سوی برخی صاحب‌نظران این احساس وجود دارد که دولت در این زمینه تلاش‌های لازم را انجام نداده است.

                  نظر

                  • H.samimi
                    عضو فعال
                    • Jan 2014
                    • 2092

                    #609
                    پاسخ : نبض سیاست

                    انگلیسی‌ها اصرار دارند تجهیزاتی را بدون نظارت بازرسان جمهوری اسلامی ایران وارد سفارتشان در تهران کنند، اصرار بر مخفی‌کاری روباه با توجه به سبقه تاریخی منفی آنها باعث گمانه‌زنی‌هایی در رسانه‌ها و کارشناسان مختلف، درباره این عمل انگلیسی‌ها شده است.
                    گروه سیاسی مشرق - موضوع بازگشایی سفارت انگلیس در تهران از جمله مواردی است که با کش و قوس‌ها فراوانی روبرو بوده است . پس از بسته شدن سفارت این کشور طی وقایعی که در آذر سال 1390 اتفاق افتاد، مساله بازگشایی سفارت این کشور مراحل مختلفی را طی کرده است.ط

                    پس از اینکه جک استراو در صدر هیئتی به ایران سفر کرد، موضوع بازگشایی سفارت انگلیس در تهران قوت گرفت. دیدار رئیس جمهور کشورمان و نخست وزیر انگلیس که پس از سال‌ها در این سطح انجام می‌شد، ناظران سیاسی را بیشتر به بهبود روابط دو کشور امیدوار کرد اما پس از آنکه دیوید کامرون سخنان تندی را علیه کشورمان در صحن سازمان ملل ابراز داشت، موضوع بازگشایی سفارت کشورش در تهران بازهم به محاق رفت. با وجود اتخاذ سیاست تنش زدایی توسط وزارت خارجه کشورمان هنوز هم روابط دیپلماتیک میان ایران و انگلیس در نازلترین سطح قرار دارد.

                    اما بنابر آنچه طرفین بیان داشته اند، مشکل فنی قفل دیگری به سفارتخانه این کشور قبل از بازگشایی زده است که مدتی است ادامه دارد.
                    در همین رابطه فلیپ هاموند، وزیرخارجه این کشور در اوایل آذرماه سال‌جاری مدعی شد که تلاش‌ها برای بازگشایی سفارت این کشور در تهران به دلیل موافقت نکردن دولت ایران با ورود تجهیزات رایانه‌ای مورد نیاز سفارت، با مانع روبه‌رو شده است. اما امساله دیگری در میان است و تجهیزاتی که انگلیسی‌ها مصر هستند به سفارت خود وارد کنند در دو کانتیر قرار دارد که آنان اجازه بازرسی را به ایران برای ورود این محموله به سفارت خانه شان نمی‌دهند.

                    بنابر گزارش فایننشال تایمز مقامات انگلیس گفته‌اند درخواست ایران برای بازرسی محموله های حامل لوازم مورد نیاز برای تجهیز مجدد سفارت انگلیس در تهران، قابل قبول نیست، چون این کانتینرها حامل تجهیزات ارتباطی بسیار حساس هستند که برای حفظ امنیت این سفارتخانه ضرورت دارند.

                    پاسخ ایران در این زمینه نیز تاکنون مشخص بوده است. در این رابطه عباسعلی منصوری رئیس گروه دوستی پارلمانی ایران و انگلیس گفته است: «انتقال تجهیزات مربوط به سفارت‌ها باید بر اساس کنوانسیون وین باشد و کشورها نمی‌توانند هرگونه وسیله و دستگاهی را به کشور دیگری وارد کنند و قطعاً انگلستان برای ایران هیچ تفاوتی با دیگر کشورها ندارد.»

                    موضوع قابل توجه در این زمینه مطالبه غیر قانونی انگلیس برای نوسازی تجهیزات سفارت این کشور است. گرچه هر سفارتخانه‌ای می تواند به حد مطلوب اطلاعاتی از اوضاع سیاسی، اقتصادی و ... کشورهای میزبان خود کسب و به کشور خود ارسال کند اما انگلیسی‌ها به بهانه از بین رفتن تجهیزات گذشته خود سعی دارند سیستم مخابراتی و ارتباطی در سفارت خود بنا کنند که خارج از عرف دیپلماتیک و تجهیزات معمول در هر کشوری است.

                    این درحالی است که سفارت انگلیس در زمان فتنه 88 از هر وسیله ممکن برای یاری دهی فتنه گران استفاده کرد و بعضا بسیاری از اخبار دروغی که توسط رسانه‌های بیگانه از جمله بی بی سی فارسی در این دوران از اوضاع ایران منتشر شد توسط عناصر سفارت این کشور و تجهیزاتی که آنان در اختیار فتنه گران قرار دادند از جمله موبایل‌هایی که خارج از سیستم مخابرات کشورمان فعال بودند، مخابره می شد.

                    بازگشایی سفارت انگلیس و بر قراری روابط در عمل موضوع منفی نیست اما مسئولان سفارت انگلیس مطرح کرده اند که با بازگشایی این سفارت امور کنسولی که وظیفه هر سفارتخانه ای است از جمله صدور ویزا و ... در این سفارتخانه انجام نخواهد شد و این مساله، این سئوال را بوجود می آورد که پس با سطح نازل روابط اقتصادی و سیاسی این سفارتخانه به چه منظور بازگشایی می شود. مشکل نیز از جایی اب می خورد که انگلیسی هایی که بی اعتمادی به آنان در میان ایرانیان ضرب المثل شده و بی اعتمادی در مورد به طور عمیقی در لایه های مختلف اجتماعی و سیاسی کشور رسوخ یافته است، سعی دارند تجهیزات خود را بدون نظارت ایران وارد سفارت کنند.

                    در این باره کارشناس فنی جاسوسی در مصاحبه ای با مشرق نیز نگرانی مقامات جمهوری اسلامی ایران در زمینه احتمال جاسوسی انگلیس با وارد کردن تجهیزات جدید دور از چشم مقامات ایرانی را معقول و مشروع قلمداد کرده است. دانکن کمپل در این باره گفته است: «نگرانی اصلی تهران این است که نکند این تجهیزات، تجهیزات جاسوسی باشند. چراکه سفارت‌های انگلیس هم مثل سفارت‌خانه‌های آمریکا، استرالیا، فرانسه، آلمان و حتی چین مجهز به تجهیزات جاسوسی هستند و از این تجهیزات برای شنود مکالمات تلفن‌همراه و ارتباط بین نهادهای دولتی کشورهای مختلف استفاده می‌کنند.»

                    «السیب» مرکز جاسوسی خاورمیانه‌ای انگلیس

                    تاکید انگلیسی ها برای وارد کردن تجهیزات نو بدون نظارت ایران در سفارت این کشور درحالی است که این کشور در زمینه جاسوسی با سازمان سیا برنامه های مشترکی را به اجرا گذاشته است و شریک جاسوسی آمریکا در خاورمیانه محسوب می شود. از سوی دگیر افشارگری های ادوارد اسنودن در مورد پایگاه های جاسوسی انگلیس در خاورمیانه بویژه در روستای السیب عمان و همچنین استفاده از کابل های اینترنتی دریایی در خلیج فارس به این فرضیه دامن می زند که تجهیزات جدیدی که انگلیسی ها می خواهند دور از چشم بازرسان کشورمان وارد سفارت کنند به این مساله مربوط می باشد.

                    در همین رابطه اطلاعات فوق محرمانه ای از برنامه عملیاتی مخفیانه انگلیس، از جمله شنود کابل های زیر دریایی در خاورمیانه که تا کنون مخفی مانده بودند، افشا گردیده است. این در حالیست که فشار دولت بریتانیا باعث شده بود برخی از سازمان های رسانه ای، از انتشار اسناد محرمانه جلوگیری کنند اما با این حال چنین خبری در تیتر بسیاری از خبرگزاری ها قرار گرفته که تاکیدی بر جاسوسی بریتانیا در خاورمیانه بخصوص کشورهای حوزه خلیج فارس است.
                    این پایگاه های جاسوسی، بخشی از برنامه های مخفی دولت بریتانیا موسوم به " Circuit" است که در شهر السیب در سواحل شمال عمان واقع شده اند و در آن کابل های زیردریایی مختلفی از طریق تنگه هرمز به خلیج فارس عبور می کنند.
                    شهر السیب مقر اصلی سازمان جاسوسی GCHQ در عمان است که عملیات پایگاه های جاسوسی خود را با اسامی " Timpani"، " Guitar" و " Clarinet" رمز نموده است. Timpani ظاهرا نظارت بر ارتباطات عراق را بر عهده دارد، Clarinet نظارت بر ارتباطات یمن، و Guitar هنوز فاش نشده است که مربوط به جاسوسی از کدام کشور می باشد.

                    تمپورا پروژه عظیم جاسوسی تحت نظر انگلیس

                    همه این موارد اما تحت نظر یک پروژه جاسوسی عظیم تحت عنوان « تمپورا» توسط سازمان سیا و سازمان جاسوسی انگلیس طراحی شده است. تمپورا بیش از یکسال است که کلید خورده و در این جهت بسیاری از مکالمات تلفنی و همچنین محتوای ایمیل های افراد مختلف در جای جای دنیا رصد و در اختیار این دو سازمان جاسوسی قرار می گیرد. این طرح به بهانه جلوگیری از حمله غافلگیرانه تروریستی و خنثی کردن این موارد کلید زده شد اما در عمل سعی دارد منافع کشورهای غربی را تامین کند و موارد امنیتی پوششی برای جاسوسی است.

                    تمپورا به طور بالقوه بسیار خطرناک است. کافیست تصور کنیم که یک دولت انحصار طلب و توتالیتر، فعالیت‌های مکالمه‌ای و اینترنتی تک‌تک شهروندان را به صورت ۲۴ ساعته ثبت و ضبط کرده و زیر نظر دارد. دولت‌های آمریکا و انگلیس به راحتی می‌توانند طی زد و بندهای سیاسی، اطلاعات جمع‌آوری شده خود را به بهای پیروی از سیاست‌های لندن و واشنگتن به دولت‌های ضد مردمی کشورهای دیگر بفروشند یا می‌توانند با استفاده از این اطلاعات، گروه‌های تروریستی مورد حمایت خود در کشورهای دیگر را از نظر اطلاعاتی در سطح برتری قرارد دهند.

                    شراکت سیا و GCHQ در این پروژه جاسوسی سبب شده است تا در جایی که امکان حضور امریکا وجود ندارد، انگلیسی ها بتوانند کمبود آنان را برطرف سازند. جالب اینجاست که اطلاعات جاسوسی با درجه ارتباط بالایی میان طرفین رد و بدل می شود و جاسوسان انگلیسی می توانند به راحتی به اطلاعات طبقه بندی شده سازمان سیا دست بیابند. با این وجود پتانسیل بالای انگلیسی ها برای جاسوسی و ارتباط و همپیمانی جاسوسی با امریکا سبب می شود که جمهوری اسلامی ایران با هوشیاری بیشتری نسبت به بازگشایی سفارت این کشور اقدام کند.

                    چه اینکه این کشور سعی دارد برخی از تجهیزات را به طور مخفی و دور از بازرسان کشورمان وارد سفارت خود کند که این موضوع نیز به هر حال زمینه سوء ظن و بدگمانی را ایجاد می کند. با توجه به سوابق این کشور در تحرکات ساختار شکنانه در فتنه سال 88 نیز این گمانه زنی ها بیش از پیش تقویت می شود و این موضوع که بایستی با دقت نظر بیشتری در مورد بازگشایی سفارت انگلیس ونوسازی تجهیزات این سفارت اقدام شود، به عنوان یک مطالبه دیپلماتیک بیشتر اهمیت می یابد.

                    نظر

                    • H.samimi
                      عضو فعال
                      • Jan 2014
                      • 2092

                      #610
                      پاسخ : نبض سیاست










                      بیشتر بخوانید









                      ۱۳۹۴/۰۱/۰۶

                      معاون اول رئیس جمهوری ایران از مذاکره دولت روحانی با قوه قضائیه درباره موضوع ممنوعیت انتشار اخبار و تصاویر محمد خاتمی، رئیس جمهوری اسبق ایران، خبر داده و تاکید کرد که شورای عالی امنیت ملی مصوبه‌ای در این باره نداشته است.
                      به گفته اسحاق جهانگیری، معاون اول حسن روحانی، قوه قضاییه مسئول تصمیم‌گیری درباره ممنوعیت‌های فعلی برای محمد خاتمی است.
                      در مصاحبه‌ای با سالنامه اعتماد که در وب‌سایت نامه‌نیوز بازنشر شده آقای جهانگیری گفت: «چنین تصمیمی در شورای عالی امنیت ملی و دبیرخانه آن اتخاذ نشده است و در قوه قضائیه گرفته شده است.»
                      وی اضافه کرد: «با دوستان قوه قضائیه در حال مذاکره هستیم که انشاء الله به نتیجه برسند.»
                      آقای جهانگیری با اشاره به اظهار نظر پیشین سخنگوی دولت تاکید کرد که ممنوعیت انتشار اخبار و تصاویر محمد خاتمی تصمیم دولت نبوده است.
                      غلامحسین محسنی اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه ایران، روز ۲۷ بهمن ۹۳، در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر جرم بودن انتشار تصویر و مطالب مربوط به آقای خاتمی گفته بود: «شورای عالی امنیت ملی یا قوه قضاییه در مورد افرادی تصمیم گرفته و آنها را به عنوان سران فتنه محسوب کرده‌اند که دستگاه قضا می‌تواند در این راستا دستور دهد که مثلا رسانه‌ها حق انتشار تصویر و مطالبی از آن شخص را ندارند که در غیر این صورت برخورد می‌شود.»
                      جز این، سخنگوی قوه قضاییه تاکنون هیچ «مستند قانونی» دراین باره ارائه نکرده است.
                      این در حالی است که محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت ایران، روز چهارشنبه، ۱۳ اسفند ۹۳، گفته بود که شورای عالی امنیت ملی در هیچ زمانی مصوبه‌ای مبنی بر ممنوعیت انتشار اخبار و تصاویر آقای خاتمی نداشته است.
                      حسین انتظامی، معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد ایران، نیز پیش از این گفته بود که در این باره «هیچ گونه مصوبه‌ای چه در روزهای اخیر و چه در سال ۸۸ از سوی شورای عالی امنیت ملی وجود ندارد».
                      به گفته آقای انتظامی، دستور ممنوعیت انتشار تصاویر و اخبار آقای خاتمی «به صورت شفاهی به مدیران مسئول روزنامه‌ها گفته شده است».
                      معاون اول رئیس جمهوری ایران در مصاحبه خود با سالنامه اعتماد همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر این که «شما نگران این نیستید که مخالفان بتوانند دولت را زمین‌گیر کنند؟» گفته است: «نه، ما هنوز از هیچ ابزاری برای مقابله با مخالفان استفاده نکرده‌ایم.»
                      در همین حال حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران، نیز روز چهارشنبه، ۵ فروردین، نقد دلسوزانه را نیز نوعی حمایت دانست و افزود: «باید نصیحت با دلسوزی و برای تقویت امور باشد، چرا که بدون اینها نصحیت و نقد معنا ندارد.»
                      آیت‌الله علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز اول فروردین از دولت و طرفداران آن خواسته بود به کسانی که به گفته او «ابراز دغدغه و دلواپسی می‌کنند»اهانت نکنند و افزوده بود که «تحقیر مخالفان از سوی مسئولان خلاف تدبیر و حکمت است».
                      عنوان «دلواپسان» در رسانه‌های ایران پس از برگزاری همایشی با نام «دلواپسیم» در سیزدهم اردیبهشت‌ماه ۹۳، برای منتقدان مذاکرات هسته‌ای ایران با کشورهای گروه ۱+۵ به کار می‌رود که بیشتر آنها نزدیک به جبهه پایداری و اصول‌گرایان تندرو هستند.

                      نظر

                      • negarminavi
                        عضو فعال
                        • May 2013
                        • 35714

                        #611
                        پاسخ : نبض سیاست

                        در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post
                        وزیر امور اقتصادی و دارایی عنوان کرد
                        تعیین دستوری نرخ سود مخالف عقل، منطق اقتصادی و شرع است/ کنترل تورم معجزه بود

                        وزیر اقتصاد عنوان کرد: تعیین دستوری نرخ سود هم مخالف عقل است هم مخالف منطق اقتصادی و هم مخالف شرع. من معتقدم امروز نرخ سود اسمی با نرخ تورم همخوانی ندارد.

                        به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شبکه اخبار اقتصادی و دارایی(شادا) وزیر اقتصاد، کنترل تورم ایران را معجزه عنوان می‌کند، البته از قول شخصیت‌های اقتصادی بین‌المللی. دلیلش را هم انضباط مالی در دولت می‌داند و بس. بار اول است که وزیر می‌شود، اما پیشنهاد وزارت و ریاست بانک مرکزی را پیش از این هم داشته است. پیشنهاد ریاست بانک مرکزی از سوی دولت احمدی‌نژاد را نمی‌پذیرد ،چون معتقد است اختلاف دیدگاه‌ها بسیار است و حضورش در این شرایط برای کشور مفید نخواهد بود. تقریبا 27 سال در دولت‌های مختلف سمت‌های گوناگون داشته است. اما از سال 85 به بعد ترجیح می‌دهد از دولت خارج شود و در دانشگاه به تدریسش بپردازد. اختلاف نظرها بسیار است. حتی در شورای پول و اعتبار که روزگاری یکی از اعضای اثرگذار این شورا بود. تصمیم این شورا برای تعیین نرخ دستوری سود بانکی که در دولت احمدی نژاد صورت گرفت، انحرافات امروز بانکی را به دنبال آورد. اگر امروز از بنگاه‌دار بانک‌ها زیاد می شنویم، اگر می‌بینیم پرداخت های مبادله‌ای آب رفته و به جای آن تسهیلات مشارکتی روند صعودی داشته، دلیلش تصمیمی است که شورای پول و اعتبار گرفت. طیب‌نیا هم یکی از اعضا بود، ولی تاکید می‌کنم با این تصمیم به شدت مخالف بوده و هست. اگرچه نقش خود را در آنچه برای اقتصاد ایران طی سال‌های گذشته اتفاق افتاده می‌پذیرد اما زیربار تصمیم اشتباه شورای پول و اعتبار در تعیین نرخ دستوری سود بانکی نمی رود. انتقادهایی که به کم‌کاری او در بازدید از مجموعه‌های تابعه می‌کنیم را می‌پذیرد و آن را از قصور و مشغله زیاد می‌داند. طیب نیا جریان دعوتش به کابینه دولت روحانی را از سیر تا پیاز برایمان می‌گوید و تاکید می‌کند تمام تلاشش را در انجام وظایفش انجام خواهد داد.

                        -"آقای ضد تورم" چه سیاستی شما را ملقب به این نام کرد؟

                        من خودم نظری ندارم در این داستان. باید از کسانی که این لقب را به بنده داده‌اند، بپرسید. منتها شاید به این دلیل لقب ضد تورم به من نسبت داده می شود که از همان دوره کارشناسی، یکی از موضوعات مورد علاقه‌ام بحث تورم بود. پایان‌نامه دوره فوق‌ لیسانسم نیز با موضوع تورم نوشته شد.

                        -چه سالی؟

                        سال 67.

                        - تورم در آن سال چقدر بود؟

                        حضور ذهن ندارم. به خاطر دارم که سال 64 پایین‌ترین نرخ تورم بعد از انقلاب را داشتیم اما پس از آن سال تورم افزایشی شد. سال 67 سال خوبی نبود. در سال آخر جنگ، هم تورم افزایش پیدا کرده و هم رکود شدید شده بود. من در آن سال پایان نامه خود را با موضوع تورم تهیه کردم. از همان روزهایی که در نخست‌وزیری مشغول به کار شدم. اولین گزارشی که نوشتم و برای نخست وزیر وقت رفت هم درباره تورم بود. در دوره دکترا نیز در سال 71 پایان نامه خود را بر این پایه نوشتم. مطالعات پایان‌نامه‌ام را در دانشگاه لندن انجام دادم بعد در ایران آن را تکمیل کردم. کتابی هم درباره تورم نوشتم ضمن آنکه مقاله‌های نوشته شده درباره تورم هم زیاد داشته‌ام. شاید مجموع این موارد باعث شده چنین لقبی به من نسبت داده شود.

                        -افراد زیادی روی این موضوع کار کرده‌اند ولی آنها "ضد تورم" نشدند.

                        من سعی کردم تورم را از زاویه دیگری نگاه کنم. بر اساس ساختارها و نهادهایی که در اقتصاد ایران داریم. باورم این است که پدیده‌های اقتصادی کاملا تحت تاثیر شرایط ویژه هر جامعه و ساختارهای اجتماعی، اقتصادی و حقوقی شکل می‌گیرند. در ایران هم بحث وابستگی بودجه دولت به نفت نقش خطیری را در ایجاد تورم در اقتصاد ایران ایفا می‌کند. آنچه امروز در ادبیات اقتصادی تحت عنوان سلطه مالی از آن نام برده می‌شود و اینکه سیاست‌ها و فعالیت‌های مالی دولت است که سمت و سوی تغییرات نقدینگی و تورم را مشخص می‌کند. این جزو زمینه‌های اصلی و محوری بوده که در بحث تورم به آن توجه داشته‌ام و فکر هم می‌کنم در یک سال گذشته اگر دولت در کنترل تورم توفیقی داشته ، منشا اصلی آن این است که فعالیت‌های مالی دولت را کنترل کردیم.

                        -این را شما معجزه می‌دانید؟ آقای روحانی از کنترل تورم به عنوان معجزه یاد کرده‌اند.

                        آقای رئیس جمهور از قول دیگران گفتند. نظر خود ایشان نبود. من هم در ملاقات‌هایی که با شخصیت‌های اقتصادی بین‌المللی داشتم همین تعبیر را از زبان آنها شنیده‌ام.

                        -کدام شخصیت اقتصادی؟

                        مثلا آقای احمد مسعود معاون صندوق بین‌المللی پول. روی همین صندلی که شما الان نشسته‌اید، نشسته بود و همین تعبیر را به کار برد. او گفت کاری که در ایران صورت گرفت بیشتر شبیه به یک معجزه بود. اشاره ایشان هم به تورم بود و هم به رکود و نرخ رشد مثبتی که در حداقل 9 ماهه امسال داشتیم. در سفرهایی هم که به خارج از کشور داشتیم؛ کارشناسانی از بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول که مسائل ایران را دنبال می‌کنند؛ این تعبیر را به کار برده‌اند.

                        -وزیری که بالاترین رای اعتماد را در تاریخ سیاسی جمهوری اسلامی از مجلس می‌گیرد اولین دوره وزارتش را تجربه می‌کند و اولین کارت زرد کابینه دولت یازدهم را هم از آن خود می‌کند. امروز این وزیر که چندین اولین را در کارنامه دارد، عملکرد خود را چگونه می‌بیند؟

                        مسلما در عملکرد من مانند هر فرد دیگری می‌توان نقاط ضعف و قوتی را جستجو کرد. اینکه من شخصا عملکرد خود را ارزیابی کنم به نظر نمی‌رسد منصفانه باشد منتها دوستانی که قضاوت می‌کنند از جمله نمایندگان مجلس به رغم دو کارت زردی که به من دادند؛ نوعا ارزیابی مثبتی از عملکرد وزارت اقتصاد دارند. حتی کسانی که سئوال کردند و کارت زرد دادند، کارت زرد را معلول و نتیجه عملکرد خود وزارت اقتصاد نمی‌دانند و معتقدند به دلایل دیگری این کارت زرد به وزارت اقتصاد داده شده است. در مجموع من فکر می‌کنم طی یک سال و شش ماه گذشته، عملکرد وزارت اقتصاد که من هم عضو کوچکی از آن هستم؛ قابل قبول بوده است.

                        -چقدر از آنچه در این یک سال و نیم انجام داده‌اید احساس رضایت دارید؟

                        در بعضی از حوزه‌ها احساس رضایت می‌کنم و در برخی حوزه‌ها دغدغه‌های جدی دارم و هر روز آنها را دنبال می‌کنم.

                        -موضوع کارت زرد نمایندگان به همان صحبت‌های شما باز می‌گردد که گفتید موضوع وزارت اقتصاد نیست و بحث پرونده هسته‌ای و وزارت خارجه مطرح است؟

                        به هر حال آنچه قانون اساسی صراحتا بیان می‌کند این است که سئوال باید از وزیر مسئول و در خصوص وظایف مربوط به او باشد. یک بخش عمده‌ای از سئوالاتی که در مجلس مطرح شد به حوزه مسئولیت‌ها و وظایف من باز نمی‌گردد. شاید به دلیل نام وزارت اقتصاد، وزیر آن را مسئول تمام اتفاقاتی می‌دانند که در اقتصاد کشور رخ می‌دهد. با چنین تفسیری در بخش بهداشت، درمان، آموزش و هر مشکلی می‌توانید از وزیر اقتصاد سئوال کنید. اما اگر مسئولیت‌های مستقیم و اختیارات مد نظر قرار گیرد؛ من معتقدم بخش عمده‌ای از سئوالاتی که تا امروز از من شده است؛ به حوزه وظایف و مسئولیت‌های مستقیم وزیر اقتصاد برنمی گردد. در توضیحاتی که فرد سئوال‌کننده هم در مجلس دادند روشن بود که مخاطب اصلی وزیر اقتصاد نیست. به هر حال من خودم را در قبال همه تصمیمات اقتصادی که دولت می‌گیرد مسئول می‌دانم و آمادگی پاسخگویی به تمام آن را دارم و فکر می‌کنم تا به امروز نیز پاسخ‌های مناسبی در خصوص سئوالات مطرح شده داده‌ایم.

                        -روزی که به عنوان نماینده آقای عارف برای مناظره با آقای نوبخت نماینده دکتر روحانی آماده می‌شدید، فکر می‌کردید شما یکی از اعضای کابینه دولت روحانی شوید؟ چگونه از این پیشنهاد مطلع شدید؟ توسط چه کسی؟

                        واقعیت این است که آن زمان نتایج انتخابات قابل پیش‌بینی نبود و گمان نمی کردم وارد کابینه آقای روحانی شوم. با توجه به شرایط خاصی که در آن مقطع بر کشور حاکم بود؛ وظیفه خودم می‌دانستم که در جریان انتخابات حضور داشته‌ باشم و دوستانم، دانشگاهیان و اساتید را هم تشویق به حضور در انتخابات کنم. اما اینکه نتیجه انتخابات چگونه رقم خواهد خورد چندان قابل پیش‌بینی نبود. بخصوص در آن جلسه که البته نمی‌توان نام مناظره بر آن گذاشت چراکه کاملا همفکر و هم نظر ظاهر شدیم؛ برای من روشن نبود که کدامیک از کاندیداها در صحنه باقی می‌مانند و کدامیک خارج می‌شوند. اصرار و علاقه ما این بود که یک نفر باقی بماند تا رای‌ها شکسته نشود ولی اینکه کدامیک می‌مانند هنوز مشخص نبود. اصلا هم بنا نداشتم وارد امور اجرایی شوم. شاید بد نباشد اشاره کنم زمستان سال 91 برای فرصت مطالعاتی به چین رفتم و آن زمان، فکر اینکه در انتخابات حضور داشته باشم را هم به ذهنم خطور نمی‌دادم. ولی وقتی به این جمع‌بندی رسیدم که در انتخابات مشارکت داشته باشم؛ فرصت مطالعاتی را زودتر به پایان رساندم و به ایران بازگشتم. وقتی دکتر روحانی انتخاب شدند موجب خوشحالی ما بود. از روز شنبه یعنی یک روز بعد از انتخابات که قرار بود نتایج عصر آن روز اعلام شود از ما دعوت شد در جلسه‌ای برنامه‌های اقتصادی دولت آقای روحانی را همراه تیمی تنظیم کنیم. هنوز نتایج انتخابات مشخص نشده بود. عصر آن روز و زمانی که از جلسه خارج می‌شدم؛ نتایج انتخابات اعلام شد و به خاطر دارم که از مرکز مطالعات تا منزل چندین ساعت در ترافیک ایجاد شده تحت تاثیر شور و هیجان مردم از نتیجه اعلام شده؛ ماندم و وقتی به منزل رسیدم ساعت یک و نیم بعد از نیمه شب بود. پس از آن روز هم فکر نمی‌کردم جزو کاندیداها باشم. یک روز که من در اصفهان بودم؛ آقای فروزنده تماس گرفتند و خواستند برای ملاقاتی با دکتر روحانی به تهران باز گردم. در جلسه‌ای که با ایشان داشتیم پیشنهاد وزارت اقتصاد را به من دادند و پس از مشورتی که با خانواده داشتم؛ به رغم تاکید همیشگی آنها که وارد امور اجرایی نشوم؛ این‌بار پذیرفتند.

                        -یعنی حدس می‌زدند که به شما پیشنها وزارت داده شود؟

                        به هر حال در دوره‌های قبل هم پیشنهاداتی در این راستا وجود داشت و من عموما (لغت بهتر جایگزین شود ) داشتم که مسئولیتی مانند وزارت اقتصاد و یا ریاست بانک مرکزی را برعهده بگیرم. ترجیح می‌دادم نفر دوم باشم و در موضع کارشناسی کار کنم. اما این‌بار وقتی با خانواده صحبت کردم؛ خودشان اصرار داشتند که بپذیرم و معتقد بودند با توجه به شرایطی که کشور دارد؛ پذیرش این مسئولیت یک وظیفه است.

                        -قبل از آقای روحانی در چه دولتی پیشنهاد وزارت داشتید؟

                        در دوره‌های قبل هم مطرح شده بود. در دولت نهم ریاست بانک مرکزی مطرح شده بود. در دولت اصلاحات زمانی که آقای دکتر نوربخش فوت کردند. دکتر مظاهری که وزیر اقتصاد وقت بودند و ایشان باید رئیس بانک مرکزی را پیشنهاد می دادند؛ این پیشنهاد را به من دادند و صحبت‌های مفصلی‌ هم در این رابطه داشتیم.

                        -در دولت نهم با آقای احمدی‌نژاد برای پیشنهاد ریاست بانک مرکزی دیدار داشتید ؟

                        در دولت آقای احمدی‌نژاد برای بانک مرکزی پیشنهاد شده بودم اما ابتدا برای معاونت اقتصادی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی پیشنهادی داده شد. آن زمان آقای رهبر رئیس سازمان بودند. با ایشان هم دوستی قدیمی به واسطه حضور در یک دانشگاه، داشتم. در معاونت اقتصادی سازمان مدیریت مشغول فعالیت شدم و در عین حال معاون رئیس جمهور در شورای پول و اعتبار نیز بودم. این وضع تا پاییز سال 85 ادامه پیدا کرد. اما به دلیل بعضی تصمیماتی که گرفته شد که برخی از آنها اهمیت زیادی داشت مانند انحلال سازمان مدیریت و یا تصمیمات پولی که در شورای پول و اعتبار گرفته می‌شد و من با آنها هم‌عقیده نبودم؛ استعفا دادم و به دانشگاه برگشتم.

                        -چرا ریاست بانک مرکزی را نپذیرفتید؟

                        ریاست بانک مرکزی پیشنهاد اولیه شده بود ولی قرار بر این بود که مدتی دکتر شیبانی در بانک مرکزی باقی بمانند. در مدتی که من در سازمان مدیریت بودم بین نظرات من و سیاست‌هایی که دولت دنبال می‌کرد در حوزه سیاست‌های پولی اختلافات شدیدی وجود داشت. البته دکتر شیبانی هم موضعشان در قبال سیاست‌های پولی با موضع ما مشابه بود. به همین دلیل ایشان هم چندان در بانک مرکزی دوام نیاورند. به هر حال نگاه‌ها متفاوت بود و وقتی دیدگاه‌ها هماهنگ نباشد؛ مسلما نقش موثری نمی‌توان ایفا کرد.

                        -در طول یک سال و نیم گذشته اختلاف نظری با سایر اعضای کابینه و یا خود شخص رئیس جمهور داشته‌اید؟

                        اصولا هیچ دو نفری پیدا نمی‌شوند که اختلاف نظری با هم نداشته باشند. طبیعی است که در کابینه نیز بعضا اختلاف نظرهایی وجود داشته باشد. اما خوشبختانه اختلاف نظرها هیچ وقت اساسی نبوده و به همین خاطر در جلساتی که برگزار می‌کنیم این مسائل را رفع می‌کنیم. اقدام خوبی در دولت آقای روحانی انجام شد و آن تشکیل ستاد اقتصادی دولت به ریاست شخص رئیس جمهور است. هر هفته دو روز صبح تا ظهر به صورت کامل جلسات این ستاد تشکیل می‌شود و رئیس جمهور معتقدند حتی در شرایط پرکاری هم این جلسات نباید تعطیل شود. مسائل به طور مفصل آنجا به بحث گذاشته می‌شود و همین جلسات باعث شده یک همفکری بی‌سابقه‌ بین اعضای اقتصادی دولت و رئیس جمهور به وجود آید و به جرات می‌توانم بگویم امروز اختلاف اصولی و جدی نداریم. در مورد وزارت اقتصاد هم موردی به ذهنم نمی‌رسد که مورد انتقاد ریاست جمهوری بوده باشد. البته این به مفهوم آن نیست که ما اشتباهی نکرده‌ایم و یا کوتاهی نداشته‌ایم.

                        -وزارت چه تغییری در زندگی شما ایجاد کرد؟ امروز از اینکه این سمت را پذیرفتید راضی هستید؟ خانواده شما از پذیرفتن این پیشنهاد پشیمان نیستند؟

                        مسلما مسئولیت بسیار سنگینی است. به ویژه وزارت اقتصاد که یک ابر وزارتخانه است و به لحاظ فراوانی مسئولیت‌ها، گسترده‌ترین وزارتخانه قلمداد می‌شود. به تعبیری 22 و به تعبیری دیگر 55 سازمان مستقل زیرمجموعه این وزارتخانه است که بعضی از آنها به تنهایی در حد و اندازه یک وزارتخانه هستند. بنابراین هم کار گسترده است و هم بسیار حساس. بخصوص در شرایط فعلی که با حجم بالایی ازمشکلاتی مثل تورم، بیکاری، تحریم‌ها و کاهش قیمت نفت مواجه هستیم. کار سنگینی است اما در عین حال به نظر می‌رسد اگر نتایج مثبتی از عملکرد ایجاد شود، می‌تواند راضی‌کننده باشد و حجم خستگی، فشار عصبی و استرس‌هایی که وارد می‌شود با دیدن کنترل تورم و مثبت شدن نرخ رشد اقتصادی از بین برود. به هر حال این مسئولیت را یک وظیفه می‌دانم و باید از تمام توان خود استفاده کنم تا این ماموریت به نحو احسن به اتمام برسد.

                        -هیچ گاه برای پست وزارت انتخاب نشده بودید اما 27 سال در دولت‌های مختلف همراه تصمیم‌گیران اقتصادی بوده‌اید. چقدر خود را در آنچه برای اقتصاد طی این‌سال‌ها اتفاق افتاده سهیم می‌دانید؟

                        به دلیل اینکه سال‌های طولانی در مدیریت‌های اقتصادی کشور حضور داشتم از جمله در نهاد ریاست جمهوری به عنوان معاون اقتصادی نهاد و به عنوان دبیر کمیسیون اقتصادی دولت و عضو ارشد شوراهای مهم اقتصادی، با اکثر موضوعات آشنایی دارم. الان هم هر مساله اقتصادی که در هیات دولت مطرح می‌شود پیشینه و تاریخچه اکثر موضوعات را در ذهن دارم. و همین‌طور با افراد و سازمان‌ها آشنایی دارم. بنابراین روزی که به وزارت اقتصاد می‌آمدم؛ احساس نمی‌کردم به محیطی بیگانه وارد شده‌ام. تقریبا تمام مدیران ارشد و میانی را می‌شناختم. خود وزارتخانه، ساختار آن و ماموریت‌هایش را می‌شناختم. با بعضی از واحدها آشنایی بسیار نزدیک داشتم. مثل سازمان امور مالیاتی که هم مدیران آن را به خوبی می‌شناختم، هم به عنوان مشاور با این سازمان کار کرده بودم و هم لوایحی که در دولت مطرح شده بود مانند لایحه اصلاح مالیات بر ارزش افزوده یا اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، اصلاح آن برعهده خود من بود. بنابراین وقتی به وزارت اقتصاد آمدم از کم و کیف بسیاری از اقدامات باخبر بودم. در سازمان‌ها هم همین‌طور. در سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی وفنی ایران که یکی از سازمان‌های تابعه است، مدت قابل ملاحظه‌ای عضو هیات سرمایه‌گذاری خارجی بودم و با تصمیمات و ساز و کارهای آن آشنایی داشتم. فکر می‌کنم این موضوع خیلی به من کمک کرد بنابراین به سرعت و از دقیقه اول کارم را شروع کردم.

                        -اولین کاری که انجام دادید چه بود؟

                        اولین کار من نگارش یک نامه بود که برای همه معاونین و روسای سازمان‌ها ارسال کردم. این نامه مقدمه تدوین برنامه راهبردی وزارتخانه بود. امروز یک برنامه راهبردی داریم. با هفت اولویت، برای هر کدام از واحدهای تابعه. اهداف کمی زمانبندی شده، تعریف کردیم و فهرستی از اقداماتی که باید انجام شده تا اهداف کمی عملیاتی شود. خوشبختانه سال 93 را در شرایطی شروع کردیم که یک برنامه کامل راهبردی عملیاتی داشتیم. می توانم بگویم تنها وزارتخانه‌ای بودیم که این برنامه را تدوین کرده بودیم و ان شالله سال 94 را در شرایطی شروع می‌کنیم که واحدهای استانی هم برنامه‌های اجرایی زمانبندی شده دارند و این برنامه ملاک ارزیابی ما، پرداخت پاداش‌ها و تنبیه‌ها قرار خواهد گرفت. امروز وزارت اقتصاد می‌داند کجا می‌خواهد برود. از چه مسیری و به صورت زمانبندی شده به چه اهدافی می‌خواهد دست یابد.

                        -من پاسخ سئوال قبل را نگرفتم. به حضورتان در بخش‌های مختلف اقتصاد اشاره کردید. می‌توانم این برداشت را داشته باشم که در تمام اتفاقاتی که در این سال‌ها در اقتصاد رخ داده، شما هم سهم داشته‌اید؟ چه در روزگار رونق اقتصاد و چه در زمان‌های رکود و افت اقتصاد؟ به طور نمونه زمانی که در شورای پول و اعتبار تصمیمات پولی کشور اتخاذ می‌شد نقشتان در تعیین نرخ‌های سود دستوری چقدر بود؟ آن زمان آیا احتمال ایجاد انحرافات امروز بانکی را در اثر این سیاست‌ها می‌دادید؟

                        اینکه در تصمیم‌گیری‌های اقتصادی مشارکت داشتم، پاسخش مثبت است. در سیاست‌ها متناسب با مسئولیت‌ها و اختیارات دخیل بودم. با توجه به اینکه دبیر کمیسیون اقتصادی دولت بودم؛ وظیفه تصمیم‌سازی برای دولت را برعهده داشتیم. تمام تصمیم‌هایی که دولت می‌گرفت از مجرای کمیسیون اقتصادی عبور می‌کرد. در تصمیماتی که در شورای اقتصاد گرفته می‌شد هم سهیم بودم. دوره آقای احمدی‌نژاد دبیرخانه شورای اقتصاد زیرمجموعه من بود. حتی در سال 66 و 67 هم عضو کمیسیون اقتصاد بودم. در شورای پول و اعتبار هم عضو بودم. در تصمیم‌گیری‌هایی که در آنجا انجام می‌شد نقش داشتم. تقشم هم کم نبود و البته من همیشه با تعیین دستوری نرخ سود مخالف بودم و هستم. تعیین دستوری نرخ سود هم مخالف عقل است هم مخالف منطق اقتصادی و هم مخالف شرع. من معتقدم امروز نرخ سود اسمی با نرخ تورم همخوانی ندارد. شاید هیچ مقطعی در تاریخ ایران شاهد این نبودیم که نرخ سود از نرخ تورم 10 تا 15 واحد درصد بالاتر باشد. اما اینکه برای حل این مساله به روش دستوری عمل شود هم منطقی نیست. بنابراین باید سعی کنیم با راهکارهای اقتصادی این نرخ را کاهش دهیم. اگر نرخ سود بانکی بالاست به دلیل این است که در سایر بازارهای مالی وضعیت انقباضی حاکم است و اضافه تقاضا داریم برای منابع قابل وام‌دهی بنابراین اگر می‌خواهیم مشکل را حل کنیم باید کاری کنیم که عرضه منابع قابل وام‌دهی افزایش پیدا کند. برای آن هم راه‌‌حل‌ها می‌تواند افزایش سرمایه بانک‌ها، تادیه بدهی دولت به بانک‌ها، فروش اموال و دارایی‌های مازادی که بانک ها دارند، وصول مطالبات معوق باشد.

                        -در جریان بازدید مشترک وزرای بهداشت و جهادکشاورزی قرار گرفته‌اید؟ یا بازدیدهایی که دیگر وزرا از زیرمجموعه‌هایشان دارند؟ چرا چنین اقدامی را از سوی شما طی مدت وزارتتان ندیده‌ایم؟

                        بله من این انتقاد را می‌پذیرم. من حضور و بازدیدم از سازمان‌های تابعه کم بوده است. شاید یکی از دلایلش گستردگی کار و شرکت در جلسات متعدد باشد. گاهی دو یا سه روز متوالی از ابتدای صبح تا انتهای شب در جلسات حضور دارم. روزهای پنج‌شنبه هم عموما جلسه برگزار میشود. ‌ما خواهش کردیم از رئیس جمهور که جلسات روزهای پنج شنبه را کمتر کنند تا فرصت بازدیدهای استانی و سازمانهای تابعه فراهم شود. ولی واقعیت این است که این انتقاد به من وارد است و من فکر می‌کنم این بازدیدها می‌تواند ایده‌های خوبی در خود داشته باشد.

                        -در همسایگی شما در باب همایون، تعداد زیادی از کسبه هستند که اصلا شما را نمی‌شناسند و در عین حال گلایه‌های بسیاری به عملکرد سازمان امور مالیاتی دارند. غالبا از افزایش مالیات‌هایشان تا چهار برابر تنها در سال 93 گلایه‌مندند.

                        اینکه گلایه دارند ملاک بد عمل کردن سازمان مالیاتی نیست. ما مواردی داشته‌ایم که امسال مالیاتشان 100 برابر افزایش پیدا کرده اما اعتراض نکرده‌اند. چراکه می‌دانند اگر اعتراض کنند مجبور به ارایه مدارک و دفاتر می‌شوند و در آن صورت مالیاتش 200 برابر افزایش خواهد یافت. فکر می‌کنید یکی از دلایلی که امروز برخی فروشگاه‌ها با نصب صندوق‌های مکانیزه فروش مخالف هستند، چیست؟ این صندوق‌ها دخل و خرج آنها را شفاف می‌کند و ناگزیر به پرداخت مالیاتی بیش از آنچه امروز به آنها تکلیف می‌شود، خواهند شد. ما معتقدیم با نصب این صندوق‌ها دست کم مالیات خرده‌فروشی‌ها 25 درصد افزایش می‌یابد.

                        -آقای طیب‌نیا به کسانی که برای عید دیدنی می‌آیند چه عیدی می‌دهند؟

                        ما چون معمولا ایام نوروز تهران نیستیم به همه می‌گوییم هر وقت سال تحویل آمدید منزل ما، عیدی می‌دهیم.

                        -یعنی عیدی نمی‌دهید؟

                        به هر حال آنچه متعارف است ما هم تهیه می‌کنیم. بعضا پول، بعضا کتاب. در ایران هم دادن پول مرسوم‌تر است. حکایت آن است که پول بهتر است یا.... به هر حال پول واژه شیرینی است. عقیده من به لحاظ اقتصادی بر این اصل استوار است که اگر پول را به فرد بدهی عموما عاقلند و خودشان می‌توانند بهترین روش استفاده از آن را انتخاب کنند. اینکه من انتخاب کنم چه چیزی برای فرد مفیدتر است به نظرم توهین به عقلانیت افراد است.

                        http://www.livedata.ir/u.php?q=fa139...A8%D9%88%D8%AF

                        جالبه وزیر شاگرد اول با سایت وزارتخانه خودش ! مصاحبه میکنه و به خودش لقب "آقای ضد تورم" میده !!!

                        در حالیکه پشتوانه اجتماعی دولت اینقدر پایینه که رهبری مجبور شد در نامگذاری امسال رسما از ملت بخواهد که از دولت حمایت کنن !!! چه برسه به اینکه بیان لقب هم بدن به ایشون

                        جالبتر اینکه هنوز مدعی هست در مورد سوالی که در مجلس راجع به بورس پرسیدن و جلسه مدیران بازار با عراقچی و ریزش شاخص و ...این سوال به اون ربطی نداشته !!!


                        نکته بعد اینکه الان همه اذعان دارند که نرخ سود بالای بانکی هم به تولید آسیب زده هم به بورس و هم خودش یکی از عوامل اصلی در ایجاد تورم و تشدید رکود هست، اما با اینکه به قول خودش تا حالا در ایران سابقه نداشته که نرخ سود 10-15 درصد بالاتر از نرخ تورم باشه ! اما با همه این حرفها میگه ما نباید کاری کنیم، بشینیم نگاه کنیم تا خودش بیاد پایین !!!

                        میگه در شرایط فعلی با حجم بالایی از مشکلات بیکاری ! تورم ! تحریم ! و کاهش قیمت نفت مواجه هستیم !

                        تورم که میگید معجزه شده و پایین اومده و به صفر رسیده و ...

                        بیکاری هم که زیر 10 درصد رفت و از افتخارات دولت تدبیر ! شد

                        تحریمها هم که پارسال دیوارش ترک برداشت و برداشته شد

                        قیمت نفت هم که گران بود و نفت گران آسیب بود برای کشور و الان شکر خدا ارزون شده و فرصت بی نظیری برای آباد کردن کشور فراهم شده

                        حالا چرا میگه حجم بالایی از مشکلات !!!؟؟؟



                        در مورد مالیات میگه مواردی داشتیم در سال 93 که مالیاتشان 100 برابر شده !!! نمیدونم چرا با خوندن این جمله، یاد نظریه دلار 50 میلیون تومانی افتادم

                        حالا کی بوده این فرد یا افراد؟ چرا اعتراض نکرده ؟؟؟ 100 برابر !


                        جالبترین نکته در مورد عیدی دادن هست میگه پول بدم طرف خودش بهتر میدونه چی نیاز داره ! اگر من غیر از پول چیزی برای طرف تهیه کنم توهین به عقلانیت فرد هست !!! اعتراف جالبی هست

                        پس چرا می گفتید که یارانه نقدی دادن غلط هست و گداپروری هست و ...... بعدش اومدید سبد کالا دادید و مردم اعتراض کردن که چرا مثل دولت قبل پولش رو ندادید تا هر کس چیزی که احتیاج داره تهیه کنه، نقدینگی و بهانه های دیگر رو مطرح کردید ؟؟؟ آیا دادن سبد کالا توهین به عقلانیت افراد نبود؟؟؟؟

                        نظر

                        • negarminavi
                          عضو فعال
                          • May 2013
                          • 35714

                          #612
                          پاسخ : نبض سیاست

                          در اصل توسط ایرج اکبری پست شده است View Post
                          تاریخ خبر: 08/01/1394 | ساعت: 22:56| نسخه چاپی | ارسال به

                          گفت و گوی تلفنی رییس جمهوری و صدر اعظم آلمان /

                          دکتر روحانی:ایران انعطاف لازم را به خرج داده؛ نوبت طرف مقابل است/ برداشته شدن تحریمها نکته اساسی توافق است

                          تهران- ایرنا- رییس جمهوری اسلامی ایران شامگاه شنبه و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان تلفنی گفت و گو کردند و در این مکالمه آخرین وضعیت مذاکرات هسته ای و همکاری های دوکشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
                          دکتر روحانی:ایران انعطاف لازم را به خرج داده؛ نوبت طرف مقابل است/ برداشته شدن تحریمها نکته اساسی توافق است
                          حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی دراین گفتگو با تبیین مواضع کشورمان درخصوص مذاکرات هسته ای اظهارداشت: به روزهای حساسی رسیده ایم. ایران انعطاف لازم را درمذاکرات به عمل آورده واکنون نوبت طرف مقابل است که قدمهای نهایی را بردارد.

                          رییس جمهور کشورمان افزود: برداشته شدن تحریمها نکته اساسی این توافق خواهد بود؛ چراکه هدف اساسی از این توافق ایجاد اعتماد بین دو طرف است.

                          دکترروحانی ادامه داد: ما همواره در پی توافق برد- برد بوده ایم واین به نفع همه خواهد بود.

                          رییس جمهور درخصوص روابط دو کشور نیز با تاکید بر روابط تاریخی وسنتی ایران و آلمان و این ضرورت که کاهش همکاری ها در سالهای اخیر در روابط می بایست جبران شود، اظهار امیدواری نمود که در شرایط جدید شاهد تحرک مناسب برای همکاری و ارتقای روابط باشیم.



                          صدراعظم آلمان نیز با تسلیت درگذشت والده گرامی رییس جمهور کشورمان و ضمن اشاره به علاقمندی کشورش به توسعه روابط فیمابین و تایید ضرورت این امر، به موضوع مذاکرات هسته ای پرداخت و با اظهارخرسندی از روند مذاکرات وتکامل آن گفت: آلمان پشتیبانی سازنده ازاین مذاکرات خواهد کرد؛ زیرا ازبین رفتن تردید نسبت به برنامه هسته ای ایران به نفع همه خواهد بود.



                          آنگلا مرکل با تایید نظرات رییس جمهور کشورمان درخصوص تحریم ها افزود: ما هم معتقدیم که باید تحریم برداشته شود. ما علاقمندیم در أغاز سال نو ایرانی، شاهد توافق جامع باشیم و اطمینان می دهم که آلمان هم تلاش خود را دراین زمینه به کار خواهد گرفت.

                          دراین مکالمه تلفنی که پس از بازگشت صدراعظم ألمان از فرانسه درپی حادثه سقوط هواپیمای آلمانی صورت گرفته بود، دکتر روحانی مجددا این حادثه را به ایشان وملت آلمان تسلیت گفت.
                          پارسال اوباما گفت تحریمها ایران را به میز مذاکره کشاند !

                          آقای روحانی رگ غیرتش چنان باد کرده بود که بیا و ببین ، گفت ما برای منطق سر میز مذاکره نشستیم ! نه به دلیل تحریمها !

                          قبل از این هم که می گفتند تحریم فقط 20 درصد تاثیر داره !

                          از همه خنده دار تر این بود که می گفتند احمدی نژاد و جریان انحرافی برای اینکه میخواستند با آمریکا مذاکره کنند، وضعیت داخلی کشور را عمدا اینگونه کرده اند ! و تحریم بهانه است و ...

                          حالا در اعترافی واضح میگه برداشته شدن تحریمها نکته اساسی توافق است !

                          حالا یکی نیست بگه تو که میگفتی تحریمها پارسال برداشته شد و یکی یکی لغو شد و ....

                          نظر

                          • گیلان
                            عضو فعال
                            • Jul 2011
                            • 2178

                            #613
                            پاسخ : نبض سیاست

                            در اصل توسط negarminavi پست شده است View Post

                            .
                            .
                            حالا یکی نیست بگه تو که میگفتی تحریمها پارسال برداشته شد و یکی یکی لغو شد و ....
                            من یادم نمی آید چنین صحبتی کرده باشد , به نظرم گفته بود : ساختار تحریم ها شکسته شده است !

                            من یک پستی حدود یکسال پیش زده بودم و توضیح دادم ! (پست را پیدایش نکردم) در برنامه زنده تلویزیونی جناب عراقچی مهمان برنامه بود با موضوع مذاکرات و آنچه پیش روی است , در آن برنامه از فحوای صحبت ایشان کاملا مشخص بود که ایران به غلط کردن افتاده است(البته با صحبت های دیپلماتیک میگفتند) و مسیری جز تمکین به خواسته آنچه 5+1 میخواهد ندارند !و یا اینکه تحلیل بنده این بود زیر میز بزنند و کشوری مشابه کره شمالی بشوند !ایران عزمش را جزم کرده بود به هر آنچه آنها میخواهند تن در دهد و الباقی ماجرایی که میگویند درک متقایل و فهم سیاسی و عزت و غرور ملی و از اینطور حرفها کشک و پشمی بیش نیست !...سیاست همین است, مخصوصا از نوع توتالیتر و ماکیاولیستی مذهبی که انسانها در آن ارزشی ندارند ! یک زمان نه چندان دور ملت ایران در جبهه ها عراقی ها را پاره میکردند و بعد از کلی هزینه جانی و مادی و روانی و پیامدهای آن , حالا ازجانشان میگذرند و در عراق و برای عراقی ها میجنگند !!!

                            هر چند که بنده معتقدم مشکلات کشور ناشی از تحریمها نمیباشد و شاکله و ساختار مشکلات ایران بی اخلاقی و بی هویتی ملت ایران است که در همه زمینه ها مشهود است و اصلاح و تغییر فرهنگی یک ملت نسلها زمان میبرد ...
                            آخرین ویرایش توسط گیلان؛ 2015/03/29, 09:26.
                            هیچ تمدنی از بیرون مغلوب نخواهد شد , مگر آنکه از درون نابود شده باشد !...ویل دورانت

                            نظر

                            • Nay
                              Banned
                              • Aug 2014
                              • 641

                              #614
                              پاسخ : نبض سیاست+ پرونده اتمی ایران - مخالفان و موافقان

                              با سلام خدمت تمامی دوستان و دوستداران حقیقت

                              پیگیری مسایل سیاسی برای من، نزدیک 2 ساله که جدی شده و استارتش از کودتای 88 زده شد، جاییکه با بی میلی و در دقیقه 92 و با دیدن باز پخش برنامه صدای آمریکا در ساعت 12:30 بامداد جمعه 22 خرداد 88 (ساعت 8 انتخابات شروع میشد) با صحبت های مخملباف، متقاعد شدم که در انتخابات شرکت کنم و شناسنامه ام را .....

                              اصولاً با دنیای سیاست بیگانه بودم (عمداً) چون همیشه این عبارت مشهور آویزه گوشم شده بود که سیاست پدر و مادر نداره!

                              زیاد مقدمه چینی نمیکنم و میخوام بابی رو باز کنم تا بتونیم با هم در باره مسایل روز ایران و جهان در تاپیکی به همین منظور، با هم گپ و گفتی بکنیم(مسالمت آمیز و حقیقت جویانه، بدور از حب و بغض و تعصب که خودم میدونم نشدنیه) شاید از درد بازیچه شدن و تحقیر، کمی کاسته بشه (برای کسانیکه تمایلی به آلوده شدن ندارند)

                              سالها پیش بود که دوستی تعریف میکرد که حوالی سال های 43-44 بعد از ماجراهای قیام قم در سال 42، ساواک ریخت خونه یکی از اقوامشون و جلوی اهل خانه، مامور ساواک محکم میکوبونه تو گوش فرد دستگیر شده

                              پیغام میرسه به همسر اون شخص (از اقوام نفوذی در ساواک) که، هر کسی خربزه میخوره، پای لرزش هم میشینه!


                              حالا حکایت ماست و خربزه نخورده و باز لرزیدن!


                              غرض از ذکر این داستان کوتاه اینه که، در ادامه بحث، کسانی که تمایل به اظهار نظر دارند، بدانند که، یا وارد بحث نباید بشوند، یا وقتی شدند، خود سانسوری موقوف! زیرا شتر سواری دولا دولا نمیشه!

                              البته رعایت شئونات سایت که بدیهی است، اما میشه از زبان کنایه استفاده کرد تا اوقاتمون تلف نشه! چون این هم بخشی از لرزیدن هاست و مثالش، پاک شدن یکی از تاپیک ها پر بیننده در سایت بغلی با بیش از 4000 صفحه مطلب که تازه مدام هرس میشد و ناظر علف های هرزش رو کوتاه میکرد یا میکند!

                              از اونجاییکه تمامی مطالب مطروحه، به هم وابستگی دارند، هم میشه در همین تاپیک مطرح بشه (نبض سیاست) یا اگر مدیران سایت صلاح دیدند، تاپیکی با عنوان پرونده اتمی ایران - مخالفان و موافقان باز کنیم تا در حقیقت، چرایی حال و روز ایران را ، بیشتر مورد مداقه قرار دهیم و اینکه چی شد که اینطور شد!

                              به نظر من، توافق اتمی ایران، پایان ماجرا نیست و به نوعی، سرفصل جدیدی در معادلات جهانی باز خواهد شد که دلیل این حساسیت ها برای به نتیجه نرسیدن این مذاکرات هم، همین است! آجر شدن نون بسیاری!

                              اشاره کردم به برند سازی که حقیقتی محض درش نهفته است و آن اینکه، ایران به اندازه ای مهم شده که نمیشه به سادگی از کنارش گذشت! به خوب و بدش اصلاً کاری ندارم که اینجا بحث فقط حقیقت یابی است (شاید بگیم حقیقت، یعنی درستی و راستی و خوبی، اما منظور از حقیقت یابی اینجا اینه که بفهمیم چطور شد که به اینجا رسیده ایم، بحث سر اتفاقات و واقعیاته) یا بهتره اسمش رو بذاریم همون واکاوی و یافتن واقعیات!


                              خب از کجا باید شروع کرد

                              خیلی ساده، از آخر و با در اختیار داشتن اسناد مربوطه، طی مسیر کردن برای رسیدن به سر چشمه! (سر زدن به سوابق)

                              پس از اینجا شروع میکنم،

                              اعضای مذاکره کننده و خواسته هاشون


                              1- ایران
                              2- آلمان
                              3- فرانسه
                              4- انگلستان
                              5- آمریکا
                              6- روسیه
                              7- چین


                              ادامه در پست بعدی


                              پیشاپیش از مشارکت شما دوستان در بحث، سپاسگزارم


                              (نی)

                              نظر

                              • Nay
                                Banned
                                • Aug 2014
                                • 641

                                #615
                                پاسخ : نبض سیاست

                                خب

                                میرسیم به آغاز کار و سر فصل ها

                                اینجا میخوام این نکته رو عنوان کنم که این مبحث، ترتیب خاصی نداره، اما مشارکت کنندگان با هر سطح معلوماتی که میخواهند وارد بحث شوند، ضرورت داره برای درک نظراتشون، مستند و مستدل حرف بزنند، یعنی یک سند ارائه بشه، یا به یک رویداد اشاره بشه و بعد اون ها رو تحلیل کنند (مسلماً از دیدگاه شخصی)

                                حتی ارائه نظرات سایرین هم اشکالی نداره، مثل مشاهیر علوم سیاسی، کارشناسان و متخصصان امر، و حتی مشابهات تاریخی

                                اینها رو بدین خاطر میگم تا هیچ بهانه ای برای عدم مشارکت نباشه، از طرفی حکم یک ورودیه را هم صادر کرده باشیم که پابرهنه و بدون رعایت حداقل ها هم، کسی به سرش نزنه بپره وسط و از خودش ذوق در بکنه

                                نمیخواهیم اوقات به بطالت بگذرانیم، پس مباحث کاملاً جدی و روشنگرانه است

                                عنوان:

                                پرونده اتمی ایران، مخالفان و موافقان

                                سرفصل اول،

                                اعضای مذاکره کننده و خواسته هاشون


                                1- ایران
                                2- آلمان
                                3- فرانسه
                                4- انگلستان
                                5- آمریکا
                                6- روسیه
                                7- چین


                                -----------------------

                                1-ایران

                                شروع کننده غائله و مدعی داشتن سَری میان سَرها با ادعای اولیه ای که، میخواهیم به دانش هسته ای برسیم، که حق مسلم ماست!

                                2- آلمان

                                ابر قدرتی که پس از جنگ جهانی دوم، کرک و پرش رو ریختند. مظهر بارزِ تحریم ها اثر نمیکنه، که اگر اثر نمیکرد، اینچنین اسیر قطعنامه های بین المللی محدود نمیشد و الان دنیا شکل دیگری داشت. آلمان از جمله کشورهایی است که اجازه دسترسی به سلاح هسته ای نداره! با وجودیکه بر کسی پوشیده نیست، قادره به این مهم برسه. اما چرا نمیرسه؟ چون قطعنامه های سازمان ملل، این اجازه رو ازش گرفته اند، همانطور که از ژاپن گرفته شد!

                                این لینک کشورهای دارای سلاح هسته ای است که در میانش نام هند و پاکستان میدرخشه... یعنی آلمان از پاکستان فکسنی، بیعرضه تره؟؟؟؟؟ اگر اینطوره، چرا بهش میگن ابر قدرت ولی به پاکستان و هند نمیگن؟؟؟؟؟




                                آلمان به این خاطر توی ماجراست که قدرت اقتصادی برتر اروپاست و قادره که تجهیزاتی به ایران بفروشه که منجر به ساخت بمب اتم میشه. در حقیقت، خود آلمان تحت نظارته که دست از پا خطا نکنه (قبلاً با قطعنامه، چار میخه شده) پس باید متعهد بشه که ایران رو تحریم میکنه ( از فروش متریالهایی که بدین منظور تولید شده)


                                آلمان رو به این خاطر قدری باز کردم، چون حق وتو نداره، بمب هم نداره، اما خودش یک درس عبرته برای کسانی که تو سر، خیالهای خام می پرورانند

                                الباقی 5 کشور + آلمان، معلومه چی میخوان، میخوان یک سرخر کمتر! به همین سادگی!


                                اصولاً دعوای این شش کشور با ایران، بر سر اینه که میگن ایران بمب میخواد و ما به نمایندگی از سایر ملل (و هم اینکه گردنمون از بقیه کلفت تره) اجازه پدید آمدن یک سر خر دیگه به مسابقه دستیابی به سلاح هسته ای را نخواهیم داد


                                ولی نکته اصلی این میان اینجاست که، چرا ایران توافق میخواد؟ ایران که به تعهدات بین المللی پایبند نیست و اصولاً به مناسباتش اعتنا نمیکنه!

                                اگر ما به جهان احتیاجی نداریم، اگر ما به قطعنامه های سازمان ملل دهن کجی میکنیم، اگر آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند، اگر چک سفید امضا به کسی نمیدهیم، پای میز مذاکره چه میکنیم؟ یک نسخه بصیرت مندانه هم که داریم براش، اقتصاد مقاومتی، دیگه اینهمه جنگولک بازی برای رسیدن به توافق با قدرتهای جهانی برای چه؟؟؟؟؟؟


                                فعلاً

                                (نی)

                                نظر

                                در حال کار...
                                X