اخبار صنعت پتروشیمی

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • مخبرالدوله
    عضو فعال
    • May 2012
    • 5228

    #796
    پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی
    • تولید پنتان با خلوص بالا برای نخستین بار در پالایشگاه NGL سیری
      [*=left]

    • ۱۲:۲۰ (شنبه ۲۷ دی ۱۳۹۳)




    • رئیس منطقه عملیاتی سیری، گفت: برای نخستین بار از زمان راه‌اندازی پالایشگاه NGL سیری، تولید محصول پنتان با خلوص بالا در این پالایشگاه محقق شد.
    • به گزارش شانا، محمودرضا حقیقی افزود: این موفقیت با انجام اصلاح و تغییر در پارامترهای فرآیندی این پالایشگاه بوسیله متخصصان داخلی، حاصل شد.وی افزود: با بهره‌برداری رسمی از پالایشگاه NGL سیری در بهمن‌ماه سال ٩١، تولید میعانات گازی پروپان، بوتان و میعانات گازی به وقوع پیوست،اما با وجود تلاش کارشناسان شرکت راه‌انداز و راهبر، در زمینه تولید پنتان با ویژگی های قابل ذخیره‌سازی، موفقیت چندانی حاصل نشد.حقیقی افزود: با توجه به تغییر راهبری تاسیسات در اردیبهشت ٩٣ از شرکت OICO به کارکنان رسمی این تاسیسات، با همکاری کارکنان شرکت فاتح صنعت، تولید محصولات ادامه یافت و به موازات آن مطالعات فنی جهت دستیابی به محصول پنتان از سوی کارشناسان مربوطه این واحد انجام شد.وی افزود: پس از شبیه‌سازی خوراک ورودی در نرم‌افزارهای مهندسی، مشکل کار در طراحی نکردن صحیح در سینی‌های برجهای دی‌بوتانایزر و دی‌پنتانایزر تشخیص داده و در فرصت مناسب با اخذ مجوزهای لازم جهت تعمیرات اساسی برجهای یاد شده و ری‌بویلرهای مربوطه اقدام شد.وی با بیان این که با بازکردن دو برج فرآیندی و ری‌بویلرهای مربوطه اقدامهای اصلاحی انجام شد، گفت: خوشبختانه این اصلاحات و تغییرات در پارامترهای فرآیندی به تولید محصول پنتان با درجه خلوص بالا (برای نخستین بار در این پالایشگاه) و افزایش تولید بوتان و بهبود ترکیبات محصول میعانات منجر شد.حقیقی گفت: بدون شک این موفقیت حاصل تعامل و همکاری کارکنان واحدهای تعمیر، بهره‌برداری، ایمنی و کارکنان شرکت فاتح صنعت است و جا دارد از زحمات همه آنان بویژه آقایان سخنور و صفری‌راد، رئیس و معاون NGL قدردانی و تشکر ویژه کنم.کاربرد محصول پنتان به عنوان یکی از فرارترین هیدروکربنها که در دمای معمولی مایع است، به عنوان حلال در آزمایشگاه‌ها و همچنین جهت خوراک واحد‌های پایین‌دستی اولفین برای تولید پلی‌اتیلن است.

    مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

    نظر

    • tom cruise
      عضو فعال
      • Mar 2012
      • 4756

      #797
      پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

      اما مصوبه گاز خوراک
      مثلا شخارک که شاخشان است
      6ماهه190میلیارد گاز و770میلیارد فروش داشته که سود عملیاتی207شده...
      حال اگر قیمت خوراک نصف شود ..اخر حال است 50درصد تخفیف در خوراک یعنی...

      90میلیارد سود اینها اضافه میشود
      ولی اگر 15درصد قیمت فروش بریزد چی؟
      اثر انها خنثی میشود
      حالا قیمتهای جهانی چقدر ریخته؟10درصد 20درصد 30درصد؟40درصد؟یا بیشتر....
      حالا این پترو گازی است ...ویکم خوراک جبران ضررش میکند...ولی مایعات چی؟انها از کجا جبرانش ضرر کند ؟
      https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
      tom cruise in face book

      نظر

      • memr
        عضو فعال
        • Oct 2012
        • 771

        #798
        پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

        در اصل توسط tom cruise پست شده است View Post
        اما مصوبه گاز خوراک
        مثلا شخارک که شاخشان است
        6ماهه190میلیارد گاز و770میلیارد فروش داشته که سود عملیاتی207شده...
        حال اگر قیمت خوراک نصف شود ..اخر حال است 50درصد تخفیف در خوراک یعنی...

        90میلیارد سود اینها اضافه میشود
        ولی اگر 15درصد قیمت فروش بریزد چی؟
        اثر انها خنثی میشود
        حالا قیمتهای جهانی چقدر ریخته؟10درصد 20درصد 30درصد؟40درصد؟یا بیشتر....
        حالا این پترو گازی است ...ویکم خوراک جبران ضررش میکند...ولی مایعات چی؟انها از کجا جبرانش ضرر کند ؟
        حرفتو قبول دارم ولی تو همه پتروشیمی ها صدق نمیکنه ...


        Sent from my iPhone using Tapatalk

        نظر

        • mahzad
          عضو فعال
          • Jan 2013
          • 898

          #799
          پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

          بازی خطرناک عربستان پس از جنگ نفتی : جنگ پتروشیمی‌ها در راه است یکشنبه 1393/10/28 8:46
          محمدحسین بابالو: پس از کاهش دست ساخته قیمت نفت توسط عربستان و برخی متحدانش هم اکنون نوبت به بازار پتروشیمی‌ها رسیده تا با کاهش قیمت پیشنهادی و افزایش حجم تولید، بسیاری از واحدهای تولیدی فعلی را در اقصی نقاط جهان از رده خارج کرده یا سرمایه‌گذاری‌های جدید را با وقفه رو‌به‌رو کند. به نظر می‌رسد عربستان بازی خطرناک جدیدی را آغاز کرده که قطعا تولیدکنندگان کشورمان در بازارهای صادراتی مهم نیز به‌صورت ناخواسته وارد بازی خواهند شد. رخدادی که از هم اکنون نشانه‌هایی از آن پدیدار شده است.
          منطقه خلیج‌فارس تاکنون مهم‌ترین‌ حوزه نفت خیز جهان بود که قطب تولید محصولات پتروشیمی نیز لقب گرفته است. ذخایر عظیم زیرزمینی و نزدیکی به آب‌های آزاد در کنار تقاضای داخلی محدود کشورهای تولیدکننده این حوزه را تبدیل به یک تولیدکننده قدرتمند کرده که به بازارهای جهانی توجه دارد. بازارهای چین؛ اروپای شرقی و ترکیه، اروپای غربی و حتی قاره آمریکا بازارهایی هستند که می‌توانند تولیدات حوزه خلیج فارس را به سمت خود جلب کنند. در این شرایط اگر رفتار تهاجمی عربستان و برخی از کشورهای هم پیمانش در بازار نفت در بازار محصولات پتروشیمی هم تکرار شود که با کاهش شدید قیمت‌های پیشنهادی برخی پلیمرها، این طرزفکر از شواهد قدرتمندی نیز برخوردار است، باید منتظر سقوط قیمت‌هادر این بازار بود. افزایش ظرفیت تولید در ماه‌های گذشته و افزایش بیشتر آن در آینده، پایین بودن قیمت مواد اولیه و در دسترس بودن آن، تکنولوژی مطلوب و بازده تولیدی بالا و حجم تولید گسترده مواردی است که به پایین بودن قیمت تمام شده تولیدات این کشورها با محوریت سابیک عربستان منتهی شده است.

          تولیدات منطقه خلیج فارس در 10 سال اخیر
          منطقه خلیج فارس را می‌توان مهم‌ترین‌ حوزه اقتصادی جهان درخصوص صنایع پتروشیمی و پالایشی دانست. این منطقه با در اختیار داشتن ذخایر عظیم نفت و گاز، موقعیت استراتژیک و جغرافیایی و دسترسی به آب‌های آزاد و مزیت نسبی حمل‌و‌نقل دریایی بهترین منطقه برای سرمایه‌گذاری این قبیل صنایع به شمار می‌رود. حجم تولیدات محصولات پتروشیمی در این منطقه بین سال‌های 2003 تا 2013 تقریبا دو برابر شده که 11 درصد از رشد جهانی حجم تولید را به خود اختصاص می‌دهد. انواع مختلف پلی‌اتیلن‌ها، پلی‌پروپیلن‌ها و متانول بخش عمده تولیدات این حوزه محسوب می‌شود.
          مدت‌ها منطقه خاورمیانه با حجم تولید نفت خام و تا حدودی فرآورده‌های پالایشی شناخته می‌شد، ولی در 10 سال اخیر سهم صنعت پالایش در تولید ناخالص داخلی کل این حوزه کاهش یافته است. این به آن معنی است که تولیدات این حوزه به سمت محصولاتی با کیفیت بالاتر حرکت کرده و تولید محصولات پتروشیمی و شیمیایی افزایش یافته است که نشان دهنده حرکت این بخش مهم به سمت زنجیره ارزش افزوده و صنایع پایین‌دستی هم به حساب می‌آید. در این بین، عربستان به تنهایی 59 درصد از صادرات کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس GCC را به خود اختصاص داده و پس از آن قطر، عمان، کویت، امارات متحده عربی و بحرین در جایگاه‌های بعدی صادرات کشورهای GCC قرار می‌گیرند. این در حالی است که در سال 2012 عربستان به تنهایی 56 درصد از ظرفیت تولید پلی‌الفین‌های کشورهای منطقه را به خود اختصاص داده بود. این در حالی بود که این کشور 75 درصد از درآمد صنایع پتروشیمی را کسب کرد که نشان‌دهنده مدیریت مطلوب گرید و تولید کالاهایی با ارزش افزوده بالاتر در این کشور بوده است.
          از سویی باید در نظر داشت تا سال 2018 حجم تولیدات محصولات پتروشیمی در کشورهای این اتحادیه منطقه‌ای با 40 درصد رشد به 199/5 میلیون تن بالغ خواهد شد که در مقایسه با ایران میزان بزرگ و قابل توجهی است. این در حالی است که در سال 2013 تقاضای جهانی پلی‌اتیلن‌ها 81 میلیون تن بوده که غرب آسیا و شمال آفریقا تنها 8 درصد از این حجم را به خود اختصاص دادند که نشان‌دهنده شرایط خاص صادراتی و جهت‌گیری‌های آن بر پایه بازارهای جهانی دیگر است. با توجه به شرایط خاص بازارهای جهانی و تمرکز و تجمیع تقاضا در مناطقی خاص از جمله آسیای جنوب شرقی، افزایش ظرفیت تولید به ایجاد رقابتی جدی‌تر منجر خواهد شد. از سویی باید انتظار ایجاد یک رقابت معکوس بین تولیدکنندگان عضو این اتحادیه را نیز داشته باشیم، زیرا کشورهایی همچون امارات و قطر حتی در تلاش هستند تا بخشی از سهم بازار عربستان را نیز در آینده به‌دست آورند. این موارد در کنار افزایش روزشمار سرمایه‌گذاری‌های عربستان به منظور افزایش ظرفیت تولید، بهبود فرآیندها و افزایش ارزش افزوده و کاهش قیمت تمام شده نشان می‌دهد که این کشور و سایر تولیدکنندگان منطقه برای حفظ سهم بازار خود در جهان یا فتح بازارهای جدید به شدت در حال تلاش هستند. با توجه به رفتار عربستان در بازار نفت خام می‌توان دورنمای رفتارهای این قبیل تولیدکنندگان را در رقابت‌های جدید تجاری در جهان تخمین زد.

          جایگاه عربستان در تولید محصولات پتروشیمی
          عربستان بزرگ‌ترین صادرکننده نفت در جهان است که به تنهایی 18 درصد از ذخایر نفت خام جهان را در اختیار دارد. نفت خام 90 درصد صادرات عربستان را تشکیل می‌دهد که 75 درصد از درآمدهای دولتی این کشور را نیز تشکیل می‌دهد. تولید نفت خام 45 درصد از تولید ناخالص داخلی عربستان را تشکیل می‌دهد که این میزان به مرور زمان در حال کاهش است. این مطلب نشان می‌دهد که عربستان در صنایع پایین دستی نفت خام و گاز طبیعی سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای داشته است که شاید در برخی از موضع‌گیری‌های رسانه‌ای کمتر به آن توجه می‌شود. با توجه به ویژگی‌های فنی تولیدات محصولات پالایشی از نفت خام، پتانسیل بزرگی برای تولید مواد اولیه محصولات پتروشیمی در عربستان وجود دارد ولی این تمام پتانسیل تولید محصولات پتروشیمی و پلیمرها در این کشور نیست.
          ذخایر نفت خام عربستان اغلب بسیار بزرگ و قدیمی است که گاز همراه با نفت بسیاری دارد که در گذشته اصلا به آن توجهی نمی‌شد، بنابراین قیمت تمام شده این نوع گاز بسیار پایین بوده و هست. نزدیک به یک سوم از ذخایر گاز طبیعی عربستان به‌صورت گاز همراه با نفت تنها در حوزه نفت‌خیز قوار Ghawar قرار دارد. این حوزه نفت‌خیز در بین کارشناسان صنعت نفت به این ویژگی مشهور است که با توجه به عمر بالای آن‌که به زمان جنگ جهانی دوم باز‌می‌گردد هنوز افت فشاری که مانع تولید شود را تجربه نکرده است.
          با توجه به این ویژگی و سرمایه‌گذاری شرکت‌های مصرف‌کننده برای انتقال این نوع گاز به منظور استفاده در صنایع پتروشیمی، قیمت‌های نزدیک به یک دلار در هر میلیون بی‌تی‌یو وجود دارد که نزدیک به 3 سنت در هر مترمکعب قیمت‌گذاری خواهد شد.
          عربستان در سال 2014 به تنهایی 10 درصد از ظرفیت جهانی تولیدات محصولات پتروشیمی را به خود اختصاص داد. این در حالی است که تولیدات محصولات پتروشیمی تنها 5 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را تشکیل داده ولی 34 درصد از ارزش بازار سهام عربستان در اختیار این صنعت است. شرکت سابیک به‌عنوان بزرگ‌ترین‌ تولیدکننده محصولات پتروشیمی در عربستان نیز به تنهایی 22 درصد از بازار سهام عربستان را تشکیل می‌دهد. شرکت سابیک به هزینه تولید پایین و افزایش شدید سرمایه‌گذاری‌ها مشهور است که به تنهایی به قدرتمند‌ترین تولیدکننده غرب آسیا تبدیل شده است. این در حالی است که این شرکت در سه ماه سوم سال 2014 بسیاری از بخش‌های تولید پلی‌اتیلن‌ها و پلی‌پروپیلن‌های خود را به دلیل تعمیر، بازسازی و افزایش ظرفیت تولید به حالت نیمه‌تعطیل درآورده بود و اکنون بهترین شرایط تولید را دارد.

          موضع خصمانه عربستان در بازار محصولات پتروشیمی
          در بازارهای جهانی قیمت اغلب محصولات پلیمری با کاهش شدیدی رو‌به‌رو شده است و به تبع فاصله زمانی بین تعدیل قیمت‌ها بین نفت خام و محصولات پتروشیمی به نظر می‌رسد این روند کاهشی باز هم ادامه یابد. از طرفی کاهش قیمت نفت خام با کاهش قیمت محصولات پالایشی اغلب در یک راستا نوسان می‌کرد ولی هم اکنون افت نرخ نفتا به‌عنوان مهم‌ترین‌ خوراک مایع صنایع پتروشیمی با وقفه مواجه شده که البته شاهد عقب‌نشینی برخی از خریداران در بازار هستیم تا قیمت‌های کمتری را ثبت کند. با توجه به این موارد در کنار ضعف فراگیر تقاضا در بازارهای جهانی شاهد روند نزولی و ادامه‌دار قیمت‌ها هستیم.
          هم‌اکنون تمامی محصولات پلیمری و پتروشیمیایی با کاهش قیمت‌ رو‌به‌رو شده‌اند. با توجه به ویژگی‌های فنی از جمله تولید پلیمرهای پیشرفته‌تر با فرآیند تولید سخت و زمانبر و جذابیت تفاضای بیشتر، در گذشته این باور وجود داشت که این قبیل کالاها در نوسانات بازار با کاهش قیمت کمتری مواجه می‌شوند ولی هم‌اکنون شواهدی عکس این طرزفکر در حال خودنمایی است.
          در بازارهای جهانی پلی‌پروپیلن‌ها را می‌توان مهم‌ترین‌ و پیشرفته‌ترین پلیمر‌های رایج در جهان دانست که هر روز با تقاضا و کیفیت تولید بالاتری همراه است که البته تکنولوژی‌های تولیدی آن نیز در حال به روز شدن و ارتقا بوده و هست.
          تولید پلی‌پروپیلن از متانول، تولید پلی‌پروپیلن بر پایه زغال‌سنگ، توجه به ذخایر گاز شیل به‌عنوان ماده اولیه و افزایش سرمایه‌گذاری‌ها در آمریکا برای تولید این کالا در کنار افزایش راندمان تولید و بهبود کیفیت آنها مواردی است که این بازار و صنعت را در مسیر جدیدی قرار داده است. تمامی این موارد می‌تواند بازار تولیدات محصولات پتروشیمی عربستان را با مشکل رو‌به‌رو کند، پس شاید عربستان در این بازار نیز موضع خصمانه‌ای اتخاذ کند. تولید پلی‌پروپیلن‌ها یا سایر آروماتیک‌ها در چین بر پایه زغال‌سنگ فرآیند تولید جدیدی است که می‌تواند بازار تولیدات پتروشیمی این کالا را تهدید کند و بخش بزرگی از سرمایه‌گذاری‌های عربستان و مخصوصا شرکت سابیک را در بازار مهم و جذاب چین به‌عنوان بزرگ‌ترین‌ واردکننده پلیمرها در جهان با مشکل رو به رو کند. به‌عنوان مثال هم اکنون پلی‌پروپیلن نساجی در چین با قیمت 1050 دلار در هر تن پیشنهاد می‌شود ولی سابیک قیمت 950 دلار را پیشنهاد کرده اما باز هم فضایی برای کاهش قیمت بیشتر را باز نگه داشته است. در بازار آمریکا نیز شرایط مشابهی در حال تجربه شدن است. پس از انقلاب انرژی و افزایش شدید حجم تولید نفت و گاز از شیل‌ها، جذابیت سرمایه‌گذاری بر صنایع پتروشیمی با خوراک گاز افزایش یافته که با توجه به برخی ویژگی‌های بازار این کشور، تولید پلی‌پروپیلن‌های مختلف از انواع ساده تا پیشرفته‌تر آن در دستور کار قرار گرفته است که هم اکنون این قبیل سرمایه‌گذاری‌ها در مراحل آغازین خود قرار دارد. با توجه به کاهش شدید قیمت‌های پیشنهادی این قبیل کالاها و ارائه قیمت‌هایی کمتر از واقعیت‌های تولید و تقاضا و افزایش توان تولیدی تولیدکنندگان عربستانی همچون سابیک، موضع‌گیری در برابر این قبیل سرمایه‌گذاری‌ها در آمریکا نیز در دستور کار قرار گرفته است. با توجه به این موارد در کنار جایگاه ترکیه به‌عنوان دومین واردکننده مواد اولیه پلیمری در جهان و مخصوصا تقاضای بالا و روزافزون پلی‌پروپیلن‌ها، به نظر می‌رسد اولین بازاری که عربستان تمایل دارد تا به‌صورت کامل آن را فتح کند این کشور باشد و تنها تعرفه ترجیحی بین ایران و ترکیه شاید بتواند گامی برای حمایت از بازار بالقوه ایران در این کشور همسایه باشد. این در حالی است که حمایت از صنایع تبدیلی در داخل نیز نباید فراموش شود، زیرا بازارهای داخلی همیشه مهم‌تر از بازارهای صادراتی بوده و هستند.
          نوشته شده توسط تیم راهبریEPSNEWS | لینک ثابت | محل ثبت نظر شما
          90 درصد موفقیت در بازار مربوط به روانشناسی معامله است نه دانش فنی معامله‌گر

          نظر

          • Aiming
            ستاره دار(18)
            • Jul 2012
            • 2641

            #800
            پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

            تحلیل مدیرعامل پارسان از آینده صنعت پتروشیمی



            مدیرعامل پارسان اثر کاهش قیمت نفت و قانون دائمی نرخ خوارک بر شرکت های پتروشیمی را مثبت ارزیابی کرد و آینده این گروه را روشن و سودآور دانست .

            مرتضی عزیزی در گفت وگو با پایگاه خبری بورس پرس، در رابطه با نهایی شدن قانون دائمی نرخ خوارک پتروشیمی و اثر کاهش قیمت نفت بر صنعت پتروشیمی و باور برخی به اثر منفی کاهش قیمت نفت در سودآوری این گروه گفت: نکته مهمی که در این میان باید مورد توجه قرار گیرد این است که به همان نسبت افت قیمت نفت ، قیمت خوارک شرکت های پتروشیمی هم کاهش یافته و بر وضعیت فعلی شرکت ها اثر منفی نگذاشته است.

            وی ادامه داد: بنابراین کاهش قیمت بهای نفت منجر به حفظ و حتی افزایش سود آوری شرکت های پتروشیمی می شود. این درحالی است که با توجه به بهره برداری فازهای پارس جنوبی در سال آینده ، قطع گاز و خوارک شرکت های پتروشیمی هم تکرار نخواهد شد.

            این مقام مسئول به مصوبه مجلس و شورای نگهبان درباره دائمی شدن نرخ خوراک پتروشیمی اشاره کرد و گفت: این اقدام که باعث رفع ابهام بزرگی در این صنعت شده منجر به شفاف شدن صنعت و تعیین تکلیف سرمایه گذاران خرد و کلان شده است. از سوی دیگر با اجرای آن و شناور بودن نرخ خوراک می توان شاهد بهبود سود 30 تا 40 درصدی شرکت ها بود.

            عزیزی تاکید کرد: با این اوصاف بر خلاف عده ایی که گمان می کنند صنعت پتروشیمی با افت قیمت نفت متضرر شده باید گفت برآیند صنعت مثبت و روشن بوده و در آینده هم بهتر خواهد شد.

            وی به برگزاری دو مجمع سالانه و فوق العاده پارسان در سه شنبه جاری اشاره کرد و گفت: در این دو مجمع صورت های مالی 9 ماهه منتهی به 31 شهریور 93 و تقسیم سود و سایر موارد به تصویب خواهد رسید و در مورد افزایش سرمایه 100 درصدی (از 1.5 به 3 هزار میلیارد تومان) تصمیم گیری خواهد شد.

            به گفته عزیزی پیشنهاد هیئت مدیره برای تقسیم سود هر سهم 1436 ریال است که مورد رای گیری قرار خواهد گرفت.
            وارن بافت :برای بدست آوردن بازدهی های فوق العاده نیازی نیست کارهای فوق العاده انجام بدیم.

            نظر

            • tom cruise
              عضو فعال
              • Mar 2012
              • 4756

              #801
              پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

              در اصل توسط memr پست شده است View Post
              حرفتو قبول دارم ولی تو همه پتروشیمی ها صدق نمیکنه ...


              Sent from my iPhone using Tapatalk
              مثلاکدامش؟
              آخرین ویرایش توسط tom cruise؛ 2015/01/18, 12:26.
              https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
              tom cruise in face book

              نظر

              • مخبرالدوله
                عضو فعال
                • May 2012
                • 5228

                #802
                پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

                از سوی معاون زنگنه صورت گرفت؛
                تشبیه خصوصی‎سازی صنعت پتروشیمی با اصلاحات ارضی"شاه"


                شناسهٔ خبر: 2467932 دوشنبه ۲۹ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۶

                معاون وزیر نفت با انتقاد از نحوه خصوصی سازی‌های انجام شده در صنعت پتروشیمی، گفت: "خصوصی سازی نامطلوب، همان بلایی را بر سر صنعت پتروشیمی آورد که شاه با انجام اصلاحات ارضی خود بر سر کشاورزی مملکت آورد." به گزارش خبرنگار مهر، عباس شعری مقدم امروز در جشن 50 سالگی صنعت پتروشیمی با بیان اینکه تاکنون 3 مرحله در توسعه صنایع پتروشیمی ایران به وقوع پیوسته است، گفت: مرحله اول پیش از انقلاب اسلامی کلید خورد که در این مرحله 5 میلیون تن ظرفیت محصولات پتروشیمی در ایران ایجاد شد.
                معاون وزیر نفت با اعلام اینکه مرحله دوم توسعه صنعت پتروشیمی پس از پایان جنگ تحمیلی و با ایجاد 14 میلیون تن ظرفیت جدید پتروشیمیایی حاصل شد، تصریح کرد: همچنین در مرحله سوم ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی در ایران به 60 میلیون تن در سال افزایش یافت که اگر جهش‌های توسعه ای صنعت پتروشیمی ادامه پیدا می کرد، هم اکنون باید ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور به 120 میلیون تن افزایش پیدا می کرد.
                مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، یکی از دلایل عدم تحقق اهداف توسعه صنعت پتروشیمی را تحریم‌های بین المللی عنوان کرد و افزود: کم تجربگی مسئولان در خصوصی سازی صنعت پتروشیمی هم در عقب گرد و تاخیرهای توسعه ای این صنعت تاثیرگذار بوده است.
                این مقام مسئول با انتقاد از اجرای نامطلوب خصوصی سازی در صنایع پتروشیمی ایران، اظهارداشت: به دلیل خصوصی سازی اشتباه، منابع مالی و اعتبارات توسعه صنایع پتروشیمی در کشور محدود شد و همین امر منجر به تاخیر و عقب ماندگی ها در توسعه صنعت استراتژیک شده است.

                معاون وزیر نفت تاکید کرد: "خصوصی سازی نامطلوب، همان بلایی را بر سر صنعت پتروشیمی آورد که شاه با انجام اصلاحات ارضی خود بر سر کشاورزی مملکت آورد".
                شعری مقدم در ادامه ظرفیت فعلی تولید محصولات پتروشیمی کشور را حدود 60 میلیون تن عنوان کرد و یادآور شد: در شرایط فعلی به دلیل خصوصی سازی اشتباه، منابع درآمدی قابل توجهی برای شرکت ملی صنایع پتروشیمی باقی نمانده اما پرداخت بدهی‌های پتروشیمی‌های واگذار شده بابت وام‌های ارزی برعهده شرکت ملی صنایع پتروشیمی است.

                به گفته این مقام مسئول، امروزه از میان میلیاردها دارایی ایجاد شده در صنعت پتروشیمی تنها 20 درصد از هلدینگ خلیج فارس و مالکیت شرکت پژوهش و فناوری، سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام (ره)، تاسیسات پایانه ها و مخازن و فرودگاه ماهشهر در اختیار شرکت ملی صنایع پتروشیمی است.

                وی با اشاره به بهرداری 7 میلیون تن ظرفیت جدید محصولات پتروشیمی در سال 94، تاکید کرد: از این رو پیش بینی می‌شود تا پایان سال آینده ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور به مرز 70 میلیون تن افزایش یابد.

                شعری مقدم با اشاره به 67 طرح نیمه تمام پتروشیمی در کشور، گفت: بهره برداری و تکمیل این طرح‌های جدید پتروشیمی به منابع ارزی نیاز دارد که در کنار مذاکره با سرمایه گذاران غیر دولتی، اقداماتی برای تامین خوراک، زمین و سرویس‌های جانبی آنها انجام شده است.
                این مقام مسئول با یادآوری اینکه از 60 میلیون تن ظرفیت فعلی تولید محصولات پتروشیمی به دلیل کمبود خوراک بیش از 40 میلیون تن محصول تولید نمی‌شود، تاکید کرد: پیش بینی می شود به زودی با تکمیل خط لوله اتیلن غرب تا میاندوآب، خوراک مورد نیاز واحدهای پتروشیمی در مسیر این خط لوله تامین شود.
                شعری مقدم همچنین با اشاره به وجود 67 طرح نیمه تمام پتروشیمی از برنامه چهارم و پنجم توسعه کشور، تصریح کرد: از این تعداد 15 طرح پتروشیمی دارای پیشرفت بیش از 60 درصد بوده که 3 مجتمع آن با ظرفیت 1.4 میلیون تن تا پایان سال‌جاری و 11 طرح دیگر پتروشیمی با ظرفیت 7 میلیون تن سال آینده به بهره برداری خواهند رسید.

                مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                نظر

                • "heydar"
                  عضو فعال
                  • Sep 2012
                  • 7493

                  #803
                  پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

                  در اصل توسط "heydar" پست شده است View Post
                  این گروه حالا حالاها در کما خواهد بود و این آزادسازی ها که تقریبا میشه گفت ظاهر سازی است تقریبا تاثیری بر سود این گروه ها ندارد
                  تمام شد .. دوتا 4 درصد و ادامه روند فرسایشی ...
                  اکثر پتروشیمی ها به طور متوسط 20-30%دیگر برای ریزش جا دارند . وضعیت خرابه خراب

                  نظر

                  • arad700
                    ستاره دار (1)
                    • Jul 2013
                    • 3238

                    #804
                    پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

                    در اصل توسط "heydar" پست شده است View Post
                    تمام شد .. دوتا 4 درصد و ادامه روند فرسایشی ...
                    اکثر پتروشیمی ها به طور متوسط 20-30%دیگر برای ریزش جا دارند . وضعیت خرابه خراب
                    ​من از همون اولش گفتم پتروشیمی ها در این قیمتها گرونند، برخی دوستان معترض شدند.خوب امروز فکر میکنم کاملا همه چیز پترویی ها مشخص شد.ببینید اگر یک دلیل برای رشد پترویی ها باشه، اطمینان داشته باشید 100 دلیل برای افتشون هست.من گفتم برخی از اینها 20 درصد برخی 25 و برخی حتی 40 درصد باید افت کنند که به قیمت خودشون برسند.
                    Honesty is the best policy

                    نظر

                    • rajabnejad
                      عضو فعال
                      • Jan 2012
                      • 4331

                      #805
                      پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

                      قیمت مواد پتروشیمی براساس 3 مولفه تعیین می شود





                      این روزها بحث قیمت گذاری محصولات پتروشیمی که اول هر ماه از سوی دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی اعلام می شود به یکی از موضوعات پرحاشیه این بازار تبدیل شده است به طوریکه به محض اعلام قیمت های جدید، تعدادی از فعالان بازار به خصوص واحدهای پایین دستی از بالا بودن قیمت ها در ایران گلایه می کنند. به گفته این افراد، سرعت کاهش قیمت مواد پتروشیمی در ایران به نسبت سایر بازارهای منطقه ای و جهانی به هیچ عنوان همخوانی ندارد و اکنون واردات با تعرفه، به صرفه تر از خرید مواد اولیه از بازار داخل است. رضا محتشمی پور، رییس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی به عنوان متولی اعلام قیمت ها در گفتگو با سنا درباره چگونگی تعیین قیمت پایه مواد پتروشیمیایی شفاف سازی کرد .



                      به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه (سنا)،‌ رییس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی گفت: تعیین قیمت پایه محصولات پتروشیمیایی برای واحدهای تولیدی بسیار حساس است چراکه هر ریالی در این قیمت ها بالا و پایین شود به معنای سود یا زیان میلیونی تولیدکننده یا مصرف کننده است. از این رو نهایت دقت در تعیین قیمت ها اعمال می شود تا احتمال خطا به کمترین میزان ممکن رسد .



                      محتشمی پور با اشاره به اینکه دفتر توسعه صنایع تکمیلی براساس مصوبه و چارچوبی تعیین شده قیمت پایه مواد را محاسبه می کند افزود: براساس مصوبه ای که در اختیار ما گذاشته شده است، سه فاکتور مهم برای تعیین قیمت ها وجود دارد که عمده افرادی که از قیمت های انتقاد دارند، تنها به دو فاکتور اول اهمیت می دهند .



                      وی در خصوص دو فاکتور نخست تعیین قیمت مواد پتروشیمیایی گفت: استخراج میانگین قیمت جهانی مواد در طول یک ماه ضرب در میانگین قیمت ارز آزاد در یک ماه گذشته دو مولفه ابتدایی هستند. اما عامل اصلی به وجود آمدن اختلاف قیمت در ایران و سایر نقاط، به رفرنس قیمت های جهانی برمی گردد .



                      رییس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در این باره توضیح داد: ما براساس مصوبه، اجازه استناد کردن به قیمت هر نشریه و یا منطقه ای را نداریم بلکه تنها باید به چند نشریه معتبر خاص استناد کنیم که در این مورد نیز شرایطی خاص باید در نظر گرفته شود. به طوریکه اگر در نشریات مورد نظر، قیمت ایران وجود داشته باشد ما باید برای تعیین قیمت به نرخ های ایران استناد کنم، اگر قیمت های ایران درج نشده باشد به قیمت های خلیج فارس استناد می کنیم و اگر هم نرخ ایران و خلیج فارس موجود نباشد به سراغ قیمت ها در بازارهای دیگر می رویم .



                      محتشمی پور با بیان اینکه متاسفانه فعالان بازار پتروشیمی عموما به منابع متفرقه استناد می کنند و به انتقاد می پردازند تصریح کرد: به تازگی در نشستی با فعالان بخش پتروشیمی، یکی از مدیران واحدهای تولیدی با عصبانیت به انتقاد از بالا بودن قیمت مواد پتروشیمی در ایران پرداخت و بنده از او دلایل کارشناسی و مراجع مورد استناد تعیین قیمت ها را خواستار شدم. پس از بررسی مدارک این مدیر واحد پتروشیمی، به یک سایت محلی چینی رسیدیم که مثلا فلان محصول پتروشیمی در یک ماه گذشته به میزان قابل توجهی افت کرده اما در ایران این چنین نبوده است .



                      وی ادامه داد: همچنین در هفته های گذشته بسیاری از تابلوهای قیمت مواد پتروشیمی برای بنده ارسال می شود که قیمت پایین یک محصول را نشان می دهد اما در این تابلو هیچ چیز مشخص نیست و فرد ارسال کننده، در پایین عکس توضیحاتی را می نویسد .



                      رییس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی با بیان اینکه خرید برخی نشریات به دلیل هزینه بسیار بالا برای فعالان بازار فراهم نیست و آنها معمولا به سایت های رایگان و یا ارزان قیمت مراجعه می کنند افزود: سایت های زیاد چینی و کره ای در دسترس قرار دارند که ما به آنها منابع متفرقه و غیر قابل استناد می گوییم، زیرا تا زمانیکه قیمت ها ایران و خلیج فارس در منابع مورد استفاده آورده می شود، ما براساس مصوبه امکان استناد به قیمت های سایر نقاط را نداریم .



                      محتشمی پور به عامل دیگری که باعث ایجاد گپ قیمتی در بازار داخل و خارج شده است اشاره کرد و گفت: به عنوان مثال در ماه گذشته کریسمس و سال نو چینی سپری شد و به طور طبیعی در مناطقی که تحت تاثیر این جشن ها بودند، تقاضا و به تبع آن قیمت ها به شدت افت کرد اما در خلیج فارس شاهد تغییر قابل توجهی در روند معاملات نبودیم؛ در این شرایط برخی از فعالان بازار به محض شنیدن خبر افت قیمت ها از سرعت پایین کاهش نرخ در ایران انتقاد می کنند که این امر نیز منطقی نیست .



                      به گفته وی، ما انتظار نداریم که فعالان بازار پتروشیمی نسبت به قیمت های اعلامی انتقاد یا گلایه ای نداشته باشند چراکه بحث پول و سود و زیان در میان است و شک نکنید هر قیمتی از سوی ما اعلام شود، منتقدانی در مقابل آنها صف خواهند کشید. به هر حال ما براساس بندهای مصوبه تعیین قیمت مواد پتروشیمیایی عمل می کنیم و سعی داریم با حداقل خطا، قیمت ها را درست و مطابق روند بازار جهانی تعیین کنیم .



                      محتشمی پور در پاسخ به این پرسش که آیا قیمت پایه محصولات از هر ماه به دو هفته یکبار تغییر نمی کند؟ گفت: اتفاقا یکی از مواردی که در خصوص اختلاف قیمت های ایران با سایر نقاط مطرح می شود همین موضوع است چراکه وقتی ما میانگین قیمت یک ماه را محاسبه می کنیم و قرار است این قیمت یک ماه بر معاملات بورس کالا حاکم باشد، به طور حتم اگر تغییری در قیمت های جهانی رخ دهد، سرعت رسیدن این تغییر به نرخ های ایران یک ماه زمان می برد. به این ترتیب ما هم در تلاش هستیم تا با اعلام دو هفته ای قیمت های پایه، با سرعت بیشتری همسو با نرخ های جهانی حرکت کنیم اما موضوعی که در این رابطه وجود دارد، دشواری ها و زمانبر بودن محاسبه قیمت 200 محصول است که امیدواریم با تکمیل سیستم ها و جواب دادن نرم افزارهای موجود در دفتر توسعه صنایع تکمیلی، از 15 بهمن قیمت های دوهفته ای نیز اعلام شود .



                      رییس دفتر توسعه صنایع تکمیلی پتروشیمی در پایان گفت: تمام گلایه های موجود از قیمت گذاری و درخواست ها برای اعلام دو هفته ای قیمت ها به محض اینکه قیمت نفت و محصولات پتروشیمیایی در جهان روند صعودی به خود بگیرد، تغییر می کند به این ترتیب شرایط فعلی پایدار نخواهد بود و با ایجاد تعادل در بازار، تقاضا ها عکس خواهد شد
                      هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

                      نظر

                      • memr
                        عضو فعال
                        • Oct 2012
                        • 771

                        #806
                        پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

                        طبق مصوبه مجلس صورت گرفت
                        مجوز مجلس به پالایشگاه‌ها برای صادرات نفت مازاد/تعیین سهم صندوق توسعه ملی از نفت‌خام
                        نمایندگان مجلس به پالایشگاه‌ها اجازه صادرات نفت‌خام مازادشان را دادند و سهم صندوق توسعه ملی از نفت‌خام را تعیین و تصویب کردند.

                        به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی صبح امروز (سه‌شنبه) خانه ملت رسیدگی به برخی مواد ارجاعی اصلاح شده لایحه خروج از رکود به کمیسیون مربوطه را ادامه دادند و ماده 22 الحاقی این لایحه را پس از بحث و بررسی به تصویب رساندند.

                        به موجب مصوبه مجلس، همه پالایشگاه‌های کشور مشروط به پرداخت و تسویه وجوه نفت‌خام و معیانات گازی خریداری شده تحویلی به قیمت هر بشکه 95 درصد تحویل روز کشتی (فوب) خلیج‌فارس و به صورت نقدی یا اعتبار اسنادی یک‌ماهه به شرکت دولتی ذی‌ربط تابعه وزارت نفت،‌ مجازند فرآورده‌های نفتی مازاد بر نیاز داخلی را رأساً صادر نمایند.

                        مجلس وزارت نفت را مکلف کرد به میزان نفت‌خام و میعانات گازی فروخته شده به پالایشگاه‌هایی که به شکل فرآورده صادر می‌کنند، سهم صندوق توسعه ملی را متناسب با قیمت نفت‌خام تحویلی به پالایشگاه به صندوق پرداخت کند.

                        وکلای ملت مقرر کردند استفاده از ساز و کارهای بورس انرژی در خرید و فروش نفت‌خام و میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی و انرژی برق در اولویت قرار دارد.

                        مجلس همچنین شرکت دولتی ذی‌ربط تابعه وزارت نفت را مجاز کرد قیمت پایه نفت‌خام و میعانات گازی عرضه شده در بورس را یک تا دو درصد کمتر از 95 درصد قیمت فوب خلیج‌فارس تعیین کند. 2 تا 3 درصد کمتر از بند یک برای توسعه پالایشگاه‌های موجود یا احداث پالایشگاه‌های جدید تا 10 سال پس از بهره‌برداری تعیین کنند.

                        به موجب مصوبه مجلس، به وزارت نفت و سایر دستگاه‌ها اجازه داده شد برای تشویق کشتی‌های خارجی به سوخت‌گیری و تأمین سایر نیازهای خود در بنادر ایران، از ابزارهای تشویقی و قیمت‌های ترجیحی نسبت به سایر رقبا در تأمین سوخت و سایر نیازها استفاده کنند.

                        انتهای پیام/




                        Sent from my iPhone using Tapatalk

                        نظر

                        • مخبرالدوله
                          عضو فعال
                          • May 2012
                          • 5228

                          #807
                          پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

                          ۷ بهمن ۱۳۹۳ (۱۲:۳۹ب.ظ)
                          حذف اختصاص يک ميليارد دلار از فروش پتروشيمي و پالايشي ها به دولت

                          نمايندگان مجلس شوراي اسلامي در جلسه علني صبح امروز جهت تامين نظر شوراي نگهبان طرح الحاق برخي مواد به قانون تنظيم بخشي از مقررات مالي دولت را اصلاح و برخي مواد آن را که مورد ايراد شوراي نگهبان قرار گرفته بود حذف کردند.
                          به گزارش خبرگزاري موج، بر اساس اصلاحيه مجلس در ماده يک اين طرح وزارت نفت از طريق شرکت‌هاي تابعه ذيربط مکلف است وجوه مربوط به سهم دولت از بهاي خوراک پالايشگاه‌ها و شرکت‌هاي پايين دستي پتروشيمي را وصول و ماهانه به خزانه‌داري کل کشور واريز کند.
                          بر اساس مصوبه ديگر مجلس براي اصلاح طرح دائمي کردن برخي احکام بودجه، بند «د» ماده يک اين طرح که در آن آمده بود پالايشگاه‌هايي که نفت خام و ميعانات گازي را به بهاي 95 درصد فوب خليج‌فارس خريداري مي‌کنند مشمول پرداخت سهم ارزش صادرات فرآورده‌هاي توليدي به حساب صندوق توسعه ملي نيستند از متن اين طرح حذف شد.
                          همچنين بند الحاقي يک به ماده يک اين طرح در مورد تکليف دولت به اختصاص سالانه يک ميليارد دلار از محل فروش ميعانات گازي به شرکت‌هاي پتروشيمي و پالايشگاه‌هاي داخلي نيز از متن طرح حذف شد.
                          همچنين ماده 4 اين طرح براي تامين نظر شوراي نگهبان به اين شرح اصلاح شد: شرکت‌هاي دولتي به استثناي بانک‌ها و بيمه‌هاي دولتي و سازمان‌هاي توسعه‌اي شامل سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران، سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران، سازمان صنايع کوچک و شهرک‌هاي صنعتي ايران و وزارت نفت از طريق شرکت دولتي تابعه ذيربط و شرکت شهرک‌هاي کشاورزي مشمول مقررات مواد 31، 39 و 76 قانون محاسبات عمومي کشور هستند و تمام درآمدهاي حاصل از فروش کالا و خدمات آنها به حساب‌هاي معرفي شده از سوي خزانه واريز مي‌شود.
                          نمايندگان در ادامه تبصره ماده شش اين طرح که در آن پيش‌بيني شده بود درآمد اماکن ورزشي اجاره داده شده صرفا براي ورزش همان شهرستان هزينه مي‌شود و انتقال و هزينه آن در شهرستان ديگري ممنوع است را نيز از متن طرح حذف کردند.
                          همچنين ماده 11 اين طرح در مورد احداث و تکميل و تجهيز طرح‌هاي شبکه‌هاي فرعي آبياري و زهکشي، اجراي عمليات آب و خاک کشاورزي و روش‌هاي نوين آبياري نيز با راي مجلس و جهت تامين نظر شوراي نگهبان از متن طرح حذف شد.
                          نمايندگان در ادامه ماده 16 اين طرح که در آن به وزارت آموزش و پرورش اجازه داده شده بود درآمدهاي دريافتي خود را به حساب درآمد اختصاصي خود در خزانه واريز کند را از متن طرح حذف کردند.
                          ماده 17 اين طرح در مورد اجازه دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالي براي اخذ تسهيلات از بانک‌هاي دولتي در جهت پروژه‌هاي عمراني نيز با راي نمايندگان از متن طرح حذف شد.
                          نمايندگان در ادامه ماده 20 اين طرح که در آن پيش‌بيني شده بود معادل دو درصد از اصل حق بيمه شخص ثالث دريافتي از بيمه‌گذار توسط شرکت‌هاي بيمه‌اي به صورت ماهانه به درآمد عمومي نزد خزانه واريز شود را جهت تامين نظر شوراي نگهبان از متن طرح دائمي کردن برخي احکام بودجه حذف کردند.
                          همچنين برخي مواد اين طرح نيز براي تامين نظر شوراي نگهبان اصلاح عبارتي شد.
                          - See more at: http://www.mojnews.com/fa/Miscellane....Gp5XeBwX.dpuf

                          مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                          نظر

                          • مخبرالدوله
                            عضو فعال
                            • May 2012
                            • 5228

                            #808
                            پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی


                            یک خبرگزاری روسی اعلام کرد
                            همکاری شرکت‌های پتروشیمی ایران و روسیه
                            خبرگزاری ایتارتاس روسیه اعلام کرد: شرکت پتروشیمی تبریز از آمادگی خود برای همکاری با شرکت پتروشیمی سیبور روسیه در زمینه فروش محصولات خبر داده است.






                            به گزارش خبرنگار اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس به نقل از ایتارتاس، نماینده شرکت پتروشیمی تبریز از آمادگی این شرکت برای همکاری با شرکت پتروشیمی سیبور روسیه خبر داد.وی که در کنفرانس بین المللی همکاری انرژی ایران روسیه 2015 شرکت کرده بود از آمادگی شرکت پتروشیمی تبریز برای همکاری با شرکت پتروشیمی سیبور روسیه در فروش محصولات پتروشیمی و لاستیک خبر داد.برخی دیگر از نمایندگان شرکت های انرژی ایرانی حاضر در این کنفرانس نسبت به شکل گیری همکاری با شرکت بزرگ انرژی روسیه ابراز تمایل کردند.بر اساس اعلام یکی از مقامات انرژی روس حاضر در این کنفرانس، شرکت سیبور روسیه پیشتر همکاری گسترده ای با شرکت های ایرانی داشته است اما با اعمال تحریم های ضد ایرانی از سوی غرب، این شرکت مجبور به کاهش سطح همکاری خود با طرف های ایرانی شده است.انتهای پیام/- See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....XhKvgAPZ.dpuf

                            مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

                            نظر

                            • memr
                              عضو فعال
                              • Oct 2012
                              • 771

                              #809
                              پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

                              در راستای رفع ابهام و بهبود وضعیت صنایع کلیدی بورس اتخاذ شد
                              مصوبات جدید کمیته ثبات بازار سرمایه در مورد صنعت پتروشیمی و پالایشی





                              کمیته ثبات بازار سرمایه به منظور رفع
                              ابهام از برخی صنایع کلیدی بورس، در مورد صنعت پالایش فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی تصمیماتی در راستای رفع ابهام از صنعت پالایشی، تعیین مهلت 5 ساله برای کیفی سازی پالایشگاه‌ها گرفت.

                              به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سنا، کمیته ثبات بازار سرمایه در ادامه تصمیمات خود به منظور رفع ابهام از برخی صنایع کلیدی بورس، در مورد صنعت پالایش فرآورده های نفتی و پتروشیمی تصمیماتی اتخاذ کرد. این کمیته پیشتر نیز در راستای رفع ابهام از صنعت پالایشی، تعیین مهلت 5 ساله برای کیفی سازی پالایشگاهها را تصویب کرده بود.
                              کمیته ثبات بازار سرمایه در ادامه تصمیمات خود در راستای رفع ابهام از برخی صنایع کلیدی بورس، در مورد صنعت پالایش فرآورده های نفتی و پتروشیمی تصمیماتی اتخاذ کرد.

                              براساس مصوبات این کمیته که به تأئید معاون هماهنگی معاون اول رئیس جمهور، معاونان وزارتخانه های اقتصاد، نفت، صنعت و معدن و تجارت، رفاه و رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار رسیده است، تصمیماتی به شرح زیر در مورد صنایع پتروشیمی و پالایش فرآورده های نفتی اتخـاذ شد:

                              صنعت پتروشیمی:

                              1- تعیین نرخ خوراک گاز و خوراک مایع تحویلی به واحدهای پتروشیمی موضوع جزء 4 بند الف مادۀ 1طرح الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مورخ 19/9/1393 مورد تایید و حمایت دولت بوده و با توجه به ضرورت اقدامات موثر و عاجل در این خصوص، وزارتخانه ­های نفت، صنعت و معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی حداکثر ظرف مدت دو ماه پس از ابلاغ قانون مذکور نسبت به تعیین نرخ خوراک گاز و خوراک مایع تحویلی به واحدهای پتروشیمی و همچنین تهیه آیین نامه اجرایی آن اقدام نمایند، به­ گونه ­ای که مفاد قانون مذکور و آیین نامه مربوطه از زمان ابلاغ توسط مجلس شورای اسلامی و تأئید نهایی شورای نگهبـان، اجرایی شود.

                              2- مطالبات قطعی شده شرکت­ های پتروشیمی پردیس­، شیراز، کرمانشاه، خراسان و رازی بابت اوره تحویلی به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی در سال­های قبل از 91، حداکثر تا پایان سال جاری تعیین تکلیف، تهاتـر و یا تسویـه می‌شود.

                              3- در اجرای صحیح مفاد تبصره 1 مادۀ 38 قانون مالیات بر ارزش افزوده، وزارت امور اقتصادی و دارایی مطابق با نظر مجلس مبنی بر عدم مطالبه 1% عوارض آلایندگی از شرکت ­های پتروشیمی که موفق به اخذ تاییدیـه سازمان حفاظت محیط زیست شده­اند، اقدام خواهد کرد.

                              4- بهای خوراک فروخته شده به واحدهای پتروشیمی حسب تبصره 2 ماده 1 قانون هدفمند کردن یارانه­ ها (مصوب 23/10/1388 مجلس شورای اسلامی) براساس قیمت ارز منظور شده در بودجه سـالانه، به صورت ریالی محاسبه و دریافت می‌شود.

                              صنعت پالایش فراورده­های نفتی:

                              1- متوسط بهای محموله‌های صادراتی نفت مشابه موضوع جزء 2 بند الف تبصره 2 ماده واحده قانون بودجه سال 93 که مبنای نرخ خوراک تحویلی به پالایشگاه ها می‌باشد، توسط وزارت نفت حداکثر 10 روز پس از پایان هرماه بصورت علی الحساب و پس از 30 روز از تاریخ اعلام علی الحساب، بصورت قطعی به پالایشگاه ها اعلام می شود.

                              2- برای رفع اختلاف در ثبت حساب فروش و خرید فرآورده‌های نفتی بین شرکت ملی پالایش و پخش و شرکت‌های پالایشی، مبنای تبادل اعلامیه‌های تحویل و تحول فرآورده‌ها و ثبت حسابها در دفاتر مالی طرفین زمان تحویل فرآورده ها به شرکت ملی پالایش و پخش در دیواره خروجی پالایشگاه‌ها می‌باشد.

                              3- فروش داخلی و صادراتی فرآورده‌های ویژه تولیدی شرکت‌های پالایشی (به جز 5 فرآورده‌ اصلی و سوخت هوایی) به شرط تعیین تکلیف بدهی آنها به وزارت نفت بابت خوراک و تسویه (نقدی یا اسنادی به تشخیص وزارت نفت) آن می‌تواند رأسـاً توسط شرکت‌های پالایشی انجام شود.

                              4- برای تأمین منابع ارزی مورد نیاز جهت اجرای طرح‌های توسعه‌ای و نوسازی شرکت‌های پالایشی از محل منابع صندوق توسعه ملی حمایت و مساعدت‌های لازم در چارچوب قوانین و مقررات موضوعه صورت گیرد.

                              لازم به ذکر است پیشتر نیـز کمیته ثبات بازار سرمایه ضمن تصویب اعطای مهلت 5 ساله به پالایشگاه ها برای اجرای کیفی سازی، مقرر کرده بود درصورتیکه شرکت های پالایشی مطابق برنامه زمان بندی مورد تأیید و نظارت وزارت نفت، حداکثر در یک دوره پنج ساله (تا پایان 1398) شاخصه‌های اصلی کیفیت پنج فرآورده اصلی و سوخت هوایی را براساس استانداردهای وزارت نفت، ارتقاء و هر ساله با تصویب مجمع عمومی خود، حداقل به میزان 30 درصد از سود سالانه را به حساب اندوختۀ سرمایه‌ای جهت اجرای پروژه کیفی‌سازی منظور نمایند، وزارت نفت مکلف است مبنای محاسبه قیمت 5 فرآورده‌ اصلی و سوخت هوایی را مطابق سال 1393 بدون اعمال کیفی سازی تعیین نماید که این مصوبه، به تصویب هیأت دولت رسیـد.

                              - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....xZTB8Wro.dpuf


                              Sent from my iPhone using Tapatalk

                              نظر

                              • tom cruise
                                عضو فعال
                                • Mar 2012
                                • 4756

                                #810
                                پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

                                یک مشکل پتروها خرید خوراک با نرخ مرجع فروش محصول با نرخ ازاد بود
                                در واقع بدون ریزش جهانی حتی با توافق اینها کاهش سود داشتند بالاخره یا دلار ازاد از3200می رفت سمت2650یا دلار مرجع از2650می رفت سمت3200 و این به معنای کاهش درامد ریالی فروش و بالا رفتن نرخ ریالی خوراک بود خوراک 13سنت با دلار2650یک قیمت بود با دلار مرجع 2850 یک ده درصد ریالیش بالاتر می رفت...
                                الان ظاهرا این قیمت 320تومان متری به صورت ریالی تصویب شده است
                                کلهم یک عده کارنشناس نشستند تصمیم میگیرند درستش این است قیمت خوراک با قیمت محصول مرتبط باشد یا با سود شرکت....مثلا قیمت 1000متر گاز خوراک برابر 5درصد هر تن متانول باشد ...برای کلیه پتروها....
                                https://www.facebook.com/profile.php?id=10001066806953
                                tom cruise in face book

                                نظر

                                در حال کار...
                                X