اخبار صنعت پتروشیمی

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • rajabnejad
    عضو فعال
    • Jan 2012
    • 4331

    #721
    پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

    قیمت نرخ خوارک پتروشیمی ها برای 10 سال تصویب شد




    به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا) و به نقل از شانا، علی مروی، رئیس کمیسیون انرژی مجلس، اظهار داشت: فرمول و نحوه قیمت‌گذاری نرخ خوراک پتروشیمی‌ها نهایی و در کمیسون های انرژی و برنامه و بودجه مجلس تصویب شد .

    مروی افزود: با هدف رفع موانع تولید و تسهیل سرمایه‌گذاری، فرمول قیمت‌گذاری خوراک حداقل برای ١٠ سال با همکاری شرکت ملی صنایع پتروشیمی و انجمن کارفرمایی پتروشیمی تصویب شده که بازگشت سرمایه بصورت ارزی باید حداقل ٢٥ درصد باشد .

    رئیس کمیسیون انرژی مجلس با بیان این‌که نمایشگاه ایران پلاست توانایی‌ها و دستاوردهای موجود در صنعت پتروشیمی را به بهترین شکل منعکس کرده است گفت: باید از تمام ظرفیتهای همکاریها میان شرکتهای ایرانی و خارجی بهره برد .

    جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم درباره فرمول قیمت‌گذاری نرخ خوراک گازی مجتمع‌های پتروشیمی در کمیته اقتصادی کمیسیون مذکور تصریح کرد: قیمت‌گذاری خوراک حداقل برای ١٠ سال مدنظر بوده و افزون بر این، نرخ داخلی بازدهی ارزی حداقل ٢٥ درصد است. همچنین وزارت نفت در صورتی که گاز قطع شود، مکلف به جبران خسارت خواهد بود. وزارت نفت اجازه دارد تا ٣٠ درصد در قیمت خوراک پتروشیمی‌هایی که در پایین دست و مناطق محروم سرمایه‌گذاری می‌کنند، تخفیف لحاظ کند .

    بر اساس این گزارش، مصوبه‌های کمیسیون های مجلس برای نهایی شدن در قوه مقننه باید به صحن ارسال شود
    هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....

    نظر

    • memr
      عضو فعال
      • Oct 2012
      • 771

      #722
      پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

      ارسال به دوستان
      مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس در گفت‌وگو با فارس خبر داد
      جزئیات احداث بزرگترین پالایشگاه گازی ایران/آغاز احداث پالایشگاه بیدبلند2 پس از سالها توقف
      مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس با اشاره به اینکه کار احداث پالایشگاه بیدبلند2 تا 2 ماه آینده آغاز می شود گفت: 3 بانک خصوصی و صندوق توسعه ملی به صورت یک کنسرسیوم فاینانسور این پروژه گازی هستند.
      خبرگزاری فارس: جزئیات احداث بزرگترین پالایشگاه گازی ایران/آغاز احداث پالایشگاه بیدبلند2 پس از سالها توقف

      عادل نژاد سلیم در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اشاره به آخرین وضعیت احداث بزرگترین پالایشگاه گازی ایران گفت: پس از آنکه وزیر نفت دستور داد تا ساخت پالایشگاه گازی بید بلند 2 از شرکت انرژی سپهر گرفته و به هلدینگ خلیج فارس واگذار شود با شرکت انرژی سپهر جلسه ای را برگزار کردیم و پس از ان با شرکت ملی گاز ایران که 20 درصد سهم احداث را نیز در اختیار دارد جلسه داشتیم و به تفاهم رسیدیم.

      مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس با اشاره به اینکه فرمول قیمت گذاری مشخص شده است ادامه داد: هم اکنون منتظر تعیین قیمت و عقد قرارداد هستیم.

      نژادسلیم تصریح کرد: فاینانسورهای این پروژه نیز مشخص شدند به طوریکه کنسرسیومی با حضور 3 بانک خصوصی و صندوق توسعه ملی هزینه ساخت این پروژه را تامین خواهند کرد.

      مدیرعامل شرکت هلدینگ خلیج فارس خاطرنشان کرد: پس از تعیین قیمت کار احداث آغاز خواهد شد به نحوی که به نظرم کار احداث از یک یا نهایتا 2 ماه آینده آغاز خواهد شد.

      وی با اشاره بهاینکه احداث پالایشگاه بیدبلند 2 نیاز به سرمایه گذاری 3 میلیارد دلاری دارد اظهار کرد: تاکنون 400 میلیون یورو در این پروژه هزینه شده و با سرمایه گذاری 3 میلیارد دلاری هلدینگ، این پروژه ظرف مدت 3 سال به بهره برداری خواهد رسید.

      به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اواسط خرداد ماه سال جاری به دلیل تاخیر چند ساله در توسعه پالایشگاه بیدبلند 2، بر اساس تصمیم هیئت مدیره شرکت ملی گاز ایران مفارقت نامه شرکت سپهر انرژی (وابسته به بانک صادارت) از توسعه این پالایشگاه تصویب شد و به دستور وزیر نفت کار احداث این پالایشگاه گازی به دلیل آنکه قرار است خوراک پتروشیمی گچساران را تامین کند به هلدینگ خلیج فارس واگذار شد.

      بنا بر این گزارش، شرکت ملی گاز و بانک صادرات ایران بهمن سال ٨٩ قراردادی امضا کردند که ساخت پالایشگاه بید بلند ٢ و واحد استحصال اتان در پالایشگاه پارسیان را از سوی بانک صادرات (براساس سهم های یاد شده) شامل می شد.

      عملیات اجرایی ساخت پالایشگاه بید بلند 2 در سه سال گذشته تنها 3 درصد پیشرفت داشت که با اجرایی شدن این پروژه برای بیش از 7 هزار نفر اشتغال زایی خواهد شد.

      فرآورش روزانه 5٧ میلیون متر مکعب گاز، تولید یک میلیون و 5٠٠ هزار تن اتان برای تحویل به پتروشیمی گچساران، همچنین تولید یک میلیون و 5٠٠ هزار تن گاز مایع (ال.پی.جی) و 4٠٠ هزار تن مایعات گازی، محصولات پالایشگاه بیدبلند ٢ خواهد بود.

      با بهره برداری از واحد استحصال اتان در پالایشگاه گاز پارسیان نیز سالانه یک میلیون و ٣٠٠ هزار تن اتان تولید و به پتروشیمی فیروز آباد تحویل داده خواهد شد؛ تولید سالانه یک میلیون و یکصد هزار تن گاز مایع، دیگر محصول این پالایشگاه است.

      - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....rpt6q9DB.dpuf

      نظر

      • ایرج اکبری
        عضو فعال
        • Dec 2011
        • 10934

        #723
        پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

        معاون وزیر نفت به ایسنا اعلام کرد
        جزییات جدید از تعیین قیمت خوراک/ گاز ارزان پتروشیمی‌ها را تنبل می‌کند


        چهارشنبه ۹ مهر ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۶
        1412150203108_180534_orig.jpg
        معاون وزیر نفت با اعلام جزییات تعیین قیمت خوراک گفت:ارائه خوراک ارزان به پتروشیمی‌ها آنها را تنبل می‌کند و باعث می‌شود به رانت خواری عادت کنند.

        عباس شعری مقدم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، درباره تعیین قیمت خوراک برای طولانی مدت با هدف ایجاد ثبات برای سرمایه‌گذاران در این بخش تصریح کرد: در این زمینه مذاکراتی در حال انجام است، ولی هنوز به توافق نهایی نرسیده‌ایم.

        مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، یکی از این روش‌ها را وابسته کردن قیمت سالانه خوراک به قیمت تولید عنوان کرد و افزود: ‌البته مجلس کف قیمت خوراک را 13 سنت اعلام کرده است.

        شعری مقدم در ادامه یکی از فرمول های تعیین قیمت خوراک را وابسته کردن قیمت خوراک به قیمت نفت خواند و اظهار کرد: مجلس این پیشنهاد را مطرح کرده، اما عده‌ای معتقدند که رابطه بین قیمت نفت و گاز به هم خورده است و این دو زیاد از هم تبعیت نمی‌کند و وصل کردن قیمت خوراک به نفت غیر منطقی به نظر می رسد.

        وی با بیان این‌که این فرمول‌ها در حال بررسی است، خاطرنشان کرد: ما به دنبال فروش خوراک با قیمت منطقی هستیم و آن طور که وزیر نفت تاکید کرده به دنبال کسب سود عادلانه برای پتروشیمی ها هستیم.

        معاون وزیر نفت با بیان این که این طبیعی است که بخش خصوصی به دنبال قیمت گاز ارزان باشد، افزود: دولت همواره به دنبال فروش گاز با قیمت منطقی است و به قول وزیر نفت نباید به کسی رانت بدهیم.
        كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

        نظر

        • ایرج اکبری
          عضو فعال
          • Dec 2011
          • 10934

          #724
          پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی


          یک سهامدار عمده پتروشیمی‌ در گفت‌وگو با فارس خبر داد
          پیشنهاد سهامداران عمده پتروشیمی‌ برای تعیین فرمول نرخ خوراک/ توافق روی ۶ مشخصه مهم

          سهامداران عمده پتروشیمی در جلسه‌ای با مرکز پژوهش‌‌های مجلس شورای اسلامی و برخی اعضای کمیسیون برنامه و بودجه درباره مشخصه‌های فرمول بلندمدت نرخ خوراک گاز پتروشیمی توافق کردند.
          خبرگزاری فارس: پیشنهاد سهامداران عمده پتروشیمی‌ برای تعیین فرمول نرخ خوراک/ توافق روی ۶ مشخصه مهم
          به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس هفته گذشته سهامداران عمده شرکت‌های پتروشیمی، اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی و مرکز پژوهش‌های مجلس نشستی را برگزار کردند که در آن درباره 6 مشخصه مهم توافق داشتند.

          بر اساس این گزارش یکی از حاضران جلسه که از طرف پتروشیمی‌ها در این نشست شرکت کرده بود در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با بیان اینکه مقرر شد قیمت گاز در لایحه اصلاح ساختار مالی دولت برای مدت 10 سال تعیین تکلیف شود، گفت: طبق نظر مجلس مقرر شد تا قیمت گاز به صورت دائمی مشخص باشد.

          وی افزود:‌ در این جلسه پیشنهاد شد که قیمت گاز تابعی از نرخ نفت باشد که کارشناسان صنعت پتروشیمی معتقد بودند که قیمت گاز ارتباطی به نفت ندارد و طی سال‌های گذشته طبق مستندات حتی قیمت این دو محصول بر عکس یکدیگر عمل کردند.

          این منبع آگاه افزود: بنابراین پیشنهاد شد که کارشناسان صنعت پتروشیمی و مرکز پژوهش‌های مجلس درباره مشخصه‌های فرمول پیشنهادی توافق کنند؛ بر همین اساس 6 مشخصه مهم از جمله تعیین مبنای بازگشت سرمایه IRR ارزی 25 درصد باشد.

          همچنین مقرر شد جایی که دولت روی محصولات پتروشیمی قیمت تکلیفی اعمال می‌کند در خوراک تخفیف اعمال کند و همچنین اگر گاز پتروشیمی‌ها برای مدتی قطع شد وزارت نفت مکلف به پرداخت خسارت شود.


          سهامدار عمده پتروشیمی با اشاره به اینکه قطع گاز موجب افزایش هزینه پتروشیمی‌ها می‌شود، گفت: نرخ 13 سنتی خوراک با قطع گاز چیزی حدود 32 سنت برای پتروشیمی‌ها تمام شد.

          وی با اشاره به دیگر مشخصه مورد توافق تأکید کرد: قرار شد اگر دولت به خوراک و محصولات عوارضی را اعمال کند، مشمول پتروشیمی‌ها نشود.

          این منبع آگاه دیگر مشخصه مهم این فرمول را 10 ساله بودن آن عنوان کرد و گفت: زمان 10 ساله برای اجرای آزمایشی این شیوه در نظر گرفته شده تا سرمایه‌گذار و صنعتگر تکلیف خود را برای مدت معینی بداند.

          وی با بیان اینکه سهامداران عمده پتروشیمی معتقد بودند که دولت و مجلس نباید وارد نرخ‌گذاری برای سود یا بازگشت سرمایه شوند، خاطرنشان کرد: بالاخره مجلس و دولت مصمم هستند که بازده این صنعت 25 درصد باشد که پتروشیمی‌ها هم ناچارا این موضوع را قبول کردند.

          وی تأکید کرد:‌امیدواریم این لایحه در صحن علنی مجلس هم تصویب شود تا بالاخره صنعتگران تکلیف خود را درباره طرح‌های توسعه‌‌ای بدانند.

          این منبع آگاه در خصوص نرخ خوراک پالایشگاه‌ها هم تأکید کرد:‌با توجه به اینکه نرخ 95 درصد فوب خلیج فارس توجیه اقتصادی ندارد و پالایشگاه‌ها برای کیفی‌سازی و طرح‌های توسعه‌ای کلان خود با مشکل مواجه می‌شوند، نرخ 90 درصد فوب را پیشنهاد دادیم.

          - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....bk46FFR2.dpuf
          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

          نظر

          • ایرج اکبری
            عضو فعال
            • Dec 2011
            • 10934

            #725
            پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

            وی افزود:‌ در این جلسه پیشنهاد شد که قیمت گاز تابعی از نرخ نفت باشد که کارشناسان صنعت پتروشیمی معتقد بودند که قیمت گاز ارتباطی به نفت ندارد و طی سال‌های گذشته طبق مستندات حتی قیمت این دو محصول بر عکس یکدیگر عمل کردند.


            با سلام میشه انتظار داشت با این گفته ها و پیشنهاد ها قیمت خوراک پتروشیمی ها بالای 13 سنت نباشد چون قیمت نفت هم رو به کاهش می باشد و موارد دیگه که بیان شده راه فرار باز شده !!!!


            همچنین مقرر شد جایی که دولت روی محصولات پتروشیمی قیمت تکلیفی اعمال می‌کند در خوراک تخفیف اعمال کند و همچنین اگر گاز پتروشیمی‌ها برای مدتی قطع شد وزارت نفت مکلف به پرداخت خسارت شود.


            وی با اشاره به دیگر مشخصه مورد توافق تأکید کرد: قرار شد اگر دولت به خوراک و محصولات عوارضی را اعمال کند، مشمول پتروشیمی‌ها نشود.
            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

            نظر

            • ایرج اکبری
              عضو فعال
              • Dec 2011
              • 10934

              #726
              پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

              تاریخ مخابره : ۱۳۹۳/۷/۱۳ - ۱۱:۰۲


              در گفتگو با مهر اعلام شد؛
              راه‌اندازی 6 طرح جدید پتروشیمی/ افزایش 2 میلیون تنی تولید پتروشیمی ایران
              یک مقام مسئول در شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تشریح راه اندازی 6 طرح جدید پتروشیمی در سال جاری از افزایش 2 میلیون تنی ظرفیت تولید پتروشیمی کشور خبر داد و اعلام کرد:
              بهره‌برداری از واحدهای جدید پتروشیمی در گروی راه اندازی فازهای جدید پارس جنوبی است.
              علی محمد بساق زاده در گفتگو با مهر درباره جزئیات راه اندازی طرح‌های جدید پتروشیمی در سال جاری، گفت: هم اکنون ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی و فرآورده های پلیمری ایران به بیش از 60 میلیون تن در سال رسیده است.

              مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه تا پایان سال جاری حدود دو میلیون تن به ظرفیت تولید محصولات پتروشیمیایی ایران افزوده خواهد شد، تصریح کرد: بر این اساس پیش بینی می شود تا پایان سال جاری فاز دوم مجتمع پتروشیمی کاویان با ظرفیت یک میلیون تن، پتروشیمی مهاباد، لرستان، تخت جمشید، فاز دوم طرح توسعه پتروشیمی کارون و پتروشیمی هگمتانه در مدار بهره برداری قرار بگیرد.

              این مقام مسئول در خصوص راه اندازی پتروشیمی کاویان به عنوان بزرگترین واحد تولیدکننده اتیلن جهان، اظهار داشت: هم اکنون به دلیل کمبود خوراک اتان پتروشیمی کاویان با 50 درصد ظرفیت اسمی فعالیت می کند.

              بساق زاده با یادآوری اینکه در صورتی که تولید اتان در طرح توسعه فاز 15 تا 18 پارس جنوبی آغاز شود، مشکلی در بهره برداری از فاز دوم پتروشیمی کاویان در سال جاری وجود ندارد، تاکید کرد: با این وجود در سال جاری با رفع موانع تولید و صادرات گاز مایع ظرفیت تولید اتان در پتروشیمی پارس هم به عنوان خوراک صنایع پتروشیمی اولفینی در سال جاری افزایش یافته است.

              مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به مدیریت اتان تولید شده در طرح توسعه فاز 4، 5 ، 9 و 10 پارس جنوبی، تبیین کرد: با بهره برداری از پتروشیمی کاویان خوراک مورد نیاز طرح های پتروشیمی مسیر خط لوله اتیلن غرب هم فراهم خواهد شد.

              این مقام مسئول همچنین در پاسخ به مهر در تشریح آخرین وضعیت پتروشیمی هگمتانه توضیح داد: هم اکنون واحد یوتیلتی به منظور تامین آب، برق و بخار این واحد پتروشیمی راه اندازی شده اما عیب یابی واحدهای فرآیندی در دستور کار قرار گرفته است.

              وی با اعلام اینکه با تکمیل مراحل تست، پانچ و عیب یابی واحدهای فرآیندی پتروشیمی هگمتانه آماده بهره برداری خواهد شد، خاطرنشان کرد: با راه اندازی این مجتمع جدید پتروشیمی گریدهای خاص پی.وی.سی با کاربری‌های ویژه و پزشکی در کشور تولید و عرضه خواهد شد.
              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

              نظر

              • PETROLEUM
                Banned
                • May 2014
                • 853

                #727
                پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

                توصیه جدی دارم به همه دوستان بخصوص آماتورها که فعلا" صبر کنید تا نرخ خوراک پتروشیمی ها اعلام بشه :: دست به ماشه باشید :: هرچند معمولا" اون اقلیت 50 نفر اصلی بازیگردان بورس ، زودتر از همه خبردار می شوند و تاثیر خودش را زودتر نشان می دهد روی قیمت سهام (بخصوص پتروها) ::: سازمان اگر صداقت دارد و فسادی در سازمان حکمفرما نیست ، باید و باید نماد پتروشیمی ها را الان ببندد تا تکلیف نرخ خوراک معلوم شود ::
                اینا گفتند برای 20 سال آینده میخوان نرخ گذاری کنند ! ببینیم و تعریف کنیم ::: و اینطوری که بویش می آید نرخ بالایی می گذارند چون خودش توی مصاحبه گفته بوده که کف نرخش 13 سنت هست

                نظر

                • ایرج اکبری
                  عضو فعال
                  • Dec 2011
                  • 10934

                  #728
                  پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی


                  به‌رغم لغو تحریم‌ها، هیچ اتفاقی در پتروشیمی نیفتاد

                  عباس شعری مقدم در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که چرا با وجود رفع تحریم‌ها در این حوزه آن گونه که باید شاهد گشایش در بخش پتروشیمی نبوده‌ایم، تصریح کرد:دلیل این امر آن است که فقط بخشی از تحریم‌ها رفع شده و اصلی ترین مشکل که انتقال پول بوده هنوز برطرف نشده است .



                  مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان این‌که به دلیل حل نشدن مشکلات نقل و انتقال پول هیچ اتفاقی در این حوزه نیفتاده است، تاکید کرد: همچنان مبادلات بانکی مشکل دارد و تا زمانی که این مشکل حل نشود، شاهد گشایش چندانی نخواهیم بود.
                  كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                  نظر

                  • PETROLEUM
                    Banned
                    • May 2014
                    • 853

                    #729
                    پاسخ : شاخص ( شاخص کل و شاخص سایر گروهها .. )

                    خب تاپیکو هم داره باز میشه بدون این که تکلیف خوراک پتروشیمی ها معلوم شده باشه ::
                    آقای صالح آبادی چرا نماد پتروشیمی ها رو نمی بندید الان ؟ قیمت خوراک اینها هنوز مشخص نشده است و قرار هست رسما" تا چند روز آینده معلوم بشود ::
                    بهرحال در یک شرایط مبهم هستند :: اینا باید بسته شوند الان ::
                    اینطوری می خواهید حمایت از سهامداران کنید ؟ یا شاید هم حمایت از سهامداران عمده می کنید !!!

                    نظر

                    • m.hossein
                      Banned
                      • Nov 2013
                      • 3031

                      #730
                      پاسخ : اخبار

                      خوراک پتروشیمی ها و آخرین تصمیم مجلس خوراک پتروشیمی ها و آخرین تصمیم مجلس

                      10:29 pm - 1393/7/15 : نوشته شده در تاريخ


                      به گزارش
                      اکوبورس
                      ، نرخ خوراک در ماه های گذشته و اکنون به یکی از موضوعات مهم در عرصه انرژی و تولید تبدیل شده است . تعیین نرخ 13 سنتی و افزایش 5 برابری قیمت خوراک باعث کاهش قیمت سهام پتروشیمی ها در بورس و سقوط شاخص شد.
                      اصولا باید فرمول نرخ‌گذاری خوراک واحدهای پتروشیمی به گونه‌ای باشد که هم سودآوری صنایع پتروشیمی را در پی داشته باشد و هم از عرضه بیت المال با قیمت ارزان جلوگیری کند. سال های گذشته برخی پتروشیمی ها سودهای آنچنانی داشتند ، به طوری که سود حاصله چند برابر سود پیش‌بینی شده بود. البته قیمت مناسب و متعادل موجب ایجاد جذابیت سرمایه گذاری دراین صنعت استراتژیک خواهد شد . اخیرا نیز جلسات مختلفی با پتروشیمی ها و انجمن مربوط و همین طور دولت در جریان بوده و بعد از تشکیل سلسله جلساتی در کمیسیون انرژی و برنامه و بودجه مجلس مقرر شد ، قیمت گاز در لایحه اصلاح ساختار مالی دولت برای مدت ۱۰ سال تعیین تکلیف شود و قیمت گاز به صورت دائمی مشخص باشد. همچنین مقرر شد جایی که دولت روی محصولات پتروشیمی قیمت تکلیفی اعمال می‌کند در خوراک تخفیف قائل شود و اگر هم زمانی گاز پتروشیمی‌ها برای مدتی قطع شد، وزارت نفت مکلف به پرداخت خسارت شود؛ چرا که نرخ ۱۳ سنتی خوراک با قطع گاز چیزی حدود ۳۲ سنت برای پتروشیمی‌ها تمام می شود . افزون بر این، نرخ داخلی بازدهی ارزی حداقل ٢٥ درصد در نظر گرفته شده است. البته وزارت نفت اجازه دارد تا ٣٠ درصد در قیمت خوراک پتروشیمی‌هایی که در پایین دست و مناطق محروم سرمایه‌گذاری می‌کنند، تخفیف لحاظ کند. خاطرنشان می شود: مصوبه‌های کمیسیون های مجلس برای نهایی شدن در قوه مقننه باید به صحن ارسال شود. ضمن اینکه در فرمول ارایه شده، قیمت های جهانی نیز لحاظ خواهد شد تا در صورت کاهش قیمت های خوراک ، توان رقابت تولیدات داخلی با رقبای خارجی حفظ شود. البته به اعتقاد کارشناسان قیمت گاز ارتباطی به نفت ندارد و طبق مستندات سال‌های گذشته، حتی قیمت این دو محصول بر عکس یکدیگر عمل کردند. بنابراین در نظر گرفتن قیمت های جهانی خوراک برای حفظ توان رقابتی ضرورت دارد و قیمت جهانی نفت الزاما هم جهت با گاز عمل نمی کند . * روح الله بیگی عضو کمیسیون اقتصادی مجلس

                      نظر

                      • PETROLEUM
                        Banned
                        • May 2014
                        • 853

                        #731
                        پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

                        معاون وزیر نفت:
                        نرخ خوراک پتروشیمی ها ماهانه و متناسب با قیمتهای منطقه ای خواهد بود


                        فرمول قیمت خوراک پتروشیمی ها بر اساس توافقهای انجام شده با وزیر نفت بر اساس قیمتهای منطقه ای و بصورت ماهیانه تعیین خواهد شد.

                        معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری وزارت نفت امروز (چهارشنبه، ١٦ مهر) در بیست و سومین اجلاس هم اندیشی مدیران شرکتهای تولیدی صنایع پتروشیمی اظهار کرد: طی یک سال گذشته قیمت خوراک پتروشیمی ها به گونه ای بود که مصرف کنندگان و سرمایه گذاران از آن رضایت نداشتند؛ در هیچ کجای دنیا قیمت خوراک یک ساله تعیین نمی شود، زیرا این موضوع سبب کاهش امنیت سرمایه گذاری می شود.



                        منصور معظمی با بیان این که از این پس قیمت گاز مصرفی واحدهای پتروشیمی (با مراعات مواردی) توسط وزارت نفت تعیین می شود، گفت: تعیین فرمول قیمت خوراک پتروشیمی ها در اختیار وزارت نفت خواهد بود.وی افزود: فرمول قیمت خوراک پتروشیمی ها برای حداقل ١٠ سال تغییر نخواهد کرد، از این رو قیمت خوارک این واحدها تابع فرمول است.افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی به ١٠٠ میلیون تن در سال
                        معاون وزیر نفت ادامه داد: نرخ بازگشت کل سرمایه به صورت ارزی در صنایع پتروشیمی حداقل ٢٥ درصد خواهد بود، به گونه ای که با اجرا شدن فرمول جدید قیمت خوراک طی ١٠ سال آینده، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی به سالانه ١٠٠ میلیون تن خواهد رسید.معظمی افزود: هم اکنون ظرفیت تولید پتروشیمی در کشور سالانه بیش از ٦٠ میلیون تن است که با بهره برداری از ٦٧ طرح نیمه تمام در ١٠ سال آینده رسیدن به ١٠٠ میلیون تن تولید در سال میسر است.وی با تاکید بر این که فرمول تعیین خوراک گازی پتروشیمی ها محصول محور است، گفت: هم اکنون از گاز طبیعی در صنعت پتروشیمی محصولاتی مانند اوره، آمونیاک، متانول، جی تی پی و جی تی او تولید می شود.تشریح جزئیات فرمول ١٠ ساله تعیین قیمت خوراک پتروشیمی هامعاون وزیر نفت با تشریح جزئیات کامل فرمول ١٠ ساله تعیین قیمت خوراک گاز و سوخت مجتمع های پتروشیمی گفت: هم اکنون این فرمول در کمیسیون بودجه مجلس شورای اسلامی تصویب شده است.معظمی اظهار کرد: بر اساس توافقهای انجام شده با وزیر نفت و مدیران ارشد صنعت پتروشیمی فرمول ماهانه قیمت گاز خوراک پتروشیمی ها بگونه ای تنظیم شده که در هر زمان تابعی از قیمت منطقه ای محصولات خواهد بود؛ از این رو قیمت گاز خوراک پتروشیمی ها ماهیانه تعیین خواهد شد.وی افزود: بر اساس قوانین جدید واحدهایی که مجوز برای تولید از دولت دریافت می کنند بایستی استانداردهای لازم را رعایت کنند، از سوی دیگر در صورت قطع اجباری گاز واحدهای تولیدی پتروشیمی که مشمول فرمول جدید قیمت خوراک می شوند، شرکت ملی گاز ایران مکلف به جبران خسارتهای وارد شده به آنها است؛ ضمن آنکه نحوه و میزان جبران خسارت ارتباط پیدا می کند به آیین نامه ای که در این زمینه در آینده به تصویب هیئت دولت خواهد رسید.معظمی ادامه داد: بتازگی وزارت نفت تصمیم گرفته قیمت خوراک گازی پتروشیمی هایی که مکلف به فروش به قیمت تکلیفی دولتی هستند را با تخفیف عرضه کند.معاون وزیر نفت گفت: در راستای تشویق سرمایه گذارانبه آن دسته از کسانی که در صنایع تکمیلی سرمایه گذاری می کنند، ایجاد اشتغال زایی و سرمایه گذاری در مناطق کمتر توسعه یافته می کنند گاز به صورت طبقه بندی با ٣٠ درصد تخفیف عرضه می شود.افزایش ١٢ درصدی تولید محصولات پتروشیمی
                        معظمی گفت: پیش بینی می شود با مدیریت در تخصیص خوراک به مجتمعهای پتروشیمی در سال جاری حدود ١٠ تا ١٢ درصد نسبت به سال گذشته افزایش تولید داشته باشیم.سهمیه بندی عرضه گاز به مصرف کنندگان عمده در زمستان
                        معاون وزیر نفت گفت: برای افزایش اطمینان از گازرسانی به مشترکان خانگی و تجاری عرضه گاز به پتروشیمی ها، پالایشگاه ها و صنایع بزرگ کشور سهمیه بندی شده است. براساس برنامه ریزی زمستان امسال در پیک مصرف ٣٤ میلیون مترمکعب گاز به پتروشیمی ها تحویل داده خواهد شد در این میان تنها ٣٠ درصد گاز تحویلی به پتروشیمی های مبین و فجر کاهش می یابد و به جای آن سوخت مایع با نرخ گاز طبیعی به آنها داده خواهد شد و مابقی پتروشیمی ها در حد طراحی اولیه خود در فضای آن گاز و خوراک خواهند گرفت.وی با تاکید بر این که در زمستان امسال پس از مشترکان خانگی و تجاری، پتروشیمی ها در اولویت گازرسانی قرار دارند، گفت: بر اساس برنامه ریزی گاز تحویلی به پالایشگاه های نفتی از ١٤ میلیون مترمکعب به ١٠ میلیون مترمکعب و صنایع سیمان از ٢٠ میلیون مترمکعب به ٤ میلیون مترمکعب کاهش خواهد یافت و به جای گاز سوخت مایع با نرخ گاز طبیعی تحویل داده خواهد شد.اعلام اسامی برندگان مناقصه طرح ساخت پالایشگاه های سیراف
                        معاون وزیر نفت با اشاره به فراخوان سرمایه گذاری در ٨ پالایشگاه میعانات گازی به ظرفیت ٤٨٠ هزار بشکه در منطقه سیراف استان بوشهر گفت: تا کنون ٣٣ کنسرسیوم در قالب ٥٤ شرکت مجزا برای سرمایه گذاری و مشارکت در این طرح ها اعلام آمادگی کرده اند، به زودی نهایی و برندگان این مناقصه اعلام خواهد شد.افزایش تولید گاز شیرین در پالایشگاه های پارس جنوبی
                        وی با اشاره به افزایش روزانه تولید ٦٠ میلیون مترمکعبی گاز شیرین از ابتدای امسال تا کنون در پارس جنوبی گفت: در مدت زمان یاد شده و نسبت به سال گذشته روزانه ٤٠ میلیون مترمکعب به نیروگاه های کشور گاز بیشتری تحویل داده شده است.معاون وزیر نفت با یادآوری آلودگی های حاصل از سوزانده شدن گاز مایع در نیروگاه های کشور بویژه در استان اصفهان و تهران در سال گذشته گفت: در سال ٩٢، ٢٧ میلیارد لیتر سوخت مایع معادل ١٨ میلیارد دلار در نیروگاه های کشور سوزانده شد، امسال با توجه به افزایش گازرسانی به این نیروگاه ها پیش بینی می شود این میزان به حدود ١٦,٥ میلیارد لیتر کاهش یابد.

                        نظر

                        • PETROLEUM
                          Banned
                          • May 2014
                          • 853

                          #732
                          پاسخ : اخباروشایعات بازار

                          رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس خبر داد:
                          تخفیف ٣٠ درصدی تحویل خوراک به سرمایه‌گذاران صنایع پایین دستی پتروشیمی

                          ۱۳:۲۶ (چهارشنبه ۱۶ مهر ۱۳۹۳)





                          چنانچه سرمایه‌گذاران صنعت پتروشیمی در مناطق کمتر توسعه یافته و صنایع پایین دستی اقدام به سرمایه‌گذاری کنند از تخفیف ٣٠ درصدی پلکانی در خوراک برخوردار می‌شوند.



                          غلامرضا تاجگردون، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس امروز( چهارشنبه،١٦ مهرماه) در جمع خبرنگاران گفت: لوایح تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و خروج غیر تورمی از رکود ( لوایح دوقلو) از سوی کمیسیونهای برنامه، بودجه و محاسبات و کمیسیون ویژه در زمان تعطیلات مجلس بررسی شد که بعد از تدوین لوایح به صحن ارسال می‌شود.
                          وی با بیان این که نرخ خوراک گازی پتروشیمی‌ها براساس سرمایه‌گذاری در صنایع پایین دستی و مناطق کمتر توسعه یافته متغیر است تصریح کرد: نرخ خوراک پتروشیمی‌ها درحالی ١٣ سنت تعیین شده بود که این موضوع باعث نوسانات شدید در بازار سرمایه کشور شد، با توجه به این موضوع دولت، مسئولان بازار بورس، انجمن پتروشیمی‌ها و نمایندگان مجلس در نشستی که برگزار کردند به این نتیجه رسیدند که باید نرخ پایداری را برای نرخ خوراک پتروشیمی‌ها تعیین کرد، بر این اساس مقرر شد که فرمول تعیین نرخ خوراک گازی تا ١٠ سال تغییر نکند.رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس افزود: نرخ بازگشت سرمایه ارزی واحدهای پتروشیمی حداقل ٢٥ درصد تعیین شد که البته سرمایه‌گذاران در صنعت پتروشیمی که در مناطق کمتر توسعه یافته و صنایع پایین دستی اقدام به سرمایه‌گذاری می‌کنند می‌توانند از ٣٠ درصد تخفیف پلکانی برخوردار شوند.تاجگردون از یک پیشنهاد ارائه شده نیز در این زمینه خبر داد و گفت: تعیین نرخ به نحوی انجام شود که برای محصولات مختلف تولیدی متفاوت باشد، اگر این موضوع مورد تصویب مجلس قرار گیرد آرامش به بازار سرمایه بازخواهد گشت.وی به یکی از مصوبه‌های کمیسیون در زمینه درآمدهای نفتی اشاره کرد و افزود: درصدی از درآمدهای نفتی به موضوع توسعه بخش ریلی کشور اختصاص یافت.این نماینده مجلس درباره قیمت گاز نیز گفت: ١٠ درصد از قیمت گازبهای مصرف‌کنندگان گاز برای گازرسانی به روستاها اختصاص داده شد و ٢٠ درصد نیز از قیمت گازبها در اختیار وزارت آموزش و پرورش برای تقویت تجهیزات گرمایشی و سرمایشی مدارس اختصاص یافت.

                          نظر

                          • ایرج اکبری
                            عضو فعال
                            • Dec 2011
                            • 10934

                            #733
                            پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی

                            تاریخ مخابره : ۱۳۹۳/۷/۲۶ - ۱۵:۱۱


                            تجارت پتروشیمی در سایه کاهش قیمت‌ها/ 5 میلیارد دلار پتروشیمی صادر شد
                            با وجود کاهش شدید قیمت انواع محصولات پتروشیمی در بازار جهانی متاثر از کاهش قیمت نفت خام، ایران در طول 6 ماهه نخست سال‌جاری 7.8 میلیارد دلار محصول به ارزش تقریبی پنج میلیارد دلار به بازار جهانی صادر کرد.
                            به گزارش خبرنگار مهر، همزمان با سقوط آزاد بهای طلای سیاه قیمت اکثر محصولات پتروشیمی و فرآورده‌های پلیمری کشورهای مختلف از جمله ایران در بازار جهانی با کاهش شدید روبرو شده است.

                            احمد مهدوی دبیر کل انجمن صنفي کارفرمايي صنعت پتروشيمي در گفتگو با مهر از کاهش قیمت محصولات صادراتی پتروشیمی ایران در بازار جهانی و منطقه‌ای متاثر از کاهش بهای نفت خام خبر داد و اعلام کرد: با وجود کاهش قیمت‌ها اما اهداف ارزی صادرات محصولات پتروشیمی ایران تا پایان سال جاری محقق خواهد شد.

                            از سوی دیگر، شرکت ملی صنایع پتروشیمی امروز با انتشار گزارشی، اعلام کرد: مجموع کل تولیدات صنعت پتروشیمی در شهریور امسال بالغ بر 3 میلیون و 786 هزار تن و در 6 ماهه نخست سال جاری حدود 22 میلیون و 580 هزار بوده است.

                            بر این اساس در 6 ماهه امسال سهم تولید مجتمع های پتروشیمی بدون احتساب تولید آزمایشی و محصولات میانی در منطقه ماهشهر 9 میلیون و 254 هزار تن، در منطقه عسلویه 9 میلیون و 329 هزار تن و در سایر مناطق 3 میلیون و 836 هزار تن است که درصد تولید نسبت به برنامه به تفکیک مناطق مذکور به ترتیب 80 درصد، 81 درصد و 89 درصد بوده است.

                            همچنین شاخص های مربوط به فعالیت‌های بازرگانی صنعت پتروشیمی نشان می‌دهد مجموع فروش کل افزون بر 16.2 میلیون تن بوده است که مقدار کل صادرات 7.8 میلیون تن به ارزش 5.1 میلیارد دلار و سهم فروش داخلی 5.5 میلیون تن به ارزش بیش از 186 هزار میلیار ریال بوده است.

                            علی محمد بساق‌زاده مدیر هماهنگی و نظارت بر تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی در گزارش جداگانه ای با بیان اینکه در نیمه نخست امسال صادرات محصولات پتروشیمی کشور به لحاظ وزنی ١٤ درصد و به لحاظ ارزشی ٧ درصد نسبت به پارسال بالاتر بوده است، گفته است: تولید محصولات پتروشیمی ایران در نیمه نخست امسال نسبت به پارسال چهار درصد افزایش داشته است.
                            كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                            نظر

                            • ایرج اکبری
                              عضو فعال
                              • Dec 2011
                              • 10934

                              #734
                              پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی


                              عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت‌وگو با فارس خبر داد
                              اجماع بر سر کف قیمت ۱۳ سنتی خوراک پتروشیمی‌ها/ نمایندگان مخالف رانت، تحت فشار هستند

                              عضو کمیسیون برنامه و بودجه با اشاره به تعیین کف قیمت ۱۳ سنت برای خوراک گاز پتروشیمی‌ها در کمیسیون برنامه‌وبودجه گفت: ما از بخش بخش حرف‌مان می‌توانیم دفاع کنیم اما این شبکه به شدت نمایندگان را تحت فشار می‌گذارند.
                              خبرگزاری فارس: اجماع بر سر کف قیمت ۱۳ سنتی خوراک پتروشیمی‌ها/ نمایندگان مخالف رانت، تحت فشار هستند

                              غلامعلی جعفرزاده در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس اظهار داشت: ما در کمیسیون برنامه و بودجه روی یک عدد در مورد قیمت خوراک گاز پتروشیمی‌ها به اجماع رسیدیم و آن قیمت 13 سنت در هر متر مکعب است.

                              وی با بیان اینکه 13 سنت به عنوان کف قیمت خوراک پتروشیمی‌ها در کمیسیون برنامه و بودجه تعیین شد، تصریح کرد: من هنوز فکر می‌کنم این عدد با قیمت واقعی گاز فاصله زیادی دارد و کوتاه آمدن کمیسیون برای گرفتن بهانه از دست این افراد بوده است

                              این نماینده مجلس ادامه داد: بیشتر فضاسازی رسانه‌ای درباره خوراک پتروشیمی‌ها به این دلیل است که یک ثروت ملی و بین نسلی به قیمت بسیار ارزان و نزدیک مفت در اختیار پتروشیمی‌ها گذاشته می‌شد و با قیمت‌گذاری جدید پتروشیمی‌ها از یک سود کلان کم کم به سمت یک سود خوب سوق پیدا کردند.

                              وی افزود: اگر به کتابچه‌ سود این پتروشیمی‌ها نگاه کنید،مشخص است که تنها سود آنها معقول شده است. قطعاً ضرر نمی‌دهند و دلیلی ندارد که ما خوراک پتروشیمی را نزدیک به قیمت گاز خانگی به آنها بدهیم.

                              عضو کمیسیون برنامه و بودجه اضافه کرد: آنها می‌گویند قیمت گاز را با همسایه‌ها مقایسه کنید و ما هم به کرات گفته‌ایم به شرطی می‌توان قیمت خوراک را با همسایه‌ها مقایسه کرد که شما هم به اندازه آنها مالیات بدهید.

                              وی تصریح کرد: ظلم بزرگی به منابع عمومی کشور می‌شد و مواد خام پتروشیمی‌ها به ارزانی‌ و مفت و به عبارتی به صورت هدیه به آنها داده می‌شد اما چه دلیلی دارد پتروشیمی خصوصی این منابع را به قیمت گاز خانگی دریافت کند؟

                              نماینده مردم رشت در مجلس ادامه داد: ذینفعان پتروشیمی هم جوسازی‌های سنگینی می‌کنند،اما علی‌رغم همه این جوسازی‌ها مشغول توسعه بیشتر برای بهره‌بردن از سود آن هستند و باید پرسید اگر این قیمت‌ خوراک سودآور نیست چطور در یک شهر ظرف چند ماه ساخت 4 واحد پتروشمی را شروع می‌کنند؟

                              وی تاکید کرد: ما نمی‌گوییم پتروشیمی‌ها سود نبرند بلکه معتقدیم باید سود معقول ببرند، گاز هم ثروت ملی کشور است و همه ما موظفیم از آن پاسداری کنیم و با قیمت معقول به آنها بدهیم.

                              جعفر‌زاده افزود: در رسانه‌ها شنیده‌ام که ذینفعان پتروشیمی 3 شیوه قیمت گذاری را پیشنهاد کرده‌اند اما این پیشنهادات هنوز بررسی نشده است؛ البته از این دست پیشنهادات به تعداد زیادی به ما می‌رسد که نیازمند بررسی است.

                              وی تصریح کرد: اما نکته مهم این است که بسیاری از کسانی که مجلس را درباره قیمت‌گذاری زیر سوال می‌برند نیاید از جمله سهامداران پتروشیمی‌ها باشند.
                              عضو کمیسیون برنامه و بودجه تاکید کرد: کسانی که برای مذاکره با مجلس از سوی دولت می‌آیند باید مدافع حقوق دولت و ملت باشند نه مدافع منافع شخصی و خوب بود دولت در این مورد از کسانی استفاده می‌کرد که سهامدار مجموعه‌های خصوصی آن هم در این حجم نباشند تا امروز بخواهند در این مورد برای مردم تصمیم بگیرند.

                              وی با بیان اینکه اگر لازم باشد بعداً این موارد را باز می‌کنم، گفت: بعضی افراد تصمیم‌گیر و تصمیم ساز هستند و خودشان در بخشی سهامدار هستند؛ معنی این امر چیست؟

                              جعفرزاده اضافه کرد: نمایندگان به شدت تحت فشار هستند؛ ذخیره ملی کشور به یغما می‌رفت و نمایندگان الان جلوی آن را گرفته‌اند چنانکه ما از بخش بخش حرفمان می‌توانیم دفاع کنیم اما این شبکه به شدت نمایندگان را تحت فشار می‌گذارند.

                              وی افزود: در سال‌های گذشته کسی روی این رانت متمرکز نشده است اما امروز کمیسیون برنامه بودجه سفت روی این مساله ایستاده است.

                              وی تاکید کرد: ثروت ملی کشور را تا الان مفت می‌برده‌اند و اگر می‌خواهند قیمت را با عربستان مقایسه کنند به همان میزان عربستان هم مالیات بپردازند.

                              به گزارش فارس، بیژن زنگنه وزیر نفت در افتتاحیه ایران پلاست نهم گفته بود: «جلسه‌ای با همه تولیدکنندگان داشتیم که اگر دوستان مثل دفعه قبل دبه در نیاورند به یک قیمت معقول برای خوراک پتروشیمی‌ها به خصوص گاز می‌رسیم. ما حاضریم در هر خانواده محصول فرمول تعیین کنیم چنانچه فرمول وابسته به قیمت فروش محصولات آن خانواده باشد. ما 25درصد سود پروژه را در تعیین قیمت خوراک پتروشیمی می‌پذیریم و اگر پتروشیمی‌ها دبه نکنند ظرف 15 یا 20 روز آینده قیمت را تا سال 1404 تعیین خواهیم کرد.»

                              منصور معظمی معاون برنامه‌ریزی وزیر نفت نیز در گفت‌وگو با فارس توضیح داد:« فرمول قیمت خوراک بر اساس قیمت محصولات یک فرمول یک خطی درجه یک مانند Y=aX + b است که عدد ثابت آن از سرمایه‌گذاری و هزینه‌های جانبی استخراج می‌شود و ضریب قیمت محصول نیز درصدی از نرخ جهانی محصول را مشخص خواهد کرد و حاصل جمع این دو قیمت خوراک را مشخص می‌کند.»

                              انتهای پیام/

                              - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....QOKkug2w.dpuf
                              كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                              نظر

                              • ایرج اکبری
                                عضو فعال
                                • Dec 2011
                                • 10934

                                #735
                                پاسخ : اخبار صنعت پتروشیمی


                                بسیج دانشجویی دانشگاه شریف:
                                قیمت گذاری خوراک گاز پتروشیمی ها نباید تابع قیمت محصولات نهایی این واحدها باشد
                                بسیج دانشجویی دانشگاه شریف در این نامه با اشاره به اینکه فرمول قیمت گذاری خوراک گاز پتروشیمی ها نباید تابع قیمت محصولات نهایی این واحدها باشد، اعلام کرد فرمول نباید به نحوی تعیین شود که قیمت خوراک گاز پتروشیمی کمتر از 13 سنت شود.#:-S:(fight)
                                - See more at: http://www.farsnews.com/newstext.php....kPszoyhI.dpuf
                                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X