صنعت قند و شکر

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • mehran
    كاربر فعال
    • Jan 2011
    • 1537

برادران...خواهران..بزرگواران و از همه مهمتر مشاوران سایت:

بیایید بررسی ای در مورد گروه قند و شکر بر مبنای اصل p/e و همچنین بررسی ای در مورد رشد قیمتی اخیر این گروه و برآوردی از eps سال جاری و سال بعد این گروه<با فرض شرایط کنونی بازار > داشته باشیم....ضمنا هدف اصلی بررسیه این هاست و بعد سایر شرکت ها:

1-قشرین

2-قجام

3-قزوین

4-قثابت

5-قنیشا

****ضمنا این نکته را در نظر بگیرید که چون من از خرید سهام این گروه جا ماندم و شدیدا به سود سهامداران این گروه حسادت میورزم و همچنین با تخریب سهام این گروه به خصوص 5 تای بالا میخواهم سهم دوستان رو از چنگشان در بیاورم کمر به زمین زدن این گروه بسته ام......:D
    آخرین ویرایش توسط mehran؛ 2011/11/17, 21:34.

نظر

• ناشناس
      کاربر ویژه بورسی
      • Jul 2025
      • 1050

با درود
      جدول زير خلاصه اي از وضعيت بنيادي سهام اين گروه شگفت انگيز! است. آنچه در نگاه اول جلب توجه مي كند p/e بالاي اين صنعت است كه در اين قشكر و قشهد پايين ترين نسبت را به خود اختصاص داده اند. شفافيت پايين، سرمايه كوچك از ديگر ويژگيهاي اين صنعت است.

از طرف ديگر شاخص اين صنعت در يكساله اخير بالاترين بازدهي را در بين تمامي صنايع فعال در بورس از آن خود كرده است.

به گمان من در اين گروه تنها قنقش وضعيت بنيادي قابل قبولي دارد كه از قضا از رشد اعجاب آور اين گروه نيز جا ماند. رشد ساير شركتهاي اين گروه مرهون شرايط نامطلوب بازار است و با توجه به شناوري و سرمايه كم مجالي براي موج سازان است تا از قافله عقب نمانند.
      با سپاس
      هیچ کاری برای انسان سخت تر از فکر کردن نیست. منتسب به آلبرت اینشتین

نظر

• mehran
        كاربر فعال
        • Jan 2011
        • 1537

1-قند شیرین:
        بیشترین قیمت سهم در 5 سال گذشته=422 تومان در 25 آبان 90......................کمترین قیمت سهم=60 تومان در تیر 88

2-قجام:

بیشترین قیمت سهم در 5 سال گذشته=337 تومان در 25 آبان 90.....................کمترین قیمت 30 تومان در دی ماه 87

3-قزوین:
        بیشترین قیمت در 5 سال گذشته = 300 تومان در 25 آبان 90........................کمترین قیمت 96 تومان در شهریور 88

4-قثابت:
        بیشترین قیمت در 5 سال گذشته = 347.9 در 25 آبان 90...........................کمترین قیمت 45 تومان در اسفند 88

5-قنیشا:
        بیشترین قیمت در 5 سال گذشته= 819.9 در 25 آبان 90...........................کمترین قیمت 88 تومان در خرداد 88

خب دوستان انگار قضیه خیلی جالب شد البته من هم میدانم نمیشود این موضوع را اینگونه بررسی کرد که چون بیشترین قیمتشان در ان تاریخ بوده پس....اما خب باید با همفکری و مشورت دنبال آن دلیلی باشیم که قیمت سهام این صنعت را بدون بررسی بنیادی و بررسیه تفاوت های بین شرکت های این گروه به صورت گله ای بالا برده و به p/e های غیر قابل قبول رسانده...

باید در این صنعت دنبال عاملی بسیار استثنایی و امید بخش بود؟؟ چه اتفاقی در یک صنعت میتواند منجر به رشد چندین برابری قیمت سهام شرکت های آن گروه شود؟

افزایش قیمت محصولات

افزایش تولید

گران شدن واردات

جمیع این اتفاقات چه میزان سود این شرکت ها را تغییر میدهد؟؟

آیا واژه اصلاح p/e کارکردش را از دست داده است؟؟

نظر

• mehran
          كاربر فعال
          • Jan 2011
          • 1537

فقط یک خواهشی از دوستان دارم جسارت من را ببخشید اما توی این یک موضوع چون به نظرم خیلی مهم هست و با توجه به شرایط بازار کمی عجیب به نظر میاد دوستان هر نظری دارن رو بیان کنند امروز هم که تعطیله پس بیاین با هم بررسی کنیم<خوب نیست بعد مشخص شدن جهت حرکت نظر داد و بهتر است بیایم و الآن نظراتمونو بیان کنیم>منظورم از جهت حرکت اینه که به نظرم شنبه و یکشنبه روزهای سرنوشت سازی خواهد بود... شاید نتایج مفیدی به دست بیاریم خدا رو چه دیدی شاید ما داریم اشتباه میکنیم شایدم واسه یکبار هم شده در زندگی عامله خیری شویم ..........راستی الآن متوسظ p/e بازار چنده؟؟
          بعد یه سوال دیگه این شرکتا قیمت فروش قند و شکر رو تو بودجه چند در نظر گرفتن؟؟ الآن قیمت بازار قند و شکر چنده؟؟

نظر

• ناشناس
            کاربر ویژه بورسی
            • Jul 2025
            • 1050

با درود
            این نکته که در خزان بورس توجهات معطوف سهام با سرمایه های کمتر می شود موضوع تازه ای نیست. این بار به بهانه های مختلف از جمله کاهش عرضه برزیل و هند، افزایش قیمت جهانی، افزایش تعرفه واردات، افزایش قیمت دلار، کمبود سوخت در جهان و تولید اتانول از نیشکر و چغندر و نتیجتاً کاهش عرضه آنها اقبال به گروه قندی زیاد شده است. رشد 43.2% در یکماهه اخیر و صف خرید تمامی شرکتهای این صنعت را شاهد هستیم و هر لحظه نیز امکان ترکیدن این سوپر حباب! وجود دارد برخی مشاورین گرامی نیز خبر از عرضه "دوستان نزدیک" خود دادند، حال در این میان چه نیازی به تحلیل این صنعت پس از چنین رشد حباب گونه ای است؟ به گمان من تحلیل اینکه کوچ بعدی بازار به کدام صنعت خواهد بود بسیار ارزنده تر است.

نظر

• mehran
              كاربر فعال
              • Jan 2011
              • 1537

خب گویا دوستان تمایلی به این بررسی نداشتند حداقل پست زننده ها و آنهایی که بیشتر مینویسند یا مطلبی نداشتند یا راضی به این بررسی نیستند...هر دوست عزیزی که خواست نظر من را در مورد این صنعت و eps ای که میتوانند پوشش بدهند را بداند لطفا پیام خصوصی بزند....ضمنا من چون دوستانم خالی کردند خواستم این گروه را تخریب کنم گویا عملیات تخریب اشتباها به دلیل حضور فعال بی سیم چی های آنوری به میدان مین ختم شد...بقیه بررسی با مشاوران ارشد سایت....

ضمنا به نظر من صنعت پتروشیمی و ساختمان میتوانند خودی نشان دهند دلیلش هم این است که بنده و دوستانم سهام این شرکت ها را خریداری کرده ایم....

نظر

• ناشناس
                کاربر ویژه بورسی
                • Jul 2025
                • 1050

چرا قنديها ركوردشكن شدند؟
                فرهاد رمضان كارشناس بازار سرمايه در صنايع غذايي دلايل ركوردشكني قنديها در نيمه نخست سال جاري را در گفتوگو با خبرنگار ما تشريح كرد.
                از نظر اين كارشناس بازار سرمايه، رشد قيمت سهام قندي در بورس تهران دلايل ساختاري و بنيادي دارد و حتي پيشبينيهاي اوليه از ادامه توجه بازار به سهام قندي در نيمه دوم سال حكايت دارد.
                وي گفت: افزايش سهام قنديها در بورس تهران از اواخر سال 89 آغاز شد و همچنان ادامه دارد كه دلايل اين رخداد را ميتوان از زواياي مختلف مورد بررسي قرار داد.
                نخست اينكه به دليل افزايش قيمت جهاني نفت، بهاي سوخت در جهان با رشد بسيار زيادي مواجه شد تا جايي كه مردم برخي از كشورهاي آفريقايي، آسياي جنوب شرقي و آمريكاي جنوبي مجبور شدند كه از اتانول ناشي از تخمير چغندر و نيشكر به جاي سوخت جايگزين استفاده كنند، به همين دليل عرضه قند و شكر در كشورهاي صاحب صنعت كم شد و به تبع آن قيمتها افزايش يافت.
                از سويي ديگر، خشكسالي بيسابقه و تداوم سالهاي خشك ظرف 12 سال گذشته كه در 6 ماهه اول سال در جهان و آفريقا نيز ادامه يافت، عرضه چغندر و نيشكر را در آسياي ميانه، ايران، خاورميانه، آمريكاي جنوبي، هند و... كاهش داده است و در واقع توليدات اين محصولات طي سالهاي 2010 تا 2011 با كاهش چشمگيري مواجه شده است، تا جايي كه كاهش عرضه موتور محركي براي رشد قيمت جهاني قند و شكر شد.
                رمضان از افزايش قيمت پروتئين در جهان به عنوان يكي ديگر از عوامل رشد مصرف قند و شكر و افزايش نرخ اين محصولات ياد كرد و افزود: افزايش قيمت پروتئين قرمز و سفيد، سويا و دانههاي روغني موجب شد تا قيمت گوشت در دنيا به شدت افزايش يابد و از آنجا كه محصولات قندي داراي كالري غذايي بالايي بودند، فرآوردههاي قندي توانست، در برخي از كشورها به عنوان غذاي جايگزين پروتئين تبديل شود.
                وي افزود: همزمان با اين اتفاقات تعرفه واردات قند و شكر نيز مورد توجه قرار گرفته و در حال افزايش است.
                اين كارشناس بازار سرمايه در صنايع غذايي در برابر اين سوال كه دلايل رشد قيمت سهام شركتهاي قندي در نيمه نخست سال چيست؟ گفت: در ايران نيز به تبع رشد قيمتهاي جهاني، نرخ قند و شكر هم افزايش يافته است، اما از همه مهمتر اين كه در ايران قند و شكر توسط ماشينآلات قديمي و تجهيزات فرسوده كارخانجات توليد ميشود، تا جايي كه زماني كه قيمت شكر وارداتي 800 تومان بود، كارخانجات داخلي به دليل فرسودگي سيستمها و تجهيزات با قيمت كيلويي 900 تومان محصولات خود را توليد ميكردند كه در عمل توجيهپذير نبود.
                اما با افزايش قيمت جهاني قند و شكر در عمل استفاده از قند و شكر داخلي توجيهپذير شد و صادرات قابل توجهي از اين محصولات به كشورهاي تاجيكستان، تركمنستان، افغانستان، تركيه و عراق صورت گرفت و از آنجا كه قيمت قند و شكر در جهان افزايش پيدا كرده صادرات هم براي توليدكنندگان اين محصولات سودآور شد.
                رمضان با بيان اينكه افزايش تقاضاي داخلي و صادرات، حاشيه سود شركتهاي توليدكننده قند و شكر را افزايش داده است، گفت: مصرف سرانه چاي و قهوه با رشد 20 درصدي مواجه شده، ضمن اينكه مصرف چاي، بيسكويت، شيريني، شكلات و نقل در محيطهاي مختلف اجتماعي رواج بيشتري پيدا كرده است كه در پي اين اتفاقات افزايش تقاضا و قيمت قند و شكر رقم خورده است.
                وي با ذكر اين نكته كه شركتهاي توليدكننده قند و شكر صاحب داراييهاي غيرمولد بسيار زيادي هستند، گفت: بيشتر كارخانههاي توليدكننده قند و شكر قدمتي 50 تا 80 ساله دارند و مالك مزارع، اراضي و ساختمانهاي ارزنده و با وسعت زيادي هستند، ضمن اينكه قديمي بودن اين كارخانهها موجب شده كه اراضي آنها هماكنون در داخل شهرها قرار بگيرد. از آنجا كه طبق قوانين زيستمحيطي اين شركتها توجيهي براي ماندگاري در شهرها ندارند، فروشنده داراييهاي غيرمولد خود شدهاند كه از جمله اين شركتها ميتوان به قند ثابت خراسان، قند شيرين، قند مرودشت، قند اصفهان، قند نقش جهان و... اشاره كرد.
                وي افزود: برنامه فروش اراضي غيرمولد و دفاتر مركزي شركتهاي قندي در شهرها انتظار شناسايي سود غيرعملياتي توسط اين شركتها را افزايش داده است و در واقع سهامداران با خريد سهام علاوه بر اين كه از بازدهي سهام و سود عملياتي شركت برخوردار ميشوند، مالك بخشي از اراضي اين شركتها نيز خواهند شد و در برخي اوقات سرمايه پايين اين شركتها سبب ميشود كه فروش داراييها تاثير قابل ملاحظهاي بر سودآوري و قيمت سهام قنديها داشته باشد.
                اين كارشناس بازار سرمايه پيشبيني كرد: با توجه به متغيرهاي ياد شده توجه معاملهگران و سهامداران به سهام قندي همچنان در نيمه دوم سال ادامه مييابد.
                ---------------------------------------------------------------------------------------------
                این مصاحبه دلایل بنیادی رشد قیمت سهام این صنعت را به تفصیل شرح می دهد. در کنار آن از نظر تکنیکال نیز شاخص این صنعت در زمان استارت مجدد اصلاح مناسبی نموده بود. اما آنچه به گمان من عامل اصلی رشد این گروه بوده و هست، موج سازی روی آنهاست. به شخصه از سهام این گروه به دلیل نگرانی از ترکیدن حباب حذر کردم و تا بدینجا نیز سود خوبی را از دست داده ام. مسلماً ریسک ورود به آنها به دلیل رشد اخیر، بالاتر نیز رفته است و معقول به نظر نمی رسد.

نظر

• باربد
                  Banned
                  • Jul 2025
                  • 3256

در یک گروه همه با هم یکنواخت صعود نمیکنند و این دلیل نمیشه همه نیز با هم نزول کنند
                  شاید لازم باشه بازی را طور دیگر نگاه کنیم

انگونه که هست باید دید
                  نه انگونه که دوست دارند ما ببینیم

نظر

• کیوان
                    ستاره دار (1)
                    • Jun 2011
                    • 5094

باربد جان از اینکه برگشتی خوشحالم. باکست هم که پر بود و نمیشد پیامی فرستاد >:d<
                    ما را به چوب و رخت شبانی فریفته اند ، این گرگ سالهاست که با گله آشناست

نظر

• کیوان
                      ستاره دار (1)
                      • Jun 2011
                      • 5094

در اصل توسط mehran پست شده است View Post
                      برادران...خواهران..بزرگواران و از همه مهمتر مشاوران سایت:

بیایید بررسی ای در مورد گروه قند و شکر بر مبنای اصل p/e و همچنین بررسی ای در مورد رشد قیمتی اخیر این گروه و برآوردی از eps سال جاری و سال بعد این گروه<با فرض شرایط کنونی بازار > داشته باشیم....ضمنا هدف اصلی بررسیه این هاست و بعد سایر شرکت ها:

1-قشرین

2-قجام

3-قزوین

4-قثابت

5-قنیشا

****ضمنا این نکته را در نظر بگیرید که چون من از خرید سهام این گروه جا ماندم و شدیدا به سود سهامداران این گروه حسادت میورزم و همچنین با تخریب سهام این گروه به خصوص 5 تای بالا میخواهم سهم دوستان رو از چنگشان در بیاورم کمر به زمین زدن این گروه بسته ام......:D
                      قشکر را جزو این گروه نیاوردید؟!
                      من یکی هم که از قشکر زود خارج شده بودم . 40% سود به جای 140% سود! خب حسودیم شد! ولی من که نتونسته بودم همچین پیش بینی کنم!
                      ما را به چوب و رخت شبانی فریفته اند ، این گرگ سالهاست که با گله آشناست

نظر

• ناشناس
                        کاربر ویژه بورسی
                        • Jul 2025
                        • 1050

مروری بر قثابت
                        قثابت سال مال منتهی به 31/4/90 را با سود 395 ریال به پایان برد که 122% از این سود از محل درآمدهای متفرقه(عمدتاً فروش ساختمان مرکزی) به دست آمده است. البته شرکت حدود 27 میلیارد ریال سود عملیاتی نیز محقق کرده که 121% پیش بینی عملیاتی آن بوده و این امر ناشی از افزایش مقدار و نرخ فروش محصولات تولیدی بوده است.
                        لازم به ذکر است که هزینه های مالی 31 میلیارد ریالی این شرکت بزرگترین عامل از دست رفتن سود عملیاتی است. شرکت در اطلاعیه هیات مدیره نیز به هزینه های سنگین مالی و قرار گرفتن در مضیقه های مالی ناشی از اخذ تسهیلات بانکی، اشاره کرده است.
                        برای سال مالی منتهی به 31/4/91 شرکت 99 ریال سود پیش بینی نموده است که دلیل تعدیل منفی 262% شرکت، کاهش 600% درآمدهای متفرقه است. البته شرکت اظهار امیدواری نموده است در صورت شرایط مساعد دفتر شرکت در مشهد و بخشی از املاک شهری و زمین های شرکت در شهرستان فریمان را پس از وارد کردن در محدوده شهری به فروش برساند که اقدامات و پیشرفتهایی نیز در این زمینه حاصل شده است. مطابق آخرین گزارش حسابرسی شده شرکت 19 میلیارد ریال زیان انباشته دارد.
                        نکته ای که از نظر عملیاتی برای من ابهام دارد آنست که شرکت پیش بینی میزان تولید و فروش شکر در سال مالی جاری را (0) در نظر گرفته و این در حالیست که در سال مالی گذشته عمده سود عملیاتی ناشی از افزایش فروش شکر به میزان 387% است.
                        در حال حاضر قثابت صف خرید 2 میلیونی دارد، با eps 99 ریال و قیمت 3479 ریال نسبت P/e آن برابر 35 است و مجمع عمومی آن 29 آبان ماه برگزار خواهد شد.
                        ------------------------------------------------
                        - آیا باید با این سهم به مجمع رفت؟ آیا این سهم نیز به مانند قشهد و قپیرا پس از بازگشایی با رشد خیره کننده مواجه می گردد؟ آیا با این نسبت p/e قیمت فعلی توجیه دارد؟ آیا شرکت امسال نیز درآمد غیر عملیاتی از فروش املاک و زمین های خود خواهد داشت؟...

نظر

• mehran
                          كاربر فعال
                          • Jan 2011
                          • 1537

عزیزان بد نیست پست های این دو صفحه را مطالعه کنیم هرچی تبلیغ و سفته بازی کردیم اون زمان جواب نداد....همسنگران آن زمان ما مسلم خان ...امیر عزیز...6500400 و مصظفی بودند.....

http://forums.boursy.com/showthread....A9%D8%B1/page2

http://forums.boursy.com/showthread....A9%D8%B1/page3

نظر

• مات
                            عضو فعال
                            • Aug 2011
                            • 5650

خب گویا دوستان تمایلی به این بررسی نداشتند حداقل پست زننده ها و آنهایی که بیشتر مینویسند یا مطلبی نداشتند یا راضی به این بررسی نیستند...هر دوست عزیزی که خواست نظر من را در مورد این صنعت و eps ای که میتوانند پوشش بدهند را بداند لطفا پیام خصوصی بزند....ضمنا من چون دوستانم خالی کردند خواستم این گروه را تخریب کنم گویا عملیات تخریب اشتباها به دلیل حضور فعال بی سیم چی های آنوری به میدان مین ختم شد...بقیه بررسی با مشاوران ارشد سایت....

ضمنا به نظر من صنعت پتروشیمی و ساختمان میتوانند خودی نشان دهند دلیلش هم این است که بنده و دوستانم سهام این شرکت ها را خریداری کرده ایم....
                            با صنعت ساختمانت موافقم به اين خاطر كه من سنگين آ اس پ و ثباغ دارم
                            الماس را جز در قعر زمین نمیتوان یافت و حقایق را جز در اعماق فکر نمی توان کشف کرد.(ویکتور هوگو)
                            اگر می خواهی بنده کسی نشی بنده هیچ چیز مشو.(ژاک دوال)
                            اعتماد به نفس را از شیر بیاموزید اوبا خودش یکدل است و هرگز تضاد در او راه ندارد.

نظر

• ناظم
                              عضو فعال
                              • May 2011
                              • 508

مهران عزیز سلام برای خرید آیا سهم مهرفی نمکنید

نظر

• مصطفی مصری پور
                                عضو فعال
                                • Mar 2012
                                • 6951

عزیزان بد نیست پست های این دو صفحه را مطالعه کنیم هرچی تبلیغ و سفته بازی کردیم اون زمان جواب نداد....همسنگران آن زمان ما مسلم خان ...امیر عزیز...6500400 و مصظفی بودند.....

http://forums.boursy.com/showthread....A9%D8%B1/page2

http://forums.boursy.com/showthread....A9%D8%B1/page3

یادش بخیر مهران

اونروز قپیرا 460 تومن
                                قثابت 150
                                و قشکر 170 بود
                                وقتي برنده ميشوي، نيازي به توضيح نداري! وقتي مي بازي چیزی برای توضیح دادن نداری!

نظر

در حال کار...
                                X