اخبار و شایعات بازار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • کاشف
    عضو فعال
    • Nov 2010
    • 925

    #451
    بدون محدوده دامنه نوسان روزانه 5 درصدي:
    نماد معاملاتي سيمان سبزوار دوشنبه آينده باز مي شود
    خبرگزاري فارس: نماد معاملاتي سيمان سبزوار به عنوان نخستين شركت سيماني فرابورسي دوشنبه آينده بدون محدوده دامنه نوسان روزانه 5 درصدي باز مي شود تا 45 هزار سهامدار آن از امكان داد و ستد سهام برخوردار باشند.

    به گزارش خبرنگاراقتصادي فارس، در پي پذيرش و درج نام سيمان سبزوار در 20 مرداد در بازار اول فرابورس توسط هيات پذيرش اوراق بهادار با نماد "سبزوار " در گروه سيمان و آهن و گچ و در فهرست شركت هاي بازار اول فرابورس، دوشنبه آينده نماد معاملاتي اين شركت به عنوان نخستين شركت سيماني باز مي شود.
    براساس اين گزارش، در اجراي ماده 51 دستورالعمل اجرايي نحوه انجام معاملات در بازار اول معاملات فرابورس، بازگشايي اين نماد كه دهمين نماد پذيرفته شده در فرابورس بشمار مي رود، بدون اعمال محدوده دامنه نوسان روزانه 5 درصدي بازگشايي خواهد شد.
    سيمان سبزوار با سرمايه 40 ميليارد توماني حدود 45 هزار سهامدار دارد كه با ورود اين تعداد سهامدار به بازار سهام كشور، ركورد تازه اي را در بازار سرمايه به ثبت خواهد رساند.
    انتهاي پيام/م

    نظر

    • کاشف
      عضو فعال
      • Nov 2010
      • 925

      #452
      در آخرين روز معاملات
      شاخص بورس پشت خط مقاومت 20 هزار واحدي ماند
      خبرگزاري فارس: روند صعودي ركورد جديد و 19 هزار واحدي شاخص بورس در آخرين روز كاري ادامه نيافت تا دماسنج بازار سهام همچنان پشت خط مقاومت 20 هزار واحدي بماند و منتطر روزهاي آينده باشد.

      به گزارش خبرنگار اقتصادي فارس، شاخص كل بورس كه دوشنبه گذشته ركورد جديد 19 هزار واحدي را تجربه كرده بود در آخرين روز كاري هفته جاري نتوانست از خط مقاومت 20 هزار واحدي عبور كند.
      براساس اين گزارش، در حالي طبق تحليل تكنيكالي، عبور قيمتها و شاخص بورس از خطوط مقاومت جديد گاه به سختي رخ مي دهد كه از هفته گذشته تا به امروز نمودار شاخص نتوانست ركورد 20 هزار وحداي را به رغم فاصله 250 واحدي به ثبت برساند.
      كارشناسان دليل اين وضعيت را ناشي از عواملي چون رفتار طبيعي بازار و نياز به استراحت شاخص، در پيش رو بودن سررسيد ماهانه و اقدام به فروش سهام توسط برخي حقوقي ها براي تسويه، عدم انتشار اخبار جديد از شركت هاي بزرگ و همچنين در پيش رو بودن مذاكرات ايران با 1+5 در يكشنبه آينده ارزيابي مي كنند.
      به هر ترتيب، شاخص بورس در شرايطي طي ساعات مياني معاملات امروز بازار سهام با 24 واحد رشد به 19 هزار و 802 واحد رسيد كه به دليل اثر منفي 14 تا 3 واحدي شركت هاي سايپا، ايران خودرو، مخابرات، مپنا، گروه بهمن و سرمايه گذاري اميد در پايان با 19.7 واحد افت در رقم 19 هزار و 759 واحدي جا خوش كرد تا منتظر روزهاي آينده باشد.
      اين درحالي است كه شركت هاي زامياد، سايپا، پالايشگاه تبريز و صدرا با حجم معاملات 33 تا 7 ميليون سهمي بيشترين حجم معاملات سهام را دارا بودند.
      انتهاي پيام/ص

      نظر

      • کاشف
        عضو فعال
        • Nov 2010
        • 925

        #453
        كدخبر: ۴۲۲۱۹تاريخ انتشار: ۲۲ دي ۱۳۸۹ - ۱۳:۳۹ نسخه چاپي
        ارسال به دوستانبا نگاهی به بازدهی سهام شرکت های برقی در بورس اوراق بهادار بررسی شد :
        سهام نیرو ترانس پتانسیل رشد دارد
        خاطر نشان می شود نیرو ترانس در گزارش 9 ماهه میزان پوشش پیش بینی سود خود را 78 درصد اعلام کرده که در مقایسه با سال گذشته نیز از این حیث نیرو ترانس با بهبود عملکرد مواجه می باشد.
        از جمله صنایعی که در بحث هدفمند کردن یارانه ها کمترین تاثیر را بخود می بیند صنعت برق می باشد .حتی می توان گفت این صنعت از آنجا که عمدتاً دولتی اداره می شود می توانند با بهبود وضعیت از حیث نقدینگی نیز روبرو شوند .

        به گزارش بورس نیوز ، در بورس نماد هایی مرتبط با این صنعت وجود دارد که نیرو ترانس از جمله این نماد هاست.

        گفتنی است این نماد برای سال مالی جاری 770 ريال سود پیش بینی کرده که در مقایسه با سال گذشته 38 درصد افزایش نشان می دهد.

        خاطر نشان می شود نیرو ترانس در گزارش 9 ماهه میزان پوشش پیش بینی سود خود را 78 درصد اعلام کرده که در مقایسه با سال گذشته نیز از این حیث نیرو ترانس با بهبود عملکرد مواجه می باشد.

        در صنعت دستگاه های برقی بورس از ابتدای سال تا کنون 253 میلیون سهم در مجموع مورد معامله قرار گرفته و این در حالی است که در این صنعت 11 نماد قرار داشته و سهم نیرو ترانس نیز از این میزان تنها 7 میلیون سهم بوده است. از اینرو باید گفت این گروه به شدت با مشکل نقدینگی مواجه می باشد.

        به گزارش بورس نیوز ، میانگین بازدهی این صنعت از ابتدای سال تا کنون 25 درصد گزارش شده که از این حیث نیز این صنعت نتوانسته دست کم به میانگین بازدهی کل بازار دست یابد. اما نیرو ترانس با بازدهی 47 درصدی رتبه سوم را کسب کرده و موتوژن با 107 درصد بازدهی ، در رتبه اول قرار دارد.

        از حیث نسبت های مالی نیز گفتنی است نیرو ترانس با رشد سودآوری درآمد 28.75 درصدی در رتبه دوم گروه الکتروموتور بورس قرار دارد. سایر هم گروهی های این نماد از حیث نسبت های مالی در وضعیت بهتری قرار دارند.

        خاطر نشان می شود نیرو ترانس در زمینه سود آوری در سال جاری نسبت به سالهای گذشته روند صعودی را طی کرده و از طرفی در زمینه فروش نیز به لحاظ ريالی رشد چشمگیری در صورت های مالی آن دیده می شود.

        در خصوص ترکیب محصولات نیرو ترانس گفتنی است محصولات غیر ترانس 58 درصد از تولید این شرکت را تشکیل می دهد و 39 درصد نیز محصولات ترانس این شرکت می باشد.اما به لحاظ فروش، 75 درصد از درآمد این شرکت از محل انواع ترانس های اندازه گیری می باشد و تولید کلید قطع و وصل gcb به لحاظ مبلغ فروش نسبت به سال گذشته 15 درصد رشد نشان می دهد.

        در پایان گفتنی است با توجه به اجرای طرح تحول و وضعیت خوب این گروه و بخصوص نماد نیرو ترانس این احتمال وجود دارد که این نماد در ماههای باقی مانده سال بتواند عملکرد خود را در تالار حافظ بهبود بخشد.

        نظر

        • کاشف
          عضو فعال
          • Nov 2010
          • 925

          #454
          كدخبر: ۴۲۲۲۰تاريخ انتشار: ۲۲ دي ۱۳۸۹ - ۱۳:۴۳ نسخه چاپي
          ارسال به دوستانبا مقایسه حجم و ارزش معاملات سهام در تالار حافظ
          بزودی کمبود سهام در بورس مشهود خواهد شد !
          پس از این رکورد زنی ، پاییز بورس آغاز شد و حجم معاملات تالار حافظ به یک باره تا 137.7 میلیون سهم کاهش یافت. این روند کاهشی تا تاریخ 1389.8.10 ادامه داشته و حجم معاملات تالار را تا 67 میلیون سهم تقلیل داد.
          تالار حافظ در روز های ابتدایی سال جاری در حالی با حجم معاملات نزدیک به 45 میلیون سهم در روز مواجه بود که این روند به دلیل وجود شرایط مساعد برای رشد بیشتر همچنان افزایش یافت بطوریکه تا اواخر فروردین ماه به بیش از 450 میلیون سهم در روز رسید.

          به گزارش بورس نیوز ، پس از این دوره در تالار حافظ شاهد بروز یک روند نزولی بودیم بطوریکه حجم معاملات تالار تا اواخر خرداد ماه دوباره تا مرز 86 میلیون سهم کاهش یافت. از آن تاریخ به بعد این روند دوباره تغییر کرد بطوریکه این بار معامله عمده بانک پارسیان با حجم 439 میلیون سهمی رشد دوباره حجم معاملات تالار را رقم زد.

          این در حالی است که پس از یک افت 15 روزه در دوره فوق مجدداً حجم معاملات تالار حافظ در تاریخ 1389.6.9 به 772.5 میلیون سهم رسیده که به عنوان یک رکورد تاریخی برای سال جاری تا کنون محسوب می گردد البته باید دانست که این بار گروه خودرویی عامل اصلی رکورد زنی در بورس بود.

          پس از این رکورد زنی ، پاییز بورس آغاز شد و حجم معاملات تالار حافظ به یک باره تا 137.7 میلیون سهم کاهش یافت. این روند کاهشی تا تاریخ 1389.8.10 ادامه داشته و حجم معاملات تالار را تا 67 میلیون سهم تقلیل داد.

          بنا بر گزارش بورس نیوز روند معاملات تالار از تاریخ 1389.8.10 روند صعودی چشمگیری بخود گرفته و شیب این روند از 1389.10.11 بسیار افزایشی است. بطوریکه حجم معاملات مجدداً از سطح 400 میلیون سهم در روز گذشته است.

          در سال جاری تفاوتی که در خصوص افزایش حجم معاملات تالار نسبت به سال گذشته دیده می شود ، عمدتاً بدلیل افزایش تقاضای خرید بوده که چنانچه این روند همچنان ادامه یابد با توجه به نقدینگی جدید که در حال ورود به بازار سرمایه هستند در آینده نچندان دور کمبود عرضه سهام معضل اصلی بازار سرمایه خواهد شد و از اینرو باید منتظر کاهش مجدد حجم معاملات و افزایش غیرعادی سطح قیمتها در نمادهای بورسی بود. بنظر می رسد مسئولین سازمان بورس هر چند زودتر باید به دنبال افزایش نماد های بازار سرمایه باشند یا اینکه فراهم بودن شرایط شرکتهایی که تاکنون حداقل سهام شناور خود را در بورس عرضه نکرده اند ملزم به اصلاح و افزایش میزان سهام شناور خود در بازار سهام نمایند.

          در پایان گفتنی است در مقایسه حجم و ارزش معاملات تالار حافظ این نکته بخوبی نمایان است که افزایش حجم معاملات تالار به همراه افزایش ارزش معاملات است. این یعنی اینکه قیمت سهام در نمادها رو به افزایش بوده که با کاهش فروشنده در بورس فقط گزینه افزایش قیمت سهام باقی می ماند که هرچند برای سهامداران خوشایند خواهد بود اما امکان تشکیل حباب را نیز خواهد داشت.

          نظر

          • mohseni1353
            كاربر فعال
            • Jan 2011
            • 1010

            #455
            ظاهرا فاراک برنده مناقصه هزار میلیاردی ساخت پل خلیج فارس شده اگه دوستان اطلاعاتی در این زمینه داره ما را هم بی خبر نذارین با سپاس

            نظر

            • کاشف
              عضو فعال
              • Nov 2010
              • 925

              #456
              آرامش به بازار پتروشیمی ها بازگشته است

              نمابورس، بورس کالا_ عدم تغییر نرخ انواع محصولات پتروشیمی مورد معامله در بورس و کاهش سهمیه بندی ها باعث بازگشت آرامش به تالار پتروشیمی بورس کالا شده است.

              به گزارش خبرنگار نمابورس، امروز در گروه مواد پلیمری 2612 تن انواع کالا به ارزش بیش از 27 میلیارد ریال بدون تغییر نرخ داد و ستد شد. در این گرروه بیشترین حجم معامله به استایرن منومر پتروشیمی پارس با 1062 تن و بیشترین تقاضا به pvc6058 پتروشیمی بندر امام با 2710 تن اختصاص یافت. دو کالای مذکور به تریب به نرخهای 11140 و 10834 ریال به فروش رفتند.

              از سویی دیگر در گروه مواد شیمایی 16 هزار و 682 تن کالا به ارزش بیش از 49 میلیارد ریال داد و ستد شد که نرخ3 قلم کالا با کاهش و نرخ یک قلم کالا به افزایش روبرو شد. در این گروه نرخ متانول پتروشیمی شیراز با 43 ریال رشد به 2296 ریال رسید. همچنین سود کاستیک بندر امام، آروماتیک سنگین بوعلی سینا و اوره صنعتی پتروشیمی شیراز به ترتیب به میزان 37 ، 308 و 148 ریال افت نرخ مواجه شد. سه کالای مذکور به ترتیب به نرخهای 1007 ، 6152 و 2957 ریال فروخته شدند.

              در گروه قیر نیز امروز 10 هزار و 843 تن انواع قیر به ارزش بیش از 43 میلیارد ریال به فروش رفت.

              در گروه گازها نیز در حالی 331 تن گاز آرگون و مایع صنعتی به فروش رفت که نرخ گاز مایع صنعتی پتروشیمی بندر امام با 294 ریال رشد به 6168 ریال افزایش یافت. در مجموع تالار پتروشیمی بورس کالا امروز شاهد معامله 30 هزار و 468 تن کالا به ارزش بیش از 123 میلیارد ریال بود.

              نظر

              • کاشف
                عضو فعال
                • Nov 2010
                • 925

                #457
                مدیر صندوق در گفت و گو با نمابورس تشریح کرد :استراتژی صندوق سرمایه گذاری سهم آشنا





                نمابورس، بازار سرمایه _ صندوق سرمایه گذاری سهم آشنا سوم اردیبهشت ماه سال 87 با ویژگی صندوق سهام و اوراق بهادار در اندازه کوچک با مدیریت کارگزاری سهم آشنا راه اندازی شد.

                شهریار شهمیری با اشاره به این موضوع که صندوق سرمایه گذاری سهم آشنا جزء اولین صندوق های سرمایه گذاری مشترک تاسیس شده در ایران بود، افزود :" از زمان تاسیس تا کنون این صندوق از لحاظ بازدهی همیشه در جایگاه سه صندوق برتر قرار گرفته است."

                شهمیری تصریح کرد :" برای سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری مشترک خرید حداقل 10 واحد الزامی است اما با توجه به افزایش nav صندوق سرمایه گذاری سهم آشنا و به این دلیل که ورود به آن به مبلغ بیش از سه میلیون و 400 هزار تومان نیاز داشت، با موافقت سازمان بورس اوراق بهادار از بیست و هفتم آذر ماه تعداد این واحد ها در خصوص صندوق سهم آشنا از 10 واحد به یک واحدی کاهش یافت."

                وی با اشاره به اینکه کوچکترین واحدهای صندوق های سرمایه گذاری هم اکنون متعلق به سهم آشنا گفت :" خالص ارزش دارایی های صندوق سرمایه گذاری سهم آشنا هم اکنون نزدیک به 23 میلیون ریال، قیمت ابطال هر واحد این صندوق حدود 3.400 هزار ریال و قیمت خرید این واحد ها نزدیک به 3.430 هزار ریال است."

                مدیر صندوق سرمایه گذاری سهم آشنا درباره استراتژی این صندوق گفت :" از ابتدای تاسیس تا کنون صندوق سهم آشنا سهامی با پتانسیل بالا و دارای ارزش بنیادی خوب و پرریسک تر از سایر صندوق ها را برای خرید انتخاب کرده است."

                وی افزود :" صندوق سهم آشنا همواره سعی می کند از فرصت های بازار سرمایه استفاده کند به طوری که در شرایط عادی بازار همواره بیش از 80 درصد از پورتفوی این صندوق در سهام شرکت ها سرمایه گذاری می شود."

                شهمیری گفت :" صندوق سهم آشنا از جمله صندوق هایی است که دارای مجوز خرید سهام فرابورس است و درحال حاضر سهام شرکت های بورس، اوراق مشارکت و سهام فرابورسی در پورتفوی این صندوق حضور دارند."

                وی در پایان سهام صنایع بانکی و موسسات اعتباری، مخابرات، فرآورده های نفتی و کک، گروه دارویی و سرمایه گذاری ها را به عنوان پنج صنعت برتر حاضر در صندوق سرمایه گذاری سهم آشنا نام برد."

                نظر

                • کاشف
                  عضو فعال
                  • Nov 2010
                  • 925

                  #458
                  تفاوت در سرعت اینترنت عدالت معاملات آنلاین را خدشه دار می کند



                  نمابورس ، بازار سرمایه _ راه اندازی سامانه معاملات آنلاین بورس از مواردی بود که متولیان بورس با شور و اشتیاق از آن سخن به زبان می آورند. در این سامانه سفارش وارد شده از سوی سهامدار پس از ارسال به یک شرکت کارگزاری وارد سامانه معاملات می شود و سهام مورد نظر برای سهامدار خریداری شده یا به فروش می رسد. به این ترتیب نقش کارگزار در این میان، نظارت بر نحوه انجام خواهد بود.

                  این سامانه از چند ماه پیش به صورت آزمایشی توسطظ چند کارگزاری انتخاب شده از سوی بورس راه اندازی شد. در حال حاضر نیز این سامانه راه اندازی شده اما گویا راه اندازی این سامانه نیز مشکلاتی به همراه داشته است.

                  در واقع یکی از سوالاتی که پس از راه اندازی اینگونه معاملات مطرح می شود، این است که چرا تعداد محدودی از کارگزاران امکان استفاده از این سیستم را دارند و در زمان اجرای آزمایشی این طرح، تدبیری برای سرعت بخشیدن به اجرای همگانی این طرح اندیشیده نشد.

                  کاهش شکایات از کارگزاران

                  دکتر سعید شیرزادی کاهش شکایات و دعاوی علیه کارگزاران را یکی از محاسن اینگونه معاملات برشمرد و گفت:" با استفاده از این مکانیزم چون سرمایه گذاران حقیقی و حقوقی خودشان سفارش وارد سیستم می کنند، جایی برای گلایه از کارگزار باقی نمی ماند."

                  مدیر عامل کارگزاری امین آوید ادامه داد:" احتمال فساد در کارگزاری ها و سوء استفاده از کد یا سفارش مشتری ها نیز کاهش می یابد. از سوی دیگر چون در آنلاین مشتری ها همزمان خرید یا فروش را انجام می دهند، بيشتر با نحوه كار بازار آشنا شده و توقع شان از كارگزران كمتر مي شود."

                  شيرزادي به توضيح معايب اين نوع معاملات نيز پرداخت و گفت:" متاسفانه هنوز امنيت شبكه صد در صد و قطعي نيست. مثلاً اين احتمال وجود دارد كه رمز ورود شما در اختيار كي قرار گرفته و وي به جاي شما خريد و فروش انجام دهد."

                  وي ادامه داد:" در حال حاضر بانك طرف قرارداد در معاملات آنلاين بانك ملت است و تسويه حساب و استعلام مشتريها فقط از مجراي اين بانك امكان پذير است. اين در حالي است كه استفاده از سيستم بانكي شتاب مي تواند اين فرايند را تسهسل كند."

                  شيرزادي به تفاوت سرعت در دسترسي نيز اشاره و اذعان كرد:" سرعت اينترنت براي كاربران مختلف< متفاوت است. بنابراين سفارش هاي خريد و فروش سهامداران با تاخير زماني متفاوتي وارد سيستم مي شود. در اين رابطه مخابرات بايد اقداماتي جهت يكسان سازي دسترسي كاربران انجام دهد."

                  مدير عامل كارگزاري امين آويد ادامه داد:" گاهي نيز حجم دستورات به قدري زياد مي شود كه ناظر در كارگزاري امكان نظارت بر معاملات را براي همه مشتري ها نخواهد داشت."

                  شيرزادي در پايان خاطر نشان كرد:" تمام كارگزارها تقاضاي خود براي راه اندازي سامانه آنلاين ارائه كرده و قرار داد بسته اند اما متاسفانه فقط تعداد محدودي از كارگزاران امكان ارائه اين سرويس را به مشتريان خود دارند."

                  آنلاين تهديدي براي صنعت كارگزاري نيست

                  محمد مهدي ناسوتي فر با اشاره به نياز بازار سرمايه به معغاملات آنلاين گفت:" برخي معتقدند كه معاملات آنلاين تهديدي براي صنعت كارگزاري به شمار مي ايد كه به نظر من چنين نيست زيرا معاملات آنلاين مي تواند با جذب سرمايه گذاران جديد به رونق هر چه بيشتر اين صنعت نيز كمك كند."

                  مدير عامل كارگزاري بورس بهگزين مشكلات سيستمي را دغدغه كارگزاران داشته و ابراز كرد:" مشكلات سيستمي تنها تهديد معاملات آنلاين براي كارگزاران است. زيرا معمولاً اشتباهات مشتريها يا سيستم گريبانگر كارگزاران است. معاملات آنلاين نيز چون سيستم جديدي است امكان خطا و اشتباهش زياد است."

                  وي خاطر نشان كرد:" سيستم تاكنون به صورت آزمايشي اجرا شده بود و در حال حاضر كارگزاران درخواست خود را ارائه كرده اند. حال بايد ديد كه تا يك تا دو ماه آينده چند درصد كارگزاران مي توانند خدمات اين سيستم را به مشتري هاي خود ارائه دهند."

                  یکی از کارشناسان معاملات اینترنتی کارگزاری مفید در گفت و گو با نمابورس دو ویژگی مهم را در خصوص انجام این معاملات گفت :"مهم ترین مزیتی که انجام معاملات آنلاین برای کاربران دارد این است که با انجام این معاملات کسی زمان انجام معامله را از دست نمی دهد بنابر این سرعت عمل معامله گر افزایش می یابد."

                  وی افزود :"استفاده کنندگان از روش معاملات آنلاین در همان روزی که دستور معامله را وارد سیستم می کند می تواند نتیجه آن را مشاهده کند اما در معاملات به وسیله کارگزاران نتیجه انجام معامله در روز بعد پس از وارد کردن آن در سیستم معاملات کارگزاری قابل مشاهده است."

                  این کارشناس معاملات اینترنتی در خصوص سرعت انجام معاملات گفت :" سرعت دسترسی به این سیستم اینترنتی به کیفیت و سرعت اینترنتی بستگی دارد که معامله گر از آن استفاده می کند ضمن اینکه ساختارهای نرم افزاری و سخت افزاری که کارگزاران برای این گونه معاملات در نظر گرفته اند نیز تاثیر بسزایی در سرعت عمل این معاملات دارد."

                  وی افزود :" در حال حاضر شرکت های کارگزاری مفید، حافظ، ارگ هومن و بانک ملی از جمله کارگزاری هایی هستند که قادر به ارائه خدمات معاملات آنلاین می باشند."

                  به هر حال به نظر می رسد با توجه به استقبال سهامداران از عرضه این نرم افزار، طی هفته های آتی کارگزاران بیشتری به راه اندازی این سیستم خواهند پرداخت و تازمان افزایش فراگیر سرعت دسترسی به اینترنت و به دلیل عدم دسترسی به اینترنت پرسرعت، برخی سهامداران به ویژه در مناطق دورافتاده از محدودیت دسترسی به این سیستم ناراضی خواهند بود."

                  نظر

                  • mohseni1353
                    كاربر فعال
                    • Jan 2011
                    • 1010

                    #459
                    نمابورس، بینالملل_ امروز در معاملات بازارهای جهانی، قیمت فلزات اساسی به سبب نگرانی از کاهش رشد اقتصاد چین در سال جاری اندکی افول کرد. قیمت مس پس از سه روز رشد حدود 0.5 درصد کاهش یافته زیرا در باره تداوم رشد اقتصاد چین که بزرگترین مصرفکننده این فلز اساسی است تردیدهایی بوجود آمده است. قیمت مس امروز در بورس فلزات لندن به هر تن 9637 دلار رسید. قیمت نیکل و روی نیز کاهش یافته است.

                    بانک جهانی در گزارش جدید خود از وضعیت رشد اقتصاد جهان اعلام کرده است امسال رشد اقتصاد چین 8.7 درصد و سال آینده 8.4 درصد خواهد بود زیرا سیاستهای بانک مرکزی این کشور برای مهار تورم به کاهش رشد اقتصادی منجر می شود. این پیشبینی باعث شده قیمت فلزات اساسی امروز در بازارها کاهش یابد. سال 2010 نرخ رشد اقتصاد چین 10 درصد بود. امروز همچنین قیمت روی و نیکل نیز کاهش یافت. این دو فلز اساسی نیز در چین بسیار پر مصرف هستند.

                    طی روزهای اخیر قیمت نیکل در بازارهای جهانی تحت تاثیر سه عامل یعنی افزایش تقاضا برای فولاد ضد زنگ، محدودیت عرضه و نیز کاهش ذخیره این فلز افزایش یافته است. البته نظرسنجی رویترز نشان میدهد طی ماههای آینده به سبب رشد عرضه، تحولاتی در بازار نیکل روی خواهد داد. نظرسنجی از تحلیلگران بازار فلزات اساسی نشان میدهد امسال بازار نیکل با کسری موجودی انبار مواجه خواهد بود. تقاضا برای فولاد ضد زنگ به شدت افزایش یافته و این روند به رشد قیمت نیکل منجر شده است زیرا دو سوم تقاضا برای نیکل از مراکز تولید فولاد ضد زنگ نشات میگیرد.

                    طی سال گذشته قیمت نیکل حدود 58 درصد افزایش یافت. یکی از دلایل تداوم روند رشد قیمت این فلز پایه، رشد تقاضا و اختلالهایی است که در عرضه آن رخ داده است. از سوی دیگر مشخص نبودن ذخیره نیکل در چین نیز از عوامل محدود ماندن عرضه و رشد قیمتهاست اما تحلیلگران میگویند روند ذخیرهسازی نیکل در مراکز تولید فولاد ضدزنگ تقریبا به پایان رسیده است. همچنین اعتصاب در معادن تولید نیکل کانادا نیز چند روز پیش پایان یافته و این امر بر عرضه خواهد افزود. در نتیجه انتظار میرود طی ماههای آینده رشد مصرف نیکل کند شود. از آنجا که روند تولید ادامه خواهد یافت، در سال 2011 نیز شاهد رشد شدید قیمت نیکل نخواهیم بود.

                    البته این یک واقعیت است که طی ماههای آینده با تداوم روند بهبود شرایط اقتصادی در جهان، مصرف انواع مواد خام افزایش مییابد. فولاد از مهمترین مولفههای تولید خودرو است و اگر وضعیت صنعت خودرو جهان بویژه در اقتصادهای نوظهور مانند ماههای اخیر مناسب باشد با رشد تقاضا برای فولاد، تقاضا برای نیکل و دیگر فلزات اساسی نیز افزایش خواهد یافت. تحلیلگران معتقدند به رغم افت و خیزهای زودگذری که در قیمت فلزات اساسی دیده شده و خواهد شد، روند تغییرات قیمت این مواد خام صعودی خواهد بود.

                    بخش مسکن در اقتصادهای نوظهور رونق دارد و در ایالات متحده نیز این بخش در ماههای آینده وضعیت بهتری خواهد داشت. این روند به رشد مصرف مس و فولاد منجر میشود.

                    نظر

                    • mohseni1353
                      كاربر فعال
                      • Jan 2011
                      • 1010

                      #460
                      سایت boursi:شنیده ها حاکی از آن است صدرا 30 میلیارد تومان وام ازبانک صنعت و معدن گرفته
                      30 میلیارد تومان نیزآخر بهمن می گیره

                      نظر

                      • کاشف
                        عضو فعال
                        • Nov 2010
                        • 925

                        #461
                        صالح آبادي در گفت وگوي تفصيلي با فارس مطرح كرد:
                        پاسخ به انتقادات كارگزاران؛ مصاديق مچ گيري و دام اندازي را اعلام كنيد
                        خبرگزاري فارس:رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار با بيان اينكه عمده انتقادات مطرح شده از سوي كارگزاران مصداق ندارد ،عموم اين فعالان بازار را خوب توصيف كرد كه به توسعه بازار كمك زيادي كرده اند.

                        علي صالح آبادي در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي فارس، ضمن پاسخ گويي به انتقادات مطرح شده از سوي برخي كارگزاران بازار سرمايه كه در جريان برگزاري انتخابات نخستين هيات مديره كانون كارگزاران در يكشنبه گذشته اعلام شده بود، عموم كارگزاران را كارگزاراني خوب توصيف كرد كه براي توسعه بازار كمك زيادي كرده اند.
                        به اعتقاد وي در حالي عمده انتقادت مطرح شده مصداق ندارد و سازمان بورس طبق قانون بايد نظارت هايي را اعمال كند كه مي توان از انتقادات سازنده براي گسترش بازار استفاده كرد.
                        صالح آبادي در عين حال تاكيد كرد كارگزاران بورس مي توانند انتقادات و پيشنهادات خود را به سازمان بورس اعلام
                        كنند و 100 درصد از بابت رسيدگي و عدم برخورد قهري مطمئن باشند.

                        *كارگزاران پيشنهادي براي ابزارسازي ندادهاند

                        وي در مورد چرايي عدم امكان ابزارسازي توسط كارگزاران و اقدام سازمان بورس به آن گفت: مسئله اي كه در اين رابطه وجو دارد اين است كه مسئولان شركت هاي كارگزاري كارهاي زيادي براي انجام دادن دارند و سرشان شلوغ است.بطوري كه تاكنون پيشنهاد منسجم و كاربردي از سوي كارگزاران به سازمان بورس ارايه نشده است.
                        صالح آبادي افزود: اما شركت هاي بورس اوراق بهادار و بورس كالا در مورادي مانند معاملات آتي دست بكار شده و پيشنهاداتي را ارايه كردند كه بعد از بررسي هاي لازم مورد تصويب قرارگرفت،بنابراين هركس در بازار سرمايه پيشنهاد كاربردي و طرحي براي ابزار سازي بده،توسط سازمان بورس بررسي مي شود چراكه به اعتقادم فعالان بازار سرمايه بايد در ارايه پيشنهاد از هم سبقت بگيرند.
                        رئيس هيات مديره سازمان بورس و اوراق بهادار خاطر نشان كرد: سازمان بورس طي سال هاي اخير بازار سرمايه را بزرگتر كرده و براي كارگزاراني كه قبلا " فقط يك كار خريد و فروش سهام را انجام مي دادند، چندين حوزه فعاليت جديد مانند صندوق سرمايه گذاري مشترك، سبدگراني ، مشاوره و همچنين فعاليت در فرابورس را راه انداخته است.
                        صالح اّبادي افزود: بنابراين دامنه كار آن چنان وسيع شده و برنامه هاي توسعه ايي مانند حركت نوين راه اندازي معاملات آن لاين تريدينگ آنچنان ارتقاء يافته كه بسياري مي گويند ما به سرعت شما نمي رسيم. با اين اوصاف و با توجه به اينكه با بسياري از كارگزاران در ارتباط هستم اين اعتقاد را ندارم كه كارگزاران نقدي دارند بلكه در مجموع نظر آنها خوب و مثبت است چون سازمان بورس با انجام رتبه بندي موجب ارتقاء كارگزاران شده است.

                        *دفاع از رتبه بندي كارگزاران

                        وي در پاسخ به اين كه برخي از كارگزاران معتقد به نگاه صنفي سازمان بورس به صنعت كارگزاري و پرهيز از رتبه بندي هستند، پاسخ داد: به نظر شما در اين حوزه ، سره از ناسره را چگونه بايد تشخيص داد و چگونه و طبق چه معيارهايي بايد مجوزهاي فعاليت كارگزاران در بورس هاي اوراق بهادا و كالا را صادر كرد؟
                        صالح آبادي افزود: ما به جنبه تشويقي رتبه بندي نگاه مي كنيم كه براي مشخص كردن وضعيت كارگزاران نمره و امتيازهايي تعيين كرده ايم تا آن شركت هاي كارگزاري كه خدمات بهتري مي دهند، سيستم حسابداري و نيروي انساني مناسبي دارند،سايت دارند و سفارش هاي اينترنتي را قبول مي كنند از ديگر شركتها مشخص شوند.
                        وي ادامه داد: در رابطه با رتبه بندي هم بعد از تعيين معيارها و وزن هركدامشان،به كانون كارگزاران اعلام كرديم تا نظرات و پيشنهادات را ارايه دهد چون نمي شود براي هر موضوعي نظر هر يك از 90 كارگزار را دريافت كنيم. كانون هم با تشكيل كارگروهي نظرات خود را اعلام كرد كه بسياري از آنها در دستور العمل قبلي رتبه بندي اعمال شد ولي در دستورالعمل سال جاري معيارهاي جديد و اجنتاب ناپذيري مانند قراردادآتي و آن لاين تريدينگ را گذاشته ايم.
                        اين مقام مسئول خاطر نشان كرد: بنابراين نظرات ارايه شده از سوي كانون همواره مورد استفاده قرار گرفته و سپس دستورالعمل مرتبط با كارگزاران تصويب و ابلاغ شده است، چرا كه نقش كانون كارگزاران مهم بوده و از اين به بعد هم همين رويه است.
                        صالح آبادي با اعلام اينكه در سال جاري حداقل 5-6 شركت كارگزاري، سرمايه گذاران جديدي گرفته و تركيب سهامداران خود را تغيير داده اند، ادامه داد: دليل چنين جرياني ناشي از اين است كه شركت هاي كارگزاري كوچك ديگر نمي توانند به مانند گذشته فعاليت كنند چون ابعاد و ماهيت بازار تغيير كرده و گروه هاي بزرگتري وارد بازار سرمايه شده اند. با اين اوصاف اگر رتبه بندي كارگزاران نبود شايد بسياري از شركت هاي كارگزاري تغيير و تحولات توسعه ايي را اعمال نمي كردند.
                        به گفته وي در حالي برخي شركت هاي كارگزاري به حرفه خود به چشم كار موقت نگاه كرده و به اجاره دفتري بسنده كرده بودند كه در شرايط كنوني امكان عدم استفاده از اينترنت و معاملات آن لاين تريدينگ وجود ندارد و جا داشته و دارد كه كارگزاران خود را ارتقاء دهند،برخي از كارگزاران هم كه ديدند نمي توانند توسعه هاي لازم را عملي كنند در حال واگذاري هستند.

                        *دليل محروميت چندروزه همه فعاليت هاي كارگزاران متخلف

                        عضو شوراي عالي بورس در ادامه اظهاراتش به انتقادات ناشي از تعطيلي كل شركت كارگزاري در صورت بروز تخلفي در شعب اشاره كرد و گفت: در شرايطي نوع تخلف متفاوت است كه جريمه تخلفي كه سطح آن بالاتر باشد محروميت يك تا چند روزه است. دليل بكارگيري اين جريمه هم اين است كه اگر شعبه ايي تخلف كند اما فعاليت هاي مجموعه كارگزاري ادامه داشته باشد ، محروميت از انجام معاملات بي خاصيت مي شود چون همان شعبه متخلف هم سفارش هاي خود را از طريق ديگر شعب انجام مي دهد.به همين دليل عدم تعطيلي كل فعاليت شركت هاي كارگزاري متخلف، شدني نيست.
                        صالح آبادي افزود: در اين زمينه اين سئوال وجود دارد كه هدف از تنبيه متخلفين چيست؟ آيا با محروميت مشكل حل مي شود؟جوابش مشخص است. هدف از برخورد با متخلفين اين است كه آنان بعد از محروميت رويه درستي را پيش گيرند. از طرف ديگر مجازات انضباطي درمورد كارگزاران شامل تذكر، اخطار، محروميت، تعليق و در نهايت لغو مجوز فعاليت است كه تذكر و اخطار چندباره جنبه بازدارندگي ندارد.
                        وي ادامه داد: اين در حالي است كه تا قبل از قانون توسعه ابزارها و نهادهاي مالي (ابلاغ شده در بهمن سال گذشته) امكان تعيين جرايم نقدي براي متخلفين بازار سرمايه وجود نداشت اما براساس اين قانون ، آيين نامه ايي از سوي سازمان و شوراي عالي بورس تهيه و به هيات دولت ارايه شده كه بعد از تصويب و ابلاغ آن مي توان براي كارگزاران متخلف جرايم نقدي تعيين كرد، اما اين موضوع مغاير با ديگر مجازات مانند محروميت و تعليق نمي شود.

                        *تخفيف هاي بورس كالا به كانون تنفيذ شده

                        سخنگوي سازمان بورس در ادامه اين گفت وگوي تفصيلي در واكنش به اين سئوال كه چه پاسخي به موضع برخي كارگزاران درباره وجود فساد اقتصادي در بورس كالا به دليل دادن تخفيف هاي 5 تا 60 درصدي توسط برخي كارگزاران دارد،توضيح داد: ما بعد از مشخص كردن سقف كارمزدهاي كارگزاران بورس كالا، تعيين انضباط حرفه ايي و ضوابط بازاريابي و تخفيف ها را به كانون كارگزاران بورس تنفيذ كرديم كه آيين نامه مناسبي هم توسط كانون تهيه و ابلاغ شد.
                        صالح آبادي افزود: بنابراين اعضاء كانون توافق كردند تعيين حداقل كارمزد معاملات بورس كالا و حداكثر تخفيف را مشخص و كنترل كنند.

                        *مچ گيري و دام گذاري يعني چه؟

                        وي در واكنش به انتقاد از مچ گيري و دام اندازي دستورالعلمل هاي مصوب سازمان بورس هم تاكيد كرد: مچ گيري و دام اندازي كارگزاران يعني چه؟ تا زماني كه مصداقي را نگويند مفهوم آن مشخص نيست. اين درحالي است كه قانون بازار اوراق بهادار ابعاد نظارتي سازمان بورس را تعيين كرده كه شامل نظارت هاي دوره اي مستمر توسط شركت هاي بورس اوراق بهادار و كالا و كاملا " روشن و شفاف است.
                        صالح آبادي افزود: سازمان بورس هم در سه حوزه رتبه بندي كارگزاران و اجراي دستورالعمل مربوطه،صدور مجوز فعاليت و در مواردي كه موضوع دستكاري به مستنداتي نياز داشته باشد، نظارت ها و بررسي هاي موردي و جزئي را به عمل مي آورد. به غير از اين سه مورد، سازمان بورس نظارتي بر عملكرد كارگزاران ندارد.
                        رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار همچنين اطلاق ماشين هميشه مقصر كارگزاران را رد كرد و گفت : اين تعبير هم بايد ترجمه شود و صحت ندارد كه كارگزاران بايد بابت همه چيز جواب بدهند،اما اگر شكايتي از جانب سرمايه گذاران باشد كارگزاران براي دادن توضيح اقدام كنند. ازطرف ديگر جواب دادن كه اشكالي ندارد و به قول آن ضرب المثل معروف " آنكه را حساب پاك است از محاسبه چه باك است. "
                        به گفته صالح آبادي برخي از اختلاف هاي موجود بين كارگزاران و سرمايه گذاران ناشي از عدم مستندات درباره سفارش هاست كه براي اين منظور نرم افزارهاي " كال سنتر " تهيه شده كه بعد از تدوين مقررات در آينده ايي نزديك بكار گرفته مي شود.

                        *عموم كارگزاران خوب اند

                        وي با بيان اينكه تاكنون گزارشي از دريافت وجوه اضافه توسط شركت مديريت فناوري بورس تهران ازسوي كارگزاران ارايه نشده خاطر نشان كرد: در مجموع اعتقادم اين است عموم كارگزاران خوب اند و براي توسعه بازار هم خيلي كمك كردند كه جاي تقدير و تشكر دارد. واقعيت اين است كه بخشي از بزرگ شدن بازار سرمايه كشور مرهون زحمات كارگزاران است كه خودشان هم از توسعه بازار استفاده مي برند.رتبه بندي هم نقشه راه شركت هاي كارگزاري و بيانگر انتظارات سازمان بورس و در راستاي ارتقاء خدمات و بالا آمدن وضعيت اين حرفه است،بطوريكه بسياري ازكارگزاران معتقدند انجام رتبه بندي لازم بود.
                        رئيس هيات مديره سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: توسعه بازار سرمايه و افزايش اعتماد عمومي تصادفي نبوده و با برنامه ريزي رخ داده است. اگر هم كسي شكايتي و حرفي براي گفتن دارد ما مسئولان و فعالان بايد گوش كنيم و بايد خود را خادم مردم بدانيم، بنابراين آيا اگر شكايتي از سوي مردم و سرمايه گذاران مطرح شود نبايد در هيات داوري مطرح كرد؟ آيا اين درست است كه در برابر شكايت ها بگوييم كارگزاران معصوم اند و هر كسي هم سئوالي دارد اشتباه مي كند؟
                        صالح آبادي افزود: واقعيت اين است كه بخشي از افزايش حجم معاملات و ركوردهاي قابل توجه بازار سرمايه ناشي از همين افزايش اعتماد عمومي است و بايد از همه كساني كه به توسعه بازار سرمايه كشور كمك كرده و به اين بازار اعتماد كرده اند تقدير و تشكر كرد.

                        *مسائل كارگزاران را شخصاً پيگيري مي كنم

                        وي در برابر اين سئوال كه با اين اوصاف آيا كارگزاران يا فعالان ديگر بازار سرمايه مي توانند بدون واهمه از رفتارهاي قهري سازمان بورس، انتقادات سازنده ايي را مطرح كنند يا خير تاكيد كرد: 100 درصد بله. بسياري از مواردي كه كارگزاران به شخص من منتقل مي كنند پيگيري مي كنم.
                        صالح آبادي در خاتمه گفت: نظارت مقوله ايي سخت بوده كه طبيعي است. نظارت هاي قوي هم نبايد دشمن تراشي تلقي شود چراكه اعتقاد بر اين است بخشي از بهتر شدن بازار سرمايه به همين نظارت هاي دقيق و شفاف برمي گردد.

                        نظر

                        • کاشف
                          عضو فعال
                          • Nov 2010
                          • 925

                          #462
                          در گفتوگوي تفصيلي فارس با يك كارشناس بازار سرمايه:
                          آثار هدفمندي بر بورس را بايد در پيشبيني هاي سود و زيان سال 90 ديد
                          خبرگزاري فارس: يك كارشناس بازار سرمايه ميگويد: هدفمندي يارانهها از دو سال قبل اثر خود را به مرور بر روي بازار سرمايه گذاشت در عين حال براي ديدن آثار مشخص اين قانون بر بورس بايد منتظر اطلاعيههاي سه ماهه پايان سال و پيشبيني سود و زيان سال 90 شركتها ماند.

                          به گزارش خبرنگار اقتصادي فارس، بورس به عنوان يكي از بازارهاي مالي كشور، نهادي است كه از اجراي هدفمندي يارانهها اثر ميپذيرد، اگرچه ممكن است صنايع انرژي بر بورس از اين روند اثر بيشتري بپذيرند ولي هستند شركتهايي و انرژيبر نيستند و اجراي قانون نه تنها اثر منفي بر آنها نخواهد داشت،كه وضعيت آنها را بهتر از گذشته ميكند.
                          به گفته كارشناسان بازار سرمايه هدفمندي يارانه از زماني كه بحث آن مطرح شد اثر خود را بر روي بورس گذاشت،در عين حال از 28 آذر ماه سال جاري يعني زمان اجراي هدفمندي مكانيزمها و سياستهاي دولت در اين طرح بزرگ و حساس اقتصادي شفاف و اثرات و چشم اندازهاي طرح مشخص شد. بر اين اساس در خصوص ارزيابي نحوه اجراي هدفمندي يارانهها و اثرات و چشم اندازهاي آن با حسين خزلي خرازي كارشناس بازار سرمايه و مجري راهاندازي كارگزاري تات به گفت و گو پرداختيم كه مشروح آن را ميخوانيد:

                          **بورس در انتظار اطلاعيههاي جديد شركتها در سهماهه پاياني و سال 90

                          * آثار اجراي هدفمندي يارانهها را بر بورس در طول 22 روزي كه اجراي آن گذشته چگونه ميبينيد؟

                          خزلي خرازي: از دو سال قبل كه بحث اجراي قانون مطرح شد همه تحليلگران اثر آن را روي صنايع بورسي بررسي كردند و از ابتداي سال 89 نيز كه اين مسئله به طور جدي مطرح شد و اكثر حرفهايهاي بازار به سمت شركتهايي كه انرژي نقش مهمي در قيمت تمام شده و هزينه توليد آنها ندارد، كشيده شدند، از جمله شركتهاي خدماتي.

                          * با توجه به بحث آزاد سازي قيمتها شركتهاي بورسي در چه وضعيتي قرار دارند؟

                          خزلي خرازي: بر اساس هدفمندي يارانهها شركتهاي بورسي دو دستهاند. يكي شركتهاي انرژيبر و ديگري شركتهايي كه انرژي بر نيستند.
                          انرژيبرها نيز به دو گروه تقسيم ميشوند، آنهايي كه پس از افزايش قيمت انرژي، ميتوانند كالا يا خدمات خود را گرانتر بفروشند، بنابراين حاشيه سود آنها تغييري نميكند مانند شركتهاي سنگ آهني، زيرا بازار نسبت به آنها كشش دارد.

                          *آيا اين شركتها اجازه افزايش قيمت محصولات را دارند؟ ظاهر دولت بر تثبيت قيمت محصولات اينگونه شركتها تاكيد دارد.

                          خرازي: نميتوان اين طرح را به صنعتگر و سهامدار آن تحميل كرد. اين شركتها اگر 5 يا 10 درصد كالاهاي خود را گرانتر بفروشند، رشد هزينههاي انرژي آنها جبران ميشود اما برخي كالا انرژي بر بوده و خود به خود بازار نسبت به كالاي آنها كشش ندارد، مثل آلمينيوم و سيمان. در مورد سيمان چون بازار از اين كالا اشباع بوده و بسيار رقابتي فروخته ميشود، نميتوانند كالاي خود را گرانتر بفروشند، بنابراين اين دسته از صنايع حاشيه با اجراي هدفمندي يارانهها سودشان پايين ميآيد.

                          *پس شركتها ميزان اثر گذاري هدفمندي يارانهها را بر روي هزينههاي خود بررسي كردهاند؟

                          خرازي: در حال حاضر هيچ شركتي از افزايش هزينههاي توليد خود خبري نداده و بورس منتظر است كه اطلاعيههاي جديد شركتها و صنايع براي سه ماهه پايان سال 89 و پيش بينيهاي سال 90 به بورس ارائه شود تا رشد هزينهها و حاشيه سود شركتها مشخص و در نهايت نيز ميزان فروش و سود ناخالص خود را به بورس اعلام كنند.

                          *اجراي قانون هدفمندي يارانهها به طور كلي چه اثري بر روي بازار سرمايه داشته است؟

                          خرازي: كليت بورس به دليل اينكه نيمي از شركتهاي آن جزو شركتهاي خدماتي غيرانرژي بر هستند، تغييري نكرده و در اين روزها نه تنها دستخوش نزول نشده بلكه رشد قابل توجهي نيز داشته است.شركتهاي مخابراتي، ليزينگ، پيمانكاري و بانكها كه جزو شركتهاي غير انرژي بر هستند با رشد هزينههاي توليد تغييري در تعرفه خدمات، تعرفهها و نيازهاي آنان براي مردم ايجاد نميشود، حتي اين امكان وجود دارد كه پس از هدفمندي يارانهها تقاضا براي خدمات آنها افزايش يابد و قدرت دولت در پرداخت مطالباتش به اين شركتها بالاتر رود،بنابراين نگراني خاصي در بورس اوراق وجود ندارد. يك دسته شركتهاي كوچك نيز در بورس اوراق بهادار حضور دارند كه كمتر از يك چهارم شركتهاي بورسي را شامل ميشوند و حتي ممكن است از نظر ارزشي كمتر از يك چهارم ارزش بازار را داشته باشند، بنابراين ممكن است با تعديل منفي سود در سال 90 مواجه شوند.البته بايد به اين نكته اشاره كنم كه هدفمندي يارانهها به تازگي مطرح نشده و از دو سال پيش اثر خود را در بورس و شركت ها گذاشته است.

                          *هدفمندي قبل از اجرا به يك شكل بر روي بورس اثر داشته است، با روشن شدن سياستهاي حمايتي و نحوه اصلاح قيمتها اثرش بر بورس را چگونه ميبينيد؟

                          خرازي: به دليل اينكه بورس از قبل اين آمادگي را داشت يعني همان طور كه گفتم از دو سال پيش ميدانست قرار است اين قانون اجرا شود، پس از اجرا دچار شك نشد. همچنين اگر اثري بر روي برخي شركتها گذاشته باشد بايد اطلاعيههاي دقيق آنها كه شامل پيشبينيهاي دقيق هزينهها و درآمد است به بورس ارائه و ميزان اثر آن مشخص شود.

                          *تمهيدات و برنامههاي دولت براي اجراي اين قانون تا چه حد مؤثر بوده؟

                          خرازي: بر اساس سياستهايي كه دولت براي صنايع در نظر گرفته، قرار است 30 درصد وجوهي كه دولت از اين محل به دست ميآورد بين توليد كنندگان و بخش خدمات تقسيم شود. هنوز به شخصه نديدهام كه از اين ميزان چند درصد به فولاديها يا ساير صنايع بورسي تعلق ميگيرد اما دبيرخانه اجراي قانون هدفمندي بايد اين مسائل را اعلام كند و در مقابل پس از آن، صنايعي كه وجوه را دريافت ميكنند، اثر آن را روي صورتهاي مالي خود ببينند.

                          ** كنترل قيمتها و سهميه بندي با فلسفه بورس متناقض است

                          *بورس كالا پس از اجراي هدفمندي يارانهها در چه وضعيتي است؟

                          خرازي: مشكل بورس كالا اين روزها، كنترل قيمت براي كالاهايي است كه تقاضاي آن زياد بوده و بر اين اساس ميزان خريد را سهميهبندي كردهاندبا توجه به اين اقداماتي كه به تازگي اعمال ميشود، ميزان خريد بين كارگزاران تقسيم و مجبورند اين مقدار كم كالاي ناب و كمياب را بين مشتريان خود تقسيم كنند.اين مكانيزم يعني تقسيمبندي و پايين نگهداشتن قيمت كالاها باعث شده تفاوت قيمت بورس با خارج بورس در خصوص برخي كالاها از جمله پتروشيمي زياد باشد،براي نمونه، در مورد يك كالا كه در بورس كالا عرضه ميشود شنيدهام تا 40 درصد قيمت داخل بورس با بازار اختلاف دارد، بنابراين اين اقدام علاوه بر اينكه تبعات حاشيهاي دارد، هر كسي كه اين كالا را خريداري كند سود ويژهاي به دست ميآورد.

                          * فعالان بورس كالا معتقدند اين كنترلها با اصل و فلسفه وجودي بورس در تناقض است؟

                          خرازي: يكي ديگر از مسائلي كه با اين اقدامات كنترلي بوجود ميآيد اين است كه بورس را از فلسفه وجودي خود يعني خريد و فروش بر اساس عرضه و تقاضا دور ميكند و اجازه رقابت براي قيمت را نيز كاهش ميدهد،البته در مورد فولاد اين مسائل وجود ندارد چون در فصل سرما قرار داريم و در پايان زمستان با برنامهريزي پروژههاي عمراني و ساختماني سال آينده، تقاضاي موثر براي فولاد مشخص مي شود اما براي محصولات پتروشيمي به خصوص برخي از شاخههاي خاص، تقاضاي شديدي وجود دارد و بورس تنها كاري كه انجام داد سهيمهبندي بود.اين يعني پايين نگه گداشتن قيمت به روش سهيمهبندي.

                          * آيا در بورس اوراق نيز اين اقدامات كنترلي انجام ميشود؟

                          خرازي: در بورس اوراق بهادار نيز سال گذشته به طور مثال وقتي قصد داشتند قيمت سهمي بالا نرود، محدوده نوسان را ميبستند و هر كس ميتوانست يك خريد 50 يا 10 هزار سهمي داشه باشد، در حال حاضر نيز در عرضههاي اوليه به كارگزاران اعلام ميشود كه هر كارگزاري بيشتر از 100 هزار سهم نميتوانند بخرد، بنابراين، به گونهاي در عرضههاي اوليه در بورس اوراق نيز اجازه رقابت كامل را نميدهند و رقابت همراه با تقسيمبندي است.

                          *پيشبيني شما از اينكه زمان برداشتن محدوديتهاي هدفمندي در بورس كالا چيست؟

                          خرازي: پس از اينكه اين كنترل ها و سهميه بندي ها برداشته شد، قيمت مواد اوليه به خصوص در پتروشيميها بالا ميرود و معمولا محصولات توليدي اين بخش كشش پذيرند، كالاها را گرانتر ميفروشند و بنابراين در محصول نهايي قيمت خود را اصلاح ميكنند.

                          *آيا اجازه افزايش قيمت دارند؟

                          خرازي: تا چه زماني ميتوانند قيمتها را پايين نگه دارند و كنترل كنند، به طور مثال براي نان كه حياتيترين كالاي مصرفي است يك پرش قيمتي قابل توجه انجام شد و در نتيجه مصرف را كم كرد.
                          هيچ شركتي پيشبيني خود براي سال 90 را ارائه نكرده و چون همه چيز هماهنگ شده است.براي سال آينده بايد قيمتها از طريق ستاد بررسي و به طور دقيق ميزان رشد هزينههاي انرژي اعلام شود تا ميزان هزينههايي كه به آنها اضافه شده را بر روي كالاي خود ببينند.

                          *الزامات هدفمندي يارانهها در ادامه اجراي قانون را چه ميدانيد؟

                          خرازي: در اين گام بزرگ همه پذيرفتند كه بايد اين طرح اجرا ميشد و حتي برخي تبعات آنها را نميدانند ولي همين كه مصرف خود را كنترل كردند يك قدم است، براي مثال در حاملهاي انرژي پس از اجراي هدفمندي مصرف پايين آمده و همچنين ضايعات نان در اين دو سه هفته كاهش يافته است، بنابراين بايد تبعات جزئي كه بعداً نيز ممكن است داشته باشد را بايد بپذيرند.
                          مثلا پلياتيلن؛ ممكن است قيمت آن بالا برود و قيمت پلاستيك و لاستيك گران شود ولي مصرف كننده بايد مصرف خود را كنترل كند.در بخش فولاد هميشه 50 درصد مصرف وارداتي است و اگر در سال آينده و شروع فصل ساخت و ساز و پروژههاي عمراني قيمت فولاد رشد كرد دولت ميتواند سريع فولاد وارد كند، بنابراين بايد از الان برنامهريزي جدي براي واردات در فصل پيك تقاضاي فولاد داشته باشد و اجازه ندهد فولاد توليد داخل پس از حذف كنترلها رشد شديد داشته باشد.

                          *آيا اجراي هدفمندي در ارزشگذاري شركتها اثر داشته است؟

                          خرازي: در حال حاضر كاهشي به چشم نميخورد زيرا از دو سال پيش كه شروع حرف از اجراي هدفمندي بود به مرور قيمت شركتهايي كه حدس ميزدند تاثير بيشتري از اين قانون مي پذيرد كاهش يافت و در حال حاضر اثر چنداني نداشته.آلومينيوم بيشترين ضربه را از آزاد سازي انرژي ميخورد. قبل از هدفمند شدن تا 81 درصد توليد هر واحد آلمينيوم هزينه برق بود، وقتي برق آزاد شده طبيعي است كه آن شركت زيانده شود.بر اساس اين شواهد در يك سال گذشته سهامداران به سراغ خريد اين سهام نرفتند و در سبد سهام يا پرتفوي خود قرار ندادند.
                          در مقابل همه سعي كردند مخابرات يا شركتهاي پيمانكاري بخرند چون ميدانستند وضعيت آنها بهتر ميشود.
                          پس از اينكه اطلاعيههاي سال 90 شركتها ارائه شد شاهد تعديل منفي شركتهاي محدودي صرفا به دليل رشد هزينهها خواهيم بود.

                          نظر

                          • کاشف
                            عضو فعال
                            • Nov 2010
                            • 925

                            #463
                            يك كارشناس بازار سرمايه در گفتوگو با فارس مطرح كرد:
                            برداشت اشتباه از ارزش ذاتي شركتهاي هلدينگ و سرمايهگذاري در بورس تهران
                            خبرگزاري فارس: يك كارشناس بازار سرمايه با اعلام تفاوت شركت هاي سرمايه گذاري و هلدينگي گفت: آنچه كه در بورس اوراق بهادار تهران در مورد ارزش ذاتي شركت هاي سرمايه گذاري و هلدينگي (nav ) جا افتاده، اشتباه است.

                            احمد نبي زاده در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي فارس، اظهار داشت: شركت هاي هلدينگي كه تحت عنوان شركتهاي مادر، گروه هاي توليدي و چند كسب و كاري نيز از آنها ياد مي شود، به شركت هايي اطلاق مي شوند كه مالك يك يا چند سهم هستند و به عنوان يك شركت مركزي در سياست هاي آنها مداخله مي كنند.
                            وي ادامه داد: در واقع از لحاظ تعريف عمومي،شركت هاي هلدينگي به شركت هايي اطلاق مي شوند كه كنترل شركت هاي تابعه، محور اصلي فعاليت آنهاست ولي از لحاظ تعريف قانوني، درصد مالكيت در شركت هاي تابعه محور اصلي است.براي كنترل شركت ها نيازي به در اختيار داشتن اكثريت سهام آنها نيست و با در اختيار داشتن حتي 25 و گاه تا 10 درصد سهام يك شركت مي توان كنترل شركت را در اختيار گرفت.
                            اين كارشناس با بيان اينكه تفاوت شركت هاي سرمايه گذاري و هلدينگ ها در استراتژي اين شركت ها نسبت به زيرمجموعه هايشان است، ادامه داد: در حالي اصطلاحا "شركتهاي هلدينگ با دستان خود راي مي دهند كه شركتهاي سرمايه گذاري با پاهاي خود راي مي دهند. يعني شركت هاي هلدينگي با توجه به ميزان راي و كنترل و نفوذ در شركت هاي زيرمجموعه ، در صورت عدم رضايت از هيات مديره اقدام به بركناري مي كنند ولي شركت هاي سرمايه گذاري در صورت عدم رضايت،سهام شركت سرمايه پذير را ميفروشند.
                            نبي زاده افزود: در حالي شركت هاي هلدينگي يا به صورت محض هستند يا عملياتي كه شركت هلدينگ محض فقط سهام شركتها را دارابوده و فعاليت عملياتي ندارد، مانند شركت هاي سرمايه گذاري معادن و فلزات، اميد و غدير اما شركتهاي هلدينگ عملياتي علاوه بر دارا بودن سهام مديريتي شركت هاي ديگر خود فعاليت عملياتي نيز دارند مانند شركت ايران خودرو يا سايپا يا بانك پارسيان و اقتصادنوين.
                            به گفته اين دانشجوي دكتري مديرت مالي دانشگاه تهران، شركت هاي سرمايه گذاري به سرمايه گذاري ثابت، متغير و غيرفعال تقسيم مي شوند و تفاوتي كه بين آنهاست اين است كه شركتهاي سرمايه گذاري متغير داراي سرمايه متغير هستند و هر روز واحد صادر مي كنند يا بازخريد مي كنند اما سرمايه شركتهاي سرمايه گذاري ثابت، ثابت است.
                            نبي زاده افزود: ارزش واحدهاي صادره شركت هاي سرمايه گذاري متغير برابر با خالص ارزش دارايي هاي روز آن شركت است ولي ارزش سهام شركت هاي با سرمايه ثابت را عرضه و تقاضا مشخص مي كند كه اين قيمت مي تواند بالاتر يا پايين تر از خالص ارزش دارايي ها باشد، بنابراين آنچه كه در بورس ما در مورد ارزش ذاتي شركت هاي سرمايه گذاري و هلدينگي (nav ) جا افتاده، اشتباه است زيرا همانطور كه اشاره شد شركت هاي سرمايه گذاري مي توانند بيش از nav نيز معامله شوند كه اين نسبت مي تواند به 4عامل ارتباط داشته باشد.
                            وي ادامه داد: اولين عامل مربوط به اين است كه شركت هلدينگي است يا سرمايه گذاري. به نظر مي رسد نسبت رايج در بورس ما كه حدود 70 درصد nav با انحراف معيار 5 درصد است، غلط است، زيرا اين نسبت براي شركتي مانند معادن و فلزات و سرمايه گذاري صنعت و معدن يا سرمايه گذاري پرديس يا حتي سرمايه گذاري ملي ايران برابر نيست چون معادن و فلزات يا غدير يا اميد در تركيب پرتفوي شركت هايي را دارند كه مالك بيش از 20 درصدي سهام آنها هستند.
                            اين كارشناس دومين عامل را به نوع صنعتي كه شركت هاي هلدينگي در آن وارد شده اند، دانست و گفت: براي نمونه نسبتي كه براي nav سيمان فارس و خوزستان در نظر گرفته مي شود با نسبتي كه براي معادن و فلزات و اميد و غيره در نظر گرفته مي شود يكي نيست زيرا در تركيب هلدينگ فارس و خوزستان بيشتر شركتهاي سيماني قرار دارند كه چشم انداز روشني ندارند اما در تركيب شركتي مانند معادن و فلزات شركت هاي معدني و ملي مس و فولادي قرار دارند. يا در سرمايه گذاري اميد كه بيش از 75 درصد ارزش بازار پرتفوي آن، شركت هاي معدني هستند كه پيش بيني ها نشان مي دهند كه آينده آنها درخشان است.
                            نبي زاده افزود: كيفيت سودآوري هم ديگر عامل است. شركت هاي سرمايه گذاري يا هلدينگي كه زير مجموعه آنها سود با كيفيت ايجاد مي كند داراي نسبت nav بيشتري هستند تا شركتهاي سرمايه گذاري يا هلدينگي كه زيرمجموعه آنها سود بدون كيفيت ايجاد مي كنند. مثلاً نسبت nav شركت سرمايه گذاري رنا از نسبت nav شركت سرمايه گذاري البرز كمتر است.
                            وي چهارمين عامل را مربوط به متفاوت بودن اين نسبت ها در دوران ركود و رونق بازار اعلام كرد و گفت: در دوران رونق اين نسبت بيشتر از دوران ركود است.
                            نبي زاده در خاتمه اظهار داشت: با توجه به موارد ذكر شده مي توان نتيجه گرفت نسبت nav براي شركت هاي هلدينگي در صنايع پيشرو بايد به مراتب بيش از نسبت رايج در بازار يعني 70درصد باشد كه بستگي به ديدگاه سرمايه گذاران مي تواند بين 70 تا 100 درصد و حتي بيش از 100درصد نيز باشد.

                            نظر

                            • کاشف
                              عضو فعال
                              • Nov 2010
                              • 925

                              #464
                              تكرار/ لاريجاني با اشاره به اصل 44 و شركتهاي واسطه:
                              قرار نبود اقتصاد شبهدولتي بهوجود بيايد
                              خبرگزاري فارس: رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: در اصل 44 قرار نبود كارخانجات تقسيم شده و اقتصاد شبه دولتي به وجود بيايد.

                              به گزارش خبرگزاري فارس از قم، علي لاريجاني چهارشنبه شب در جلسه مشترك با اعضاي هيئت علمي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در سخناني با بيان اينكه در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه فكرهاي نو و تازه رويش كرده است، گفت: اين مسئله كه شما در فعاليتهاي خود رويكرد حذف نداشته و از عقل انتقادي نسبت به علوم انساني برخوردار هستيد، بسيار ارزشمند است.
                              وي با بيان اينكه مسائل علمي در كشور بايد در فضايي آرام دنبال شود، ادامه داد: كارهاي تند و تيز در مسائل علوم اسلامي و انساني سوء تفاهم برانگيز است.
                              رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينكه آنگونه كه بايد در كشور نسبت به مسئله علوم انساني اهتمام لازم صورت نگرفته است، بيان داشت: مقام معظم رهبري چند سالي است كه بر مسئله توجه به علوم انساني تاكيد بسياري داشتهاند و اين مهم بايد مورد توجه دستاندركاران اين امر قرار گيرد.
                              وي با تاكيد بر اينكه ما بايد به علوم انساني نگاهي عاقلانه داشته باشيم، يادآور شد: ما تفكر اسلامي در بسياري امور پيشرفت داشته و در برخي امور نيز با وجود ظرفيت موجود در اين تفكر پيشرفتي نداشتيم.
                              لاريجاني با اشاره به اينكه بايد بر روي مباني نظري اقتصاد فعاليت بيشتري صورت گيرد، ادامه داد: قبل از انقلاب ساختار اقتصادي كشور وابسته بود و بعد از انقلاب هم دولت فربه شد.
                              وي بيان داشت: بعدها كه خواستند روانسازي در فعاليتهاي اقتصادي صورت گيرد، شركتهاي واسطه به وجود آمدند كه واسطه دولت بودند.
                              رئيس مجلس شوراي اسلامي با اشاره به اجرا شدن اصل 44 قانون اساسي گفت: در اصل 44 قرار نبود كه كارخانجات تقسيم شده و اقتصاد شبه دولتي به وجود بيايد.
                              وي تاكيد كرد: ما بايد به سمت مردمي شدن اقتصاد گام برداريم و در اين صورت است كه كشور ما به عرصه رقابت و توليد تبديل ميشود.
                              نماينده مردم قم در خانه ملت با اشاره به مفهوم عدالت يادآور شد: در مسئله عدالت بايد بدانيم كه عدالت مفهومي موثق و تاثيرگذار است و نبايد به مسائل سطحي و عوامگرايانه خلاصه شود.
                              وي گفت: اگر در اين بخش داراي نظريه دقيقي نباشيم كشور به سمتي نامشخص پيش ميرود.
                              لاريجاني با اشاره به اهميت توليد فكر از سوي نهادهاي فعال در عرصه توليد محتوا اظهار داشت: توليد فكر در بخشهاي مختلف بايد به گونهاي دنبال شود كه به تصميمگيري در امور اجرايي نزديك باشد.
                              وي با اشاره به اهميت تدوين الگوي توسعه اسلامي و ايراني تاكيد كرد: اين اقدام كاري بسيار ظريف و حساس است و بايد به آن توجه لازم صورت گيرد.
                              رئيس مجلس شوراي اسلامي بررسي بحث عدالت در اقتصاد از سوي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه را مورد تاكيد قرار داد و بيان داشت: بايد براي حكومت ساختاري چالاك طراحي شود و شما نيز در برنامهريزيهاي خود از كساني كه در مسائل اجرايي فعاليت داشتهاند بيشتر استفاده كنيد.
                              وي برگزاري تالارهاي گفتوگو را مورد توجه قرار دارد و افزود: بايد در اين تالارهاي گفتوگو موضوعات مورد نياز جامعه مورد بررسي قرار گيرد.
                              نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي با انتقاد از مطرح شدن برخي از مباحث بسيار نازل و سطحي در فضاي عمومي كشور گفت: رسانهها در مسائل فرهنگي، سياسي و ... حرفهايي را مطرح ميكنند كه عمق لازم را ندارد و علت اين امر هم آن است كه حرفهاي بزرگتر و با سطح بالاتر بيان نميشود.
                              وي اضافه كرد: نهادهايي همچون پژوهشگاه حوزه و دانشگاه بايد سطح فكري جامعه را ارتقا دهند و رسانهها نيز بايد ارتباط خود را با نخبگان بيشتر كنند.

                              نظر

                              • کاشف
                                عضو فعال
                                • Nov 2010
                                • 925

                                #465
                                پیشبینی کاهش رشد اقتصاد چین موجب شدکاهش قیمت فلزات اساسی در بازارهای جهان

                                نمابورس، بینالملل_ امروز در معاملات بازارهای جهانی، قیمت فلزات اساسی به سبب نگرانی از کاهش رشد اقتصاد چین در سال جاری اندکی افول کرد. قیمت مس پس از سه روز رشد حدود 0.5 درصد کاهش یافته زیرا در باره تداوم رشد اقتصاد چین که بزرگترین مصرفکننده این فلز اساسی است تردیدهایی بوجود آمده است. قیمت مس امروز در بورس فلزات لندن به هر تن 9637 دلار رسید. قیمت نیکل و روی نیز کاهش یافته است.

                                بانک جهانی در گزارش جدید خود از وضعیت رشد اقتصاد جهان اعلام کرده است امسال رشد اقتصاد چین 8.7 درصد و سال آینده 8.4 درصد خواهد بود زیرا سیاستهای بانک مرکزی این کشور برای مهار تورم به کاهش رشد اقتصادی منجر می شود. این پیشبینی باعث شده قیمت فلزات اساسی امروز در بازارها کاهش یابد. سال 2010 نرخ رشد اقتصاد چین 10 درصد بود. امروز همچنین قیمت روی و نیکل نیز کاهش یافت. این دو فلز اساسی نیز در چین بسیار پر مصرف هستند.

                                طی روزهای اخیر قیمت نیکل در بازارهای جهانی تحت تاثیر سه عامل یعنی افزایش تقاضا برای فولاد ضد زنگ، محدودیت عرضه و نیز کاهش ذخیره این فلز افزایش یافته است. البته نظرسنجی رویترز نشان میدهد طی ماههای آینده به سبب رشد عرضه، تحولاتی در بازار نیکل روی خواهد داد. نظرسنجی از تحلیلگران بازار فلزات اساسی نشان میدهد امسال بازار نیکل با کسری موجودی انبار مواجه خواهد بود. تقاضا برای فولاد ضد زنگ به شدت افزایش یافته و این روند به رشد قیمت نیکل منجر شده است زیرا دو سوم تقاضا برای نیکل از مراکز تولید فولاد ضد زنگ نشات میگیرد.

                                طی سال گذشته قیمت نیکل حدود 58 درصد افزایش یافت. یکی از دلایل تداوم روند رشد قیمت این فلز پایه، رشد تقاضا و اختلالهایی است که در عرضه آن رخ داده است. از سوی دیگر مشخص نبودن ذخیره نیکل در چین نیز از عوامل محدود ماندن عرضه و رشد قیمتهاست اما تحلیلگران میگویند روند ذخیرهسازی نیکل در مراکز تولید فولاد ضدزنگ تقریبا به پایان رسیده است. همچنین اعتصاب در معادن تولید نیکل کانادا نیز چند روز پیش پایان یافته و این امر بر عرضه خواهد افزود. در نتیجه انتظار میرود طی ماههای آینده رشد مصرف نیکل کند شود. از آنجا که روند تولید ادامه خواهد یافت، در سال 2011 نیز شاهد رشد شدید قیمت نیکل نخواهیم بود.

                                البته این یک واقعیت است که طی ماههای آینده با تداوم روند بهبود شرایط اقتصادی در جهان، مصرف انواع مواد خام افزایش مییابد. فولاد از مهمترین مولفههای تولید خودرو است و اگر وضعیت صنعت خودرو جهان بویژه در اقتصادهای نوظهور مانند ماههای اخیر مناسب باشد با رشد تقاضا برای فولاد، تقاضا برای نیکل و دیگر فلزات اساسی نیز افزایش خواهد یافت. تحلیلگران معتقدند به رغم افت و خیزهای زودگذری که در قیمت فلزات اساسی دیده شده و خواهد شد، روند تغییرات قیمت این مواد خام صعودی خواهد بود.

                                بخش مسکن در اقتصادهای نوظهور رونق دارد و در ایالات متحده نیز این بخش در ماههای آینده وضعیت بهتری خواهد داشت. این روند به رشد مصرف مس و فولاد منجر میشود.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X