اخبار و شایعات بازار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • کاشف
    عضو فعال
    • Nov 2010
    • 925

    #481
    تقسیم سود بالا در مجمع، منفعت یا ضرر؟؟



    نمابورس ، بازار سرمایه _ تقسیم سود شرکت ها از انگیزه هایی است که سهامداران را به سمت سهمی هدایت می کند ولی این بحث مطرح است که تقسیم سودهای بالا در مجامع به نفع سهامداران است یا توزیع این نقدینگی در سرمایه گذاری های بورسی؟

    سیاست تقسیم سود بدون توجه به سیاست سرمایه گذاری شرکت ها مشکل ساز خواهد بود چرا که تامین طرح های توسعه ای از سود شرکت در نظر گرفته می شود و با توجه به محدودیت منابع بانکی از دست دادن حجم بالای نقدینگی به گسترش سرمایه گذاری های شرکت صدمه خواهد زد."

    کامبیز حسین کارشناس بازار سرمایه در خصوص تقسیم سود های بالا می گوید :" در شرکت هایی که پتانسیل رشد داشته و آمار تولید و فروش آن ها بالا باشد و از طرفی حجم بدهی های آن ها کم بوده و وام های شرکت درحال تسویه باشد تقسیم سود بالا به جلب سهامدار و جذب آن ها منجر خواهد شد."

    این کارشناس بازار سرمایه در ادامه افزود :" اما اگر شرکتی از محل غیر عملیاتی اقدام به تقسیم سود کند، سهامداران را دچار شبهه ساخته و آن ها وارد سهمی می شوند که در سال های آتی نمی تواند به همان میزان سود تقسیم کند."

    دانش کاظمی کارشناس بازار سرمایه در خصوص تقسیم سود بالای شرکت ها اظهار داشت :" تقسیم سود هر شرکتی باید با توجه به شرایط همان شرکت صورت گیرد." وی افزود :" باید صورت جریان وجوه نقد را به عنوان یکی از صورت های مالی شرکت در نظر گرفت، هر چه عملیات آن منتج به عملیاتی مثبت شود و سرمایه گذاری را توجیه کند، آن شرکت بهتر است سود تقسیم کند."

    دانش کاظمی خاطرنشان کرد :" هر شرکتی باید ورودی و خروجی نقدینگی اثر را لحاظ کند و سپس اقدام به تقسیم سود کند." وی ادامه داد :" اگر شرکتی طرح توسعه ای داشته باشد و عملیات آن منجر به سود شود و باید آن را تقسیم کند چرا که در صورت عدم تقسیم سود در این حالت به شرکت بی جهت خرید شده و شروع به تولید هزینه خواهند کرد، در نتیجه به ضرر سهامداران عمل می کند."

    شاپور محمدی کارشناس اقتصادی در خصوص تقسیم سود شرکت ها می گوید:" تقسیم سود بالای شرکت ها بستگی به معیار بازده حقوق صاحبان سهام (Roe) دارد." این کارشناس اقتصادی افزود :" اگر شرکتی بازده حقوق صاحبان سهامش بالاتر از نرخ بازده بر سهم در بازار سرمایه باشد بهتر است که شرکت مذکور تقسیم سود کمتری انجام داده و بیشتر اقدام به سرمایه گذاری کند." وی ادامه داد :" اگر بازده حقوق صاحبان سهام شرکتی کمتر از نرخ بازده بازار سهام باشد بهتر این است که آن شرکت سود را تقسیم کند."

    این کارشناس اقتصادی ابراز داشت :" سهامداران از سودی که می گیرند بازدهی را کسب می کنند که کم و بیش با نرخ های جاری بازار سهام یکسان است. اگر شرکتی در دورن خود می تواند بازده حقوق صاحبان سهام را بیشتر بدهد، به نفع سهامدار است که شرکت مورد اشاره تقسیم نکرده بلکه دست به سرمایه گذاری بزند."

    محمدی افزود :" اما اگر بازده حقوق صاحبان سهام شرکت نمونه کمتر باشد یعنی شرکت نسبت به سرمایه گذار، متوسط کمتر بازده را کسب می کند، بنابر این بهتر است سود را میان سهامداران تقسیم کند تا آن ها برای سود بدست آورده برنامه ریزی مالی انجام دهد در نتیجه معیار علمی تقسیم بستگی به این نکته دارد که آیا شرکت کاراتر از سهامداران عمل می کند یا برعکس!"

    محمدی تصریح کرد :" مطالب تعیین کننده این است که شرکت سود را اندوخته کرده یا میان سهامداران تقسیم کند چرا که سهامداران نیز به انتظار تقسیم سود، وارد سهمی شده اند، در صورتی که اصلاً سودی تقسیم نشود ممکن است سهامداران هزینه های برنامه ریزی های مالی داشته باشند که اقدام به عرضه سهام کرده در نتیجه موجبات افت قیمت سهم را موجب شوند."

    این کارشناس خاطرنشان کرد :" سیاست با ثبات و منطقی با رعایت حداقل تقسیم سود مورد انتظار و معیار بازده حقوق صاحبان سهام می تواند گزینه مناسبی برای مدیران شرکت ها در بحث تقسیم سود بالا در مجمع یا اندوخته کردن آن تلقی شود."

    نظر

    • کاشف
      عضو فعال
      • Nov 2010
      • 925

      #482
      نفت، طلا و یورو در راه قله

      پیش بینی برای سال جدید میلادی:




      * کارشناس و فعال بازار سرمایه

      * شاهین شایان آرانی


      نمابورس_ سه نماگر مهم اقتصاد، در سطح بین المللی، یعنی نفت، طلا و دلار آمریکا، در سال های گذشته، همواره رابطه مستقیم با هم داشته اند؛ این جمله به این معنا است که با افزایش بهای نفت، قیمت طلا هم روندی صعودی را طی کرده است و در سوی مقابل، قیمت دلار با این دو شاخص رابطه عکس داشته است.

      برای تحلیل آنچه که در سال جدید میلادی، انتظار این سه "تعیین کننده" اقتصادی را می کشد، نیاز است که ابتدا نگاهی به آنچه در سال گذشته بر بازار گذشت، داشته باشیم.

      در یک سال گذشته قیمت نفت، همواره به سمت بالا، فشار آورده است. همگام با نفت، طلا هم به همین شکل عمل کرده است.

      در مورد نرخ برابری دلار با یورو هم در سال پیش، باید گفت که دلار رشد پیدا کرده است؛ اما این رشد قیمتی در مورد دلار با ساخت های اقتصادی همیشگی کمی ناسازگار بود.

      اما این سه شاخصی که در سال گذشته آنگونه عمل کرده اند، با نو شدن سال جدید میلادی چه دورنمایی را در برابر اقتصاد جهانی قرار می دهند ؟

      هر گاه در فضای کسب و کار جهانی تلاطم بوجود می آید و یک دور نمای منفی و آشفته دیده می شود، پبش بینی ها هم از نمودار های اقتصادی سخت می شود و بازیگران نمی دانند که چه چیز در آینده پیش روی آن ها است.

      دقت کنید که قائده کلی در صحنه بین المللی اقتصاد، در این هنگام، آن است که بر سرمایه ها نوعی "ریسک گریزی" حاکم می شود؛ یعنی فعالان اقتصادی، از سطح کلان گرفته تا خرد، محافظه کار می شوند. به صریح ترین شکل ممکن می توان گفت که سرمایه داران می ترسند که بر بنگاه های اقتصادی با دید بلند مدت سرمایه گذاری کنند.

      در سطح دولت ها هم محافظه کاری ایجاب می کند تا آن ها ذخایر انرژی را در کشور خود افزایش دهند و به همین دلیل تقاضا برای نفت بالا می رود و نتیجه هم جز گران تر شدن بهای این طلای سیاه نیست.

      البته باید توجه کرد که به شکل کلی در زمستان ها تقاضا برای نفت افزایش پیدا می کند، اما علاوه بر این رشد های همیشگی نفت، در زمستان ها، اکنون عامل دور نمای تاریک و کدر اقتصاد جهانی هم به آن افزوده شده است.

      در این میان بهای طلا هم که یک کالای استراتژیک برای کشور ها به حساب می آید همگام با افزایش قیمت نفت، رشد می کند؛ اما چرا این کالا استراتزیک محسوب می شود و به نوعی بازار موازی برای بازار های دیگر تبدیل شده است ؟

      طلا در برابر تورم مقاوم است و حتی تورم می تواند به رشد بهای آن منجر شود، اینچنین است که این کالا در شرایط غیر قابل پیش بینی محبوب تر از قبل می شود.

      دقت کنید که اکنون فضای اقتصاد، فضای دلهره است؛ چرا که اقتصاد امریکا، هنوز دوباره پا نگرفته است و نمی تواند محکم اعلام کند که از بند رکود رها شده است.

      از سوی دیگر، اتحادیه اروپا هم اکنون مقروض است و به دلیل حمایت از اقتصاد یونان اکنون با مشکل مواجه شده است. در این شرایط پرتغال و اسپانیا هم اتحادیه اروپا را در فشار قرار داده است.

      در صحنه بین المللی هم، در گیری های کره جنوبی و شمالی، بی کاری در ونزوئلا، انقلاب تونس، درگیری های تایلند و جدایی ها در سودان، همه و همه به نا امنی برای سرمایه داران دامن می زند.

      اقتصاد یورو، علامت مثبت نشان نمی دهد، دستخوش تلاطم و خماری است، و در نتیجه حالا دلار به یورو قوی تر می شود.

      باید بگویم یورو تب دارد و برای همین هم دلار، همراه با نفت و طلا، مسیر قله را می پیماید.

      نظر

      • کاشف
        عضو فعال
        • Nov 2010
        • 925

        #483
        نگاهی به عملکرد دو سرمایه گذار در بورس
        صندوقهای سرمایه گذاری هم ردیف با شرکت های سرمایه گذاری
        به لحاظ افزایش قیمت در طول دوره ، سرمایه گذاری سایپا با 140 درصد افزایش قیمت رتبه اول را کسب کرده و پس از آن سرمایه گذاری ملی و سرمایه گذاری توسعه ملی به ترتیب با 80 و 53 درصد رشد قیمت، رتبه های دوم و سوم را دارا هستند .
        در بورس ایران دو گروه ادعای سرمایه گذاری تخصصی دارند اول گروه سرمایه گذاریها و دومی صندوق های سرمایه گذاری مشترک بورسی ،گروه اول در مقایسه با گروه دوم از قدمت طولانی تری برخوردار است و خود به عنوان یک صنعت بورسی نیز بشمار می رود.

        به گزارش بورس نیوز اما گروه دوم عمر کوتاهی دارند و جزو صنایع بورسی نیستند . ولی این گروه علی رغم عمر کوتاه توانسته اند با عملکرد سریع و علمی اعتماد بسیاری از فعالان بازار سرمایه را بخود جلب نمایند به نوعی می توان گفت این تازه وارد در بخش سرمایه گذاری توانسته صنعت پر سابقه سرمایه گذاری ها را در بورس پشت سر گذارد .

        البته ذکر این نکته ضروری است که این دو گروه سرمایه گذار یعنی صندوقهاو شرکت های سرمایه گذاری از حیث عملکرد تفاوت های زیادی دارند بطوریکه شرکت های سرمایه گذاری با دید بلند مدت تری اقدام به سرمایه گذاری می نمایند به عبارت دیگر با دید مدیریتی اقدام به خرید می نمایند و علاوه بر نوسان قیمت سهام از حیث سود تقسیمی نیز برای سهامداران خود حرفی برای گفتن دارند.

        به گزارش بورس نیوز از ابتدای سال جاری تاکنون بیش از 2.32 میلیارد سهم در گروه سرمایه گذاری بورس در تالار حافظ مورد معامله قرار گرفته است . که از این حیث میزان قابل قبولی بشمار می رود . گفتنی است نمادهای سرمایه گذاری بوعلی ، سرمایه گذاری ملی و سرمایه گذاری صنعت و معدن سهم بیشتری را در این گروه بخود اختصاص دادند .

        به لحاظ افزایش قیمت در طول دوره ، سرمایه گذاری سایپا با 140 درصد افزایش قیمت رتبه اول را کسب کرده و پس از آن سرمایه گذاری ملی و سرمایه گذاری توسعه ملی به ترتیب با 80 و 53 درصد رشد قیمت، رتبه های دوم و سوم را دارا هستند .

        به لحاظ میانگین بازدهی این گروه از ابتدای سال تاکنون 30 درصد بازدهی داشته که سرمایه گذاری ملی و سرمایه گذاری توسعه ملی با رتبه های اول و دوم بازدهی را داشته اند و در مقابل شرکت های توسعه صنعتی ایران ، سرمایه گذاری بهمن و سرمایه گذاری بوعلی بیشترین افت قیمت را تجربه کرده اند .

        در پایان گفتنی است از 13 نماد این گروه 5 نماد با افت قیمت سهم در طول دوره مواجه شدند که این موضوع با احتساب سود تقسیمی به سه نماد تقلیل می یابد به عبارت دیگر دو نماد با احتساب سود تقسیمی در طول سال توانسته اند کاهش قیمت خود را جبران نمایند اما در همین مدت هیچ صندوق سرمایه گذاری بازدهی منفی نداشته است .

        نظر

        • کاشف
          عضو فعال
          • Nov 2010
          • 925

          #484
          معاون سازمان خصوصيسازي به فارس خبر داد:
          عرضه تدريجي 10 شركت بورسي و قيمتگذاري بلوك 11درصدي پالايشگاه تبريز
          خبرگزاري فارس: معاون سازمان خصوصي سازي از قيمت گذاري 8 بنگاه دولتي، عرضه تدريجي سهام 10 شركت بورسي و قيمت گذاري بلوك 11درصدي پالايشگاه تبريز براي واگذاري به تامين اجتماعي خبر داد.

          مهدي عقدايي در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي فارس، در رابطه با نتايج جلسه روزگذشته هيات واگذاري اظهار داشت: در اين جلسه، واگذاري بلوكي و مزيده اي 8 بنگاه دولتي به تصويب رسيد. به اين ترتيب 24 درصد از بهره برداري و آبياري و زهكشي مغان به قيمت پايه يك ميليارد و 105 ميليون ريال به صورت نقد، 49 درصد از سهام بهره برداري و توزيع آب گلستان به ارزش 416 ميليون ريال ، 49 درصد بهره برداري شبكه هاي آبياري استان فارس به قيمت پايه 5 ميليارد و100 ميليون ريال ، 49 درصد ميرآب زاينده رود به ارزش 7 ميليارد و 510 ميليون ريال به صورت نقد و اقساط ، 49 درصد شبكه هاي آبياري استان تهران به ارزش پايه 15 ميليارد و 800 ميليون ريال به صورت نقد و اقساط، 40 درصد شيمي گستر پرديس به قيمت 4 ميليارد و 572 ميليون ريال و در قالب نقد واقساط، 40 درصد گاز بتون آريا به ارزش 84 ميليون ريال و 43صدم درصد توليد روي ايران به قيمت 803 ميليون و 106 هزار ريال به صورت نقد براي واگذاري تصويب شدند.
          وي از عرضه مجدد گروه هتل هاي هما بدون درنظرگرفتن زمين هاي آن طي روزهاي آينده ازطريق فرابورس خبر داد و گفت: هواپيمايي هما هم تا پايان سال جاري از طريق فرابورس واگذار خواهد شد.
          عقدايي با بيان اينكه شركت هاي ملي حفاري ، پالايشگاه هاي اراك و شيراز و هلدينگ خليج فارس هم تا پايان سال در بورس پذيرش و بلافاصله سهامشان عرضه مي شود ادامه داد: شركت ذوب آهن هم در حال طي مراحل آماده سازي است كه به نظر مي رسد در بهمن ماه مورد پذيرش بورس قرار گيرد.
          وي در واكنش به اين سئوال كه سازمان خصوصي سازي سهام چه شركت هايي را براي آماده عرضه تدريجي در بورس دارد پاسخ داد: در صورت كشش بازار و وجود صف خريد، سهام شركت هاي حفاري شمال، سيمان كارون ، چادرملو، ملي مس ، سايپا، پالايشگاه تبريز، بالاست ، بيمه دانا و بانك هاي تجارت و صادرات عرضه مي شوند.
          عقدايي در برابر ديگر سئوال مبني بر اينكه تكليف واگذاري بلوك 11 درصدي پالايشگاه تبريز و همچنين پالايشگاه اصفهان به تامين اجتماعي چه شد توضيح داد:در جلسه هفته آينده بلوك 11 درصدي پالايشگاه تبريز توسط هيات واگذاري قيمت گذاري مي شود. اين درحالي است كه واگذاري پالايشگاه اصفهان به تامين اجتماعي انجام شده و فقط بايد اوراق مربوطه تحويل داده شود.
          انتهاي پيام/ص

          نظر

          • کاشف
            عضو فعال
            • Nov 2010
            • 925

            #485
            كدخبر: ۴۲۴۰۷تاريخ انتشار: ۲۶ دي ۱۳۸۹ - ۱۱:۱۰ نسخه چاپي
            ارسال به دوستاندر پی انتشار پیش بینی درآمد 9 ماهه
            سریال دنباله دار تعدیل سود نفت بهران ادامه دارد
            اگر 577 ريال سود غیر عملیاتی شرکت که 1811 درصد از سود امسال بهران را شامل می شود به 9 ماهه اضافه گردد پوشش سود بهران در واقع 83.6 درصد می باشد و بهران تنها 16.4 درصد تا تحقق پیش بینی سود خود در سال جاری فاصله خواهد داشت.
            شرکت نفت بهران طی سه ماه اخیر با ارسال چند گزارش پی در پی که همگی حاکی از اخبار مثبتی برای سهامداران شرکت بوده با اقبال بازار و رشد قیمتی خوبی مواجه شده است . به گونه ای که طی مدت ذکر شده در 48 روز کاری خود با بیش از 318 ريال افزایش قیمت بالغ بر 20 درصد بازدهی برای سهامداران خود به ارمغان آورده است .

            بنابر گزارش بورس نیوز نفت بهران در اولین گزارش ارسالی 6 ماهه خود که در بیست و هشتم مهرماه به بازار ارسال نموده بود ، 2061 ريال eps برای کل سال پیش بینی نموده بود و خبر از تحقق 1124 ريال از آن طی نیمه نخست سال داده بود.

            اما حدود یک ماه بعد یعنی در تاریخ بیست و پنجم آبان ماه شرکت طی یک اصلاحیه ، سود واقعی 6 ماهه خود را 1501 ريال و چند روز پس از آن ، در اول آذر ماه پیش بینی eps خود را به 2607 ريال افزایش داده است . دلایل این تعدیل 26.4 درصدی افزایش مقادیر و نرخ فروش محصولات تولیدی شرکت عنوان گردیده است .

            پس از این "شبهرن" در تاریخ یازدهم دی ماه جاری خبر از برگشت ذخیره ای بالغ بر 231 میلیارد ريال به حسابهای شرکت که ناشی از شکایت سازمان حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان و صدور رای به نفع نفت بهران بوده است داده ، که این مسئله باعث شناسایی 577 ريال سود برای هر سهم بهران در سال مالی جاری خواهد شد .

            اما شرکت درست پس از پایان ساعت معاملات روز شنبه بیست و پنجم دی ماه ، یکبار دیگر پیش بینی eps خود را افزایش داد.

            به گونه ای که 3462 ريال سود برای هر سهم خود پیش بینی نمود ، که 67 درصد آن نیز در eps9ماهه پوشش داده شده است . البته اگر 577 ريال سود غیر عملیاتی شرکت که 1811 درصد از سود امسال بهران را شامل می شود به 9 ماهه اضافه گردد پوشش سود بهران در واقع 83.6 درصد می باشد و بهران تنها 16.4 درصد تا تحقق پیش بینی سود خود در سال جاری فاصله خواهد داشت.

            بنابراین اگر حتی عملکرد شرکت را خطی نیز در نظر بگیریم شرکت در سه ماهه پایانی نه تنها قادر خواهد بود 567 ريال eps پیش بینی شده باقیمانده را محقق سازد بلکه می تواند حدود 200 ريال دیگر نیز به سود امسال خود بیفزاید . با اوصاف ذکر شده امکان ادامه روند صعودی "شبهرن" تا پایان سال مالی جاری بسیار محتمل می باشد.

            نظر

            • mohseni1353
              كاربر فعال
              • Jan 2011
              • 1010

              #486
              نمابورس، بازار سرمایه: در حالیکه در بازار سرمایه شایعاتی مبنی بر احتمال اعلام تعدیل مثبت سود 5100 ریالی، 5200 ریالی و حتی 6000 ریالی همراه اول به گوش می رسد، بررسی تاثیر این تعدیل بر شرکت مخابرات و روند قیمتی سهام آن جذاب به نظر می رسد.

              کارشناس امور سهام شرکت مخابرات در خصوص این شایعه به خبرنگار نمابورس گفت:" بر طبق قانون افشای اطلاعات تا قبل از ارائه به سازمان بورس و انتشار از طریق سامانه کدال از طرف شرکتها امکانپذیر نیست."

              وی افزود:" شرکت مخابرات ایران بر اساس مستندات و برنامه های زمانبندی شده خود در حال فعالیت است و این فعالیت ها بر مبنای واقعیات رخ می دهد نه بر اساس شایعات موجود در بازار سرمایه."

              این کارشناس تصریح کرد:" در صورت اعلام تعدیل مثبت شرکت همراه اول، شرکت مخابرات نیز قطعا با احتمال تعدیل و بهبود وضعیت از لحاظ رشد قیمتی سهام همراه خواهد بود اما این اتفاق در شرایطی رخ می دهد که تعدیل مثبت "همراه" صحت داشته باشد که در اینصورت به سازمان بورس اعلام خواهد شد."

              وحید عباسیون مدیر سرمایه گذاری شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کارکنان بانک ها در این رابطه به نمابورس گفت :" بررسی صورت های مالی شرکت همراه اول بیانگر احتمال تعدیل مثبت قطعی این شرکت است اما شایعات مختلف در این باره از گوشه و کنار بازار شنیده می شود که نشان دهنده اعلام تعدیل 5100 تا 5200 ریالی و حتی 600 ریالی سهام "همراه" است که البته احتمال اعلام تعدیل مثبت 5100 تا 5200 ریالی سهام همراه اول محتمل تر به نظر می رسد."

              عباسیون در خصوص تاثیر اعلام تعدیل مثبت سهام همراه اول بر روی سهام مخابرات ایران گفت :" به نظر می رسد با اعلام تعدیل همراه اول شرکت مخابرات نیز به همان نسبت تعدیل مثبت اعلام کند."

              وی با اشاره به تاثیر این اخبار احتمالی بر قیمت سهام دو شرکت همراه اول و مخابرات تصریح کرد:" بازار سرمایه تا حدودی از تعدیلات احتمالی این دو شرکت تاثیر پذیرفته اما چیزی که باعث جذابیت قیمت سهام "همراه" و "اخابر" می شود فاصله زمانی آن ها با برگزاری مجامع شان است. با توجه به برگزاری مجامع این دو شرکت در اردیبهشت ماه، سهام آن ها از جذابیت ویژه ای برای شرکت های خصوصی همراه است به خصوص اگر در این فاصله، این شرکت ها تعدیل مثبت اعلام کنند به جذابیت آن ها افزوده خواهد شد."

              نظر

              • کاشف
                عضو فعال
                • Nov 2010
                • 925

                #487
                مدير امور ناظرين و تالارهاي بورس كالا به فارس خبر داد:
                عرضه صادراتي محصولات پتروشيمي پس از 10 ماه از سر گرفته ميشود
                خبرگزاري فارس: مدير امور ناظرين و تالارهاي بورس كالا از عرضه مجدد محصولات صادراتي پتروشيمي در تالار كيش خبر داد و گفت: پس از تثبيت هدفمندي يارانهها، قيمتها به مرور به قيمتهاي جهاني برميگردد.

                محمود غفاري در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي فارس درباره جلسه روز گذشته كارگروه كنترل بازار اظهار داشت: بر اساس مسائلي كه در جلسه روز گذشته مطرح شد كليه محصولات پتروشيمي در بورس صادراتي كيش مجدد عرضه خود را از سر ميگيرند.
                وي با اشاره به اينكه عرضه محصولات صادراتي پتروشيمي از اسفند سال گذشته يعني زماني كه اين شركتها خصوصي شدند، متوقف شده بود، افزود: اميدواريم در اسرع وقت بورس كالا، شركت ملي صنايع پتروشيمي و بازرگاني پتروشيمي اقدامات لازم را انجام و هر چه زودتر مجدداً عرضههاي صادراتي اين محصولات شروع شود.
                ناظر تالارهاي بورس كالا گفت: ميزان عرضههاي داخلي محصولات پتروشيمي سالانه 2 ميليون تن است در حالي كه اين ميزان در عرضههاي صادراتي بيش از 10 ميليون تن بود كه به زودي عرضه آن از سر گرفته مي شود.
                اين مقام مسئول تصريح كرد: يكي ديگر از مسائلي كه در اين جلسه مطرح شد اين بود كه خوراك محصولات داخلي مجتمعها به نسبت قيمت فروش محصولات آنها كه در بورس كالا است، محاسبه شود.
                غفاري در خصوص زمان بازگشت قيمتها به روال طبيعي خاطر نشان كرد: در اين جلسه مطرح شد پس از تثبيت قانون هدفمندي يارانهها در جامعه و اطمينان دولت از اين مسئله، نرخ هاي بورس كالا كمكم به سمت قيمتهاي جهاني حركت ميكند.
                به گزارش فارس، برخي كارشناسان معتقدند عرضه برخي از محصولات بورس كالا بر اساس قيمت مرداد ماه تا پايان ارديبهشت ادامه داشته و پس از آن به مرور، به روال طبيعي برميگردد.

                نظر

                • mohseni1353
                  كاربر فعال
                  • Jan 2011
                  • 1010

                  #488
                  نمابورس، شرکت ها: پیش از این صدرا پس از اخذ 5 درصد از پیش دریافت قرارداد فاز 17 و 18 در اطلاعیه شفاف سازی اعلام کرده بود که اثرات دریافت این مبلغ را در گزارش های 9 ماهه به بورس اعلام می کند. این در حالی است که زمان کمی تا پایان دی ماه مانده و بازار در انتظار گزارش شایعه سازترین سهم بازار است .

                  دکتر قلی پور معاونت مالی و اقتصادی صدرا در این خصوص می گوید:" طبق ضوابط افشای اطلاعات توسط شرکتها، صدرا باید تا پایان دی ماه گزارش 9 ماهه را به بورس ارسال کند ."

                  وی ادامه داد:" این گزارش در دست تهیه است و در زمان مقرر در سایت کدال قرار خواهد گرفت."

                  قلی پور در خصوص تعدیل این شرکت در گزارش های 9 ماهه گفت:" اطلاعیه شفاف سازی صدرا در زمان اخذ مبلغ پیش قرارداد به بورس ارسال شد و مطابق آن دریافت این رقم تاثیر چندانی در سود هر سهم این شرکت ندارد ."

                  وی ادامه داد:" مبلغ مذکور منجر به تعدیل با اهمیتی در وضعیت سود نخواهد شد اما همراه با گزارش 9 ماهه ارائه خواهد شد."

                  معاونت مالی اقتصادی صدرا در خصوص شایعات تعدیل 25 ریالی این سهم گفت:" شایعات تعدیل با رقم های متفاوتی وجود دارد که صدرا تمام این شایعات را تکذیب می کند."

                  گفتنی است که صدرا قرار بود 15 درصد از قرار داد فازهای 17 و 18 را به عنوان پیش دریافت قرارداد مذکور دریافت کند که پس از پیگیری های مدیران آن، توانست 5 درصد آن را با تاخیر دریافت کند. این شرکت سود هر سهم را برای سال مالی 89 مبلغ 16 ریال پیش بینی کرده و توانست در نیمه نخست سال 8 ریال آن را محقق سازد.

                  نظر

                  • کاشف
                    عضو فعال
                    • Nov 2010
                    • 925

                    #489
                    شاخص برروی نقطه عطف



                    نمابورس، بازار سرمایه: شاخص بازار سرمایه با شکستن تمام مقاومت هایش به بالاترین میزان خود رسیده است و تبلور اعداد جدیدی را تجربه می کند. شاخص که امسال را با رقم 12 هزار و 600 واحد آغاز کرده بود، در اواسط تیر ماه به 14 هزار و 600 واحد رسید. سپس در یک دوره دو ماهه توانست مرز 18 هزار واحد را بشکند که این اتفاق اواسط شهریورماه رخ داد. اما از شهریور تا دی ماه شاخص در استراحت به سر برد و در همان 18 هزار واحد در نوسان بود اما دوازدهم دی ماه بالاخره طلسم 18 هزار واحدی شاخص شکسته شد و وارد 19 هزار واحد شد اما پیش بینی کارشناسان ازادامه این روند صعودی که شاخص ازابتدای سال در پیش گرفته، متفاوت است.

                    شاخص از 21 هزار واحد عبور می کند

                    فریبرز پرنا با پیش بینی عبور شاخص از مرز 21 هزار واحد تا پایان سال به بررسی بنیادی شرایط شاخص پرداخته و گفت:" شاخص بورس ما در بالاترین اعداد تاریخی خود قرار دارد. از سوی دیگر شاخص سایر بورس های جهان نیز از جمله داوجونز در بالاترین ارقام خود پس از قیمت های جهانی، پتانسیل رشد قیمت دارند که با این رشد زمینه رشد شاخص نیز فراهم می شود."

                    این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد:" از لحاظ سنتی نیز در فصلی قرار داریم که معمولا سرمایه گذاران با قصد خرید وارد بازار می شوند در نتیجه به دلیل افزایش تقاضا پتانسیل رشد شاخص نیز افزایش می یابد."

                    پرنا به پدیده طرح تحول اقتصادی نیز اشاره و اذعان کرد:" البته نباید تاثیر طرح تحول را بر پیش بینی بودجه سال آینده شرکت ها نادیده بگیریم اکثر شرکتها باید تا آخر بهمن ماه بودجه سال آینده خود را اعلام کنند. به نظر من شرکت هایی که اجرای این طرح به ضررشان است، صورت های مالی خود را احتیاطی یا بدبینانه ارائه می کنند تا بتواند از حمایت بیشتر دولت برخوردار شوند."

                    وی خاطر نشان کرد:" البته متاسفانه رشد قیمت حامل های انرژی بسیار بالاتر از حد تصور سرمایه گذاران بازار بوده است. مثلا از 16 تومان به 160 تومان و در صورت آزاد شدن کامل قیمت به 350 تومان رسیده است که این می تواند چالش اساسی برای برخی شرکت های بورسی باشد. اما در این حالت نیز باید دید که آیا حمایت دولت می تواند بودجه سال آینده اینگونه شرکت های را ملایم تر کند یا خیر ؟!

                    پرنا با اشاره به اینکه شاخص در حال حاضر در نقطه عطف قرار دارد اذعان کرد:" شاید شاخص در مقطعی تا پایان سال افت کند اما قضیه سیاه وسفید نیست و طرح تحول همان طور که روی برخی شرکت ها تاثیر منفی دارد برروی برخی دیگر چندان تاثیر گذار نیست همچنین باید در نظر داشته باشیم که میزان نقدینگی بالای موجود در بورس و عدم رونق بازارهای موازی برای سرمایه گذاری نظیر مسکن نیز می تواند به پتانسیل رشد شاخص کمک کنند. ضمن اینکه اگر فضای سیاسی نیز آرام باشد می تواند دلیل دیگری برای رشد شاخص باشد."

                    وی در پایان اذعان کرد :" به نظر من برآیند عوامل باز دارنده رشد و یاری دهنده به صعود شاخص مثبت است و تا پایان سال نیز شاهد صعود شاخص و حتی عبورش از مرز 21 هزار واحد نیز باشیم."

                    نوسان شاخص در 18 هزار واحد

                    مهرداد بهمنی با اشاره به اینکه شاخص اگر دوباره به 18 هزار واحد باز نگردد مرز 20 هزار را نیز نمی شکند، پیش بینی کرد :" شاخص به مدد عرضه های اولیه ای که در چند ماهه اخیر انجام شد توانست مرز 19 هزار واحد را بشکند. از آنجایی که به نظر می رسد تا پایان سال عرضه اولیه جذابی وجود نداشته باشد. احتمال عبور از مرز 20 هزار واحد نیز بعید به نظر می رسد."

                    این کارشناس بازار سرمایه ادامه داد:" معمولا در 6 ماهه دوم سال شاهد رکوردی نسبی در بازار سرمایه هستیم. حال این رکورد با همراهی اجرای طرح تحول می تواند ریسک سرمایه گذاری را افزایش داده و سرمایه گذاری در بورس را با احتیاط بیشتری مواجه کند. بنابراین شاید تا پایان سال شاهد حرکتی آهسته در شاخص باشیم. به این ترتیب با اجرای طرح تحول و آگاهی بازار از میزان تاثیر پذیری هزینه شرکت ها از اجرای این طرح، سرمایه گذاران نیز می توانند با تحلیل دقیق تر اقدام به خرید یا فروش سهام مطلوب خود کنند."

                    وی خاطر نشان کرد:" از سوی دیگر به نظر من شاخص باید برای صعود سال آینده اش آماده شود. به این ترتیب اگر تا پایان سال آهسته و کندتر حرکت کند می تواند پتانسیل رشد سال آینده اش را تقویت کند. به نظر من شاخص تا دو ماه آینده در حوالی 18 هزار واحد در نوسان خواهد بود و احتمال اندکی برای ورودش به مرز 20 هزار واحد وجود دارد."

                    نظر

                    • کاشف
                      عضو فعال
                      • Nov 2010
                      • 925

                      #490
                      فروش 40 هزار تنی ذوب آهن در بورس کالا

                      نمابورس, بورس کالا_ امروز یکشنبه 26 دی ماه شرکت ذوب آهن اصفهان 40 هزار و 700 تن سبد میلگرد و تیرآهن مخلوط خود را به نرخ 760 تومان و به ارزش بیش از 309 میلیارد ریال به فروش رساند. به گزارش خبرنگار نمابورس، این تولیدکننده دولتی امروز 54 هزار و 120 تن از این کالا را عرضه کرده بود که 7920 تن آن نیز پس از تالار مبادله شد.

                      نکته مهم معاملات امروز ،ثبت تقاضای افزون بر 255 هزار تن برای سبد میلگرد a3-14-25 فولاد خراسان بود. فولاد خراسان در حالی 50 هزار و 600 تن از این کالا را بر روی تابلو برد که با تقاضای 255 هزار تن به رقابت رفت لیکن در نهایت 30 هزار و 360 تن از این کالا به نرخ 770 تومان و به ارزش بیش از 233 میلیارد ریال به فروش رفت.

                      فولاد گیلان نیز امروز برای نخستین بار 10 هزار تن ورق گرم 8-15 را به نرخ 678 تومان عرضه کرد که 9600 تن آن به فروش رفت. کل عرضه 2640 تنی فولاد کویر نیز به نرخ 770 تومان توسط مشتریان خریداری شد.

                      از دیگر کالاهای به فروش رفته در تالار محصولات صنعتی بورس می توان به معامله یکهزار تن سبد میلگرد مخلوط فولاد یزد به نرخ 770 تومان و 440 تن سبد میلگرد a3-14-25 گروه ملی به نرخ 760 تومان اشاره کرد.

                      در گروه مس نیز امروز 4 هزار تن مس کاتد ملی مس عرضه شد که 1040 تن آن به نرخ 99 هزار و 805 ریال در حالی به فروش رفت که 203 ریال رشد نرخ داشت. مس مفتول ملی مس نیز به میزان 4 هزار تن عرضه شد که 740 تن آن به نرخ 102 هزار و 92 ریال با رشد 210 ریال در تالار معامله شد.

                      در گروه آلومینیوم نیز 500 تن شمش هزار پوندی 7/99 المهدی و 60 تن شمش هزار پوندی 65/99 این شرکت به ترتیب به نرخهای 2660 و 2630 ریال فروخته شد. نرخ این دو کالا به میزان 30 تومان در هر کیلو با افزایش روبرو شد.

                      در مجموع تالار محصولات صنعتی بورس کالا امروز شاهد معامله 95 هزار و 340 تن کالا به ارزش بیش از 928 میلیارد ریال بود.

                      نظر

                      • کاشف
                        عضو فعال
                        • Nov 2010
                        • 925

                        #491
                        کارشناسان بررسی کردندتاثیر شفاف سازی آذرآب بر معاملات روزهای آتی "فاذر"



                        نمابورس، شرکت ها: غلامرضا بهمنش مدیر عامل شرکت آذرآب بوسیله نامه ای به سازمان بورس و اوراق بهادار در خصوص قراردادهای پارس جنوبی و دریافت پیش پرداخت های آن شفاف سازی کرد.

                        بر اساس این نامه، "فاذر" مبلغ 3 میلیون و 250 هزار دلار بابت بخشی از پیش پرداخت فازهای 22 تا 24 پارس جنوبی و مبلغ 300 هزار یورو بابت بخشی از پیش پرداخت قرارداد خارک دریافت کرده است که بنظر می رسد در حال حاضر این قراردادها تاثیری بر عایدی هر سهم سال مالی 89 نداشته باشد و بدیهی است که بر عایدی هر سهم سال مالی منتهی به پایان اسفند 90 تاثیرگذار است که در زمان مقرر به بازار ارائه می شود.

                        صفاری کارشناس ارشد بازار سرمایه در این خصوص به نمابورس گفت:" ارزیابی شرکتهای پیمانکاری با سایر شرکتها از جمله تولیدی یا ساختمانی متفاوت است چراکه در مورد شرکتهای پیمانکاری این مسئله حائز اهمیت است که شرکتها دارای قرارداد باشند."

                        وی افزود:" انعقاد قراردادهای شرکتهای این گروه مانند آذرآب، صدرا، مپنا و ماشین سازی اراک باعث روند رو به رشد آنها در بلند مدت خواهد شد و به این معنی نیست که با دریافت پیش پرداختها شرکتهای پیمانکاری قادر به شناسایی سود باشند بلکه تاثیر این قراردادها در بلند مدت نمود پیدا می کند."

                        این کارشناس بازار سرمایه دلیل روند مثبت آذرآب را انعقاد قراردادهای آن دانست و تصریح کرد:" انعقاد قراردادهای شرکتهای این گروه سبب افزایش ارزش آتی درآمدهایشان می شود در نتیجه شرکت آذرآب در مقطع فعلی با این پیش پرداختها اقدام به خرید تجهیزات می کند که در این شرایط منجر به شناسایی و تحقق سود نمی شود."

                        وی این خبر را بر روند قیمتی سهام آذرآب طی روزهای آینده بی تاثیر دانست و گفت:" ارزیابی بازار از این سهم و سایر سهام گروه پیمانکاری و اقبال بازار به آنها به دلیل حجم قراردادهایشان است که باعث درآمدزایی شرکت می شود."

                        صفاری روند مثبت "فاذر" را طی معاملات فردا منطقی و قابل انتظار دانست و افزود:" در این گروه زمان شناسایی سود مهم نیست چراکه دریافت پیش پرداخت نشاندهنده قطعیت قرارداد است که بر روی تقاضای بازار از سهام آنها تاثیر می گذارد."

                        گفتنی است معامله گران و فعالان بازار سرمایه نیز معتقد هستند این اطلاعیه تاثیر خاصی بر قیمت سهام آذرآب نمی گذارد به این دلیل که اصولا تحقق سود شرکتهای گروه پیمانکاری در بلند مدت اتفاق می افتد.

                        نظر

                        • کاشف
                          عضو فعال
                          • Nov 2010
                          • 925

                          #492
                          كدخبر: ۴۲۴۴۲تاريخ انتشار: ۲۷ دي ۱۳۸۹ - ۰۹:۳۸ نسخه چاپي
                          ارسال به دوستانشایعه ها و واقعیات
                          بانک 500 میلیاردی و پالایشگاه 480 میلیاردی!
                          یک اشتباه دیگر غافل شدن از امکان بسته شدن سهم است. شاید بسته و باز شدن های صدرا در سالهای 1382 و 3 و یا فولاد خوزستان در همان سالها از یاد خیلیها نرفته باشد. بماند که اخیراً بسیاری از تعدیلهای مثبت در بازار قربانی سیاستهای شاخص محور در بورس ما میشود و درست در روز منفی بازار این سهام جهت تقویت شاخص و مدیریت بازار باز میشوند اما باز هم اگر سهمی از لحاظ بنیادی منطقی قوی داشته باشد حتی در جو منفی بازار هم با اعداد قابل توجه باز خواهد شد.
                          با توجه به اینکه در هر جایی و به ویژه در برخی فرومهای بورسی رویه های نامیمونی حاکم است و گاهی اوقات برخی متخصصان نظراتشان در کنار تعداد معدودی (حداقل یکی) شیاد قرار میگیرد که ارزش علمی حرف با مبنای آنها را در کنار بوقهای برخی از افراد خاص یکسان میپندارد مناسب دیدم به جای گفتن برخی حرفها در آن فرومها به گفتن آنها در فضایی معتبرتر که البته کامنتهای کارشناسانه افراد نیز ذیل آن با حواشی کمتر منتشر میشود بیان کنم. از بورس نیوز نیز کمال تشکر را بابت انتشار احتمالی این نوشته دارم. البته اگر منتشر نفرمایند نیز ارادت ما به این سایت کم نمی شود.

                          صحبت در مورد دو سهم شیرین عرضه های اولیه در زمان وانفسای بازار و نیاز به ایجاد روحیه در بازار بود که تا کنون بازدهی حاصله از آنها بسیار جالب بوده است. البته پست بانک 4 برابر شده اما پالایش تبریز هنوز بیش از 70 درصد بازدهی (با لحاظ قیمت 240 تومان به عنوان قیمت تعادلی) نصیب بازار نکرده است.

                          حال دوست دارم اولا برخی اشتباهات منطقی بازار را در زمینه این سهمها بیان کنم اگرچه که هرگز انتظار ندارم با گفتن یا نگفتن برخی حرفها مثلا بازار برای آنها صف خرید یا فروش تشکیل دهد و کسانی که میخواهند با گفتن برخی حرفهایشان بازار چنین کند قطعا از بلوغ بازاری برخوردار نیستند و البته حرف اینطور آدمها هم در بازار نابالغ خریدار دارد.

                          یک اشتباه منطقی بازار این است که فکر میکند اصل بازدهی حاصل شده است و نه ارزش واقعی. اگر یک سهمی 100 درصد رشد کرد باید فروخته شود (که در پست بانک 460 تومانی نشد) و یا برای یک سهم دیگر مثلا 15% بازدهی کافی است (در مورد شبریز 160 تومانی در روز قبل از عرضه همراه اول چنین رخ داد).


                          البته میدانیم که این اعداد بعضا براساس تجربه بازار و در قالب قواعد تکنیکالی هم تئوریزه شده اند که برخی میپندارند تکنیکال همه چیز را میگوید و برخی میگویند حد آن تا یک جای مشخص است.


                          به هر صورت به نظر میرسد فارغ از قواعد اکثرا درست علم تکنیکال و شایعات و جو بازار اگر قرار باشد عمل شود بعضا چیزهای دیگر هم رخ میدهد که به برخی خواص میرسد.


                          مثلا اگر قرار بود شبریز در روز اول عرضه براساس شایعه شایعه سازان و بعضا خود بزرگ پنداران بازار مورد توجه قرار میگرفت (که در مورد خیلیها گرفت) الان حسرت آن در دل برخی مانده بود.


                          صحبت نهایی در این مورد اینکه لزوماً (به کلمه دقت شود) بازدهی زیاد نشان از قیمت مناسب نیست. کما اینکه در مورد بیمه دانا هم مشاهده شد که نزول زیاد نشان از رسیدن به قیمت واقعی شاید نتواند باشد (بحث آن البته مفصل است).

                          یک اشتباه منطقی دیگر بازار این است که تحلیلگران بنیادی یک نسبت را ببینند اما حواسشان به مولفه های دیگر ارزش نباشد. مثلاً به ای پی اس نگاه کنند اما رشد ای پی اس را نبینند. یا ای پی اس فعلی را ببینند اما ای پی اس آتی را خیر. یا ای پی اس و نسبت پی به ای را ببینند اما ارزش جایگزینی را مد نظر قرار ندهند. و در نهایت اینکه تحولات مهم اقتصادی کشور و جهان را مشاهده ننمایند. این اشتباه در مورد هر دو نماد وپست و شبریز در بازار مشهود بود.

                          یک اشتباه دیگر بازار این است که حرفهای فعالان کوتاه مدت و بعضاً شایعه ساز بازار را به منزله حرفهای دست و کارشناسی بلندمدت بپندارند.


                          دقت کنید که بعضاً برخی افراد نظرشان در مورد خرید یک سهم این است که مثلاً 20 درصد بازدهی به آنها میدهد و نظرشان در مورد فروش یک سهم این است که مثلاً 10% پایین تر قادر به خرید سهم هستند. به هر ترتیب کسی که برای 100هزار سهم برنامه ریزی میکند با کسی که اقل


                          بازی اش در بازار با یک میلیون سهم است باید استراتژیهای متفاوتی داشته باشند. شاید بگویید این پرتفویهای بزرگ که از جو بازار خط نمیگیرند که باید بگوییم وقتی یک صندوق بالای 500 میلیارد تومانی در همین بورس ما با چند تا تلفن تصمیم میگیرد از اعداد چند میلیارد تومانی نیز بعضاً چنین انتظاری میرود که اینها البته یعنی همان عدم بلوغ بازار.

                          یک اشتباه دیگر این است که بازار در مورد حرفهای آدمها به موقعیت فروش یا خرید آنها توجه نکند. در مورد سهم پست بانک در قیمت 860 تومان یک کارگزار به من می گفت که بفروش چون اکثر بچه ها میگویند بفروش. از او پرسیدم دارند و می فروشند یا ندارند و میفروشند؟!!


                          وی هم گفت که اکثرشان قبلاً فروخته اند که البته باز هم حداقل مجازاً میفروشند! این را هم توجه کنید که کسی که فروخته است یک بار ممکن است بیاید و بگوید که ما فروختیم و مثلاً نظر کارشناسی ما این است.


                          اما اصرار بیش از حد یک نفر (که بعضاً شیادهای فرومهای بورسی نیز هستند) به فروش سهم و گفتن چند باره آن به جز جوسازی ناسالم چه پیامی می تواند داشته باشند؟ جالب اینکه بسیاری از کاربران فرومهای بورسی با سابقه برخی از این چندباره گویان و پرگویان هم آشنا نیستند.

                          یک اشتباه دیگر غافل شدن از امکان بسته شدن سهم است. شاید بسته و باز شدن های صدرا در سالهای 1382 و 3 و یا فولاد خوزستان در همان سالها از یاد خیلیها نرفته باشد. بماند که اخیراً بسیاری از تعدیلهای مثبت در بازار قربانی سیاستهای شاخص محور در بورس ما میشود و درست در روز منفی بازار این سهام جهت تقویت شاخص و مدیریت بازار باز میشوند اما باز هم اگر سهمی از لحاظ بنیادی منطقی قوی داشته باشد حتی در جو منفی بازار هم با اعداد قابل توجه باز خواهد شد.


                          به ویژه اینکه این روزها انتظار گزارشهای 9 ماهه شرکتها نیز در بازار وجود دارد بنابراین براساس گزارش 9 ماهه ای پی اس شاید بتوان تصمیم بهتری گرفت، هرچند برخی از این شرکتها ای پی اس واقعی شان در سال آینده باید مشخص شود.

                          در نهایت یک اشتباه هم این است که بابت اشتباهات فوق فکر کنیم که علامه دهر هستیم و همه اشتباه میکنند و ما فقط درست فکر میکنیم. از این رو حتما و حتماً باید به جو بازار هم برای سهام خود توجه کنیم و مثلاً یک راه مدیریت ریسک این است که 60% بها به علم و کارشناسی خود و مثلاً 40% هم به جو بازار بدهیم و حتی اگر در مورد سهمی اطمینان کارشناسی کامل داشتیم باز هم 40% آن را به حرف بازار بفروشیم اما بقیه را کمی بلندمدت تر نگاه کنیم و از امکان بازدهی های بالای ناشی از کارشناسی و بلندمدت (که از نظر بعضی حتی میتواند 2 ماه هم باشد) محروم نشویم.


                          این اشتباه آخر هم به این سبب گفته شد که دانسته شود واقع بینی قطعاً در تصمیمات نگارنده این نامه جای مهمی دارد و هرگز تعصب را شیوه کار خود ننموده است.

                          اما در نهایت در مورد این دو سهم یعنی پست بانک و پالایش تبریز آنچه مشخص است این که دو رویداد بزرگ در سر راه این دو سهم است. در مورد پست بانک افزایش درآمد قبوض به واسطه یک ماه یک بار شدن آنها و توجه به وزی بالای قبوض در سود این بانک در وضعیت فعلی (قبل از افزایش سرمایه)، افزایش سرمایه که باید تا پایان سال تا 400 میلیارد تومان صورت پذیرد که در هر سناریوی محتملی ارزش بازار این بانک را به بالای 1000 میلیارد تومان خواهد رساند (چه از محل تجدید ارزیابی+صرف سهام و چه کاملاً از صرف سهام و چه از طریق آورده)، و واریز منظم 400 میلیارد تومان در هر دو ماه به حساب این بانک از محل یارانه های نقدی که به گفته مدیران آن بانک 50% آن رسوب می کند. در مورد آثار افزایش سرمایه بر سودآوری این بانک قبلاً در تحلیلهای مختلف افراد به آن پرداخته اند.

                          یک نکته را نیز نباید از نظر دور داشت که به غلط در بازار شایعه شده است که این بانک باید تا پایان دی ماه افزایش سرمایه خود را نهایی و ثبت کند وگرنه به موسسه مالی-اعتباری تبدیل خواهد شد که این حرفی گزافه است چرا که در این صورت دو بانک سینا و کارآفرین نیز چنین خواهند شد. موضوع این است که باید فرآیند افزایش سرمایه و اعلام پذیره نویسی تا پایان سال انجام پذیرد که این اتفاقا نکته امیدبخش این بانک است. البته عرضه های خصوصی سازی کماکان در مثبت ادامه دارد و کاملاً طبیعی است که برخی حقوقی های طالب این سهم بخواهند که یکی دو روزی تا میتوانند سهام مد نظر خود را از بازار باکدهای مختلف جمع آوری کننده و بعد به استقبال سهام خصوصی سازی بروند.


                          به هر ترتیب امکان بسته شدن نماد سهم جهت تعدیل مثبت 9 ماهه به همراه مجمع افزایش سرمایه بطور فوری وجود دارد که افرادی که اقدام به خروج موقت از این سهم به قصد ورود در قیمتهای پایین تر میکنند باید این احتمال را نیز از نظر دور ندارند. به نظر میرسد اگر قرار باشد یک بلوک مثلاً 20 درصدی از این بانک جهت عرضه ارائه شود قاعدتاً قیمتی حداقل 70% بیش از قیمت امروز آن را در تابلو ثبت نماید.


                          به هرترتیب یک بانک 500 میلیارد تومانی که شعبه های خود را قبلاً به اندازه کافی گسترش داده و شبکه بزرگی را در اختیار دارد، داراییهایش تجدید ارزیابی نشده و در شرف یک افزایش سرمایه عظیم است هنوز هم بسیار جذاب به نظر میرسد.

                          در مورد پالایش نفت تبریز نیز در حالی که شایعه سازان و فروم نویسان به شدت بر خالی شدن خود از این سهام تأکید داشته و عجیب اینکه سه روز پیاپی اعلام میدارند که «امروز سهم را کاملاً خالی کردند» ولی ظاهراً خریداران این سهم جدی تر از گذشته شده اند و با توجه به واگذاری آن به تأمین اجتماعی بابت رد دیون و واگذاری آن به سهام عدالت، در آینده ای نزدیک و بعد از قیمت گذاری بلوک 11 درصدی آن در هفته آینده شاهد رقابت بر سر مدیریت این پالایشگاه 500 میلیارد تومانی خواهیم بود.


                          ارزش جایگزینی این سهم که ظاهراً در یک دهه اخیر داراییهای آن تجدید ارزیابی نشده است بسیار بیش از قیمت امروز آن (حداقل دو برابر) است و با توجه به قابلیت سودسازی بالای آن در اثر سیاست دولت مبنی بر تخفیف بیشتر در خوراک پالایشگاهها و تخفیف پالایشگاهها به پتروشیمی ها در خوراک پتروشیمیها (محصول پالایشگاهها) قیمتهای این روزهای سهم کاملاً ارزنده است. گفتنی است که خوراک پتروشیمیها بخش کمی از محصولات پالایشگاه را تشکیل میدهد و کاهش هزینه پالایشگاه بابت تخفیف خوراک آن چند برابر تخفیفی است که باید به پتروشیمیها بابت خوراکشان بدهد.


                          از این رو است که با توجه به این سیاست پیش بینی میشود سود سال 90 پتروشیمی تبریز اعدادی بیش از 50 تومان را شاهد باشد که بعد از آن شاهد رشد سودآوری آن نیز خواهیم بود. به هر ترتیب یک پالایشگاه 500 میلیارد تومانی در مقایسه با پالایشگاه اصفهان 2000 میلیارد تومانی که البته در یک نقطه استراتژیک کشور نیز قرار دارد برای آنانی که به سهامداری عمده و استراتژیک شرکت می اندیشند فوق العاده جذاب است.


                          به نظر میرسد اگر حقوقیها بخواهند به اندازه کافی این سهم را از بازار جمع نمایند چندان علاقه ای به فعالیت آشکار نداشته باشند و ترجیح می دهند در معامله بلوکی بیشتر قیمت این سهم را آشکار سازند و اکنون در کدهای غیر مشهور و در اندازه های کوچکتر به خرید سهم بپردازند. البته باید توجه نمود که طبیعی است حقوقی های خواهان این سهام علاقه ای به خرید در درصدهای مثبت پیاپی از خود نشان ندهند و بعد از چند روز تعادل نماد و یا در صف فروش (به مانند آنچه روز 25 دی رخ داد) سهام را به میزان لازم جمع آوری نمایند. به هر ترتیب اشتباه دوم مذکور در این نامه به خوبی بیانگر موقعیت میباشد.

                          آنچه در نهایت لازم به ذکر مجدد است اینکه شاید این نظر کارشناسی نیز با بسیاری از اشکالات همراه باشد (که هست) اما خوب است به دور از هیاهوی «من خریدم و من فروختم» و با توجه به اعداد واقعی و با کامنتهای معقول تر این نظرات مطرح شوند تا شاید با چشم باز همگان تصمیم به خروج کامل از این دو سهم یا برخی سهام دیگر و یا ماندن با آنها بگیریم. این فقط یک زاویه از ماجرا است و شاید زوایای دیگر پنهان آن به نقل از خوانندگان معزز بورس نیوز بسیار راهگشاتر از نظرات مثبت فوق باشد.

                          این نکته را نیز باید یادآور شوم که رویکرد این نوشته یکی دو روز و یک هفته نیست و نظرات فوق را برای یک دوره لااقل سه ماهه بیان داشته است و به بازدهی هایی از جنس بازدهی وغدیر، فملی و ومعادن و به ویژه و بالاخص بانک سینا می اندیشد که علی رغم عرضه ها و کنترلهای خصوصی سازی و غیر خصوصی سازی راه خود را براساس تحلیل بنیادی قوی خود پیدا کردند و تحلیل محور بودند تا شایعه محور.


                          نگارنده معتقد است دو نماد مورد اشاره این نوشته بسیار شبیه چهار مورد فوق و به ویژه بانک سینا و فملی میباشند که ارزندگی آنها واضح است اما کمی تأمل و کارشناسی هم میخواهد.

                          نظر

                          • کاشف
                            عضو فعال
                            • Nov 2010
                            • 925

                            #493
                            كدخبر: ۴۲۴۵۵تاريخ انتشار: ۲۷ دي ۱۳۸۹ - ۱۰:۴۴ نسخه چاپي
                            ارسال به دوستانمدیر عامل کار گزاری بانک تجارت
                            تهدیدهای بورس در شرایط فعلی مشخص است
                            وی در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به عدم توسعه دانش فعالان بورس و ابزارهای موجود گفت :تهدیدی که هم اکنون متوجه بورس است این است که حجم زیادی نقدینگی در بورس وارد شده و ابزارهای جدیدی نیز مانند معاملات آنلاین به این بازار افزود شده که بنظر نمی رسد ابزارهای از این دست در شرایطی فعلی مطابق با دانش فعالان بازار باشد.
                            بصورت کلی بورس و فعالان بورسی نسبت به ابهام واکنش منفی از خود بروز می دهند قبل از اینکه بحث طرح تحول اقتصادی مطرح شود به دلیل اینکه ابهامات زیادی در خصوص بسیاری از نماد ها مطرح شده بود بطوریکه آینده سودآوری بسیاری از شرکت ها معلوم نبود بازار با افت عملکرد مواجه شد.

                            احسان مرادی مدیر عامل کارگزاری بانک تجارت در گفتگو با خبر نگار بورس نیوز با بیان این مطلب افزود پیش از اجرای این طرح برآوردها حاکی از این بود که با اجرای این طرح گروههایی که کمترین تاثیر را به لحاظ افزایش هزینه از محل آزادسازی قیمت حاملهای انرژی را می ببینید مورد توجه فعالان قرار گرفته و با رشد مواجه شدند که بانکی ها از متحمل این گزینه ها بشمار می رفتند. ودر مقابل صنایعی مانند خودرویی ها،کانه های فلزی و صنایعی از این دست کم تا مدتی با رکورد مواجه شوند.

                            اما روند بازار پس از اجرای این طرح خلاف این مسئله را نشان داد وی خاطر نشان ساخت به وجود آمدن ابهام در سیاست گذاری گذاری کلان دولت برای گروه بانکی عملاً موجب گشت تا گروه نتواند حرکت خود را آغاز کند اما در مقابل خودرویی ها با توجه به اینکه با پی بر ای پایینی مواجه بودند به همراه رشد میانگین بازار بارشد مواجه شدند.

                            مدیر عامل کار گزاری بانک تجارت در تشریح روند بورسی نیز به خبر نگار بورس نیوز گفت:در مقطع فعلی برای اظهار نظر کارشناسی باید بسیار دقت داشت چرا که یک دنیای جدید در بورس کشور آغاز شده که باید برای روند شناسی آن تا مدتی صبر کرد .

                            وی افزود در حال حاضر از یک طرف نقدینگی تزریق شده به جامعه از محل واریز نقدی یارانه ها به حساب مردم و از طرف دیگر عدم جذابیت در بازار های موازی بورس موجب گشته تا شاهد ورود حجم زیادی از نقدینگی به این بخش باشیم که این یک عامل مثبت بشمار می رود.

                            اما از سوی دیگر تا زمانی که شرکتها پیش بینی خود را که انتظار می رود برای سال آینده بسیار محتاطانه نیز باشد به بورس ارائه نکند مشخص نخواهد شد که بورس چه شرایطی را پیدا خواهد کرد.

                            وی در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به عدم توسعه دانش فعالان بورس و ابزارهای موجود گفت :تهدیدی که هم اکنون متوجه بورس است این است که حجم زیادی نقدینگی در بورس وارد شده و ابزارهای جدیدی نیز مانند معاملات آنلاین به این بازار افزود شده که بنظر نمی رسد ابزارهای از این دست در شرایطی فعلی مطابق با دانش فعالان بازار باشد.

                            مرادی در پایان تصریح کرد، فعالیت در بورس در شرایط فعلی بسیار دشوار شده و در این رابطه به فعالان بورسی تاکید کرد از هرگونه صف نشینی و دنباله روی کور کورانه امتناع کرده و سرمایه گذاران با دقت بالا و با توجه به تحلیل های بنیادی اقدام به سرمایه گذاری نمایند چراکه با توجه به اجرای طرح تحول اقتصادی تغییرات بنیادی زیادی در وضعیت شرکتهای بورسی بوجود خواهد آمد.

                            نظر

                            • mohseni1353
                              كاربر فعال
                              • Jan 2011
                              • 1010

                              #494
                              در بررسي و گفتوگوي خبرنگار فارس با مديرعامل مشخص شد:
                              ارايه گزارش 9ماهه ماشين سازي اراك و جزئيات مناقصه 650 ميليون يورويي

                              خبرگزاري فارس: مديرمالي ماشين سازي اراك در حالي از نهايي شدن عمكلرد 9 ماهه اين شركت براي ارايه به سازمان بورس خبر داد كه جزئيات مناقصه 650 ميليون يورويي ساخت پل 2.4 كيلومتري قشم مشخص شد.

                              علي پيرزادي در گفت وگو با خبرنگار اقتصادي فارس، در رابطه با آخرين وضعيت مالي و عملياتي ماشين سازي اراك اظهار داشت: عملكرد 9 ماهه شركت هنوز نهايي نشده و در حال تكميل اين گزارش هستيم كه ابتدا به سازمان بورس خواهيم داد.
                              وي در پاسخ به اين سئوال كه بودجه سال 90 شركت چه زماني آماده مي شود و چه آيندهاي از وضعيت شركت پيش بيني مي شود، پاسخ داد: به دليل لزوم تهيه گزارش عملكرد 9 ماهه هنوز بررسي براي بودجه 90 شركت به عمل نيامده است، اين در حالي است كه تا قبل از خروج از شمول دولتي بايد بودجه سال بعد را تا پايان آذرماه هر سال ارايه مي كرديم، اما بعد از خصوصي شدن، طبق مقررات سازمان بورس عمل كرده و بودجه سال 90 را در مهلت تعيين شده خواهيم داد.
                              اين مقام مسئول در واكنش به اين سئوال كه چندوچون حضور ماشين سازي اراك در مناقصه ساخت پلي در قشم چيست و چه زماني برنده اين مناقصه مشخص مي شود خاطر نشان كرد: به دليل اينكه من مسئول اين موضوع نيستم نمي توانم اظهاري نظري كنم چون در جريان جزئيات آن نيستم اما در اين حد مي دانم كه كارفرما در حال دريافت پيشنهادها از سوي برخي شركت ها است.
                              اين اظهارات در حالي مطرح شده كه بررسي ها از جزئيات ساخت مناقصه پل 2.4 كيلومتري در منطقه قشم حكايت از آن دارد كه بعد از بررسي شرايط فني 16 گروه متقاضي ، تنها 6 شركت از جمله ماشين سازي اراك حايز اعلام پيشنهاد مالي شده اند.
                              سازمان منطقه آزاد قشم هم در شرايطي آخرين مهلت دريافت پيشنهاد مالي 6 شركت را 11 بهمن ماه تعيين كرده كه ارزش ساخت اين پل را 650 ميليون يورو برآورد كرده و نتيجه مناقصه چند روز بعد از اتمام مهلت قانوني اعلام خواهد كرد.

                              نظر

                              • mohseni1353
                                كاربر فعال
                                • Jan 2011
                                • 1010

                                #495
                                نما بورس،شرکت ها:سرمایه گذاری سایپا تا پایان سال مالی تعدیل مجدد خواهد داشت ، مسعود توکلی مدیر مالی این شرکت ضمن بیان این مطلب به نمابورس گفت :" وساپا حدود 10 تومان دیگر به رقم پیش بینی سالیانه اضافه خواهد کرد."

                                توکلی ادامه داد:" البته رقم دقیق تعدیل هنوز محاسبه نشده است و این رقم تقریبی و از محل سود عملیاتی است."

                                وی افزود:" با توجه به عمکرد خوب 9 ماهه شرکت و پرتفوی مناسب آن ، درصدد هستیم که پیش بینی ها را محقق کنیم ."

                                توکلی در خصوص سیاست تقسیم سود "وساپا" گفت :"سیاست تقسیم سود ،تصمیم مدیریتی است اما به نظر می ر سد که سیاست تقسیم سود مانند سالهای گذشته باشد ."

                                گفتنی است در معاملات بازار سهام تا کنون 25 میلیون سهم معامله شده و صف خرید این سهم پابرجاست .گرچه سود بالای اعلام شده عمدتا غیر عملیاتی است امامورد اقبال بازار قرار گرفته است .این شرکت در سال گذشته در مجمع 98 درصد سود تقسیم کرده است باید دید با توجه به شرایط امسال بازار سرمایه این روال چگونه ادامه می یابد.

                                نظر

                                در حال کار...
                                X