کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
با سپاس فراوان از آریا ملل زرین که خوب از خجالت حقوقی خودزن در میاد...
نبودم پای بازار و صرفا یه اردر دستگرمی که دیروز گذاشته بودم معتبر تا لغو خرید شده،منتهی به نظرم فعلا جایی نمیره سهم و میشه خورد خورد خرید و گذاشت کنار تا به وقتش... ;)
سلام،چند روز پیش با شرکت تماس گرفتم تا در مورد ابهاماتی که برام پیش اومده بود سوال کنم.در خصوص افزایش سرمایه گفتن حدود 80% از کارای نوشتن گزارش توجیهی انجام شده!یادم رفت بپرسم از چه محلی اما با توجه به وضعیت شرکت حدس خودم اینه که افزایش سرمایه دو مرحله ای باشه،یه مرحله تجدید ارزیابی دارایی ها(مثلا از 2.2 میلیارد به 10 میلیارد،یعنی450%)یه مرحله از اورده و مطالبات(از 10 میلیارد به 20 میلیارد،یعنی 550% نسبت به سرمایه اولیه)...جمعا میشه 900% نسبت به سرمایه اولیه(همین 2.2 میلیارد فعلی منظورمه)...در خصوص بحث کشت گوجه فرنگی گفتن ما باید بررسی کنیم ببینیم قیمت گوجه تو بازار به چه صورتیه و اگه برامون توجیه داشته باشه انشالله تو تیرماه گوجه میکاریم(فقط از همین محل حدود 70 تومن میاد رو سود شرکت اگه گوجه بکاره!!!)پارسال هم دقیقا تو تیرماه شروع به کاشت گوجه کردن...گزارش اولین پارسال رو با گزارش سه ماهه مقاسه کنید... ;) در مورد اینکه چرا اینقدر دستمزد رو بالا پیش بینی کردید پرسیدم که فرمودن شرکت با راه اندازی تونل جدید داره 24 ساعته کار میکنه!!!!(دوتا شیفت 12 ساعتی) و به همین خاطر دستمزد و اضافه کاری و اینا هزینه ها میره بالا(هرچند به شخصه قانع نشدم و حتی تو این حالت هم باز اینقدر هزینه دستمزد نمیره بالا!!!به نظرم حدود 100 تومن از این محل میتونه بیاد رو سود شرکت!)والبته فرمودن که از ابتدای سال به همین صورت بوده(یعنی تو سه ماهه پایانی همین سال مالی هم شرکت 24 ساعته داشته کار میکرده!!!)
پس با این وضعیت میشه انتظار یه گزارش دوازده ماهه خوب رو تو تیرماه از شرکت داشت...در مورد بالا گرفتن هزینه سربار هم سوال داشتم منتهی فراموش کردم بپرسم،اگه حدس من درست باشه حداقل 50 تومن هم از این محل میتونه به سود شرکت اضافه بشه...با این تفاسیر و باتوجه به وضعیت حمایت سهامدار عمده روی 1500 تومن به نظرم با خیال راحت حداقل تا پایان مهرماه سهامداری کنید...
میگم مهرماه چون مجمع سالیانه شرکت معمولا تو مهرماه هست و همینطور گزارش سه ماهه که انشالله با کاشت گوجه همراه با تعدیل 30% تو مهرماه میاد،ضمن اینکه تا اونموقع انشالله افزایش سرمایه اش هم اومده رو کدال... ;)به نظرتون شرکت با این شناوری کم افزایش سرمایه 600 تا 900 درصدی بده قیمتش بعد بازگشایی چقدر میشه؟!
درضمن به نظرتون با این سرمایه گذاری خوبی که روی تبلیغات و برند شرکت صورت گرفته طی پارسال و امسال،واقعا بعد از افزایش سرمایه و خارج شدن از تولید کارمزدی فروش شرکت چقدر میشه؟!!این لینک ها رو ببینید: http://chinchinco.com/index.php/comm...d-informations http://chinchinco.com/index.php/abou...inchin-history
و نکته ی آخر اینکه شناوری سهم رسید به 15%!!!!یه سر به صفحه ی سهامداران بزنید(درصدی که تو صفحه اصلی نشون میده به روز نشده اس... )
همین الان با یکی از دوستان مشهدی صحبت میکردم،لطف کرده بود و رفته بود محل زمین شرکت و میگفت شرکت گوجه کاشته امسال هم و این یعنی حداقل(با قیمت فروش گوجه پارسال) حدود 1.5 میلیارد درامد بیشتر که کافیه بر 2.2 میلیارد سرمایه شرکت تقسیم کنیم،میشه سهمی 68 تومن تعدیل مثبت...
یعنی تو گزارش سه ماهه(مهرماه)حداقل یه تعدیل 30% فقط از همین محل داریم...
همین الان با یکی از دوستان مشهدی صحبت میکردم،لطف کرده بود و رفته بود محل زمین شرکت و میگفت شرکت گوجه کاشته امسال هم و این یعنی حداقل(با قیمت فروش گوجه پارسال) حدود 1.5 میلیارد درامد بیشتر که کافیه بر 2.2 میلیارد سرمایه شرکت تقسیم کنیم،میشه سهمی 68 تومن تعدیل مثبت...
یعنی تو گزارش سه ماهه(مهرماه)حداقل یه تعدیل 30% فقط از همین محل داریم...
این هم مستندات حرفم:
توجه کنید تو گزارش شرکت گفته چون هنوز گوجه نکاشتیم پس سودش رو پیش بینی نمیکنیم!!!
اما دوست بنده پریروز رفته و میگه الان گوجه کاشتن و خوب با این وصف باید تو سه ماهه تعدیل فروش گوجه رو بده...
پارسال حدود 1.4 میلیارد تومن فروش گوجه داشتن،با فرض اینکه گوجه رو به همون قیمت پارسال بفروشن(که البته منطقی نیست و حداقل 20% میتونه گرون تر فروخته بشه یعنی نزدیک به 1.7 میلیارد) این مبلغ به سود شرکت اضافه میشه و کافیه این مبلغ رو به سرمایه شرکت تقسیم کنیم تا تثیرش رو روی سود شرکت ببینیم:
1.4/2.2= 63 تومن افزایش سود هر سهم
با توجه به پیش بینی 219 تومنی شرکت سود هرسهم به 282 تومن میرسه(فقط از همین محل گوجه) و این یعنی تعدیل 28.7% برای سهم!
واقعا درک نمیکنم چرا بازار به این سهم بی توجه هست!اینهمه پتانسیل تعدیل،پتانسیل افزایش سرمایه سنگین،پتانسیل خروج از تولید کارمزدی و تولید مستقیم،بهبود وضعیت نقدینگی شرکت و تسویه وام ها،حمایت بسیار عالی سهامدار عمده روی 1500 و عملا ریسک ریزش صفر!شناور پایین...
این سهم واقعا اول راهه،حالا اگه کسی بررسی و درج خبر من رو راجع به این سهم خواست تبلیغ و بوق زدن هم بدونه مساله ای نیست!چون از دید من ارزش بوق زدن داره... ;)
پ.ن:با اینکه این دوستم حرفش موثقه با این حال سعی میکنم فردا با خود شرکت هم تماس بگیرم تا خیالم از بابت کاشت گوجه راحت بشه... ;)
توجه کنید تو گزارش شرکت گفته چون هنوز گوجه نکاشتیم پس سودش رو پیش بینی نمیکنیم!!!
اما دوست بنده پریروز رفته و میگه الان گوجه کاشتن و خوب با این وصف باید تو سه ماهه تعدیل فروش گوجه رو بده...
پارسال حدود 1.4 میلیارد تومن فروش گوجه داشتن،با فرض اینکه گوجه رو به همون قیمت پارسال بفروشن(که البته منطقی نیست و حداقل 20% میتونه گرون تر فروخته بشه یعنی نزدیک به 1.7 میلیارد) این مبلغ به سود شرکت اضافه میشه و کافیه این مبلغ رو به سرمایه شرکت تقسیم کنیم تا تثیرش رو روی سود شرکت ببینیم:
1.4/2.2= 63 تومن افزایش سود هر سهم
با توجه به پیش بینی 219 تومنی شرکت سود هرسهم به 282 تومن میرسه(فقط از همین محل گوجه) و این یعنی تعدیل 28.7% برای سهم!
واقعا درک نمیکنم چرا بازار به این سهم بی توجه هست!اینهمه پتانسیل تعدیل،پتانسیل افزایش سرمایه سنگین،پتانسیل خروج از تولید کارمزدی و تولید مستقیم،بهبود وضعیت نقدینگی شرکت و تسویه وام ها،حمایت بسیار عالی سهامدار عمده روی 1500 و عملا ریسک ریزش صفر!شناور پایین...
این سهم واقعا اول راهه،حالا اگه کسی بررسی و درج خبر من رو راجع به این سهم خواست تبلیغ و بوق زدن هم بدونه مساله ای نیست!چون از دید من ارزش بوق زدن داره... ;)
پ.ن:با اینکه این دوستم حرفش موثقه با این حال سعی میکنم فردا با خود شرکت هم تماس بگیرم تا خیالم از بابت کاشت گوجه راحت بشه... ;)
امسال تا حالا رب گوجه حداقل 30 درصد گرانتر از سال قبل شده ولی گوجه نه چون تو خود بازار هم الان گوجه از سال قبل ارازنتر است .البته این را بر اساس قیمت توی بازار میوه بیان میکنم .در رب گوجه قبول دارم از سال قبل سود بسیار بیشتری خواهد داشت.
امسال تا حالا رب گوجه حداقل 30 درصد گرانتر از سال قبل شده ولی گوجه نه چون تو خود بازار هم الان گوجه از سال قبل ارازنتر است .البته این را بر اساس قیمت توی بازار میوه بیان میکنم .در رب گوجه قبول دارم از سال قبل سود بسیار بیشتری خواهد داشت.
درود
گوجه چند درصد ارزون تر شده؟البته قیمت گوجه ربی ملاک هست و نه گوجه مصرفی خانوار...
ضمن اینکه قیمت خراسان و گرگان و مازندران رو باید بدونیم،چون ملاک شرکت قیمت اون منطقه اس...
به هر حال من با فرض عدم تغییر قیمت عرض کردم 63 تومن میاد رو سودش...
با قیمت 20% گرون تر بفروشه 77 تومن میاد رو سودش!
با قیمت 20% ارزون تر بفروشه 51 تومن میاد رو سودش!
دیگه بیشتر از 20% که ارزون نشده؟!!!!هرچند میگم خیلی خیلی دور از ذهنه با این تورمی داشتیم و داریم قیمت گوجه ربی کاهش پیدا کرده باشه!!!
در مورد این سهم دوستان کمی احتیاط به خرج بدن .
شنید شده بر اثر خشکسالی بسیاری از مزارع مخصوصا تو خراسان در شرف خشک شدن هستن و اگر این شرکت مزارعی رو هم زیر کشت گوجه برده باشه به احتمال زیاد بر اثر خشکسالی از بین خواهند رفت و یه زیان و هزینه سرباری به شرکت تحمیل خواهد شد که با توجه به بالا بودن اهرم شرکت ممکنه تاثیر منفی زیادی روی ای پی اس شرکت بزاره .
بد نیست که بدونید در حال حاضر بسیاری از روستاهای خراسان حتی اب اشامیدنی هم ندارن و در بیشتر ساعات رو اب شبکه ابرسانی هم قطع هست و جیره بندی در جریان هست .
بسیار سپاسگذارم،هرچند این موضوع نهایتا فقط منجر به عدم تعدیل از این محل میشه و احتمال اینکه رو روند اصلی شرکت تاثیر شدید بزاره بسیار کمه به چند دلیل که عرض میکنم:
اول اینکه شرکت گوجه مورد نیاز رو از سه استان خراسان گرگان و مازندران تامین میکنه و این موضوع باعث میشه که با فرض خشکسالی شدید در خراسان و نبود گوجه به اندازه کافی کسری مورد نیاز از این استانها تامین بشه...
نکته دوم اینکه تولید کنندگان رب در استانهای دیگه وجود دارن که خودشون امکان فروش رب رو به صورت مناسب ندارن،این تولید کننده ها رب رو تو بشکه پر مینن(معمولا با بریکس 35-37) و به شرکت های دیگه که برندهای مطرح و شبکه توزیع و فروش مناسب دارن میفروشن،از این جهت حتی اگه شرکت ظرفیت خالی داشته باشه میتونه با خرید رب بریکس 35-37 و فراوری مجدد و تبدیل به بریکس 25-27 با برند چین چین به فروش برسونه...
و نکته ی اخر اینکه انشالله تماس بگیرم مجدد با شرکت برای اطمینان خاطر بیشتر خودم و دوستان سعی میکنم در مورد این موضعی که شما فرمودید(
بد نیست که بدونید در حال حاضر بسیاری از روستاهای خراسان حتی اب اشامیدنی هم ندارن و در بیشتر ساعات رو اب شبکه ابرسانی هم قطع هست و جیره بندی در جریان هست .) هم اطلاعات بگیرم و خدمت دوستان ارائه کنم...
واقعا از اینکه یکی از ریسک های این سهم رو مطرح کردید ازتون سپاسگذارم(هرچند این ریسک همونطوری که توضیح دادم عملا ریسک چندان تاثیر گذاری نیست)،امیدوارم اگه ریسک دیگه ای رو هم برای سهم متصور هستید تذکر بدید،چون کاملا قبول دارم من اینقدر مجذوب پتانسیل ها و قدرت های رشد سهم شدم که به طور کامل از ریسک ها غافل هستم...
تذکر ریسک از شما،پیگیری اهمیت و تاثیر گذاریش با من...
4 شنبه که هرچی تماس گرفتم امور سهام جواب نداد!اما با چیزی که امروز دیدم واجب شد دیگه مجدد تماس بگیرم!!!
اگه این اتفاق تو سال 92 افتاده چرا ما هیچ تاثیری تو صورت های مالی ندیدیم؟!
اون چیزی که تحت فروش برند مشاهده میکنید تو صورت های مالی چین چین ناشی از مابه التفاوت تولید محصولات خود شرکت با برند چین چین و سایر برند ها هست و ربطی به روغن نداره!(این رو هم میتونید خودتون محاسبه کنید و هم اینکه مدیر مالی محترم شرکت هم تایید کردن این رویه حسابداریشون رو...)
حالا سوال اینه!
18000 تن روغن به چه قیمتی فروش میره؟!
میریم سراغ صورت مالی های مارگارین برای مقایسه،کافیه متوسط قیمت فروش هر تن روغن رو برای پارسالش محاسبه کنیم:
با تقسیم مبلغ بر تناژ فروش خوایم داشت:
هر تن = 35.87 میلیون ریال
یعنی 18000 تن روغن چین چین حدود 64.5 میلیارد تومن فروش رفته...
خوب به نظرتون بابت فروش با برند چین چین چند درصد مبلغ فروش حق برند دریافت بشه منطقیه؟!!!
فرض کنیم قراره حق برند به نسبت سود ناخالص سنجیده بشه:
بازم میریم با مارگارین مقایسه میکنیم،طبق تصویر زیر پارسال حاشیه سود ناخالص مارگارین 18% بوده،سال قبلش هم 19%،پس با ضریب خطای خوبی میتونیم حاشیه سود ناخالص تولید روغن رو همین 18% بگیریم:
(تازه اگه با بهشهر مقایسه کنیم که اوضاع جالب ترم میشه،حاشیه سود غبشهر 24% بوده!اما همین مارگارین رو در نظر میگریم)
خوب یعنی فروش 64.5 میلیارد روغن با برند چین چین سود ناخالصی معادل 11.6 میلیارد تومن برای تولید کننده داشته!خوب این بار چند درصد سود ناخالص رو برای حق برند در نظر بگیریم که عادلانه باشه؟!
فکر میکنم دیگه حداقل 10% سود ناخالص عادلانه باشه که میشه 1.16 میلیارد تومن که حتی تو این حالت هم میشه سهمی 52 تومن! و اصلا عدد قابل چشم پوشی نیست برای این شرکت...
اصلا جور دیگه نگاه کنیم!من میگم بریم یه سره سراغ سود خالص!حاشیه سود خالص مارگارین پارسال 12% بوده(غبشهر 18%) با حاشیه سود خالص همین 12% هم در نظر بگیریم تولید و فروش 18 هزار تن روغن با برند چین چین سود خالصی معادل 7.75 میلیارد تومن برای شرکت تولید کننده داشته!خوب تو این حالت که سود خالص رو در نظر میگیرم چند درصد حق برند در نظر بگیریم عادلانه اس؟! 15% سود خالص فکر مکینم کفش باشه!
این پول (حداقل 52 تومن و حداکثر 150 تومن به ازای هر سهم)کجا رفته؟!!!!!این سوالیه که حتی اگه فعلا نتونم جوابش رو پیدا کنم حتما تو مجمع مهرماه شرکت میکنم تا جوابش رو پیدا کنم...
و سوال دوم اینه که با 18000 تن حق برند همچین تاثیری میتونه بزاره با برنامه ریزی که به پخش برای به دست اوردن 20% سهم بازار با این برند کرده چقدر میتونه تاثیر گذار باشه؟!!!
پ.ن:چین چین خودش تولید روغن نداره و این صحبتهایی که کردم مربوط میشد به حق استفاده از برند چین چین برای فروش تولیدات سایر تولید کننده های روغن نباتی مثل نرگس شیراز و پرتو دانه خزر پارس... ;)
پ.ن2:سوال دومی که پیش میاد اینه که شرکت با این تبلیغات خوبی که رو برند کرده مجدد و برند رو احیا کرده چرا از این امکان به خوبی استفاده نمیکنه،با وجود سهامداری 80% به پخش به صورت مستقیم و غیر مستقیم
روی چین چین جا داره از برند شرکت خیلی خیلی بهتر از اینا استفاده بشه،فکر میکنم خیلی از تولید کننده های خرده ی روغن نباتی حاضر باشن در ازای پرداخت حق برند به چین چین توزیع انحصاری و سراسری محصولاتشون توسط به پخش انجام بشه...یه بازی سه سر برد برای چین چین(سود بی دردسر) برای به پخش(پس گرفتن سهم توزیع روغن نباتی و رقابت با صافولا) برای تولید کننده خرد(امکان افزایش تولید و فروش و سود) میتونه به وقوع بپیونده...
پ.ن3:این صحبتها رو زیادی جدی نگیرید،اینا همش توهمات یه ذهنه بیماره...
پ.ن4:چین چین خودش اینقدر پتانسیل داره که بدون این بحث روغن هم ارزنده باشه،منتهی این بحث روغن مثل قضیه ی اون کسیه که داشته ماست میریخته تو دریا میگفته نمیشه اما اگه بشه چه دوغی میشه... من احتمالا الان اون ادمم! :D
نظر