کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
زنگ خطر تولید به صدا درآمد زغالسنگ ایرانی رو به انقراض/تولیدکنندهای که واردکننده میشود چهارشنبه، بیست و ششم آذر 1393 - 03:02 عصر در حالی که ایران دارای ذخایر بسیاری از زغالسنگ است و پیش بینی شده با اکتشافات عمقی میتوان حجم ذخایر را افزایش داد اما در حال حاضر کارشناسان هشدار دادهاند اگر به مشکلات معادن زغالسنگ رسیدگی نشود، سال آینده واردات این مواد معدنی از تولید آن سبقت خواهد گرفت. معدن زغالسنگ
فریبا رسولی: وضعیت قرمز است. شنیدهها از تعطیلی چند معدن زغالسنگ حکایت دارد. آنقدر وضعیت تولید سالانه معادن زغالسنگ در سالهای اخیر نگرانکننده شده که این روزها صحبت از واردات این مواد معدنی است. این در حالی است که تعداد معادن زغالسنگ در کشور به 178 فقره میرسد و همیشه گفته شده زغالسنگ داخلی که از معادن کشور به بهرهبرداری میرسد، کفاف نیاز داخل را میدهد.
این در حالی است که کارشناسان به این باور رسیدهاند که معادن زغالسنگ چه توسط بخش خصوصی و چه توسط دولت به بهرهبرداری برسد تفاوتی نمیکند، در هر حال چرخه این معدنها این روزها به سختی میچرخد و بسیاری از آنها در آستانه تعطیلی هستند.
اگرچه میزان کل تولید هشت ماهه امسال در حوزه کنسانتره زغالسنگ به ۶۱۸ هزار و ۶۱۳ تن میرسد و آمارها نشان میدهد میزان تولید این مواد معدنی در شرکتهای بزرگ زغالسنگ ۱۳ درصد افزایش داشته است، اما فعالان معدنی این عرصه معتقدند به دلیل اینکه در سالهای اخیر در معادن زغالسنگ سرمایهگذاریهای لازم صورت نگرفته، اکنون وضعیت این معادن به جایی رسیده که توان جذب اشتغالزایی برای نیروهای انسانی ندارد و اکنون با تعطیلی معادن زغالسنگ حدود ۸۵۰۰ نفر قرار است شغل خود را از دست بدهند.
این در حالی است که به گفته کارشناسان، کار در معادن زغالسنگ بسیار سخت است و به لحاظ بروز نبودن تجهیزات معدنکاری این معدنکاران از وضعیت ایمنی مناسبی در معادن برخوردار نیستند. از سویی به گفته کارشناسان بیشترین ذخایر زغالسنگ در اعماق زمین وجود دارد، اما بررسیها نشان داده به دلیل نبود فناوری و تجهیزات مورد نیاز امکان استخراج این ذخایر معدنی وجود ندارد.
از منظری دیگر بررسیها نشان داده اخیرا با سرمایهگذاری صدها میلیارد تومان برای احداث معادن زغالسنگ تولید آنچنان نبوده که هزینه تولید با مقدار تولید به تعادل برسد. البته کارشناسان معتقدند بازدهی سرمایه در معادن زغالسنگ به سرعت طی نمیشود و نیاز به زمان دارد.
آنها همچنین معتقدند پایین بودن بازدهی سرمایه در بخش معدن ضرورتا ناشی از پایین بودن بهرهوری در این بخش نیست و چه بسا ممکن است به اعتبار ماهیت فعالیتها، ناشی از نیاز بالای آن به سرمایه باشد، علاوه بر این احتمال برخی معادن زغالسنگ در نقاط مختلف و دورافتاده باشد و انتخاب منطقه سرمایهگذاری از اختیار سرمایهگذار خارج شود.
اما موضوعی که این روزها فعالان معدنی عرصه زغالسنگ را نگران کرده این است که چشم انداز آنها از وضعیت معادن زغالسنگ حاکی از این است که تا به حال قیمت خرید منطقی این محصول از معادن در چرخه اقتصادی این حوزه بسیار تاثیرگذار بوده است.
در همین رابطه محمد مجتهدزاده، دبیر کمیته زغالسنگ خانه معدن با هشدار نسبت به وضعیت معادن زغالسنگ به «اقتصادنیوز» میگوید: اگر قیمت منصفانهای برای خرید زغالسنگ و کنسانتره آن از معادن تعیین نشود در سال آینده باید برای واردات زغالسنگ از کشورهای خارجی اقدام کرد.
این کارشناس حوزه معدن معتقد است: همانطور که هدف ایجاد ذوب آهن اصفهان برای صنعت فولاد تامین زغالسنگ کک شو بوده و پیشبینیها نشان میداد ذخایر معادن زغالسنگ نیاز داخلی را تامین میکند، اما در چند دهه اخیر به دلیل اینکه سرمایهگذاریهای لازم برای بهرهبرداری معادن زغالسنگ صورت نگرفته، امروز تولید این مواد معدنی با نیاز داخلی یکسان نیست و اگر به مشکلات این معادن رسیدگی نشود، واردات زغالسنگ انجام میشود و در این زمینه به خارج وابسته خواهیم شد.
بررسیهای «اقتصادنیوز» نشان میدهد برای تولید کک در کشورحدود پنج میلیون و ۸۰۰ هزارتن زغالسنگ کنسانتره نیاز است که پیشبینی شده 4.6 میلیون تن آن در داخل و 1.2 میلیون تن از طریق واردات تامین شود، این در حالی است که دبیر کمیته زغال سنگ خانه معدن معتقد است در حال حاضر فقط 1.5 میلیون تن زغالسنگ از معادن حاصل شده است که این نشان میدهد در تامین زغالسنگ در سالهای آینده با مشکل مواجه خواهیم بود و باید تن به واردات داد که این به اعتقاد کارشناسان برای تولید داخلی ضررهایی دارد و روز به روز در زمینه تولید فولاد که یکی از زیربناهای آن زغالسنگ است وابستهتر خواهیم شد.
به نظرمی رسد در ناتوانی فعالان معدنی زغالسنگ در بهرهبرداری از معادن، وزارت صنعت هم بیتقصیر نیست؛ چرا که اگر قیمت خرید مناسبی برای معادن تعریف کند یخ فعالیت معادن زغالسنگ هم آب میشود و فعالیت معدنی دولت و بخش خصوصی اقتصادی خواهد شد.
البته خواسته پررنگ فعالان معدنی زغالسنگ که بیسرانجام مانده، تشکیل کمیتهای مخصوص برای بررسی چالشهای زغالسنگ است که طبق گفتههای مجتهدزاده قرار بوده ابتدای امسال تشکیل شود و تا کنون از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت تشکیل نشده است.
به هر حال وضعیت معادن زغالسنگ و چرخه اقتصادی آن دستخوش مسائلی است که به نظر میرسد وزارت صنعت باید به منظور رسیدگی به مشکلات این حوزه سریعتر اقدام کند تا پیشبینیها نسبت به واردات زغالسنگ کمرنگ شود؛ چرا که در حال حاضر با وجود اینکه در یک سال اخیر تلاشهای بسیاری برای ارتقای این حوزه انجام شده، کارشناسان همواره هشدار میدهند اگر روال به همین صورت پیش رود ایران در سال ۹۴ در واردات این مواد معدنی مستعد و در سال ۹۵ جزو عمدهترین کشورهای واردکننده زغال سنگ محسوب خواهد شد.
ولو ان اهل القری امنوا واتقوا لفتحنا علیهم برکات من السماء و الارض
انجمن جهاني فولاد در گزارش ماهانه خود از افزايش 6.4 درصدي توليد فولاد ايران در 11 ماه نخست 2014 خبر داد و اعلام کرد که ايران در اين مدت 14.969 ميليون تن فولاد توليد کرده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 6.4 درصد رشد داشته است.
این خبر خوبی برای کطبس میتونه باشه
رفتیم برای 370 تومان اگه اون رو هم با همین قدرت رد کنه میره برای بالای 400 تومن خداکنه رد کنه چون میره تو کانال صعودی و کانال نزولی رو ترک میکنه و تقاضا بیشتر میشه
بابا چرا آخه در خرید عجله میکنید اونوقت میگید رفتیم تو ضرر و از این حرفا من که نوشتم تا زیر 300 بیاد در خرید صبر کنید زیر 300 خرید کنید صف تشکیل بدید یه گین خوب بگیرید بیخود خودتونو تو ضرر نبرید.
ظاهرا کطبس وضعیت چندان مناسبی نداره محتاط باشید و مراقب سرمایه خود باشید.
سلام دوست من
اگر شاخص در انتهای موج 1 نزولی از c از 4 بزرگ باشد.............
وبخواهد موج 2 فرضی از c را تشکیل بدهد............................
به دید کوتاه مدت خرید سهم در محدوده300 بسیار عالی میباشد.
شرط خرید فقط برگشت شاخص میباشد.......................................که البته تقریبا همگی تحلیلها در سایتهای مختلف خبر از اشیاع فروش می دهند.........
نظر بنده هم اینکه احتمالا در شاخص کل یک سری 5 موجه به اتمام رسیده.......................وشاید در این هفته برگشت کوتاه مدت صورت بگیره...
ان شاءالله
93/10/22
نظر