کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
خسته نباشید بابت مطلبی که گذاشته اید و زحمت کشیده اید
شایعات همیشه یک پای معاملات بوده و جز جدایی ناپذیر و البته خیلی مهمی هم هست که گاه تاثیر جدی میذاره توی اینده سهم ها
اسمش شایعه است، ولی صحت و سقمش بستگی به منبع نشر داره که چون معلوم نیست از کجاست، پس بر اساسش خرید و فروش کردن، کمتر از قمار نیست
اینجاست که پای تحلیل کلان میاد وسط و اگر شناخت خوبی روی کلیات وضیعیت اقتصادی و صنایع مربوطه داشته باشیم، شاید بشه از شایعات بعنوان کاتالیزور یا اندیکاتوری برای حرکت سهم ها، بهره برد
اما من بیشتر بخاطر امضای شما این مطالب رو نوشتم
کسانی که فکر می کنند مذاکرات شکست می خورد یا مردم ایران رو خوب نمی شناسند یا سیاست و سیاستمداران رو/:.rolleyessmileyani
باید دید منظور از شکست و پیروزی اول از همه چی هست؟
اگر معیارهامون مال خودمونه و از هیچ نُرمی پیروی نمیکنه، میشه تفسیر به رای و اصولاً هر جور دلمون بخواد تفسیر میکنیم. اما نیم نگاهی به سابقه این مملکت و راه پیموده شده در این 35-36 سال، حاکی از اونه که اصولاً ما بازنده بزرگ در تمامی عرصه ها بوده ایم و وقتی یکی یکی فرصت های بی بدیل را دو دستی تقدیم رقیبان کرده ایم، به فرصت سوز ترین کشور تاریخ دنیا هم بدل شده ایم. اصولاً کشور ما بی بدیل ترین کشور دنیا با ایدئولوژی من در آوردی و منحصر به فردی است. پس هر چیزی ممکنه رخ بده، ولی مطمئناً نه به نفع ملت!
مذاکرات خیلی وقته شکست خورده، ما فقط داریم پامون رو از دایره میذاریم بیرون که بگیم سر طرف رو کلاه گذاشته ایم، تازه اون هم وقتی روش اون ور بوده (سر بسته گفتم)
گروگانگیری، جنگ تحمیلی، قطعنامه 598 (که 25 ساله هنوز نتوانسته ایم حتی یک سنت غرامت بگیریم، چون حقوقدانهای بیعرضه ای داریم)، ملوانان انگلیسی و رافت اسلامی، حمله به سفارت انگلیس، عقب افتادگی 14 ساله از قطر در استحصال میادین مشترک گازی، شکست قرار دادهای بین المللی چون کرسنت و بسیاری دیگر از افتضاح های ریز و درشت دیگر، منجمله اختلاسهای بی بدیل تاریخی و جهانی و تباه کردن حدود 1000 میلیارد دلار درآمد نفتی و گازی دوره آن نزدیکترین نظر ها به پاکترین نظر بازها، بعنوان مشتی از خروارهاست، که حالا باید سر یک مسئله خود ساخته، گرهی که میتوانست اصولاً وجود نداشته باشد را، نه با دست، بلکه با چنگ و دندان باز کنیم، و اسمش رو هم بذاریم پیروزی بزرگ! (سنگ پای قزوین این وسط ...)
واقعاً مردم عجیبی داریم و سیاستمدارانِ مردمی عجیب تر!
پاسخ : آیا تا آخر سال با نوسان میتوان 70%سود کرد ؟
نگاهی به بازار فردا شنبه 24 آبان 93
بازار سرمایه آخرین روز هفته را مثبت آغاز کرد و در حالی که سرود پیروزی و ثبت رشدی دیگر را در سر می پروراند ، ناگهان طوفانی از عرضه ها به پا شد و نوار پیروزی ها از هم گسیخت. اگر به یاد داشته باشید ، در چند روز اخیر مدام از اصلاح شاخص ، وضعیت هیجانی اندیکاتور ها و نیاز به استراحت بازار صحبت کرده بودیم. این مهم درست زمانی اتفاق افتاد که خبر موثقی از پشت درب های بسته مسقط درز نکرد و بازار فهمید که حداقل تا سوم آذر خبری از حصول توافق نیست و همین عامل در کنار نزدیک بودن به تسویه اعتباری ها باعث شد تا سنگینی کفه ترازوی تقاضا جای خود را با کفه ترازوی عرضه کنندگان تعویض کرده و شاهد شتاب عرضه ها در کلیت بازار خصوصا در گروه های پیش رو ( بانک و خودرو ) باشیم. آنطور که در آخرین خبر ها می بینیم ، به نظر شرایط سیاسی آنقدرها هم که بازار فکر می کرد خوشبینانه نیست و کار کمی گره خورده و کم کم شاهد زمزمه هایی مبنی بر توافق نیم بند و تمدید مذاکرات در بخش جزئیات هستیم. باید توجه داشت که اگر تا فردا خبر تعیین کننده ای منتشر نشود، روند معاملات تا سوم آذر ماه همین گونه خواهد بود و دیگر دست و دل بازار به خرید نمی رود. نمودار قیمت سهام و شاخص گروه های پیشرو هم نشان از انتظار و توقف قیمت در سطوح فعلی و حتی اصلاح را دارد. لذا بهتر است در روز های ابتدایی هفته بیشتر نظاره گر باشیم تا پول های وارد شده که منجر به رشد اخیر بازار شدند ، تابلو های راهنما را با نوع معاملات خود در اختیار اهالی بازار و فعالان این حوزه قرار دهند.
حواشی بازار :
الف) در مهمترین خبر سیاسی ، رویترز روز پنج شنبه به نقل از مقامات غربی و ایرانی نوشته است که با وجود مذاکرات یک ساله ایران و گروه موسوم به 1+5 برای رسیدن به توافق جامع، بعید است این امر تا ضرب الاجل سوم آذر (24 نوامبر) محقق شود. بنابر این گزارش، مقامات غربی و ایرانی به رویترز گفته اند که طرفین احتمالا بار دیگر توافق موقتی را امضا می کنند که بر اساس کاهش تحریم های ذکر شده در «برنامه مشترک اقدام»، شکل می گیرد و طرفین در ماه های پیش رو تلاش می کنند تا اختلافات باقی مانده را برطرف کنند. یک مقام غربی در مورد احتمال حصول توافق تا ضربالاجل، گفته است: «ممکن است که چارچوب توافق نهایی تا 24 نوامبر به دست آید، اما احتمالا خود توافق مقدور نخواهد شد.»
به نوشته رویترز، هرچند همه طرفها همچنان در اظهارنظرهای عمومی از امید به توافق تا سوم آذر صحبت میکنند، اما آن ها در اظهار نظرهای خصوصی انتظارات کمتری از آخرین دور مذاکرات که روز 27 آبان در شهر وین اتریش برگزار میشود، دارند. رویترز به نقل از یک مقام بلندپایه ایرانی بی نام نوشته است: «آنچه بیشتر محتمل به نظر می رسد، این است که به نسخه ای مشابه اما با جزئیات بیشتر از توافق ژنو برسیم که برای مبارزه با رکود اقتصادی در ایران کافی باشد و در عین حال مهلت مذاکرات بر اساس آن تمدید شود !!» یک دیپلمات آمریکایی هم به رویترز گفته است که در حال حاضر اغلب ضمائم فنی توافق آماده شده و طرفین در حال کار بر روی متن سیاسی هستند. آنچه مسلم است ، این است که همچنان ضد و نقیض در مصاحبه ها دیده می شود و از طرفی مطالب عنوان شده رسمیت کافی نداشته و اکثر اظهارات توسط اشخاص بی نام گفته شده است.
ب) اما روز پنجشنبه خبر دیگری هم منتشر که البته این خبر بیشتر سوژه ای بود برای مزاح در بین فعالان بازار ! در خبر ها داشتیم که سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بامداد پنجشنبه اعلام کرد هواپیمای «جان کری» وزیر خارجه این کشور برای سوخت گیری در فرودگاه مسقط به زمین نشسته و در این فرصت کری با وزیر خارجه عمان دیدار کرده است. گویا طی مسیر پمپ بنزین دیگری برای سوخت گیری نبوده و این هواپیما ناچارا در مسقط فرود آمده است !!
ج) در خبری دیگر ، اظهارات رئیس جمهور را داشتیم که در دقایق پایانی بازار منتشر شد و همین موضوع باعث شد تا بازار تمایل بیشتر به نقد شدن داشته باشد. روحانی با اشاره به پایان مذاکرات ایران با 1+5 در مسقط عمان گفت : به ملت شریف ایران عرض می کنم که تیم مذاکره کننده کشورمان همانند گذشته بر مبنای مصالح و حقوق مردم بر سر میز مذاکرات حاضر شده و البته نگرانی های منطقی را مد نظر قرار داده و با آژانس همکاری شفاف داشته است. رییس جمهوری اظهارداشت: اگر 1+5 و برخی کشورها، هدفشان این است که ایران از توسعه باز بماند و به دنبال بهانه جویی هستند، این امر امکان پذیر نیست و ملت ما از مسیر توسعه و حقوق خود دست برنخواهد داشت. ما حق داریم در چارچوب معاهدات آژانس بینالملل انرژی اتمی و پادمان های نظارتی از فناوری صلح آمیز هسته ای بهره مند شویم.
روحانی با بیان اینکه کشورها نباید مشکلات داخلی خود را در مذاکرات وارد کنند، گفت : این موضوع قانونی و منطقی نیست و همه اعضای 1+5 باید به مصالح بلند مدت کشورها و منطقه توجه کنند. روحانی افزود: توافق 1+5 به نفع ایران و همه کشورها و به نفع اقتصاد، توسعه، علم و جهان خواهد بود. این توافق میتواند، معاهدات بینالمللی را مستحکمتر کند و باعث اتکاء کشور ها به معاهدات بینالمللی شود و درست نیست اگر کشوری به همه تعهدات بینالمللی پایبند است، پاسخگوی شکاک بودن برخی کشور ها باشد. رییس جمهوری با اعلام آمادگی ایران برای ادامه حرکت شفافتر در چارچوب قوانین و مقررات بینالمللی، اظهار امیدواری کرد که توافق برد – برد برای طرفین مذاکره کننده ایجاد شود، چرا که نفع یکجانبه هیچ توافقی را مستحکم و پایدار نمی کند. روحانی ادامه داد: ایران تمامی مساعی خود را در این زمینه بکار بسته و تعدیل های لازم را در درخواست هایش انجام داده و امیدواریم همه کشورهای 1+5 بویژه آمریکا که گاهی در مذاکرات به دنبال زیاده خواهی است، متوجه شرایط باشند.
د) در خبر های دیگر ، اظهارات معاون وزیر خارجه روسیه را داشتیم که کمی آرامش بخش بود ! «سرگئی ریابکوف» معاون وزیر امور خارجه روسیه با بیان این که «طرف های مذاکره کننده در حال مسابقه با زمان هستند» تا پیش از 24 نوامبر به توافق نهایی برسند ، گفت : در این رابطه قدم های بزرگی برداشته اند و اکنون امکان قوی برای رسیدن به توافق نهایی وجود دارد. وی گفت: ما تاکنون نتایج مهمی به دست آورده ایم که سابقه نداشته و این در واقع پیشرفت در حل پرونده هسته ای مورد مناقشه است. معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد: رسیدن به توافق امکان پذیر شده است و طرف های مذاکره کننده هیچ طرح دومی (طرح ب) به عنوان طرح جایگزین برای شکست احتمالی مذاکرات پیش از موعد نهایی ندارند. وی گفت: ما تاکنون نتایج مهمی به دست آورده ایم که سابقه نداشته و این در واقع پیشرفت در حل پرونده هسته ای مورد مناقشه است.
ه) اما نخست وزیر اسراییل این روزها و همزمان با نزدیک شدن به ضرب الاجل توافق هسته ای نگرانی شدیدی از احتمال توافق بین ایران و 1+5 دارد. وی گفت: به جای اصرار بر از بین بردن برنامه هسته ای ایران، جامعه جهانی در مذاکرات هسته ای با ایران می خواهد بخش های اصلی برنامه هسته ای این کشور دست نخورده باقی بماند. من امیدوارم خبرهایی که از روند و جریان مذاکرات هسته ای به گوش ما می رسد صحت نداشته باشد. به نظر شما معنی این خبر چیست ؟! به نظر تا 3 آذر ماه شاهد انتشار چنین سخنانی از سوی دشمنان و مذاکره کنندگان باشیم.
و) خبرگزاری فرانسه در گزارشی اعلام کرد: ایران و روسیه توافقنامه ای در زمینه ساخت دو نیروگاه اتمی جدید به امضا رساندهاند. بنابراین توافقنامه که در جریان سفر علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی ایران به مسکو، به امضا رسیده دو نیروگاه اتمی جدید در کنار نیروگاه بوشهر ساخته خواهد شد. نکته مهم در این توافقنامه این است که امکان افزایش شمار نیروگاه ها وجود دارد. رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه تولید 20 هزار مگاوات برق اتمی از تکالیفی است که مجلس شورای اسلامی برای دولت قرار داده است، گفت: در سفر امروز قراردادی برای ساخت دو نیروگاه اتمی دیگر با مشارکت طرف روس امضا می شود.
ز) در خبر های اقتصادی مصاحبه مدیر عامل بانک ملی ( عبدالناصر همتی ) در خصوص کاهش نرخ سود بانکی را داشتیم. وی گفت: شاخص مدنظر برای تنظیم نرخ سود بانکی ، تورم میانگین است و همچنین تورم مورد انتظار برای یکسال آینده در نظر گرفته می شود. وی در واکنش به این نکته که نرخ تورم مورد انتظار برای یکسال آینده 15 درصد برآورد شده است، گفت: اگر بانک مرکزی در ارزیابی های کارشناسی خود تورم یکسال آینده را 15 درصد برآورد کرده است، می تواند پیشنهاد خود را متناسب با این نرخ به شورای پول و اعتبار ارائه کند. مدیرعامل بانک ملی گفت: بنده معتقدم هنوز میانگین نرخ تورم در حدی نیست که شورای پول و اعتبار بخواهد نرخ سود بانکی را بازنگری کند، باید مطمئن شویم که تا یکسال آینده نرخ تورم کمتر از 18 درصد خواهد بود تا امکان کاهش نرخ سود بانکی ایجاد شود.
ح) اما خبر های منفی کم بود حالا سقوط سنگین نفت در بازار های جهانی هم به آن افزوده شد ! به دنبال پدیدار شدن نشانه هایی از کند شدن رشد اقتصادی در چین، قیمت نفت خام برای اولین بار در طی 4 سال اخیر به زیر 80 دلار سقوط کرد. قیمت نفت برنت که از ماه ژوئن تاکنون بیش از 30 درصد کاهش یافته، در معاملات روز جمعه به 77 دلار رسید، در حالی که هر بشکه نفت خام آمریکا نیز در برابر 73 دلار معامله شد. آمارها اقتصادی منتشر شده از چین که حکایت از تولیدات کارخانه ای ضعیف تر از حد پیش بینی و رشد سرمایه گذاری با کمترین میزان در نزدیک به 13 سال گذشته بود، موید نشانه های قبلی ای بود که نشان می داد دومین اقتصاد بزرگ جهان امسال ضعف ترین رشد خود را تقریبا در طی 24 سال گذشته پشت سر گذاشته است. آرت هوگان، تحلیلگر بازار نفت در این باره گفت: «قیمت انرژی همچنان به کاهش خود ادامه خواهد داد.»
در فلزات اساسی هم تغییرات با اهمیتی نداشتیم. بطوریکه مس ، سرب ، روی و آلومینیوم در همان سطوح 6.700 – 2.240 – 2.010 و 1.970 دلاری معامله می شوند و همانطور که مشاهده می کنید ، نوسان در حوزه به حداقل رسیده است.
در گروه سیمانی
الف) مدیرکل دفتر صنایع معدنی درخصوص صادرات سیمان ها گفت : سال 92 صادرات سیمان به بیش از 18 میلیون تن رسید و با دستیابی به تولید 78 میلیون تن سیمان در سال جاری، پیش بینی می شود صادرات به رقم 24 میلیون تن برسد. این گفته اگر محقق شود یعنی صادرات سیمان نسبت به سال گذشته 33 درصد رشد می کند که البته کمی بعید به نظر می رسد. وی افزود: واحدهای تولید کننده سیمان حدود 20 میلیون تن مازاد مصرف داخلی دارند که قابلیت صادراتی دارد. فاطمیان تاکید کرد: امروز بازار مصرف از نظر سیمان تولیدی تامین شده و کمبودی در این بخش وجود ندارد و در واقع سیمان صادراتی مازاد بر مصرف در پروژه های عمرانی کشور است.
این مقام مسئول یادآور شد: آمارها حاکی است که 40 تا 45 درصد ساختمان های کشور به روش بتنی ساخته می شود و بقیه از اسکلت فلزی بهره می گیرند، بنابراین می توان نسبت ساختمان های بتنی را افزایش داد و بدین ترتیب ضریب ایمنی بنا ها را ارتقا بخشید. فاطمیان افزود: اکنون استفاده از روکش بتنی به جای آسفالت در جاده ها در دست برنامه ریزی است که این تصمیم به دنبال رشد قیمت قیر و کاهش نرخ سیمان اتخاذ شده است. مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارتخانه یادشده اظهار داشت: براساس طرحهای نیمه تمام در بخش سیمان انتظار می رفت ظرفیت به 110 میلیون تن برسد، اکنون نیز پیش بینی می شود ظرفیت تولید سیمان کشور تا پایان برنامه ششم توسعه (1399) به رقم 150 میلیون تن برسد.
ب) آمار صادرات سیمان در دوره 7 ماهه منتشر شد که نشان از رشد 3.5 درصدی صادرات سیمان و کلینگر نسبت به دوره مشابه سال گذشته دارد. اگر چه در نگاهی به وضعیت شرکت شاهد اندکی کاهش صادرات نسبت به دوره شهریور ماه هستیم اما در مجموع رشد صادرات نسبت به تیر ماه و مرداد ماه کاملا محسوس بوده و به نظر در بدترین حالت ، شرکت ها توان پوشش سود های اعلامی در دوره 6 ماهه را دارند.
ج) شاخص این گروه در سطوح 862 واحدی قرار دارد و محدوده 890 و 927 واحدی مقاومت های سر راه می باشند. پولی که سمت شرکت های سیمانی آمده ، پولی بوده که از بانک، خودرو و دارو سود کسب کرده و در چرخش به سمت این صنعت که افت سنگینی هم داشته ، آمده است. در مجموعه سیمانی ها انتظار بر این است که اغلب شرکت ها تنها سود خود را پوشش دهند و همانطور که قبلا هم گفته بودیم ، یکی از دلایل پافشاری روی این صنعت همین موضوع بوده است.
ه) در این گروه سیمان تهران که بار ها بر ازنده بودن آن تاکید کرده بودیم با رشد قیمتی و صف خرید به کار خود خاتمه داد. سیمان تهرانی که با گمانه زنی هایی نظیر عقد قرارداد فروش سیمان به شهرداری در ازای اخذ زمین ، می تواند به مرور به سمت قیمت های 500 تومانی گام بر دارد.
و) سیمان خزر اگرچه به صف خرید نرسید اما این نماد که اخیرا خبر های خوبی هم از آن می رسد با رشد قیمتی همراه شده و انتظار داریم با جدی شدن شایعاتی همچون عقد قرارداد جهت صادرات سیمان به روسیه با بهبود وضعیت و رشد سود در سنوات آتی مواجه شود. گفتنی است ، سخزر در حالی طی دوره مهر ماه صادرات 11.000 تنی سیمان و 12.700 تنی کلینگر داشته که در شهریور ماه تنها 7.170 تن سیمان صادر کرده است که به وضوح نشان از رشد فعالیت شرکت دارد. انتظار داریم سیمان خزر در کوتاه مدت قیمت های 670 – 680 تومانی را لمس کند.
ز) سیمان سپاهان با عبور از سد 200 تومانی به تعطیلات آخر هفته رفت با کسب انرژی بیشتر ، قیمت های 220 تومانی را نشانه بگیرد. سپاهانی که قراردادهای صادراتی خوبی با عراق و عربستان منعقد کرده و گفته می شود خبر های خوبی همچون تعدیل مثبت ، عقد قرارداد با وزارت راه و … در مجمع 5 آذر ماه به سهامداران این سهم مخابره می شود. به نظر می رسد حضور در این مجمع بازدهی خوبی را برای سهامداران به ارمغان بیاورد. گفتنی است ، صادرات سیمان سپاهان نسبت به دوره مشابه سال گذشته ، رشد قابل توج 100 درصدی داشته است.
ح) رشد 70 درصدی صادرات سیمان کارون نسبت به 7 ماهه سال 92 در کنار وضعیت بنیادی مناسب این شرکت باعث شد تا این نماد سیمانی هم شانه به شانه سایر نماد های این گروه حرکت نماید. این شرکت هنوز گزارش 6 ماهه خود را منتشر نکرده و در صورت مناسب بودن گزارش می توان به بازگشت سهم به قیمت های 800 و سپس 860 تومانی امیدوار بود.
ط) معارفه سیدکو برگزار شد. مدیرعامل شرکت در این جلسه به بررسی صنعت سیمان، وضعیت پرتفوی و عملکرد شرکت اصلی و زیرمجموعه ها پرداخت و گفت: در حال حاضر 67 شرکت سیمانی در کشور با ظرفیت 79 میلیون و 400 هزار تن فعال هستند و حدود 19 میلیون و 400 هزار تن طرح توسعه در حال اجرا است که با این افزایش ظرفیت تولید این محصول در کشور به 98 میلیون تن خواهد رسید. وی از روند رو به رشد فعالیت های این شرکت و تحقق سود 344 ریالی سال 93 تا پایان دوره مالی مربوطه خبر داد. موذن چی با بیان اینکه وضعیت طلب 720 میلیارد ریالی این شرکت از سیمان شمال در سال جاری مشخص شده و دریافت می شود در ادامه از طرح های در دست اجرای این شرکت با وزارت راه و شهرسازی برای استفاده از بتن به جای قیر در ساخت جاده های کشور خبر داد و در خصوص عرضه سیمان در بورس کالا گفت: صادرات سیمان از طریق بورس کالا از ارزان فروشی این محصول جلوگیری خواهد کرد. وی ادامه داد: مجموعه سیدکو طی 6 ماهه نخست سال 93 به لحاظ تولید کلینکر و سیمان به ترتیب بالغ بر 12 و 11 درصد از کل تولید کشور را به خود اختصاص داده است. همچنین ظرفیت تولید 6 ماهه اول امسال در مجموع شرکت های تابعه و وابسته به 11.78 و 10.64 درصد از کل ظرفیت تولید کشور می رسد.
مدیر عامل "سیدکو" در بیان وضعیت شرکت های تابعه گفت: شرکت سیمان مازندران طی سال های اخیر با ظرفیت 8.000 تن ظرفیت فعال بوده که این رقم تا 10.000 تن نیز قابلیت افزایش دارد و با توجه به دارا بودن موقعیت منطقه ای مناسب، این مجموعه شرایط مطلوبی جهت صادرات به آسیای میانه را از طریق دریا دارد. برای سیمان شمال نیز در نظر داریم خط تولید 500 تنی ایجاد شود تا تأمین سیمان مصرفی تهران و نیز صادرات از شمال کشور امکان پذیر باشد. وی ادامه داد: سیمان کرمان اما در حالی با سه خط تولید با ظرفیت کلی 3.600 تن مشغول تولید است که برای کاهش هزینه ها در نظر داریم خط تولید جدیدی را راه اندازی کنیم. در این راستا نیز پیش بینی شده سرمایه شرکت به 666 میلیارد تومان افزایش یابد. این خبر می تواند در روند حرکتی سکرما نیز موثر باشد.
در گروه خودرویی
الف) زمزمه هایی مبنی بر تمدید مذاکرات سیاسی باعث شد تا باری دیگر موتور خودرویی ها خاموش شده و شاهد فشار فروش سنگین در نماد های سرشناس این گروه باشیم. خودرویی هایی که طی ماه های اخیر رشد خوبی را از خود به نمایش گذاشتند و در صورت تمدید احتمالی مذاکرات وضعیت دشواری پیدا خواهند کرد.
ب) آمار تولید 7 ماه امسال خودروسازان در حالی از سوی وزارت «صنعت، معدن و تجارت» اعلام شد که سه خودروساز بزرگ کشور توانستند با تولید 481 هزار و 819 دستگاه محصول سواری، به رشدی 66.2 درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته دست یابند.
ج) شاخص گروه خودرویی به محدوده تراکمی 13.900 – 14.100 واحدی واکنش نشان داد و با افزایش عرضه ها روبرو شد. سطح 13.200 واحدی اولین محدوده ای است که می توان انتظار حمایت از شاخص این صنعت را داشت.
د) ایران خودرو که طی هفته های اخیر بازوبند کاپیتانی را به سایپا واگذار کرده بود ، با مشاهده تابلوی دوربرگردان 327 تومانی که قبلا آن را لمس کرده بود ، مسیر سرازیر را در پیش گرفته و به سمت چهارراه 305 – 307 تومانی حرکت می کند. ایران خودرویی که سود 40 – 45 تومانی آن برای سال 93 قطعی بوده اما برای حرکت پر شتاب نیاز به خبر های مثبت از مذاکرات وین دارد. معاون صادرات و امور بین الملل گروه صنعتی ایران خودرو – اظهار کرد: آمار صادرات ایران خودرو از اول امسال تا اواخر مهر 1.400 دستگاه است و این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته تنها 600 دستگاه صادرات داشتیم.
وی عراق، ونزوئلا و آذربایجان را بازارهای سنتی ایران خودرو ذکر کرد و گفت: بازار روسیه در شرف گشایش مجدد به روی محصولات ایران خودرو بوده و تولید در سایت سوریه از سال 2015 آغاز می شود. علمی از برنامه ایران خودرو برای کسب سهم مناسب از بازار کشورهای مشترک المنافع خبر داد و گفت: طرح فعال سازی مجدد سایت سنگال به هیات مدیره داده شده و سایت ونزوئلا نیز دوباره فعال می شود. علمی افزود: صادرات 200 دستگاه به آذربایجان و 100 دستگاه به عراق در حال پیگیری و 308 دستگاه در حال حرکت به سوی ونزوئلا است. معاون صادرات و امور بین الملل ایران خودرو دلایل کاهش صادرات این شرکت در نیمه نخست سال جاری را محدودیت های بین المللی عنوان کرد. وی از افزایش صادرات ایران خودرو در نیمه دوم سال خبر داد و گفت : سورن بیشترین سهم را در سبد صادراتی محصولات ایران خودرو اختصاص داده است و رانا و سمند اسایی در رتبه های بعدی قرار دارند.
ه) سایپا با رسیدن به سطوح بیش از 160 تومانی و در چند سانتی متری مقاومت سنگین 165 تومانی با فشار سنگین عرضه ها روبرو و حتی برای دقایقی صف فروش را هم تجربه کرد. با توجه به همزمانی آرایش 3 الگوی هارمونیک AB=CD، Butterfly و Shark ، انتظار اصلاح قیمت تا اولین سطح حمایتی یعنی محدود 140 – 143 تومانی را داریم. سایپایی که پتانسیل های خوبی دارد اما همانطور که قبلا هم تاکید کرده بودیم ، این پتانسیل ها در بلند مدت محقق خواهد شد و در کوتاه مدت نمی توان انتشار بالایی از آن داشت. در سایپا در شرایطی مسوولان شرکت مذاکره با رنو برای فروش بخشی از سهام پارس خودرو را تایید کرده اند که خبر می رسد رنویی ها به دنبال خرید سهام مگاموتور هستند !
ز) عرضه اولیه ولبهمن در قیمت های مناسب 165 تومانی در کنار جدی شدن بحث افزایش سرمایه 100 درصدی در لیزینگ رایان سایپا باعث شد تا این گروه مسیر خود را خودروسازان جدا کرده و شاهد اقبال و رشد قیمت به تمامی نماد های این گروه باشیم. لیزینگی هایی که رشد EPS خوبی برای سال مالی تی خواهند داشت. عبور از قیمت های 300 تومانی ، ولساپای 320 تومانی را به دنبال خواهد داشت. گفته می شود بیمه ایران قصد خروج از ولساپا را داشته و احتمالی عرضه سنگین سهم در معاملات اوایل هفته آتی وجود دارد. لذا حضور در صف خرید ولساپا توصیه نمی شود.
در گروه بانکی
الف) غول های بانکی با عقب نشینی نسبت به مواضع خود شرایط را برای ورود سرمایه گذاران جا مانده از این صنعت فراهم آوردند. بانکی هایی که رشد بعدی آن ها موکول به خبر های دقیق تر از مذاکرات هسته ای خواهد شد.
ب) در خبر های مهم این گروه ، صالح آبادی در مورد اینکه بانک ها موظف به عرضه مازاد 40 درصد دارایی های خود شده اند ، گفت: حجم سهام بانک ها در بورس قابل توجه نیست، از طرف دیگر بانک ها باید ظرف 3 سال اقدام به فروش مازاد داراییهای خود کنند. وی ادامه داد: با هماهنگی بانک مرکزی و بانک ها به گونه ای عمل خواهیم کرد که عرضه سهام در اختیار بانک ها مشکلی برای بازار ایجاد نکند.
ج) در این گروه بانک کار آفرین باری دیگر مورد بی مهری بازار قرار گرفته است. در این سهم زمزمه هایی مبنی بر افزایش سرمایه به گوش می رسد که قطعی شدن آن می تواند وکار را به مانند وسینا رشد دهد. ضمن اینکه برداشته تحریم سوئیفت اثرات خوبی در وکار دارد. این سهم را زیر نظر داشته باشید چرا که ورود در قیمت های 230 – 240 تومانی یکی از بهترین و کم ریسک ترین گزینه های بازار است. تعارف را کنار بگذاریم. سهم های بزرگ گروه علیرغم شرایط بنیادی مناسب اما عرضه کننده های سنگینی دارند اما وکار ضمن اینکه از خبر احتمالی حصول نتیجه مثبت از مذاکرات هسته ای بهره می برد ، سایز مناسب تری برای نوسان گیری دارد و بهتر می توان بر روی معاملات سهم تمرکز کرد.
د) وبصادر آخرین در معاملات آخرین روز هفته شرایط بدی نداشت. بلوک 20 درصدی این شرکت باری دیگر توسط خصوصی سازی به ارزش 2.300 میلیارد تومان آگهی شده است و جالب اینجاست که وبصادر 40 درصد از این شرکت را در اختیار دارد. ارزش بازاری وبصادر در حالی 5.600 میلیارد تومان است که 4.600 میلیارد تومان کشت و صنعت نیشکر دارد. یعنی اگر غدیر را هم اضافه کنیم ، جمع آن به بیش از ارزش بازاری فعلی وبصادر می رسد !! بانک صادرات بیش از 2.000 دستگاه شعبه و عملا دارایی سنگین و قابل توجهی دارد و ارزش قیمتی بیش از 120 – 130 تومانی دارد اما مشکل اینجاست فروشنده ها در زمان رشد قیمت با یکدیگر کورس می گذارند که مبادا عقب بیفتند !! وبصادر سنگین و در عین حال پتانسیل های زیادی دارد و نگهداری آن صرفا برای افراد صبور گزینه خوبی خواهد بود.
ه) فشار عرضه ها در بانک ملت باعث شد تا این غول بانکی هم به ورطه منفی کشیده شود. بانک ملتی که این روز ها شایعاتی مبنی بر فروش دارایی ها و شناسایی سود از این محل را یدک می کشد. یک مقام آگاه از بانک ملت از برنامه فروش برخی از املاک و مستغلات و شناسایی سود ۱۵۰ ریالی در این سهم طی ماه های آینده خبر دارد که در صورت تحقق چنین امری باید منتظر سود 600 ریالی و قیمت های 300 تومانی در وبملت باشیم. سهم در قیمت های 223 تومانی حمایت خوبی دارد که اگر شکسته شود ، فرصت ایده آلی را برای خرید در قیمت های 210 – 215 فراهم می کند.
و) در این گروه ، تجارت هم صورت های مالی 6 ماهه خود را منتشر کرد و در این دوره در حالی 36 درصد از سود 162 ریالی خود را محقق کرد که در دوره 3 ماهه فصل بهار 22 درصد از سود سال جاری را پوشش داده بود. گفتنی است سهم این بانک از درآمد های مشاع نسبت به دوره مشابه سال گذشته افت 40 درصدی داشته است. به نظر شنبه سختی در انتظار تجارت باشد.
ز) در این گروه حکمت آتش کرده و با صف خرید سنگین به سمت مقاومت 130 تومانی حرکت می کند. مقاومتی که اگر شکسته شود ، حکمت 140 تومانی را به دنبال خواهد داشت.
در گروه تجهیزاتی
الف) رشد حجم قرارداد ها در شرکت های تجهیزاتی و برقی در کنار چشم انداز مثبت سیاسی باعث افزایش توجهات به این صنایع شده است. باید توجه داشت که برداشته شدن تحریم ها و حصول نتیجه مثبت در مذاکرات ، منجر به افزایش حجم قرارداد های ارزی و رشد سود قابل توجه این شرکت ها می شود. از همین روی معتقدیم اختصاص بخشی از سبد به این صنعت می تواند بازدهی خوبی را به دنبال داشته باشد.
ب) مپنا بعد از رشد اخیر ، مسیر آرامی را به سمت قیمت های 800 تومانی تجربه می کند. سهم طی روز های اخیر معاملات پر حجمی داشته و حقوقی ها مدام در حال دست به دست کردن سهم می باشند. انتظار می رود رسیدن خبر هایی نظیر انتشار سود تلفیقی ، افزایش سرمایه و یا رسیدن خبر های بهتر از مذاکرات بتواند شرایط مپنا را برای فتح قیمت های بیش از 900 تومانی فراهم نماید.
ج) تایرا آخرین روز هفته را متعادل و با حجم معاملات 4 میلیونی پشت سر گذاشت. در مورد سهم در زمان بازگشایی صحبت شد و دیدیم که رشد مناسبی را هم در کوتاه مدت نصیب بازار کرد. به لحاظ تکنیکی ، تایرا تقریبا در سقف تاریخی خود قرار دارد. این سهم در سطوح 490 – 500 تومانی حمایت بسیار خوبی دارد. باید توجه داشت که تایرا از نمادهایی است که حتی بدون تغییر در شرایط هسته ای هم می تواند تعدیل سود خوبی داشته باشد و بواسطه شرایط بنیادی خودش رشد کند. در شرایطی که رشد بسیاری از نماد های بازار تنها با رشد کلان بازار ممکن می شود، چنین نمادهایی غنیمت هستند. انتظار داریم سهم پس از اندکی اصلاح به سمت سطوح 622 و سپس 774 تومانی حرکت نماید.
سهامداران باید به این نکته توجه داشته باشند که بیمه ملت در قیمت های مثبت و خصوصا صف خرید به شدت ترغیب به فروش می شوند. لذا خرید در قیمت های منفی احتمالی از ریسک کمتری برخوردار است.
د) آذراب باری دیگر مسیر صعودی را در پیش گرفته و با سرعتی بی نظیر به سمت سطوح 315 – 320 تومانی حرکت می کند. سهم طی 2 ماه آخیر بازدهی باور نکردنی 70 درصدی داشته است و ورود در سطوح فعلی با توجه به فاصله ایجاد شده از کف ماژور بسیار پر ریسک بوده و اکیدا توصیه می کنیم ، در صفوف خرید قرار نگیرید. شنیده می شود برخی از بازیگران سهم برنامه عرضه های جدی در ابتدای هفته جاری را دارند.
ه) در این گروه حفاری شمال هم معاملاتی آرام همراه با اصلاح قیمتی را تجربه می کند. حفاری شمالی که ارزش ذاتی مناسبی داشته و نوسان گیران می توانند سهم را در قیمت های 580 تومانی زیر نظر داشته باشند. در این سهم شایعات زیادی از تعدیل منفی و مثبت شنیده می شود و مشخص نیست کدامیک از این شایعات رنگ واقعیت به خود می گیرد اما در نگاهی به گزارش 6 ماهه متوجه می شویم وضعیت شرکت رو به جلو بوده و شاهد پوشش 56 درصدی سود عملیاتی شرکت در این دوره بودیم.
و) افزایش سرمایه اخیر کمباین سازی و کاهش جدی شناوری سهم باعث شده تا شاهد رشد بدون حساب و کتاب این سهم باشیم. تکمبایی که اگر چه تولید و فروش اش نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشته ولی این مساله دلیل بر رشد انتحاری نمی شود و مسلما ثبت افزایش سرمایه ، سهامداران در سود را ترغیب به شناسایی سود و افزایش عرضه ها خواهد کرد.
در گروه ساختمانی
الف) ساختمانی ها همچنان بر مسیر صعودی خود تاکید کرده و با پوشش های مناسب خود اعلام کردند که رکود در بازار مسکن آنقدر ها هم که بازار فکر می کرد ، وجود ندارد. با این حال معتقدیم که نماد های این گروه هم در ابتدای هفته به مقاومت های خود می رسند. شاخص گروه در سطوح 955 واحدی قرار دارد و مقاومت بعدی آن در سطوح 971 واحدی می باشد.
ب) ثتران علیرغم معاملات سنگین 17 میلیونی باز هم با صف خرید به کار خود ادامه داد. ثترانی که با تعدیل اندک خود در دوره 12 ماهه ثابت کرد که ضعیت مناسبی داشته و برای سال 94 این وضعیت بهتر هم خواهد شد چرا که گفته می شود شرکت سود پروژه حقانی را در صورت های مالی خود ندیده و گزارش های آتی با تعدیل سود همراه خواهد شد. به لحاظ تکنیکی سهم در سطوح 300 تومانی مقاومت سختی دارد و احتمال افزایش عرضه ها و استراحت در این نماد وجود دارد.
ج) در این گروه ثباغ توانست به سطوح بیش از 300 تومانی دست پیدا کند. شرکت صورت های مالی 12 ماهه را با تعدیل اندک 3 ریالی اعلام کرد و توانست سود 548 ریال سود خالص برای سال مالی منتهی به 31 شهریور ماه 93 محقق کند. با توجه به اینکه شرکت معادل همین سود را برای سال مالی 94 در نظر گرفته و کمتر از یک ماه دیگر در حدود 500 ریال از سود خود را تقسیم می کند ، می توان به رشد قیمت میان مدت سهم تا سطوح 400 تومانی امیدوار بود. البته سهم در روز شنبه با مقاومت 315 تومانی درگیر خواهد شد.
د) پوشش مناسب سود در شرکت های زیر مجموعه ثمسکن در کنار شرایط مناسب تکنیکی باعث شد تا موتور این سهم هم روشن شده و شاهد صف خرید میلیونی در این نماد باشیم. ثمسکنی که از رشد سایر نماد های این گروه جا مانده و به واسطه nav مناسب ، می توان به رشد قیمت آن تا سطوح 208 – 212 تومانی خوشبین بود.
نگاهی به گوشه های دیگر بازار !!
الف) در گروه تایرسازی شاهد فشار فروش و کاهش قیمت کلیه نماد های این گروه بودیم. تایرسازانی که می توانند شنبه بهتری را در سایه تعدیل مثبت و قابل توجه گروه صنعتی بازار تجربه کنند. در این گروه پکرمان سود هر سهم خود را با تعدیل مثبت 43 درصدی از 1.849 ریال به 2.638 ریال افزایش داد و موفق شد در دوره 6 ماهه 43 درصد از بودجه خود را محقق کند. از نکات مهم در بودجه پکرمان می توان به رشد 15 درصدی فروش و 48 درصدی سود عملیاتی اشاره داشت که نشان از کاهش بهای تمام شده شرکت دارد. لازم به ذکر است، شرکت اعلام نموده به منظور تامین قسمتی از مخارج پروژه احداث تولید تایرهای رادیال سواری با بلت سیمی در کردستان افزایش سرمایه ای به مبلغ 833.125 میلیون ریال برای سال 93 ( از محل آورده نقدی و مطالبات ) مورد اقدام قرار خواهد گرفت که پس از انجام تشریفات قانونی انتقال آن ها به سرمایه عملی خواهد گردید.
ب) در گروه آی – تی مداران سود خود را از 172 ریال به 217 ریال افزایش داد و در دوره 6 ماهه موفق به پوشش 94 درصدی سود خود شد تا روز شنبه شاهد بازگشایی این نماد باشیم. باید توجه داشت که تعدیل شرکت ناشی از شناسایی سود حاصل از سرمایه گذاری ها بوده ضمن اینکه شرکت سود عملیاتی خود را از 8.3 میلیارد تومان به 4 میلیارد تومان کاهش داده است ! گفتنی است ، سود سپرده های بانکی پیش بینی شده شرکت برای سال مالی 93 مبلغ 111,455 میلیون ریال ( معادل 80 درصد سود خالص ) برآورد گردیده است. همچنین بایت جرایم مربوط به تاخیر در اجرای برخی قرارداد ها و خسارت ناشی از فسخ قرارداد مبلغ 42.059 میلیون ریال در سر فصل سایر درآمدها و هزینه های عملیاتی شناسایی شده است. از نقاط جدی ضعف این گزارش می توان به کاهش 25 درصدی فروش اشاره داشت که همین عامل منجر به کاهش سود عملیاتی شرکت گردیده است.
ج) عرضه شدن حاج قاسم در قیمت های نجومی باعث شد تا پخش البرز که فعالیتی مشابه با قاسم دارد ، با رشد قیمتی همراه شده و در آستانه ورود به قیمت های 400 تومانی قرار گیرد. پخش البرزی که به مراتب شرایط بنیادی بهتری داشته و می تواند به رشد قیمت سهم در میان مدت امیدوار بود. اما در مورد قاسم باید گفت که این شرکت بیشتر دارایی محور بوده و بازار به افزایش سرمایه او و اصلاح ساختار مالی آن امیدوار است.
پاسخ : آیا تا آخر سال با نوسان میتوان 70%سود کرد ؟
صبح همگی بخیر
قبل از اینکه بازار در دیماه پارسال به اون وضعه فلاکت باری که همه میدونیم برسه،این صفای فروش امری عادی، طبیعی و در ذات بازار بود!
اما تجربه ی اون 9 ماه آنچنان اثری گذاشته که تا سهام صف فروش میشن، همه رو هول میگیره!
طبیعی هم هست...
........
توصیه ای به خرید یا فروش ندارم....
این هم دیگه اظهر من الشمسه که همیشه یه درصدی نقد باشین...
ولی گمان نمیکنم بازار اصلاحه طولانی ای داشته باشه....
با این حال دوستان تو خریداشون دقت کنن
.........
زی تیر نگه کرد پر خویش بر او دید***گفتا ز که نالیم که از ماست که بر ماست
نظر