نجيمي

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • Elcid
    Banned
    • Sep 2020
    • 1239

پاسخ : نجيمي

در اصل توسط manmehdiam پست شده است View Post
    همانگونه که فرمودید محاسبه ارزش بورس مطابق ارزش دلار به این سادگی نیست. منتهی اکثر دوستانی که معتقد به این هستند که بورس در حال حاضر نسبت به سایر کالاهای سرمایه ای خیلی ارزان شده، معمولا بیان میکنند که مثلا سهام در حال حاضر با دلار 10-15 هزار تومن معامله میشود! البته هیچ کس مبنای درستی بر این استدلال هم ارائه نمیدهد.
    تنها استدلالی که بیان میشود معمولا این است که بیان میشود زمانی که دلار محدوده 17-18 تومن بوده شاخص بالای 2 میلیون بود! و با احتساب شاخص فعلی که 1200 است، یک تناظر یک به یک برقرار میکنند و به همین سادگی نتیجه میگیرند که الان لابد بورس با دلار 10 هزار تومنی دارد معامله میشود! محاسبه ای که از نظر من به غایت اشتباه! است. ساده ترین دلیل اینکه با این حساب پس باید وقتی دلار 32 هزار تومن بود شاخص 4 میلیون را هم میدید!!!

تنها براورد نسبتا دقیقی که بلحاظ مقایسه ای میتوان انجام داد ، تا براوردی از ارزش دلار و ارزش بورس بدست آورد این است که در یک بازه نسبتا درازمدت این مقایسه انجام شود. که البته کار سختی هم نیست. صحیح تر این است که نسبت به چند سال قبل مقایسه ای بین میزان رشد بورس و رشد سایر کالاهای سرمایه ای انجام دهیم. این مقایسه نسبت به حدود 3 سال قبل نشان میدهد که اکثر دارایی های سرمایه ای اعم از ماشین، ملک و دلار حدودا 5-6 برابر شده ولی بورس حتی با قیمتهای فعلی هم همچنان بیش از 10-15 برابر است. یعنی همچنان بورس دوبرابر بیشتر قیمت دارد!
    پرواضح است که این مقایسه نسبت به کلیت بورس است وگرنه اگر این مقایسه در مورد سهام صورت گیرد، سهامی که در این بازه زمانی حتی در قیمتهای فعلی بیش از 20-30 برابر قیمت هم هستند را میتوان یافت. ضمن آنکه سهامی هم میتوان یافت که کمتر از 3-4 برابر شده اند.ولی متوسط قیمت بورس به نظرم همچنان هنوز بیش از همه کالاهای سرمایه ای رشد داشته و همچنان گرانتر است.
    نکته قابل توجه این است که چنین مقایسه ای خیلی هم کارگشا نیست. یعنی لزوما گران بودن بورس نسبت به سایر کالاهای سرمایه ای دلیلی بر ادامه ریزش نیست. ولی دست کم دوستانی که تصور میکنند بورس خیلی ارزان شده پس لابد به زودی صعود میکند ، اشتباه محاسباتی میکنند. این حرف به معنی این نیست که بورس صعود نخواهد داشت، بلکه به این معنی است که دلیل رشد آتی بورس به هیچ وجه ارزانی بیش از اندازه آن نسبت به سایر کالاهای سرمایه ای نخواهد بود! دلایل دیگر خواهد داشت!
    رشد بورس در ۳ سال اخیر آیتم جدید تجدید ارزیابی هم داشته که قبل از آن توجهی به آن نمیشد در نتیجه طبیعی بوده که بیش از سایر دارایی ها رشد داشته باشه از این به بعد هم علاوه بر تولید شرکتها در صورت وجود تورم احتمالی باز هم شاهد افزایش سرمایه شرکتها هستیم

نظر

• manmehdiam
      ستاره دار (1)
      • Jul 2011
      • 1623

در اصل توسط Elcid پست شده است View Post
      رشد بورس در ۳ سال اخیر آیتم جدید تجدید ارزیابی هم داشته که قبل از آن توجهی به آن نمیشد در نتیجه طبیعی بوده که بیش از سایر دارایی ها رشد داشته باشه از این به بعد هم علاوه بر تولید شرکتها در صورت وجود تورم احتمالی باز هم شاهد افزایش سرمایه شرکتها هستیم
      بحثی بر سر این که طبیعی بوده یا غیر طبیعی نداریم. مهم این است که رخ داده! اصلا بیان عبارت «طبیعی» در رشد قیمتها گول زننده است. کاهش و افزایش قیمت هر کالایی طبیعی است!
      اگر منظور شما از «طبیعی» این باشد که «قابل انتظار» بوده. شاید بیان درست تری باشد. ولی همچنان آن هم اهمیتی ندارد...چه طبیعی بوده...چه نبوده..چه انتظار داشتیم که بشه..چه نشه...اینکه دلیل این رشد قیمت بورس چه بوده اهمیتی ندارد. مهم این است که رخ داده!
      افزایش سرمایه از تجدید هم داستانی هست برای خودش! قاعدتا در براوردهای قیمت سهم به شیوه بنیادی ، سعی میشود ارزش ذاتی شرکت دارایی ها و بدهی ها اعم از سودهای آتی و فعلی همه تبدیل به ارزش حال شوند و به یک قیمتی میرسند و آن را ارزش ذاتی میگویند. که البته اشکالات خودش را دارد.
      عرض من صرفا متوجه قیمت سهم است. قیمت سهم (به طور عمومی بورس) و میزان رشد آن نسبت به سالهای قبل کاملا مشخص است! با هر حساب کتابی که شما بکنید بورس دست کم در ده سال اخیر از همه دارایی های دیگر رشد بیشتری داشته . ولی حتی با این حساب هم نمیتوان به این سادگی نتیجه گرفت که پس بورس فعلا گران تر است!
      مفهوم گرانی یا ارزانی ، در مقایسه با ارزش ذاتی بیان میشود. در براورد ارزش ذاتی هم نکات گول زننده ای بخصوص در بورس ایران وجود دارد. مثلا فرض بفرمایید ایران خودرو را میخواهید ارزش ذاتی اش را حساب کنید، فقط همین زمینی که در جاده مخصوص دارد را قیمت بگذارید خدا تومن میشود! بسیاری هم همین اشتباه را میکنند. و فراموش میکنند که قرار نیست که ایران خودرو را اعم از زمین و کارخانه و ...را حراج کنند و بین سهامداران تخص کنند!!!!! دارایی های راکد شرکتها یا حتی در بسیاری از موارد ارزش جایگزینی شرکتها هم گول زننده است (شبیه محاسباتی که میشود که مثلا فلان پالایشگاه را الان بخواهند بسازند فلان مقدار میشود!)
      لذا در براورد بنیادی شرکتها به منظور محاسبه ارزش ذاتی بهتر است که به افق سودآوری شرکتها توجه شود تا قیمتی که دارایی های یک شرکت دارد.
      [B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]

نظر

• پروواز
        ستاره‌دار(6)
        • Sep 2020
        • 5236

در اصل توسط manmehdiam; پست شده است

در هر صورت قیمت عرضه اولیه به هیچ وجه نسبتی با ارزش ذاتی ندارد!
        اینکه ممکنه سو استفاده های از جو بازار بشه و عرضه اولیه را گران بفروشن یه بحث دیگه هست ولی به نظرم قیمت عرضه اولیه حداقل تا زمانی که فاکتورهای اساسی حاکم بر شرکت تغییر اساسی نداشتند میتونه مبنای ارزش ذاتی شرکت باشه که البته باید هم همینطور باشه،
        البته اگر همه این بایدها اجرا می شد الان شاهد این وضع بازار نبودیم.
        مثالی را هم که من آوردم بجهرم بود که چند سال پیش و نه در هیجان و شاخص ۲ میلیون عرضه اولیه شده، حداقل قیمت همچین عرضه های اولیه ای میتونه ملاک ارزش ذاتی باشه،
        که اگر این را هم رد کنیم دیگه کلا باید تحلیل و حساب و کتاب و صورت های مالی و کارشناسی و تمام اسناد و مدارک شرکت ها را بی اعتبار بدونیم.

نظر

• پروواز
          ستاره‌دار(6)
          • Sep 2020
          • 5236

لذا در براورد بنیادی شرکتها به منظور محاسبه ارزش ذاتی بهتر است که به افق سودآوری شرکتها توجه شود تا قیمتی که دارایی های یک شرکت دارد.
          تحلیل های خوبی بیان میکنید ولی من اعتقاد دارم نگاه شما مثل خیلی از تحلیل گران دیگه نگاه مبتنی بر جو فعلی بازار و مبتنی بر نقد بودن یا سهم بودن خودتان هست،
          به عبارت دیگر حدس میزنم شما اگر بهار یا تابستان گذشته میخواستید ارزش ذاتی را توصیف کنید قطعا ارزش جایگزینی و دارایی های شرکت ها را به عنوان فاکتور اساسی می دانستید چون اون زمان بازار خیلی بها میداد و جو بازار بدین صورت بود. این نگاه کوتاه مدتی هست و مبتنی بر جو فعلی بازار.
          من از دیدگاه مطلق و بلندمدتی همچنان ارزش جایگزینی شرکت را بسیار مهم میدانم. الان بعضی از سهم ها داریم که میزان رشدشون از تورم کمتر بوده در صورتی که وضع فروش شرکت یا سوددهی شرکت حتی بهتر هم شده! فاکتور بی ارزشی ریال قطعا در بلند مدت فاکتور مهمی خواهد بود و تاثیر خود را خواهد گذاشت. مثال این نوع شرکت ها برای نمونه آپ، یا سرچشمه
          البته بازم میگم با نگاه بلندمدتی من کاری به جو فعلی کوتاه مدت بازار ندارم و فاکتورهایی که باهاشون ارزش ذاتی را میسنجم با جو هیجانی مثبت یا منفی بازار تغییر نمی دهم. اصولا هم ارزش ذاتی به کار بلندمدتی ها میاد و اگر کوتاه مدتی بخوایم به این موضوع بها بدهیم ناچار میشیم مبتنی به جو فعلی بازار فاکتورها را تغییر بدهیم که دیگه نمیشه ارزش ذاتی، میشه ارزش فعلی که همون قیمت فعلی هست.
          آخرین ویرایش توسط پروواز؛ 2021/02/26, 07:28.

نظر

• امیدازاد
            عضو فعال
            • Sep 2020
            • 3748

در اصل توسط پروواز پست شده است View Post
            تحلیل های خوبی بیان میکنید ولی من اعتقاد دارم نگاه شما مثل خیلی از تحلیل گران دیگه نگاه مبتنی بر جو فعلی بازار و مبتنی بر نقد بودن یا سهم بودن خودتان هست،
            به عبارت دیگر حدس میزنم شما اگر بهار یا تابستان گذشته میخواستید ارزش ذاتی را توصیف کنید قطعا ارزش جایگزینی و دارایی های شرکت ها را به عنوان فاکتور اساسی می دانستید چون اون زمان بازار خیلی بها میداد و جو بازار بدین صورت بود. این نگاه کوتاه مدتی هست و مبتنی بر جو فعلی بازار.
            من از دیدگاه مطلق و بلندمدتی همچنان ارزش جایگزینی شرکت را بسیار مهم میدانم. الان بعضی از سهم ها داریم که میزان رشدشون از تورم کمتر بوده در صورتی که وضع فروش شرکت یا سوددهی شرکت حتی بهتر هم شده! فاکتور بی ارزشی ریال قطعا در بلند مدت فاکتور مهمی خواهد بود و تاثیر خود را خواهد گذاشت. مثال این نوع شرکت ها برای نمونه آپ، یا سرچشمه
            البته بازم میگم با نگاه بلندمدتی من کاری به جو فعلی کوتاه مدت بازار ندارم و فاکتورهایی که باهاشون ارزش ذاتی را میسنجم با جو هیجانی مثبت یا منفی بازار تغییر نمی دهم. اصولا هم ارزش ذاتی به کار بلندمدتی ها میاد و اگر کوتاه مدتی بخوایم به این موضوع بها بدهیم ناچار میشیم مبتنی به جو فعلی بازار فاکتورها را تغییر بدهیم که دیگه نمیشه ارزش ذاتی، میشه ارزش فعلی که همون قیمت فعلی هست.
            ...البته ...فکر می کنم یک جور دیگه هم میشه صورتبندی کرد مساله رو .البته نمیدونم تا چه حد درست باشه ...در دوره هایی که تورم انتظاری وشدیدی هست ...ارزش جایگزینی برا قیمت گزاری مطرح میشه ..در دوره هایی که تورم کم هست یا تصور میشه شیبش نزولی باشه ..سوداوری اولویت پیدا می کنه ...در این شرایط و با فرض ثبات نسبی تورم و ریال ..سود بانکی هم به عنوان یکی از متغیرهای بورس مطرح میشه

نظر

• djdream
              عضو فعال
              • Nov 2013
              • 3997

امروز با یک املاکی صحبت میکردم میگفت الان تو رکود وقته خریده و اونور سال گرونتر میشه. میگفت دلار و مصالح پایین نیومده که ارزون بشه.
              رابطه ایران و امریکا به نظر میاد بدتر میشه. ایران ۳ ماه مهلت داده تحریمها برداشته بشه حتی اگه بایدن هم بخواد نمیتونه تحریمها رو برداره. دیروز هم گروه های تحت حمایت ایران رو بمباران کردن. امریکا الان. فهمیده ایران فقط زبون زور میفهمه و الان در وضع بد اقتصادی قرار داره
              آخرین ویرایش توسط djdream؛ 2021/02/26, 16:53.

نظر

• امیدازاد
                عضو فعال
                • Sep 2020
                • 3748

در اصل توسط djdream پست شده است View Post
                امروز با یک املاکی صحبت میکردم میگفت الان تو رکود وقته خریده و اونور سال گرونتر میشه. میگفت دلار و مصالح پایین نیومده که ارزون بشه.
                ...تو شهریور ...دوتا زمین از روی نقشه که متعلق به تعاونی مسکن یکی از کارخانه ها بود گرفتم ...هرچی بهم گفتن ...بیا قطعات بیشتری بردار....گفتم .ریسکه .حالا کو تا اینا بشه زمین..کی وارد محدوده بشه ..مشکلات شهرداری و ثبتش حل بشه ...اصلا من گرفتم ...کی دوباره حاضره از من بخره ...هرچی رفیقم گفت ..اینا مفته ...چندتا بردار من پولم نقد نیس ..به حرفش گوش نکردم ...تعارف زدم ..که هروقت خواستی بیا به قیمت خرید بدم بهت یکیشو !!امروز رفتیم سروقت زمینا ببینیم چه خبره ...خبری که از عملیات عمرانی نبود !!اما بنگاه های اطراف رو که رفتیم دود از کله ام بلند شد!!قیمتا ۴برابر شده !!!...دوبرابر قیمت خریدم بنگاهی حاضر بود برداره !!پولم نقد بود میتونستم ۱۰ قطعه بردارم !!بلاهت کردم و به جاش ماشین گرفتم ..مابقی رو هم دوباره یه مقدارشو واردبورس کردم..و عاطل و باطل بانک مونده مابقیش...الانم رفیقم میگه الوعده وفا !!!هیچ وقت تو عمرم همچی فرصتی ازدستم نرفته بود

نظر

• manmehdiam
                  ستاره دار (1)
                  • Jul 2011
                  • 1623

در اصل توسط پروواز پست شده است View Post
                  دوست عزیزم! راستش رو بخواید نقد بودن من دلیلش تحلیلی هست که دارم! نه برعکسش!
                  به این دلیل که این تحلیل را دارم، دم نقدی بخش نقدینگی سبدم بسیار بالاتر از سهام است...نه اینکه چون بخش نقدینگی سبدم بیشتر است این تحلیل را دارم!!!
                  شما که انتظار ندارید مخالف تحلیلی که دارم عمل کنم!

اما راجع به ارزش جایگزینی بااینکه بخشی از فرمایشات شما درست است ولی موضوع از نظر من بسیار پیچیده تر است و برای بیان و تشریح دقیق آن باید کلی از مسائل دیگر را هم ارزیابی کرد. فقط به یک نکته بسنده کنم.
                  فعالان بازار معمولا برای رشد بازار یا کاهش بازار، بعد از اینکه رخ داد!!! سعی میکنند عواملی را پیدا و عنوان کنند و تغییرات بازار را به آن نسبت دهند. اینکار در بسیاری از موارد صرفا یک خودفریبی است! عواملی که شما بعد از تغییرات قیمتی به آن میرسید چندان ارزشی ندارد! مثلا فرض بفرمایید وقتی که شاخص در اوج بود و همچنان سهام هر روز در صف خرید بودند بسیارانی با عنوان کردن اینکه ارزش جایگزینی فلان سهم اینقدر است و فلان زمینش اینقدر می ارزد و .... سعی میکردند که این رشد حبابی قیمتها را برای خودشان یا بخصوص برای مخاطبانشان توجیه!!!! کنند. (اصلا هم توجه نمیکردند که خوب فلان زمین را که شرکت مزبور به تازگی پیدا نکرده! سالهای سال مالک اش بوده! چرا این همه سال هیچ کس ارزش زمین یا دارایی های دیگر این شرکت را حساب نمیکرد و الان ییهویی ملت یادشان امد که شرکت فلان مقدار زمین و دارایی دارد؟؟!!!)
                  این توجیه مبتنی بر این فرض است که مثلا فلان زمینی که شرکت دارد اینقدر می ارزد پس باید!!! قیمت سهم هم معادل آن باشد. برای اشتباه بودن این گزاره همین بس که! مگر طی شش ماه گذشته ارزش زمین 70-80درصد افت کرده که سهام همان شرکت اینقدر ریزش داشته است!؟ خود این نشان میدهد که عامل تغییرات قیمت آن سهم هیچ ربطی به ارزش زمینی که داشته نداشته و ندارد. وقتی که دوستان به این تناقض میرسند مجددا این امر را یکجور دیگر میخواهند توجیه کنند! بیان میکند که مثلا آن موقع بازار یا فعالان به ارزش جایگزینی توجه میکردند(که قیمتها بالا میرفت) ولی الان توجه نمیکنند!!!( که قیمتها افت کرده) . اگر دقت کنیم پس عامل اصلی ارزش جایگزینی شرکتها نبوده، عامل اصلی میزان توجه یا عدم توجه فعالان به این فاکتور بوده است!!! این که نشد! ما از کجا بدانیم ملت چه موقع توجه میکنند چه موقع نمیکنند! یکبارگی بگوییم فعالان برایشان خریدن جذاب است و برخی مواقع فروختن جذاب است که تحلیل راحت تری است!
                  توجیه کردن تغییرات قیمت بعد از رخداد آن پشیزی ارزش ندارد! فقط یک فریب ذهنی است!
                  آخرین ویرایش توسط manmehdiam؛ 2021/02/26, 18:42.
                  [B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]

نظر

• manmehdiam
                    ستاره دار (1)
                    • Jul 2011
                    • 1623

و تکرار حرف بسیار مهمی که من بارها تکرار میکنم ولی کمتر به آن توجه میشود:
                    دوست عزیز وقتی که میخوای سهامی بخری یا بفروشی حواست باشه که:
                    چیزهایی که شما ازش خبر داری و میدانی را تقریبا همه میدانند! و با همین دانسته ها هست که قیمت فعلی را پیشنهاد میدهند!
                    اینکه فلان شرکت این را دارد و آن را ندارد و اینقدر سود دارد و فلان طور است یا فلان ضعف یا قوت را در حال حاضر دارد که همه میدانند!!! اینها که همه میدانند که مهم نیست!

مگر اینکه شما مدعی باشی چیزی را میدانی که دیگران خیلی از آن خبر ندارند!

نظر

• دودو
                      ستاره دار(3)
                      • May 2020
                      • 1280

اینهمه تو بوق کردند که کره قراره یک میلیارد دلار بده ( از هفت میلیارد)

?اعلام جزییات آزادسازی دارایی‌های ایران در کره جنوبی

واریز یک میلیارد دلار به کانال مالی سوییس برای خرید دارو
                      ?رییس اتاق بازرگانی ایران و کره جنوبی اعلام کرد: قرار بر این است که تا یک میلیارد دلار از این دارایی‌ها به کانال مالی ایران و سوییس واریز شود تا صرف خرید دارو و غذا شود. در مورد اقلام دارویی نیز وزارت بهداشت با بانک مرکزی هماهنگ شده است /ایلنا

جدا دمشون گرم اینجوری خرج خودمون میشه نه انگل زاده ها و گروهکها و نوچه های تروریستی
                      ✓✓✓امضا را ویرایش کردم و شش ماه به تاریخ موعود اضافه کردم!
                      ✓✓✓ مثلاً مذاکره کردیم اما جنگ میشود! البته جنگی محدود با هدف از بین بردن تاسیسات هسته ای ج.ا با مشارکت اسراییل آمریکا و احتمالا شرکای غربی و چراغ سبز روسیه و چین! این اتفاق بنظرم تا قبل از دی ماه ۱۴۰۱ انجام خواهد شد✓✓✓

نظر

• دودو
                        ستاره دار(3)
                        • May 2020
                        • 1280

.تهدید ایران درباره پایان توافق با آژانس

?رویترز مدعی شد به نامه‌ای دست ‎یافته که در آن ایران تهدید کرده در صورتی که در جلسه آتی شورای حکام موضع ضد ایرانی آمریکا از سوی اعضا پیش برده شود، به توافق اخیر با آژانس انرژی اتمی پایان می‌دهد.
                        ✓✓✓امضا را ویرایش کردم و شش ماه به تاریخ موعود اضافه کردم!
                        ✓✓✓ مثلاً مذاکره کردیم اما جنگ میشود! البته جنگی محدود با هدف از بین بردن تاسیسات هسته ای ج.ا با مشارکت اسراییل آمریکا و احتمالا شرکای غربی و چراغ سبز روسیه و چین! این اتفاق بنظرم تا قبل از دی ماه ۱۴۰۱ انجام خواهد شد✓✓✓

نظر

• djdream
                          عضو فعال
                          • Nov 2013
                          • 3997

دقت کردید مشکلات ایران روز به روز بیشتر میشه اینا کلی رو بایدن حساب کرده بودن. روز به روز حاکمیت فعلی ایران به نقطه پایان نزدیک میشه. بایدن نه ترامپه که دیوانه بازی در بیاره نه اوباما هست که سرشو شیره بمالن. بایدن و اروپا با هم فشار رو روی ایران و روسیه زیاد میکنن.
                          آخرین ویرایش توسط djdream؛ 2021/02/26, 20:24.

نظر

• EHSANI
                            ستاره‌دار(3)
                            • Sep 2020
                            • 2081

و تکرار حرف بسیار مهمی که من بارها تکرار میکنم ولی کمتر به آن توجه میشود:
                            دوست عزیز وقتی که میخوای سهامی بخری یا بفروشی حواست باشه که:
                            چیزهایی که شما ازش خبر داری و میدانی را تقریبا همه میدانند! و با همین دانسته ها هست که قیمت فعلی را پیشنهاد میدهند!
                            اینکه فلان شرکت این را دارد و آن را ندارد و اینقدر سود دارد و فلان طور است یا فلان ضعف یا قوت را در حال حاضر دارد که همه میدانند!!! اینها که همه میدانند که مهم نیست!

مگر اینکه شما مدعی باشی چیزی را میدانی که دیگران خیلی از آن خبر ندارند!
                            متوجه منظورتون نشدم،
                            یعنی میفرمایید اگر رانت نداریم ، اصلاً سهم نخریم ؟!!!
                            نگرش ، همه چیز است .

نظر

• EHSANI
                              ستاره‌دار(3)
                              • Sep 2020
                              • 2081

چند روز پیش یکی از دوستان پستی زده بود که مستند به آماری، حدود 80% معامله گران در انتخاب و خرید سهم از دیگران پیروی میکنند...

الان داشتم با خودم فکر میکردم که من هم آره :D

علتش اینه که من فقط چند سهم که به 50 نمیرسه ،
                              روی شرکت و صنعتش شناخت دارم و میتونم روش نظر بدم
                              و تازه همون هم هیچ تضمینی نیست که تحلیلم درست در بیاد :D

برای الباقی بازار هیچ ایده خاصی ندارم :D

مثلاً گروه ( ش ) نمیتونم روش نظر بدم
                              ببینید حدود 20 پالایشگاهی، 30 پتروشیمی و 30 صنایع شیمیایی داریم
                              این 80 شرکت هر یک شرایط خاص خودشو داره
                              در هر یک ، هزار و یک پارامتر هست که باید بررسی بشه
                              مثلاً نوسان قیمت نفت روی هر یک تاثیر متفاوتی داره

حالا شما فکر کن آدم باید 600 شرکت رو مرتب تحت نظر بگیره
                              البته نرم افزارهایی هستند که سیگنال یا آلارم میدند
                              ولی میخوام بگم من توانایی اینو ندارم که هر روز 600 سهم رو زیر و رو کنم
                              هم بنیادی و هم تکنیکال و هم خبری و...

روی سهامی که خودم میشناسم کار میکنم گاهی نقد میشم
                              شاید در اون زمان سهام دیگری مخصوصاً تک سهمها سیکنال ورود داشته باشند
                              ولی برای من که اطلاعات کافی ندارم، بهتره که نقد بمونم
                              تا اینکه شیرجه بزنم توی برکه ای که نمیدونم کوسه و تمساح داره یا نه!

بعضی وقتها میام توی فضای مجازی میبینم کسی سیگنال از سهمی میده
                              من البته به هیچ وجه دنباله روی نمیکنم ، به هیچ وجه
                              ولی خب معرفی سهم باعث میشه که برم بیشتر روش فکر کنم و بررسی کنم
                              مثلاً همین شپدیس جناب نجیمی ، ایشون کلی اطلاعات دارند از این سهم
                              خب من هم با ویژگی های داخلی و خارجی و بازار مواد اولیه و محصولات و... بیشتر آشنا شدم.
                              شاید سهام دیگری از این بهتر هم باشه
                              ولی من واقعاً در توان خودم نمی بینم که روزانه 600 سهم رو زیر و رو کنم

پس این سهامی که در فضای مجازی تبلیغ میشه،
                              اگه نگیم تبلیغ ، حداقل میتونیم بگیم معرفی و آشنایی
                              ایده میده که خودمون بریم دنبالش و بیشتر بررسی کنیم
                              حالا ممکنه در کنارش چند تا از هم گروه هاش رو هم بررسی کنیم

نمیدونم این دنباله رَوی محسوب میشه یا نه؟
                              و من جزء اون 80% محسوب میشم یا نه ؟
                              ولی در کل روی سهام تبلیغی خیلی محتاط هستم
                              و فقط چند درصد سبد کوتاه مدت رو با بدبینی میخرم
                              اون هم وقتی که معرفی کننده سهم قبلاً امتحان خودشو پس داده باشه.
                              و بعد اگه رضایتم جلب شد متناسب با نوع سهم،
                              بخشی از سبد رو برای مدتی بهش اختصاص میدم.
                              نگرش ، همه چیز است .

نظر

• djdream
                                عضو فعال
                                • Nov 2013
                                • 3997

درواقع محتکران مسکن که طی دو سال اخیر در بازار املاک مصرفی فعالیت کرده‌اند یک چراغ سبز دریافت کرده‌اند که در سال ۱۴۰۰ ریسک، تهدید یا هزینه مالیاتی متوجه آنها نخواهد شد
                                خطای مکرر در مالیات‌ستانی
                                ------
                                پی به ای همراه الان 8.8 هست
                                -------
                                دو قطبی جدید در قیمت مسکن/ اثر برجام بر قیمت خانه

هر فروشنده ای بر اساس تحلیل خودش از شرایط سیاسی کشورو تاثیری که بر بازار خواهد گذاشت املاک خود را قیمت گذاری می کند
                                ----------
                                الان طرف تو خونه ای زندگی میکنه که مثلا 5 میلیارده یا ماشینی سواره که 1 میلیارده ولی حقوقش 5 تا 10 میلیونه !
                                -----
                                الان یک مصاحبه با جف بزوس میدیدم سال 1999 حدود 10 میلیارد سرمایه داشته بهش میگن چرا سوار هوندا میشی میگه ماشین خوبیه نیازی نمی بینم یک ماشین گرون قیمت سوار بشم
                                آخرین ویرایش توسط djdream؛ 2021/02/27, 08:41.

نظر

در حال کار...
                                X