گروه دارویی ( کاسپین ،دابور ، دارو ، دفارا ، دتماد،تیپیکو ،وپخش ، برکت ،....)

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • manmehdiam
    ستاره دار (1)
    • Jul 2011
    • 1623

پاسخ : گروه دارویی ( کاسپین ،دابور ، دارو ، دفارا ، دتماد،تیپیکو ،وپخش ، برکت ،....)

در اصل توسط siwan پست شده است View Post
    دوستان عزیز
    سلام مجدد
    از روز های که تو این تایپیک بهتون دبالک رو معرفی کردم چند ماهی میگذره و سهم از قیمت های ۵۷۰ تومن و ۶۰۰ تومن به قیمت ۹۰۰ تومن با احتساب سود نقدی رسیده
    اون روز هنوز حذف ارز ترجیهی قطعی نبود و الان قطعی شده پس بهتره یک برسی بکنیم ببینیم با توجه به صحبت های مدیر عامل در مجمع چه آینده ای در انتظار سهمه
    اول اینکه سهم رو میخوان بفروشن وپجنتا مشتری دست به نقد برای سهم وجود داره
    حالا چرا والبر باید یک سهمی رو با این شرایط خاصش که تو کل بازار بینظیره رو بفروشه اونم قبل از نمایان شدن اثرات حذف ارز ترجیهی برای اهل فکر نشانه هایی هست!!!
    و اینکه آیا خریدار نسبتی با مدیران والبر داره یا نه و دلیل سقوط ازاد سهم تو این مدت از ۳۰۰۰ تومن به ۵۷۰ تومن چه ارتباطی میتونه با پروژه فروش سهم داشته باشه
    اگر فرضیات من درست باشه و چیزی که در مورد دلایل فروش این سهم تو ذهنم هست و فعلا تمایلی به پرداختن بهش. نیست درست باشه تارگت های سهم میتونه به سمت اعدادی خیلی بالاتر از ارزش واقعی سهم هم حرکت کنه
    اتفاقی که بارها و بارها در بورس ما افتاده
    حالا ارزش واقعی سهم چقدره
    بر اساس گفته مدیر عامل بهره برداری کامل از پلنت بی حدود ۱۵ درصد به فروش اضافه میکنه
    فروش سه ماه اخیر شرکت بدون احتساب فروش هشت مولکول شرکته که نیمایی شده اما چون فعلا افزایش نرخ رو تولید کننده های فینیش نگرفتن شرکت دپو کرده و نفروخته
    یعنی فروشش ۷۸ میلیاردی شرکت در سه ماه می باید ۱۰۰ میلیارد می‌ بود ولی شرکت بخشی از محصولات رو عمدا تولید نکرده یا دپو کرده
    یعنی در حالت نرمال بدون حذف ارز ترجیهی و بدون افزایش نرخ معمول سالانه شرکت میتونه سالی ۴۰۰ میلیارد فروش داشته باشه
    حالا بیایم یه افزایش نرخ ۲۵ درصدی هم که سالانه هم بدیم نرمال باید سالی ۵۰۰ میلیارد این سهم بفروشه
    بادر نظر گرفتن حذف ارز ترجیهی و میزان تاثیر مواد اولیه در بهای تمام شده و اعمال نرخ نیمایی ۲۵۰۰۰ تومانی و افزایش تولید ۱۵ درصدی بخاطر راه اندازی کامل پلنت بی فروش ۳۰۰۰ میلیارد تومانی شرکت ممکنه اتفاق بیفته
    برای کاهش ضریب خطای محاسبات اثرات فروش دو محصول جدید و دانش بنیان شرکت که حاشیه سود بسیار بالایی دارن رو اصلا در نظر نگرفتم
    و حاشیه سود های شرکت رو حتی با گرفتن افزایش نرخ جدید تغییری نمیدم
    مسلما شرکت برای دستیابی به این فروش به مبالغ بالای سرمایه در گردش نیاز داره که با توجه به دانش بنیان بودن شرکت تسهیلات ۱۵ درصدی رو دارن مذاکره میکنن که بگیرن
    پس هزینه مالی سالیانه از ۱۹ میلیارد به صد میلیارد حدودا تغییر خواهد کرد
    از فروش ۳۰۰۰ میلیاردی با حاشیه سود ناخالص سی درصدی ۹۰۰ میلیون سود ناخالص نصیب دبالک میشه
    هزینه مالی ۱۰۰ میلیاردی و اداری ۲۰ میلیاردی رو کم کنیم میمونه ۷۸۰ میلیارد
    مالیات شرکت بر اساس گفته مدیر عامل ۱۳/۵ درصد هستش اگه حتی کاهش پنج درصد مالیات بر اساس بودجه ۱۴۰۱ رو هم برای کاهش ضریب خطای محاسبات اعمال نکنیم سود خالص شرکت به ۶۸۰ میلیارد تومن میتونه برسه
    یعنی با پی بر ای نازل و ناچیز ۷ مارکت کپ شرکت باید به عدد ۴۷۶۰ میلیارد برسه
    یا به عبارت دیگه قیمت سهم باید بشه ۹۱۰۰ تومان!!!
    قیمت الان دبالک ۸۲۰ تومنه!!
    اگر هم واقعا صاحبان جدید دبالک خواب هایی برای سهم دیده باشن که دیگه پی بر ای ۷ خیلی بی معنیه و مثل خیلی از دارویی های پی بر ای های بالای ۱۰ میگره یعنی قیمت هایی بالای ۱۵۰۰۰ تومان برای هر سهم
    عدد های خیلی عجیب غریبه ولی من هر مدلی بهش فکر میکنم چیز غیر عادی و توهمی در محاسباتم نیست
    دوستان خودشون برسی کنن
    من قبلا یک سود ۶۰ برابری از خودرو و ۹۰ برابری از پخش البرز رو دیدم و سود ۲۰ برابری برام خیلی غیر قابل هضم نیست

البته دبالک از خوبای دارویی هاست...
    ولی نه دیگه اینقد:D
    فروش 3000 میلیارد!!!!!!!!!!!!!
    یعنی الان که شرکت کل فروشش 300میلیارده....و کل مارکتش 400میلیارد هست...فقط قراره به زودی نزدیک دو برابر مارکت الانش 780میلیارد فقط سودش بشه!! یعنی پی به ای فوروارد سهم الان نیم هم نیست؟؟؟!!
    خوب مشخصه این حساب کتاب خیلی دیگه مافوق رویایی هست!!

به همین راحتی که نمیشه بگیم ارز ترجیحی حذف میشه فروش شرکت که الان 300میلیارد هست میشه 3هزار میلیارد!! بعد حاشیه سود هم سرجاش میمونه ...سود شرکت میشه 800میلیارد تومن!!!!!

خوب برای رسیدن به همچین فروشی فرض بگیریم نه مشکل تولید باشه...نه قیمت گذاری ...نه ....هیچ مشکلی هم وجود نداشته باشه! نباید همون اول همچین پولی باشه در شرکت! نباید همچین گردش مالی رو بتونه داشته باشه؟!! آخه در کل صنعت دارویی گردش 3هزار میلیاردی داریم؟؟ :D خوب یعنی قراره به دبالک دو سه هزار میلیارد وام بدهند؟؟؟ بعد برای همچین وام خفنی فقط 100میلیارد هزینه مالی؟!!

تازه چندین مورد هم شما در تحلیل آوانس دادین:D که دبالک قیمتش این شده...اونام بشه که هیچی دیگه!! 15هزار تومن!! یا خود خدا!

من همینطوری کلی دارم عرض میکنم ... خیلی ریز نشدم ولی شایدم حق با شماست

من که حتی تصور همچین اعدادی رو هم منطقی نمیدونم...ولی...شایدم بشه....
    آخرین ویرایش توسط manmehdiam؛ 2022/05/02, 15:49.
    [B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]

نظر

• manmehdiam
      ستاره دار (1)
      • Jul 2011
      • 1623

پاسخ : گروه دارویی ( کاسپین ،دابور ، دارو ، دفارا ، دتماد،تیپیکو ،وپخش ، برکت ،....)

یک نکته هم عرض کنم...

بیان سودهای 60 برابری...و 90 برابری...و دو هزار برابری:D در بورس دیدگاه بسیار آماتوری داشتن به بازار هست.

اینکه نمودار تاریخی یک سهم رو باز کنی..بعد بگی...اگر این پایین خریده بودم!!! و اون بالا هم میفروختم..میشد شونصد برابر!!!!!:D

اینگونه دیدگاه نسبت به بورس داشتن...شبیه تعریف و تمجید هایی هست که در شرکتهای هرمی برای جذب افراد جدید بیان میشه!! خوب اونجا هم واقعا دروغ نمیگن! فقط از هر یک میلیون نفر دو نفر اون سودها رو میگیرن:D

بله همچین سودهایی هم هست در بورس...ولی از جماعت 2 میلیون نفری فعال در بورس...حالا چند صد نفری هم از این سودها شاید شاید گیرشون آمده باشه...

بنابراین دوست عزیز! با تجربه حدود 20ساله در بورس....صمیمانه عرض کنم....شما نمیخواد جز 100نفر بهترین از بین 2میلیون باشی! که سودهای فضایی بکنی! همین که سعی کنی در این وانفسای بورس ایران سرمایه ات رو ازدست ندی و یک سود معقول (مثلا چندبرابر سود بانکی!) بکنی....من خودم به احترام کلاهم را از سر برات برمیدارم!!!!

والا!
      [B]تحلیل ها یا نظرات بورسی و غیربورسی من صرفا محتمل ترین حالتی است که تصور میکنم به وقوع بپیوندد. اگر به دیده نقد نظری دارید بر من منت میگذارید ولی اگر خواندنش شما را آزرده میکند، آن را نادیده بگیرید، حتما نظر شما درست تر است![/B]

نظر

• siwan
        عضو فعال
        • Nov 2013
        • 520

در اصل توسط manmehdiam پست شده است View Post
        یک نکته هم عرض کنم...

بیان سودهای 60 برابری...و 90 برابری...و دو هزار برابری:D در بورس دیدگاه بسیار آماتوری داشتن به بازار هست.

اینکه نمودار تاریخی یک سهم رو باز کنی..بعد بگی...اگر این پایین خریده بودم!!! و اون بالا هم میفروختم..میشد شونصد برابر!!!!!:D

اینگونه دیدگاه نسبت به بورس داشتن...شبیه تعریف و تمجید هایی هست که در شرکتهای هرمی برای جذب افراد جدید بیان میشه!! خوب اونجا هم واقعا دروغ نمیگن! فقط از هر یک میلیون نفر دو نفر اون سودها رو میگیرن:D

بله همچین سودهایی هم هست در بورس...ولی از جماعت 2 میلیون نفری فعال در بورس...حالا چند صد نفری هم از این سودها شاید شاید گیرشون آمده باشه...

بنابراین دوست عزیز! با تجربه حدود 20ساله در بورس....صمیمانه عرض کنم....شما نمیخواد جز 100نفر بهترین از بین 2میلیون باشی! که سودهای فضایی بکنی! همین که سعی کنی در این وانفسای بورس ایران سرمایه ات رو ازدست ندی و یک سود معقول (مثلا چندبرابر سود بانکی!) بکنی....من خودم به احترام کلاهم را از سر برات برمیدارم!!!!

والا!
        برادر عزیز سلام
        ممنون که نظرتون رو فرمودین
        چنتا نکته خدمت حضرت عالی لازمه عرض کنم
        اول اینکه هیچ اصراری بر درست بودن صد در صد تحلیلم ندارم ولی بالاخره ۱۲ ساله کار من اینه و اینطور معامله میکنم گاهی درست از آب در میاد مثل پخش البرز گاهی اشتباه در میاد مثل خشرق
        ولی نظرم رو میگم دوستان متخصص مثل شما خودشون محاسبه میکنن
        سال ۹۷ برید تو تایپیک پخش البرز ۱۳۰ تومنی هم ببینید من همچنین مدل محاسباتی داشتم و سال بعد پخش البرز ۹۰۰۰ تومن شد!!!
        چون تارگت خیلی بالا بود دلیلی بر عدم تحققش نبود
        شما نگاه به درصد رشد پیشبینی شده نکنین نگاه کنید ببینید کجا میتونه اشتباه باشه
        در مورد افزایش مبلغ فروش که خیلی ساده ارز ترجیهی رو حذف کنید به اون عدد پیشبینی شده میرسید
        دارو بیسکویت یا دلستر نیست که گرون بشه مردم نخرن بازار مصرفش تضمین شده هست تازه قرار. نیست افزایش نرخ از جیب مردم پرداخت بشه
        پسدتا اینجا محاسبات ایرادی نداره
        در مورد افزایش هزینه های مالی شما خودتون حساب کنید
        دوره وصول مطالبات رو سه تا چهار ماه در نظر بگیرید
        الان برای چهارصد میلیارد فروش بیست میلیارد بهره میدن یعنی حدود ۱۱۰ میلیارد وام ۱۸ درصد
        با وام ۱۵ درصدی مختص شرکت های دانش بنیان حساب کنید شما
        هر عددی به دست بیارید من حرفی ندارم ولی همین حدود میشه
        حتی پنجاه درصد بیشترم بشه تاثیر خاصی توی سود شرکت نمیزاره!!!
        اینکه عدد سود شرکت عجیب غریب میشه بخاطر اینکه اقتصاد ما عجیب غریبه و ارزی شبیه ۴۲۰۰ تومنی داره و این شرکت هم یه شرکت خاصه که مواد اولیش تقریبا تماما وارداتیه
        اگه ایراد دیگه هم میبینید در محاسباتم بفرمایید اصلاح کنم
        سجاد محمدی
        علاقه مند به دانش اقتصاد
        تحلیل گر فاندامنتال بازار سرمایه

نظر

• manmehdiam
          ستاره دار (1)
          • Jul 2011
          • 1623

برادر عزیز سلام
          ممنون که نظرتون رو فرمودین
          چنتا نکته خدمت حضرت عالی لازمه عرض کنم
          اول اینکه هیچ اصراری بر درست بودن صد در صد تحلیلم ندارم ولی بالاخره ۱۲ ساله کار من اینه و اینطور معامله میکنم گاهی درست از آب در میاد مثل پخش البرز گاهی اشتباه در میاد مثل خشرق
          ولی نظرم رو میگم دوستان متخصص مثل شما خودشون محاسبه میکنن
          سال ۹۷ برید تو تایپیک پخش البرز ۱۳۰ تومنی هم ببینید من همچنین مدل محاسباتی داشتم و سال بعد پخش البرز ۹۰۰۰ تومن شد!!!
          چون تارگت خیلی بالا بود دلیلی بر عدم تحققش نبود
          شما نگاه به درصد رشد پیشبینی شده نکنین نگاه کنید ببینید کجا میتونه اشتباه باشه
          در مورد افزایش مبلغ فروش که خیلی ساده ارز ترجیهی رو حذف کنید به اون عدد پیشبینی شده میرسید
          دارو بیسکویت یا دلستر نیست که گرون بشه مردم نخرن بازار مصرفش تضمین شده هست تازه قرار. نیست افزایش نرخ از جیب مردم پرداخت بشه
          پسدتا اینجا محاسبات ایرادی نداره
          در مورد افزایش هزینه های مالی شما خودتون حساب کنید
          دوره وصول مطالبات رو سه تا چهار ماه در نظر بگیرید
          الان برای چهارصد میلیارد فروش بیست میلیارد بهره میدن یعنی حدود ۱۱۰ میلیارد وام ۱۸ درصد
          با وام ۱۵ درصدی مختص شرکت های دانش بنیان حساب کنید شما
          هر عددی به دست بیارید من حرفی ندارم ولی همین حدود میشه
          حتی پنجاه درصد بیشترم بشه تاثیر خاصی توی سود شرکت نمیزاره!!!
          اینکه عدد سود شرکت عجیب غریب میشه بخاطر اینکه اقتصاد ما عجیب غریبه و ارزی شبیه ۴۲۰۰ تومنی داره و این شرکت هم یه شرکت خاصه که مواد اولیش تقریبا تماما وارداتیه
          اگه ایراد دیگه هم میبینید در محاسباتم بفرمایید اصلاح کنم
          درود
          عرض من خوشبینانه و خوشخیالانه بودن امثال این عباراتی هست که نوشته اید و من هایلایت کردم! خیر ...اینقدر ساده نیست!!!

عرض کردم طبق محاسبات شما قراره فروش بشه 3هزار میلیارد. خوب بدیهی هست در همون گام اول شرکت اقلا 2هزار میلیارد نقدینگی باید داشته باشه که نهاده بخره دیگه؟ اصلا مگر همچین تسهیلاتی رو میتونه شرکت بگیره؟ هزینه اش چقدر میشه پیشکش!

میفرمایید برای فروش 400میلیاردی 20میلیارد بهره میدن. خوب مگه در حال حاضر کل نقدینگی و گردش مالیه شرکت از محل وام هست؟؟!!! معلومه که نیست! یعنی شرکت سرمایه در گردشش صفره؟ فقط از محل وام داره این 400میلیارد فروش رو ایجاد میکنه؟ اینجور که نمیتونه باشه!

دقت کنید همین الان برای فروش 400میلیاردی ...شرکت 110 میلیارد تسهیلات گرفته...(به اضافه سرمایه خودش که شده نقدینگی مورد نیاز شرکت واسه فعالیت و فروش 400میلیاردی)

حالا تصور کنید همچین شرکتی ییهو نهاده هاش 5-6 برابر بشه! یعنی باید تقریبا کل فروش رو تسهیلات بگیره...مگه به این راحتی هست تصور گرفتن تسهیلات چند هزار میلیاردی..واسه شرکتی که مارکت الانش 400میلیارده....
          اصلا دبالک واسه همچین تسهیلاتی فقط ضامن میتونه جور کنه؟؟؟؟ از کجا؟
          حالا دشیمی بود..میگیم باز زمینش فقط هزار میلیارد می ارزه..میکنه وثیقه! مثلا:D

تازه این یک قلم از مشکلات رسیدن به همچنان سودی هست...هزار تا نکته دیگه داره!

من صورت های مالی دبالک رو بررسی دقیق نداشتم. ولی فقط با نگاه کردن به کلیات این محاسبات شما به نظرم خیلی خیلی خوشبینانه است و فاکتورهای بسیار مهمی رو اصلا شما در نظر نمیگیری...

دقت بفرمایید بخش اعظم سبد من دارویی هست..و دست بر قضا دبالک رو هم دارم. و اصلا گروه اصلیه سبد من دارویی هست... حتی سهم های دیگه ای هم که در سبد دارم بی ارتباط با دارویی ها نیست...وکبهمن دارم که صعود این روزهاش فقط به خاطر اقبال بازار به پارسیان و بخصوص دسبحان اش هست!

پس در کلیت ارزندگی سهام دارویی با شما هم نظرم. در روشن بودن افق سودآوری دبالک بحثی نیست ولی بحث بر سر کمیت هاست...اینکه چقدر! چه اندازه؟

اینکه میفرمایید پخش البرز را سال 97 تحلیل بنیادی کردید و سال 98 شده 9000تومن! خدایی حسش رو ندارم برم ببینم چی به چی بوده...ولی بعید میدونم به خاطر افزایش سودآوری همچین چیزی رخ داده باشه!

حذف ارز 4200 آثار بسیار متنوعی حتی بر روی شرکتهای دارویی میزاره. ولی اینجوری نیست که بگیم ارز 4200 میشه 25هزار تومن...پس فروش هم میشه 5-6 برابر و سود هم لابد میشه 5-6 برابر!! نه اینطوری نیست دوست عزیزم

یک نگاهی بندازید به سرنوشت شرکتهای لاستیک و روغن که ارز 4200شون قبلا حذف شده! نمیگم دارویی ها هم وضعشون همون میشه...ولی مطمئنم! و احتمال بسیار بالایی میدم که...برخی از شرکتهای دارویی با حذف ارز 4200 به شدت کاهش سودآوری خواهند داشت! که حوصله باز کردن یا بحث بر سر نمادهاش رو ندارم!(چون ملت جبهه میگیرن!)
          -----------------------------

یک نکته ای در بورس را فراموش نکنید!
          چیزی که شما میدونی....(و ازش خبر داری) مطمئن باش همه (یا اکثریت) هم ازش خبر دارن!!!!

اینجور نیست که مثلا من و شما خیلی تیز و بز بودیم! و فهمیده باشیم که دبالک 400میلیاردی امسال، سال دیگه فقط 800میلیارد سود میسازه و ملت خبر نداشته باشن :D

اینجور نیست که مثلا ما فقط فهمیدیم حذف ارز 4200ی چه سودهای خفنی به دارویی ها میرسونه....و بقیه ملت قاق بودن نفهمیدن که بیان سهم دارویی بخرن:D

خیر! برخی از شرکتهای دارویی افق سودآوری خوبی دارن..ولی همون هم با ریسک همراه هست..که ما هم اون ریسک رو پذیرفتیم و دارویی خریدیم...همین!
          ------------------------------------

والا بخدا اونایی که بیخیال همچین سودهای خفنی میشن! و میرن پولشون رو میزارن بانک واسه 20درصد سالیانه!!!! اونها خیلی مواقع از من و شما هم تیز و بز تر هستند :D

بیشتر منظورم تصورات خوشخیالانه داشتن از بازار هست و بخصوص تحلیل بنیادی کردن....خیلی ریزه کاریها داره.......داستان به این سادگی نیست:D

نظر

• manmehdiam
            ستاره دار (1)
            • Jul 2011
            • 1623

خلاصه اینکه دبالک بشه 1400 من یکی بسمه:D

ایشالا که بشه بفروشم به یکی 1400...اون سال دیگه بفروشه به 9000تومن..نوش جونش:D

نظر

• Omid_Khan
              عضو فعال
              • Dec 2020
              • 714

دوستان نظرتون درباره بقیه دارویی ها چیه؟ مثلا همین دتولید خوب بالا میره.
              یا مثلا کاسپین؟

نظر

• مدافع
                ستاره‌دار(5)
                • Oct 2020
                • 2446

درود
                عرض من خوشبینانه و خوشخیالانه بودن امثال این عباراتی هست که نوشته اید و من هایلایت کردم! خیر ...اینقدر ساده نیست!!!

عرض کردم طبق محاسبات شما قراره فروش بشه 3هزار میلیارد. خوب بدیهی هست در همون گام اول شرکت اقلا 2هزار میلیارد نقدینگی باید داشته باشه که نهاده بخره دیگه؟ اصلا مگر همچین تسهیلاتی رو میتونه شرکت بگیره؟ هزینه اش چقدر میشه پیشکش!

میفرمایید برای فروش 400میلیاردی 20میلیارد بهره میدن. خوب مگه در حال حاضر کل نقدینگی و گردش مالیه شرکت از محل وام هست؟؟!!! معلومه که نیست! یعنی شرکت سرمایه در گردشش صفره؟ فقط از محل وام داره این 400میلیارد فروش رو ایجاد میکنه؟ اینجور که نمیتونه باشه!

دقت کنید همین الان برای فروش 400میلیاردی ...شرکت 110 میلیارد تسهیلات گرفته...(به اضافه سرمایه خودش که شده نقدینگی مورد نیاز شرکت واسه فعالیت و فروش 400میلیاردی)

حالا تصور کنید همچین شرکتی ییهو نهاده هاش 5-6 برابر بشه! یعنی باید تقریبا کل فروش رو تسهیلات بگیره...مگه به این راحتی هست تصور گرفتن تسهیلات چند هزار میلیاردی..واسه شرکتی که مارکت الانش 400میلیارده....

من صورت های مالی دبالک رو بررسی دقیق نداشتم. ولی فقط با نگاه کردن به کلیات این محاسبات شما به نظرم خیلی خیلی خوشبینانه است و فاکتورهای بسیار مهمی رو اصلا شما در نظر نمیگیری...

دقت بفرمایید بخش اعظم سبد من دارویی هست..و دست بر قضا دبالک رو هم دارم. و اصلا گروه اصلیه سبد من دارویی هست... حتی سهم های دیگه ای هم که در سبد دارم بی ارتباط با دارویی ها نیست...وکبهمن دارم که صعود این روزهاش فقط به خاطر اقبال بازار به پارسیان و بخصوص دسبحان اش هست!

پس در کلیت ارزندگی سهام دارویی با شما هم نظرم. در روشن بودن افق سودآوری دبالک بحثی نیست ولی بحث بر سر کمیت هاست...اینکه چقدر! چه اندازه؟

اینکه میفرمایید پخش البرز را سال 97 تحلیل بنیادی کردید و سال 98 شده 9000تومن! خدایی حسش رو ندارم برم ببینم چی به چی بوده...ولی بعید میدونم به خاطر افزایش سودآوری همچین چیزی رخ داده باشه!

حذف ارز 4200 آثار بسیار متنوعی حتی بر روی شرکتهای دارویی میزاره. ولی اینجوری نیست که بگیم ارز 4200 میشه 25هزار تومن...پس فروش هم میشه 5-6 برابر و سود هم لابد میشه 5-6 برابر!! نه اینطوری نیست دوست عزیزم

یک نگاهی بندازید به سرنوشت شرکتهای لاستیک و روغن که ارز 4200شون قبلا حذف شده! نمیگم دارویی ها هم وضعشون همون میشه...ولی مطمئنم! و احتمال بسیار بالایی میدم که...برخی از شرکتهای دارویی با حذف ارز 4200 به شدت کاهش سودآوری خواهند داشت! که حوصله باز کردن یا بحث بر سر نمادهاش رو ندارم!(چون ملت جبهه میگیرن!)

چیزی که شما میدونی....(و ازش خبر داری) مطمئن باش همه (یا اکثریت) هم ازش خبر دارن!!!!

اینجور نیست که مثلا من و شما خیلی تیز و بز بودیم! و فهمیده باشیم که دبالک 400میلیاردی امسال، سال دیگه فقط 800میلیارد سود میسازه و ملت خبر نداشته باشن :D

اینجور نیست که مثلا ما فقط فهمیدیم حذف ارز 4200ی چه سودهای خفنی به دارویی ها میرسونه....و بقیه ملت قاق بودن نفهمیدن که بیان سهم دارویی بخرن:D

خیر! برخی از شرکتهای دارویی افق سودآوری خوبی دارن..ولی همون هم با ریسک همراه هست..که ما هم اون ریسک رو پذیرفتیم و دارویی خریدیم...همین!

والا بخدا اونایی که بیخیال همچین سودهای خفنی میشن! و میرن پولشون رو میزارن بانک واسه 20درصد سالیانه!!!! اونها خیلی مواقع از من و شما هم تیز و بز تر هستند :D

بیشتر منظورم تصورات خوشخیالانه داشتن از بازار هست و بخصوص تحلیل بنیادی کردن....خیلی ریزه کاریها داره.......داستان به این سادگی نیست:D
                درود بر آقا مهدی

تشکر ویژه بابت این پست

نظر

• nima3
                  عضو عادی
                  • Apr 2013
                  • 204

در اصل توسط Mehrsana پست شده است View Post
                  دابور در ۱۲ ماهه ۳۷۲ تومن سود محقق کرده... حدوداً ۵۰ درصد بیشتر از پارسال... تا جاییکه یادمه سال قبلم همینجوری بود و سود رشد ۱.۵ برابری داشت...
                  با فرض:
                  ✅ تقسیم سود ۳۵۰ تومنی در مجمع
                  ✅ رشد ۱.۵ برابری سود در ۱۴۰۱ (سود ۵۶۰ تومنی)
                  قیمت سهم ۲۷۵۰ تومن تعدیل میشه به ۲۴۰۰ تومن و نسبت پی بر ای حدود ۴.۳ واحدی
                  سلام
                  من از 1400 شروع به جمع اوری دابور کردم فرضم بر اینه که بعد مجمع زود گپ را پر میکند.
                  تا حالا 210 هزارتا خریدم تا 500 هزارتا میخوام اضافه کنم .
                  بین دارویی ها سهم مشابه سراغ دارید؟
                  مجمع نزدیک ، سود بالا ،پی به ای مناسب
                  لطفا معرفی کنید.

نظر

• siwan
                    عضو فعال
                    • Nov 2013
                    • 520

درود

ممنون بابت نظر شما
                    من کلیات فرمایش شما رو کاملا قبول دارم
                    صد در صد حرف شما در مورد مصیبت تامین مالی برای این فروش درسته
                    ولی یه نکته رو خواهش میکنم دقت کنید
                    بازم میگم
                    ببینید دارو دلستر بیسکویت ماکارونی دوده صنعتی لباسشویی و … نیست!
                    دارو داروه
                    کشور به یک میزان مشخصی مواد اولیه دارویی نیاز واجب داره که زیر سنگ هم شده باید تهیه کنه
                    درسته؟
                    حالا اگه دبالک بخاطر عدم تامین مالی نتونه وارد کنه و بسازه و بده شرکت های تولید کننده و کشور با کمبود دارو های استراتژیکی که دبالک تولید میکنه روبرو بشه خوب وزیر بهداشت پدر معاونت دارو خودش رو در میاره
                    یاذباید دبالک رو تامین مالی کنن یا باید ارز نقد ببرن ماده اولیه وارد کنن!!
                    پس اون دیگه مشکل من یا شما یا دبالک نیست
                    مشکل حاکمیته باید یهدفکر برای تامین مالی شرکت های تولید کننده بکنه
                    سجاد محمدی
                    علاقه مند به دانش اقتصاد
                    تحلیل گر فاندامنتال بازار سرمایه

نظر

• Omid_Khan
                      عضو فعال
                      • Dec 2020
                      • 714

در اصل توسط کروکودیل پست شده است View Post

3 تا محصولش بالای ۷۹ تا ۱۳۱درصد

زودتر تعطیلات عید فطر بیاد...فرصت بررسی داشته باشیم

گروه دارویی نیاز به تحلیل جدید داره...وگرنه بازدهی بالایی رو ممکنه از دست بدیم امسال:D

دتولید از اول همین امسال تا حالا دقیقا 50% رشد کرده در حالیکه زیاد هم بهش توجه نشده!
                      به نظرتون باز هم جای رشد داره؟ مخصوصا در مقایسه با بقیه دارویی ها میگم که کمتر رشد کردن؟!
                      آخرین ویرایش توسط Omid_Khan؛ 2022/05/03, 01:01.

نظر

• Omid_Khan
                        عضو فعال
                        • Dec 2020
                        • 714

خلاصه اینکه دبالک بشه 1400 من یکی بسمه:D

ایشالا که بشه بفروشم به یکی 1400...اون سال دیگه بفروشه به 9000تومن..نوش جونش:D
                        یعنی دبالک از حدود 900 بشه 1400؟ یعنی 50-60%؟
                        خوب دتولید از اول همین امسال تا حالا دقیقا 50% رشد کرده و شما اگه خریده بودی الان به همین هدف رسیده بودی!
                        یعنی میخوام بگم چیز دست نیافتنی نبوده این 50-60 درصد! تازه این مقدار در 40 روز بدست اومده!
                        P/E دتولید هم 100 است تقریبا!

نظر

• manmehdiam
                          ستاره دار (1)
                          • Jul 2011
                          • 1623

در اصل توسط Omid_Khan پست شده است View Post
                          یعنی دبالک از حدود 900 بشه 1400؟ یعنی 50-60%؟
                          خوب دتولید از اول همین امسال تا حالا دقیقا 50% رشد کرده و شما اگه خریده بودی الان به همین هدف رسیده بودی!
                          یعنی میخوام بگم چیز دست نیافتنی نبوده این 50-60 درصد! تازه این مقدار در 40 روز بدست اومده!
                          P/E دتولید هم 100 است تقریبا!

من که دبالک را دیروز نخریدم:D

منظور مشخص کردن حد سود من در این سهم نیست. منظورم اصلا این نیست که دبالک نهایت رشدش 1400 هست...خیر! منظور این بود که اهداف قیمتی نجومی برای سهام نباید تعیین کنیم.

شما دقت کنید خودتان عبارتی بکار بردید: چیز دست نیافتنی نبوده!!! آفرین! مگه قرار هست حد سود ما دست نیافتنی باشه؟؟؟؟!!! دقیقا باید دست یافتنی باشه!!

همه حرف اینه که حد سود باید دست یافتنی باشه! فضایی نباشه:D

یک دوستی را میشناسم که در بازه سالهای 98-99 سهمی را خریده بوده....سهم رشد کرده و تا سود 500-600 درصدی و بیشتر هم رشد کرده....طرف همچنان با سهم مونده تا الان که در ضرر 50-60 درصدی قرار گرفته!! فکرش رو بکنید:D

نظر

• manmehdiam
                            ستاره دار (1)
                            • Jul 2011
                            • 1623

ممنون بابت نظر شما
                            من کلیات فرمایش شما رو کاملا قبول دارم
                            صد در صد حرف شما در مورد مصیبت تامین مالی برای این فروش درسته
                            ولی یه نکته رو خواهش میکنم دقت کنید
                            بازم میگم
                            ببینید دارو دلستر بیسکویت ماکارونی دوده صنعتی لباسشویی و … نیست!
                            دارو داروه
                            کشور به یک میزان مشخصی مواد اولیه دارویی نیاز واجب داره که زیر سنگ هم شده باید تهیه کنه
                            درسته؟
                            حالا اگه دبالک بخاطر عدم تامین مالی نتونه وارد کنه و بسازه و بده شرکت های تولید کننده و کشور با کمبود دارو های استراتژیکی که دبالک تولید میکنه روبرو بشه خوب وزیر بهداشت پدر معاونت دارو خودش رو در میاره
                            یاذباید دبالک رو تامین مالی کنن یا باید ارز نقد ببرن ماده اولیه وارد کنن!!
                            پس اون دیگه مشکل من یا شما یا دبالک نیست
                            مشکل حاکمیته باید یهدفکر برای تامین مالی شرکت های تولید کننده بکنه

درود

کاملا درست میفرمایید! حذف ارز 4200 که در صنایعی که قبلا رخ داد (لاستیک و روغن و ..) و با کاهش سودآوری همراه شدند...با دارو تفاوت هایی داره. که یکی از این تفاوت ها همان ماهیت صنعت دارو هست که شما هم اشاره کردید.

ولی همچنان یک نکته بسیار بسیار مهم را باید دقت کرد!

به محض اینکه در تحلیل بنیادیه یک سهمی تصمیمات مدیریتی دخیل بود یک ضریب بزرگ!! به عنوان ریسک حتما! قرار دهید!

اینکه نیاز به تولید دارو از واجبات کشور هست....صحیح! ولی صرفا! به دلیل اهمیت تولید دارو شما نمیتونی بگی دولت دیگه هرجور شده مشکل شرکتهایی مثل دبالک رو حل میکنه!

نمیتونی در مملکت ما بگی این موضوع حله! و دیگه مشکل من و شما و دبالک نیست!! دولت دنگ اش نرم! غلط کرده! از زیر سنگ هم شده مشکل نقدینگی یا هر مشکل دیگه دبالک رو باید بیاد حل کنه!! و حتما حل میکنه! و خلاصه حله:D

از کجا معلوم!

بنابراین شاید در انتخاب بین شرکتهای دارویی اون شرکتهایی که مشکلات کمتری براشون رخ میده (در اثر حذف ارز 4200) ازرنده تر باشند!!!

عرض من اینه:
                            یک تناسب معقول بین سودهای محتملی که در اثر حذف ارز برای یک شرکت دارویی رخ میده و ریسکها و مشکلات محتملی که برای یک شرکت دارویی رخ میده باید برقرار کرد!!!! صرفا! فقط به اون ضمینه سودآوری نباید دقت کرد...تمام حرف من این نکته بسیار بسیار مهم بوده و هست!

به نظرم در طی حدود یک سال آتی و به مرور که ارز 4200 حذف میشه، اثر منفی و مثبت اش بر روی شرکتهای مختلف دارویی کم کم خودش رو نشون خواهد داد! و خواهیم دید این امر برای شرکتهایی باعث افزایش سودآوری و برای شرکتهایی حتی باعث افت سودآوری هم خواهد شد!!!

به عنوان مثال! تصور میکنم مثلا دشیمی که تاکنون بخشی از این ارز رو نیمایی گرفته و میگیره ریسک کمتری از دبالک داره. ضمن اینکه دشیمی تولید کننده مواد اولیه دارویی هم هست!(یعنی اهمیتش برای دولت خیلی کمتر از دبالک نیست که بخواد مشکل اش رو حل کنه!!!) بلحاظ دانش بنیانی هم که دانشش بنیان تر هست:D

صرفا! اینکه دبالک بیش از بقیه (مثلا بیش از دشیمی) ارز ترجیجی میگیره...پس با حذفش بیش از بقیه سودآور تر خواهد شد....و در نتیجه ارزنده تر هست...تحلیل درستی نیست

ولی همچنان همه گروه دارو از یک کنار با حذف ارز 4200 علاوه بر احتمال نسبتا خوبی برای افزایش سودآوری ...ریسکهایی هم دارند

آخرین ویرایش توسط manmehdiam؛ 2022/05/03, 21:19.

نظر

• negarminavi
                              عضو فعال
                              • May 2013
                              • 35710

در گروه دارو دیروز 8 نماد با افزایش سرانه خرید حقیقی بیش از 100% همراه شدن !!

دیران، دسینا، هجرت، دسبحان، دفارا، دشیمی، دلر، دحاوی !

نظر

• بورس باز قهار
                                عضو فعال
                                • May 2020
                                • 1979

تنها گروهی که میتونه یک بازدهی خوب و بدون مشکل فروش داشته باشه و افزایش های چند درصدی خواهیم داشت گزارش دیران رو بررسی کنید
                                منفی های این گروه خوب میخرن
                                در این گروه سهام رشد نکرده که از حذف ارز ۴۲۰۰ تومنی متنفع میشه #دسانکو هست که تو این چند ماه اخیر درجا زده و اماده یک صعود خوب

نظر

در حال کار...
                                X