کاربران گرامی بورسی، با توجه به تغییرات اخیر سایت در صورت وجود هر گونه مشکل در استفاده از سایت (درج پیام، عضویت و...) با ایمیل boursy.com[@]gmail.com در ارتباط باشید یا موضوع را در تاپیک «شما بگویید...» درج کنید.
احتمالا در تایم 4 ساعته انتهای موح2 هستیم از فردا پس فردا استارت برای موج3 بلند که........................................حوالی قله قبلی:.thumbsupsmileyanim87000
روی نمودار خیلی نظر خاصی ندارم. با این حال مطمینا کلاستر 62 تا 79 جز قدرتمندترین کلاسترهای فیبوناچی هست. مشکل کار اینجاست که به اعتقاد من ابتدای موج صعودی که شما بر اساس آن ریتریسمنت رو ترسیم کرده اید چندان پایه محکمی نداره که در شکل هم مشخص هست...
به هر حال اگر به خاطر داشته باشید در روز یکشنبه سیاه هشدار خروج از بازار رو عنوان کردم چرا که هم شکست سویینگ فرعی با یک کندل بلند نزولی شکل گرفته بود و هم اخبار خروج هماهنگ رانتی ها به گوش می رسید. در اون شب بنده با سیلی از پست هایی از طرف سایر اساتید مواجه شدم که این سیگنال خروج را در شرایطی که بورس پی در پی در حال نوردیدن قلل بود اشتباه می دونستند. در همان شب خبر مثبتی برای مذاکرات هسته ای آمد که باعث شد روز دوشنبه بازار پول بک عالی داشته باشه...
متاسفانه جو غالب بر نظر همه اساتید و تک صدا بودن بنده در اون زمان باعث شد بر خلاف سیستم و نظر تحلیلی خود عمل کنم و یک هفته بیشتر در بازار ماندم که نتیجه ای جز ضرر 10 درصدی برایم نداشت و چندصد میلیون تومان ناقابل از چنگم پرید... هرچند خروج از بازار در همان مقطع و همراه نبودن با بازار در دو ماه پایانی سال باعث شد تا پرونده سود سرمایه گذاری سال 92 با حدود 120 درصد بسته شود که بسیار فراتر از اهداف بنده بود به خصوص که بنده در خرداد ماه وارد بازار شده بودم و در مقطعی که احتمال جنگ سوریه بود به مدت دو هفته خارج از بازار بودم...
در همان مقطع اشاره کردم که من این اصلاح رو قوی تر از چند روز و چند هفته می بینم و به فصل بهار امسال به عنوان فصلی مرده برای بورس اشاره کردم. خیلی از همان اساتیدی که یکشنبه سیاه بنده را به جهت دادن سیگنال خروج به چالش کشیده بودند از صعود بورس از دهه فجر و اسفند ماه صحبت می کردند و زمانی که این اتفاق نیفتاد به بهار بورسی مطابق سال پیش اشاره داشتند!
اگر بنده اشاره به بانکها در زمانی که سود اوراق مشارکت 23 درصدی اعلام شد داشتم برای این بود که مشخص بود بانک مرکزی سیگنال جمع کردن نقدینگی رو به بانک ها داده است. به هر حال خروج هرچند دیرهنگام من از بورس ( با حدود یک هفته تاخیر) برایم ضرر از سود به همراه داشت اما باعث ماندگاری سرمایه و حفظ سود خوب سال 92 شد.
من معتقدم بورس در سال 93 باز هم بوی صعود دارد به خصوص اگر موضوع مذاکرات هسته ای نتیجه بخش باشه اما این صعود همانند سال 92 فراگیر و با اون شتاب بالا نیست. در سال 92 بنده روی شاخص 40 هزار واحدی وارد بازار شدم و در همان مقطع اشاره به شاخص 90 تا 100 هزار واحدی داشتم در شرایطی که خوشبین ترین افراد شاخص 75 هزار واحدی رو نهایت ماجرا می دونستند.... پس روحیه بنده در بورس منفی گرایانه نیست بلکه سعی می کنم واقعی امور رو تحلیل کنم...
سیگنال های سال 92 واضح بود:
1- بورس در سال 91 از رشد شدید دلار جا مانده بود
2- ریاست جمهوری 92 فارغ از اینکه چه فردی رییس جمهور شود شرایط بهتری رو نسبت به زمان احمدی نژاد نوید میداد
3- اخبار مذاکرات هسته ای پشت پرده رو احمدی نژاد در همان زمان فاش کرده بود
اما در سال 93 سیگنال ها فعلا واضح نیست. شاید مهمترین سیگنال حل بحران هسته ای باشه. امری که به امید خدا اگر اتفاق بیفته شاهد رشد 40 تا 50 درصدی شاخص خواهیم بود.
برای رسیدن به اون نقطه باید مقدمات فراهم بشه و نقشه راه نهایی بشه. همین امر چندین ماه زمان میبره. از سویی این چند ماه باعث میشه شاخص استراحت خود را تکمیل کند و برای ساخت موج صعودی بعدی آماده بشه...
من خیلی به نزول بیشتر شاخص معتقد نیستم اما هنوز نه به جهت زمانی و نه قیمتی به کلاستر انتهای موج 4 نرسیده ایم. اگر یکی از این دو ظرف پر بشه میشه انتظار شروع رشد شاخص رو داشت...
به نظر من تابستان و پاییز صعود اصلی امسال رو در دل داره ( به خصوص پاییز)
افرادی مانند من که در ماه های پایانی سال 92 در بازار نبودند و در ماه های ابتدایی سال 93 نیز منتظر ایجاد شرایط مناسب شدند مسلما ضرری که عمده دوستان کردند متحمل نشدند...
نقدینگی بنده فعلا در بانک هست و سودی بالغ بر 2 درصد ماهیانه رو برایم به ارمغان میاره که ناچیز هست... اما همین نقدینگی منتظر ایجاد شرایط ایده ال برای ورود به بازار هست... مطمین باشید اگر در دل بورس صعودی برای امسال نهفته باشد از چنگ من نخواهد پرید...
در انتها اشاره کنم که باید رفتار تکنیکی و بنیادی شاخص رو به صورت توام زیر نظر گرفت و زمانی که بازار به جهت بنیادی پتانسیل های لازم صعود رو پیدا کرد نقطه ورود تکنیکی بازار رو جستجو کرد...
از دوستان نزدیک بنده حدود 30 نفر هستند که همان روزی که من از بازار خارج شدم اونها هم خارج شده اند و همه منتظر اعلام زمان ورود مجدد به بازار هستند... هنوز برای شکار سال 93 و کشیدن ماشه زود هست و باید کمی دیگر صبر پیشه کرد تا شکار کاملا در تیررس قرار گیرد...
ارادتمند- بهزاد
سلام جناب بهزادی در دانش وتجربه شما هیچ شکی نیست.(از نوشتار شما مشخص است) ونظرات شما قابل احترام........................ولی بنده به شما پیش نهاد میکنم که ثتران -ونفت-شبندر .......................و .......بخرین از نگهداری پول در بانک بهتر خواهد بود.............70 تا80 در صد سود تا فصل مجامع آیا کم است ؟آیا بهتر از کل سود بانکی در تی سال نیست؟ از ما گفتن بود از شما و................کل دوستانتان نشنیدن......................زمان خروج شما بسیار خوب بوده ولی دلیل نمیشود زمان ورود به سهام را هم درست حدس بزنید;).............وسلام
همايون دارابي كارشناس بازار سرمايه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران گفت: پيش بيني ميشود ذوب آهن شركت البرز شرقي را در 20 فروردين كه اين معامله صورت ميگيرد از بورس خريداري كند.
وي در ادامه افزود: با توجه به اين شركت در سالهاي اخير با زيان مواجه بوده اما با اين خريداري احتمال بازگشت سود شركت البرز شرقي وجود دارد.
دارابي اظهار داشت: علت اصلي ريزش شاخصها نبود نقدينگي در بازار و افزايش سود بانكي بوده است كه با كاهش اين نرخ ميتوان به بازگشت سود به بازار سرمايه و صعود بورس اميدوار بود.
اين كارشناس بازار سرمايه در پايان يادآور شد: فروردين سال گذشته بازار رشد 5 درصدي را تجربه كرد اما هم اكنون 2 درصد نسبت به سال پيش زيانده بوده است كه علت اصلي اين مسئله همه در كمبود نقدينگي و افزايش سود بانكي خلاصه ميشود
هرگاه زندگی را جهنم دیدی, سعی کن پخته بیرون آیی, سوختن رو همه بلدند ....
در چندین پست اشاره کرده بودم که روند بازار بورس رو با شرط مثبت بودن نهایی مذاکرات در سال 93 صعودی و با سودی منطقی تر نسبت به سال 92 می بینیم. سودی که به اعتقاد بنده در حدود 40 تا 50 درصد خواهد بود که قطع به یقین پیشتاز همه بازارهای مالی امسال است چون نه در حوزه مسکن، نه در حوزه دلار و طلا انتظار چنین بازدهی رو نداریم. بازدهی بانکها هم که از 30 درصد فراتر نخواهد رفت...
بنابراین در یک دید کلان، سرمایه گزاری در بورس در سال 93 منطقی و اصولی است. اما آنچه اهمیت دارد این است که در سال 93 بر خلاف سال 92 که شاهد روندی صعودی برای ماه های پیاپی بودیم (به غیر دو سه ماه پایانی سال) این اتفاق نمی افتد. درواقع آنچه به عنوان بازدهی 40 تا 50 درصدی بازار برای امسال متصور هستم حداکثر در یک بازه 3 ماهه تحقق پیدا می کند نه بیشتر....
برای تحقق این امر نیاز به پتانسیل های واقعی هست که در راس اونها خبر خوش برطرف شدن تحریم های بین المللی ایران خواهد بود. منظور تحریم های اصلی و علی الخصوص نفتی و بانکی است. رسیدن به چنین مرحله ای از دید من استارت همان صعود 40 تا 50 درصدی بورس در سال 93 هست و بعد از اون بازار به تعادل میرسد و در سال 94 نقش اقتصاد در آن پررنگ تر از سیاست می گردد (بر خلاف سالهای 92 و 93)
امروز در اخبار شنیدیم که عنوان شد طرفین وارد مرحله تدوین نهایی توافق شده اند. این خبر نباید شما رو به اشتباه بیندازد... چرا که آنچه مورد توافق واقع شده محورها و عنوان های توافق نهایی است و هنوز مباحث محتوایی که مشکل ترین قسمت این توافق هست شروع نشده....
این مباحث رسما از 5 هفته دیگر و نشست بعدی شروع میشه اما در همین دور هم تلاشهایی صورت گرفته که وارد مباحث شوند که به دلیل اختلاف روی برخی مسایل بی نتیجه مانده و مقرر شده در همان دور بعد روی آنها متمرکز شوند...
آمریکا و غرب در این دوره خواستار بحث و تبادل نظر روی سیستم موشکی ایران بوده اند که با مخالفت ایران و روسیه روبرو شده اند. در همین حال اختلافات عمده ای بر سر موضوع فردو و اراک همچنان وجود داره...
آنچه بنده از این دور از مذاکرات برداشت کردم عدم پیشرفت خاصی از آن بوده اما این به مفهوم منفی بودن مذاکرات نبوده... بنده بر اساس آنچه اشاره کردم تصور می کنم پتانسیل لازم برای حرکت صعودی بازار فعلا شکل نمیگیره و احتمالا بعد از انجام دو یا سه سری دیگر از مذاکرات و تدوین نهایی توافق صورت میگیره...
بر همین اساس در این مقطع توصیه به سرمایه گزاری در این بازار ندارم چرا که بازار بورس همچنان ریسک گریز هست و شرایط ریسک پذیری در اون فراهم نشده....این ریسک گریزی به اعتقاد بنده و بر اساس قدم های مذاکرات تا چند ماه دیگر ادامه دارد اما نهایتا به امید خدا شرایطی ایجاد میشه که هم بتونیم سود خوبی از بازار بگیریم و هم شرایط کشور به جهت اقتصادی بهبود پیدا کنه...
در این میان قرارگرفتن روسیه در کنار ایران در مذاکرات امروز چندان جالب به نظر نمیرسه و بیشتر به دوستی خاله خرسه شبیهه... حتما در جریان هستید که ایران و روسیه احتمال انعقاد یک قرارداد 20 میلیارد دلاری رو در حوزه نفت در برابر کالای روسی مطرح کرده اند که اگر این موضوع عملی بشه باید دید واکنش آمریکا به این موضوع چه خواهد بود چرا که هیچ بعید نیست امضای چنین قراردادی منجر به واکنش آمریکا به این قرارداد و متعاقب اون واکنش رهبری به دخالت آمریکا و دستور سفت شدن تیم مذاکره کننده در مذاکرات آتی بینجامد....
بنده امیدوارم موضوع تنش بین روسیه و آمریکا بر اساس آنچه در اوکراین اتفاق افتاده و در حال افتادن هست بیش از این نشه که اگر چنین بشه هیچ بعید نیست ایران توسط روسیه به گروگان گرفته بشه و به گام نهایی مذاکرات خلل وارد بشه...
در هر حال فعلا جو کلی در بلند مدت مثبت هست اما هنوز هیچ پتانسیل مثبتی برای شروع حرکت صعودی بازار نداریم.... اشاره به این موضوع کنم که قیمت ها در بسیاری از نمادها در کف قرار دارد اما این الزاما به مفهوم صعودی شدن بازار نیست بلکه آنچه بیشتر متصور هستیم ادامه رفتار نوسانی کنونی ( چند روز مثبت و چند روز منفی) هست...
این تحلیل بنیادی با تحلیل تکنیکالی هم که در تایم فریم ماهیانه از بازار ارایه دادم همخوانی دارد.... تابستان رو میشه شروع روند صعودی امسال بدونیم اما اینکه دقیقا در چه زمانی این اتفاق می افتد باید به ادامه روند سیاسی و اقتصادی کشور توجه کرد.... قطعا ریسک هدفمندی تا اون زمان تاثیرش از بین رفته و سود شرکت ها نیز با بیرون امدن اولین گزارش های سالیانه جهت واقعی خودش رو پیدا کرده است...
سلام دکتر بهزادی عزیز
به نظر من آینده اقتصاد کشور برای بازار بورس مبهمه یعنی هنوز نمیتونه جهت گیری اقتصاد کلان کشور رو در سال 93 درست حدس بزنه که این عامل به چند علت مربوط میشه
1- سیاستهای اقتصادی دولت هنوز از شفافیت لازم برخودار نیست و بازار نمیدونه که دولت دقیقا چکار میخواد انجام بده برای همینه که بازار بورس حرکتی نوسانی داره و وقتی از این نوسان در میاد که شفافیت اقتصاد کشور بیشتر بشه تا بازار بتونه با تحلیل تصمیمات درست بگیره .
شفاف شدن اندک اندک سیاست های اقتصادی از اردیبهشت با افزایش قیمت بنزین و گازوئیل و همچنین حذف تعداد زیادی از یارانه بگیران شروع میشه و حتی صحبت از کاهش نرخ سود بانکی از اردیبهشت هم هست .
2- مذاکرات هسته ای که شما اشاره داشتید.
3- با توجه به اینکه شرکتها پیش بینی سود 93 را محتاطانه اعلام کردند بازار منتظر گزارشهای سه ماهه و حتی شش ماهه خواهد ماند تا از میزان سود آوری شرکتها پس از اجرای هدفمندی یارانه ها اطمینان حاصل کنه .
4- یکی از نکاتی که باید خیلی مورد توجه قرار بگیره کنترل نرخ تورم توسط دولته . به نظر میرسه دولت قصد نداره با افزایش نرخ حاملهای انرژی ، نرخ تولیدات و محصولات رو افزایش بده تا اینطوری بتونه تورم رو کنترل کنه بنابراین امسال نباید منتظر افزایش قیمت و افزایش سود بود بلکه شرکتهایی باید مورد توجه قرار بگیرند که افزایش تولید محسوسی دارند ( یا مثل خودرو و قطعات که تولیدشون کم شده و احتمالا افزایش پیدا خواهد کرد یا شرکتهایی که طرح توسعه شون امسال به بهره برداری میرسه یا شرکتهایی که صادرات دارند)
×× دکتر عزیز آیا آدان دچار مشکل شده خیلی قطع میشه .
ممنون
[B]برنده شدن هميشه به اين معني نيست كه اولين باشي ، بلكه بدين معني است كه بهتر از قبل عمل كرده باشي![/B]
سلام دکتر بهزادی عزیز
به نظر من آینده اقتصاد کشور برای بازار بورس مبهمه یعنی هنوز نمیتونه جهت گیری اقتصاد کلان کشور رو در سال 93 درست حدس بزنه که این عامل به چند علت مربوط میشه
1- سیاستهای اقتصادی دولت هنوز از شفافیت لازم برخودار نیست و بازار نمیدونه که دولت دقیقا چکار میخواد انجام بده برای همینه که بازار بورس حرکتی نوسانی داره و وقتی از این نوسان در میاد که شفافیت اقتصاد کشور بیشتر بشه تا بازار بتونه با تحلیل تصمیمات درست بگیره .
شفاف شدن اندک اندک سیاست های اقتصادی از اردیبهشت با افزایش قیمت بنزین و گازوئیل و همچنین حذف تعداد زیادی از یارانه بگیران شروع میشه و حتی صحبت از کاهش نرخ سود بانکی از اردیبهشت هم هست .
2- مذاکرات هسته ای که شما اشاره داشتید.
3- با توجه به اینکه شرکتها پیش بینی سود 93 را محتاطانه اعلام کردند بازار منتظر گزارشهای سه ماهه و حتی شش ماهه خواهد ماند تا از میزان سود آوری شرکتها پس از اجرای هدفمندی یارانه ها اطمینان حاصل کنه .
4- یکی از نکاتی که باید خیلی مورد توجه قرار بگیره کنترل نرخ تورم توسط دولته . به نظر میرسه دولت قصد نداره با افزایش نرخ حاملهای انرژی ، نرخ تولیدات و محصولات رو افزایش بده تا اینطوری بتونه تورم رو کنترل کنه بنابراین امسال نباید منتظر افزایش قیمت و افزایش سود بود بلکه شرکتهایی باید مورد توجه قرار بگیرند که افزایش تولید محسوسی دارند ( یا مثل خودرو و قطعات که تولیدشون کم شده و احتمالا افزایش پیدا خواهد کرد یا شرکتهایی که طرح توسعه شون امسال به بهره برداری میرسه یا شرکتهایی که صادرات دارند)
×× دکتر عزیز آیا آدان دچار مشکل شده خیلی قطع میشه .
ممنون
دوست عزیز چرا میفرمایید دولت قصد نداره قیمت حاملهای انرژی رو افزایش بده؟مگر نه اینکه قیمت گاز شرکتهای سیمانی از 70 تومن شده 100 تومن(42درصد)و یا قیمت سوخت شرکتهای پتروشیمی شده 265 تومن و یا قیمت خوراک از 2 سنت به 13 سنت.و یا اینکه مازوت 200 تومنی شده 250 تومن به نظر شما بازهم قیمت حاملهای انرژی گران نشده است. قیمت بنزین و گازوئیل هم تقریبا مشخص شده است .بنزین آزاد تقریبا 1000 تومن و کارتی حدوداً بین 700 تا 800 تومن .پس میبینم که قیمت حاملهای انرژی با شیب بالایی افزایش یافته است.
حالا برویم سراغ افزایش نرخها:
1-گروه سیمان امسال 20درصد افزایش نرخ خواهند داشت که موجب افزایش حاشیه سود این شرکتها خواهد شد.
2-گروه کاشی حداقل 20 درصد افزایش نرخ خواهند داشت .
3-گروه لاسیتک که محصولاتش دیگر شامل قیمت گذاری دولتی نیست و براساس کشش بازار تعیین خواهد شد.
4-در خودرویها به زودی این اتفاق خواهد اتفاق که این رقم حداقل 5 درصد خواهد بود.
5-فرمول قیمت گذاری مس در بورس کالا به زودی تغییر خواهد کرد.
6-قیمت گذاری فولاد و آلومینیوم نیز مشمول تغییر و افزایش خواهد شد.
دوست عزیز چرا میفرمایید دولت قصد نداره قیمت حاملهای انرژی رو افزایش بده؟مگر نه اینکه قیمت گاز شرکتهای سیمانی از 70 تومن شده 100 تومن(42درصد)و یا قیمت سوخت شرکتهای پتروشیمی شده 265 تومن و یا قیمت خوراک از 2 سنت به 13 سنت.و یا اینکه مازوت 200 تومنی شده 250 تومن به نظر شما بازهم قیمت حاملهای انرژی گران نشده است. قیمت بنزین و گازوئیل هم تقریبا مشخص شده است .بنزین آزاد تقریبا 1000 تومن و کارتی حدوداً بین 700 تا 800 تومن .پس میبینم که قیمت حاملهای انرژی با شیب بالایی افزایش یافته است.
حالا برویم سراغ افزایش نرخها:
1-گروه سیمان امسال 20درصد افزایش نرخ خواهند داشت که موجب افزایش حاشیه سود این شرکتها خواهد شد.
2-گروه کاشی حداقل 20 درصد افزایش نرخ خواهند داشت .
3-گروه لاسیتک که محصولاتش دیگر شامل قیمت گذاری دولتی نیست و براساس کشش بازار تعیین خواهد شد.
4-در خودرویها به زودی این اتفاق خواهد اتفاق که این رقم حداقل 5 درصد خواهد بود.
5-فرمول قیمت گذاری مس در بورس کالا به زودی تغییر خواهد کرد.
6-قیمت گذاری فولاد و آلومینیوم نیز مشمول تغییر و افزایش خواهد شد.
دوست عزيز من نگفتم كه دولت قصد نداره قيمت حاملها رو افزايش بده بلكه بر عكس نوشتم :" شفاف شدن اندک اندک سیاست های اقتصادی از اردیبهشت با افزایش قیمت بنزین و گازوئیل و همچنین حذف تعداد زیادی از یارانه بگیران شروع میشه "
شايد نياز باشه منظور از شفاف شدن سياست هاي دولت رو كمي بيشتر توضيح بدم . منظور اينه كه يكي از اهداف اصلي دولت كاهش نرخ تورمه كه با افزايش قيمت حاملها تناقض داره يعني با افزايش نرخ حاملها قيمت محصولات هم بايد بالا بره اما "به نظر میرسه دولت قصد نداره با افزایش نرخ حاملهای انرژی ، نرخ تولیدات و محصولات رو افزایش بده تا اینطوری بتونه تورم رو کنترل کنه بنابراين سياست دولت در اين زمينه هنوز ابهام داره . البته ميشه فرضياتي رو مطرح كرد مثلا اينكه دولت قصد داره جلوي افزايش قيمت توليدات و كالاها رو بگيره (با توجه به سخنان برخي از مسئولان) به نظر من كمتر از 20 درصدي كه شما نوشتي اجازه افزايش نرخ خواهد داد و اين افزايش در حدي خواهد بود كه كمي از حاشيه سود صنايع كاسته بشه و صنايع به زيان نيفتند و از طريق كمك و تسهيلات هاي مالي قسمتي از اين كاهش سود را جبران بشه .
دوست عزيز من نگفتم كه دولت قصد نداره قيمت حاملها رو افزايش بده بلكه بر عكس نوشتم :" شفاف شدن اندک اندک سیاست های اقتصادی از اردیبهشت با افزایش قیمت بنزین و گازوئیل و همچنین حذف تعداد زیادی از یارانه بگیران شروع میشه "
شايد نياز باشه منظور از شفاف شدن سياست هاي دولت رو كمي بيشتر توضيح بدم . منظور اينه كه يكي از اهداف اصلي دولت كاهش نرخ تورمه كه با افزايش قيمت حاملها تناقض داره يعني با افزايش نرخ حاملها قيمت محصولات هم بايد بالا بره اما "به نظر میرسه دولت قصد نداره با افزایش نرخ حاملهای انرژی ، نرخ تولیدات و محصولات رو افزایش بده تا اینطوری بتونه تورم رو کنترل کنه بنابراين سياست دولت در اين زمينه هنوز ابهام داره . البته ميشه فرضياتي رو مطرح كرد مثلا اينكه دولت قصد داره جلوي افزايش قيمت توليدات و كالاها رو بگيره (با توجه به سخنان برخي از مسئولان) به نظر من كمتر از 20 درصدي كه شما نوشتي اجازه افزايش نرخ خواهد داد و اين افزايش در حدي خواهد بود كه كمي از حاشيه سود صنايع كاسته بشه و صنايع به زيان نيفتند و از طريق كمك و تسهيلات هاي مالي قسمتي از اين كاهش سود را جبران بشه .
اونوقت شما فکر می کنید شرکتها به این راحتی زیر بار میروند
هنوز هیچی نشده و مرحله دوم اجرا نشده برخی شرکتها تا 30 درصد افزایش نرخ داده اند
آخرش بار گرونی ها رو دوش مردم میفته
همونطور که در هنگام اجرای مرحله اول خیلی از این حرفها زده شد ولی هیچوقت عملی نشد
اونوقت شما فکر می کنید شرکتها به این راحتی زیر بار میروند
هنوز هیچی نشده و مرحله دوم اجرا نشده برخی شرکتها تا 30 درصد افزایش نرخ داده اند
آخرش بار گرونی ها رو دوش مردم میفته
همونطور که در هنگام اجرای مرحله اول خیلی از این حرفها زده شد ولی هیچوقت عملی نشد
البته اينها همش حدس و گمانه و من اينطور فكر مي كنم نه اينكه حتما در واقعيت اين اتفاق رخ خواهد داد.
بالاخره وقتي دولت قصد كنترل تورم و كاهش آن از 35 به 25 درصد را دارد نمي تونه به شركتها مجوز افزايش نرخ 20 تا 30 درصدي بده و منتظر باشه تا تورم پائين بياد بنابراين بايد انتظار داشت تا دولت در قبال افزايش اندك نرخ محصولات به صنايع و شركتها تسهيلات و كمكهاي مالي اعطا كنه البته برخي از مسئولين هم صحبتهايي مبني بر كنترل افزايش نرخ كالاها انجام دادند كه شايد بشه از همين صحبتها بخشي از سياست هاي دولت رو در اين زمينه حدس زد.
[B]برنده شدن هميشه به اين معني نيست كه اولين باشي ، بلكه بدين معني است كه بهتر از قبل عمل كرده باشي![/B]
نظر