مدیر مالی "فسرب" عنوان کرد:
افزایش نرخ فروش و آینده درخشان صنعت سرب و روی
با توجه به افزایش نرخ های جهانی فلزات اساسی و کانی های فلزی، نرخ فروش محصولات شرکت نیز افزایش یافته و نرخ پیش بینی شده سال جاری برای فروش محصولات شمش سرب و روی به ترتیب 2000 و 1900 دلار و نرخ برابری ارزی 1800 تومان در نظر گرفته شده است که در صورت تغییر مجدد این نرخ ها، اثر مستقیم آن بر فروش و سود و زیان "فسرب" اعمال خواهد شد.شرکت ملی سرب و روی ایران یکی از بزرگترین شرکت های فعال در زمینه تولید سرب و روی پیش بینی درآمد هر سهم سال مالی 91 خود را مبلغ 205 ریال سود برآورد کرده که این مبلغ نسبت به سود محقق شده هر سهم در دوره مشابه سال 90، حدود 7 درصد کاهش یافته است.
این شرکت در دوره 5 ماهه منتهی به پایان مرداد ماه 91، از سود پیش بینی شده هر سهم سال مالی جاری 40 درصد را پوشش داده است.
از نکات حائز اهمیت در بررسی آخرین صورت های مالی شرکت می توان به این موضوع اشاره کرد که تولید شرکت در دوره 5 ماهه سال جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل حدود 20 درصد کاهش یافته و در مقابل درآمد فروش شرکت به دلیل افزایش نرخ های فروش حدود 35 درصد کاهش پیدا کرده است.
در همین رابطه مسعود رسولی مدیر مالی شرکت ملی سرب و روی ایران در گفتگو با خبرنگار بورس نیوز اظهار داشت: با توجه به اینکه مواد اولیه مورد نیاز به صورت داخلی و از طریق شرکت های تهیه و تولید مواد معدنی ایران و کالسیمین فراهم می شود، امسال در مقایسه با سال قبل در تأمین مواد اولیه مشکلاتی ایجاد شده که از آن جمله می توان به کاهش استخراج مواد معدنی از معادن و تغییر شرایط معدن های مختلف اشاره کرد. همین امر به طور مستقیم روی تولید شرکت اثرگذار بوده و به استثنای تولید شمش سرب در سال جاری در بقیه محصولات تولیدی کاهش تولید رخ داده است.
وی همچنین درباره محصول شمش سرب و عدم کاهش تولید آن گفت: با توجه به اینکه بخشی از مواد اولیه برای تولید شمش سرب از سرب های کارگاهی تأمین می شود، در زمینه تولید این محصول همچون محصولات دیگر مشکل خاصی وجود ندارد.
رسولی در خصوص راه حل های در نظر گرفته شده در بحث تأمین مواد اولیه به خبرنگار ما این چنین گفت: امیدواریم مشکل کمبود مواد اولیه مورد نیاز به تدریج حل شود و در این زمینه خود شرکت نیز اقداماتی را انجام داده است، بطوریکه تنها به تأمین مواد مورد نیاز از سوی شرکت اصلی تأمین کننده یعنی تهیه و تولید مواد معدنی ایران اکتفا نخواهیم کرد.
مدیر مالی شرکت سرب و روی ایران در ادامه درباره وضعیت فروش شرکت و نرخ های فروش اذعان کرد: عمده صادرات شرکت به کشورهای ترکیه و دبی انجام می شود که با توجه به شرایط اقتصادی کنونی و تحریم های اعمال شده تنها در زمینه نقل و انتقال ارزی با موانعی رو به رو هستیم و در این رابطه نیز اقداماتی صورت گرفته است تا فرآیند گردش نقدینگی را تسهیل کند.
وی در خصوص افزایش نرخ های فروش محصولات اظهار کرد: با توجه به افزایش نرخ های جهانی فلزات اساسی و کانی های فلزی، نرخ فروش محصولات شرکت نیز افزایش یافته و نرخ پیش بینی شده سال جاری برای فروش محصولات شمش سرب و روی به ترتیب 2000 و 1900 دلار و نرخ برابری ارزی 1800 تومان در نظر گرفته شده است که در صورت تغییر مجدد این نرخ ها، اثر مستقیم آن بر فروش و سود و زیان "فسرب" اعمال خواهد شد.
رسولی درباره برنامه افزایش سرمایه شرکت و همچنین ارایه گزارش های 6 ماهه شرکت گفت: افزایش سرمایه شرکت در سال 90 به طور کامل به ثبت رسیده است و سرمایه شرکت در حال حاضر مبلغ 322 هزار میلیون ریال می باشد.
وی همچنین درباره 20 میلیارد ریال سرمایه ثبت نشده در گزارش های عملکردی 5 ماهه گفت: در حال حاضر شرکت هیچ برنامه دیگری برای افزایش سرمایه نداشته و مبلغ 20 میلیارد ریال سرمایه ثبت نشده، به اشتباه و توسط سازمان بورس در گزارش ها آورده شده است.
وی همچنین در خصوص ارایه گزارش عملکرد 6 ماهه نخست سال جاری عنوان کرد: اطلاعات و صورت های مالی دوره 6 ماهه شرکت به زودی انتشار خواهد یافت و تفاوت با اهمیتی در سود پیش بینی شده هر سهم در دوره 6 ماهه نسبت به گزارش های 5 ماهه وجود نخواهد داشت.
این مقام مسئول در خاتمه در بیان وضعیت کلی شرکت این گونه اظهار کرد: در شرایط کنونی اقتصاد و وضعیت صنایع مختلف، شرکت ملی سرب و روی ایران از شرایط بهتر و مطمئن تری نسبت به شرکت های دیگر برخوردار است و با توجه به افزایش قیمت های جهانی محصولات، می توان آینده درخشانی را برای این شرکت ترسیم کرد.
نظر