اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • مگنوس کارلسن
    عضو فعال
    • Jan 2022
    • 1645

پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

در اصل توسط b4city پست شده است View Post
    درود بر همگی
    ضمن احترام مطالب خشونت طلبان و تندروهایی که خودشون کمترین هنری ندارند بجز لفاظی و اراجیف بافی و گنده گوئی را نشر و اهمیت ندهیم بهتر نیست ؟
    ترویج خشونت و پرهیز از صلح طلبی ؟ !!! /:.negaran.:/:.thumbsdownsmileyan

من نمیدونم این متن بالا از کانال مربوطه ، نوشته کیست ولی نفهمیدگی او در حدی است که صلح طلبی را عوضی گری میدونه . اخه در این حد کج فهمی ؟ منظورم به نگارنده است .

بهش بگید خودت بیا سگ باش ببینیم میخوای چیکار کنی و چطور میخوای لقمه غذا را براش فکری کنی
    مثلا سگ باشی یعنی چی ؟ یعنی خشونت طلب باشی و دست به اسلحه و خرابکاری بزنی ؟ دقیقا یعنی چی
    اون وقت نتیجش چیه ؟

همون عوضی باشیم خیلی بهتر است
    نمیدونم این تاپیک چرا اینقدر خشم و نفرت و این چیزا توش موج میزنه و طرفدار هم داره این نوع مطالب /:.negaran.://:.nono.:/
    فقط که نظر شما مهم نیست...شمابشین توخونه...ازپشت سیستم بگو اینا بدن...دونفرهم برن جونشونو بدن به من چه...اگه هم یکی مقابله به مثل کنه...بگو کارش غلطه....
    کلا یکی گاندی وماندلارو دوست داره...یکی دیگه...ستارخان وباقرخان....
    نه لزوما عوضی بودن بهتر نیست...

نظر

• b4city
      عضو فعال
      • Nov 2020
      • 4140

در اصل توسط مگنوس کارلسن پست شده است View Post
      فقط که نظر شما مهم نیست...شمابشین توخونه...ازپشت سیستم بگو اینا بدن...دونفرهم برن جونشونو بدن به من چه...اگه هم یکی مقابله به مثل کنه...بگو کارش غلطه....
      کلا یکی گاندی وماندلارو دوست داره...یکی دیگه...ستارخان وباقرخان....
      نه لزوما عوضی بودن بهتر نیست...
      نه فقط ادبیات شما خوبه ، خشونت طلبی و غیره ، تند روی هاتون از همه نظر خوبه ، ادامه بده ببینم کجا را میگیری . شما از پشت بوم داری میگی اینا بدن ؟ یا جای دیگه جز خونه ؟
      ستار خان و باقر خان را وسط نکش . چون ستار و باقر خان هم اونی نبودند که شما فکر میکنی در ضمن اون موقع 120 سال پیش بود

شما عوضی نباش میل خودتون
      من با این تاپیک خداحافظی میکنم و همون تصمیم قبلی درست بود نباید ادامه میدادم
      گروه خونی ها متفاوت است

خوش باشید و برای یکدیگر نوشابه باز کنید

نظر

• afshinamin
        عضو فعال
        • Jul 2013
        • 4495

بله ! ستارخان و باقر خان خوب نبودند !!! مسعود رجوی انقلابی 57 (که برای یه باقلوا تو بچگی خودفروشی میکرد)خوب بود !!!

نظر

• گنجشک
          ستاره‌دار(3)
          • Jun 2022
          • 1317

درود بر همگی
          ضمن احترام مطالب خشونت طلبان و تندروهایی که خودشون کمترین هنری ندارند بجز لفاظی و اراجیف بافی و گنده گوئی را نشر و اهمیت ندهیم بهتر نیست ؟
          ترویج خشونت و پرهیز از صلح طلبی ؟ !!! /:.negaran.:/:.thumbsdownsmileyan

من نمیدونم این متن بالا از کانال مربوطه ، نوشته کیست ولی نفهمیدگی او در حدی است که صلح طلبی را عوضی گری میدونه . اخه در این حد کج فهمی ؟ منظورم به نگارنده است .

بهش بگید خودت بیا سگ باش ببینیم میخوای چیکار کنی و چطور میخوای لقمه غذا را براش فکری کنی
          مثلا سگ باشی یعنی چی ؟ یعنی خشونت طلب باشی و دست به اسلحه و خرابکاری بزنی ؟ دقیقا یعنی چی
          اون وقت نتیجش چیه ؟

همون عوضی باشیم خیلی بهتر است
          نمیدونم این تاپیک چرا اینقدر خشم و نفرت و این چیزا توش موج میزنه و طرفدار هم داره این نوع مطالب /:.negaran.://:.nono.:/
          تازه اسکار هم بهشون میدن ( همش بخاطر سبک زندگی غربی هست ، غربی های وحشی هفتیرکش )

سرزمین شرق
          سرزمین عشق و راز کائنات ! کارما ، مارما ،

درست انتخاب کنید.

نظر

• b4city
            عضو فعال
            • Nov 2020
            • 4140

در اصل توسط afshinamin پست شده است View Post
            بله ! ستارخان و باقر خان خوب نبودند !!! مسعود رجوی انقلابی 57 (که برای یه باقلوا تو بچگی خودفروشی میکرد)خوب بود !!!
            کی گفته باقر و ستار خان بد بودند ؟ یعنی شما چنین برداشتی از حرف من کردید ؟ :.thumbsdownsmileyan
            کی گفته رجوی خوب بوده ؟ انگار حالت خوب نیست اقا . این عن اقا و دار و دسته اش که مورد نفرت مشترک بین حکومت و مخالف و موافق است . در این مورد نقطه اشتراک همگانی است

شگفت اور است این طرز فکرها
            ترامپ خوبه ، بشینید تا سال دیگه بازم بیاد یا دوسانتوس و دار و دسته اش و دل به این چیزها ببندید

نظر

• امیدازاد
              عضو فعال
              • Sep 2020
              • 3769

کی گفته باقر و ستار خان بد بودند ؟ یعنی شما چنین برداشتی از حرف من کردید ؟ :.thumbsdownsmileyan
              کی گفته رجوی خوب بوده ؟ انگار حالت خوب نیست اقا . این عن اقا و دار و دسته اش که مورد نفرت مشترک بین حکومت و مخالف و موافق است . در این مورد نقطه اشتراک همگانی است

ترامپ خوبه ، بشینید تا سال دیگه بازم بیاد یا دوسانتوس و دار و دسته اش و دل به این چیزها ببندید
              سلام....اقا باز به ما اتهام سلطنت طلبی و خشونت باوری و تروریسم نمی زنی ..یه سوال بپرسیم ؟؟اینی که چکار باید کرد رو همه تقریبا می دونیم !!ولی سوال اصلی اینه الان تو این شرایط چیکار میشه کرد؟؟؟اصلاحات جواب نداد !!تحریم انتخابات جواب نداد !!تکرار جواب نداد!انتخاب بین و بدتر جواب نداد!به نظر شما چه راه خشونت پرهیزانه دیگه ای جلو پای مردم مانده ؟؟با همون منطقی که پیشتر انقلاب رو بررسی و تحلیل کرده بودید ...و باور داشتید که مسببش نظام پهلوی بود که راه و مسیری به جز انقلاب برا مردم باقی نذاشت ...الان به نظر شما وبرمبنای همون تحلیل میشه خشونت احتمالی مردم ورفتارهای احیانا خشونت آمیزشون رو محکوم کرد ؟؟؟
              آخرین ویرایش توسط امیدازاد؛ 2023/06/26, 12:49.

نظر

• afshinamin
                عضو فعال
                • Jul 2013
                • 4495

همین که حرف تون درباره ستارخان و باقرخان رو عوض یا اصلاح یا شفاف سازی یا... کردید برای من کافیه
                در مورد بقیه مطالب هم عادت ندارم از شخص خودم دفاع کنم چون زیاد مهم نمیدونم
                فقط شما اگه به انقلاب 1357 معتقدید در مورد مسعود رجوی خیلی با احترام صحبت کنید،و نگاه به ماها نکنید /:.smilingsmiley.:/، چون همه کاره در پیروزی عملی ، این و گروه جانی ش بوده بقیه نخودی بودند !
                آخرین ویرایش توسط afshinamin؛ 2023/06/26, 13:05.

نظر

• EURASIA
                  عضو فعال
                  • Jan 2022
                  • 1253

در اصل توسط ملا ابرام پست شده است View Post
                  مخلصیم
                  اگه ریاه نباشه
                  نام ابرام خان
                  نام خانوادگی لوکوموتیری
                  ملقب به ملا ابرام
                  تحصیلات اکادمیک 1-حوزه علمیه نجف کمپ اشرف .2- حوزه علمیه قم پردیس غیر انتفاعی قم قمی.
                  مدرک اکابر تا وسطای درس حسنک کجایی . اونجا که گاوه گفت ماما....
                  متاسفانه نزدیک 40 سال تو حوزه های علمیه درس خواندم ولی به خاطر سخت گیری تمساح مارمولک یزدی . هر 40 سال رفوزه شدم و هنوز درجه ملایی هستم وگرنه الان باید مجتهد جامع الشرایط باشم و رساله بیرون بدم....
                  مخلصیم
                  سلام

ملا ابرام نازنین

همین که روحیه بالایی دارید و شادابی دارید خودش بسیار ارزشمند است

اما

یک پیشنهاد دارم البته اگر به کارتان بیاد

چند سهم بنیادی بخر و روی سود مجمع شان جساب کن

یک بخش کمی از پرتفو تان را بگذار روی سهامی کوچک هستند و پروژه ایی

سود مجمع شان بگذار به عنوان کمک خرج زندگی

و پول هم گیرتان امد اضافه کنید

مثلا

تاصیکو
                  تاپیکو
                  وصندوق
                  وبانک
                  ونیکی

سبد از این سهام پر کنید و کاری به قیمت هاشون نداشته باشید

چون دیدم بیشتر یک سری سهام که کمتر سود توزیعی دارند را داشتی

اما نه در بلند مدت این سهم ها مناسب تر هستند
                  زنده باد ازادی حقیقت دانش و سپس پیش به سوی پیشرفت

نظر

• مگنوس کارلسن
                    عضو فعال
                    • Jan 2022
                    • 1645

نه فقط ادبیات شما خوبه ، خشونت طلبی و غیره ، تند روی هاتون از همه نظر خوبه ، ادامه بده ببینم کجا را میگیری . شما از پشت بوم داری میگی اینا بدن ؟ یا جای دیگه جز خونه ؟
                    ستار خان و باقر خان را وسط نکش . چون ستار و باقر خان هم اونی نبودند که شما فکر میکنی در ضمن اون موقع 120 سال پیش بود

شما عوضی نباش میل خودتون
                    من با این تاپیک خداحافظی میکنم و همون تصمیم قبلی درست بود نباید ادامه میدادم
                    گروه خونی ها متفاوت است

خوش باشید و برای یکدیگر نوشابه باز کنید
                    درمورد ادبیاتم ...واقعا از شان وجایگاه خوانندگان تاپیک گاهی بیرون بوده....ازشون معذرت خواهی کرده ومیکنم...امابزرگواران حتما حق داده ومیدهند...که درشرایط خاص...برای مخاطب خاص مناسب بوده....
                    اینکه ازپشت سیستم بوده یانه...هزینه سنگینی بابتش داده ام...وهنوز هم درحال پرداختن هستم....منتی نیست...چون هرچه بوده...دربرابر جان وچشم دیگران ناچیز بوده...وبه حکم وظیفه بوده....شب با وجدان آسوده میخوابم...این برای خودم کافیست....
                    درباره سرداروسالارملی هم...باز نظر شما محترم....شاید انکه من میپندارم نبوده اند...قبرشان ازهم وازمن جداست...
                    درمورد متن...اگر نویسنده...به دلیل ضعف دایره لغتش...از واژه نامناسبی استفاده کرده...اما بسیار دقیق است....هدفش هم...خشونت نبوده...بلکه...آماده بودن ودقت...به وقت"عمل"...بوده...واضحه...میتونین موافق باشین یا مخالف...نظرتون محترم....
                    اون جمله قصارتون رو بهش جواب نمیدم...
                    خداحافظی یا موندنتون...درتاپیک...حداقل میزان استفاده از آزادی وآزادی بیانتونه....
                    درمورد گروه خونی...چون زیاد از پزشکی سر در نمیارم...دربارش توضیحی نمیتونم بدم...
                    هرجاهستین...موفق باشین

نظر

• b4city
                      عضو فعال
                      • Nov 2020
                      • 4140

در اصل توسط afshinamin پست شده است View Post
                      همین که حرف تون درباره ستارخان و باقرخان رو عوض یا اصلاح یا شفاف سازی و... کردید برای من کافیه
                      در مورد بقیه مطالب هم عادت ندارم از شخص خودم دفاع کنم چون زیاد مهم نمیدونم
                      فقط شما اگه به انقلاب 1357 معتقدید در مورد مسعود رجوی خیلی با احترام صحبت کنید،و نگاه به ماها نکنید /:.smilingsmiley.:/، چون همه کاره در پیروزی عملی ، این و گروه جانی ش بوده بقیه نخودی بودند !
                      کجاش ر ا عوض کردم ؟ اصلا من از این دو نفر چی گفتم مگه که حالا عوض کنم ؟
                      شما برداشتتون مشکل داره بار اولتون هم نیست . چند روز قبل هم برداشت دیگری از یکی از کامنتها داشتی و توضیح دادم

ستار و باقر خان را با گاندی و ماندلا مقایسه کردند . به این مفهوم که ستار و باقر خان خشونت طلب بوده باشند
                      گفتم ستار و باقر خان اونی نبودند که فکر میکنید ، یعنی خشونت طلب به اون مفهوم نبودند و اگر هم اینطور به نظر میرسه ، 120 سال قبل و اقتضای زمان و البته ضرورتش بوده یا هر چی و در زمان خودش قهرمان ملی بودند
                      حالا از این دو بزرگوار مایه نگذارید چون اونام دنبال سلطنت نبودند

یه رجوی گرفتی دستت و هوار هوار میکنی . عرض کردم اون عن اقاست با کل گروه و دار و دسته اش و اشتراک هست بین من و شما و احتمال زیاد همه دوستان دیگر اعم از موافق و مخالف و همه .... دیگه حرفی برای گفتن نداری تکرار میکنید این موضوع را ؟
                      چیزی که اشتراک نظر همگانی است را برای چی مانور میدی نمیدونم /:.negaran.:/

من انقلابی ها را با دید یکسان بررسی نکردم و یه خروار حرف زدم و صد بار دسته بندی کردم و گفتم اکثرشون .... و تفکیک قائل شدم . کلی گوئی نکردم

نظر

• afshinamin
                        عضو فعال
                        • Jul 2013
                        • 4495

در اصل توسط امیدازاد پست شده است View Post
                        سلام....اقا باز به ما اتهام سلطنت طلبی و خشونت باوری و تروریسم نمی زنی ..یه سوال بپرسیم ؟؟اینی که چکار باید کرد رو همه تقریبا می دونیم !!ولی سوال اصلی اینه الان تو این شرایط چیکار میشه کرد؟؟؟اصلاحات جواب نداد !!تحریم انتخابات جواب نداد !!تکرار جواب نداد!انتخاب بین و بدتر جواب نداد!به نظر شما چه راه خشونت پرهیزانه دیگه ای جلو پای مردم مانده ؟؟با همون منطقی که پیشتر انقلاب رو بررسی و تحلیل کرده بودید ...و باور داشتید که مسببش نظام پهلوی بود که راه و مسیری به جز انقلاب برا مردم باقی نذاشت ...الان به نظر شما وبرمبنای همون تحلیل میشه خشونت احتمالی مردم ورفتارهای احیانا خشونت آمیزشون رو محکوم کرد ؟؟؟
                        درود
                        واقعا سوال منطقی ای هست

نظر

• b4city
                          عضو فعال
                          • Nov 2020
                          • 4140

همگی موفق و شادکام باشید @};-
                          معذرت اگر نقل قولی بوده یا زین پس باشد
                          لزومی به ادامه نمی بینم و این حق شخصی من است

نظر

• EURASIA
                            عضو فعال
                            • Jan 2022
                            • 1253

چون بحث خشونت شد

من هم نظرم را بدهم

نیچه می گوید:

غربزه بالاترین نوع هوش است

منظور ان چیست؟

این فیلسوف می گوید عقل بشری فقط چند هزار سال مهارت دارد

اما غریزه میلیون ها سال !!!!

برتراند راسل می گوید:

کودک بدو تولد از تفنگ نمی ترسد

اما از مار می ترسد

چرا؟

چون غریزه ان در میلیون ها سال به او یاد دادند مار خطرناک است اما تفنگ ان قدر زمان نگذشته از اختراعش که به غریزه منتقل شود

نتیجه؟

یکی از مهمترین نوع غرایز خشونت است

از نظر نیچه درجه هوش ان بالاتر از عقل است

چرا که وقتی انسان خشن می شوند زمانی که از بقا خودشان احساس نا امنی می کنند

پس خشونت در جای خودش بسیار عالی است

و اتفاقا نشانه تمدن
                            زنده باد ازادی حقیقت دانش و سپس پیش به سوی پیشرفت

نظر

• afshinamin
                              عضو فعال
                              • Jul 2013
                              • 4495

در اصل توسط EURASIA پست شده است View Post
                              چون بحث خشونت شد

من هم نظرم را بدهم

نیچه می گوید:

غربزه بالاترین نوع هوش است

منظور ان چیست؟

این فیلسوف می گوید عقل بشری فقط چند هزار سال مهارت دارد

اما غریزه میلیون ها سال !!!!

برتراند راسل می گوید:

کودک بدو تولد از تفنگ نمی ترسد

اما از مار می ترسد

چرا؟

چون غریزه ان در میلیون ها سال به او یاد دادند مار خطرناک است اما تفنگ ان قدر زمان نگذشته از اختراعش که به غریزه منتقل شود

نتیجه؟

یکی از مهمترین نوع غرایز خشونت است

از نظر نیچه درجه هوش ان بالاتر از عقل است

چرا که وقتی انسان خشن می شوند زمانی که از بقا خودشان احساس نا امنی می کنند

پس خشونت در جای خودش بسیار عالی است

و اتفاقا نشانه تمدن
                              درود
                              بحث اصلی سر خشونت عریان و شدید طرف مقابل هست که بعضیا عملا نادیده میگیرند(شاید تو تعارفات یه اشاره ای هم بهش کردند!!) ولی به خشونت اعمال نشده ی مردم (بهتره بگیم به خشونت کلامی مردم ،چون مردم که اصلا ابزار خشونت دیگری هم ندارند) پیشاپیش انتقاد دارند !

خشونت از نظر بنده در اینجا (مشابه ش رو جناب مگنوس گفتن)یعنی مواظب باش گول نخوری و بیدار باشی تا دچار نرمالزاسیون ت نکنند ! مثلا نرمالیزاسیون خشونت شدید خودشان
                              آخرین ویرایش توسط afshinamin؛ 2023/06/26, 13:38.

نظر

• afshinamin
                                عضو فعال
                                • Jul 2013
                                • 4495

در پایان بهار ۱۴۰۲؛
                                تورم کل کشور به ایستگاه ۴۸.۵ درصد رسید/ تورم خوراکی‌ها همچنان بالای ۷۰ درصد است/ مهم‌ترین دلیل کاهش نرخ تورم نقطه‌ای چست؟

مرکز آمار جزئیات تغییرات تورم در پایان خرداد را اعلام کرد؛ گزارشی که در نگاه اول، از کاهش چشمگیر نرخ تورم نقطه به نقطه و افت نسبی تورم سالانه خبر می دهد. این در حالی است که رئیس شورای پول و اعتبار معتقد است، یکی از مهمترین عوامل تورم، بی ثباتی نرخ ارز است.

کد خبر:
                                ۱۱۸۰۲۸۷

تاریخ انتشار:
                                ۰۳ تير ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۱24 June 2023

به گزارش تابناک اقتصادی؛ بر اساس اعلام مرکز آمار ایران، خرداد ١٤٠٢، نرخ تورم سالانه برای خانوار‌های کشور به ٤٨،٥ درصد رسید که نسبت به همین اطلاع در ماه قبل، ٠،٦ واحد درصد کاهش یافته است. منظور از نرخ تورم سالانه، درصد تغییر میانگین اعداد شاخص قیمت در یک سال منتهی به ماه جاری، نسبت به دوره مشابه قبل از آن است.

همچنین در سومین ماه سال، شاخص قیمت مصرف کننده خانوار‌های کشور به عدد ١٨٩،٣ رسیده است که نسبت به ماه قبل، ٢.٠ درصد افزایش، نسبت به ماه مشابه سال قبل، ٤٢.٦ درصد افزایش و در دوازده ماهه منتهی به ماه جاری نسبت به دوره مشابه سال قبل، ٤٨.٥ درصد افزایش داشته است.

کاهش تورم نقطه به نقطه

منظور از تورم نقطه به نقطه، درصد تغییر عدد شاخص قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل است. در خردادماه ١٤٠٢ تورم نقطه به نقطه خانوار‌های کشور، ٤٢،٦ درصد بوده است؛ یعنی خانوار‌های کشور به طور میانگین، ٤٢.٦ درصد بیشتر از خرداد ماه ١٤٠١ برای خرید یک «مجموعه کالا‌ها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌­اند. تورم نقطه به نقطه خرداد ماه ١٤٠٢ در مقایسه با ماه قبل، ١٢،٠ واحد درصد کاهش یافته است.

مهم‌ترین دلیل کاهش نرخ تورم نقطه‌ای چست؟

سال گذشته دولت سیزدهم با هدف مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها، ارز ۴۲۰۰ را حذف و برای جبران زیان رفاه مصرف کننده در بخش کالا‌های اساسی، یارانه نقدی ۳۰۰ و ۴۰۰ هزار تومانی به حساب سرپرستان خانوار واریز کرد. اما این اقدام در همان گام نخست با افزایش قابل توجه تورم ماهانه کالا‌های اساسی مواجه شد و شاهد رکورد‌شکنی تورم ماهانه با ثبت ۱۲.۲ درصد رشد ماهانه قیمت‌ها در خردادماه ۱۴۰۱ به دنبال حذف ارز ۴۲۰۰ بودیم.
                                همچنین در خردادماه سال گذشته، نرخ تورم نقطه به نقطه به رقم ۵۲.۵ درصد رسید و سرانجام با گذشت یک سال از آن اقدام مهم اقتصادی دولت رئیسی، آمار جدید از تغییرات شاخص تورم، خبر از کاهش قابل توجه تورم نقطه به نقطه می‌دهد. اتفاقی که دلیل اصلی آن، به مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه‌ها و حذف ارز ۴۲۰۰ در سال گذشته بازمی گردد.
                                به بیان دیگر، واضح‌ترین علت این سقوط، به جهش تورم در خرداد سال گذشته برمی‌گردد. زیرا بیشترین بار حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی روی بخش خوراکی‌ها و طی خردادماه رخ داد که باعث شد تورم کل به ۵۰ درصد نزدیک شود؛ عددی که زیاد پیش از آن اتفاق نیفتاده بود. در واقع، طی خرداد ۱۴۰۱، تورم کل ۱۱.۴ واحد درصد و تورم خوراکی‌ها ۳۲.۶ واحد درصد افزایش یافته بود. از آنجا که در محاسبه تورم سالانه در پایان خرداد امسال، شاخص قیمت‌ها را با پایان خرداد سال گذشته مقایسه می‌کنیم، عملاً قیمت‌ها با قیمت‌های پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی مقایسه می‌شوند و تورم محاسبه‌شده کمتر از گذشته می‌شود. به همین دلیل، در خرداد ۱۴۰۲ تورم کل ۱۲ واحد درصد و تورم خوراکی‌ها ۳۲.۸ واحد درصد کم شدند.

تورم خوراکی‌ها همچنان بالای ۷۰ درصد است

در شرایطی که تورم سالانه کل کشور با افت نسبی در مقایسه با ماه قبل همراه شده و به رقم ۴۸.۵ درصد رسیده است، نگاهی به بخش خوراکی‌ها نشان می‌دهد، همچنان شاهد تداوم تورم بالای ۷۰ درصدی در این بخش هستیم، به گونه‌ای که تورم سالانه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها برای کل کشور ۷۰.۶ درصد و برای خانوار‌های شهری و روستایی نیز به ترتیب ۷۰.۳ و ۷۲.۲ درصد است، در حالی که یک سال قبل، نرخ تورم سالانه خوراکی برای خانوار‌های کل کشور، ۵۱.۶ درصد بود.

در میان خوراکی ها، نرخ تورم سالانه گوشت قرمز ۸۶ درصد، شیر و پنیر و تخم مرغ ۸۰.۹ درصد و روغن نیز ۱۹۰.۱ درصد است که همچنان رقم بالایی است.
                                بار سنگین تورم همچنان بر دوش دهک محروم جامعه!

یکی از بخش‌های مهم گزارش مرکز آمار، تغییرات و توزیع بار تورمی در میان دهک‌های مختلف از فقیر تا غنی است، به گونه‌ای که همچون ماه‌های گذشته، شاهد تداوم سنگینی تورم در پایین‌ترین دهک هزینه‌ای هستیم.

به بیان دیگر، با وجود نرخ تورم سالانه ۴۸.۵ درصدی برای کل کشور، نرخ تورم سالانه دهک چهار دهک پایین بیش از ۵۰ درصد است، به گونه‌ای که دهک اول و دوم درآمدی که شامل خانوار‌هایی با پایین‌ترین سطح درآمد هستند، بیشترین نرخ تورم سالانه یعنی ۵۲.۷ و ۵۱.۹ درصد را تجربه کرده اند که نشان از بار سنگین تورم سالانه بر دوش خانوار‌های محروم جامعه دارد. در این میان، نرخ تورم سالانه قشر‌های مرفه در دهک‌های نهم و دهم، کمتر از نرخ تورم سالانه کل کشور و به ترتیب ۴۷.۹ و ۴۷.۵ درصد است.
                                این در شرایطی است که اوضاع هزینه خانواده‌های کم درآمد و مرفه جامعه در دو گروه خوراکی و غیرخوراکی تفاوت معناداری دارد، به گونه‌ای که نرخ تورم سالانه کل کشور برای گروه خوراکی‌ها در حالی به ۷۰.۶ درصد رسیده که این نرخ برای دهک اول ۷۴.۱ درصد و برای دهک دهم (پردرآمد) ۷۰.۱ درصد است. از سوی دیگر، نرخ تورم سالانه گروه غیرخوراکی و خدمات در کل کشور ۳۸.۸ درصد است که این نرخ برای خانواده‌هایی با کم‌ترین درآمد ۳۶ درصد و برای خانواده‌های ثروتمند ۴۱ درصد است. در حقیقت همچون ماه‌های قبل، فشار هزینه‌ای کالا‌های خوراکی بر دوش خانواد‌های کم درآمد بیشتر از قشرهای مرفه است و در مقابل فشار هزینه‌های خدمات و کالا‌های غیرخوراکی بر دوش قشر‌های مرفه بیش از قشر‌های محروم است.

شوک های ارزی عامل اصلی تورم در دهه ۹۰

فرزین، رئیس کل بانک مرکزی 22 خردادماه امسال در همایش سیاست های پولی و ارزی با اشاره به آثار بی ثباتی در اقتصاد گفته بود: در شرایط بی ثباتی اقتصاد کلان، ریسک و نااطمینانی فعالیت های اقتصادی افزایش می یابد که این امر به صورت یک چرخه معیوب موجب تضعیف سمت عرضه اقتصاد و تشدید بی ثباتی می شود و از این‌رو ایجاد محیطی باثبات و پیش بینی پذیر، یکی از مهمترین محورهای تقویت سمت عرضه اقتصاد کشور در شرایط کنونی محسوب می شود.

وی افزود: تثبیت سطح عمومی قیمت‌ها و به تبع آن برقراری تثبیت نسبی در اقتصاد مستلزم آن است که چرخه مذکور با اقدامات و سياست‌هاي مقتضی به نحو مناسبي که غالباً معطوف به نوسانات نامطلوب نرخ ارز اسمي است، مديريت گردد.

رئیس کل بانک مرکزی با مروری بر عملکرد اقتصاد ایران گفت: عامل اصلی تورم در دهه ۹۰ در ابتدا ناشی از شوک ارزی بوده است، این شوک باعث ایجاد ترس در بازارها شده و این ترس به فرار سرمایه انجامیده است.

وی ادامه داد: افزایش نرخ ارز باعث افزایش ارزش دارایی ها و افزایش تقاضای پول شده و این عامل به افزایش عرضه پول منجر می‌شود که در نهایت به تورم می انجامد. او در این زمینه توضیح داد که وقتی افزایش تقاضای پول بوجود می‌آید، سیاست‌گذار ناچار به افزایش عرضه پول و به دنبال آن به تورم منجر می‌شود.

فرزین تاکید کرد: تورم دوباره به ترس در بازارها و تشدید افزایش نرخ ارز منجر می‌شود و این چرخه باطل ادامه پیدا می‌کند. رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد که باید این چرخه شکسته شود.

نظر

در حال کار...
                                X