اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • طيب
    عضو فعال
    • Nov 2010
    • 3025

پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

سلام و عرض ادب و احترام خدمت دوستان عزیز

فاروم ها در جهت تبادل اطلاعات بوجود آمده اند چرا که تبادل اطلاعات در جهت ارتقا دانش عمومی است

بعضی از کلمات و استفاده از آن حتی در صورتیکه مصطلح هم شده باشد چه در ادبیات گفتاری و چه نوشتاری چندان درست نیست البته بعضی مواقع احساسات ووو موجب استفاده از کلمات و جملات مصطلح غلط را رقم می‌زند

دوستانه وارد شویم چون در درجه اول در جایگاه انسانیت قرار داریم وتخریب بهیچوجهی کار درستی نیست چون هیچگونه سودی برای طرفین نداره

هر کسیکه به دیگری توهین میکند اول به خودش توهین کرده است

در نتیجه بجای توهین و فحاشی و بکار بردن کلمات و جملات مصطلح غلط سعی کنیم ایرادتمان را رفع کنیم و از همدیگه مطالبی یاد بگیرم

بارها عرض کرده ام و تاکیدا عرض میکنم از همه شما بزرگواران مطالبی یاد گرفته ام و طبق وظیفه سپاسگزارم
    بطور کلی در صورتیکه نظرات مخالف هم نباشند هیچگونه توسعه ای در هیچ ابعاد اجتماعی و اقتصادی و سیاسی ووووبوجود نمیاد پس باید از نظرات بهترین بهره را ببریم

یک خاطره ای هم عرض میکنم

یکروزی جناب دکتر مولانا در صدا و سیمای کشورمان صحبت میکردند و نظراتشون مخالف بعضی از سیاست های آمریکا بود وو

خبرنگار پرسید جناب دکتر مولانا شما که در آمریکا زندگی میکنید و حالا اینقدر با سیاست های دولت آمریکا مخالفت کردید نمیترسید شما را دستگیر کنند ؟!

آقای دکتر تعجب کردند و فرمودند در آمریکا نظرات مخالف به دیده احترام نگریسته میشود و افرادی مثل بنده با توجه به جایگاه دانشگاهی خیلی مورد توجه دولتمردان قرار میگیرد و اصلاحات را رقم می‌زند

همیشه سلامت و موفق باشید

شب خوش ??

نظر

• EURASIA
      عضو فعال
      • Jan 2022
      • 1253

آخرین ویرایش توسط EURASIA؛ 2023/11/09, 01:18.
      زنده باد ازادی حقیقت دانش و سپس پیش به سوی پیشرفت

نظر

• EHSANI
        ستاره‌دار(3)
        • Sep 2020
        • 2081

درود بر همگی
        من گفتمانم رو در این تاپیک با این جمله شروع کردم :
        WE FOOL YOU
        من هم در زندگی شخصی و هم اجتماعی بارها با این قضیه روبرو شده ام که
        به خاطر عدم فهم مشترک یا صلح بر روی مفهوم یک لغت یا عبارت به اختلاف خورده ایم
        دقت کردم ببینم کجا سرمون کلاه رفته ، دیدم در تعریف اصطلاحات بوده
        اینو بعداً مفصل توضیح میدم

در جنبشهای اجتماعی کسانی که جنبش را مدیریت میکنند مضامین و شعارهایی رو مطرح میکنند
        یک سیل عظیمی از توده های مردمی هم دنبالشون راه می افتند
        بعد وقتی با این مردم منفرداً مصاحبه میکنی و میپرسی هدف شما از این جنبش چیه ؟
        دقیقاً همون مضامین و شعارها رو بازگو میکنه ... تا اینجا مشکلی ندارم
        بعد وقتی میپرسم که خب معنی این چیه ؟
        یا به قول شیرفرهاد در برره : « هاااا این که الان گفتی یعنی چی ؟! »
        خیلی ها که هیچ فهم خاصی از قضیه ندارند
        کل حرفشون این بوده که ما دردهایی داشتیم ، دنبال درمان میگردیم
        بعضی که سواد بیشتری داشتند عموماً توضیحاتی ارائه میدهند
        ولی جدا از با ربط و بی ربط بودن جوابها به شعارها
        چیزی که برای من عجیبه ، تنوع برداشتهاست !!!
        فرص کنید 100 نفر دارند شعار میدند « آزادی... آزادی... »
        بعد وقتی مصاحبه میکنی با کمال تعجب میبینی
        هریک درک و توصیف متفاوتی از این شعار دارند

حالا شما فرض کنید ، جنبش پیروز شد
        همه منتظرند تا میوه اونو بخورند
        ولی با کمال تعجب متوجه میشوند که
        « این اون چیزی که ما میخواستیم نبود !!! »
        و البته فقط اون چیزی که منظور لیدر و افراد پشت پرده بود ، در عمل اجرایی میشه
        و اون 100 نفر دیگه متوجه میشوند که سرشون کلاه رفته
        خیلی از اینها تحصیلات آکادمیک هم دارند ،
        بعضاً در رشته های علوم اجتماعی و انسانی هم دارند

درد ما اینه که وقتی میخواهیم یک مطالبه عمومی داشته باشیم
        همگی یک فهم مشترک از خواسته خود نداریم
        لیدر جریان براش مهم نیست که فهم مشترک حاصل بشه
        چه بسا فهم مشترک باعث ریزش نیروها بشه
        لیدر جریان فقط به فکر تهیه سیاهی لشکر است
        بعد که جنبش پیروز شد ، قرائت خودش از اون مطالبه رو عملیاتی میکنه
        این وسط یک عده هم در کنارش منتفع میشوند
        یک عده دیگه هم خودشون رو با شرایط تطبیق میدهند و منتفع میشوند
        ولی خیلیها متضرر میشوند ، سرخورده شده و به انزوا کشیده میشوند

نه فقط در انقلاب 57 ، حتی در جنبش اصلاحات 76 هم
        دیدیم مردم با چه اشتیاقی استقبال کردند
        و حالا همون قدر که خیلی از پنجاه و هفتی ها خودشون رو سرزنش میکنند
        همون قدر هم توده های سال 76 ، امروز خودشون رو سرزنش میکنند
        حرف همه شون اینه که ما بازیچه سیاستمداران قرار گرفته بودیم
        اتفاقاً لیدرها ، به همه خواسته های خود رسیدند و راضی هستند
        ولی کسی که همیشه سرش بی کلاه می مونه ، توده مردم است

سال 76 همه دنبال اصلاحات بودند
        اما کسی نپرسید اصلاحِ چی ؟
        اگه میپرسیدند چی ؟ بعد میگفتند چگونه ؟
        وقتی حکومت بر اساس دین تعریف شده
        وقتی دین در 1400 سال پیش تعیین شده
        وقتی دین قابل تغییر نیست
        در اینجا ، اصلاح چه معنی میده ؟؟؟!!!
        اگه سیستم اوکی بود که نیاز به اصلاح نبود
        و اگه عموم ملت دنبال تغییر هستند
        باید می فهمیدند که « تغییر » با « اصلاح » فرق میکنه

پس منِ نوعی اگه عقل میداشتم همون سال 76
        باید حدس میزدم ته این داستان قرار چی گیر توده های مردم بیاد

در 57 هم خمینی از قبل برنامه هاشو گفته بود و پیاده کرد
        خیلی از اینها که شعار جمهوری اسلامی میدادند
        هیچ درکی از مفهوم جمهوری که مفهوم غربیه نداشتند
        بلکه درکی از مفهوم حکومت اسلامی هم نداشتند
        بعد گفتند خمینی ، خلف وعده کرد ، ما رو فریب داد...

پینوشت :
        این رو وقتی جایی مطرح میکنیم
        ما رو به تفرقه افکنی و مخالفت با اون جریان متهم میکنند
        میگن تو با طرح این سوالات داری سعی میکنی ریزش ایجاد کنی !!!
        نگرش ، همه چیز است .

نظر

• abdollah000
          عضو فعال
          • Apr 2022
          • 1481

در اصل توسط طيب پست شده است View Post
          سلام و عرض ادب و احترام خدمت دوستان عزیز

فاروم ها در جهت تبادل اطلاعات بوجود آمده اند چرا که تبادل اطلاعات در جهت ارتقا دانش عمومی است

بعضی از کلمات و استفاده از آن حتی در صورتیکه مصطلح هم شده باشد چه در ادبیات گفتاری و چه نوشتاری چندان درست نیست البته بعضی مواقع احساسات ووو موجب استفاده از کلمات و جملات مصطلح غلط را رقم می‌زند

دوستانه وارد شویم چون در درجه اول در جایگاه انسانیت قرار داریم وتخریب بهیچوجهی کار درستی نیست چون هیچگونه سودی برای طرفین نداره

هر کسیکه به دیگری توهین میکند اول به خودش توهین کرده است

در نتیجه بجای توهین و فحاشی و بکار بردن کلمات و جملات مصطلح غلط سعی کنیم ایرادتمان را رفع کنیم و از همدیگه مطالبی یاد بگیرم

بارها عرض کرده ام و تاکیدا عرض میکنم از همه شما بزرگواران مطالبی یاد گرفته ام و طبق وظیفه سپاسگزارم
          بطور کلی در صورتیکه نظرات مخالف هم نباشند هیچگونه توسعه ای در هیچ ابعاد اجتماعی و اقتصادی و سیاسی ووووبوجود نمیاد پس باید از نظرات بهترین بهره را ببریم

یک خاطره ای هم عرض میکنم

یکروزی جناب دکتر مولانا در صدا و سیمای کشورمان صحبت میکردند و نظراتشون مخالف بعضی از سیاست های آمریکا بود وو

خبرنگار پرسید جناب دکتر مولانا شما که در آمریکا زندگی میکنید و حالا اینقدر با سیاست های دولت آمریکا مخالفت کردید نمیترسید شما را دستگیر کنند ؟!

آقای دکتر تعجب کردند و فرمودند در آمریکا نظرات مخالف به دیده احترام نگریسته میشود و افرادی مثل بنده با توجه به جایگاه دانشگاهی خیلی مورد توجه دولتمردان قرار میگیرد و اصلاحات را رقم می‌زند

همیشه سلامت و موفق باشید

شب خوش ������������
          درود جناب طیب
          خوب نوشتید که احترام به عقاید هم بگذارید
          من الان چند وقتی هست در حد سوادم مطلب مینویسم
          اوایل حس کردم که بعضی از دوستان تند برخورد میکنن و ادعای زیادی دارن
          من در این فروم با 6 نفر مخالف عقیده و نظراتشان هستم
          ولی بی احترامی نکردم
          یک روز نوشتم بعضی ها گنده دماغ هستن...اولین کسی که واکنش نشان داد جناب بیفور بود
          مگر من زیر مطلب ایشان نوشتم که بهش برخورد؟...و تند عکس العمل نشان داد و بقول علیرضا خان گشت ارشادی پرید وسط
          من در پاره ای از مسایل با شماو 4 نفر دیگه اختلاف نظر دارم چرا شما و بقیه عکس العمل نشان ندادید؟......از قدیم گفتن جنس رو زمین بندازی صاحبش میاد برمیداره........محترمانش رو مثال زدم.
          اوایل از جناب بیفور تعریف میکردن
          بعدها دیدم بیفور بیفور که میگن اینه
          حرف از بچه های غزه میزنه ولی یک بار اشاره نکردن که همین بچه های ما به خاطر یک تار مو جان شیرین و ارزوهای بزرگ خود رو به زیر خاک میبره.....باز هم میگم هر کسی ازاد هست نظریات و علایق خود رو بیان کنه......ولی من یک تار موی دختران و پسران وطنم رو به دنیا نمیدم همانطور که انها در مورد ما اینطور فکر میکنن

خود شما هم به ایشان گفتید که تند برخورد میکنه
          بهر صورت نوشته های منو خونده باشید به جز نظراتم یک پیام توهین آمیز پیدا نمیکنید
          حتی بیفور رو دوست من....برادر من خطاب میکردم
          حرف از تحمل عقیده مخالف میزنه ولی تو حرفاش از بالا نگاه میکنه
          به جز خدا همه ما جایزالخطا هستیم
          ارادت
          آخرین ویرایش توسط abdollah000؛ 2023/11/09, 06:37.

نظر

• پروواز
            ستاره‌دار(6)
            • Sep 2020
            • 5236

دیدیم که چجوری با عربستان که سفارتش به آتش کشیده شده بود ارتباط برقرار شد و چه منافع بزرگی هم داشت برای دولت. در این دولت برخلاف انتظارها کمتر از در و دیوار سفارت خانه ها بالا میرن چون میدونن تبعات و عواقب آن مستقیم متوجه دولت خودشون میشه. بنابراین راه ترمیم روابط با دنیا و گشایش های اقتصادی در پیش گرفته شده. اگر در بحبوحه اخبار جنگی و موضوعات فلسطین و اسرائیل دیدیم ایران و آمریکا نشستن دارن مستقیم مذاکره میکنن اصلا جای تعجب نیست و این به نفع همه طرف ها هست. عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد.

نظر

• علیرضا۱۲۳
              عضو فعال
              • Sep 2022
              • 2726

مواردی بوده که اینجا بنده خشونت کلامی هم داشتم...هیچگونه دفاعی هم نمیکنم...اما مثلا در برابر شخصی بوده که میگفته« فکر نمیکنه اشخاصی اینجا باشند که غیرتشون قبول کنه ناموسشون حجاب نداشته باشه» ...باز هم تاکید میکنم این دلیلی برای اینکه بنده خشونت کلامی داشته باشم نیست
              اما اینجا قرار نیست تا وقتی فردی رو تایید میکنیم رفتارش در قبال ما خوب باشه...از کوچکترین نقدی و یا مخالفتی چنان برآشفته بشه که اصلا همه چیز رو فراموش کنه و هر چی دوست داره بگه...آخه نمیشه که همه تو رو تایید کنند!!! کار رو به جایی رسانده که بقول جناب داور...قلب قرمز رو میبینن اما خط قرمز رو نمی‌بینه
              دو ماه پیش در تاپیک زنجان با چند نفر بحثش شد و خداحافظی کرد..چه موقع هجرتش و چه زمان رجعتش در تاپیک جو بازار بهش خوش آمد گفتم و خوشحال بودم از برگشتن و نوشتنش...یک چیزهایی باید جلو چشم اش باشه ..این نمیشه که اینقدر رویکردش تهاجمی باشه...والله من هنوز دو نفری ندیدم اینجا که کاملا سر هر موضوعی اتفاق نظر داشته باشند...خود بنده مخالف نظرات جناب طیب و ویون هستم...اما میبینم در اوج همین مخالفت ...چیزهایی هست که از این دو عزیز یاد میگیرم...یا مثلا با جناب داور سر مسائلی اختلاف نظر داشتیم و بحث کردیم و غیره...اما نمیدونم چرا اصلا بر نمی‌تابد کسی کوچکترین نظر مخالفی داشته باشه...یک فضای تعامل آرمانی در ذهنش هست..خدشه ای به اون وارد بشه چنان برآشفته میشه که چشم رو روی همه چیز می‌بنده...اصلا کاری به بنده نداره...طرف اومده بهش میگه « اگر بهم برچسب نمیزنی من یک نقدی دارم» ..خوب چرا باید جو اینطوری باشه...ذهنیتش این هست اینجا ده تا آی دی هست و مافیا تشکیل دادند...چه منطقی آخه پشت این حرف هست؟
              بگذریم...این بحث های شخصی زیاد کش دار نشه بهتره.. نه بنده حوصله دارم و نه جمع و نه خود ایشان..بنده همین الان هم دلخوری از هیچ شخصی ندارم...امیدوارم بحث و تبادل نظر چه از طرف بنده و چه از طرف دوستان هدف دار تر پیش بره
              ارادتمند همه دوستان

نظر

• Davar
                عضو فعال
                • May 2017
                • 3089

در اصل توسط علیرضا۱۲۳ پست شده است View Post
                مواردی بوده که اینجا بنده خشونت کلامی هم داشتم...هیچگونه دفاعی هم نمیکنم...اما مثلا در برابر شخصی بوده که میگفته« فکر نمیکنه اشخاصی اینجا باشند که غیرتشون قبول کنه ناموسشون حجاب نداشته باشه» ...باز هم تاکید میکنم این دلیلی برای اینکه بنده خشونت کلامی داشته باشم نیست
                اما اینجا قرار نیست تا وقتی فردی رو تایید میکنیم رفتارش در قبال ما خوب باشه...از کوچکترین نقدی و یا مخالفتی چنان برآشفته بشه که اصلا همه چیز رو فراموش کنه و هر چی دوست داره بگه...آخه نمیشه که همه تو رو تایید کنند!!! کار رو به جایی رسانده که بقول جناب داور...قلب قرمز رو میبینن اما خط قرمز رو نمی‌بینه
                دو ماه پیش در تاپیک زنجان با چند نفر بحثش شد و خداحافظی کرد..چه موقع هجرتش و چه زمان رجعتش در تاپیک جو بازار بهش خوش آمد گفتم و خوشحال بودم از برگشتن و نوشتنش...یک چیزهایی باید جلو چشم اش باشه ..این نمیشه که اینقدر رویکردش تهاجمی باشه...والله من هنوز دو نفری ندیدم اینجا که کاملا سر هر موضوعی اتفاق نظر داشته باشند...خود بنده مخالف نظرات جناب طیب و ویون هستم...اما میبینم در اوج همین مخالفت ...چیزهایی هست که از این دو عزیز یاد میگیرم...یا مثلا با جناب داور سر مسائلی اختلاف نظر داشتیم و بحث کردیم و غیره...اما نمیدونم چرا اصلا بر نمی‌تابد کسی کوچکترین نظر مخالفی داشته باشه...یک فضای تعامل آرمانی در ذهنش هست..خدشه ای به اون وارد بشه چنان برآشفته میشه که چشم رو روی همه چیز می‌بنده...اصلا کاری به بنده نداره...طرف اومده بهش میگه « اگر بهم برچسب نمیزنی من یک نقدی دارم» ..خوب چرا باید جو اینطوری باشه...ذهنیتش این هست اینجا ده تا آی دی هست و مافیا تشکیل دادند...چه منطقی آخه پشت این حرف هست؟
                بگذریم...این بحث های شخصی زیاد کش دار نشه بهتره.. نه بنده حوصله دارم و نه جمع و نه خود ایشان..بنده همین الان هم دلخوری از هیچ شخصی ندارم...امیدوارم بحث و تبادل نظر چه از طرف بنده و چه از طرف دوستان هدف دار تر پیش بره
                ارادتمند همه دوستان
                علیرضای عزیز یکی از ایرادات فضای مجازی و بحث در این فضا اینه که:
                شما نمی تونید حالات روحی یا لحن گفتار مطلبی که نوشته اید رو توی پست خودتون بگنجونید

از طرفی برداشت آدما از مطلب شما، با توجه به حالات روحی که در اون لحظه دارن متفاوت هست
                من خودم برداشتم از مطالب دوستان رو همیشه با شخصیتی که باهاش طرف هستم مرتبط می کنم(موقع اختلاف)
                یعنی اگه افشین خان بیاد اینجا فحشم بده!! میگم که داره کنایه میزنه منظورش من نیستم.
                اما این دوستمون همیشه حالش خوب نیست! همیشه ناراحته! همیشه کوچکترین گوشه کنایه هارو واکنش شدید نشون میده.
                مگه قراره اینجا ج.ا رو براندازی کنیم؟ مگه قراره حکومت اسپرمسیونیسم تشکیل بدیم؟ وا بده بابا شل کن عضلات مغزتو.
                من گفتم: قبلی ها رفتن سطل آشغال(یعنی واسم بی اهمیت و بی ارزش شدن).
                اینو به خودش گرفت که تو هم رفتی سطل آشغال/:.hmmsmiley.:/(شایدم من بد نوشتم/:.wacsmiley.:/)
                فکر کنم در جواب بیست باری از کلمه سطل آشغال استفاده کرد/:.hmmsmiley.:/.

به هر حال تنها حسن این اختلاف این بود که بدونیم توی موارد اختلاف باید شخصیت طرف مقابل رو هم در نظر بگیریم.
                نمیشه به روحیات نویسنده و خواننده پی برد مخصوصا وقتی که داری با حب و بغض مطلب رو می خونی.
                نمیشه مطلب مد نظر رو بدون اینکه سوء تفاهمی پیش نیاد به طرف مقابل فهموند (مگر اینکه ملاقلم باشی)
                تا اینکه کار به جای باریک بکشه و رسمی بی حرمتی و بی احترامی شروع بشه.

این کاربر ملاقلمه هم اینجوری بود!! البته اون قدیما.
                بهش گفتم بابا کوتاه بیا داریم بحث دوستانه می کنیم، هرچی لایق خودش بود به ما گفت بعد که رفت دوره تراپیش رو گذروند الان بهتر شده /.:biggrinsmiley.:/

نظر

• گنجشک
                  ستاره‌دار(3)
                  • Jun 2022
                  • 1307

اسکیزوفرنی بیماریی مرتبط با سلامت روان است. معمولاً علائم اسکیزوفرنی در اواخر بلوغ یا اوایل بزرگسالی ظاهر می شود. تأثیر آن بر گفتار، تفکر، احساسات و سایر زمینه های زندگی می تواند بر تعاملات اجتماعی و فعالیت های روزمره فرد تأثیر بگذارد.

علائم اسکیزوفرنی

• صحبت های گیج کننده که درک آن برای دیگران سخت است
                  • عدم بیان چهره ای
                  • عدم بیان احساسات
                  • کمبود انگیزه
                  • مشکل در تمرکز
                  • روان پریشی، اوهام و توهم

قبل از بروز این علائم، فرد ممکن است رفتارهای زیر را بروز دهد:
                  • بی نظمی
                  • عصبی بودن
                  • عدم تمرکز

سایر علائم اسکیزوفرنی

۱) هذیان

فردی که دچار توهم می شود ممکن است فکر کند چیزی درست است در حالیکه هیچ دلیل محکمی برای آن وجود ندارد. به عنوان مثال وی ممکن است معتقد باشد که:
                  • او شخص بسیار مهمی است.
                  • کسی او را تعقیب می کند.
                  • دیگران در تلاشند تا او را از راه دور کنترل کنند.
                  • او قدرت یا توانایی فوق العاده ای دارد.

۳) تفکر و گفتار گیج کننده

تفکرات و صحبت های یک شخص ممکن است بدون دلیل منطقی از موضوعی به موضوع دیگر تغییر کند. بنابراین ممکن است دنبال کردن حرفی که شخص سعی در گفتن آن دارد دشوار باشد. همچنین ممکن است مشکلات حافظه و مشکل در درک و استفاده از اطلاعات نیز وجود داشته باشد.

• زندگی اجتماعی :
                    ممکن است فرد احتمالاً از ترس اینکه شخصی قصد آسیب رساندن به او را دارد، از اجتماع کناره گیری کند و منزوی شود.
                  • برقراری ارتباط :
                    الگوی فكری و گفتار غیرمعمول فرد می تواند ارتباط با دیگران را برای او دشوار كند.

بسیاری از افراد مبتلا به اسکیزوفرنی درک نمی کنند که حالشان خوب نیست. توهمات و هذیان‌ها برای شخصی که آن را تجربه می کند کاملا واقعی به نظر می رسد. این موضوع می تواند متقاعد کردن فرد برای استفاده از دارو را دشوار کند.

==============

پزشک نیستم اما دوستانه توصیه می کنم این دوست عزیز به روانپزشک مراجعه کنند ، صرفا برای اینکه مطمن بشوند سالم هستند ، یا اینکه از پیشرفت بیماری جلوگیری کنند .
                  @};-

نظر

• Davar
                    عضو فعال
                    • May 2017
                    • 3089

روشنفکران گمراه!

خیلی بی‌مقدمه خدمتتان عرض می‌کنم که بدا به حال آن مملکتی که روشنفکرانش به بیراهه رفته باشند.
                    امروز داشتم کتابخانه‌ام را مرتب می‌کردم و چشمم خورد به کتاب‌هایی که براهنی و ساعدی و شاملو و پرهام و... در دههٔ پنجاه نوشته یا ترجمه کرده بودند.

بی‌اغراق همهٔ کتاب‌ها یک مضمون واحد را دنبال میکرد و آن امپریالیسم‌ستیزی و استعمار ستیزی است.دریغ از یک کتاب تألیفی یا ترجمه‌ای دربارهٔ دموکراسی.
                    این واقعیتی است که در دههٔ پنجاه خورشیدی، مفهوم دموکراسی هیچ نقشی و هیچ جایگاهی در ذهنیت روشنفکران ایرانی نداشت.

اصلاً در مواردی دموکراسی یک ارزش منفی شمرده می‌شد و به نظرم یک دلیل عمده‌اش این بود که حامیان نظام شاهنشاهی در جهان عمدتاً کشورهای دموکراتیک غربی بودند و البته دلیل دیگرش هم تأثیرپذیری تقریباً همهٔ روشنفکران ما، و حتی اندیشمندان مذهبی ما، از کمونیسم و مارکسیسم بود.

به هر حال انقلاب اسلامی که رخ داد دقیقاً همان چیزی را به روشنفکران داد که آنها تقریباً یک دهه دربارهٔ ارزشمندی آن نوشته و گفته بودند. نظامی روی کار آمد که امپریالیسم‌ستیز و آمریکاستیز بود.
                    جالب است که در یکی دو سال اول، باز همین روشنفکران همچنان بر باورهای قدیمی خود تأکید می‌کردند و حتی حکومت جمهوری اسلامی را متهم می‌کردند که به اندازهٔ کافی امپریالیسم‌ستیز نیست.

یادمان نرفته که اولین بار یک سازمان چپگرا، که مورد تأیید تقریباً عموم روشنفکران ما بود، سفارت آمریکا را اشغال کرد و یادمان نرفته که پس از اشغال سفارت آمریکا توسط دانشجویان خط امام، شاملو و ساعدی و‌ پرهام و دیگر بزرگان الیت روشنفکری کشور نامهٔ تأییدآمیزی بر این حرکت نوشتند و منتشر کردند. یادمان نرفته که چپی‌ها روی دیوارها می‌نوشتند سپاه پاسداران را به سلاح سنگین مجهز کنید و یا می‌نوشتند همهٔ ساواکی‌ها اعدام باید گردند.

خلاصه می‌خواهم بگویم دیگ تندروی و آمریکاستیزی را همین روشنفکران عزیز هم می‌زدند و جمهوری اسلامی نیز برای اینکه اینها را از حیث شعاری خلع سلاح کند مدام مرتکب اعمال آمریکا ستیزانهٔ افراطی‌تر می‌شد و آنقدر در این کار پیش رفت که روی حضرات روشنفکر کم شد.

خلاصه چپی‌های ما کاری کردند که لیبرال تبدیل به یک فحش ناموسی شد و حرف زدن از مزایای دموکراسی عملی مستوجب شماتت و احیاناً زندان. و نتیجه میگیرم که گناه همه گرفتاری های امروز ما را نباید صرفاً سر «آخوندها» انداخت.

گناه روشنفکران دههٔ پنجاهی بیشتر نباشد کمتر نیست.

الان هم روشنفکران ما اگر میخواهند جامعهٔ بهتری داشته باشند باید جملگی بر روی ارزش‌های دموکراسی‌خواهانه اجماع کنند وگرنه...

✍️ بیژن اشتری

نظر

• Davar
                      عضو فعال
                      • May 2017
                      • 3089

براهنی و انقلاب

حضرت آیت‌الله‌العظمی روح‌الله خمینی، مبارز بزرگ انقلاب ایران و رهبر عالی‌قدر شیعیان جهان، پس از سال‌ها تبعید، اینک اراده کرده‌اند که به آغوش مردم خویش بازگردند...آیت الله خمینی بزرگمرد تاریخ اسلام و ایران است."

‏- روزنامه اطلاعات ۱۶ بهمن ۱۳۵۷
                      رضا براهنی: علمای اسلام، مردمان گیتی را مبهوت کرده‌اند

رضا براهنی از نویسندگان چپ‌گرا، در مقاله‌ای در اطلاعات می‌نویسد: «علمای عالی‌قدر اسلام که به رغم برچسب‌های بی‌شرمانه و دروغ‌ها و افترا و تهمت و بهتان سرمایه‌داری و متحد پلیدش صهیونیسم، صدای آزادی‌خواهی در سراسر ایران در داده‌اند، مردمان سراسر گیتی را یک‌سره متحیر و مبهوت کرده‌اند.»

او همچنین ارتجاعی و قرون وسطایی نشان دادن انقلاب توسط امپریالیسم و صهیونیسم را آخرین لگد آن‌ها به انقلاب ایران دانسته و ساختن بختیار با امپریالیسم و سلطنت را نیز درجهت حل بحرانی که امپریالسم در آن گیر کرده می‌داند و از مردم می‌خواهد که این نقشه‌ها را نقش بر آب کنند.

************************************************** *************

رضا براهنی که سالها برای خمینی تبلیغ, به تاریخ و هویت ایرانی توهین و با دروغهایی از قبیل

اجبار به آدمخواری
                      تهیه خورشت از گوشت زندانیان
                      تجاوز با پنکه در زندانها

در جنگ تبلیغاتی برعلیه شاه سهیم بود, بدون عذرخواهی از نسلهای سوخته در ۸۶ سالگی مرد.

بعد از انقلاب از ترس همان سیستمی که براش دروغ گفته بود! فرار کرد و به سیستم پادشاهی کشور دیگری پناه برد.

حتی اجازه ندادن توی ایران دفن بشه.
                      آخرین ویرایش توسط Davar؛ 2023/11/09, 12:52.

نظر

• Davar
                        عضو فعال
                        • May 2017
                        • 3089

از جملات قصار براهنی: خر بودم که به فارسی شعر گفتم

نمونه ای از اشعار ایشون.

نظر

• abdollah000
                          عضو فعال
                          • Apr 2022
                          • 1481

در اصل توسط Davar پست شده است View Post
                          براهنی و انقلاب

حضرت آیت‌الله‌العظمی روح‌الله خمینی، مبارز بزرگ انقلاب ایران و رهبر عالی‌قدر شیعیان جهان، پس از سال‌ها تبعید، اینک اراده کرده‌اند که به آغوش مردم خویش بازگردند...آیت الله خمینی بزرگمرد تاریخ اسلام و ایران است."

‏- روزنامه اطلاعات ۱۶ بهمن ۱۳۵۷
                          رضا براهنی: علمای اسلام، مردمان گیتی را مبهوت کرده‌اند

رضا براهنی از نویسندگان چپ‌گرا، در مقاله‌ای در اطلاعات می‌نویسد: «علمای عالی‌قدر اسلام که به رغم برچسب‌های بی‌شرمانه و دروغ‌ها و افترا و تهمت و بهتان سرمایه‌داری و متحد پلیدش صهیونیسم، صدای آزادی‌خواهی در سراسر ایران در داده‌اند، مردمان سراسر گیتی را یک‌سره متحیر و مبهوت کرده‌اند.»

او همچنین ارتجاعی و قرون وسطایی نشان دادن انقلاب توسط امپریالیسم و صهیونیسم را آخرین لگد آن‌ها به انقلاب ایران دانسته و ساختن بختیار با امپریالیسم و سلطنت را نیز درجهت حل بحرانی که امپریالسم در آن گیر کرده می‌داند و از مردم می‌خواهد که این نقشه‌ها را نقش بر آب کنند.

************************************************** *************

رضا براهنی که سالها برای خمینی تبلیغ, به تاریخ و هویت ایرانی توهین و با دروغهایی از قبیل

اجبار به آدمخواری
                          تهیه خورشت از گوشت زندانیان
                          تجاوز با پنکه در زندانها

در جنگ تبلیغاتی برعلیه شاه سهیم بود, بدون عذرخواهی از نسلهای سوخته در ۸۶ سالگی مرد.

بعد از انقلاب از ترس همان سیستمی که براش دروغ گفته بود! فرار کرد و به سیستم پادشاهی کشور دیگری پناه برد.

حتی اجازه ندادن توی ایران دفن بشه.
                          درود جناب داور گرامی
                          ممنون بابت مطالب مفید و روشنگرانه شما
                          از این دسته مطالب رو اینجا فوروارد میکنید خیلی خوبه
                          یک کم سطح سوادمون میره بالا

نظر

• امیدازاد
                            عضو فعال
                            • Sep 2020
                            • 3748

این اقارضا براهنی همان طوری که آخوند ها تمایلات و فتیش های جنسی خودشون در قالب رساله و مساله قبض و بسط میدن بر همون روال فتیش های مازوخیستی و سادیستی جنسی اش رو در قالب داستان و شعر خاطره !!از شکنجه و خرس و پنکه و لیس زدن !تخته سیاه و خمیر کردن و فشردن کتاب !!به دنیای واقعی و مخاطب هدیه دادند!!

نظر

• Davar
                              عضو فعال
                              • May 2017
                              • 3089

در اصل توسط امیدازاد پست شده است View Post
                              این اقارضا براهنی همان طوری که آخوند ها تمایلات و فتیش های جنسی خودشون در قالب رساله و مساله قبض و بسط میدن بر همون روال فتیش های مازوخیستی و سادیستی جنسی اش رو در قالب داستان و شعر خاطره !!از شکنجه و خرس و پنکه و لیس زدن !تخته سیاه و خمیر کردن و فشردن کتاب !!به دنیای واقعی و مخاطب هدیه دادند!!
                              راستش امید خان دوست نداشتم در این مورد مطلبی بگم ولی وقتی بارها اسم طرف رو به عنوان روشنفکر میارن!!!
                              باید گفته بشه که این بابا هم یکی از همون تحفه های 57 تی هستش که از انقلابش پشیمون نبوده و معتقده، دزدیده شده و به بیراهه رفته!

اریک قشنگتر میگه:

کسی نوشته بود ،براهنی درباره شکنجه‌هایی که در زندان شد، به مخاطب غربی دروغ گفت تا فقط لگدی به حکومت پهلوی زده باشه.

این هم ادامه‌ای است از ژانر کسانی که فکر می‌کنند وسط جنگ باید پرچم حقیقت رو برافراشته نگه داشت.
                              یک چپ، هرچه که بوده، از هر جبهه‌ای که بوده، به زعم خودش با حکومت وقت در یک جنگ بوده، و تو جنگ فقط باید برنده شد.
                              براهنی و چپ ها هنوز توی جنگ با پهلوی هستند

البته این مشکل رو الان هم یه جور دیگه داریم.
                              ۴۳ ساله که مخالفان نظام در حال سنجش سجایای اخلاقی همدیگه هستند!
                              انگار باید کنکور اخلاق برگزار بشه و فقط اونایی که رتبه بالا میارن، به عنوان اپوزیسیون به رسمیت شناخته بشن.
                              در حالی که اگه واقعا این باور وجود داشت که در جنگ هستیم، هیچ‌کدوم این مسائل پیش نمی‌اومد.

اگه شهر شما زیر بمباران باشه و چند مرد مسلح سوار بر وانت بیان دست زن و بچه‌تون رو بگیرند تا از یک دالان عبور بدن و به جای امن منتقل‌شون کنند، اهمیتی میدی به اینکه یکی ازون چند مرد مسلح قبلا با چاقوی داغ صورت یک اسیر رو سوزونده؟

نه.
                              چون مهم رد شدن ازون دالانه.
                              .

نظر

• abdollah000
                                عضو فعال
                                • Apr 2022
                                • 1481

در اصل توسط Davar پست شده است View Post
                                راستش امید خان دوست نداشتم در این مورد مطلبی بگم ولی وقتی بارها اسم طرف رو به عنوان روشنفکر میارن!!!
                                باید گفته بشه که این بابا هم یکی از همون تحفه های 57 تی هستش که از انقلابش پشیمون نبوده و معتقده، دزدیده شده و به بیراهه رفته!

اریک قشنگتر میگه:

کسی نوشته بود ،براهنی درباره شکنجه‌هایی که در زندان شد، به مخاطب غربی دروغ گفت تا فقط لگدی به حکومت پهلوی زده باشه.

این هم ادامه‌ای است از ژانر کسانی که فکر می‌کنند وسط جنگ باید پرچم حقیقت رو برافراشته نگه داشت.
                                یک چپ، هرچه که بوده، از هر جبهه‌ای که بوده، به زعم خودش با حکومت وقت در یک جنگ بوده، و تو جنگ فقط باید برنده شد.
                                براهنی و چپ ها هنوز توی جنگ با پهلوی هستند

البته این مشکل رو الان هم یه جور دیگه داریم.
                                ۴۳ ساله که مخالفان نظام در حال سنجش سجایای اخلاقی همدیگه هستند!
                                انگار باید کنکور اخلاق برگزار بشه و فقط اونایی که رتبه بالا میارن، به عنوان اپوزیسیون به رسمیت شناخته بشن.
                                در حالی که اگه واقعا این باور وجود داشت که در جنگ هستیم، هیچ‌کدوم این مسائل پیش نمی‌اومد.

اگه شهر شما زیر بمباران باشه و چند مرد مسلح سوار بر وانت بیان دست زن و بچه‌تون رو بگیرند تا از یک دالان عبور بدن و به جای امن منتقل‌شون کنند، اهمیتی میدی به اینکه یکی ازون چند مرد مسلح قبلا با چاقوی داغ صورت یک اسیر رو سوزونده؟

نه.
                                چون مهم رد شدن ازون دالانه.
                                .
                                تنها این بزاهنی نبود ....خیلی های دیگه یک کلاغ چهل کلاغ کردن
                                لجنها برای توجیه گند کاریشون تا تونستن در اول انقلاب به خاندان ایرانساز پهلوی برچسب های بزرگ و توهین آمیز زدن که لیاقت خودشون و هم الاغ های مثل خوذشون بود
                                کیانوری بیشزف با فریب و شستشوی مغزی خیلی از جوانانها آنها رو به کام مرگ کشید.....بعد اعتراف کرد اشتباهات ما 70 سال ایران رو عقب انداخت

نظر

در حال کار...
                                X