اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • بابای یسنا
    عضو فعال
    • Apr 2023
    • 679

پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

در اصل توسط EURASIA پست شده است View Post
    سلام حالتون چطوره خوب هستی

بترانس داری ومهان چی ان را داری

دیدی حواسم چقدر جمع است !!!

نه والله منظور خود استان های ایران هم هست خیلی به خوزستان ظلم شده.

اما در کل تمام ایران متاسفانه اوضاع خوبی ندارند و مردم هم حالشون خوب نیست.

نمی دونم حکومت چه فکر اساسی می خواد بکنه

هر روز بحران هر روز یک حادثه یک بار فلسطین یک با اتم یک بار ...

این طور نمیشه

بابای یسنا ایران باید 10 تا 15 میلیون بشکه نفت بفروشه ان با سرمایه گذاری های عظیم 5 ساله در چاه های نفت.

بعد اوردن منابع ان در بخشهای مولد از توریسم تا فولاد و پترو

اما این حکومت کار کشانده به پول های ناچیز در حد 6 میلیارد دلار ... که اصلا پولی نیست برای یک کشور.

جمعیت هم داره پیر می شود و هزار تا بحران دیگر.
    درود.ممنون وسپاس گزارم ازلطف شما مسایلی که فرمودین متاسفانه به قول ما ترکها بودی وار یعنی همینه که هست
    گیر بد اهریمنایی افتادیم میگن به شترگفتن لبت زشته گفت کجام خوشگله گفتن گردنت کجه گفت کجام راسته گفتن چرا شاشت پسه گفت چه چیزم
    مثل همه کسه درست وضعیت الان ما هست سهم ومهان را قبل از مجمع تقسیم سود در اوج قیمت فروختم سهم بسیار محکمیه نمی تونم ازش دل بکنم جدیدا دارم دوباره هر پولی
    دستم بیاد اضافه میکنم درمورد بترانس هم موفق عمل کردم البته نه به خوبی ومهان کلا با سواد کمی که دارم کارنامه بورسیم تا اینجا بد نبوده حسنیکال قوی دارم کلا خرید وفروش را با فکروتجربه
    خودم انجام میدم بعضا اگه با نظر کسی در فضای مجازی سهمی خریدم با پشیمانی مواجه شدم اینه که کلا متکی به خودم هستم زندگی خود واطرافیانم را از همین جا تامین

کردم از خدا میخوام به همه بسازه

نظر

• abdollah000
      عضو فعال
      • Apr 2022
      • 1481

در اصل توسط afshinamin پست شده است View Post
      ������ آمار جالب سهم صادرات کشورهای دنیا به اسراییل

������چین با ۱۴٪ در رده اول و بالاتر از آمریکا با ۱۱٪

������آلمان ۷.۷ ٪ و سوییس با ۶.۶٪. در رده‌های بعدی قرار دارند.

������ترکیه نیز با ۶.۲ ٪ در رده پنجم قرار داد.

کانال آقای اقتصاد������‍♂ (https://t.me/Aghaye_Eghtesad)

شعار های چین و ترکیه هم در نوع خودش جالبه !!
      ایران ترکیه چین لفظی فقط اعلام میکنن که اسراییل تحریم کنیم
      همین ایران نفت رو به ترکیه میده ترکیه هم میده به اسراییل
      قبلا هم گفتم اسراییل با جمهوری اسلامی داداشیه
      شعار های سیاسی هم برای مردم عادی هست
      دولت با اسراییل مشکل نداره
      فقط ضد یهود هست
      حالا هر جا میخواد باشه
      تو همین کشور مگر یهودی یا ادیان دیگر منصبی دارن؟
      وزیر هستن؟
      آخرین ویرایش توسط abdollah000؛ 2023/11/11, 06:27.

نظر

• b4city
        عضو فعال
        • Nov 2020
        • 4096

در اصل توسط EHSANI پست شده است View Post
        درود
        پاسخ شما را بعداً میگم ولی فعلاً اینو بگم :

گاهی شخصی در اثر مطالعه و تجربه به دستاوردی میرسه
        بعد اینو برای بنده نوعی تشریح میکنه ، من هم چیزی یاد میگیرم
        گاهی لازم میشه مطالعات و تجربیات خودمون رو بازنگری کنیم
        در مورد « بحث کردن » هیچ بحثی ندارم

ولی گاهی اختلافات بر اثر اختلاف ایدئولوژی و جهان بینی افراد است
        عقیده ، مثل نخ نازکی است که گره کوری خورده باشه
        باز کردن این گره ، کار غیرممکنی است
        شما در اثر عواملی که روزگار بر سر راهتان قرار داده ،
        گره نخ شما در جای دیگری زده شده است
        و ایضاً برای بنده به همین علت ، در نقطه دیگری گره زده شده است

دو نفر که اختلاف ایدئولوژیک با هم دارند ،
        نمیتونند در مورد مسائل عمومی به توافق برسند
        چون همه نظراتشون ، متاثر از عقاید ایدئولوژیک اونهاست

منظور از عقیده ، همه باورها بود نه صرفاً باورهای دینی .
        بنده هم با شما هم نظرم که اگر ایدیولوژی پاش بیاد وسط بخصوص از جنس غیر قابل انعطاف راه بندان و بن است چه برسد به توافق و اصلا معتقدم ایدئولوژی انعطاف ناپذیر سم است
        من هیچ ایدئولوژی ندارم
        بارها گفته شده نظرات سیال است

حتی در جواب جناب vion گفتم قصد تطهیر نیست و تعصبی به هیچ گرایشی در کار نیست
        اگر از چپ گفتم و روی سوسیالیسم مثال زدم ، به دلیل نظرات تهاجمی بسیار سنگین است ، ولی این نه ایدئولوژی است و نه تعصب . چپ امروزی متمایل به لیبرال از جنس سوسیالیستی را بد نمی بینم
        و حتی وقتی از جمهوری میگم نه الزاما سوسیالیستی

ملی هم خوبه یا حتی عالی است به این امید که به سمت نارسیست قدم برندارد
        اسلامی یه چیزی در حد ترکیه کنونی هم نمیشه رد کرد . احزابی که اسلامگرا هستند ولی همه چیز از جمله منافع ملی را فدای اسلامگرائی نمیکنند
        با توجه به سن و سال اکثر افراد اینجا ، خودمون یه زمانی به اصلاح طلبان از خاتمی بگیر تا حتی بعدش رای دادیم

حتی مشروطه هم رد نکردم هر چند بحث داشتم در موردش . با مطلقه اش مخالف بودم و هستم

دیگه سیالیت و باز بودن تا این حد ، دوختن وصله ایدئولوژی بهش وصله بسیار نامتناسبی است هرچند ممکنه شما چنین قصدی نداشتید ولی موضوع ایدئولوژی را مطرح کردید لازم دیدم مطالبی بیان کنم
        مثال حقوق بشر که زدید را نمیشه در دسته بندی ایدئولوژیک اورد
        این مورد باید مخرج مشترک باشد و نادیده گرفتنش یعنی رفتن به بیراهه

حالا به نظر شما کسی یا کسانی که معتقدند الزاما باید شاه داشته باشیم ایدئولوژی ندارند ؟

نظر

• b4city
          عضو فعال
          • Nov 2020
          • 4096

برپائی و ایجاد یا دفاع از سیستمی که همراه با نادیده گرفتن مسائل حقوق بشری باشد همچون سفری پرخرج و بیهوده است
          از جمله اینکه شما چند هزار دلار خرج سفری یک هفته ای کنی برای منطقه جذاب توریستی و خوش اب وهوا یا تاریخی و ... ولی مستقیم از فرودگاه بری زیر زمینی در ان منطقه مورد نظر و کل یک هفته را انجا بخوری و بخوابی و مستقیم از زیر زمین به فرودگاه و برگشت

اسمشم بگذاریم سفر توریستی . اخه این چه کاریه و چه سود !!!

نظر

• vion
            عضو فعال
            • Oct 2020
            • 825

در اصل توسط Bikhabar پست شده است View Post
            خب اکی ..

فرمودید <دموکراسی حکومت مردم است بر مردم>
            این جمله برام مفهوم نیست .. قاعدتا مردم که نمیتونن حکومت کنند .. مردم صرفا می‌تونن حاکمان رو انتخاب کنند

اگر در مورد نمایندگان مجلس در حال حاضر هم می‌فرمایید که اطلاعات مرتبط ندارند .. که این بندگان خدا کلا از چیزی اطلاع ندارند .. این‌ها که اصلا منتخبین مردم نیستند .. صرفا توانایی بالایی در خودفروشی و چاپلوسی داشتند

ولی توصیفی که شما از آریستوکراسی ارائه کردید .. با اون چیزی که من در ذهن داشتم کاملا متفاوته .. احساس من این بود که در آریستوکراسی، لااقل باید گزینشی صورت بگیره .. تا صرفا نخبه‌ها! امکان رسیدن به جایگاه‌های حاکمیتی رو داشته باشند .. و هرکسی نتونه به اون جایگاه دست پیدا کنه .. ولی اون چیزی که شما گفتید .. میگید هر صنفی باید نماینده مخصوص به خودش رو داشته باشه .. همون‌طور که مثلا در حال حاضر ما نماینده اقلیت‌ها رو داریم .. شما میگید در مورد اصناف مختلف باید چنین روندی باشه .. خب اکی .. من فکر کنم ترجیح میدم این رو نوعی دموکراسی بدونم .. چون در این حالت هم .. در واقع طبقه‌ی حاکم توسط مردم انتخاب می‌شوند .. ولی هر فردی صرفا میتونه در انتخاب نمایندگان صنف خودش نقش داشته باشه .. و به نظرم چنین چیزی با محدود شدن حاکمیت در اختیار گروهی خاص (تحت عنوان نخبگان) تفاوت زیادی داره
            در هر صنفی نخبه هایش..چه به لحاظ فکری و چه به لحاظ مالی .برای اعضاء اون صنف روشنه..ابتدا رقابتی بین اعضا صنف مرتبط انجام میشه..و نهایتا یک یا چند نماینده راهی پارلمان میشن..نماینده مرتبط میشه نخبه اون صنف..که طبعا موظفه منافع صنف خودش را پیگیری کنه..و با تمام مزایا و مشکلات صنف خودش آشناست...و اگر پیگیر منافع رای دهندگانش نباشه..میتونه براحتی از طرف صنفش عزل بشه..وزرا نیز از داخل نمایندگان اصنافی که منافع مشترک دارند انتخاب میشن و به طبع منافع رای دهندگان شون را پیگیری میکنند...این با ان چه اکنون در اتتخاب وزرا یا نمایندگان مجلس شاهد هستیم به کلی متفاوته..
            نخبه در این مدل به کسی گفته میشه که از طرف صنف مرتبطش بهترین دانسته شده..و باید منافع گروه ذینفع را پیگیری کنه..

نظر

• Davar
              عضو فعال
              • May 2017
              • 3090

در اصل توسط طيب پست شده است View Post
              سلام و عرض ادب و احترام

ببخشید اکثر نوشته های شما (فقط نوشته ها)بار علمی ندارد و اکثرا با توهین به دگراندیشان شروع میشه!
              هر کسیکه با نظام پادشاهی مخالفت کرده فورا شما تهمت را شروع کرده آید
              واما منابعی که کپی پیست انجام میدهید جسارتا یا بیسوادند و یا مغرض مثل همین آقای رضا براهنی برادر آقای رسول براهنی
              خود چپگرا ها هم نظریات آقای مرحوم رضا براهنی را هم قبول نداشتند و دلیلش طرفداری ایشون از روش تروتسکی بود که میگفتند روش انحرافی است ولی خدمات این خانواده در سایر سطوح و مخصوصا برادر ایشون در سطوح آموزش قابل تقدیر است و درستکار یشون زبانزاد عام و خاص است
              همانطوریکه‌ تفاسیر زیادی از ادیان داریم که منجر به بوجود آمدن ده ها و صدها و هزاران مذاهب شده در چپ‌گراها هم همینطوری است !!
              از نظر بنده باید انصاف را رعایت کرد نه سیستم شاه درست عملکرد و نه احزاب و گونه های چپ
              مثل الان که میبینیم
              قصد جسارت نبود صرفا در مرحله اول با دوستان مقداری بعد از چندین ماه و یا چندین سال ویا گهگاهی کم ملاحظه می‌نویسم
              ارادت
              درود جناب طیب
              مگه ما ادعای فضل کردیم؟
              مگه قراره فقط آدمای باسواد بنویسن و ارضاء بشن، بیسوادها دل ندارن؟
              می فرمایید مطالب مغرضانه هستش، مطلب درست رو شما نشر بدید
              رضا براهنی اینجوری نبوده چطور بوده؟ مطالبش رو توی مجله پورنوگرافی(پنت هاوس) به چاپ نرسونده؟
              رضا براهنی نگفت که در حالی که به پنکه سقفی آویزون بودم به من تجاوز شده؟!!!!!
              من خودم فیلمش رو دیدم که می گفت خر بودم که فارسی نوشتم.
              من از بدی هاش گفتم بسم الله شما از کارهای فرهنگی و عامل المنفعه ایشون بگید مطلع بشیم

آقا منه بی سواد میگم: چپ ها بد هستند و سیستم مبتنی بر چپ خانمان بر انداز و کشور ویران کن، به هزار و یک دلیل

شمای با سواد با دلیل بگو که من اشتباه میکنم

از چپ موفق نمونه خواستم، از سیستم پادشاهی اسکاندیناوی نمونه آوردید که اینها چپ هستند.
              مشکل اینجاست که حتی یه نمونه موفق از سیستم چپ ندارید ولی ادعای خدایی دارید.

نظر

• آتلانتیس
                عضو عادی
                • Oct 2022
                • 162

هرده دقیقه یک کودک در غزه کشته میشود....
                ۲۶۰۰ نفر زیر آوار گیر کرده اند که نیمی از آنها کودک هستند...
                چرا مردم نسبت به این آمار ها این قدر بی تفاوت شده اند؟؟

نظر

• امیدازاد
                  عضو فعال
                  • Sep 2020
                  • 3748

در اصل توسط آتلانتیس پست شده است View Post
                  منظور شما از مردم چی هست ؟؟مردم اینجا ...آمریکا ...اروپا ...کجا ؟؟
                  اونچه که اسراییل انجام میده ...والبته حماس هم زمینه اش رو فراهم کرده ..چیزی فراتر از جنایت هست ..ولی حالابی تفاوت نباشیم چیکار میتونیم انجام بدیم ..؟همونایی که یه عمر سنگ فلسطین و غزه رو به سینه میزدن ..از همین الان شلوارشون رو خیس کردن و اذن جهاد رو بهانه کردن ...باید رفت ازهمونا پرسید که چرا بی تفاوت هستن ؟؟

نظر

• امیدازاد
                    عضو فعال
                    • Sep 2020
                    • 3748

در اصل توسط Davar پست شده است View Post
                    درود جناب طیب
                    مگه ما ادعای فضل کردیم؟
                    مگه قراره فقط آدمای باسواد بنویسن و ارضاء بشن، بیسوادها دل ندارن؟
                    می فرمایید مطالب مغرضانه هستش، مطلب درست رو شما نشر بدید
                    رضا براهنی اینجوری نبوده چطور بوده؟ مطالبش رو توی مجله پورنوگرافی(پنت هاوس) به چاپ نرسونده؟
                    رضا براهنی نگفت که در حالی که به پنکه سقفی آویزون بودم به من تجاوز شده؟!!!!!
                    من خودم فیلمش رو دیدم که می گفت خر بودم که فارسی نوشتم.
                    من از بدی هاش گفتم بسم الله شما از کارهای فرهنگی و عامل المنفعه ایشون بگید مطلع بشیم

آقا منه بی سواد میگم: چپ ها بد هستند و سیستم مبتنی بر چپ خانمان بر انداز و کشور ویران کن، به هزار و یک دلیل

شمای با سواد با دلیل بگو که من اشتباه میکنم

از چپ موفق نمونه خواستم، از سیستم پادشاهی اسکاندیناوی نمونه آوردید که اینها چپ هستند.
                    مشکل اینجاست که حتی یه نمونه موفق از سیستم چپ ندارید ولی ادعای خدایی دارید.
                    درود....این که چپ چی بود و چی شد و چی باید بشه رو من کاری ندارم .....ولی شما ببینید از این چپول های انقلابی ‌..یا از همون ملی ها و فرزند نامشروعشون ملی مذهبی که وجه اشتراک همه شون دشمنی با غرب و امریکا و ستایش شوروی و کوبا و چین و ....بود هیچ چهره سرشناسشون نه اون زمان نه حالا حاضر نشدند برند در این نظام ها زندگی کنند.....

نظر

• Davar
                      عضو فعال
                      • May 2017
                      • 3090

در اصل توسط آتلانتیس پست شده است View Post

چرا برای فلسطین و مردم غزه، کل دنیا در حال حمایت و اعتراض به اسرائیل هستند

به غیر از مردم ایران؟

یعنی توی خوده اسرائیل هم بیشتر از ایران آدم نگران وجود داره!!!!!!!!!!

نظر

• طيب
                        عضو فعال
                        • Nov 2010
                        • 3027

چطور
                        Bot Verification › 283529-ر...
                        رضا براهنی؛ زندگی نامه و آثار ماندگار او

بطورنسبی اطلاعاتی را در اختیار بازدیدکنندگان گذاشته است

نظر

• EHSANI
                          ستاره‌دار(3)
                          • Sep 2020
                          • 2083

در اصل توسط vion پست شده است View Post
                          در هر صنفی نخبه هایش..چه به لحاظ فکری و چه به لحاظ مالی .برای اعضاء اون صنف روشنه..ابتدا رقابتی بین اعضا صنف مرتبط انجام میشه..و نهایتا یک یا چند نماینده راهی پارلمان میشن..نماینده مرتبط میشه نخبه اون صنف..که طبعا موظفه منافع صنف خودش را پیگیری کنه..و با تمام مزایا و مشکلات صنف خودش آشناست...و اگر پیگیر منافع رای دهندگانش نباشه..میتونه براحتی از طرف صنفش عزل بشه..وزرا نیز از داخل نمایندگان اصنافی که منافع مشترک دارند انتخاب میشن و به طبع منافع رای دهندگان شون را پیگیری میکنند...این با ان چه اکنون در اتتخاب وزرا یا نمایندگان مجلس شاهد هستیم به کلی متفاوته..
                          نخبه در این مدل به کسی گفته میشه که از طرف صنف مرتبطش بهترین دانسته شده..و باید منافع گروه ذینفع را پیگیری کنه..
                          انتخابات مجلس شورای ملی ۱۲۸۵

طبق نظامنامهٔ انتخابات یکمین مجلس شورای ملی، انتخابات نه به صورت تقسیم بندی کشور به حوزه‌های انتخابی، بلکه بر اساس جایگاه‌های اجتماعی و به صورت طبقاتی انجام می‌شد.
                          ۶ گروه دارای «حق انتخاب شدن» عبارت بودند از:
                          ۱- شاهزادگان و درباریان،
                          ۲- روحانیان و طلبه‌ها،
                          ۳- اشراف و اعیان،
                          ۴- تاجرانی که مکان مشخصی برای کسب داشته باشند،
                          ۵- ملاکینی که زمین هایشان حداقل ۱۰۰۰ تومان ارزش داشته باشد،
                          و ۶- استادکاران دارای مغازه (اصناف).

همچنین همهٔ مردم هم حق رأی دادن نداشتند. گروه‌های دارای «حق انتخاب کردن» عبارت بودند از:

۱- شاهزادگان و درباریان،
                          ۲- روحانیان و طلبه‌ها،
                          ۳- اعیان و اشراف،
                          ۴- تاجران،
                          ۵- مالکان و فلاحان
                          ۶- اصناف.

زنان، کارگران، شاگردان اصناف و دهقان‌های روستایی حق انتخاب کردن نداشتند.[۱]

همچنین انتخابات یکمین مجلس شورای ملی به صورت حزبی نبود و در این زمان هنوز در عرصهٔ سیاست ایران حزبی شکل نگرفته بود.

ترکیب

۲۶ درصد نمایندگان آن را بزرگان اصناف،
                          ۲۰ درصد را روحانیان و
                          ۱۵ درصد را تجار تشکیل می‌دادند.

جناح‌های سیاسی حاضر در مجلس اول عبارت بودند از
                          مستبدین، معتدلین و آزادیخواهان.

مستبدین، کم‌تعداد بودند و در مذاکرات مجلس مشارکت چندانی نداشتند. نمایندگان این جناح اغلب شاهزاده، زمین‌دار یا اعیان بودند.

آزادیخواهان نماینده طیف روشنفکر بودند و به رهبری سید حسن تقی‌زاده و یحیی میرزا اسکندری، از اصلاحات گستردهٴ اجتماعی، سیاسی و اقتصادی حمایت می‌کردند. آنها در مجلس اقلیت بودند، اما شخصیت‌های تاثیرگذاری در آن عضویت داشتند که بسیاری از آنان اعضای کمیته انقلابی، مجمع آدمیت و گنج فنون بودند.

اکثریت مجلس با معتدلین با رهبری محمدعلی شالفروش و امین‌الضرب بودند که از سوی سید محمد طباطبایی و سید عبدالله بهبهانی پشتیبانی می‌شدند.[۲]

----------------------------

حداقل هزار تومن سرمایه !
                          اگه اون زمان بورس بود میگفتند
                          سهامدارانی با حداقل X تومن سهام =))

ولی شرط اصلی این بود که زبان فارسی بلد باشند
                          چون موقع نطق ، باید بقیه بفهمند چی میگه =))

--------------------

علاوه بر اصناف ،
                          ایلات قشقایی ، بختیاری ، قاجار نماینده داشتند
                          مطمئن نیستم ولی فکر کنم درویش‌ها هم نماینده داشتند !!!
                          نگرش ، همه چیز است .

نظر

• طيب
                            عضو فعال
                            • Nov 2010
                            • 3027

چطور
                            Bot Verification › 283529-ر...
                            رضا براهنی؛ زندگی نامه و آثار ماندگار او

بطورنسبی اطلاعاتی را در اختیار بازدیدکنندگان گذاشته است

واما دفاع بنده از آقای رضاو رسول براهنی

چون از نزدیک شاهد خدمات شایان ایشون و برادرشون بودم چند دهه در آموزش داستان نویسی و ادبیات و مدیریت بخشی از آموزش و استاد تمام دانشگاه تهران و برادرشون مدیر
                            یت آموزشی

در مورد بعضی از نسبت دادن شکنجه و آویزان شدن از ‌پنکه همراه با تجاوز وووو ادعایی کاملا غلط است که ایشون همچین ادعایی نداشته اند

ادعاهای ایشون در مورد شکنجه توسط ساواک با بازدید گروهی از نمایندگان سازمان ملل از ایران مورد تایید قرارگرفته بود

موضوع نامه به شخص رهبری اول هم مشخص است که بعد از سخنرانی در دانشگاه روشن تر شده

واما بنده فقط در جهت انصاف و رعایت آن در نوشتارها این موارد را مطرح کردم

واما در مورد چپ‌گراها فقط یه چیزای شبیه اقتصاد اتریشی را می‌پسندم که حدودا چند سال قبل در سایت تالار مطرح کردم نه موارد دیگه

نظر

• pournikdast
                              ستاره‌دار(2)
                              • Oct 2020
                              • 525

واما دفاع بنده از آقای رضاو رسول براهنی

چون از نزدیک شاهد خدمات شایان ایشون و برادرشون بودم چند دهه در آموزش داستان نویسی و ادبیات و مدیریت بخشی از آموزش و استاد تمام دانشگاه تهران و برادرشون مدیر
                              یت آموزشی

در مورد بعضی از نسبت دادن شکنجه و آویزان شدن از ‌پنکه همراه با تجاوز وووو ادعایی کاملا غلط است که ایشون همچین ادعایی نداشته اند

ادعاهای ایشون در مورد شکنجه توسط ساواک با بازدید گروهی از نمایندگان سازمان ملل از ایران مورد تایید قرارگرفته بود

موضوع نامه به شخص رهبری اول هم مشخص است که بعد از سخنرانی در دانشگاه روشن تر شده

واما بنده فقط در جهت انصاف و رعایت آن در نوشتارها این موارد را مطرح کردم

واما در مورد چپ‌گراها فقط یه چیزای شبیه اقتصاد اتریشی را می‌پسندم که حدودا چند سال قبل در سایت تالار مطرح کردم نه موارد دیگه
                              سلام و عرض ادب خدمت جناب طیب نازنین خودم...
                              طیب جان پیرو فرمایش شما مبنی بر انشعابات بسیار متنوع مکاتب فکری چند نکته کوچک که به ذهنم میرسه خدمت دوستان عرض کنم :
                              یک اختلاف 30 تا 40 واحدی ضریب هوشی به قدری تفاوت فردی قدرتمندی است که نیاز به تلاش فردی را که در مرتبه پایین طیف قرار میگرد چندین برابر فردی میکند که در بالای طیف است و این یک جبر و واقعیت غیرقابل انکار علمی است...
                              حالا شما در کنار این لحاظ بفرمایید دهها تفاوت فردی دیگر را چه در بعد مسائل وراثتی، روانی؛ خانوداگی و چه در بعد دستاوردهای انتسابی و گروهی...
                              آیا بستر رشد در رقابتی عادلانه ای برای همگان برپا است؟ حتما اینطور نیست و حتما ذات دنیا هم بر اساس این عدالت تدوین نشده است...
                              اما من هر چقدر هم منافع شخصی ام برایم اولویت باشد که در نوع بشر اینچنین است، باز هم بر اساس برخی آموزه های کودکی و مزیت بقای تکاملی بی توجهی کامل به نیازهای دیگران؛ برایم احساس خوبی نخواهد داشت نه صرفا از باب امنیت، من فکر میکنم هیچ کس دوست ندارد در خیابان کارتن خواب ببیند، چون بهره بردن از لذتهای فردی را بر اساس طرحواره ایثار برای او سخت خواهد کرد!!!
                              من فکر میکنم نگرشهای چپ در پاسخ به این نیاز بشری شکل گرفته است؛ شعار تلاش برای برابری یا عدالت از این رو سخن بدی نیست؛ هر چند بسیار مسیر پیچیده ای دارد...
                              نه تنها نگرش چپ بلکه من هر نگرش دیگری را هم که پشتش اندیشه ای جدی و ژرف باشد و در دوره ای نفوذ داشته باشد را به حرمت اندیشه بودن دوست دارم، کاری هم به مولد اندیشه ندارم که مارکس باشد یا هیتلر؟ ماسون باشد و نیات پنهانی داشته باشد یا نداشته باشد؟ همین که روزی اندیشه ای بانفوذ داشته به نظر من نیازمند بررسی و تحلیل بیشتر است!
                              البته همان طور که خودتان فرمودید چپ امروزی هم بسیار از ایده های اولیه فاصله گرفته؛ از اصلاحات تدریجی برنشتاین گرفته تا پیوند لیبرالیسم و سوسیالیسم در آنارشیسمی که چامکسی ارائه میدهد؛ دیگر بحث مالکیت ابزار تولید در مارکسیسم یا نداشتن حکومت مرکزی در آنارشیسم مطرح نیست، بلکه نظریه ها بسیار چندوجهی تر شده اند و تلاش دارند عملی تر و ممکن تر باشند...
                              من حتی عاشق نقد زیبای کاپیتالیسم به کمونیسم هستم، آنجایی که میگوید هیچ دولت یا قدرت مرکزی نمیتواند از خود اقتصاد (بخوانید اقتصاد آزاد) در تنظیم و بهره وری جلو بزند!
                              آنجایی که میگوید تنها اتفاقی که در کمونیسم رخ میدهد این است که نه تنها فساد مالی و اداری گسترده تر و قدرتمتد تر خواهد شد بلکه ناکارآمدی و بهره وری پایین این مدل اقتصاد؛ هم کشورها را به عقب خواهد راند...
                              با فهم و درک حداقلی بنده به نظرم می آید، اینها نقدهای درستی است اما رگه هایی از نگرش جپ هم که در تلاش برای ایجاد برابری حداقلی و به نوعی مفهوم عدالت بوده است و در دهه های اخیر در مفاهیم مثل دولت رفاه به مدل نوردیک تلاشهایی از باب تعریف عملیاتی این خواسته ها انجام شده است به نظرم ایده ی خوب و انسانی بوده است...
                              در آخر عرض میکنم به نظرم هر فرضیه ی عمیق و با نفوذی ارزش تحلیل بیشتر دارد و این به هیچ عنوان به معنای درست یا غلط و با کاربردی و غیرکاربردی بودن آن فرضیه نیست!
                              عذرخواهی از دوستان که طولانی شد...
                              ارادتمند همگی...

آخرین ویرایش توسط pournikdast؛ 2023/11/11, 12:40.

نظر

• طيب
                                عضو فعال
                                • Nov 2010
                                • 3027

در اصل توسط pournikdast پست شده است View Post
                                سلام و عرض ادب خدمت جناب طیب نازنین خودم...
                                طیب جان پیرو فرمایش شما مبنی بر انشعابات بسیار متنوع مکاتب فکری چند نکته کوچک که به ذهنم میرسه خدمت دوستان عرض کنم :
                                یک اختلاف 30 تا 40 واحدی ضریب هوشی به قدری تفاوت فردی قدرتمندی است که نیاز به تلاش فردی را که در مرتبه پایین طیف قرار میگرد چندین برابر فردی میکند که در بالای طیف است و این یک جبر و واقعیت غیرقابل انکار علمی است...
                                حالا شما در کنار این لحاظ بفرمایید دهها تفاوت فردی دیگر را چه در بعد مسائل وراثتی، روانی؛ خانوداگی و چه در بعد دستاوردهای انتسابی و گروهی...
                                آیا بستر رشد در رقابتی عادلانه ای برای همگان برپا است؟ حتما اینطور نیست و حتما ذات دنیا هم بر اساس این عدالت تدوین نشده است...
                                اما من هر چقدر هم منافع شخصی ام برایم اولویت باشد که در نوع بشر اینچنین است، باز هم بر اساس برخی آموزه های کودکی و مزیت بقای تکاملی بی توجهی کامل به نیازهای دیگران؛ برایم احساس خوبی نخواهد داشت نه صرفا از باب امنیت، من فکر میکنم هیچ کس دوست ندارد در خیابان کارتن خواب ببیند، چون بهره بردن از لذتهای فردی را بر اساس طرحواره ایثار برای او سخت خواهد کرد!!!
                                من فکر میکنم نگرشهای چپ در پاسخ به این نیاز بشری شکل گرفته است؛ شعار تلاش برای برابری یا عدالت از این رو سخن بدی نیست؛ هر چند بسیار مسیر پیچیده ای دارد...
                                نه تنها نگرش چپ بلکه من هر نگرش دیگری را هم که پشتش اندیشه ای جدی و ژرف باشد و در دوره ای نفوذ داشته باشد را به حرمت اندیشه بودن دوست دارم، کاری هم به مولد اندیشه ندارم که مارکس باشد یا هیتلر؟ ماسون باشد و نیات پنهانی داشته باشد یا نداشته باشد؟ همین که روزی اندیشه ای بانفوذ داشته به نظر من نیازمند بررسی و تحلیل بیشتر است!
                                البته همان طور که خودتان فرمودید چپ امروزی هم بسیار از ایده های اولیه فاصله گرفته؛ از اصلاحات تدریجی برنشتاین گرفته تا پیوند لیبرالیسم و سوسیالیسم در آنارشیسمی که چامکسی ارائه میدهد؛ دیگر بحث مالکیت ابزار تولید در مارکسیسم یا نداشتن حکومت مرکزی در آنارشیسم مطرح نیست، بلکه نظریه ها بسیار چندوجهی تر شده اند و تلاش دارند عملی تر و ممکن تر باشند...
                                من حتی عاشق نقد زیبای کاپیتالیسم به کمونیسم هستم، آنجایی که میگوید هیچ دولت یا قدرت مرکزی نمیتواند از خود اقتصاد (بخوانید اقتصاد آزاد) در تنظیم و بهره وری جلو بزند!
                                آنجایی که میگوید تنها اتفاقی که در کمونیسم رخ میدهد این است که نه تنها فساد مالی و اداری گسترده تر و قدرتمتد تر خواهد شد بلکه ناکارآمدی و بهره وری پایین این مدل اقتصاد؛ هم کشورها را به عقب خواهد راند...
                                با فهم و درک حداقلی بنده به نظرم می آید، اینها نقدهای درستی است اما رگه هایی از نگرش جپ هم که در تلاش برای ایجاد برابری حداقلی و به نوعی مفهوم عدالت بوده است و در دهه های اخیر در مفاهیم مثل دولت رفاه به مدل نوردیک تلاشهایی از باب تعریف عملیاتی این خواسته ها انجام شده است به نظرم ایده ی خوب و انسانی بوده است...
                                در آخر عرض میکنم به نظرم هر فرضیه ی عمیق و با نفوذی ارزش تحلیل بیشتر دارد و این به هیچ عنوان به معنای درست یا غلط و با کاربردی و غیرکاربردی بودن آن فرضیه نیست!
                                عذرخواهی از دوستان که طولانی شد...
                                ارادتمند همگی...

سلام و عرض ادب و با احترام وافر

خیلی عالی و علمی بینهایت سپاسگزارم

در همون مراحل اولیه نگرش های چپ که در نتیجه حکومت ها و دوران های ظالمانه بشری بوجود آمده اند موارد اختلافی زیادی وجود داشت که موجبات تفکیک را رقم زد مثل بلشویک و منشویک و یا نظریه رهبری اکتفا به طبقه کارگر که مخالفان زیادی مابین چپ داشت حتی مدعوین این نظریه بعداً مواردی را اضافه کردند مثل رهبریت دمکرات های انقلابی

چپ گذشته در حال حاضر وجود خارجی ندارد و حتی مدعوین هم نتونستند یک حکومت کمونیستی تشکیل دهند و صرفا حکومت های چپ در حیطه سوسیالیسم بود نه کمونیسم

الان در کشور روسیه و چین وو هم اعتقاد به بازار آزاد و رقابتی است که موجبات رشد را رقم زده است و پذیرش همون نقد کاپیتالیسم به سوسیالیسم موجب اصلاح در این حیطه شده

بله باید به تمامی گفته ها و نوشته ها اندیشید و تابع موارد درست و خوب و علمی بود که در کتاب قرآن به همین موضوع اهمیت زیادی داده شده است

البته میتونیم در موضوع مشاهدات بعضی از موارد مطروحه توسط دیگراندیشان را حذف کنیم

صرفا عرض ادب خدمت شما بزرگوار بود
                                مخلصیم

نظر

در حال کار...
                                X