اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • EURASIA
    عضو فعال
    • Jan 2022
    • 1253

پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

در اصل توسط vion پست شده است View Post
    پیش از استعفای مرحوم اقای دکتر عالیخانی .. توسعه کشور در مسیر درستی قرار داشت و پس از ان از مسیر درست خارج شد.. عالیخانی تورم را پایین و رشد اقتصادی را بالا نگه داشته بود.. که پس از ایشون همه رشته ها پنبه شد .. و تورم از رشد اقتصادی در همه سال های پس ار ان فزونی گرفت .. و هنوز هم ادامه دارد..

ارادت
    سلام بر ویون اقا نازنین

حالتون چطوره

یادمه چند ماه پیش که دوستمون مگنوس کارلسن که خبری هم از ایشان نیست و امیدوارم به دوستان ملحق گردد یک خاطره از ژنرال پتن نماینده دولت ویشی گذاشتند اما به اشتباه نام دوگل را گفتند و شما اصلاح کردید متوجه دانش شما شدم

اما در مورد جمله بالای شما که گفتید بعد از اقای علیخانی رشد تورم از رشد اقتصادی پیشی گرفت و فکر کردید یک ایتم منفی است باید قضضیه را روشن کنم و دوستانی که اقتصاد نخواندند امکان داره دچاره اشتباه شوند

اینکه همون رشد اقتصادی که در دهه 50 کاهش پیدا کرد و تورم بالاتر رفت باید دقت کرد که رشد اقتصادی با دلار مجاسبه می کنند و تورم را با ریال و در امار ها می اید

نمونه ان کشور ترکیه است که طی 50 سال گذشته تورم های بالایی داشته حتی بیشتر از جمهوری اسلامی اما تولید ناخالص داخلی ان چندین برابر شده

منظور این است که وقتی ترکیه به دلار رشد اقتصادی داشته حتی اگر این رشد از تورم کمتر باشه اما چون رشد ها به دلار می نویسند باید اگاه بود که رشد اقتصادی به دلار یعنی :

تورم داخلی را پوشش داده حالا یک مقداری هم اقتصاد باز بزرگتر شده

منظور این است که حتی در سالهایی که رشد اقتصادی کمتر بوده و تورم از رشد بالاتر بوده نباید شما را به این فکر بیاندازد که کشور در حال عقبگرد بوده

یعنی در همون سالها هم ایران در حال پیشرفت بوده
    منظورم توانستم برسانم؟

به زبان ساده تر کشور که به دلار رشد اقتصادی دارد

حتی اگر تورم ان 100 دذصد باشد یعنی کشور در حال پیشرفت است

نمونه ان را برای درک بهتر ترکیه بود که مثال زدم

نتیجه کلی :

در زمان شاه چه زمانی نفت نبود مثل دهه 40 و چه زمانی که نفت نقش بالایی داشت مثل دهه 50

ایران با سرعت در حال جلو رفتن بود

کارنامه شاه واقعا عالی است

و درود بر روان ایشان
    زنده باد ازادی حقیقت دانش و سپس پیش به سوی پیشرفت

نظر

• abdollah000
      عضو فعال
      • Apr 2022
      • 1492

درود جناب اقای داور

رفاه پیش از انقلاب وابسته به درامد نفت بود .. که گویا اون زمان ایران 6.5 میلیون بشکه نفت صادر میکرده .. و کمتر از یک میلیون مصرف داخلی بوده.. جمعیت اون زمان در سرشماری سال 1355 حدود 36 میلیون نفر بوده.. که حدود 70 درصد مردم ساکن روستا ها بودن... چون اینجانب روستا متولد شدم.. دقیق یادمه.. اکثر روستاها زیر ساخت هایی چون برق و اب لوله کشی و جاده و حمام بهداشتی و درمانگاه و... نداشتن.. عموما زندگی ها معیشتی بوده و هم چنین اصلاحات اراضی بسیاری از روستاها را خالی از سکنه کرده و روستایی ها روانه حاشیه شهرها شده بودن.
      به باور ابراهیمیان درکتاب ایران بین دو انقلاب و نیز سایر مقالات.. عمده موتور محرک انقلاب 57 روستایی هایی بودن که کمتر از یک دهه پیش به شهرها و خاصه تهران مهاجرت کرده بودن و نمیتونستن با سبک زندگی شهری مطابقت پیدا کنن.. خوب طبیعی است که طبیعت در خلاء نمیمونه و این قشر عظیم جذب گروه های انقلابی و .. میشدن و شدن...
      در مورد رفاه پیش از انقلاب گفتنی ها بسیار است و خاطرات مرحوم یگانه را میتونین بخونین.. که به شاه گفتن دستم را بشکنین اما اجازه ندین تا ارزش پول ملی را به طور مصنوعی بیارم بالا (جمله اشاره شده را از زنده یاد مهندس مهدی آگاه شنیدم..برادر ایشون جناب اقای دکتر منوچهر اگاه بنیان گذار دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران بودن.. ).. باری تا پیش از استعفای مرحوم اقای دکتر عالیخانی .. توسعه کشور در مسیر درستی قرار داشت و پس از ان از مسیر درست خارج شد.. عالیخانی تورم را پایین و رشد اقتصادی را بالا نگه داشته بود.. که پس از ایشون همه رشته ها پنبه شد .. و تورم از رشد اقتصادی در همه سال های پس ار ان فزونی گرفت .. و هنوز هم ادامه دارد..

ایران توسط ایرانیان ساخته میشود و خوشحال تر خواهم شد در اینجا بدور از هیجان و شور جوانی .. و در بستر ادب و احترام دیدگاه های مختلف را مورد نقد و ارزیابی قرار بدیم..

ارادت
      درود بر vion بزرگوار
      باور بفرمایید علیرغم اشتباهات دهه 40 و 50 چپها
      من در حد مطالعه خودم چه سیاسی و چه نظامی خدمت شما و دوستان عرض میکنم
      تنها کسی که من از اعدامش ناراحت شدم
      ناخدا افضلی بود/:.Heart.:/
      روحش واقعا شاد@};-
      کسی که حتی رفسنجانی به تیربارانش واکنش منفی نشان داد
      خدمات بزرگ بهرام افضلی در محو نیروی دریایی عراق بهمراه نیروی هوایی بر کسی پوشیده نیست
      افضلی بر خلاف دیگر چپی ها که خیانت رو به حد اعلا رسونده بودن گول یکسری از توده ای ها رو خورد و وقتی متهم به فرستادن اسرار مملکت به شوروی شد تکذیب کرد
      حتی ایشان میتوانست به کشور ایتالیا که دوره دیده بود فرار کنه.اما گناه خاصی نکرده بود یا نهایتن باید به لحاظ امنیتی زندان میرفت نه اعدام

نظر

• abdollah000
        عضو فعال
        • Apr 2022
        • 1492

در اصل توسط EURASIA پست شده است View Post
        سلام بر ویون اقا نازنین

حالتون چطوره

یادمه چند ماه پیش که دوستمون مگنوس کارلسن که خبری هم از ایشان نیست و امیدوارم به دوستان ملحق گردد یک خاطره از ژنرال پتن نماینده دولت ویشی گذاشتند اما به اشتباه نام دوگل را گفتند و شما اصلاح کردید متوجه دانش شما شدم

اما در مورد جمله بالای شما که گفتید بعد از اقای علیخانی رشد تورم از رشد اقتصادی پیشی گرفت و فکر کردید یک ایتم منفی است باید قضضیه را روشن کنم و دوستانی که اقتصاد نخواندند امکان داره دچاره اشتباه شوند

اینکه همون رشد اقتصادی که در دهه 50 کاهش پیدا کرد و تورم بالاتر رفت باید دقت کرد که رشد اقتصادی با دلار مجاسبه می کنند و تورم را با ریال و در امار ها می اید

نمونه ان کشور ترکیه است که طی 50 سال گذشته تورم های بالایی داشته حتی بیشتر از جمهوری اسلامی اما تولید ناخالص داخلی ان چندین برابر شده

منظور این است که وقتی ترکیه به دلار رشد اقتصادی داشته حتی اگر این رشد از تورم کمتر باشه اما چون رشد ها به دلار می نویسند باید اگاه بود که رشد اقتصادی به دلار یعنی :

منظور این است که حتی در سالهایی که رشد اقتصادی کمتر بوده و تورم از رشد بالاتر بوده نباید شما را به این فکر بیاندازد که کشور در حال عقبگرد بوده

منظورم توانستم برسانم؟

نتیجه کلی :

در زمان شاه چه زمانی نفت نبود مثل دهه 40 و چه زمانی که نفت نقش بالایی داشت مثل دهه 50

و درود بر روان ایشان
        درود جناب اورسیای گرامی
        بسیار زیبا تحلیل کردید
        حتی من بیسواد هم تا حدی متوجه شدم
        بقیه دوستان ماشالله باسواد و افتخار این تاپیک

نظر

• vion
          عضو فعال
          • Oct 2020
          • 825

سلام بر ویون اقا نازنین

حالتون چطوره

منظورم توانستم برسانم؟

نتیجه کلی :

و درود بر روان ایشان

درود و ارادت جناب اوراسیای عزیز

امیدوارم دوست خوبمون جناب مگنوس کارلسن در صحت و سلامت باشن ..
          شما به این کمترین لطف دارین
          در مورد تورم و رشد اقتصادی کاملا درست میفرمایید.. صحیح تر اینه که رشد اقتصادی را از تورم جهانی کسر کنیم.. تا به عدد دقیق تری برسیم.. بعید میدونم بانک مرکزی ج. ا. ا. چنین محاسبه ای را انجام میده.. سالها پیش بحث بر این بود که نرخ پایه ای برای ارز مرجع یعنی دلار در نظر بگیرن و سپس با کسر تورم داخلی از تورم جهانی.. نرخ پایه را در اون عدد ضرب کنن و به بهای ارز در انتهای سال برسن.. در دوره روحانی این رویه در حال اماده سازی بود که گویا اجرا نشد
          باری به هر روی پس از استعفای مرحوم عالیخانی از وزارت اقتصاد رشد اقتصادی ایران و خاصه رشد صنعتی و بخش حصوصی هرگز به رونق گذشته نرسید .. و درامد های سرشار نفتی همه ناکارامدی های بعدی را پوشش داد.. و از 1352 به بعد عملا رشد بهای جهانی نفت و افزایش بسیار زیاد درامد های نفتی در محاسبات وزن بالاتری نسبت به رشد سایر بخش ها داشت .. افزایش درامد های نفتی ملت را پر توقع کرد به فساد دامن زد ...و خارجی را به خشم و حسادت آورد .. حاشیه نشینان شوریدند و ... و سایر قضایا که هنوز ادامه دارد..
          بهتر میدانید که بخش خصوصی پویا و کار آمد و توسعه قشر متوسط ضامن دوام و بقای هر سیستمی است و بخش دولتی ناکارآمد و مواجب بگیر و بله قربان گوی .. بهترین و مدرن ترین سیستم ها را بر زمین خواهد زد..
          فریدمن جمله معروفی دارد.. میگوید .. اداره بیابان را به دست دولت بدهید پس از مدتی شن نایاب خواهد شد..
          ارادت و همیشه ارادت

نظر

• طيب
            عضو فعال
            • Nov 2010
            • 3067

سلام و عرض ادب و مهر

با تشکر از تمامی دوستان مخصوصا جناب دکتر پورنیک دست گرامی که در این مبحث مشارکت کرده اند

مواردی را خدمت شما بزرگواران عرض میکنم

ای اچ کار تاریخ‌دان بریتانیایی هشدار داده است که به زیر علامت سوال بردن ناگزیر هر واقعه تاریخی میتواند به نشستن در برج عاج و خیال‌بافی درباره (تاریخ ممکن بود چنین شود)منجر شود

وظیفه مورخ توضیح رخدادهاست نه رها ساختن تصورات آشوبگر در مورد چیزهای دلپذیری که ممکن بود رخ دهد

ای اچ کار بااین همه تصدیق میکند که به هنگام گزینش روندی نسبت به دیگر جریان ها مورخین در باره (روندهای بدیل دست یافتنی)بطور شایسته به بحث می‌نشینند

اریک هابسبام مورخ بریتانیایی گفته است

تمامی تخیلات (خلاف واقع) یکسان نیستند برخی تفکرات در باره گزینه های تاریخی در مقوله (تصورات آشوبگر)میگنجد که البته مورخ جدی میبایست آن ها را کنار بگذارد از این گونه چشم دوختن به پیش آمدهایی که هرگز در صفحات تاریخ وجود نداشته است همچون این تصور که روسیه تزاری بدون انقلاب به لیبرال دمکراسی تحول می یافت ویا جنوب (ایالات جنوبی)بدون جنگ داخلی برده داری را رها میساخت با وجود این پاره ای از تخیلات ضد واقع آنگاه که از نزدیک با واقعیت های تاریخی و امکان های راستین سر و کار پیدا میکند به هدف مفیدی خدمت میکنند آنجا که مسیرهای بدیلی برای اقدام وجود داشته است این تصورات می‌توانند امکان وقوع آنچه را که در عمل رخ داده است نشان دهد

بارها عرض کرده ام و تاکیدا عرض میکنم بدون در نظر گرفتن دوران های تاریخی نمیشه به نتیجه گیری در باره نوع عملکرد دولت ها و حکومت ها رسید

یعنی تمامی وضعیت ها دلایل خاصی را دارا هستند و اینکه بعضی از دوستان به اشتباه مواردی را برای وضعیت ها میفرمایند درست و علمی نیست هر پدیده ای برای بوجود آمدن دلایل علمی خودشو داره نه اینکه مطرح کنیم از سرخوشی یک ملت وضعیت جدیدی بوجود آمده !!!

زبانی ساده تر تضادها باید چنان در اوج باشند که شاهد تغییرات کلان در تمامی عرصه ها باشیم

شاد باشید

نظر

• pournikdast
              ستاره‌دار(2)
              • Oct 2020
              • 525

در اصل توسط طيب پست شده است View Post
              یعنی تمامی وضعیت ها دلایل خاصی را دارا هستند و اینکه بعضی از دوستان به اشتباه مواردی را برای وضعیت ها میفرمایند درست و علمی نیست
              هر پدیده ای برای بوجود آمدن دلایل علمی خودشو داره نه اینکه مطرح کنیم از سرخوشی یک ملت وضعیت جدیدی بوجود آمده !!!
              سلام و عرض ادب و احترام خدمت جناب طیب نازنین...
              این میشه نگاه علمی و نگاه علمی یعنی نگاه چندوجهی و نگاه چندوجهی یعنی نگاه نسبی...
              ارادت...

نظر

• EURASIA
                عضو فعال
                • Jan 2022
                • 1253

درود و ارادت جناب اوراسیای عزیز

امیدوارم دوست خوبمون جناب مگنوس کارلسن در صحت و سلامت باشن ..
                شما به این کمترین لطف دارین
                در مورد تورم و رشد اقتصادی کاملا درست میفرمایید.. صحیح تر اینه که رشد اقتصادی را از تورم جهانی کسر کنیم.. تا به عدد دقیق تری برسیم.. بعید میدونم بانک مرکزی ج. ا. ا. چنین محاسبه ای را انجام میده.. سالها پیش بحث بر این بود که نرخ پایه ای برای ارز مرجع یعنی دلار در نظر بگیرن و سپس با کسر تورم داخلی از تورم جهانی.. نرخ پایه را در اون عدد ضرب کنن و به بهای ارز در انتهای سال برسن.. در دوره روحانی این رویه در حال اماده سازی بود که گویا اجرا نشد
                باری به هر روی پس از استعفای مرحوم عالیخانی از وزارت اقتصاد رشد اقتصادی ایران و خاصه رشد صنعتی و بخش حصوصی هرگز به رونق گذشته نرسید .. و درامد های سرشار نفتی همه ناکارامدی های بعدی را پوشش داد.. و از 1352 به بعد عملا رشد بهای جهانی نفت و افزایش بسیار زیاد درامد های نفتی در محاسبات وزن بالاتری نسبت به رشد سایر بخش ها داشت .. افزایش درامد های نفتی ملت را پر توقع کرد به فساد دامن زد ...و خارجی را به خشم و حسادت آورد .. حاشیه نشینان شوریدند و ... و سایر قضایا که هنوز ادامه دارد..
                بهتر میدانید که بخش خصوصی پویا و کار آمد و توسعه قشر متوسط ضامن دوام و بقای هر سیستمی است و بخش دولتی ناکارآمد و مواجب بگیر و بله قربان گوی .. بهترین و مدرن ترین سیستم ها را بر زمین خواهد زد..
                فریدمن جمله معروفی دارد.. میگوید .. اداره بیابان را به دست دولت بدهید پس از مدتی شن نایاب خواهد شد..
                ارادت و همیشه ارادت
                بله ویون اقا

برایری برابری ارز دو کشور نرخ های تورم یا نرخ های بهره هر دو کشور مورد نظر حالا اینجا ایران و امریکا را باید کسر کرد

( خود من 2 مرتبه با اقای دکتر حسن منصور اقتصاددان دانشگاه لندن به صورت ایمیل مکاتبه داشتم و اتفاقا همین کسر تورم امریکا از تورم ایران را چندین سال پیش پیشنهاد داده بودم و ایشون هم استقبال کردند و ویون اقا شاید این را بر خودخواهی من بگذارید ولی اتفاقا خود من جز اولین کسانی بودم که چنین فرمولی را ارائه داده بودم و در سایت منهدم شده اقای حامد ثقفی بارها گفتم ان موقع بسیاری از اقتصاددانان واقعا تورم امریکا را لحاظ نمی کردند )

اما روش درستر ان تعیین نرخ پایه دلار در یک سال مشخص برای تعین رشد اقتصادی یعنی با قیمت ثابت یک سال خاص لحاظ گردد

اما در مورد نفت

دوستان گرامی

واقعا مهم است

یک خیانت بزرگ شده است و ان تحقیر نفت است یعنی به صورت تحقیر امیز سعی دارند که رشد حاصل از فروش نفت را یک کار کوچک و بی ارزش نشان دهند که اوج ان در صحبت های مردک احمق علی خامنه ایی است که می گوید نفت نفرین منابع است

این یک دروغ بزرگ است

نفت عالی است و بسیار هم عالی است

اتفاقا خود من به فروش نفت تاکید زیادی دارم و جز مزیت ما است

نفت مثل زیبایی برای دختر است پیشاپیش برنده است

فقط عربستان را ببینید با نفت دنیا را خریده

منظور این است که یکی دیگر از طلم های دیگر که به شاه فقید می کنند این است که می گویند که در دهه 50 مدیون نفت است!!

خوب هست که هست

درستش هم همین است این مرد نازنین صنایع استراتژیک ایران را به درستی تشخیص داده بوده و داشت جلو می رفت

یعنی گول نخورید و نفت اتفاقا باید نقش کلیدی در ایران داشته باشد و بعد از انباشت ثروت ان موقع باید به صنایع دیگر روی اورد

نظر

• EURASIA
                  عضو فعال
                  • Jan 2022
                  • 1253

تکراری ..................................

نظر

• EURASIA
                    عضو فعال
                    • Jan 2022
                    • 1253

در اصل توسط abdollah000 پست شده است View Post
                    درود جناب اورسیای گرامی
                    بسیار زیبا تحلیل کردید
                    حتی من بیسواد هم تا حدی متوجه شدم
                    بقیه دوستان ماشالله باسواد و افتخار این تاپیک
                    خواهش می کنم عبدالله اقا گرامی @};-

واقعا کارنامه شاه هم در اقتصاد و هم در مباحث اجتماعی نمرات درخشانی داره و ادم واقعا لذت میبره از این همه خردگرایی در ان موقع علی رغم معایب کم ان

نظر

• vion
                      عضو فعال
                      • Oct 2020
                      • 825

بله ویون اقا

برایری برابری ارز دو کشور نرخ های تورم یا نرخ های بهره هر دو کشور مورد نظر حالا اینجا ایران و امریکا را باید کسر کرد

( خود من 2 مرتبه با اقای دکتر حسن منصور اقتصاددان دانشگاه لندن به صورت ایمیل مکاتبه داشتم و اتفاقا همین کسر تورم امریکا از تورم ایران را چندین سال پیش پیشنهاد داده بودم و ایشون هم استقبال کردند و ویون اقا شاید این را بر خودخواهی من بگذارید ولی اتفاقا خود من جز اولین کسانی بودم که چنین فرمولی را ارائه داده بودم و در سایت منهدم شده اقای حامد ثقفی بارها گفتم ان موقع بسیاری از اقتصاددانان واقعا تورم امریکا را لحاظ نمی کردند )

اما روش درستر ان تعیین نرخ پایه دلار در یک سال مشخص برای تعین رشد اقتصادی یعنی با قیمت ثابت یک سال خاص لحاظ گردد

اما در مورد نفت

دوستان گرامی

واقعا مهم است

یک خیانت بزرگ شده است و ان تحقیر نفت است یعنی به صورت تحقیر امیز سعی دارند که رشد حاصل از فروش نفت را یک کار کوچک و بی ارزش نشان دهند که اوج ان در صحبت های مردک احمق علی خامنه ایی است که می گوید نفت نفرین منابع است

این یک دروغ بزرگ است

نفت عالی است و بسیار هم عالی است

اتفاقا خود من به فروش نفت تاکید زیادی دارم و جز مزیت ما است

نفت مثل زیبایی برای دختر است پیشاپیش برنده است

فقط عربستان را ببینید با نفت دنیا را خریده

منظور این است که یکی دیگر از طلم های دیگر که به شاه فقید می کنند این است که می گویند که در دهه 50 مدیون نفت است!!

خوب هست که هست

درستش هم همین است این مرد نازنین صنایع استراتژیک ایران را به درستی تشخیص داده بوده و داشت جلو می رفت

یعنی گول نخورید و نفت اتفاقا باید نقش کلیدی در ایران داشته باشد و بعد از انباشت ثروت ان موقع باید به صنایع دیگر روی اورد
                      احسنت جناب اوراسیا عزیز

نفت و هر منابع نفتی قطعا مزیت و نعمتی خدا دادی است.. نقل این است که با ورود درامد های نفتی بهای ارز متناسب با تورم داخلی و خارجی اصلاح نشده و این رشد بخش های صنعتی و خصوصی را متاثر ساخته و به مصرفی شدن هر چه بیشتر کشور های دارای منابع منجر خواهد شد.. رشد انفجاری پس از کاهش درامد های نفتی .. سبب تورم افسار گسیخته و نیز رشد منفی خواهد شد.. که در همه 70 ساله گذشته چنین بوده..

نمونه ناموفق تزریق درامد های نفتی به کشور...ایران در سال های دهه 50 تا 60
                      و نمونه مشابه عدم داشتن و یا تزریق درامد های نفی به کشور.. ایران سال های دهه 30 تا 40
                      از وضعیت عربستان چندان اطلاعی ندارم..و این که در چه صنایعی در ان کشور سرمایه گذاری شده و با چه کیفیتی...
                      در سال های دهه 50 کشاورزی ایران به دلیل اصلاحات اراضی (اصل اصلاحات ارضی غلط نبود... بلکه اجرای دستوری ان و نیز عدم سیر طبیعی فرایند گذار از فئودالیته به سرمایه داری کاملا اشتباه بود..)و هم چنین عدم سرمایه گذاری در روستاها با بحران مواجه گردید و ایران از صادر کننده مواد غذایی به وارد کننده تبدیل شد..که یکی از دلایل عمده انقلاب 57 را روستاییان مهاجرت کرده به شهر ها براورد میکنند..
                      نقد عملکرد گذشتگان به معنی تایید حال نیست..

نظر

• afshinamin
                        عضو فعال
                        • Jul 2013
                        • 4495

در اصل توسط طيب پست شده است View Post
                        سلام و عرض ادب و مهر

با تشکر از تمامی دوستان مخصوصا جناب دکتر پورنیک دست گرامی که در این مبحث مشارکت کرده اند

مواردی را خدمت شما بزرگواران عرض میکنم

ای اچ کار تاریخ‌دان بریتانیایی هشدار داده است که به زیر علامت سوال بردن ناگزیر هر واقعه تاریخی میتواند به نشستن در برج عاج و خیال‌بافی درباره (تاریخ ممکن بود چنین شود)منجر شود

وظیفه مورخ توضیح رخدادهاست نه رها ساختن تصورات آشوبگر در مورد چیزهای دلپذیری که ممکن بود رخ دهد

ای اچ کار بااین همه تصدیق میکند که به هنگام گزینش روندی نسبت به دیگر جریان ها مورخین در باره (روندهای بدیل دست یافتنی)بطور شایسته به بحث می‌نشینند

اریک هابسبام مورخ بریتانیایی گفته است

تمامی تخیلات (خلاف واقع) یکسان نیستند برخی تفکرات در باره گزینه های تاریخی در مقوله (تصورات آشوبگر)میگنجد که البته مورخ جدی میبایست آن ها را کنار بگذارد از این گونه چشم دوختن به پیش آمدهایی که هرگز در صفحات تاریخ وجود نداشته است همچون این تصور که روسیه تزاری بدون انقلاب به لیبرال دمکراسی تحول می یافت ویا جنوب (ایالات جنوبی)بدون جنگ داخلی برده داری را رها میساخت با وجود این پاره ای از تخیلات ضد واقع آنگاه که از نزدیک با واقعیت های تاریخی و امکان های راستین سر و کار پیدا میکند به هدف مفیدی خدمت میکنند آنجا که مسیرهای بدیلی برای اقدام وجود داشته است این تصورات می‌توانند امکان وقوع آنچه را که در عمل رخ داده است نشان دهد

بارها عرض کرده ام و تاکیدا عرض میکنم بدون در نظر گرفتن دوران های تاریخی نمیشه به نتیجه گیری در باره نوع عملکرد دولت ها و حکومت ها رسید

یعنی تمامی وضعیت ها دلایل خاصی را دارا هستند و اینکه بعضی از دوستان به اشتباه مواردی را برای وضعیت ها میفرمایند درست و علمی نیست هر پدیده ای برای بوجود آمدن دلایل علمی خودشو داره نه اینکه مطرح کنیم از سرخوشی یک ملت وضعیت جدیدی بوجود آمده !!!

زبانی ساده تر تضادها باید چنان در اوج باشند که شاهد تغییرات کلان در تمامی عرصه ها باشیم

شاد باشید

درود

والله خود رضا پهلوی حداقل دوبار خودم تصویری ش دیدم گفته مشکلاتی در حکومت گذشته بوده مگر نه که اصلا انقلاب نمی شد !!

اینکه کسی بگه بی نقص بوده واقعا عجیب و حتی حیرت آوره

ولی در عین حال، حتی مقایسه با حکومت فعلی واقعا منصفانه نیست

ارادت

نظر

• Bikhabar
                          ستاره‌دار(22)
                          • Sep 2020
                          • 1190

در اصل توسط pournikdast پست شده است View Post

هر چند اگر روزی از صندوق رای سلطنت را بیرون بیاورند طبیعتا می بایست به آن تمکین کنم...
                          سلام
                          به نظرم تا جای ممکن نباید تمکین کرد!! .. اگر قرار به تمکین باشه .. بهتره همین الان از ج.ا. تمکین کنیم!

همونطور که الان میگیم .. نسل گذشته چه حقی داشت تا در مورد سرنوشت نسل‌های بعدی تصمیم بگیره .. و به نظرم حتما ایراد به جایی هست

ما هم حق نداریم در مورد سرنوشت نسل‌های بعد تصمیم‌گیری کنیم .. در نتیجه حتما و حتما باید امکان تغییرات به دست مردم در هر سطحی به صورت کاملا شفاف، ساده و عملی وجود داشته باشه .. وگرنه تکرار اشتباهات گذشته .. حماقتی صدچندان خواهد بود

نظر

• afshinamin
                            عضو فعال
                            • Jul 2013
                            • 4495

در اصل توسط pournikdast پست شده است View Post
                            زرشک، ما چپی ها میمونیم؛ دوباره انقلاب میکنیم، و دوباره گند میزنیم به مملکت! /.:biggrinsmiley.:/
                            درود

شما که تاج سری اقای دکتر

ولی در هر کشوری شاید حتی تندترین ها هم وجودشون نه تنها مجاز بلکه قطعا ضروری باشد

حتی کمونیست مارکسیست لنینیستی اصل مسکو
                            /.:biggrinsmiley.:/ باید مثلا تو پارلمان یکی دو درصد باشه

شاید در طول عمر یه کشور مثلا یک مورد جلوی یه مصوبه ی نادرست از سوی راست افراطی را(که اون مصوبه به هر دلیلی بالفرض از همه فیلتر ها گذشته ) بگیرند

همون یک بار برای کشور خیلی مفید باشه

مهم اینه که کسی تمامیت خواهی (توتالیتاریسم) رو حاکم نکنه از هیچ گروه و تفکری

سیستم سیاسی که حزبی بشه ، میشه یقه هر حزب رو گرفت و رزومه کاری و بیلان کاری خواست . دیگه نیاز نیست افراد را یقه کنیم که بعضا باعث شخصی شدن مسائل میشه

نظر

• pournikdast
                              ستاره‌دار(2)
                              • Oct 2020
                              • 525

در اصل توسط Bikhabar پست شده است View Post
                              سلام
                              به نظرم تا جای ممکن نباید تمکین کرد!! .. اگر قرار به تمکین باشه .. بهتره همین الان از ج.ا. تمکین کنیم!
                              سلام و عرض ادب خدمت جناب بیخبر عزیز...
                              بله کاملا درست میفرمایید...
                              اما اگر خاطرتون باشه در پستی که در لزوم احترام به رای مردم عرض کردم؛ بلافاصله داخل پارانتز نوشتم؛ به شرطی که با گذر زمان و بررسی عملکردها مردم اجازه نظر دادن و تغییر مجدد رو داشته باشند، خب طبیعتا لازمه چنین رویه ای حکومتی است که خاصیت مهم علمی ابطال پذیری رو در ذات خودش داشته باشه...
                              اما خب طبیعتا در مرحله ای که مثلا به یک حزب و نگرش رای داده شده باید به اون اجازه فعالیت داده بشه و البته این اصلا به معنای انتقاد نکردن و یا نظارت نکردن هم نیست...
                              ....................................
                              جناب افشین عزیز :
                              درباره این از هر نگرشی حتی مثل کمونیسم کرسی داشته باشیم؛ کاملا با شما همسو هستم...
                              من حتی معتقدم کاش میشد قوه ای قدرتمند از تمام احزاب و نگرشها از نخبگان طراحی میشد که تنها وظیفه اش نقد کردن و پرداختن به نظریات جایگزین در تمام موارد نسبت به نظریات غالب و حاکم بود...
                              ارادتمند...
                              .................................................. ....................
                              در کنار تمامی دوستان فرهیخته و نازنین از بحث جدید مطروحه توسط جناب ویون و اوراسیا بسیار استفاده میکنیم؛ خواستم خواهش کنم این بحث رو لطفا ادامه بدید...

نظر

• EURASIA
                                عضو فعال
                                • Jan 2022
                                • 1253

در اصل توسط Bikhabar پست شده است View Post
                                سلام

همونطور که الان میگیم .. نسل گذشته چه حقی داشت تا در مورد سرنوشت نسل‌های بعدی تصمیم بگیره .. و به نظرم حتما ایراد به جایی هست

ما هم حق نداریم در مورد سرنوشت نسل‌های بعد تصمیم‌گیری کنیم .. در نتیجه حتما و حتما باید امکان تغییرات به دست مردم در هر سطحی به صورت کاملا شفاف، ساده و عملی وجود داشته باشه .. وگرنه تکرار اشتباهات گذشته .. حماقتی صدچندان خواهد بود

سلام بیخبر اقا

روش های شاد زیستن که چند روز قبل گفتگو کردیم جالب بود

اما در مورد نکته ایی که اشاره کردید که شاید نسل های اینده پادشاهی را نخواهند مانند ج ا که نسل ما نمی خواهد

یک نکته خیلی خیلی مهم :

پادشاهی و یا جمهوری شکل حکومت است مانند قابلمه و ماهیتابه که شکل غذا است

اما احزاب مانند لیبرالیسم یا سوسیالیسم و یا محافظه کاری یا ....... اینها محتوای غذا هستند شبیه ماکارونی یا برنج یا خورش سبزی و فسنجون

ان چیزی که مهم برای بدن ما محتوای غذا است که چقدر کلسیم داره یا ویتامین .... که معادل احزاب می شود که چقدی ازادی دارند و چقدر برابری یا اقتصاد خوب

پادشاهی و جمهوری مثلا قابلمه و ماهیتابه که شکل غذا را تعیین می کنند بالاخره یکی ان باید باشه و خود من هم بارها گفتم که شکل زیاد تفاوت نداره انچنان که فرق شون را در زندگی مردم اصلا متوجه نمی شویم اما خوب بالاخره یکی را باید انتخاب کرد و بدون سکل حکومت نمی توان احزاب لیبرال یا ملی گرا یا سوسیالیسم را انتخاب کرد انچنان که بدون قابلمه یا ماهیتابه نمی توان فسنجون درست کرد

خوب بالاخره یک شکلی باید باشه
                                آخرین ویرایش توسط EURASIA؛ 2024/01/07, 15:32.

نظر

در حال کار...
                                X