اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • b4city
    عضو فعال
    • Nov 2020
    • 4093

پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی

در اصل توسط امیدازاد پست شده است View Post
    سلام ...
    فعلا ‌که انگ شاه دوستی و شاه پرستی به ما چسبوندین ..مشکلی هم‌ندارم با این قسمتش...اون دوره هم اگر بودم ازاون سیستم و اون شخص دربرابر ...به اصطلاح مخالفین دفاع می کردم ..
    همین الانشم وضعیت به مراتب بدتر هست ولی خوب تغییر و انقلابی صورت نمی پذیره ...کما اینکه در اون دوره هم این مخالفین نبودند که تونستند انقلاب کنن !!واین که این انقلاب به وقوع پیوست دلیل حقانیت به اصطلاح اون انقلاب نیست ..!!
    بیایید فرض کنیم ..فرض محال البته !!اون سیستم و شخص شاه همه اون مخالفین رو وارد سیستم می کرد به هر جریان و چهره سرشناس مخالفی یه پست میداد ..نتیجه اش به نظرتون احتمالا چی میشد؟؟
    من احتمال میدم همون بی ثباتی سیاسی و اجتماعی و بلبشویی که تا قبل از بیست وهشت مرداد بر کشور حاکم بود دوباره تکرار میشد !!
    این نیروها و جریانات همان ها بودند..یه چیزی رو که در اون اشتراک نظر داشتن حذف پادشاهی حالا بصورت تلویحی یا علنی بود اصلا مقدمه همه ایده هاشون این بود ..حرف و ایده چندان جدیدی که نداشتندبه جز اون جریانی که مخلوطی از چپ گرایی و مذهب بود ..بعد بیست دو و بهمن که شاه و نظام پهلوی وجود نداشت که بخواهد در کار انقلابی های فعلی و مخالفین سابق دخالتی بکند دیدیم که چطور شد ...خود این نیروهای سیاسی باوری به دموکراسی و حقوق بشر نداشتند ودرعین حال خواهان دموکراسی و رعایت حقوق بشر از سوی نظام سابق در حق خودهم بودند!!!!
    اصلا بیایید یه پله جلوتر ..فرض کنید..همه اینا رو به رسمیت می شناختن ..شاه هم میشد یه مقام نمادین و تشریفاتی بدون هیچ حق و اختیاری ..که بود و نبودش توفیری نمی داشت ..
    بعد می گفتن بیایید انتخابات انجام بدید ..دولت و رییس دولت رو هم خودتون انتخاب کنید هر گلی هم زدید به سر خودتون زدید ..
    به نظرتون برایند جهت گیری سیاسی و تصمیم گیری چپ ها و مذهبی ها و به اصطلاح ملیون چیزی بود که بشود پیشرفت اقتصادی و اجتماعی کشور را تامین کند ؟؟چپ ها که به سمت مسکو نماز میخوندن ..ملیون که همچنان پیراهن مصدق !!رو بر چوب می کردن وازدر دشمنی و خصومت با غرب در می اومدن ..واز انتقال تکنولوژی و همکاری های اقتصادی و فنی غرب کمتر خبری میشد و معلوم نبود تعاملشون با غرب چطور میشد ..مذهبی ها که معلوم بود هرجا کمیتشون لنگ میشد آشوب و ترور راه می انداختن ...
    من موافق خشونت سیاسی و خفقان نیستم ...اصلا نمیخواهمم مقایسه کنم با وضعیت فعلی ..یا حتی با دیگر نظام های به اصطلاح دیکتاتوری در اون دوره مقایسه کنم و اون به اصطلاح سرکوب و خفقان رو نادیده بگیرم ...
    شما برید ببینید باقی اون گروه گلسرخی که در اون پرونده درکیر شدند چی شدن از کدام حق ازادی اجتماعی ..کار ..تحصیل ..و زندگی در ایران محروم شدن ؟؟
    این اسمش خفقانه ؟؟
    باید اقدامات و عملکرد مخالفین شاه رو هم دید و متناسب با اون ها عملکرد شاه رو نقد کرد!
    حالا احتمال داره بعضی جاها هم اشتباهاتی شده باشه
    همین الانش هم اگر این نظام ..ازادی های اجتماعی و معمول سیاسی را برای من نوعی رعایت می کرد ..اقتصادش را درست می کرد ..روابط اداری و حاکمیتی اش را مبتنی بر احترام به شهروند تنظیم می کرد .من نوعی چیکاره ام بیام در کار نظام چون و چرا بیارم ؟؟؟
    مگر باید هر شهروندی بخواد وکیل و وزیر بشه یا حزب تشکیل بده
    وقتی سیستمی بتونه این رفاهیات و امکانات و مطالبات رو تامین کنه واقعا چه تفاوتی می کنه ..پادشاهی باشه ..ولایی باشه ..مشروطه باشه جمهوری باشه ..یا اصلا حکومت نظامی باشه .. ؟؟مگه اینکه ادعا باشه اون مواردی که گفته شد در بستر برخی ازین نظام ها قابل تحقق نیست
    مخلص کلام ..اینکه اون مطالباتی که شما برای مخالفین شاه عنوان می کنید عموما چیزی به جز آگاهی ها و مطالبات کاذب نبود ..دوست مشترک ما !!داورخان هم اشاره کردن به اون برنامه های سیاسی اجتماعی که بعضا در اون کشورهای دموکرات و جمهوری هم جریان نداشت !!
    اینی که می فرمایید ایران اون دوره پراز نخبگان سیاسی بود دستاوردشون چی بود برا کشور و جامعه ؟؟
    همون موقع کلی نخبه اقتصادی داشتیم که در اون سیستم رشد کردند ..همونا بودند که چهره اجتماعی اقتصادی ایران رو تغییر دادن واتفاقا همین نخبه های سیاسی !!که می فرمایید نسخه اونا رو پیچیدن !!
    بذارید خیالتون رو راحت کنم ‌‌اون دوره تمام شد ...و به تاریخ پیوست خود رضاشاه و محمدرضاشاه هم دوباره ازاون دنیا برگردن ..این بخش از تاریخ تکرار شدنی نیست ...تمام شد و رفت
    الان از هر انقلابی که بپرسید اگر شرافت و صداقت داشته باشد اعتراف خواهد کرد که اون انقلابی غیر لازم و کاذب بوده ...
    ماهم امیدواریم بک بارهم که شده ازادی سیاسی و دموکراسی را تجربه کنیم تا بهتر متوجه بشیم که این ازادی اجتماعی و اقتصادی هست که بر ازادی سیاسی و دموکراسی ارجحیت و تقدم داره ..
    خیر من هیچ انگی نزدم
    شما در کلیت مباحثتون تا حد ممکن کمترین نقدی از گذشته را بر نمی تابید . مثل برخی دیگر فوکوستون فقط بر نقد کسانی است که انقلاب کردند . و ضمنا موضع شما کلا مشخص نیست
    در مباحث سیاسی باید موضع شما مشخص باشد

ج .ا همین فردا بیاد بگه میخوام برم . اینده ایران باید چگونه باشد ؟ چه مدل و سبک و سیاقی را می پسندید ؟
    غوطه وری تمام و کمال در گذشته چه سود ؟

فرضا در گذشته چندین بلا سر من اومده . دزد خونمو زده . کارمو از دست دادم و و و ... الان باید چه کنم ؟ برای اینده ام چه فکری کنم ؟ الان اون تاقا دزده دیگه نیستش یا از کشور رفته یا اصلا فوت شده . اون شرکتی هم من کار میکردم کلا تعطیل شده . اونی هم که مرا از کار بیکار کرده نیستش
    الان باید چیکار کنم ؟ بشینم صبح تا شب پشت سرشون بد و بیراه بگم برام نون و اب میشه ؟ یا باید فکری برای اینده کنم ؟ بشینم مدام دادگاه تشکیل بدم و بگم فلان فلانشون چه سود و حاصلی برای من دارد ؟

همانطور که گفتید با این قسمت مشکلی ندارید منم میگم از این بگذریم

من از حقانیت انقلاب حرفی نزدم . عرضم اینه که دلیل داشت و اون گل و بلبلی هم برخی فکر میکنند نبود و قبلا هم گفتم انقلابها را حاکمان تحمیل میکنند و چندین بار هم گفتم قبلا از 57 انقلاب مشروطه را داشتیم
    شما کلا این موضوع را حذف میکنید و در نظر نمیگیرید

مشروطه درست بود یا نبود ؟ اگر درست بود چرا نقض شد ؟ ایا نقض ان یکی از دلائل انقلاب نبود ؟
    من از دلائل حرف میزنم . و همچنین بارها گفتم ایران را با عربستان و دیگر کشورهای عربی سلطان نشین مقایسه نکنید و کلی دلیل و حرف هم در کامنت قبلی داشتم که دیگه لزومی به تکرار نیست

نیاز نبود همه مخالفین را وارد سیستم کند این توقع را ندارم . حداقل یک بار با بزرگاشون مذاکره میکرد . ایا چنین کرد ؟
    جبهه ملی کجاش مخالف غرب بود ؟ فرض کنیم پیراهن مصدق بر تن کرده بودند . پیراهن مصدق مشکلش چی بود ؟ اصلا مصدق به چه دلیل خانه نشین شد ؟ اگر حصر خانگی خوب است پس ناز شست ج . ا که موسوی را حصر کرده ؟
    جبهه ملی به چه دلیل لت و پار شد ؟ بختیار چرا 5 سال و 7 ماه زندان بود ؟

شما چند دهه یه گروه را فقط سرکوب و زندان و اعدام میکنی . اون وقت انتظار دارید نکات مثبت را ببیند ؟ انتظار دارید انقلاب سفید را تمجید کند ؟ یا نهایتا برای براندازی شما اقدامی نکند ؟
    سکوب و زندان و اعدام خوب است یا بد ؟ پس الان هم خوبه ؟
    خفقان ، خفقان است . کم و زیادش نکنید و بازم با اینکه قصد مقایسه ندارید بازم با الان مقایسه میکنید !!!!

چپها همشون سمت و سوی شوروی نبودند . اینم به مرور زمان و با تضعیف قدرت شوروی و متعاقبش با فروپاشی شوروی حل میشد
    کدام بلبشوی قبل از 28 مرداد ؟
    اگر ان کودتا و همکاری امریکا نبود که اصلا به انقلاب 57 اونم از نوع اسلامیش نمیرسیدیم

اصلا فرض کنیم همه مخالفان از همون اول به قول شما به دنبال حذف پادشاهی بودند . مگر بدون شاه کره زمین از مدار خارج میشد ؟ یعنی فقط باید شاه بود و باشد تا همه چی حل باشد ؟ وقتی همه چیز را در یک نفر خلاصه میکنید همینه نتیجش
    پیش فرضی در ذهن میسازید که زیر بنای همه نتیجه گیری هاتون میشه

شما از کجا میدونید بر ایند گروه های مختلف به پیشرفت و ابادی ختم نمیشد ؟ ترکیه که عثمانی فرو پاشید و جمهوری 100 ساله است مشکلش چیه ؟ حتما قصد دارید بگید اگر سلاطین عثمانی بودند الان ترکیه رو دست المان و فرانسه بلند میشد !!

نوزائی اندیشه و تفکر و پیشرفت در بیشتر کشورها در ازادی های سیاسی اجتماعی رخ داده نه در خفقان و سرکوب
    اقدامات و عملکرد مخالفین هم قابل نقد است بخصوص گروه های چپ . من دفاع همه جانبه ای ندارم ولی وقتی زبان گفتگوی شما از اول بر سرکوب و خفقان و اعدام باشد دیگه بن بست کامل رخ میدهد

و اما سطر به سطر خوندم و تا رسیدم به اونجائی که گفتید همین الانش هم اگر این نظام فلان و فلان میکرد من چیکاره ام
    حدس میزدم به همینجا ختم شود . بحث دیگر لزومی ندارد . به قول معروف راست و حسینیش بگم به اینجا که رسیدم هنگ کردم

در واقع منافع شخصیتون اگر تامین میشد دیگه حرفی نداشتید حتی با وجود حکومت نظامی !!! یا احیانا اگر کره شمالی هم بودید و همان انتظاراتتون بر اورده میشد دیگه بقیش مهم نبود . چین هم مدتی است رونق اقتصادی دارد و در مدار پیشرفت است . پس با این اوصاف اونم مشکلی نداره . فقط نمیدونم شما اگر روز نامه نگار بودید و چین زندگی میکردید و یهو حواست نبود یه روز مطلبی انتقادی بر علیه نه رئیس جمهور و بزرگاشون ، فقط نقدی بر حزب کمونیست داشتی و سر از زندان در می اوردی یا بسته به نقدی که داشتید ممکنه حتی ناپدید شوید اون وقت تکلیف چه بود ؟
    قبلا هم مثال عربستان را زدید

حالا شخصی را بگذارید کنار ، یه لحظه خودتون را بگذارید جای همون خاشقچی مورد بحث قبل ، تکلیف این قبیل ادمها چی میشه ؟ چون شما منتقد نبودی و جای خاشقچی نبودی مهم نبود ؟

من انتظارم از مباحث ، بحث سیاسی اجتماعی است بر اساس الگوهای مدرن و زیر بنای ازادی . ازادی از احزابش بگیر تا اجتماعی و اقتصادی و ... نه این مدل مباحث شخصی و منفعتی . البته قصد جسارت یا انگ زدن ندارم . برداشتم این است
    به احزاب ازاد هم که اعتقاد ندارید . به دمکراسی هم اعتقاد ندارید

در اخر گفتید خیالتون را راحت کنم اون دوره تموم شد و رفت .... این که حرف خود منه . من صد بار گفتم تموم شد و رفت و گذشته را رها کنید . این شما هستید که رها نمیکنید
    ازادی اقتصادی و اجتماعی بدون ازادی سیاسی و دمکراسی عاقبت روزی از زیر لحاف میزنه بیرون
    اینها مکمل و لازم و ملزوم یکدیگرند

در عربستان و چین و کره شمالی و و ... هم روزی ازادی سیاسی و دمکراسی بر قرار خواهد شد
    این راهی گریز ناپذیر است و جهان به این سمت و سو خواهد رفت

نظر

• Davar
      عضو فعال
      • May 2017
      • 3069

ساده

نظر

• shimaalovelygirl
        ستاره دار (1)
        • Jul 2022
        • 1071

ارزش پولمون تو بورس به یک دهم سال 99 رسیده.شماها نشستید اینجا به هم می پرید راجع به چی بحث می کنید !!!؟؟؟؟
        فکرکنید ببینیم چه خاکی به سرمون کنیم با این وضعیتی که عشقی واسه بورس ساخته ...

نظر

• Davar
          عضو فعال
          • May 2017
          • 3069

سخن بزرگان امشب از خاویر میلی، رییس جمهور آرژانتین:

"وقتی دولت به شما میگه «مالیات دهنده»، شبیه اینه که یه متجاوز به قربانیش بگه «دوست دختر»"

اجرت با آقا خاویر زانتی

بحث مالیات، بحث تجاوزه، همه چیزای قشنگی که دورش می‌چینند لفاظی و شیادیه.

مالیات ضررش برای طبقه ضعیف تر بیشتره نمیدونم درکش چقدر سخته

اخرش هم طبقه ضعیف نه دکتر پیدا میکنه نه شغل. گرسنه تر هم میشه.

مالیات، همدستی با شیطانه، با شیطان دست ندید.

سال دیگه همون دار مکافاته

برای همه اونایی که سال ها به پزشکان می‌توپیدند که مالیات نمی‌دید!

برای همه همدستان شیطان اقتصاد زوری.

چنان مالیاتی از تمام سوراخ هاتون بکشند بیرون که بفهمید جایی که علیه پزشکان تبر می‌زدید،

چوب نتراشیده برای ک . ن خودتون بود نه عدالت گستری!

محمد علی جنت خواه

نظر

• afshinamin
            عضو فعال
            • Jul 2013
            • 4495

تمام سازمان‌های بین‌المللی که در غزه آدم داشتند از گروگانگیری خبر داشتند؟ آو کورس.

تمام کارکنان بیمارستان شفاء از کاری که حماس داشت اون زیر می‌کرد خبر داشتند؟ آو کورس.

رسانه‌ها باز حرف‌ها و عددهای این سازمان‌ها و اون کارکنان رو به عنوان حقیقت منتشر می‌کنند؟ آو کورس.

مزیت .... شناسی اینه که از اخبار جلو میفتی.

اریک

نظر

• ریسعلی دلواری
              عضو فعال
              • Dec 2022
              • 1918

در اصل توسط Davar پست شده است View Post

سخن بزرگان امشب از خاویر میلی، رییس جمهور آرژانتین:

"وقتی دولت به شما میگه «مالیات دهنده»، شبیه اینه که یه متجاوز به قربانیش بگه «دوست دختر»"

اجرت با آقا خاویر زانتی

بحث مالیات، بحث تجاوزه، همه چیزای قشنگی که دورش می‌چینند لفاظی و شیادیه.

مالیات ضررش برای طبقه ضعیف تر بیشتره نمیدونم درکش چقدر سخته

اخرش هم طبقه ضعیف نه دکتر پیدا میکنه نه شغل. گرسنه تر هم میشه.

مالیات، همدستی با شیطانه، با شیطان دست ندید.

سال دیگه همون دار مکافاته

برای همه اونایی که سال ها به پزشکان می‌توپیدند که مالیات نمی‌دید!

برای همه همدستان شیطان اقتصاد زوری.

چنان مالیاتی از تمام سوراخ هاتون بکشند بیرون که بفهمید جایی که علیه پزشکان تبر می‌زدید،

چوب نتراشیده برای ک . ن خودتون بود نه عدالت گستری!

محمد علی جنت خواه
              عدل علی اونم از نوع جموری اسلامی خوبیش اینه

مرگ دست جمعی عروسیه

سخت می گذره به شخم چپم
              منم مثل بقیه بقیه از گرسنگی مردن ما هم روش
              اما جاده برای هیچ بی و پدر ومادری صاف نمی كنم

اینها هم فعلا تو دور ضعیف شدن هستن
              فعلا زوده
              اما با همین فرمون بروند جلو
              اگه حتی با تبانی با امریكا و انگلیس
              یَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ

نظر

• طيب
                عضو فعال
                • Nov 2010
                • 3023

در اصل توسط b4city پست شده است View Post
                خیر من هیچ انگی نزدم
                شما در کلیت مباحثتون تا حد ممکن کمترین نقدی از گذشته را بر نمی تابید . مثل برخی دیگر فوکوستون فقط بر نقد کسانی است که انقلاب کردند . و ضمنا موضع شما کلا مشخص نیست

ج .ا همین فردا بیاد بگه میخوام برم . اینده ایران باید چگونه باشد ؟ چه مدل و سبک و سیاقی را می پسندید ؟

فرضا در گذشته چندین بلا سر من اومده . دزد خونمو زده . کارمو از دست دادم و و و ... الان باید چه کنم ؟ برای اینده ام چه فکری کنم ؟ الان اون تاقا دزده دیگه نیستش یا از کشور رفته یا اصلا فوت شده . اون شرکتی هم من کار میکردم کلا تعطیل شده . اونی هم که مرا از کار بیکار کرده نیستش
                الان باید چیکار کنم ؟ بشینم صبح تا شب پشت سرشون بد و بیراه بگم برام نون و اب میشه ؟ یا باید فکری برای اینده کنم ؟ بشینم مدام دادگاه تشکیل بدم و بگم فلان فلانشون چه سود و حاصلی برای من دارد ؟

من از حقانیت انقلاب حرفی نزدم . عرضم اینه که دلیل داشت و اون گل و بلبلی هم برخی فکر میکنند نبود و قبلا هم گفتم انقلابها را حاکمان تحمیل میکنند و چندین بار هم گفتم قبلا از 57 انقلاب مشروطه را داشتیم

مشروطه درست بود یا نبود ؟ اگر درست بود چرا نقض شد ؟ ایا نقض ان یکی از دلائل انقلاب نبود ؟
                من از دلائل حرف میزنم . و همچنین بارها گفتم ایران را با عربستان و دیگر کشورهای عربی سلطان نشین مقایسه نکنید و کلی دلیل و حرف هم در کامنت قبلی داشتم که دیگه لزومی به تکرار نیست

نیاز نبود همه مخالفین را وارد سیستم کند این توقع را ندارم . حداقل یک بار با بزرگاشون مذاکره میکرد . ایا چنین کرد ؟
                جبهه ملی کجاش مخالف غرب بود ؟ فرض کنیم پیراهن مصدق بر تن کرده بودند . پیراهن مصدق مشکلش چی بود ؟ اصلا مصدق به چه دلیل خانه نشین شد ؟ اگر حصر خانگی خوب است پس ناز شست ج . ا که موسوی را حصر کرده ؟

شما چند دهه یه گروه را فقط سرکوب و زندان و اعدام میکنی . اون وقت انتظار دارید نکات مثبت را ببیند ؟ انتظار دارید انقلاب سفید را تمجید کند ؟ یا نهایتا برای براندازی شما اقدامی نکند ؟
                خفقان ، خفقان است . کم و زیادش نکنید و بازم با اینکه قصد مقایسه ندارید بازم با الان مقایسه میکنید !!!!

چپها همشون سمت و سوی شوروی نبودند . اینم به مرور زمان و با تضعیف قدرت شوروی و متعاقبش با فروپاشی شوروی حل میشد
                اگر ان کودتا و همکاری امریکا نبود که اصلا به انقلاب 57 اونم از نوع اسلامیش نمیرسیدیم

اصلا فرض کنیم همه مخالفان از همون اول به قول شما به دنبال حذف پادشاهی بودند . مگر بدون شاه کره زمین از مدار خارج میشد ؟ یعنی فقط باید شاه بود و باشد تا همه چی حل باشد ؟ وقتی همه چیز را در یک نفر خلاصه میکنید همینه نتیجش

شما از کجا میدونید بر ایند گروه های مختلف به پیشرفت و ابادی ختم نمیشد ؟ ترکیه که عثمانی فرو پاشید و جمهوری 100 ساله است مشکلش چیه ؟ حتما قصد دارید بگید اگر سلاطین عثمانی بودند الان ترکیه رو دست المان و فرانسه بلند میشد !!

نوزائی اندیشه و تفکر و پیشرفت در بیشتر کشورها در ازادی های سیاسی اجتماعی رخ داده نه در خفقان و سرکوب
                اقدامات و عملکرد مخالفین هم قابل نقد است بخصوص گروه های چپ . من دفاع همه جانبه ای ندارم ولی وقتی زبان گفتگوی شما از اول بر سرکوب و خفقان و اعدام باشد دیگه بن بست کامل رخ میدهد

و اما سطر به سطر خوندم و تا رسیدم به اونجائی که گفتید همین الانش هم اگر این نظام فلان و فلان میکرد من چیکاره ام
                حدس میزدم به همینجا ختم شود . بحث دیگر لزومی ندارد . به قول معروف راست و حسینیش بگم به اینجا که رسیدم هنگ کردم

در واقع منافع شخصیتون اگر تامین میشد دیگه حرفی نداشتید حتی با وجود حکومت نظامی !!! یا احیانا اگر کره شمالی هم بودید و همان انتظاراتتون بر اورده میشد دیگه بقیش مهم نبود . چین هم مدتی است رونق اقتصادی دارد و در مدار پیشرفت است . پس با این اوصاف اونم مشکلی نداره . فقط نمیدونم شما اگر روز نامه نگار بودید و چین زندگی میکردید و یهو حواست نبود یه روز مطلبی انتقادی بر علیه نه رئیس جمهور و بزرگاشون ، فقط نقدی بر حزب کمونیست داشتی و سر از زندان در می اوردی یا بسته به نقدی که داشتید ممکنه حتی ناپدید شوید اون وقت تکلیف چه بود ؟

حالا شخصی را بگذارید کنار ، یه لحظه خودتون را بگذارید جای همون خاشقچی مورد بحث قبل ، تکلیف این قبیل ادمها چی میشه ؟ چون شما منتقد نبودی و جای خاشقچی نبودی مهم نبود ؟

من انتظارم از مباحث ، بحث سیاسی اجتماعی است بر اساس الگوهای مدرن و زیر بنای ازادی . ازادی از احزابش بگیر تا اجتماعی و اقتصادی و ... نه این مدل مباحث شخصی و منفعتی . البته قصد جسارت یا انگ زدن ندارم . برداشتم این است

در اخر گفتید خیالتون را راحت کنم اون دوره تموم شد و رفت .... این که حرف خود منه . من صد بار گفتم تموم شد و رفت و گذشته را رها کنید . این شما هستید که رها نمیکنید
                ازادی اقتصادی و اجتماعی بدون ازادی سیاسی و دمکراسی عاقبت روزی از زیر لحاف میزنه بیرون

در عربستان و چین و کره شمالی و و ... هم روزی ازادی سیاسی و دمکراسی بر قرار خواهد شد

سلام وعرض ادب و احترام

خیلی عالی و کاملا علمی بررسی کردید ممنونم

درصورتیکه بخواهیم در این تاپیک چند تا نوشته علمی و پر بار پیدا کنیم یکیش همین نوشته شما بزرگوار است

دست مریزاد

ارادت

نظر

• امیدازاد
                  عضو فعال
                  • Sep 2020
                  • 3745

خیر من هیچ انگی نزدم

درود مجدد..
                  آقا ماچه کاره ایم که مانع نقدگذشته بشیم یا نشیم ...شما یا هرکس دیگه ای نظر و دیدگاهش راجع به گذشته می نویسه ما هم نظر و ایرادمون رو می گیم ..
                  نیم قرن ازون تاریخ گذشته ..هنوزهم تا هرچی میشه ..چوب به جنازه شاه می زنید که فلان کرد و بیسار کرد بعد به ما گیر میدید که چرا ول کن معامله نیستیم !!
                  اشکال نداره ...شما یا هرکس دیگه ای گذشته و شاه رو نقد کنید اما هم بدی ها و هم خوبی هاش رو منصفانه داوری کنید ..شرایط زمانه و الزامات تاریخی اون دوره رو هم در نظر بگیرید ..
                  با همون عینک و حسن نیتی که مخالفین شاه رو قضاوت می کنید با همون میزان از حسن نیت شاه رو هم داوری کنید ..
                  فکر کنم دکتر افتخارجهرمی بود در مصاحبه ای صحبت می کند که شاه دنبال دکتر صدیقی می فرستد که حالا بیاد صحبت کنند که چطور کشور را ازین بحران نجات دهند ..دکتر صدیقی گویا پاسخ داده که دیگر دیر شده ...و پاسخ منفی میدهد ..
                  این سران جبهه ملی که می فرمایید اسطوره بشین و لنگش کن بودند ..وگرنه همین دکتر صدیقی که اشاره شد چرا باید روزی که بهش نیاز شد از زیربار دربرود دیگر قرار بود کشور تو چه شرایطی باشه که امثال ایشون بیان کشور رو نجات بدن !!دیگه در دوره ای که مملکت همه چیزش روی روال بود من هم می رفتم نخست وزیر میشدم که کار مملکت پیش میرفت !!
                  دیگه شاه از هرچ بدتر ...مگه باقی ملیون پشت بختیار رو خالی نکردن ؟؟مگر دولت موقت رو تشکیل ندادن ..شاه عرق ملی نداشت ..!!تو فکر مملکت نبود ..این آقایون که اینقدر ادعاشون میشد چرا وانیستادن ؟؟چیکار کردن برا مملکت ؟با یه پخ دررفتن ؟دوسال دیگه سرکار میبودن ..تانک ها و طیاره های ارتش رو هم اوراق می کردن و می فروختن معلوم نبود بعدش شوروی و عراق چه بر سر کشور می اوردن
                  کشور و میهن و سرزمین مهم تر بود یا ژست و ادای دموکراسی دراوردن ؟؟
                  البته یه تهمت ناروا هم به بنده زدید که اگر وضعم خوبه باشه ..دیگه دنیارو اب ببره به ما چه ..
                  من همین الانش هم در قدو قواره خودم از خیلی ها وضعم بهتره ..شاید با تغییر این نظام و شرایط اقتصادی ..چه بسا وضع فعلی رو نداشته باشم ولی بازم مخالف این نظامم..
                  از کجا فهمیدید من به دموکراسی و احزاب ازاد اعتقاد ندارم ؟؟
                  برای من توسعه و پیشرفت و ازادی اقتصادی و اجتماعی اهمیت بیشتری داره نسبت به توسعه سیاسی و دموکراسی مدنظر شما ..
                  حالا درمورد عربستان و خاشقچی و اینا هم قبلا صحبت شدهمونا رو دوباره مرور بفرمایید ...

نظر

• علیرضا۱۲۳
                    عضو فعال
                    • Sep 2022
                    • 2718

اینکه بودجه فرهنگی و تبلیغات اسلامی شهرداری تهران 3 برابر بودجه آتش نشانی است
                    چندان تو ج.ا موضوع عجیبی نیست.

?️بی ارزش ترین و بی اهمیت ترین موضوع برای سیستم های طالبان، داعش و ج.ا
                    جان و رفاه مردم است.

?️ثروتهای مملکت و مالیات مردم بجای ایجاد رفاه و اشتغال و توسعه
                    صرف شستشوی مغزی و ترویج خرافات می شود .

?️دلیلش روشن است
                    چون ستونهای این نظامها بر پایه جهل مردم بنا شده است.
                    کاظم نادرعلی

نظر

• گنجشک
                      ستاره‌دار(3)
                      • Jun 2022
                      • 1307

نظام خوب ، نظامی هست که اوجب واجباتش این باشه که باباها دست 2 تا دخترشون رو بگیرن هر روز بیان پارک بستنی بخورن

بقیه مسائل هم درجه 2 محسوب بشن.

منافع شخصی جامعه ، هنگ کردن داره ؟

=========

همین الانش هم اگر این نظام ..ازادی های اجتماعی و معمول سیاسی را برای من نوعی رعایت می کرد ..اقتصادش را درست می کرد ..روابط اداری و حاکمیتی اش را مبتنی بر احترام به شهروند تنظیم می کرد .من نوعی چیکاره ام بیام در کار نظام چون و چرا بیارم ؟؟؟
                      مگر باید هر شهروندی بخواد وکیل و وزیر بشه یا حزب تشکیل بده

نظر

• ریسعلی دلواری
                        عضو فعال
                        • Dec 2022
                        • 1918

در اصل توسط امیدازاد پست شده است View Post
                        درود مجدد..
                        آقا ماچه کاره ایم که مانع نقدگذشته بشیم یا نشیم ...شما یا هرکس دیگه ای نظر و دیدگاهش راجع به گذشته می نویسه ما هم نظر و ایرادمون رو می گیم ..
                        نیم قرن ازون تاریخ گذشته ..هنوزهم تا هرچی میشه ..چوب به جنازه شاه می زنید که فلان کرد و بیسار کرد بعد به ما گیر میدید که چرا ول کن معامله نیستیم !!
                        اشکال نداره ...شما یا هرکس دیگه ای گذشته و شاه رو نقد کنید اما هم بدی ها و هم خوبی هاش رو منصفانه داوری کنید ..شرایط زمانه و الزامات تاریخی اون دوره رو هم در نظر بگیرید ..
                        با همون عینک و حسن نیتی که مخالفین شاه رو قضاوت می کنید با همون میزان از حسن نیت شاه رو هم داوری کنید ..
                        فکر کنم دکتر افتخارجهرمی بود در مصاحبه ای صحبت می کند که شاه دنبال دکتر صدیقی می فرستد که حالا بیاد صحبت کنند که چطور کشور را ازین بحران نجات دهند ..دکتر صدیقی گویا پاسخ داده که دیگر دیر شده ...و پاسخ منفی میدهد ..
                        این سران جبهه ملی که می فرمایید اسطوره بشین و لنگش کن بودند ..وگرنه همین دکتر صدیقی که اشاره شد چرا باید روزی که بهش نیاز شد از زیربار دربرود دیگر قرار بود کشور تو چه شرایطی باشه که امثال ایشون بیان کشور رو نجات بدن !!دیگه در دوره ای که مملکت همه چیزش روی روال بود من هم می رفتم نخست وزیر میشدم که کار مملکت پیش میرفت !!
                        دیگه شاه از هرچ بدتر ...مگه باقی ملیون پشت بختیار رو خالی نکردن ؟؟مگر دولت موقت رو تشکیل ندادن ..شاه عرق ملی نداشت ..!!تو فکر مملکت نبود ..این آقایون که اینقدر ادعاشون میشد چرا وانیستادن ؟؟چیکار کردن برا مملکت ؟با یه پخ دررفتن ؟دوسال دیگه سرکار میبودن ..تانک ها و طیاره های ارتش رو هم اوراق می کردن و می فروختن معلوم نبود بعدش شوروی و عراق چه بر سر کشور می اوردن
                        کشور و میهن و سرزمین مهم تر بود یا ژست و ادای دموکراسی دراوردن ؟؟
                        البته یه تهمت ناروا هم به بنده زدید که اگر وضعم خوبه باشه ..دیگه دنیارو اب ببره به ما چه ..
                        من همین الانش هم در قدو قواره خودم از خیلی ها وضعم بهتره ..شاید با تغییر این نظام و شرایط اقتصادی ..چه بسا وضع فعلی رو نداشته باشم ولی بازم مخالف این نظامم..
                        از کجا فهمیدید من به دموکراسی و احزاب ازاد اعتقاد ندارم ؟؟
                        برای من توسعه و پیشرفت و ازادی اقتصادی و اجتماعی اهمیت بیشتری داره نسبت به توسعه سیاسی و دموکراسی مدنظر شما ..
                        حالا درمورد عربستان و خاشقچی و اینا هم قبلا صحبت شدهمونا رو دوباره مرور بفرمایید ...
                        سلام و درود

اول در این كره خاكی بال زدن پرونه ای در نیمكره شمالی می تونه به وقوع طوفانی سهمگین در نیم كره جنوبی كمكی بزرگ كنه

دوما در زمانی كه دغدغه و نا راحتی برای برخی افراد در جامعه بوجود می آید خواه نا خواه همه افراد اون جامعه ازش تاثیر می گیرند
                        سوما دكوم خری گفته چون مغز تصمیم می گیره می تونه دستور بده طرف از پرتگاه خودش رو پرت كنه پایین
                        اگه نمی دونی بدون در زمان مرگ مغزی تمام اندام ها میان به كمك مغز اما كار تمومه

خواسته یا ناخواسته حكومت ج ا دچار مرگ مغزی شده
                        حالا مردم كوچه و بازار و زمین و زمان دارند فكر می كنند بدون مغز چه باید كرد

فقط یك مشت كوزو و معتصب و الاغ می توانند بگویند مردم نباید در تمام امور تصمیم گیر باشند

بنده نه توهین كردم و نه قصد توهین دارم

بله در امر نیاز یك سری امور نیاز های اولیه هست و مابقی ثانویه مردم ما چه با سواد چه بی سواد چه فهمیده چه نفهمیده مگر مغز خر خورده اند كه حكومتی كه نیازهای اولیه شان را به نحو احسنت نه در حد عادی روبه بالا برآورده می كند خواهان تغییر باشند فكر كن ببین برای چی دارند مهاجرت می كنند برای زندگی و اینده بهتر كدام ایرانی كدام ایرانی اگر اگر اینجا در وطن عزیز تر از جانم زندگی بهتر و آینده ای مطمئن تر داشته باشد مهاجرت می كند

در حال حاضر و در زامن كنونی حكومت دچار مرگ مغزی شده آری آمریكا در لحظات اخر بهش كمك میلیارد دلاری كرد و می كنه
                        اما خود آمریكا و انگلیس هم می دونند اتفاق در چه زمانی می افته اما فقط می خواهند سناریوی را پیش ببرند كه كمترین هزینه و بیشترین سود را برایشان داشته باشد

نظر

• ریسعلی دلواری
                          عضو فعال
                          • Dec 2022
                          • 1918

درود
                          کدومش شوخی است ؟
                          اگر گل و بلبل بود انقلاب نمیشد . مقایسه بیهوده است . در مقام مقایسه که طالبان هم مزیت های بسیار زیادی نسبت به وضعیت فعلی حال حاضر در ایران دارد که میشه حداقل 10 مورد را بر شمرد
                          مقایسه ها را رها کنیم

مقایسه گذشته و حال که بله ... در اکثر موارد و شاید تا بالای 90% موارد ، به نسبت این وضعیت فجیع فعلی ، 1000 سر و گردن بالاتر بودیم و اگر باقی می ماند که بهتر و بهتر هم میشد
                          ولی از نقد گذشته نترسیم و نترسید
                          نقد باید باشه . به قول اقای پور نیدکست که جاشون خالیه و البته با تعبیر و تفسیر من از محتوای کلامشون ، اون انقلاب را نمیشه با چهار تا حرف و دری وری به این و اون که فلان فلانشون که انقلاب کردند رفع و رجوع کرد . موضوع فراتر است

ایران عربستان و یمن و تونس و ... نیست
                          117 سال پیش مجلس شورای ملی در این کشور تاسیس شده در حالی که کل خاور میانه اون زمان نمیدونستند مجلس جیه . بجز ترکیه
                          117 سال پیش روشن اندیش و ازادی خواهان و ترقی خواهان ان زمان قیام کردند و خواستار مشروطه شدند . ای کاش انها نبودند و مشروطه و ترقی خواه و فرنگ رفتگان و اینده نگران نبودند
                          کاش مثل عربستان و یمن و تونس و ... بودیم . انقلابی هم رخ نمیداد ولی چه کنیم ؟ اینجا ایران است . فقط شکم سیر باشه و عذر میخوام یه جای دیگه با فاصله از شکم ... جواب نمیده

ایرانی ها در مسائل سیاسی اجتماعی بیشتر از کل منطقه ، از بیش از یک قرن قبل تا کنون بیش از همه ، به قول معروف یه چیزیشون میشه . این یه چیزی شدن را چه کنیم ؟
                          من کم سواد هیچی ، شما و دیگر دوستان ، با اینکه شهروندان عادی هستیم و احتمال زیاد هیچ کدام نه پست و مقامی داریم و نه دستمون به جائی بند است یه چیزیمون میشه . کلی حرف در مسائل تاریخی فرهنگی سیاسی اجتماعی اقتصادی و ... داریم . به این میگن یه چیزی شدن
                          نخبگان سیاسی اجتماعی در ایران به نسبت حتی کل دنیا در یک قرن اخیر بیش از دیگر کشورها دستی در این امور داشتند

اینکه کدام دسته و گرایش فکری کجا را اشتباه کردند و چرا این کارو کردند و چرا نکردند بحثی دیگر است . ایران اکنده از نخبگان سیاسی اجتماعی بوده و هست . اینو چه باید کرد ؟

ارزوی بازگشت به سیستمی تک محوری و فرد محوری و یکی بیاد نجاتمون بده و مثل عربستان رونق اقتصادی و امنیت بیاره همین کافیه ، بقیه اش به درک در ایران جواب نمیده چون ما ایرانی ها یه چیزیمون میشه . کاش نمیشد
                          ولی حالا که میشه چه باید کرد ؟
                          سیستم تک بعدی و تک حزبی و تک فردی و تک دانه ای در این جواب نمیده و تا به قول معروف تا قیام قیامت اش همان و کاسه همان خواهد بود

یک بار هم باید ازادی سیاسی و دمکراسی را تجربه کرد
                          سلام و درود

اول در این كره خاكی بال زدن پرونه ای در نیمكره شمالی می تونه به وقوع طوفانی سهمگین در نیم كره جنوبی كمكی بزرگ كنه

دوما در زمانی كه دغدغه و نا راحتی برای برخی افراد در جامعه بوجود می آید خواه نا خواه همه افراد اون جامعه ازش تاثیر می گیرند
                          سوما دكوم خری گفته چون مغز تصمیم می گیره می تونه دستور بده طرف از پرتگاه خودش رو پرت كنه پایین
                          اگه نمی دونی بدون در زمان مرگ مغزی تمام اندام ها میان به كمك مغز اما كار تمومه

خواسته یا ناخواسته حكومت ج ا دچار مرگ مغزی شده
                          حالا مردم كوچه و بازار و زمین و زمان دارند فكر می كنند بدون مغز چه باید كرد

فقط یك مشت كوزو و معتصب و الاغ می توانند بگویند مردم نباید در تمام امور تصمیم گیر باشند

بنده نه توهین كردم و نه قصد توهین دارم

بله در امر نیاز یك سری امور نیاز های اولیه هست و مابقی ثانویه مردم ما چه با سواد چه بی سواد چه فهمیده چه نفهمیده مگر مغز خر خورده اند كه حكومتی كه نیازهای اولیه شان را به نحو احسنت نه در حد عادی روبه بالا برآورده می كند خواهان تغییر باشند فكر كن ببین برای چی دارند مهاجرت می كنند برای زندگی و اینده بهتر كدام ایرانی كدام ایرانی اگر اگر اینجا در وطن عزیز تر از جانم زندگی بهتر و آینده ای مطمئن تر داشته باشد مهاجرت می كند

در حال حاضر و در زامن كنونی حكومت دچار مرگ مغزی شده آری آمریكا در لحظات اخر بهش كمك میلیارد دلاری كرد و می كنه
                          اما خود آمریكا و انگلیس هم می دونند اتفاق در چه زمانی می افته اما فقط می خواهند سناریوی را پیش ببرند كه كمترین هزینه و بیشترین سود را برایشان داشته باشد

نظر

• ریسعلی دلواری
                            عضو فعال
                            • Dec 2022
                            • 1918

درود
                            کدومش شوخی است ؟
                            اگر گل و بلبل بود انقلاب نمیشد . مقایسه بیهوده است . در مقام مقایسه که طالبان هم مزیت های بسیار زیادی نسبت به وضعیت فعلی حال حاضر در ایران دارد که میشه حداقل 10 مورد را بر شمرد
                            مقایسه ها را رها کنیم

مقایسه گذشته و حال که بله ... در اکثر موارد و شاید تا بالای 90% موارد ، به نسبت این وضعیت فجیع فعلی ، 1000 سر و گردن بالاتر بودیم و اگر باقی می ماند که بهتر و بهتر هم میشد
                            ولی از نقد گذشته نترسیم و نترسید
                            نقد باید باشه . به قول اقای پور نیدکست که جاشون خالیه و البته با تعبیر و تفسیر من از محتوای کلامشون ، اون انقلاب را نمیشه با چهار تا حرف و دری وری به این و اون که فلان فلانشون که انقلاب کردند رفع و رجوع کرد . موضوع فراتر است

ایران عربستان و یمن و تونس و ... نیست
                            117 سال پیش مجلس شورای ملی در این کشور تاسیس شده در حالی که کل خاور میانه اون زمان نمیدونستند مجلس جیه . بجز ترکیه
                            117 سال پیش روشن اندیش و ازادی خواهان و ترقی خواهان ان زمان قیام کردند و خواستار مشروطه شدند . ای کاش انها نبودند و مشروطه و ترقی خواه و فرنگ رفتگان و اینده نگران نبودند
                            کاش مثل عربستان و یمن و تونس و ... بودیم . انقلابی هم رخ نمیداد ولی چه کنیم ؟ اینجا ایران است . فقط شکم سیر باشه و عذر میخوام یه جای دیگه با فاصله از شکم ... جواب نمیده

ایرانی ها در مسائل سیاسی اجتماعی بیشتر از کل منطقه ، از بیش از یک قرن قبل تا کنون بیش از همه ، به قول معروف یه چیزیشون میشه . این یه چیزی شدن را چه کنیم ؟
                            من کم سواد هیچی ، شما و دیگر دوستان ، با اینکه شهروندان عادی هستیم و احتمال زیاد هیچ کدام نه پست و مقامی داریم و نه دستمون به جائی بند است یه چیزیمون میشه . کلی حرف در مسائل تاریخی فرهنگی سیاسی اجتماعی اقتصادی و ... داریم . به این میگن یه چیزی شدن
                            نخبگان سیاسی اجتماعی در ایران به نسبت حتی کل دنیا در یک قرن اخیر بیش از دیگر کشورها دستی در این امور داشتند

اینکه کدام دسته و گرایش فکری کجا را اشتباه کردند و چرا این کارو کردند و چرا نکردند بحثی دیگر است . ایران اکنده از نخبگان سیاسی اجتماعی بوده و هست . اینو چه باید کرد ؟

ارزوی بازگشت به سیستمی تک محوری و فرد محوری و یکی بیاد نجاتمون بده و مثل عربستان رونق اقتصادی و امنیت بیاره همین کافیه ، بقیه اش به درک در ایران جواب نمیده چون ما ایرانی ها یه چیزیمون میشه . کاش نمیشد
                            ولی حالا که میشه چه باید کرد ؟
                            سیستم تک بعدی و تک حزبی و تک فردی و تک دانه ای در این جواب نمیده و تا به قول معروف تا قیام قیامت اش همان و کاسه همان خواهد بود

یک بار هم باید ازادی سیاسی و دمکراسی را تجربه کرد
                            بله ما ایرانی ها یه چیزمون می شه

چون در برآورده كردن نیازهای اولیه نسبت به كل كشورهای منطقه چند پله نه چند دهه یا چند صده عقب تر هستیم

چرا چون یك سری خوب می خورند بقیه دیگه چیزی نمی مونه كه بخوان بخورند

در پایان كسی تدریس خصوصی فیزیك خواست پیام بدهد قیمت پایه هر جلسه 700 هزار تومان تضمینی دانشگاهی ساعتی 900 هزار تومان

نظر

• afshinamin
                              عضو فعال
                              • Jul 2013
                              • 4495

تیرماه ۱۳۹۹ سیدیاسر جبرائیلی وقتی دلار ۱۹ هزار تومان بود مدعی شد که باعث و بانی افزایش #قیمت_دلار برجام است و اگر تفکر برجامی حذف شود، ارز هم ارزان خواهد شد.
                              امروز دو سال و نیم پس از روی کارآمدن تفکر انقلابی و ضدبرجامی و حاکمیت یکدست، دلار از مرز ۵۶ هزارتومان هم عبور کرد.

? yaghmafashkhami II (@yaghma_fashkham)

نظر

• afshinamin
                                عضو فعال
                                • Jul 2013
                                • 4495

?قرار شد درآمد تا ۱۲ میلیون تومان معاف از مالیات باشد. اما خط فقر در ایران ۲۰ میلیون است.این یعنی دولت درحال مالیات گرفتن از فقراست!

?‍♂@Aghaye_Eghtesad

نظر

در حال کار...
                                X