اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی
Collapse
به این موضوع پاسخ داده شده است.
X
X
-
پاسخ : اینجا همه چی درهمه...جستاری برای مباحث سیاسی، فرهنگی، اجتماعی
در اصل توسط علیرضا۱۲۳ پست شده است View Postمرتضی افقه، استاد اقتصاد در گفت و گو با «انتخاب»:
مجلس با دست و دلبازی پول پخش کرده و ایجاد هزینه میکند؛ کجا را سراغ دارید که این همه پروژه نیمه تمام عمرانی دارد، اما به دستگاههای فرهنگی بی خاصیت مثل صداوسیما بودجه بیشتر میدهد / دولت با افزایش ۵۰ درصدی مالیات، پول از سفره مردم برمی دارد و به این نهادهای کم خاصیت میدهد / اگر میخواهید تورم کاهش یابد، این ردیفهای مازاد را حذف کنید
این حکومت یک عده رو دور خودش جمع کرده و فقط رفاه حق مسلم این اقلیت هست...بقیه اهمیتی ندارند
سال سال كبیسه هست و اتفاقات شگرفی در این سال می افتهیَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ
نظر
-
بازم دم بچه های المهندس گرم
كه لاف در غربت نزدند
و كاری كردن كارستان
اینجا هم هر شش ماه یكبار می آیند می گویند حمله به عین الاسد سبب شد سربازان آمریكایی سردرد بگیرندیَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ
نظر
-
یه زمانی اگر كشوری به كشور دیگر حمله می كرد
در نهایت یه جای كار تمام می شد
یعنی صلح می كردن یا یك طرف مغلوب شدن و شكست رو قبول می كرد و تمام
اما حالا و در عصر حاضر همه دوست دارند تا آخرین نفر بجنگ ادامه بدهند
مثل حماس
مثل یمنیَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ
نظر
-
مثل اكراین البته یك سری خوبیها داره و هزار تا بدییَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ
نظر
-
در اصل توسط b4city پست شده است View Postدرود
جسارت نباشه من با کسی بحث میکنم که نظرش بر این است که حکومت ولایی و شاهی و نظامی و جمهوری و ... فرقی براش نداره اگر فلان باشد ... . حالا اگر همینو من اینجا گفته بودم باید اماده شنیدن اتهام های گوناگون میشدم
دمکراسی و ازادی بیان و سیاسی هم براش در اولویت که نیست هیچ ، بلکه اهمیتی ندارد . این بحث را خیلی سخت میکنه
امیدوارم در همین ولایی فعلی روزی رونق اقتصادی هم فراهم شود و بقیه موارد مد نظرتون تا شما هم راضی باشید و دیگر دست از نقد بردارید چون دغدغه شما از جنسی دیگر است و اتفاقا این دغدغه و از این جنس ، یکی از مصائب و بدبختی های بخشی از جامعه است
نقد منصفانه از گذشته را در نهایت سعی فکر میکنم رعایت کردم حتی در کامنت قبلی هم گفتم در 90% موارد 1000 سر و گردن بالاتر از الان بود
در رعایت انصاف و میانه روی بعید میدونم مشکلی داشته باشم . البته قضاوت با دیگران . تمام سعی من اینه که غرض ورزانه نظر ندهم . من خالی از تعصبم و بارها گفتم
ولی ایا شما و بسیاری دیگر در نقد عوامل انقلاب چنین انصافی دارید یا داشتید ؟ انصاف شخص شما چقدر بوده ؟ کلهم اجمعین انقلابی ها را مشتی فلان فلان شده میدانید مگه غیر از اینه ؟ این انصاف شماست ؟
انصاف که هیچ ، زبان نقد هم از جنسی دیگر بود و الان میشه گفت چند روزی است یه نمه ملایم تر شده
در مورد دکتر صدیقی اشتباه میکنید
دکتر صدیقی هر چند کاملا درست گفته ، دیگه دیر شده بود ، سراغ جبهه ملی باید همون موقعی میرفت که هویدا رفت ، شهریور 56
ولی با این حال قبول میکنه به شرطی که شاه بماند ولی چون شاه تصمیم به رفتن داشت توافقی حاصل نمیشود
دکتر بختیار برعکس اینطور فکر میکرد که اگر شاه برود و از چشم ها پهان باشد قبول میکند که خب فکرشو نمیکرد دیگه خیلی دیر شده باشه
در مورد خالی شدن پشت بختیار که چندین بار و همین چند روز قبل گفتم تنها موند و این اشتباه بود . دیگه به چه زبونی باید گفت ؟
کجا گفتم شاه عرق ملی نداشت ؟
از عرق ملی حرفی نزدم . از رو.ش مملکت داری و عدم توانائی و درایت کافی برای حفظش نداشت و به جای رفتن به سمت مشروطه برعکس خفقان درست کرد . این ربطی به عرق ملی ندارد
تنها عرق ملی کفایت نمیکند
منم میدونم وضع مالی شما بد نیست طبق مطالبی که قبلا گفتید و اصلا منظورم به وضع مالیتون نبود . نوع نگرشتون بود
اتفاقا برای کسی مشکل مالی ندارد باعث تعجب است که چرا چنین می اندیشد که میگه اگر همین سیستم فلان بود دیگه حرفی نداشتم !!!
شما اشکارا نه به حزب اعتقاد دارید و نه ازادی سیاسی اون وقت میگید از کجا میدونم ؟
اشکار و علنی میگید مگه کسی بخواد وکیل و وزیر بشه باید حتما عضو حزب باشه و بقیه موارد
نه تنها شما بلکه بسیاری دیگر در این فروم تا به حال نشده یک بار از دمکراسی حرفی زده باشد یا حتی یک بار ، فقط یک بار از این وازه استفاده کرده باشد
یعنی این همه بدبختی از 117 سال پیش کشیده شده و این همه بدبختی دیگر در 45 سال گذشته ... تا برسیم به سیستمی که فقط پیشرفت و اقتصاد و ازادی اجتماعی داشته باشد ولی بقیه مواردش هر چی شد مهم نباشد . اختراع چرخ برای بار چندم ؟
در مورد مثالی که از کره شمالی و چین زدم جوابی نگرفتم
جمهوری خواهی ، دمکراسی و ازادی سیاسی و حزبی و ازادی بیان براش اولویت اول است
این که باشه ، پییشرفت و رونق هم بر اساس پتانسیل های کشور میاد
رونق اقتصادی و پیشرفت و ازادی اجتماعی ، ولی بگیر و ببند و خفقان و اختراع چرخ و تکرار تاریخ چه سود /:.negaran.://:.nono.:/
اصلا ترس این جامعه و انفعال بخش بزرگی از قشر حاکستری از همینه
کار ما شده ..این که شب تا صبح در گروه های بورسی با آمریکا بجنگیم ومواضع دست به دست شده رو حفظ کنیم !!..
اول صبح ها هم جنگ داخلی با بی فور سیتی عزیز رو ادامه بدیم !!
بی فور جان ..بالاخره ...شاه باید می ماند نمی ماند ..بدون شاه که زمین از مدارش خارج نمیشد !!ولی بدون شاه دیدن نه نمیشه !!گز نکرده پاره کردن و الان موندن چطور بایدجمعش کنن...
حالا ما نمیخوایم روح مرحوم صدیقی رو در گور بلرزونیم ولی مگه دفاع از مملکت اما و اگر و شرط و شروط میخواست ؟اینا مگر جبهه ملی نبودن ...کشور باید براشون مهمتر می بود یا راحتی کار ؟؟
یا همین طور باقی اون جبهه ملی و نهضت ملی ...بعد سال ها به ارزوشون رسیدن و انتقاممصدق رو از شاه گرفتن ولی بعدش چی ؟؟
دیدن نه بابا ...اینجوری ها هم نیست ..این دموکراسی و ازادی با اون دبکتاتوری و استبداد تومنی صنار توفیرشه "اینجه اونجا نیه !!"اینام اونا نیستن !!ما همکه اینجاشو نخونده بودیم !!اول کنیم بریم ..شاه رو که بیرون کردیم ..انتقام مصدق و کودتا رو هم گرفتیم..عکسامون رو برا ثبت در تاریخ گرفتیم..یه جمهوری هم تاسیس کردیم ..
ازین به بعدش دیگه به ما ربطی نداره ...مگه این مملکت فقط واس ماس!!هرکی هم هرچی گفت میندازیم گردن مرحوم شاه !!و میگیم حالا جو عمومی و ذهنیت غالب این بود ..به پیر به پیغمبر..ما اینو نمیخواستیم..اصلا قرار نبود این طور بشه ...حالا هم که شده زیاد بد نشده ..
میدونید ایراد کار چی بود ؟؟اساسا این نیروهایی انقلابی درصد خیلی محدودیشون درد دموکراسی داشتن ...مابقی دموکراسی رو در خدمت ایدلوژیشون میخواستن ..خواسته و مطالبه اصلیشون انتقام و تخریب و تصاحب بود ..اینو تو شعارهاشون بببینید ...آزادی مطبوعات و محدودیت ساواک و ازادی سیاسی میخواستن .میخواستن شاه نباشه ..خوب بختیار که اینارو براشون تامین کرد ...دردشون اینا نبود ...
حالا بگید عوام راضی نمیشدن ..خواص عاقل !!و روشنفکر چرا افسارشون رو دادن دست اینا ....
یکبار هم نشد این ها بیاییند مسولیت کاری رو که انجام دادن بپذیرند !!همه اش حاشا .همه اش فرافکنی ...بعد انتظار دارند بعد نیم قرن افکار عمومی طور دیگری قضاوتشان کند ...
امام فرمود منافقین از کفار بدترند !!!به نظر من البته هم گناه جبهه ملی و نهضت آزادی از چپ ها و مذهبی ها بیشتر بود ..
نظر
-
اتفاقا از شدت تعجب من چشمام گرد شد چون مواردی که من در گامنتهای قبلی یاد اور شدم اصلا در نظر نگرفتید
باز ایران و عربستان را با هم مقایسه میکنید ؟
عربستان نخبه سیاسی داره ؟ فعال مدنی داره ؟ فعال حقوق بشر داره ؟ فعال محیط زیست داره ؟ نویسنده و شاعر و دگر اندیش داره ؟ رو چه حسابی این دو جامعه را با هم مقایسه میکنید ؟
تکلیف اینها چیه وقتی قرار نیست دستی در اداره کشور داشته باشند ؟ شما کلا نقش اصلی ترین و موثر ترین اقشار تاثیر گذار در روند های سیاسی را در نظر نمیگیرید . شاکله سیاسی یک کشور را نخبگان میسازند . ایا این شاکله در عربستان و ایران یکی است ؟
قبلا هم گفتم زمانی که در ایران مجلس شورای ملی تاسیس شد در عربستان تحت قیمومیت حکومت عثمانی بخش بزرگی از جامعه هنوزم در چادر زندگی میکردند و زندگی شهری مرسوم نبود
خاشقچی ادعائی نداشته که بخواد کاری برای عربستان بکند . پدر ایشون پزشک دربار بوده و خودش هم یک شخصیت فرهنگی
فقط چند مطلب انتقادی داشته
باید بکشونیش سفارت و اونجا چرخش کنی ؟ واقعا اینو تائید میکنید ؟
از انقلاب مشروطه گفتم
دل درد داشتند یه عده 117 سال پیش گفتند باید قدرت شاه کم شود ؟ چه دردشون بود ؟ جسارتا بحث را تنزل میدید به یه سری مطالبی و مقایسه هائی کاملا بی ربط
یا مثلا بنیان گزاران امریکا چه دردی داشتند که قانون اساسی دمکراتیک نوشتند و به ان عمل کردند ؟ عمل کردنش خیلی مهم است که خوب نوشتند و به ان عمل کردند
جرج واشنگتن چه دل دردی داشت وقتی دوره اش تموم شد بره کنار تا بعدی بیاد ؟ خب می موند و شاید الان هم هنوز فک و فامیل و نوادگانش از 20 نسل قبل هنوزم حکومت میکردند . چرا قانون اساسی را اونطور نوشتند ؟ فکر میکنید اگر جرج واشنگتن می موند و مثلا 50 سال یک بار یک نفر حکومت میکرد و بگیر و ببند راه مینداخت الان امریکای فعلی را شاهد بودیم که قدرت اول دنیا باشد ؟ من بعید میدونم
عرضم این بود که ایرانی ها یه چیزیشون میشه و کاش نمیشد . اگر جامعه ایر ان با عربستان یکی بود منم تمام و کمال حرفتون را قبول میکردم و 100% شما را تائید میکردم ولی نیست
حالا که نیست چه باید کرد ؟ جامعه ای متکثر و انواع و اقسام نگرش های سیاسی اجتماعی را چه باید کرد ؟
شما این نیست را میخوای بفرستی زیر فرش و کلا چشمتون را بستید ، اقا این جامعه اون نیست ، ایا صورت مساله را قصد دارید پاک کنید ؟
اقا اصلا انقلاب 57 را ولش کنیم . من تسلیم و شما هر چی بگی درست به دیده منت میپذیرم . غلط زیادی بود که زدند به هم . ما در گذشته که زندگی نمیکنیم . در حال زندگی میکنیم و برای اینده باید برنامه ریزی کنیم و فکر کنیم
در کل زندگی همینه . حال زندگی و نگاهی به اینده
اصلا بیا یه کاری دیگه بکنیم . چشمامون را یه لحظه ببندیم و کلا مغزمون را از 57 به قبل رفرش کنیم و مجدد ریست کنیم برگردیم به تنظیمات کارخانه . کلا شاه را نمیدونیم کی بوده و تاریخ را فراموش کردیم . شاه 43 سال قبل از دنیا رفته و مغز ما هم ریست و رفرش شده و کلا چنین شخصی را به یاد نمیاره
اوکی ؟
خب .... حالا جمهوری اسلامی میخواد همین امروز و فردا اعتراف و قبول کنه که با ارامش بره کنار و خودش هم اعلام کنه
مورد اول : برای جایگزین و مدل بعدی چه باید کرد و پیشنهاد شما چیست ؟ ظاهرا با دمکراسی و حقوق بشر و این مسائل زمینه مناسبی نداشته باشید چون هر چه از این موارد گفته میشه حمله ها بیشتر میشه . شاید هم من اشتباه میکنم و با دمکراسی و حقوق بشر مشکلی ندارید . پس چه باید کرد ؟ شاه و 57 به قبل رفرش شده . چه باید کرد و مدل پیشنهادی شما چیست ؟
مورد دوم :
اگر جمهوری اسلامی با همین مدل فعلی و همین ساختار بی کم و کاست ، و با همین رفتار و کردار بدون ذره ای تغئیر ، ولی فرض کنیم ، اون امنیت و معیشت که شما از عربستان مثال زدید را تامین کنه چی ؟ ممکنه بگید نه این نمیتونه . من میگم بیا فرض کنیم بتونه و واقعا عملی شود ،
ایا شما به عنوان یک منتقد دیگه نقدی ندارید ؟ اگر این معیشت و امنیت مورد نظر را تامین کرد به نظرتون بهتر نیست بریم با اپوزیسیون مبارزه کنیم که ای فلان فلان شده ها برید گم شید ما راضی هستیم شما بیخود میکنید مخالفت میکنید . دقیقا بگید چه استراتژی بهترین راه حل است ؟
یا من و شما هم بریم با جوان هائی که چند سال یک بار میان خیابون در کنار دیگر نیروها کمک حالشون باشیم و بزنیم و بکشیم ؟
مطابق با نظر شما امنیت و معیشت که اصلی ترین فاکتور است را در حد اعلی تامین کرده و شده عربستان مورد بحث شما حتی بهتر ، خب دیگه چه لزومی داره یه عده جوان جلف و یه عده شکم سیر فلان فلان شده معترض باشند . چه دلیلی داره دیگه اونو بهم زد ؟
اگر میدونستم حرف زدن از دمکراسی و ازادی سیاسی و رعایت حقوق بشر اینقدر و در این و حد و اندازه روی مخ بخش از اعضای این فروم است شاید حرفی از ابتدا نمیزدم
امیدوارم این قبول نداشتن ها حرف کلیت جامعه نباشد ، البته شک ندارم که نیست ، چون مخالفت و نفرت از دمکراسی و ازادی های سیاسی و عدم پذیرش تنوع نگرش و ازادی بیان بسیار بسیار خطرناک است و شاید حتی به این موضوع فکر کرد که با این مخالفت ها احتمال دارد با رفتن این یکی ، به مراتب بدترش بیاد
مشکل دیدگاه شماست ..اینجا کسی از دموکراسی نفرتی نداره ..ازین متنفر هست که قلم رو از جیب مبارک درمیارید ..عکس مار می کشید بعد ادعا می کنید این قرار نبود مار باشه حالا هم شده یه کم سر و ته اش رو بزنیم بشه بلبل !!هرچی هم بگیم دوست عزیز ..این بیشتر شبیه مار هست ها!!می فرمایید نه !!شما چشاتون چپ هست !!
می گیم بفرما این عینک ..عینک هم زدم ها ..شاکی میشید که نه شما از رنگ پر و آواز بلبل خوشتون نمیاد !!
الانم هرچی ما می گیم ..بابا جان من ...نه شاه اون هییولایی بود که تصویرش کردن بود نه مصدق علیه اسلام بود نه کودتایی در کار بود ..نه این انقلابی ها مطالبه و دردشون دموکراسی و ازادی بود نه ثمره این انقلابشون همین مفاهیم بود.
می فرمایید خیر !!شما مرتجعین!! با اصول دموکراسی و ازادی بیان و اینا مخالفید !!وگرنه چه دلیلی داره اون انقلاب عالی و متعالی رو زیر سوال ببرید!!
شما تا وقتی عکس مار رو بکشید و این انقلاب رو محصول دیکتاتوری شاه !!و رشد عقلی !!!وتاریخی !!انقلابیون ودغدغه شون برای استقرار دموکراسی و ازادی بدونید !!به اسم و رسم سیستم بیشتر از عملکرد و محتواش بها بدید ..انتظار نداشته باشید صحبتاتون قابل پذیرش باشه
از شما می پرسم ...اصلا دولت و حکومت برا چی هست ؟؟غیر ازین هست معیشت و امنیت و آینده شهروندانش رو تامین کنه ؟؟ازادی و حقوق اجتماعی و اقتصادی و به تبع اون سیاسیشون رو تامین کنه ؟؟
مدام هم مردم عربستان رو تحقیر می کنید که بله ما ۱۰۰سال قبل مشروطه داشتیم اونا تو بیابون شتر میچراندند!!بله ما ۲۵۰۰سال قبل هم صاحب امپراطوری بودیم ولی الان کجایی کاریم !!
داور عزیز به نکته خوبی اشاره کردن برید ببینید اون کشورای عربی که چنددهه هست صاحب پارلمان و جمهوری هستن ...حال وروزشون بهتره یا اونایی که کماکان زیر یوغ نظام پادشاهیشون هستن ..
مساله یه بار دیگه میگم محتوا و عملکرد سیستم هست نه شعار و اسم و رسم
نظر
-
قبلا مغمولا هزینه انتخاباتو از بورس تامین میکردن اما امسال مثل اینکه از جای دیگه جور کردن که بورس هنوزم ول شده تا سقوطش ادامه دار باشه.
نظر
-
انتقاد از سیاستهای پرهزینه و بیثمر فرزندآوری
چرا دیگران میتوانند فرزندآوری کنند و شما نمیتوانید؟ بعلاوه شما که روحانی هستید و در دهه ۶۰ ازدواج کردهاید، چرا فقط دو فرزند دارید، درحالیکه آن زمان رشد جمعیت در اوج و ۳/۹درصد بود؟ آیا ممکن است تعداد فرزندان اعضای کابینه خود را اعلام کنید تا معلوم شود که چه نسبتی با فرهنگ فرزندآوری دارند؟ فرزندان شما چه تعداد فرزند آوردهاند؟ آیا حاضرید زمینه چنین مطالعهای را فراهم کنید؟
کد خبر:۱۲۱۸۵۵۸
تاریخ انتشار:۰۹ بهمن ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۹29 January 2024
به گزارش «تابناک»، روزنامه هم میهن در انتقاد از سیاستهای دولت رئیسی درباره فرزندآوری نوشت: دولت در دو سال گذشته، دهها هزار میلیارد تومان پول بیزبان مردم را بهطور مستقیم یا غیرمستقیم صرف مسئله فرزندآوری کرده است ولی آمار فرزندآوری نهتنها هیچ پیشرفتی نداشته، بلکه عقبگرد هم داشته است .
این روزنامه خطاب به رئیسی نوشت: حالا به جای پذیرش مسئولیت و درخواست توقف این قانون پرهزینه و بیثمر، اجرای آن را ضرورت اجتنابناپذیر معرفی میکنند و مسئله را به «فرهنگسازی غلط در گذشته» ربط میدهند و حتی حاضر نیستند که این واقعیت ساده را بپذیرند که؛ پس شما که این همه هزینه میکنید و صبح تا شب هم در حال فرهنگسازی هستید، چرا رشد جمعیت به جای افزایش، کم میشود؟
بهعلاوه، در هشت سال دوره احمدینژاد، فرهنگ مثلاً فرزندآوری بهشدت تبلیغ میشد، حتی برای ایران جمعیت ۱۵۰میلیون هم تعیین کردند و کلی امتیازات برای این کار دادند، ولی دریغ از یک تغییر جدی.
چرا دیگران میتوانند فرزندآوری کنند و شما نمیتوانید؟ بعلاوه شما که روحانی هستید و در دهه ۶۰ ازدواج کردهاید، چرا فقط دو فرزند دارید، درحالیکه آن زمان رشد جمعیت در اوج و ۳/۹درصد بود؟ آیا ممکن است تعداد فرزندان اعضای کابینه خود را اعلام کنید تا معلوم شود که چه نسبتی با فرهنگ فرزندآوری دارند؟ فرزندان شما چه تعداد فرزند آوردهاند؟ آیا حاضرید زمینه چنین مطالعهای را فراهم کنید؟
مسئله فرزندآوری در ایران ربطی به فرهنگسازی ندارد. فرهنگ در این زمینه نقش اندکی دارد. مسئله اصلی اقتصاد و امید به آینده است. مردم در این مورد درست فکر میکنند. مردمی که امسال با ۳۵درصد تورم دست به گریبان هستند، ولی حقوق آنان در سال آینده فقط ۲۰درصد اضافه شود و حداقل حقوق نیز ۱۰میلیون تومان باشد، چرا باید ازدواج کنند و فرزند بیاورند؟
فرزندآوری در دنیای امروز یک رفتار غریزی و طبیعی نیست، یک رفتار عقلانی و انتخابی است. فرق انسان با حیوان همین است. انسان امروز هنگامی فرزند میآورد که دنیا و آینده او تامین شود. او خود را در برابر فرزندش مسئول میداند. هنگامی که با این وضع اقتصادی و این ناپایداری امور و فقدان امید به آینده مواجه میشود و حتی نمیتواند وضع آینده خود را تضمین کند، چرا باید فرزند بیاورد؟ قانونگذاری که گمان میکند با یک وام ازدواج و فرزندآوری مسائل را حل میکند، هیچ شناختی از جامعه ندارد.
ستاد ملی جمعیت باید علل شکست مطلق سیاستهای جاری و قانون فرزندآوری را رسماً اعلام کند. اینکه نام یک قانون فرزندآوری باشد، به منزله آن نیست که اجرای آن لزوماً به این هدف هم منجر میشود. دولتی که دستاوردهای نداشته خود را دستاورد معرفی میکند، چرا هیچ دستاوردی درباره سیاست فرزندآوری اعلام نمیکند؟ به این علت که شکست این سیاست آشکارتر و برجستهتر از آن است که بتوان آن را دستاورد تعریف کرد.
تقصیر گذشتگان نیندازید، چون رشد جمعیت بهرغم هزینههای فراوان و تبلیغات پایانناپذیر در حال کاهش است.
بعید است که این مجلس طرفدار افزایش جمعیت باشد، چون اگر باشد حتماً اجرای این قانون را متوقف میکند و از صاحبنظران درخواست میکند که طرح عملیتری ارائه کنند. یکی از ویژگیهای مهم این ساختار این است که بازگشت از مسیر غلط را برای خود نمیپذیرد. شهامت آن را ندارند که سیاست نادرست را متوقف و تصحیح کنند؛ در حالی که میدانند نادرست است.
تابناک
---
نظر
-
سلام و عرض ادب...
دوستان فرهیخته و نازنین من انقدر منجسم مینویسند که بنده ترجیح میدم فقط خواننده باشم...
اما اگر در یک نگرشی قدرت متمرکز بده چون فساد میاره، حالا شما اسم و محتوا و فرآیند این رو هزار بار عوض کن، یکبار مذهبی، یکبار موروثی، یا اصلا به اسم چپ یا برابری قدرت متمرکز درست کن، وقتی اصول مشخصه، هنوز هیچ چیز تغییر نکرده...
چپ یا راست یا هر نگرش دیگری اصول مشخصی دارند، اگر از اصول فاصله میگیرند یعنی دیگه تبدیل به چیز دیگری شدند، شما میتوانید افرادی که از این اصول فاصله گرفته اند را نقد کنید اما برای نقد خود اصول نیاز به منطق جدیتری دارید...
دوست عزیزی نوشته بودند انسانهای برابر فقط انسانهای مرده اند، این در کل حرف درستی است، اما اگر قرار بود همه بر این اعتقاد باشند، هیچ کدام از این دهها و صدها جنبش مدنی، انقلاب و غیره در سرتاسر جهان شکل نمیگرفت و احتمالا نظام طبقاتی و برده داری...
درست یا غلط و با احترام به نظر همه دوستان، در مباحث اخیر به نگرش جناب بیفور نزدیکی بیشتری دارم...
سپاس از همگی دوستان...
نظر
-
اتفاقا از شدت تعجب من چشمام گرد شد چون مواردی که من در گامنتهای قبلی یاد اور شدم اصلا در نظر نگرفتید
باز ایران و عربستان را با هم مقایسه میکنید ؟
عربستان نخبه سیاسی داره ؟ فعال مدنی داره ؟ فعال حقوق بشر داره ؟ فعال محیط زیست داره ؟ نویسنده و شاعر و دگر اندیش داره ؟ رو چه حسابی این دو جامعه را با هم مقایسه میکنید ؟
تکلیف اینها چیه وقتی قرار نیست دستی در اداره کشور داشته باشند ؟ شما کلا نقش اصلی ترین و موثر ترین اقشار تاثیر گذار در روند های سیاسی را در نظر نمیگیرید . شاکله سیاسی یک کشور را نخبگان میسازند . ایا این شاکله در عربستان و ایران یکی است ؟
قبلا هم گفتم زمانی که در ایران مجلس شورای ملی تاسیس شد در عربستان تحت قیمومیت حکومت عثمانی بخش بزرگی از جامعه هنوزم در چادر زندگی میکردند و زندگی شهری مرسوم نبود
خاشقچی ادعائی نداشته که بخواد کاری برای عربستان بکند . پدر ایشون پزشک دربار بوده و خودش هم یک شخصیت فرهنگی
فقط چند مطلب انتقادی داشته
باید بکشونیش سفارت و اونجا چرخش کنی ؟ واقعا اینو تائید میکنید ؟
از انقلاب مشروطه گفتم
دل درد داشتند یه عده 117 سال پیش گفتند باید قدرت شاه کم شود ؟ چه دردشون بود ؟ جسارتا بحث را تنزل میدید به یه سری مطالبی و مقایسه هائی کاملا بی ربط
یا مثلا بنیان گزاران امریکا چه دردی داشتند که قانون اساسی دمکراتیک نوشتند و به ان عمل کردند ؟ عمل کردنش خیلی مهم است که خوب نوشتند و به ان عمل کردند
جرج واشنگتن چه دل دردی داشت وقتی دوره اش تموم شد بره کنار تا بعدی بیاد ؟ خب می موند و شاید الان هم هنوز فک و فامیل و نوادگانش از 20 نسل قبل هنوزم حکومت میکردند . چرا قانون اساسی را اونطور نوشتند ؟ فکر میکنید اگر جرج واشنگتن می موند و مثلا 50 سال یک بار یک نفر حکومت میکرد و بگیر و ببند راه مینداخت الان امریکای فعلی را شاهد بودیم که قدرت اول دنیا باشد ؟ من بعید میدونم
عرضم این بود که ایرانی ها یه چیزیشون میشه و کاش نمیشد . اگر جامعه ایر ان با عربستان یکی بود منم تمام و کمال حرفتون را قبول میکردم و 100% شما را تائید میکردم ولی نیست
حالا که نیست چه باید کرد ؟ جامعه ای متکثر و انواع و اقسام نگرش های سیاسی اجتماعی را چه باید کرد ؟
شما این نیست را میخوای بفرستی زیر فرش و کلا چشمتون را بستید ، اقا این جامعه اون نیست ، ایا صورت مساله را قصد دارید پاک کنید ؟
اقا اصلا انقلاب 57 را ولش کنیم . من تسلیم و شما هر چی بگی درست به دیده منت میپذیرم . غلط زیادی بود که زدند به هم . ما در گذشته که زندگی نمیکنیم . در حال زندگی میکنیم و برای اینده باید برنامه ریزی کنیم و فکر کنیم
در کل زندگی همینه . حال زندگی و نگاهی به اینده
اصلا بیا یه کاری دیگه بکنیم . چشمامون را یه لحظه ببندیم و کلا مغزمون را از 57 به قبل رفرش کنیم و مجدد ریست کنیم برگردیم به تنظیمات کارخانه . کلا شاه را نمیدونیم کی بوده و تاریخ را فراموش کردیم . شاه 43 سال قبل از دنیا رفته و مغز ما هم ریست و رفرش شده و کلا چنین شخصی را به یاد نمیاره
اوکی ؟
خب .... حالا جمهوری اسلامی میخواد همین امروز و فردا اعتراف و قبول کنه که با ارامش بره کنار و خودش هم اعلام کنه
مورد اول : برای جایگزین و مدل بعدی چه باید کرد و پیشنهاد شما چیست ؟ ظاهرا با دمکراسی و حقوق بشر و این مسائل زمینه مناسبی نداشته باشید چون هر چه از این موارد گفته میشه حمله ها بیشتر میشه . شاید هم من اشتباه میکنم و با دمکراسی و حقوق بشر مشکلی ندارید . پس چه باید کرد ؟ شاه و 57 به قبل رفرش شده . چه باید کرد و مدل پیشنهادی شما چیست ؟
مورد دوم :
اگر جمهوری اسلامی با همین مدل فعلی و همین ساختار بی کم و کاست ، و با همین رفتار و کردار بدون ذره ای تغئیر ، ولی فرض کنیم ، اون امنیت و معیشت که شما از عربستان مثال زدید را تامین کنه چی ؟ ممکنه بگید نه این نمیتونه . من میگم بیا فرض کنیم بتونه و واقعا عملی شود ،
ایا شما به عنوان یک منتقد دیگه نقدی ندارید ؟ اگر این معیشت و امنیت مورد نظر را تامین کرد به نظرتون بهتر نیست بریم با اپوزیسیون مبارزه کنیم که ای فلان فلان شده ها برید گم شید ما راضی هستیم شما بیخود میکنید مخالفت میکنید . دقیقا بگید چه استراتژی بهترین راه حل است ؟
یا من و شما هم بریم با جوان هائی که چند سال یک بار میان خیابون در کنار دیگر نیروها کمک حالشون باشیم و بزنیم و بکشیم ؟
مطابق با نظر شما امنیت و معیشت که اصلی ترین فاکتور است را در حد اعلی تامین کرده و شده عربستان مورد بحث شما حتی بهتر ، خب دیگه چه لزومی داره یه عده جوان جلف و یه عده شکم سیر فلان فلان شده معترض باشند . چه دلیلی داره دیگه اونو بهم زد ؟
اگر میدونستم حرف زدن از دمکراسی و ازادی سیاسی و رعایت حقوق بشر اینقدر و در این و حد و اندازه روی مخ بخش از اعضای این فروم است شاید حرفی از ابتدا نمیزدم
امیدوارم این قبول نداشتن ها حرف کلیت جامعه نباشد ، البته شک ندارم که نیست ، چون مخالفت و نفرت از دمکراسی و ازادی های سیاسی و عدم پذیرش تنوع نگرش و ازادی بیان بسیار بسیار خطرناک است و شاید حتی به این موضوع فکر کرد که با این مخالفت ها احتمال دارد با رفتن این یکی ، به مراتب بدترش بیاد
زمان شاه هم صحبت کردن از دمکراسی و حقوق بشر ووو تاوان سنگینی داشت چون شاه ظل الله بود و همه عاملین حکومت باید دست بوسی میکردند و هر کسی کوچکترین نقدی داشت و داره باید به دار مجازات آویخته بشه ?
الان هم همینطوری است و هر کسی از جمهوری اسلامی نقدی داشته باشه با انگ های منافق و ضد انقلاب ووووو شلاق های ضد دمکراسی نواخته میشه و یا گداخته میشه ?
یک مورد را جناب احسانی در کامنت دیگری درست گفتند و مقادیر شعور اروپایی ها و ایجاد دمکراسی بود و این کاملا درست است و هر جامعه ای که مقادیر شعورش بیشتر از شورش باشه دمکراسی و حقوق بشر ووو بوجود میاد
ولی بعضی از دوستان مافکر میکنند این شعور مثل سایر ارزش ها متغیر نیست در حالیکه هر چیزی در بستر زمان و مکان قابل تغییر است
وحشیتی که در اروپاو آمریکا در گذشته بوده تقریبا میشه گفت در هیچ جای دنیا نبود ووووووکوره های آدم سوزی و کشتار رنگین پوست ها وووو
ولی موضوع اصلی وضعیت فعلی است که چکار باید کرد
یعنی اگر دمکراسی و حقوق بشر ووو خوب است چکار باید انجام دهیم که به این اهداف برسیم
ارادت
نظر
-
در اصل توسط طيب پست شده است View Postیک مورد را جناب احسانی در کامنت دیگری درست گفتند و مقادیر شعور اروپایی ها و ایجاد دمکراسی بود و این کاملا درست است و هر جامعه ای که مقادیر شعورش بیشتر از شورش باشه دمکراسی و حقوق بشر ووو بوجود میاد
ولی بعضی از دوستان مافکر میکنند این شعور مثل سایر ارزش ها متغیر نیست در حالیکه هر چیزی در بستر زمان و مکان قابل تغییر است
وحشیتی که در اروپاو آمریکا در گذشته بوده تقریبا میشه گفت در هیچ جای دنیا نبود ووووووکوره های آدم سوزی و کشتار رنگین پوست ها
یعنی اگر دمکراسی و حقوق بشر ووو خوب است چکار باید انجام دهیم که به این اهداف برسیم
ارادت
نظر
-
ببین عزیزم ما زیاد بحث کردیم ولی به دلیل اختلاف نگرش شدید ،
به این نتیجه رسیدم که هرگز به نتیجه نخواهیم رسید !!!
بی خیال ... بگذریم...
راستش من متوجه شدم شما حتی در اوج خشم و عصبانیت
همیشه عفت کلام را رعایت میکنید و
بسیار مودبانه بحث رو پیش میبرید
که نشان دهنده نجابت و اصالت خانوادگی شماست
(قبلا پرسیدم کجایی هستی ؟ جواب ندادید)
این ویژگی فی نفسه ارزشمند است
هرچند با هم 180 درجه اختلاف دیدگاه داریم !
کما دو برادر که مرتب با هم دعوا میکنند
ولی هرگز به همدیگه فوحش نمیدند
و در نهایت سر یک سفره با هم غذا میخورند.
-------------------------------------
در آخر یک نظرسنجی فوتبالی دارم که خواهش میکنم جواب بدید :
دارم رو یه قضیه دیگه پژوهش میکنم...
سوالم اینه :
نظرتون در مورد کریستیانو رونالدو چیه ؟
اونو به عنوان یک ستاره فوتبال قبول دارید یا نه ؟
از صفر تا بیست ، نمره چند بهش میدی ؟
خواهش میکنم به این سوال جواب بدهنگرش ، همه چیز است .
نظر
-
ای كاش نه شاعر داشتیم
نه دكتر
نه مهندس
نه سردار
نه افكار
نه كردار
نه رفتار
نه پروردگار
و آسایش داشتیم رفاه داشتیم
در ضمن انسانیت داشتیم
وقار هم داشتیم
داشت یادم می رفت
خوب فقط تو كشورهای جهان سوم هست كه دوست دارند همه چی داشته باشند
فارغ از اینكه 80 الی 90 درصد این داشته ها دكور ی هستند دكوری و ویترینییَدُ اللَّهِ فَوْقَ أَیْدِیهِمْ
نظر
-
در اصل توسط pournikdast پست شده است View Postدوست عزیزی نوشته بودند انسانهای برابر فقط انسانهای مرده اند، این در کل حرف درستی است، اما اگر قرار بود همه بر این اعتقاد باشند، هیچ کدام از این دهها و صدها جنبش مدنی، انقلاب و غیره در سرتاسر جهان شکل نمیگرفت و احتمالا نظام طبقاتی و برده داری...
درست یا غلط و با احترام به نظر همه دوستان، در مباحث اخیر به نگرش جناب بیفور نزدیکی بیشتری دارم...
با احترام به نظر همه عزیزان
اتفاقاً نگرش بنده نیز
دقیقاً کپی برابر اصل جناب گنجشک است
با این تفاوت که ایشون با هوش بسیار بالایی که دارند
دریایی از مضامین را در یک جمله نیمخطی میگه
و من با هوش اندک همون مضمون رو توی 10 - 20 پست طولانی باید تشریح کنم تا منظورمو بگم .
حتی توی همین چند صفحه اخیر میتونم چندین مورد رو مثال بزنم
-----------------------------
اون مطلب از هوگو نقل شده بود
د لامصب ما حتی در مُردن هم با هم برابر نیستیم !
لاکن برابری نسبی ، شاید محتمل باشد.نگرش ، همه چیز است .
نظر
نظر