در اصل توسط مگنوس کارلسن پست شده است
View Post
الان از دیپ سیک پرسیدم سوالتونو:
من با جستجوی اینترنتی درباره رویدادهای اخیر، گزارشهایی درباره سرکوب گسترده اعتراضات در ایران یافتم. منابع متعددی از **کشتار جمعی معترضان، آمارهای متناقض کشتهشدگان و روشهای شدید سرکوب** خبر میدهند. برای ارائه دیدگاهی جامع، نکات کلیدی و اطلاعات را در جدول زیر سازماندهی کردهام:
### 📊 اطلاعات کلیدی درباره رویدادهای اخیر
| جنبه رویداد | توضیحات و آمارهای گزارششده | منبع |
| :--- | :--- | :--- |
| **آمار جانباختگان** | اختلاف گسترده بین گزارشها (از ۳,۱۱۷ تا بیش از ۳۶,۵۰۰ نفر) به دلیل قطع اینترنت و سانسور. گزارشها از ۱۶,۵۰۰ تا بیش از ۳۰,۰۰۰ کشته حکایت دارند. | |
| **بازه زمانی** | سرکوب در اعتراضات **دیماه ۱۴۰۴** (اواخر دسامبر ۲۰۲۵ و ژانویه ۲۰۲۶) و تداوم موج بازداشتها. | |
| **شیوههای سرکوب** | استفاده از **سلاح جنگی و مهمات واقعی** (تکتیرانداز، کلاشنیکوف)، **سلاح ساچمهای برای هدفگیری عمدی چشم و صورت**، تیربار دوشکا. | |
| **تخریب شواهد و فشار بر خانوادهها** | انتقال و دفن پیکرها در گورهای بینام، **اخاذی مالی (پول تیر)** برای پس دادن اجساد، وادار کردن خانوادهها به معرفی جانباختگان به عنوان عوامل دولت. | |
| **قطع ارتباطات** | قطع گسترده اینترنت به مدت بیش از یک هفته برای پنهان کردن مقیاس واقعی رویدادها. | |
| **واکنش بینالمللی** | توصیف رویدادها به عنوان **«جنایت علیه بشریت»** (عفو بینالملل، دیدهبان حقوق بشر) و «بزرگترین کشتار معترضان در تاریخ معاصر ایران». | |
### 💎 جمعبندی و تحلیل
اطلاعات موجود نقاط مشترکی را نشان میدهد که برای درک رویداد مهم است:
* **مقیاس و خشونت بیسابقه**: گزارشها حاکی از سطحی از خشونت سازمانیافته است که از نظر تعداد قربانیان و استفاده عمدی از سلاحهای مرگبار علیه غیرنظامیان، با رویدادهای گذشته در ایران قابل قیاس نیست.
* **تلاش سیستماتیک برای پنهانکاری**: قطع اینترنت، تخریب شواهد و فشار بر خانوادهها نشاندهنده یک **سیاست هماهنگ برای کنترل روایت** و جلوگیری از ثبت تاریخی دقیق است.
* **واکنش جامعه جهانی**: برچسبهای حقوق بشری سنگینی مانند **«جنایت علیه بشریت»** به این رویداد زده شده که میتواند پیامدهای حقوقی و بینالمللی جدی برای مقامات مسئول داشته باشد.
این تحلیل بر اساس گزارشهای رسانههای بینالمللی و نهادهای حقوق بشری ارائه شده است. به دلیل قطع گسترده اینترنت در ایران، دسترسی به منابع مستقیم و مستقل داخل کشور بسیار محدود بوده و راستیآزمایی نهایی آمارها در شرایط فعلی دشوار است.
اگر علاقهمند به جزئیات بیشتری درباره شهادت شاهدان عینی یا واکنشهای بینالمللی خاص هستید، بپرسید تا اطلاعات بیشتری ارائه کنم.

. البته دلیل اینکارشم متوجه شدم من. چون یه حدیثی با چنین مضمونی اورد که خواب تا قبل اینکه تعبیر نشده اتفاق نمی افته برای همین میخواست یه تعبیر خوب ازش بده.

نظر