جــــو بــــازار

Collapse
X

• زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • mhjboursy
    ستاره‌دار (۱۳)
    • Jul 2013
    • 18270

پاسخ : جــــو بــــازار

در اصل توسط mkamyab پست شده است View Post
    دوست عزیز میشه راجع به بهتر بودن سپاس از سود بانکی و کلا مزایای سپاس توضیح بدهید ممنون.
    سلام
    خیلی ساده بخواهم بگویم: در 31 فروردین 1395 تضمین کرده اند که هر سهم را لا اقل 1300 تومان بخرند! یعنی از همین الان حساب کنید می شود حداقل 19 درصد تا 31 فروردین و 29 درصد سالانه. اگر بازار پایین آمد و من خرید انجام دادم و بعد بازار رشد کرد و من فروختم به احتمال بسیار زیاد از این سهم خواهم خرید. خیلی بهتر از الان است که پولم به صورت نقدینگی مانده و تنها منفعتش را کارگزاری می برد! (البته این را هم حساب کنید که با هر بار خرید و فروش 1.5 درصد سود آدم می پرد!!!)
    جزئیات دقیقش را از این لینک ها پی گیری کنید:

http://forums.boursy.com/showthread.php?t=3314

آخرین ویرایش توسط mhjboursy؛ 2015/08/10, 15:23.
    «محمد حسین» هستم.
    امیرالمومنین(ع):برای دنیایت چنان کار کن که گویا همیشه زندگی خواهی کرد و برای آخرتت چنان که گویا فردا خواهی مرد.

نظر

• ایرج اکبری
      عضو فعال
      • Dec 2011
      • 10934

تاریخ خبر: 19/05/1394 | ساعت: 16:1 نشست ابوترابی فرد با طراحان استیضاح از وزیر اقتصاد/ هیات رییسه مجلس با هر استیضاحی مخالف است

اگر این بار هم طیب نیا جان سالم به در ببرد از استیضاح چه خوب به همراهی کمک ابوترابی همان نماینده مجلس که در اوج شاخص 89 هزار واحد برای دلداری سهامداران به کمک این دولت امد !!!

حالا یک نکته ای بسیار مهم به نظر می رسه چه زمانی مهمی طرح استیضاح مطرح میشه که دارند در وزارت اقتصاد یک فرمول نرخ خوراک گروه پتروشیمی تعیین تکلیف میشه از طرف دیگه چند ماه دیگه مانده به بوجه سال 95 اگر وزارت اقتصاد تصمیم مشابه هماند سال 93 برای نرخ خوراک گروه پتروشیمی و گروه پالایش بگیرد و بازار ریزش شدیدی کند با گروه های پتروشیمی و پالایش و معدنی شاخص کل به اعدای که شاید در فکر هم نباشد آن وقت هم وزیر اقتصاد می تواند جان سالم از استیضاح به در ببرد و در امان باشد !!!! پس به نظر می رسه فکری به حال بازار بورس کنند فقط برای عدم استیضاح وزیر همین نه برای دلسوزانی سهام داران !!!!

با امضای 25 نماینده؛ دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۲
      استیضاح وزیر اقتصاد در اولویت کارمجلس قرار گرفت

به گفته‌ی این عضو هیات رئیسه مجلس، در صورتی که متقاضیان استیضاح، امضای خود را پس نگیرند استیضاح در جلسه یکشنبه هفته آینده اعلام وصول خواهد شد
      آخرین ویرایش توسط ایرج اکبری؛ 2015/08/10, 16:18.
      كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

نظر

• djdream
        عضو جدید
        • Nov 2013
        • 4001

ديديد گفتم همتون سره كاريد.

نظر

• djdream
          عضو جدید
          • Nov 2013
          • 4001

خيلي از بودجه ها خوش بينانه هست ........

نظر

• Senator1989
            عضو فعال
            • Feb 2015
            • 2577

دلالان تحریم بردند و خوردند کمیسیون بگیران توافق هم مشغول بستن قراردادهای میلیارد دلاری............ سهامداران بازار سرمایه تنها بازندگان تحریم و توافق!!!

نظر

• سلطان بورس
              كاربر فعال
              • Aug 2011
              • 3373

در اصل توسط orumbourse پست شده است View Post
              از کجا میدونید اصلاح وبملت تموم شده؟
              فکر نمیکنم به این زودی اصلاح این سهم تموم بشه. یه حرکت صعودی کوچیک با هدف 233 تومن میکنه (شروعش احتمالا یا از اینجا یا از 202 تومن)بعد برمیگرده بصورت فرسایشی زیر 200تومن.
              مطمئن باشین پایین چندانی نداره
              فوقش نهایت میشه 200 که کلا 5% پایین تر میشه
              مشکل خیلی ها این هست که بازار که منفی میشه عددهایی میان میگن که تعجب برانگیزه و موقع مثبت هم همین طور
              منطقی به قضیه نگاه کنیم که بانک ملت 210 تومانی مفت هست

نظر

• سلطان بورس
                كاربر فعال
                • Aug 2011
                • 3373

در اصل توسط mohsen68 پست شده است View Post
                سال 95 اوضاع خوب نیست.از سال 96 اوضاع بهتر خواهد بود.صادرات گاز به عراق و پاکستان درآمد خوبی خواهد داشت.تمام فازهای پارس جنوبی تکمیل خواهند شد.ولی امسال هیچ امیدی نیست.سال آینده هم توان پوشش بودجه وجود ندارد با این قیمت نفت حتی با صادرات دو برابر نفتی.همه اینها با برداشتن تحریم و عدم کاهش قیمت نفت گفته شد.
                بنظر من دارین اشتباه میکنین
                سال 95 قطعا وضعیت خیلی خیلی بهتر از امسال هست
                اول اینکه پول های بلوکه شده تا آخر سال آزاد میشه
                از برج 8 سرمایه گذاری ها شروع میشه
                امسال نهایت زور منفی کاهش قیمت نفته

نظر

• نیکا
                  ستاره‌دار (۲)
                  • Nov 2011
                  • 2122

در اصل توسط Senator1989 پست شده است View Post
                  دلالان تحریم بردند و خوردند کمیسیون بگیران توافق هم مشغول بستن قراردادهای میلیارد دلاری............ سهامداران بازار سرمایه تنها بازندگان تحریم و توافق!!!
                  سلام دراین بلاد اسلامی تابوده چنین بوده !! جاده سمرقند درقدیم . بنادر گم شده درنقشه و ازچشم دولت درحال حاضر!!! حیف از این نعمت های خدا دادی دراین سرزمین که ما قدر ندانستیم ؟؟؟؟

نظر

• orumbourse
                    ستاره دار (1)
                    • Nov 2011
                    • 10189

در اصل توسط سلطان بورس پست شده است View Post
                    مطمئن باشین پایین چندانی نداره
                    فوقش نهایت میشه 200 که کلا 5% پایین تر میشه
                    مشکل خیلی ها این هست که بازار که منفی میشه عددهایی میان میگن که تعجب برانگیزه و موقع مثبت هم همین طور
                    منطقی به قضیه نگاه کنیم که بانک ملت 210 تومانی مفت هست
                    مشکل بعضی ها هم اینه که از صبح تا شب توی تایپک نشسته اند و با وجود اینکه سهم ها هر روز 5 درصد منفی میخوره(وبملت 7 درصد منفی خورده بدون احتساب سود نقدی) و سرمایه شان جلوی چشم شون آب میشه بازهم میگند نه اینجا کف بازار!
                    ده روز بازار منفی میشه هیچی نمیگند یه روز که بازار مثبت میشه ،با فونت های درشت مینویسند دیدید گفتیم بازار راهی بغیر صعود نداره!
                    نه جانم بنده همیچین خصوصیاتی ندارم که بیام اینجام هر روز بگم بازار بالا خواهد رفت ،خاک بر سر بازار ،حقوقی های نامرد و غیره.
                    من یه تریدرم بازار سیگنال خرید داد میخرم ،سیگنال فروش داد می فروشم.
                    سهامداری در بازار نزولی و اصلاحی کاری جز پشیمانی و از دست دادن سرمایه نیست.
                    روز توافق من تحلیل اشتباهی کردم و نفروختم چون فکر کردم بازار هنوز جا برای رشد داره و وقتی دو روز منفی شد سریع فهمیدم اشتباه کرده ام و خارج شدم الان بیشتر سهم ها از اون قیمت پایینتر اومده اند و براحتی میتونم در قیمت های پایینتر بخرم البته من فعلا بغیر از نوسان های ده درصدی وارد بازار نخواهم شد.چون برای اون سهم هایی که رصد میکنم قیمت دارم.
                    در مورد وبملت هم پیش بینی اینه که یا از ااینجا (قیمت 212 تومن) و یا از قیمت 202 تومن فقط میتونه یه نوسان مثبتی بکنه(شاید 233 تومن).
                    من فکر میکنم توان زیر 200تومن شدن رو در زمان خودش داره.
                    "مطالب و پست های ارسالی اینجانب به هیچ وجه توصیه به خرید یا فروش برای کسی نیست، صرفا نظرات شخصی اینجانب درمورد سهام بازاربورس می باشد والبته ممکنه تمامی اون مطالب اشتباه هم باشد"

نظر

• mey
                      عضو فعال
                      • Oct 2014
                      • 4440

فعلا با وضعیت فعلی......فقط نوسان گیری....برای جلوگیری از نوسان معکوس....قناعت به یه سود2...تا...6... درصدی نهایت.........
                      پست ها اینجانب صرفا نظر شخصیست..نه مبنا برای خرید قرار بدهید..نه فروش..بنده هم حق دارم..نظرم..را هر جند غلط باشه..بگم...درست بود..ارزانی وجود...غلط بود به بزرگی خودتان ببخشید..

نظر

• m.hossein
                        Banned
                        • Nov 2013
                        • 3031

دوشنبه, 19 مرداد 1394 05:23

4 باور و اقدام اشتباه در بازار فعلی

با فرسایشی شدن و نوسانی شدن بازار سرمایه بسیاری از معامله گران بازار که تا قبل از این بر موجهای بازار سوار می شدند و معمولا دنباله روی سایرین بودند، به شدت سر در گم شده اند و یا از بازار خارج شده اند و یا با ابهام و نگرانی تمام به دنبال سهام خاص با شرایط خاص می گردند تا بتوانند بخشی از زیان خود را از بازار پس بگیرند! ما می پذیریم که بازار بسیار غیر قابل پیش بینی است و بسیاری از زیانهای سرمایه گذاران در اثر اتفاقاتی بوده است که لزوما در اختیار آنها نبوده و یا اصلا به هیچ عنوان انتخاب آنها نبوده است اما به هر حال در هر شرایطی و بعد از هر اتفاقی باید مجددا باورها و رفتارهای خود را مرور کنیم و حداقل اشتباهات را دوباره تکرار نکنیم و با باورها و اقدامات غلط راه برگشت خود را نبندیم.
                        در این کش و قوس، باورها و رفتارهایِ گاها اشتباهی از ما سر می زند و نه تنها به ما کمکی نمیکند، بلکه در نهایت باعث زیان و سردرگمی بیشترمان می شود و چه بسا تمرکز ما روی معاملاتمان را نیز از بین ببرد. در این نوشتار سعی داریم نگاهی به این رفتارها و باورهای اشتباه داشته باشیم:

1. مثلی هست که می گوید ، برای پیدا شدن پولی که گم کرده ای،باید همان محل را بگردی که پول را آنجا گم کرده ای! این مثل همیشه هم درست کار نمیکند! برخی سرمایه گذاران زیان دیده در بازار فعلی، که به علت نوسانات برخی صنایع و نمادها دچار زیانهایی شده اند اصرار دارند که مجددا در همان نماد و یا در همان صنایع زیان خود را جبران کنند.. بهتر است از اصرار بیهوده بر روی نمادها و یا گروه هایی که کم اقبال هستند و یا وضعیت بنیادین خوبی ندارند اجتناب کنید. به گزارشها میان دوره ای و پوشش نمادها نگاه کنید، اگر وضعیت نماد و یا گروه خوب نیست ، بی مورد به دنبال نسخه جادویی خرید و فروش و یا کشف سهام زیر خاکی نباشید. اگر واقعا سهام مناسبی با دلیل قانع کننده برای خرید پیدا نمی کنید، میتوانید از استراتژی "عدم خرید" استفاده کنید!

2. شاید با خود می گویید استراتژی عدم خرید چیست؟ بسیاری از معامله گرانی که عادت دارند تا روز خود را با معاملات بازار شروع کنند، همواره تا انتهای بازار به دنبال سهام برای خرید و فروش می باشند و یا قصد دارند از فرصتهای لحظه ای استفاده نمایند. اما در نهایت یا سهمی را خیلی ارزان فروخته اند و یا سهمی را خیلی گران خریده اند! باید قبول کنیم که بازار، گاهی حالش خوب نیست، اصرار بی مورد بر سود کردن در بازار بی رمق نداشته باشید. گاهی خرید نکردن خود یک استراتژی سود ده است. زیان نکردن در شرایط فعلی بورس ما می تواند یک استراتزی سود ده باشد.

3. با نا امیدی از نمادهای بزرگ، به سراغ نمادهای کوچک و غیر بنیادی می روید! این خطر بعدی است که در کمین شماست. معمولا وقتی خبری در بازار نیست، افرادی پیدا می شوند که خبرهای آنچنانی را منتشر می کنند و ادعا می کنند که رانتهایی از برخی نمادها دارند! باید در هر زمان از بازار نسبت به این اخبار بی اعتنا باشید. هر خبری که به گوش شما می رسد به گوش بقیه نیز رسیده است! بنابراین رانتی که در بازار منتشر شود دیگر رانت نیست و تنها شایعه ای بی اساس است.

4. تعویض مکرر سهام موجود در پورتفوی : یکی دیگر از استراتژیها و باورهای غلط سرمایه گذاران تغییر مکرر سهام موجود در پورتفوی سرمایه گذاری می باشد که در نهایت هم سرمایه گذار را به سر منزل مقصود نمی رساند و تنها باعث افزایش هزینه های معاملات و بهای تمام شده سهام موجود در پورتفوی می شود. بهتر است در صورتیکه قصد دارید در بازار بمانید به مطالعه وضعیت بازار و سهام خود داشته باشید و تنها یک بار و آن هم با حوصله بسیار زیاد و صبر معاملاتی، در بهترین نقاط ممکن برای خرید، اقدام نمایید و سهام پورتفوی خود را با سایر سهام جا به جا کنید. در صورتیکه دلیل قانع کننده ای برای جا به جایی ندارید ، معاملات بی هدف انجام ندهید.

نظر

• TAJ2014
                          عضو فعال
                          • Dec 2014
                          • 1027

در اصل توسط m.hossein پست شده است View Post
                          دوشنبه, 19 مرداد 1394 05:23

4 باور و اقدام اشتباه در بازار فعلی

با فرسایشی شدن و نوسانی شدن بازار سرمایه بسیاری از معامله گران بازار که تا قبل از این بر موجهای بازار سوار می شدند و معمولا دنباله روی سایرین بودند، به شدت سر در گم شده اند و یا از بازار خارج شده اند و یا با ابهام و نگرانی تمام به دنبال سهام خاص با شرایط خاص می گردند تا بتوانند بخشی از زیان خود را از بازار پس بگیرند! ما می پذیریم که بازار بسیار غیر قابل پیش بینی است و بسیاری از زیانهای سرمایه گذاران در اثر اتفاقاتی بوده است که لزوما در اختیار آنها نبوده و یا اصلا به هیچ عنوان انتخاب آنها نبوده است اما به هر حال در هر شرایطی و بعد از هر اتفاقی باید مجددا باورها و رفتارهای خود را مرور کنیم و حداقل اشتباهات را دوباره تکرار نکنیم و با باورها و اقدامات غلط راه برگشت خود را نبندیم.
                          در این کش و قوس، باورها و رفتارهایِ گاها اشتباهی از ما سر می زند و نه تنها به ما کمکی نمیکند، بلکه در نهایت باعث زیان و سردرگمی بیشترمان می شود و چه بسا تمرکز ما روی معاملاتمان را نیز از بین ببرد. در این نوشتار سعی داریم نگاهی به این رفتارها و باورهای اشتباه داشته باشیم:

1. مثلی هست که می گوید ، برای پیدا شدن پولی که گم کرده ای،باید همان محل را بگردی که پول را آنجا گم کرده ای! این مثل همیشه هم درست کار نمیکند! برخی سرمایه گذاران زیان دیده در بازار فعلی، که به علت نوسانات برخی صنایع و نمادها دچار زیانهایی شده اند اصرار دارند که مجددا در همان نماد و یا در همان صنایع زیان خود را جبران کنند.. بهتر است از اصرار بیهوده بر روی نمادها و یا گروه هایی که کم اقبال هستند و یا وضعیت بنیادین خوبی ندارند اجتناب کنید. به گزارشها میان دوره ای و پوشش نمادها نگاه کنید، اگر وضعیت نماد و یا گروه خوب نیست ، بی مورد به دنبال نسخه جادویی خرید و فروش و یا کشف سهام زیر خاکی نباشید. اگر واقعا سهام مناسبی با دلیل قانع کننده برای خرید پیدا نمی کنید، میتوانید از استراتژی "عدم خرید" استفاده کنید!

2. شاید با خود می گویید استراتژی عدم خرید چیست؟ بسیاری از معامله گرانی که عادت دارند تا روز خود را با معاملات بازار شروع کنند، همواره تا انتهای بازار به دنبال سهام برای خرید و فروش می باشند و یا قصد دارند از فرصتهای لحظه ای استفاده نمایند. اما در نهایت یا سهمی را خیلی ارزان فروخته اند و یا سهمی را خیلی گران خریده اند! باید قبول کنیم که بازار، گاهی حالش خوب نیست، اصرار بی مورد بر سود کردن در بازار بی رمق نداشته باشید. گاهی خرید نکردن خود یک استراتژی سود ده است. زیان نکردن در شرایط فعلی بورس ما می تواند یک استراتزی سود ده باشد.

3. با نا امیدی از نمادهای بزرگ، به سراغ نمادهای کوچک و غیر بنیادی می روید! این خطر بعدی است که در کمین شماست. معمولا وقتی خبری در بازار نیست، افرادی پیدا می شوند که خبرهای آنچنانی را منتشر می کنند و ادعا می کنند که رانتهایی از برخی نمادها دارند! باید در هر زمان از بازار نسبت به این اخبار بی اعتنا باشید. هر خبری که به گوش شما می رسد به گوش بقیه نیز رسیده است! بنابراین رانتی که در بازار منتشر شود دیگر رانت نیست و تنها شایعه ای بی اساس است.

4. تعویض مکرر سهام موجود در پورتفوی : یکی دیگر از استراتژیها و باورهای غلط سرمایه گذاران تغییر مکرر سهام موجود در پورتفوی سرمایه گذاری می باشد که در نهایت هم سرمایه گذار را به سر منزل مقصود نمی رساند و تنها باعث افزایش هزینه های معاملات و بهای تمام شده سهام موجود در پورتفوی می شود. بهتر است در صورتیکه قصد دارید در بازار بمانید به مطالعه وضعیت بازار و سهام خود داشته باشید و تنها یک بار و آن هم با حوصله بسیار زیاد و صبر معاملاتی، در بهترین نقاط ممکن برای خرید، اقدام نمایید و سهام پورتفوی خود را با سایر سهام جا به جا کنید. در صورتیکه دلیل قانع کننده ای برای جا به جایی ندارید ، معاملات بی هدف انجام ندهید.

مطلب به جا و مفید وقشنگی بود
                          با تشکر فراوان

نظر

• orumbourse
                            ستاره دار (1)
                            • Nov 2011
                            • 10189

در یکی از تایپک ها دیدم دوستی که معمولا شوخ طب هم هست تارگت های نزولی پایینی برای سهام داده اند،واقعیتش من نمیدونم ایشون به شوخی گفته اند یا جدی؟ولی امکان رسیدن قیمت ها به نزدیکی تارگت های ایشون در برخی سهام وجود داره،من نمیدونم در اینده چه اتفاق بنیادی یا خبری خواهد افتاد ولی این رو میدونم که شاخص کل در حمایت ها خیلی قوی عمل نمیکنه و براحتی میشکنه،براحتی منفی میخوره و بسختی مثبت. واین اصلا خوب نیست.
                            بهرحال اون چیزی که من میبینم میگه که خیلی مواظب باشید.
                            توصیه ای که برای دوستان دارم اینه که در روزهای مثبت و نوسانی، قدرت خریداران و ماهیت اونها رو ارزیابی کنید و چنانچه حامی پشت سر نداشته باشند بهتره با اونها همراه نشید.
                            همچنین به حمایت های مهم چندین ماهه و یا چندین بار عملکرده سهام خیلی دقت کنید که اونها شکسته نشوند که درصورت شکست فشار فروش مضاعف خواهد آمد.
                            برای سهام خود با استفاده از اصول تکنیکال حد ضرر بذارید و تا مطمئن نشدید که بازار صعودیه وارد بازار نشوید.
                            اگر این احتمال که بازار هنوز جای برای ریزش داره(که من اینطور فکر میکنم) درسته باشه،صد در صد که اینکار رو با نوسانات بسیار زیاد انجام خواهد داد، پس مراقب باشید اگر تبحری در تکنیکال نداشته باشید در این نوسان های مثبت گیر نکنید.
                            چنانچه شما نقد هستید تا مطمئن نشدن از روند صعودی (نشانه های روند صعودی میتونه افزایش چشم گیر ارزش معاملات و حجم معاملات و حرکت گروهی سهم های دارای روند صعودی بهمراه شکستن مقاومت باندهای میانی و بالایی بولینگرها باشه)وارد بازار نشوید و فقط در حمایت های مهم که توسط چارتیست ها به بازار اعلام خواهد شد برای نوسان ده درصدی وارد بازار بشید و اگر سهامدار هستید حتما به حدضرر سهام خود پایبند باشید.
                            فعلا نزدیکترین حمایت شاخص 65300 و دیگری 54900 واحد،البته اگه هر دوی اینها با واکنش مثبت اندک بشکند،من تعجب نمیکنم.
                            شاید این اخرین پست من برای یه مدتی باشه و یه مدتی نخوام بنویسم،یه تعداد از دوستان هم خیالشون از ما راحت میشه.یه جورایی تو این تایپک احساس غربیی میکنم.
                            فعلا بدرود
                            "مطالب و پست های ارسالی اینجانب به هیچ وجه توصیه به خرید یا فروش برای کسی نیست، صرفا نظرات شخصی اینجانب درمورد سهام بازاربورس می باشد والبته ممکنه تمامی اون مطالب اشتباه هم باشد"

نظر

• mohsen68
                              عضو فعال
                              • Jun 2012
                              • 1756

یکی از دوستان سهامیاب این رو گذاشت.اشتراک میگذارم دوستان هم ببینند.

نظر

• خوشبخت
                                عضو فعال
                                • Jul 2012
                                • 5464

یک کارشناس عنوان کرد

۵ عامل مهم رکود بازار سرمایه

نیوزبانک-در میان انبوه عوامل فهرست شده برای رکود بازار سرمایه توسط کارشناسان، ۵ مورد از عوامل بنیادی عموماً نادیده گرفته شده اند؛ اما با توجه به عمق رکود به نظر میرسد چنین تحلیلهایی تمام واقعیت را در بر نمیگیرند.

۵ عامل مهم رکود بازار سرمایه

در میان انبوه عوامل فهرست شده برای رکود بازار سرمایه توسط کارشناسان، ۵ مورد از عوامل بنیادی عموماً نادیده گرفته شده اند؛ اما با توجه به عمق رکود به نظر میرسد چنین تحلیلهایی تمام واقعیت را در بر نمیگیرند.

به گزارش پایگاه خبری نیوزبانک به نقل از فارس، محمدمهدی تاجیک کارشناس بازار سرمایه پنج عامل کاهش قیمتهای جهانی، ابهام در سیاستهای اقتصادی دولت و مجلس، رکود در بخشهای مختلف اقتصاد، اعتماد زدایی حقوقیها از بازار و گزارشهای ناامیدکننده سهماهه را بهعنوان عوامل مؤثر در روند جاری بورس معرفی کرد. بررسی دقیق این عوامل میتواند تصویری روشنتر از آینده بازار در سال 1394 فراهم کند.

عامل اول، کاهش قیمتهای جهانی

وی نخستین عامل را روند کاهشی قیمتهای جهانی کالاهای پایهای دانست و در توضیح نقش این عامل گفت: قیمت جهانی این کالاها از ابتدای تیر با افت شدید مواجه شده است؛ بهطوریکه قیمت جهانی مس و روی از 5،600 و 2،000 دلار به 5،135 و 1،846 دلار رسیده است و این از افت حدوداً 8 درصدی در دو ماه اخیر حکایت میکند.

تاجیک با اشاره به تأثیر این روند در کاهش تقاضا برای شرکتهای فعال در صنایع فلزات اساسی و کانههای فلزی افزود: صنعت فلزات اساسی، حدوداً 9 درصد و گروه کانههای فلزی 5 درصد از ارزش بازار را تشکیل میدهند؛ لذا میتوان گفت این عامل بهتنهایی 14 درصد از ارزش بازار را درگیر چالشهای بنیادی کرده است.

کارشناس شرکت سرمایهگذاری توسعه گوهران امید با اشاره به افت قیمت جهانی نفت از 60 دلار برای هر بشکه در ابتدای تیر به 43 دلار در روزهای اخیر، تأثیر این روند را بر بورس از دو دیدگاه قابل بررسی دانست و افزود: این کاهش قیمت از یک سو دولت را با کسری بودجه مواجه ساخته و اعمال فشار دولت بر برخی صنایع همچون پالایشگاهها، پتروشیمیها و صنایع معدنی را در پی خواهد داشت و از سوی دیگر کاهش قیمت جهانی فرآوردههای نفتی و گازی را در سبب شده و از این طریق گروه محصولات شیمیایی را که 23 درصد از ارزش بورس را شامل میشوند، با افت تقاضا برای خرید سهام روبرو کرده است.

بهعبارت دیگر میتوان گفت، روند کاهشی قیمتهای جهانی، بهتنهایی 37 درصد از ارزش بازار شامل فلزات اساسی، کانههای فلزی و محصولات شیمیایی را تحت تأثیر قرار داده است.

عامل دوم، ابهام در تصمیمات دولت و مجلس

محمدمهدی تاجیک وجود ابهام در برخی تصمیمات مؤثر در وضعیت بنیادی گروهی از صنایع را دومین عامل برای رکود بازار سرمایه معرفی کرد و گفت: ابهام در نرخ خوراک گاز پتروشیمیها، قیمت فروش محصولات پالایشگاهی و قیمتگذاری محصولات معدنی از جمله مواردی هستند که باعث کاهش شفافیت در متغیرهای بنیادی این صنایع شده و از تمایل فعالان بازار برای سرمایهگذاری در آنها کاستهاند.

بنا بر اظهارات این کارشناس ارشد بازار سرمایه، سهم پالایشگاهها از ارزش بازار سرمایه بالغ بر 7 درصد است؛ لذا دو عامل فوق، رکود در 44 درصد از ارزش بازار را در پی داشتهاند.

عامل سوم، رکود در بخشهای مختلف اقتصاد

نرخ بالای سود سپرده بانکی، نرخ بالای تسهیلات بانکی و سیاستهای انقباضی دولت عواملی هستند که از نظر محمد مهدی تاجیک باعث کاهش جذابیت بخشهای تولیدی و خدماتی شده و اقتصاد را درگیر رکود شدید کردهاند.

وی با تأکید بر اینکه در شرایطی که رکود بر بخشهای مختلف اقتصاد حاکم است نمیتوان انتظار رشد را از بازار سرمایه داشت، صنعت ساختمان را یکی از بخشهای مبتلا به این نوع رکود برشمرد؛ رکودی با توجه به سهم 1 درصدی گروه انبوهسازی از ارزش بازار سرمایه، به بورس منتقل شده است.

به این ترتیب 45 درصد از ارزش بازار مستقیماً با ریسکهای بنیادی مواجه است که با در نظر گرفتن سهم تقریباً 5 درصدی شرکتهای سرمایهگذاری، این نسبت به 50 درصد میرسد.

عامل چهارم، بازی بازیگران حقوقی

تاجیک رفتار سهامداران بزرگ حقوقی را یکی از عوامل مؤثر در بیاعتمادی سرمایهگذاران بورسی دانست و توضیح داد: در شرایط فعلی بارها مشاهده شده است که هرگاه سهام یک شرکت مورد اقبال سرمایهگذاران قرار گرفته و با افزایش تقاضا مواجه میشود، حقوقیهای بازار به عرضه سنگین در نماد آن شرکت روی میآورند؛ اما در مقابل، حمایت این بازیگران در روند کاهشی چندان چشمگیر نیست.

عامل پنجم، گزارشهای سهماهه

این کارشناس ارشد بازار سرمایه گزارشهای سهماهه دور از انتظار را آخرین عامل شکلدهنده روند منفی برای بازار برشمرد و افزود: قرار گرفتن گزارشهای سهماهه بر روی سامانه اطلاعرسانی ناشران (کدال) از ابتدای تیر، عملکرد نامناسب بسیاری از شرکتها را به بازار منعکس کرد. نمونههای متعددی از صنایع مختلف مانند گروههای فلزات اساسی، پتروشیمی و بانکی را میتوان نام برد که انتظارات بازار را در گزارشهای دورهای خود برآورده نکرده اند و به این مجموعه گروه خودرویی که گزارشهایی به مراتب نا امیدکنندهتر از دوره مشابه سال گذشته ارائه دادهاند را نیز باید افزود.

وی رشد چشم گیر بورس در سال جاری را در صورت استمرار شرایط حاضر دور از ذهن دانست و رشد ملایم را محتملترین سناریو برای سال 1394 پیشبینی کرد.
                                زندگی بدون تحریم سلام....

نظر

در حال کار...
                                X