جــــو بــــازار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • anji-47
    عضو فعال
    • Nov 2012
    • 455

    #706
    سهام خودرویی ها در اتوبان رشد قیمت و صف خرید افتاد

    تاريخ : شنبه سی ام دی 1391


    در پی تعیین قیمت خودرو با ارز مبادلهای
    سهام خودرویی ها در اتوبان رشد قیمت و صف خرید افتاد
    خبرگزاری فارس: موافقت رئیسجمهوری با تعیین قیمت خودرو براساس ارز مبادلهای موجب شد تا سهام شرکتهای خودرویی با افزایش 4 درصدی قیمت و صف فروش گاه سنگینی همراه شود.




    به گزارش خبرنگار اقتصادی فارس، طی روزهای اخیر که وضعیت سهام اکثر شرکت های بزرگ و حاضر در صنایع برتر مانند معدنی ، فلزی ، پالایشگاهی و پتروشیمی منفی و با افت قیمت همراه شده، اعلام خبر چهارشنبه گذشته موافقت رئیسجمهور با تعیین قیمت خودرو براساس ارز مبادلهای توسط معاون وزیر صنعت موجب تغییر جهت این گروه در بورس شد.
    براساس این گزارش، درحالی این موضوع هنوز نهایی نشده و به مصوبه و ابلاغ هیئت وزیران نیاز دارد که اکثر سرمایه گذاران با در نظر داشتن این عامل مهم در آینده شرکت های خودرو ساز و همچنین قیمت ارزان سهام اکثر شرکت های خودرویی و با توجه به فروکش کردن مقطعی سهام شرکت های برتر، اقدام به خرید سهام خودرو سازها کرده اند.این جو روانی مثبت موجب شده تا سهام همه خودرو سازها با افزایش4 درصدی قیمت و صف خرید گاه سنگینی همراه شوند. به طوریکه در کنار صف خرید بیش از 17 میلیون سهم سایپا،شرکت های زامیاد و گروه بهمن هم با صف خرید 7 و دو میلیون سهمی و شرکت های پارس خودرو، ایران خودرو دیزل و قطعات اتومبیل هم با صف خرید حدود یک میلیون سهمی و رشد 4 درصدی قیمت هر سهم روبرو شده اند.
    حتی شرکت سرمایه گذاری سایپا هم ضمن افزایش 4 درصدی قیمت با صف خرید بیش از 3 میلیون سهمی در حال داد و ستد بوده و این شرکت به همراه گروه بهمن در روزی که شاخص بورس بر ریزش حدود 400 واحدی ثبت شده، حدود 5 واحد بر شاخص اثر مثبت گذاشته اند.
    برپایه این گزارش،صنعت خودروسازی با 31 شرکت بزرگ و کوچک تولیدکننده انواع خودرو و قطعات خودرو یکی از صنایع مهم بورس به شمار میرود ولی طی دو سال اخیر تحت تاثیر عواملی چون اجرای هدفمندسازی یارانه ها، افزایش نرخ ارز، تحریمها و عدم افزایش قیمت فروش محصولات با چالش هایی مواجه شده است.
    میانگین بازدهی سهام این صنعت طی 10 ماه سال جاری با منفی 13 درصد همراه شده و سهام اکثر شرکتهای این صنعت در زمره سهام ارزان بورس هستند.
    این صنعت در شرایطی با کاهش ارزش روز بازار سهام از 6 هزار میلیارد تومان اسفند ...................

    ادامه مطلب... http://irnamad.blogfa.com/post/5410

    نظر

    • مجيد رادمنش
      مدیر (6)
      • Oct 2010
      • 4902

      #707
      معاملات روزیکشنبه یکم بهمن ماه


      ارزش کل معاملات امروز به 965 میلیارد ریال رسید. 162 میلیارد ریال متعلق به معاملات گسترش نفت و گاز پارسیان و 90 میلیارد ریال مختص معاملات ذوب آهن اصفهان بود. شاخص کل امروز با 271 واحد کاهش به 37627 واحد رسید. روند بازار امروز شباهت نسبی با روز گذشته داشت و دو نماد بزرگ فلزی و دو هلدینگ بزرگ صنعت پتروشیمی با روند منفی قیمتی خود، کاهش قابل توجه ارزش شاخص کل را موجب شدند. این در حالی است که روند ارائه گزارش های دوره ای بسیار پرشتاب شده است.


      پیش از آغاز معاملات امروز، دو نماد سنگ آهنی بزرگ با تعدیل پیش بینی سود هر سهم، گزارش نه ماهه عملکرد سال مالی فعلی را ارائه کردند. گل گهر با 11 و چادرملو با 12 درصد افزایش، پیش بینی عایدی هر سهم خود را به ترتیب تا 1724 و 2002 ریال تعدیل کردند و موفق به پوشش 82 و 77 درصدی سود هر سهم در دوره نه ماهه شدند. این تعدیل اما از سوی فعالان بازار مورد توجه قرار نگرفت و هر دو نماد افت قیمت پایانی را شاهد بودند. معادن و فلزات اما افزایش اندک قیمت را تجربه کرد. رخدادها در گروه فولاد توجه بیشتری به سوی خود جلب کرد و نماد ذوب آهن اصفهان در حالی گشایش یافت که فولاد مبارکه پس از ملی صنایع مس، بیشترین اثر را بر کاهش ارزش شاخص کل داشت. نماد ذوب تغییر چندانی در پیش بینی عایدی خود اعمال نکرده بود و این مسئله از سوی بازار مثبت ارزیابی نشد.


      دو نماد نفت و گاز پارسیان و سرمایه گذاری غدیر افت قیمتی را در حالی تجربه کردند که نماد پارسان حتی با صف فروش نسبتا پرحجمی روبرو شد. روند منفی نمادهای گروه غدیر در شرایطی رخ داد که پتروشیمی پردیس صبح امروز راهی مجمع عمومی عادی سالیانه شده بود. این مجمع که با حاشیه های بسیاری همراه بود، تقسیم سود 1009 تومانی به ازای هر سهم را به تصویب رساند تا بخشی از سود به سبب افزایش سرمایه در آینده و لزوم احتیاط در خصوص احتمال تغییر قیمت خوراک، تقسیم نشود.


      لغو مجمع فوق العاده و میزان تقسیم سود مورد اعتراض شدید سهامداران حاضر در مجمع بود. در مجمع شپدیس اعلام شد تاکنون هیچ بخشنامه ای مبنی بر نرخ جدید خوراک گاز به این شرکت پتروشیمی نرسیده و حتی در صورت افزایش نرخ نیز به علت فروش بخشی از محصول تولیدی شرکت با مصوب به دولت، امکان چانه زنی برای تغییر نرخ های دولتی وجود دارد. بازار امروز همچنین شاهد گزارش مطلوب نماد ماشین سازی اراک و گزارش های جالب در صنعت سیمان بود و با افزایش عرضه بر نمادهای گروه قند و شکر مواجه شد. صف های تقاضا نیز عموما در صنعت خودرو حفظ شد.
      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

      نظر

      • مجيد رادمنش
        مدیر (6)
        • Oct 2010
        • 4902

        #708
        معاملات روز دوشنبه دوم بهمن ماه


        ارزش کل معاملات امروز به 674 میلیارد ریال رسید. 80 میلیارد ریال متعلق به معاملات ذوب آهن اصفهان و 67 میلیارد ریال مختص معاملات فولاد مبارکه بود. شاخص کل امروز با 343 واحد کاهش به 37284 واحد رسید. سومین روز متوالی افت بازار رقم خورد و این در حالی است که بازارهای موازی با مراجعه بیشتر متقاضیان روبرو هستند. گزارش های ادواری این بار نیز روند تحولات را شکل دادند.


        پیش از آغاز معاملات بود که گزارش نه ماهه نماد کالسیمین ارائه شد و در این گزارش نیز پوششی کمتر از برنامه رقم خورده بود و از تعدیل پیش بینی عایدی خبری نبود. به این ترتیب گروه روی با فشار فروش از همان دقایق ابتدایی روبرو شد که فاسمین را سریع تر به صف فروش رساند و در ادامه نمادهایی چون کروی، فرآور و فزرین نیز صف پیدا کردند. قریب به نیمی از زمان بازار، فاسمین برترین صف فروش بود. همچنان این سوال جدی مطرح است که چرا با وجود ثبت رشد چند ده درصدی قیمت های فروش، این اتفاق بازتابی در صورت های مالی شرکت های فلزی ندارد؟ البته روند گزارش دهی سوال برانگیز نمادهایی چون فولاد، فملی و فاسمین در شرایطی است که حتی تعدیل پیش بینی عایدی شرکت هایی چون چادرملو و گل گهر نیز تفاوتی در نتیجه ایجاد نکرده و بازار صف فروش این دو نماد را نیز در ساعت پایانی به چشم دید. گروه فلزات همچنین در رخدادی متفاوت، شاهد صف خرید نماد ذوب آهن اصفهان بود در حالی که زمان عرضه بلوک 56 درصدی سهام شرکت مشخص شده است.


        بازار اما در شرایط فشار فروش بر نمادهای مطرح در دو صنعت فلزات و پتروشیمی، شاهد اقبال به سایر صنایع است. گروه خودرو امروز نیز بسیاری از صف های خرید خود را حفظ کرد و اقبال به گروه قند و شکر به تشکیل و تثبیت چندین صف تقاضا انجامید. اوج تولید صنعت قند در فصل پاییز است اما گزارش های ارائه شده به بازار نشان می دهد سودآوری شرکت های این صنعت نسبت به مدت مشابه سال قبل، با رشدی قابل توجه همراه است. سهامداران صنعت اما در انتظار اعلام نرخ مرجع جدید ارز در بودجه سال آینده کل کشور هستند و بر این باورند این اتفاق، موافقت با افزایش قیمت محصولات صنعت را بسیار محتمل می کند.


        بازار در گروه سیمان و کاشی نیز با چندین صف خرید روبرو است که اتفاقی در ارتباط با گزارش های دوره ای است. در گروه کاشی، این دو نماد چینی ایران و سرامیک سینا هستند که اقبالی بیشتر را به خود اختصاص داده اند. در گروه حمل و نقل، نماد حتوکا با صف خرید پرحجمی روبرو شد در حالی که گزارش نه ماهه مناسبی ارائه کرده بود. تایدواتر نیز طعم صف خرید را چشید. اقبال به صنایع کوچک و مهجور در شرایط افت قیمت نمادهای مطرح و اوج گیری بازارهای موازی، اتفاقی است که می تواند چند روز و حتی چند هفته ادامه یابد. .. کارامد
        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

        نظر

        • ایرج اکبری
          عضو فعال
          • Dec 2011
          • 10934

          #709
          با سلام به نظرمی رسه که فردا هم صفهای فروش پا بر جا باشد و تا انگیزه قوی نیاید همین وضیعت باشه و اولین سیگنال برگشت می تواند باز گشای سهم های بسته شده برای شفاف سازی باشد با تشکر
          كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

          نظر

          • مجيد رادمنش
            مدیر (6)
            • Oct 2010
            • 4902

            #710
            نامه اعتراضی سهامداران

            وزیر و رئیس سازمان بورس را به مجلس دعوت می کنم



            خبرگزاری فارس:نماینده مجلس در واکنش به نامه اعتراضی سهامداران گفت: گلایه های مطرح شده سرمایه گذاران را قطعا" پیگیری کرده و درصورت لزوم وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس را به صحن مجلس دعوت می کنم.


            محمد حسن نژاد در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی فارس، در رابطه با نامه اعتراضی سهامداران در مورد رفتارهای سلیقه ای مسئولان سازمان بورس و ریزش بی سابقه شاخص بورس در روز جاری و ادامه روند نزولی قیمت سهام شرکت های بورسی و فرابورسی اظهار داشت: به عنوان نماینده مجلس و کسی که سابقه فعالیت زیادی در بازار سرمایه دارم، گلایه های سهامداران را قطعا" پیگیری می کنم.


            وی ادامه داد: حتی به عنوان ناظر بازارسرمایه در صورت لزوم وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس را به کمیسیون اقتصادی و صحن مجلس دعوت می کنم و از آنها در مورد روند بازار سرمایه و گلایه های سهامداران توضیح خواهم خواست. براساس این گزارش، در پی ادامه کاهش قیمت سهام که از 9دی ماه شروع شده ، جمعی از سهامداران حقیقی شرکت های بورسی و فرابورسی با ارسال نامه سرگشاده ایی به حسن نژاد خواهان رسیدگی موارد مطرح شده و برخوردهای سلیقه ای متولیان بازار سرمایه شدند.
            یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

            نظر

            • مجيد رادمنش
              مدیر (6)
              • Oct 2010
              • 4902

              #711
              به یک نماینده مجلس نوشته شد

              نامه سرگشاده جمعی از سهامداران در اعتراض به تلاطمات بازار



              خبرگزاری فارس:جمعی از سهامداران حقیقی شرکتهای بورسی و فرابورس درنامه سرگشاده ای به نماینده مجلس از آنچه برخوردهای سلیقه ای متولیان بازار سرمایه نامیدند گلایه کرده و خواهان رسیدگی در مجلس شدند.



              به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در پی ادامه روند نزولی قیمت سهام اکثر شرکتهای بورسی و فرابورسی و کاهش شاخص بورس، جمعی از سهامداران حقیقی درنامه سرگشادهای به نماینده مجلس از برخوردهای سلیقهای متولیان بازار سرمایه گلایه کرده و خواهان رسیدگی به آن در مجلس شدند. این نامه فارغ از مواضع اعلامی سهامداران منتشر میشود. در نامه سرمایه گذاران به حسن نژاد نماینده مجلس شورای اسلامی آمده است:


              همان گونه که مستحضرید مقام معظم رهبری سال91 را سال تولید ملی،حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامیده اند. درخصوص چرایی نامگذاری سال جاری به این نام می توان مهمترین برداشت را اهمیت حیاتی مسئله تولید و بهره وری داخلی با توجه به تحریم های اقتصادی کشور و ظرفیت های کلان اقتصادی معطل مانده و تعطیل شده در بخش های مختلف صنعتی و کشاورزی به دلیل برخی سیاست گذاری ها؛ وجود ظرفیت های متعدد بالقوه جهت بهره برداری از قبیل ذخایر خدادادی از قبیل سوختهای فسیلی؛ ذخایر معدنی مختلف و بسیار متنوع؛ نیروی انسانی کارآزموده و در نهایت ایجاد پروسه ای منطقی در حمایت از صنایع مختلف با هدف رفع نیازهای داخلی که اساس و بنیان استقلال محسوب میشود و نیز ایجاد اشتغال واقعی و پایدار و به خصوص صیانت از اشتغال موجود، برشمرد.


              اما این نامگذاری در واقع یک نشانه گذاری سیاست گذاری محسوب میشود که با توجه به شرایط حال کشور نشان دهنده اهمیت مبحث تولید و صیانت از سرمایه های داخلی در جهت رشد وتوسعه کشور است اما رسیدن به این هدف مهم و متعالی مستلزم ملزوماتی است که نیازمند توجه جدی دولتیان به عنوان مجریان اقتصاد کلان کشور و نیز قوه مقننه به عنوان سیاست گذار و قوه قضاییه به عنوان ضابط نظام در عرصه حمایت ازفعالیتهای سالم اقتصادی است. لیکن آنچه طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب در این برهه می بایست بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد، توجه به سرمایه های داخلی در راستای شکوفایی اقتصاد و صنعت کشور است که مهمترین منظر این موضوع را می توان در بازار سرمایه کشور مد نظر قرار داد.


              جناب آقای حسن نژاد،حضرتعالی ازخبرگان بازار سرمایه هستید و سالها خاک این صنعت را بر چشم کشیده اید، واز دردها و برخورد های سلیقه ای متولیان این بازار،سالهاست که خبر دارید.ما جمعی از سرمایه گذاران حقیقی بازار سرمایه نسبت به رفتارهای سه ماه اخیر متولیان این بازار گله مند بوده و شکایت داریم اما چون حقیقتاً نمی دانیم باید این شکایت را به کجا ببریم؛ تصمیم گرفتیم دردها و مشکلات خود را با شما که اکنون به عنوان نماینده ملت ایران و نماینده جامع بازار سرمایه هستید؛ باز گو نماییم.


              در ادامه به ارائه برخی از مهمترین این ناعدالتی ها که از سوی متولیان بازار سرمایه به سهامداران روا میشود؛اشاره می کنیم:


              1-دخالت مستقیم در فرآیند عرضه و تقاضای سهام و دستکاری در قیمت

              2- برقراری تماس های تلفنی با کارگزارن حوزه بازار سرمایه در راستای عدم خرید سهام مورد نظر بویژه از صفوف فروش

              3-دستکاری آشکار در گزارشات ادواری ارائه شده شرکت های مطرح بازار سرمایه(خصوصاً شرکت های شاخص ساز) و عدم پذیرش سودهای اعلامی این شرکتها و توصیه به شرکتهای مزبور در راستای ارائه پوشش های 9 ماهه بسیار ضعیف و عدم ارائه تعدیل در سودسهام این شرکتها(که بر اساس تحلیلی بنیادین هر یک از سهام شرکتهای مطرح می بایست تعدیل های خوبی را با توجه به پارامتر مهم افزایش نرخ ارز ارائه می نمودند. یادآور میشود هم اکنون نرخ ارز ساعت به ساعت در روز جاری افزایشی بوده وبه 3540 تومان رسیده است در حالیکه دلار در بودجه شرکت ها از 1800 الی 2500 در نظر گرفته شده است)

              4- خرید و فروش سهام توسط کارمندان و مدیران میانی بورس و اشاعه و ترویج خرید سهام مورد نظر خود به بازار در اعلام نظرهای مختلف از طریق تریبون های در دسترس( نمونه بارز این موضوع اظهار نظرآقای مالمیر در خصوص صنعت قند کشور می باشد)

              5- درز اطلاعاتی پیرامون معاملات افراد حقیقی و حقوقی از طریق حوزه نظارتی بورس

              6- تشویق سرمایه گذاران به خروج از بازار سرمایه و حرکت نقدینگی به سمت بازارهای موازی همچون ارز و سکه

              7- سلب اعتماد سرمایه گذاران واقعی در راستای عدم سرمایه گذاری در بورس

              8- اتخاذ تصمیمات خلق الساعه همچون بسته شدن نمادهای بزرگ بورسی و بلوکه شدن بخشی از سرمایه سرمایه گذاران تا زمانهای نامعلوم

              9- اتخاذ تصمیمات سلیقه ای در بازگشایی سهام شرکتها

              10- خرید و فروش سهام بوسیله مدیران میانی از طریق کدهای اقوام و آشنایان نزدیک


              جناب آقای حسن نژاد این موارد تنهای بخشی از دغدغه های افرادی است که بنا بر توصیه رهبر معظم انقلاب" حضرت آیت الله خامنه ای" ، سعی نمود اند با اندک سرمایه خود به حرکت چرخ های اقتصاد و صنعت این مرز و بوم در سال تولید ملی و حمایت از کار و سرمایه ایرانی؛ کمک نمایند تا ایران اسلامی در پرتو برخورداری از رهبر فرزانه خود در جنگ تمام عیار با دشمنان اسلام؛ همچون گذشته سر بلند باشد. جناب آقای حسن نژاد نماینده محترم مجلس شورای اسلامی ایران، آیا رفتار های سلیقه ای و بروز اینچنین ناعدالتی هایی؛ جز نافرمانی و خروج از انجام فرمایشات مقام معظم رهبری؛ معنی دیگری را در بر دارد؟


              آیا هر ایرانی مسلمانی به هر نوعی که می تواند نباید در سیاستها و راهبردهای کلان جامعه خود مشارکت نماید؟ آیا خروج نقدینگی از بازار سرمایه و حرکت به سمت ارز و سکه، که خود آب به آسیاب دشمن ریختن در این برهه حیاتی، که تمامی جهان با ما سر جنگ دارند؛ نیست؟


              آیا نمی بایست جلوی اینگونه رفتارها گرفته شود؟ آیا نمی بایست برای جلوگیری از رشد تورم افسار گسیخته، نقدینگی جامعه را به سمت تولید و صنعت هدایت نمود؟ آیا برای سهامدارانی که با چند میلیون تومان سرمایه خود می خواهند به صنعت و اقتصاد کشور کمک نمایند، جایی بهتر از بازار سرمایه وجود دارد؟


              آیا در صورت ادامه این وضعیت بهتر نیست بازار سرمایه روزانه بولتنی چاپ نماید که بر فرض امروز فلان صنعت را بخرید و فلان صنعت را بفروشید؟


              درادامه عاجزانه تقاضا داریم نسبت به این پرسش ها و شکایت موجود رسیدگی فرمایید.در انتها به استحضار میرساند در صورت نیاز به ارائه اسناد و مدارک مرتبط با هریک از بندهای اشاره شده، می توان نسبت به ارائه هر یک از این اسناد اقدام نمود.

              پیشاپیش از بذل عنایت جنابعالی کمال تشکر را داریم.


              جمعی از سرمایه گذاران حقیقی بازار سرمایه
              یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

              نظر

              • darab
                عضو عادی
                • Dec 2012
                • 215

                #712
                بورس نیست که گلد کویست شده بدبختی
                شاهکار مولانا:[B]چون نباشد عشق را پروای او[/B]........... [B]او چو مرغی ماند بی پر وای او[/B]/:.Heart.:/

                نظر

                • وحید 20
                  ستاره‌دار(98)
                  • Mar 2011
                  • 29911

                  #713
                  دلایل افت شاخص بورس اعلام شد!

                  تهران - رییس اداره بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار دلایل افت شاخص بورس را اعلام کرد و گفت: اعلام گزارش 9 ماهه شرکت ها و اطلاعات واقعی آنها از دلایل افت شاخص بورس است، اما سرمایه گذاران این بازار نگران نباشند.

                  ˈمحمود رضا خواجه نصیرˈ روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به رشد سه تا چهار هزار واحدی شاخص در ماه های گذشته، افزود: برخی از سرمایه گذاران معتقدند که روندهای رشد شاخص در ماه های گذشته با سرعت پیش رفته است و بازار سرمایه باید به تعادل برسد.

                  وی ادامه داد: این امر سبب شده تا روندهای اصلاحی و برگشتی در بورس آغاز شود، اما وضعیت عمومی بازار مطلوب است.

                  رییس اداره بورس های سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: هر چند وضعیت روانی نیز بر شاخص بورس تاثیر گذار است، اما معتقدیم وضعیت بازار مناسب است.

                  وی گفت: پیش بینی می شود وضعیت بودجه ای شرکت های بورسی مناسب باشد و بهتر است سرمایه گذاران به صورت هیجانی روندهای افزایشی و کاهشی را دنبال نکنند.

                  خواجه نصیر با بیان آن که، روندهای کاهشی در زمان حاضر طبیعی است، اظهار داشت: نقدینگی مناسبی در بازار سرمایه تزریق شده و شاخص بازار به صورت مجدد می تواند روند افزایشی را ادامه دهد.

                  وی در پایان توصیه کرد: سرمایه گذاران نگاه بلند مدت به بازار سرمایه داشته باشند و از هیجانات بپرهیزند.

                  یادآور می شود: شاخص بورس در سه روز گذشته یک هزار واحد افت داشته است که این امر منجر به نگرانی سرمایه گذاران این بازار شده است.
                  درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                  توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                  نظر

                  • مجيد رادمنش
                    مدیر (6)
                    • Oct 2010
                    • 4902

                    #714
                    معاملات روز سه شنبه سوم بهمن ماه


                    ارزش کل معاملات امروز به 1765 میلیارد ریال رسید. 646 میلیارد ریال متعلق به معامله عمده سهام بانک ملت و 366 میلیارد ریال مختص معاملات معدنی و صنعتی گل گهر بود. شاخص کل امروز با 690 واحد کاهش به 36594 واحد رسید. بازار در افت روزانه ارزش شاخص کل رکوردی بی سابقه را بر جای گذاشت تا حاصل اوج گیری فشار فروش بر نمادهای مطرح و توقف فعالیت خریداران، روزی تاریخی را برای بورس رقم بزند. فضا به جز دقایق هیجانی ابتدا و انتهای وقت معاملاتی، در سکوتی مطلق و یاس سهامداران فرو رفته بود.


                    گسترش نفت و گاز پارسیان در دقایق ابتدایی وقت برای تعادل تلاش کرد اما شدت عرضه ها، صف فروش را به سرعت تشکیل داد و هنگامی که مشخص شد خریداران تمایلی به فعالیت ندارند، صف حجم سنگینی پیدا کرد. این در حالی بود که صف فروش دو نماد کالسیمین و فرآوری مواد معدنی پایدار بود. با گذشت دقایقی اندک، سایر نمادها در صنایع فولاد، سنگ آهن، فلزات اساسی و پتروشیمی به صف فروش رسیدند. اگر تداوم خرید در نمادهای فملی و وغدیر را به کنار بگذاریم، بازار تا دقایق پایانی وقت خود در سکون فرو رفته بود. در این مدت اما خریدها تا سطح تکمیل حجم مبنا ادامه داشت تا شاخص کل واکنشی متناسب با جو بازار نشان دهد و قریب به 700 واحد یا 2 درصد از ارزش خود را از دست بدهد.


                    در لحظات پایانی اما فضا با تغییری شگرف روبرو شد و در کمتر از ده دقیقه، صف فروش در نمادهای صنایع فولاد، سنگ آهن و مس جمع شد. این فرصت البته در اختیار نمادهای دو گروه روی و سرمایه گذاری غدیر قرار نگرفت. «صعود بازارهای موازی»، «تداوم توقف برخی نمادهای مهم» و «روند پرسش برانگیز ارائه گزارش های نه ماهه» بسیاری از سهامداران را از بازار سهام مایوس کرده و روز به روز فشار فروش افزایش می یابد. در این بین انتقاداتی بی سابقه نسبت به عملکرد سازمان بورس در روند گزارش دهی شرکت ها و روند معاملات نمادها، مطرح شده است.


                    بازار اما در صنایع دیگر، شاهد واکنش نمادهای نفت بهران و نفت پارس نسبت به مبنای مبادلاتی محاسبه ارزی نرخ مواد اولیه بود تا صف فروش نسبتا پرحجم برای دو نماد تشکیل شود. این نمادها البته در انتظار دریافت مجوز افزایش نرخ هستند. در گروه قند اما صف های خرید پرحجم تر شد، نماد قند قزوین با صعود بیش از 50 درصدی قیمت گشایش یافت و عرضه اولیه سهام فرآورده های غذایی و قند چهارمحال صورت پذیرفت. این صنعت رهبری بازار منفی این روزها را در دست گرفته است. در صنایع کوچک دیگر نیز برخی نمادها صف خرید خود را تداوم بخشیدند اما صنعت خودرو با عرضه های پرحجمی روبرو شد که صف های خرید را از بین برد. .. کارامد
                    یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                    نظر

                    • مجيد رادمنش
                      مدیر (6)
                      • Oct 2010
                      • 4902

                      #715
                      مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس خبر داد:

                      نمادهاي بسته به زودي بازگشايي ميشوند


                      مدیر نظارت بر ناشران اوراق بهادار سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: نماد معاملاتی شرکتهای پتروشیمی کرمانشاه و شیراز و پالایش نفت تبریز امروز (چهارشنبه) در بورس اوراق بهادار تهران بازگشایی میشود.


                      امیر حمزه مالمیر با بیان مطلب فوق افزود: با توجه به دریافت اطلاعات، بررسی ها و برگزاری جلسات متعدد با مدیران شرکتهای پتروشیمی کرمانشاه و شیراز و پالایش نفت تبریز، این شرکتها امروز به تابلوی معاملات باز میگردند.


                      وی خاطرنشان کرد: اطلاعات مالی جدید این شرکتها ديروز به بازار منعکس شده بود و نماد معاملاتی آنها امروز در بورس تهران بازگشایی میشود. مالمیر خاطرنشان کرد: سایر نمادهای متوقف نیز بعد از تکمیل اطلاعات و انعکاس آنها به بازار، ظرف چند روز آینده در بورس تهران بازگشایی خواهند شد.
                      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                      نظر

                      • وحید 20
                        ستاره‌دار(98)
                        • Mar 2011
                        • 29911

                        #716
                        منظور از تذکر به رئیس بورس، برخی مدیران میانی این سازمان است

                        خبرگزاری فارس: نماینده مجلس در توضیحاتی تکمیلی در مورد نامه اعتراضی سهامداران گفت: منظور از تذکر به رئیس سازمان بورس در مورد برخی مدیران میانی سازمان بود و نه شخص صالحآبادی.

                        محمد حسننژاد در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، اظهار داشت: با توجه به برخی سوءبرداشتها و سوءاستفادهها در مورد تذکر من به رئیس سازمان بورس،لازم است توضیحاتی در این رابطه بدهم که منظورم از تذکر شخص رئیس سازمان و معاونین و اعضای هیئت مدیره آن نبود بلکه در مورد برخی مدیران آن سازمان است.

                        وی افزود: با همه وجودم اعتقاد دارم شخص آقای صالحآبادی به همراه معاونین آن یکی از سالمترین و کارآمدترین مدیران هستند که در بازاری شفاف فعالیت میکنند، اما ممکن است در بدنه سازمان و یا سایر حوزهها برخی افراد تخلفاتی انجام داده باشند.این موضوع مانند آن است که اگر در شعبهای در بانکها تخلفی صورت میگیرد به معنای تخلف در کل آن بانک نیست بلکه در آن شعبه اتفاقی افتاده که باید پیگیری شود.

                        وی خاطرنشان کرد: واقعیت این است که مجلس با سازمان بورس و صالح آبادی و همچنین معاونین مشکلی ندارد و همواره در جهت بهبود اهداف سازمانی حمایتهای خود را عملی میکند اما برخی موارد وجود دارد که حتماً از طرف من و سایر نمایندگان مجلس پیگیری خواهد شد. با این همه برخی از مخاطبان در مورد تذکر به رئیس سازمان بورس دچار سوءبرداشتهایی شدهاند که لازم بود در این رابطه توضیحاتی بدهم.

                        حسننژاد در خاتمه گفت:با این همه درشرایطی برخی ممکن است از مواضع من در مورد سازمان بورس و برخی مدیران آن سوءاستفاده کنند که بدین وسیله اعلام میکنم منظور من از تذکر فقط در مورد برخی مدیران میانی بوده که با همه وجود از منافع سهامداران حمایت خواهم کرد.
                        درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                        توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                        نظر

                        • مجيد رادمنش
                          مدیر (6)
                          • Oct 2010
                          • 4902

                          #717
                          در گفت وگوی تفصیلی با فارس مدیر اداره امور بورسها اعلام شد


                          دفاع تمام عیار از نظارت سازمان بورس

                          سهامداران معترض گروهی خاص و 5 درصدند


                          خبرگزاری فارس: مدیر اداره امور بورسها و بازارهای سازمان بورس ضمن پاسخ به 10مورد اعتراض سهامداران و دفاع تمام عیار از عملکرد نظارتی کنونی، گفت: معترضین به رویه نظارت سازمان بورس گروهی خاص و 5 درصدی هستند.



                          به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس قبل از ریزش 690 واحدی و بیسابقه شاخص بورس درتاریخ 46 ساله بازار سهام که سه شنبه گذشته رخ داد، شرایط سرمایهگذاری در بورس برای اکثر سهامداران سخت و پیچیده شده و نگرانی های سهامداران از ادامه این روند افزایش یافته بود. چون درکنار توقف نماد 6 شرکت جلودار توسط سازمان بورس و ابلاغ دستورالعمل خرید اعتباری، بازار سهام از مسائلی چون احتمال اجرای مرحله دوم هدفمندسازی یارانهها، اعلام بازنشستگی رئیس کل بانک مرکزی، افزایش نرخ ارز و مسکن و همچنین ادامه توقف نماد معاملاتی شرکتها و در مرحله بعد حاشیه های مربوط به برگزاری مجمع سالانه پتروشیمی پردیس متأثر شد. به این ترتیب در شرایطی شاخص بورس از 9 دیماه تا سه شنبه گذشته با کاهش بیش از دو هزار واحدی ارقام به دو کانال منفی 37 و 36 هزار واحدی نزول کرد که با سخت شدن شرایط و ادامه روند کاهش قیمت سهام شرکتهای بزرگ،برخی سهامداران حقیقی نامه سرگشاده ای به نماینده مجلس ارسال و در آن 10 مورد تخلف را مدعی شدند. در این رابطه محمدحسن نژاد نماینده مردم مرند در مجلس که قبلا" از فعالان بازار سرمایه و مدیرعامل کارگزاری رضوی بود در گفت وگوی تفصیلی با فارس در مورد این نامه نکاتی تازه ای را اعلام کرد.




                          این در حالی است که قبل از ریزش شاخص درسه شنبه گذشته و به رغم دریافت نامه اعتراضی سهامداران توسط خبرگزاری فارس،تلاشهای مکرر خبرنگار فارس برای تماس با مسئولان از جمله رئیس و معاون سازمان و مدیران نظارت برناشران و امور بورس ها برای ارایه توضیحات در مورد نامه منتشر نشده سهامداران (تا قبل از ساعت 13 و 3 دقیقه) به نتیجهای نرسید. حتی بعداز انتشار این نامه که فارع از صحت و سقم ادعاهای سهامداران منعکس شد،باز هم تماس با مسئولان مخصوصا" مدیر نظارت بر ناشران بی نتیجه ماند تا اینکه پیش از ظهر چهارشنبه امکان گفت وگوی تلفنی با مدیر اداره امور بورسها و بازارهای سازمان بورس مهیا شد. طی این مصاحبه تفصیلی و خواندنی محمود خواجه نصیری با حوصله و روی باز،ضمن پاسخ به 10 مورد ادعای سهامداران حقیقی،درباره چرایی و چگونگی نظارت بر شرکتها و بازار سهام توضیحات کاملی ارائه کرد.وی با تاکید بر ادامه رویه های نظارتی کنونی ،اعلام کرد نامه اعتراضی سهامداران برآیند نظر همه سرمایه گذاران نیست و گروهی خاص و فقط 5 درصد از جامعه سهامداران را شامل می شود. این گفت وگو هم مانند نامه اعتراضی سهامداران، فارع از موارد مطرح شده و تایید یا رد آنها، منتشر می شود که در ادامه میخوانید:



                          تکذیب بند دوم نامه سهامداران

                          خواجه نصیری در آغاز این گفت وگو و در پاسخ به این سؤال که آیا اخبار غیررسمی حضور هفته گذشته وی و مدیر نظارت بر ناشران بورسی در یکی از شرکتهای کارگزاری خریدار سهام یک شرکت پتروشیمی مطرح بورس صحت دارد، یا خیر؟ گفت:با توجه به مسئولیتها و وظایفی که داریم نه تنها دریک کارگزاری بلکه ممکن است در هر شرکت کارگزاری حضور یافته و امور نظارتی را پیگیری کنیم.این موضوع ربطی به منافع بازار و جلوگیری از روند عادی شرایط ندارد.قطع یقین به هر کارگزاری که برویم در سطوح مختلف و براساس مقررات کنترلهایی را انجام میدهیم. وی با اشاره به بند دوم نامه سهامداران (برقراری تماس های تلفنی با کارگزاران در راستای عدم خرید سهام مورد نظر بویژه از صفوف فروش) افزود:جلوگیری از خرید و فروش سهام شرکت های دارای حجم بالا و یا عرضه و تقاضا درمورد شرکت های خاص را تکذیب میکنم.مگر اینکه نوع خرید و فروش منجر به دستکاری شود. اعتقاد من و سایر مسئولان سازمان بورس این است که باید فضایی مطمئن در بازار حاکم شود. به گفته این مدیر،سازمان بورس براساس سیاستها و برنامه ریزیهایی که دارد هیچ گاه قصد تخریب این بازار را نداشته ولی با هر نوع سودجویی و منفعت طلبی توسط گروه های خاص مقابله میکند.



                          حضور مدیران حوزه نظارت در محل کارگزاری ها امری طبیعی است


                          وی در پاسخ به این سؤال که با توجه وظایف معاونت نظارت بر نهادهای مالی و کارگزاران، آیا لزومی به حضور مدیران نظارت بر ناشران در شرکتهای کارگزاری است؟اظهار داشت:حضور من و سایر همکارانم در شرکتهای کارگزاری امری طبیعی بوده و در بسیاری موارد رسانهای نمیشود. حوزه های نظارتی هم متعدد بوده و وظایف معاونت نظارت بر کارگزاران مانع از نظارتهای ما نمیشود چون ما دراین رابطه خطکشی نداریم .ممکن است من به همراه آقای مالمیر جلساتی با کارگزاران داشته باشیم.به طوری که گاه روزی با 10 کارگزار ارتباط تلفنی دارم و در هفته چندین کارگزار به دفتر من رفت و آمد میکنند که هیچکدام شان را افشا نمیکنم.



                          سازمان بورس فعالانه نظارت می کند نه دخالت

                          این مقام مسئول درمورد ادعای اول نامه سهامداران مبنی بر دخالت مستقیم در فرآیند عرضه و تقاضای سهام و دستکاری در قیمت تأکید کرد:هدف اصلی ما نظارت فعالانه است و نه نظارت منفعلانه.چون اگر بخواهیم نظارت را دخالت بدانیم انفعال مقام ناظر مؤثر نخواهد بود. این هدف درحالی پیگیری میشود که در گذشته سوابقی از افزایش قیمت بیجهت شرکتها به 5 هزار تومان و سپس سقوط آزاد آنها به کمتر از 50 تومان وجود دارد که باعث به خاک نشستن بسیاری از سهامداران شده است.با همین هدف تصمیم گرفتهایم برای کمک به بازار نظارت منفعلی نداشته باشیم.



                          سیاست سازمان دستکاری نیست/ روش های دستکاری


                          وی گفت: دخالت و دستکاری هر کسی میتواند بخشی از بازار را متأثر کرده و بستری شکلی داشته باشد اما به هیچوجه سیاست ما به عنوان سازمان بورس دستکاری نیست.دستکاری تعریف دارد و براساس روشهایی انجام میشود که خودمان مرجع رسیدگی به دستکاری بوده و کنترلهایی را برای این مورد همواره انجام میدهیم. خواجهنصیری ادامه داد: روشهای دستکاری شامل مواردی چون سفارشات انباشته و غیر مناسب با حجم تقاضای بازار، انجام معاملات هماهنگ شده که منجر به افزایش یا کاهش قیمت سهام شود، اختلال در فرایند قیمتگذاری، تحریک عرضه یا تقاضا، انجام معاملات بدون تغییر مالکیت، رقابتهای کاذب و هماهنگ شده و براساس اخبار و شایعات است که در این موارد ما به عنوان سازمان بورس ورود پیدا میکنیم. این مقام مسئول تأکید کرد:سیاست ما پیشگیری 80 درصدی تخلفات است به طوری که طی یک سال اخیر مانع از بروز تخلفها و تشکیل پرونده های عدیده شده ایم. برای همین حجم زیادی از سرمایه ها و فعالیتهای سهامداران معطوف به بازار شده است.این برنامه هم با هماهنگی سایر فعالان بازار از جمله کارگزاران انجام میشود.



                          روش های نظارتی در سایر بورس ها چگونه است؟


                          خواجه نصیری در واکنش به این پرسش فارس که آیا چنین رفتارهایی که به باور فعالان دخالت محسوب میشود در سایر بورسها هم وجود دارد یاخیر؟توضیح داد: بله.در اکثر بورسها تا حد زیادی چنین نظارتهایی انجام میشود تا مانع از بروز تخلفات شوند.به همین ترتیب حتی نهادهای نظارتی در بسیاری از موارد حساس قبل از معاملات مهم تاییدیه هایی صادر میکنند و فعالان بازار هم در چنین مواردی هماهنگ شده عمل میکنند.



                          نظارت ما نرمال و به نفع سهامداران است


                          وی افزود: با این اوصاف اعتقاد ندارم که نظارت ما در بازار از حد نرمال بیشتر است.تنها بحثی که در این میان برای ما اهمیت دارد این است که نظارت منفعلانه نداشته باشیم.این موضوع شاید در کوتاهمدت سهامداران را آزار دهد اما در بلندمدت باعث افزایش حاشیه امنیت شده و سهامداران مطمئن میشوند که در این بازار همواره چشمان بازی هست که حواسش به قیمت سهام و روندهای حاکم بر بورس است.



                          هیچ گاه دنبال تغییر سود شرکتها نیستیم


                          وی در رابطه با بند سوم نامه اعتراضی سهامداران (دخالت آشکار در گزارشهای ادواری شرکت های مطرح بازار)گفت:این ادعا و حرفها باید مصداق داشته باشد.ما در این رابطه مصادیقی نداریم که حاکی از دخالت سازمان در این مورد باشد.بسیار مهم است که سهامداران بدانند طی چند سال اخیر مانع از اعلام سودهای غیرواقعی شرکت ها با انحراف بالا شده ایم.بطوری که دیگر روال افزایش یا کاهش شدید سود شرکتها وجود ندارد.این نشاندهنده دقت نظارت بر شرکتها از طریق برگزاری جلسات و ارائه کمک به مدیران شرکتها است. خواجه نصیری افزود:درحالی من یا همکاران واحد نظارت بر ناشران هیچگاه به دنبال تغییر دادن سود شرکتها نیستیم که چنین امکانی به هیچوجه وجود ندارد.چون همه اطلاعاتی که از طرف شرکتها صادر میشود با امضای خود مدیران بوده و اگر به فرض مبانی سازمان مورد تأیید مدیران نباشد آنها هیچوقت اطلاعات ارائه شده را امضا نکرده و تحت فشار اقدام به اعلام سود نمیکنند. وی در واکنش به این نکته که به گفته برخی مدیران در صورت عدم رعایت نکات مطرح شده از سوی سازمان بورس با برخوردهای قهری و مثلا" هنگام تأیید صلاحیت ها و یا صدور مجوزها مواجه میشوند، توضیح داد: مسئولیت همه اطلاعات به عهده مدیران شرکتها بوده و هیچ فشاری هم نمیتواند باعث دروغ گویی آنها شود.



                          بنابراین درحالی نظارتهای ما منطقی است که شرکتهای پذیرفته شده در بورس و فرابورس و ثبت شده نزد سازمان باید اطلاعات ارائه شده را به طور شفاف و کامل منتشر کنند. خواجه نصیری تأکید کرد:با این حال شاید تنها ورود ما به این گونه مسائل هنگام اعلام مفروضات پیشبینی شده که حالت پنجاه پنجاه دارند، باشد.در این روال کمک میکنیم تا سودهای اعلام شده شرکتها بسیار خوشبیانه و یا بدبینانه نباشد.با این حال هیچ اطلاعاتی بدون امضای مدیران شرکتها قابلیت انتشار ندارد. مدیراداره بورسها و امور بازارهای سازمان بورس تأکید کرد:بنابراین درحالی در مورد بند سوم نامه سهامداران باید شواهد مورد قبولی وجود داشته باشد که تاکنون هیچ شاهدی دال بر این ادعا ندیده ام. ممکن است شواهدی در رابطه با تماس با کارگزاران وجود داشته باشد اما در اینکه فشاری برای شرکتها در اعلام سود آنها و یا پوشش ضعیف یا قوی عملکرد میاندورهای مطرح باشد به هیچوجه صحت ندارد.منطقی و عملی هم نیست مگر اینکه شرکتها در این زمینه مصادیقی داشته باشند.


                          نظارت برخریدو فروش مدیران سازمان / رازدار و امین بازاریم


                          خواجه نصیری در رابطه با ادعاهای مطرح شده در بندهای 4 تا 7 نامه سهامداران هم گفت:چنین مسائلی در حد شکایت بوده و فقط میتواند مورد ادعا باشد که به حقوق شخصی افراد برمیگردد.اما اگر در رابطه با موردی مانند خرید و فروش سهام توسط مدیران میانی سازمان بورس مدارکی وجود داشته باشد حتماً جرم بوده و ما به عنوان مسئول نظارت بر این حوزه وظیفه داریم تا این موضوع را بررسی کنیم اگر شواهدی باشد که نیست، پیگیری کنیم و احقاق حقوق کنیم. وی افزود: این مورد درحد ادعا است.تلاش من و همکارانم درسازمان بورس این است که رازدار شرکتها باشیم. حتی در سطوح کارگزاران هم نظارت کرده و مانع از درز اطلاعات شویم.من و همکارانم خودمان را امین فعالان دانسته و بر چنین مواردی بسیار حساس هستیم.



                          نظارت هیچگاه باعث سلب اعتماد به بورس نمیشود


                          خواجه نصیری با اشاره به ادعای سهامداران در ایجاد ممانعت سازمان بورس از ورود سرمایه ها و تشویق سرمایه گذاران به خروج از بازار سرمایه و سلب اعتماد سرمایه گذاران گفت:طبیعی است سازمان بورس به عنوان سیاستگذار همواره به دنبال تشویق مردم به ورود سرمایهها به این بازار باشد.آمارهای4 سال اخیر هم نشان میدهند همه متغیرهای مربوط به حجم و نقدینگی بازارسهام افزایش یافته و ما به دنبال رشد بازار هستیم که نتیجه اعتماد به بازار است. وی ادامه داد: درعین حال ما نه تنها به دنبال جذب نقدینگی به بورس هستیم بلکه هدف نهایی ما این است که بورس و بازار سرمایه به چنان درجهای برسد که بتواند نقش مهمی در کنترل نقدینگی کشور داشته باشد. مصاحبه های رئیس سازمان در تشویق سرمایه گذاران به حضور در این بازار تأیید کننده این نکته است.وجود نظارت هیچگاه باعث سلب اعتماد نمیشود چون در این صورت هیچگاه گردش معاملات کنونی نسبت به 6 سال پیش 20 برابر نمیشد.



                          استقبال تلخ از توقف نمادها/ تلاش 90 درصدی برای نبستن نماد


                          وی در رابطه با توقف گاه طولانی مدت برخی شرکتها هم گفت:در اینکه بسته شدن نمادها منجر به بلوکه شدن سرمایه ها میشود شکی نیست اما با در نظر گرفتن مقوله هزینه و فایده،ما همواره با دو ریسک و موضوع مهم عدم شفافیت و عدم نقدینگی مواجه هستیم که باید یکی از این دو را انتخاب کرده و مدنظر قرار داده تا نگاه دقیق و منصفانه ای داشته باشیم. وی افزود: برخی موارد مشاهده شده شرکـتهای شفاف نبوده و باید نمادشان را میبستیم و یا باز نمیکردیم ولی با در نظر گرفتن موضوع مهم نقدشوندگی و بلوکه نشدن سرمایه ها اقدام به بازگشایی نماد و یا عدم توقف نماد کردیم.ما هر روز با این ریسکها مواجه بوده و با در نظر گرفتن شرایط و اینکه کدامیک ریسک بیشتری دارد تصمیمگیری میکنیم. خواجه نصیری تأکید کرد:ما در 90 درصد موارد نماد شرکتها را نمی بندیم اما در برخی شرایط مجبور به توقف نماد هستیم.تأکید و سیاست اصلی سازمان بورس این است که همواره زمان توقف نمادها به حداقل برسد. چون هیچ کسی در سازمان بورس توقف طولانیمدت نمادها را تأیید نمیکند.برای همین بسته شدن نمادها برای ما اقدام تلخی بوده و به تلخی از آن استقبال میکنیم.در مواردی با توقف طولانی مدت نمادها مواجه ایم برای ما بار سنگینی داشته و همواره تلخ بوده است.



                          پاسخ به ادعای 9 و 10 نامه سهامداران


                          وی در مورد بند 9 نامه اعتراضی سهامداران که در مورد بازگشایی سلیقهایی برخی نمادها است،توضیح داد: شاید منظور سهامداران از این بند بازگشایی نماد ذوبآهن در هفته پیش باشد.تمام آنچه در این شرکت رخ داد طبق مقررات بوده و دامنه نوسان و نحوه بازگشایی آن طبق دستورالعمل های موجود تعیین شد. اگر هم خلافی در این مورد صورت گرفته ما خودمان پیگیری می کنیم ولی این مورد به عدم آگاهی سهامداران در مورد نحوه معاملات در فرابورس مربوط است. خواجهنصیری در مورد بند10 نامه (خرید و فروش مدیران میانی از طریق کدهای اقوام و آشنایان نزدیک )گفت: این مورد هم ادعا بوده و اگر شواهدی وجود دارد باید پیگیری شود اما به عنوان نهاد ناظر ما هم بر این موضوع نظارت میکنیم تا فضای سالمی ایجاد شود.



                          طرح ادعاها توسط گروهی خاص

                          وی در واکنش به این سؤال که با این اوصاف چه نتیجهگیری و جمعبندی از نامه سهامداران حقیقی و ادعاهای مطرح شده در آن دارد؟گفت: در درجه نخست ادعاهای مطرح شده در آن نامه نظر قاطبه بازار نبوده و گروه خاصی چنین مسائلی را با نگاهی متفاوت مطرح کردهاند.چون ممکن است بسته شدن نماد شرکتها برای یک گروه خاص دردآور باشد اما در جریان کلی بازار و با در نظر گرفتن منافع عمومی ممکن است به نفع بازار هم باشد. خواجهنصیری در برابر این پرسش که براساس چه مدارک و شواهدی اعلام میکند که طرح چنین مسائلی نظر برخی گروههای خاص بوده و همه سهامداران چنین اعتقادی ندارند؟گفت: براساس تماسهای روزانهایی که با همین هدف با کارگزاران و فعالان انجام میدهم،از شرایط روحی و روانی بازار ارزیابی دارم.بر همین اساس میگویم در آن نامه نظر همه فعالان بازار مطرح نیست.هرچند باید سنجش دقیقتری از نگاه سهامداران داشته باشیم اما سازمان بورس، سازمان همه سرمایه گذاران است و نه عدهای خاص.



                          اینگونه شکایتها نمیتواند مسیر نظارتی ما را تغییر دهد


                          وی با بیان اینکه اگر اعتراضی وارد شده باشد ممکن است مزیتهایی را کاهش یا افزایش دهد،خاطرنشان کرد: با همه احترامی که به شکایت سهامداران میگذارم اعتقادم این است که ارزیابی بازار باید مبتنی بر اهداف و دلایل روشن و شفافی باشد ولی اینگونه شکایتها نمیتواند مسیر نظارتی ما را تغییر دهد. خواجه نصیری افزود: از همه فعالان و کارشناسان و حتی نمایندگان مجلس میخواهم قبل از اظهارنظر ، ابتدا بررسی کنند تا نگاه بیطرفانهای بر عملکرد سازمان داشته باشند.



                          سهامداران معترض 5 درصدند/ آمادگی برای نظرسنجی الکترونیکی


                          مدیر اداره بورسها و امور بازارهای سازمان بورس ادامه داد: درحالی برخی از شکایتهای مطرح شده میتواند منطقی باشد و مدنظر قرار گیرد که طرح ادعاهای سهامداران در آن نامه اعتراضی مربوط به عده خاصی و شاید شامل 5 درصد از فعالان بازار باشد. خواجهنصیری در واکنش به این سؤال که آیا سازمان بورس حاضر است از طریق راهاندازی سیستم الکترونیکی ، در این رابطه نظرسنجی انجام دهد تا مشخص شود چه تعداد از سهامداران چه اعتراضهایی را بر عملکرد نظارتی سازمان بورس دارند؟ پاسخ داد: بله با چنین رویهایی موافق بوده و ما باید صدای سهامداران را بشنویم. از این موضوع هم استقبال میکنیم. هر سهامداری هم هر اعتراضی داشته باشد میتواند با من یا همکارانم در میان گذاشته و ما از چنین مواردی استقبال میکنیم.



                          ارتباط سازمان با سرمایه گذاران از بالا به پایین نیست

                          وی افزود: این نکته را هم باید تأکید کنیم که ارتباط ما با سرمایه گذاران از بالا به پایین نیست و اگر بخشی از امضاکنندگان نامه و کارگزاران حرفهایی دارند آماده شنیدن هستیم. وی ادامه داد: از همه فعالان بازار و سهامداران درخواست میکنم همانگونه که هنگام منفی شدن بازار از ما درخواست حمایت و تلاش برای بهبود کردن بازار دارند هنگام افزایش قیمتها هم به ما این اجازه را بدهند و اعتماد کنند تا ما به رویه های نظارتی خود عمل کنیم.چون دوست داریم در 80 تا 90 درصد افرادی که وارد بازار میشوند در فضایی جذاب فعالیت کنند.این مدیر تاکید کرد:هیچ گاه هم نمیگویم همه کارهای من و یا همکارانم 100 درصد درست است.ما باید با فعالان بازار تعامل داشته باشیم نه تقابل.چون ما احساس مسئولیت میکنیم .آنها هم باید بدانند بزرگترین مزیت بورس همین نظارت بوده که طی آن نهاد ناظر از منافع سهامداران دفاع میکند. خواجهنصیری اضافه کرد:چقدر خوب بود که سهامداران به جای شکایت از سازمان و مدیران با ما تعامل داشته باشند.چون همواره سعی ما بهبود اوضاع است.ممکن است اشتباهاتی هم داشته باشیم اما به معنای آن نیست که 90 درصد کارهای ما برای منفعت بازار نبوده و نیست.



                          آیا بورس با مدیران و کارگزاران معترض مقابله می کند؟


                          وی در واکنش به این نکته که به گفته برخی کارگزاران و مدیران شرکتها و سهامداران حقوقی از رودررو شدن با سازمان بورس و اعلام نقطه نظرات و انتقادات و اعتراضها به دلیل حفظ موقعیت خود یا شرکت ترس وجود دارد، گفت: شواهدی دال بر این موضوع ندارم که بعد از اعلام نظر کارگزاران یا مدیران مشکلی برایشان ایجاد شود. تنها یک بار در مورد اظهارنظر یک عضو هیئت مدیره یکی از شرکتهای کارگزاری در مورد معاملاتی آتی سکه ،به مدیرعامل آن کارگزاری اعلام کردم با توجه به ملتهب بودن بازار آتی سکه بهتر است چنین اظهارنظرهایی نشود. وی افزود: این همه درحالی است که ما رابطه بسیار تنگاتنگی با کارگزاران داریم .آنها هم حرفهایشان را به راحتی با ما میزنند و به محض بروز هر اتفاقی نقطهنظرات و گاه انتقادات خود را به ما منتقل کرده و یا مشورت میدهند.ما هم آنها را به هیأت مدیره و رئیس سازمان بورس منتقل میکنیم.در این میان ممکن است بخش کوچکتری از کارگزاران باشند که چنین ارتباطی را نداشته و یا واهمه داشته باشند.



                          آمادگی برای برگزاری میزگرد و آینده کوتاه مدت بازار


                          وی در بخش پایانی این گفت وگوی تفصیلی ضمن اعلام آمادگی برای برگزاری میزگردی در خبرگزاری فارس با حضور کارشناسان و فعالان، در رابطه با آینده بازار تا پایان سال و این نکته که به دلیل در پیشرو بودن دهه فجر برخی به شاخص 40 هزار واحدی اعتقاد دارند،گفت: با وجود همه نوسانات صورت گرفته در هفته های گذشته و مسائل آن، همچنان به رویه های کنترلی و نظارتی خود ادامه میدهیم و نمیتوانیم از الان برای شاخص 40 هزار واحدی و یا کمتر و بیشتر حرفی بزنیم.


                          گفت و گو از علی رضایی زاده
                          یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                          نظر

                          • وحید 20
                            ستاره‌دار(98)
                            • Mar 2011
                            • 29911

                            #718
                            آغاز بررسی تاثیرات اجرای فاز دوم هدفمندی بر صنایع بازار سهام

                            مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران گفت: این شرکت در حال تهیه گزارشی درخصوص اثرات اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها بر صنایع بورسی است.

                            به گزارش خبرگزاری مهر، حسن قالیباف اصل درباره احتمال اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها و تاثیر آن برشرکتها و صنایع بورسی گفت: کارشناسان شرکت بورس در حال تهیه گزارشی درباره اثرات مرحله دوم هدفمندی بر شرکتها و صنایع هستند.
                            به گفته وی، اجرای هدفمندی یارانه ها هم در فاز اول و هم در فاز دوم بر صنایع و شرکتها تاثیرهایی داشته و خواهد داشت که اثرات مرحله دوم در حال بررسی است.

                            قالیباف اصل با اشاره به اینکه شرکت بورس درمرحله اول اجرای هدفمندی یارانه ها نیز در گزارشی تاثیر این تصمیم را بر بازار سرمایه و صنایع بورسی بررسی کرد، افزود: هم اکنون نیز در حال بررسی اثرات این جراحی اقتصادی بر شرکتهای بورسی و مجموع بازار سرمایه است.

                            وی همچنین درباره توقف نمادهای بورسی گفت: تصمیم گیری درباره توقف نمادهای بورسی با سازمان بورس است. در هرصورت برخی شرکتها که اطلاعات خود را به موقع ارسال نمی کنند یا اطلاعات شفافی ندارند ، برای دریافت اطلاعات جدید باید نمادمعاملاتی آنها متوقف شود.

                            مدیر عامل شرکت بورس همچنین با اشاره به پذیرش هلدینگ خلیج فارس برای دومین بار، گفت: درج این شرکت منوط به ثبت افزایش سرمایه و ارائه صورتهای مالی تلفیقی است.

                            وی درباره پذیرش هلدینگ نفت و گاز تامین اظهارداشت: این شرکت نیز برای درج باید افزایش سرمایه خود را ثبت و گزارش های تلفیقی را به بورس ارسال کند. در هر صورت هرکدام از دو شرکت پذیرفته شده در بورس، بتوانند زودتر شرایط درج را احراز کنند، می توانند سهام خود را در بورس عرضه کنند.

                            قالیباف اصل درباره زمان عرضه اولیه سهام این شرکتها گفت: بر اساس آمادگی این شرکتها، یکی از آنها در بهمن ماه و دیگری در اسفند ماه امسال راهی بازار سرمایه خواهند شد.

                            وی ادامه داد: در حالی فرآیند افزایش سرمایه این دو شرکت به حدود 2.5 و 4.3 هزار میلیارد تومان در مراحل نهایی قرار دارد که این دو هلدینگ باید ضمن تکمیل امیدنامهها نسبت به ارائه صورتهای مالی و بودجه تلفیقی اقدام کنند، تا در فهرست شرکتهای بورسی درج شوند.

                            مدیر عامل شرکت بورس همچنین از حضور سایر شرکتهای زیر مجموعه تامین اجتماعی در صف پذیرش بورس خبر داد و گفت: هلدینگ دارویی تامین هم در حال بررسی برای پذیرش است.

                            وی با بیان اینکه شرکتهای دیگری در حال بررسی است که با توجه به شرایط در بورس تهران عرضه میشود، در مورد عرضه سیمان آبیک گفت: متاسفانه مدت زمان شش ماهه عرضه این شرکت به دلیل عدم ارائه صورتهای مالی 6 ماهه و بودجه حسابرسی شده به اتمام رسید و بر اساس دستورالعمل پذیرش باید مجددا درخواست پذیریش مطرح و مورد موافقت قرار گیرد.

                            مدیرعامل شرکت بورس همچنین از بررسی درخواست پذیرش شرکت تهیه و تولید مواد معدنی هم خبر داد و گفت: هلدینگ دارویی تامین و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی آمادگی پذیرش را دارند.

                            قالیباف اصل در پاسخ به این سوال که ایا قرار نبود شرکتهای زیر مجموعه تامین اجتماعی در فرابورس عرضه شوند،پس چرا در حال پذیرش در بورس هستند گفت: زیرمجموعه های تامین اجتماعی در حال حاضر برای حضور در بورس اقدام کرده اند و احتمالا در صورتی که نتوانند در بورس پذیرش شوند ، برای پذیرش در فرابورس اقدام خواهند کرد.

                            وی در پاسخ به سئوال دیگری در این خصوص که چرا طی سه ماه گذشته که بورس تهران رونق داشت، سهم جدیدی عرضه نشد، گفت: برخی از موارد از اختیارات شرکتها خارج است به عنوان مثال آمادهسازی هلدینگ خلیج فارس و سیمان آبیک برای عرضه از حیطه اختیارات شرکت بیرون بود زیرا در سیمان آبیک در خصوص نرخ ارز اختلاف نظر وجود داشت و در هلدینگ خلیج فارس نیز بحث شورای رقابت و افزایش سرمایه مطرح بود.

                            قالیباف یادآور شد: برنامه شرکت بورس پذیرش 15 شرکت در سال 91 بود در حالی که 3 شرکت از ابتدای سال تا کنون واگذار شد که این میزان از نظر شرکت بورس کافی نیست.

                            البته ذکر این نکته ضروری است که میزان شرکتهایی که مورد بررسی قرار گرفته و در مراحل مختلف پذیرش و آمادهسازی بودهاند به مراتب بیشتر بوده است اما شرایط حاکم اجازه واگذاری بیشتر را نداد و مسائلی مانند وضعیت بازار در 6 ماه ابتدای سال و پس از آن تغییرات نرخ ارز و موانع موردی همانند آنچه درعرضه سهام هلدینگ خلیج فارس اتفاق افتاد باعث این امر شد.

                            وی در پاسخ به این سئوال که چرا در 6 ماهه دوم سال که اوضاع بورس بهبود یافت، سهام جدیدی عرضه نشد؟ گفت: پروسه آمادهسازی برای عرضه از جمله جمعآوری و شفافسازی اطلاعات فرایند زمانبری بوده و نمیتواند ظرف یک هفته و یا حتی یکماه صورت گیرد ضمن اینکه مواردی از شرکتهایی که کاملا آماده برای درج و عرضه بودهاند بدلیل عدم تمایل سهامدار امکان عرضه آن میسر نشد.
                            درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                            توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                            نظر

                            • نویان
                              عضو عادی
                              • Dec 2012
                              • 112

                              #719
                              امروز اول وقت بازار مثبته و میره تا پوبلک رو در RSI کامل کنه در صورتی که آخر وقت بازار بریزه این پولبک تایید میشه و یه ریزش دیگه توی راه

                              نظر

                              • mah1364
                                عضو عادی
                                • Dec 2012
                                • 72

                                #720
                                سلام نویان عزیز چرا احتمال داره بازاربریزه؟
                                زندگی آنقدر کوتاه است که بعضی ها فقط میرسند کارهای ضروری خود راانجام دهند!!! . فرد هند فاین

                                نظر

                                در حال کار...
                                X