جــــو بــــازار

Collapse
X
Collapse
+ گزینه های بیشتر
پست ها
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • نویان
    عضو عادی
    • ۱۳۹۱ آذر
    • 112

    #721
    در اصل توسط mah1364 پست شده است View Post
    سلام نویان عزیز چرا احتمال داره بازاربریزه؟
    تکنیکالی امروز به زیر روند نزولی در RSI پولبک کرده و اگه تا آخر وقت مثبت نشه یه ریزش براش متصورم

    نظر

    • مجيد رادمنش
      مدیر (6)
      • ۱۳۸۹ مهر
      • 4902

      #722
      معاملات روزشنبه هفتم بهمن ماه

      ارزش کل معاملات امروز به 1284 میلیارد ریال رسید. 192 میلیارد ریال متعلق به معاملات گسترش نفت و گاز پارسیان و 148 میلیارد ریال مختص معاملات بانک انصار بود. شاخص کل امروز با 175 واحد افزایش به 37409 واحد رسید. معاملات به شدت پرعرضه روز سه شنبه و به شدت پرتقاضا روز چهارشنبه، در آغاز هفته جدید به تعادل رسید. گرچه شاخص کل با افزایش ارزش روبرو شد اما بازار در طول وقت و به خصوص در ساعت پایانی، با رشد حجم عرضه بر نمادهای مطرح مواجه شد.


      دو نماد گسترش نفت و گاز پارسیان و سرمایه گذاری غدیر نزدیک به دو سوم رشد ارزش شاخص کل را موجب شدند تا کماکان به همراه دو بزرگ گروه فلزات، اثرگذارترین نمادها بر روند بازار باشند. دو نماد در دقایق ابتدایی با صف خرید روبرو شدند و در طول وقت نیز با برتری محسوس تقاضا مواجه بودند. این در حالی بود که در نمادهای زیرمجموعه گروه غدیر، پالایش نفت تبریز در ساعت پایانی با صف فروش روبرو شد و پتروشیمی پردیس معاملاتی پرحجم را در حدود نرخ صفر تابلو تجربه کرد. در این بین علی رغم ارائه اطلاعات مالی جدید که حاکی از تعدیل مثبت 61 درصدی پیش بینی سود هر سهم تا 5144 ریال بود، نماد پتروشیمی زاگرس گشایش نیافت.


      در گروه پتروشیمی و شیمیایی اما سه نماد وصندوق، شیران و شاراک به تابلو معاملات بازگشتند که روند هر سه به تدریج با افت نسبی قیمت همراه بود. تعدیل 18 درصدی پیش بینی سود هر سهم پتروشیمی فن آوران نیز به تشکیل صف خرید برای این نماد منجر شد. اما در گروه فلزات، ملی صنایع مس و فولاد مبارکه کماکان اثرگذارترین نمادهای این گروه بر شاخص کل بودند. روند قیمتی اکثر نمادهای این گروه در طول وقت منفی بود که در این بین نماد آلومینیوم ایران به صف فروش رسید و قیمت نمادهای گروه روی نیز افت قابل توجهی داشت. اما فولاد آلیاژی ایران صف خرید خود را حفظ کرد و گزارش تازه فولاد خراسان ارائه شد تا احتمال گشایش نماد قوت بگیرد.


      روند نزولی تقاضا نمادهای مطرح، منجر به افزایش تقاضا برای صنایع کوچک و به خصوص صنعت قند و شکر شد به گونه ای که به جز نماد قند قزوین و صف فروش پرحجمش، تمامی نمادهای فعال این صنعت با صف خرید روبرو شدند که دو نماد فرابورسی شیروان و چهارمحال با حجم بالاتر تقاضا روبرو بودند و در میان نمادهای بورسی نیز نماد مرودشت پرحجم ترین صف خرید را به خود اختصاص داد.


      در اخبار داشتیم که جلسات میان دولت و مجلس برای تعیین تکلیف اجرای فاز دوم قانون هدفمند کردن یارانه ها به نتیجه نهایی نزدیک می شود و بودجه سال 1392 به زودی و احتمالا در همین هفته ارائه خواهد شد. «تعیین نرخ ارز در بودجه» و «نحوه اجرای فاز جدید قانون هدفمندی یارانه ها» دو موضوعی است که این روزها بر روند عرضه و تقاضا صنایع بورسی اثرگذار است. .. کارامد
      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

      نظر

      • مجيد رادمنش
        مدیر (6)
        • ۱۳۸۹ مهر
        • 4902

        #723
        توسط رئیس سازمان بورس اعلام شد

        پاسخ به اعتراض سهامداران در نحوه نظارت و توقف و بازگشایی نمادها


        خبرگزاری فارس: رئیس سازمان بورس با اعلام آخرین آمار متغیرهای اصلی درمورد شایعات روزهای اخیر، نحوه نظارت،توقف و بازگشایی نمادها،درخواست سهامداران برای حضور فیزیکی سازمان بازرسی در سازمان بورس و اوراق سلف نفتی توضیح داد.



        به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی صالح آبادی در جریان برگزاری نشست مطبوعاتی خود با خبرنگاران حوزه بازار سرمایه ، ضمن ارائه گزارشی کامل از عملکردها و آمارهای موجود بازار سرمایه و برنامه های مد نظر برای آینده این بازار به سوالات مختلف خبرنگاران در مواردی چون اوراق سلف نفتی، نحوه نظارت کنونی سازمان بورس بر شرکتها و بازار سهام، شایعه اثر اعلام بازنشستگی رئیس کل بانک مرکزی بر روند منفی شاخص بورس، شایعه طرح وزیر شدن وی در وزارت اقتصاد، پیشنهاد سهامداران به حضور فیزیکی نمایندگان سازمان بازرسی در سازمان بورس، توقف و بازگشایی نماد شرکت ها و سایر مسائل توضیحاتی ارائه کرد.



        رشد 74 درصدی ارزش روز بازار دو بورس


        وی در آغاز این جلسه اظهار داشت:از ابتدای سال تا به امروز ارزش روز بازار سهام در بورس اوراق بهادار از 111 به 169 هزار میلیارد تومان و در فرابورس از 12 به 45 هزار میلیارد تومان بالغ شده است.مجموع ارزش این دو بورس هم با 74 درصد رشد از 124 به 214 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است.ارزش معاملات در بورس و فرابورس 28 هزار میلیارد تومان و در بورس کالا 53 هزار میلیارد تومان بوده و با 67 درصد رشد از 48 به 81 هزار میلیارد تومان رسیده است.



        افزایش 44 درصدی شاخص بورس و نقش 50 درصدی در تولید ناخالص داخلی


        وی با بیان اینکه تعداد دفعات معاملات بورس و فرابورس با 12 درصد رشد به 5 میلیون و 526 هزار دفعه رسیده ادامه داد:شاخص بورس هم درحالی 44 درصد رشد کرده که این آمارها بیانگر این است که نقد شوندگی بازار سرمایه افزایش یافته و نقش این بازار در اقتصاد ملی هم ارتقاء یافته است.بطوریکه ارزش بازار سرمایه نسبت به تولید ناخالص داخلی که در سال 86 معادل 16درصد بود به حدود 50درصد رسیده است. این مقام مسئول افزود:درحوزه تأمین مالی هم تاکنون 11 هزار میلیارد تومان تأمین مالی انجام شده که شامل 10 هزار میلیارد تومان افزایش سرمایه ، 590 میلیارد تومان تاسیس شرکتهای سهامی عام جدید و پذیره نویسی سهام و همچنین 500 میلیارد تومان اوراق مشارکت و اجاره است. صالح آبادی ادامه داد: در بازار اولیه و در راستای الکترونیکی کردن فرایندها، از اول دی ماه کاغذ از این بازار حذف شده و همه فرایندهای دریافت اطلاعات و صدور مجوز برای افزایش سرمایه شرکت های ثبت شده نزد سازمان بورس فقط از طریق کدال انجام میشود. وی گفت:تاکنون 10 هزار و 400 اطلاعیه در سایت کدال منتشر شده و 472 مجمع در حوزه ناشران بورسی برگزار شده است.در حوزه ناشران فرابورسی هم که از اردیبهشت سال جاری راه اندازی شده 2600 اطلاعیه منتشر و 246 مجمع برگزار شده است.



        بورس انرژی تا پایان سال راه اندازی می شود


        وی در بخش دیگری از اظهارات خود به بورس انرژی اشاره کرد و گفت: بعد از تصویب مقررات لازم این بورس،سه دستورالعمل مهم پذیرش کالا، معاملات و تسویه و پایاپای ابلاغ شده است.در حوزه برق موضوعات ناشناخته زیاد و پیچیدگی های خاصی وجود داشت که در جریان برگزاری جلسات کارشناسی راه حل های مناسبی مدنظر قرار گرفته است. معاملات آزمایشی بورس انرژی هم انجام شده و با انجام اصلاحاتی امیدواریم در روزهای آینده و حداکثر تا پایان سال شاهد افتتاح چهارمین بورس کشور باشیم.



        حذف 4 موسسه حسابرسی و اخطار و تذکر به 7 موسسه دیگر


        سخنگوی سازمان بورس در بخش نظارت بر حسابرسان معتمد هم گفت:از اول سال تاکنون 4 موسسه حسابرسی بدلیل آرای جامعه سهامداران و گزارش های دریافتی از فهرست حسابرسان معتمد سازمان بورس حذف و 6 موسسه با اخطار در درج پرونده و یک موسسه هم با تذکر مواجه شده اند.



        تایید صلاحیت 191 نفر


        صالح آبادی افزود:در بخش صلاحیتها هم از ابتدای سال تاکنون 191 نفر تائید و 11 نفر رد صلاحیت حرفهای شده اند. 62 رأی هم در کمیته تخلفات و 28 رای هم از سوی هیئت داوری صادر شده است. طی این مدت هم بر ارتقاء سیستم های نظارتی از طریق ساماندهی نظارت، تمرکز کرده ایم.



        کارکرد مهم صندوق تسویه معاملات


        وی در ادامه توضیحات با اشاره به اینکه یکی از مهمترین مقررات ماههای اخیر مربوط به صندوق تسویه معاملات بود، خاطرنشان کرد: با اجرایی شدن این صندوق وقت کمیته تخلفات بخاطر ترخیص در تسویه کارگزاران به شدت کاهش یافته و به حدود صفر رسیده است. در این صندوق کارگزاران وجوهی دارندتادر صورت بروز تأخیر در پرداخت نقدینگی از طریق صندوق داده شود تا بعداً توسط کارگزار تسویه شود.



        هدف از ابلاغ سه دستورالعمل


        رئیس هیئت مدیره سازمان بورس در رابطه با ابلاغ دستورالعمل معاملات اعتباری کارگزاران گفت:هدف اصلی این دستورالعمل مدیریت ریسک در صنعت کارگزاری و اعطای اعتبار برای خرید اوراق بهادار با نظم بهتری است. همچنین با این دستورالعمل امکان تغییر کارگزار ناظر تا زمان تسویه وجود ندارد.این به معنای عدم فروش سهام نیست بلکه چنین اوراقی باید در همان کارگزاری که اعتبار داده به فروش برسد. صالح آبادی با اشاره به ابلاغ ضوابط افشای معاملات با اشخاص وابسته هم گفت: از موارد موجود در قانون تجارت ماده 129 است که در آن یک شرکت با اشخاص وابسته خود معاملاتی انجام میدهد اما این معاملات باید منصفانه و با رعایت منافع طرفین آنهم بخصوص منافع شرکت های بورسی باشد. وی افزود: این ضوابط باعث ارتقاء 16 پلهای ایران در حوزه کسب و کار جهانی شده و طبق آن سهامداران مالک بیش از 5درصد سهام شرکت ها و یا اقلیت هیئت مدیره میتوانند درصورت منصفانه نبودن و نادیده گرفتن حقوق سهامداران جزء به سازمان بورس مراجعه کرده تا ما با هزینه آنها حسابرسی ویژه انجام داده و از طریق مراجع ذیربط پیگیری کنیم. صالح آبادی با اشاره به اینکه تاکنون مواردی هم در این موضوع پیگیری شده ادامه داد:یکی دیگر از مقررات مصوب سازمان بورس مربوط به معاملات غیرمعمول صندوقهای سرمایه گذاری مشترک است که طبق آن اینگونه صندوقها برای همخوانی معاملات آنها با منافع صندوق در نظر گرفته شده تا کارمزد مدیران با بازدهی صندوقها متناسب بوده و بازدهی صندوقها هم با بازدهی بازار ارتباط داشته باشد. به گفته این مقام مسئول، راه اندازی رشته کاردانی بورس در دانشگاه علمی کاربردی، تهیه مجموعه مستند 100 قسمتی الفبای بورس برای پخش از شبکه آموزش و شبکه تهران و همچنین پخش برنامه آموزشی الف ـ ب بورس از شبکه بازار از جمله اقدامات انجام شده در حوزه فرهنگ سازی بود.



        مهمترین برنامههای آینده سازمان بورس


        صالح آبادی در بخش دیگری از اظهارات خود به مهمترین برنامه های مدنظر سازمان بورس در آینده اشاره کرد و گفت: یکی از این برنامه ها طبقه بندی کردن حدود 110 موسسه حسابرسی معتمد سازمان بورس است.با توجه به وضعیت کنونی بازار سهام و حضور شرکت های بزرگ،هر موسسه ای باید براساس معیارهای روشن و تعریف شده و همچنین برخوردار از نیروی انسانی لازم و توان بالا بتواند شرکتهای بزرگ را حسابرسی کند. صالح آبادی با بیان اینکه دستور العمل کنترلهای داخلی درشرکتهای بورسی و فرابورسی هم از اول سال ابلاغ شده،خاطرنشان کرد: تا یک سال به شرکت های بورسی و فرابورسی اجازه داده شده تا نسبت به تجهیز کنترل های داخلی اقدام کنند.منشور آن هم تهیه و به نظرخواهی گذاشته شده و انتظار داریم ازسال آینده حسابرسان هم در مورد کیفیت کنترلهای داخلی اظهار نظر کنند. به گفته صالح آبادی این اقدام در راستای نظام راهبری شرکتی بوده و ممکن است در آغاز کار همه شرکتها نتوانند الزامات رعایت کنند اما باید به مرور در راستای حمایت از سهامداران خورد و عمده اجرا کنند. صالح آبادی برگزاری بیستمین دوره آزمون گواهینامه حرفه ای در اسفندماه ،فراگیر شدن ثبت سفارشهای تلفنی مشتریان شرکت های کارگزاری،نهایی شدن دستورالعمل بازار فرعی بورس کالا با هدف پذیرش کالاهای بیشتر و معاملات اموال غیر منقول، راه اندازی فاز دوم تالار مجازی و عملیاتی کردن مرکز تماس با ارباب رجوع را از دیگر برنامه های مدنظر سازمان بورس تا پایان سال دانست.



        سیستم معاملات PAM تا 6 ماه دیگر تغییر می کند


        وی همچنین از تغییر سامانه معاملات کارگزاریها خبرداد و گفت:طبق برنامه مدنظر سامانه معاملات PAM جمع آوری میشود و بجای آن سامانه جدید با هدف ارتقاء کیفیت معاملات و امکان نظارت کارگزاران بر معاملهگران تا 6 ماه دیگر راه اندازی میشود.این سامانه به مرور از شهرستان های دارای معاملات کم آغاز و در آخر به تهران میرسد.



        شایعه تغییر بهمنی بر روند شاخص تاثیر نداشت


        بعد از اتمام ارائه گزارش عملکرد رئیس سازمان بورس، نوبت به سوالات خبرنگاران رسید.صالح آبادی در رابطه با شایعه نقش تغییر رئیس کل بانک مرکزی بر روند منفی شاخص بورس و همچنین درمورد مرحله دوم دفمندی یارانه ها گفت: شایعه نقش تغییر رئیس کل بانک مرکزی بر روند منفی شاخص بورس را تکذیب میکنم و چنین مسئله ای مطرح نیست.



        ارایه گزارش مرحله هدفمند سازی به وزارت اقتصاد


        وی ادامه داد:در مورد فاز دوم هدفمند سازی یارانه ها هم از همکارانمان در شرکت بورس گزارشی خواسته ایم تا ان را به وزارت اقتصاد ارائه دهیم.این درحالی است که در جریان مرحله اول،هزینه های شرکتها به دلیل افزایش نرخ حامل های انرژی افزایش یافت اما برخی شرکت ها اصلاحاتی در حوزه انرژی انجام دادند.از سوی دیگر برخی مسائل هم مانند رشد قیمتهای جهانی و نرخ ارز بر سود آوری شرکت ها اثر گذاشت که منجر به رشد قیمت سهام آنها شد.



        دلیل عدم رشد برخی صنایع در 7 سال


        این مقام مسئول در رابطه با دلیل عدم رشد قیمت سهام برخی صنایع طی7 سال اخیر هم گفت:در بورس صنایع مختلفی حضور دارند که برخی از آنها با چرخههای تجاری نوسان داری موجه اند که طی آن وضعیت برخی شرکت ها بهتر و برخی هم بدلیل ساختار و ماهیت صنایع بهبود نیافته است.بنابر این عدم رشد قیمت سهام برخی شرکت ها به رغم رشد تورم ناشی از عدم شفافیت نیست و نقش این موضوع بسیار اندک است.



        زمان عرضه اوراق سلف نفتی را نمی دانم


        صالح آبادی در مورد زمان عرضه اوراق سلف نفتی که به گفته مدیرعامل بانک سپه بزودی انجام خواهد شد، گفت: اینکه این اوراق چه زمانی عرضه میشود را نمیدانم اما اوراق سلف نفتی با توجه به اینکه در قانون بودجه 91 وجود دارد نیازی به مجوز جدیدی ندارد.چون نه ما و نه بانک مرکزی مجوزی نمیدهیم.اما طبق قانون در بخش ارزی این اوراق باید با هماهنگی دیگری با بانک مرکزی انجام شود. وی افزود: از نظر ما این اوراق هم مانند فروش کالا در بورس است که باید بعد از پذیرش در بورس انرژی عرضه شود. در این رابطه وزارت نفت با بانک مرکزی جلساتی برگزار کرده و میکنند اما فارغ از آن اوراق سلف نفتی باید در هیئت پذیرش هم بررسی شود. وی ادامه داد: در این رابطه طی چند هفته قبل جلسه ای برگزار و در آن یکسری نواقص و ابهاماتی مطرح شد که قرار است مرتفع و مجدداً جلسه ای گذاشته شود تا بعنوان هیئت پذیرش با عرضه این کالا موافقت کنیم.با این همه زمان عرضه را نمیدانم چون ما مسئولش نیستیم. ما پیشنهاداتی برای عرضه آن هم در شعب کارگزاری و هم در شعب بانک داده ایم که میتواند مد نظر قرار گیرد.



        دلیل برگزاری نشست سازمان غیر دولتی در وزارت اقتصاد


        صالح آبادی در واکنش به این سوال که طبق قانون بازار اوراق بهادار سازمان بورس نهادی عمومی،غیردولتی و مستقل است ولی چرا چنین نشستی در وزارت اقتصاد برگزار شده و آیا وی می تواند معاون وزیر معرفی شود یا نه؟ پاسخ داد: این نشستها بدلیل مناسبتهای متفاوتی مانند هفته دولت و در پیش رو بودن دهه فجر است که منافاتی با قانون اوراق بهادار نداشته و مشکلی نیست. وی افزود:با توجه به اینکه سازمان بورس موسسه ای عمومی و غیردولتی است، معاون وزیر بودن رئیس سازمان بورس معنایی ندارد اما طبق ماده 5 مصوبه هیئت وزیران،رئیس سازمان بورس همتراز معاون وزیر است.یعنی اگر سازمان بورس نهادی دولتی بود رئیس اش معاون وزیر میشد.



        نه الان و به بعد وزیر اقتصاد نمی شوم


        وی در پاسخ به دیگر سوال فارس که آیا شایعه وزیر اقتصاد شدن وی میتواند درست باشد یا نه؟ گفت: این شایعه کاملاً کذب است و نه الان و نه در آینده وزیر اقتصاد نخواهم شد.



        نقش سازمان بازرسی در سازمان بورس


        صالح آبادی در برابر دیگر نکته مطرح شده توسط خبرنگار فارس مبنی بر اینکه برخی سهامداران پیشنهاد حضور فیزیکی نمایندگان سازمان بازرسی در سازمان بورس را ارائه کردهاند،گفت: سازمان بازرسی طبق قانون بر همه دستگاه های اجرایی و نهادهای عمومی غیر دولتی نظارت داشته و سایتی هم برای دریافت شکایات در نظر گرفته که ما پاسخهای مربوطه را میدهیم.بنابراین چنین رویه ای جزء کارهای جاری سازمان بورس بوده و باید به هر سوالی پاسخ داده شود.



        پاسخ به اعتراض سهامداران به نحوه نظارت و توقف و بازگشایی نمادها

        سخنگوی سازمان بورس در رابطه با اعتراض سهامداران درمورد نحوه نظارت بر شرکتها و توقف و بازگشایی نمادها هم گفت:درحالی نظارت بر بازار سرمایه و اجزای آن همواره وجود داشته که به اعتقاد اکثر فعالان و حتی براساس گزارش سازمان بازرسی کل کشور، خوشبختانه نظارتهای انجام شده مطلوب بود اما ممکن است برخی از نوع نظارتها خوششان نیاید. درحالی که نظارت یعنی اینکه جلوی تخلف گرفته شود.



        30 مجرم با حکم دادگاه

        صالح آبادی با بیان اینکه رویه نظارت در آینده بهبود و به سمت الکترونیکی شدن میرود و این مورد جزء وظایف سازمان بورس است تاکید کرد:درحال حاضر بیش از 30 نفر مجرم با حکم قطعی دادگاه داریم که در آن رسیدگی های مناسبی انجام شده و شعبه ویژهای هم به استناد قانون اصل 44 در سازمان بورس وجود دارد.این رویه در سایر کشورها مانند بورس مالزی وجود ندارد و چنین شعبه ای راه اندازی نشده است.



        با متخلفین دورن سازمان هم برخورد می شود


        وی در مورد ادعای برخی سهامداران درمورد عملکرد برخی مدیران میانی سازمان گفت: خوشبختانه سازمان بورس از جمله سازمانهایی است که با برخورداری از نیروهای جوان و علاقمند و با اتکا بر آموزشهای داده شده نظارت های خود را انجام میدهد.اگر هم موردی باشد با سازوکار خودمان با متخلفین برخورد کرده و خودمان نظارت های لازم را انجام میدهیم.



        دلیل توقف نماد برخی شرکت ها

        صالح آبادی در مورد دیگر ادعای سهامداران درباره توقف و بازگشایی سلیقه ای نمادها هم گفت:باز و بسته کردن نماد شرکت ها براساس معیارهایی انجام میشود. اگر شرکتی اطلاعات جدیدی داشته باشد که به مردم خبر ندهد،مرتکب تخلف شده است.اگر هم اطلاعات با اهمیتی به طور مستقیم یا غیر مستقیم به دست ما برسد نماد شرکت را متوقف می کنیم تا بعد از بررسی مجدداً باز شود. وی ادامه داد:درحالی مسئولیت افشای اطلاعات به عهده شرکت ها است که هدف ما برای توقف نماد حمایت از سهامداران است ولی ممکن است ابهاماتی هم وجود داشته باشد که نه ما و نه شرکت ها نتوانیم آن را رفع کنیم.بنابراین همکارانم در قالب بندهایی توضیحاتی داده و به سهامداران اعلام میکنند که مراقب باشند. سخنگوی سازمان بورس خاطرنشان کرد: وظیفه ما ارتقاء نقد شوندگی در بازار سرمایه است.بر این اساس ممکن است برای مدت طولانی منتظر بازگشایی نماد نمانیم بنابراین چنین ریسکهایی را با ارائه توضیحات لازم به سرمایه گزاران منتقل میکنیم. صالح ابادی در واکنش به این نکته که به گفته مسئولان برخی شرکت ها گاه دلیلی برای توقف نماد وجود ندارد و همه اطلاعات لازم به سازمان بورس ارائه ولی باز هم نماد آنها بسته میشود گفت: چنین مواردی خاص بوده که باید بعداً بررسی کنیم.



        توجه به نقدینگی بازار هنگاه عرضه سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس


        وی درحالی از توضیحات بیشتری درمورد مسائل اخیر بازار سهام نداد که در رابطه با عرضه سهام هلدینگ پتروشیمی خلیج فارس نیز گفت:عرضه سهام این شرکت (با سرمایه اسمی بیش از 2.4 هزار میلیارد تومان) عرضه ای بزرگ بوده و حتماً موضوع نقدینگی بازار را مدنظر قرار میدهیم.



        مثبت یا منفی بودن واحدها زیاد شاخص هم طبیعی است


        صالح آبادی با بیان اینکه موسسه های رتبه بندی سال آینده رتبه بندی میشوند در رابطه با افق پیش روی بورس در ماههای آینده گفت: بورس موجودی است که متناسب با شرایط حاکم و سودآوری بنگاهها نوسان داشته و در آن نوسانهای کوتاه مدت جزء ذات بازار بشمار میرود اما سهامداران باید روندهای بلند مدت را ببینند. مثبت یا منفی بودن واحدها زیاد شاخص هم طبیعی است. وی در خاتمه در مورد تأمین مالی 11 هزار میلیارد تومانی طی سال جاری هم گفت: درحالی از اهداف بازار سرمایه دسترسی به حجم زیادی از تأمین مالی است که نقش 11 هزار میلیارد تومانی این بازار مطلوب ما نبوده و باید با انجام کارهای زیادی مانند اصلاحات قانون تجارت انجام شود.
        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

        نظر

        • مجيد رادمنش
          مدیر (6)
          • ۱۳۸۹ مهر
          • 4902

          #724
          معاملات روز شنبه چهاردهم بهمن ماه


          ارزش کل معاملات امروز به 888 میلیارد ریال رسید. 121 میلیارد ریال متعلق به معاملات سرمایه گذاری شاهد و 107 میلیارد ریال مختص معاملات هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه بود. شاخص کل امروز با 246 واحد افزایش به 36801 واحد رسید. تحولات اواخر هفته گذشته سبب شد بازار امروز سهام با روندی مثبت همراه شود و صنایع مطرح و کوچک را تحت تاثیر قرار دهد. این روند البته چندان پایدار نبود و بسیاری از نمادها با برتری رفته رفته عرضه کنندگان در طول وقت معاملات روبرو شدند. رشد نرخ ارز تا مرز 4 هزار تومان برای قیمت برابری هر دلار آمریکا، تحولی مهم به شمار می رفت.



          زمان عرضه اولیه سهام پالایش نفت لاوان در روز دوشنبه تعیین شد تا تعداد نمادهای پالایشگاهی بازار سرمایه به عدد 6 برسد. این اتفاق در شرایطی رخ می دهد که خبری از گشایش نمادهای اصفهان، بندرعباس و تهران نیست و دو نماد تبریز و شیراز کماکان صف های خرید مستحکمی دارند. معارفه شرکت فردا صبح در هتل هویزه تهران برگزار می شود تا شرکتی نسبتا کوچک و همراه با زیان انباشته بر تابلو فرابورس قیمت بخورد. در گروه پتروشیمی و شیمیایی نیز بازار تحول عرضه بلوک 16.67 درصدی سهام سرمایه گذاری غدیر را شاهد بود که با انجام رقابتی اندک، شرکت سرمایه گذاری صندوق بازنشستگی کارکنان بانک ها موفق به خرید بلوک با قیمت 5510 به ازای هر سهم شد. رشد نماد وغدیر نیز بر روند شاخص موثر بود به گونه ای که این نماد دومین نماد موثر بر نماگر اصلی بورس لقب گرفت. گروه پتروشیمی اما روند رشد تقاضا ضعیفی نسبت به گروه فلزات داشت و دست آخر افت قیمت را شاهد بود که در این بین پتروشیمی شازند به صف فروش رسید. نماد صنایع شیمیایی ایران نیز روز مثبتی داشت و سبب رشد قیمت آتیه دماوند نیز شد.



          در تحولی دیگر، بازار صف خرید را در گروه فلزات اساسی شاهد بود. ملی صنایع مس در مقطعی از بازار پرحجم ترین صف خرید را به خود اختصاص داد و نمادهای گروه روی نیز به صف رسیدند. صف ها اما چندان پایدار نبود. در این بین، نمادها در صنایع فولاد و سنگ آهن ضعف تقاضا را در برابر صنعت فلزات اساسی به چشم دیدند گرچه نماد فولاد خراسان موفق شد خود را به موقعیت صف خرید برساند. بازار امروز اما شاهد اقبال گسترده به دو صنعت خودرو و ساختمان و رویگردانی از صنعت قند بود. تصمیم دولت در مورد آزادسازی نرخ خودرو و تعیین آن از سوی خودروسازان، سهام ارزان این صنعت را با صف های خرید مستحکمی روبرو کرد. صنعت ساختمان کماکان تحت تاثیر تصویب تعلق تسهیلات به خانه های با سن بالا و رونق این روزهای بازار مسکن، صف خرید در برخی نمادهای ساختمانی و نمادهای اوراق تسهیلات مسکن را به چشم دید. گروه قند و شکر اما فشار فروش را حس کرد و بسیاری از نمادها طعم صف فروش را چشیدند. .. کارامد
          یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

          نظر

          • مجيد رادمنش
            مدیر (6)
            • ۱۳۸۹ مهر
            • 4902

            #725
            معاملات روز یکشنبه پانزدهم بهمن ماه


            ارزش کل معاملات امروز به 1006 میلیارد ریال رسید. 186 میلیارد ریال متعلق به معاملات گسترش نفت و گاز پارسیان و 116 میلیارد ریال مختص معاملات سرمایه گذاری شاهد بود. شاخص کل امروز با 40 واحد کاهش به 36761 واحد رسید. برتری صنایع کوچک و ضعف تقاضا نمادهای مطرح، بازاری نسبتا منفی را رقم زد که در آن، گروه پتروشیمی بیشترین اثر را بر روند شاخص کل داشت. تمرکز تقاضا امروز بر سه صنعت قند، خودرو و ساختمان بود.


            در حالی که خبر حذف برنج از اولویت اول تخصیص ارز رسما اعلام شده و دیگر این کالا ارز مرجع دریافت نمی کند، شنیده هایی قوی از حذف گوشت و روغن خوراکی از این لیست حکایت دارد. به این ترتیب سهامداران قند روز به روز نسبت به حذف ارز مرجع واردات این محصول امیدوارتر می شوند: اتفاقی که لزوم موافقت با مجوز افزایش نرخ شکر را ایجاد می کند. به این ترتیب صنعت قند با رشد تقاضا و تشکیل صف خرید برای نمادهای خود روبرو شد در حالی که ضعف تقاضا برای صنایع مطرح، در این رخداد بی تاثیر نبود. صف خرید نمادها البته عرضه شد و ساعت پایانی با تعادل سپری شد و تنها قند چهارمحال در برابر عرضه های پرحجم، صف خرید را حفظ کرد.


            اخبار همچنین از قیمت تازه محصولات تولیدی صنعت خودرو حکایت دارد که البته قرار است ظرف روزهای آینده قطعی شود. به این ترتیب صف خرید نمادهای خودروساز به خصوص در گروه خودروسازی سایپا توانست کماکان تداوم داشته باشد که عرضه ها نیز پرحجم و قابل توجه بود. گروه ساختمان اما با کاهش اقبال بازار روبرو شد اما دو نماد آ اس پ و سرمایه گذاری ساختمان صف خرید خود را برای سومین روز متوالی حفظ کردند. اما بازار در صنایع مطرح با کاهش تقاضا و حجم معاملاتی نسبتا پایین روبرو بود که فشار عرضه بر گروه پتروشیمی بیشتر بود. سه هلدینگ پتروشیمی صندوق بازنشستگی، سرمایه گذاری غدیر و گسترش نفت و گاز پارسیان بیشترین اثر منفی را بر روند شاخص کل داشتند.


            بی اقبالی به این نمادها در حالی بود که دو شرکت نفت ایرانول و پتروشیمی خراسان که به ترتیب زیرمجموعه وصندوق و وغدیر هستند، اطلاعات مالی خود را به مرز تکمیل رسانده اند و قادرند در آینده نزدیک بر تابلو بازار سهام قیمت بخورند. نماد پتروشیمی شازند نیز بار دیگر صف فروش را تجربه کرد. گروه فلزات اما در عین روند کسل کننده قیمتی اکثر نمادها، هیجان خرید در فولاد آلیاژی ایران را شاهد بود که صف خرید تشکیل داد. نماد فولاد خراسان نیز صف خرید داشت و فولاد خوزستان رشد قیمت را شاهد بود. نمادهای پالایشگاهی هم در حالی که فردا نماد لاوان را به جمع خود خواهند افزود، صف خرید خود را حفظ کردند.
            یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

            نظر

            • مخبرالدوله
              عضو فعال
              • ۱۳۹۱ اردیبهشت
              • 5228

              #726
              رییس سازمان خصوصی سازی 50.5 درصد سهام شرکت فولاد خوزستان به ارزش برآوردی 3320 میلیارد تومان، 56 درصد ذوب آهن به ارزش 2195 میلیارد تومان، 45.2 درصد پالایش نفت بندرعباس به ارزش 2973 میلیارد تومان، 56 درصد پتروشیمی تبریز به ارزش 1129 میلیارد تومان، 27 درصد پتروشیمی باختر به ارزش 1371 میلیارد تومان، پتروشیمی دماوند به ارزش 812 میلیارد تومان، 17.5 درصد سایپا به ارزش 655 میلیارد تومان از مهم ترین واگذاری های این سازمان تا پایان سال 91 خواهد بود.

              مردم میپرسند که ا.ن را چه کسانی حمایت میکنند؟؟؟

              نظر

              • ایرج اکبری
                عضو فعال
                • ۱۳۹۰ آذر
                • 10934

                #727
                در اصل توسط مخبرالدوله پست شده است View Post
                رییس سازمان خصوصی سازی 50.5 درصد سهام شرکت فولاد خوزستان به ارزش برآوردی 3320 میلیارد تومان، 56 درصد ذوب آهن به ارزش 2195 میلیارد تومان، 45.2 درصد پالایش نفت بندرعباس به ارزش 2973 میلیارد تومان، 56 درصد پتروشیمی تبریز به ارزش 1129 میلیارد تومان، 27 درصد پتروشیمی باختر به ارزش 1371 میلیارد تومان، پتروشیمی دماوند به ارزش 812 میلیارد تومان، 17.5 درصد سایپا به ارزش 655 میلیارد تومان از مهم ترین واگذاری های این سازمان تا پایان سال 91 خواهد بود.
                با سلام احتمال داره قیمت پایه بلوک سهم با افزایش نرخ همراه باشه !! با تشکر
                كسى كه عقل ندارد، ادب ندارد و كسى كه همّت ندارد، جوانمردى ندارد و كسى كه دین ندارد، حیا ندارد.

                نظر

                • مجيد رادمنش
                  مدیر (6)
                  • ۱۳۸۹ مهر
                  • 4902

                  #728
                  معاملات روز دوشنبه شانزدهم بهمن ماه


                  ارزش کل معاملات امروز به 848 میلیارد ریال رسید. 215 میلیارد ریال متعلق به معاملات پالایش نفت لاوان و 196 میلیارد ریال مختص معاملات گسترش نفت و گاز پارسیان بود. شاخص کل امروز با 314 واحد کاهش به 36447 واحد رسید. دو تحول «رخدادهای جنجالی جلسه استیضاح وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی» و «عرضه اولیه سهام ششمین پالایشگاه بازار سرمایه» روند امروز بورس را شکل دادند که این روند همراه با افت حدود یک درصدی ارزش شاخص کل بود. بازار به اصطکاک شدید میان دولت و مجلس واکنش منفی نشان داد اما کماکان نسبت به ارائه بودجه سال 1392 کل کشور خوش بین است.


                  اخبار حکایت از این داشت که در جلسه دیشب هیئت دولت، گام مهم دیگری به سوی تنظیم بودجه سال آینده کشور برداشته شده است. به این ترتیب همگان منتظرند نرخ جدید پیشنهادی برای ارز مرجع را بدانند در حالی که روز به روز از تخصیص ارز مرجع کاسته می شود. حفظ صف خرید دو نماد پالایشگاهی فعال به همراه تداوم اقبال به صنعت قند و شکر، از نشانه های واکنش مثبت بازار به ارائه بودجه سال آینده کشور بود. عرضه اولیه 5 درصد از سهام شرکت پالایش نفت لاوان نیز در چنین شرایطی صورت پذیرفت تا رقابتی جالب توجه برای خرید سهام پدید آید. عرضه سهام رسما در نرخ 3722 ریال انجام گرفت اما متقاضیان تا نرخ هایی بیش از 800 تومان نیز درخواست خرید خود را وارد سامانه کرده بودند که در همان نرخ نیز با عرضه روبرو شدند. به این ترتیب در حالی تعداد پالایشگاه های بازار سرمایه به عدد شش رسید که هنوز بسیاری از موارد ابهامی در صورت های مالی نمادهای این صنعت به قوت خود باقی است و سه نماد نیز کماکان متوقف هستند.


                  بازار اما در سایه فشار عرضه بر نمادهای مطرح دو صنعت فلزات و پتروشیمی، بیش از 300 واحد از ارزش شاخص کل خود را از دست داد. ملی صنایع مس که بزرگترین شرکت بورسی است، بیشترین اثر منفی را در این بین داشت و در غیاب نماد فولاد مبارکه، نمادهای گروه سنگ آهن دیگر نمادهای موثر بر این روند بودند. نمادهای گل گهر و چادرملو حتی قیمت درصد منفی را نیز دیدند در حالی که نمادها در گروه روی و به خصوص توسعه معادن روی طعم صف عرضه را چشیدند. در گروه پتروشیمی، باز هم پتروشیمی شازند پس از دقایقی تعادل به صف فروش رسید و باز هم دو نماد گسترش نفت و گاز پارسیان و سرمایه گذاری غدیر بیشترین اثر منفی را بر شاخص داشتند. نماد پارسان در پایان معاملات به منظور برگزاری مجامع پیش رو متوقف شد. در گروه بانک اما بازار شاهد اعلام رسمی خبر لغو تحریم های اتحادیه اروپا بر بانک ملت بود تا نماد وبملت هم عنوان پربیننده ترین نماد بازار سهام را از آن خود کند و هم برای چندمین روز متوالی به روند آرام مثبت خود ادامه دهد. روند عمومی بر نمادهای بانکی کماکان افت قیمت و برتری عرضه کنندگان بود.
                  یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                  نظر

                  • مجيد رادمنش
                    مدیر (6)
                    • ۱۳۸۹ مهر
                    • 4902

                    #729
                    معاملات روز سه شنبه هفدهم بهمن ماه


                    ارزش کل معاملات امروز به 1052 میلیارد ریال رسید. 362 میلیارد ریال متعلق به معاملات ملی صنایع مس و 259 میلیارد ریال مختص معاملات بانک پارسیان بود. شاخص کل امروز با 58 واحد افزایش به 36505 واحد رسید. بازگشت اقبال بازار به صنعت پتروشیمی با برخی شنیده ها ممکن و تنها سبب اندکی رشد در ارزش شاخص کل شد. این در حالی بود صف سنگین نمادهای پالایشگاهی با گشایش نماد پالایش نفت اصفهان همراه نشد. اطلاعیه شفاف سازی دیشب این نماد نیز موجب نشد شپنا پس از 9 ماه به تابلو معاملات بازگردد. در سوی دیگر اما صنعت قند با فشار عرضه خود، فرصت رشد تقاضا را به صنعت غذایی داد که هفته هاست از تیررس دید بازار خارج شده است.


                    برخی گمانه زنی ها حکایت از آن دارد که تغییر نرخ خوراک مجتمع های پتروشیمی به سال آینده موکول شده و تغییر نرخ و مبنای پرداخت آن، مورد اعتراض شرکت های پتروشیمی است. برخی شنیده ها نیز از امکان تسعیر ارز صادراتی این صنعت بر مبنای نرخ آزاد حکایت دارد که در این بین بخشی از مابه التفاوت درآمد آن نسبت به تسعیر با نرخ ارز اتاق مبادلات، به دولت پرداخت خواهد شد. به این ترتیب پس از چند روز افول صنعت پتروشیمی و اصلاح نسبی قیمت ها، چند نماد به موقعیت صف خرید رسیدند که بارزترین آن ها، نماد پتروشیمی شیراز بود.


                    نمادهای کرمانشاه، زاگرس و مارون نیز طعم صف خرید را چشیدند و پس از روزها افت مداوم قیمت سهام پتروشیمی شازند، این نماد با برگشت روند روبرو شد. به صف خرید صندوق بازنشستگی نیز باید اشاره کرد در حالی زیرمجموعه های این شرکت در بازار سرمایه پذیرفته شده و یا پذیرفته می شوند و احتمال عرضه اولیه سهام نفت ایرانول در آینده نزدیک وجود دارد. نمادهای این صنعت اما به تدریج افزایش عرضه ها را به خود دیدند. صنعت فلزات نیز در نیمه نخست وقت معاملات به آرامی تحت تاثیر افزایش تقاضا قرار گرفت اما به تدریج عرضه ها ابتکار عمل را در دست گرفتند. این صنعت صف خرید آلومینیوم ایران را شاهد بود و نماد فولاد مبارکه اصفهان نیز به تابلو بازگشت.


                    صنایع کوچک اما عموما با کاهش تقاضا روبرو بودند که در این بین، اکثر نمادهای صنعت قند طعم صف فروش را چشیدند و جمع آوری برخی صف ها نیز تنها دقایقی تعادل را به ارمغان می آورد. صنعت خودرو نیز با افزایش فروش و حتی کاهش قیمت تا پایین ترین نرخ ممکن مواجه بود. صنعت غذا اما صف خرید 4 نماد مطرح خود را به چشم دید. غبشهر، غمارگ، وبشهر و غپینو با صف خرید نسبتا پرحجمی روبرو شدند در حالی که زمزمه حذف تخصیص ارز برای واردات روغن خوراکی به گوش می رسد. این روزها نرخ ارز مرجع در بودجه سال آینده و نحوه تخصیص ارز به نیازهای مختلف کشور، تاثیر بسیاری بر روند معاملات صنایع مختلف بورسی دارد. .. کارامد
                    یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                    نظر

                    • مجيد رادمنش
                      مدیر (6)
                      • ۱۳۸۹ مهر
                      • 4902

                      #730
                      به گزارش خبرنگار نمابورس، صبح امروز چهارشنبه کمیته رسانه بازار سرمایه متشکل از نمایندگان منتخب رسانه های فعال در حوزه بورس در شرایطی تشکیل جلسه داد که محمود خواجه نصیر برای پاسخگویی به برخی ابهام ها و انتظارها میهمان این هفته نشست مذکور بود. دراین جلسه برخی مباحث و ابهام های بازار سرمایه در فضایی شفاف و صریح از سوی خبرنگاران مطرح شد که پاسخگویی این مدیر میانی متولی بازار سرمایه را در پی داشت.


                      بر اساس این گزارش طی جلسه مذکور راجع به مباحثی از جمله مهندسی شاخص، سرکوب قیمت ها، کنترل عرضه و تقاضا، تماس های تلفنی برخی مسئولان با سهامداران عمده برای خرید و فروش سهام ، تنظیم سهام شناور شرکت ها در بورس ، توقف نامعلوم نمادهای معاملاتی پربازده ، نظارت و کنترل روند معاملات سهام و نامه اعتراض آمیز برخی سهامداران به عملکرد مدیران میانی مطالبی عنوان شد که محمود خواجه نصیر به عمده آنها با توجه به شرایط روز بازار سهام پاسخ داد.


                      وی با تأکید بر نقش رسانه ها در ایجاد فضای کنترل اجتماعی ، از اهمیت این ابزار برای پیشبرد پروژه های هدفمند اداره تحت نظارت خود سخن گفت و افزود: کلیه فعالیت های سازمان بورس و ارکان آن بر اساس برنامه پیش بینی شده و مبتنی بر علم و تفکر است. وی با بین اینکه "به سیستم کنترلی اعتقاد دارم و برای آن دلیل دارم"، عنوان کرد: واقعیت این است که بازار سهام از نواقص بسیاری از جمله پایین بودن سهام شناوری برخوردار است، کلیه افرادی که می خواهند در بازار سرمایه وارد شوند باید بدانند که با بازاری تحت نظارت و سازمان یافته سروکار دارند که متولی آن مشابه یک پلیس برآن کنترل دارد.


                      در ادامه این نشست رئیس اداره نظارت بر بورس های سازمان بورس با استقبال از کلیه انتقادها و اعتراض های احتمالی سهامداران، بر نقش رسانه ها برای ایجاد فضای شفاف در بازار سرمایه و جلوگیری از مانور برخی سودجویان تأکید کرد و گفت: اینکه از بنده به عنوان یک مدیر میانی به مثابه یک ریسک نام ببرند، خود یک نوع حسن برای بازار سرمایه است. وی در پاسخ به درخواست یکی از اعضاء کمیته مبنی بر آمادگی حضور در یک مناظره آزاد با منتخب سهامداران حقیقی و حقوقی و یا در غالب یک نظر سنجی مستقل اظهار کرد: حاضرم به جمیع ابهامات و انقادات احتمالی از سوی هر فردی حتی اگر صد نفر هم باشند به تنهایی پاسخ دهم.
                      یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                      نظر

                      • مجيد رادمنش
                        مدیر (6)
                        • ۱۳۸۹ مهر
                        • 4902

                        #731
                        همیشه نتیجه سکوت آرامش نیست!


                        بغض های دولتمردان می ترکد، حرف های نگفته به زبان جاری می شود و رازهای مگو، بگو می شود؛ بی آنکه حتی کوچکترین توجهی به مصالح ملی و منفعت مردم شود. براساس گزارش بورس نیوز، نکته ای که شاید در حوزه بازار سرمایه اهمیت پیدا می کند، این است که در میان قیل و قال های اخیر تنها کسانی که بار بروز چنین ریسک های سیاسی را به دوش می کشند، فعالین بازار و سهامداران هستند. با توجه به این اتفاقات انتظاری که از مسئولین سازمان بورس می رود، شکستن این سکوت، اعتراض به چنین رویه ای در جهت حمایت از حقوق فعالین این بازار می باشد.


                        در همین ارتباط دبیر کل کانون نهادهای سرمایه گذاری عنوان کرد: متأسفانه طی حدود هفت سال گذشته و از آغاز دوره جدید ریاست جمهوری، مسایل بورسی و اقتصادی کشور تداخلی بیجا و ناشایست با مسایل و تنش های سیاسی پیدا کرده؛ به گونه ای که اثرات تصمیم گیری های سیاسی و اتفاقات مرتبط با این حوزه، بر روند معاملات بازار سرمایه متناسب با میزان اهمیت موضوعات مذکور نبوده و در اغلب موارد، بازار واکنش منفی و چند برابری از خود نشان داده است. بهروز خدارحمی ادامه داد: بروز چنین رخداد نامیمونی در حالی در حوزه بازار سرمایه اشاعه یافته که به نظر می رسد طی 2 الی 3 سال اخیر، بازار دست به اصلاح چنین رویه ای زده و به عبارت بهتر اقدام به تعیین حد و مرزهای میان عوامل بنیادین اثرگذار بر روند بازار و رخدادها و مسایل سیاسی کرده است.


                        وی در بیان مصداقی برای این تعیین خط مشی اظهار داشت: حدود 5 سال قبل شرایط و تأثیرپذیری بازار سرمایه از مسایل سیاسی به حدی بود که می توان گفت اگر اتفاق چند روز گذشته مجلس طی آن سال ها رخ داده بود، به طور قطع اثرپذیری منفی بازار از آن و افت شاخص، چندین برابر چیزی بود که این روزها شاهد آن هستیم. بنابراین نتیجه ای که از همه این مطالب حاصل می شود، این است که بازار سرمایه کشور به تدریج در حال اثبات این موضوع بوده که خود با دارا بودن ابرازهای گوناگون توانایی تشخیص میزان اثرگذاری عوامل مختلف را خواهد داشت و مسایل سیاسی به میزان اهمیتشان می تواند مسیر بازار را تغییر دهد.


                        این مقام مسئول افزود: شاید بتوان گفت بهتر آن است که حوزه بازار سرمایه در برابر چنین رخدادهایی خود را واکسینه نماید. چراکه شاخص های بنیادی بسیار مهمتری از مسایل سیاسی در این فضا وجود دارد که می تواند تعیین کننده ارزش سهام موجود در بازار سرمایه باشد. خدارحمی در بیان دلایل سکوت مسئولین بازار سرمایه و عدم واکنش به رخداد اخیر و تأثیر آن بر روند شاخص گفت: اولین نکته این است که شاید در سطح کلان، مسئولانی همچون وزیر اقتصاد، مسئولیتی برای واکنش به چنین اقداماتی داشته باشند. اما در سطح مسئولین و مدیران بورسی انتظار شکست این سکوت و اطلاع رسانی در این زمینه کمی بعید می باشد. اما به طور قطع تشکیل نشست هایی توسط مدیران سرمایه گذاری در جهت کاهش التهابات به وجود آمده نه تنها در این مورد خاص بلکه در وضعیت های مشابه، امری به جاست.


                        دبیر کل کانون نهادهای سرمایه گذاری رسانه ملی یعنی صدا و سیما به عنوان اولین نهاد اطلاع رسانی و توانا در ایجاد آرامش عمومی دانست و عنوان کرد: وقتی جزییات جلسات و بحث های پیش آمده به طور مستقیم از رادیو ملی پخش شده، بنابراین هیچ دلیل قابل قبولی برای عدم نمایش این جریان از سوی صدا و سیما وجود ندارد و چه بسا این موضوع خود موجب افزایش ابهامات و التهابات پیرامون این جریان خواهد شد! بدین ترتیب می توان گفت گاهی سکوت بیش از آنکه باعث آرامش شود، زمینه های ابهام و سردرگمی را فراهم می کند. وی در خاتمه نیز بیان داشت: با در نظر گرفتن جمیع مطالب گفته شده، بهترین رویه آن است که در وهله اول تأثیرپذیری بازار سرمایه از شاخص های سیاسی به حداقل برسد و در وهله دوم نیز دولتمردان، تالار شیشه ای را به عنوان مصداق بارزی برای حضور شفاف تر، سرلوحه کار خود قرار دهند و در جهت شفافیت هرچه بیشتر عملکردها گام بردارند تا دود این عدم شفافیت ها به چشم همگان به ویژه سهامداران حقیقی و خرد نرود.
                        یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                        نظر

                        • مجيد رادمنش
                          مدیر (6)
                          • ۱۳۸۹ مهر
                          • 4902

                          #732
                          معاملات روز چهارشنبه هجدهم بهمن ماه


                          ارزش کل معاملات امروز به 1265 میلیارد ریال رسید. 374 میلیارد ریال متعلق به معاملات ملی صنایع مس ایران و 259 میلیارد ریال مختص معاملات بانک پارسیان بود. شاخص کل امروز با 407 واحد افزایش به 36913 واحد رسید. در حالی که پس از هفته ها کش و قوس قزاقستان به عنوان مکان و هشتم اسفند به عنوان زمان برگزاری مذاکرات هسته ای با گروه 5+1 تعیین شد، خبر پیش فروش سکه طلا و برخورد جدی تر با برخی معاملات بازار آزاد ارز نیز مزید بر علت شد تا بازار سهام روزی مثبت و صعودی را پشت سر بگذارد. در این بین صنایع نفت و پتروشیمی باز هم در پیشانی تقاضا بود و صف های خرید این صنایع دو رقمی شده بود. توجه بیشتر تقاضا به گروه فلزات نیز بر سرعت رشد ارزش شاخص کل افزود.


                          بازار ارز و سکه طلا امروز شاهد افت جالب توجه قیمت ها بود. به این ترتیب دوباره نوبت به بورس رسید. صف خرید نمادهای پالایشگاهی کماکان پرحجم و کم عرضه باقی ماند اما این بار صف دو نماد صندوق بازنشستگی و پتروشیمی شیراز بر حجم صف پالایش نفت تبریز برتری یافت. اتفاق جالب اما پیوستن نماد سرمایه گذاری غدیر به جمع نمادهای دارای صف خرید بود. نمادهای شیراز، کرماشا، زاگرس، مارون، شراز و شبریز زیرمجموعه های غدیر بودند که صف خرید داشتند اما پتروشیمی پردیس به موقعیت صف نرسید و تنها رشد قیمت را شاهد بود. این در حالی بود که نماد گسترش نفت و گاز پارسیان امروز صبح مجامع عادی و فوق العاده خود را برگزار کرد تا 1810 ریال سود به ازای هر سهم تقسیم کند و 66.6 درصد از محل «مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی» افزایش سرمایه بدهد. گروه نفت همچنین شاهد صف خرید نمادهای نفت بهران و نفت پارس بود در حالی که هر روز اطلاعات بیشتری از سوی دو شرکت نفت پاسارگاد و ایرانول به بازار داده می شود و هر روز به زمان حضور آن ها در بازار سرمایه نزدیک تر می شویم.


                          بازار اما در صنعت فلزات، دومین روز صف خرید نماد آلومینیوم ایران را شاهد بود در حالی که پس از هفته ها عرضه محصولات آلومینیومی در بورس کالا از سر گرفته شده و ظرف دیروز و امروز معاملاتی پرحجم و حتی در برخی موارد با افزایش قیمت صورت پذیرفته است. نماد فولاد مبارکه نیز به صف رسید اما صف دوامی نداشت و نمادهای دیگر صف را تجربه نکردند. صعود بازار اما صنعت قند را برای دومین روز متوالی پرعرضه کرد و چندین صف فروش را رقم زد در حالی که در صنعت غذا علاوه بر نمادهای گروه روغن، نمادهای لبنی نیز صف خرید را به چشم دیدند. گروه پیمانکاری نیز صف پرحجم حفاری شمال را به چشم دید. .. کارامد
                          یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                          نظر

                          • مجيد رادمنش
                            مدیر (6)
                            • ۱۳۸۹ مهر
                            • 4902

                            #733
                            معاملات روز شنبه بیست و یکم بهمن ماه


                            ارزش کل معاملات امروز به 1319 میلیارد ریال رسید. 260 میلیارد ریال متعلق به معاملات بانک پارسیان و 214 میلیارد ریال مختص معاملات پالایش نفت اصفهان بود. شاخص کل امروز با 1292 واحد افزایش به 38205 واحد رسید. فتح کانال 37 و 38 هزار واحدی شاخص کل در روزی ممکن شد که پالایش نفت اصفهان پس از 9 ماه به تابلو معاملات بازگشت و بیش از 240 درصد رشد قیمت را تجربه کرد. این اتفاق در شرایطی روی داد که عرضه های پرحجم، نمادهای پتروشیمی را متعادل کرده بود. پالایش نفت اصفهان در شرایطی که سه نماد پالایشگاهی فعال با صف خرید روبرو بودند، به تابلو معاملات بازگشت تا تنها دو نماد پالایشگاهی کماکان متوقف بمانند.


                            عرضه ها البته صف نماد شبریز را از بین برد در حالی که صف سنگین دو نماد پالایشگاهی شیراز و لاوان پابرجا مانده بود. بازگشت شپنا به روند معاملات بازار در حالی بود که پیش بینی سود هر سهم برابر با 2516 ریال اعلام شده اما کماکان ابهام بر سر موارد بااهمیتی از درآمدهای شرکت باقی است. این شرکت با صنایع شیمیایی ایران و پتروشیمی اصفهان بر سر تحویل خوراک و برگشت برخی مواد دچار اختلاف است و اختلاف با نهادهایی در وزارت نفت نیز وجود دارد. ارقام دارای ابهام در صورت های مالی پالایش نفت اصفهان به ترتیبی است که می تواند سودآوری را تحت تاثیر جدی قرار دهد. بنابراین بازگشایی نماد همراه با رفع ابهام ها نبوده است. این گشایش سبب غلبه تقاضا بر عرضه های پرحجم نماد صندوق بازنشستگی شد تا نماد وصندوق بتواند صف خرید خود را در ساعت پایانی حفظ کند. این شرکت مالک بیش از 5 درصد سهام شپنا است.


                            بازار اما در حالی تحت تاثیر صنعت پالایشگاهی بود که صف های خرید در گروه پتروشیمی با عرضه روبرو شد. به این ترتیب نمادهای کرمانشاه، شیراز، مارون و زاگرس صف خرید خود را از دست دادند گرچه تقاضا برای نماد شیراز بیشتر بود. وضعیت تقاضا برای نماد پتروشیمی پردیس اما بهتر از روزهای قبل بود چه این که مطابق وعده مجمع شرکت گسترش نفت و گاز پارسیان، مجمع افزایش سرمایه شرکت به زودی برگزار خواهد شد. بازار به نماد سرمایه گذاری غدیر نیز اقبال نسبی داشت. گروه فلزات اما روند متعادل تر و کم تقاضاتری داشت گرچه برخی نمادها به رشد خود ادامه دادند. معاملات اواخر هفته گذشته دو شرکت فولادی خوزستان و خراسان که با رشد قیمت جالب بر تابلو بورس کالا همراه بود، چندان بر تحولات این گروه اثر نداشت. در گروه پیمانکاری اما در پاسخ به عرضه های پرحجم، صف خریدی برای حفاری شمال شکل گرفت که عنوان پرحجم ترین صف بازار را از آن خود کرده بود. نماد مپنا نیز صف خرید داشت. صنعت غذا دیگر صنعت پرتقاضا بازار امروز بود و صف های خرید تداوم یافت اما حرکت مثبت ابتدای وقت گروه قند چندان دوامی نداشت. .. کارامد
                            یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                            نظر

                            • مجيد رادمنش
                              مدیر (6)
                              • ۱۳۸۹ مهر
                              • 4902

                              #734
                              برای سرو سامان دادن اوضاع اقتصادی حمایت از بورس ضروری است


                              نمابورس _ شاید بازار سرمایه کشور در هچ دوره ای از تاریخ 45 ساله خود به اندازه ای که امروز در آن قرار دارد از جایگاه با اهمیتی در پهنه اقتصادی کشور برخوردار نبوده باشد. شرایط کنونی جامعه اقتصادی کشور در مواجهه با متغییر های تاثیر گذاری همچون سرریز شدن بی مهابای نقدینگی در جامعه،تورم بی حد و حصر،شکاف طبقاتی ،فاصله گرفتن از تولید مولد و روی آوردن به دلالی و واسطه گری در کنار سایه سنگین فشار های تحریم اگرچه به محدود شدن دامنه برخی اهداف کلان در اقتصاد انجامیده اما برای بازار سرمایه به منظور ایفای نقش اصلی خود در مدیریت نقدنگی سرگردان فرصتی غنیمتی را فراهم کرده است.


                              به گزارش نمابورس بازار سرمایه ایران طی سه دهه اخیر بویژه در طول پنج سال گذشته چنان از رشد سریع زیر ساخت ها و ارکان مختلف خود برخوردار شده که اکنون می توان آنرا به عنوان یکی از بازیگران اصلی مدیریت اقتصادی کشور در مدیریت بحران های پولی و مالی قلمداد کرد. این اتفاق اما در ایران هنوز به تغییر دادگاه حاکمان سیاسی و اقتصادی وابسته بوده و به نظر می رسد برای تحقق کامل تمامی آرزوهای فعالان بورس در اقتصاد کشور باید منتظر تفاهم کلیه مدیران سیاسی در سطح کلان بود. در این رابطه یک کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار ما شرایط فعلی بازار سرمایه کشور را به عنوان یک فرصت برای مدیریت کلان سیاسی کشور اعلام کرد و افزود: در وضعیت کنونی چنانچه ، بازار سرمایه به عنوان یاری دهنده در شرایط سخت بکار گرفته شود به طور حتم چشم انداز روشنی را در افق اقتصاد ایران رقم خواهد زد.


                              محمد رضا صادقی مقدم با تاکید بر لزوم تدوین و تغییر قوانین و مقررات اقتصادی در شرایط تحریم، افزود: با توجه به واقعیت های موجود کشور در مواجهه با تحریم ها و تورم لجام گسیخته ،عمده آیین نامه ها و قوانین موجود در بازر سرمایه باید با شرایط کنونی سنخیت داشته باشند.حال آنکه قوانین و مقررات تعیین شده از سوی قانون گذار در شرایط ایده آل اقتصادی تدوین و تصویب شده است. وی افزود:سنخیت قوانین و مقررات با شرایط امروزاقتصاد کشور نیاز ضروری بازار سرمایه در شرایط فعلی بوده چرا که متولی این بازاربرای حمایت از حقوق صاحبان سهام به ابزار هایی نیازمند است تا از صنایع بورسی که با بی انضباطی های دولتی و یا تهدید های داخلی و خارجی مواجه هستند به خوبی دفاع کند.


                              تاکید بر اهمیت جایگاه بازار سرمایه و نقش پررنگ آن در کاهش تنش های اقتصادی نکته دیگری بود که این کارشناس از آن سخن گفت و افزود: در شرایطی که تورم فزاینده و تحریم های روز افزون در حال تخریب چهره اقتصادی کشور هستند بکارگیری ابزار کارآمدی به نام بازار سرمایه بهترین فرصت برای اثبات کارایی این بازار به حاکمان مدیریت کلان سیاسی است . از اینرو اکثریت نمایندگان مجلس ، دولتمردان قوای مجریه و قضات کشور باید برای مدیریت تورم و نقدینگی جامعه بیش از هر چیز با کارکرد بازار سرمایه آشنا شوند. به باور وی بازار سرمایه کشور تنها مرجعی است که می تواند به حذف پدیده هایی همچون احتکار و قاچاق و یا خرید و فروش بی منطق ارز و سکه پایان دهد.


                              صادقی مقدم در ادامه ضمن بررسی شرایط روز بازار سهام کشور عنوان کرد:رشد نماگر های بورس تهران در مقایسه با سال قبل نشان می دهند که انتظار برای جهش بالاتر آنها امری بدیهی و ضروری است. سال گذشته شاخص کل بورس با ارز 1080 تومانی تنها قادر به افزایش هزار واحد بود اما در حال حاضر با برآورد دلار 2500 تومانی هنوز تورم انتظاری ناشی از این نرخ بر نماگرهای بورس پدیدار نشده و هنوز با واقعیت فاصله دارد. این در حالی است که برای برخورداری از یک بورس جهان شمول در مجامع بین المللی باید شاخص های این بازار نیز بیان کننده واقعیت های روز آن باشند.


                              به گفته این کارشناس بازار سرمایه جهش ساخص بورس بر خلاف جهش سایر قیمت ها در بازار های موازی با آن نه تنها بر سبد مصرف خانوارها تاثیری نمی گذارد بلکه رشد روزافزون آن به فزاینگی تورم نیز نخواهد افزود. وی بر جایگاه سازمان بورس و ارکان آن در قوانین بازار سرمایه تاکید کرد و گفت: متولی بازار سرمایه تنها به عنوان ناظر بر ضوابط و اجرای آنها در صورت بروز برخی مخاطرات می تواند بجای بکارگیری دستورالعمل توقف نماد معاملاتی به ارایه گزارش های شفاف سازی برای عموم فعالان بازار سهام روی آورد. اینکه نماد معاملاتی شرکتی که مدت های زیادی برای پذیرش و بررسی مدارک آن صرف شده طی مدت کوتاهی پس از عرضه اولیه از سوی ناظر معاملات متوقف می شود نشاندهنده لنگ زدن یک جای کار است.


                              صادقی افزود: مهم تر از تجربه یک روز مثبت یا منفی در بورس ،استمرار و چشم انداز داشتن آن برای سهامداران حقیقی و پس از آن برای صندوق ها و حقوقی های بازار سهام است. اینکه سهمی از سوی این اشخاص در بازار فروخته نمی شود ناشی از بوجود آمدن چشم انداز مثبت در روند آتی آن است. متولی بازار سرمایه باید به عنوان نهاد ناظر تنها به این وظیفه خطیر خود عمل کرده و از ابزارهای کنترل ریسک غیر سیستماتیک همچون توقف نماد به شکل کنترل شده استفاده نماید. حال آنکه گاهی دیده می شود توقف نماد معاملاتی به عنوان ابزار بازار سازی و مدیریت ریسک سیستماتیک بهره گرفته می شود.
                              یـــــاد خــــــدا آرامش بخش دلهــــــاست ..... کجایند مردان بی ادعـــــــا

                              نظر

                              • وحید 20
                                ستاره‌دار(98)
                                • ۱۳۸۹ اسفند
                                • 29911

                                #735
                                نوسانات بازار بورس زیرسایه برخوردهای سیاسی با اقتصاد

                                نایب رییسکمیسیون اقتصادی مجلس گفت: نوسانات شاخصبورسهم ازعوامل داخلیو هم خارجی تاثیر میپذیردکه عملکرد شرکتهای حاضر در بورس در نوسانات بازار بی تاثیر نباشدامانمیتوان منازعات سیاسی در چند ماه اخیر را درکشور نادیده گرفت و میتوان گفت نوسانات چند ماه اخیر بازار سرمایه نشان دهنده تاثیر سایه سیاستبر اقتصاد است.

                                محمد رضا پورابراهیمی داورانی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری خانه ملت،تغییرات نرخ ارز را یکی دیگر از عوامل نوسان شاخصهای بورس دانست و افزود: نرخ ارز در بازار سرمایه تاثیرگذار بوده و شرکتها از اینگونه تحولات ارزی تا به حال دچار سود و ضررهای بسیاری شدهاند.

                                نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: برخی شرکتها همانند پتروشیمی که دارای بحث صادراتی هستند و حتی ارز خود را به نرخ آزاد به فروش میرسانند ممکن است اینگونه تحولات و نوسانات شاخصهای بورس برای این شرکتها اثرات مثبت در بر داشته باشد.

                                پورابراهیمی با بیان اینکه شرکتهای دارویی یکی از شرکتهایی هستند که از تحولات ارزی و شاخصهای بورس متضرر شدهاند، اظهارداشت: شرکتهای دارویی از جمله شرکت‎هایی هستند که قیمت مواد تمام شده آنها از نوسانات ارزی افزایش یافته و به شدت متضرر شدهاند.

                                این نماینده مردم در مجلس نهم، عوامل بیرونی و بازارهای موازی را نیز بر نوسانات شاخص بورس دخیل دانست و اظهارداشت: اخبار مثبت و منفی در بازار سرمایه باعث افزایش و کاهش قیمت‎ها شده، لذا تحولات بازار سکه، مسکن و غیره میتوانند بر روی شاخصهای بورس تاثیرگذار باشند.

                                نایب رییس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به اینکه بازار بورس، بازاری فراواکنشی است، خاطر نشان کرد: برخی اخبار بیش از حد مثبت و یا منفی میتوانند بر بازار سرمایه و بورس تاثیرداشته و باعث بوجود آمدن نوسانات شدید شاخصهای بورس شوند.

                                نماینده مردم کرمان و راور در مجلس در پایان یادآورشد:نوسانات شاخص بورس هم ازعوامل داخلی و هم خارجی تاثیر می پذیرد که عملکرد شرکتهای حاضر در بورس را می توان در نوسانات بازار دخیل دانست اما نمی توان منازعات سیاسی در چند ماه اخیر را درکشور نادیده گرفت و می توان گفت نوسانات چند ماه اخیر بازار سرمایه نشان دهنده تاثیر سایه سیاست بر اقتصاد است./
                                درخت هرچه پربارتر افتاده تر@};-

                                توصیه ای به خرید/فروش/نگهداری ندارم.

                                نظر

                                در حال کار...