جــــو بــــازار

Collapse
X
 
  • زمان
  • نمایش
Clear All
new posts
  • عباس انصاری
    عضو فعال
    • Jan 2022
    • 1780

    #70801
    پاسخ : جــــو بــــازار

    تغییرات حجم مبنای شرکتهای

    #خبنیان از ۳/۹ به ۹۸ ملیون
    #آبین از ۱ سهم به ۳۶ ملیون
    #فجوش از ۳/۷ م به ۲۱ ملیون
    #فکمند از ۲۵۹ هزار به ۱/۵ ملیون
    #ولانا از ۴۶۹ هزار به ۱ ملیون سهم
    #خکاوه از ۱ ملیون به ۲۶ ملیون سهم

    سازمان فرابورس نه تنها شایعه حذف دامنه نوسان که خودشون دامن زدن رو عملی نکرد بلکه با ایجاد مانع در رشد سهام بازار پایه و به صف فروش بردن این سهم ها
    به باقی سهام این سیگنال رو داد که خیلی هم به رشد و سودهای عالی امیدوار نباشید
    با این کار میخوان توجه بازار رو از روی این سهام بردارند تا از رشد های شارپ گونه جلوگیری کنند
    احتمالا بعد از دو سه ماه کم کم حجم رو به میزان قبل بر میگردونن !!

    نظر

    • MOSTAFAVI
      ستاره‌دار(1)
      • Jun 2012
      • 5633

      #70802
      پاسخ : جــــو بــــازار

      هلالات

      #بودجه_1402

      پرواضح است که تمام وقتی که برای تهیه بودجه در دولت صرف شده به اندازه نفر/ساعتی نیست که فعالین بازار همکنون به کنکاش در جزئیات پرداخته اند.

      بودجه سال 1402 به شدت ساده و شفاف است. در یک اکسل فرضی، همه چیز با نرخ 30 الی 40 درصدی رشد کرده است.

      نویسنده بودجه اعداد را به پشتوانه سواد حسابداری خورانده و این دقیقا چیزی است که از او خواسته شده و او در این ماموریت موفق عمل کرده است.

      طبعا وقتی هدف این است که دو طرف تراز شود، استدلال های منطقی مانند اینکه چرا قیمت گاز صنایع که تحت شدیدترین تحریم ها و فشارهای اقتصادی-سیاسی است باید بر پایه قیمت های اروپا باشد، شنیده نمی شود.

      اینکه چرا سرفصل های درآمدی دولت و وصولی ها با نرخ 40درصد رشد می کند اما دستمزد و عیدی با نرخ 10درصد، قرار نیست شنیده شود.

      نهایتا برداشت من از بودجه سال 1402 در دو مورد خلاصه می شود:

      الف) برای تهیه بودجه در این دولت، کافیست که اکسل را در حد جمع و تفریق آموخته باشی. حالا می توانی بودجه دولت جمهوری اسلامی را تهیه کنی چون همه چیز با یک نرخی رشد میکند.

      ب) بودجه به ما میگوید که دولت چشم انداز رشد نرخ ارز، تورم و نظایر آن را برای سال 1402، حداقل 40درصد می داند. در واقع رشد دریافتی های دولت از شرکت های صادرات محور نشان می دهد که مبنا را دلار 50.000 تومان گذاشته اند و خوب این سیگنالی است که به جامعه مخابره خواهد شد.
      برداشت شخصی در خصوص بودجه و همه آنچه تحلیلگران در خصوص آن نوشتند را کنار بگذارید...

      تنها سوال ذهنی من این است که این چطور بودجه‌ای است که هدفش حمایت از تولید داخلی و تولیدکننده است اما به محض انتشار، قیمت دلار در بازار آزاد بالا می‌رود و در طرف مقابل قیمت سهام تمامی تولیدکننده‌های داخلی افت می‌کند!؟

      بودجه سال ۱۴۰۲ چه سیگنالی به تاجر و تولیدکننده و سفته‌بازهای بازار ارز داده است؟


      *بازار ممکن است برای هضم و رسیدن به نتایج فوق، به زمان نیاز داشته باشد اما عاقبت کار مشخص است.

      نظر

      • شاهپور
        عضو عادی
        • Dec 2010
        • 173

        #70803
        پاسخ : جــــو بــــازار

        رویس اقتصادی «انتخاب»: یکی از موارد چالش‌برانگیز لایحه بودجه ۱۴۰۲ بحث نرخ خوراک و سخت پتروشیمی‌ها و سایر صنایع است، موردی که صدای بسیاری از فعالان اقتصادی از جمله سهامداران از درآورده است. دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۲ نرخ خوراک گاز پتروشیمی‌ها را به ازای هر مترمکعب از ۵۰۰۰ تومان به ۷۰۰۰ تومان افزایش داده که معادل افزایش ۴۰ درصدی نرخ خوراک گاز صنایع پتروشیمی است.




        اما این اتفاق در حالیست که آبان ماه امسال رئیس کمیته پتروشیمی کمیسیون اقتصادی مجلس از اصلاح نرخ خوراک فعلی خبر داده بود و گفته بود که نرخ خوراک بین ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش خواهد یافت و از ۵۰۰۰ تومان به حدود ۳۵۰۰ تومان خواهد رسید. مجلس در حالی به دنبال اصلاح نرخ خوراک پتروشیمی‌ها بود که البته سازمان برنامه و بودجه و بدنه دولت و حتی وزیر نفت نسبت به کاهش نرخ مقاومت کردند با این استدلال که خزانه خالی است و احتمال کاهش نرخ بسیار پایین است و حتی صنایع پتروشیمی باید منتظر افزایش نرخ نیز باشند.

        آیا نقشه دولت برای جبران کسری بودجه، تورم تمام کالا‌ها را افزایش خواهد داد؟ / سهامداران بورس منتظر یک زیان بزرگ باشند؟

        استدلال صنایع پتروشیمی این است که با این نرخ خوراک هیچ سرمایه‌گذاری‌ای وارد صنعت پتروشیمی نخواهد شد چرا که قیمت محصولات از حالت رقابتی در بازار بین‌المللی خارج خواهد شد. همچنین این نرخ خوراک در نهایت منجر کاهش سودآوری صنعت پتروشیمی خواهد شد و واحد‌های تولید متانول، اوره و آمونیاک نیز آسیب خواهند دید. از طرف دیگر سرمایه‌گذاران با این شرایط به سمت کشور‌هایی خواهند رفت که نرخ خوراک پایین‌تری ارائه می‌کنند از جمله قطر که خوراک را با حدود ۱۰ سنت به سرمایه‌گذاران می‌دهد.





        با تمامی این شرایط و تلاش صنایع پتروشیمی برای اصلاح نرخ خوراک، دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۲ نه تنها نرخ خوراک را کاهش نداده بلکه حدود ۴۰ درصد آن را افزایش داده است. این تصمیم می‌تواند تبعات سنگینی برای صنعت و البته اقتصاد کشور داشته باشد.

        قیمت گاز در مناطق مختلف جهان
        طبق گزارش‌ها شاخص «هنری هاب» گاز طبیعی آمریکا طی روز‌های اخیر نسبت به اوج قیمت خود حدود ۶۰ درصد کاهش یافته و به هر مترمکعب حدود ۱۴ سنت رسیده است. اگر هر دلار نیمایی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی را در نظر بگیریم این معادل حدود ۴۰۰۰ تومان (۱۴ درصد دلار نیمایی) خواهد بود. یعنی اکنون قیمت هر مترمکعب گاز طبیعی آمریکا حدود ۴۰۰۰ تومان است که بیش از ۴۰ درصد از نرخ خوراک تعیین شده در لایحه بودجه کمتر است. همین طور طبق گزارش‌ها صادرات هر مترمکعب گاز طبیعی فوب آمریکا در یک هفته گذشته حدود ۲۶ سنت دلار بوده است.

        در اروپا که مصرف‌کننده گاز طبیعی است قیمت‌ها فرق می‌کند و البته هر مترمکعب گاز طبیعی اروپا یا همان هاب TTF هلند که معیار اصلی قیمت‌گذاری گاز اروپاست کاهش ۷۷ درصدی داشته و اکنون در محدوده ۸۲ سنت در هر مترمکعب LNG است. باید به این نکته توجه داشت که اروپا، چون مصرف‌کننده‌ی گاز است لذا بخش عمده‌ای از قیمت گاز یعنی بالای ۶۵ سنت مربوط به هزینه حمل آن است و به همین دلیل نرخ آمریکا و کانادا که تولیدکننده انرژی هستند باید برای قیمت‌های ایران لحاظ شود نه اروپا که یک مصرف‌کننده صرف است. به این ترتیب قیمت گاز پتروشیمی‌های ایران بر اساس دلار نیمایی از ۲۰ سنت به ۲۴ سنت افزایش یافته است. یعنی صنایع پتروشیمی باید هر مترمکعب گاز را اکنون بالای ۲۴ سنت خریداری کنند. در شرایطی که قیمت گاز در تمامی مناطق جهان کاهش زیادی داشته و نیز قیمت محصولاتی نظیر متانول با کاهش قیمت مواجه شده‌اند، در لایحه بودجه ۱۴۰۲ نرخ گاز طبیعی برای پتروشیمی‌ها با افزایش سنگین مواجه شده است.

        افزایش همزمان نرخ خوراک و نرخ سوخت گازی
        نکته مهم در لایحه بودجه این است که صرفا نرخ خوراک گاز یعنی ماده اولیه تغییر نکرده بلکه حتی قیمت سوخت گازی که معمولا به صورت درصدی از نرخ خوراک محاسبه می‌شود نیز ۱۰ واحد درصد افزایش یافته است. یعنی نه تنها نرخ خوراک افزایش یافته بلکه حتی نسبت سوخت به خوراک نیز افزایش یافته است. در لایحه بودجه ۱۴۰۱ سقف قیمت گاز خوراک پتروشیمی‌ها ۵۰۰۰ تومان بود. سوخت گاز پالایشگاه‌ها، پتروشیمی و فولاد نیز معادل ۴۰ درصد نرخ خوراک یعنی ۲۰۰۰ تومان بود. مثلا پتروشیمی‌ها قیمت هر مترمکعب گاز به عنوان ماده اولیه را حدود ۵۰۰۰ تومان خریداری می‌کردند و قیمت هر مترمکعب گاز برای سوخت را ۲۰۰۰ تومان. اما حالا چه اتفاقی افتاده است؟ نه تنها قیمت هر مترمکعب خوراک از ۵۰۰۰ تومان به ۷۰۰۰ تومان افزایش یافته بلکه نرخ سوخت نیز از ۴۰ درصد به ۵۰ درصد رشد کرده است.





        اگر نرخ سوخت گاز همان ۴۰ درصد قبلی بود قاعدتا صنایع هر مترمکعب گاز برای سوخت را با قیمت ۲۸۰۰ تومان خریداری می‌کردند که ۸۰۰ تومان بیشتر از لایحه بودجه ۱۴۰۱ است. اما دولت در لایحه ۱۴۰۲ نرخ ۴۰ درصدی نسبت سوخت به خوراک را به ۵۰ درصد افزایش داده یعنی اکنون صنایع باید هر مترمکعب سوخت گاز را با قیمت ۳۵۰۰ تومان خریداری کنند. همچنین در صنایع معدنی – فلزی نسبت نرخ سوخت از ۳۰ درصد به ۴۰ درصد (۱۵۰۰ تومان به ۲۸۰۰ تومان) و در صنعت سیمان نیز از ۱۰ درصد به ۲۰ درصد (۵۰۰ تومان به ۱۴۰۰ تومان) افزایش یافته است.

        هدف دولت از این افزایش نرخ ساده است. دولت ادعا کرده که قصد داشته در لایحه بودجه ۱۴۰۲ کسری بودجه را به صفر برساند و به همین دلیل تا جایی که توانسته قیمت مواد اولیه و سوخت صنایع را افزایش داده است. تبعات این سیاست‌گذاری بسیار سنگین است و منجر به تورم شدید تولیدکننده و البته تورم مصرف‌کننده خواهد شد.

        تبعات تورمی افزایش نرخ خوراک صنایع پتروشیمی
        طبق آخرین آمار سهم صنعت پتروشیمی از گاز طبیعی به عنوان خوراک و سوخت حدود ۸۴ میلیون مترمکعب در روز است. اگر ۴۳ درصد این میزان به عنوان خوراک و ۵۷ درصد به عنوان سوخت استفاده شود به صورت تقریبی می‌توان گفت که سهم خوراک بیش از ۳۶ میلیون مترمکعب در روز و سهم سوخت بیش از ۴۷ میلیون مترمکعب در روز است. اگر صنایع پتروشیمی در سال ۱۴۰۱ روزانه به صورت تقریبی ۱۹۰ میلیارد تومان فقط هزینه خوراک به دولت پرداخت می‌کردند اکنون باید روزانه بالای ۲۵۰ میلیارد تومان پرداخت کنند. یعنی روزانه ۶۰ میلیارد تومان اضافه‌تر. همچنین اگر هزینه سوخت صنایع پتروشیمی در سال ۱۴۰۱ حدودا روزانه ۹۵ میلیارد تومان بود این رقم در سال ۱۴۰۲ به نزدیک ۱۶۵ میلیارد تومان خواهد رسید.

        ارقام فوق به معنای افزایش هزینه‌های مواد اولیه صنایع پتروشیمی است و به همین دلیل نتیجه این لایحه، افزایش قیمت محصولات تولیدی صنایع برای جبران افزایش قیمت مواد اولیه خواهد بود. افزایش قیمت مواد اولیه و سوخت صنایع پتروشیمی تاثیر خود را روی تمامی کالا‌ها خواهد گذاشت چرا که بخش عمده‌ای از کالا‌ها و اجناس از محصولات تولیدی صنایع پتروشیمی تشکیل شده و این امر باعث افزایش نرخ عمومی تورم در کشور خواهد شد. یعنی حتی کالا‌هایی که به صورت مستقیم ارتباطی با صنعت پتروشیمی ندارند با افزایش قیمت مواجه خواهند شد.

        نکته دیگر اینکه قیمت سوخت صنایع فولادی و معدنی و سیمان نیز افزایش پیدا کرده و به این ترتیب مثلا هزینه تولید یک تن سیمان که حدودا ۱۰۰ مترمکعب گاز مصرف می‌کند افزایش خواهد یافت و نتیجه‌ی این امر بالا رفتن قیمت سیمان مصرفی خواهد بود. به عنوان نمونه کارخانجات تولید سیمان در سال ۱۴۰۱ اگر برای هر تن سیمان حدود ۵۰ هزار تومان هزینه گاز می‌دادند اکنون باید حدود ۱۵۰ هزار تومان بدهند. یعنی حدود ۱۰۰ هزار تومان فقط از ناحیه افزایش قیمت گاز به هزینه تولید هر تن سیمان افزوده خواهد شد. اگر اکنون هر تن سیمان حدود ۷۰۰ هزار تومان باشد قیمت هر تن در سال آینده احتمالا تا نزدیک یک میلیون تومان با احتساب افزایش سایر هزینه‌ها خواهد رسید. این امر باعث افزایش هزینه‌های ساخت مسکن و به تبع آن بالارفتن قیمت مسکن فقط از ناحیه افزایش قیمت مواد اولیه خواهد شد. این موضوع در مورد فولاد که یکی دیگر از مواد اولیه صنعت ساختمان است نیز صدق می‌کند و افزایش قیمت سوخت منجر به افزایش قیمت انواع شمش و مقاطع طویل از جمله میلگرد خواهد شد و این نیز مانند سیمان به نوبه خود باعث افزایش هزینه ساخت مسکن خواهد شد؛ بنابراین در سال آینده باید منتظر یک تورم سراسری فقط از ناحیه افزایش قیمت انرژی صنایع باشیم.


        تبعات افزایش نرخ سوخت و خوراک بر صادرات
        صنعت پتروشیمی یکی از مهمترین صنایع صادراتی کشور است و به همین دلیل تعیین نرخ خوراک این صنعت باید به گونه‌ای تعیین شود که بتواند قدرت رقابتی خود را با کشور‌های منطقه مانند روسیه، قزاقستان، ترکمنستان، عربستان و امارات و حتی قطر نیز حفظ کند. به همین دلیل به عنوان مثال متانول‌سازان و اوره‌سازان و تولیدکنندگان آمونیاک که وابسته به گاز هستند باید بتوانند هزینه‌های تولید خود را مدیریت کنند تا از این طریق محصولات خود را در رقابت با سایر کشور‌ها به فروش برسانند.

        به عنوان مثال اگر کشور قطر هر مترمکعب گاز طبیعی را با قیمت ۱۰ سنت به پتروشیمی‌ها می‌دهد و در ایران این رقم اکنون به ۲۴ سنت رسیده این باعث می‌شود که نه تنها سرمایه‌گذاران قطر را به ایران برای سرمایه‌گذاری ترجیح دهند بلکه حتی صنایع قطری نیز با حاشیه سود بالاتر و مقرون به صرفه‌تر می‌توانند محصولات خود را به فروش برسانند. وقتی به عنوان مثال قیمت متانول در جهان کاهش پیدا می‌کند و از طرف دیگر نرخ خوراک به جای کاهش افزایش پیدا می‌کند این به معنای از دست دادن بازار‌های صادراتی است چرا که صنایع ایرانی برای جبران هزینه خوراک مجبورند نرخ‌های بالاتر ارائه کنند که طبیعتا باعث باخت آن‌ها به رقبای منطقه‌ای خواهد شد. از طرف دیگر اگر بخواهند همچنان رقابت کنند باید محصولات خود را با زیان به فروش برسانند.

        نکته دیگر که مربوط به سیاست‌گذاری در ایران می‌شود فاصله بین دلار نیمایی و دلار آزاد است و دولت اجبارا صنایع را وادار کرده که ارز‌های صادراتی خود را به نرخ ۲۸۵۰۰ تومان به فروش برسانند. اختلاف بین دلار نیما و آزاد اکنون بالای ۴۰ درصد است و اگر اختلاف ۲۰ درصدی بین دلار نیمایی و آزاد را یک فاصله معقول بدانیم دلار نیمایی اکنون می‌بایست در سطح ۳۵ هزار تومان قرار می‌گرفت. در این شرایط صنایع پتروشیمی مجبور خواهند بود که ارز‌های صادراتی خود را با نرخ بسیار پایین‌تری در سامانه نیما عرضه کنند یعنی حدود ۲۲ درصد کمتر از ۳۵ هزار تومان و بیش از ۴۰ درصد کمتر از بازار آزاد. به این ترتیب صنایع پتروشیمی حتی از طریق تسعیر ارز نیز نمی‌توانند حاشیه سود پایین و یا زیان خود در بازار‌های صادراتی را جبران کنند. به همین دلیل صادرات برای شرکت‌های پتروشیمی اساسا صرفه اقتصادی نخواهد داشت.

        اگر چه دولت با افزایش نرخ‌ها قصد داشته کسری بودجه خود را مدریت کند، اما از طرف دیگر درآمد‌های ارزی خود را با سرکوب صنایع پتروشیمی نیز از دست خواهد داد. یعنی بخشی از کسری بودجه خود را با افزایش نرخ سوخت و خوراک صنایع از در بیرون کرده، اما با کاهش درآمد‌های ارزی دوباره از پنجره وارد خواهد کرد و ضمن اینکه تورم سنگینی را به جامعه تحمیل خواهد کرد.






        افزایش نرخ خوراک و بازار سرمایه
        با توجه به اینکه صنعت پتروشیمی و پالایشی بیش از ۳۰ درصد ارزش بازار سرمایه کشور را تشکیل می‌دهد و از آنجایی که بخش عمده‌ای از سودآوری شرکت‌های پتروشیمی و پالایشی مربوط به نرخ خوراک آنهاست لذا این موضوع به شدت بازار سرمایه را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

        موضوع تعیین نرخ خوراک همیشه محل چالش بوده و دولت به کرات فرمول‌های مختلفی را برای تعیین آن در نظر می‌گیرد. تا قبل از قانون هدفمند کردن یارانه‌ها قیمت خوراک پتروشیمی‌ها بر اساس قانون بودجه سال ۱۳۸۷ کشور حدود ۶۹ تومان تعیین شد و بعد از اجرای قانون قیمت گاز به ۷۰ تومان افزایش یافت. در قانون بودجه سال ۱۳۹۳ نیز قیمت هر مترمکعب گاز تحویلی به صنایع پتروشیمی به ۱۳ سنت افزایش یافت و همین امر موجب کاهش شدید بازار بورس ایران شد. در سال‌های اخیر با توجه به افزایش شدید نرخ ارز و رشد قیمت‌های جهانی گاز در اروپا، نرخ گاز پتروشیمی‌های داخلی نیز افزایش پیدا کرد و این در حالی بود که فعالان صنعت پتروشیمی از اعمال قیمت اروپا به ایران به شدت گلایه کردند. با توجه به اینکه نرخ گاز سایر صنایع نیز تابعی از گاز پتروشیمی‌هاست، بورس تهران دوباره در نتیجه افزایش نرخ خوراک با شدت بیشتر و در مقیاس وسیع‌تر کاهش یافت تا اینکه در لایجه بودجه سال قبل دولت نرخ را ۵۰۰۰ تومان تعیین کرد.

        نرخ خوراک لایحه بودجه ۱۴۰۲ تاثیری منفی بر بازار سرمایه دارد و سودآوری صنعت پتروشیمی و پالایشی را کاهش خواهد داد و به همین دلیل سهامداران صنایع از این قانون زیان خواهند دید. این امر باعث می‌شود سرمایه از صنعت پتروشیمی خارج شود و به سمت بخش‌های دیگر حرکت کند. با توجه به این لایحه و همچنین دلار نیمایی ۲۸۵۰۰ تومانی انتظار می‌رود که فعالان بازار سرمایه و به ویژه سهامداران صنایع به شدت اعتراض و انتقاد خود را نسبت به افزایش نرخ سوخت و خوراک اعلام کنند.

        نظر

        • جواد277
          عضو فعال
          • Jan 2011
          • 4923

          #70804
          پاسخ : جــــو بــــازار

          با توجه به دلار 40 هزار تومان این افزایش قیمت تاثیر بسیار کمی روی سوداوری پتروشیمی میگذارد


          افزایش 40 درصدی سقف ریالی قیمت خوراک گاز پتروشیمی‌ها

          پنجشنبه ، ۲۲ دی ۱۴۰۱-۱۶:۲۲
          #
          بر اساس بند الف تبصره 14 هدفمندی لایحه بودجه 1402، تمامی‌ منابع‌ قانون هدفمندی‌ یارانه‌‌ها به‌ استثنای‌ عوارض شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، حق‌ بیمه‌ مشترکان‌ گاز طبیعی‌ و عوارض گازرسانی‌ و حق‌ بیمه‌ منازل مسکونی‌ در اجرای‌ مواد (٢) و (٤) قانون تأسیس‌ صندوق بیمه‌ همگانی‌ حوادث طبیعی‌، به‌ میزان شش‌ میلیون و پانصد و نود و هشت‌ هزار و چهارصد و بیست‌ میلیارد (6.598.420.000.000.000) ریال توسط‌ شرکت‌‌های‌ تابعه‌ وزارت نفت‌ بابت‌ دریافتی‌ حاصل‌ از فروش داخلی‌ فرآورده‌های‌ نفتی‌، دریافتی‌ حاصل‌ از فروش صادراتی‌ فرآورده‌های‌ نفتی‌، دریافتی‌ حاصل‌ از فروش داخلی‌ گاز طبیعی‌ با احتساب عوارض و مالیات ارزش افزوده و دریافتی‌ حاصل‌ از اصلاح نرخ خوراک پتروشیمی‌ها (درسقف‌ هفتاد هزار ریال به‌ ازای‌ هر متر مکعب‌) و اضافه‌ شدن 10 واحد درصد بر نسبت‌ نرخ سوخت‌ صنایع‌ به‌ خوراک پتروشیمی‌ها، به‌ حساب سازمان هدفمندسازی‌ یارانه‌ها نزد خزانه‌‌داری‌ کل‌ کشور واریز می‌شود.

          طبق این تبصره سقف نرخ خوراک پتروشیمی‌ها 7 هزار تومان تعیین شده است که نسبت به سال گذشته 40 درصد افزایش یافته است.

          تعیین این سقف درحالی است که با نرخ دلار 23000 تومانی هم‌اکنون قیمت گاز صادراتی ایران بیش از 9 هزار تومان است. این موضوع نشان می‌دهد همچنان رانت خوراک قابل توجهی به پتروشیمی‌های متانولی اعطا می‌شود که محصول آنها ارزش افزوده کمتری نسبت به گاز دریافتی به عنوان خوراک دارد.

          همچنین طبق بند الف تبصره 14، نرخ سوخت گاز صنایع با 10 درصد افزایش معادل 50 درصد نرخ خوراک گاز پتروشیمی‌ها تعیین شده است.

          نظر

          • National
            عضو فعال
            • Nov 2018
            • 630

            #70805
            پاسخ : جــــو بــــازار

            در اصل توسط Senator1989 پست شده است View Post
            چرا کسی پالایشی ها رو مورد بررسی قرار نمیدهد که با این بودجه سال بعد چه p/e میگیرند ؟؟ چه میزان سود سازی دارند ؟ فکر کنم الان ترسی برای نگهداری و بایستی مورد توجه صندوق های بزرگ و پول های درشت باشند!

            عزیزان نظرتون چی هست
            به نظر من لیدر بعدی پالایشی ها هستند چون تاثیرمنفی از بودجه سال بعد نمیگیرند از گاز هم استفاده نمیکنند که قطع شود و قیمت نفت و دلار هم در حال افزایش هست، پیش بینی نفت بالای ۱۰۰ دلار برای سال ۲۰۲۳

            نظر

            • بورس باز قهار
              عضو فعال
              • May 2020
              • 1979

              #70806
              پاسخ : جــــو بــــازار

              در اصل توسط National پست شده است View Post
              به نظر من لیدر بعدی پالایشی ها هستند چون تاثیرمنفی از بودجه سال بعد نمیگیرند از گاز هم استفاده نمیکنند که قطع شود و قیمت نفت و دلار هم در حال افزایش هست، پیش بینی نفت بالای ۱۰۰ دلار برای سال ۲۰۲۳
              دوست عزیز نرخ خوراک تاثیر روی پالایشی ها داره
              اما من اونطور که شنیدم که گزارش ۹ ماهه پالایشی ها زیاد جالب و در حد انتظار گزارش های ۶ ماهه و بازار نیست
              اما باوهمه این تفاسیر از خیلی از سهام بازار ارزنده تر هستند و همیشه لیدر هستند

              نظر

              • TARGET
                عضو فعال
                • Nov 2014
                • 2282

                #70807
                پاسخ : جــــو بــــازار

                اینم توطئه بزخری دیروز خودرویی ها؛

                از عدم رقابت شاهین و تارا ترسیدن که نکنه همه عرضه ها بی رقابت باشه! بهمین خاطر میخوان قیمت پایه رو ببرن بالا

                نظر

                • National
                  عضو فعال
                  • Nov 2018
                  • 630

                  #70808
                  پاسخ : جــــو بــــازار

                  در اصل توسط بورس باز قهار پست شده است View Post
                  دوست عزیز نرخ خوراک تاثیر روی پالایشی ها داره
                  اما من اونطور که شنیدم که گزارش ۹ ماهه پالایشی ها زیاد جالب و در حد انتظار گزارش های ۶ ماهه و بازار نیست
                  اما باوهمه این تفاسیر از خیلی از سهام بازار ارزنده تر هستند و همیشه لیدر هستند
                  پالایشگاه ها نفت خام رو تبدیل به بنزین ، گازوئیل ، قیر ، نفتا و .... میکنند و مثل پتروشیمی ها خوراک گاز ندارند و نرخ خوراک شون در واقع قیمت نفت بر مبنای قیمت جهانی است ، فروش هم بر اساس قیمت جهانی انجام میشود ، منظورتون از تاثیرپذیری نرخ خوراک چیست؟
                  من بر خلاف شما فکر میکنم گزارش ۹ ماهه خوبی ارائه میشود بخصوص سهم شراز که از لحاظ تولید و بخصوص مقدار فروش افزایش قابل توجهی داشته ؛ ۳ ماهه سوم بسیار عالی فروخته از لحاظ p/e هم جزء بهترین های بازار هم هست

                  نظر

                  • TARGET
                    عضو فعال
                    • Nov 2014
                    • 2282

                    #70809
                    پاسخ : جــــو بــــازار

                    مشاور وزیر و سخنگوی وزارت صمت :


                    ? در هفته ی پیش رو جلساتی در شورای رقابت برگزار می شود و موضوع قیمت پایه خودروها و عرضه خودروهای جدید در بورس کالا تعیین تکلیف می شود


                    ?طبق خبر ایرنا (خبرگزاری رسمی دولت) خودروهایی که از قبل سابقه عرضه در بورس کالا دارند کماکان در بورس عرضه خواهند شد و در جلسه برای خودروهای جدید تصمیم گیری مشترک خواهد شد


                    ?در همین راستا شنبه ۲۴ دی ماه ساعت ۱۵ جلسه ایی در محل شورای رقابت با حضور وزارت صمت و شورای رقابت و سازمان بازرسی برگزار خواهد شد


                    ?از سوی دیگر سازمان بورس پیگیر و مصر است که عرضه دنا پلاس در تاریخ یکشنبه ۲۵ دی ماه طبق اطلاعیه رسمی و آگهی قبلی انجام شود و از موضع خود کوتاه نمیاید.


                    @hamian_bourse

                    نظر

                    • علیرضا۱۲۳
                      عضو فعال
                      • Sep 2022
                      • 2729

                      #70810
                      پاسخ : جــــو بــــازار

                      کم کم قیمت سهم ها با دلار ۴۰ تومنی ارزشگذاری میشند...سهم ارزنده کم نداریم در بازار...بنظرم فاند خودرویی ها هم در حال تحول هست و دولت و وزارت صمت به دنبال سود ده کردن این صنعت هستند...از طرفی بخشی از نقدینگی دست مردم هم میشه در همین فروش خودرو سرکوب کرد...فرض کنید ۱۰۰ هزار تا خودرو وارد بشه..و هر خودرو .دیگه حداقل یک و نیم قیمت بخوره رو تابلو بورس کالا...۱۵۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی از دست مردم خارج میشه...حداقل ۴۰ هزار میلیارد تومان هم تو جیب دولت می‌ره و درآمد داره..خودروهای ساخت داخل هم همینطور...تا اینجا قرعه کشی بود و پول تو‌جیب دلال میرفت...از اینجا به بعد دولت خودش میخاد دلالی کنه....خلاصه اینکه اینها با صنعت خودروسازی کار دارند فعلا و این ادا اصول های شورای رقابت در چند روز آینده حل و فصل میشه

                      نظر

                      • Arian02
                        عضو فعال
                        • Sep 2020
                        • 1710

                        #70811
                        پاسخ : جــــو بــــازار

                        ببخشید تو این تاپیک سوال میکنم
                        دوستان نرم افزار مفیدتریدر شما هم مشکل دیتای کریپتوکارنسی رو داره ؟؟؟
                        از برج 5 2022 دیتای بیت کوین اپدیت نمیشه با پشتبانی هم تماس گرفتم ولی جواب درستی ندادن
                        مشکل کای هست یا برای بنده این طوریه
                        ممنون از پاسختون

                        نظر

                        • امیدازاد
                          عضو فعال
                          • Sep 2020
                          • 3750

                          #70812
                          پاسخ : جــــو بــــازار

                          در اصل توسط TARGET پست شده است View Post
                          اینم توطئه بزخری دیروز خودرویی ها؛

                          از عدم رقابت شاهین و تارا ترسیدن که نکنه همه عرضه ها بی رقابت باشه! بهمین خاطر میخوان قیمت پایه رو ببرن بالا
                          قیمت ها باید جوری باشه که برای خرید جذابیت و توجیه داشته ...البته به علت تغییرات نرخ دلار ..افزایش ۲۵تا۳۰درصدی قیمت کارخانه اجتناب ناپذیرهست ..اما مساله این هست که برای افزایش قیمت هم بورس..هم دولت ..هم کارخانه همنظر هستن ...دعوا سر حجم و ظرفیت عرضه هست ...افزایش عرضه میتواند ..افزایش نرخ و قیمت بالادر بورس را خنثی کتد..و جذابیت خرید از بورس را ضعیف کند...ایده آل خودروساز این هست که افزایش قیمت و عرضه قطره چکانی ومحدود را در بورس داشته باشد....سازمان بورس هم که صرفا خواهان تداوم و افزایش عرضه ها در بورس برای پورسانت خودش هست و مشکلی با افزایش قیمت ندارد...دولت هم خواهان افزایش قیمت و افزایش حجم عرضه در بورس هست...سازمان بازرسی هم نماینده مافیای نمایندگان و مدیران خودروسازی هست و درتلاش برای توقف عرضه دربورس ..و خروج و واگذاری تعدادزیادی خودرو به شبکه نمایندگی ها تا قبل از اعمال قیمت های جدید هست ...ازین چهار بازیگر وذینفع بازار...غیر از سازمان بازرسی ...سه بازیگر در افزایش قیمت هم نظر و هم نوا هستن...و یک افزایش دیگر قیمت ها دربازار رو خواهیم داشت .

                          نظر

                          • بامبو
                            عضو فعال
                            • Feb 2015
                            • 467

                            #70813
                            پاسخ : جــــو بــــازار

                            در اصل توسط Arian02 پست شده است View Post
                            ببخشید تو این تاپیک سوال میکنم
                            دوستان نرم افزار مفیدتریدر شما هم مشکل دیتای کریپتوکارنسی رو داره ؟؟؟
                            از برج 5 2022 دیتای بیت کوین اپدیت نمیشه با پشتبانی هم تماس گرفتم ولی جواب درستی ندادن
                            مشکل کای هست یا برای بنده این طوریه
                            ممنون از پاسختون
                            شب شما بخیر

                            الان چک کردم بله آپدیت نشده آخرین تاریخ بیت کوین تومفیدتریدربه 28/5/2022برمیگرده

                            نظر

                            • بامبو
                              عضو فعال
                              • Feb 2015
                              • 467

                              #70814
                              پاسخ : جــــو بــــازار

                              در اصل توسط عباس انصاری پست شده است View Post
                              تغییرات حجم مبنای شرکتهای

                              #خبنیان از ۳/۹ به ۹۸ ملیون
                              #آبین از ۱ سهم به ۳۶ ملیون
                              #فجوش از ۳/۷ م به ۲۱ ملیون
                              #فکمند از ۲۵۹ هزار به ۱/۵ ملیون
                              #ولانا از ۴۶۹ هزار به ۱ ملیون سهم
                              #خکاوه از ۱ ملیون به ۲۶ ملیون سهم

                              سازمان فرابورس نه تنها شایعه حذف دامنه نوسان که خودشون دامن زدن رو عملی نکرد بلکه با ایجاد مانع در رشد سهام بازار پایه و به صف فروش بردن این سهم ها
                              به باقی سهام این سیگنال رو داد که خیلی هم به رشد و سودهای عالی امیدوار نباشید
                              با این کار میخوان توجه بازار رو از روی این سهام بردارند تا از رشد های شارپ گونه جلوگیری کنند
                              احتمالا بعد از دو سه ماه کم کم حجم رو به میزان قبل بر میگردونن !!
                              از قدیم الایام تابوده همین بوده هربلای آسمونی همیشه توسقف سرسهما نازل میشه بس که مسعولان بورس پاک دست وخیرخواه معامله گران خرد هستن

                              نظر

                              • عباس انصاری
                                عضو فعال
                                • Jan 2022
                                • 1780

                                #70815
                                پاسخ : جــــو بــــازار

                                در اصل توسط بامبو پست شده است View Post
                                از قدیم الایام تابوده همین بوده هربلای آسمونی همیشه توسقف سرسهما نازل میشه بس که مسعولان بورس پاک دست وخیرخواه معامله گران خرد هستن
                                بورس نیست فلسفه بورس عرضه وتقاضاست . بیشتر نه بدتر از بخت آزمایی است .
                                واقعا الان سهامداران اطمینانی از تغییرنکردن قوانین دارند ! ناظر هرجور دلش خواسته سهامدار رو یا بازیان مواجه کرده ویا همیشه نگران هست هرلحظه سهم متوقف شود یا همین بلایی که بر سر سهام خبنیان و...آمد بیاد .
                                دلیل فرار سرمایه گذار از بورس زیانهای احتمالی براساس تحلیل نیست بلکه تغییر قوانین یک شبه هست .
                                سرمایه جایی می رود که امنیت داشته باشد دلالی و خروج سرمایه از کشور .

                                نظر

                                در حال کار...
                                X